View Full Version : Spordan anlamayan yazar olmasın!!
Ya bugün CNN de bağış ertem die şapkali bi spor yazarı.Yanlız bu adam gerçekten yazarmı şüphe etmeye başladım.Ya diorki Sunderland 10 puan topladı ingltrde sonuncu 35 bin taraftar geldi fenerbahçe liderliğe oynuo 30 bin seyirci gelio.Yani cok sacma dio.Şimdi böle bi karşılaştırma yapanın aklından şüphe ederim.
1-Bu spor yazarı acaba biliormu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu stadyumunda Maç izlemek için türkiye standlartıının üstünde maç bileti alindiğini?
2-Bu spor yazarı acaba biliormu ingilteredeki durum ile türkiyedeki seyirci potansiyeli aynımı ?
3-Ayrica İngilterede maç a hafta sonu eğlencesi bir sinema,bir tiyatro olarak bakilior(Lampardın bir röportajından) bizde hangi gözle bakilior maça gidenlere?
Peki ya Türkiyede Fanatik?Holigan?Kavgacı?
bu konuyu buraya açtım çünkü maç izleyebilmemiz için kendimize çeki düzenin kalkması gerekior.KÜFÜRE SON VERİLSİN.ve spordan anlamayan adamlarında eline kalem verilmesin.
meddah
13.Mart.2006, 08:25
Ertem değil, Erten..
Sıradan biri değildir; Radikal'de yazarlık, Federasyon'un "Tam Saha" dergisinde yazı işleri müdürlüğü yapıyor, daha eskiden İletişim yayınları'nda editördü, özellikle futbol konusunda yayına giren sürüyle kitaba katkısı vardır, falan da filan.. Şapka konusuna bir şey diyemeyeceğim, bence de çok hoş durmuyor..
Programı seyretmedim ama anladığım kadarıyla adamcağız senin ilk maddende söylediğinin farkında ve ikinnci - üçüncü maddelerde söylediklerinin aynısını söylüyor.. Yani eleştirirsi Fenerbahçe'ye değil, Türk futbolsevere..
Aha gene söylüyorum, olur olmaz her şeyi eleştiri addedip, hemen savunmaya geçiyorsunuz..
e_mali
13.Mart.2006, 11:48
ben de o adamin tipini begenmiyorum ama cok dogru konustuguna cok sahit oldum.
Yani bence futboldan iyi anlıyor.
Sapkası cok antipatik olunca insan onyargılı yaklasıyo sanırım :)
apaydin2148
13.Mart.2006, 12:08
bence çok iyi anlıyor futboldan.Beğeniyorum yorumlarını.
eğer futboldan anlamayan yorumcu görmek istiyorsanız CNNTurk'ü açın.orada bi üçlü var evlere şenlik:)
bence çok iyi anlıyor futboldan.Beğeniyorum yorumlarını.
eğer futboldan anlamayan yorumcu görmek istiyorsanız CNNTurk'ü açın.orada bi üçlü var evlere şenlik:)
kardeş oda zaten bu üçlüünün içinde bunu biliormuydun?
meddah
13.Mart.2006, 13:15
CNNTürk'teki Futbol programları:
Futbol Ekstra:
Sunucu Alp Özgen, daimi konuklar Banu Yelkovan ve Bağış Erten.
Futbol@CNN TÜRK:
Sunucu Barış Kuyucu, daimi konuklar Osman Şenher ve Can Bartu.
Futbolmania:
Sunucu Cem Yılmaz, daimi konuklar Ömer Çavuşoğlu, Aziz ÜStel ve Faik Gürses.
Acaba kim hangisini kastediyor?
TüMeR_yAğıZ
13.Mart.2006, 13:37
Adam bencede doğru söylemiş.Türkiye standartlarını yükseltmemiz gerektiğini belirtiyor.Ayrıca boş adam da değil Bağış Erten bence.İşte bizim stadlarımız dolarsa bir büyük-küçük ayrımı kalmaz maçlar daha heyecanlı daha yüksek tempoda oynanır.ayrıca kulüpler maddi gelir sağlar.
