PDA

View Full Version : Çalımbay: 6 yabancıya ihtiyacımız var

Nocna Mora
18.Haziran.2007, 00:27
Çalımbay: 6 yabancıya ihtiyacımız var

Turkcell Süper Lig'in yeni ekiplerinden Eskişehirspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, 6 yabancı oyuncuya ihtiyaç duyduklarını söyledi.

http://www.ntvspor.net/Images/31846.jpg

Önümüzdeki sezon Turkcell Süper Lig'te mücadele edecek olan Eskişehirspor'un basın sözcüsü Rıza Zeydan, iyi bir takım kurmak için iyi bir bütçe gerektiğini dile getirdi.

Zeydan, tesislerde düzenlenen basın toplantısında, Eskişehirspor'un Süper Lig için yapılanma çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, üst sıralara mücadele eden bir takım kurmak istediklerini kaydetti.

Taraftarın Eskişehirspor'a sahip çıkacağına inandıklarını anlatan Zeydan, ''Kombine bilet fiyatlarının pahalı olduğu yönünde şikayetler aldık. Açık kombine bilet 480 YTL, kapalı kombine 960 YTL, VIP kombine de 1600 YTL'den satılacak. Taraftardan gelen eleştirileri saygıyla karşılıyoruz. Fakat iyi bir takım kurmak için iyi bir bütçe gerekiyor" dedi.

Taraftarların fiyatlara olumlu yaklaşacalarını düşündüklerini ifade eden Zeydan, "Taraftarımız bu fiyatları hoş karşılayacaktır. Kimsenin endişesi olmasın, bilet fiyatları kombinenin altında olmayacak. Bütün taraftarımıza söz veriyoruz. Bazı maçlarımızda bilet bulma sıkıntısı yaşanacak. Bu yüzden kombinelere ilgi olacaktır. Haftaya yönetim kurulu olarak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı ziyaret edeceğiz. Forma reklamı için Eti, Alpet ve Turkcell ile görüşürüz. Formamız da Nike veya Adidas marka olacak. İç transferimiz bu hafta netleşecek. Yabancı transfer çalışmalarımız da devam ediyor'' diye konuştu.

"YABANCI TRANSFERİ YAPACAĞIZ"
Teknik Direktör Rıza Çalımbay da, Eskişehirspor'un ligin en hareketli kulüplerinden birisi olduğunu belirterek, takıma transfer için binlerce oyuncunun önerildiğini kaydetti.

Kendisinin seyretmediği oyuncuyu transfer etmeyeceğini ifade eden Çalımbay, ''Öncelikle seyrettiğimiz oyuncuyu almak istiyoruz. Eskişehir'in beklentilerini karşılamamız için iyi bir kadro kurmamız gerekiyor. Kulübe maddi anlamda yüklenmeden kadromuzu kurmak istiyoruz. Bazı kulüpler bir iki futbolcu transfer ediyor. Ancak, bizim 6 yabancıya ihtiyacımız var. Nereden bakarsanız 14-15 futbolcu transfer etmemiz gerekiyor. Eskişehirspor'a faydalı olan oyuncuları kulübe kazandırmak istiyoruz'' dedi.

Çalımbay, 9 Ağustos'ta, Eskişehir'de, bazı Avrupa takımlarının da katılacağı bir turnuvanın düzenleneceğini belirterek, Eskişehirspor taraftarının takımı ilk defa orada göreceğini bildirdi.

TRANSFER DOSYASI
Eskişehirspor ile sözleşmesi devam eden bütün oyuncuların kalacağını bildiren Çalımbay, ''Takımdan ayrılacak oyuncuları da yönetim kurulumuz açıklayacak. Yaklaşık 25 gün içinde 26 kişilik kadromuzu oluşturacağız. İdeal bir kadro kurmak istiyorum. Anderson, Eskişehirsporlu oldu. Hafta içinde de Mohamed gelecek. Saffet Nadareviç'in transferini bitirmek istiyoruz. Bir iki güne kadar da Hırvat kaleci Vanja Ivesa, kentte gelecek. Küçük bir pürüz var, onu aşarsak Ivesa ile sözleşme imzalayacağız. Yerli oyuncu transferinde de belirlediğimiz kritik oyuncular var. O oyuncularla da on gün içinde sözleşme yapmayı planlıyoruz. Aralarında hiç ismi duyulmamış çok iyi oyuncular var. Bütün oyuncularla üç yıllık sözleşme imzalayacağız'' şeklinde konuştu.

Çalımbay, Eskişehirspor taraftarına güvendiğini belirterken, taraftarın her zaman takımın yanından olması gerektiğini bildirdi.

