PDA

View Full Version : Football Manager 2009 | Tanıtımı ve Sonrası [Açıklandı]

Pages : 1 2 3 [4]

CheD EvanS
05.Eylül.2007, 04:34
Türkiye'de orijinal oyunun fiyatı sizce kaç para olur?

80-85 YTL arası olur diye düşünüyorum ama belki turksportal bize bir güzellik yapar..(Bize kolaylık sağlıyacaklarını söylemişlerdi umarım fiyat olarakta yapabilirler:D..Ama kesinlikle bir pre-order bekliyorum turksportaldan:icon_cool:)

sivaslim2191
05.Eylül.2007, 04:41
14 kasımmdamı cıkyor:S:S cok varya:S

cskinq
05.Eylül.2007, 04:49
512 mb ram ve 256 mb ekran kartı sizce bu oyunu calıstırmaya yeter mi?

Cengo
05.Eylül.2007, 05:00
Arkadaşlar burada başka yeniliklerden de bahsetmiş bir SIGames forumu üyesi çevirebilecek var mı?

[/B][/I][/COLOR]

Bu da SIGames çalışanlarından birinin yazısı..

[/I][/B]

Çevirdim, statik çevirdiysem kusura bakmayın..

New regen system: Fine! Regens and then player training/development is one of the key areas to get right!

Press conferences: The media questions in FM08 got very repititive after a while. I fear the same will be true for the press conferences. So far I have only one screen for this new module. In this screen there are only very generic answers to choose from (like "agree", "don´t agree"...). If this is the rule, it won´t feel like a real press conference...

New Transfer module: Great, we´ll see how this one works!

Trial days/PPM training etc: I really like all those "minor" additions. Good work!

Yeni regen sistemi: Güzel! Regenler ve sonrasında oyun antrenman/gelişimi yapılan doğru işin en önemli kilit noktası!

Basın Konferansı: FM 08'deki medya soruları bir süre sonra çok fazla tekrarlanıyordu.Korkum basın konferanslarının yine aynısının olmasıydı. Şimdiye kadar bu yeni modül için sadece bir tane ekrana (screenshot) sahibim.Bu ekranda burada çok kapsamlı cevapları "kabul ediyorum", "etmiyorum" benzeri tarafından (seçenekler) seçilebiliyor.Eğer bu kuralsa, gerçek bir basın toplantısı gibi hissedilemez.

Yeni transfer modülü: Harika. Nasıl bir numaralı -10 üzerinden 10 deriz ya biz- iş olduğunu (yapıldığını) göreceğiz (umarım gibi söylemiş, ama mutlu).

Deneme günleri/PPM antrenmanları vs. : Gerçekten şu bütün "küçük" (az, ufak, diğerlerinden pek farkedilmeyen) eklentilerden hoşlandım. İyi iş!

Çok uzun cümleler kurmuş, beni çıldırmak için herhalde.

The assistant manager feedback itself has no effect on the outcome of a match since it is a passive module only making observations. Naturally the manager must decide on how he wants to react to the feedback and if he chooses to make changes based on the feedback, then it might have an effect on the match one way or the other. The purpose of the feedback is not to tell you how to win for sure, but rather how to improve your chances of winning matches and to give you more insight on what is happening on the pitch.

There would be no point of giving definate solutions to winning a match and to be fair, I don't think it would even be possible to give solutions to guarantee a win, be it real life or FM. If it was possible, you would not have a "Play" button in the match screen, but rather a "Win match" button and that would probably be a bit pointless

Asistan menajer geri dönüş raporları sadece gözlem yapan pasif bir durumda olmalarından dolayı bir maç sonu ardından kendi kendilerine etki göstermiyordu (Yani anlatmak istediği maç sonrası gözlem dışında asistan menajer raporları bir işe yaramıyor, etki göstermiyor).Doğal olarak menajer nasıl bir feedback etkisi isteyeceğine karar vermek zorunda ve eğer feedbackte değişik bazda seçim yaparsa, ardından bir veya başka yolda bir etki alabiliyor.Maksat feedbackin nasıl kazanacağını söylemesi değil ama tercihen maç kazanabilmek için şansınızı arttırmak ve sahada nasıl umutlu olabileceğini daha fazla kavratabilmek.

Bu maç kazanmak ve korkularının üzerine gitmek için kesin çözümler veren bir önem noktası olmayacak belki, bir kere (bir maç) kazanmayı garantilemek için çözümler veren bir yol olacabileceğini düşünmüyorum,gerçek yaşamda veya FM'de gerçekçi olunmalı.

Eğer olasılık dahilinde olsaydı, maç ekranında bir "Play" (oyna) butonuna sahip olmayabilirdin, fakat tercihen bir "Win match" (Maçı kazan) butonu ve bu muhtemelen bir miktar anlamsızlık oluştururdu.

Ouzy
05.Eylül.2007, 05:31
512 mb ram ve 256 mb ekran kartı sizce bu oyunu calıstırmaya yeter mi?
RAM'in idare eder. Ekran kartının kaç MB olduğunun bir önemi yok. Modeli önemli.

@ABOO: Çok teşekkürler. Okuyorum şimdi.:) Siteyede böyle ayrıntılı bir FM 2009 yazısı konursa çok güzel olacak.