Navras
13.Mart.2006, 14:55
Mehmet Demirkol rulezzz
apaydin2148
13.Mart.2006, 15:03
Ömer Çavuşoğlu, Aziz ÜStel ve Faik Gürses
bu üçlü
comandante
13.Mart.2006, 15:28
sunderlanle fbyi kıyaslaması saçma.daha doğrusu ingiltereden herhangi bir takımı kıyasa sokması saçma.ikinci lig takımlarının bile maçları full çekiyo.jackenin dediği gibi genelde eğlence olarak gidiliyor maçlara.erten bey hakkında en ufak birşey bilmiyorum ama bu dediği saçma bence.
TüMeR_yAğıZ
13.Mart.2006, 15:31
adam bizim ülkemizde de böyle olsun,böyle olması için gerekeni yapalım diyor,nesi saçma sence?
comandante
13.Mart.2006, 15:36
Ya bugün CNN de bağış ertem die şapkali bi spor yazarı.Yanlız bu adam gerçekten yazarmı şüphe etmeye başladım.Ya diorki Sunderland 10 puan topladı ingltrde sonuncu 35 bin taraftar geldi fenerbahçe liderliğe oynuo 30 bin seyirci gelio.Yani cok sacma dio.Şimdi böle bi karşılaştırma yapanın aklından şüphe ederim.
burda öyle birşey yazmıyo ki tümer abi...ben burda yazana göre konuştum.
TüMeR_yAğıZ
13.Mart.2006, 15:45
ya adamın anlatmaya çalıştığı o bence.küme düşen takımıın tribünü full diyor adam burada biz şampiyonun stadını dolduramıyoruz diyor.bence mantıklı konuşuyor.küfürü yok edip futbolu eğlence haline getirip tribünleri doldurmamız lazım.
mutlee
13.Mart.2006, 15:45
bide daha su trt'de cikan kazma var, sinir oluyorum.
TüMeR_yAğıZ
13.Mart.2006, 15:49
ona ben gıcık oluyorum ya.eskiden o eleman basketbol yorumluyordu birden futbola döndü.yarım yamalak tatmin etmeyici yorumlar yapıyor.beni fıtık ediyor.
ya adamın anlatmaya çalıştığı o bence.küme düşen takımıın tribünü full diyor adam burada biz şampiyonun stadını dolduramıyoruz diyor.bence mantıklı konuşuyor.küfürü yok edip futbolu eğlence haline getirip tribünleri doldurmamız lazım.
kardeş o anda ağızdan cıkan söz sizin anladığınız anlamda birşey sölemedi.Şimdi yaziyla aktarmak farklı ağızdan çıkan şekilde duymak farklı.Eğer sizin anladığınız şekilde bi yorum yapsaydı bende katılırdım.Ama o anda cok saçmaca söledi sanki dedi orda küme düşmeye oynayan takım bile daha kaliteli gibi laflar etmeye çalıştı.
TüMeR_yAğıZ
13.Mart.2006, 16:11
o şekilde dediyse saçmalamıştır.programı izlemediğim için şimdi bişey demem yanlış olur o zaman.görüşlerimizi yazdık bu konu hakkında.
francesco10
13.Mart.2006, 16:12
bide daha su trt'de cikan kazma var, sinir oluyorum.
rahatsz abi o adam, futbol yorumlamıo ki , hakem formalarına laf atar, arada kafasına esip basketbol e kayan yorumlar yapar :)
bu bağış erten in katıldığı program düzeyli ama verdiği örnek biraz uçuk, ona bakarsa italya da juve de çoğu maçını 10.000 kişiye zor oynuo stadının yeri itebiriyle, sonuçta seyircinin maça gitmesini engelleyen bi çok faktör war
bide son olarak futbolmania programı artk evlermizn telegol den sonraki eğlencelik tartışma platformu oldu, o 3 lünün yanına bi ahmet çakar eklense efsanevi telegol kadrosunu kıskandıracak şekilde saçma sapan muhabbetlern döndüğü bi program halini alabilir
o şekilde dediyse saçmalamıştır.programı izlemediğim için şimdi bişey demem yanlış olur o zaman.görüşlerimizi yazdık bu konu hakkında.
