Log in

View Full Version : Beşiktaş'ta kaptanlara af

gtTs26
11.Ağustos.2007, 22:46
Beşiktaş yönetimi kavga ettikleri için kadro dışı bırakılan İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ı affettiğini açıkladı.

http://www.ntvspor.net/Images/33845.jpg

Beşiktaş'ın Avusturya kampında kavga eden ve yönetim kurulu tarafından süresiz kadro dışı bırakılan takım kaptanları İbrahim Üzülmez ve İbrahim Torman'a af geldi.
Siyah-beyazlı takımın genel menajeri Sinan Engin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Affetmek büyüklüğün şanındandır. İbrahim Üzülmez ve İbrahim Torman'ı affettik" dedi.
Başta divan başkanı Yalçin Karadeniz olmak üzere siyah-beyazlı camianın önde gelen isimleri de konunun tatlıya bağlanmısını istemiş ve iki futbolcu da ortak düzenledikleri basın toplantısında pişman olduklarını ve özür dilediklerini açıklamışlardı.

ntvspor.net

a.arıcı-11
11.Ağustos.2007, 22:48
Kendileri zararlı çıktı yine.Madem affedecektin bu adamlar 40 gündür takımdan ayrı yeni transferlere takitiğe uyumu sağlayana kadar takıma pek yararları dokunmayacak.Bunun hesabını kim verecek.

Beşiktaş yönetimi yine harika bir iş batırmış oldu;)

barahir
11.Ağustos.2007, 23:02
Sinan Engin'in "Kesinlikle Af yok" lafları halen kulağımda.. Kulakları Çınlasın:)

Onurap
11.Ağustos.2007, 23:04
Af çıkacağı belliydi boşa uğraş..

fmsmyrna
11.Ağustos.2007, 23:05
Olay ilk olduğunda aradan bir gün geçse kaptanlar barışırdı ancak aynı günde olay sıcakken varıştırmaya çalışmak ne kadar doğruydu.Tabi sonrasındaki demeçler ve af tam bir tezat.

erdili
12.Ağustos.2007, 00:28
futbolcular affedilebilir ama bjk yöneticilerinin affedilecek yanı yok.
en başta kendi oyuncularını kadroı dışı bırakarak sezon öncesi oyuncuların özgüvenini sarstılar ve bjk futbolcusunun değerini düşürdüler.
doğru kararlar almak, az konuşup sözünden dönmemek bjk yönetiminde olmayan meziyetler..

PesimiSTyLa
12.Ağustos.2007, 00:32
Belliydi böyle bir karar cıkacagı :) Bundan sonra terlik yasaklansın :p

ThersoN
12.Ağustos.2007, 00:42
böyle olacagı belliydi

BlackEagle19o3
12.Ağustos.2007, 01:11
Geç alınmış bir karar.Umarım takıma olumsuz yansımaz.Hayırlısı olsun...

eGowiCh
12.Ağustos.2007, 01:16
Böyle bir karar alınacağı en başından belliydi. Nobre ile Delgado da yaptıklarına rağmen affedilmişler, ceza verilmemişti. İkisi de hazırlık kampında yoktular, bu sezon nasıl bir performans göstereceklerini merak ediyorum.

Sekopej
12.Ağustos.2007, 02:25
Affedileceğini herkes biliyordu ama neden Sinan Engin ve Ertuğrul Sağlam sürekli kesinlikle affedilmeyecek dedi anlamıyorum. Ertuğrul Sağlam geçen hafta yine af yok dedi ama resmi sitede bu açıklamasına yer vermemişler, oradan belliydi. Affederken hocaya sordular mı? Ertuğrul Hoca takıma dönen bu 2 isme forma verecek mi, bunları merak ediyorum.

LaigLeNoiR
12.Ağustos.2007, 02:35
'Af' yalanlaması!

