PDA

View Full Version : Gökçek'ten İzmir'e müjde

fmsmyrna
10.Eylül.2007, 06:07
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Turkcell Süper Lig ekiplerinden Ankaraspor ile Ankaragücü'nü bir çatı altında birleştirip, Ankaraspor'u İzmir'e vermeyi planladıklarını ve bu oluşuma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olumlu yaklaştığını söyledi.

ANKARASPOR'U İZMİR'E VERECEĞİZ
Konuyla ilgili İHA’ya açıklamalarda bulunan Melih Gökçek, Ankaraspor ile Ankaragücü'nü Sarı-lacivertli camianın altında birleştirerek, Ankara'da şampiyonluğa oynayacak bir takım oluşturmak istediklerini söyledi. Gökçek, birleşmenin gerçekleşmesi durumunda Ankaraspor'u Süper Lig'de takımı bulunmayan İzmir'e vermeyi düşündüklerini ve bu düşüncelerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olumlu yaklaştığını ifade etti.

ŞEHRE FAZLA GELİYOR
Ankara'nın Süper Lig'de 4 takımla temsil edildiğini ve bunun şehre fazla geldiğinin altını çizen Gökçek, "Ankara'ya 4 Süper Lig takımı fazla geliyor. 4 takım olunca güçler bölünüyor ve başarı gelmiyor. Ankara, artık heyecan ve başarı istiyor. Bunun gerçekleşmesi için ise en önemli faktör seyirci. Bu seyirci de Ankaragücü'nde var. Ankara'da güçlerin birleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ankaraspor ile Ankaragücü'nün imkanlarını birleştirerek, Ankaragücü'nün 100. yılını kutlayacağı 2010 yılına şampiyonluğa oynayan bir Ankaragücü ile girmek istiyoruz. Ben, bu konuda her türlü fedakarlığı yapmaya hazırım. Ama yinede son karar Ankaragücü Başkanı Cemal Aydın ve yönetim kurulunundur" diye konuştu.

BAŞBAKAN DA SICAK BAKIYOR
Gökçek, böyle bir birleşmenin olması sonucunda ise, Ankaraspor'u İzmir'e vermeyi planladıklarını ifade ederek, "Ankaraspor ile Ankaragücü'nün Sarı-lacivertli camia adı altında birleşmesinin ardından Ankaraspor'u İzmir ve Adana gibi Süper Lig'de temsil edilemeyen büyük illerimizden birisine verebiliriz. Bu konuda İzmir'i daha çok düşünüyoruz. Bu konuyu sayın Başbakanımıza açtığımda, kendisi olumlu bir yaklaşım gösterdi. Kendisi, Ankaraspor ile Ankaragücü'nün de birleşmesine sıcak bakıyor ve bunu dile
getirdi. Böyle bir birleşme olursa, Ankaraspor'u ızmir'e veririz. Gerisi İzmirlilerin bileceği iş" ifadelerini kullandı.

Gökçek, Ankaragücü'nün 100. yılının yaklaştığını hatırlatarak, bu birleşmenin bu sezon sona ermeden gerçekleşeceğini ümit ettiğini belirtti. Gökçek, bu birleşmeye ve Ankaraspor'un İzmir'e verilmesi olayına Futbol Federasyonu'nun da sıcak yaklaşacağını ve konuyla ilgili yasal işlemleri yapacaklarını inandığını kaydetti.

BÜYÜK OLANAKLAR SAĞLANACAK
Gökçek, böyle bir birleşmenin ardından Ankaragücü'ne büyük olanaklar sunacaklarının altını çizdi. Gökçek, birleşmenin gerçekleşmesi durumunda Ankaragücü'ne çok daha rahat yardım edebileceklerini belirterek, "Ankaraspor'a sponsor yardımı aradığımızda bu hep yanlış anlaşıldı. 'Belediyenin kaynakları kullanılıyor' denildi. Ankaragücü ise Ankara'ya malolmuş bir kulüp. Ankaragücü seyircisi, 3 büyüklerin seyircisinde bile daha büyük bir seyirci. Onların tek eksiği ve isteği şampiyonluğa oynayacak bir
Ankaragücü'nün olması. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bunu bende tüm kalbimle istiyorum. Bu birleşmeyle beraber yeni yaptığımız ve dünyada benzeri olmayan tesisleri de Ankaragücü'ne vereceğiz. Yönetime alacağımız işadamları ile önümüzü açacağız. Amacımız, 100. yılında şampiyonluğa oynayacak bir Ankaragücü'nün olması" dedi.

