View Full Version : Fenerbahçe - D.Kiev [ Şampiyonlar Ligi 2. Maç ]
GeNç KaRTaL
29.Eylül.2007, 13:03
http://img221.imageshack.us/img221/2100/fenerbahcekievgo6.jpg (http://imageshack.us)
fenerbahcemize sonsuz başarılar kaybedersek yönetimden takıma kadar sallantılar olur kazanırsak 3 deplasman maglubiyetini unutturabilir.
El Comandante
29.Eylül.2007, 13:27
Fenerbahce cok formsuz,ama artik biryerden baslanilmasi gerekiyor galibiyetlere.Bu Kiev maci olabilir,evinde oynayacak Fener cünkü.Taraftarlar,yönetim,futbolcular birlesirlerse Fenerbahce bu maci alir.Ama bunun olacagi zor,taraftarlar ayrilmislar,yönetim ayri caliyor,futbolcular ayri oynuyorlar.Bence bu mac berabere biter.
krALEX1907
29.Eylül.2007, 14:11
şu durumumuzla zor bir maç olacak gibi ama taraftarımızın önünde olmak herşeyi unutturuyor.
bi kenetlenelim bakalım
a.arıcı-11
29.Eylül.2007, 16:43
yorum yapmanın çok zor olduğu bir maç ama kazanmak zorunda olmamız ve maçın içeride olmsı ibreyi bize doğru çeviriyor.
Bu maçı kazansak bile ben çıkış maçı olacağını düşünmüyorum ve Fenerbahçe ancak ligin ikinci yarısıyla beraber çıkışa geçer diyorum...
GodfatheR
29.Eylül.2007, 17:20
Kazanacağımızdan zerre şüphem yok ;)
Kazanmak zorundayız bu maçın sonucu bir çok şeyi değiştirecek.İnşAllah kazanırız.
Sekopej
29.Eylül.2007, 17:28
Herkes herşeyin farkında, bu maçta alınacak bir mağlubiyet herkes için kötü olacak. Bu nedenle bu maça farklı hazırlanıyorlardır. Ligde alınan mağlubiyetlei telafi etmek için oynayacaklardır.
Kazanırız, belki iyi de oynarız ama hala aynı adamlarla aynı şekilde oynamaya devam edersek olası galibiyet iyi yolda olduğumuzu göstermez.
Fernando Gago
29.Eylül.2007, 17:38
Kazanırsak 2 3 hafta daha soluk alırız ama bizdeki sorunların düzeleceğini sanmıyorum Açıkcası bu maçta berabere dahi kalsak taraftarın tepkisi çok sert olur Umarım böyle bir durum yaşamayız ...
Sekopej
29.Eylül.2007, 17:45
Taraftar çok önemli aslında, artık başkanı, ayrımcılık olayını bir kenara bırakmalılar. Oyuncuların kendine güveni gidiyor, bu maçta oyuncu hata yapsa da homurdanma yaşanmamalı, "Hep Destek Tam Destek" olmalı taraftar takımına. Aragones'in çok yapacak birşeyi yok, oyuncular aynı oyuncular, bu nedenle iş taraftara düşüyor.
Sanki sezona yeni başlıyormuş gibi olmalılar.
Telsim tribünde yine organizasyon var, az önce bildirisi geldi. Telsim bu sene lokomatif tribün oluyor çok güzel.
GodfatheR
29.Eylül.2007, 18:25
Yine tribün şovu yapıcak olmamız çok güzel:k:
BlackEagle19o3
29.Eylül.2007, 18:27
Bu maç berabere bitmez bence, ya Fenerbahçe kendine gelir bu maçı kazanır, hem de rahat kazanır(3-1 gibi), ya da kötü formunu sürdürür ve bu maçı da kaybeder.Rakibin de etkili silahları var, hata affetmeyebilirler...
Osman katılıyorum. Her büyük maçta olduğu gibi yine herkese parmak ısırtacak bir şov var.
Onurap
29.Eylül.2007, 18:56
Kendi sahasında yener fenerbahçe..Ama ciddi ön libero sorunu var..Şuanki görüntüleriyle maldonado ve josico 1 ön libero bile etmiyor..
sakary Ali
29.Eylül.2007, 18:57
zor maç zevkli olacak bence bu maç kiev iyi futbol oynuyor fenerbahce zorlanır ama kazanır kendi sahasında
KaF KeF
29.Eylül.2007, 18:59
Kesin Kazanacağımızı Düşünüyorum..Bu Galibiyet ile Çıkışa geçeceğimize inanıyorum..;)
GodfatheR
29.Eylül.2007, 19:01
Ben takıma bu maçta çok güveniyorum.Artık herşeyin farkına varmışlardır umarım.Kazanırsak rahat kazanırız.PSV maçı gibi 3-0 2-0 gibi.Bangoura'ya DİKKAT !
Neron_FB
29.Eylül.2007, 20:29
En optimistik halimi zoraki olarak kullanıyorum ve tek farklı galibiyet alırız diyorum. Buna inanmak istiyorum..Ama kalbimi bi kenara bıraktığımda aklım bu maç için beraberlik diyor..İnşallah galibiyet serimiz devam eder. Gazetelerde Bu maçı kazanamazsa Aragones'in gideceğine dair haberler var.. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bu maçtaki olası bi yenilgi durumunda kıyamet kopar..
Edit: Berabere biterse 2-2 3-3 ten aşağı bitmez..Çünkü geriye düşüp öyle yakalarız kiev'i..
Universal
29.Eylül.2007, 20:38
4-5 gol yer kaybederiz. Bundan sonra olumlu konuşmayacağım artık hiç güven vermiyor. UEFA'ya gitme maçı olacak kazanan grubunda üçüncü olur.
GeNç KaRTaL
29.Eylül.2007, 20:39
Gerçekten Fenerbahçe için çok kritik bir maç.Kırılma maçı bir nevi.Puan kaybı halinde camidaki sert rüzgarlar esmeye devam edecek,hatta artadabilir.Ayrıca bu maçta yaşanacak puan kaybı gruptan çıkma yolunda büyük bir dezavantaja neden olacak.
Kiev'in kadrosu fena değil.Maçı seyretmedim ama ilk maçta evlerinde Arsenal'e karşı son dakikalarda yedikleri golle Arsenal'e puan kaptırmaları bunu destekleyecek cinsten.Bu maçta 1 puan için oynayacaklardır diye düşünüyorum.
Fenerbahçe yönetimi,teknik heyeti ve futbolcular bu maçın ehemniyetinin mutlaka farkındadırlar.Bu yüzden maça farklı bir motivasyon ile hazırlanıyorlardır diye düşünüyorum.Bu maçta iyi oyunla beraber alınacak bir galibiyet bu sezon tüm yaşananları unutturabilir herkese ve bu maç yükselişin ilk basamağı olabilir geçen seneki İnter maçı gibi..
Fenerbahçe evinde,seyircisinin önünde iyi oynarsa kazanacaktır diye düşünüyorum.Diğer maçlardaki gibi vasat bir oyun sergilerlerse D.Kiev affetmeyecektir..
DisCo
29.Eylül.2007, 20:55
Geçmişe bakınca Fener kesinlikle yenilir diyorum. Bu kötü oyun ölene kadar böyle gitmeyeceği gerçeğinide düşününce her an herşeyin olabileceği bir maç olarak görünüyor. Bunları bir araya getirdiğimizde Fenerbahçe hezimette yaşayabilir, alacağı bir galibiyetle durumu geçici olarak toparlayabilir. D. Kiev sanırım ligdeki maçını 3-0 kazandı.
D.Kiev gayet iyi duruyor.
scar face
29.Eylül.2007, 21:22
Her zaman demiştim mabedde herkesi yeneriz diye maçın bayrama gelmesi kötü oldu yoksa tribünde olurdum maçı kazanmaktan baska caremiz yok.Semih'in olmaması kötü tabi ki ama 12.adamın desteğiyle ve artık işlerin yoluna girmesi için kazanacağız.
Fenerbahçe Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda yarın Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı karşısında 3 puan almayı hedefliyor. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon grupta kendi sahasındaki ilk maçına çıkacak olan sarı-lacivertliler, taraftarların da desteği ile karşılaşmadan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Dinamo Kiev maçı öncesinde sarı lacivertlilerde sakatlığı bulunan Semih ile Josico karşılaşmada forma giyemeyecek. Sakatlıktan kurtulan Edu'nun, yarınki maçta savunmadaki yerini alması bekleniyor.
Fenerbahçe'nin maça şu muhtemel ilk 11 ile çıkması bekleniyor:
Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Kazım, Emre, Maldonado, Uğur, Alex, Guiza
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı Avusturyalı hakem Thomas Einwaller yönetecek.
29.09.2008
Kaynak : AA
Kazanmaktan başka çaremiz yok.Kaybedersek çok uzun süre kendimize gelemeyiz.
JunkChorn
29.Eylül.2007, 21:30
Kadıköy'de herşey farklı oluyor.Ama bu sefer sanırım olmayacak..İnter'ler Sevilla'lar derken bir hava vardı takımda!Artık yok.Yine de yenebiliriz ancak iyi oyun oynamadan yensek 2 hafta idare etmek için olacak.
İşimiz bundan sonrası için çok zor,herşeyin başladığı/bittiği maç bu olacak sanırım.
fmsmyrna
29.Eylül.2007, 21:39
Burası ayrı bir lig ayrı bir vitrin oyuncular ekstra konsantrasyon ile çıkacaklar bu maça onlarda bu maçın çıkış maçı olabileceğini ve önemini biliyorlar bireysel olarak Kiev'den çok daha kaliteli oyuncularımız var bu maça alıp çifte bayram yaparız umarım
Addolorato
29.Eylül.2007, 21:44
Umarım Fenerbahçe Kazanır :) Ve Herkese Çifte Bayram Yaşatır aksi takdirde fenerbahçede köklü değişiklikler olabilir
anil luque
29.Eylül.2007, 21:51
ankette beraberlık dedım ama bence fenerbahce kazanacak aksı takdırde olacakları dusunmek bıle ıstemıyorum bır besıktaslı olmama ragmen .. buyuk ıhtımalle saracoglunda olcam ve avazım cıktıgı kadar bagırcam .. ulusal bır lıg orası ne de olsa =)
PesimiSTyLa
29.Eylül.2007, 22:03
Fenerbahce cok kötü durumda ama bu tür macların havası farklı olur. Kiev baya formdaymış sanırım. Liglerinde de liderlermiş. İlk macta arsenali kacırdılar ellerinden. Zor mac olur 3 ihtimalli mac. Ben berabere bitecegini düşünüyorum.
nerazzuri
30.Eylül.2007, 00:27
Aragones, bu maçı kaybetmeleri halinde istifa edeceğini açıkladı.
Fietra 10
30.Eylül.2007, 00:41
Beklemiyordum böyle bir açıklamayı basın toplantısında ..
Varonil
30.Eylül.2007, 00:53
Artık bir yerden başlamamız gerekiyor.Bu maç kırılma,dönüm noktası.Gruptan çıkmayı geçtim,3.cülükteki rakibimiz olan Dinamo Kiev'i mutlaka yenmemiz gerekiyor 2 maçtada.En azından UEFA için.
DisCo
30.Eylül.2007, 01:01
İstifa ile ilgili nerde açıklama yaptı acaba arkadaşlar.
Neron_FB
30.Eylül.2007, 01:02
Beklemiyordum böyle bir açıklamayı basın toplantısında ..
Bugünkü basın toplantısında böyle bi açıklama mı yaptı ?
Fietra 10
30.Eylül.2007, 01:06
Bugünkü basın toplantısında böyle bi açıklama mı yaptı ?
Basın toplantısını veriyordu Ligtv fakat izlemedim SerKaN nickli arkadaşta öyle deyince heralde orada bu demeci vermiştir diye düşündüm fakat kendim dinlemedim ..
PesimiSTyLa
30.Eylül.2007, 01:11
Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda yarın Dinamo Kiev'i konuk edecek olan Fenerbahçe'de, Teknik Direktör Aragones bir basın toplantısı düzenledi.
İspanyol teknik adam, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına takım kaptanı Alex ve kaleci Volkan Babacan ile birlikte katıldı!..
ALEX: ZOR MAÇ OLACAK
Toplantıda öncelikle söz alan Alex, “Bizim için Kiev maçı zor olacak. İlk maçta aldığımız olumsuz skor vardı. Bunu telafi etmek adına yarın oynayacağımız maç ayrıca önem kazandı. Sakatlığım yok. Kendimi çok iyi hissediyorum. Yarın da sahada hocamızın verdiği görevleri takım arkadaşlarımla beraber en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Bizler futbolun içerisinde uzun süredir olan insanlarız. Bu yüzden çok olumsuz etkilenme yok. Şampiyonlar Ligi’nde önümüzde 5 maç ve alınacak 15 puan var. Adım adım gideceğiz. Bu maçı aldıktan sonra diğerlerini de konuşuruz." dedi.
VOLKAN BABACAN: HOCA KARAR VERECEK
Sarı Lacivertli takımın genç kalecisi Volkan Babacan, Kiev maçı öncesi görüşlerini açıklayan isimler arasındaydı. Genç file bekçisi, "Şampiyonlar Ligi’nde her maç zor. Ama bu organizasyonda tecrübeliyiz. Deplasmanda ilk maçımızı kazansaydık bir avantaj yakalayacaktık. Kiev maçında oynayıp oynamayacağıma hocamız Aragones karar verecek. İnşalah, Kadıköy'de seyircimiz önünde Dinamo Kiev’i yenerek Şampiyonlar Ligi'ne 3 puanla devam ederiz" diyerek galibiyeti hedeflediklerini vurguladı.
ARAGONES: RAKİBİMİZ KONTRA ATAĞA ÇOK İYİ ÇIKIYOR
İspanyol teknik adam ise toplantıda son olarak söz alarak şunları söyledi, "Ben öncelikle oyuncularım hakkında bireysel yorum yapmak istemiyorum. Herzaman için tek derdim, kendi takımımın sahada göstereceği mücadele ve oyundur. Rakip hakkında söylemek istediğim ise kontra atağa çok hızlı çıkıyorlar. Presi nerde, ne zaman yapacağımızı iyi ayarlamamız lazım. Bu, bizim için belirleyici bir etken olacak. Sakatlarımızdan Edu ve Deivid yavaş yavaş topla ve takımla antrenmanlara başladı. Semih ise antrenmanda talihsiz biçimde sakatlandı ve Kiev maçı için aramızda değil maalesef. Kim oynamayacak, kim oynayacak konusunda burada bir yorum yapmayacağım. Bunu öncelikle bilmesi gerekenler benim oyuncularımdır."
Aragones, "Lig ya da Şampiyonlar Ligi maçları, bizim kazanma ritmimiz açısından bir fark taşımıyor. Ama Şampiyonlar Ligi'nin motivasyonu herzaman farklı. Saygı duyduğumuz takımlar var, onlar da bize saygı duyuyor. Yarın seyircimizin önünde, elimizden geleni yaparak, en avantajlı skoru alarak maçı tamamlamak istiyoruz." diyerek açıklamasını tamamladı.
Öyle bir demeç yok, serkan yanlış anladı sanırım.
Neron_FB
30.Eylül.2007, 01:11
Basın toplantısını veriyordu Ligtv fakat izlemedim SerKaN nickli arkadaşta öyle deyince heralde orada bu demeci vermiştir diye düşündüm fakat kendim dinlemedim ..
Yok şaşırdım bi an.. Ayrılacaksa bile böyle bi maçtan önce söylenmemeli de.. Bi bakim ben basın toplantısında söylediklerine en iyisi..
Edit: Anlaşıldı işin aslı..Bugünkü gazetelerde çıkan haberlerle karışmış :)
DisCo
30.Eylül.2007, 01:16
Şampiyonlar Ligi'nde 2. maç haftası başlıyor; Fenerbahçe de geçen sezondan beri Devler Ligi'nde konuk ettiği her takımı devirmenin güveniyle G Grubu'ndaki önemli rakiplerinden Dinamo Kiev'i ağırlıyor.
• Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Porto'yu deviremeyen Fenerbahçe'de Teknik Direktör Luis Aragones "Şükrü Saraçoğlu Kalesi"ne güveniyor ve son 14 grup maçında deplasmanda galibiyeti olmayan D.Kiev karşısında üç puan istiyor.
• İlk maç gününde Porto karşısında erken bir golle geriye düşen Fenerbahçe, Lisandro (10) ve Lucho (13) ikilisine engel olamazken, Daniel Güiza (29) ile farkı bire indirmeyi başardı ama Sarı Kanarya beraberliği ararken doğan boşlukta Lino skoru belirledi.
• Aynı gece Dinamo'nun yıkıldığı an, maçın 88. dakikasında Arsenal'in William Gallas ile bulduğu beraberlik golünü engelleyememek oldu. Ismael Bangoura Yuri Semin'in takımını öne geçiren isim olurken bu üstünlüğü koruyamayan Kiev Kasım 2004'ten beri Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet elde edememenin sıkıntısını yaşamaya devam etti.
• Kadıköy'e gelen konuk ekibin Şampiyonlar Ligi'ndeki son performanslarına bakıldığında, onlar için iyi bir netice elde etmeleri iyi niyetli bir tahminden öeteye geçmiyor. Her ne kadar 3. eleme turunda Spartak Moskova'yı 4-1 yenmenin keyfini yaşamış olsalar da, gruplarda deplasmanda çıktıkları son sekiz maçta sadece bir beraberlik aldılar ve yedi maçtan mağlup ayrıldılar. D.Kiev bu sekiz maçta 2 gol kaydederken tam 18 golü kalesinde gördü.
