View Full Version : Yattara Trabzonspor'da kaldı
Bordo61Mavi
23.Eylül.2007, 10:12
Trabzonspor'un yıldızı Yattara'ya Katar'dan gelen müthiş teklif gündeme bomba gibi düştü !.. Lig TV'nin duyurduğu müthiş teklif sonrası hem Başkan Sadri Şener hem de Yattara neler söyledi? İşte teklifin ayrıntıları ve iki tarafın açıklamaları.
Lig TV Trabzonspor Muhabiri Can Karyağdı'nın haberine göre Trabzonspor Yöneticisi Caner Çuvalcuoğlu, El Sadr kulübü menajerleriyle tesislerde bir araya geldi. Katar kulübü menajerleri Trabzonspor'a bonservis bedeli olarak 10 milyon Euro teklif etti ve paranın hemen Trabzonspor'un hesabına yatırılacağını belirtti. Katar kulübünün Yattara'ya ise yılda 2 milyon Euro'dan 4 yıllık sözleşme teklif ettiği öğrenildi.
Katar'da transferin pazartesi gecesi sona erdiği ancak El Sadr kulübü yetkililerin Yattara transferi için özel izin alarak salıyı çarşambaya bağlayan gece yarısına kadar izin aldığı da ortaya çıktı.
YATTARA KALMAK İSTİYOR AMA...
Yattara, Katar'ın El Sadr kulübünden gelen teklifin çok cazip olduğunu ve transferin gerçekleşmesi durumunda hem kendisinin hem de Trabzonspor'un bundan çok karlı çıkacağını söyledi. Lig TV'nin gece bültenine telefonla bağlanan ve önemli açıklamalar yapan Yattara, Trabzonspor'u çok sevdigini ama teklifin iki taraf için de çok cazip olduğunu söyledi. Trabzonspor'dan ayrılmak istemediğini de ifade eden Gineli yıldızın "Teklif hem benim hem de Trabzonspor'un açısından çok iyi. Gidersem ikimiz de çok iyi para kazanacağız." sözünü birkaç kez söylemesi ise Trabzonspor'un istemesi durumunda gitmeye sıcak bakabileceği şeklinde yorumlandı.
BAŞKAN KESİN KARARLI: "YATTARA GİDEMEZ"
Lig TV Trabzonspor Muhabiri Car Karyağdı'ya konuşan Başkan Sadri Şener ise Yattara'yı kesinlikle bırakmayacaklarını açıkladı. 10 Milyon euro'luk teklif için "20 milyon Euro da verseler bırakmak istermiyoruz" diyerek tavrını net biçimde ortaya koyan Şener, bu sene iyi bir takım oluşturduklarını ve Yattara'nın mutlaka kadroda kalması gerektiğini ifade etti.
Acikcasi taksitsiz direkt 10 milyon cok guzel para ama Yattaranin degeri cok daha fazla. Hem ocak ayina kadar idare etmemiz zor olur, ve sampiyonluk yarisindan kopariz. Yattara kalmali
shamur1
23.Eylül.2007, 11:25
O paraya Yattara gibisini bulamayız. Bu takımdan ne oyuncular gitti Şota , Ogün , Abdullah , son dönem de Fatih Tekke ve Gökdeniz gibi 2 oyuncu gitti ama hepsinin yeri bir şekilde dolduruldu. Yattara çok farklı bir oyuncu onun yaptıklarını Dünyada yapabilen oyuncu sayısı bile çok az. Şu an bile o kadar iyi oyuncu almamıza rağmen Yattara'nın eksikliğini hissediyoruz. Kesinlikle takımda kalmadı zaten olacağı da budur.
Bordo61Mavi
23.Eylül.2007, 11:43
Belki ocakta 20 milyona yakin bi teklif olsa degerlendirmek akkilica olurdu ama Ocak ayina kadar gercekten bu takim gidemez Yattarasiz
GeNç KaRTaL
23.Eylül.2007, 12:43
Yattara şimdi bırakılsa eksikliğini çok yaşar Trabzon.Yerine bir adamda alamazlar.Çünkü transfer dönemi bitti.Bencede satılmaz,satılmamalı..
nekop
23.Eylül.2007, 12:52
Bu olay transferin son günlerinde yaşandı zaten şimdi niye tekrardan gündeme gelmiş çözemedim.
masa başı haberdir ne olacak..
Fietra 10
23.Eylül.2007, 20:20
Haber dogru Yattara Ligtv'ye baglandı ve dogruladı dün gece ..
Ama Sadri Başkan isterse 20 M€ getirsinler yinede şu dönemde satılmayacak dedi .. Eger Ocak ayında hedeften uzakşılırsa yahut sezon sonunda teklif gelirse düşüneceğiz dedi .. Yani sezon sonu bu civarda bi teklif gelirse satılması mümkün görünüyor ve bence 15M€ civarı bir paraya satılabilir .. Bunu çok çok iyi degerlendirecek kapasitede bir yönetimimiz var ..
Mansare gelir :p :D
LaigLeNoiR
23.Eylül.2007, 20:55
Gitse bile gelecek parayla şu anda kimseyi alamaz Trabzonspor.Devre arasına kadar idare ederlerse sorun yok satılmalı bence.
Ilhan
23.Eylül.2007, 21:16
Ben olsam açıkçası peşin 10 milyon avroya satarım. Yattara aslında devamlılığı olan bir oyuncu ama her an sakatlanma riskine de sahip. Ersun Yanal Yattara'nın satımından gelecek kaynak ile 2-3 gelecek vaad eden veya 1-2 tecrübeli ve kaliteli bir isimle anlaşabilir.
Tabii taraftar tepkisi de önemli.
jarosik_61
23.Eylül.2007, 22:03
nerden çıktı bu alsaad kulubu yattara da gitmek istiyormuş kafaca bitirmiş trabzonsporu lig tv muhabiri can karyağdının söyledikleri bunlar.her şey iyi giderken nerden çıktı bu anlamıyorum.teklif müthiş şu anda gitmesi kötü olur bence devre arasında satsınlar al saa kulubuyle bir anlaşma yapsınlar.gitmek isteyen adamıda zorla tutamazlar.devre arasında satmak en makulu 10 milyon euro müthiş para
gorkemyilmazkarasu
23.Eylül.2007, 23:57
bencede en mantıklısı devre arasında gitmesi zorla kalması verimini de düşürür yattaranın..devre arasında da ona göre bir oyuncu alınabilir.
Fernando Gago
24.Eylül.2007, 00:14
Bu fırsatı kaçırmasın Trabzon ...
IcedEarth
24.Eylül.2007, 00:59
Ben olsam satardım. Çünkü Yattara problem yeteneklerine rağmen sürekli problemler yaşayan biri. 10 milyon euro da Yattara gibi bir oyuncuya verilebilecek en yüksek rakam bence. Trabzon Yattara'yı satarsa ve gelen parayla 1-2 yerinde transfer yaparsa da kadrosunun zayıflayacağını düşünmüyorum.
Fietra 10
24.Eylül.2007, 01:31
nerden çıktı bu alsaad kulubu yattara da gitmek istiyormuş kafaca bitirmiş trabzonsporu lig tv muhabiri can karyağdının söyledikleri bunlar.her şey iyi giderken nerden çıktı bu anlamıyorum.teklif müthiş şu anda gitmesi kötü olur bence devre arasında satsınlar al saa kulubuyle bir anlaşma yapsınlar.gitmek isteyen adamıda zorla tutamazlar.devre arasında satmak en makulu 10 milyon euro müthiş para
Yalan kardeşim Yattara eğer klübüm isterse giderim hem onlar hem de ben çok kazancağım dedi..Fakat başkanımız kal derse kalacagım diyede ekledi .. bunlar kendi ağzından çıktı ..
Şu günlerde transferin olabilirliğini unutun gitmez satmayacak başkan .. Fakat dediğim gibi devre arasında hedeften uzaklaşılır ise devre sonu olmadı sezon sonu aynı veya daha iyi teklif geldiğinde sezon sonu satılır ..
Satardım diyen arkadaşlar satılırdı tabiki ama transfer edebileceğin bir dönem değil Yattara'nın eksikliği bariz hissediliyor zaten takımda yerine adam düşünülmeden satacak kapasitesede bir başkan yok artık ..
Bordo61Mavi
24.Eylül.2007, 01:56
Haber kesinlikle dogru baskanda aciklama yapti ama herkes biliyorki Yattara Trabzonsporluluktan once kendini Trabzonlu kabul ediyor.
Fatih Tekke ve Gokdeniz gibi illa gitcem demiyor !!
Baskanimiz zaten satmicak
jarosik_61
24.Eylül.2007, 04:06
Yalan kardeşim Yattara eğer klübüm isterse giderim hem onlar hem de ben çok kazancağım dedi..Fakat başkanımız kal derse kalacagım diyede ekledi .. bunlar kendi ağzından çıktı ..
Şu günlerde transferin olabilirliğini unutun gitmez satmayacak başkan .. Fakat dediğim gibi devre arasında hedeften uzaklaşılır ise devre sonu olmadı sezon sonu aynı veya daha iyi teklif geldiğinde sezon sonu satılır ..
Satardım diyen arkadaşlar satılırdı tabiki ama transfer edebileceğin bir dönem değil Yattara'nın eksikliği bariz hissediliyor zaten takımda yerine adam düşünülmeden satacak kapasitesede bir başkan yok artık ..
ben süporx.com hanerinin yalancısıyım arkadaşlar.sporx internet haberciliğinin güvnilir bir adresidir sonuçta ilgili haberi okursunuz sporx den
Fietra 10
24.Eylül.2007, 04:57
Yarın sabah 10.00 'da basın toplantısı olacak Yattara'nın ..
Sevene can feda, sevmeye elveda ..
King_91
24.Eylül.2007, 05:47
bence satılabilir 10m euro muthiş para . trabzonun da bu sene 25 transfer yaptığı düşünülürse yeri bir şekilde kapanır . bence satılmalı
Bordo61Mavi
24.Eylül.2007, 06:10
Atesin olmadigi yerden duman cikmaz, Yattara hakinda bukadar haber cikiyosa bosuna degildir. Kendisine teklif edilen parada super, yane cok para kazanir kendisine. Ayrilma istegi dogru olabilir
Satilcaksa teklifi 15 e kadar cekmeleri lazim
Fernando Gago
24.Eylül.2007, 06:13
Yattara olmazsa Kazım'ı verelim ya stiller benziyor :p :D
anilton
24.Eylül.2007, 06:13
TRANSFERDE SON DURUM!..
Son günlerde Trabzonspor cephesinden gelen ‘Yattara’nın Katar’a transfer olacağı’ söylentilerine başkan Sadri Şener’den bomba gibi bir yanıt geldi.
Daha önce Yattaray’yı satmayacaklarını açıklayan Şener, Yattara’nın verdiği demeçleri duyduktan sonra gönlü razı olmasa bile bir oyuncuyu takımda zorla tutmayacağını söyledi.
Lig TV mikrofonlarına konuşan Şener şunları söyledi:
“SÖZLERİ DOĞRUYSA ONU ZORLA TUTAMAM”
“Yattara’ya 1 tane değil 4–5 tane daha teklif var. Ben Yattara’yı transfer etmeme mücadelemin sonunda bile satmayı gönlüm hiç kabul etmedi. Taraftarın sevgilisi olmuş bir futbolcuyu satmayı hiç düşünmedim. “20 milyon Euro da verseler satmam” demiştim. “Ben Trabzon’da oynamam, Trabzon’da kalmam” gibi sözler var “Beni Trabzon’a kilitlediler anahtarı denize attılar” gibi sözleri var. Eğer bunlar doğruysa ben bir futbolcuyu zorla Trabzon’da tutmam.”
“DÜNYADA AĞRI ÖLÇEN BİR ALET YOK”
“Biz çok onurlu bir camiayız. Bunca zamanlık tarihimizde hiçbir futbolcuyu zorla oynatmadık. Hepsi seve seve oynadılar. Bugüne kadar Yatara bizden 1 istedi biz 2 verdik. Yatara kaç haftadır sakatım diyor. Evet başta sakattı doktorumuz da doğruladı bunu ama sonra ağrı var dedi. Kaç maçtır oynamıyor Ağrıyı ölçen bir alet de yok dünyada.”
“TRABZON HALKI ONURLU BİR HALK”
“Bizden 1 milyon 300 bin Euro alıyor Yattara. Trabzon’daki 1.300 Euro başka yerde aldığın 2 milyondan daha önemli. Hiç olmazsa biriktirirsin. Satılmasına hiçbir şekilde sıcak bakmam ama bu sözleri sindiremiyorum. Trabzon halkı onurlu bir halk bunları sindirebilir mi?”
Öte yandan alınan bilgilere göre Yatara, Trabzon’daki evinde Katar takımı Al-Sadd’ın adına gelen menajerlerle ve avukatıyla beraber bir toplantı yaptı.
Yattara’nın yarın (Çarşamba) sabah saat 10.00’da Trabzon Gazetecileri Cemiyeti’nde bir basın açıklaması yapması da bekleniyor. Eğer Yatara bu basın toplantısını düzenlerse büyük ihtimalle Trabzonspor’dan ayrılmak istediğini ve kendisine anlayış gösterilmesini beklediğini açıklayacak.
Yatara’nın transferindeki gelişmeler anı anına Maraton.Com.Tr’de olmaya devam edecek!..
Onurap
24.Eylül.2007, 06:56
Yattara barçada oynayabilecek kapasitede adamken katara gitmesi futbol adına üzücü..
Bordo61Mavi
24.Eylül.2007, 10:39
Yattara’ya 15 milyon Euro
Yunus Emre SEL / DHA 24 Eylül 2008
.hurriyet2008-detailbox-newslink { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:none; color:#000000;} .hurriyet2008-detailbox-newslink:hover { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:13px; font-weight:bold; text-decoration:underline; color:#990000;} http://www.hurriyet.com.tr/_np/4546/6494546.jpg Katar kulübünün astronomik rakamını geri çeviren Trabzonspor, oyuncuyu elde tutmaya çalışıyor. Al Saad’ın ikna ettiği Yattara ise, gitmek için yönetime rest çekti.
TRABZONSPOR’un Gineli futbolcusu İbrahima Yattara’nın bonservis bedeli için bordo mavili kulübe önceki gün akşam 15 milyon Euro’luk bir teklif yapan Katar kulübü Al Saad, teklifini dün de yineledi. İlk etapta Karadeniz temsilcisinden ret cevabı alan Al Saad, Yattara ile yaptığı görüşmede ise futbolcuyu ikna etti.
Yattara’ya da 4 yıllık imza attırıp, 8 milyon Euro’yu peşin olarak vermeyi gözden çıkaran Katar kulübü, Trabzonspor (http://www.hurriyet.com.tr/index/trabzonspor/)’un ısrarla ’ret’ cevabı vermesine rağmen Gineli futbolcuyu ikna edince, bordo mavili yöneticiler sert tepki gösterdi. Yattara’yı yönetim kurulu toplantısına çağıran yöneticilerin Gineli’ye, "Gitmek istiyorsan bizden gizli iş yapmaman lazımdı. Bu yaptıkların sana yakışmadı" diyerek tepki gösterdiği öğrenildi.
Bugün açıklayacak
Bunun üzerine Yattara’nın, "Ben gitmek istiyorum. Çünkü ortada çok büyük bir teklif var. Ancak siz bu teklifin gerçekleşmesini engelliyorsunuz. Lütfen beni Katar’a yollayın" diyerek restini çektiği öğrenildi.
Genel sekreter Hasan Yener, "Yattara’ya gelen çok ciddi bir teklif var. Buna rağmen teklifi reddettik. Fakat futbolcu kendisine teklif edilen yüksek meblağı görünce gitmek istiyor. Bu konuda da oldukça ısrarlı. Bu transfer bugün netlik kazanacak" dedi. Bu arada Yattara bugün sabah düzenleyeceği basın toplantısında gitmek istediğini yineleyecek.
Bu takim her turlu devam eder, Ocaga kadar kopmasak yaristan Ocakta alincak bi super yabanci ile sampiyonlugun en buyuk adayi oluruz.
ocakta süper bir transfer olamaz böyle bir şey hayal olur ocak donemınde ne kadar paranız olursa olsun oyuncular gitmek istemez kulupte satmak istemez.Yattaraya gelecek olursak böyle bir transferin gercekleşeceğini düşünmüyorum.