Biz böyle birşey istemiyoruz bizi düşünmelerine gerek yok.Umarım böyle birşey olmaz eğer sadece Ankaraspor değilde başka bir isimle İzmire gelirse destek bulmaz zaten ancak İzmir'den bir takımla birleşirse taraftar takımını terk edemeyeceği için mecburen destek görür.Bu fikrin siyasi olduğuda ortada zaten.

Sekopej
10.Eylül.2007, 06:10
Seçim yaklaşıyor ve bu düşünce de tamamen siyasidir.

Böyle bir şey kabul edilemez, başka bir takımla birleşme ihtimali düşük, eğer yeni bir takım olarak gelirse de destek bulması imkansız.

Fernando Gago
10.Eylül.2007, 06:10
Siyaset futboldan elini çeksin

fmsmyrna
10.Eylül.2007, 06:11
Su olayında da aynısı oldu, tamamen siyasete döndü iş ve vatandaşın haline bakan yok. Seçim yaklaşıyor ve bu düşünce de tamamen siyasidir.

Böyle bir şey kabul edilemez, başka bir takımla birleşme ihtimali düşük, eğer yeni bir takım olarak gelirse de destek bulması imkansız.

Abi birleşme olmasında destek bulamayıp giderler.

Sekopej
10.Eylül.2007, 06:15
Karşıyaka asla ve asla böyle bir şeyi kabul etmez. Göztepe bu aralar zor durumda ama onların da kabul edeceğini sanmıyorum. İzmirspor da kabul etmez. Altay'a da yapılacak baskılar olur, iş siyasi çekişmeye girer, bu şekilde İzmir'e takım kazandırıp oy peşinde koşanlar da böyle bir şey olursa bekledikleri oyları alamzlar, bunu halk olarak ben söyleyebiliyorum, onların da düşünebilmesi gerekir.

fmsmyrna
10.Eylül.2007, 06:19
Karşıyaka asla ve asla böyle bir şeyi kabul etmez. Göztepe bu aralar zor durumda ama onların da kabul edeceğini sanmıyorum. İzmirspor da kabul etmez. Altay'a da yapılacak baskılar olur, iş siyasi çekişmeye girer, bu şekilde İzmir'e takım kazandırıp oy peşinde koşanlar da böyle bir şey olursa bekledikleri oyları alamzlar, bunu halk olarak ben söyleyebiliyorum, onların da düşünebilmesi gerekir.

Göztepe'de taraftar kabul etmez de yeni yönetim Altınbaş Holding hedefleri büyük bu holdingin her an herşeyi yapabilirler.Böyle birşey olursa da taraftar tepki koyar maçlara gitmez diye düşünüyorum.(Örn:ben)

İzmirspor'da kayyumdaydı yanılmıyorsam onlar ve Altay bunu kabullenebilir.Tam da Mahmut Özgener(Altay eski başkanı) Tff başındayken böyle birşey olursa işler karışabilir.

Sekopej
10.Eylül.2007, 06:25
İşte o nedenle Altay'a baskı olacağını düşünüyorum. Siyasete çok giriyoruz ama Mahmut Özgener'in adı AKP'nin adayları arasında geçiyor. Bu nedenle Altay ile birleşme ihtimalleri olabilir.

Fazla da siyasete bulaşmadan konuşalım ama futbol bulaşmış zaten bulaşacağı kadar.

İsildur
10.Eylül.2007, 18:35
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_02_CemalAydin_MelihGokcek01.jpg

İHA'nın haberine göre Ankaraspor ligden çekilerek Ankaragücü ile birleşiyor ve hakkını İzmir'e devrediyor !.. Futbol kamuoyunda uzun süredir konuşulan birleşmeyi doğrulayan Ankaraspor Onursal Başkanı Melih Gökçek, Ankaraspor'a 'belediye takımı' olması nedeniyle yardım yapamadıklarından yakındı.

Ankaragücü ile Ankaraspor'un birleşmesinden dolayı Ankara halkının karlı olacağını söyleyen Gökçek, "Gönlümden geçen Ankaraspor İzmir'e verilsin, Ankaragücü kalsın. Ankaraspor'a para pul bulduğum zaman dedikodusu çok oluyor. Spor parasız pulsuz yapılmaz, sporda ne kadar para bulursan başarılı olursun. Melih Gökçek istesin 50 milyon YTL'yi bulur. Ankaraspor için bu parayı bulamam, çünkü dedikodusu çok olacak" dedi.

Gökçek, Ankaragücü'nün bu birleşimden dolayı Süper Lig'de başarılı olacağını ifade ederek, bu birleşimin en kısa zamanda olacağını dile getirdi.