Evet aynen öle dedi kardeş.Ben fenerliyim ama objektif bakarım olaylara iyi veya kötü herşeyi kabul ederim.Bu serhat ulueren cok sinir bozucu bi adam işine geldiği gibi davranio bide o trt deki Bilgin gökberk kel kafali.Cok saçma konuşuo.
rahatsz abi o adam, futbol yorumlamıo ki , hakem formalarına laf atar, arada kafasına esip basketbol e kayan yorumlar yapar :)
bu bağış erten in katıldığı program düzeyli ama verdiği örnek biraz uçuk, ona bakarsa italya da juve de çoğu maçını 10.000 kişiye zor oynuo stadının yeri itebiriyle, sonuçta seyircinin maça gitmesini engelleyen bi çok faktör war
bide son olarak futbolmania programı artk evlermizn telegol den sonraki eğlencelik tartışma platformu oldu, o 3 lünün yanına bi ahmet çakar eklense efsanevi telegol kadrosunu kıskandıracak şekilde saçma sapan muhabbetlern döndüğü bi program halini alabilir
ahaha kesinlikle katiliorum kardeş sana cok doğru sölemişssin :D:D:D:D:D:D
TüMeR_yAğıZ
13.Mart.2006, 16:19
Serhat ulueren tamamen bir sahtekar.reyting için yapmayacağı birşey yok.bu tff seçimleri zamanında herhalde tam hatırlayamıyorum bir hafta kanal reklam verdi elimde bomba kaset var diye yayın başladı beyfendi dediki bazı kurumlar zarar görmesin diye kaseti yayınlamıyorum.madem öyle niye bir hafta insanları kandırıyorsun sen ne biçim adamsın? çok sinirlendirmişti beni.
Serhat ulueren tamamen bir sahtekar.reyting için yapmayacağı birşey yok.bu tff seçimleri zamanında herhalde tam hatırlayamıyorum bir hafta kanal reklam verdi elimde bomba kaset var diye yayın başladı beyfendi dediki bazı kurumlar zarar görmesin diye kaseti yayınlamıyorum.madem öyle niye bir hafta insanları kandırıyorsun sen ne biçim adamsın? çok sinirlendirmişti beni.
evet evet evet kardeş bin kere evet.Geçende fatih terime öyle yaptı elimde bi kaset var dio bu kaseti yayinlasam fatih terimin futbol hayatı biter falam dio.(Türkiye-isviçre maçı olayları sonrasında.)Ya reytingçi sahtekar.medya maymunu.sen kimsin fatih terimin hayatını bitircen.Bu gs ye yardım kampanyası başlattı ya benm bi arkadaş va Ultraslan üyesi o bile söyledi yalakalık yapio gs kongre üyesi olmak için.
cgdsshn
13.Mart.2006, 16:41
1-Bağış Erten'in yorumunu dinlemedim. Yorumunda haklı veya haksız olması onu iyi veya kötü spor yazarı yapmaz. Ancak genele bakarsak sürekli takip ettiğim genelde doğru tespitleri olan bir yazardır.
2-Gerçekten spor medyasının temizlenmesi gerekiyor. Bir çok kişi spor yazarlığı yerine taraftarlık yapıyor. Bir GS taraftarı olmama rağmen GS yalakalığı yapan hiçbir yazarı okumuyorum.
3-Ancak doğru tespitler yapan, dünya futbolunu yakından takip eden harika futbol yazarları da var, örneğin Mehmet Demirkol, Uğur Meleke, İbrahim Altınsay, Bağış Erten, Ogan Tarhan vb.
meddah
13.Mart.2006, 16:44
Bi gün Serhat Ulueren'in bombalarından biri elinde patlayacak, anca kurtulabileceğiz seviyesizlikten..
TüMeR_yAğıZ
13.Mart.2006, 16:45
Bi gün Serhat Ulueren'in bombalarından biri elinde patlayacak, anca kurtulabileceğiz seviyesizlikten..
aminnnn. :)
Seçkinn
13.Mart.2006, 19:11
Sürekli eleştiren, yargılayan, kaos yaratan, kavgalara sebep olan gazetecileri dinlemektense, Bağış Erten gibi futbolun gerçek yüzünü doğrularını gösteren gazetecilerin yorumlarını dinlemek isterim. Bugün Fenerbahçe gibi bütçesi 160 küsür milyon dolarlara ulaşmış bir Türk kulübünün stadı her maçında dolmuyorsa burada bir yanlış var. Türkiye standartlarında bile düşünecek olsak o stadın dolması lazım. Sezon başından beri Galatasaray Ali Sami Yen'in yarısının bile dolmadığı maçlarda Türkiye'nin en iyi futbolunu sergilemiyor mu?
