PDA

View Full Version : Kazım Kanat'ı Kaybettik..

Fietra 10
19.Eylül.2007, 00:28
Kazım Kanat Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımda bulunan Kanat'ın durumu çok ağır.
Kazım Kanat'ın solunum cihazına bağlı olarak yaşadığı öğrenildi.
Öte yandan Kazım Kanat'ın askerde bulunan oğlu da İstanbul'a çağırıldı.
Kazım Kanat'ın zatürre nedeni ile hastaneye kaldırıldığı, rahatsızlığının daha önce tedavisini gördüğü kanserle ilgisi olmadığı belirtildi.

habertürk.com

BlackEagle19o3
19.Eylül.2007, 00:48
Allah acil şifalar versin:(

El Barto
19.Eylül.2007, 00:49
Üzüldüm yahu. :uzgun:

Allah yardımcısı olsun.

Bordo61Mavi
19.Eylül.2007, 01:30
Bu aralar boyle seyler fazlalasti, bi cok taninan insan hastalaniyor. Hepsine acil sifalar

Universal
19.Eylül.2007, 01:32
İki yıl önce Bodrum'da ki yatında verdiği röportajda Azrail sıkıyorsa gel beni öldür demişti. Ölüme meydan okuyan birisi. Hiçbir organı yok. Allahtan acil şifalar diliyorum.

Clayman
19.Eylül.2007, 01:45
Allah acil şifasını versin...

sentugo
19.Eylül.2007, 01:48
evet adam kanser..

GeNç KaRTaL
19.Eylül.2007, 03:53
Allah acil şifalar nasip etsin.Belki yaptığı yorumlar bazen çok saçma olabiliyor ama lafını esirgemeyen birisi.Bunu yönünü beğeniyorum.Umarım bir an önce iyileşir..

goosfraba
19.Eylül.2007, 03:55
Zattürre çok kötü bir hastalık. Umarım bir an önce iyileşir.

Addolorato
19.Eylül.2007, 03:57
Allah Acil Şifalar Versin Umut Abinin Dediği Gibi Onu Tekrar Beşiktaş Yorumları Yaparken Görmek İstiyoruz

Nedvedmania
19.Eylül.2007, 03:57
Durumu iyiymiş

ultraslanerdem
19.Eylül.2007, 03:58
Zatüre olmuş konuşamıyormuş. Ancak istediklerini yazarak söylüyormuş. Hem kanser hem zatüre büyük geçmiş olsun...

GodfatheR
19.Eylül.2007, 04:01
Neleri atlattı bunu da atlatır Kazım Kanat.Hadi yine kalk ayağa,yap yorumlarını kızdır F.Bahçe'lileri ;;)

Cengo
19.Eylül.2007, 10:46
Çok geçmiş olsun
:(

Tonguc86
19.Eylül.2007, 10:51
allah şifa versin.

RaSenGan
23.Eylül.2007, 20:54
2 gündür Yoğun Bakımdaymış.

C h A o S
24.Eylül.2007, 17:16
Kazım Kanat abimiz hayatını katbetmiş.:(Çok üzüldüm gerçekten.Allah rahmet eylesin.

El Barto
24.Eylül.2007, 17:19
Hadi ya :uzgun:

Allah rahmet eylesin.

BaFraLı
24.Eylül.2007, 17:23
Sabah NTVspor'u açtığımda alt yazıda yazıyordu kazım kanat vefat etmiş diye :( çok üzüldüm gerçekten allah rahmet eylesin..

Nedvedmania
24.Eylül.2007, 17:47
Durumu iyiymiş

Keşke böyle olsaymış :( Allah Rahmet Eğlesin

El Barto
24.Eylül.2007, 17:58
Uzun süredir kanser tedavisi gören spor yazarı, gazeteci ve televizyon yorumcusu Kazım Kanat 54 yaşında vefat etti.