SilentForce
18.Haziran.2007, 06:40
Oldum olası neden nefret ettim şu süper ligde biliyormusunuz?
Şu teknik direktörlerin denemedikleri takım kalmamalarından
Adamlar he sezon 1 takımın başına geçiyorlar
Sizinle olmuyor kardeşim ! Beceremiyorsunuz !
Gidin yardımcı menejer veya antrenör olun. Süper Ligdeki 18 takım arasında devamlı zig-zag dokuyorsunuz
Böylece dışardan gelcek yabancı teknik direktörlerinde önünü kapıyorsunuz
Belki dışardan gelcek yeni bir taktik zihniyeti Türk takımlarından birini UEFA veya ŞL'de finallere taşıyacak (!)
4 büyük dışında diğer takımların hepsi teknik direktörlerin deneme tahtası adeta !

Nocna Mora
18.Haziran.2007, 08:45
Evet bir sezonda 3-4 antrenör değiştiriyor takımlar..

GeNç KaRTaL
18.Haziran.2007, 21:35
Oldum olası neden nefret ettim şu süper ligde biliyormusunuz?
Şu teknik direktörlerin denemedikleri takım kalmamalarından
Adamlar he sezon 1 takımın başına geçiyorlar
Sizinle olmuyor kardeşim ! Beceremiyorsunuz !
Gidin yardımcı menejer veya antrenör olun. Süper Ligdeki 18 takım arasında devamlı zig-zag dokuyorsunuz
Böylece dışardan gelcek yabancı teknik direktörlerinde önünü kapıyorsunuz
Belki dışardan gelcek yeni bir taktik zihniyeti Türk takımlarından birini UEFA veya ŞL'de finallere taşıyacak (!)
4 büyük dışında diğer takımların hepsi teknik direktörlerin deneme tahtası adeta !

Anadolu takımlarının maalesef yabancı hoca anlayışlarındada sorun var.Bir aralar yabancı hoca getirmek marifetmiş gibi gidip Lorant'ı alıyordu önüne gelen..

hp-fm-gs
18.Haziran.2007, 21:39
Malesef anadolu takımlarına iyi yabancı oyuncu getirebilmek çok zor. Eskişehirspor'da bu konu da zorlanacaktır.

shamur1
18.Haziran.2007, 22:35
Malesef anadolu takımlarına iyi yabancı oyuncu getirebilmek çok zor. Eskişehirspor'da bu konu da zorlanacaktır.

Saçma .. bu işi bilen bir başkanın , yöneticin , teknik adamın olduktan sonra iyi futbolcu bulabilmek zor değil..

Özkan Sümer örneği var gözümüzün önünde. M.Ali Yılmaz'dan Trabzonspor'u devr aldığında kulüp borç içinde yüzüyordu. Ama Özkan Sümer'in mükemmel futbol bilgisiyle Aurelio ve Da Silva gibi çok ucuz mevlalara aldığı oyuncular takımı taşımıştı.. hatta bugun Aurelio'nun geldiği noktaya bakın Fenerbahçe ve Türk Milli Takımının vazgeçilmesi..

Trabzonspor özünde de bu vardır. Şota,Arçil,Yattara,Stepanov,Vugrineç,Szymkowiak,Au relio vs aklıma ilk gelen isimler hepside çok ucuza alınmış kimsenin tanımadığı oyunculardı..

Bir de Lange,Campbell,Rada,Marcelinho,Musampa,Jefferson,J un vs gibi büyük mevlalar karşılığında alınıp hiçbir verim alınamayan oyuncularda vardı.

Özetle transferi , bu işi iyi bilmek gerekiyor.

Aynı Özkan Sümer Yattara'yı da bizzat kendisi izleyip Trabzonspor'a 200 bin Euro'ya kazandırmıştı. Yani bu işi bilen yöneticiler yaparsa futbolcu bulmak , kulübe getirmek zor değil .. Tabi menagerlerin her önerdiği futbolcuyu izlemeden etmeden alırsan da elinde patlar bunu da çok gördük ülkemizde.

1965
18.Haziran.2007, 22:51
Rıza Hoca'ya güveniyoruz.İnşallah kaliteli yabancılar getirir.

GeNç KaRTaL
18.Haziran.2007, 23:08
Rıza Hoca'ya güveniyoruz.İnşallah kaliteli yabancılar getirir.

Bence bu konuda ona pek güvenmeyin.Futbolcudan çok iyi anladığını düşünmüyorum..(Bizim zamanımızdan biliyorum)

Zaten Rıza hoca diyecektir şuralara adam lazım.Yönetimde o mevkilere adam arayacaktır.(Menajer vs. aracılığıyla)

byunuss1
25.Haziran.2007, 20:27
yabancı alıyonda ne oluyo..