View Full Version : GFB'li Aziz Başkan
Universal
02.Eylül.2007, 22:40
TFF eski yöneticilerinden Tahir Kıran'ın şahsi internet sitesinde bir süredir taraftarlarla arasında olumsuz diyaloglar yaşayan Aziz Yıldırım'ın, bir dönem tribünlerde 'Genç Fenerbahçeliler'in atkısını boynuna takarak izlediği maçlardan fotoğraflara yer verildi.
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_ln_aziz_gfb001.jpg
Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Dergisi'nde "Tek Gerçek Fenerbahçedir" başlıklı yazısında "Kendi adını, Fenerbahçe isminin önüne ya da arkasına başka kelimeler getirerek belirleyen grup veya zümrelerin, hiçbir zaman Fenerbahçe'nin önüne geçmesine göz yummayız" diyerek tafaftarlara mesaj göndermişti. Ancak aynı Aziz Yıldırırm'ın geçmiş dönemde, bugün için özellikle hedef gösterdiği grupla arasındaki iyi diyaloglarına dikkat çeken fotoğrafları ilgi uyandırdı.
www.tahirkiran.com da yayınlanan ve boynunda GFB atkısı bulunan Aziz Yıldırırm'ın fotoğraflarına "Yorumsuz" başlığı atıldı ve "Bundan sonraki yorumları size bırakıyoruz" denildi.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yazısında özellikle şunlara dikkat çekmişti:
"Fenerbahçe,15 binden fazla kongre üyesi ve sayıları 25 milyonu aşan taraftarıyla başta futbol olmak üzere 9 branşta faaliyet gösteren bir spor kulübünün adıdır. Fenerbahçe'nin büyüklüğü şanlı tarihinden, Türk spor tarihine vurduğu tartışılmaz damgadan, yurdun ve dünyanın her yanına yayılmış büyük taraftarından gelmektedir. Fenerbahçe'nin bu büyüklüğünden istifade ederek, bu büyüklükten kendi menfaatleri doğrultusunda pay çıkarmak isteyen grup ve zümrelere, Fenerbahçe tarihinin her döneminde rastlanmıştır. Ancak şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki; Fenerbahçe Spor Kulübü'nü, kongre üyelerinin seçtiği yönetim kurulu ve onun başkanı, Fenerbahçe'nin menfaatleri doğrultusunda yönetir. Bu yönetimin de kongre üyeleri ve taraftarlarına karşı görev ve sorumlulukları vardır.
Fenerbahçe'deki yapı bu haliyle belirlenmiş ve kurallara bağlanmışken; Fenerbahçe Yönetimi, tribünler içinde veya dışında oluşturulan hiçbir gruba, Fenerbahçe'nin tamamını temsil ediyormuş gibi söz söyleme, tasarrufta bulunma veya şiddet, korku, kabadayılık gibi yöntemlerle diğer taraftarlar üzerinde baskı oluşturma izni vermez, veremez. Çünkü, böyle bir durum Fenerbahçe'nin bütünlüğüne ve büyüklüğüne zarar verir. Bizim tek gerçeğimiz bu tarif etmeye çalıştığımız Fenerbahçe'dir. Kendi adını, Fenerbahçe isminin önüne ya da arkasına başka kelimeler getirerek belirleyen grup veya zümrelerin, hiçbir zaman Fenerbahçe'nin önüne geçmesine göz yummayız. Bu çok iyi bilinmelidir. Daima tek kimlik Fenerbahçe'dir."
Kaynak: Lig TV
GodfatheR
02.Eylül.2007, 22:48
Yakışmış atkı ne diyim.Aziz başkanı yanindaki yanlış bilgilendiriyor.O da taraftara karşı cephe alıyor.
ForsakeN
02.Eylül.2007, 23:21
http://img386.imageshack.us/img386/6577/aziz22gj8.jpg
anilton
04.Eylül.2007, 01:25
Aziz Yıldırım takımı destekleyen,tezahürat yapan taraftar istemiyor,para getiren taraftar istiyor...
Universal
04.Eylül.2007, 01:30
Aziz Yıldırım takımı destekleyen,tezahürat yapan taraftar istemiyor,para getiren taraftar istiyor...
