Log in

View Full Version : Geçen Sene Bu Zamanlar(Fenerbahçe)

Universal
29.Eylül.2007, 02:30
Büyükşehir Bld. 2 - 0 Fenerbahçe
Fenerbahçe 2 - 1 Gaziantepspor
Fenerbahçe 1 - 0 Sivasspor
Hacettepe 1 - 1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 1 - 1 Çaykur Rizespor
Bursaspor 1 - 1 Fenerbahçe

Burada geçen sezon ligde oynadığımız ilk altı maçta Fenerbahçe 9 puan toplamış. Fenerbahçe bu hafta Kayserispor'u evinde yenerse tekrar 6 maçta 9 puan toplamış olacak. Ama nedense öyle bir yorumlar varki Fenerbahçe Kulübü sanki geçen sezona göre daha kötü başlamış gösteriliyor. Ama Fenerbahçe'nin matematiksel olarak geçen yıla göre aynı puanda olduğuda ortada.

asatilla
29.Eylül.2007, 04:48
Bu sefer yenilgilerin fazla olması ortalığı karıştırdı.Sonuçta aynı puan fakat elimizdeki kadronun da yenilgiler almaması lazım diye düşünüyorum ben.

GeNç KaRTaL
29.Eylül.2007, 05:02
Sen takımından sezon başlangıcı olarak bu sezon memnun musun? Geçen sezon memnun muydun? Önemli olan bu.Fenerbahçe bir şekilde toparlanır yarışa dahil olur..Ki geçen sezon Fenerbahçe ligde başarılı değil sonuca bakarak konuşursak.Geçen senede lige kötü başladık ama şampiyon olduk gibi bir araştırma olmuş.Geçen sezon Fenerbahçe 1 puan eksik alsaydı ligi 4.sırada tamamlayıp İnte-Toto'ya gidiyordu..

Universal
29.Eylül.2007, 05:12
Ben memnun olduğumu belirtmedim ama; geçen yıla göre bir farkın olmadığını belirttim. Sadece bu sezon yenilgiler tattık o kadar. Fenerbahçe'de geçen yıl sezon başında kötü futbol oynuyordu. Bu yıl sadece hücum hattı daha kuvetli olduğunu düşünüyorum ama; skoru koruyamayan bir takımız.

El Comandante
29.Eylül.2007, 05:16
Gecen sene kaybedilen puanlar yüzünden zaten Fb sampiyon olamadi.Hem bu sene lig daha cetin gececek,sampiyonluk yarisi veren takim sayisi artti.Ligdeki Anadolu takimlari da güclendi.Gecen sezondan örnek veripte bu sezonki Fenerbahceyle kiyaslaman yanlis.Fenerbahcenin gidisati hic iyi degil,rakiplerine karsi baskili olamiyor,bilakis rakip kim olursa olsun Fenerbahce karsisinda baskin taraf oluyor.Fenerbahce böyle devam ederse,ilk 4e giremez bu sezon.

shamur1
29.Eylül.2007, 05:19
İyi de önemli olan Puan mı sadece ? Bu sene Fenerbahçe top oynamıyor ki doğru dürüst. Farzet ki bu top oynamayla 6 değilde 12 puanınız olsa memnun oLurmuydun ?

Sekopej
29.Eylül.2007, 05:20
Geçen sene bu dönemde Inter'i yenmiştik, o nedenle ligdeki kayıp pek önemli değildi.

Geçen sene Galatasaray 79 puanla şampiyon olmuştu bu sene şampiyon olacak takımın bu puana ulaşacağını sanmıyorum. Bu nedenle bu hatalarda kaybedilen punlar çok büyük sorun oluşturmaz yeter ki takımda bir ışık görelim.