Cengo
05.Eylül.2007, 05:32
tanıtım öncesi yayınlanan afişten devrim niteliğinde gelişmelerin olcağı belli olmuştu.videoları dikkatle izledim ve kanaatim şu ki bu sene mükemmel bir oyun bizleri bekliyor.

geçen haftalarda 3d özelliğini menejerlik oyunlarının ruhuna aykırı bir olay olarak görüyordum ve buna geçişin fm serisinin sonu olacağını düşünüyordum.fakat görüntüleri gördüğümde hiç de kötü bir hava vermediğini farkettim.bunun yanısıra oynamaya başladıktan sonra beğenilmese bile alışmış olduğumuz 2d ye geri dönme şansımızın olması da büyük bir avantaj.

diğer değiştiğinden bahsedilen ancak hakkında bilgi verilmeyen konu ise transfer konusu.bu konuda bugüne kadar büyük bir mantık hatası vardı.gerçek hayatta bir takım bir futbolcuyu almak isterse önce o futbolcuyla her konuda görüşür daha sonra anlaşma sağlanırsa bonservisi elinde olan kulüple pazarlıklara başlar ve anlaştığı rakamdan transfer gerçekleşir. ancak eski serilerde önce takımla bir fiyatta anlaşıp daha sora sıra futbolcuyla anlaşmaya geliyordu.gelişmelerden anladığım kadarıyla ve transfer olayının çok köklü bir değişikliğe uğradığınıda oyunun yapımcısının ağzından duyduğumuza göre bu konuda artık hallolmuş görünüyor.
yanikısacası 14 kasımı nasıl bekleyeceğim bilemiyorum.işin kötüsü de 10 aralıkda askerim:( yani sadece 3 haftam olucak oyunu oynamak için.

Bunu yaparsan, kulüp satmak da istemezse FIFA'ya başvurarak seni "sözleşmeli oyuncuyu ayartmak"tan dolayı tazminata bağlarlar.

Hayır tam tersi, oyuncuya resmi antetli bir faksla menajerleri aracılığı ile olası bir transferle şartlarının ne olabileceğini sorabilirsin ancak ve bunu kulübüne de bildirmen gerekli.

Sonra kulüple anlaşacaksın, sonra oyuncu ile görüşeceksin.
Aksi taktirde ceza yersin..

Nocna Mora
05.Eylül.2007, 05:37
Zamanını ayırıp çevirdiğin için teşekkür ederim;;; forum üyesi de bizim korktuğumuz şeyleri yazmış Yönetici de Asistan Managerlerin oyuna daha çok katkı yapacağını anlatmış....Teşekkürler..Bu arada Türksportal Ekibi bu oyunla ilgili geni bir rehber yapar değil mi oyun ç.ıktın en fazla 3 hafta içinde çünkğü alışmak zaman alacak gibi geliyor özellikle transfer bölümüne...

Ouzy
05.Eylül.2007, 05:40
Bunu yaparsan, kulüp satmak da istemezse FIFA'ya başvurarak seni "sözleşmeli oyuncuyu ayartmak"tan dolayı tazminata bağlarlar.

Hayır tam tersi, oyuncuya resmi antetli bir faksla menajerleri aracılığı ile olası bir transferle şartlarının ne olabileceğini sorabilirsin ancak ve bunu kulübüne de bildirmen gerekli.

Sonra kulüple anlaşacaksın, sonra oyuncu ile görüşeceksin.
Aksi taktirde ceza yersin..
Yani (gerçek hayattan bahsediyorum), oyuncuyla görüşmek için kulüpten izin almak gerekiyor mu, gerekmiyor mu? Bende kulüple anlaşmadan oyuncuyla görüşülemez diye biliyordum ama son yıllarda o kadar çok "Oyuncuyla anlaşıldı, kulüple bonservis sorunları var" türünden haberler çıktı ki.. Acaba ben mi yanlış biliyorum dedim.

SaRPeR1903
05.Eylül.2007, 05:40
2D den vazgeçip daha sonra 2004 iLe beraber 3D ye geçtikLeri için 2006 dan sonra bir daha piyasaya çıkamadıLar.

Sigames te eğer bu tarz bir yoL izLer ve bunun üzerine odakLanıp 2D yi dışLarsa 2012 den sonra kendini başka diyarLarda buLuverir.2004'te değil 2002 playstation oyunu da 3D'ydi ve son derece güzeldi.Bug yoktu.

Sigames kolay kolay kendini yutacak bir firma değil.Mutlaka planları geliştirmeleri vardır.3 yıldır bu konu üzerinde çalışıyorlarmış.

Ouzy
05.Eylül.2007, 05:42
Ya bazı arkadaşlar LMA Manager ile FM'yi karşılaştırmış. LMA sizce FM'nin rakibi olabilir mi? LMA kim ya?:) Sadece kuzenimde görmüştüm oyunu ve dalga geçiyordum "Böyle bir oyun mu var? Bu ne biçim oyun" falan diyordum.:)

LMA Manager nere, Football Manager nere...

Nocna Mora
05.Eylül.2007, 05:48
Katılıyorum LMA Manager FM'nin tırnağına makas bile olamaz :D:D:D:D

Exellence1905
05.Eylül.2007, 05:48
isteyen 3d oynar isteyen 2d bu konuyu büyütmeye gerek yok ama 3d yi denedikten snra hiç kimsenin 2d nin lafını bile etmeyeceğine eminim,14 kasım gerçketen çok geç sabırsızlanmaya başladım :)

SaRPeR1903
05.Eylül.2007, 05:52
Fm ile Lma manager'ı karşılaştırmak kesinlikle yanlış olur ancak 3D konusunda başarılıydı Lma bunu belirtmeye çalışıyorum.Lma yaparsa Fm alasını yapar.

Cengo
05.Eylül.2007, 05:54
Yani (gerçek hayattan bahsediyorum), oyuncuyla görüşmek için kulüpten izin almak gerekiyor mu, gerekmiyor mu? Bende kulüple anlaşmadan oyuncuyla görüşülemez diye biliyordum ama son yıllarda o kadar çok "Oyuncuyla anlaşıldı, kulüple bonservis sorunları var" türünden haberler çıktı ki.. Acaba ben mi yanlış biliyorum dedim.