1954’te Kahramanmaraş, Afşin’de dünyaya gelen Kazım Kanat, liseyi İskenderun’da, gazetecilik okulunu ise İstanbul’da bitirdi. 35 yıldır gazetecilik yapan Kanat’ın TV’de “yılın yorumcusu”, radyo’da ise “yılın programcısı” ve “yorumcusu” ödülleri bulunuyordu.

Yazılı medyada ise haber, yorum, araştırma ve fotoğraf gibi çok farklı dallarda ödüller aldı. 35 yıldır mesleğin içinde olan Kazım Kanat Beşiktaş konusunda ayrıntılı yazılar yazıyordu.

Spor dergilerinde Yazı İşleri Müdürlüğü yapan Kanat, Hürriyet, Sabah ve Akşam gazetelerinde muhabirlik ve spor müdürlüğü yaptı. En son Sabah gazetesinde yazılarını sürdürüyordu.

Beşiktaşlılığıyla tanınan Kanat’ın ‘Önce Beşiktaş Vardı’, ‘Yaşanan Hayat Hayeller Değil’, ‘Doktor Ne Kadar Ömrüm Kaldı?’, ‘Kanseri Nasıl Yendim’, ‘Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor’, ‘Kanseri Nasıl Yendim’ adlı kitapları da bulunuyordu.

Geçtiğimiz günlerde Zatürre teşhisiyle tedavi altına alınan Kazım Kanat, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Kanat’ın cenazesi cuma günü Teşvikiye Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirli Kuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

DisCo
24.Eylül.2007, 19:24
Allah rahmet eylesin.

Ilhan
24.Eylül.2007, 19:36
Kalemi dik bir adamdı, başkanı eleştirebilecek, yerden yere vurabilecek kadar. Allah rahmet eylesin.

sentugo
24.Eylül.2007, 20:10
8 senedir boğuşuyormuş. Hhiç de belli değildi o kadar.. Geçmiş olsun diyelim

a.arıcı-11
24.Eylül.2007, 20:16
54 yaşında olduğunu bilmiyordum kanser onu o kadar yıpratmış ki ben açıkçası onu 65 yaşında falan düşünüyordum hatta yanılmıyorsam Ahmet Çakar abi diyordu ona.
Neyse Allah rahmet eylesin...

El Comandante
24.Eylül.2007, 20:29
Söyleyeceklerini cekinmeden dile getirebilecek,dürüst birisiydi.Siyasi ve sportif görüslerini hic begenmesem de,kisiligini begenmesem de sonucta bir mücadelesi vardi,dürüsttü ve bu huyunu begeniyordum.Yakinlarinin ve spor medyasinin basi sagolsun.

anilton
24.Eylül.2007, 20:33
Ah Kazım Abi ahhh.Söyleyecek tek söz yok...:(:(

fmsmyrna
24.Eylül.2007, 20:39
Allah Rahmet Eylesin

RaSenGan
24.Eylül.2007, 20:47
Hadi ya.Üzüldüm gerçekten.Allah rahmet eylesin :(

deniz.91
24.Eylül.2007, 20:47
Allah rahmet eylesin üzüldüm duyunca:(

anilton
24.Eylül.2007, 20:57
İŞTE KAZIM KANAT'IN SABAH GAZETESİNDE YAYINLANAN SON YAZISI

Başımı alıp gittim de ne oldu!

Hikâyenin sonu şöyleydi: Hani doktorlar, kanser tedavim için beni hastane odasına mahkûm etmişlerdi ya... Ben de başımı alıp Bodrum'a gitmiş, hayatımı bir yelkenlide geçirmeye başlamıştım ya... Harika bir yazdan sonra bir otelde kaldım. Klimayı açıp, keyif çattım. Sonrası ne oldu? Ne olacak, kuyruğu bacaklarımızın arasına kıstırıp, hastaneye geri döndük. Hem kanser hem de zatürree olmuşum. Kanseri yendik! Zatürreede dalga geçtik! Ama... Aması şurada... Anlatayım...

