View Full Version : Fenerbahçe Aurelio için FIFA'da
KaF KeF
05.Ağustos.2007, 04:11
İspanya'nın Real Betis takımına olaylı bir biçimde gelen milli futbolcu Mehmet Aurelio için Fenerbahçe'nin FIFA'ya başvurduğu belirtildi.
Sözleşmesi sona eren, ancak sözleşmedeki yazılı opsiyon hakkını kullanarak Aurelio ile olan sözleşmesini 1 yıl uzattığını savunan Fenerbahçe'nin, transferin haksız olduğu gerekçesiyle FIFA'ya başvuruda bulunduğunu yazan İspanyol basını, Real Betis'in ise ''yasal olarak haklı olduğunu düşündüğünü'' kaydetti. Aurelio olayından İspanya Futbol Federasyonu'nun haberdar olduğu ve Aurelio'nun, FIFA'nın kararı gelse de gelmese de 31 Ağustos'ta başlayacak La Liga'nın ilk maçında Real Betis formasıyla sahaya çıkmasının sağlanacağı ileri sürüldü.
LigTv
GodfatheR
05.Ağustos.2007, 04:21
Bakalım hayırlısı neyse o olsun.Ortega'da haklı çıkmış 11 M Euro almıştık.Fenerbahçe'nin çok iyi spor hukukçuları var.Bu davadan da alnının akıyla çıkacaktır.
Fernando Gago
05.Ağustos.2007, 04:30
Klüpten yapılan açıklamaya göre bu davadan haklı çıkarız Ama ben şahsi fikir olarak bu davadan sonuç elde edebiliceğimizi düşünmüyorum ...
ms1907
05.Ağustos.2007, 04:53
uğraşmasınlar bu saaten sonra . Appiah'ı küstürdüler Aurelio'yada yapmasnlar aynısını...
Sheriff
05.Ağustos.2007, 05:29
Bakalım hayırlısı neyse o olsun.Ortega'da haklı çıkmış 11 M Euro almıştık.Fenerbahçe'nin çok iyi spor hukukçuları var.Bu davadan da alnının akıyla çıkacaktır.
11 milyon alamamıştık sadece 6 milyon alabilmiştik :D Ama ceza 11 milyondu.. 22 milyona aldığımız bir adamı yarım sezon oynatmıştık sadece.. Fifa'nın bu konularda çokta iyi kararlar verdiği söylenemez.. Ama hiç yoktan iyidir..
500000 dolarlık bi ceza verirlerse şaşmam.. ;)
Universal
05.Ağustos.2007, 05:50
Aurelio'yu fifaya verdik. Hayırlı uğurlu olsun. Davayıda kazandık. Elimizde belli bir ücret geceçek onuda borçları ödemek için kullanacağız.
Peki ne kaybedeceğiz? İtibar. Bir oyuncu buraya gelirken şüphe duyayacak ya ben istediğimiz zaman bu kulüpten ayrılamassan diye düşünüp duracak ve gelen oyuncularda soru işareti olacak. Bana göre fazla uğraşmamak ve gündeme getirmemek gerek. Giden gittiği ile kalsın.
paco
05.Ağustos.2007, 05:58
Bu Aurelio'nun transferi hep sorunlu olacak galiba. Fb, Genclerbirligi'nden de olayli bir sekilde almisti.
TR.CaPTaiN
05.Ağustos.2007, 06:22
uğraşmasınlar bu saaten sonra . Appiah'ı küstürdüler Aurelio'yada yapmasnlar aynısını...
Oynamadığı dönemde bile parası tıkır tıkır yattı diye küsüyorsa küssün.
UlquioRRa
05.Ağustos.2007, 06:57
Bu Aurelio'nun transferi hep sorunlu olacak galiba. Fb, Genclerbirligi'nden de olayli bir sekilde almisti.
Trabzonspor'dan olmasın?:rolleyes:
anilton
05.Ağustos.2007, 07:55
G.Birliği ile anlaşmıştı,daha sonra F.Bahçe daha fazla verince F.Bahçe'ye geldi.Ondan öyle söylemiş arkadaş sanırım...
Mirza
05.Ağustos.2007, 08:28
Fenerbahçe bu davayla itibar kazanır. Neden mi ? Betis dahil çoğu takım da anlar Fenerbahçe istemezse hiçbir futbolcu bu takımı bırakamaz bırakırsa da bedelini ya maddi ya manevi öder.
paco
05.Ağustos.2007, 08:35
Yok kardesim Genclerbirliginden... ;)
Estranged
05.Ağustos.2007, 08:46
trabzonsporda oynuyordu ama gençlerbirliği ile anlaşmıştı.
Bu davadan fazla para çıkaracağımızı sanmıyorum.
BlackEagle19o3
05.Ağustos.2007, 08:51
Sonuç alınacağını sanmıyorum...
Revolution
05.Ağustos.2007, 19:12
Olumlu bir sonuç çıkmaz bence ama hayırlı olsun.
Sekopej
05.Ağustos.2007, 22:18
Federasyon lisansını İspanya Federasyonu'na göndermiyor, nasıl sonuç çıkmasın arkadaşlar? FIFA geçici lisans verecek muhtemelen, federasyon sözleşme devam ediyor diyor, sözleşmede yazan 6 milyon olmasa da mutlaka tazminat alacağımızı düşünüyorum.
Bu dava itibar kaybettirmez, daha çok kazandırır. Oyuncu buraya gelirken ben bir gün kaçarım düşüncesindeyse hiç gelmesin zaten, kaçarsam başıma bunlar gelir diyerek gelsin.
Ortega Fenerbahçe'de sözleşmesinin sonuna kadar kalsaydı 25 milyon civarı para ödenecekti. 11 milyon verildi onun da tamamını ödeyemedi zaten Ortega. Tekrar futbol oynamaya başladığında Fenerbahçe izin verdi ve masrafından biraz fazlasını alarak davayı sonuçlandırdı.