• Öte yandan Fenerbahçe'ye bakıldığında, evindeki maçlarda 14 karşılaşmadan da yenilmeden ayrıldığını gösteren harika bir istatistik var. Bu yenilmezlik unvanı Kasım 2005'teki 4-0'lık Milan maçına kadar uzanıyor.
• Fenerbahçe, 2007-2008 Şampiyonlar Ligi sezonu başladığı günden beri Kadıköy'de peş peşe sekiz galibiyete imza atmayı başardı.
• Geride kalan sezona bakmak bu istatistiklere çok iyi birer örnek; RSC Anderlecht (1-0), FC Inter (1-0), PSV Eindhoven (2-0), PFC CSKA Moskva (3-1), Sevilla FC (3-2) and Chelsea FC (2-1).
• Aragones'in öğrencileri bu muhteşem tabloya bu sezon da MTK Budapest (2-0) ve FK Partizan (2-1) maçlarını ekledi.
• Fenerbahçe'nin bu maçı kazanması, 2006-2007'de 3. eleme turunda Ukrayna ekibinin toplamda 5-3 ile tur atladığı eşleşmenin rövanşı da olabilir.
• Diogo Rincón (1, 67) ve Ayila Yussuf (83) kaydettikleri gollerle Dinamo'ya Kiev'deki ilk maçta 3-1'lik zafer kazandırmış ve bu gollere Mehmet Aurélio (48) cevap verebilmişti. Bu maçta Fenerbahçe, Serkan Balcı'nın 75. dakikada oyundan atılmasıyla 10 kişi kalmıştı.
• 9 Ağustos 2006'daki maç kadroları ise şu şekildeydi:
Dinamo: Olexandr Shovkovskiy, Marjan Marković, Goran Sabljić, Rodrigo, Badr El Kaddouri, Ayila Yussuf, Carlos Corrêa, Oleh Gusev (Valentin Belkevich), Diogo Rincón, Serhiy Rebrov (Artem Milevskiy), Maksim Shatskikh.
Fenerbahçe: Rüştü Reçber, Serkan Balcı, Önder Turacı, Can Arat (Servet Çetin), Ümit Özat, Mehmet Aurélio, Stephen Appiah, Tümer Metin (Uğur Boral), Alex, Nicolas Anelka (Semih Şentürk), Tuncay Şanlı.
• Dynamo ilk maçın ardından 26 Ağustos'ta çıktıkları rövanşta da iki kez öne geçmeyi başarmıştı, Maksim Shatskikh iki golü de kaydeden isimdi (5, 42). Stephen Appiah (36) ve Kerim Zengin (57) kaydettiği goller maça 2-2'lik denge getirdi ama bu sonuç o gece Fenerbahçe'nin elendiği anlamını taşıdı.
• 26 Ağustos 2006'daki maç kadroları da şu şekildeydi:
Fenerbahçe: Rüştü Reçber, Kerim Zengin, Önder Turacı (Mehmet Yozgatlı), Can Arat, Ümit Özat, Mehmet Aurélio, Stephen Appiah, Tümer Metin (Uğur Boral), Alex, Semih Şentürk (Murat Hacıoğlu), Tuncay Şanlı.
Dinamo: Olexandr Shovkovskiy, Marjan Marković, Goran Sabljić, Rodrigo, Badr El Kaddouri, Ayila Yussuf, Carlos Corrêa, Oleh Gusev (Goran Gavrančić), Serhiy Rebrov, Ruslan Rotan (Maris Verpakovskis), Maksim Shatskikh.
• O maç Fenerbahçe'nin bir Ukrayna takımıyla yaşadığı ilk deneyimdi. Öte yandan aynısı rakibi için geçerli değil. D.Kiev'in Türk takımları karşısında 3 galibiyet, 2 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyetlik -iyi bir- istatistiği bulunuyor.
• Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones'in Ukrayna ekipleri karşısında karışık bir istatistiği var. Aragones Atletico Madrid'i çalıştırdığı dönemde, takımı 1985-1986'da, -UEFA Kupa Galipleri Kupası Finalinde- D.Kiev'e 3-0 ile yenildi. Ama Aragones bu mağlubiyetin rövanşını 2006 Dünya Kupası'nda alarak İspanya'nın Ukrayna'yı 4-0 yenmesini sağladı. O Ukrayna'nın kadrosunda Shovkovskiy, Andriy Nesmachniy ve Gusev gibi D.Kiev'in en önemli isimleri vardı.
• Şampiyonlar Ligi'ndeki 2. maç haftasında G Grubu'ndaki diğer maçta, bir puanlı Arsenal ile üç puanlı Porto karşılaşacak.
Neron_FB
30.Eylül.2007, 01:25
@Disco: Çok saol çevirmişsin uefa.com haberini..Gözlerimi bozmama gerek kalmadı :)
Universal
30.Eylül.2007, 01:29
Aragones, rakibin kontra ataklara iyi çıktığının farkında umarım bunun için önlem alır. Eğer bu açıklamalarından sonra kontra ataktan gol yersek daha söylenecek söz yok.
JunkChorn
30.Eylül.2007, 01:34
Bence o zaman suç oyuncular olur Batuhan.Çünkü hoca farkında illa ki bişeyler yapacaktır.
Neron_FB
30.Eylül.2007, 01:35
Ya zaten hoca bunun farkında diye gol yemicez diye birşey yok...Biz yeterki kendi oyunumuzu oynayabilelim..O zaman gol yesek de fazlasını atarız zaten.. Benim korkum o oyunu henüz göremememiz..İnşallah bu maçta..
fmsmyrna
30.Eylül.2007, 01:38
Volkan Babacan basın toplantısına katıldı acaba o mu oynayacak
a.arıcı-11
30.Eylül.2007, 02:18
Volkan Babacan basın toplantısına katıldı acaba o mu oynayacak
sivas maçında iyi bir kumaşı olduğunu gösterdi ama Şampiyonlar ligi maçında oynatmak büyük risk.Allah göstermesin çocuk bi hatalı gol yese kariyeri başlamadan biter...
Universal
30.Eylül.2007, 02:29
Bence o zaman suç oyuncular olur Batuhan.Çünkü hoca farkında illa ki bişeyler yapacaktır.
Onu zaten anlarız eğer bir maçta çok fazla bu tarz ataklara maruz kalırsak suç teknik adamda veya bir iki kez bu tarz ataklar görürsek şuç oyuncularda olur. Çünkü; Fenerbahçe atak bir oyun sergileyecek bu nedenle potansiyel olarak arka tarafımız tehlikede olacak.
Ilhan
30.Eylül.2007, 03:09
Fenerbahçe'nin ön liberoları hücuma yeterince faydalı olamıyor. Veya Aragones ileri çıkmayın talimatı veriyor. Her maçını kazanmak için sahaya çıkan teknik adam cesur olup tek ön libero, çift santrafor ve arkasında Alex ile oynamasını bilir. Veya şu ön liberolara hücuma çıkma talimatı verir.
Fener geçen maçtaki sistemle devam ederse Kiev'e karşı sahasında hezimete uğrar.
Ben Aragones olsam, bu maç Alex'ten feragat edip, çift forvetle sahaya çıkardım.
a.arıcı-11
30.Eylül.2007, 03:23
Fenerbahçe'nin ön liberoları hücuma yeterince faydalı olamıyor. Veya Aragones ileri çıkmayın talimatı veriyor. Her maçını kazanmak için sahaya çıkan teknik adam cesur olup tek ön libero, çift santrafor ve arkasında Alex ile oynamasını bilir. Veya şu ön liberolara hücuma çıkma talimatı verir.
Fener geçen maçtaki sistemle devam ederse Kiev'e karşı sahasında hezimete uğrar.
Ben Aragones olsam, bu maç Alex'ten feragat edip, çift forvetle sahaya çıkardım.
bizim ön liberolar defansta da faydalı olamıyor zaten...Gülermisn ağlarmısın tam o durumu yaşıyorum resmen.
El Barto
30.Eylül.2007, 03:28
Fenerbahçe bu maçı kazanacak bence. Zira D. Kiev'de Yussuf, Correa, Husyev ve Milevsky yokmuş. Fenerbahçe'de de Semih olmayacakmış.
Ancak Fenerbahçe bu maçı kazanacak bence.
Neron_FB
30.Eylül.2007, 03:32
bizim ön liberolar defansta da faydalı olamıyor zaten...Gülermisn ağlarmısın tam o durumu yaşıyorum resmen.sivas maçında da ilginç bi şekilde kendi yarı sahasından hiç çıkmadı maldonado..
goosfraba
30.Eylül.2007, 03:50
Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’dan Fenerbahçe’ye İsmael Bangoura uyarısı geldi.
Salı günü oynanacak maçta Sarı-Lacivertliler’in bu oyuncuya çok dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Uygun, “Kendisini Fransa’nın Le Mans takımında oynarken almak istemiş ancak fiyatı fazla gelince başaramamıştık. Kesinlikle bu oyuncuya önlem alınmalı. Çok tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken bir futbolcu” dedi. Bangoura, Dinamo Kiev formasıyla çıktığı 20 maçta 15 gole imza koymayı başardı.
DisCo
30.Eylül.2007, 04:09
sivas maçında iyi bir kumaşı olduğunu gösterdi ama Şampiyonlar ligi maçında oynatmak büyük risk.Allah göstermesin çocuk bi hatalı gol yese kariyeri başlamadan biter...
Eğer ben iyi kaleciyim diyorsa bu maçların altından kalkabilmeli. Yoksa kariyeri Fenerbahçe açısından devam etsede olur etmesede olur.
scar face
30.Eylül.2007, 04:12
Kalede Babacan oynayabilir ona inanıyoruz yarı belki tamam mı devam mı maçı var kazanmaktan baska çaremiz yok klişesi varya bu da öyle bişey...
BaFraLı
30.Eylül.2007, 04:12
Zor bir maç olacağı kesin.Umarım Fenerbahçe kazanır..
Universal
30.Eylül.2007, 04:18
Maldonado bunu açıkladı, ben defans oyuncusuyum ileri çıkış yapmam yoksa defans'da eksiklik olur bir rikse giremem dedi. Maldonado hızlı bir oyuncu olmadığından ileri çıkarsa geri dönemsi zor olur ama; Maldonado ileriye geldiğinden beri iki defa çıktı birinde asist yaptı diğerinde de tek topla pozisyona girdi.
Semih sakat, İlhan & Güiza çift forvette oynaması sorun yaratabilir. Birbirleri ile daha önce maça çıkmadılar. Tabii Burak veya Kazım'ı forvet olarak oynatabiliriz. Kazım veya Burak'dan birisini forvet yaparız. Maldonado ön libero Alex ise iki forvet arkasında oynar.
deniz.91
30.Eylül.2007, 04:46
FBli arkadaşlar kusura bakmasın ama fb bu oyunla avrupada bu sene sönük kalır kanımca geçen yılki başarı gelmez bu yıl kadro yapabilecek kapasitede ama sistem yanlış
Papi44
30.Eylül.2007, 04:47
Fenerbahçe bu sezon gücünü gösteremedi,ama b maçı kazanacak gibi görünüyor.
fmsmyrna
30.Eylül.2007, 04:48
Sabah gazetesinin spor müdürü Serdar Ali Çeliker Aragones'in Kiev maçından sonra büyük bir ihtimalle bırakacağını söyledi.
Sekopej
30.Eylül.2007, 05:05
Kaybedersek bırakacağım demiş diye duydum ben de, kazanırsak devam edecek. Ama kafasına gitmeyi koyduysa bu saatten sonra ne kadar faydalı olur düşündürücü???
fmsmyrna
30.Eylül.2007, 05:07
Serdar Ali Çeliker'de başta öyle dedi ama sonra 'Bence kazansa da kaybetse de gider' dedi.
Universal
30.Eylül.2007, 05:14
Aragones yenildiğimiz taktirde istifa edeceğini söylemiş. Yenilmeyi hiç bu kadar istmememiştim.
Neron_FB
30.Eylül.2007, 05:35
Ola ki bi penaltı golüyle yendik Kiev'i ama iyi oynamadık.. O penaltı gol oldu diye kalacak mı yani :) Eğer öyle bir şey dediyse yensek de yenilsek de gider.. Çünkü bunu dedikten sonra kaldığı her saniye fenere daha çok zarar verir.. İnşallah 3-0 4-1 yeneriz de zirvede(!) bırakır aragones.. :p
GodfatheR
30.Eylül.2007, 18:50
Dün gece haberlerinde dinledim.Yıldırım kamptaki bütün oyuncuları stada çağırmış.Takımın ağır toplarıyla yaklaşık 1 saat konuşmuş.Aragones'e yardımcı olmalarını istemiş.
anil luque
30.Eylül.2007, 18:56
kıev macı mac olmaktan cıkıyor yavaas yavas ınanılmaz bır baskı var bu ne yahu belkı ısın cıddıyetını anlatmak amacıyla boyle seyler yapıyorlardır ama bence bu kadar fazla .. gecenın bı vaktı toplanmak falan bılmıyorum ..
GodfatheR
30.Eylül.2007, 19:01
kıev macı mac olmaktan cıkıyor yavaas yavas ınanılmaz bır baskı var bu ne yahu belkı ısın cıddıyetını anlatmak amacıyla boyle seyler yapıyorlardır ama bence bu kadar fazla .. gecenın bı vaktı toplanmak falan bılmıyorum ..
Kısmen haklı olabilirisn ama takımı birinin kendine getirmesi lazım ve bunu da yapıcak olan Aziz başkan.
anil luque
30.Eylül.2007, 19:03
sende haklısın osman ama kazanamazsak bıttık havasına gırıyor azız yıldırım belkı de kendını kurtarmaya calısıyordur kım bılır ?? sivasta mactan sonra taraftarların 'bızle ugrasma su takımı toparla' dıe bagırmasını da goz onunde bulundurursak ..
a.arıcı-11
30.Eylül.2007, 19:22
sende haklısın osman ama kazanamazsak bıttık havasına gırıyor azız yıldırım belkı de kendını kurtarmaya calısıyordur kım bılır ?? sivasta mactan sonra taraftarların 'bızle ugrasma su takımı toparla' dıe bagırmasını da goz onunde bulundurursak ..
Zaten tüm Türkiye Fenerbahçe için kaznamazsa bitti diyor bunu Aziz Yıldırm'ın söylmesine gerek bile yok.Belkide gerçekte böyle bir olay bile olmamıştır fakat maçı kazanırsak başkan ben konuştum kazandılar hem sizle uğraşırım hemde takımı toparlarım diyordur.
GeNç KaRTaL
30.Eylül.2007, 19:25
Herhalde yine uyduda şifreye girecektir Star Tv maç saati?
GodfatheR
30.Eylül.2007, 19:28
Zaten tüm Türkiye Fenerbahçe için kaznamazsa bitti diyor bunu Aziz Yıldırm'ın söylmesine gerek bile yok.Belkide gerçekte böyle bir olay bile olmamıştır fakat maçı kazanırsak başkan ben konuştum kazandılar hem sizle uğraşırım hemde takımı toparlarım diyordur.
Yok abi bu buluşma kesin olmuş.Lig tv muhabiri canlı bağlandı ve takım staddan az önce ayrıldı dedi.Bu kadar yalan zor.
anil luque
30.Eylül.2007, 20:47
bence de drum bu kadar cıddıyken boyle balon haber yapmazlar.. evet şemsi uydularda sıfreye gırıyor.. en azından bızde oldu l'pool macında fener macını bılemem gercı ama
a.arıcı-11
30.Eylül.2007, 20:59
O zaman yanıldığımı kabul edip günahını aldıklarımdan özür diliyorum:p
Ama yinede bu davranışla Aziz Yıldırm kazanırsak ben konuştum kazandık diyecek kazanamzsak eksik olan yerlerimizi Ocak ayında halledeceğiz diyecek.
Bu arada yahu Şemsi seninde şu uydudan çekmediğin kalmadı yahu:D
JunkChorn
30.Eylül.2007, 21:12
Aziz başkan zaten mayısta bırakıyor , artık Türk futbolu adına bişeyler yapacağını bir çok spor yazarı yazmıştı:)
Bugün bu kadar baskı olması bence iyi oldu.Hepimiz fazla diyoruz ama her maçtan sonra böyle gitmez demiyor muyuz?
Bekleyip görelim bakalım ne kadar etkileyecek!
Varonil
30.Eylül.2007, 22:42
Bugün Dinamo Kiev'i biraz daha yakından analiz etme fırsatı buldum.Öncelikle şunu söyleyebilirim,Fenerbahçe'nin şu görüntüsüyle bu maç çok zor geçecek.Fakat geçen seneki kimliğimizi hatırlarsak yenebileceğimiz bir takım Dinamo Kiev.Savunmalarında bazı zaaflar yaşadıklarını düşünüyorum,kanatları iyi kullanırsak gol ve goller çok rahat buluruz.Sivas maçı ilk 11'inin aynısı ile sahaya çıkacağız büyük ihtimalle,bir tek Edu hariç.