Beşiktaş'ın Avusturya'daki ilk etap kamp çalışmalarında kavga ettikleri için kadro dışı bırakılan ve satış listesine konulan İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez'in
durumları yarın netlik kazanacak.
Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu iki futbolcunun durumu hakkında yarın yönetim kurulunun yapacağı toplantıda karar vereceğini söyledi.
Teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'ın bu oyuncularla görüştüğünü belirten Engin, ''Ertuğrul hocamız görüştü, yönetime raporunu verecek. Bu iki oyuncu hakkındaki kararı yarın yönetim kurulumuz verecektir'' dedi.

Sinan Engin'in açıklaması şöyle:
"Bugün bazı televizyon kanallarında ve internet sitelerinde, şahsıma atfedilen İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın affedildiğine dair haberler doğru değildir.
Bu yönde hiçbir açıklamam olmadığı gibi; konuyla ilgili karar ve tek yetkili mercii Yönetim Kurulumuz’dur.
Kamuoyunun bilgilerine saygılarımla sunarım,”

11.08.2008

Kaynak : Sporx.com ve AA

Onurap
12.Ağustos.2007, 02:36
Bence ertuğrul sağlamın oteritesi zayıf kalıyor bjk'de..

Sekopej
12.Ağustos.2007, 02:39
O zaman konuyu şimdilik kapatıyorum. Ertuğrul Sağlam'a sorulacakmış, o zaman affedilmemeleri gerekir çünkü sürekli af yok diyordu Ertuğrul Hoca.

Af olayı yalanlandığı için, durum kesinleşene kadar konu kilitli.

Onurap
13.Ağustos.2007, 02:04
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/52956_1_080812174255.jpg

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda, Avusturya'da yapılan ilk hazırlık kampı sırasında kavga eden, daha sonra da süresiz kadro dışı bırakılıp para cezası verilen siyah-beyazlı futbolcular İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın affedilmelerine karar verdi.

Akaretler'deki kulüp binasında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısı sonrası, iki futbolcu hakkında alınan karar resmi internet sitesinden açıklandı.

Açıklamada, yönetim kurulunun bugün yaptığı toplantıda İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman ile ilgili konuyu görüşerek, iki futbolcunun affedilmesine karar verdiği bildirildi.

Beşiktaş Kulübü'nün; formasına, başkanına, camiasına, yönetim kuruluna, kulübüne karşı saygısız davranış ve tutumlarda bulunan futbolcularına, geçmişte örnekleri olduğu gibi en ağır cezayı vermekte tereddüt etmediği ve Beşiktaş'la ilişkisini keserek, her zaman etik değerleri önemseyerek ilkeli davrandığının kamuoyu tarafından bilindiği kaydedilen açıklamada, ''Bu bağlamda kamuoyunun malum olduğu üzere, takımımızın 1. etap Avusturya kampında futbolcularımız İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman arasında yaşanan olaydan sonra da yönetim kurulumuz, o gün için alınması gerekli ve doğru olan radikal bir karar alarak iki futbolcunun kaptanlıklarını almış, süresiz kadro dışı bırakarak ağır para cezası vermiştir'' hatırlatılması yapıldı.

-''AF VE ÖZÜR DİLEMİŞLERDİR''-

Hoş olmayan bu olaydan sonra her iki futbolcunun da yaptıkları hatanın farkında olduklarını kamuoyu ile paylaştıkları ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''Başkanımızdan, camiamızdan, yönetim kurulumuzdan, teknik ekibimizden, futbolcu arkadaşlarından af ve özür dilemişlerdir. Ayrıca, Beşiktaş'tan ayrılmak, başka bir takımın formasını giymek istemediklerini ısrarla belirtmiş, çalışma programlarını eksiksiz uygulamışlardır. Formalarına sadakatlerini ve Beşiktaşlılık duygularını da her fırsatta dile getirmişlerdir.

Diğer taraftan bahse konu iki futbolcumuzun neticede Milli Takım'da defalarca oynamış, Ay-Yıldızlı takımımızda yan yana mücadele etmiş, geçmişten bugüne sahada formalarını son damlasına kadar terletmiş, Türk Sporu'na hizmet eden değerli futbolcular olmaları üzerine; başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız, Divan Kurulu Başkanımız, camiamız, taraftarlarımız ve spor medyasının büyük bir kısmı da İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman'ın affedilmeleri yönünde görüşlerini ve duygularını bizlerle, kamuoyu ile paylaşmışlardır.''