Kanseri bir kez daha yenmenin mutluluğunu yaşarken, mutsuz oldum. Bodrum'da cehennem gibi sıcakta ilk kez bir şey yaptım. Eşim Sevinç için yaptırdığım klimayı çalıştırdım, karşısında uyudum. Sonuç felaket! Bir süre sonra nefes alamaz, yürümekte zorluk çeker oldum. Oğlum Mesut'un yemin töreni için gittiğim Kars'ta yüksek rakımda kötü oldum. Hikâyenin şimdiki sonu şöyle; ciğerlerime klimadan dolayı virüsler girmiş, mantarlar oluşmuş. Sürekli antibiyotik ve oksijen tedavisiyle ben değil, doktorlar savaşıyor.Komik olan da şu: Bir mantarı yenmek, kanseri yenmekten biraz zor olacak.

Okurlara! Kimsenin moralini bozmak istemem. Hele benim, kanser yoldaşlarımın asla... Zaten onlara güzel haberlerim var. Kanseri 'akıllı bomba' ismi verilen bir ilaçla yendim. Elim kalem tutunca söz, her şeyi yazacağım. Biraz sabır ve anlayış, lütfen. Biliyorum ki ben sizler için umudun umuduyum! Teslim olmak yok, geri çekilmek yok. Savaşa devam! Sevgili okurlar! Ne zaman iyileşirim bilmiyorum. Tek bildiğim şey, yazabileceğim an yazacağımdır.

Özel mesaj: Bu, hastane odasından yazılan belki de çok duygusal, belki de okurları ilgilendirmeyen mesajdır. Bu mesaj benim her zamanki dostum Hıncal ustaya. "Beni niye aramadın?" deme. Ama sana ulaşmam ancak bu şekilde oluyor. Ulaşsam bile konuşamam ki! Hıncal ağabey, bir aydır, hastayım kimselere söylemedim. Şu zor günlerimde kırıcı ve incitici söz ve yazıların (Benim üzerimden, benim iyileşmem için çırpınan Genel Yayın Yönetmenim Ergun Babahan'ı eleştirmen de şık değil) beni ve seni sevenleri çok üzüyor.

"Kardeşim," dediğin Kazım'ı 40 yıldır binlerce yazısından tanırsın. Bilirim seversin de... Bir söz için bana düşman oldun. Ricam şudur; şimdilik biraz bekle, lütfen. İyileştikten sonra o kırıcı ve incitici eleştirilerini yapmaya devam edersin. O zaman bile tek kelime söylemem! Öyle değil mi Öcal ağabey, Haşmet kardeş?

Memedov
24.Eylül.2007, 21:23
Allah rahmet eylesin.

Fernando Gago
24.Eylül.2007, 21:58
Allah rahmet eylesin. :(

I3esiktas
24.Eylül.2007, 22:03
Allah rahmet eylesin. Yakınlarına Sabır versin. Çok üzüldüm.:( :(

Nocna Mora
24.Eylül.2007, 22:09
Allah rahmet eylesin:(:(:(

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
24.Eylül.2007, 22:12
offf...şuan LigTv'de futbol gündemi programının konuğu olan Faik Gürses ağlıyo yaaa... çok duygulandım... Allah Rahmet Eylesin,Mekanı Cennet Olsun ! :(

PesimiSTyLa
24.Eylül.2007, 22:25
Allah rahmet eylesin...

JunkChorn
24.Eylül.2007, 22:29
Allah ailesine ve sevenlerine sabır versin.
Uzun yıllardır camiada olan birisini kaybettik.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Öyle değil mi Öcal ağabey, Haşmet kardeş

Burada bişeyleri sezmiş sanırım

Revolution
24.Eylül.2007, 22:33
İnanılmaz üzüldüm duyunca Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun. :( :( :(

Lucas Neill
24.Eylül.2007, 22:39
Allah rahmet eylesin...