GeNç KaRTaL
29.Eylül.2007, 05:23
Birde şöyle bir şey var.Geçen sene bu zamanlarda Fenerbahçe Avrupa'ya İnter galibiyeti ile başlamıştı.Bu sezon ise Porto mağlubiyeti ile başladı..

bay e-ko
29.Eylül.2007, 05:58
Zaten takımın kaç puan aldığı şu an çok da taraftarın gözünde değil. taraftar mücadele etmesini istiyor takımın. Koşmasını, hırpalamasını, dişiyle mücadele etmesini istiyor. Bence ARAGONEs' in bunda çok fazla etkisi yok. Elbette hataları var ama takıma sahada koşmayın demiyordur herhalde.

Fernando Gago
29.Eylül.2007, 06:51
Geçen sene Fenerbahçe'nin TSL'deki performansı iyi miydi sanki ? Liderden 6 puan fark yemiş ve 3lü averajla 2. olan bir takımdan söz ediyoruz :)

Geçen seneden Aurelio dışında eksiğimiz yok ama buna rağmen eksiklerimizi kapatmış değiliz Kanat sistemi oynayan bir takım için kanatlarımız çok kötü transfer yapıldı mı ? Hayır , Geçen sene Aurelio'ya partnet ararken bu sene Aurelio'nun gitmesine rağmen transfer yapılmadı ( Josico'yu "transfer" olarak değerlendi,rmek istemiyorum ) ... Takıma transfer edilen oyuncular çok zayıf ve bizim beklentilerimizi karşılayacak tipte oyuncu değiller Yönetim bunuda göremedi Her zamanki gibi "marka"ya bakılarak oyuncu alındı.Fenerbahçe'de Burak ve İlhan kurtarıcı olarak oyuna giriyor söylenecek fazla bir şey yok Beşiktaş'ta Bobo yedek bekliyor

Birde diğer faktörlere baktığımızda Trabzon Galatasaray Beşiktaş bu sene çok iyiler Sivas Kayseri Antep Bursa gibi takımlardsa derinden işi götürüyorlar yani Fenerbah.enin işi hiç kolay değil E göz var nizam var rakiplerimin oynadığı futbola bakıyorum Birde bizim futbola bakıyorumda Umut yok Işık yok :)

Neron_FB
29.Eylül.2007, 08:00
1. Fenerbahçe ligde geçen sene de kötüydü..O ilk haftalar yüzünden şampiyon olamadık zaten..
2. Bu sene benim gözümde Guiza'dan başka yararlı futbolcu alınmadı
3. Fernando Gago'nun da dediği gibi rakipler çok daha sağlam..
4. Geçen senenin başında her şeye rağmen anderletch maçları bana umut vermişti..Inter galibiyeti umudumun boşa çıkmadığını gösterdi..Bu sene öyle bi umut hala göremedim..Ne Türkiye'de ne Avrupada.. Bu sene tek bahanem, deivid'in sakatlığı..O iyileştiğinde de böyle olmaya devam edersek.......

Takımımızın tabiki sonuna kadar arkasındayız.. Ama; Aurelio'nun yıllarca taşıdığı yük Maldonado gibi bi futbolcuya kalıyosa, bu işte bi yanlışlık var demektir...Kusura bakmasın kimse ama Orta sahamız yok gibi..

GodfatheR
29.Eylül.2007, 08:11
FB yıllardır lige kötü başlıyor.7-8 hafta sonra toparlıyor ve yarışa ortak oluyor.Sakatlar düzelip döndüğünde,yeni transferler takıma alıştığında 1-2 maç üst üste kazandığımızda kendimize güvenimiz geldiğinde bundan çok çok çok daha iyi bir takım olucaz ve yarışa tekrar ortak olucaz gerçi ortağızda ;)

BeaT
29.Eylül.2007, 08:24
fenerbahce her sezon kötü başlıyor fakat biz taraftarlar toparlanacağından umutluyduk her sene ki öylede oluyordu fakat bu seneki oynanan oyundan ve performanstan kimse memnun değil gelecekle ilgili kabus bile olabilir fenerbahce için bu sene ama umarım ki ben yanlış düşünüyorumdur.

GodfatheR
29.Eylül.2007, 08:35
Bak geçen sene umutluydum diyorsun hangi maçta umut ışığı yandı sende.

Bursa'mı tek kale oynadı rakip.