Bordo61Mavi
24.Eylül.2007, 11:13
Ocak ayinda Brezilyadan futbolcu alinir, sezon oncesi oluyor orda. Guzel bi yetenek bulunursa supe olur
Fernando Gago
24.Eylül.2007, 22:01
Yattara satılırsa Mehmet Topuz alınacak en iyi isim olur Kayseri Uefa'ya gidemiyor zor bi ihtimal ama alabilir belki Mehmet'i
jarosik_61
24.Eylül.2007, 23:08
katarda ne yapacan ibrahima yattara petrol işine mi gireceksin.bu taraftar senin hep arkandaydı takım tel tel dökülürken son iki senede kimse sana kızmadı yuhalamadı sırtında taşıdı seni.bu laflardan sonra istersen bedava git hiç bir futbolcu trabzonspordan büyük değildir.büyük olasılık satılacaksın bu zamana kadar yaptıkların işin teşekkürler ibrahima yattara
cagri10
24.Eylül.2007, 23:54
Yattara'da gitmek istiyor heraLde ne oLcağı beLLi değiL
deniz.91
25.Eylül.2007, 00:53
Çok iyi para kanımca Yattara gitmek istiyosa satsın Trabzon kanımca devre arasına yıldız birini alabilir
GReeN BeReT
25.Eylül.2007, 00:56
Yattara'nın bugün yaptığı basın toplantısı metni
Yattara: "Trabzonspor'dan ayrılmak istiyorum"
Katar'ın Al Sadd Kulübü'nün transfer etmek istediği Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahima Yattara, hem kendisi hem de Trabzonspor için büyük bir teklif aldığını ve bu kez Trabzonspor'dan ayrılmak istediğini söyledi. İbrahima Yattara, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar her şeyi Trabzonspor'da kazandığını belirterek, ''Her şeyi bana bu takım verdi. Ama futbol hayatı böyle. Ben aileme, ülkemdeki yakınlarıma bakıyorum. Hem Trabzonspor için hem de benim için büyük bir teklif geldi. Bunun için çok mutluyum. Bu sefer Trabzonspor'dan ayrılmak istiyorum'' dedi.
Katar kulübünün teklifini değerlendirmek istediğini ve Trabzonspor'un kararını beklediğini ifade eden Yattara, ''Çok iyi bir teklif. İnşallah Trabzonspor kabul eder ve ben de ondan sonra giderim. Yönetimin kararını bekliyorum. Bugün bu iş netleşecek. Benim işim futbol oynamak. Sorun çıkarmam. Gitmesem de futbol oynamaya devam ederim. Ekmek paramı bu işten kazanıyorum. Mecbur oynayacağım'' diye konuştu.
Basın toplantısını Trabzonspor taraftarından izin almak için düzenlediğini kaydeden Yattara, şunları söyledi:
''Trabzonspor taraftarının beni çok sevdiğini biliyorum. Ben de onları seviyorum. Ben onlardan izin almak için bu toplantıyı düzenledim. Futbol hayatı bu. İnsanlar beni yanlış anlamasınlar. Son maçlarda cip alınmadığı için oynamadım diye yazılanlar doğru değil. Maçtan 5 gün önce araba aldım. Herkes Ankaragücü maçında sakatlandığımı biliyor. Sakatlığım nedeniyle oynayamadım. 5 sene Trabzonspor'da oynadım. Bu yıl 6. yılım. Trabzonspor'da mutlu günler geçirdim. Bugüne kadar çok teklif aldım ama bu teklifler zayıf tekliflerdi. Bu sefer büyük bir teklif ve bunu değerlendirmek istiyorum.''
24.09.2008
Kaynak : AA
prceXtu
25.Eylül.2007, 00:58
Gidene kal denmez
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 01:25
Tmm 10 ( 15te deniliyo bazi sitelerde) milyon Euro yu cebe atcaz. Ocak ayina kadarda elimizdeki malzemeyi kullancaz.
Yattaranin gitme istegini normal karsiliyorum, sonucta alacagi para cok daha yuksek. Kendisinin dedigi gibi baktigi ailesinden baska bi ton insan var onun yardiminia muhtac olan.
Biz taraftar alisigiz, bu takimdan cok yildiz gonderdik bi okadarda yetistirdik kesfettik. Yattara gitcek baskasi gelcek.
Satilcak simdi buyuk olasilikla, Ocak ayina kadar 61 numarayi giyen Baris Memis biraz olgunlascak ve Yattarayi aratmicak ins
anilton
25.Eylül.2007, 01:52
İşte çok sevilen ve kaptanlığa layık görülen Yattara...
Yeteneğine hiç bir zaman laf etmedim,etmemde,benim gözümde Ronaldinho'dan farksız...
Ama son yılların en iyi kadrosu kurulmuş,o kadar emek verilmiş,takım lige süper başlamış,her şey yerli yerinde.Takımın en çok güvenilen,sevilen ve sahip çıkılan oyuncusunun yaptığına bak...
Sözde bizim maçta oynayacaktı,bir ay olacak nerdeyse hala iyileşemedi.Belli ki Yattara yapılan tekliften son derece hoşnut,verilen miktarlar ağzının suyunu akıtmış.Yattara'dan hiç düşünmeden teklifi reddetmesini beklerdim.Çünkü taraftar ona çok güveniyor ve çok şeyler bekliyordu.Hadi takım kötüyken olsa tamam derim ama lig başlamışken,takım bu denli iyiyken bunu yapması kişiliğini ortaya koyuyor...
GeNç KaRTaL
25.Eylül.2007, 02:00
Vay be Yattara gitmek istiyor demek.Takımı böyle lig başlamışken yarı yolda bırakmak bence yanlış ama Yattara'da kendince haklı bir yerde.Kendisi için kulübüne önerilen rakam (basında 10-15 arasında bir rakam olduğu söyleniyor) gerçekten çok iyi para.Herhalde kendisinede çok iyi paralar teklif edildiki gitmek istiyor.Tabii ben Trabzonlu olmadığım için böyle bir yorum yapmam biraz abes kaçabilir.Sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor.
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 02:00
İşte çok sevilen ve kaptanlığa layık görülen Yattara...
Yeteneğine hiç bir zaman laf etmedim,etmemde,benim gözümde Ronaldinho'dan farksız...
Ama son yılların en iyi kadrosu kurulmuş,o kadar emek verilmiş,takım lige süper başlamış,her şey yerli yerinde.Takımın en çok güvenilen,sevilen ve sahip çıkılan oyuncusunun yaptığına bak...
Sözde bizim maçta oynayacaktı,bir ay olacak nerdeyse hala iyileşemedi.Belli ki Yattara yapılan tekliften son derece hoşnut,verilen miktarlar ağzının suyunu akıtmış.Yattara'dan hiç düşünmeden teklifi reddetmesini beklerdim.Çünkü taraftar ona çok güveniyor ve çok şeyler bekliyordu.Hadi takım kötüyken olsa tamam derim ama lig başlamışken,takım bu denli iyiyken bunu yapması kişiliğini ortaya koyuyor...
Cok dogru soyledin, herseyin positiv bi yanini cikarmak lazim. Yattaranin gitmesi ins Barisa etki yapar, cunku gecen seneki Baris tan eser yok. Cok deger verilen 61 numarayi giydi artik ilk 11 de birakmasin
.
.
.
Vay be Yattara gitmek istiyor demek.Takımı böyle lig başlamışken yarı yolda bırakmak bence yanlış ama Yattara'da kendince haklı bir yerde.Kendisi için kulübüne önerilen rakam (basında 10-15 arasında bir rakam olduğu söyleniyor) gerçekten çok iyi para.Herhalde kendisinede çok iyi paralar teklif edildiki gitmek istiyor.Tabii ben Trabzonlu olmadığım için böyle bir yorum yapmam biraz abes kaçabilir.Sonuçta ateş düştüğü yeri yakıyor.
Yok be biz alistik herkesin bizi yari yolda birakmasina, bi yildiz gider bi yildiz yetistirilir veya kesfedilir. Bu takimin Istanbul takimlari gibi finans durumu yok, gelirlerimiz cok daha az cunku Trabzon IStanbula bakilinca kucuk bi sehir. Bu transferde gerceklesirse bu takimin kasasina son 3 senede 40 milyona yakin bi para girmis olcak.
Fatih Tekke- Gokdeniz - Yattara- Stepanov - Marcelinho
Eğer böyle bir teklif varsa hemen satmaları gerekir.Yattara iyi bir oyuncu ama kimse Yattara için 10 M dolar'dan fazla para vermez.Amacım asla kışkırtmak değil.Ama değeri bu kadar yani.Eğer değeri 20 M dolar falan olsaydı emin olun Yattara Trabzonspor'da olmazdı.;;)
GeNç KaRTaL
25.Eylül.2007, 04:25
TRABZONSPOR, YATTARA'YI VERDİ!
Trabzonspor'un, Gineli oyuncu İbrahima Yattara'yı transfer etmek isteyen Katar'ın Al Sadd Kulübü ile prensipte anlaştığı bildirildi.
Bordo-mavili kulübün mali saymanı Mahmut Aksu, Trabzonspor'un, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Fortis Türkiye Kupası 2. kademede Kardemir Karabükspor ile yapacağı karşılaşma öncesi, basın mensuplarının, Yattara'nın transferi konusundaki sorularını yanıtladı.
Aksu, Yattara'yı transfer etmek isteyen Al Sadd Kulübü yetkilileriyle prensipte anlaştıklarını belirterek, ''Küçük pürüzler var. Onlar giderildiğinde, bu gece imza atılacak'' dedi. Bordo-mavili kulübün, bu transferden, 10 milyon 800 bin Avro alacağı öğrenildi.
Öte yandan Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener de, Gineli futbolcuları İbrahim Yattara'nın Trabzonspor'da artık futbol oynamak istemediğini söyledi.
D.Ç. Karabükspor ile oynayacakları Fortis Türkiye Kupası maçı öncesi Hüseyin Avni Aker Stadı'na gelen Başkan Sadri Şener, basın mensuplarına açıklama yapmaktan kaçındı.
Şener, İHA muhabirinin ısrarlı soruları üzerine "Yattara'nın Trabzonspor'da artık futbol oynamak istemediği kesin" diyerek Gineli futbolcunun kafasında Trabzonspor'u bitirdiğini ima etti. Şener, başka açıklama yapmadan stada girdi.
Kaynak : Sporx.com ve Ajanslar
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 04:44
Guzel bi miktar hemde pe$in. Yerine insallah guzel bi transfer olur
shamur1
25.Eylül.2007, 04:50
Trabzonspor'a olan şefkim kırıldı bir an.. Tamam futbolcular gelip geçici ama Yattara gibisi Trabzonspor'a ne geldi ne de gelecek artık..! O çok özel bir oyuncuydu...
Hem Fm deil ki bu gelen 11 M Euro ile search yapıp yerine adam alınsın..!
Fatih Tekke - Gökdeniz - Yattara
7,5 - 9 - 11
yaklaşık 50 trilyon ..
cefasını Özkan Sümer çekti sefasını bunlar sürüyor..!
PesimiSTyLa
25.Eylül.2007, 04:54
Hani nooldu evi falan hep bordomaviydi, trabzonu cok seviyordu, ligtv de videosunda. Nooldu yattara ? ne değişti? :confused:
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 04:56
Baris Memi$ e gercekten inaniyorum ben, Yattara nin yoklgunu aratmicak
shamur1
25.Eylül.2007, 04:57
Hani nooldu evi falan hep bordomaviydi, trabzonu cok seviyordu, ligtv de videosunda. Nooldu yattara ? ne değişti? :confused:
Emre , Okan gibi 5 kuruş kazandırmadan gitmedi tabi 11 M Euro kazandırdı ? Gitmek istese geçen sene sözleşme yenilemezdi. Trabzonspor'a para kazandırıyorum ben diyor. Laf sokmak niyetinse önce maziye bi bakıver.
Onurap
25.Eylül.2007, 05:00
Trabzonda ne sağ ne sol açık var..
PesimiSTyLa
25.Eylül.2007, 05:01
Ne alaka laf sokmakla benim lafım yattara'ya orada. Yazdığım cümleyi tam kavramadan savunma moduna gecmişsin. Yattara gitmek istiyorum demese satılır mıydı ? Bence satılmazdı. Ben onu belirterek yazdım ama anlamadın sen ;)
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 05:03
Sabah baskan diyorki doktorlar Yattaranin maca cikabilceni soyledi ama Yattara halen diyorki agrilari varmis. Adam aklina koymus bi defa gitmeyi, para basini dondurmus. Hic bi futbolcu Trabzonspordan buyuk degildir, yeri elbet dolcak !
Yattarayi ne kadar sevsemde, bizi bazen cok yanliz birakti. Olmadik yerlerde takim arkadaslarini yanliz birakti. Simdi Trabzonspora para kazandirmak icin gidiyomus, bari burda yalan soylemesin. Bizim icin sampiyonluk her turlu paradan daha onemli.
shamur1
25.Eylül.2007, 05:06
Fatih Tekke - Gökdeniz - Yattara hepsine aynı şey denildi. Gitmek isteyeni zorla tutamayız . Ben bile bu kadar güvenmiyor yönetimlere. Bu adam 6.senesi çekmediği şey kalmadı . Ziya'dan çocuk gibi azar işitmeler , ilk 18'e zor giren adamların kendinden 2-3 kat daha fazla para alması , sürekli sorunlu bir oyuncu olarak gösterilmesi , takımın en iyisi olmasına rağmen yedek kalmalar vs bir sürü şeyle uraştı. Bunların hepsine sabreden oyuncu takımını 5 kuruş için satmaz. Teklif gelmiştir parası iyidir Yattara'nın gönderilme ortamı da hazırlanır bu kadar basit.
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 05:09
Sporx teki video sunu izlemeni tavsiye ederim. Yattara kendisi konusuyor, acelesi var. Bi an once kacmak istior
anilton
25.Eylül.2007, 05:17
Hala daha Yattara'yı savunmaya gerek yok.Avrupa'ya iyi bir takıma gitse tamam derim ama adam Katar'a giderek amacının para olduğunu apaçık ortaya koyuyor.Katar'da 11'de oynayacağıma Trabzon'da yedek kalırım.Yönetim bu kadar para harcamışken,böylesine iyi bir kadro kurmuşken en önemli oyuncusunu neden durduk yere satmak istesin...
Her şey çok basit.Yattara'ya teklif geliyor,başı dönüyor,ayrılmak istiyor.Yönetimde Trabzonspor'u kafasında bitiren,takımdan ayrılmak isteyen birisini zorla tutmayız diyor.Her şey çok açık...
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 05:21
Hala daha Yattara'yı savunmaya gerek yok.Avrupa'ya iyi bir takıma gitse tamam derim ama adam Katar'a giderek amacının para olduğunu apaçık ortaya koyuyor.Katar'da 11'de oynayacağıma Trabzon'da yedek kalırım.Yönetim bu kadar para harcamışken,böylesine iyi bir kadro kurmuşken en önemli oyuncusunu neden durduk yere satmak istesin...
Her şey çok basit.Yattara'ya teklif geliyor,başı dönüyor,ayrılmak istiyor.Yönetimde Trabzonspor'u kafasında bitiren,takımdan ayrılmak isteyen birisini zorla tutmayız diyor.Her şey çok açık...
Shamur kardes bak baska takimin taraftari bile anliyor. Bence bizimde bunu gormemiz lazim, Sadri Sener isteseydi 100 defa miletvekili olurdu amaci asla Nuri Albayrak gibi degil
shamur1
25.Eylül.2007, 05:32
Bu kadar basit değil bu işler gitmek istedi sattık. Zamanım olsa da keşke uzun uzun tartışsak. Sadri Şener futboldan iyi anlar o şuan ki tabloyu göremiyor mu Yattara bu takımın ofansıf anlamda herşeyi.
Yattara 1.3 alıyordu Trabzon'da , Katar'da 2 m euro alacak bu kadar az bı fark ıcın mı gidecek ? Ayrıca Yattara'nın Trabzon'da aldığı 1.3 m euro ile bir dünya şey yapılır. Sıcak para iyi geldi ve satılması için ortam hazırlandı bu kadar basit. Ne diyecek yani Yattara çıkıp beni zorla mı sattılar desin ?
Ayrıca bundan kaç ay önce sürekli haberler çıkmıyormuydu iyi bir teklif gelirse değerlendirebiliriz diye. Sadri Şener'e güvenim tam ama gelir gelmez dediği söz yıldız satmayacaz yıldızlar alacaz. e noldu gelir gelmez Gökdeniz satıldı Gökdeniz'den gelen parayla bütün transferler yapıldı. Şimdi Yattara satıldı kulube sıcak para girdi. Bumudur samimilik yani.