Doğru biliyorsun, basının halt yemesi onlar :icon_cool:
O kadar çok boş adam var ki ...

cskinq
05.Eylül.2007, 06:22
Eğer 14 kasımda fm 09 cıkaması halinde(dahada erken olabilir)turksportal yetkililerine sormak istiyorum bu oyunun turkçe yamasını tahminen hangi ayda cıkarırlar.(medyayla daha içli dışlı olduğumuz için türkçe çok önemli ,sözlüklede nereye kadar)

Nocna Mora
05.Eylül.2007, 06:33
Artık;Bir göz ekranda diğer göz sözlükte... Bir el mouse'da bir el sözlükte... Ağız da bir yandan Bitiricilik 16 diye fısıldamalar, bir yandan da anne tamam yemeğe geliyorum diye bağırmalar...:D Umarım Türkçe yama ve ya rehber erken çıkar...

ShevAnil
05.Eylül.2007, 06:39
512 MB RAM, 512 MB GeForce Ekran Kartı Yeterlimidir? :)

Nocna Mora
05.Eylül.2007, 06:41
Minimum Sistem Gereksinimleri

1.3 GHz Intel Pentium III ya da üstü bir işlemci
512 MB RAM, 1024 MB önerilir (Seçilen lig sayısına bağlı olarak performans değişir)
64 MB (AGP/PCI-E) Ekran Kartı
4.500 MB kullanılabilir Hard-Disk alanı
8x DVD-ROM Sürücü
DirectX 9.0c uyumlu Ses kart
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Örneğin benim ki;

GeForce 8600 GT(256 MB)
AMD Sempron Processor 2800+
1.60 GHZ
2 GB RAM

bunlarla çok rahat bir şekilde oynayabileceğimi düşünüyorum zira FM 2008'de 8+2 ile bile kasmıyor bu bilgisayarda...

cskinq
05.Eylül.2007, 06:44
Benim 512 mb ram ortalama 5 lig seciyorum yeterli mi ? cevaplarınızı bekliorum simdiden tesekkurler

Corpus
05.Eylül.2007, 06:50
512 MB RAM, 512 MB GeForce Ekran Kartı Yeterlimidir? :)

bence yeter fakat 3d nin nasıl bir yapısı olacağını bilmiyoruz belki şu an 512 ne kadar kastırıyorsa 09 vers. de 1 gb ram o kadar kastıracak daha olmadı 256 fln eklersin :D

yugi
05.Eylül.2007, 07:14
3D şu videoda hoş görünüyor.

http://uk.youtube.com/watch?v=QcMXg38gIoQ

shamur1
05.Eylül.2007, 07:25
http://www.sigames.com/graphics/images/1725.jpg

Göze hoş geliyor..!

qOnT
05.Eylül.2007, 07:38
ya böyle arada hani yazıyo işte türkiye menajeri tribünde görüldü gibi mesela izlediğimiz bi oyuncu için maçlara gidiğ izleyebilsek onu güzel olurdu. bide şu PPM ler 3d motorunda nasıl fark yaratacak onu merak ediyorum...

Ali Apaydın
05.Eylül.2007, 07:39
- Pentium D 1.8 GHZ dual core CPU
- 2 GB ram
- 512 mb ATI HD 2600XT video card

ile FM 2009 için beklemedeyim :)

Ouzy
05.Eylül.2007, 07:40
Seninki zerre kasmaz Ali ağabey.:) Ama herkes sistemini yazmasa şuraya artık.:)

qOnT
05.Eylül.2007, 07:40
ha bu arada geri sardırma özelliği 2d maç motorunda da olacak gibi... ekranın altındaki zaman göstergesi 2d dede war...

cskinq
05.Eylül.2007, 07:44
Benim 512 mb ram ortalama 5 lig seciyorum yeterli mi ? cevaplarınızı bekliorum simdiden tesekkurler

Cengo
05.Eylül.2007, 07:49
Seninki zerre kasmaz Ali ağabey.:) Ama herkes sistemini yazmasa şuraya artık.:)

Bence de, ben yazarsam kimse yazamaz herhalde :icon_cool: :)

Ouzy
05.Eylül.2007, 07:50

512 MB RAM, 1024 MB önerilir (Seçilen lig sayısına bağlı olarak performans değişir)
4.5 GB kullanılabilir Hard-Disk alanı
8x DVD-ROM Sürücü

Gereksinimler burada yazıyor. Yeterli olup olmayacağına sen karar ver.

cskinq
05.Eylül.2007, 08:05
512 MB RAM, 1024 MB önerilir (Seçilen lig sayısına bağlı olarak performans değişir) diyor bende bunu merak ettim sistem gereksinimlerini bende biliyorum...512 ramım var 5 lıg secıroum cevaplıyabılcek varsa simdiden tesekkurler

merty_fb
05.Eylül.2007, 08:07
8x DVD-ROM Sürücü

resmi açıklama yok daha bu sadece sigames forumlarından birinin tahmini.. :D

1 ay önce olsa merak ederdim acaba bilgisayarım kaldırıcak mı diye ama artık bi sorunum yok :D

Ouzy
05.Eylül.2007, 08:10
Valla tahminde olsa bayağı ayrıntılı bir tahmin. Bunlara yakın olabilir herhalde.

holigan121
05.Eylül.2007, 08:40
8x DVD-ROM Sürücü

bu yazan sistem gereksinimlerinde bi terslik var pentium 3 ve 64 mb ekran kartı istiyen herhangi bir oyun maximum 128 ram ister ram işini abartmışlar biraz sallamasyon gibi geldi bana

bilalanelka
05.Eylül.2007, 08:47
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+
4 GB Ram
512 MB 256 bit Palit Ge Force 8800 GT Ekran kartı

Bekliyoruzz :D

Bekq
05.Eylül.2007, 09:00
Arkadaşlar Crysis'ı High'da 8aa'da rahatlıkla oynuyorsunuz ve utanmadan sistem yazıp bu pc Fm 09'u açarmı diyorsunuz.Yapmayın lütfen ya.