Oftaş'mı tek pozisyonumuz attığımız gol.

Kadıköyde ki Rize maçımı en az 5 net pozisyon verdik.Ve O sene Rize düştü:)

Son oynanan Sivas maçına gelirsek.İlk yarı bence gayet iyi oynadık top tuttuk,golü de bulduk.Ama 2.yarı Alex iyice sakatlıktan dolayı bitince hoca da bunu görmeyince maç döndü.Gerçi Güiza'nın topuk pasında Alex o topun dibine girebilse maç 0-2 olucak ve maç orda biticek.

Yani ben kesinlikle ümitsiz değilim.Bu sene rakipler daha iyi deniliyor.Evet Trabzon çok daha iyi,Bjk defansı düzeltti fena değil,GS'ye gelirsek geçen sene bu zamanlarda çok daha iyiydi 7 maçta 6 galibiyet ile başlamıştı.Hatta Kadıköy'e namağlup gelmişti.Yani rakipler bu sene uçmuyo.

Benim görüşüme göre bu kadar karamsar olmamalıyız.Başımızda kendini kanıtlamış bir hoca var.Takımı en yakın zamanda toparlayıp bize eskisinden de iyi FB izlettireceklerine eminim.

DisCo
29.Eylül.2007, 08:43
Geçen sene bu zamanlar Fenerbahçe böyleydi bu senede böyleyiz mutlaka toparlarızdan çok biz neden her sene bu durumu yaşıyoruzu tartışmalıyız.

Takımdaki mevcut kadro hem Fener taraftarının beklentilerini hemde Aragones'in kariyerini bilerek baltalamaktadır. Yıllar yılı büyük takım olarak kabul gören Fenerbahçe'nin, Anadolu kulübü zihniyetinde oynamasının sebebi nedir. Sizcede birşeyler olağanın dışında gitmiyor mu? Bunun uyum sorunu olduğuna ben inanmıyorum. Belki ben hikaye yazıyorumdur ama takım bilerek oynamıyor neredeyse.

Yönetimin, teknik adamın, futbolcuların mutlaka hataları var. Ama Fenerbahçe ligde bu kadar kötü oynayamaz. Avrupa olsa anlarım ama formasını bıraksanız liderliğe oynayacak bir takımın bu halde olmasının başka sebebleri var.

GodfatheR
29.Eylül.2007, 08:49
Takım istekisz olduğuna katılmıyorum.Takımın üstünde özellikle deplasman maçlarında gereksiz bir baskı var.Deplasmanda öne geçiyoruz.Anadolu takımı gibi geri çekiliyoruz.Bence bunun nedeni oyuncuların "Aman skoru koruyalım,Aman gol yemeyelim" yani 1-2 maç üst üste kazansak kendimize gelicez.Çıkış maçı Kiev maçıdır ayrıca.

Fernando Gago
29.Eylül.2007, 08:49
Zico ile 100.yıla kötü başladık doğrudur Zico İstifa Yönetim İstifa sesleri ile ite kaka 70 puanla şampiyon olduk

Zico ile yine kötü başladık 73 puanla Liderden 6 puan fark yedik ve averajla 2.olabildik yani aldığımız puana göre 4.cü de olabilirdik

Yani öyle bir konuşuluyor ki Fenerbahçe sezona kötü başlar ama sonra şov yapa yapa 4er 5er maçları kazanır gibisinden bir hava var İş işten geçince bunun farkına varıcaz ama çok geç olacak :)

GodfatheR
29.Eylül.2007, 08:53
Yani öyle bir konuşuluyor ki Fenerbahçe sezona kötü başlar ama sonra şov yapa yapa 4er 5er maçları kazanır gibisinden bir hava var İş işten geçince bunun farkına varıcaz ama çok geç olacak :)

Evet Deniz ben aynen öyle diyorum.Sende burdasın bende burdayım.Bu takım zaman geçtikçe daha iyi olucak ve seri galibiyetlere başlıycak.