Yattara 6 senedir bu takımda . Hasan Üçüncü 900 milyar alırken , Yattara 200 bin euro alıyordu üstelik takımın en iyi oyuncusu iken . Yattara bu kadar paragöz biri olsa 6 sene içinde çoktan çekip gitmişti onca yapılan şeylere rağmen.Bu adam geçen sene sözleşmesini uzattı e uzatmazdı beleşe giderdi gideceği takıma bonservis ödetmez kendi alacağı para daha çok olurdu.
anilton
25.Eylül.2007, 05:46
Yaa bırakın Allah aşkına ya,gitmesine zemin hazırlanmış,çocuk oyuncağımı bu?Bir kere böyle bir şeye Ersun Yanal izin vermez.Hem Yattara Katar'a gitmek istemedikten sonra kimse satamaz,bu işler o kadar kolay değil.Yattara kalmak isteyecek,zorla mı satacaklar.Sadri Başkan değilmiydi 20'de verseler satmayacağız diyen.Sonra baktı ki Yattara gitmek istiyor yelkenleri suya düştü,oda hayal kırıklığına uğradı tabi.Yattara'nın gerçekten gitmek isteyeceğine ihtimal vermiyordu,o yüzden satmayacağız dedi.Ama baktı ki işler düşündüğü gibi değil.Yattara'yı satacak adam bu kadar para harcar mı bu takıma?Yattara bu takımın eli ayağı adeta,Sadri Şener Yattara'sız neler olacağını,Trabzon'un ne kadar zorlanacağını bilmiyor mu?He satmak isteseydi gerçekten daha önce satardı.Yattara'ya ilk defa teklif gelmedi ya?Niye ligde 4 hafta geride kalmışken,birden takımdaki dengeleri bozmak istesin.Boşuna başka şeyler aramayın,dediğim gibi her şey açık..
shamur1
25.Eylül.2007, 05:49
Yaa bırakın Allah aşkına ya,gitmesine zemin hazırlanmış,çocuk oyuncağımı bu?Bir kere böyle bir şeye Ersun Yanal izin vermez.Hem Yattara Katar'a gitmek istemedikten sonra kimse satamaz,bu işler o kadar kolay değil.Yattara kalmak isteyecek,zorla mı satacaklar.Sadri Başkan değilmiydi 20'de verseler satmayacağız diyen.Sonra baktı ki Yattara gitmek istiyor yelkenleri suya düştü,oda hayal kırıklığına uğradı tabi.Yattara'nın gerçekten gitmek isteyeceğine ihtimal vermiyordu,o yüzden satmayacağız dedi.Ama baktı ki işler düşündüğü gibi değil.Yattara'yı satacak adam bu kadar para harcar mı bu takıma?Yattara bu takımın eli ayağı adeta,Sadri Şener Yattara'sız neler olacağını,Trabzon'un ne kadar zorlanacağını bilmiyor mu?He satmak isteseydi gerçekten daha önce satardı.Yattara'ya ilk defa teklif gelmedi ya?Niye ligde 4 hafta geride kalmışken,birden takımdaki dengeleri bozmak istesin.Boşuna başka şeyler aramayın,dediğim gibi her şey açık..
Sana göre açık bana göre değil . Sen olaya İstanbul'dan bakıyorsun Ben Trabzondan .
prceXtu
25.Eylül.2007, 05:51
Trabzon'un işi kötü. Zaten gidişat uzun süredir kötüydü
anilton
25.Eylül.2007, 05:54
Sana göre açık bana göre değil . Sen olaya İstanbul'dan bakıyorsun Ben Trabzondan .
Sorun o değil işte.Sen olaya Yattara'nın tarafından bakıyosun,ben tarafsız.Yani iyimser olmaya çalışıyosun,Yattara'nın böyle bir şey yaptığına inanasın gelmiyor,anlıyorum aslında seni ama para denen illet bazen her şeyi değiştiriyor...
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 05:55
Bende Londradan bakiom. Ne farkediyor
Yattara icin Trabzonspor bitmis
Fietra 10
25.Eylül.2007, 05:56
Trabzon'un işi kötü. Zaten gidişat uzun süredir kötüydü
gerçekten anlamadım ..:confused:
Yattara hala Trabzonspor'u seviyor Trabzonspor taraftarıda Yattara'yı ..Asla vefasız bir oyuncu değil sonuçta işi bu .. Trabzonspor'u belki sezon başında bırakıp gitmiştir ama o kendi ağzıyla '' Hem Trabzonspor'un hem de benim kazanacagım bir ortam olursa giderim '' diyordu kaç senedir .. Sanırım o ve yönetim teklifi cazip bulmuş olacakki yollar ayrıldı .. yok o vefasız bu vefasız deyip durmanın anlamı yok .. Fatih ve Gökdeniz gibi oda kazandırarak gitti yolu açık olsun .. Bize yakışan onu alkışlarla uğurlamaktır .. O Trabzonsporlu Yattara olacak kalacak ..
prceXtu
25.Eylül.2007, 06:01
Büyük kayıp oldu demek istedim
Fietra 10
25.Eylül.2007, 06:04
Sorun o değil işte.Sen olaya Yattara'nın tarafından bakıyosun,ben tarafsız.Yani iyimser olmaya çalışıyosun,Yattara'nın böyle bir şey yaptığına inanasın gelmiyor,anlıyorum aslında seni ama para denen illet bazen her şeyi değiştiriyor...
Para için gitmesi onun Trabzonsporlu olmadıgını göstermez ya da odasının bordo-mavi oldugu gerçeğini , Faroz-Kolbastıyı gönülden onynadıgı gerçeğini vs..
Sergen'de 4 büyüklerde oynadı iyi paralar kazandı ama bu onun Bjk'li oldugu gerçeğini değiştirmez .. tamam istenmeyen adamda oldu bunuda kabul ediyorum .. Sonuçta Yattara Gineli bir oyuncu önce ailesi ve kendisini düşünmesi dogal bu onun vefasız oldugunu göstermez ..
anilton
25.Eylül.2007, 06:09
Para için gitmesi onun Trabzonsporlu olmadıgını göstermez ya da odasının bordo-mavi oldugu gerçeğini , Faroz-Kolbastıyı gönülden onynadıgı gerçeğini vs..
Sergen'de 4 büyüklerde oynadı iyi paralar kazandı ama bu onun Bjk'li oldugu gerçeğini değiştirmez .. tamam istenmeyen adamda oldu bunuda kabul ediyorum .. Sonuçta Yattara Gineli bir oyuncu önce ailesi ve kendisini düşünmesi dogal bu onun vefasız oldugunu göstermez ..
Parayı,şöhreti vs düşünmeden bir takıma bağlı olan değilmidir zaten vefalı futbolcu.Bence yapmamalıydı bunu Yattara.En azından kendisini bu kadar seven,güvenen taraftara yapmamalıydı.Ne kadar para alacak olursa olsun.Sanki Yattara fakir,aç,açıkta.Onlarda Yattara'ya ev veriyorlar,yemek veriyorlar.Böyle düşünmeyin.Ne olurdu yani Trabzon'da kalsaydı.İflas mı edecekti,evinden mi atılacaktı,ne olacaktı?Ne olurdu oradan alacağı paradan biraz daha azını burada alıp kalsaydı.Yattara zaten krallar gibi yaşıyor,ama şimdi çok daha iyi durumda olacak.Buda ona son derece cazip geldi...
GeNç KaRTaL
25.Eylül.2007, 06:24
Bence asıl cazip gelen peşin 8 milyon Euro'yu alacak olması.Tabii bu doğruysa..
Yattara'nın gitmesi Trabzonspor adına çok büyük bir kayıp oldu güç olarak.Bu sezon Trabzon çok iyi bir kadro kurmuştu ve Yattara bu takımın en iyisiydi,dinamosuydu.Hatta bu sezon Yattara'nın olmadığı maçlarda Trabzon'un hücumda zorlandığını gördük.Ersun hoca artık bir şekilde onun eksikliğini kapatmaya çalışacak.Yattara'nın ayrılmasıyla neler olacağını hep beraber göreceğiz..Bana öyle geliyorki Trabzonlular bu senede şampiyonluğa hasret kalacaklar..Neyse bu sezon dolmasa bile zamanla dolar yeri..
Birde şunu söylemek istiyorum.Belki Gökdeniz satılmasa bu kadar iyi oyuncu alınmayacaktı ama şu kadroda Yattara ve Gökdeniz olsa Trabzon'u düşünemiyorum..
nekop
25.Eylül.2007, 06:26
Nuri Albayrak'ı özledim.
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 06:34
Nuri Albayrak'ı özledim.
Bunun icinden gecen oldugunu sanmiyorum.
nekop
25.Eylül.2007, 06:37
Bunun icinden gecen oldugunu sanmiyorum.
Tabi canım insanın içinden geçemez böyle bişey :) O adamın yapmadığı tek şey transfer dönemi dışında adam satmaktı onuda Sadri başkan yaptı.Hemde yıllar sonra şampiyonluğa bu kadar ümitli başladığımız bir dönemde.Yinede yönetime olan güvenim sarsılmadı degil.
Fietra 10
25.Eylül.2007, 06:39
Bugün maçta verilen tepkiden bahsedeyim ;
Kale arkasında (yol) bir grup taraftar '' Yattara'yı satanı bizde satarız '' şeklinde tezahürat yaptı fakat Çılgınlar başta olmak üzere bütün stat bu grubu susturdu onlarda zaten kestiler hemen tezahüratı ..
Yattara = Trabzonspor mantığından çıkın artık .. Size bir Bjkli,Gsli,Fb'lini düşündüğünü söyleyeyimmi ..
Yattara gitti Trabzon'nun hücum gücü bitti zaten taraftarda ikiye bölündü ..
Bu olay çok baş ağrıtır camiada ne yazikki ..
Kazandırdıklarının yanında kaybettirdiklerini düşünün Yattara'nın bize ..
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 06:40
Ocaga kadar bekleyin demis 8 e satalim. Ama adamlar simdi istemis ne yapabiliriz, Yattarada hayatinda okadar para gormemistir bi arada. Basini dondurduler biras.
Sekopej
25.Eylül.2007, 06:45
Avrupa kupalarından elenilmesine sebep olduğunda bence büyükkayıp yaşadı Trabzonspor. O zamanki sorumsuz davranışından sonra bendeki Yattara profili değişmişti, şimdi para için gitmesine şaşırmadım zaten bu teklif çok iyi, kabul edilmesi doğru bence. Trabzon 3 ay zorluk çekebilir ama gelecek parayı yine iyi değerlendirerek kaliteli sağ ve sol açık alınırsa takım daha başarılı olur. Transfer dönemine kadar geçecek sürede en az kayıpla atlatılırsa çok sorun olmaz.
nekop
25.Eylül.2007, 06:50
Sorun Yattara'nın gitmesi degil zaten sorun Yattara'nen şu zamanda gitmesi haziran başında gitse yerini doldurur devam edersin yoluna ama bu saatten sonra degil Yattara'ya 10 milyon Serkan'a 20 verseler satmak saçmalıktır.
shamur1
25.Eylül.2007, 06:53
İstediler .. 20 m verseler satmam diyen bir Başkan samimiyse eğer ne yapar ne eder o adamı satmaz..! En azından taraftarın gözünde haklı konuma gelir. Bakın Yattara gitmek istedi ama biz satmadık gerekirse paf takımla idmanlara çıkardı. Sözleşmesi de devam ediyor Yattara'ya ya oynarsın ya da sözleşmen bitene kadar tek bir maça çıkamazsın futbol hayatın biter gibilerinden sözler söylenseydi Yattara satılmazdı.. tabi bu varsıyımı söylerken Yattara'nın gitmek istediğine karşılık sölüyorum . Bana göre Yattara kesinlikle gitmek istemedi bir şekilde gönderildi.
Hep aynı laflar para Yattaranın başını döndürdü. Arkadaşlar 11 m euro Yattara'ya verilmiyor . Bu 11 m Euro Trabzonspor'un kasasına sıcacık olarak girecek. Yattara ise yıllık 2 m euro alacak yani Trabzon'da aldığının 700 bin euro fazlası . Bunun için mi gitmek için can atsın bu adam . Hem Trabzon'da 1.3 m euro yıllık kazançla neler neler yaparsın. Başka bir ülke yada şehirde bu çok zor.
Takımın hali ortada zaten transfer dönemınde defansıf oyuncuları topladılar takıma tamam defansımız ıyı oldu peki ya ofansıfmız ?
Isaac-Gökhan Ünal forvete
Selcuk - Colman ortasahaya alındı.
ee hani kanatlar , hani forvetlerı gole sokacak , asist yapabilecek , gerektiği zaman bir Alex, Delgado gibi maçı çevirebilecek bir oyuncu.
Neyse siz yine suçu Yattara'ya , Gökdeniz'e , Fatih'e bulun. Bu oyuncular 50 trilyondan fazla bir mevlayı Trabzonspor'a kazandırdı. Maddi tarafını bırakırsak Gökdeniz - Yattara - Fatih Tekke üçlüsü Trabzonspor demekti kısacası bir Yattara kalmıştı şimdi o da gitti.. Hayırlısı olsun..
Sadri Başkan geçen sene göreve geldi. İki yıldız satıldı Gökdeniz - Yattara.
Şimdi Yattara'dan geleck olan parayla oyuncu alsan banane. Bunu bende yaparım zor bişey değil.
gorkemyilmazkarasu
25.Eylül.2007, 06:53
Sorun Yattara'nın gitmesi degil zaten sorun Yattara'nen şu zamanda gitmesi haziran başında gitse yerini doldurur devam edersin yoluna ama bu saatten sonra degil Yattara'ya 10 milyon Serkan'a 20 verseler satmak saçmalıktır.
adam zorla gidicem diyosa ne yapıcaksın serhat mecbursun satmaya hele ki yattara gibi oyuncuyu..adam 1 maç çıkar istemeden oynar 2 maç sakatım diye yatar satmazsan..
nekop
25.Eylül.2007, 07:24
Yattara'yı satan bizide satar gibi şeyler yazmışlar spor sitelerine transfer döneminde yapılsa çok saçma bir yorum ama şu anda bence çok mantıklı Yattara'yı satan bizide satmaz ama Yattara'yı satan bizim şampiyonluk şansımızıda satar ve benim için şampiyon olmanın değeri 10 milyon £ degil...
PesimiSTyLa
25.Eylül.2007, 08:15
Yattara'da pürüz çıktı
Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahima Yattara'nın, Katar'ın Al Sadd Kulübü'ne transferinde pürüz çıktığı bildirildi.
Kulüp genel saymanı Mahmut Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yattara'nın transferinde kulübün istediği koşulların gerçekleşmediğini söyledi.
Katar kulübünün, transfer dönemi bittiği halde saat 24.00'e dek izin aldığını ifade eden Aksu, ''Bu süre sonunda transfer gerçekleşmedi. Yarın yine ek süre alırlar ve görüşme talep ederlerse onu bilemeyiz. Ama herhangi bir anlaşma olmadı. Yattara, bugün takımın 11.00'deki antrenmanına katılacak'' diye konuştu.
25.09.2008
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 08:34
Sacmaliktan baska bisey degil. Hafta sonu cok onemli lig macimiz var, Yattara bu saaten sonra zaten kalamaz kalmamali.
LaigLeNoiR
25.Eylül.2007, 08:36
Umarım Trabzonspor yıllar sonra bu kadar şampiyonluk havasına girmişken Yattara'nın gitmesiyle bu hava bozulmaz.
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 08:38
Zamaninda sampiyonluk yasarken Trabzonsporu Trabzonlu oyuncular sampiyon yapmadimi. Trabzonlu oyuncularimiza guvenmemiz lazim, Bari$ tan ben patlama bekliyorum
LaigLeNoiR
25.Eylül.2007, 08:49
Barıştan ne patlaması bekliyorsunuz ben anlamıyorum.Barış Memiş bu lig için çok ufak tefek.
Batuhan o fiziğine rağmen bu ligde oynayamıyor.Oynayamazda...
Barış'ın en az 2 seneye ihtiyacı var Trabzonspor'u kurtarmak için.Herneyse ben fazla konuşmak istemiyorum tartışma ortamı olacağa benziyor.Trabzonsporlu arkadaşlar Yattara'nın gidişini sindirememiş ve haklılarda bana göre herneyse...
shamur1
25.Eylül.2007, 08:54
Yattara'da pürüz çıktı
Trabzonspor'un Gineli oyuncusu İbrahima Yattara'nın, Katar'ın Al Sadd Kulübü'ne transferinde pürüz çıktığı bildirildi.
Kulüp genel saymanı Mahmut Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yattara'nın transferinde kulübün istediği koşulların gerçekleşmediğini söyledi.
Katar kulübünün, transfer dönemi bittiği halde saat 24.00'e dek izin aldığını ifade eden Aksu, ''Bu süre sonunda transfer gerçekleşmedi. Yarın yine ek süre alırlar ve görüşme talep ederlerse onu bilemeyiz. Ama herhangi bir anlaşma olmadı. Yattara, bugün takımın 11.00'deki antrenmanına katılacak'' diye konuştu.
25.09.2008
kulübün istediği koşulların gerçekleşmediğini söyledi
Madem Yattara gitmek istiyor , gitmek isteyeni zorla tutamayız diyenler neden 1-2 m euro daha az paraya bırakmıyor da illa kendi istedikleri fiyatta diretiyorlar..!
Şu yapılanlar camianın üstüne karabulut gibi çökecek.. Madem Yattara gitmek istiyor , bu saatten sonra verimli olamaz düşüncesinde olanlar neden şöyle düşünmüyor ha 9 m euro ha 10 m euro kaça satsak da büyük kar ederiz..
Sıcak paranın kokusu Başkana ve yöneticilere çok hoş gelmiş olacak ki Katarlılardan daha çok para koparmak niyetindeler.
Trabzonun yerel bir gazetesinde de buna yakın bir haber var. Yattara kaldı diye. Madem satacan bir çuval inciride berbat etmeyin.
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 09:18
Barıştan ne patlaması bekliyorsunuz ben anlamıyorum.Barış Memiş bu lig için çok ufak tefek.
Batuhan o fiziğine rağmen bu ligde oynayamıyor.Oynayamazda...
Barış'ın en az 2 seneye ihtiyacı var Trabzonspor'u kurtarmak için.Herneyse ben fazla konuşmak istemiyorum tartışma ortamı olacağa benziyor.Trabzonsporlu arkadaşlar Yattara'nın gidişini sindirememiş ve haklılarda bana göre herneyse...
Arda Turanda cok ufak tefekti, ama suanda bana gore en iyi turk futbolcu. Barista bi yerde baslamasi lazim.