İşin aslı şu, bu adamlar doğru söylüyorlar. Yeni nesil futbol yorumcuları eskilerin pek çoğundan iyidir. Sürekli kaos şiddet yalan transfer haberleri bıktırdı artık. O sayfaları bırakalımda bu adamlar doldursun artık.
mustang
13.Mart.2006, 21:00
Bu konu hakkında bende bir şey söylemek isterim.Trt'deki kel kafalı adam varya ismini hatırlayamadım neyse dün programda fenerbahçe'nin stadı tamamlanmış onu gösteriyor işte localar falan filan güzelde yapmışlar işte kel kafalı adam bence dünya futbol tarihinin en mantıksız ve en en anlamsız yorumunu yapdı neymiş efendim özhan canaydın bu kadar para vermiş de böyle şeyleri yapamamış da rakipi fenerbahçe böyle iken özhan canaydının istifa etmesi lazım falan filan saçma saçma konuşuyordu neyse eyy adam ne alaksı var bunla gelmeşisiz mart 'a neyse ya boş ver böyle yorumcular oldugu sürece bizde böyle saçma sapan şeyleri dinleyecegiz
1-Bağış Erten'in yorumunu dinlemedim. Yorumunda haklı veya haksız olması onu iyi veya kötü spor yazarı yapmaz. Ancak genele bakarsak sürekli takip ettiğim genelde doğru tespitleri olan bir yazardır.
2-Gerçekten spor medyasının temizlenmesi gerekiyor. Bir çok kişi spor yazarlığı yerine taraftarlık yapıyor. Bir GS taraftarı olmama rağmen GS yalakalığı yapan hiçbir yazarı okumuyorum.
3-Ancak doğru tespitler yapan, dünya futbolunu yakından takip eden harika futbol yazarları da var, örneğin Mehmet Demirkol, Uğur Meleke, İbrahim Altınsay, Bağış Erten, Ogan Tarhan vb.
OGAN TARHAN DIŞINDAKİLER YALAN
meddah
13.Mart.2006, 21:38
İkidir, bi kel kafalı lafıdır geçiyor..
Biri kel kafalı diyor, öbürü adını söylüyor, beriki geliyor, o da kel kafalı diyor..
Adamın adı Bilgin Gökberk..
Lütfen birisinden bahsedeceksek en azından adını bilelim, bilmiyorsak iki dakka araştıralım. Ha o da zahmetse en azından biraz daha düzgün bir hitap şekli kullanalım.
Kimse sizden TRT spikeri yahut Osmanlı beyefendisi gibi konuşmanızı beklemiyor ama, şu kadar zamandır TRT'de yorumculuk yaptığı halde aklınızda kala kala bi kelliği kalmış adamın yorumlarını eleştirince, affedin, çok inandırıcı olmuyor..
mustang
13.Mart.2006, 21:50
ah bilgin gökberk adamı hiç sevmiyorum ve adamın ismini araştıracak kadar degerli bulmuyorum çünkü yorumları hiç inandırıcı gelmiyor
Frank_Castle
13.Mart.2006, 23:30
gençlerbirliğini uefa da çeyrek f,inal kapısından döndüğü sene kombinesi sadece 20 milyondu, buna rağmen stad dolmuyordu .. hayır gençlerbirliği villareal gibi 50 bin kişilik bir kasabanın takımı da değil..
meddah
14.Mart.2006, 02:18
ah bilgin gökberk adamı hiç sevmiyorum ve adamın ismini araştıracak kadar degerli bulmuyorum çünkü yorumları hiç inandırıcı gelmiyor
Adını araştırma gereği duyup duymaman adamın kalitesi ile değil, forumdaki sohbetimizin kalitesi ile ilgili.
Ogan Tarhan süperdir, genc yetenektir :) yorumlarını ve tahminlerini begeniyorum onun
francesco10
14.Mart.2006, 15:11
ogan tarhan hakkaten futbolu bilen bi insandır kanımca ki aynı zamanda menejerlikte yapmakta; tomas ı gs a getiren adamdır
İkidir, bi kel kafalı lafıdır geçiyor..
Biri kel kafalı diyor, öbürü adını söylüyor, beriki geliyor, o da kel kafalı diyor..
Adamın adı Bilgin Gökberk..
Lütfen birisinden bahsedeceksek en azından adını bilelim, bilmiyorsak iki dakka araştıralım. Ha o da zahmetse en azından biraz daha düzgün bir hitap şekli kullanalım.