GÖKÇEK: "CEMAL BEYLE PROBLEMİMİZ YOK"

Birleşmenin ardından yönetimde bir ilk yapacaklarını anlatan Gökçek, şöyle konuştu:
"Ankaragücü yönetimine futbol tarihinde ilk kez gazetecilerin yer alması için görev vereceğiz. Bununla birlikte hangi futbolcuya ne kadar para verildiğini, kulübün mali yapısını daha iyi izleyebilecek. Para dedikoduları çıkamaz. Mesela Antalya Belediyesi, Antalyaspor'a para yardımında bulunuyor. Kayseri Belediyesi, Kayserispor'a para yardımında bulunuyor. Ankara'da 4 Ankara takımı olduğundan dolayı dedikodular çıkıyor. Bununla beraber Ankaraspor'a tam destek veremiyorum. Ankaragücü'ne çok kaynak bulurum. Cemal beyle görüşmelere başlayacağız. Aramızda bir problem yok. İyi bir seyirci ve sponsorlar desteği ile kısa zamanda takım şampiyon olur."

1 YIL BEKLENECEK Mİ?

Futbol Federasyonu kurallarına göre bir takım şehir değiştirecek olsa bile karar alınmasının ardından bir yılın geçmesi gerekiyor. Ancak siyasi kanadın İzmir'de bir Süper Lig takımı fikrine sıcak baktığı ve bu konuyla ilgili yasal düzenleme çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.

Kaynak:LIG TV.com

BeeTLeJuiCe
10.Eylül.2007, 18:38
100. yılında Zirveye oynayan bir Ankaragücü izlemek isterim şahsen. Umarım birleşirler.

ThersoN
10.Eylül.2007, 19:14
İzmir'e mi valla çok güzel olur, gül gibi stadlar boşuna yatıyor, çürüyor burda

KaPaLı
10.Eylül.2007, 19:32
Ankara Büyükşehir Belediyesi ANkaraspor'a destek verdiği gibi devam ederse çok iyi olur ama yine aynı yönetim gelir hiçbir destek gelmezse birşey olmaz

Nedvedmania
10.Eylül.2007, 20:06
:( Peki ankaragücünün adı renkleri ve logosu aynımı kalacak ? Aynı kalırsa kötü olur. Kalmasada zaten birleşmeleri benim için çok kötü :( Ben Mavi Beyaz Ankaraspor formasını izlemek istiyorum

fmsmyrna
10.Eylül.2007, 20:31
İzmir'e mi valla çok güzel olur, gül gibi stadlar boşuna yatıyor, çürüyor burda

Hangi gül gibi stadlar çürüyor.Atatürk'mü futbol ile alakası olmayan sahaya çok uzak tribünleri olan stat.Yoksa her hafta 2 maç oynanan Alsancak'mı.Her iki statta da yeternice maç yapılıyor.İzmir'in Ankara'nın vereceği bir takıma ihtiyacı yoktur.

KaPaLı
10.Eylül.2007, 20:43
:( Peki ankaragücünün adı renkleri ve logosu aynımı kalacak ? Aynı kalırsa kötü olur. Kalmasada zaten birleşmeleri benim için çok kötü :( Ben Mavi Beyaz Ankaraspor formasını izlemek istiyorum

Tabikide ANkaragücü aynı kalması lazım 100. yılını kutlayacak takım Ankaraspor'la birleşecek diye Logo - Renk deiştirmez. Ayrıca Ankaragücü taraftarı isim değişikliğini kabul etmez. Ankara'da çok büyük potansiyeli var Ankaragücü'nün

ANkaraspor'a seyirci çekmek için komik rakamlara bilet - bedava otobüs ve forma dağıtan Melih gökçek Aynılarını Ankaragücü için yaparsa çok iyi olur.

gorkemyilmazkarasu
10.Eylül.2007, 22:43
melihten gelicek hayır allahtan gelsin

deniz.91
11.Eylül.2007, 00:31
Yine siyaset kokan bir iş izmire takım vermeler falan ama bence ankaraspor tamemn kapatılsın böyle birşey olacaksa yerin geçen yılın playy-ofuunda elenen takım çıksın bank asyayada tff 2.ligde playy-offta elenende bank asyaya çıksın öyle gitisin:)

Clayman
11.Eylül.2007, 00:50
İzmir'li biri olarak şunu söylemek isterim ki İzmir'in takıma ihtiyacı yok. Burdaki takımlarımız kendilerini kanıtlamış takımlar. İlla Süper Lig'e çıkması gereken takımlar varsa bunlar Altay ve Karşıyaka olur. İzmirden herhangi bir takımı tutmuyorum fakat hangi takım çıkarsa çıksın, onu desteklerim. Ankaradan gelecek bi takıma hiç mi hiç gerek yok.

Fietra 10
11.Eylül.2007, 07:31
Siyaset sokmayın diyorsunuzda bu konuda siyaset sokmadan konuşulmaz :p :)

İzmir bilir işini .. sadece şunu diyorum bazılarına ALAMAYACAKSINIZ İzmir'i ...