Hadi bakalım hayırlısı,güvenimiz sonsuz.Fakat alacağımız bir galibiyetle yaşadığımız bütün sorunların üzeri geçici süreliğine örtülecekse Kiev'den fark yiyelim daha iyi.Çünkü çözülmesi gereken çok ciddi sorunlar var.
deniz.91
30.Eylül.2007, 23:02
Bu maça üst oynadım bakalım neler olacak
Universal
01.Ekim.2007, 02:22
Stadın oradan geliyorum. Bir an maça gideyim diye düşündüm ve vazgeçtim şuanda pişmanım. :)
uAsamet91
01.Ekim.2007, 03:43
fenerbahce maci için ayri bir bis var sanirim.
1gerisi0
Neron_FB
01.Ekim.2007, 03:46
Stadın oradan geliyorum. Bir an maça gideyim diye düşündüm ve vazgeçtim şuanda pişmanım. :)
Keşke gitseymişsin :)
Universal
01.Ekim.2007, 03:53
Keşke gitseymişsin :)
İşin kötüsü hem arkadaşlarım hem kuzenlerim gidiyor. :D
Neron_FB
01.Ekim.2007, 03:55
İşin kötüsü hem arkadaşlarım hem kuzenlerim gidiyor. :D
off :) İnan şuan çok gidesim geldi ya.. Zaten heyecan yaptım..Arsenal maçı için 1000 km yolu katedip gelicem ama inşallah :) Gel sen de ona ;;)
scar face
01.Ekim.2007, 03:59
Son bi saat heyecan dorukta haydi Kanaryam:)
Universal
01.Ekim.2007, 04:00
off :) İnan şuan çok gidesim geldi ya.. Zaten heyecan yaptım..Arsenal maçı için 1000 km yolu katedip gelicem ama inşallah :) Gel sen de ona ;;)
Valla Turksportal olarak gidelim kuralar çekildiğinde EreN'e söylemiştim oda bakarız dedi. :)
beyler arsenale gideceksek telsime gidelim
Neron_FB
01.Ekim.2007, 04:02
Ben varım valla çok iyi olur :)
Bu arada ilk 11'ler
http://img88.imageshack.us/img88/4483/fbdkievzw9.th.jpg (http://img88.imageshack.us/my.php?image=fbdkievzw9.jpg)http://img88.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)
Universal
01.Ekim.2007, 04:04
Bunu iyi bir konuşmak lazım Telsim uyar çünkü; en ucuz bilet oradan olacak. :)
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 04:05
Keşke Volkan Babacan kalede olsaydı
Universal
01.Ekim.2007, 04:08
Dün kalede olacağını söyleniyordu ama; büyük ihtimalle Volkan Demirel'in şampiyonlar ligi tecrübesi ön plana koyulmuştur. Bu aslında iyi oldu çünkü; Babacan'ın iyi performansı Volkan Demirel'i tetikler ve kaleyi koruması için daha iyi oynamasını sağlar.
KaF KeF
01.Ekim.2007, 04:11
Star Tv Galiba Biss'leri değiştirmiş ya ..:S
Varonil
01.Ekim.2007, 04:12
Volkan Demirel
Gökhan Gönül-Lugano-Edu-R.Carlos
Selçuk-Maldonado
Kazım-Alex-Emre
Guiza
Sivas maçının ilk 11'inin aynı,bir tek Edu var farklı isim.Emre yine solda başlayacak.Bu maçta Bangoura'nın ismini sık duyabiliriz,zira Emre maç içinde çok içeri gittiği için R.Carlos o kanatta Bangoura ile başbaşa kalacak gibi :)
Kazanabilecek,yenebilecek güçteyiz.Artık bir yerlerden başlamamız gerekiyor ve o maç bu maç olacak.Aksi bir durumu düşünmek bile istemiyorum.
Universal
01.Ekim.2007, 04:13
Star Tv Galiba Biss'leri değiştirmiş ya ..:S
Ne gibi Aykut. Şuan Zenit - Madrid maçı var? Bu arada Tekke oyuan giriyor belirteyim dedim. :)
KaF KeF
01.Ekim.2007, 04:14
Geçen Hafta Açılıyordu sorunsuz,Bugün şifreli..Star Tv bisslerini girdim ama fayda etmedi ..
GeNç KaRTaL
01.Ekim.2007, 04:14
Sanırım son anda karar değiştirmiş kaleci konusunda Aragones.
aykut_gencfb
01.Ekim.2007, 04:17
Şampiyonlar Ligi Maçları Türksat´ta Azeri ANS TV
de şifresiz olarak yayınlanıyor
ANS TV Azerbaycan
Frekans: 11800
pol: Horizontal/Yatay
S-R: 2400
Fenerbahçe - Dinamo Kiev maçı Ans Tv´de yayınlanacak....
Hemde şifresiz.
KaF KeF
01.Ekim.2007, 04:18
Ans Tv var bende de...Meburen ordan izleyeceğim .. Kesin dimi Şifresiz Olacağı ?
GeNç KaRTaL
01.Ekim.2007, 04:21
Geçen hafta ben oradan seyrettim.Şifresizdi.Bu haftada oradan seyredeceğim.Herhalde şifre koymazlar.Yalnız oradan seyrederken havaya giremiyorsun.Hiç zevk vermiyor açıkcası maç..
a.arıcı-11
01.Ekim.2007, 04:35
Star TV Turkiye
Turksat 42.0°E
11794 H 05632
Ident: 1FFF
Hex Kéy: A0 21 23 00 35 46 14 00 NEW KEYS B 1FFF 11794:05632:H A021230035461400; Star TV
Ident: 1FFF
Hex Kéy 100000000000
next 7500 ci için provider:011794 key: 0f Key data:1000000000000000
Universal
01.Ekim.2007, 04:37
Bu ne ya kodları koyuyorsunuzda kaç kişi anlar ki bu kodlardan. Millete illaha eziyet yapıyorlar. Helal olsun şu dünya medya sektörüne... En azından Digitürk ve D-Smart şifre koymuyor.
nerazzuri
01.Ekim.2007, 04:49
Rezillik yahu. Futboldan soğuyorum gün geçtikce.
aykut_gencfb
01.Ekim.2007, 04:53
ans ta başladı yorumlar:D
a.arıcı-11
01.Ekim.2007, 04:53
Bu ne ya kodları koyuyorsunuzda kaç kişi anlar ki bu kodlardan. Millete illaha eziyet yapıyorlar. Helal olsun şu dünya medya sektörüne... En azından Digitürk ve D-Smart şifre koymuyor.
Valla haklısında bende bunu bulup koydum yardımcı olabilmek için ama o da açımıyo gene Star TV yi
SiR ToMaSRoSiCkY1
01.Ekim.2007, 04:55
Şu frekans felan veren arkadaşlar nasıl yapacağını anlatırsa...
Nocna Mora
01.Ekim.2007, 05:04
ANS tv'de maç var arkadaşlar
garydelgadov
01.Ekim.2007, 05:19
Ah Alex ah...
garydelgadov
01.Ekim.2007, 05:28
Çok isteksiz oynuyor Fenerbahçe,umarım düzeLirLer...
.
.
.
VoLkan her zamanki gibi yüreğimizi ağzımıza getirdi !
garydelgadov
01.Ekim.2007, 05:45
İlk devre 0-0 bitti.Ruhsuz bir maçtı.Fenerbahçe oynatmamaya,Kiev ise güvenLiği eLden bırakmamaya çaLışıyordu.AnLayacağınız iki takımda ne yapacağını biLmiyordu...
El Barto
01.Ekim.2007, 05:49
Fenerbahçe çok enteresan oynuyor. Sanki beraberliğe razı bir görüntüsü var. Tam Kiev'in istediği gibi oynuyorlar. Yan top yan top nereye kadar. Kiev buradan beraberlik çıkarırsa sevinir zaten. Bu yüzden Fenerbahçe'nin ekstra birşeyler yapması lazım.
Hani klişe bir laf vardır bu maç sabaha kadar berabere biter diye. Eğer Fenerbahçe birşeyler yapmaz ise bu maç sabaha kadar 0-0 gider. Gol gelecekse duran toptan gelecek ilk yarıdaki oyuna bakılırsa.
Carlos atılacak ama biraz daha itiraz etmeye devam ederse.
The.Crow
01.Ekim.2007, 05:52
Takım kazanmak için mücadele etmiyor. Fenerbahçemizin bu sezonki genel durumu ile aynı. kondüsyon antremanlarında sorun olmalı.Aragones bu konuda eksik sanırım. Zaten milli takımdayken futbolcu kendi takımından hazır geliyordu ayrıca kondüsyon antremanına gerek yoktu. Kulüp takımının başına geçince durum anlaşılıyor. Antreman sisteminde kesinlikle sorun var bu adamın.
Neron_FB
01.Ekim.2007, 06:50
Lanet olsun böyle oyuna lanet olsun bu futbola.... !!!!!!!!!!!!!!!
The.Crow
01.Ekim.2007, 06:51
Maçın tamamına bakıldığında Fenerbahçe ikinci yarının ilk 15 dakikasında biraz kıpırdandı ancak genelde bitkin ve isteksiz futbolunu yine sürdürdü. Özellikle kondüsyon sorunu hayli fazla.Oyuncular ayakta duramıyorlar. Çok geç olmadan bir çözüm bulunmalı. Çözüm zaten belli ve bu gece o çözümü bekliyorum.
Universal
01.Ekim.2007, 06:51
Bu eziyet sonunda bitti elendik. Artık başka puan alamayız. Bahis olsa bir puan ile bitirer altımda ki evi bile basarım...
Bu kadar defansif rakibe bu kadar defansif oynamak. En ufak teknik direktörlük hamlesi görememek. Zico'yu mumla arayan bir Fenerbahçe..
garydelgadov
01.Ekim.2007, 06:56
Bu kadar futboL eziyeti vermemesi gerekirdi...
kral_67
01.Ekim.2007, 06:57
fenerbahçenin bu sezon ki en kötü maçıydı belkide...
ben toparlanma sürecinin başlangıç maçı olarak tahmin ediyodum bu maçı ama benim tahminimden daha sıkıntılı bir durum var sanırım fenerbahçede...
bugünkü d.kiev geçen seneki rakiplerin hepsinden daha güçsüz gibi göründü...
Lucas Neill
01.Ekim.2007, 06:59
D. Kiev biraz yetenekli olsaydı golü bulurdu bu FB'nin Arsenal karşısında işi çok zor...
El Barto
01.Ekim.2007, 07:01
Husyev ve Milevsky'nin yokluğu Fenerbahçe için şans oldu 1 puan almak açısından.
nerazzuri
01.Ekim.2007, 07:01
Söyliyecek hiç birşey yok. Çok kötü bir futbol maçın hemen başında yorulan futbolcular. Varlığı yokluğu belli olmayanlar. Klübede seyirci kalanlar(!).
Maçta varlığı yokluğu belli olmayan kazım 90 dakika oyunda kaldı. Hiç bir anlam veremedim. Rakip 90 dakika boyunca tek forvet ile oynadı biz hala 4 defans+ 3 ön libero ile kapandık. Sanki beraberliğe razıymışız gibi. Son 10 dakika yarı sahamızda Kiev'li oyuncular yoktu ve biz hala 4 defans tek forvettik. Bunların hiç birine anlam veremiyorum. İlhan'ı Burak'ı Uğur'u alıp oyunu canlandıracağına 3 ön libero ile devam etmeyi tercih etti Aragones.
Maç boyunca Selçuk'un tek olumlu hareketini görmedim. Aynı sözlerim Kazım kazım ve Maldonado içinde geçerli. 3 oyuncuda sahada ruh gibi dolaştılar oda yetmedi saçma sapan pas hataları yaptılar. Kenarda Aragones seyirci kaldı bunlara.
Aragones = Raul'u milli takıma almayacak kadar cesur ama kendi evinde çift forvete dönemeyecek kadar korkak.
Varonil
01.Ekim.2007, 07:02
Kazansaydık iyi olacaktı,olmadı.Şöyle birşey varki Aragones hala bu takımı tanıyamamış.Şu an bazı taşların yerine oturması için sancılı bir dönem geçiriyoruz ve bu dönemde bu kayıpların daha çok olacağını düşünüyorum..
Gruptaki geleceğimize gelince,kendi sahamızda Porto'yu,Ukrayna'da Kiev'i yenmemiz şart.UEFA'ya gitmek için.Şu an şu görünümle gruptan çıkmak hayal..
uAsamet91
01.Ekim.2007, 07:03
BöyLe bir futbol yok. bu futbolla hiç biyere gidilmez.
Neron_FB
01.Ekim.2007, 07:06
Bu eziyet sonunda bitti elendik. Artık başka puan alamayız. Bahis olsa bir puan ile bitirer altımda ki evi bile basarım...
Neyim varsa hepsini basarım...
------------------------------
Ya bu kadar ürkek bu kadar boş bi futbol olabilir mi ya.. Atak yapan biziz ama hepsi boş atakların.. Emre hiç bi işe yaramıyor, Gökhan eski gökhan hiç değil, Kazım'ın ne oynadığı belli değil, Selçuk Maldonado'nun oynadığı bi maçta ön plana çıkabilir dedim Maldndo'dan farkı yoktu, ve Maldonado... tribünden fener gol gol gol diye bağırsın daha çok yararlı olur.... Oyuna hiç bi müdahelede bulunamayan ARAgones de cabası... Keyifli bi fener maçı izlemek haram mı ya bu sene bize ??????
Fenerbahçe'de Maldonado'nun işlevi yoktu. Selçuk gibi uzun dikine oynayabilecek bir adam değil. Emre çizgi adamı değil, o da oyun kuran adam. Ben olsam Maldonado'yu oynatmaz, Burak'ı koyardım oyuna.
Aragones oldukça Fenerbahçe'nin puanlarına yazık.
Arogones'in istifa etmesi lazım.Onun yerine Antrenör takımı yönetir.En azından takımı tanıyordur.Böyle birşey yok.Böyle bir futbol yok.Topu ayağımızda tutamıyoruz.Koskoca Fenerbahçe'yi bu durumlarda görmek çok üzücü.İnşallah Fenerbahçe'miz en kısa zamanda düzelir.
Ayrıca taraftarlar Yönetim İstifa diye bağırınca Aziz Yıldırım Stadın ışıklarını kapattırdı.Bu ne yahu?Babasının takımımı?Acilen Aziz Yıldırım'ın bırakması lazım.
a.arıcı-11
01.Ekim.2007, 07:15
Takımda istek, arzu,heyecandan eser yoktu.Allahtan adamlar ürkek oynadı da gol yemedik.Maçın özet cümlesi ise ''Kaleyi bulan ilk şutu 74.dakikada atabildik.'' bunun üstüne ne söylenebilir ki?
fmsmyrna
01.Ekim.2007, 07:16
Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken Uefa'yı da zora soktuk.İngiltere'deki Arsenal maçını düşünemiyorum.Bu oyun anlayışı sürdükçe ligde de şampiyonluk hayal gibi görünüyor.Türkiye Kupası'na önem vermeliyiz.Takımda da yönetim dahil olmak üzere birtakım değişikiliklere gidilmeli.
Güiza,Lugano,Alex üçlüsüne bu akşam Gökhan da katıldı yazık olan oyuncularımız bunlar iyi oyunlarının karşılığını alamıyorlar.Gökhan bence eski formunu bu maçla bulmuştur.
Uğur Boral'ı 85.dakikada oyuna almanın mantığını da çözemedim.5 dakikada belki top ayağına bile değmeyebilirdi.
scar face
01.Ekim.2007, 07:17
Ya beyler baska konusalacak sey yok mu f ile b ile onu konusalım
bu takım 3 Mayıs 2008'de Stanford Bridge ' de Chelseaye kök söktürüp yarı finalden dönmedi mi neler oldu bu takıma ah Zico ah gittiğinde nasıl üzüldüm senin değerini anlamayanlar,sana stajyer diyenler utansın.70 yasındaki usta teknik adam(!) Selcuk ve Maldonadoyla oynuyor Emre'yi sola hapsediyor 76.dkya oyuncu değiştirmiyor.Uğur gibi bi adamı 85 te alıyor resmen gitmek istiyor dede ne sen üzül ne biz git dede git.
Arsenal Arsenal Arsenal.
Bakın 3 kere Arsenal dedim.İnşallah Arsenal maçında 3 olmaz.:pBu gidişle Arsenal bizi yer.
PesimiSTyLa
01.Ekim.2007, 07:20
Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi G grubu, ikinci maçında 0-0 berabere kalması Şükrü Saracoğlu’nda ortamı gerginleştirdi.
Bir grup taraftar, Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimini istifaya davet ederek protesto etti. Bu gruba karşı çıkan bir diğer taraftar grubu ile aralarında çıkan kavgada ise yumruklar konuştu.
Emniyet güçleri olayları yatıştırabilmek için müdahale etmek zorundan kaldılar. Olaylar yaklaşık 15 dakika kadar sürdü. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ışıklar kavga ve protesto nedeniyle erken kapatılırken daha sonra ışıklar tekrar açıldı, Aziz Yıldırım ve yöneticiler sahaya indi ve oradan dışarı çıkarak sahayı terk etti.
scar face
01.Ekim.2007, 07:21
Porto ya 4 atan Arsenal bizi şiş kebaba çevirir.
anil luque
01.Ekim.2007, 07:24
alex yıne buyuk topculugunu?? gosterdı .. cok aranacak bu ıkı puan ılerdeee ..
batuhanry
01.Ekim.2007, 07:24
Ayrıca taraftarlar Yönetim İstifa diye bağırınca Aziz Yıldırım Stadın ışıklarını kapattırdı.Bu ne yahu?Babasının takımımı?Acilen Aziz Yıldırım'ın bırakması lazım.
