View Full Version : 4 büyüklerdeki en başarılı yabancı futbolcu...
comandante
28.Şubat.2006, 23:59
4 büyüklerde oynayan ve ligimzde en başarılı olan yabancı futbolcu kim sizce?
en geç sezon başında gelmiş olan futbolcuları koydum sadece...
mutlee
01.Mart.2006, 00:05
oylamayi goremiyorum
comandante
01.Mart.2006, 00:10
şimdi görürsün abi:D
Kerim Kerimov
01.Mart.2006, 00:12
Alex tabiki de. Attığı gollere, yaptığı asistlere ve kurtardığı maçlara bakacak olursak.
TüMeR_yAğıZ
01.Mart.2006, 00:13
bence cordoba adam tam bir profesyonel çok soğukkanlı yetenekli.bence şimdilik bir numara...
Neron_FB
01.Mart.2006, 00:17
Alex...Pek koşmasa da yaptıkları ortada..
FeYYaz1989
01.Mart.2006, 00:19
Bencede Oscar Cordoba.Dünyada ki en fantastik kaleci.:D Tam Beşiktaşımıza göre.
Jesus_FB
01.Mart.2006, 01:10
tartışmasız Alex adamın yaptıkları ortada ikinci olarakta Mondragon diyebilirim
perpetua
01.Mart.2006, 01:24
Bence Alex Avrupa'da bir kac onemli mac kazandirana kadar Mondragon'un arkasinda. Sadece ligimizdeki performansa bakilirsa, Alex.
imperius
01.Mart.2006, 01:27
en basarılı alex tabıkı dee ama en ıyısı bence appıah..
koray_capello
01.Mart.2006, 01:50
üzülerek söylüyorum...nobre..
imperius
01.Mart.2006, 01:54
esasında aldıgı paraya gore bence de nobre..tek basına super dıdısıyo ılerıde..ama appıah gene soyluorum tr dekı en ıı yabancı..
Navras
01.Mart.2006, 02:43
appiah derim başkada bişey demem
Hububat_Fiyatları
01.Mart.2006, 03:12
şimkoviak çok faydalı takımı için song da öyle
nart_susruko
01.Mart.2006, 10:47
tabii ki
Ali Faryd Mondragon
Nedvedmania
01.Mart.2006, 12:12
tabiki mondi
nart_susruko
01.Mart.2006, 12:16
heinz bile oy almış...
neler yaptı acaba ben bilmiyorum da...:D
cgdsshn
01.Mart.2006, 12:50
Bencede Mondragon. Alex'in gol ve asist istatistikleri 2 yıldır zirvede ancak bu istatistiklerin yarısını duran toplar sayesinde alıyor. Mondragon ise GSye geldiğinden beri yani 5 senedir istikrarlı ve harika sezonlar geçiriyor. GS bu yıl yine bir çok maçı Mondi sayesinde kazandı.5 seneyi doldurduğunda yani bu yaz muhtemelen Türk vatandaşlığı da alacaktır.
ridvanu
01.Mart.2006, 14:04
Cordoba ya verdim oyumu
inanarak söylüyorumki çok başarılı bi kaleci
Nedvedmania
01.Mart.2006, 15:03
heinze ben verdim :D ama çıktığı maçlarda süper oynuyo o bakımdan
Laz_Asker_61
01.Mart.2006, 15:18
tabiikide cordoba
imperius
01.Mart.2006, 15:34
Bencede Mondragon. Alex'in gol ve asist istatistikleri 2 yıldır zirvede ancak bu istatistiklerin yarısını duran toplar sayesinde alıyor. Mondragon ise GSye geldiğinden beri yani 5 senedir istikrarlı ve harika sezonlar geçiriyor. GS bu yıl yine bir çok maçı Mondi sayesinde kazandı.5 seneyi doldurduğunda yani bu yaz muhtemelen Türk vatandaşlığı da alacaktır.
duran toplarda basarılı olmak suc mu??!!!!
mutlee
01.Mart.2006, 18:33
Kesinlike Appiah, adam futbolu her yonuyle oynuyo su an bence ligteki en kaliteli futbolcu. Adamn canini disine takarak oynuyo.
Kesinlike Appiah, adam futbolu her yonuyle oynuyo su an bence ligteki en kaliteli futbolcu. Adamn canini disine takarak oynuyo.
Bence de Appiah.
Hayal ettiğim oyun formatında bir oyuncu, orta sahada bir oyuncunun yapabileceği her şeyi yapıyor.
Top kesiyor, hızla dribbling yapıyor, sürekli ileriye oynuyor, omuzomuza mücadele ediyor,çok güçlü, çok teknik, derinlemesine pas atıyor, sürekli pres yapıyor.
