crazzy
12.Temmuz.2007, 22:02
Hollanda şampiyonu PSV Eindhoven'de, Utrecht'te forma giyen Hollanda U-21 Milli takım defans oyuncusu Erik Pieters'le 4 yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı.Çoğunlukla sol bek olarak görev alan ancak defansın her bölgesinde forma giyebilen 19 yaşındaki futbolcu, PSV Eindhoven kulübünün resmi internet sayfasına yaptığı açıklamada, "Kariyerimde ileriye doğru attığım çok güzel bir adım oldu ancak Utrecht'ten kalbimde bir acıyla ayrıldım. Utrecht her zaman gönlümün bir yerinde olacak. Bana kendimi ispatlamam için şans vermiş bir kulüp ve bunu asla unutmayacağım. Yeni takım arkadaşlarıma tanışıp, PSV stadına çıkmak için sabırsızlanıyorum. " dedi.Utrecht kulübünün alt yapısından yetişen ve 2006-2007 sezonundan itibaren A takımda görev almaya başlayan sol bek oyuncusu için 3 Milyon Euro bonservis bedeli ödeneceği belirtildi.Genç yaşına rağmen toplam 2 sezon içinde 51 Eredivisie maçında forma terleten Pieters, 2007 Avrupa U-21Şampiyonası'nda kupaya uzanan Hollanda Milli takımının da as futbolcularından biriydi.2008 Yaz Olimpiyatları için Hollanda Milli takım aday kadrosuna çağrılan genç yetenek, geride kalan sezonda Utrecht formasıyla 31 lig maçında görev almış ve 2 de gol kaydetmişti.mackolik