PDA

View Full Version : Nöbetçi Golcü Değilim

Universal
03.Temmuz.2007, 01:25
Fenerbahçeli futbolcu Semih Şentürk, "Nöbetçi golcü" yakıştırmasından rahatsız olduğunu, artık "Gerçek golcü" olarak anılmak istediğini ifade etti.

http://foto.fanatik.com.tr/Article/2008/7/7_220235_semih0605bb.jpg

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (A) Milli Futbol Takımı’nın kritik gollerine imza atan sarı-lacivertli futbolcu, futbol federasyonunun Tam Saha dergisindeki röportajında, şampiyona, kariyeri ve hedefleriyle ilgili açıklamalar yaptı.

Gerçek golcü olarak anılmak isterim

İlk 11’de başlamadığı veya oynamadığı maçlarla ilgili hiçbir zaman problem yaratmadığını anlatan Semih, bu yöndeki bir soruya özetle şu yanıtı verdi: "Bunu defalarca söyledim ama hep yanlış anlaşıldım. Benim rahatsızlığım bilhassa ’Semih oyuna sonradan girdiği zaman daha etkili oluyor’ şeklinde yapılan yorumlar konusunda. Toplumda yanlış algılamalara sebep oluyorlar. Ben de her hafta ilk 11’de oynamak ve goller atmak isterim. Ama bir oyuncu her zaman aynı performansı gösteremeyebilir, goller atamayabilir. Genç oyunculara karşı daha anlayışlı olunması gerek. Ayrıca, ’Nöbetçi golcü’ kavramından da rahatsızım. Artık ’Gerçek golcü’ olarak anılmak istiyorum."

Semih, 2007-2008 sezonunda şampiyon olamamanın üzüntüsüyle gol krallığı sevincini buruk yaşadığını bildirdi.Gol kralı olarak tarihe geçmenin yine de kendisi için mutluluk verici olduğunu kaydeden sarı-lacivertli futbolcu, "Samimi söyleyeyim, ben gol kralı olduğumu tam anlayamadım. Şampiyonluğu kaçırdığımız için biraz buruk bir sevincim var açıkçası. Yine de tarihe geçmek önemli, benim için mutluluk verici" dedi.

"AVRUPA İÇİN DAHA ERKEN"

Avrupa’daki kulüplerden teklif alıp almadığı sorulan Semih, "Bu yıl yaptığım çıkışı iki sezon daha sürdürürsem daha hazır şekilde giderim. Bu yüzden Avrupa için daha erken" değerlendirmesi yaptı. Bu sezon en parlak dönemini geçirdiğini, sezon içinde gelen teklifler olduğunu ancak sarı-lacivertli ekiple 2 1 yıllık anlaşma yaptığını anlatan Semih, şöyle devam etti:"Başkanımızın iki ay önce sarf ettiği ’Ben olduğum müddetçe sen de buradasın’ sözü beni çok mutlu etti. Her oyuncu Avrupa’da oynamak ister. Ben iki sezon daha oynayıp Avrupa’ya öyle gitmek istiyorum. Bu yıl yaptığım çıkışı iki sezon daha sürdürürsem daha hazır şekilde giderim. Çünkü Avrupa için daha fazla maç tecrübesine sahip olmam gerektiği inancındayım. Bu yüzden ’Avrupa için daha erken’ dedim."Nihat Kahveci ve Emre Belözoğlu’nun elde ettiği başarıların herkesi gururlandırdığını kaydeden Semih, "Ben de onlar gibi Avrupa’da oynama şansı bulursam elimden gelenin en iyisini yaparım. Sonuçta daha iyi imkanlarda yaşantımı sürdüreceksem, çocuğumu büyütmek için daha uygun bir ortam olduğunu düşünürsem, oraya adapte olmakta zorlanacağımı zannetmiyorum. Allah nasip ederse, ben de o zorluklara göğüs gererim"
dedi.