Her şeyi yapıyor, tek başına takım.
Fenerbahçe'nin oyun formatını değiştirdi, Fenerbahçe onun oynamadığı maçlarda çok zorlanıyor..
(Bu sezon için söylendiğini varsayıyorum)
meddah
01.Mart.2006, 18:58
Appiah olmasa Fener, Song olmasa G.saray bu noktada olmazdı..
Ama Fener daha iyi bi noktada olduğuna göre Appiah..
Aslında inadına Van Hooijdonk demek isterdim..
dinaMYt
01.Mart.2006, 19:02
her ne kadar sadece oyun içinde takımına çok fazla katkı sağlamamasına rağmen en önemli anlarda sahneye çıkıp takımını kurtaran adam olduğundan dolayı alex diyorum ben.türkiye ligi gibi vasat bir ligde önemli bir adam olması için yeterli.(elbette bu yorum şampiyonlar ligi için geçerlilik kazanmıyor)
Berkaiser
01.Mart.2006, 19:20
Mondragon bence.
comandante
01.Mart.2006, 19:59
arkadaşlar istediğiniz kadar kişiye oy veriyorsunuz...bir galatasaraylı olarak 3 fenerliye oy verdim.gerçekçi olmak lazım...
appiah,nobre(en nefret ettiğim canlı),alex...
bir de songla mondragona verdim...
bu beşinden birine vermemiş de olabilirim uykuluydum hehehe...
Neron_FB
01.Mart.2006, 20:01
arkadaşlar istediğiniz kadar kişiye oy veriyorsunuz...bir galatasaraylı olarak 3 fenerliye oy verdim.gerçekçi olmak lazım...
appiah,nobre(en nefret ettiğim canlı),alex...
bir de songla mondragona verdim...
bu beşinden birine vermemiş de olabilirim uykuluydum hehehe...
ya hiç dikkat etmemişim abi :( ben 1 kişiye verdim :o
Bu arada nobreye vermemişsin :D oy sayısına tıklayınca görünüyo da ;)
comandante
01.Mart.2006, 20:13
ya ben appiaha da vermemiş beeaa...
cgdsshn
02.Mart.2006, 11:17
duran toplarda basarılı olmak suc mu??!!!!
Elbette değil, hatta çok önemli bir marifet. Ancak en iyiyi tartışıyorsak duran toplar dışındada birşeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Maç boyunca sadece yürüyor. İsmini hatırlayamadığım Alex'i tutmakla görevli bir futbolcuya LigTV muhabiri maçtan sonra "Bugün Alex'e nefes aldırmadın bunu nasıl başardın?" diye sormuştu, markajcı futbolcuda "Vallaha ben hiçbir şey yapmadım o durdu, ben yanında durdum, maç boyu bekledik öylece, hayatımın en kolay maçıydı" gibi birşey söylemişti ve işin ilginç yanı Alex o maçıda 1 asistle tamamlamıştı, tabi ki kornerden.
mutlee
02.Mart.2006, 13:36
Appiah dun Milli takimdan dondu Kayseriye karsi oynayabilmek icin, gozumde degeri daha da yukseldi, sanki dogustan beri bir Fenerli gibi, maclardaki hirsi, takimi ateslemeye calismasi; Helal olsun adama.
Geldiginde 8M € cok degilmi deniyordu, daha az paraya aynisi bulunabilinir deniliyodu ama kesinlikle kendini kanitladi.
TüMeR_yAğıZ
02.Mart.2006, 15:01
Elbette değil, hatta çok önemli bir marifet. Ancak en iyiyi tartışıyorsak duran toplar dışındada birşeyler yapması gerektiğini düşünüyorum. Maç boyunca sadece yürüyor. İsmini hatırlayamadığım Alex'i tutmakla görevli bir futbolcuya LigTV muhabiri maçtan sonra "Bugün Alex'e nefes aldırmadın bunu nasıl başardın?" diye sormuştu, markajcı futbolcuda "Vallaha ben hiçbir şey yapmadım o durdu, ben yanında durdum, maç boyu bekledik öylece, hayatımın en kolay maçıydı" gibi birşey söylemişti ve işin ilginç yanı Alex o maçıda 1 asistle tamamlamıştı, tabi ki kornerden.