GReeN BeReT
05.Eylül.2007, 09:36
Bir konu açılıp sistem gereksinimleri hakkında bilgi verilse bu saçma muhabbetten kurtulmuş olmaz mıyız sayın yöneticiler :)

Cengo
05.Eylül.2007, 09:53
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+
4 GB Ram
512 MB 256 bit Palit Ge Force 8800 GT Ekran kartı

Bekliyoruzz :D

E2180 2,0@3,0 Ghz oc
2 gb 800@900mhz ram
Gigabyte 8800GT 512MB 785/1850/950 :D

Deniz
05.Eylül.2007, 10:03
Bence pek fazla bi gelişme olmamış 3D den başka basın toplantısı diyoruz basın toplantısından 1 ay zevkimizi alıcaz hep aynı sorular gelicek.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bide minimum ram özellikleri diyor 512 mb ram örnek açılan lige bakıyomuş.ben battım o zaman acil 1 gb ram taktırcam 1.5 gb olsun 512 benimki.Benim özellikler minumuma giriyor ama en fazla ram giriyor herhalde diğerleri sölediklerinden iyi.Ram taktırsam sorun hallolur teşekkürler:)

BLAZİN1903
05.Eylül.2007, 10:09
Türkçe yama ne zaman çıkıcak acaba turksportal bizi elinden geldigi kadar çabuk kavuşturmanı istiyoruz ve hatta şimdiden teşekkür ediyorum

Şimdi siz daha oyun çıkmadı diyceksiniz ne aclele diyceksiniz beyler ama türkçe olmayınca sarmıyo oyun hele bide 2009 da medyayla daha çok içli dışlı olucagımız için tam zevk almak için türkçe yama çok önemli bence

Bekq
05.Eylül.2007, 10:22
Yazmak marifetse buyrun.:D

2 GB DDR2 Ram
İntel Core 2 Duo 2.40 GHZ İşlemci
NVIDIA GeForce 8500 GT Ekran Kartı

Nocna Mora
05.Eylül.2007, 10:43
Sen beni işlemciden ben seni ekran kartından geçiyorum onun dışında modeller bile aynı :)

Bekq
05.Eylül.2007, 11:15
Sen beni işlemciden ben seni ekran kartından geçiyorum onun dışında modeller bile aynı :)
ee Sonuç?:)
Kıyaslama sebebin ne?:D

Nocna Mora
05.Eylül.2007, 11:51
İkimizinki de birbirine ne kadar benziyormuş havası yaratmaya çalıştım :D

Sir ilquer
05.Eylül.2007, 12:49
Maçların artık 3D oynanacak olmasından ziyade aklımdaki şey acaba bunu yeterince iyi aktarabileceklermiydi. Resimler biraz olsun merakımı giderse de yeterli olmadı biraz araştırdıktan sonra aşağıdaki video'yu buldum açıkçası beni tatmin etmedi. buyrun video:

http://80.244.189.116/videos/fm0943.wmv

bunun henüz %50 si olduğunu düşünürsek umarım güzel bir şeylerle karşılaşabiliriz maç motorunda hatalardan uzak bir 3D sunabilirler umarım bize.

ibo
05.Eylül.2007, 16:54
Video ve resimlere göre bence çok hoş olmuş. 3d olmasına sevindim. :)

El Barto
05.Eylül.2007, 17:04
İşi sidik yarışına mı çevirdiniz arkadaşlar?

Bu mesajdan sonra sistemim şu oynanır mı, kasar mı, kaç lig açılır falan yazılan bütün mesajlar silinecek, ısrar edenlere uyarı sistemi kullanılacaktır.

Bilgilerinize.

Ouzy
05.Eylül.2007, 17:38
Doğru biliyorsun, basının halt yemesi onlar :icon_cool:
O kadar çok boş adam var ki ...
Öyle diyorsun da.. Tony Sylva Trabzonla anlaştıktan sonra haftalarca bonservis sorunu çözülemedi. Hatta Sylva ile 'bonservis sorununu kendisi çözmesi' karşılığında anlaşmışlardı en son, şimdi sorun çözüldü o ayrı. Ayrıca Zafer Yelen Trabzon'a geldikten sonra kulübü, bonservis konusunda anlaşamadığından dolayı oyuncuyu geri çağırdı. Yani bu iki oyuncunun olayında da, önce oyuncuyla anlaşıldı, sonra kulüple görüşmeler yapıldı.

Ya biz yanlış biliyoruz (kulüple anlaşmadan oyuncuyla görüşemezsin olayını) ya da bu tür 'oyuncuyla anlaşıldı, bonservis konusunda kulüple görüşmeler sürüyor' türündeki olaylarda kulüpler "önce bir oyuncuyla anlaşalım, sonra sizle bonservis konusunda görüşürüz" deyip kulüpten izin istiyorlar.

İkisinden biri.

Ilhan
05.Eylül.2007, 18:13
Benim 3d olmasın derken kastım Fifa gibi olmaması içindi. Ama güzel bir 3d çalışması geliyor gibi. Elle müdaheleler nasıl olacak acaba, merak ediyorum.

sanalkaos
05.Eylül.2007, 18:57
Gerçekten 3d güzel...

demirhanmurat38
05.Eylül.2007, 19:21
ya böyle arada hani yazıyo işte türkiye menajeri tribünde görüldü gibi mesela izlediğimiz bi oyuncu için maçlara gidiğ izleyebilsek onu güzel olurdu. bide şu PPM ler 3d motorunda nasıl fark yaratacak onu merak ediyorum...

zaten böyle bir özellik fm08'de var. fiksturdeki maçlardan istediğinin ortasındaki "vs" bölümüne tıkladığında attend yazıyor. maçı izleyebiliyorsun. hem de maçtan sonra da haber çıkabiliyor. ancak maçı izlemek için kendi maç programının da uygun olması gerekiyor...

aliCHaN_FM
05.Eylül.2007, 19:50
zaten böyle bir özellik fm08'de var. fiksturdeki maçlardan istediğinin ortasındaki "vs" bölümüne tıkladığında attend yazıyor. maçı izleyebiliyorsun. hem de maçtan sonra da haber çıkabiliyor. ancak maçı izlemek için kendi maç programının da uygun olması gerekiyor...
Bak işte bunu hiç farketmemiştim.