LaigLeNoiR
25.Eylül.2007, 10:12
Arda G.Saray'da oynayana kadar Manisa gibi bir badire atlattı.Nerelerde oynadı nasıl oynadı.
Barış ve Arda arasında 3 yaştan fazla fark var bence yanlış bir örnek.
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 10:16
Arda G.Saray'da oynayana kadar Manisa gibi bir badire atlattı.Nerelerde oynadı nasıl oynadı.
Barış ve Arda arasında 3 yaştan fazla fark var bence yanlış bir örnek.
Arda 2 sezon once Liverpool macinda asist yapiyodu yanlis hatirlamiyosam. Manisada Ersun Yanal onu kesfetmisti. Ersun Yanal genclere guvenior, Barista yetenek var sadece guven lazim, Ersun Yanalda bunu ona vercektir
LaigLeNoiR
25.Eylül.2007, 10:29
Tamam güven verecek,Barış iyi bir oyuncu ancak bu sezondan Yattara'nın yerini doldurmasını mı bekliyorsunuz ?
Önce Gökdeniz'in yerini dolduracaktı. Ne oldu bu konu kapandı ?
Şimdi de Yattara'nın yerini dolduracak öyle mi.Ne Barış'mış herkesin yerini dolduruyor :)
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 11:21
Tamam güven verecek,Barış iyi bir oyuncu ancak bu sezondan Yattara'nın yerini doldurmasını mı bekliyorsunuz ?
Önce Gökdeniz'in yerini dolduracaktı. Ne oldu bu konu kapandı ?
Şimdi de Yattara'nın yerini dolduracak öyle mi.Ne Barış'mış herkesin yerini dolduruyor :)
Gecen seneki takimla bu takimi aynimi tutuon.
Baris ocaga kendini gosterme imkani bulcak, Ocaktan sonra zaten elimizdeki para ile yeni bi futbolcu alinir. Hicte sezon ortasi kimse futbolcu satmaz demeyin, Brezilyada lig ozaman basliyor. Yattara gibisinide anca orda buluruz
__________________________________________________ ________
İşte İbrahima Yattara gerçeği
24 Eylül 2008 / 14:53
ibrahima yattara dün ne demişti bugün ne diyor.
İbrahima Yattara, bugün Trabzonspor'dan gitmek için çaba sarfeden, Trabzon ve Trabzonspor taraftarının bağrına bastığı, kendi öz evlatlarından fazla değer verdiği Gine'li futbolcu.
haber61.net arşivini karıştırdık. Yattara dün neler söylemiş bir bakalım dedik.
İşte sizlere arşivimizde hala daha bulunan 11 Nisan 2008 tarihli bir haberden bazı başlıklar.
* Şampiyon olmadan gitmem
* Benim için Para Önemli Değil
* Trabzon'da mutluyum
Yattara'nın 11 Nisan 2008 tarihinde yayınladığı ve haber61.net'te ''Şampiyon olmadan gitmem'' haber başlığı ve "Trabzon'da Mutluyum" manşeti ile yayınlanan açıklaması için TIKLAYINIZ
veee 24 Eylül 2008 Aynı İbrahima Yattara'nın bugün yaptığı basın açıklamasında söylediklerinden bazı başlıklar.
* Trabzon'dan ayrılacağım için üzgünüm
* Ben çok insana bakıyorum. Bu teklif hem Trabzonspor için hem de benim için iyi
* Hem Trabzon para kazanacak hem de ben.
* Bu astronomik teklifi değerlendirmek istiyorum. İnşallah Trabzonspor teklifi kabul eder. Ben de giderim"
Yattara'nın bugün (24-Eylül-2008) Trabzon gazeteciler cemiyetinde yaptığı basın açıklaması için TIKLAYINIZ
KAYNAK HABER 61
nekop
25.Eylül.2007, 11:33
Gecen seneki takimla bu takimi aynimi tutuon.
Baris ocaga kendini gosterme imkani bulcak, Ocaktan sonra zaten elimizdeki para ile yeni bi futbolcu alinir. Hicte sezon ortasi kimse futbolcu satmaz demeyin, Brezilyada lig ozaman basliyor. Yattara gibisinide anca orda buluruz
Barış potansiyelli bu tamamda şuan ki seviyesiyle Süper Lig'de hiçbir takımda ilk 11 oynayamaz hele şu anda şampiyonlk yolunda giden Trabzonspor'da kesinlikle oynayamaz.Yattara'nın satılması demek devre arasına kadar Serkan'ı sağ açıkta izleyecegiz demektir.
Bordo61Mavi
25.Eylül.2007, 11:34
Bence buyumesi icin dogru zaman. Artik kucuk Barisliktan cikmasi lazim
GeNç KaRTaL
25.Eylül.2007, 12:43
Yattara'da pürüz çıkmış.Bakalım Katar kulübü yine izin alabilirse görüşmeler devam edecekmiş yoksa devre arasına kadar Yattara Trabzon'da kalacak.
Eğer gerçekleşirse ben bu transferi Daum'un 2.döneminde takım çok iyi giderken Nihat'ın satılmasından sonra düşüşümüze benzetiyorum.Daum o zaman "Nihat'ı satan şampiyonluğu satar." demişti ve haklıda çıkmıştı..
yattara satılmıyor aslında bugunkü karabuk macından once satılıyor diye haber cıktı yöneticiler imzayı bekliyoruz demişti ama imza gelmedi transferde kapandı böylece.
Trabzonspor
25.Eylül.2007, 18:03
yatara satılıyor 1 gün sora satılmıyor sankı cocuk oyuncağı bu ya takım tam sampıyonluk havasına girmiş herşey rayında ilerliyor.taraftar inanmış.stad ful doluyor.sen gidip takımda en çok sevilen adamı satacam diyosun işmi bu şimdi.
takımda yattaradan başka kanat yok o yokken bir tane adam gib kanat oranizasyonu yapamıyorsun.az gol buluyosun.
gitmek istıyıor denılıyo ozmn gıtmek ıstıyen adam için fiyat arttırıyosun.bu adam ıstıyosa gıtmek daha oynamaz zaten.bide yattaranın bızden aldıgı para 1.3m euro onalardan 2m euro aradı 700bın ıcınmı gıtmek istiyo onuda anlamadım hadı oyle asıl bu sampıyonluk ortamında o aradakı farkı baskanın verıp adamı elınde tutması lazım bence
bunlar takıma bu yolda buyuk darbeler ındırecek satılsın onsuzda mac alırız ama taraftar artık kusme noktasına gelır. oyuncular huzursuz olur bu yıl yıne sampıyonluk bize haram zaten medyada takımı karıstırmak ıcın elınden gelenı yapıodu ellerıne super bi koz gectı bunu işin cıvkını çıkarana takıı dıbe vurana kadar kullanır atık
anilton
25.Eylül.2007, 19:10
Yattara için yeni görüşme
Trabzonspor'da Gineli futbolcu İbrahima Yattara'nın Katar kulübü Al Sadd'a transferi dün de kesinlik kazanmadı. Dün gece geç saatlerde Katar kulübünün verdiği sözleri yerine getirmemesi ve bordo - mavili kulübün olmazsa olmaz şartlarını kabul etmemesi üzerine askıya alınan görüşmelerin, bugün devam edeceği öğrenildi. Al Sadd kulübünün başkanın, Katar'da sona eren transfer sezonuna rağmen, ikinci kez kendi federasyonlarından ek süre talep ettiği ve bu ek sürenin kendilerine verildiği öğrenildi.
Bu arada Trabzonspor yönetimi ile Katar kulübü arasında daha önce yapılan prensip anlaşmasının, ödeme konusunda yaşanan pürüzler nedeniyle iptal edildiği iddia edildi. Yattara'nın da, Katarlı menajerlerle komisyon konusunda bazı sıkıntılar yaşadığı belirtildi. Trabzonspor Genel Saymanı Mahmut Aksu, Yattara için görüşmelerin bugün yeniden başlayacağını belirterek, "Katar kulübü bizden randevu talep etti. Bizde bunu kabul ettik. Futbolcunun gitme konusundaki tavrı sürüyor. Bu yüzden Al Sadd ile yeniden masaya oturacağız" dedi.
Öte yandan Trabzonspor'da Ramazan Bayramı nedeniyle yapılacak olan bayramlaşma töreni 1 Ekim Çarşamba günü saat 15.30'da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleştirilecek.
25.09.2008
Kaynak : DHA
Trabzonspor
25.Eylül.2007, 19:16
gitmek istiyosa gitsin onsuzda zor olsada mac alıyoruz sımdı takım ıcınde huzursuluk yapmasın sımdı oyuncu alamayız ama 13 dişimizi sıkarız napalım gideni tutamayız.
Oghuse
25.Eylül.2007, 19:29
Valla Trabzonspor bu oyuncuyu satmalı hem çok problemli hem çok sakat ve son olarak adam için çok para veriliyorlar..Yattara gibisi bi daha gelmez ama Trabzonspor'da Yattara'yı bir daha böyle bir paraya satamayabilir..
eXcitinG
25.Eylül.2007, 19:32
Trabzon Yattara yı aramaz. Trabzon şu anda tam bir takım oyunu oynuyor, Yattarasız da bu yıL hedefLedikLeri başarıya uLaşabiLirLer. Devre arasında da ondan geLecek para iLe bir kaç takviye ve hedefLenen başarıLara uLaşıLabiLir.
Yattara nın gitmesi üzücüdür, bende üzüLürüm gitmesin, öyLe bir isimi izLemek herkese keyif verir. Ama Yattara nın gitmesi kesinLikLe Trabzona a oyun anLamında zarar vermez. Geçen yıL oLsa beLki ama bu yıL bu takım Yattarasız da oynuyor, daha da iyi oynayacakLardır.
nekop
25.Eylül.2007, 20:06
Trabzon Yattara yı aramaz. Trabzon şu anda tam bir takım oyunu oynuyor, Yattarasız da bu yıL hedefLedikLeri başarıya uLaşabiLirLer. Devre arasında da ondan geLecek para iLe bir kaç takviye ve hedefLenen başarıLara uLaşıLabiLir.
Yattara nın gitmesi üzücüdür, bende üzüLürüm gitmesin, öyLe bir isimi izLemek herkese keyif verir. Ama Yattara nın gitmesi kesinLikLe Trabzona a oyun anLamında zarar vermez. Geçen yıL oLsa beLki ama bu yıL bu takım Yattarasız da oynuyor, daha da iyi oynayacakLardır.
Trabzonspor'un son maçlarını izlediğine emin misin?
eXcitinG
25.Eylül.2007, 20:10
İzLedim evet. Bence sorun Trabzonsporda kanatLarda değiL. Orta sahada. Ne CoLman oLsun ne de SeLçuk oLsun yeterince ortadan oynayamıyorLar. Gökhan sadece yan topLarda etkiLi bir forvet değiL, önüne geLen topLarda da etkiLi oLabiLecek bir forvet, zira aynı şekiLde Isaac ve Umut ta öyLe. İLLa kanatLardan oynayacaksın diye birşey yok. SeLçuk ve CoLmanın biraz daha dikine oynamasını sağLarsa Trabzon yine çok pozisyon üretir, goL atar. Sadece Yattara iLe işLiyorsa sizin takımda işLer zaten yoLunda gitmeyen şeyLer vardır. Ben Ersun yanaLın sadece bir pLana bağLı oLduğunu da sanmıyorum ki bana göre de eğer Trabzon benim dediğim şekiLde oynasa Yattara nın getireceği topLara göre daha çok pozisyon üretir.
Büyük kayıp mı büyük kayıp. Ama asLa sistemi etkiLemez.
Trabzonspor
25.Eylül.2007, 20:14
hayrettın abı haklısın ama yattara gıbı bı adamı katiyen getremezler trabzona
nekop
25.Eylül.2007, 20:31
İzLedim evet. Bence sorun Trabzonsporda kanatLarda değiL. Orta sahada. Ne CoLman oLsun ne de SeLçuk oLsun yeterince ortadan oynayamıyorLar. Gökhan sadece yan topLarda etkiLi bir forvet değiL, önüne geLen topLarda da etkiLi oLabiLecek bir forvet, zira aynı şekiLde Isaac ve Umut ta öyLe. İLLa kanatLardan oynayacaksın diye birşey yok. SeLçuk ve CoLmanın biraz daha dikine oynamasını sağLarsa Trabzon yine çok pozisyon üretir, goL atar. Sadece Yattara iLe işLiyorsa sizin takımda işLer zaten yoLunda gitmeyen şeyLer vardır. Ben Ersun yanaLın sadece bir pLana bağLı oLduğunu da sanmıyorum ki bana göre de eğer Trabzon benim dediğim şekiLde oynasa Yattara nın getireceği topLara göre daha çok pozisyon üretir.
Büyük kayıp mı büyük kayıp. Ama asLa sistemi etkiLemez.
Bunları yapmak zaman ister Yattara'yı bugün satıp yarın bunları yapamayacağımız aşikar bu zaman dilimi bize çok şey kaybettirir.
eXcitinG
25.Eylül.2007, 20:50
Orası öyLe. Zaten gidenin yerine ne zaman giden gibi birisi geLdi ki. Yeni geLecekLere ve onLarın yapacakLarı iLe yetinmek zorundayız. Beşiktaş biLe Zago-RonaLdo gibi ikiLisini yıLLar sonra buLdu. Bir oyuncuya aLışıp daha sonra o takımdan ayrıLdıktan sonra onun gibisini ararız. Ona benzer birini bazen hiç buLamayız bazende hah işte ondan esinti dedirtiren birisinin geLmesi yıLLar aLır.
Trabzonspor
25.Eylül.2007, 22:00
Orası öyLe. Zaten gidenin yerine ne zaman giden gibi birisi geLdi ki. Yeni geLecekLere ve onLarın yapacakLarı iLe yetinmek zorundayız. Beşiktaş biLe Zago-RonaLdo gibi ikiLisini yıLLar sonra buLdu. Bir oyuncuya aLışıp daha sonra o takımdan ayrıLdıktan sonra onun gibisini ararız. Ona benzer birini bazen hiç buLamayız bazende hah işte ondan esinti dedirtiren birisinin geLmesi yıLLar aLır.
abi zago-ronaldo bulunur ama yattara gıbı yetenek bıdaha trabzona geırmı bu mechul işde
DisCo
25.Eylül.2007, 22:35
Varsayımlar üzerinden konuşuyoruz. Yattara gitmek istiyorsa takımda zorla tutamazsınız. Tutarsanızda verim alamazsınız. Yapılacak en iyi şey para kazandıracakken satmaktır. Yattara gitmek istiyorsa Trabzonspor yönetimide bu yolu izliyordur. Oyuncuyu pafa gönderme, yedekte oturtma gibi durumlar sadece Trabzonspor'a zarar verir.
Yattara gitmek istiyorsa onu suçlamak olmaz. Ben olsam şampiyonluk yaşamadan gitmezdim. Buna önem veriyorum çünkü. Düşünsenize şampiyonluğa hasret kalmış bir şehir ve insanların büyük güven duyduğu kişi olarak şampiyonluğu bu şehre getirmek. Maddi anlamda hiçbir miktar bu hazzı veremez. Ama başkası kariyerim mutlaka önemlidir der ama paranın peşinden gider. Bu yüzden de kimseyi suçlamak olmaz.
Trabzonspor yönetimi Yattara'yı para için zorla satıyorsa bu mutlaka ortaya çıkar ve yönetim bunun altından kalkamaz.
Sonuca gelirsek Trabzon, Yattara olmadan bir hiçse zaten hiç zorlamasın. Hücum gücü düşecektir yorumları bir yere kadar doğrudur. Ne diyor şair mezarlıklar yerimiz doldurulamaz diyenlerle doludur.
shamur1
25.Eylül.2007, 23:20
YATTARA İÇİN KATAR KULÜBÜ İLE ANLAŞILDI!..
25 Eylül 2008 14:14
Az önce Lig Tv'deki "Futbol Gündemi" isimli programa telefon ile bağlanan Trabzonspor Muhabiri Can Karyağdı transferle alakalı açıklamalarda bulundu.
Karyağdı yaptığı açıklamada "Trabzonspor kulübü oyuncuya sezon başında 500 bin euro tutarında bir ödeme yapmıştı. Biraz fazlaydı bu ödeme. Şimdi transferle alakalı böyle bir durum oluncada Trabzonspor bu 500 bin euro’yu geri tahsil etmek istiyor. Katar kulübü ve Yattara bu ödemeyi yapmaya yanaşmadılar hiç. Bu yüzden dün gece saatlerinde transfer tıkandı.
Fakat Katar kulübü daha sonra bu ücreti ödemeyi kabul etti ve 10.7 milyon avroda anlaşıldı. Bu paranın içinde bu 500 bin euro’da var.
Transferin bu akşam saatlerinde gerçekleşmesi bekleniyor, 2 tarafta yumuşadı çünkü" dedi.
Artık birşey demek istemiyorum hayırlısı neyse o olsun.
Tek teselli Özkan Sümer'in 150 bin dolara aldığı Yattara'nın 10.7 Milyon Avro'ya satılması.