-OYBİRLİĞİYLE KARAR VERİLDİ-

Yönetim kurulunun, konuyla ilgili tüm görüşleri incelediği belirtilen açıklamada, daha sonra şunlar kaydedildi:

''Yönetim kurulumuz tüm görüşleri detaylı bir şekilde inceledikten sonra, iki futbolcunun yaptığı hatanın asla başkanımıza, formamıza, camiamıza, yönetimimize, teknik heyetimize yönelik olmadığını, tamamen aralarındaki anlık kişisel bir tartışma neticesinde meydana geldiğini, futbolcuların bugüne kadar olan futbolcu kişilikleri, aldıkları ağır cezaya rağmen başka bir takıma gitmek için en ufak bir düşünce ve tavır sergilememeleri, aksine tek düşüncelerinin kulüplerinde kalma arzusu olması beyanları ve olay sonrasında üzgün, pişman, saygın davranışlarını göz önünde bulundurmuş ve teknik heyetin de görüşleri alınarak İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman'ın para cezaları ve kaptanlıklarının alınmaları geçerli olmak üzere affedilmelerine oybirliği ile karar verilmiştir.

Her iki futbolcumuz da affedilmeleri halinde takımımızın yeni kaptanlarına, tecrübeli futbolcular olarak destek vereceklerini, her şekilde saygıyla yanlarında olacaklarını, onlarla kenetlenerek takımımızın başarılarında katkıda bulunmak isteğinde olduklarını beyan etmeleri tarafımızdan memnuniyet verici bulunmuştur.

Beşiktaşlılık duruşu; kişilere sadece ceza vermeyi değil, gerektiğinde affetmeyi de gerektirir. Özür dilemek bir erdem, affetmek de büyüklüktür.''

barahir
13.Ağustos.2007, 02:48
İnsan ne diyebilir ki böyle bi durumda:) Adam Yalanladıktan sonra af çıktı:)

deniz.91
13.Ağustos.2007, 03:05
Sinan Engin ve BJK yönetimi tükrüdğünü yaladı yine

jarosik_61
13.Ağustos.2007, 03:43
bu beşiktaşın söyleyipde yapamadığı kaçıncı lafı acaba bir ara paf takımı ilie çıkacaklardı.toraman ve üzülmezide kesinlikle satacaklarını açıklamışlardı bundan en çok beşiktaş markası etkileniyo beşiktaş duruşu diyorlar ama kararları beşiktaş duruşunun tam tersi

Revolution
13.Ağustos.2007, 03:56
Beşiktaş gibi Türkiye'nin en köklü kulübünün bir yönetim yüzünden düştüğü durumlara bakın..Yazık vallahi.Böyle birşey olacağı belliydi yine Beşiktaş zararlı çıktı.

ForsakeN
13.Ağustos.2007, 04:01
Sezer,Seric kadrodan ayrılınca sol kanatta oluşan sorun İbrahim Üzülmez'le tekrar çözülmek istendi . Olay bu bence.

King_91
13.Ağustos.2007, 04:15
tükürdüklerini bir kez daha yalayarak itibar bırakmadılar kendilerinde . zaten olayın bu kadar büyümesi de yönetimin başarısı . ne diyelim hayırlı olsun .

nekop
13.Ağustos.2007, 04:57
Beşiktaş yönetimi bu olaydan sonra oyuncuları nasıl disipline sokacak acaba yani adamlar 3-5 gün antremana katılmasa bir özür dilemeyle kurtulacak sonuçta...

garydelgadov
13.Ağustos.2007, 05:36
Kongreye ne kadar kaLdı ? :)

RaSenGan
13.Ağustos.2007, 05:51
Sinan Engin'in "Kesinlikle Af yok" lafları halen kulağımda.. Kulakları Çınlasın:)

Evet abi benimde kulağımda."Büyük lokma ye büyük konuşma"demiş atalarımız :)

El Comandante
13.Ağustos.2007, 05:58
Evet abi benimde kulağımda."Büyük lokma ye büyük konuşma"demiş atalarımız :)

Ama nedense Bjk yönetimi,özelliklikle Sinan Engin bu tutumunu degistirmiyor bir türlü.Koskoca Bjk böyle kisilere kaldi.Besiktas bu yönetimden kurtulamazsa karanlik günler bitmeyecektir.