Fernando Gago
29.Eylül.2007, 09:08
Evet Deniz ben aynen öyle diyorum.Sende burdasın bende burdayım.Bu takım zaman geçtikçe daha iyi olucak ve seri galibiyetlere başlıycak.

Bende küme düşer demiyorum heralde illa ki bu durumdan daha iyi yerlere geliriz ama o zaman çok geç olacağını düşünüyorum rakiplerimizden 9 10 puan fark yedikten sonra açılmanın bir manasıda yok

Açıkcası Şampiyonlar Liginde gruptan çıkacağımızı düşünmüyorum 3.olursakta başarıdır , Ligde şampiyon olacağımızı düşünmüyorum ilk 2ye girip Şl bileti almak başlarıdır

BeaT
29.Eylül.2007, 10:45
gago ya katılıyorum şl de uefa ya gitmek başarı olur ligde ise ara transfer donemine kadar 9-10 puan fark olur liderden.Ayrıca osman ve disco bence çok iyimser bakıyorsunuz olaylara bence en başta hatalıydı aragones gelerek bir kere istikrar isteniyorsa bir takıma neden 70 yasındakı aragones geliyor ve gecen haftalardada fenerbahceyi şampiyon yaparak birakmak istiyorum demeciylede fazla kalmayacağını belirtiyor fenerbahce istikrarlı genc ve kendine güveni olan bir teknik direktör aramaya başlamalı.

Varonil
29.Eylül.2007, 12:45
Ben şahsen geçen seneki performanstan da memnun değildim,bu senekinden de değil.N.Ş.A'da bizim ilk 5 haftada 12,13 puan toplamamız gerekiyordu.

Sen gittin Tuncay gibi çok yönlü bir kanat oyuncusunu kaybettin,(sadece taktiksel olarak bakmayalım,takımın ü.özat'tan sonra 2.kaptanıydı),çok değil 1.5,2 sene önce Almanların bilmem kaç milyon dolar teklif ettiği Appiah'ı bedavaya gönderdin,Aurelio gibi takımın sistemindeki en önemli oyunculardan birisini de kaybettin.Bu giden oyuncuların yerleri dolduruldu mu? Bence hayır.

Devamlı başarının anahtarlarından birininde kadro derinliği,takımın yedek oyuncularının da ideal 11'indeki oyuncular kadar kaliteli olması olduğunu düşünüyorum.Geçen sene ligde şampiyonluğun kaybedilmesi bu yüzden oldu bence.Keza bu sene kadro derinliğinden eser yok kanımca takımda.

Yine de çok karamsar olmadığımı da belirtmek istiyorum,bir şekilde bu takım toparlanır diye düşünüyorum.Artık Azizsilin mi olur,Luissilin mi olur bilemem.Orasını ilerleyen günlerde göreceğiz.

JunkChorn
29.Eylül.2007, 12:48
Bende küme düşer demiyorum heralde illa ki bu durumdan daha iyi yerlere geliriz ama o zaman çok geç olacağını düşünüyorum rakiplerimizden 9 10 puan fark yedikten sonra açılmanın bir manasıda yok

Açıkcası Şampiyonlar Liginde gruptan çıkacağımızı düşünmüyorum 3.olursakta başarıdır , Ligde şampiyon olacağımızı düşünmüyorum ilk 2ye girip Şl bileti almak başlarıdır

Bu durumdan sonra mı başarıdır?
yoksa bu kadro ve yönetim ile mi başarıdır?

a.arıcı-11
29.Eylül.2007, 16:41
Bence arada çok büyük fark var geçen sene lige kötü başlamıştık fakat o sıralar bir İnter maçı oynamıştık ki bu takımda iş var demişti herkes ama bu sene o tarz bir futbolu bırakın 1 maç boyunca 30dk boyunca bile göremedik aradaki fark bu bence.

Bana göre devre arasına kadar takım istikrarsız gider puan farkı açılır ama ikinci yarıyla birlikte Aragones'in sistemi oturur ve takım devre arasında alınacak adamlarla beraber iyi oynamaya seri galibiyetler almaya başlar ama o zamana kadar Aragones takımın başında kalır mı o ayrı problem...