Trabzonspor
26.Eylül.2007, 01:26
Tek teselli Özkan Sümer'in 150 bin dolara aldığı Yattara'nın 10.7 Milyon Avro'ya satılması.
ewet emrah tek teellı bu baya bı kar etmiş olduk artık ocak ayına dek bekleyıp ıyı ıkı kanat oyuncusuyla takıma destek yapıp yola devam etme suan takımda kanat kalmadı bu cok kotu bızım ıcın
anilton
26.Eylül.2007, 03:20
Videoyu izleyin,neyin ne olduğunu anlatıyo Sadri Başkan...
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=44959
jarosik_61
26.Eylül.2007, 06:00
yattara %95 olasılık satılacak al-saad kulubune.transfere artık takılmamak gerek evet yattara yıldız bir futbolcu ama parayı heyecana tercih ederek gitti büyük olasılık.bu takım şotayı,hamiyi,ünalı,fatihi,gökdenizi kaybetti ve yerlerini bir şekilde doldurdu yattaranın yeride dolar.hiç bir futbolcu trabzonspordan büyük değildir.takımımız iyi futbolculardam kurulu yeterki orta saha biraz dikine umut ve gökhana ara paslar atmaya çalışşın.
yattaranın parayı tercih etmesinede şaşırmadım doğrusu ona kimse niye gidiyodun diye yargılayamaz ama yattaraya sezon başı kaptanlık verildi sorumluluk verildi herkes üstüne titredi ama yattara petrol ülkesine gitmeyi tercih etti...
Nocna Mora
26.Eylül.2007, 06:06
Barış Memiş'in önünün açılacak olması sevindirici....Sadri Başkan çok asabi görünüyor yav :):D
nekop
26.Eylül.2007, 19:53
Bu transfere herhalde en çok Orhan Ak sevinir. :)
El Comandante
26.Eylül.2007, 20:16
ibrahim üzülmezi de es gecmemek lazim. (=
deniz.91
26.Eylül.2007, 21:20
Ligimizden böyle bir oyuncu gitmesine üzüldüm açıkçası ama iyi para kazanmış TS
anilton
26.Eylül.2007, 22:46
ibrahim üzülmezi de es gecmemek lazim. (=
Adem Dursun'un geleceği ile oynadı adam resmen...:D
Nocna Mora
26.Eylül.2007, 23:04
Orhan Ak Trabzonspor'da mı?
Trabzonspor
26.Eylül.2007, 23:24
Orhan Ak Trabzonspor'da mı?
yok ya allah gostermesın
o rakıpo sol bek ya o nedenle :D
shamur1
27.Eylül.2007, 00:22
http://img251.imageshack.us/img251/5647/13km5.jpg
http://img123.imageshack.us/img123/9098/yattara1vg4.jpg
Ey gidi 3 kişi de az gelirdi topu alabilmek için..
Çok merak ediyorum Yattara'dan gelen 11 M Euro'ya hangi oyuncular alınacak.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bmn'de gördüm süperdi =)
TrabzonLu Yattara
http://img530.imageshack.us/img530/1773/newsmansetresimrkyattarnh1.jpg
Oldu Katarlı Yattara
http://img530.imageshack.us/img530/9898/yttarakatargp2.jpg
Revolution
27.Eylül.2007, 00:40
Bence Yattara'nın gitmesi çok kötü oldu..Trabzonspor bir yıldızını daha yitirdi.Orası da Barış Memiş'le dolmaz.
Cyzio
27.Eylül.2007, 02:32
Sezon öncesi: 'Şampiyonluk yaşamadan ayrılmam'
Sezon başı: 'Bu kez teklif çok iyi, gitmek istiyorum'
Suçlu: Sadri Şener
Nuri Albayrak'ı özledim.
Kendileri İstanbul'da, gidip hasretinizi dindirebilirsiniz..
Bugün maçta verilen tepkiden bahsedeyim ;
Kale arkasında (yol) bir grup taraftar '' Yattara'yı satanı bizde satarız '' şeklinde tezahürat yaptı fakat Çılgınlar başta olmak üzere bütün stat bu grubu susturdu onlarda zaten kestiler hemen tezahüratı ..
Yattara = Trabzonspor mantığından çıkın artık .. Size bir Bjkli,Gsli,Fb'lini düşündüğünü söyleyeyimmi ..
Yattara gitti Trabzon'nun hücum gücü bitti zaten taraftarda ikiye bölündü ..
Bu olay çok baş ağrıtır camiada ne yazikki ..
Bravo..
Bu paralar karşılığında satmamak aptallıktır..
İstediler .. 20 m verseler satmam diyen bir Başkan samimiyse eğer ne yapar ne eder o adamı satmaz..! En azından taraftarın gözünde haklı konuma gelir. Bakın Yattara gitmek istedi ama biz satmadık gerekirse paf takımla idmanlara çıkardı. Sözleşmesi de devam ediyor Yattara'ya ya oynarsın ya da sözleşmen bitene kadar tek bir maça çıkamazsın futbol hayatın biter gibilerinden sözler söylenseydi Yattara satılmazdı.. tabi bu varsıyımı söylerken Yattara'nın gitmek istediğine karşılık sölüyorum . Bana göre Yattara kesinlikle gitmek istemedi bir şekilde gönderildi.
Hep aynı laflar para Yattaranın başını döndürdü. Arkadaşlar 11 m euro Yattara'ya verilmiyor . Bu 11 m Euro Trabzonspor'un kasasına sıcacık olarak girecek. Yattara ise yıllık 2 m euro alacak yani Trabzon'da aldığının 700 bin euro fazlası . Bunun için mi gitmek için can atsın bu adam . Hem Trabzon'da 1.3 m euro yıllık kazançla neler neler yaparsın. Başka bir ülke yada şehirde bu çok zor.
Takımın hali ortada zaten transfer dönemınde defansıf oyuncuları topladılar takıma tamam defansımız ıyı oldu peki ya ofansıfmız ?
Isaac-Gökhan Ünal forvete
Selcuk - Colman ortasahaya alındı.
ee hani kanatlar , hani forvetlerı gole sokacak , asist yapabilecek , gerektiği zaman bir Alex, Delgado gibi maçı çevirebilecek bir oyuncu.
Neyse siz yine suçu Yattara'ya , Gökdeniz'e , Fatih'e bulun. Bu oyuncular 50 trilyondan fazla bir mevlayı Trabzonspor'a kazandırdı. Maddi tarafını bırakırsak Gökdeniz - Yattara - Fatih Tekke üçlüsü Trabzonspor demekti kısacası bir Yattara kalmıştı şimdi o da gitti.. Hayırlısı olsun..
Sadri Başkan geçen sene göreve geldi. İki yıldız satıldı Gökdeniz - Yattara.
Şimdi Yattara'dan geleck olan parayla oyuncu alsan banane. Bunu bende yaparım zor bişey değil.
Ee ne yapalım?Yattara gitti diye tası tarağı toplayıp ligdenmi çekilelim.
Yattara'nın yeri doldurulamazmış: bu adam bulunmaz hint kumaşımı?
Kanatı, beyni, ciğeri Ersun Yanal'a soracaksın niye istemediğini, yönetime yüklenmeyeceksin..
abi zago-ronaldo bulunur ama yattara gıbı yetenek bıdaha trabzona geırmı bu mechul işde
Kimler geldi kimler geçti..
Gökdeniz'i, Fatih'i satanlara değil, evini arabasını kurşunlayıp onları buradan uzaklaştıranlara gidip çatacaksınız..
Suç her zamanki gibi yönetimin.Yattara satıldı, yönetimin yaptığı tüm iyi işler bazılarınca biranda silinip atıldı.Soruyorum; biz değilmiydik kaç yıldır o sevmediğimiz 3 İstanbul takımınının şampiyonluklarını uzaktan izleyen, birileri UEFA'yı alırken veya ŞL'de çeyrek final oynarken yine onlara uzaktan bakanlar kimlerdi?Nuri Albayrak döneminde sıradan bir Anadolu takımına dönüştürülen, amaçsız, ligde başıboş dolanan ancak yine kuru kuru ortaya 'Hedef yine şampiyonluk' palavraları sallayanlar kimlerdi?
Peki bu sene ne oldu?
*Yıllardır üzerinde konuşulup ancak tek bir çivi dahi çakılmayan stadımız o Yattara'yı ve Gökdeniz'i satanlar tarafından neredeyse baştan aşağı düzenlendi, stadyuma benzedi.
*Yıllar sonra şampiyonluk hedefi sadece lafta kalmayıp bu hedefe uygun oyuncular Yattara ve Gökdeniz'i satanlar tarafından takıma kazandırıldı.
*Sıradan Anadolu takımı görüntüsünden Yattara ve Gökdeniz'i satanlar tarafından uzaklaştırıldı.
*As takıma yapılan transferler dışında birçok genç oyuncu kadroya dahil edildi Yattara ve Gökdeniz'i satanlar tarafından.
*Yattara ve Gökdeniz'i satanlar rakiplerimize tekrar 'Bu Trabzon bu sene gerçekten güçlendi, şampiyonluğa oynarlar' dedirttiler.
*Yattara ve Gökdeniz'i satanlar tarafından Dünya devi NIKE firması ile sponsorluk anlaşması yapıldı.
*Hep arkaplana atılan basketbol branşında Alpella ile anlaşıldı.
*Basketbol takımımıza 2'si ABD'li olmak üzere yine 2.lig için tecrübeli oyuncular alındı.
*Berbat bir dizayna sahip olan web sitemiz, Yattara ve Gökdeniz'i satanlar tarafından yenilenmeye başladı ve demo sürümüde yayımlandı.
*Trabzonsporcell adında telefon hattı çıkarma fikri başarıyla gerçekleşti.
*Taraftar, yukarıdaki bu icraatlar karşısında heyecanlandı, tekrar şampiyonluk havasına girildi, şampiyonluk herkesçe tekrardan konuşulur oldu.
Evet, bu icraatları yapan Sadri Şener ve yönetimi Yattara ve Gökdeniz'i sattı diye Nuri Albayrak ile aynı kefeye konulmaya, Yattara gitti şampiyonluk gitti bu takımdan artık bişey olmaz denmeye başlandı.Belki utanmasalar 'Yönetim İstifa' diyede bağıracaklardı..
Bu ülkede iyi insanlara verilen değer ortadayken aslında buraya bunları yazmam pek de anlamlı değil.Suçlu yine bu kulübe herşeyini vermiş Sadri Şener ve onun her kararında arkasında olan ben ve benim gibiler olacaktır..
Ancak gördüğüm kadarıyla taraftarın önemli bir bölümü akıllanmış, eskisi gibi önemli bir kargaşa çıkmadı bu Yattara konusunda.Birkaç kişi dışında da çok fazla üzülenide görmedim.Doğrusuda bu zaten..
Boşverin Yattara'yı, Al Saad'ı.Doğru Antalya maçına..:)
Trabzonspor
27.Eylül.2007, 02:56
berk ben burda yonetıme suc vermedım veya yaptıklarını gözardıda etmedım sadece yattara gıbı yetenek az bulunur bıze bıda zor gelır
gtTs26
27.Eylül.2007, 03:23
Yattara çok sevdiğimiz bir oyuncuydu takımı böyle bırakıp gitmesi iyi olmadı ama kazandırdığı parayla devre arasında takıma takviye yapabiliriz.
Mehmet Topuz ve Caner Erkin'i alırsak pisko bir takım oluruz .
Tolga
Tayfun-Song-Egemen-Cale
Hüseyin(Ceyhun)
Topuz-Selçuk-Colman-Caner
Gökhan
Trabzonspor
27.Eylül.2007, 03:36
Yattara çok sevdiğimiz bir oyuncuydu takımı böyle bırakıp gitmesi iyi olmadı ama kazandırdığı parayla devre arasında takıma takviye yapabiliriz.
Mehmet Topuz ve Caner Erkin'i alırsak pisko bir takım oluruz .
Tolga
Tayfun-Song-Egemen-Cale
Hüseyin(Ceyhun)
Topuz-Selçuk-Colman-Caner
Gökhan
caner alınırda topuzu bırakmazlar heralde ama alınsa super olur hem gokhanlada ıyı anlasıyolar
shamur1
27.Eylül.2007, 04:14
Sadri Şener '' Bir Yattara gider bir Yattara gelir''
Sabırsızlıkla bekliyorum gelecek olan Yattara'yı.
gtTs26
27.Eylül.2007, 04:52
caner alınırda topuzu bırakmazlar heralde ama alınsa super olur hem gokhanlada ıyı anlasıyolar
Gökhan'ı da bırakmayız diyorlardı ama çatır çatır aldık :)
Bordo61Mavi
27.Eylül.2007, 11:53
Sezon ortasi avrupadan bi oyuncu bulmamiz zor olur, takimlar birakmak istemezler.
Yine hedef Brezilya olcak, sezon basi ocak ayinda orda. Yabanci kontenjanimizda acik. Genc ve yetenekli sag acik lazim bize, Yattara gibi yirtici ama daha istikrari olan bi oyuncu.
Yerli bi oyuncu alcagmiz dan eminim, Kralin geri gelmesini isterim ama forvette isler karisiyo ozaman. O olmasa Caner Erkin sol kanadimiza buyuk guc katar
GeNç KaRTaL
27.Eylül.2007, 12:19
Eğer Kayseri transfer arasında hedeflerinden uzaklaşırsa M.Topuz'u satmak için ikna olabilir ama bizim Yattara'nın bonservis bedeli kadarki teklifimizi reddetmişlerdi.O zaman ne kadar isterler muallakta.Birde M.Topuz Trabzon'a gitmek ister mi orasıda başka bir soru işareti.
eXcitinG
27.Eylül.2007, 20:12
Yabancı hakkı varken gidipte bir yığın para verecekLerini sanmam Topuz a. Kesin bir yabancı aLırLar ama bu henüz beLLi değiLdir. Şimdi önLerinde uzun bir zaman var transfere kadar. İnce eLeyip, sık dokumak gerek.
jarosik_61
27.Eylül.2007, 21:02
hiç kimse sadri şeneri eleştirmesin arkadaşlar.adam yattara beni cepten 2 kez aradı gitmek istiyorum diye adamın yalan konuşacak hali yokya.gelelim şu 700 bin euroya bırakıp gitti haikayesine.al-saad kulubu yattaraya yıllık 2 milyon eurodan 4 senelik imza attırdı eder sana toplam 8 milyon euro.trabzondan ise yılda 1.3 milyon euro dan 3 yıllık mukavalesi vardı hesaplayın bakalım 700 bin euroyamı gitti.ardaki fark 4.1 milyon euro arkadaşlar.ts den toplam 3,9 milyon euro kazanacaktı mukavelesi bitene kadar şimdi 8 milyon euro kazanacak farkı gördünüzmü onun için gitmek için can attı.
czyio arkadaşımın yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum ts yönetimi çok başarılı işler yapıyo eskiyi hatırlayın ya nuri albayrak zamanını o zamanlara geri dönmek mi istiyorsunuz.trabzonsporunda paraya yattaranı parasına ihtiyacı yok geçen kanal 24 de sadri şener konuk olmuştu sezon programına trabzonsporun kasasına bir yılda 60 trilyon para giriyo dedi yalan mı konuşuyo bu adam.zaten telekom ile bir anlaşma yaptı gelirler 3 katına çıkacak süper olacak ama hala yattara transferinden sadri şeneri suçlayın az utanın be.
burda şuçlanacak tek birisi var oda yattara sezon başı kaptanlık verildi üstüne titrendi sorumluluk verildi ama gemiyi ilk o terketti.bjk maçında çok hafif bir ağrısı varmış ama oynamadı.hüseyin çimşir inde ağrısı varmış ama çıktı oynadı görün iki kaptanıda hangisi kaptan acaba...
barahir
27.Eylül.2007, 21:09
Ben olsam bende satardım.. çok iyi bi para çünki bu
Trabzonspor
27.Eylül.2007, 21:45
Ben olsam bende satardım.. çok iyi bi para çünki bu
parası var takımın allaha sukur de adam gıtmek ıstedıgı ıcın satıldı yoksa yollamıyordu sadrı sener yaptıgı anlasmalarla parayı zaten buldu sorun topcunun gıtmek ıstemesı
bySilver
27.Eylül.2007, 23:57
Gökdeniz`in satışından gelen parayla 20`yi aşkın transfer yapan Trabzonspor yönetimi, Yattara`yı sattıktan sonra da transfer çalışmalarına erken start verdi. Bordo mavili yönetimin gündemindeki ilk isim Kayserisporlu Mehmet Topuz oldu.
YENER: KALİTELİ FUTBOLCULAR ALACAĞIZ
Gineli futbolcu İbrahima Yattara`nın Katar kulübü Al Sadd`a satışından kasasına 10 milyon 700 bin Euro koyacak olan Trabzonspor, transfer harekatına erken başlıyor. Sezon başı Gökdeniz`i Rusya`nın Rubin Kazan takımına 8.7 milyon Euro`ya satarak 20`yi aşkın transfer yapan bordo mavili yöneticiler, Yattara`dan gelecek parayı da transfere yatırmayı planlıyor.