"YETENEKLERİM GERİLEDİ"

Forma şansı bulamadığı dönemlerde Fenerbahçe’den gitmek istediğini, ancak teknik adamların ve yöneticilerin bırakmadığını anlatan Semih, "Oynamadığım dönemlerde yeteneklerimde bir gerileme oldu. Şimdi yavaş yavaş durumu toparladığımı düşünüyorum" açıklamasını yaptı.Semih, şunları kaydetti: "Oynamadığım zamanlarda hep gitmek istedim. Oğuz Çetin ve Werner Lorant dönemlerini geçtikten sonra, Christoph Daum takımın başındayken ayrılmak istedim, göndermediler. Sonraki iki sezonda da gitmek istedim, yönetim yine bırakmadı. Zico geldi, o da göndermedi. Allah’tan bu sene kendimi
gösterme fırsatı bulabildim. Ben hep kiralık gidip, kendimi toparlayıp geri dönmeyi düşündüm ama olmadı. Çünkü yönetim ve teknik adamlar beni hep bir stepne gibi görüyordu. Oynamadığım dönemlerde yeteneklerimde bir gerileme oldu. Şimdi yavaş yavaş durumu toparladığımı düşünüyorum. Örneğin ağır olduğum yönünde eleştiriler yapılıyordu. Eğer benim PAF takımdaki maçlarımı izleseler, dediklerinin tam tersi olduğunu anlayacaklardı."

MOTİVE YÖNTEMİ

Avrupa Şampiyonası’nda sonradan oyuna girerek İsviçre’ye attığı golle ilgili bir soru üzerine de Fenerbahçeli futbolcu, kendisini motive etmek için özel bir yöntemi olduğunu kaydetti.Yedekte beklerken, oyuna girip gol atabileceğine kendisini inandırdığını anlatan Semih, "Sanki içime doğuyor. O maçta da gol atacağımı hissetmiştim. Eğer forvet oyuncusuysanız doğru zamanda doğru yerde olmak kadar, biraz da şansınızın olması önemli. Golü koklamak ve pozisyon almak konusunda doğuştan yeteneklerim olduğunu düşünüyorum. O pozisyonda topun arkaya gideceğini hissetmiştim. Kafayı vurdum ve top filelere gitti" dedi.

Kaynak: Fanatik

aykut_gencfb
03.Temmuz.2007, 01:27
ama malesef ölesin be semih. . . . takımda golcü olmasın sen yine yedek oturursun 75te girer yine alırsın ipten bu seninle özdeşleşti artık. . .

Universal
03.Temmuz.2007, 01:29
ama malesef ölesin be semih. . . . takımda golcü olmasın sen yine yedek oturursun 75te girer yine alırsın ipten bu seninle özdeşleşti artık. . .

Semih'in geçen sezon ilkonbirde başladığı maçlarda attığı gol sayısı, yedekten girdiğinde attığı gol sayısından daha fazla idi. Ben hiçbir zaman öyle anmadım. Bu birazda bizim elimizde. ;)

Fernando Gago
03.Temmuz.2007, 01:43
Semih bu sene gösterdiği performansla "Gerçek Golcü" olduğunu dosta düşmana gösterdi Nöbetçi Golcü lakabı futbolı bırakana kadar onu bırakmayacak bence :)

aykut_gencfb
03.Temmuz.2007, 01:47
Semih'in geçen sezon ilkonbirde başladığı maçlarda attığı gol sayısı, yedekten girdiğinde attığı gol sayısından daha fazla idi. Ben hiçbir zaman öyle anmadım. Bu birazda bizim elimizde. ;)

semih 11 i sonuna kadar hakeden bir oyuncu ama nöbetçi golcü lakabı üstüne yapıştı bi kere kurtulması zor :D

garydelgadov
03.Temmuz.2007, 02:02
semih semih semih süper bir futboLcu guiza geLsin fenerin hocası oLsam semihi tercih ederim herşeyi yapabiLen bir goLcü eşi benzeri sınırLı sayıda:D

bursa_mc
03.Temmuz.2007, 03:19
Adam da takıntı yapmış. :D

TR.CaPTaiN
03.Temmuz.2007, 03:34
Kulübenin ve ligin kralı. (2) Semih geçen sezon ve Euro2008'de gösterdiği performansla artık ilk 11'i hakediyor. Kim olsa bir rahatsızlık duyar. Sonradan giriyor golünü atıyor,takımını ipten alıyor bakıyoruz diğer maç yine yedek. Akşam kafasını yastığa koyduğunda '' Ben daha ne yapmalıyım ki ilk 11'de oynayayım ? '' diye kendine sorar adam.

GeNç KaRTaL
03.Temmuz.2007, 04:46
Aragones gerçekten hak edene formayı veriyorsa Semih önümüzdeki sezon mutlaka ilk 11 de oynar.Geçen sezon ligde ve Euro 2008 de elinden gelenin en iyisini yaptı.Daha ne yapsın?

Euro 2008 turnuvasının golcüsü David Villa'yı herkes takımında görmek ister.Ondan sadece 1 gol daha az atan Semih neden 11 oynamasın..