Fernando Gago
29.Eylül.2007, 17:36
Bu durumdan sonra mı başarıdır?
yoksa bu kadro ve yönetim ile mi başarıdır?

Hepsi bir bütün bence Kadromuz yeterli değil Daha önce dediğim gibi geçen seneki eksik bölgelerimize transfer yapılmadı üstüne Aurelio gibi bir kaleyi kaybettik Appiah elini kolunu sallaya sallaya gitti Yönetim bu durumları sadece izledi

Yinede Fenerbahçe iyi konsantre olsa özgüveni yakalasa şampiyonluğa oynayabilecek bir kadrosu var sonuçtya TSL'nin kalitesi ortada Bence Porto'dan da Kiev'den de iyi kadromuz var ama olmuyor senelerdir böyle sürekli kazanamıyoruz ciddi oynamıyoruz çok komik puan kayıpları oynuyoruz ve ciddi anlamda bir sezon içinde max 3 4 tane "çok iyi" oynadığımız maç oluyor onun haricisnde bireysel yetenekler sırtlıyor

Bu durumun oluşmasında en büyük suç yönetimindir . Yönetim her açıklamasında dünya klübüyüz dünya klübüyüz derse olacağı bu Tamam 2 3 sene önce rakiplerimiz ile aramızda ciddi farklar vardı Kadrolara baktığımızda Fenerbahçe'nin bariz bir farkı oluşuyordu ama bu fark çoktan kapandı Rakiplerimizi en az bizim kadar kalitesli kadroları var Yönetim bunu hala göremiyor "Geçen sene yürüye yürüye şampiyon olmalıydık" diyen Aziz Yıldırım Alex'siz bir Fenerbahçe'nin kaleye gidemediğini görmedi mi acaba ? Oyuna kurtarıcı olarak Kazım ve Ali Bilgin'in girdiğini göremediler mi ? Gökhan çıkıyor Fenerbahçe Türkiye'nin zirvesidir Tek büyük vardır diyor Volkan çıkıyor bu sene ligi erken bitiririz diyor olacağı bu işte daha 5.hafta liderden 7 puan fark yemişsin :)

Diyeceğim odur ki Fenerbahçe bu sene yukarılara oynar ama şampiyonluk potasına giremez , Avrupada Şl bileti çoktan gitti en büyük başarı UEFA olur bakalım bunu yapabilecek miyiz ?

wonderkid99
29.Eylül.2007, 18:09
Geçen sene fenerbahce iyi oynuyodu bence bu sene eleştirilmesindeki neden bu.bu sene fenerbahce çok kötü oynuyo deplasmanlarda.aziz yıldıırım geçen seneden dahada güçlendik diyo ama hiçte öyle gözükmüyor tamam sakatlar var ama giden oyuncuların yerine iyi oyuncular alınmadı.gidip villarealın 32 yaşında 3. orta saha oyucusu alındı yükselişte bir fb ye yakışmayan bir transfer.josico gibi türkiyede bir yıgın futbolcu var.ayrıca emre belözoglunun alınması.tamam emre gerçek anlamda gücünü yansıttgı zaman çok mükemmel bi oyuncu ama sakatlıklar yüzünden ne zmandr top oynnadıgını göremedik ve formsuzlugu üstüne..fenerbahcenin geçen sene bu kadar güzel işler yapmışken bu sene onlardan çok iyi oyuncular almalarını bekliyodum ama sonuç hayal kırıklıgı..

GodfatheR
29.Eylül.2007, 18:21
Yav bırakın geçen senenin başında hangi maç iyi oynadı ki.Ayrıca geçen sene F.Bahçe ligde çok iyi oynadığı maçlarda 4-5 i geçmez.

Sekopej
29.Eylül.2007, 18:39
Geçen sene değil önceki senelerde de böyleydi. Zico büyük maçlar için çok iyi bir taktik kurmuştu, bunu avrupa ve derbi maçlarında çok rahat gördük. Ama küme düşen takımlara da 10 puan kaybettiğimiz oldu. Bu dengeyi kuramadığı için Zico gönderildi.