Hayır, sonuçta bunlarda para getiriyor. :)
Aziz Yıldırım, tribünlerin bölünmesinden korktuğu için taraftar gruplarına karşı. Çünkü; herkes başka grubu tutacak. Yaşlı veya küçük olanlar maça geldiğinde huzur ortamı bulamıyacak. Gruplar arasında çatışma olacağından bunu gerçekleştiriyor. Yani Beşiktaş gibi sadece Çarşı gibi tek bir grup yok ortada. GFB, KFY, Unifeb, Legend... gibi gidiyor. Ve bu gruplar arasında maddi ve sosyo ekonomik olarakda büyük farklar bulunuyor.
anilton
04.Eylül.2007, 01:52
Bizde neyin ne olduğunu az çok biliyoruz.Sefa abiyide özellikle yanındaki kardeşlerinide iyi tanıyorum.Onun için bazı şeyleri burada konuşmak olmaz...
Beşiktaş'ta da tek bir grup yok.Karagümrük,Asya vb bir sürü grup var.Ama o tribüne girildiği andan itibaren herkes kendisini bir Çarşı gibi görüyor ve birlik beraberlik doğuyor.Zaten Beşiktaş tribünlerinin başarısıda buradan geliyor...
Niye Aziz Yıldırım KFY'ye karşı değilde GFB'ye karşı.Bu çok açık.Seninde belirttiğin gibi bazı farklılıklar var...
Universal
04.Eylül.2007, 01:57
Benim dediğimde o, Beşiktaş'ta herkes kendini bir görüyor ama; Fenerbahçe tribünlerinde öyle değil. Herkesin ağzından ayrı ses çıkıyor ortak bir tezahurat yok. Mesela GFB bir tezahurata başlıyor. Başka tribünden de top rakibe geldi diye ıslıklama, o zaman bütün sesler karışıyor ambiyans bozuluyor. İki yıl önce bir kaç maçta bunu düzeltmiştik ortak amigolar olmuştu ama; gene bozuldu.
garydelgadov
04.Eylül.2007, 02:19
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_ln_aziz_gfb001.jpg
SoLundaki adama bittim.:zuhaha
uAsamet91
04.Eylül.2007, 02:21
Kesinlikle ;)
GodfatheR
04.Eylül.2007, 02:27
Bu adamlar maça beleş girmiyor.Ayrıca neredeyse her GFB üyesinin en az bir forması var hatta geçen gün bir anket yapıldı ve artık GFB üyeleri maça Neon forma giyip gelecekler.Bilip bilmeden böyle ahkem kesmek pek doğru olmuyor.
anilton
04.Eylül.2007, 02:34
Ben ahkam falan kesmiyorum.Bildiklerimi konuşuyorum.Sallamıyorumda,kaynağımda GFB'nın önemli yüzleri...
Bana bir kişi Aziz Yıldırım'ın neden birdenbirde GFB'ye tavır aldığını söylesin.Neden KFY'e değil,neden Legend değil neden GFB...
GodfatheR
04.Eylül.2007, 02:37
Ben ahkam falan kesmiyorum.Bildiklerimi konuşuyorum.Sallamıyorumda,kaynağımda GFB'nın önemli yüzleri...
Bana bir kişi Aziz Yıldırım'ın neden birdenbirde GFB'ye tavır aldığını söylesin.Neden KFY'e değil,neden Legend değil neden GFB...
Sefa Reis bu soruya Başkanın yanındakiler onu yanlış bilgilendiriyor.Onların lafına güvenip bizi yok sayıyor demişti.
Nedeni çok açık. Son zamanlarda GFB'yi Tahir Kıran destekliyor. Ayrıca son 5 senedir GFB tek bedava bilet almadı yönetimden. Alamadı daha doğrusu.
anilton
04.Eylül.2007, 02:49
Aynen öyle işte,bu zamana kadar her şey güllük gülistanlıktı.Birileri çıkıp Aziz Başkanı bir şekilde doldurdu.Yani demek istediğim odur ki GFB'nin önemli isimleri,yani çok değil bir kaç kişi bedava kombine alıyordu.Geri kalan belirli kemik tayfada baya indirimli bir tarifeden yararlanıyordu.Ama GFB Maraton'a geçme kararı alınca bu indirimli tarife zararlı olmaya başladı ve birileri çıkıp Aziz Başkan bu tribün bize para getiren tribün,bir şekilde bunları eski yerlerine döndürmeliyiz dedi.Sonrası malum.Ben bu konuda daha fazla bir şey yazmayacağım...
