Log in

View Full Version : Ümitlerimiz krizde!

deniz.91
04.Ağustos.2007, 19:11
Ümitlerimiz krizde!

Futbolda ümitleri karartan gelişmeler yaşanıyor. İster adına ihmal deyin, ister unutkanlık ama yaşananlar futbolda neden bir ekol yaratamadığımızın ispatı gibi. 2009 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde iddialı bir noktada bulunan Ay - Yıldızlıların yaklaşık 2 aydır hocasının bulunmaması ve 1 ay içinde 3 kritik maçın oynacak olması 'büyük ihmal' olarak yorumlandı. Mücadele ettiği grupta Çek Cumhuriyeti'nin ardından ikinci sırada yer alan Ulusallarda, Ümit Davala'nın G.Saray'la anlaşmasından sonra 'teknik direktör krizi' yaşanmaya başlandı. Bu noktada Ulusal Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in bir görevlendirme yapması bekleniyordu. Ne var ki geride kalan sürede herhangi bir adım atılamadı. Futbol Federasyonu'nun bu konuda ilgisiz davranması da tartışmaları beraberinde getirdi. Oysa elemelerde başarılı sonuçlar alan Ümit Ulusal Takım, bu ayın sonunda önce Erminastan'la Yerevan'da önemli bir maça çıkacak. 6 Eylül'de ise rakip lider Çek Cumhuriyeti... Belki de düğüm bu maçta çözülelecek. Gruptaki son randevu da Ermenistan'la Ali Sami Yen'de yapılacak. İşte bu zorlu dönemde 3 kritik karşılaşmaya kısa bir süre kala herhangi bir atamanın yapılmaması sıkıntı yarattı.
Federasyon seçim derdinde
Futbol Federasyonu'nun gündemine gelmeyen bu konu için kararın kimin tarafından verileceği merak konusu... Ulusal Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in içeriden Oğuz Çetin, Metin Tekin ya da Müfit Erkasap'tan birini görevlendirmesi söz konusu olabilir. Ancak 2010 hazırlıklarına Şili maçıyla başlayacak Ulusal Futbol Takımı'nın önümüzdeki süreçte de önünde yoğun bir trafik olacak. Gelecek teknik adamın oyuncularla bir an önce irtibata geçmesi gerektiği ifade ediliyor. Ayrıca hocanın oyuncuları tanıma süresinin de zaman alacağı düşünülürse bu konuda bir an önce karar verilmesinin gerektiği ortaya çıkıyor. Ekimdeki baraj mücadelesini de geçmesi durumunda 2009 Avrupa Şampiyonası'na katılacak ümitlerin final oynayacak bir kapasiteye sahip olduğu da vurgulanan diğer bir ayrıntı. Bu takımın gözardı edilmesi durumunda Türk futboluna ağır darbe vurulacağı söyleniyor.
Nevzat Dindar / Cumhuriyet

04.08.2008

anilton
04.Ağustos.2007, 20:43
Ümid Davala'nın da Avrupa Şampiyonasında katılma yolunda Ümitlerimizi yarı yolda bırakması hiç hoş değil...

Sonra sorarlar adama " sen o koltuğa G.Saray'a geçiş yapmak için mi oturdun,yoksa tüm ülkenin Ümitlerini bağladığı o pırıl pırıl çocukları kazanmak için mi?"

Fernando Gago
04.Ağustos.2007, 21:12
Federasyon bunun önlemini almalı çok sayıda teknik direktör , antrenörümüz var kesinlikle bir ihmal sözkonusu....

erdemzorer10
05.Ağustos.2007, 21:47
Ümid Davala'nın da Avrupa Şampiyonasında katılma yolunda Ümitlerimizi yarı yolda bırakması hiç hoş değil...