Aragones geldi hücum oynatacağım dedi ama eldeki imkansızlıklar üstüne Semih'in de sakatlanması geçen sene oynanan sisteme dönmemizi sağladı ama takımda geçen sene başarılı olan oyuncular olmayınca bu sistemde işlemedi.

Geçen sene de demiyor muyduk Alex'i kitleyince Fenerbahçe kazanamıyor diye. Derbiler dışında çok da iyi oynadığımız 3-4 maç ya vardır ya yoktur.

Aradaki fark takımda düzelmeye yönelik bir ışık yok. Sakatlar sakatlar diyoruz bakalım geldiklerinde göreceğiz. Asıl sorun yanlış izlenen politikalarda;

Bir yorumcudan dinledim, Denizli'de Fenerbahçe şampiyonluğu kaybettiğinde yedek kulübesinde Anelka oturuyordu dedi. Anelka şu anda avrupanın en iyi takımının forvet oyuncusu, sen yedekte böyle bir oyuncu oturtabilirken şimdi Burak, İlhan vs vs gibi oyuncuları oturtuyorsun.

Bu 1 senede olan bir durum değil, yıllardır takım güç kaybetti ve şimdi sakatlıklarda da en kötü halini aldı. Belki de başkan artık o heyecanını kaybetti, bu nedenle de mayısta bırakabilirim diyor, bu değerin daha da çökmemesi için bu değişiklik faydalı olabilir.

Bu sene içinse zorlanarak da olsa yarış içerisinde oluruz diye düşünüyorum, devre arası ciddi takviyeler mutlaka olacaktır, seri galibiyetler almaya başlasa takım liderden fazla uzaklaşmadan devreyi tamamlayabiliriz, derbileri içeride oynayacağız, onları kazanmak da lehimize olabilir yeter ki bır ışık görelim, bu ışık Kiev maçında kendini gösterir umarım.

GodfatheR
29.Eylül.2007, 19:04
Rıdvan Dilmen yapmıştı o yorumu abi.Gerçeken çok çok yerinde bi yorum.3 sene önce yedek Anelka 3 sene sonra kurtarıcı Burak :(

DisCo
30.Eylül.2007, 01:17
Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona, 6 Belçikalı futbolcu karşısında ne yapacağını şaşırmış durumda. Tahmin edileceği gibi, ne kadar büyük bir yıldız olursa olsun Maradona da, 6 rakibini birden geçmeyi başaramadı. O anda pas verecek bir arkadaşını aradı gözleri, ama bulamadı.

http://www.haberturk.com/2008/09/29/kuturesim/maradona_belcika.jpg

Bu fotoğraf 1986 Dünya Kupası'nda çekildi. Finalde Almanya'yı 3-2 mağlup eden Arjantin, Meksika'da düzenlenen turnuvayı yıldız futbolcusu Maradona'nın muhteşem futbolu ve şık golleriyle kazandı. Fotoğraf makinesinin arkasındaki isim Steve Powell, bu poz sayesinde muhteşem bir üne kavuştu. Evet, o kadar ünlü bir kare ki, hala gazetelerde manşete çıkıyor. İngiliz gazetesi Times, bu fotoğrafı kullandı ve altına West Ham United Menajeri Gianfranco Zola'nın ağzından şu cümleleri yazdı: "Maradona'nın bile iyi takım arkadaşlarına ihtiyacı var."

Fenerbahçe, Süper Lig'de son 20 yılın en kötü lig başlangıcını yaptı. İlk 5 hafta sonunda 3 mağlubiyet, 2 yenilgi alarak sadece 6 puan toplayabildi. Ortak düşünce, sarı-lacivertli takımın futbolunun keyif vermediği yönünde. Özellikle deplasman maçlarında sergilenen futbol ve alınan kötü sonuçlar ilerisi için umut vermek yerine sarı-lacivertli taraftarların karamsarlığını artırıyor.