Eren o kadar net konuşma,bazı şeyleri burada söylemiyorum ama msnde konuşuruz...
Aynen öyle işte,bu zamana kadar her şey güllük gülistanlıktı.Birileri çıkıp Aziz Başkanı bir şekilde doldurdu.Yani demek istediğim odur ki GFB'nin önemli isimleri,yani çok değil bir kaç kişi bedava kombine alıyordu.Geri kalan belirli kemik tayfada baya indirimli bir tarifeden yararlanıyordu.Ama GFB Maraton'a geçme kararı alınca bu indirimli tarife zararlı olmaya başladı ve birileri çıkıp Aziz Başkan bu tribün bize para getiren tribün,bir şekilde bunları eski yerlerine döndürmeliyiz dedi.Sonrası malum.Ben bu konuda daha fazla bir şey yazmayacağım...
Abes ve muhtebes..
Son cümlen yanlış, madem bir muhabbet içine giriyorsun ne demek bu son mesajımdır?:)
Aziz Yıldırım para için değil, gfb'nin en büyük 3-4 düşmanından biri tarafından yönlendirildiğini bildiği için gfb'yi istemiyor. Konu bu kadar basit. Yoksa Aziz Yıldırım korkmuyor tribünlerden. İndirimli tarife falan da yoktu. Bedava bilet olayı da yoktu. İndirimli tarife de neyin nesi?
hep edit geliyor yahu :) msnde devam ederiz anıl
anilton
04.Eylül.2007, 02:55
Son cümlemi okumadın sanırım Eren.Böyle şeylerin burada konuşulması doğru değil...
Universal
04.Eylül.2007, 03:59
EreN, Unifeb'liler kombineyi %50 indirimli almıyor mu? Üniversiteli Grubu olduğu için. İndirimli tarife olarak tek bu var diye biliyorum.
Fernando Gago
04.Eylül.2007, 04:08
Aziz Yıldırım tüm muhalif sesleri bitirdi Bitirmeye devam ediyor Bunun başka bir açıklaması yok bence
Cengo
04.Eylül.2007, 05:32
Aziz Yıldırım Kill For You'yu destekliyor artık.
GFB eskiden etliye sütlüye karışmazdı, işlerini yaparlardı.
Aziz Yıldırım grupların ellerinden bazı imtiyazları aldı, GFB de Tahir Kıran'ın tarafına geçti, bilet giderlerini Tahir Kıran karışılıyormuş.Hal böyle olunca GFB Aziz Yıldırım'ı karşısına aldı, iç çatışma çıkartıyor GFB.
Aziz Yıldırım, (Migros'tu sanırım) GFB'nin olduğu yere Grup CK'yı soktu.
Onlar da Maraton alta geçtiler, oraya da KFY'yu soktu.
Şu an resmen tasfiye halindeler, GFB'nin dağılıp KFY altında önderleri hariç birleşmesi gerekiyor, GFB KFY'yu geçemez artık!..
Sevilla maçında 3 sıra önümdeydi Sefa; zaten haklarında ceza var artık, stadlara giremez Sefa ve kurultayları..
Yeni kral KFY oldu, 1-2 yıl içinde çok büyük bir oluşum olacaklar..
Bilmeyenler Aziz Yıldırım'ı suçlamasınlar, diğer kulüpler de stadları bitirsinler aynı şeyleri yaşayacaklar yine.
Serdar Bilgili gibi bir başkan para kazanmak için bir grubu yer değiştirdi diye grup baskısıyla gönderildi, hem de Serdar Bilgili gibi bir başkanı gönderdiler ...
Bu grupların bu kadar güçlü olmaya hakları yok!
Bedava bilet yok, diğer kulüplerde hala geçerli, grupları toplayabilmek için devam ettirmek zorundalar, zira eski, bakımsız, teknolojiden yoksun, çile çektiren stadlara bağımsız bir taraftar sürekli gitmek istemez.
O tekele diğer kulüpler de gelirler için çomak sokacaklar, çünkü o biletler çok değerli olacak.