Bordo mavili takımın Genel Sekreteri Hasan Yener, Yattara`nın ayrılışının ardından takıma 2 veya 3 çok kaliteli futbolcu transfer etmeyi düşündüklerini belirterek, ¨Bu sezon çok iyi bir takım kurduk. Şu anda transfer sezonu olmadığı için Yattara`nın yerine transfer yapma imkanımız yok. Ancak devre arası bu boşluğu çok iyi oyuncularla doldurmayı düşünüyoruz. Devre arasındaki transfer sezonu geldiğinde araştırmalara başlamak yerine, şimdiden futbolcuları takip ediyoruz. Takip ettiğimiz isimlere erkenden imza attırıp, devre arası kampına katmayı planlıyoruz. Zaten sezon başından itibaren de araştırmalarımız sürüyordu. Şimdi bunu hızlandırdık¨ şeklinde konuştu.
MEHMET TOPUZ TAKİBE ALINDI
Bu arada bordo mavili takımın Gökhan Ünal`dan sonra Kayserispor`un başarılı futbolcu Mehmet Topuz`u da gündemine aldığı iddia edildi. Sezon başı Gökhan Ünal`ı Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş`ın elinden kapan bordo mavililer, bu kez de Mehmet Topuz`u İstanbul takımlarının elinden kapmanın planlarını yapıyor. Gökhan Ünal`ın transferi konusunda Kayserisporlu yöneticilerle hiçbir sorun yaşamayan bordo mavili yöneticilerin, Mehmet Topuz`un transferi konusunda da diğer takımlara oranla bir adım önde olduğu ve yüksek bir bonservis bedeli vermeyi gözden çıkardığı belirtildi.
Teknik direktör Ersun Yanal`ın da, Süper Lig`in yanı sıra, Avrupa ve Güney Amerika`da çeşitli araştırmalar yaptığı, Kamerunlu futbolcu Rigobert Song`dan da Afrika`daki futbolcular hakkında bilgi aldığı öğrenildi.
YATTARA`NIN PARASI PAZARTESİ BEKLENİYOR
Öte yandan Trabzonspor`un Katar kulübü Al Sadd`a 10 milyon 700 bin euro gibi rekor bir bonservis bedeli karşısında sattığı Gineli futbolcu İbrahima Yattara`dan gelecek olan paranın pazartesi günü kulüp hesabına yatırılması bekleniyor. Yattara`nın satışı konusunda Katar kulübüyle tüm konularda anlaşmaya varan bordo mavili yöneticiler, bu transferin biran önce resmiyet kazanmasını istiyor.
Trabzonsporlu taraftarlar ise Yattara`nın satışından sonra ikiye bölündü. Bir grup taraftar, ¨Yattara bu aşamadan sonra Trabzonspor`a hiç bir katkı yapamaz. Gitmesi daha iyi olur¨ görüşünü savunurken, bir grup ise, ¨Her şeye rağmen takımda kalmalıydı¨ dediler. Ancak Yattara`nın satışının takım için iyi olduğunu savunanların daha fazla oluşu dikkat çekti.
TONY SYLVA ÇOK MUTLU
Trabzonspor`un sezon başı Fransa`nın Lille takımından transfer ettiği ancak bonservisini bir türlü alamadığı Senegalli kaleci Tony Sylva için FIFA`nın, Türkiye Futbol Federasyonu`na geçici lisans çıkarma konusunda yetki vermesi bordo mavili takımda memnuniyetle karşılandı. FIFA`nın bu kararına en çok sevinen ise Senegalli kaleci Tony Sylva oldu. Ligde oynanan 4 lig maçında lisansı olmadığı için forma giyemeyen Tony Sylva`nın, ilerleyen haftalarda kaleci Tolga Zengin ile ciddi bir forma rekabetine girmesi bekleniyor.
Kaynak : www.fanatik.com.tr (http://www.fanatik.com.tr)
nekop
28.Eylül.2007, 01:35
Yattara gidince zaten yerine alıncak oyuncu olarak herkesin aklına ilk M.Topuz geldi.Zor transfer ama imkansız degil.
Fietra 10
28.Eylül.2007, 02:45
Mehmet Topuz'a 5 M€ fazla verilirse acırım ki Kayseri bu fiyata onu bırakmaz gibime geliyor dolayısıyla gerçekleşebileceğini düşünmüyorum ..
GeNç KaRTaL
28.Eylül.2007, 03:17
Birde şöyle bir şey var.M.Topuz ile Yattara her ne kadar aynı mevkinin oyuncuları olsada stilleri farklı.Yinede transfer olsa yararlı olacaktır M.Topuz.Ama onun için istenen paralar çok yüksek gerçekten.Trabzonspor'un önünde devre arasına kadar çok uzun zaman var.Bu arada alacağı oyuncuyu rahat rahat araştırabilirler.Böylece normalde iyi oyuncu almanın zor olduğu devre arasında iyi bir transfer yapabilirler..
jarosik_61
28.Eylül.2007, 21:48
trabzonsporun internet sitesinde ersun yanal ın maç sonu görüşleri yer alıyor aynı zamanda yattara konusunda fikrini dile getiriyor o kadar isabetli bir açıklama yaptı ki hakvermemek elde değil
Bordo61Mavi
28.Eylül.2007, 23:37
Yanal, Yattara'nın transferiyle ilgili olarak da, ''Yattara bence Katar kulübüyle anlaşarak kolayı seçti. Ona çizdiğimiz vizyonda asla böyle birşey yoktu. Keşke daha az paraya Roma'ya gitseydi. İbrahima Yattara'nın futbol kariyeri büyük ihtimalle birkaç yıl içinde sona erecektir. Oradan alacağı parayla rahatına bakacaktır artık. Böyle düşünen bir oyuncunun da zaten bize faydası olmazdı'' dedi.
Ersun Yanalin yaptigi aciklama :)
"Ocak'ta beni izleyin"
Turkcell Süper Lig'de dün Antalyaspor'u 3-2 yenerek bin 457 gün sonra liderlik koltuğuna oturan Trabzonspor'da, kulüp başkanı Sadri Şener uzun bir aradan sonra liderliğe hak ederek yükseldiklerini söyledi.
Antalyaspor karşısında aşırı yağışa rağmen tribünleri doldurarak takımlarını coşkuyla destekleyen taraftarlara teşekkür eden Şener, bordo-mavili futbolcuların da böylesine zor koşullara rağmen iyi bir futbol ortaya koyduğunu belirtti. Zevkli bir karşılaşma oynadıklarını ifade eden Başkan Şener, "Antalyaspor da iyi oynadı. 5 sezon sonra liderliğe yükseldik. İyi bir takımımız var. Liderlik, bizim hakkımız. İnşallah Trabzonspor'u geri getireceğiz. Ama şampiyonluk şarkıları söylemiyoruz. Lig uzun bir maraton. Dikkatli bir şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi. Şener, Yattara konusunun da artık gündemden kalkmasını isteyerek, "O konu artık bitti. Artık Trabzonspor'a bakıyoruz. Ocak ayındaki transfer döneminde de bana bakın" diye konuştu. Şener, Antalyaspor maçının galibiyet primini iki katına çıkardıklarını da sözlerine ekledi.
Buda Sadri Baskan. :)
uAsamet1905
29.Eylül.2007, 01:17
Yanal, Yattara'nın transferiyle ilgili olarak da, ''Yattara bence Katar kulübüyle anlaşarak kolayı seçti. Ona çizdiğimiz vizyonda asla böyle birşey yoktu. Keşke daha az paraya Roma'ya gitseydi. İbrahima Yattara'nın futbol kariyeri büyük ihtimalle birkaç yıl içinde sona erecektir. Oradan alacağı parayla rahatına bakacaktır artık. Böyle düşünen bir oyuncunun da zaten bize faydası olmazdı'' dedi.
e adamın yaşıda gelmiş zaten 29 yaşında bence hem onun için hem trabzon için iyi olmuş trabzon ara transferde topuzu alırsa büyük iş başarır ve bence şampiyonlukta trabzon öne geçer zaten beşiktaş ve fener in hali vahim:D
Tonguc86
29.Eylül.2007, 01:19
Keşke türkiye liginde kalsaydı... Gerçekten çok büyük bir yetenekti. Para için kendini bitirdi.
Varonil
29.Eylül.2007, 12:50
Onu ligimizde seyretmek çok büyük bir keyifti gerçekten. Hayırlısı olsun,Trabzon Ocakta mutlaka dolduracaktır Yattara'nın yerini ..
wonderkid99
29.Eylül.2007, 18:01
Bence Yattara en güzelini yapar Al Saad kulübüne gitmekle.Dşünsenize Ersun Yanal Romaya gitse daha iyi olurdu diyo.bence Yattara Romaya gitseydi onun için kötü olurdu tamam çok yetenekli futbolcu ama orda tutunamazdı gibime geliyor.ayrıca yaşı gelmiş 29 a kariyerinin son zamanlarına geliyo bu kadarda iyi bi para verilmişse en mantıklısını yapmıştır Yattara bence..
Onurap
29.Eylül.2007, 18:52
İyi para kazandı trabzon akıllı kullanırsa..Devre arasında 2 tane üst düzey kanat oyuncusu alabilir..
PesimiSTyLa
30.Eylül.2007, 04:12
Son günlerde Futbolumuzun gündeminin birinci maddesi olan Yattara’nın transferi konusunda herkes konuştu ama o hep sustu.
Trabzonspor tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle birlikte Katar’ın Al-Sadd takımına transfer olan İbrahim Yattara, Trabzon’dan ayrılmadan önce Lig TV Trabzonspor muhabiri Can Karyağdı’ya açıklamalarda bulundu.
Yattara’nın söylediği her cümle çok büyük önem taşıyor. Bugüne kadar hiç konuşulmayanların birinci ağızdan anlatıldığı sözlerden MARATON.COM.TR’nin sizin için derledikleri şöyle:
“TRABZONSPOR’U HİÇ UNUTMAYACAĞIM”
“Ben Trabzonspor’a çok teşekkür ediyorum çünkü ben Trabzonspor’da 5 sene oynadım. Bu sene 6. senemi oynuyorum. Bu teklif geldi şimdi. Trabzonspor’da benden çok para kazanıyor. Beni 200 bin Euro’ya aldılar şimdi 10 Milyon Euro’ya satıyorlar. Benden dolayı bu parayı kazanıyorlar. Mutluyum. Biraz da üzgünüm çünkü Trabzonspor’u çok seviyorum. Şimdi ayrılıyorum, başka takıma, başka kültüre gidiyorum. İnşallah Trabzonspor da ben de iyi olacağız. Onlar da inşallah çok başarılı olurlar. Trabzonspor’un şampiyon olmasını istiyorum. Ben olmasam da Trabzonspor’un şampiyon olmasını çok isterim. Nereye gidersem gideyim Trabzon’u unutmam. Trabzonspor çok büyük bir takım.”
“BANA SÖZ VERDİLER AMA TUTMADILAR”
“İlk geldiğimde 150 Bin Dolar alıyordum Trabzonspor’dan. İkinci sene 170 Bin Dolar, 3. sene 200 Bin Dolar. Sonra uzattığımızda 1 Milyon Dolar alıyordum. Geçen sene de 1,3 Milyon Euro alıyordum. Şimdi 2 Milyonluk bir teklif geldi. Çok iyi teklif. Artık 28 yaşındayım ve ne kadar daha futbol oynayacağım belli değil. Benim için bu para çok önemli. İnşallah Trabzonspor taraftarı beni anlıyordur. Sadece para için gidiyor değilim. Orada Fransızca okul var. Trabzonspor’a geldiğimde de bu söylendi bana ama yapılmadı. Öğretmen istedim çocuklarım için “tamam” dediler ama hep “getireceğiz” dediler ondan sonra. Bunlar oldu ama ben sözleşme uzattım. Hala bekliyorum ama yok. Ben de çocuklarımı düşünüyorum artık. O takım bana 1 Milyon Euro da verse gidecektim. Çocuklarım hala Türk okuluna gidiyorlar ama bizim dilimiz Fransızca. İngilizce de çok önemli. Benim hanımım da evde oturuyor hiçbir şey yapamıyor. İnşallah insanlar beni anlarlar.”
“BEN KALMAK İSTERDİM AMA SADECE KENDİMİ DÜŞÜNMÜYORUM”
“Ben de çok üzgünüm. Ama futbol, hayat böyle. İlk defa bir takımda bu kadar uzun süre oynadım. Şimdi teklif geldi. Hem Trabzonspor hem de ben kazanıyoruz. Burası için çok şey yaptım. Burada kalmak istiyorum ama sadece kendimi değil, eşimi ve çocuklarımı da düşünüyorum. Buna göre davranıyorum.”
“AKLIMDA TRANSFER OLMAK YOKTU”
“Bir sabah antrenmana gittiğimde beni çağırdılar ve Katar takımının beni istediğini söylediler. Verdikleri fiyata ben de şaşırdım. Yoksa benim aklımda transfer olmak hiç yoktu. Sonra beni de aradılar ve konuşup anlaştık. Sonra nasıl vazgeçerim? Söz verdikten sonra “ben gelmiyorum” diyemem. O zaman ben adam değilim demektir. Ben burada mutluyum ama takım beni satmayı düşündü. O zaman ben de giderim benim için sorun değil. Ben hep sustum ama şimdi konuşuyorum. Ben istemedim bu transferi. Trabzonspor beni satmak istedi.”
“ROMA VE PSG BENİ İSTEDİ”
“Roma’dan bir teklif geldi, PSG geldi, St Etienne geldi, Katar’dan geçen sene de teklif geldi. Bunların hiçbirini kabul etmediler. Ama şimdi bu teklif gelince bana da sordular beni satmak istediler. Ben ne yapayım?”
“DAHA AZ PARAYA TRABZON’DA KALDIM”
“Para benim için önemli değil. Öyle olsaydı geçen sene giderim çünkü geçen sene de bana 2 Milyon teklif ettiler. Ben 1,3 Milyon’a burada kaldım. Şimdi satmak istediler beni. Ben de satmak istedikleri için Al-Sadd takımıyla görüştüm, anlaştım. Ondan sonra satmak istemediler gibi oldu ama ben anlaştıktan sonra nasıl derim “ben gelmiyorum” diye? Çok ayıp. O yüzden ben de artık gitmek istiyorum Katar’a. Ayağım hala biraz ağrıyor. Birkaç hafta sonra tam olarak iyileştikten sonra iyi olacak her şey. Feindouno da oraya transfer oldu. Beraber oynayacağız. Milli takımda da beraber oynuyoruz. İnternetten baktım, araştırdım Katar ligini.”
“TRABZON’A GERİ DÖNMEK İSTERİM”
“Belki bir gün futbolu bırakmaya gelirim buraya. Umarım beni kabul ederler çünkü ben gerçekten çok seviyorum Trabzon’u. Ben gidiyorum ama şimdiden geri dönmeyi düşünüyorum.”
“HALA SAKATIM”
“Para için oynamadığımı söylediler ama benim hiç para sorunum olmadı Trabzon’da. Beşiktaş maçına da çıkmak istedim ama antrenmanlarda ayağım çok ağrıyordu. Hocam istese beni oynatabilirdi ancak 15 dakika sonra oyundan çıkmak zorunda kalabilirdim. O zaman daha çok üzülürdüm. Bana hocam sordu ama ben kendime güvenmiyordum. Belki yeni takımımda da 2–3 hafta oynamayacağım. Ayağım hala ağrıyor çünkü.”
“KÖFTE VE PİRZOLAYI ÖZLEYECEĞİM”
“Ben Trabzon’u ve Trabzon insanını çok seviyorum. Çok özleyeceğim. Hasan Üçüncü benim çok iyi arkadaşım. Onu çok özleyeceğim. Takımdan Barış’ı ve Zeki’yi çok özleyeceğim. Ben gerçekten çok üzgünüm. Çalışıyorum, çabalıyorum, takıma dönmek istiyorum ama bana böyle şeyler söylediler. Köfte ve pirzolayı çok özleyeceğim.”
“BARIŞ ÇOK İYİ OLACAK”
“Barış çok iyi bir futbolcu olarak. Kendine biraz bakması lazım. Ben 28 yaşındayım, o 19 yaşında. Çok uzun zamanı var önünde. Kendine biraz dikkat etmesi lazım. İnşallah sadece futbolu düşünür. O zaman çok yetenekli bir futbolcu olduğu için mutlaka daha iyi yerlere gelecektir. 1–2 sene sonra daha büyük bir takıma gitmesini isterim.”
“TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLSUN İSTERİM”
“Lige iyi başladı Trabzonspor ama daha önce de böyle şeyler oldu. Manisaspor 10 hafta lider kaldı sonra düştü. Sivasspor da öyle oldu. İnşallah Trabzonspor öyle olmaz. Şampiyon olmalarını isterim.”
“CISSE BANA ‘BEŞİKTAŞ SENİ İSTİYOR’ DEDİ”
“Benim Katar’a gidip oradan İstanbul’a döneceğim söyleniyor. Öyle bir şey yok. Ben başka bir takıma dönmeyi düşünmüyorum. Şimdi Katar takımına gidiyorum ondan sonra bakacağız ama hiçbir takımla görüşmedik Türkiye’den. Bana İstanbul’dan daha önce teklif geldi mi bilmiyorum. Kulübüm biliyor. Beşiktaşlı Cisse ile konuştuk bir kez o bana “Beşiktaş seni düşünüyor” dedi ama o bir futbolcu, transferi o yapmıyor. Yöneticilerden veya kulüpten bir teklif gelmedi.”
