Log in

View Full Version : Artık AB'liyiz!..

anilton
02.Ağustos.2007, 19:38
Avrupa Toplulukları Mahkemesi'nin aldığı bir karar gereği, Avrupa Ekonomik Topluluğu (CEE) ile Türkiye arasındaki ortaklık anlaşması gerekçe gösterilerek, AB ülkelerinde oynayan profesyonel Türk sporcuların, ''AB statüsünde oyuncu'' olmalarına tam hak verildiği belirtildi.

İspanya'nın Villarreal kulübünde oynayan Türk futbolcu Nihat Kahveci'nin avukatı Juan de Dios Crespo, Avrupa Toplulukları Mahkemesi'nin aldığı kararla, Nihat'ın AB statüsünde oyuncu statüsünün kesinleştiğini açıkladı. Madrid'deki Üst Mahkeme'nin 2004 ocak ayında aldığı kararla İspanya'da AB statüsünde oyuncu olarak tanınan Nihat'ın artık tüm AB ülkelerinde aynı statüyü değişmez olarak elde ettiği kaydedildi.

Avukat Crespo, AB ülkelerindeki bir spor kulübü tarafından sözleşme yapılan Türk vatandaşı tüm profesyonel sporcuların, artık hangi AB ülkesinde olurlarsa olsun AB statüsünde oynayacaklarını, Nihat'ın durumunda olan tüm sporcuların mahkemenin bu kararından yararlanacağını ifade etti. Yazılı açıklama yapan Crespo, mahkemenin kararının sadece Türk sporcuları kapsamadığını, CEE ile anlaşması olan tüm ülkeleri içerdiğini bildirdi.

barahir
02.Ağustos.2007, 19:46
Adamlar bizi artık yabancı kabul etmiyo.. Biz hala onları yabancı kabul ediyoruz..

Sekopej
02.Ağustos.2007, 19:48
Avrupaya daha çok oyuncu gönderebiliriz bu kararla. Bu kararı örnek gösterip Türkiye'de oynayan bir avrupalı oyuncu dava açarsa acaba sonucu ne olur?

El Barto
02.Ağustos.2007, 19:50
Türkiye'de böyle bir kural yok ama Serkan. AB dışı belli sayıda oyuncuyu kadrolarında bulundurabilen ülkelerde işe yarayacakrtır İtalya İspanya gibi ama ben şu anda bu liglerde oynatabileceğimiz çok sayıda oyuncumuz olduğunu sanmıyorum. Uzun vadede iyi bir karar olabilir ancak şimdilik pek bir işe yaramaz.

Oghuse
02.Ağustos.2007, 19:52
Oyuncularımızın Avrupa'ya transerini kolaylaştırabilecek birşey..İyi oldu..Keşke tam tersi de gerçekleşse.. :D

ForsakeN
02.Ağustos.2007, 19:53
Çok iyi bir gelişme.Yabancı takımlar artık daha fazla sayıda oyuncumuzla ilgilenecek

GReeN BeReT
02.Ağustos.2007, 19:55
Özellikle İtalya Ligi'ne daha çok oyuncu gönderebiliriz bu kararla.Bildiğim kadarıyla İtalya Ligi'nin kurallarına göre AB dışında 1 oyuncu alınabiliyordu.İtalyanlar da bizi öncelikli düşünmediğinden neredeyse hiç oyuncu yollamıyorduk İtalya'ya.
Bu kararla birlikte İtalyanlar'ın Türkiye'den genç yetenekler transfer etmeye başlacağını düşünüyorum.Çizme'yi fethetmeye başlayabiliriz yani :p
Türkiye'deki bir yabancı dava açar ise kabul edileceğini zannetmiyorum.

deniz.91
02.Ağustos.2007, 19:57
Bu iyi oldu iştre artık italyaya falan daha çok adam yollarız

hp-fm-gs
02.Ağustos.2007, 20:00
FM'de de işe yarar oyuna aktarılabilirse.. :D

Cyzio
02.Ağustos.2007, 20:00
Özellikle İtalya Ligi'ne daha çok oyuncu gönderebiliriz bu kararla.Bildiğim kadarıyla İtalya Ligi'nin kurallarına göre AB dışında 1 oyuncu alınabiliyordu.İtalyanlar da bizi öncelikli düşünmediğinden neredeyse hiç oyuncu yollamıyorduk İtalya'ya.
Bu kararla birlikte İtalyanlar'ın Türkiye'den genç yetenekler transfer etmeye başlacağını düşünüyorum.Çizme'yi fethetmeye başlayabiliriz yani :p
Türkiye'deki bir yabancı dava açar ise kabul edileceğini zannetmiyorum.