Bu taraftar değil miydi "büyük başkan!" diyen, ya gerçekten anlam veremiyorum bir anda asıp kesmenize. Başarı varsa herkesin, yoksa suçlu yönetim? Fenerbahçe'li olmasam da; Aziz Yıldırım'ı sevmesem de biraz haksızlık ediyormuşsunuz gibi geliyor bana...(kimsenin cevap vermesine görek yok benim görüşüm)
Valla kuralar çekildiğinde Fenerbahçe'nin 10 puan civarı toplayacağını düşünüyordum ama oynanan oyunla zor gözüküyor. Fenerbahçe'nin ligdeki puan kayıpları hoşuma gidiyor ama Avrupa için biran önce düzelmesi gerekiyor. Ne diyeyim umarım düzelirler...
scar face
01.Ekim.2007, 07:27
Pendik faciasında bile bu kadar kızgın değildim ya mesaj sayacı kaldırıldı iyi ki bütün duygularım buraya yansıyacak...
barahir
01.Ekim.2007, 07:27
Bence tam 10 puan toplayacağız.. Sabır sabır sabır..
fmsmyrna
01.Ekim.2007, 07:32
Aziz Yıldırım'a taraftarın kızma sebebi başarısızlığın üstünü örtmeye çalışmasıdır.Kaç senedir başkanlık yapıyor iyi işlerinde taraftar arkasında oldu ama kötü yaptığı işleri de görmemezlikten geliyor eleştiri kabul etmiyor.Bu yönü çok yanlış bence.Taraftar maçın sonlarında bu oyuna rağmen'Yenilsen de yensen de...'diye bağırıyordu.
Bence tam 10 puan toplayacağız.. Sabır sabır sabır..
SAbır diyorsun ama Sabrımız taştı artık.Sen Dinamo yu evinde yenemiyorsun.Porto'yu,Arsenal'i nasıl yeniceksin?
Bence Aragones istifa etmeli.En azından onuruyla bıraksın.
Ayrıca Aziz Yıldırım'a gelince taraftar ikiye bölündü.Tamam Çok akıllı biri Fenerbahçe'ye çok para kazandırdı.Ama hoca konusunda çok kötü.Şu ana kadar kimleri getirip kimleri kovduğunu unutmadık.Rıdvan'ı 8 hafta sonra kovduğunu unutmadık.Scolari,Carlos Alberto F.,Capello derken Zico geldi ve oda 2 sene başında durdu ve başarılı olmasına rağmen kovuldu.35'lik yıldızları getirip millete ben büyük transfer yaptım diyecek birisi.Eto'o,Henry,Drogba derken,Carlos'tan bile daha ünlü oyuncu getireceğim derken gitti Güiza'yı getirdi.
Kusura bakmayın ama bu benim düşüncem LÜTFEN saygı duyun.Aziz Yıldırım artık Fenerbahçe'ye zarar vermeye başlamıştır ve acilen bırakması lazım..
Neron_FB
01.Ekim.2007, 07:37
Maçtan sonra Aragones:
"Rakipten daha istekli olan, kazanmaya yaklaşan ve hak eden bizdik. Oyuna hakim olan da bizdik ve onlara fazla şans vermedik. Arsenal'in kazanması bizim için iyi bir gösterge ama biz de maçlarımızı kazanmak için oynamaya devam edeceğiz. Çok net 3 gol pozisyonu bulduk ama onları değerlendiremedik, sergilediğimiz oyundan memnunum. 3 ay gibi kısa bir süredir görevdeyim, elimden geleni yapıyorum ve çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz"
..alıntıdır..
Anlaşılan aragones yine farklı maç izlemiş...Oyundan memnunum dedi..Daha önce hiç futbol maçı izlemesem inanıcam..
sergilediğimiz oyundan memnunum.
bende memnunum.. anadolu takımlarından kötüyüz.
nerazzuri
01.Ekim.2007, 07:39
Maç sırasındaki surat ifadeleri ve hareketleri oyundan memnun olup olmadığını belli etti. ;;)
El Barto
01.Ekim.2007, 07:40
3 ay gibi kısa bir süredir görevdeyim, elimden geleni yapıyorum ve çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz
Yakındır Aragones ile yollar ayrılır. Adamın konuşmasından belli. Savunma moduna girmiş. Kovsalar diye bakıyor sanırım. 2. Del Bosque vak'ası olacak Türkiye adına.
barahir
01.Ekim.2007, 07:41
Aragones'in konuşmasını ben de hayretler içinde izledim.. Yanlışlıkla Arsenal - Porto maçını izlemiş olmalı..
Ancak ses etmek için 1-2 maç daha beklememiz gerekli diye düşünüyorum.. Aragones yanlışından dönecektir.. Tıpkı Zico'nun ilk yılı gibi..
fmsmyrna
01.Ekim.2007, 07:42
Porto maçında daha net pozisyonlar bulmuştuk
barahir
01.Ekim.2007, 07:45
Bunak dede:D sen neyi hak ettin be neyi hak ettin la bunu kovsunlar dönüş bileti benden ya.
Geçen sene çeyrek final oyna şimdi D.Kievi yeneme sonra sabır bekle o iş yaş.
Hatırlatırım 2 yıl önce biz bu takıma elenmiştik ve yine aynı sesler çıkmıştı ancak 1 yıl sonra ayakta alkışlar olduk.. Neden bu kadar sabırsızız anlamıyorum gerçekten..
Ferguson ManU ya ilk geldiğinde takım uçtu mu? yada Arséne gelir gelmez takımı uçurdu mu?
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 07:50
Çok komik bir takımız kimin ne yaptığı belli değil Herkes kendi halinde takılıyor falan filan Eğer bugün bu durumdaysak bunun en büyük sorumlusu çok bilmiş başkanımızdır Aragones filan hikaye Aragones'in yerine Ahmet Mehmet olsa Selçuk isabetli pas mı yapacak ? Maldonado top mu kapacak ? Edu topu doğru mu uzaklaştıracak ? Eldeki malzeme bu yapacak fazla bir şey yok Aziz Yıldırım maçtan sonra protokolu terk ediş şekli her şeyi anlatıyor bence Bu sene Fenerbahce için bitmiştir Ocak ayında çok büyük yenilikler olmazsa ilk 4e zor gireriz Avrupa'dan zaten elendik Geçmiş Olsun
scar face
01.Ekim.2007, 07:51
Hatırlatırım 2 yıl önce biz bu takıma elenmiştik ve yine aynı sesler çıkmıştı ancak 1 yıl sonra ayakta alkışlar olduk.. Neden bu kadar sabırsızız anlamıyorum gerçekten..
Ferguson ManU ya ilk geldiğinde takım uçtu mu? yada Arséne gelir gelmez takımı uçurdu mu?
Verdiğin örneklere bakarmısın bi Ferguson ve Arsene Wenger.O adamlar gençlerle yola çıktı amacları geleceğe yatırım yapmaktı ör:Giggs,Scholes,Henry vs. ama bizde 35lik R.Carlos var en genç adam Kazım 21 yasında yani anlık basarı istiyoruz...1)Türk halkı,taraftarı,basını sabırlı değildir olamaz zaten.2)Transfere 50 mn € harcandı adam gibi bi ön libero alamadılar. 3)Geçen sene yarı finalin kapısından dönmüşüz şimdi takım kaleye gidemiyor kendi sahasında.
4)Zaten 15 senedir Avrupa'da basarı için sabrediyorum...Sabır tası oldum:icon_confused:
Yönetim Luis Aragonesi takımın basına getirerek kendi bombasının pimini çekmiştir.4 yıl önce Bjknin yaptığı hatayı yapmıstır.Herkese geçmiş olsun ben gideyim Feneriumdan bi forma alayım ee Aragonesin tazminatına katkıda bulunmak gerek...
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 07:54
Neden hep geçmişe takılıyorsunuz anlamıyorum Mahmut Uslu dahil olmak üzere yok geçen sene bu zamanlar 8 puanımız varmuışta yok lige kötü başlamışızda Aziz Yıldırım değil miydi "başarısızlıklar Fenerbahçe'nin geleneği olamaz" diyen ...
barahir
01.Ekim.2007, 07:56
Başarısızlık durumunda Aragones'e tazminat ödenmeyecek... Eğer sırf bunun için o kutsal formayı alıyosan hiç alma.. 4-5 maç kötü gitti diye de Fenerbahce tarihinin en başarılı başkanını göndermeye de kalkmayın.. bugün maç sonrasında yapılanlar takıma yarar değil daha çok zarar verir..
Bu dediklerim de tecrübelerle sabittir..
Ayrıca sabırsız değiliz diyosun da.. Aklıma ne geldi? Lig başlayalı 5 hafta oldu.. Acaba kaç takım T.D değiştirdi bi araştır istersen..
Maçtan sonra Aragones:
"Rakipten daha istekli olan, kazanmaya yaklaşan ve hak eden bizdik. Oyuna hakim olan da bizdik ve onlara fazla şans vermedik. Arsenal'in kazanması bizim için iyi bir gösterge ama biz de maçlarımızı kazanmak için oynamaya devam edeceğiz. Çok net 3 gol pozisyonu bulduk ama onları değerlendiremedik, sergilediğimiz oyundan memnunum. 3 ay gibi kısa bir süredir görevdeyim, elimden geleni yapıyorum ve çalışmalarımızı aynı şekilde sürdüreceğiz"
..alıntıdır..
Anlaşılan aragones yine farklı maç izlemiş...Oyundan memnunum dedi..Daha önce hiç futbol maçı izlemesem inanıcam..
Bence güzel konuşmuş, böyle futbolculara karşı en güzel cevap bu olurdu. Takımda bir tek guiza koşuyor. Diğerleri nerede? Biraz pres yapınca nasılda etkisini gösteriyor Bu oyuncuların çoğu geçen sende bu takımdaydı. O zaman oynanan futboldan bu zamana ne değişti? Sevilen Zico gitti yerine disipliniyle futbolcuların korkulu rüyası Aragones geldi. Sen sevilen bir adamı gönderip disiplin abidesi aragonesi getirirsen bazı şeyler ters gideceği riskinide almış olursun ki bu risk şu anda Fenerbahçenin içerisinde bulunduğu durum. Belliki oyuncular oynamak istemiyor... Tabi Aragones'inde hataları yok mu.. var.. eldeki malzemeyi kullanma biçimi veya buna müdehalelerde sıkıntıları var..
scolari12111
01.Ekim.2007, 07:59
Aragones hiçte iyi ve zeki bir teknik direktör değil.nie mi???
İspanya da orta saha nın ortasında iniesta ve xavi vardı bunlara ön libero da diyebiliriz.o takımı kim yönetse şampiyon olur,bu büyük bir başarı değil.bugün ne yaptı???kendi evinde grubun en güçsüz takımıyla oynuyorsun,4 lü defansın önünde selçuk ve maldona do yu oynatıyorsun..bugün kime sorsanız bu ikilinin hücumda etkili olamayacağını söyler.ama aragones bunu anlayamıyor,çünkü maçı bile izlemekten aciz.dk 70 i geçmiş takım kötü,tek gol ümidi alex,oyundan alıyorsun.bu adam kaç kulüpte başarılı olmuş?ne yapmış?bu kadar paraya yazık,o nun 6 da 1 ine yerli bir teknik direktör getirseniz bu takım daha iyi olur.çok eksiği varmış takımın,ne olacak onlar gelince?deivid bir maçta 4 gol mü atacak?wederson senelik 50 asist mi yapacak?yazık,fb li olmamama rağmen üzülüyorum.taraftara yazık çok daha iyisini hak ediyorlar.sabırmış.fb nin yapacağı tek şey bu adamı kovmak,malzemeciye filan bıraksınlar o daha iyi yönetir...
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 08:03
Ya arkadaşlar bir kez daha soruyorum Aragones olmasında Dünyanın en iyi hocası olsun aklınıza kim geliyorsa ... Maldonado "bu"dur Ferguson gelse Maldonado Vieira filan mı oalcak ? Selçuk Kazım Uğur "bu" yani anlamıyorum Dünyanın en iyi teknik direktörü gelse bunlar çok mu farklı oynayacak ? Elde malzeme yok aşçı ne yapsın ? Ha tabiki Aragones'in çok büyük yanlışları var 3 aydır herkes bunları konuşuyor zaten bir de olayın bu yönüne bakın Adamın elinde Senna İniesta varda oynatamıyor mu ?
scar face
01.Ekim.2007, 08:05
Başarısızlık durumunda Aragones'e tazminat ödenmeyecek... Eğer sırf bunun için o kutsal formayı alıyosan hiç alma.. 4-5 maç kötü gitti diye de Fenerbahce tarihinin en başarılı başkanını göndermeye de kalkmayın.. bugün maç sonrasında yapılanlar takıma yarar değil daha çok zarar verir..
Bu dediklerim de tecrübelerle sabittir..
Ayrıca sabırsız değiliz diyosun da.. Aklıma ne geldi? Lig başlayalı 5 hafta oldu.. Acaba kaç takım T.D değiştirdi bi araştır istersen..
Forma konusunda cevap vermeyim olay uzar gider ama gerçekten objektif açıdan bakmıyorsun.Sorun puanda değil anlasana kaleye gidememe de pozisyon bulamamada kötü futbolda....Sen la ligada 27 gol atan adama pozisyon yaratamıyorsan suc kendi sahanda rakip 9 kişi kalmadan gol atamıyorsan suc bizde mi bırak da isyan edelim:)
Baskanla alakalı olan durum da su Fenerbahcenin baskanlık koltuğunu sahiplenmesinde kendisinden baska kimseyi görmemesinde bi inat uğruna Zico'yu yollamasında.
İbrahim Kutluay gibi yürekten bi Fenerbahceliliyi kulübe sokmamasında zaten bu olayı duyunca baskana karsı tavrım iyice netleşti.
Kocaelisporun teknik direktörü değişti galiba bunu hatırlıyorum sadece...Ama Aragones bu takımın teknik patronu kaldıkça yazıklar olsun demeye devam edeceğim....
scolari12111
01.Ekim.2007, 08:10
evet çok farklı olacak.onlar oynamayacak çünkü.maldona do,tamam çokta kötü değil.ama sen bu adamın yanına selçuk u koyarsan hücum gücün filan kalmaz.ikisi de aynı tip oyuncu.sen arsenal le deplasmanda oynarsın,ikisi beraber oynar tamam dersin,savunmayı düşündü.bugün beraberlik yeterli mi fb için???
peki o aragones in takımı bugün ne yaptı??taktik anlamda.neydi amacı gol atmak mı yememek mi?atmaksa kimle veya nasıl?eğer gol yememekse tek amacı,o zaman ulaştı amacına.arkadaşım var fbli,çocuk daha yeni 150 lira verdi şapka tshirt aldı.bunlara yazık değil mi?takımı ne yaptı o nun için?çok güzel oynarsın da kaybedersin,ya antreman maçından fakı neydi?aragones in maç filan izlediği yok,3 net pozisyon diyor.taçlardan filan bahseidyor herhalde.bu adamın elle tutulur bir yanı yok.elinde iniesta senna yok,ama o hala var sanıyor.geçen sene zico nun elinde var mıydı bunlar?aslında yüklenmekte saçma buna,yaşı gelmiş 70 e,uyuyup kalacak kulübede.11 e kadar beklesin sonra gidip yatsın bence,olsa da birşey farketmiyor ne de olsa...
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 08:14
evet çok farklı olacak.onlar oynamayacak çünkü.maldona do,tamam çokta kötü değil.ama sen bu adamın yanına selçuk u koyarsan hücum gücün filan kalmaz.ikisi de aynı tip oyuncu.sen arsenal le deplasmanda oynarsın,ikisi beraber oynar tamam dersin,savunmayı düşündü.bugün beraberlik yeterli mi fb için???
peki o aragones in takımı bugün ne yaptı??taktik anlamda.neydi amacı gol atmak mı yememek mi?atmaksa kimle veya nasıl?eğer gol yememekse tek amacı,o zaman ulaştı amacına.arkadaşım var fbli,çocuk daha yeni 150 lira verdi şapka tshirt aldı.bunlara yazık değil mi?takımı ne yaptı o nun için?çok güzel oynarsın da kaybedersin,ya antreman maçından fakı neydi?aragones in maç filan izlediği yok,3 net pozisyon diyor.taçlardan filan bahseidyor herhalde.bu adamın elle tutulur bir yanı yok.elinde iniesta senna yok,ama o hala var sanıyor.geçen sene zico nun elinde var mıydı bunlar?aslında yüklenmekte saçma buna,yaşı gelmiş 70 e,uyuyup kalacak kulübede.11 e kadar beklesin sonra gidip yatsın bence,olsa da birşey farketmiyor ne de olsa...