“SOYADIM ÜÇÜNCÜ OLACAK”
“Trabzonspor’dan gitsem de Türk vatandaşlığına geçmek istiyorum. Türk olunca ismim İbrahim Yatara Üçüncü olarak inşallah. Çünkü Hasan Üçüncü’yü çok seviyorum.”
“BARIŞ BENİM GİBİ OLABİLİR”
“Başkanımız başka Yattaralar gelir Trabzon’a dedi. Ben öyle bir şey olursa çok mutlu olurum. Başkanımız öyle diyorsa biliyordur. Dünya’da çok iyi futbolcular var. İnşallah daha iyi futbolcular gelir. Barış Memiş’in stili bana benziyor. İnşallah o da benim gibi olur ileride. Giderken de onunla konuştum. “Çok iyi çalış, iyi futbolcu olacaksın” dedim.”
“EN BEĞENDİĞİM GOL…”
“En beğendiğim gol Hapoel maçında attığım goldü. Hem Trabzonspor hem de Türkiye için çok önemli bir maçtı. O yüzden hiç unutmam o maçta attığım golü.”
“KATAR’DA 61 NUMARA GİYEBİLİRİM”
“Çok teknik direktörle çalıştım. En anlaşamadığım Ziya Doğan’dı. Herkesin kendi karakteri var. Hayat böyle. Biz kendi işimizi o kendi işini yapıyordu. O ne istese yapıyorduk. Hepsiyle ben çok mutlu olarak çalıştım. Herkes geldi, gitti ama ben kaldım. Şimdi Ersun Yanal geldi ben gittim. Ben hocamı çok seviyorum, başarılı olsun istiyorum. Yeni takımda ya 11 numara ya da 61 numara giyeceğim daha belli değil.”
“HEPİNİZİ ÇOK SEVİYORUM”
“Trabzonspor taraftarından özür dilerim. Ben gitmeyi hiç düşünmedim. Ama benim bir ailem ve çocuklarım var. Kimse bana kızmasın. Şimdi gidiyorum ama inşallah döneceğim. Futbolu burada bırakmak istiyorum. İnşallah Trabzonspor da bu sene şampiyon olur. Hepinizi çok seviyorum. Görüşürüz.”
Universal
30.Eylül.2007, 04:22
Her oyuncunun yeri dolar. Hiçbir zaman oyuncular kulüpten büyük değildir. Yattara görsel olarak zevk veriyordu, çok iyi paraya satıldı. Trabzonspor bu para ile bir veya iki iyi isim kadroya katarak kadroda derinlik yaratabilir.
Fernando Gago
30.Eylül.2007, 07:08
Yattara'nın LigTv'ye verdiği röportajı tüm Trabzonsporluların izlemesi gerekir bence ...
El Comandante
30.Eylül.2007, 18:51
Yattara mantikli aciklamalar yapmis,kendi ailesinin gelecegini düsünmesi gerekiyordu.Bunda sonuna kadar hakli.Ama halen Trabzonspor´u cok sevdigini dile getirmis.Trabzonsporlu Yattara olarak anilmak istedigini söylemis,bence Yattara gitmek zorunda oldugu icin gitti,elinde baska sanslar olsaydi gitmezdi.
Ama yine de bu transfer 2 taraf icin de hayirli oldu...
Onurap
30.Eylül.2007, 23:22
"TRABZON BENİ GÖNDERDİ"
http://www.sporx.com/images/1/29/5577_B_yattara031.jpgTrabzonspor'dan Katar'ın Al-Sadd takımına transferi olay olan İbrahim Yattara, kendisini Trabzonspor Kulübü'nün gönderdiğini belirterek yönetime ve hakkında çıkan söylentilere çok kırgın olduğunu söyledi. Yattara, Trabzonspor taraftarını da çok sevdiğini vurgulayarak kendisini yanlış anlamalarını istemediğini söyledi.Katar'ın Al Sadd takımına 10 Milyon 800 Bin Euro karşılığında rekor bir ücret ile transfer olan İbrahim Yatara, dün gece Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ne gelerek eşyalarını topladı. Kulüp yetkilileri ile görüşen Yatara, Trabzon'dan ayrılana kadar antrenman programı verildi. Bugün yardımcı antrenör nezaretinde çalışmalara başlayan İbrahim Yattara'nın Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri yerine TFF Haluk Ulusoy Kamp ve Eğitim Merkezi'nde çalışması dikkat çekti. Bayramın ilk günü olmasına rağmen sabahın erken saatlerinde antrenman sahasına gelen Gineli oyuncu transferiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Beş yıl önce geldiği Trabzonspor'a her şeyini verdiğini ancak bunun karşılığını alamadığını belirten Yattara, kulüp yönetimine ama en çok da hakkında çıkan 'Para için Trabzonspor'dan ayrılıyor' şeklindeki sözlere kırgın olduğunu belirtti.
"BANA 'NEDEN AVRUPA'YA GİTMİYORSUN' DİYORLAR, GEÇEN SENE BENİ AVRUPA KULÜPLERİ İSTEDİ, KULÜP BIRAKMADI, ŞİMDİ HATA BENDE Mİ?"
Trabzonspor'da 5 yıl forma giydiğini ve önemli başarılara imza atarak kısa sürede taraftarın sevgilisi haline geldiğini anlatan Yattara, kariyeri açısından Avrupa'da sayılı bir kulübe değil de Katar'a gitmesini eleştirenlere şöyle cevap verdi:
"Ben burada 5 yıl oynadım. Şimdi herkes 'Niye Avrupa'ya gitmiyorsun' diyor. Geçen sene beni Avrupa'dan istediler. İtalya'nın AS Roma takımı bana talip oldu. Çok büyük bir takım Roma. Şampiyonlar Ligi'nde oynuyor. Fransa'nın Paris St.Germain takımı beni istedi. Ama Trabzonspor beni bırakmadı. Şimdi hata bende mi? Bence hatayı Trabzonspor yaptı. Ben üzgünüm ama kariyerime bakmam lazım" Yazılıp çizilenlerin aksine kendisini Trabzonspor Yönetimi'nin satmak istediğini ifade eden Yattara, "Yönetime kırgınım. Herkes 'Yattara gitmek istiyor' diyor. Böyle bir şey yok. Trabzonspor Kulübü Ankaraspor maçından sonra beni satmayı düşündü. Ben gitmek istemedim. Yani kulüp beni satmayı düşündü, o yüzden ben de gittim. Şimdi bu transfer sebebiyle herkes bana kötü şeyler söylüyor. Ben Trabzonspor taraftarını çok seviyorum. Bu takımda 5 yıl oynadım. Trabzonspor'a her şeyimi verdim. Transferimden de kulüp büyük para kazandı. Ama söylentiler beni çok üzüyor. Gerçekten çok üzgünüm" diye konuştu.
"ZOR OLSA DA TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYON OLMASINI ÇOK İSTİYORUM"
Trabzonspor'un şampiyonluğa oynadığını ve şampiyon olmasını çok istediğini belirten Yattara, "Ben Trabzonspor'un şampiyon olmasını çok istiyorum. Çok zor ama bunu gerçekten istiyorum" dedi.
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener'in "Bir Yattara gider, bin Yattara gelir" şeklindeki sözlerini değerlendiren Yattara, "İnşallah Trabzonspor'a başka oyuncular da gelir ama başka Yattara gelmez. Çünkü dünyada bir tane Yattara var" diye karşılık verdi. Trabzonspor'dan sadece para için ayrılmadığının altını çizen Yattara, ülkesi Gine'de büyük bir ailesi olduğunu ve bunlara kendisinin baktığını hatırlatarak ailesini de düşünmek zorunda olduğunu ifade etti.
Türk vatandaşlığını almak için başvuruda bulunan Yattara, bu kararından vazgeçmediğini ve Türk vatandaşı olmak istediğini vurguladı.
30.09.2008
Kaynak : İHA
Trabzonspor
07.Ekim.2007, 15:35
katar takımı parayı yatırmamıs bu aksam 6 ya kadarda yatırmassa bu transfer olmucakmıs aslında bu haber sevındırıcı ancak yattara eskısı gıbı oynarm eskı verım alınırmı takım ıcındekı huzur nasıl olur onu bılememe
KaPaLı
07.Ekim.2007, 18:53
Yaptığı açıklamalara göre bence Yattara haklı. Eğer para için gidecek olsaydı Trabzonla sözleşmesini uzatmaz Fransa'ya giderdi
Fietra 10
07.Ekim.2007, 22:28
Can Karyağdı Ligtv'de Futbol Gündemi'ne baglandı ve şuana kadar hesapta herhangi bir hareketlenme olmadığını ve akşama kadar para yatmaz ise Yattara'nın Trabzonspor ile akşam antremanına katılacağını söyledi ..
Fietra 10
08.Ekim.2007, 00:26
Yattara Trabzon'da kaldı
Trabzonspor'un Gineli yıldızı İbrahim Yattara'nın Katar Kulübü Al Sadd'a, transferi gerçekleşmedi. Katar Kulübü bordo-mavili takımın hesabına transfer bedelini yatırmayınca Gineli oyuncu Trabzonspor'da kaldı.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde saat 16.00'da toplanan Yönetim Kurulu, Yattara transferini görüşürken, bu süre zarfında ise Katar kulübünden gelecek olan haber beklendi. Ancak Al Sadd Kulübü Trabzonspor ile İbrahim Yattara'nın transferi konusunda bağlantıya geçmedi. Katar kulübüne süre veren bordo-mavili yönetim, bu sürenin dolması üzerine bu transferi gündeminden kaldırdı. Bordo-mavili kulübün konuyla ilgili olarak bir açıklama yapması bekleniyor.
07.10.2008
Kaynak : İHA
nerazzuri
08.Ekim.2007, 00:29
Bu saatten sonra hayır gelmez. Yanal tamamen yattara'ya olan güvenini kaybetti. Al Sadd ise mükemmel bir oyun oynuyor olabilir. Şu an ne Yattara Trabzona yararlı olur nede Trabzon Yattara'ya. Mecbur satmak zorundalar. fiyat düşürmek isteyebilir katar klübü :)
Addolorato
08.Ekim.2007, 00:32
Ersen Martin Gibi Oldu Neyse Yine Gider Bence Yattara
Bizim millet balık hafızalı.Gelir yine 2 uyduruk hareket yapar her maç, sonra yine taraftarın sevgilisi olur.Giderken söylediklerini asla unutmayacağım, bu adamın takımda kalmasını hazmedemiyorum yaptığı açıklamalardan sonra.Karadenizspor'a gönderilsin..
deniz.91
08.Ekim.2007, 01:32
Aman yine Ersen Martin gibi olmasında Trabzonun böyle durumlarda sabıkası kabarık
Fietra 10
08.Ekim.2007, 01:55
Aman yine Ersen Martin gibi olmasında Trabzonun böyle durumlarda sabıkası kabarık
Alakası bile yok o olayla ..
bySilver
08.Ekim.2007, 01:57
Parayı onLar yatırmamıs Ersende sözLeşme bitişinde anLaşıLma oLayı mı ne oLmuştu
Bu saatten sonra hayır gelmez. Yanal tamamen yattara'ya olan güvenini kaybetti. Al Sadd ise mükemmel bir oyun oynuyor olabilir. Şu an ne Yattara Trabzona yararlı olur nede Trabzon Yattara'ya. Mecbur satmak zorundalar. fiyat düşürmek isteyebilir katar klübü :)
Fiyatı falan düşürülmez.Çıkar topunu oynar oynamazsada paşa paşa yedek oturur.İsaac'ın bu formu sürerse zaten ilk 11 zor Yattara için...
El Comandante
08.Ekim.2007, 02:33
Bu ne bicim is yahu,Katar kulübünün yaptigi ayiptir.Yattaranin durumu ne olacak simdi ?
Aslında dava açma hakkımız falan varmıdır? Sonuçta bu dönem içinde oyuncu takımdan koptu maça çıkmadı.Dava açılıp tazminat alınabilir bence...
GeNç KaRTaL
08.Ekim.2007, 05:08
Katar kulübü gerçekten ayıp etmiş.Trabzon mutlaka hakkını FİFA nezdinde aramalı.Çünkü mağdur oldular bu transfer hikayesinden dolayı..Yattara'nın Trabzon'da bundan sonra ne yapacağını ise kestirmek zor.Hep beraber göreceğiz ne olacağını..Bence Ersun hoca Yattara'yı tekrardan kullanma yoluna gitmeli..
Fietra 10
08.Ekim.2007, 05:33
Yok arkadaş yok Araplara güvenmeyeceksin bunu geçmişte defalarca gördük .. :p
Neyse bakalım Ersun Hoca ne düşünüyor bu konu hakkında .. Onun görüşü büyük ölçüde Yattara'nın takımdaki konumunu belirleyecek ..
shamur1
08.Ekim.2007, 06:04
Ben yeni transfer İbrahim Üçüncü..!
http://www.spor61.net/images/news/yattara_geldi.jpg
Katar'ın Al Saad takımına transfer olacağı için çalışmalarını Haluk Ulusoy tesislerinde sürdüren Yattara bu akşam yönetim tarafından Mehmet Ali Yılmaz tesislerine çağrıldı. Katar kulübünün parayı mesai saati bitimine kadar yatırmaması nedeniyle transferi şimdilik gerçekleşmeyen Gineli futbolcu takımın bu akşam saat 20:00 da yapacağı çalışmaya katılmayarak takımdan ayrı olarak kondisyon salonunda çalıştı.
Yattara'nın neşesinin yerinde olduğu öğrenilirken idman öncesi soyunma odasında futbolculara “Ben yeni transfer İbrahim Üçüncü “esprisi yapması kahkahalara neden oldu. Yanal bu futbolcuya antremana katılacaksın talimatı verirken Yattara'yı takım arkadaşları da sıcak bir şekilde karşıladı.
asatilla
08.Ekim.2007, 06:08
Bence katar ekibnin parayı ödememesi çok çok iyi oldu.Ben yattara gibi bir futbolcunun ülkemizde kalmsından yanayım o yüzden böyle olması çok iyi oldu.
Fietra 10
08.Ekim.2007, 06:10
Ben yeni transfer İbrahim Üçüncü..!
http://www.spor61.net/images/news/yattara_geldi.jpg
Katar'ın Al Saad takımına transfer olacağı için çalışmalarını Haluk Ulusoy tesislerinde sürdüren Yattara bu akşam yönetim tarafından Mehmet Ali Yılmaz tesislerine çağrıldı. Katar kulübünün parayı mesai saati bitimine kadar yatırmaması nedeniyle transferi şimdilik gerçekleşmeyen Gineli futbolcu takımın bu akşam saat 20:00 da yapacağı çalışmaya katılmayarak takımdan ayrı olarak kondisyon salonunda çalıştı.
Yattara'nın neşesinin yerinde olduğu öğrenilirken idman öncesi soyunma odasında futbolculara “Ben yeni transfer İbrahim Üçüncü “esprisi yapması kahkahalara neden oldu. Yanal bu futbolcuya antremana katılacaksın talimatı verirken Yattara'yı takım arkadaşları da sıcak bir şekilde karşıladı.
Gözün aydın..:D
Nedvedmania
08.Ekim.2007, 06:24
Bence yattara artık eski yattara olamaz. Ben olsam beni göndermek isteyen takımda oynamazdım artık.
Onurap
08.Ekim.2007, 06:27
Yattara gidince Galatasaraylı olmama rağmen tuhaf olmuştum açıkçası..Trabzonla özdeşleşti Yattara kalmasına sevindim..Bence yine eskisi gibi oynayacaktır..
Zaten kafaya takan duygusal bir futbolcuda değil..
Fietra 10
08.Ekim.2007, 06:28
Bence yattara artık eski yattara olamaz. Ben olsam beni göndermek isteyen takımda oynamazdım artık.
Yanlış biliyorsunuz ..
Bu transferi gerçeği konuşmak gerekirse hem yönetim hemde Yattara istedi .. İkiside çok iyi kazanacaktı .. Fakat olmadı zaten yukarıdaki haberde Yattara'nın takımda oynyıp oynamayacagını gösteriyor ..
Addolorato
08.Ekim.2007, 06:29
Ben Hala Gidiceğini Düşünüyorum Umudu Kesmedim Açıkcası :)
Nocna Mora
08.Ekim.2007, 06:30
Bence yine oynar Yattara, çünkü kendi gitmek istemişti olmadı şimdi Trabzon'un başarısı için ter dökecek :) Umarım :):):D
Nedvedmania
08.Ekim.2007, 06:30
Yanlış biliyorsunuz ..
Bu transferi gerçeği konuşmak gerekirse hem yönetim hemde Yattara istedi .. İkiside çok iyi kazanacaktı .. Fakat olmadı zaten yukarıdaki haberde Yattara'nın takımda oynyıp oynamayacagını gösteriyor ..
Gerçeği nerden biliyorsun ?
Yattara kendi ağızından söylemedimi beni klübüm gönderdi diye ?
Fietra 10
08.Ekim.2007, 06:32
Gerçeği nerden biliyorsun ?
Yattara kendi ağızından söylemedimi beni klübüm gönderdi diye ?