Sonra sorarlar adama " sen o koltuğa G.Saray'a geçiş yapmak için mi oturdun,yoksa tüm ülkenin Ümitlerini bağladığı o pırıl pırıl çocukları kazanmak için mi?"

kesinlikle katılmıyorum..eğer federasyon kal dese ümit davala kalırdı sadece ümitin kararıyla gerçekleşmiş bişey değil bu ..

anilton
05.Ağustos.2007, 22:00
Ortada hiç bir şey yoktu.Ümit Davala Avrupa Şampiyonası yolunda ilerliyordu.Durup dururken federasyon niye istemesin Davala'yı.G.Saray'dan teklif geldi.Oda bıraktı Ümit Milli takımı,G.Saray'a geldi,bu kadar basit..

erdemzorer10
05.Ağustos.2007, 22:14
Ortada hiç bir şey yoktu.Ümit Davala Avrupa Şampiyonası yolunda ilerliyordu.Durup dururken federasyon niye istemesin Davala'yı.G.Saray'dan teklif geldi.Oda bıraktı Ümit Milli takımı,G.Saray'a geldi,bu kadar basit..

Galatasaray dan gelen tekliften sonra TFF sözleşmesini fesh etmeyebilirdi yani bu olay ortada bırakıp gitme değildir ..TFF den izin çıkmasa Davala gidemezdi..

anilton
05.Ağustos.2007, 22:21
Sorun orada zaten.TFF'nin isteyip istememesini tartışmıyoruz.Davala'nın Ümit milli takımdan ayrılıp G.Saray'a gelmek isteyip istemediğini tartışıyoruz.G.Saray'a gitmek istemesi normaldir ama Ümit Milli takımla başladığı Avrupa Şampiyonası elemeleleri yolculuğuna devam etmeyip,onları yarı yolda bırakması yanlış.Teklifi nazikçe teşekkür edip,ben bu çocuklarla bir yola çıktım ve onlarla devam edicem diye reddedebilirdi.Ama oda gitmek istediği için,TFF'de ayrılma isteğine olumlu yaklaşmış,izin vermiş...

fmsmyrna
05.Ağustos.2007, 22:25
Sorun orada zaten.TFF'nin isteyip istememesini tartışmıyoruz.Davala'nın Ümit milli takımdan ayrılıp G.Saray'a gelmek isteyip istemediğini tartışıyoruz.G.Saray'a gitmek istemesi normaldir ama Ümit Milli takımla başladığı Avrupa Şampiyonası elemeleleri yolculuğuna devam etmeyip,onları yarı yolda bırakması yanlış.Teklifi nazikçe teşekkür edip,ben bu çocuklarla bir yola çıktım ve onlarla devam edicem diye reddedebilirdi.Ama oda gitmek istediği için,TFF'de ayrılma isteğine olumlu yaklaşmış,izin vermiş...

Katılıyorum ayrıca Ümit Davala neye göre ümit milli takım başına geçiyor.Bildiğim kadarıyla daha önce teknik direktörlük deneyimi yoktu ve direk olarak ümitlerin başına geçti.Neyse Ergün'de futbolu bırakıyor onu geçirirler ümitlerin başına

Sekopej
05.Ağustos.2007, 22:25
Abdullah Avcı belki de uzun yıllar bir daha böyle bir fırsat yakalayamayacaktı fakat başladığı işi yarım bırakmamak için İBB'den ayrılmadı ve Galatasaray'ın teklifini reddetti. Ümit Davala ise başladığı içi bitirmedi, duruş farkı işte...

TFF bu aralar kendi derdinde ama Fatih Terim neden orada birini görevlendirmedi anlayamıyorum. Yok mu Ümit Milli Takım'ı yönetebilecek birisi de koca ülkede de takım hala hocasız?

Onurap
05.Ağustos.2007, 22:34
Suç ümitte değil yerini birini getirmeyenlerde..Abdullah avcıyla alakası yok herkesin kendi düşüncesi vardır..

Sekopej
05.Ağustos.2007, 22:37
Ben alakayı duruş farkı diye kurmuşum, kendi düşüncem vardır senin dediğin gibi ve yazdım. Ümit Davala'yı eskiden de sevmezdim, milli takımdan ayrılmasına bu nedenle sevindim bile. Ümit yanlış yapmıştır da demiyorum. Ben de senin gibi bu zaman kadar onun yerine birini getirmeyenlerin hatası vardır diyorum.:)

erdemzorer10
05.Ağustos.2007, 23:11

düşüncene saygılıyım ama ben daha farklı düşünüyorum..TFF görevinde kal deseydi Davala nın sözleşmesi gereğince gidemeyecegini söylüyorum..