El Barto
03.Temmuz.2007, 05:04
İyi bir oyuncuyu yedek bekletirsen adı nöbetçi golcüye çıkar ama düzenli oynatırsan gerçek golcüye. Adam sonuçta gol atabiliyor mu? gerisi yalan :)

xL cReW
03.Temmuz.2007, 05:10
valla semih son dakkaların adamı ilk 11de oynasa bence bu kadar fazla gol atamaz

yunusgs
03.Temmuz.2007, 05:32
Bir yorumcu adını hatırlayamadım nöbetçi golcüyü medya ve insanlar çıkardı Semih'e ilk onbirde başlayıp 5 maç sabredildide mi böyle konuşuluyor demişti.

dnz498
03.Temmuz.2007, 17:20
Bu durum biraz da teknik hocanin futbol mantelitesi ile ilgili yeni hocayla FBnin futbolunun tamamen degisecegini dusunenlerdenim. Ayrica ayni kupada farkli takimlarda olsa da FBnin yeni hocasi yeni oyuncularini degerlendirmistir. Aragones tek forvet oynamayi sevmeyen bir hoca Semih kesin yer bulur yeni bir forvet alinsa da yer bulur. Cunku calisiyor ve bunu gosteriyor.

Nedvedmania
03.Temmuz.2007, 22:03
Bence semih iyi bir yedek. 90 dk oynadığında fazla birşey yapamıyor çünkü rakip direniyor fakat son dk larda girdiğinde rakip zaten yorgun o sırada semih giriyor ve atıyor.

El Barto
03.Temmuz.2007, 22:37
Bence semih iyi bir yedek. 90 dk oynadığında fazla birşey yapamıyor çünkü rakip direniyor fakat son dk larda girdiğinde rakip zaten yorgun o sırada semih giriyor ve atıyor.

Buna kesinlikle katılmıyorum. Almanya maçında Semih ilk onbirde başladı dikkat ederseniz ve gol attığı dakikaya bakın. Hemen hemen aynı yorgunluktalardı ama Semih zorda bir gol attı.

Üstelik bir oyuncu her maçta gol atacak değil. Semih onbir başlayıp gol atamadığı maçlarda dahi takımı adına birşey yapmıştır. İllede gol atmak değil mesele yani ancak Türkiye'de öyle gol atarsan baş tacısın ama ne bileyim savunmayla uğraşmışsın didinmişsin arkadaşlarına pozisyonlar hazırlamışsın vs. bunları gören çok az sayıda "futbol seyircisi" var.

RaSenGan
03.Temmuz.2007, 22:46
Buna kesinlikle katılmıyorum. Almanya maçında Semih ilk onbirde başladı dikkat ederseniz ve gol attığı dakikaya bakın. Hemen hemen aynı yorgunluktalardı ama Semih zorda bir gol attı.

Üstelik bir oyuncu her maçta gol atacak değil. Semih onbir başlayıp gol atamadığı maçlarda dahi takımı adına birşey yapmıştır. İllede gol atmak değil mesele yani ancak Türkiye'de öyle gol atarsan baş tacısın ama ne bileyim savunmayla uğraşmışsın didinmişsin arkadaşlarına pozisyonlar hazırlamışsın vs. bunları gören çok az sayıda "futbol seyircisi" var.

Ayrıca Mertesacker ve Metzelder varken kaç tane kafayla top indirdi.Golünü de attı,takıma da katkı sağladı.

barahir
03.Temmuz.2007, 22:52
Aragonesin bu yılki banko tercihi olacaktır semih.. Esame listesine ilk yazacağı isimdir..

Fıratcan Alçınkaya
03.Temmuz.2007, 23:07
reklamda ßile teşekkürler nößetçi golcü diyorlar ... :)

Universal
04.Temmuz.2007, 00:44

Katılmıyorum. Yukarıda da yazdım. Semih bu sezon ilkonbirde başladığı maçlarda, yedekten başladığı maçlara göre daha fazla gol attı. Buda onun yedekten giripde büyük bir başarı yaptığını göstermez. Ama biz hep yedekten sonra girdiği golleri hatırladığımız için öyle sanıyoruz. Semih'in ne kadar kaliteli bir forvet olduğu bu turnuvada da gözüktü.

deniz.91
04.Temmuz.2007, 01:00
Nöbetçi golcü kesinlikle adam 90 dk oynayınca fazla o kadar atamıyor:)