PDA

View Full Version : İbrahimler biraraya geliyor

I3esiktas
20.Temmuz.2007, 00:02
Beşiktaşımızın eski iki kaptanı basın toplantısı düzenlemeye hazırlanıyor
Beşiktaşımızın yeni sezon öncesi hazırlık kampını yaptığı Avusturya'da, kavga ederek kamptan yollanan ve bir süre sonra da yönetimimiz tarafından satış listesine konan İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman biraraya gelmeye hazırlanıyor. Takımımızın iki eski kaptanı yaşadıkları olay sonrası yaptıkları açıklamalarda yaşanan olayların hata olduğunu kabul etmiş ve pişmanlıklarını dile getirmişlerdi. Aradan geçen iki haftalık süre içinde kendilerine Beşiktaş kulübümüz tarafından kadro dışı bırakıldıkları ve satış listesine konuldukları yönünde resmi tebligat yollanmayan iki oyuncu, yaşananların geride kaldığını göstermek ve aralarında kan davası varmış gibi gösterilmeye çalışılan husumetin ortadan kalkması için basın toplantısı düzenlemeye çalışıyorlar. Kulübümüzün son sekiz yılda formasını giyen İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman ile biraraya gelmek istemelerine rağmen, kendileri dışında bazı güçlerin bu durumu engellediğini ifade ederek, "Biz Beşiktaş'ın iki kaptanı ve en eski oyuncuları olarak bir hata yaptık. Bu hatanın da cezasını çekiyoruz. Ama bizim aramızda kan davası yok.
İbrahim Toraman ile yaşadığımız olaydan sonra yeniden biraraya gelip, ikimizinde üzerine yapışan bu kötü imajı silmek istiyoruz. Ama son günlerde biraraya gelip basın toplantısı düzenlemek istememize rağmen, bir türlü bu isteğimizi gerçekleştiremedik. Ben kimsenin günahını almak istemiyorum ama birileri bizim yanyana görüntü vermemizi engelmeye çalşıyor gibi bir durum söz konusu.
Ben yaşadığımız olaydan sonra Beşiktaş'ta kalsam da, gitsem de Toraman ile yanyana gelip aramızdaki sorunları çözdüğümüzü göstermek istiyorum. Bizler böyle bir imajla anılmak istemiyoruz. Yaptığımız yanlışın farkındayız ve düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile aramızda kan davası gibi bir durumun olmadığını göstermek istiyoruz" dedi.
Öte yandan en geç pazartesi gününe kadar bu iki futbolcunun yoğun çaba harcarayak biraraya gelmeye çalışacağı ve düzenleyecekleri basın toplantısı ile aralarındaki kırgınlığın sona erdiğini kamuoyu ile paylaşmaları bekleniyor

CeNTeR_TR
20.Temmuz.2007, 00:31
Bu şekilde özür dilemeleri gerçekten takdire değer..Ama akıllarında beşiktaşa dönmek varsa pek sanmıyorum :)

Sebebe gelince Beşiktaş yönetimi Tükürdüğünü yalayan bi tip değil o yüzden sadece özür olur eğer akıllarında Takıma dönmek varsa bence yalan olur :)

GeNç KaRTaL
20.Temmuz.2007, 00:53
Pişman olup birbirleriyle barışmaları güzel.Zaten en başta bunu yapsalardı durum buralara hiç gelmeyecekti.Zaman her şeyin ilacı.Anladılar yanlışlarının olduğunu ve barışmaya razı oldular.Aralarındaki husumeti sona erdirirlerse gerçekten bence dönebilirler takıma.

Sebebe gelince Beşiktaş yönetimi Tükürdüğünü yalayan bi tip değil o yüzden sadece özür olur eğer akıllarında Takıma dönmek varsa bence yalan olur

Aksine geçmişte bir çok olayda maalesef dediğini yerine getirmemiştir..

BlackEagle19o3
20.Temmuz.2007, 00:54
Hadi hayırlısı (: Umarım affedilirler, akıllar başına gelmiştir.Aslında ben sadece Toroman'ı istiyorum ama anca beraber kanca beraber:D

goosfraba
20.Temmuz.2007, 00:58
Her insan hata yapabilir ama affetmek erdemliktir. İbrahimlerin bir araya gelip herkesin gözü önünde özür dilemeleri de bir erdemliktir. Erdemliği yapmak sıra Beşiktaş yönetimine geçiyor.

CeNTeR_TR
20.Temmuz.2007, 01:08
Aksine geçmişte bir çok olayda maalesef dediğini yerine getirmemiştir..

Sanki bana öyle geldi :) TabiŞemsicim sen Beşiktaşlı olarak daha iyi bilirsin ama Şahsen ben yönetim yerinde olsam affetmem..