Kimse sizden TRT spikeri yahut Osmanlı beyefendisi gibi konuşmanızı beklemiyor ama, şu kadar zamandır TRT'de yorumculuk yaptığı halde aklınızda kala kala bi kelliği kalmış adamın yorumlarını eleştirince, affedin, çok inandırıcı olmuyor..
Adamı başka nasil tarif edebiliriz kel işte..
Benim beğendiğim ve bana göre bu işin hakkını veren futbol yorumcuları: Ogan Tarhan (ama şov tv'deki program ona hiç yakışmıyor), Rıdvan Dilmen, Uğur Meleke, Hıncal Uluç ve yazılarıyla Bağış Erten.
Geri kalan o diğer fosil ler sadece takım şakşaklığı yapıyor. Onları hakketen takip edip izleyen varmıdır ciddi ciddi. Hepsi bir takıma mensup. Futbolla alakaları geçmişte futbol oynamaktan öteye gitmez, kendilerine belledikleri tek görev kayıtsız şartsız tuttukları takımları desteklemek. Birisi kendi takımını destekliyeceğim diye Fifa kurallarının yanlış olduğunu söyler, öbürü alakasız yerde kendi takımından örnek verir. Saçma sapan işer.
mustang
14.Mart.2006, 17:18
Adını araştırma gereği duyup duymaman adamın kalitesi ile değil, forumdaki sohbetimizin kalitesi ile ilgili.
Adam kelse bende ona kelderim hem bunun ne gibi bir kötlügü var ben küfür etmiyorum ki kel kel kel hemde kelkafalı:)
Adam kelse bende ona kelderim hem bunun ne gibi bir kötlügü var ben küfür etmiyorum ki kel kel kel hemde kelkafalı:)
ehueuhe edit edit edit hemde edit :):):):):):):) haklısın kardeş
meddah
14.Mart.2006, 20:23
Sorun şu; adamın adını öğrenemeyecek kadar izlemişsiniz programı..
Ben veya bu forumda yazılanları okuyan herhangi biri, sizin adını öğrenemeyecek kadar dinlediğiniz biri hakkında atıp tutmalarınıza nasıl inanalım?
Kel tabiri sorun değil, adını bildiğinize inansam..
Siz onu bunu boşverinde Can Bartu Zimkowyak (okunuşu) denen futbolcuya canlı yayında ZeManyak dedi. Bu nasıl bi telafuzdur yaw. Programda herkes gülmekten kırıldı.
Sorun şu; adamın adını öğrenemeyecek kadar izlemişsiniz programı..
Ben veya bu forumda yazılanları okuyan herhangi biri, sizin adını öğrenemeyecek kadar dinlediğiniz biri hakkında atıp tutmalarınıza nasıl inanalım?
Kel tabiri sorun değil, adını bildiğinize inansam..
Kardeş ben adını cok iyi biliorum ismi Bilgin Gökberk önceden CNN de pivot sunuyodu çok iyi taniyorum ama aynı zamanda çok sinir olduğum için bu adama ismini söleme gereği bile duymuyorum.
meddah
15.Mart.2006, 13:31
Şu halde için rahat olsun, ben kabahatli çıkayım, sorun değil..
zalayeta
15.Mart.2006, 13:57
yazar filan değilde TRT1 de bi program var ordada bi kel var tam spastik saç baş yolduruo fıtbolun f sinden anlamıo orada maç yorumluyo o adama rastlayan bilir :)
meddah
15.Mart.2006, 14:32
Allahım sen bana sebat ihsan eyle..
TüMeR_yAğıZ
15.Mart.2006, 14:36
Şu anda kopmuş durumdayım.Allah sana bol bol sabır versin kardeş :)
PhotoGrapher
15.Mart.2006, 18:18
http://e.deviantart.com/emoticons/r/rofl.gifMod'luk zor zanaat...
kardeş valla bende kel diodum ama şu arkadaşın msja koptuım :)
dinaMYt
16.Mart.2006, 18:38
ben de selçuk yula ve levent tüzemene bayılıyorum.adamlar bi şekilde kendi takımlarının yenilseler bile iyi bir yönlerini bulabiliyorlar.büyük zeka işi yorumlar yapıyorlar.bir de adnan aybaba var o konuda hiçbir şey bilmese bile saçmalayacağı birşeyi mutlaka buluyor.