Klüpte söylemedimi Yattara kendi gitmek istedi diye ..?
Addolorato
08.Ekim.2007, 06:35
Açıkcası Trabzonsporun 11 Milyon €'luk teklife hayır diyememesi Yattara'nın Avrupa Yerine Katar'a Gitmek İstemesinden Daha Mantıklı Geliyor :)
goosfraba
08.Ekim.2007, 06:35
Yarın akşam 17.00 a kadar mühlet verilmiş. Katar kulübünden para yatmaz ise Yattara Trabzonspor'da kalacak.
Fietra 10
08.Ekim.2007, 06:43
Yarın akşam 17.00 a kadar mühlet verilmiş. Katar kulübünden para yatmaz ise Yattara Trabzonspor'da kalacak.
Bu sadece işi sağlama alma diyebiliriz .. Bankalar arasında olası bir karışıklığı önlemek için yapılmış bir taktik .. Hani belki Al-Saad parayı bugün yatırırda hesaba para yarın gelir vs. gibi olumsuzluklarla karşılaşmamak için .. Bugünkü basket maçında bir yönetici & 99 Yattara transfer olmayacak dedi ..
onurphaned
08.Ekim.2007, 07:15
Yattara yedek kulübesinde oturur. Maçlarda son 10-15 dakika forma giyer. Devre arası alıcısı çıkarsa satılır, çıkmazsa ikinci yarı formayı giyer ve Trabzon'u Avrupa'ya uçurur.
Bordo61Mavi
08.Ekim.2007, 10:28
Sevinimi sevinmimi ? ben kendimi taraftar olarak Yattariz bi gelecege hazirlamistim. Eger oynarsa eskisindende iyi olcaktir hic supheniz olmasin ;)
Redrum
08.Ekim.2007, 15:08
Neden oynamasın canım hayret bişey. Çok eminim, Yattara, aynı eski Yattara gibi oynar. 2. yarı falan sokmalarına da gerek yok. Ne yani, disiplin cezası yicek bişey mi yaptı Yattara? Olayı kritik hale getirmemek lazım, hele hele bunu Ersun Yanal yapmaz. Adamdan maximum faydalanmaya çalışır. Yattara oynamazsa, önümüzdeki yıllarda kocaelispora bile gidemez. Artık bunun bilincinde kendisi de. Onun için, öyle bi oynar ki..
jarosik_61
08.Ekim.2007, 18:13
inşallah bie soruna yol açmaz.yönetim ve yattara arasında bir sorun var bu futbol tkımına yansımaz inşallah
Trabzonspor
08.Ekim.2007, 18:43
yattara bugun 9.30dakı antrenmana cıkmıs yanı buda demek oluyor kı takıma donecek ve ersun hocann ınsıyatıfıne gore 11e gırer.
gs maçında şçle b 11 benım ıcımden gecen bı 11
....................sylva.............
serkan...song...egemen.....cale
...............hüseyin.................
......selçuk.........colman.........
issac...........................yattara
...........umut(gökhan).............
bolece kanatları ıyı kullanmıs oluruz vede colman kendı yerınde oynamıs ve daha fazla verım alma sansımız olur
Nedvedmania
08.Ekim.2007, 20:10
Klüpte söylemedimi Yattara kendi gitmek istedi diye ..?
Klüp biz takımdan attık demeyecek heralde. Ama yattara kendi gitseydi kendisi derdi ben ayrılmak istedim diye. :j:
Trabzonspor
08.Ekim.2007, 20:17
zaten dedı ben aıleme bakmakla yukumluyum ve sadece aılem degıl gınede bırsuru kısı benım paramı beklıyor bu nedenle bu teklıfı kabul edıyorum demıstı
Onurap
08.Ekim.2007, 20:49
Bu arada şansa adam tam bizim maçta döndü.. :D
Fietra 10
08.Ekim.2007, 21:49
Klüp biz takımdan attık demeyecek heralde. Ama yattara kendi gitseydi kendisi derdi ben ayrılmak istedim diye. :j:
İyide Yattara gitmek istediğini söylüyordu geçen sene başında çok net bir röportajını hatırlıyorum ..Profesyone oyuncuyum gibisinden konuştu ..Klübün ona gelen teklifi kabul etmesi Yattara'nın gitmek istemediği gerçeğini ortaya çıkarmaz..
Nedvedmania
08.Ekim.2007, 22:11
İyi tamam senin dediğin olsun :)
Trabzonspor
08.Ekim.2007, 22:39
kulupten acıklama
Bir süredir kamuoyunun gündeminde geniş yer tutan oyuncumuz İbrahima Yattara’nın transferiyle ilgili olarak yaşanan gelişmeler ve gelinen son nokta üzerine kulübümüzden bir açıklama yapıldı.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Kulübümüz, oyuncumuz İbrahim Yattara’nın ısrarlı talebi doğrultusunda Katar’ın Al Sadd takımıyla transfer görüşmelerine başlamış ancak gelinen noktada talep ettiğimiz bonservis bedelinin ödenmemesi nedeniyle söz konusu transfer gerçekleşmemiştir.
Al Sadd takımının teklifi üzerine konuyu değerlendiren ve ayrılma doğrultusundaki düşüncesini kamuoyuyla da paylaşan Yattara’nın söz konusu niyetini yönetim kurulumuza ve teknik heyetimize bildirmesi üzerine Katar ekibiyle masaya oturulmuş, oyuncumuz için belirlediğimiz bonservis bedeli kendilerine iletilmiştir.
Ancak uzun süren pazarlıkların ardından prensipte bir noktaya gelen görüşmeler, yönetim kurulumuzun belirlediği rakamın kulübümüz hesabına yatırılması için verdiği sürede karşı taraf yükümlülüğünü yerine getirmeyince sonlandırılmış ve transfer konusu gündemden kaldırılmıştır.
Futbol dünyasında bu tarz gelişmeleri doğal karşılamak ve duygusal değerlendirmelerden uzak durmak profesyonel yaşamın en önemli gerekleri arasındadır.
Kulübümüzün prensiplerini bozmadan, gerekli prosedürlere uymak koşuluyla, sözleşmeli oyuncumuz İbrahima Yattara’dan azami verimi alarak kendisini tekrar kazanma anlayışında olan yönetim kurulumuz bugüne kadar olduğu gibi yine her türlü önyargıdan uzak durarak önümüzdeki süreci değerlendirecek ve tartışmaların dışında kalarak tüm enerjisini yine takımımızın başarısına harcayacaktır.
Teknik heyetimizin, oyuncularımızın ve sporcumuz İbrahima Yattara’nın da aynı tavrı göstereceğine olan inancımızın altını çiziyor, taraftarlarımızdan ve medyamızdan da bu hassasiyeti bekliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur”
buda demek oluyor kı yattara gıtmıyor ve gs macında hazır sekılde olacak
08.10.2008 14:45:25
El Comandante
08.Ekim.2007, 23:05
Yahu Yattara´nin halen sakatligi devam etmiyor mu ?
Yaptigi bir röportajda Al Sadd´a gitse bile orada 1-2 hafta sakatligindan dolayi oynayamayacagini,halen hazir olmadigini belirtmisti.
Nasil olur da Gs macina hazir sekilde cikar ?
LaigLeNoiR
08.Ekim.2007, 23:25
Yattara bu durumda bırakarak gitmek istiyor ancak takım yamuk yapınca kalmak zorunda kalıyor bir de yüzsüzlük yapıyor yok ben yeni transfer falan diye takımda bağrına basıyor...
Çok ters geliyor bana.
Trabzonspor
08.Ekim.2007, 23:55
Yahu Yattara´nin halen sakatligi devam etmiyor mu ?
Yaptigi bir röportajda Al Sadd´a gitse bile orada 1-2 hafta sakatligindan dolayi oynayamayacagini,halen hazir olmadigini belirtmisti.
Nasil olur da Gs macina hazir sekilde cikar ?
milli ara oldugu ıcın bole saoldım salonda calısıomus maca yetısır heralde
Trabzonspor
09.Ekim.2007, 00:58
Katar’ın Al Sadd takımının transferini istediği ancak kendisi için belirlenen bonservis bedeli ödenmediğinden transferi gerçekleşmeyen oyuncumuz İbrahima Yattara yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yaptı.
Yattara, “Profesyonel bir futbolcu olarak kendi isteğimle ve bana verilen izinle bir transfer görüşmesi yaptım. Bu görüşmeler sırasında karşı tarafla bir aşamaya kadar da geldim. Ancak kulüpler arasında net bir anlaşmaya varılamaması nedeniylede tekrar Trabzon’da kaldım. Olanlar olmuş, yaşananlar yaşanmıştır. Artık bundan sonra Trabzonspor için elimden gelenin en iyisini vermeye çalışacağım” diye konuştu.
Kendisinin her zaman kulübüne bağlı bir futbolcu olduğunu dile getiren Yattara, “Takım arkadaşlarımı taraftarları ve buradaki herkesi sevdim ve bundan sonrada sevmeye devam edeceğim. Gelinen bu noktadan asla şikayetçi değilim ve bunu zamanla herkes görecek. Profesyonellikte bu yaşananları doğal karşılamak lazım. Bundan sonra taraftarlarımızla ve takımımızla birlikte koştuğumuz hedeflere hep birlikte kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.
bekleyıp neler olacak gorecez nşallah dedğiğ gibi takıma en ıyı skılde performansını katar
Bordo61Mavi
09.Ekim.2007, 01:01
Milli ara bize iyi yaricak galiba.
Yattara Galatasaray macinda oynamasi lazim, taraftar olarak bu macta tekrar guvenimizi kazanbilir
GeNç KaRTaL
09.Ekim.2007, 04:43
Elinde Yattara gibi bir oyuncu varken kullanmamak aptallık olur.Galatasaray maçına yetişirse Trabzonspor adına avantaj olur..
yattara bugun 9.30dakı antrenmana cıkmıs yanı buda demek oluyor kı takıma donecek ve ersun hocann ınsıyatıfıne gore 11e gırer.
gs maçında şçle b 11 benım ıcımden gecen bı 11
....................sylva.............
serkan...song...egemen.....cale
...............hüseyin.................
......selçuk.........colman.........
issac...........................yattara
...........umut(gökhan).............
bolece kanatları ıyı kullanmıs oluruz vede colman kendı yerınde oynamıs ve daha fazla verım alma sansımız olur
Yattara'yı sola çekmek mi? Sözleşmesini iptal edip serbest bırakalım daha iyi...
Bordo61Mavi
09.Ekim.2007, 09:29
Yattara'yı sola çekmek mi? Sözleşmesini iptal edip serbest bırakalım daha iyi...
Isaac la kanat degisceklerdir mac esnasinda
El Comandante
09.Ekim.2007, 10:14
Extensor´dan bir yazi okudum bu konu hakkinda,isteyen okusun diye ekliyorum.;)
Burada (http://wwwextensor.blogspot.com/2008/10/yattara-svand.html)
shamur1
09.Ekim.2007, 10:46
Extensor'un pivot forveti 37 yaşında Birleşik Arap Emirliklerine gidiyor o onu yazsın. Yattara gibi 4 sene 150 bin $ a oynayan bir oyuncunun elbette ki en doğal hakkıdır daha fazla para kazanmak. Futbolu bıraktıktan sonra bu adamın muz ortaları , 3-4 kişiyi peşine takıp çalıma dizmeleri para etmeyecek.
El Comandante
09.Ekim.2007, 12:35
Extensor'un pivot forveti 37 yaşında Birleşik Arap Emirliklerine gidiyor o onu yazsın. Yattara gibi 4 sene 150 bin $ a oynayan bir oyuncunun elbette ki en doğal hakkıdır daha fazla para kazanmak. Futbolu bıraktıktan sonra bu adamın muz ortaları , 3-4 kişiyi peşine takıp çalıma dizmeleri para etmeyecek.
Güzel kardesim Hakan Sükür oraya sirf para kazanmak icin mi gidiyor ? Adamin zaten 7 sülalesine yetecek kadar parasi var! Oraya futbol oynamak icin de gidiyor.Yattara konusu ise ortada,iki tarafin da hikayesi güzelce anlatilmis ...
Yattara para icin gitmek istedi,yönetim para icin göndermek istedi,ama sonuc ortada.:icon_biggrin:
Fietra 10
09.Ekim.2007, 21:31
Yattara yetişecek, karar Yanal'ın!
Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Dr. İhsan Alioğlu, yıldız futbolcu İbrahim Yattara'nın tıbben Galatasaray maçına kadar hazır hale geleceğini belirterek, bu maçta oynayıp oynamayacağına ise Teknik Direktör Ersun Yanal'ın karar vereceğini söyledi
Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu, Katar'ın Al Sadd takımına transferi gerçekleşmeyerek, bordo-mavili kulüpte kalan Gineli oyuncu İbrahim Yattara'nın sakatlığındaki son durum ve Galatasaray maçında sahada olup-olamayacağı hakkında bilgi verirken, Hüseyin Çimşir, Gökhan Ünal, Tayfun Cora ve Ferhat Çökmüş'ün sakatlıkları ile ilgili de açıklamalarda bulundu.
İbrahim Yattara'nın Trabzonspor için önemli bir güç oluğunu ifade eden Dr. İhsan Alioğlu, "Aklın yolu birdir. Yattara takımda kaldığı konumda Trabzonspor için her zaman önemli bir güçtür. Yattara'nın transfer sürecinde gidişi ile ilgili olarak bir burukluk yaşamadığını gördük. Moral bozukluğu içinde olmadığını aksine mutlu bir hali vardı. Bu çok önemli. Yaşamış olduğu sakatlığın izlerini tam olarak üzerinde atamadığı için antrenman açığı var. Bu hafta sonunda itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Tıbben Galatasaray maçında hazır hale gelecek ama teknik olarak kararı teknik direktörümüz Ersun Yanal verecektir. Oynatıp-oynatmama kararı onundur" dedi.
Takımda sakatlıkları bulunan Hüseyin Çimşir, Gökhan Ünal, Ferhat Çökmüş ve bu sabah yapılan çalışmada ağrıları artarak antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kalan Tayfun Cora'nın sakatlıklarının ciddi olmadığını belirten Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Dr. İhsan Alioğlu, "Oyuncuların ciddi bir sakatlıkları yok. Konyaspor maçı öncesi üst yüklenmeden dolayı kaynaklanan problemler yaşıyorlar. Galatasaray maçına kadar zaman bulunması nedeniyle oyuncularımız riske etmek istemediğimiz için salonda ayrı bir çalışma programı verdik. Hafta başında bu oyuncularımızda takımla birlikte çalışmalara başlayacaklar" diye konuştu.
Her maçın kendileri için önemli olduğunu belirten İhsan Alioğlu, "Bizim için her maç önemli. Takım ayrımı yapmıyoruz. Ancak Galatasaray derbi maçı olması nedeniyle Trabzonspor camiası için ayrı bir özelliği var. Yarışmacı bir takım olmamız, Galatasaray'ın hem ligdeki en önemli rakiplerimizden biri olması, hem de ezeli rakibimiz olduğu için bu maçtan mutlak galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Sağlıklı bir şekilde başlayıp, sağlıklı bir şekilde bitirerek liderliğimizi korumak istiyoruz" açıklamasında bulundu.
Ajansspor
jarosik_61
09.Ekim.2007, 21:41
ben yattarnın yerinde olsam trabzonspora geri dönmem hakkında konuşan yöneticiler(başkanda dahil) yattarayı basının önüne attı suçu yattarada gösterir gibi şuç onda yada yönetimde farketmez bir futbolcu eğer transfer durumu varsa yönetimin tek yapması gereken teşekkür etmesi idi.biz taraftarlar eleştirebiliriz ama en tepedeki kişi bunları yapmaması lazımdı.
bayram tatilinde yattarayı tesislerin içine sokmadılar h.ulusoy tesislerinde çalıştı bu tam bir yönetim skandalıdır yattara bunuda unutmamıştır.tam bir saatli bomba gibi nerde ne zaman patlayacağını görecez.ben olsam yattaranın yerinde o kadar laftan sonra paf takımla antremana çıkar 1.3 milyon euro yıllık paramıda takır takır alırım.ama yattara yönetim eleştirisini sineye çekip antremanlara çıkıyo hadi bakalım bundan sonra ne olacak.
son olarak eğer yattara maçlarda oynarsa yine aynı yerinde oynar isaac promise umut un yerine oynar.öyle yattara bir kanatta isaac bir kanatta olmaz takım savunması çöker.umut yerine isaac olur yattara da sağ kanatta oynamaya devam eder
Trabzonspor
10.Ekim.2007, 18:31
Güzel kardesim Hakan Sükür oraya sirf para kazanmak icin mi gidiyor ? Adamin zaten 7 sülalesine yetecek kadar parasi var! Oraya futbol oynamak icin de gidiyor.Yattara konusu ise ortada,iki tarafin da hikayesi güzelce anlatilmis ...
Yattara para icin gitmek istedi,yönetim para icin göndermek istedi,ama sonuc ortada.:icon_biggrin:
ne yanı o kadar parayı redmıedecen :D bıda kım verırdı o parayı o adama tmm teknık ıyı oynuyo ama kımse vermezdı.hemde hakan 37 yasına gelmıs oynucagı lkada oynamıs futbolunu para ıcın gıdıodur bence