Alex'in olduğu bir takımda tek ön libero ile oynamayı mı düşünüyorsun ? Hemde sakat bir Alex oynarken ? Selçuk oynamıyor tamam kim oynayacak Burak ? İlhan ? Ali Bilgin ? Bunlar mı bize maç kazandıracak :D
Ben Aragones'i filan savunmuyorum ama Bazı gerçekleri görmek gerekir en büyük suç bu takımı kurandadır bu kadro ile Olmaz olmuyor olmayacak
scar face
01.Ekim.2007, 08:16
Ya arkadaşlar bir kez daha soruyorum Aragones olmasında Dünyanın en iyi hocası olsun aklınıza kim geliyorsa ... Maldonado "bu"dur Ferguson gelse Maldonado Vieira filan mı oalcak ? Selçuk Kazım Uğur "bu" yani anlamıyorum Dünyanın en iyi teknik direktörü gelse bunlar çok mu farklı oynayacak ? Elde malzeme yok aşçı ne yapsın ? Ha tabiki Aragones'in çok büyük yanlışları var 3 aydır herkes bunları konuşuyor zaten bir de olayın bu yönüne bakın Adamın elinde Senna İniesta varda oynatamıyor mu ?
Maldonado,Selçuk,Emre bu üçünü bi arada oynatırsan sen kazanamazsın kazanmayı bırak pozisyon bile bulamazsın adamlar ikinci yarıda tamamen kapandılar sahalarından bi tek su içmek için çıktılar ama Dedemiz bunu göremedi maçı 2 ön liberoyla bitirdi.
Şu Uğur Boral napsın adam daha ya ortalarını bekleyen Drogba olsa yıldız olur.Hatırlayın attığımız son gollere bakın asistler kimden topu ileri götürecek oyunu hızlandıracak bi adamı 85 te oyuna alırsa bu adam bu işten anlamıyor demektir.
Kağnı gibi yavas oynadık yavas oynayanda su anki futbolda kazanamıyor...
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 08:20
Maldonado,Selçuk,Emre bu üçünü bi arada oynatırsan sen kazanamazsın kazanmayı bırak pozisyon bile bulamazsın adamlar ikinci yarıda tamamen kapandılar sahalarından bi tek su içmek için çıktılar ama Dedemiz bunu göremedi maçı 2 ön liberoyla bitirdi.
Şu Uğur Boral napsın adam daha ya ortalarını bekleyen Drogba olsa yıldız olur.Hatırlayın attığımız son gollere bakın asistler kimden topu ileri götürecek oyunu hızlandıracak bi adamı 85 te oyuna alırsa bu adam bu işten anlamıyor demektir.
Kağnı gibi yavas oynadık yavas oynayanda su anki futbolda kazanamıyor...
Siz Fenerbahçe'nin kurtuluşunu Selçuk'un çıkıp İlhan Veya Ali Bilgin'in kadroya girmesinde görüyorsanız bir şey diyemeyeceğim Evet Aragones hatalıdır Volkan Demirel'i oynatması bile hatadır bana göre ama ondan daha hatalılar var ben özellikle bunu vurguluyorum Yani Selçuk'u oynatması hata tamam ee Adam ne yapsın İlhan'ı Veya Ali'yi koyacak 11e o zaman Fenerbahçe böyle kazanacak yani :)
scolari12111
01.Ekim.2007, 08:20
alex in olduğu takım diyorsun.şöyle düşün guiza ve alex.geriye kaldı 8 oyuncu.4 lü de defans yapsan.kaldı 4.sen 4 tane orta sahayla alex in arkasını kapatamıyor musun?maldona donun yanına o kadar adam saymışsın.sence emre oynayamaz mı selçuk yerine?böylece açığa da uğur boral ı alırsın hücum gücün artar.yani bu maçta,selçuk ve maldona do yu beraber oynatmanın bir mantığını kimse açıklayamaz.aragones te dahil,o da ne yaptığının farkında değil ki.o hala bildiği şeyler de ısrar ediyor başka birşey bildiği de yok.
kendini guiza nın yerine koy.ispanya da gol kralı olmuşsun,buraya çok yüksek bir bonservisle gelmişsin,bir tek pozisyona giremiyorsun.bunun suçlusu kim?bir de guiza ya 14 milyon avro verildi,fiorentina aynı paraya gillardino yu aldı.verilen bu parada tartışılabilir.
Neron_FB
01.Ekim.2007, 08:24
Deniz nerde ? Neden küstüler deniz'e cidden merak ediyorum... Eminim ki Maldonado ve Selçuktan daha etkili olur..
Evet Aragonesin elinde İspanya milli takımı yok doğru..Ama geçen sene bülent uygun sivasspor'u neredeyse lig 2.si yapıyorsa (aynı puandalardı) Aragones bu kadrosuyla Fenerin Kiev'i yenmesini sağlamalıydı..
Ben karşıyım Selçuk ve Maldonado'nun aynanda oynamasına..Herkes Skibbe'yi eleştirdi toplam neredeyse 6 defansla çıktı diye bükreş maçında, hem maldonado hem selçuk hücumda etkili değil, ee Aragones'in ne farkı var ? Fenerbahçe eğer bugün kazanmak için çıksaydı, Kazımı forvete yakın oynatır uğuru ilk 11e alır Selçuk ya da maldonadodan birini keserdi..(bence maldonadoyu kesmeliydi).. Kusura bakmayın benden 50 yaş büyük avrupa şampiyonu telnik direktörü eleştiriyorum futbol topuyla 15 bile sektiremeyen biri olarak ama artık TAK etti ya...
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 08:24
alex in olduğu takım diyorsun.şöyle düşün guiza ve alex.geriye kaldı 8 oyuncu.4 lü de defans yapsan.kaldı 4.sen 4 tane orta sahayla alex in arkasını kapatamıyor musun?maldona donun yanına o kadar adam saymışsın.sence emre oynayamaz mı selçuk yerine?böylece açığa da uğur boral ı alırsın hücum gücün artar.yani bu maçta,selçuk ve maldona do yu beraber oynatmanın bir mantığını kimse açıklayamaz.aragones te dahil,o da ne yaptığının farkında değil ki.o hala bildiği şeyler de ısrar ediyor başka birşey bildiği de yok.
kendini guiza nın yerine koy.ispanya da gol kralı olmuşsun,buraya çok yüksek bir bonservisle gelmişsin,bir tek pozisyona giremiyorsun.bunun suçlusu kim?bir de guiza ya 14 milyon avro verildi,fiorentina aynı paraya gillardino yu aldı.verilen bu parada tartışılabilir.
Aragones Antep Partizan gibi maçlara senin dediğin kadro ile çıktı Partizan maçını hatırla 2-0dan sonra %100lük iki pozisyon kaçırdılar Orada oynadığımız Burada oynadığımız maçlarda Fenerbahçe'yi beğendini mi ? O futbolu oynayan Fenerbahçe "yüksekler"e oynayabilir miydi ?
scar face
01.Ekim.2007, 08:26
Siz Fenerbahçe'nin kurtuluşunu Selçuk'un çıkıp İlhan Veya Ali Bilgin'in kadroya girmesinde görüyorsanız bir şey diyemeyeceğim Evet Aragones hatalıdır Volkan Demirel'i oynatması bile hatadır bana göre ama ondan daha hatalılar var ben özellikle bunu vurguluyorum Yani Selçuk'u oynatması hata tamam ee Adam ne yapsın İlhan'ı Veya Ali'yi koyacak 11e o zaman Fenerbahçe böyle kazanacak yani :)
Ben öyle bişey yazdım mı:D oku tekrar istersen 2 paragraf Uğur Boral'ı anlatmısım yanıt basit Selçuk'u kulubeye al Emreyi ortaya çek sola Uğuru koy.Emin ol bu formasyonla en az 1 gol bulurduk:) Fenerbahcenin tek kurtuluşu var Dedeyi yollayıp Rıdvan Dilmeni takımın basına getirmek herkese iyi geceler bu arada...
Bir an son dakikalarda Güiza o korneri kullanıp gidip birde üstüne aynı topa kafa vurup gol atacak hissine kapılmadım değil..a
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 08:27
Ben öyle bişey yazdım mı:D oku tekrar istersen 2 paragraf Uğur Boral'ı anlatmısım yanıt basit Selçuk'u kulubeye al Emreyi ortaya çek sola Uğuru koy.Emin ol bu formasyonla en az 1 gol bulurduk:) Fenerbahcenin tek kurtuluşu var Dedeyi yollayıp Rıdvan Dilmeni takımın basına getirmek herkese iyi geceler bu arada...
Deplasman Partizan maçı ve Antep maçlarına sizin dediğiniz kadro ile çıktık hatta buradaki Partizan maçınada ( umarım yanlış hatırlamıyorumdur :D ) Senm O Fenerbahçe'yi beğendin mi ?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bir an son dakikalarda Güiza o korneri kullanıp gidip birde üstüne aynı topa kafa vurup gol atacak hissine kapılmadım değil..a
Güiza da tam artist ha atlıyor zıplıyor boş yere koşular yapıyor filan Aslında zeki bir oyuncu Taraftarı nasıl aldatacağını çözmüş :) 90.dakikada ölümüne koşup korner köşesine gidiyorsan o topa vuracaksın ellerini açıp 20 saniye durmayacaksın orada :)
scolari12111
01.Ekim.2007, 08:29
Aragones Antep Partizan gibi maçlara senin dediğin kadro ile çıktı Partizan maçını hatırla 2-0dan sonra %100lük iki pozisyon kaçırdılar Orada oynadığımız Burada oynadığımız maçlarda Fenerbahçe'yi beğendini mi ? O futbolu oynayan Fenerbahçe "yüksekler"e oynayabilir miydi ?
partizan maçı 2 2 bitti.o zaman??ki daha çokta atabilirdi fenerbahçe..anlayamadığımşu an sen neyi savunuyorsun?bence o nu söyle o nun üzerinden tartışalım.doğru mu yani maldona do-selçuk tercihi???
scar face
01.Ekim.2007, 08:31
Deplasman Partizan maçı ve Antep maçlarına sizin dediğiniz kadro ile çıktık hatta buradaki Partizan maçınada ( umarım yanlış hatırlamıyorumdur :D ) Senm O Fenerbahçe'yi beğendin mi ? Konu beğenip beğenmemek mi yani:D (Deplasmandaki Partizan macında Selçuk oynuyordu Antep ve Partizan maclarında Maldonado oynadı ön liberoda)
Yani sunu demeye çalısıyoruz daha bu adam oyuncularını tanıyamamıs kimin nerde oynayacağını bilemiyor.Hele Partizan rövans macında Önder'i ön liberoya aldı tur gidiyordu:)
Neron_FB
01.Ekim.2007, 08:31
Rıdvan Dilmen
Bu koca Fener-Kiev konusundaki tek gerçek.. Gelsin 20 yıl fenerde kalsın, Aziz Yıldırım ya da başkan kim olursa bu mükemmel insanın dedikleri futbolcuları alsın..İsterse 7. lige düşsün fener..
scar face
01.Ekim.2007, 08:36
Bu koca Fener-Kiev konusundaki tek gerçek.. Gelsin 20 yıl fenerde kalsın, Aziz Yıldırım ya da başkan kim olursa bu mükemmel insanın dedikleri futbolcuları alsın..İsterse 7. lige düşsün fener..Keske gelse onun gibi bi deha lazım bize
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 08:36
partizan maçı 2 2 bitti.o zaman??ki daha çokta atabilirdi fenerbahçe..anlayamadığımşu an sen neyi savunuyorsun?bence o nu söyle o nun üzerinden tartışalım.doğru mu yani maldona do-selçuk tercihi???
Partizan maçının 2-2 bitmesi sence başarı mıdır ? Sen o maçı izleyebildini mi ? O maçın nasıl 2-2ye geldiğini hatırlıyor musun ? Şans azcık Partizan'ın yanında olsaydı 35.dkde 3-0 yeniktik :)
Ben şunu söylüyorum Aragones'in çok çok büyük yanlışları oldu Emre'yi sağ kanada aldı Volkan'ı bu maçta oynattı veya cezası biter Volkan'ı Sivas'ta kadroya almadı Anlamsız bir şekilde Deniz'i sildi bence bunlar büyük hatalarvs. vs. Elimde olsa Aragomes'i şuan gönderirim Ama diyorum ki birde olaya genel olarak bakalım Maldonado Selçuk Deniz ile kim gelirse gelsin ortasada top kapamaz veya ortasada duvar öremez Kazım Burak Uğur oldukça bu takım 6ya 1 hücam yapmaya mahkum olur Kadromuz yetersiz Kadromuz zayıf ee Aragones ne yapsın Bu takımı kuran Yönetim olduğuna göre suçlanması gereken ilk isim Aziz Yıldırım dır .
Dediğim gibi Dünyanın en iyi hocası da gelse Selçuk da bu Maldonado da bu Kazımda Bu bunu kimbir hoca değiştiremez
Deplasman Partizan maçı ve Antep maçlarına sizin dediğiniz kadro ile çıktık hatta buradaki Partizan maçınada ( umarım yanlış hatırlamıyorumdur :D ) Senm O Fenerbahçe'yi beğendin mi ?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Güiza da tam artist ha atlıyor zıplıyor boş yere koşular yapıyor filan Aslında zeki bir oyuncu Taraftarı nasıl aldatacağını çözmüş :) 90.dakikada ölümüne koşup korner köşesine gidiyorsan o topa vuracaksın ellerini açıp 20 saniye durmayacaksın orada :)
Bi güiza zeki, diğerleri salak yani.. salak oldukları için kötü oynuyor ve mücadele etmiyorlar.:uzgun:
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 08:42
Bi güiza zeki, diğerleri salak yani.. salak oldukları için kötü oynuyor ve mücadele etmiyorlar.:uzgun:
Bir oyuncu taraftardan alkış almak için gereksiz gereksiz işler yapması onun zeki(!)liğini gösterir , Bugün Aragones 90 dakika ayakta olsa sağa bağırsa sola bağırsa oyuncuları yaına çekip bağıra bağıra konuşsa veya kendini yerden yere atsa Herkes diyecek ki Aragones'e bak bee 70 yaşında ama 20 yaşında genç gibi nasıl çırpınıyor Adam daha ne yapsın :) Bu işler böyledir
scolari12111
01.Ekim.2007, 08:45
aziz yıldırım suçlu yani???haklısın bu kadar para harcayan,bu stadı yapan başkaları?sen hala benim dediğimi anlamamakta ısrar ediyorsun.arkadaşım,sorun hangisinin oynadığı değil.beraber oynamaları.sen gol atman gerekn bir maçta böyle oynuyorsun,bunun mantığı ne sence?partizan maçı diyorsun,sonuçta 2 gol atmış mısın o maçta?kiev maçında bir tane pozisyonun yok.ki kiev çok kötüydü bugün,iyi oynadığı için filan değil,aragones in aciz taktiği sayesinde aldılar 1 puanben fenerbahçe li değilim,ama aziz yıldırım ı gerçekten seviyorum.sen fb li olmana rağmen nasıl sevmiyorsun hayret...o nun tek hatası,bu huzurevi kaçağı adamı buraya getirmek,şu anki hatası da o nu bir an önce ait olduğu yere,huzurevine yollamamak...
Bir oyuncu taraftardan alkış almak için gereksiz gereksiz işler yapması onun zeki(!)liğini gösterir , Bugün Aragones 90 dakika ayakta olsa sağa bağırsa sola bağırsa oyuncuları yaına çekip bağıra bağıra konuşsa veya kendini yerden yere atsa Herkes diyecek ki Aragones'e bak bee 70 yaşında ama 20 yaşında genç gibi nasıl çırpınıyor Adam daha ne yapsın :) Bu işler böyledir
Katılmıyorum. Bugün Güiza Fenerbahçe'nin en iyi adamıydı.
scolari12111
01.Ekim.2007, 08:48
adam koştu diye suçlu oldu yani???bu da ilginç...nasıl bu düşünceye kapıldın anlamak zor...
nerazzuri
01.Ekim.2007, 08:52
Güiza konusunda katılmıyorum. Takımın en iyisiydi bugün Defansta orta sahada ilerde her yerde vardı. Dripligleri koşuları pozisyonlarda yerinde oluşu tek kelime ile muhteşemdi bence.
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 08:55
aziz yıldırım suçlu yani???haklısın bu kadar para harcayan,bu stadı yapan başkaları?sen hala benim dediğimi anlamamakta ısrar ediyorsun.arkadaşım,sorun hangisinin oynadığı değil.beraber oynamaları.sen gol atman gerekn bir maçta böyle oynuyorsun,bunun mantığı ne sence?partizan maçı diyorsun,sonuçta 2 gol atmış mısın o maçta?kiev maçında bir tane pozisyonun yok.ki kiev çok kötüydü bugün,iyi oynadığı için filan değil,aragones in aciz taktiği sayesinde aldılar 1 puanben fenerbahçe li değilim,ama aziz yıldırım ı gerçekten seviyorum.sen fb li olmana rağmen nasıl sevmiyorsun hayret...o nun tek hatası,bu huzurevi kaçağı adamı buraya getirmek,şu anki hatası da o nu bir an önce ait olduğu yere,huzurevine yollamamak...
Hooijdonk gitti yeri oldu mu ? Nobre Anelka gibi isimler geldi gitti bu adamlar "olmadı" diye gönderildi Kezman alındı oldu mu ? Yok olmadı Şimdi de Güiza muhtemelen bu da "olmadı" olacak , Tuncay gitti "doldururuz"dendi Doldu mu ? Aurelio Appiah gitti "doldururuz doldururuz" doldu mu ? Gelelim bu seneye Emre alındı kim memnun ? Emreye o paralar verilmeseydi Aurelio gider miydi sence ? Adam her röportajında kendisine yapılan "maddi" haksızlıktan bahsediyor veya Josico Maldonado Burak Ve 14 milyon euro verilen "dünya yıldızı" Güiza İşte takımın hali ortada tek kelime ile "komik bir takım"ız . Aziz Yıldırım'ın maçtan sonra protokolü nasıl terk ettiğini gördün mü ?