GodfatheR
24.Eylül.2007, 22:47
Gerçekten çok üzüldüm ya :( Ama ne mutlu ki ona yine golü kanserden yemedi zatüreden yedi.Güle güle Kazım abi.:(

BlackEagle19o3
24.Eylül.2007, 22:56
Çok üzüldüm valla, Allah rahmet eylesin:(Mekanın cennet olsun Kazım abi...

SaRPeR1903
25.Eylül.2007, 00:00
Gencecik yaşında kaybettik onu.Başımız sağolsun.Seni unutmayacak bu "cesur yürek"ler.

Aşk-ı Şehir
25.Eylül.2007, 00:21
Türkiye'nin en önemli spor yazarlarındandı. Mekanı cennet olsun. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve sevenlerine Allah sabır versin. Şimdi onsuz çekilmez Gürcan Bilgiç.:(

KaF KeF
25.Eylül.2007, 00:42
Allah Rahmet Eylesin..:(

asatilla
25.Eylül.2007, 01:08
Allah rahmet eylesin...

Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 01:20
Kazim abi biz izleyicilere karizmatik veya guzel gozukmek icin biseyler soylemezdi, icinden gelenleri dokerdi. ADAM GIBI ADAM

Samimi bi insanimizi kaybettik, allah mekanini cennet eylesin.

GeNç KaRTaL
25.Eylül.2007, 02:39
Spor medyamız çok önemli bir yazarını kaybetti.:( Gerçekten üzüldüm ölmesine ama maalesef sırası gelen gidiyor..Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Yakınlarına ve sevenlerinede Allah sabır versin..

http://www.forzabesiktas.com/anasayfa_resimler/kazimabi.jpg

IcedEarth
25.Eylül.2007, 04:30
Şu anda ne diyeceğimi bilemiyorum, mükemmel olmayan ama muazzam bir insanı kaybettik. Allah rahmet eylesin.

Sekopej
25.Eylül.2007, 06:32
Kanser beni yenemeyecek dedi ve yenemedi de, zatürreden kaybettik onu. Allah rahmet eylesin, yaşam şavaşı gerçekten bir çok hastaya örnek olacak, şevk verecek cinstendi, hastanede yazdığı son yazıda bile iyileşeceğini, geri döneceğini düşünüyormuş.

Sevenlerinin başı sağolsun, mekanı cennet olsun...

nekop
25.Eylül.2007, 07:27
Allah rahmet eylesin...

BeeTLeJuiCe
25.Eylül.2007, 07:32
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

El Barto
25.Eylül.2007, 18:40
Kazım bir meydan okuyuştu.. Meydan okuma yaşam tarzıydı onun..
Yazılarında meydan okudu hep.. Konuşmalarında meydan okudu.. Yukardan bağırdı hep, gür sesiyle.. Çekinmeden, korkmadan..
Ölüme meydan okuyan adamı kim geri bastırabilir ki..
Tıbbın bittiği yerde "Ben yenilmem" diye ortaya çıktı.. Kanser saldırdı her koldan.. O direndi.. Kanserin girmediği, kanserin kesmediği organı yoktu.. Hepsini temizledi..
Kanser bitiremedi Kazım'ı..
"Zatürree" dediklerinde içim cız etti..
Yüz yılın başının bu bela hastalığı son yıllarda güçlü, yanlış kullanıla kullanıla nerdeyse işe yaramaz hale gelen antibiyotiklere dayanıklı bir mikropla geri dönmüştü. Kazım'ın yarısından fazlası alınmış ciğerleri, bu sağlam adamların dayanması zor mikropla nasıl mücadele edecekti?..
Kazım'ı bitiremeyen kanser arkadan vurdu sonunda..
Ama o muhteşem direnişi, tüm kanser hastalarına moral, tüm kanser hastalarına umut olarak efsane gibi anlatılacak, dilden dile yaşayacak.
Yani Kazım kazandı sonunda..
Öldü.. Ama yenilmedi!..