Fenerbahçe'de savaşan, skora etki edecek tek futbolcu Alex görünümünde. Yeni transfer Emre Belözoğlu, Aurelio'nun boşluğunu doldurması beklenen Josico ve Maldonado henüz form tutamadı. Güiza ileride tek kalıyor, çok çalışkan bir santrafor ancak bu çaba şu ana kadar tabelanın değişmesinde pek de etkili olmadı.

Sivasspor'la deplasmanda oynanan ve 2-1 kaybedilen son lig maçında sakat sakat oynamasına rağmen Brezilyalı futbolcu Alex elinden geleni yaptı. Daha önceki karşılaşmalarda olduğu gibi, yaptığı asistler ve golleriyle kuşkusuz Fenerbahçe'nin en yararlı futbolcusu durumunda. Ancak Maradona'nın fotoğrafında bahsettiğimiz gibi, tek bir futbolcunun çabasıyla galibiyet alınmıyor. En büyük yıldızlar bile iyi takım arkadaşlarına ihtiyaç duyuyor.

Eleştirilerin odak noktası teknik direktör Luis Aragones. 'Eksiklikleri görüyor, ama gerekli müdahaleleri zamanında yapamıyor' iddiasıyla kötü gidişin sorumlusu olarak gösteriliyor. Hem İspanyol çalıştırıcı hem de Fenerbahçe için Dinamo Kiev maçı eleştirileri durdurmak ve Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak adına ilk adımı atmak için önemli bir fırsat. Çünkü Kiev karşısında alınacak kötü sonuç-kötü futbol, Aragones üzerindeki eleştirilerin dozunu artıracak ve İspanyol hocanın gönderilmesi yönündeki görüşlerin daha net bir şekilde dillendirilmesini sağlayacak.

Kendilerinden çok şey beklenen futbolcuların artık ağırlıklarını koyarak, Fenerbahçe'yi düzlüğe çıkartmaları gerekiyor. Sadece Alex'in çabasının yetmeyeceği geride kalan 5 maçta çok iyi anlaşıldı. Kiev maçı hem Aragones hem Fenerbahçe için kötü gidişi durdurmanın tam zamanı.

HaberTürk

anil luque
30.Eylül.2007, 02:09
fazla söze gerek yok bence .. boyle bır sezon baslangıcı fenerbahceye hıc yakısmıyor .. ustelık sampıyonlar lıgınde yarı fınalın esıgınden dondukten sonrakı sene ..

Estranged
02.Ekim.2007, 08:56
Fenerbahçe 2 - 1 Gaziantepspor
Fenerbahçe 1 - 0 Sivasspor
Hacettepe 1 - 1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 1 - 0 Inter Milan

Gaziantepspor 1 - 0 Fenerbahçe
Hacettepe 2 - 1 Fenerbahçe
Sivasspor 2 - 1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 0 - 0 D.Kiev

Geçen seneki takımlarla yaptığımız maçlar.Bir gerileme var gibi göründü bana.gerek avrupada gerek türkiyede.

matrockmamy
02.Ekim.2007, 09:24
herşeyi açıklıyor yazı.. ama edu geldi artık pek kolay gol yemeyiz.
not:" İlk 5 hafta sonunda 3 mağlubiyet, 2 yenilgi alarak sadece 6 puan toplayabildi." :D

Varonil
03.Ekim.2007, 23:37
Zico'nun geldiği ilk sene oynadığımız futbol çok da iyi değildi.Hele hele 100.yıl gibi camia için çok önemli bir senede çok da şaşalı bir sezon geçirdiğimizi söyleyemem futbol branşında.

Şampiyonlar Ligine kalmayı beklerken Dinamo Kiev'e elenmiş ve UEFA Kupasına katılmıştık.Bunda transferde ve hoca seçiminde geç kalan yönetimin payı büyüktü.

Ligde küme düşme mücadelesi veren takımlara puan vermiştik.Sakaryaspor,Kayseri Erciyesspor,Antalyaspor gibi takımlar bizden puan almayı başarırlarken,Bursaspor,Ç.Rizespor,Denizlispor gibi küme düşmekten son anda kurtulan takımlara da bizden puan almışlardı.