Ben sindiremiyorum birilerinin bedava bilet ile girilmesini, hiçkimse sindirmemeli ...
EreN, Unifeb'liler kombineyi %50 indirimli almıyor mu? Üniversiteli Grubu olduğu için. İndirimli tarife olarak tek bu var diye biliyorum.
Anlatmak istediği başka bir şeydi, herşeyi yasal olarak düşünmemelisin.
Universal
04.Eylül.2007, 05:36
KFY kral oldu ama; sokaktan geçen Fenerbahçe'lilere sorsanız KFY'yi tanımazlar. GFB'den başkası bilinmiyor.
Birde Vamos Bien var, en garibanlarıda onlar olsa gerek.
A.n.t.u aslında büyük bir grup sanırım KFY ilede bağlantısı var. :)
GodfatheR
04.Eylül.2007, 05:39
KFY kral oldu ama; sokaktan geçen Fenerbahçe'lilere sorsanız KFY'yi tanımazlar. GFB'den başkası bilinmiyor.
Bende öyle düşünüyorum.Daha Fenerbahçe taraftarının 3 te 1 i KFY nin açılımını bilmiyor.
Cengo
04.Eylül.2007, 05:46
A.n.t.u'nun sahibi, efsane başkan Ali Şen'in oğlu Metin Şen.
Onlar çok yeni ama :D
En çok grup Fenerbahçe'de var ve o grupların hepsi birbirleri ile bağlantılı, aslında Fenerbahçe daha ciddi bir oluşum çıkarma potansiyeline sahip.Bu açıdan Fenerbahçe en avantajlı kulüp şu anda.
Diğer takımlarda tek grup zaman zaman sıkıntı yaratabiliyor oluşumun gelişmesinde.
Universal
04.Eylül.2007, 05:53
Vay be bende an.tu'yu bir taraftar grubu olarak görüyordum. Demekki bir bağı yokmuş. :)
KFY bakalım gelecekte nasıl olacak. Aslında güzel pankartları var ama; GFB'den başkasını göstermediği için kameralar sadece maçlarda görebiliyoruz. Bu arada geçen yıl Telsim üstte olan grup hangisi idi? Yücel isimli amigoları vardı. Hep orada takıldığım için. :)
KanaKe
05.Eylül.2007, 02:13
Yücel GFB amigosu diye biliyorum.
Jesus_FB
05.Eylül.2007, 03:14
Aman yarabbim bu konuyu nasıl görmemişim :)
Öncelikle KFY yeni bir oluşum değil ta 1992 senesinden beri var olan tribünlerin yapılmasından önce numaralının en ön bölümünde olan gruptur. Daha sonra maraton üste falan geçtiler. Ama bu sene gittiğim hiç bir maçta KFY adına tek bir şey dahi görmedim. Sonra öğrendim ki onlarda dağılmışlar kimisi maraton alta geçmiş, kimi feneriumda, kimi maraton üstte kalmış. Yani anlıyacağınız KFY'de ara verdi. Zaten uzun zamandır çok aktif bir halde değillerdi eskisi gibi pankart olsun koregrafi olsun bir şey yaptıkları yoktu. Valla ben en son onların PAO maçında açtıkları "SINCE 1453" pankartını hatırlıyorum ondan sornada iz bırakacak bir iş yapmadılar.
Şu an fenerbahçe stadında ses çıkan tek bir yer var orasıda telsim tribünü. Telsim tribününde de bir sürü grup var ama bunların en önemlisi CK. Senelerdir stattaki cl maçları olsun derbi maçlar olsun hazırlanan tüm koregrafileri onlar hazırlıyor ve çok da iyi işler çıkartıyorlar. Geçen sene Türkiye tribün tarihinin en büyük koregrafinisini gerçekleştirmişlerdi. Yine geçen sene son Chelsea maçındaki "The Rising Sun Over Europe"da onlara ait.
Yani diyeceğim şudur Aziz Yıldırım Fenerbahçe tribünlerini ne yaptı ne etti ve sonunda bitirdi. O efsane maraton tribünümüzü şimdiden çok özledim. Eskiden marşlarla, tezehüratlarla inleyen tribünler şimdi çekirdek sesleriyle çınlıyor.