Hıncal Uluç

eXcitinG
25.Eylül.2007, 18:48
İnsan ne diyeceğini biLemiyor.

mysterious svs
25.Eylül.2007, 19:04
tüm spor camiasının başı saolsun TÜRK sporunun usta kalemi KAZIM KANAT'ı rahmetle anıyor yakınlarına ve sewenlerine baş sağlığı diliyorum

mysterious svs
25.Eylül.2007, 19:13
Zatürree nedeniyle hayatını kaybeden SABAH gazetesi yazarı Kazım Kanat örnek olarak gösterilen spor yazarlığının yanı sıra kanserle giriştiği mücadelede elde ettiği başarılarla kanser hastalarının da idollerinden biri oldu. 1999'da kolon kanserine yakalandığı anlaşılan Kazım Kanat doktorlarının "6 ay ömrün kaldı" demesine rağmen hayata tutunmayı başardı. Bağırsaklarının bir bölümü ameliyatla alınan Kanat verdiği amansız mücadele ile kolon kanserini yendi. Ancak 2000 yılında vücudundaki kanserli hücrelerin metastas yaptığı ve bu kez hastalığın karaciğere sıçradığı anlaşıldı. Ameliyatla karaciğerinin 5'te 4'ü de alınan Kanat, kanseri ikinci defa alt etmeyi başardı.

HEP SAVAŞTI
2003'te kanser bu kez Kanat'ın akciğerinde ortaya çıktı. Yapılan ameliyatla sol akciğeri tamamen alındı. Ama o tek akciğerle normal yaşamını sürdürdü. 2005'te bu kez sağ böbreği alındı. Ertesi yıl kanser tek kalan sağ akciğerine sıçradı. Bu dönemde yoğun bir ilaç ve kemoterapiden usanan Kanat, 2007 başında Bodrum'a yerleşti. "Meleğim" ismini verdiği teknesinde yaşayan Kanat'ın sağlığı doktorları bile şaşırtacak şekilde giderek düzeldi. İşleri nedeniyle Bodrum'dan sık sık İstanbul'a gelen Kanat Nisan 2007'de İstanbul'daki evinde talihsiz bir kaza sonucu düştü ve sağ kalçası kırıldı. Kalça protezi takılarak tedavi edilen Kanat'ın gayet iyi sonuçlar veren akciğer kanseri tedavisi, kalça protezi ameliyatı nedeniyle 6 ay sekteye uğradı. Ama sonuçta Kanat kanserle olan mücadelesinden bir kez daha galibiyetle ayrıldı.

KLİMA YÜZÜNDEN...
Ancak Kanat'ın deyimiyle Bodrum'da yaşadığı dönemde eşi için yaptırdığı klima, kanseri bile yenen Kanat'ın kaderini belirledi. Klimanın havasından virüs kapan ve virüslerin akciğerini kapladığı Kanat askerliğini yapan oğlunu ziyarete gittiği Kars'ta rahatsızlandı. Kars dönüşü 6 gün önce Amerikan Hastanesi'ne yatırılan Kanat'ın zatürree olduğu ortaya çıktı. Tetkiklerde kanserle ilgili değerleri normal çıkan yani kanseri yenen Kanat'ın durumu giderek kötüledi. 3 gün önce yoğun bakıma alınan Kanat dün sabah saat 07.30'da solunumunun durması sonucu hayatını kaybetti. Kaleminin ustalığıyla bilinen Kanat, bugüne kadar çıkardığı "Önce Beşiktaş Vardı", "Kanseri Nasıl Yendim", "Eyvah! Oğlum Mozart Dinlemiyor", "Yaşanan Hayat, Hayaller Değil" ve "Doktor Ne Kadar Ömrüm Kaldı" isimli kitaplarıyla aynı zamanda edebiyat dünyasında da adından söz ettirdi. 25.09.2008 tarihli sabah gazetesinden alınmıştır

barahir
25.Eylül.2007, 20:24
Yorumarını pek sevmezdim.. Kendisine çoüu zamanda protesto mailleri bile atardım.. Ancak gerçekten çok üzüldüm.. Keşke biraz daha aramızda kalsaydı..