Nedvedmania
05.Eylül.2007, 20:17
Video dan anlaşılıyorki yeni maç motorunda baya paslı oyun olacak :) Hep tek paslarla ilerliyorlar . Gol videosu olsa güzel olurdu :)

vheli
05.Eylül.2007, 20:24
bence 3d olayı çok güzel olmuş.cm 5 yada cm 6 gibi oyunların oyuncuları bowling labutu gibiydi bu güzel olmuş.en büyük dileğimde oyun da hatalrın hiç yok denecek seviyede piyasaya sürülmesi...

qOnT
05.Eylül.2007, 21:12

doğru ya böyle birşey wardı ama ne biilim izlerken maçı aşağıda örn. arsenal patronu qont tribünde falan gibi şeyler yazsa yani daha da geliştirseler...

El Barto
05.Eylül.2007, 21:18
Konu harici mesajları sildim konu hakkındaki görüşlerinizi paylaşmaya devam edebilirsiniz.

yugi
05.Eylül.2007, 21:42
En çok transfer sistemini merak ediyorum. Sıfırdan yazdıklarına göre köklü değişiklikler içericek.Oyuncu transfer etmek daha zor olacak gibi görünüyor.

-- 3D de oyuncuların kilosu,saç rengi,boyu ve deri rengi dikkate alınıyormuş.
-- 3D de statlardaki tek özellik boyutu.Seyirci vs.. olmuyacakmış.
-- Tema aynı kalacakmış.Üzerinde çok az oynamalar olmuş.
-- Nike'in bir desteği varmış.

ve..''' Söylediklerinize dikkat edin basın unutmaz '' diyor Miles Jacobson.

08baros
05.Eylül.2007, 21:55
Ne Zamn CIkıo Piyasaya :?

Vieri
05.Eylül.2007, 23:25
14 Ekimde piyasada, tabi demosunu daha önce oynayabileceksiniz, üzgünüm ama bu yarım sezonla kısıtlı kalacak. Tadı damağınızda kalacakken yeni oyun aldığınızda demoda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

spider3784
05.Eylül.2007, 23:37
Bu arada FM 2009 un özellikleri hakkında açtığınız konularda "Trial day"i es geçmişsiniz, ona da yorum yapsaydık.:)

Ouzy
05.Eylül.2007, 23:44
Bu arada FM 2009 un özellikleri hakkında açtığınız konularda "Trial day"i es geçmişsiniz, ona da yorum yapsaydık.:)
Türkçesine "seçmeler" diyebiliriz. Türkçesini kullanırsak daha güzel olur.

Vieri
05.Eylül.2007, 23:47
o özelliğide ekleyelim unutulmadan

garydelgadov
05.Eylül.2007, 23:59
Transfer sistminde değişmesini istediğim şey şu.Takımın reputationu düşük oLduğu için herkes geLmiyor.Ancak 2-3 yıL para biriktirip 60 MNlik bir bütçe yaptım.Parayı basıp istediğim oyucuyu aLabiLmeLiyim.Atıyorum Eto'oya yıLLık 6 MN verip Barcaya 50 MN verip aLabiLmeLiyim.Yani işLer paraya baksın.YıLLarca para biriktiriyoruz yine hep standart adamLarı aLıyoruz.Bu değişmeLi.

KaPaLı
06.Eylül.2007, 04:17
Bu 3D özelliğini oyun esnasında kapatabilme özelliği olacakmı? Ben çok sabırlı bir insan olmadığım için öyle sağa sola pası izleyebileceğimi sanmıyorum :) Online oynarken güzelde normalde oynarken çok sıkabilir bu yöntem

Ouzy
06.Eylül.2007, 04:59
Olacak olacak. İstersen 2 saniye 2D şeklinde, 2 saniye 3D şeklinde izleyeceksin maçı.

KaPaLı
06.Eylül.2007, 05:03
Anlamadın sanırım. CM01/02'de 2D yoktu CM03/04'te ve diğer serilerde 2D ekranı kapatıp sadece spiker yapıyoduk. Benim anlatmak istediğimde bu.

Bana hiçbirşey bilmiyomuş muamelesi yapma bidaha.

spider3784
06.Eylül.2007, 07:18
Bence CM deki gibi 3D maç motoru önemli olmayan anlarda hızlı işler, önemli pozisyonlar olduğunda yavaşlar daha kolay görmemiz için.

Ouzy
06.Eylül.2007, 08:10
Tabii ki öyle olacak. 2D'te olduğu gibi 3D'te de seçeceksin.. Önemli anlar mı olsun, ayrıntılı mı, yoksa full maç mı.. Bunları seçeceksin tabii. Başka türlü nasıl olsun ki zaten?;)

SavioGol
06.Eylül.2007, 08:13
Transfer sistminde değişmesini istediğim şey şu.Takımın reputationu düşük oLduğu için herkes geLmiyor.Ancak 2-3 yıL para biriktirip 60 MNlik bir bütçe yaptım.Parayı basıp istediğim oyucuyu aLabiLmeLiyim.Atıyorum Eto'oya yıLLık 6 MN verip Barcaya 50 MN verip aLabiLmeLiyim.Yani işLer paraya baksın.YıLLarca para biriktiriyoruz yine hep standart adamLarı aLıyoruz.Bu değişmeLi.

bu dediğin mantıksız.
bugun katar klüplerinde istemediğin kadar para var.
hangisi yaşlanmadan iyi oyuncu alabiliyor.
futbolcunun paradan önce iyi klübü seçmesi gayet mantıklı bence

Cengo
06.Eylül.2007, 08:16
Bence CM deki gibi 3D maç motoru önemli olmayan anlarda hızlı işler, önemli pozisyonlar olduğunda yavaşlar daha kolay görmemiz için.

Poziyon önemine göre hızlı yaparsanız, 2D'de olduğu gibi 3D de kapanır, sadece süre geçer.