Türkiye'deki gençler oynama fırsatı bulamıyorki daha biz farkedemiyoruz İtalya mı farkedecek?İtalya'nın buraya yöneleceiğini sanmıyorum.Ülkemizde göz önünde bulunan ve mevkilerinde çok iyi olan Arda gibi oyuncularımızın önü daha da açılmış olur, İtalya'dan talip çıkma olasılığı fazlalaşır bu kararla.Bunun dışında pek bişey olmaz..

GReeN BeReT
02.Ağustos.2007, 20:05
Türkiye'deki gençler oynama fırsatı bulamıyorki daha biz farkedemiyoruz İtalya mı farkedecek?İtalya'nın buraya yöneleceiğini sanmıyorum.Ülkemizde göz önünde bulunan ve mevkilerinde çok iyi olan Arda gibi oyuncularımızın önü daha da açılmış olur, İtalya'dan talip çıkma olasılığı fazlalaşır bu kararla.Bunun dışında pek bişey olmaz..

Genç yetenekleri bulma ve onları kullanma konusunda başarısız olduğumuzdan kaynaklanıyor bence bu durum.Almanya örneğini gösterebilirim mesela.Adamlar Podolski,Kuranyi gibi Polonya asıllı oyuncularda yetenek görüyorlar ve hemen kendi Milli Takımları bünyesine dahi katabiliyorlar.

Addolorato
02.Ağustos.2007, 20:12
Şimdi İngilterede work permit gerekmeyecekmi?

Cengo
02.Ağustos.2007, 20:18

Hayır, gerek yok

deniz.91
02.Ağustos.2007, 20:18

,İngilterede falan gerekecek yine ama italya ispanya almanya gibi liglerde ab statüsünde olacak futbolcularımız

El Barto
02.Ağustos.2007, 20:20
İngiltere'de neden yine gerekecek?

BeeTLeJuiCe
02.Ağustos.2007, 21:31
Avrupaya oyuncu ihracatında artış yapabiliriz. :)

Futbolcularımız adına sevindiciri bir karar. :)

Fıratcan Alçınkaya
02.Ağustos.2007, 22:05
çok güzel bir haber Avrupaya daha fazla oyuncu gönderilibilirz artık...

MeMo
02.Ağustos.2007, 22:17
Keşke burdada AB oyuncuları yabancı sayılmasa.

Universal
02.Ağustos.2007, 23:06
Bu çok güzel bir haber. Artık Türk oyuncularımız ülkemizden AB ülkelerine gttiğinde yabancı sayılmayacağı için daha rahat transfer olabilecekler ve yurtdışında oynayan oyuncumuz sayısı artmış olacak.

Nihat'a büyük teşekkür borçuluyuz onun yaptığı mücadele sonucu böylece diğer Türk oyuncularınında kapısını açmış oldu.

Tuncay, İbrahim Kaş gibi isimler yabancı statüsünde olmayacak olması güzel. :) Rüştü'de zamanında sırf bu yüzden Türkiye'ye dönmüştü...

Fernando Gago
03.Ağustos.2007, 00:41
Bu haber çok iyi oldu Artık dışarıya daha fazla oyuncu verebiliriz

gahanthegod
03.Ağustos.2007, 02:29
Biz genc oyunculari vitrine cikarmadikca isterse Italyanlar her turk oyuncuyu Italyan saysin. Ne farkeder ki. Tek fark, boyle Arsenal, Lyon tarzi scouting'e onem veren kuluplere gecer gencler.

RoNNiE91
03.Ağustos.2007, 02:32
Çok iyi oldu bu.Çok sevindim bu habere.Böylece yurt dışına oyuncu yollamak bir nevi daha kolay olacaktır.

Cengo
03.Ağustos.2007, 23:58
,İngilterede falan gerekecek yine ama italya ispanya almanya gibi liglerde ab statüsünde olacak futbolcularımız

hayır gerekmeyecek

Memedov
04.Ağustos.2007, 00:02
Keşke burdada AB oyuncuları yabancı sayılmasa.

Avrupadan gelen oyuncu Madem benim ülkemde onlar AB statüsünde oynuyor benimde bu ülkede AB statüsünde oynama hakkım var diyerek dava açarsa neden olmasın.

deniz.91
04.Ağustos.2007, 00:19
hayır gerekmeyecek

Workpermitin ab statüsüyle alaksı yok bildiğim kadarıyla milli takımlarda oynama sayısıyla alakalı değilmi.

Sekopej
04.Ağustos.2007, 00:21
AB üyesi olmayan ülkelerden transfer yapılırken çalışma izni isteniyor. AB üyesi olan bir ülkenin vatandaşının İngiltere'de çalışmak için çalışma izni çıkarmasına gerek yok.

Türk oyuncular da AB statüsünde sayılacağı için böyle bir çalışma iznine gerek yok.