Aziz Yıldırım özellike geçen seneki başarıdan sonra 1 yılda olmuş bitmiş başarılardan başka bir değiş ile tesadüflerden söz ediyordu onun mentalitesine göre geçen seneki çeyrek final tesadüf çünkü bu yıl takımın hali ortada:)
Aziz Yıldırım gelmiş geçmiş en başarılı başkandır bize çok büyük hizmetler olmuştur ama bir süreden sonra işler sarpa sarar artık bazı şeyler yürümez Aziz Yıldırım'ın ciddi şekilde öz eleştiri yapması lazım ki taraftarında yönetime sabrı yavaş yavaş yükeniyor Aziz Yıldırım bize çok büyük hizmetler verdi ama ölene kadar başkan kalacak değil ya :) Ha merak etmeyin zaten başkanlık koltuğuına onun "kurmay"larından biri oturacak yani Aziz Yıldırım zaten bırakmaz ipleri Bizimde çabamız neye ise
Teorim belki yanlış belki doğru bilemeyiz ama futbolcular oynamak ve kazanmak isteselerdi oynarlardı.. Örnek çok çevremizde, herkes teknik direktöre laf ediyor ama bu oyuncuların hepsi prof. şampiyonlar ligi tecrübesi olan adamlar.. Geçen sene ile arada tek gram fark yok. Gol atmaları gerekiyordu ve topu ileri taşımaları gerektiğinde topu ya enlemesine yada geriye oynadılar. Kanatlardan bindirmelerde toplar hep geriye atıldı veya pas hatası olarak rakibe teslim edildi. Buda onların istemeyerek oynadıkları anlamını zihinlere getiriyor. Aynı şey Fatih Terim'in GS'ın başına son gelişinde yaşanmıştı, oyuncular oynamak istemiyor, ruhlarını sahaya yansıtmıyorlardı, aşırı disiplin bazılarının hoşuna gitmiyordu.
Kısacası teknik direktör taktiği hatalı olsa bile bunun yanlış olduğunu düşünseler kafalarına göre oynayabilirlerdi. Alex, Carlos, Kazım, Emre bunu yapabilecek potansiyelde oyuncular. Örneği Euro2008'de Fatih Terim'in oyun stiline diklenerek kendi kafalarına göre oynadıkları maçları hatırlayalım. Nihat takımı nasıl organize etmişti. Fatih Hoca dediklerini uygulamayan oyunculara köpürmüştü. Ama takım gol atmak için mücadele etmişti. Yani burada anlatmak istediğim mücadele ruhu!.
Fenerbahçe'de eksik olan bu, guiazının sürekli pres için koşması geriye kadar gelmesi mücadele ruhunu gösteriyor. Ben bunu diğer oyuncularda nedense görmedim.
Hooijdonk gitti yeri oldu mu ? Nobre Anelka gibi isimler geldi gitti bu adamlar "olmadı" diye gönderildi Kezman alındı oldu mu ? Yok olmadı Şimdi de Güiza muhtemelen bu da "olmadı" olacak , Tuncay gitti "doldururuz"dendi Doldu mu ? Aurelio Appiah gitti "doldururuz doldururuz" doldu mu ? Gelelim bu seneye Emre alındı kim memnun ? Emreye o paralar verilmeseydi Aurelio gider miydi sence ? Adam her röportajında kendisine yapılan "maddi" haksızlıktan bahsediyor veya Josico Maldonado Burak Ve 14 milyon euro verilen "dünya yıldızı" Güiza İşte takımın hali ortada tek kelime ile "komik bir takım"ız . Aziz Yıldırım'ın maçtan sonra protokolü nasıl terk ettiğini gördün mü ?
Aziz Yıldırım özellike geçen seneki başarıdan sonra 1 yılda olmuş bitmiş başarılardan başka bir değiş ile tesadüflerden söz ediyordu onun mentalitesine göre geçen seneki çeyrek final tesadüf çünkü bu yıl takımın hali ortada:)
Aziz Yıldırım gelmiş geçmiş en başarılı başkandır bize çok büyük hizmetler olmuştur ama bir süreden sonra işler sarpa sarar artık bazı şeyler yürümez Aziz Yıldırım'ın ciddi şekilde öz eleştiri yapması lazım ki taraftarında yönetime sabrı yavaş yavaş yükeniyor Aziz Yıldırım bize çok büyük hizmetler verdi ama ölene kadar başkan kalacak değil ya :) Ha merak etmeyin zaten başkanlık koltuğuına onun "kurmay"larından biri oturacak yani Aziz Yıldırım zaten bırakmaz ipleri Bizimde çabamız neye ise
Deniz sanırım sen Futbolun 11 kişiyle oynandığını unuttun.
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 08:59
Deniz sanırım sen Futbolun 11 kişiyle oynandığını unuttun.
O yazıdan bu sonucu nasıl çıkardın :D
scolari12111
01.Ekim.2007, 09:01
dolmuş ki fb çeyrek finale çıkmış.dolmadı derken kıstasın ne?aurelio ya kadar saydığın bütün oyuncuların yeri doldu,doldu ki geçen seneki başarı geldi.zaten saydığın oyuncuların hemen hemen hepsi kendi gitmek istedi.bir tek kezman da yanlış yapıldı bence.guiza ile oynasaydı hem kendi iyi performans gösterirdi,hem de guiza nın verimi artar bu kadar koşmak zorunda kalmazdı.tamam kezman çokta iyi oynamıyordu,ama kötü de değildi.josico yu alana kadar,kezman kiralık verileceğine elde tutlabilirdi.neyse bunlar geçmiş şeyler.ama bir fb li olarak senin,bunca başarının ardından alınan 2 3 yenilgi sonrası başkan gitsin,sabrımız taştı filan demeni anlamıyorum...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Teorim belki yanlış belki doğru bilemeyiz ama futbolcular oynamak ve kazanmak isteselerdi oynarlardı.. Örnek çok çevremizde, herkes teknik direktöre laf ediyor ama bu oyuncuların hepsi prof. şampiyonlar ligi tecrübesi olan adamlar.. Geçen sene ile arada tek gram fark yok. Gol atmaları gerekiyordu ve topu ileri taşımaları gerektiğinde topu ya enlemesine yada geriye oynadılar. Kanatlardan bindirmelerde toplar hep geriye atıldı veya pas hatası olarak rakibe teslim edildi. Buda onların istemeyerek oynadıkları anlamını zihinlere getiriyor. Aynı şey Fatih Terim'in GS'ın başına son gelişinde yaşanmıştı, oyuncular oynamak istemiyor, ruhlarını sahaya yansıtmıyorlardı, aşırı disiplin bazılarının hoşuna gitmiyordu.
Kısacası teknik direktör taktiği hatalı olsa bile bunun yanlış olduğunu düşünseler kafalarına göre oynayabilirlerdi. Alex, Carlos, Kazım, Emre bunu yapabilecek potansiyelde oyuncular. Örneği Euro2008'de Fatih Terim'in oyun stiline diklenerek kendi kafalarına göre oynadıkları maçları hatırlayalım. Nihat takımı nasıl organize etmişti. Fatih Hoca dediklerini uygulamayan oyunculara köpürmüştü. Ama takım gol atmak için mücadele etmişti. Yani burada anlatmak istediğim mücadele ruhu!.
Fenerbahçe'de eksik olan bu, guiazının sürekli pres için koşması geriye kadar gelmesi mücadele ruhunu gösteriyor. Ben bunu diğer oyuncularda nedense görmedim.
aragones in hatalarının yanında,dediğin gibi futbolcularından pek hırslı olmadığı bir gerçek...
O yazıdan bu sonucu nasıl çıkardın :D
Maldonado Burak Ve 14 milyon euro verilen "dünya yıldızı" Güiza İşte takımın hali ortada tek ..vs
:D
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 09:09
dolmuş ki fb çeyrek finale çıkmış.dolmadı derken kıstasın ne?aurelio ya kadar saydığın bütün oyuncuların yeri doldu,doldu ki geçen seneki başarı geldi.zaten saydığın oyuncuların hemen hemen hepsi kendi gitmek istedi.bir tek kezman da yanlış yapıldı bence.guiza ile oynasaydı hem kendi iyi performans gösterirdi,hem de guiza nın verimi artar bu kadar koşmak zorunda kalmazdı.tamam kezman çokta iyi oynamıyordu,ama kötü de değildi.josico yu alana kadar,kezman kiralık verileceğine elde tutlabilirdi.neyse bunlar geçmiş şeyler.ama bir fb li olarak senin,bunca başarının ardından alınan 2 3 yenilgi sonrası başkan gitsin,sabrımız taştı filan demeni anlamıyorum...
Ben oyuncuların futbolundan veya takımın oyunundan aldığın başarılardan bahsetmiyorum . Şunu demek istiyorum Her yönetimin transfer konusunda büyük sorumlulukları var Yönetim bu sorumluluklaru yerine getirir ve bir kenara çekilir Yani Bugün Messi'yi Fenerbahçe'ye getirirsin Dünya üzerinde seni herkes ayakta alkışlar ha sonra ne olur Messi gelir 5 ay sakat Sahaya çıkar yürür topa koşmaz vs. vs. ama eleştirilen her zaman Messi olur kimse yönetimi eleştirmez eleştiremez Neden aldın bu adamı demez Tek hedef Messi olur
Anelka aldındığında kimse yönetimi eleştirdi mi ? olmadı eleştirilen Anelka oldu , Kezman geldi kimse nereden çıktı bu adam dedi mi ? Ha sonra ne oldu eleştirilen sürekli Kezman oldu Lincoln geldi herkes GS yönetimini ayakta alkışladı Ne oldu Lincoln başarısız oldu ve taraftar Lincoln'e tavır aldı kimse yönetime neden aldınız bu adamı demedi ama Josico'yu alırsan ve bu adam kötü oynarsa o zaman eleştirilen hedef direk sen olursun bilmem anlatabildim mi ?
Sözleşmesi biter oyuncular bir şekilde gidiyor sonra " Biz Fenerbahçe'yiz doldururuz" diyorlar ama ne oluyor Tuncay'ın yerini doldurmak için Upğur Boral Aurelio'nun yerini doldurmak içinde Maldonado oynuyor demek istediğim bu
Neron_FB
01.Ekim.2007, 09:11
Geçen sene Fener'de takımın havası gayet de iyiydi...Zico ve aurelio gitmemeliydi. Hoş aurelio kendi gitmek istedi ama geri gelmek istediğinde aziz yıldırım ok vemeliydi..Evet otoritesinden baya bi ödün vermiş olacaktı ama fenerden önemli değil otoritesi...
Ayrıca evet futbolcular hiç hırslı değil ama bunun yanında selçuk maldonado vs cidden çok da iyi futbolcular değil..Yerlerine çok daha iyileri alınmalı..Bu görev TD ile Başkanda...
Aziz Yıldırım tabiki fenerbahçe için %100 yararlı bi insan ama yaptığı tek tük hatadan ders almıyor çünkü hata yaptığını kabul etmiyor.. biraz daha eleştiriye açık olsun inanın Fener çok daha iyi yere gelir onun başkanlığında..
scolari12111
bir de bu kadar adam sayıyoruz kötüler arasında,kimse roberto carlos u saymıyor isminden dolayı.artık bitmiş,depar atıyor orta yapacak gücü yok.savunma anlamında bence hiçbir katkısı yok,ofansta bu halle zaten olamaz.şl kaldıracak kapasieteye sahip değil bence artık,ne kadar tecrübeli olsa da.şöyle düşünün,o nun yerinde anadolu dan gelmiş bir türk oyuncu olsa,neler denirdi allah bilir.ama carlos u eleştiren hiç kimse yok.basında da bu böyle...
Fernando Gago
Maldonado Burak Ve 14 milyon euro verilen "dünya yıldızı" Güiza İşte takımın hali ortada tek ..vs
:D
Orada yönetimin transfer politikasını eleştirmek istedim :)
scolari12111
01.Ekim.2007, 09:14
bende josico nun alınması hata dedim,aragones in gelmesi zico nun gitmesi hata dedim.ama bu demek değil ki genek anlamda çok başarısız.sen ve trübündeki bir grup taraftar tuncay tuncay diyor,geçen sene niye demiyordunuz???messi mi vardı takımda??yoksa yine bu oyuncular mı?
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 09:16
bende josico nun alınması hata dedim,aragones in gelmesi zico nun gitmesi hata dedim.ama bu demek değil ki genek anlamda çok başarısız.sen ve trübündeki bir grup taraftar tuncay tuncay diyor,geçen sene niye demiyordunuz???messi mi vardı takımda??yoksa yine bu oyuncular mı?
Tuncay Tuncay demiyorum ya ne zaman ve hangi konuda Tuncay olsaydı diye başlayan bir cümlemi gördün :D Ben yönetimin yıllardır süren transfer politikasını eleştiriyorum ama siz olayı kişiselleştiriyorsunuz Olay Ahmet Mehmet değil yönetimin futbola ve transfere bakışı
physicist87
01.Ekim.2007, 11:42
Bayram dolayısıyla akrabalarca toplanıp hararetli bi tartışma yaparken maç başladı :) Bu sebepten ötürü de konsantre ve sürekli bi şekilde maçı izleyemedim.. Ama her ekrana baktığım anda carlosun inanılmaz derecedeki basit anlamsız ve yetersiz futbolunu gördüm.. Sol kulvarımız titanic in batan kısmı gibi, kendimi sakatlar var cezalılar var o var bu var diyip diyip avutmaktan yoruldum bıktım sıkıldım..
Aragonesss fazla es'li (s'li) oynatıyor takımı adından esinlenmiş sanırım..Acayip de kondüsyon yüklemiş heee takıma kimse yorulmuo sahada maşallah bravooo.. !!
Hiçbir zaman maçın skoruna bakıp bir takımı ya da bir hocayı eleştirmedim ben, tabi yönetimi de, ama bişeyler yanlış gidiyor kardeşim bişeyler yanlış gidiyor al birini vur ötekine hepsinin bir suçu var bir hatası var, futbolcu isteksiz formsuz belki de beceriksiz , hoca zaten kulağını dayasan mistik bir müzik çalacak atanın tabiriyle e tamam haklıısın nar ekşin yoksa limonlu salata yapacaksın, kabartma tozun yoksa hafif karbonat atacaksın aşçıysan yapacaksın bunları ya da yemek yapıcam size diye karşımıza geçmiceksin , kabul etmiceksin malzemem eksik yapamam diceksin , e peki yönetime bakıyoruz futbolcuların işini yapıyor, yani doldur boşalt :D dolduruyor dolduruyor sonra boşaltıyor ne bu yaaa , ya sen çeyrek final oynadın evinde hangi takımları yendin daha önce tarihinde bunları yapabildin mi? Galatasaray kompleksinden kurtulman için Allahü Teala sana çeyrek final yaşattı, hala komplekslisin hala kompleklisin adamların parası yok ama yaptılar transferi çünkü değiştiler değiştirdiler kendilerini çok mu paraları var yooo ama senin gibi de saçmadılar öyle !! Lütfen Guizayı korumayın bana lütfen çok rica ediyorumm lütfen !!! Kezmandan bir farkı yok o da koşuyordu o da mücadele ediyordu ki kezmanın bir gol kralllığı yoktu 14 milyon euroluk bi bonservisi yoktu , ben de olsam siz de olsanız onun kadar koşarsınız hısrlanırsınız çünkü ispatlamak zorundasınız kendinizi !!!
Bi şapkanızı önünüze koyun bee yönetim kurulu, başkan, Allahını severseniz yaptıklarınıza bakın bi, elinizden saçma sapan nedenlerle kaçırdıklarınıza bakın,politikanıza bakın, bu soğuk ve Mübarek günde desteklemeye gelen binlerce taraftarın isyanına bakın, gözlerine bakın , yüreğine bakın !
Jesus_FB
01.Ekim.2007, 11:42
Taraftarlar açısından izlediğim en gergin maçtı. Gerçi taraftar demekte yanlış bunlara müşteri demek lazım. Yapılan her hataya küfürler, beddualar olacak iş değil beni bugün oynanan oyundan daha çok tribündeki müşteriler çileden çıkarttı.
Birde Aragones var tabi. Dakika 75 falan Alex sakatlanıp çıktı ondan sonra 3 tanesi korner olmak üzere 5 tane duran top kazandık. Kornerlerden 2'sini Gökhan Gönül kullandı ki o bunları yaparken takımda Uğur Boral ve Carlos vardı. Geriye kalan diğer 2 serbest vuruştan birini carlos diğerini maldonado kullandı. Beni bir kez daha çileden çıkartan olaylardan biri de bunlardı. Yani takım öyle bir haldeki teknik direktör takım üzerinde o kadar etkisiz ki alex olmayınca bu takımın duran topçusunu belirlememiş bile ve bütün bunlar olurken kafasını yaslamış olanı biteni izliyor. Oyuna hiç bir müdahelesi yok!