EreN
13.Ağustos.2007, 06:57
BJK taraftarını haketmiyor bu yönetim.

Universal
13.Ağustos.2007, 08:42
Bu yönetim bir dediğini tutmadı.

Şampiyon olacaz dediler, olamadılar.

Ligden çekielecez dediler, çekilmediler.

Paf kadro ile çıkacaz dediler, çıkmadılar.

Stad yaptıracaz dediler, yapmadılar.

Federasyondan veya hakemlerden birisinin istifa etmesini sağlayacağız dediler, sağlayamadılar.

Beşiktaş taraftarının günahı ne ki böyle bir başkan ile hala devam ediyorlar.

Burada sorun bu oyuncuların af edilmesi değil, elbet karar alınır af yapılır ama; şu ana kadar dediklerinden tek bir tanesini gerçekleştiremediler. Bari bunu gerçekleştirin...

barahir
13.Ağustos.2007, 09:09
Ayrıca ben ilk defa klübü kendisine borçlandıran bi başkan görüyorum.. Yaklaşık 45-50 Milyon $ borç.. Az para da değil yahu.

fmsmyrna
13.Ağustos.2007, 09:20
Başkan gidersem borcumu da isterim diyor.
Sinan Engin ise geçen sezon işe başladığında bu transferleri biz yapmadık herkes rahat olsun devre arası gerekli takviyeleri yapacağız dedi.Schildenfeld,Higuain ve doğru hatırlıyorsam Diatta'nın bugün esamesi okunmuyor.
Sivas maçıydı sanırım Beşiktaş taraftarı çok güzel bağırıyordu.'Yeter Yıldırım Demirören yeter'.

eXcitinG
13.Ağustos.2007, 17:10
Aynı tas aynı hamam.

klasgs
13.Ağustos.2007, 22:24
Ne söylenebilir ki o kadar büyük kavgadan sonra verilen fotoğraf hala birbirlerinden nefret ediyorlarçok belli ''paranın gözü kahrolsun'' Beşiktaş yönetiminin yine kara listeye eklenecek bir rezilliği daha!!!!

KaPaLı
13.Ağustos.2007, 22:39
Yine Sinan engin ve yine 1 basiretsizlik örneği daha. Bu taraftar her zaman Beşiktaşın yanındayken onlar sadece sahte yalanlarla avutmaya çalıştılar. Hatırlayın devre arasında en az 8 futbolcu gidiyodu. Fatura Koray - Burak kesildi.

Sonrasında bir açıklama geldi Paf takımla çıkıyoruz bu yalanda yendi.

Ve kaptanların kavgası. 2 Kaptanın saçma bir sebepten kavgası bir yana Mr. Sinan engin ve YIldırım Demirören kesinlikle affedilmeyecek dedi. Ve daha nice sözler söylendi. Ama yine aynı şeyler, yine tükürdüğünü yalamalar. Yazıklar Olsun. Beşiktaş taraftarı bunları haketmiyo.

anilton
14.Ağustos.2007, 00:35
Her şey Sinan Engin'in olay sıcaklığını korurken kesin bir dille konuşmasından kaynaklanıyor.Adam her olayda böyle,olay olur olmaz çıkıyor basına şöyle olcak,böyle olcak diyor.Aradan bir ay geçiyor tam tersi.Konuşmanın,açıklama yapmanında bir yeri bir zamanı olur.Ne demiş atalarımız bin düşün,bir söyle.Ama S.Engin bir düşünüp bin söylüyor.Gereksiz gereksiz konuşmalar yapıyor.Buda kendisine değil,Beşiktaş'a zarar veriyor...

