PDA

View Full Version : FM 2008 Logo Hazırlama ve Oyuna Ekleme Rehberi



Cyzio
11.Temmuz.2007, 18:09
Merhaba Arkadaşlar,

Bu konuda FMG'09 stil logoların nasıl yapıldığını sizlere anlatmaya çalışacağım.Öncelikle oyuna logo yapımının çok basit olduğunu söylemek istiyorum ve çabucak logo hazırlama rehberine giriş yapıyorum..

Logo yapımına girmeden 'Yerel Disk: C''de logos adında bir klasör oluşturalım.Çünkü yaptığımız logolar buraya kaydedilecek..

1.Adım: Öncelikle yapacağımız FMG'09 stil logo paketi için gerekli olan psd.'ninde içinde bulunduğu dosyayı indirmemiz gerekiyor.Gerekli olan dosyayı buradan (http://rapidshare.com/files/128672275/FMG_09_Logo.rar.html) indiriyoruz..

2.Adım: Logo yapmak için gerekli olan dosyayı indirdikten sonra Adobe Photoshop CS2 programını çalıştırıyoruz.Program açıldıktan sonra ''File > Open'' sekmesinden indirdiğimiz dosyanın içerisindeki öğeleri seçip ''Aç'' seçeneğine tıklıyoruz..

3.Adım: Bu iki öğeyi hazırladıktan sonra oyuna aktaracağımız takımın logosunu da açıyoruz.Eğer logomuzun etrafında buradaki (http://www.fmscreenshots.com/viewer.php?file=yx6gfcbfrhulf4iq27c.gif) gibi beyazlıklar vb. varsa bunları ''Magic Eraser Tool'' ile almamız gerekiyor.Bu araca (E) ile kısa yoldan ulaşabiliriz ancak yinede göstermekte fayda var:

http://www.fmscreenshots.com/images/ynucobll3kgm4gtoeyey.png (http://www.fmscreenshots.com/)

Bu aracaı resimdeki gibi seçip logonun dışında kalan fazlalıklara tıkladığımızda buralar ortadan kalkacaktır ve aşağıdaki gibi olacaktır:

http://www.fmscreenshots.com/images/j7uroqhaayij24f07zp0.png (http://www.fmscreenshots.com/)

Not: Bu kenarlıkları silme çalışmasını yapmadan önce logoyu ''File > New'' sekmesinden yeni boş bir çalışmaya kopyalamamız ve daha sonra bu silme işini yapmamız gerek!!

4.Adım: Evet artık logomuzu düzgün bir hale getirdik ve artık photoshop görünümümüz aşağıdaki gibi olmalı:

http://www.fmscreenshots.com/images/kj2q10dy9otqgu6odm.png (http://www.fmscreenshots.com/)

Eğer sizde logonun yanındaki iki bölüm yoksa sırasıyla ''Windows > Actions'' ve ''Windows > Layers'' yapıp bu iki bölümü resimdeki gibi aktif hale getiriyoruz..

5.Adım: Logomuza tıklayıp yandaki ''Actions'' sekmesinde FMG'09 stillerinden ''For standard size logo''ya tıklayıp onun aşağısındaki ''Play'' tuşuna basıyoruz:

http://www.fmscreenshots.com/images/4mixz58002u68ab73s9y.png (http://www.fmscreenshots.com/)

Bu işlemi yaptıktan sonra logonuzda aşağıdaki değişimlerin olduğunu göreceksiniz..

http://www.fmscreenshots.com/images/38jjoil83ewp49v1h34p.png (http://www.fmscreenshots.com/)

6.Adım: 5.adımı uyguladıktan sonra ilk adımda açtığımız ''gradident.psd'' isimli dosyaya tıklıyoruz ve sağ taraftaki ''Layers'' bölümündeki layere sağ tıklayıp ''Duplicate Layer'' diyoruz ve logomuzun adının bulunduğu çalışmayı seçip entera basıyoruz:

http://www.fmscreenshots.com/images/6sv2oq1x36eduebksbtt.png (http://www.fmscreenshots.com/)

http://www.fmscreenshots.com/images/he4kus5n7pyu4het4pd.png (http://www.fmscreenshots.com/)

7.Adım: Yukarıdaki işlemi gerçekleştirdikten sonra yine logomuzun olduğu çalışmaya tıklayıp ''Actions''tan ''Effect''e tıklayıp ''Play'' diyoruz ve logomuz son halini alıyor..

http://www.fmscreenshots.com/images/heexrx31e2ld96hz3an.png (http://www.fmscreenshots.com/)

***Artık logomuzu hazırladık ve önceden belirttiğim gibi ''Yerel Disk:C''de ki ''logos'' klasörüne girip logomuzun son haline bakabiliriz:

http://www.fmscreenshots.com/images/3kfzx6gm41r511t3w2b7.png (http://www.fmscreenshots.com/)

Takımın Logo ID'ini öğrenme:

Logoyu oyuna aktarabilmek için logonun oyundaki ID'ini bilmemiz gerekiyor.Peki nasıl göreceğiz?Oyunumuzu açıyoruz ve ''Ayarlar (Options)'' bölümünde ''Display & Sounds'' paneline girip sağ taraftaki ''Show Unique IDS (Özgün ID'leri Göster)'' seçeneğini aktif hale getiriyoruz.Ardından logosunu eklemek istediğimiz takıma giriyoruz.Takım adının altında '1680' veya '19284' gibi numaralar göreceğiz.İşte bu numarayı logomuzun adına yazacağız..