:D :D sana katılıyorum.alex bence sergenin 27 yaşındaki hali gibi.30'u geçince oda bi göbek bırakır artık :D
şaka bir yana eğer Alex maç boyu mücadele etse koşsa falan şu anda çoktan avrupanın büyük takımlarından birinde oynardı.günümüz avrupa futbolu artık koşmayan futbolcuya prim vermiyor,şans tanımıyor.avrupa'da başarısız olma sebeblerimizden biride bu.star oyuncularımızın duran top olmasını beklemesini.halbuki koşsalar kuyruklu yıldız olurlar haberleri yok :)
barahir
02.Mart.2006, 16:04
çoğunluk alex demiş ama unutmayın ki alexin hatalarını kapatan bi ikili war orda appiah ve aurelio. appiahı seçtim çünki tam bi futbolcu hem ofansif anlamda hem defansif anlamda
SunShine
02.Mart.2006, 17:08
bence aurelio
fb'nin sistemindeki en kilit isim
Eray Dengiz
02.Mart.2006, 17:23
Galatasaray, Song, Tomas ve Saidou
Fenerbahçe, Alex, Anelka, Aurelio ve Appiah
Beşiktaş, Kleberson
Trabzonspor, Yattara
Bunlar arasında en başarılı yabancı futbolcu arasında bir Galatasaraylı olarak Alex'i görüyorum. Çünkü Fenerbahçe 2 senedir yaşadığı bu başarıyı %80'ni Alex'e borçludur.. Ama Alex'in yanında Song ve Tomas Galatasarayın kilit bölgelerine iyi bir ikili oldular.. Son olarak çalımları ve akılcılığı ile Yattarayı başarılı buluyorum..
:D :D sana katılıyorum.alex bence sergenin 27 yaşındaki hali gibi.30'u geçince oda bi göbek bırakır artık :D
şaka bir yana eğer Alex maç boyu mücadele etse koşsa falan şu anda çoktan avrupanın büyük takımlarından birinde oynardı.günümüz avrupa futbolu artık koşmayan futbolcuya prim vermiyor,şans tanımıyor.avrupa'da başarısız olma sebeblerimizden biride bu.star oyuncularımızın duran top olmasını beklemesini.halbuki koşsalar kuyruklu yıldız olurlar haberleri yok :)
Zidane da koşmaz ve pres yapmaz ama hala dünyanın en iyi oyun kurucusudur.
nart_susruko
02.Mart.2006, 23:32
aurelio bu sezon iyi değil...
kral_67
03.Mart.2006, 00:33
mondragon-song-appiah
meddah
03.Mart.2006, 07:53
Cengiz, Zidane da koşmaz, pres yapmaz.
Ama oyunu kurmak için gelip topu alması gerektiği yerden alır, takımı hücuma çıkarken boşa kaçar, top ister.
Oyun kurucu olan adam, takımı hücuma çıkarken en geç ikinci hamlenin sonunda olaya müdahil olur. Ha, markaj altındadır, bir şey yapamaz, o ayrı ama en azından bir çaba sarfeder. Alex sadece durmak için seçtiği yerde kendisine atılan topları alıyor (4-5 maçtır o kadar kötü ki, onları bile almıyor)..
Hani Alex koşmuyor diye bir laf var ya.. Kimisi burdaki "Koşmak" fiilini, Okan Buruk'un, Serkan Balcı'nın koşması gibi algılıyor ya, ben ona yanıyorum.
ceyhun127
03.Mart.2006, 19:33
Bence apiah
halil_emre
04.Mart.2006, 13:39
birader ne alex!i ya?? adam kıçını kaldıramıyo koşamıyo ne alexi'inden bahsediyonuzki??
mutlee
04.Mart.2006, 15:37
Kardesim gecen sene Feneri Alex sampiyon yapti, en cok gol atan oyuncuydu bizde, ligin en cok assist yapan adami.
Kosmuyo ama bunlari yapiyo, adam bide ko$sa nolur.
zeffix
04.Mart.2006, 16:51
bencede en iyisi mondi :)
Eray Dengiz
04.Mart.2006, 17:01
birader ne alex!i ya?? adam kıçını kaldıramıyo koşamıyo ne alexi'inden bahsediyonuzki??
Öyle diyosunda Fenerbahçe 2 senedir kimin sayesinde şampiyon oluyor?
Bak bir haber sitesinde ne diyor,
"Brezilyalı oyuncu, oynadığı 47 maçta 32 gol attı. "
ve okuduğum habere göre bir bu kadar assist yaptı. Şuan liglerde 24 maç oynandı ve Alex'in 20 assisti var. Şaka gibi bir adam.
Peki şunu sorarım Hagi koşuyormuydu? Ben bir Galatasaraylı olarak en başarılı futbolcu olarak Alex'i gösteriyorum. Nedeni ise açık, istatislikler!
karakartal5307
07.Mart.2006, 21:17
bence ahmad hasan tam bvi görev adamı
Kemal_Milan
09.Mart.2006, 00:02
Tabiki de hiç kuşkusuz alex de souza
bursa_mc
10.Mart.2006, 17:24
rıgobert songg en iyisi
Lucas Neill
10.Mart.2006, 20:11
bence en iyisi mondi
nart_susruko
11.Mart.2006, 00:25
alex e bişey diyeceğimiz yok ta... appiah bile 9 oy almış... % 20...
gezenti
11.Mart.2006, 12:11
üzülerek söylüyorum...nobre..
