PDA

View Full Version : ÇARŞI dönüyor!

I3esiktas
01.Ağustos.2007, 18:40
İyi günde-kötü günde, yağmurda-çamurda takımını yalnız bırakmayan ÇARŞI, nihayet kepenklerini açtı Mayıs ayı sonunda "Dinlenmeye çekiliyoruz" diyen taraftar grubu, İnönü'deki mabedine geri geliyor....
İKİ AY ARA VERDİLER
Evet yanlış okumadınız, ÇARŞI geri dönüyor... Mayıs ayının sonunda yapılan 'Asi Ruh Belgeseli'nin galasındaki şok açıklama ile tribünlerden ayrılacağını duyuran ÇARŞI, hasrete daha fazla dayanamadı.. "Sessizce ayrılmak geçti içimizden.. Hem bu limandan, hem bu can evimizden. Geride bayrağı göklerde, şerefi yedi düvelde
bir tribün bırakıyoruz. Dinlenmek ve yapılacakları görmek bizim de hakkımız" diyerek iki ay önce tribünlere veda eden ÇARŞI, kapattığı kepenklerini yeniden açıyor...
KIRGIN VE KIZGINLARDI
Neden gitmişlerdi? Kırgın ve kızgınlardı... İyide-kötüde, yağmurda-çamurda, galibiyette- hezimette hiçbir gün yalnız bırakmamışlardı takımlarını... Hep destek, tam destek mantığıyla hareket eden ÇARŞI, bir anda ummadığı bir tepkiyle karşılaşmıştı: Satılmış ÇARŞI!.. Belki de sonun başlangıcıydı bu. Onların da bir sabrı vardı ve taşmıştı... Haklılardı ya da haksızlardı... Fakat gitmenin, kalmaktan daha doğru olacağına inanmışlardı bir kere... "Mecburi" birlikteliği, "yaralı" ayrılığa tercih ettiler.
KAZANMAK ŞART DEĞİL
Halbuki kazanmak her şey değildi onlar için... Mağlubiyette bile, "Böyle oynayın canımızı verelim" diyecek kadar yürekli, "O forma kutsaldır, nasip olmaz herkese" diyecek kadar cesurlardı... Sevenleri olduğu kadar, sevmeyenleri de vardı... Onların da, hepsine verecek bir cevapları vardı!.. Tribünlere farklı bir boyut, maçlara bambaşka bir hava getirmişti ÇARŞI... Yeni sezonda ÇARŞI'sız bir tribün nasıl olacak diye düşünüyordu herkes... Taraftarı, yöneticisi, futbolcusu, medyası, hepsi...
ONLARIN AŞKI RENKLERE
Pankartları, tezahüratları, desibelleriyle futbolun rengiydi onlar. "Erkek adam, renkli takım tutmaz" deseler de, renkli bir topluluktu ÇARŞI... Şöhreti Avrupa'ya taşan, futbolun patronları UEFA'dan ve FIFA'dan bile takdirname alan bu karizmatik taraftar grubu, yeni sezon öncesi belki de en radikal kararını almalıydı. Onlar için kişiler değil, kurumlar önemliydi... Onların aşkı renklereydi.. Bu ayrılığa daha fazla dayanamıyorlardı. Siyah-beyaz bir aşk hikayesiydi bu, film gibiydi...
ZAMAN HER ŞEYİN İLACI
Ayrılık kararlarına kimse inanamamıştı... Beşiktaşlısı ağlıyordu, F.Bahçe ve G.Saraylısı şaşkındı... Ezeli rakipler bile "ÇARŞI, bize karşı olmalı" diyorlardı... Geri dönüş ısrarlarına, yapılan manevi baskılara, camiadan gelen "Siz olmadan olmaz" söylemlerine rağmen, geri adım atmamıştı ÇARŞI. Ama derler ya "Zaman her şeyin ilacıdır" diye... Bu süreç içinde dinlendiler, düşündüler, tartıştılar ve son kararlarını verdiler: Geliyoruz!... Ne zaman mı? Belki yarın, belki yarından da yakın...

anilton
01.Ağustos.2007, 18:55
Böyle bir şey yok,Fotomaç'ın uydurması...

LaigLeNoiR
01.Ağustos.2007, 19:13
Dönsün Çarşı.