Maç boyu 3D izlemezsiniz..

spider3784
06.Eylül.2007, 08:18
bu dediğin mantıksız.
bugun katar klüplerinde istemediğin kadar para var.
hangisi yaşlanmadan iyi oyuncu alabiliyor.
futbolcunun paradan önce iyi klübü seçmesi gayet mantıklı bence

Dediğin kısmen doğru dostum bana kalırsa.Robinho örneğindeki gibi, dünyanın en büyük kulübünü para için bıraktı adam.Aslında oyuncu kişiliklerinin transferler konusunda biraz daha etkisi olsa daha iyi olurdu kanımca.

Bekq
06.Eylül.2007, 08:20
Mesela Fm 08'de Ne yaparsanız yapın Güiza Fenerbahçe'ye gelmiyor.Ama gerçek hayatta geldi.;;)

alexx78
06.Eylül.2007, 08:46
bu 3d olayı bizi kasacak gibi görünüyo en azından ram takviyesi bari yapmak gerekecek....

Bekq
06.Eylül.2007, 08:55
Artık Fm 08 oynayamıyorum.:DZevk vermiyor Fm 09 resimlerini gördükten sonra.:DBir an önce çıksın artık.:)

shadow43
06.Eylül.2007, 18:07
trial day olayıyla ilgili bir adet de screenshot var galiba tanıtımda.
mantığının nasıl olduğunu anlamadım ama.bize sadece özelliklerini görebileceğimiz 5-10 tane futbolcu listesi mi vericekler yoksa gerçekten bi hazırlık maçı olucakta ordan görüntülere göre oyuncu mu seçicez?:icon_confused:

Ouzy
06.Eylül.2007, 19:08
trial day olayıyla ilgili bir adet de screenshot var galiba tanıtımda.
mantığının nasıl olduğunu anlamadım ama.bize sadece özelliklerini görebileceğimiz 5-10 tane futbolcu listesi mi vericekler yoksa gerçekten bi hazırlık maçı olucakta ordan görüntülere göre oyuncu mu seçicez?:icon_confused:
Yapımcıların söylediği ve oyunun da ilk başlarda güzel tarafı olacak şey: "İnsanlara her şeyi baştan söyleyip hayallerini bitirmek istemiyoruz. Oyun çıkınca bazı şeyleri onlar keşfedecek"

OMANA
06.Eylül.2007, 19:14
Her sene aynı muhabbet olur kimse beğenmez oyunu şu olsa bu olsa o olmasa bu olmasaydı vs. der ama oyunu oynamaktan asla kimse vazgeçmez. Çok berbat birşey olmuş olsa dahi hepimiz aıp oynayacağız bu oyunu ister fifa manager'e benzesin ister cm'ye. :)

önce haklı olduğun yanı söyleyeyim...

evet FM çıkınca ilk başta kimse beğenmez çünkü FM yapımcıları yıllardan beri gıdım gıdım yol almaktadırlar..uzun yıllar satışını yapacakları oyun için büyük değişiklikler yapmazlar tabii
ama bir de her sene bir önceki seneye göre daha fazla sıkılmaktayız..

bilmem yönetici olduğun için itiraf etmekten kaçınırmısın ama eğer uzun yılların FM oyuncusu isen (ki öylesin) her sene biraz daha az oynadğını itiraf et bence....

diyeceksinki sen nerden biliyorusun nerden emin oluyorsun...

bak sevgili dostum benimle birlikte etrafımda yıllardır bu oyunu oynayayan çok arkadaşımdan duydum aynı şeyi...FM eskisi kadar tat vermiyor bizlere..

sabahlara kadar bilgisayar başında uyumadığmız günlerden günde 1-2 saat oynar hale geldik...

peki bu oyundan bizmi bıktık....

hayır....

oyun son yıllarda kendini yemeye başladı...

her sene 3-5 değişiklikle işi kurtarmaya çalışıyorlar..

ve hersene piyasanın dandik Manager oyunlarındaki değişiklikleri oyunun içine sokuyorlar...

------------------------------------------------------------------------
FM nin diğer tüm oyunlardan farkı nedir sizce....

bence en büyük farkı futbol zekası futbola oyunun bakış açısı ....

son derece sade grafikler ile dünyanın en sevilen oyunlarından biri olmak nasıl bir şey...

işte bu oyun zekası ve futbol bilgisinden geçiyor...

Diğer menejerlik oyunları FM nin 30 katı iyi grafiklerle onun yanına yaklaşamamasının sebebide bu...

........................................

şimdi senin yorumun şu anlama geliyor...

sizler sızlanır sızlanır ama genede oynarsınız bu oyunu....

1- elbette oynarız yıllardır FM oynadığım kadar kitap okusam orhan pamuk olmuşştum...elbette merak edip oynayacağım.
2- ama İşte sanıım SI yönetimide senin gibi düşünüyor "nasıl olsa oynayacaklar" deyip üç beş basit değişiklikle her sene yılı kurtarmaya bakıyorlar..

3- ama ben diyorumki 2 ihtimal var mesela hatırlarsınız FİFA 99 dan sonra uzun yıllar adam gibi bir oyun yapamamış ama tam 7 yıl sonra Fifa 2006 bomba gibi bir oyun olmuştu..FM DE 2006-2007-2008-2009 bu kayıp yılları telafi edecek muhtreşem bir oyunu 2010 da yaPABİLİR...

veya konumunu kaybedecek aynı türden basit değişikliklere devam edebilir umarım bu olmaz...

Ouzy
06.Eylül.2007, 19:53
Ya herkesin oyunu kendine. İsteyen oynar, isteyen bir daha FM'nin yüzüne bakmaz. Tartışmanın bir manası yok bunu.

Şimdi forumlarda yayınlanan sistem gereksinimlerinin yalan olduğunu sizlere göstereceğim.:) Rastgele bir sitede FIFA Manager 2009'un sistem gereksinimlerine denk geldim ve bu gereksinimler FM 2009'un gereksinimleri diye bize tanıtılan verilerle aynı. Bu da demek oluyor ki aşağıdaki gereksinimlerden muhtemelen daha az bir sistemle oynayabileceğiz FM 2009'u.