Diğer cinnet anlarım; Zeka fışkıran, oyunu ateşleyen muhteşem oyuncu değişiklikleri :) 90 dakika boyunca Selçuk, Maldonado ikilisiyle maça devam etmesi ve 75. dakikada takımın tek yaratıcı ismi alex çıkarken yerine Burak'ı sokması. Takımı öyle bir hırslandırdı öyle bir pozisyon zenginliğine soktu ki anlatamam. Son bombası ise 85. dakikada geliyor; Yaptığı değişiklik akıllara zarar! Emre çıkıyor Uğur boral giriyor. Uğur'ın girmesine bir şey demiyorum zaten uğuru daha ikinci yarıya başlarken selçuk yerine almalıydı. Ama takımda Alex yoksa senin Emre'yi çıkartma gibi bir lüksün olamaz. Adamın sanki gol atmaya ihtiyacı yok hala çift ön libero devam ediyor. Belli ki sen bizle çok feci bir şekilde dalga geçiyosun.
Fenerbahçe gruptan zaten çıkamaz. Geçen sene yakalanan o hava, o güvenden eser yok! Seyirciler çok gergin futbolcuları inanılmaz bir şekilde baskı altına alıyorlar. Zaten oyuncularda çok tedirgin ne yapacaklarını bilmez haldeler, Kadro yetersiz, teknik direktör yetersiz, takımın kondisyonu yetersiz eh bu kadar olumsuzluk içinde başarıda imkansız!
GeNç KaRTaL
01.Ekim.2007, 15:16
Maçın ilk yarısını seyretme imkanı buldum.İlk yarıda kontralarla etkili olmaya çalışacaklar denilen Kiev hücumda daha çok etkin olan taraftı.Gol için bastıran tarafın Fenerbahçe olması gerekiyorken tam tersi Kiev hücumda etkiliydi.Onlarda öyle çok adamla hücumda etmediler aslında.Temkinli oynadılar fakat daha etkiliydiler.Özellikle sol kanattan pozisyon bulmaya çalıştılar.Fenerbahçe savunması iyiydi genelde.1 kaç tane bireysel hata vardı ama Kiev'li oyuncular değerlendiremediler.Sabah maçın özetini seyrettim.Sanırım Fenerbahçe maça ağırlığını koymuş 2.yarı normalde olması gerektiği gibi ama Kiev savunmasını aşamamışlar..
Fenerbahçe'de gerçekten büyük bir çöküş var geçen seneye göre.Bunda kadronun zayıflaması ve Zico'nun gitmesi etkili diye düşünüyorum.Bu durumun baş sorumlusuda yönetimdir.Neyse bu konu hakkında daha fazla yazmayacağım.Çünkü konuda çok fazla bahsedilmiş bu konu hakkında.Valla ben okurken sıkıldım.Benim yazımı okuyacaklarıda sıkmayayım.:icon_smile:
Kiev dün istediğini aldı.Belki hücumdaki etkili silahları olsaydı dün 3 puanda çıkarabilirlerdi.Fenerbahçe ise kötü gidişatını devam ettirdi.Şimdi önlerinde 2 tane Arsenal maçı var ve şu ana kadar grupta oynadıkları maçlardan daha zor maçlar olacak.2 maçtaki tablo Arsenal maçlarındada devam ederse sonuç hazin olur..
BaFraLı
01.Ekim.2007, 16:44
Dün en iyilerden biriside Bence Güizaydı çok koştu çok mücadele etti ama takım arkadaşları pek bi isteksizdi..
a.arıcı-11
01.Ekim.2007, 16:49
Güiza dün istekliydi hırslıydı ama GAGO'nunda dediği gibi yalakaydı gereksiz işler yaptı.20 metre depar attı neymiş efenedim korner atacakmış sonrada topu başkasına bıraktı.Bu tarz bir kaç tanede taç pozisyonu vardı.BElki sahanın en iyisi en çalışkanıydı ama sahanın en yalaka futbolcusuydu.Tribünlere oynadı yani...
BaFraLı
01.Ekim.2007, 16:51
Evet birazda öyle ama son dakikalarda zaman geçiyor 3 puan lazım adam gidiyor kornere topu bırakıyor.Uğur boral var,carlos var gidip gökhan gönül kullanıyor :)..Gökhan sağ ayak dışarıya doğru orta kesiyor orda boral veya carlos kullansa daha iyi olabilirdi..
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 17:48
Lütfen Guizayı korumayın bana lütfen çok rica ediyorumm lütfen !!! Kezmandan bir farkı yok o da koşuyordu o da mücadele ediyordu ki kezmanın bir gol kralllığı yoktu 14 milyon euroluk bi bonservisi yoktu , ben de olsam siz de olsanız onun kadar koşarsınız hısrlanırsınız çünkü ispatlamak zorundasınız kendinizi !!!
Çok doğru ,
Geçen sene Kezman'dan fazla koşan oyuncu var mıydı ? Koşmayı bırak birde defansı fena dövüyordu her maç birinin ağzını burnunu filan kanatıyordu yumruk atıyordu falan filan :) Sevilla maçlarında Drago'yu ne hale soktu bir hatırlayın :)
Bir forvet oyuncusu hele ki takımın tek forveti ise ve o forvet koşmaktan başka fayda sağlayamıyorsa burada sorun var demektir Biz Kezman'ı niye gönderdik biz Güiza'ya neden 14 milyon euro verdik ? Güiza her maç 9 10 km koşsun nasıl nereye ve ne için koştuğu önemli değil Tamam o zaman onu ayakta alkışlayalım Yok böyle bir şey
Memedov
01.Ekim.2007, 18:04
Güiza dün istekliydi hırslıydı ama GAGO'nunda dediği gibi yalakaydı gereksiz işler yaptı.20 metre depar attı neymiş efenedim korner atacakmış sonrada topu başkasına bıraktı.Bu tarz bir kaç tanede taç pozisyonu vardı.BElki sahanın en iyisi en çalışkanıydı ama sahanın en yalaka futbolcusuydu.Tribünlere oynadı yani...
Yahu ne yalakalılığından bahsediyorsunuz, korner atmaya hic bir futbolcu gitmiyor. Dünyanın neresinde görülmüş bir santrafor'un korner attığı ? Santrafor taç ve korner kullanır mı ? Görevi gol atmak değilmidir ? Bunu takımda ki diğer oyuncular bilmiyorlar mı ki Guiza gidiyor korner kullanmaya bu kadar saçmalık olmaz. Guiza topun başından ayrıldı 10 saniye sonra geliyor topun başına Gökhan Gönül.
Koşsa suç koşmasa suç. Koşarsın yalaka olursun, koşmazsın isteksiz. Benim korkum da Guiza'nın bazı şeyleri anlayıp diğer oyuncuların yaptıgı gibi vurdum duymaza gelip isteksiz oynaması. Bu takımı 2-3 kişi sırtlayamaz sadece Alex, Guiza, Gökhan ile olmaz bu işler takım ruhu yok doğru düzgün pas yapamazken siz kalkmışınız en istekli en hırslı oyuncuyu eleştiriyorsunuz.
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 18:13
O kadar hırslanan bir oyuncu tacı da atar Korneri de atar atmayacaksan neden koşuyorsun Koşuyorsan neden 10 20 saniye ellerini açıp bekliyorsun ... Geçen sene Kezman'ın günahı neydi ki o zaman konu koşmaksa Kezman ondan çok daha fazla ve yararlı koşuyordu , Ben koşmasın demiyorum ancak gerekli koşsun Güiza sağa sola o kadar gereksiz koşacağına Alex ile paslaşmaya gelseydi gerekirse orta sahaya gelseydi veya köşeler kaçıp top isteseydi daha yararlı olurdu kanımca
Sekopej
01.Ekim.2007, 18:14
Yahu madem yalakalık ben diğer oyuncularımızın da yalakalık yapmasını istiyorum, inşallah tüm oyuncularımız yalaka olur da sahada koşarlar, mücadele ederler...
İlk sözüm taraftara hiç Aziz Yıldırım'a bağırmasınlar, takım üzerinde çok büyük bir baskı oluşturdular. Hatalı pas olduğunda hemen homurdanmalar başlıyor, oyuncuların kendine güveni kalmamış neredeyse. Takımda dikine oynayan, topu ileri taşımaya çabalayan Uğur Boral var sadece ama ben de yan pas yapsam top kaptırmam tepki almam diye bir açıklamasını okuşmuştum. Takım bu halde işte, Maldonado'ya Selçuk'a yapılanlar özgüvenlerini yitirmelerine sebep oluyor. Her pozisyondan sonra homurdanmak ne demektir yahu, tamam bu oyuncular yetersiz ama sen taraftar olarak çok mu yeterlisin de onlara laf diyorsun. Tuncay'a bile homurdanan, Alex'i ıslıklayan da siz değil miydiniz? Desteği verin şahane ama oyuncuların özgüvenini kaybetmelerini de sağlamayın.
Rıdvan Hoca hep ders, kötü oynayabilirsin, takımın kötü olabilir ama kötü koşamazsın, kötü mücadele edemezsin. Ne kadar yetersiz de olsan mücadele etmen gerekir ama bu mücadele yok takımda. Tek tek oyuncu eleştirmek de gereksiz, genel anlamda bir bütünlük yok.
Oynadığımız 2 maça bakınca bu grupta 2. olabileceğimizi rahat gördük ama rakipler de bizim oynadığımız oyuna bakınca 4. olacağımızı gördüler. Bir şekilde takımda bir şeyler değişmezse de 2 puanla tamamlarız herhalde grubu. Değişimi sağlayacak kişi de başkan bence bu dönemde. Artık gidip Aragones'e müdahale etmeli, kaç maçtır aynı düzen ve değişen birşey yok, ne yapacağını söyleyemez ama gidip artık bir şeyler değiştir düzelt bu takımı demeli, takım bu halde erirken, hepimiz buna seyirci kalırken başkan kalmamalı. Ayrıca hiç sanmıyorum ama çıkıp açık yüreklilikle hatalarını söylemeliler ve ocakta telafi edeceğiz demeliler. Onlar hatalarını kabul etmedikçe bu gerginlik devam eder.
Sekopej
01.Ekim.2007, 18:16
O kadar hırslanan bir oyuncu tacı da atar Korneri de atar atmayacaksan neden koşuyorsun Koşuyorsan neden 10 20 saniye ellerini açıp bekliyorsun ... Geçen sene Kezman'ın günahı neydi ki o zaman konu koşmaksa Kezman ondan çok daha fazla ve yararlı koşuyordu , Ben koşmasın demiyorum ancak gerekli koşsun Güiza sağa sola o kadar gereksiz koşacağına Alex ile paslaşmaya gelseydi gerekirse orta sahaya gelseydi veya köşeler kaçıp top isteseydi daha yararlı olurdu kanımca
Yahu bırakın, ben de Kezman'ı çok seviyorum ama ayağına gelen 5 toptan 4'ünü kaybediyordu. Top sürerken düştüğünde sinir olmuyor muyduk? Kezman ile Güiza'yı karşılaştırmak bence hata ki Kezman'ı daha çok sevdiğimi de söyleyeyim.
a.arıcı-11
01.Ekim.2007, 18:16
Yahu ne yalakalılığından bahsediyorsunuz, korner atmaya hic bir futbolcu gitmiyor. Dünyanın neresinde görülmüş bir santrafor'un korner attığı ? Santrafor taç ve korner kullanır mı ? Görevi gol atmak değilmidir ? Bunu takımda ki diğer oyuncular bilmiyorlar mı ki Guiza gidiyor korner kullanmaya bu kadar saçmalık olmaz. Guiza topun başından ayrıldı 10 saniye sonra geliyor topun başına Gökhan Gönül.
Koşsa suç koşmasa suç. Koşarsın yalaka olursun, koşmazsın isteksiz. Benim korkum da Guiza'nın bazı şeyleri anlayıp diğer oyuncuların yaptıgı gibi vurdum duymaza gelip isteksiz oynaması. Bu takımı 2-3 kişi sırtlayamaz sadece Alex, Guiza, Gökhan ile olmaz bu işler takım ruhu yok doğru düzgün pas yapamazken siz kalkmışınız en istekli en hırslı oyuncuyu eleştiriyorsunuz.
Yahu olay koşması olayı değil zaten ben yorumumda da belirtiim istek arzulu hırslı olduğunu ama kullanmıyacağı toplar içinde 25-30 m depar atması taraftara şirin görünme çabasından başka bişey değil.
deniz.91
01.Ekim.2007, 18:17
Fener birbir eriyor bakalım neler olacak.Aragones işibilmiyor yahu taraftar gibi oda maçı izliyor
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 18:17
Yahu bırakın, ben de Kezman'ı çok seviyorum ama ayağına gelen 5 toptan 4'ünü kaybediyordu. Top sürerken düştüğünde sinir olmuyor muyduk? Kezman ile Güiza'yı karşılaştırmak bence hata ki Kezman'ı daha çok sevdiğimi de söyleyeyim.
Güiza ayağında top mu tutuyor abi Allah aşkına Mesela Kaç kere kafa topuna çıktı ? Güiza Kezman'dan farklı olarak ne yaptı bu zamana kadar ?
Emre-Gökhan-Kazım gibi oyuncular milli takımda mükemmel oynuyorlar.Ama Fenerbahçe'ye dönünce formları düşüyor.Demekki Teknik Direktör'ünde oyunculara etkisi oluyor.;)
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 18:24
Emre-Gökhan-Kazım gibi oyuncular milli takımda mükemmel oynuyorlar.Ama Fenerbahçe'ye dönünce formları düşüyor.Demekki Teknik Direktör'ünde oyunculara etkisi oluyor.;)
Haklısın :schaf::icon_lol:(ı)
Sekopej
01.Ekim.2007, 18:26
Kezman'dan daha fazla mücadele diyor, orta sahaya defansa gelip yardım ediyor (orta sahada rakibe pres yaparak top kazandırdığı pozisyonlar var), ve rakibe pres yapıyor eğer arkasında oynayanlar buna destek olursa top kazandığımızı da gördük. İleride yalnız kalıyor evet, zaten geçen sene de bu sistemden dolayı forvetlerimiz ileride yalnız kalmıyor muydu? Tek başına oynadığı müddetçe ne çok gol atar ne pozisyona girer. 1 tane orta mı geldi kafa topu vursun adam. Alex bile kullandığı hiç bir duran topta rakibi geçemedi maç içersinde zaten ne kadar orta geliyor ki?
Siz boşa koşu derseniz, benim hoşuma gider. Boşa diyorsanız ben de keşke Maldonado da Selçuk da Kazım da bu şekilde boş koşsun...
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 18:29
Kezman'dan daha fazla mücadele diyor, orta sahaya defansa gelip yardım ediyor (orta sahada rakibe pres yaparak top kazandırdığı pozisyonlar var), ve rakibe pres yapıyor eğer arkasında oynayanlar buna destek olursa top kazandığımızı da gördük. İleride yalnız kalıyor evet, zaten geçen sene de bu sistemden dolayı forvetlerimiz ileride yalnız kalmıyor muydu? Tek başına oynadığı müddetçe ne çok gol atar ne pozisyona girer. 1 tane orta mı geldi kafa topu vursun adam. Alex bile kullandığı hiç bir duran topta rakibi geçemedi maç içersinde zaten ne kadar orta geliyor ki?
Siz boşa koşu derseniz, benim hoşuma gider. Boşa diyorsanız ben de keşke Maldonado da Selçuk da Kazım da bu şekilde boş koşsun...
Söylediğin herşey göreceli kavramlar abi . SANA GÖRE daha çok mücadele ediyordur SANA GÖRE daha çok pres yapıyordur , BANA GÖRE gereksiz koşular yapıyordur vs. O yüzden göreceli kavramlar üzerinden tartışmak gereksiz olur Sezon ortası veya sene sonunda kaç gol kaç asist yaptığını görelimde o zaman konuşuruz kim daha başarılı olmuş Ha ayrıca Konu Kezman Güiza karşılaştırılması filanda değil aslında , başarısız diye gönderilen Kezman ve BENCE ondan daha fazlasını takıma veremeyen Güiza biri ayakta alkışlanıyor biri neredeyse yaka paça gönderildi
GodfatheR
01.Ekim.2007, 18:30
Hayatımın en kötü gecelerinden biriydi..Söyliycek hiçbirşey bulamıyorum.Şampiyonlar ligi şansımızı tamamen Uefa şansımızı da kısmen kaybettik :( Tek dileğim şu Aragones gitsin,Rıdvan Dilmen gelsin ;)
fmsmyrna
01.Ekim.2007, 18:34
Bunu Tuncay yapınca ateşleyici güç oluyordu Güiza yapınca yalakalık mı oluyor.Euro 2008'de Tuncay yardımcı hakemin bayrağını alıp 30 metre koşmuştu Çek maçıydı yanılmıyorsam bu tür hareketler takımı ateşler,mücadele etmeleri gerektiğini hatırlatır.
El Comandante
01.Ekim.2007, 18:35
Bana yine hüsran,bana yine hasret var,yine bana karanlik günler düstü eyvah ...
Fenerbahcenin bu durumunu bence gayet iyi acikliyor...
Yine kötü futbol oynadi Fenerbahce,kendi sahasinda oynamasina ragmen baskili oynayamadi,tutuktu.Futbolcular ruhsuz oynadilar(gerci sezon basindan beri böyleler).Ve sonucunda Fenerbahce Sampiyonlar liginde kalma sansini bitirdi,Uefa sansini cok zora soktu.
Bu hata herkesin,ama en büyük payi Aziz Yildirimdir!