Universal
05.Eylül.2007, 03:58
Tarık abi en azından, birisinden çekirdek isteyince veriyor, bu yardımlaşma ruhu daha ölmedi. :) Hele Gaziantepspor'u 3-0'dan yendiğmiiz maçtaki tribünü unutamıyacağım. Bir gün umarım tekrar öyle bir tribün olur. :)
Jesus_FB
05.Eylül.2007, 07:04
Tarık abi en azından, birisinden çekirdek isteyince veriyor, bu yardımlaşma ruhu daha ölmedi. :) Hele Gaziantepspor'u 3-0'dan yendiğmiiz maçtaki tribünü unutamıyacağım. Bir gün umarım tekrar öyle bir tribün olur. :)
O maçtada tribün yarım maç performans gösterdi ama öyle bir performans olamazdı. İlk yarıda Sefa Reis'in polisler tarafından göz altına alınmasını protesto eden maratondan çıt çıkmadı, kimseyi bağırtmadı, diğer tribünlere de engel oldu ve ilk yarı çıt sesi çıkmadan 0-3 bitti.
İkinci yarı başlarkende zaten herkes çok kötü durumdaydı yine maratonda bir şey yoktu futbolcuların sahaya çıkmasına çok az bir süre kala sosyete dediğimiz numaralı tribün o zaman en çok söylediğimiz beste ile tüm tribünleri ateşledi. Takımı tribünlere çağardık. Sonra maç başladı asıl şov ilk golden sonra stadın anonsçusu devreye girmesiyle başladı.
Hayatım boyunca hiç unutamayacağım bir maçtır.
Ama dediğin gibi o seneki tribünler inanılmazdı. Takım olsun taraftar olsun herkes tek bir vücud olmuştu. Sonradan stat modernleştikçe para herşeyşn önüne geçti ve bu günlere geldik.
Taraftar potansiyeli olarak fenerbahçe türkiyenin en güçlü kulübüdür stadlarda. KFY ise bugüne bugün bildiğin tüm büyük organizasyonları yapan gruptur batu. Çok iş az reklam..
Bayrak operasyonları, deplasman baskınları falan.. en basit şeyleri.
KFY uzun süredir tribünde. Fenerbahçe tribünlerinde E blok efsanedir şu son 2 senedir. Ne zaman stad susar, onlar başlar.
Eğer KFY desteklenirse gerçekten iyi sonuçlar doğar bundan.
Tribünlerle gayet iç içe olanlar bilir ki fenerbahçe tribünleri bedava bilet alamaz. Stadda polis tarafından kayırılmaz. Yönetim tarafından maddi veya manevi desteklenmez.
Diğer rakiplerde devre arasında turnikeler açılırken bizde bedava 1 tane bilet bile verilmez.
Bunlar haliyle grupçuluk olayını bitirdi.
Ayrıca 0-3'dan 4-3 olan maç efsanedir. Tabi o zamanlar mikrofonlardan ses kısma olayıda yok... Tribünlerin destansı tezahüratı işe yaramıştı. Gerçekten hiç susmadan-saniye bile- 45 dakika ve yoğun tempo ile yapılan tezahürat.. Maçtan sonra antepli 2-3 futbolcunun bu atmosferde ancak bu kadar dayanabildik demeleri..
ForsakeN
05.Eylül.2007, 22:02
Bu durum kulübe büyük zarar veriyor.Artık tribünlerimizin bir grup altında toplanmaları gerektiğini düşünüyorum.
Grup CK lafı geçti de sayıgıyı hakeden işler yapıyorlar son yıllarda.
Grup CK'nın İnter maçında açtıkları pankart :
http://img250.imageshack.us/img250/5131/img4076kl8.jpg
Chelsea maçında Grup CK'nın yaptığı organizasyon
http://img356.imageshack.us/img356/4353/02042008eu7.jpg
Gerçekten muhteşem çalışmaları var bu grubun.
Grup CK = Cefakar kanaryalar :)
Gerçekten şahane işler çıkarıyorlar...
Cengo
06.Eylül.2007, 08:42
GFB ürün satışı bitti, kavga bitti.
Hatta Fenerium içinde bile satışına izin verilmeyecek hiçbir şekilde, diğer gruplara izin veriliyor.
Yalnız Aziz Yıldırım GFB'yi bitirmeden bırakmayacaktır.