İşte gereksinimler (FIFA Manager 2009):

Minimum hardware requirements

* 1.3 GHz Intel Pentium III or equivalent processor
* 512 MB RAM, 1024 MB recommended (depending on the number of selected leagues)
* 64 MB (AGP/PCI-E), graphics card (for additional information on supported graphics cards, please check section 10)
* 4.500 MB available hard disk space

Haber linki (http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=112900)

Bekq
06.Eylül.2007, 20:01
Ya herkesin oyunu kendine. İsteyen oynar, isteyen bir daha FM'nin yüzüne bakmaz. Tartışmanın bir manası yok bunu.

Şimdi forumlarda yayınlanan sistem gereksinimlerinin yalan olduğunu sizlere göstereceğim.:) Rastgele bir sitede FIFA Manager 2009'un sistem gereksinimlerine denk geldim ve bu gereksinimler FM 2009'un gereksinimleri diye bize tanıtılan verilerle aynı. Bu da demek oluyor ki aşağıdaki gereksinimlerden muhtemelen daha az bir sistemle oynayabileceğiz FM 2009'u.

İşte gereksinimler (FIFA Manager 2009):

Minimum hardware requirements

* 1.3 GHz Intel Pentium III or equivalent processor
* 512 MB RAM, 1024 MB recommended (depending on the number of selected leagues)
* 64 MB (AGP/PCI-E), graphics card (for additional information on supported graphics cards, please check section 10)
* 4.500 MB available hard disk space

Haber linki (http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=112900)
Arkadaşım bence oda yanlış.Fifa Manager 09 o ram ve ekran kartı ile oyunu açmaz.;;)

Ouzy
06.Eylül.2007, 20:16
İşte size bir fikir olması açısından FIFA Manager 2008'in minimum sistem gereksinimleri. Bu sistem gereksinimlerini EA Sports (http://www.electronicarts.co.uk/games/11377,pccd/home/)'un sitesinden, sayfada bulunan "Can You Run It?"e tıklayarak aldım. Sistemi tarıyor ve minimum gereksinimler ile senin sistemini karşılaştırıyor (ses kartı, dvd sürücü de dahil). Benim sistemimi minimumun biraz üstünde buldu.

İşte FIFA Manager 2008'in minimum sistem gereksinimleri (FM için bir fikir olabilir);

Intel Pentium 4 veya eşdeğeri
1.3 Ghz CPU hızı
512 MB RAM
Ekran kartı: NVIDIA GeForce3+ /ATI Radeon 8500 (Radeon 9200, 9250, X800 Pro not supported); Intel Graphics Media Accelerator 950; S3 DeltaChrome S4 veya daha iyisi.
Ekran kartı RAM'i: 64 MB.

thebest73
06.Eylül.2007, 21:18
Mesela Fm 08'de Ne yaparsanız yapın Güiza Fenerbahçe'ye gelmiyor.Ama gerçek hayatta geldi.;;)

sen ya da ben antrenör olursak gelmez tabi... ama adın Aragones olsun bak nası geliyo... :)
Oyuna resmen türkçe eklenmeden orjinal alacağımı düşünmüyordum ama turksportalın çok emeği var orjinal almayı düşünüyorum... saygılar...

qOnT
07.Eylül.2007, 07:44
oyuna türkçenin eklenmesi için orjinal satışların fırlaması yada türkiyenin gerçek hayatta futboldaki öneminin artması lazım... bence bi 2010 dünya kupasını alırsak türkçe çıkabilir oyun...
örneğin eskiden fifa serilerinde turkcell super lig yoktu son bi kaç oyunda var bunun nedeni nedir türkiyenin futbol olarak önemi we değeri arttı da ondan...

philips
08.Eylül.2007, 03:49
bence ondan değil ki son yıllarda önemi arttı diyosun bence artmadı neyse asıl söylemek istediğim futbol kalitesi yüzünden değil türkiye gibi bi pazarı keşfettiler ve oyuna süper lig eklediler böylece tr de orjinal satışı arttı !!

thief27
08.Eylül.2007, 23:16
Arkadaşlar oyunun lisans anlaşmalarıyla ilgili bi açıklama yapıldı mı? Yani oyunda yer alan liglerin ve liglerde yer alan kulüplerin logoları, formaları olacak mı? Hepsinden vazgeçtim en azından 5 büyük ligin logo ve forma sorunları halledilmiş mi? Bir bilgisi olan açıklama yaparsa çok sevinirim.

BeeTLeJuiCe
08.Eylül.2007, 23:17
Ne gerek varki lisans anlaşmalarına. Nasılsa biz ekleyebiliyoruz onları. :)

Çoğu zaman oyunda ekli olanları bile değiştiriyoruz.

thief27
09.Eylül.2007, 03:24
Ne gerek varki lisans anlaşmalarına. Nasılsa biz ekleyebiliyoruz onları. :)

Çoğu zaman oyunda ekli olanları bile değiştiriyoruz.

BeeTLeJuiCe kardeşim bilgisi olan açıklarsa sevinirim demiştim. Senin hem bilgin yok, hem de kendine göre açıklama yapıyorsun. Ben niye internetten formalarla, logolarla, yüz paketleriyle uğraşayım. Umarım Fm 2009'da olur. Bununla ilgili olarak bir açıklama yapılıp yapılmadığını sordum, sizce gerekli midir? Diye sormadım.

BeeTLeJuiCe
09.Eylül.2007, 03:47
BeeTLeJuiCe kardeşim bilgisi olan açıklarsa sevinirim demiştim. Senin hem bilgin yok, hem de kendine göre açıklama yapıyorsun. Ben niye internetten formalarla, logolarla, yüz paketleriyle uğraşayım. Umarım Fm 2009'da olur. Bununla ilgili olarak bir açıklama yapılıp yapılmadığını sordum, sizce gerekli midir? Diye sormadım.