Yaptığımız Logoları Oyuna Eklemek İçin;

Ve sıra geldi son işlemimizi yapmaya.Logomuzu hazırladık ve bu logoyu oyuna aktarmak için config dosyası oluşturmamız gerek.Bu dosyayı da küçük bir program olan FM XML ile rahatça yapabiliriz.Programı buradan (http://rapidshare.com/files/128828902/fmXML_0.3_setup.exe.html) indirebiliriz..

Programı açtığımızda ''Browse'' seçeneğine tıklayıp logoyu kaydettiğimiz klasörü seçiyoruz ve ayarların aşağıdaki gibi olmasına dikkat ediyoruz:

http://www.fmscreenshots.com/images/0yjv007nyz2enp7oo4qd.jpg (http://www.fmscreenshots.com/)

Bu ayarları yaptıktan sonra ''GO!'' tuşuna basıyoruz ve gelen bilgilendirmede ''Tamam''a basıyoruz.Hemen ardından sol taraftaki ''Edit XML'' tıklıyoruz ve karşımıza config dosyamız geliyor.Dosyamızı ''Save'' diyerek kaydediyoruz ve gelen soruya ''Evet'' diyoruz.Ve programdan ''Close'' ile çıkıyoruz.

Daha sonrada bildiğimiz gibi bu logoyu ''C:\Documents and Settings\PC\Belgelerim\Sports Interactive\Football Manager 2008\logos'' klasörüne config dosyası ile birlikte atıyoruz..

Evet artık logomuzu oyuna ekledik ve rehberimizin sonuna geldik.Uzun bir işmiş gibi gözüksede 2-3 defa yaptığınızda çok basit olduğunu göreceksiniz ve bu işten zevk alacaksınız..

Önemli Not: Bu logo hazırlama rehberi Turksportal forumlarından Cyzio tarafından yapılmış olup izinsiz başka bir sitede yayınlanması yasaktır..

barahir
11.Temmuz.2007, 20:41
Çok teşekkür ederiz.. eminim çok faydalı bi konu olacaktır..

Konu Sabitlenmiştir..

sari7
14.Temmuz.2007, 19:27
çok saolasın

1905engin199
15.Temmuz.2007, 17:31
saol da bu ekliycemiz resimlerin boyutu onemlimi_????

Cyzio
20.Temmuz.2007, 00:34
saol da bu ekliycemiz resimlerin boyutu onemlimi_????

Hayır logo boyutu önemli değil; 'Image Size'' ile halledebilirsiniz büyüklüğü veya küçüklüğü ancak boyut 180*180 olursa işimiz kolaylaşıyor..

Raten
21.Temmuz.2007, 08:41
Gerçekten son derece faydalı bir rehber olmuş teşekkür ederim

kankiesfloo
19.Ağustos.2007, 22:45
güzel bir paylaşım olmuş saol

ovulbobo
29.Ağustos.2007, 03:11
Ya ben effect dedim hata verdi neden olabilir?

rustem goldberg
03.Eylül.2007, 03:30
çok saol ii bi paylaşım olmuş ne zamandır bende facepack düzeltmek istiodum ama bulamıodum

Universal
06.Eylül.2007, 04:46
fmxml dosyasının linkini koyabilir misin?

Raten
03.Ekim.2007, 00:21
Yapmayı denedim ancak beceremedim.

DenizlispoR
09.Kasım.2007, 15:55
denedim ve süper oldu :).

fatoroma
10.Kasım.2007, 23:40
Yaw ben effectc diyorum sonra playlıyorum hata veriyor lütfen birisi yardım etsin. :S

Hatada şöyle yazıyor: Could not complete the action,since the destination folder does not exist. Türkçesi İşlem tamamlanmadı , Dosya yaratılamadı imiş Ne yapıcam :S

Acil yardım.

fatoroma
12.Kasım.2007, 00:19
Lütfen biri cevap versin :S

fatoroma
12.Kasım.2007, 20:35
Kaç gündür cevap bekliyorum nasıl forum bu ?

barahir
12.Kasım.2007, 20:38
Verilen Action Patch i tekrardan Photosoph'una yükle..

fatoroma
12.Kasım.2007, 20:39
nasıl yapcam onu

fatoroma
12.Kasım.2007, 23:03
nasıl yapccam acil yardım.

fatoroma
12.Kasım.2007, 23:14
O sorunu hallettim herşeyi yaptım ama oyunda gözükmüyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Biz logoyu hazırlıyınca logos klasörüne kendi kendine mi gitcek elle mi koycaz ?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Kimse yok mu?

GReeN BeReT
12.Kasım.2007, 23:23
Sen elle koyacaksın.

fatoroma
12.Kasım.2007, 23:51
Effect diyom büssrür şey çıkıyor hepsine ok tamam felan diyom normal mi bu.

sakary Ali
20.Kasım.2007, 02:06
fm 2009 için de oluyormu?

harta
25.Kasım.2007, 19:44
fm 2009 için de oluyormu?

p3simist
28.Kasım.2007, 02:39
bu programları bulmak için yardım edebilir misiniz?

dodo4
11.Aralık.2007, 10:26
linkler gözükmüyo,:S:S:S

snmz35
06.Haziran.2009, 23:51
olumuyo nasıl duzeltecez lan bi cwp yardım edeın

Could not complete the action,since the destination folder does not exist
hatasını nasıl duzektin?????????????

dogukan53gfb
11.Temmuz.2009, 16:12
pardon ama ben actions dosyasının linkini görmeedim bana bir yardımcı olurmusunuz?

maniac61
27.Temmuz.2009, 17:21
Cyzio hocam teşekkürler çok güzel bir rehber olmuş :)

( Ben Alihan Ertürk Bmn'den )