Allah Rahmet Eylesin

Sheriff
26.Eylül.2007, 01:24
Allah rahmet eylesin..

frtyldrm
26.Eylül.2007, 12:35
Allah rahmet eylesın ve tum aylesıne sabır fersın

anilton
26.Eylül.2007, 19:27
Kanat İçin İlk Tören Kulübümüz’de Yapıldı

Çarşamba günü aramızdan ayrılan Kulübümüz’ün Genel Kurul Üyesi, Türk spor basınının duayen ismi ve Sabah gazetesinin Beşiktaşlı yazarı Kazım Kanat bugün son yolculuğuna uğurlanıyor… Kanat için ilk tören Kulübümüz’de yapıldı.

Vefatı tüm ülkede büyük üzüntü yaratan Kazım Kanat’ın naaşı sabah 10.00’da Sabah gazetesine getirildi ve çalışma arkadaşları usta yazarla vedalaştı… Ardından saat 10.30’da Kazım Kanat için ilk tören Kulübümüz’de yapıldı. BJK Plaza’nın önüne dev fotoğrafı asılan Kanat’ın naaşına çok sevdiği Beşiktaş’ın bayrağı ve 10 numaralı Kazım Kanat yazılı forma konuldu. Törene, Başkanımız Yıldırım Demirören, Genel Sekreterimiz Kenan Öner, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Genel Menajerimiz Sinan Engin, Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Futbol Takımımız, ailesi, Camiamız’ın mensupları, spor basını ve sevenleri katıldı.

Törende, meslektaşları Faik Gürses ve Güven Taner, Kazım Kanat ile ilgili anılarını anlattıktan sonra, Kanat’ın oğlu Mesut Kanat ile birlikte kürsüye gelen Başkanımız Yıldırım Demirören, “Acımız çok büyük. Beşiktaş, cesur bir kartal yüreğini kaybetti. Ruhu şad olsun; Kazım ağabey bundan böyle gönlümüzde yaşayacak, genç nesillere örnek olacak. Yazdığı yazılarla bizi bazen üzdü bazen kırdı bazen sevindirdi ama hiçbir zaman kişiliğinden taviz vermedi. Kazım ağabeyin içi rahat olsun, bu sene başarılı olacağız” diye konuştu.

Kanat’ın cenazesi, Akaretler’de düzenlenen törenin ardından Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Levent’teki binasına götürüldü.

http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=19219
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=19220
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=19218
http://www.bjk.com.tr/tr/medya.php?rn=19221

Sir FRD
26.Eylül.2007, 21:13
Siyah beyaz bir yaşam
Alayına inat
Seviyoruz seni
Kazım Kanat

scar face
27.Eylül.2007, 02:20
Büyük bir insandı çok iyi bir insandı ruhu sad olsun mekanı cennet olsun...

Del Piero_10
27.Eylül.2007, 04:04
Allah rahmet eylesin.

Universal
28.Eylül.2007, 01:00
Bir kanser hastasının tek geçirmemesi gereken hastalıktır. Çünkü; vücud dirençsiz olduğundan bu tedaviye ne yazıkki yanıt veremiyor. Buda ne yazıkki insanın ölmesine sebebiyet veriyor. Kazım Kanat okyanusda yüzmüş ve derede ne yazıkki boğulmuştur. Allah rahmet eylesin.

ForsakeN
28.Eylül.2007, 05:26
Allah rahmet eylesin.Ülkemizdeki düşündüğünü yazan,ender dobra yorumcularındandı.Ailesine sabır diliyorum.

Aslında yine kansere yenilmiş oldu :(. Kanser bağışıklık sistemini çökerttiği için zatürreye yakalanınca çabuk yenik düştü maalesef.