UEFA Kupasında çok iyi oynadığımız bir Newcastle maçı hatırlıyorum.Yine deplasmanda çok iyi oynadığımız bir AZ maçı hatırlıyorum.

Tabi bütün bunlarda o senenin başında kurulan yeni bir kadronun birbirine alışma süreci çok yüksekti.

Ardından Zico 2.senesinde istediği transferleri takıma almış ve Şampiyonlar Liginde müthiş bir başarıya imza atmıştık.

Sonuç olarak yeni bir döneme giriyoruz ve bu yeni dönemde Aragones'in Türkiye'ye ve Fenerbahçe'ye,bizim de Aragones'e alışmamız için biraz süre gerekiyor.Ve tabi bunun içinde çok zor olduğu belli ama biz Fenerbahçe taraftarlarına sabır gerekiyor.

Hep destek tam destek felsefesiyle biz desteğimizi futbol takımımızdan esirgemeyelim,şu an içinde bulunduğumuz durum 1-2 ay sonra çok farklı olabilir değişebilir.

Yalnız şuna çok dikkat etmesi lazım yönetimin;takımın başında en kötü 2 sene kalacak Aragones takımdan ayrıldığı zaman yerine gelecek hocanın Aragones'in takıma alıştıracağı mantalite'ye yakın,takımın kolay uyum sağlayacağı bir hoca olması gerekiyor.Galatasaray'ın yaptığı Kalli-Skibbe hareketi gibi.Ben inanıyorum,Aragones belki bu sene takımı şampiyon yapamasa da ileriki yıllarda alınacak şampiyonlukların,kupaların temelini hazırlayacaktır...

Öff baya uzun yazdım be. :) Ama ne yalan söyleyeyim döktüm bütün içimden gelenleri ;;) :D

TR.CaPTaiN
04.Ekim.2007, 02:13
Geçen sene şampiyonluk kaçmasına rağmen Avrupa'daki başarıdan dolayı takım alkışlandı. Şampiyonlar Ligi başarısı Turkcell Süper Lig başarısızlığını örttü. Bu sezon Şampiyonlar Ligi kalkanı da çöktüğünden dolayı taraftar karamsar.

Geçen sene Sevilla deplasmanında 2-0 mağlup duruma düşmesine rağmen pes etmeyen turla dönen, Chelsea maçında mağlup duruma düşmesine rağmen kazanan takım gitti yerine Sivasspor'a karşı öne geçen fakat mağlup olan takım geldi.

Varonil
04.Ekim.2007, 02:29
Zico ile 2.senemiz ilk seneye göre oranla daha iyiydi.Zico'nun ilk senesinde yapılan transferlerden belli bir kısmını yönetim yapmıştı,fakat 2.senesinde sistemine uyacak isimler almıştı.Aragones belli ki şu anda İspanya Milli takımında oynattığı sistemi oynatmak istiyor Fenerbahçe'de ve bu şu anki mevcut oyuncularla imkansiz.İlerideki Villa-Torres ikilisini Alex-Güiza olarak buldu ama sorun orta saha 4'lüsünde.Kazım-Maldonado-Emre-Uğur'dan İniesta-Xavi-Senna-Silva olmasını istiyor Aragones.Bu imkansız birşey.

Şu gözüküyor ki hocamız sistemini ancak Ocak ayında kendi taktiğine uygun oyuncuları takıma katarsak oturtacak gözüküyor.Sistemde değişiklik yaparsa (Zico'nun Newcastle maçı öncesi yaptığı zorunlu değişiklik gibi) ŞL'de en kötü bir grupta 3.cülük ligde de ilk yarı sonunda ilk 3 bekliyorum ben.

PesimiSTyLa
06.Ekim.2007, 06:23
Artık aynı degil :)

bay e-ko
06.Ekim.2007, 06:29
Artık aynı degil :)

Kesinlikle :)