Bakalım ne kadar daha katlanacağız...

El Barto
14.Ağustos.2007, 00:45
Hepsini geçtim diyoruz Ertuğrul Hoca nerede sesi çıkmıyor. Bilmem yalandan mı bir haber çıkıyor af yalanlaması diye Ertuğrul Hoca'nın ağzından üzerinden 3-5 saat geçiyor geçmiyor affetmek büyüklüktür diye bir haber ve affediliyor oyuncular. Bütün ipler sayın Engin ve Demirören'in ellerinde. Kadrodışı bırakıyorlar, affetmeyeceğiz diyorlar, affediyorlar, paf takımla çıkıyorlar, ligden çekiliyorlar... vs.

Sayın Sağlam adama sormazlar mı siz necisiniz acaba?

anilton
14.Ağustos.2007, 00:59
O yalanlanma doğruydu zaten.Onda bir sorun yok ki.Yönetim toplanmamıştı daha af konusunu konuşmak için af çıktı diye haberler dönmeye başladı basında.Onlarda hayır daha öyle bir şey konuşulmadı,yönetim yarın toplanacak diye yalanlama yaptılar.Nitekim yönetim ertesi gün toplantı yaptı ve af kararı çıktı...

El Barto
14.Ağustos.2007, 01:01
Demek toplanmaya pekte gerek yokmuş. Herkes biliyordu zaten en başından beri af çıkacağını. :)

Addolorato
14.Ağustos.2007, 01:03
Onu Bunu boşverinde Yıldırım Demirören Başkanlığı bırakmasın defalarca açıklama yaptı paramı alıpta giderim diye ve klübün kendi kasasında yani yıldırım demirören'e ait olmayan bir 50 mn $ ortada yok asıl kıyamet yıldırım demirören giderse kopar o parayı bulmak için oyuncu satışları ihaleler falan filan Gelelim af konusuna insanda hiç mi utanma olmaz 1 gün önce yalanladığın şeyi neden yaparsın taraftarların gözündeki saygısını yitirmeye devam ediyor Yıldırım Demirören vallahi beşiktaş böyle bir başkanı hak etmiyor kesinlikle hani '' deden yaşında adam saygı göster'' derler ya Yıldırım Demirören DEDEN YAŞINDA TAKIM SAYGI GÖSTER biraz beşiktaş'ı mahvetti bu insan

GeNç KaRTaL
15.Ağustos.2007, 22:44
Bence yaşanan olaydan sonra geçen süreçte yapılan açıklamalar yanlış,verilen karar doğru.

Olay yaşandıktan sonra Sinan Engin 2 futbolcuyu barıştırmaya çalıştı sıcağı sıcağına ama 2 futbolcuda yaşanan olayın kızgınlığından dolayı profesyonelce düşünemeyip barışmadılar ve olayda büyüdü.Bu durumun üstüne çıkıp Sinan Engin'in 2 oyuncuda kesinlikle affedilmeyecekler demesi bence yanlıştı.Demesi gereken 2 oyuncuyuda yaptıkları hareketten dolayı kadro dışı bıraktık ve şu an için kendilerini kadroda düşünmüyoruz olmalıydı.Ama maalesef Beşiktaş'ımız profesyonel kişilerce yönetilmediği için hep böyle oluyor.Olan Beşiktaş'ın 100 yılı aşkın değerlerine oluyor.

Bu süreçte yönetim kurulu tarafından verilen karar doğruydu bence.Sonuçta bu oyuncuların akıllanması için bu yol seçilmeliydi ama Sinan Engin'in ve Ertuğrul Sağlam'ın kesinlikle affetmeyeceğiz demeleri yanlış olandı.Atalarımız boşuna "Bin düşün bir söyle." dememişler.

Bütün bu olaylardan sonra 2 oyuncununda yaşananlardan gerekli dersi çıkarttıkları anlaşıldıktan sonra affedilmelerinde bence bir sorun yok.Hayırlı olsun..