ThersoN
11.Eylül.2007, 08:15
Hangi gül gibi stadlar çürüyor.Atatürk'mü futbol ile alakası olmayan sahaya çok uzak tribünleri olan stat.Yoksa her hafta 2 maç oynanan Alsancak'mı.Her iki statta da yeternice maç yapılıyor.İzmir'in Ankara'nın vereceği bir takıma ihtiyacı yoktur.
Vardır.. Stadın futbol ile alakasının olmaması yüzünden, stadın tribünleri düzeltilmiyor. Her hafta iki maç oynanan, Alsancak'ta bir Süper Lig maçı izleyebilmek için kaç sene bekleyeceğiz dersin?

shamur1
11.Eylül.2007, 09:05
Siyaset sokmayın diyorsunuzda bu konuda siyaset sokmadan konuşulmaz :p :)

İzmir bilir işini .. sadece şunu diyorum bazılarına ALAMAYACAKSINIZ İzmir'i ...

Trabzon'da vermese bari ??? :)

fmsmyrna
11.Eylül.2007, 22:01
Vardır.. Stadın futbol ile alakasının olmaması yüzünden, stadın tribünleri düzeltilmiyor. Her hafta iki maç oynanan, Alsancak'ta bir Süper Lig maçı izleyebilmek için kaç sene bekleyeceğiz dersin?

Alsancak'ta ben geçen sene 10'a yakın amatör küme maçı izledim.Takımım hangi ligde ise ben o lige giderim lige göre maça gitmem.Bu sene de 3.lig maçlarına gideceğim gücüm ve zamanım yettikçe.Eminim birçok Göztepeli,Karşıyakalı ve Altaylı kesim benim gibi düşünüyor.En azından maçlara gidenler.

Hatta Alsancak yetersiz bile kalıyor.

Burak Duran
12.Eylül.2007, 01:08
Kesinlikle istemem boyle birseyi siyaset futbola karismasin. Hak eden izmir takimlari zaten super lige cikacaktir.

Fietra 10
12.Eylül.2007, 01:41
Trabzon'da vermese bari ??? :)

İnşallah ..:)

Zannediyorum bu sene İzmir takımı gelecektir Lige ..

eGowiCh
12.Eylül.2007, 05:59
Karşıyaka ve Göztepe olmaz ama olsa olsa Altay olur, çünkü Mahmut Özgener eski Altay başkanı ve baskılar sonucu böyle bir şey olabilir. Diğer kulüpler kabul etmezler, Altay kabul edebilir o da Özgener faktörüyle. Melih Gökçek İzmir'e fazla önem vermeye başladı bu aralar, su olayını zaten bilen biliyor, bir de futbol olayını açtı, acaba İzmir'e aday mı olacak? :)

Nedvedmania
12.Eylül.2007, 23:11
Haberi bir daha okudum anlamadım. Ankaraspor izmire verilecek derken şumu denmek isteniyor. Ankaraspor diye bir takım gene olucak fakat izmir de maçlarını oynayacak.

?

Sekopej
13.Eylül.2007, 19:48
Haberi bir daha okudum anlamadım. Ankaraspor izmire verilecek derken şumu denmek isteniyor. Ankaraspor diye bir takım gene olucak fakat izmir de maçlarını oynayacak.

?

Tabi ki de hayır.:)

İzmir'den bir takım Ankaraspor'un haklarını satın alacak ve Süper Lig'e çıkmış olacak. Ya da kimse almayacak, İzmir'de yeni bir kulüp kurup haklarını ona devredecekler. Ankaraspor tarih olacak.

GeNç KaRTaL
13.Eylül.2007, 22:14
4 Ankara kulübündense 3 Ankara 1 İzmir kulübü daha iyi olacaktır.

Nedvedmania
14.Eylül.2007, 03:16
Yani Ankaraspor un adıda izmirspor gibi birşey olacak ?

Sekopej
14.Eylül.2007, 20:36
4 Ankara kulübündense 3 Ankara 1 İzmir kulübü daha iyi olacaktır.

Dışarıdan bakınca iyi gözükebilir ama benim takımımın bu şekilde mücadele etmeden lig atlamasını beni memnun etmez.

Yani Ankaraspor un adıda izmirspor gibi birşey olacak ?

Hayır, eğer haklarını Altay'a satarsa Altay olacak, Karşıyaka'ya satarsa Karşıyaka olacak, İzmirspor'a satarsa İzmirspor olacak.

Kimse almak istemezse ve illa ki İzmir'de olması düşüncesi varsa yeni bir takım kurulup "ismi ne olur bilmiyorum" haklarını oraya satacaklar.