şaka yapıyorsun heralde buna çok güldümde:D
Maymuncuk
11.Mart.2006, 12:54
ben oyumu song,Alex ve Ahmed Hassan'a verdim
Ama soru başarılı futbolcular kim olduğu için..
Soru kaliteli futbolcular olsa idi oylarım şöle olurdu..
Song,Anelka,Appiah,szymkowiak olurdu sanırım..
yasin211
16.Mart.2006, 14:10
mondi süper ama bjk derbilerinin manyaqı iliç :D
barman
26.Mart.2006, 13:10
ben de SONG dedim:):)gerçekten çok iii bir defans
fatalflex111
26.Mart.2006, 13:20
ben appiah dedim orta sahada ilaç gibi ya harika paslar atıo arada hata yapıo ama olsun aurelioyla birlikte harika oynuyolar uzaktan şutları çok iii kısacası çok iii bi yabancı
gunners
26.Mart.2006, 13:33
turk takımlarına en ıyı kaykıyı yapan yabnacılar fenerbahcemızde..dolayısıyla bende oyumu appıah ve alex e verdım..bırı ortasahayı topluo dıerı takımın hucum gucunun yarısını olusturuo..
jarosik_61
26.Mart.2006, 17:42
ronaldinho bile yattara nın bazı hareketlerini yapamaz mesela yattaranın a.gücü maçında orkun a yaptığı vucut çalımı
ronaldinh0_10
28.Mart.2006, 20:08
Ben Galatasaraylı olmama rağmen Alex hepsinden daha iyi diye düşünüyorum.
Ha Jarosik_61, bence sen çok fazla trabzon taraftarısın ve şaçmalıosun galiba.
Yattara'yı belki Trabzon'a geldiğinde ilk defa tanıdın ama şimdi Yattara'nın Ronaldinho'dan daha iyi hareketler yaptığını söylüyorsun. Tabiyki Ronaldinho Yattara'dan daha iyi... Hani Yattara Alex'den daha iyi desen bi şey demicem ama Ronaldinho diyosun ya.
gunners
28.Mart.2006, 22:20
ronaldinho bile yattara nın bazı hareketlerini yapamaz mesela yattaranın a.gücü maçında orkun a yaptığı vucut çalımı
bunu ciddi olarak yazmadin dimi!!
barman
29.Mart.2006, 22:49
sadece şaka diimi ronaldinho ve yattara karşılaştırılamaz bile ve ronaldinhonun yapamayacağı futbol hareketi yoqtur:)(rr)
Sarı Kanarya
30.Mart.2006, 13:08
Deha Alex de souza
TüMeR_yAğıZ
30.Mart.2006, 22:53
yattara ile ronaldinho'yu nasıl karşılaştırıyonuz anlamadım ki?yattara devamlılığı olan profesyonel sağlam bir futbolcu olsa zaten avrupadan trabzona gelmez ispanyaya falan giderdi.
imperius
30.Mart.2006, 23:19
dbakır macıda fbnın yabancılarının ne kadar basarılı oldugunu gosterdı.. 4 golu de yabancılar kı uc ısımde farklı mevkıden..
4song4
12.Nisan.2006, 05:26
rigobert song devamlılıgı olan ve su anda CL şampiyonu olacak bir takımda bile defansın göbeginde oynayabilecek kapasitede bir oyuncu.
stephan appiah da avrupa çapında bir orta saha oyuncusu..
her ne kadar yeteneklerini bugüne kadar oynadıgı hiçbir takımda göstermese de çok yetenekli oldugu için her zaman umutlar ve milyon dolarlar baglanan nicolas anelka...
bu 3 isim dışındakiler avrupa çapında a klas oyuncular degil...
nic-39
12.Nisan.2006, 13:45
alex-appıah en basarıları..
BurakMania
12.Nisan.2006, 14:24
yattara diyorum dewamlılıgı cok fazla olmayan bir futbolcu ama gokdenizin cezası f. tekke ve szymkowiak sakatlıklarında trabzonun herseyiydi sonrada malesef en iyi nobre o adam nasıl gol atıyor hala anlamıs değilim ...
cüneyt11
12.Nisan.2006, 18:50
arkadaşlar neden kimse yattara yı görmüyo orda.bence yattara en ii futbolcu.hem o listede hem de türkiye liginde.