Bknz PascaL Nouma..Sanki öyle bir olay vardı :)

GeNç KaRTaL
20.Temmuz.2007, 01:24
O Nouma olayında Serdar Bilgili başkanlığındaki yönetim vardı.(benim gördüğüm en iyi yönetimdi Beşiktaş'ı yöneten)

Ama Yıldırım Demirören yönetimi maalesef dediğinin arkasında duran bir yönetim değil.Sivas maçına "Paf takımla çıkacağız." denildi.Gerçekleşmedi.Nobre probleminde takımdan gönderilecek dendi yine gerçekleşmedi.Falan filan daha çok şey var.Ha yaptıkları belki yanlış değildi ama bir sözü söylemen 2 kere düşünmesini hiç bilemediler.Büyük ihtimal 2 oyuncuda affedilecek -bence affedilmesi gerekiyor- ama yine Beşiktaş yönetimi sözünde durmamış olacak.

Fernando Gago
20.Temmuz.2007, 01:51
Bu olay çok abartıldı zaten insanlık hali kavga olabilir başka şekillerde halledilebilirdi İkisi de muhtemelen afedilecek

zemlinskis
20.Temmuz.2007, 21:13
inşallah affedilirler de konu uzamadan kapanır...

Fietra 10
29.Temmuz.2007, 20:30
Bu sözler ortalığı sarsar

İddia Akşam gazetesinden... Ertuğrul Sağlam, İbrahim Üzülmez'e öyle bir tavsiyede bulunuyor ki... Doğruysa ortalığı sarsacak...
Akşam Gazetesi'nden Meriç Müldür gündemi sarsacak bir iddia ortaya attı !.. Müldür'ün haberine göre, Ertuğrul Sağlam’ın İbrahim Üzülmez’e söylediği iddia edilen sözler, daha doğrusu tavsiyeler (!) inanılır gibi değil: "Senin yerinde olsam ağzını burnunu kırardım"

Müldür olayı şöyle aktarıyor...

Beşiktaş takımının hocası ile birinci kaptanı arasında geçen ve basına yansımayan öylesine ilginç bir diyalog var ki, bu vahim olayın aslında bağıra bağıra geldiğini gözler önüne seriyor.

Ertuğrul Sağlam’ın İbrahim Üzülmez’e söylediği iddia edilen sözler, daha doğrusu tavsiyeler (!) inanılır gibi değil... Söz konusu olay, geçen sezon ortasında kampta yenen bir yemek sonrasında yaşanıyor.

"AFİYET OLSUN" KURALI

Öncelikle şunu belirtelim ki, Beşiktaş’taki kamp kuralları gereği yemek masasından takım kaptanı “afiyet olsun” demeden kimse kalkmıyor.

Ama bu yemeklerin birinin bitiminde kaptan İbrahim Üzülmez masadan kalkıyor, “afiyet olsun” bile diyemeden ardından İbrahim Toraman ayağa kalkıp gidiyor. Hemen ardından da Toraman’ın kalktığını gören Serdar Özkan...

Bu beklenmedik davranış, özellikle genç oyuncular arasında, Toraman’ın, İbrahim Üzülmez’in kaptanlığını tanımadığı şeklinde yorumlara da neden oluyor.

Toraman ve Serdar Özkan’ın tutumlarına bir anlam veremeyen İbrahim Üzülmez, önce genç Serdar’ın odasına gidiyor. Davranışının nedenini soruyor, aldığı cevap “Ben İbrahim ağabey kalktığı için masadan ayrıldım” oluyor.

"BEN OLSAM AĞZINI BURNUNU KIRARIM"

Kaptan İbrahim ardından soluğu Ertuğrul Sağlam’ın odasında alıyor... “Bana kaptanlık verdin ama arkamda durmuyorsun. Olay senin gözlerinin önünde yaşanıyor, sesini bile çıkarmıyorsun” diyerek tepkisini dile getiriyor.

İşte bu anda Ertuğrul Sağlam’dan son derece şaşırtıcı bir yanıt geliyor:
“Ben senin yerinde olsam, takımın kaptanı olsam, ağzını burnunu kırarım”...

KULİSLER ÇALKALANIYOR

Bu diyaloglar birebir yaşanıyor. Bu tartışmadan aylar sonra da olaylar birike birike buraya kadar geliyor, hocasının tavsiyesini dinleyen İbrahim Üzülmez’in Toraman’a gösterdiği tepki sonrası çıkan terlik kavgası ve iki oyuncunun kadro dışı kalmaları ile son buluyor.

Bir anlamda İbrahim Üzülmez, hocasının talimatını yerine getiriyor, ama kadro dışı kalıyor. Çevresine de bu konudan sürekli dert yanıyor.

Şimdi Beşiktaş kulisleri Ertuğrul Sağlam’ın tavsiyeleri ile çalkalanıyor. Denenler o ki “Hem oyuncusunu yönlendiriyor, ondan sonra da sahip çıkmıyor.”

GeNç KaRTaL
29.Temmuz.2007, 21:29
Çok baba bir senaryo olmuş.Filmi çekilse en az 10 dalda oscar adayı olur..

TR.CaPTaiN
29.Temmuz.2007, 21:52
Ertuğrul Hoca o karakterde birisi değil.

El Barto
29.Temmuz.2007, 22:01
Milli mesele olacak neredeyse bu İbolar. :)

Ertuğrul Hoca için yazılanlarda doğruysa eğer ....... artık sallamakta sınır yok.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
30.Temmuz.2007, 06:44
barışmaları iyi olur ama takımın huzurunu bozdukları için affedilmemeliler