Yorum yazmakta suç oldu galiba artık. :s
Ben kendi yorumumu söyledim o konu hakkında. Bence gereksiz sence nasılsa nasıl.

Ayrıca öncekilere ek olarak lig ekleneceği söylenmedi. Ama belki bir kaç takımınkini ligden ayırarak alabilirler. Inter'de olduğu gibi.

Şimdi bunuda sormadım diyebilirsin o yüzden açıklama yapılmadı diyorum.

Rais
09.Eylül.2007, 08:58
Sırf bu konuda yazılanlardan bazılarını yapsalar bile müthiş bir iş yapmış olurlar. :)

1. Oyuncu kiralama kolaylaştırılmalı, daha da önemlisi federasyona gönderilen oyuncu listesine alınmayan bir oyuncuyu kiralamak istediğimizde "oyuncu as takım oyuncusu" gibi salak yorumlar yapılmamalı.

2. Transfer edilen her oyuncu canını dişine takmamalı, kimi para için gelmiş olmalı ve verim alınamamalı.

3. Küçük takım küçük, büyük takım büyük olarak kalmalı. Fantaziye gerek yok. :)

kücük kücük , büyük büyük kalırsa FM in anlamı ne ?.Verim olayı zaten var fiyasko transferler olabilir..

El Barto
09.Eylül.2007, 17:07
Sanırım her kulüple yapılacak lisans anlaşmaları SIgames'in istediği son şeydir. Hem bencede zaten gerek yok. Sonrasında çıkan yamalarla bir şekilde açık kapatılıyor. Tabii bunu bir açık olarak görüyorsanız. Örneğin benim için hiç problem değil takımın logosu çıkmış veya çıkmamış vs. :) Ama illede istiyorsam bu işe zaman harcayıp bu paketleri yapan arkadaşların çalışmalarını kullanıyorum. SIgames'te bunu bildiği için böyle bir yükün altına girmez girmemesi de doğaldır. Coşkun'un dediği gibi ilgi çeken takımlar ile lisans anlaşmalarına girmeleride gayet doğal.

agahalil
10.Eylül.2007, 05:34
beyler bu sene anlaşılan kopcaz... şimdiden heycanlandım. gerçi her sene oyun çıkmadan heycanlanıyom (:

SAİT71
10.Eylül.2007, 07:52
Logolarımızı yapmaları felan iyi olur fakat logolar yerine takımlarımıza, oyuncularımıza, liglerimize daha önem verseler en iyisi o olur [bana göre].

El Barto
10.Eylül.2007, 16:52
Maç içerisinde de oyuncuları motive etmek için kullanılacak bir özellik olması en çok turnuvalara sekte vuracak heralde. :p

firimiv
10.Eylül.2007, 21:00
bu oyunun ekimde çıkma ihtimali var mı

BeeTLeJuiCe
10.Eylül.2007, 21:19
Geçen sene yine Kasım ayında çıkacak denildi ama 20 Ekimde çıkmıştı. Belki gene öyle bir süpriz yapabilirler.

amorti
11.Eylül.2007, 00:51
Geçen sene yine Kasım ayında çıkacak denildi ama 20 Ekimde çıkmıştı. Belki gene öyle bir süpriz yapabilirler.

Bu seneki gibi fiyaskolarla karsilasmaktansa kasimda ama sorunsuz cikmasini tercih ederim..:icon_cool:

Aman yapmasinlar surpriz falan, yuzlerine gozlerine bulastiriyorlar , gorduk..:icon_confused:

thief27
15.Eylül.2007, 03:19
Yeni video ve yeni fotoğraflar ne zaman yayınlanıcak belli oldu mu? Özellikle 3D'nin %50 si hazır denildi, yeni yayınlanacak videoda özellikle 3D görüntülerine dikkat edeceğim ama ne zaman yayınlanacak???

dralper06
21.Eylül.2007, 18:06
http://www.bobiler.org/upload/photographs/132356493f.jpg

super resim olmus
peki bu agresif kompleksli manager perdelerini kanatlarını kaldırdıgında göbekten mi gider? :)

jeefo
03.Kasım.2007, 01:08
Arkadaşlar yaw ben biraz baktım da 3D maç motoru nereden açıyoruz göremedim. Ekranın altındaki sayaşta sadece 2D gözüküyor ki tıklayamıosun bile sönük yani oyle bi seçenek yok.
Lütfen yardım.. öldüm meraktan :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arkadaşlar bende 3D maç motoru seçeneği gözükmüyor. Aşşagıdaki ayarlarda sadece 2D seçeneği var ve de sönük zatn yani değiştirilmiyor. Oyunun display&sound ayarlarına baktım "enable 3D camera" seçenegi zatn seçili durumda. vanilla demo'yu kurdum, acaba oyunun kurulumunda mı hata yaptım?
Lütfen acil yardım kafayı yiycem meraktan :D

BHARISH
11.Kasım.2007, 23:18
oyuna türkçenin eklenmesi için orjinal satışların fırlaması yada türkiyenin gerçek hayatta futboldaki öneminin artması lazım... bence bi 2010 dünya kupasını alırsak türkçe çıkabilir oyun...
örneğin eskiden fifa serilerinde turkcell super lig yoktu son bi kaç oyunda var bunun nedeni nedir türkiyenin futbol olarak önemi we değeri arttı da ondan...

Bu yorum ilgimi çekti;gerçek hayatta futbola önem vermekten bahsedersek,bence şu anda en başlarda olmamız lazım bu konuda.Dünya Kupası almakla dil konulsa oyunda sadece Portekizce,Almanca,İtalyanca,İspanyolca falan olması lazım.Nitekim Dünya üçüncüsü olduk 2002 de,keza geçen yaz Avrupa Şampiyonası Yarı Finalisti olduk.

Nocna Mora
11.Kasım.2007, 23:56
Herkes Türkiye'den orjinal almalı imkanı olmayıpta almayana ok ama imkanı olupta almayana:( başka söze gerek yok;)