Çarşı'sız bir Tribün,Beşiktaş,Lig olmaz.

anilton
01.Ağustos.2007, 19:33
Ya arkadaşlar anlayamadığınız bir şey var.Sadece abi diye nitelendirilen grubun önemli isimleri bıraktı.Yoksa bütün tribündekiler,kemik tayfa olsun,her zaman maça gidip kapalıda bağıranlar olsun,her şey aynı.Hiç bir değişiklik olmadan aynen devam.Liderler bu işi için yaşlandıklarını ve kendisinden bir önceki nesle liderliklerini devrettiler diyebiliriz buna...

anilton
01.Ağustos.2007, 19:41
Yok kardeşim lig başlasın göreceksiniz,Beşiktaş tribünleri hiç bir şey kaybetmeden,aynen devam edecek...

zemlinskis
01.Ağustos.2007, 19:42
Haber yalan gibi duruyor bakalım dönecekler mi gerçekten

C h A o S
01.Ağustos.2007, 21:25
Ya arkadaşlar anlayamadığınız bir şey var.Sadece abi diye nitelendirilen grubun önemli isimleri bıraktı.Yoksa bütün tribündekiler,kemik tayfa olsun,her zaman maça gidip kapalıda bağıranlar olsun,her şey aynı.Hiç bir değişiklik olmadan aynen devam.Liderler bu işi için yaşlandıklarını ve kendisinden bir önceki nesle liderliklerini devrettiler diyebiliriz buna...

Alen'de bu liderler arasında var mı? Bence Alen gibi sevilen bir lider daha çıkmaz gibime geliyor.

anilton
01.Ağustos.2007, 21:30
Arkadaşlar bazı şeyler burada konuşulmaz,bilen bilir.Alen abi bildiğiniz gibi lider değil.Alen abi sadece bir Amigo.Çarşı'nın medyatik tarafı yani anlayacağımız,sözcü gibi bir şey yani.Zaten geçen sezonun son 6 ayı bu liderlerin hiç birisi yoktu.Cezalıydı hepsi ve tribünde hiç bir değişiklik olmadı,aynen devam edildi.Setede farklı kişiler çıkar,farklı birisi amigoluk yapar.Belki dışarıdan kimse tanımaz bu kişiyi,medyatik olmadığı için ama 20 yıldır tribündedir.Örnek veriyorum yani.Anlayacağınız Beşiktaş tribünü bitmez,bitmez ve bitmez.Yeni sezon başlasın herkes anlayacak ne demek istediğmi...

Hugo
01.Ağustos.2007, 21:48
Çarşıyı nasıl kapatabiliyorlar ben anlamıyorum. Sanki Çarşı kendi malları yahu.

GeNç KaRTaL
02.Ağustos.2007, 21:43
Çarşıyı nasıl kapatabiliyorlar ben anlamıyorum. Sanki Çarşı kendi malları yahu.

Sonuçta bu grubu bu kapatan adamlar kurmuşlar.Tabii ki kapatma hakkına sahip olurlar..

gahanthegod
03.Ağustos.2007, 02:35
Kapatan adamlar kurmadi bildigim kadariyla. Yani resmi aciklamayi yapan Alen 1983'te kurucu tayfa arasinda degildi.

Ha ayrica, kim feshettiyse yeniden acilma durumu olursa o aciklar, Fotomac'a inanip ciddiye almayiniz lutfen. Kaldi ki ben boyle geri donme olayi olacagini da zannetmiyorum.

Bir de, aslinda kapatma olayi biraz oze donme gibi. Atiyorum hayatinda Inonu'yu gormemis Adanali bi' cocuga hangi takimlisin dediginde "Besiktas abiiii Carsiiii alayina karsiii" diyor. Oysa alakasi yok tribunle falan. Biz semt takimiyiz. Ozumuz budur. Carsi isminin Besiktas'in onune gecmesiyle isim birakilmistir. Yani resmi aciklamada da dendigi gibi. "Artik 'Carsi' yok, hepimiz Besiktas taraftariyiz."

deniz.91
03.Ağustos.2007, 05:59
Çarşı olmazda pazar olur falz birşey değişmez taraftar aynı:)

El Barto
03.Ağustos.2007, 06:02
"Taraftar grubu kapandı" diye gazetelerde haber yapılan tek ülkeyiz heralde. ;)

Universal
03.Ağustos.2007, 06:10
Desenize, Beşiktaş'a Fenerbahçe forması giyip vapur ile geçemiyeceğim. :)