Fenerbahceye alismis,gün gectikce daha iyi olan Zicoyu gönderip yerine 70 yasindaki sistem adami Aragonesi getirmesidir.Aragones 40 yildir bu piyasada,ama 1 kere sistemini degistirdigi,degisik birsey yaptigi görülmemistir.Sen Zico gibi ögrenmeye acik,takimdaki uyumu saglayan adami yolluyorsan ve yerine bunu getiriyorsan bastan hatayi yaptin demektir.
Hadi getirdi Aragonesi takimin basina.Aurelionun gidisine de kulak asmadi.Peki neden transfer yapmadi? Emre zaten Aragones ile ayni anda getirildi,yine baskan transferiydi cünkü.Aurelionun yerine transferin son gününde Josico getirildi adam ilk macinin 6.dakikasinda sakatlandi,ortalikta yok !
Takiminin bu halini iyi görüp,ben takima güveniyorum diyen Aziz Yildirim simdi taraftarlarca elestiriliyor.Güvenmeye devam etsin ...
Aragones ise hep ayni hatalari yapmaya devam ediyor.Yahu bi sistemini degistir,degisik biseyler yap,bak takim kötü günler yasiyor,biseyler yap yahu! Ama yok,Aragones bildiginden sasmiyor.Sivas karsisinda maglup oldugu kadroyu Kiev karsisina cikariyor.Cünkü baska bildigi taktik yok.40 yildir bunu zar zor ögrenmis :D
Neyse,lafin kisasi isler iyice cikmaza girdi.Kayserispor macinda alinacak bir puan kaybinda kriz büyür ...
Nocna Mora
01.Ekim.2007, 18:42
Aragones maç kaybedilirse istifa edeceğini söylemişti etti mi?
Sekopej
01.Ekim.2007, 18:43
Söylediğin herşey göreceli kavramlar abi . SANA GÖRE daha çok mücadele ediyordur SANA GÖRE daha çok pres yapıyordur , BANA GÖRE gereksiz koşular yapıyordur vs. O yüzden göreceli kavramlar üzerinden tartışmak gereksiz olur Sezon ortası veya sene sonunda kaç gol kaç asist yaptığını görelimde o zaman konuşuruz kim daha başarılı olmuş Ha ayrıca Konu Kezman Güiza karşılaştırılması filanda değil aslında , başarısız diye gönderilen Kezman ve BENCE ondan daha fazlasını takıma veremeyen Güiza biri ayakta alkışlanıyor biri neredeyse yaka paça gönderildi
Kezman yaka paça gönderildi diyorsun da geçen sene takımda çok kötü olmasına rağmen taraftar tarafından çok sevilenler arasındaydı Kezman.
Neyse haklısın daha kaç hafta oldu maçlar başlayalı beklemek lazım. Kezman da geldi üst üste goller attı ilk maçlarında ama sonra sustu, henüz bir şey belli olmaz.
Güiza'dan beklenen orta sahadan topu alacak, rakipleri tek tek geçecek, hızıyla defansı dağıtacak vs değil ki, bu tarz bir oyuncu değil. Sen topu ona gönderemezsen o da bu şekilde koşular yapar iste, koşmasa zaten ayağına hiç
değmeyecek. Tartışılması gereken Güiza neden koşuyor değil, neden ona bu paslar atılmıyor?
Sekopej
01.Ekim.2007, 18:44
Aragones maç kaybedilirse istifa edeceğini söylemişti etti mi?
Nereden duydun böyle bir şey söylediğini? Ne istifa edeceğini söyledi ne de istifa etti.
Fietra 10
01.Ekim.2007, 18:54
Şampiyonlar Ligi Grup maçları başlarken Fenerbahçe grubun en zayıf halkası olarak görünüyor demiştim .. Bazı arkadaşlar haklı olarak geçen seneyi örnek göstererek bu takım orada farklı oynuyor dediler .. Ama arada çok büyük kadro kalite farkı var .. Orta saha ile geçen seneki orta arasında çok büyük fark var .. Fenerbahçe Arsenal maçlarında 0 çeker ise UEFA hayalide bir hayli zora girer .. Sonuçta Kiev Arsenal'dan puan kaptı ve evinde Fenerbahçe ile oynayacak .. Porto ise galibiyetle başladı .. Sonu hayrola ..
El Comandante
01.Ekim.2007, 19:02
Birsey daha ilave edeyim.
Ispanya Futbol Federasyonu baskaninin "Avrupa Şampiyonu olmamızda başarının % 95’i futbolculara, yüzde 5’i Aragones’e aittir." aciklamasini simdi daha iyi anliyoruz ...
anil luque
01.Ekim.2007, 19:08
haklısın baran .. ozellıkle de david villa .. futbolcu paylarının %30 u da ona aıt =)
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 19:26
Birsey daha ilave edeyim.
Ispanya Futbol Federasyonu baskaninin "Avrupa Şampiyonu olmamızda başarının % 95’i futbolculara, yüzde 5’i Aragones’e aittir." aciklamasini simdi daha iyi anliyoruz ...
Ben buna katılmıyorum . Fransa gruptan çıkamadı tek eleştirilen teknik direktör oldu Fransanın kadrosu kötü mü ? en iyi 3 kadrodan biri onlarda idi ama olamadı , Dünya Şampiyonu İtalya Çeyrekte elendi eleştirilen teknik direktörü oldu ve kovuldu ,İspanya gruptan çıkamasaydı eleştirilen sadece Aragones olurdu belkide yine kovulurdu. İspanya şampiyon olunca neden %5lik pay Aragones'in oluyor anlamak güç :) ispanya Fedarasyon başkanı Aragones'i takımda tutabilseydi böyle bir açıklama yapar mıydı ? 23 futbolcunun havalara uçurduğu kişinin Aragones olduğunu unutmayalım
El Comandante
01.Ekim.2007, 19:37
Ben buna katılmıyorum . Fransa gruptan çıkamadı tek eleştirilen teknik direktör oldu Fransanın kadrosu kötü mü ? en iyi 3 kadrodan biri onlarda idi ama olamadı , Dünya Şampiyonu İtalya Çeyrekte elendi eleştirilen teknik direktörü oldu ve kovuldu ,İspanya gruptan çıkamasaydı eleştirilen sadece Aragones olurdu belkide yine kovulurdu. İspanya şampiyon olunca neden %5lik pay Aragones'in oluyor anlamak güç :) ispanya Fedarasyon başkanı Aragones'i takımda tutabilseydi böyle bir açıklama yapar mıydı ? 23 futbolcunun havalara uçurduğu kişinin Aragones olduğunu unutmayalım
Ispanyanin kadrosu en iyi kadroydu bir kere.4-4 lük bir kadrolari vardi.Ben Aragonesin bir ayricaligini görmedim o turnuvada.Her macta ayni sistem,ayni dakikalarda ayni degisiklikler,giren-cikan oyuncular ayni.Yani hep ayni seyleri yapti.Kim olsaydi ispanyanin basinda onlar sampiyon olurdu,futbolcular büyük özveriyle oynadilar.
Aragonesin elestirilmesinin nedeni de bu,hep ayni seyleri yapiyor.Ekstra yaptigi birsey yok,bir sistemi var ve hep onu kullaniyor,baska birsey düsünmüyor.Teknik direktör takiminin kötü gittigi zamanlarda durumunu düzeltebilendir.Ama Aragoneste bu yok.Sivasspor macinda ezildi Fenerbahce,o kadroyu,o sistemi Kiev macinda da cikariyor.Bunun neresi mantikli ?
Tamam kadro kisitli,yönetim istedigi futbolculari alamadi ama onun da degisik biseyleri düsünmesi gerekiyor artik,o kadrodan nasil verim alabilecegini düsünmesi gerekiyor,hep ayni kadroyu cikararak resmen yönetimin ayibini yüzüne vuruyor,olan takima ve taraftarlara oluyor ...
Fernando Gago
01.Ekim.2007, 19:48
Ispanyanin kadrosu en iyi kadroydu bir kere.4-4 lük bir kadrolari vardi.Ben Aragonesin bir ayricaligini görmedim o turnuvada.Her macta ayni sistem,ayni dakikalarda ayni degisiklikler,giren-cikan oyuncular ayni.Yani hep ayni seyleri yapti.Kim olsaydi ispanyanin basinda onlar sampiyon olurdu,futbolcular büyük özveriyle oynadilar.
Aragonesin elestirilmesinin nedeni de bu,hep ayni seyleri yapiyor.Ekstra yaptigi birsey yok,bir sistemi var ve hep onu kullaniyor,baska birsey düsünmüyor.Teknik direktör takiminin kötü gittigi zamanlarda durumunu düzeltebilendir.Ama Aragoneste bu yok.Sivasspor macinda ezildi Fenerbahce,o kadroyu,o sistemi Kiev macinda da cikariyor.Bunun neresi mantikli ?
Tamam kadro kisitli,yönetim istedigi futbolculari alamadi ama onun da degisik biseyleri düsünmesi gerekiyor artik,o kadrodan nasil verim alabilecegini düsünmesi gerekiyor,hep ayni kadroyu cikararak resmen yönetimin ayibini yüzüne vuruyor,olan takima ve taraftarlara oluyor ...
Bu kadro Dünya Kupasında neden elendi Fransa'ya ? İspanya'nın başında kim olsa şampiyon olurdu gibi düz bir mantık olamaz ayrıca :) O zaman Rusya Hollanda'yı nasıl yendi diye sorarlar Romanya Fransa ile neden berabere kaldı diye soru gelir akıllara . İspanya'nın şampiyon olmasında Aragones'in çok büyük etkisi vardır Raul'un kadroya alınmamasının bile 23 kişiye verdiği güven bu şampiyonluğa etki etmiştir . Fransa gruptan çıkamadı bunun sorumlusu kim ? Fransa aynı kadro ve aynı sistem ile şampiyon olsaydı bunu kime yükleyecektik ? Başarılı olunca Bravo Futbolcular Başarısız Olunca Teknik Direktör işi bilmiyor :)
Lucas Neill
01.Ekim.2007, 19:48
Tamam Fb'nin kadrosu kısıtlı ama hatırlayın Luce bizdeyken o kısıtlı kadroyla neler yapmıştı...Teknik direktörün takıma biraz da olsa bişeyler vermesi lazım
El Comandante
01.Ekim.2007, 20:05
Bu kadro Dünya Kupasında neden elendi Fransa'ya ? İspanya'nın başında kim olsa şampiyon olurdu gibi düz bir mantık olamaz ayrıca :) O zaman Rusya Hollanda'yı nasıl yendi diye sorarlar Romanya Fransa ile neden berabere kaldı diye soru gelir akıllara . İspanya'nın şampiyon olmasında Aragones'in çok büyük etkisi vardır Raul'un kadroya alınmamasının bile 23 kişiye verdiği güven bu şampiyonluğa etki etmiştir . Fransa gruptan çıkamadı bunun sorumlusu kim ? Fransa aynı kadro ve aynı sistem ile şampiyon olsaydı bunu kime yükleyecektik ? Başarılı olunca Bravo Futbolcular Başarısız Olunca Teknik Direktör işi bilmiyor :)
Yukaridaki mesajimi iyi okumamissin galiba,ben Aragonesin hatalarini belirttim,ama halen konuya degisik yönden bakiyorsun.Aragones futbolcularini iyi motive etmistir turnuvada.Zaten en iyi kadro ispanyadaydi,Aragones ekstra bisey yapmadan ispanya sampiyon oldu.Her macta ayni degisiklikler (skor ne olursa olsun),ayni taktik.Fenerbahcede de durum böyle.Ama iste tutmadi!
Baska da bir sistem denemiyor,iste bu durumun daha da kötü gitmesine sebebiyet veriyor.Dikkat et,Fenerbahcede yaptigi degisiklikler hep ayni tipki ispanyada yaptigi gibi.Öyle cok büyük bir hoca olsaydi kötü gidisati durdurur,takimini sahlandirirdi.Bu takim Sivasspordan kötü kadroya mi sahip ? Ya da Kiev den ? Kötü gisisattan sonra ayni sistemde israr edilir mi ? Baska sistem denenmez mi ? Sanirim bu sorularin cevaplari Aragonesin hatalarini ortaya cikarmaya yetiyor.
Bu kadroyla Aragones'in sınırlı şeyler yapabileceğine katılmıyorum.Zico baştan aşağı yedek kadroyla maç kazanmıştı ligde.Aragones bir kaç sakat yüzünden mi 2 galibiyet aldı?Bence hem takımı tanımıyor hem de sanıldığı kadar büyük bir teknik direktör değil.
Ayrıca Deniz'in UEFA'nın listesine adını verilmemesini kaldıramıyorum.Bildiğim kadarıyla PAF'tan oyuncular bile listede var.Zico onu eşi öldükten sonra bile ilk 11'de kullanırdı.Ön liberoda şimdiye kadar kullandığımız 3 oyuncudan da yararlı olurdu.Birde Aragones'in unuttuğu İlhan Parlak'a değinmek istiyorum.Madem bu takımın 3. forveti bir şekilde takıma adapte edilmesi gerekiyor.Guiza ve Semih'in ikisi hiç hesapta yokken oynayamayacak duruma gelirse bir anda İlhan sahaya sürülürse ne bekleyebiliriz ki ondan?
scolari12111
01.Ekim.2007, 23:07
kötü gidişte başka taktik denenir ama tabi biliyorsan.aragones in öyle bir lüksü yok,bir plan var kafasında o kadar,ötesi yok.
guiza yı eleştiriyorsunuz.bence de bu parayı etmez,hele ki gillardino yla aynı bonservis ücreti ödenmez.ama adam ne yapsın dünkü maçta?koşuyor yalaka oluyor,koşmuyor ruhsuz oluyor.orta sahadan top gelmiyorsa gelip kaleciden top mu alacak?dün fb nin forvetinde drogba da olsa messi de olsa sonuç aynı olurdu.bir bütün değil fenerbahçe.bir kere amacı yok.futbolcular ruhsuz oynadılar ama bence bunun da sorumlusu aragones.kendinizi futbolcuların yerine koyun,hocanız 2 ön liberoyla başlıyor,2 side hücum da sıfır.ne düşünürsünüz?demek ki beraberlik tyeterli bizim için.
ispanya mükemmel bir jenerasyon yakaladı,o takımın başında siz de olsanız şampiyon olurdu.bu adam bu kadar taktik dehası da niye hala aynı şeyleri yapıyor?70 oldu mu burak girecek.her maç kurtarıcı hüviyetiyle girecek,ama hiçbir şey yapmayacak.arkadaşlar bırakın guiza yı aziz yıldırım mı eleştirmeyi de,bu dedenin gidip elini öpün,sonra huzurevine yollayın.bundan hiçbir şey olmaz,futboldan anladığı falan da yok...maçı bile izlmeiyor,izlese 3 tane nt pozisyonumuz var demez...
Varonil
02.Ekim.2007, 00:21
Güiza'ya da yalaka deniyor ya artık ne diyeyim bilmem ki,keşke sahadaki diğer 10 futbolcu da onun kadar yalaka olsaydı da kazansaydık şu maçı.
Aragones'in takımı tanıması için gerek ilk 11'de,gerekse taktik ve sistemde değişiklikler yapması şart.Şu anda camiada olumsuz gergin bir hava hakim ve alacağımız bir kritik galibiyetle bu havayı dağıtabiliriz.Biz bu ülkede malesef bir takımı bir yenilgi ile rezil ettiğimiz gibi bir galibiyetle vezir de edebiliyoruz.Bunda basının payı da çok büyük.
Şöyle birşey varki bu kötü gidiş lig sonuna kadar sürmez,süremez.Grupta 3.maçımızı yapacağımız Arsenal maçına kadar ligde oynayacağımız maçları kazanmalıyız.
scar face
02.Ekim.2007, 00:43
Guiza bu macta 2 gol atıp takımına 3 puan kazandırmıs olsaydı yalaka yerine kahraman olurdu...
Korneri sizce neden kullanmamıs olabilir kendisine göre daha iyi orta yapan bi Gökhan geliyor bayrağa doğru...Ya da kendisi gol vuruşlarında etkili olan biri ee kornerden gol atamayacağına göre...
Bence bunu tartısmamız bile çok gereksiz ve ayıp ben onun yüreğiyle oynadığına inanıyorum.Hem yalakalık yapmasına gerek var mı ki....
Maçın tekrarını izledim. Ve açık birşey var.. Futbolcular inanmıyor.
GeNç KaRTaL
02.Ekim.2007, 01:16
İlginç bir anektot; Lig başladığından beri Fenerbahçe maçı 11 kişi tamamlayan takımlara karşı galibiyet alamıyor.
İlginç bir anektot; Lig başladığından beri Fenerbahçe maçı 11 kişi tamamlayan takımlara karşı galibiyet alamıyor.
Hangi maçlar ya.. Üşendim araştırmaya bir yazsana buraya kazandıklarımızı ve kırmızı kart var mı hepsinde?
GeNç KaRTaL
02.Ekim.2007, 01:37
Hangi maçlar ya.. Üşendim araştırmaya bir yazsana buraya kazandıklarımızı ve kırmızı kart var mı hepsinde?
Fenerbahçe lig başladığından beri Ligde 5,Şampiyonlar Ligi'nde 2 maç yaptı ve toplamda 7 maçtan 2 sinde galibiyet aldı.2 galibiyet aldığı İBB ve Gençlerbirliği maçlarındada İBB maçı 9,Gençlerbirliği 10 kişi tamamladı.
a.arıcı-11
02.Ekim.2007, 02:17
arkadaşlar kaç kere açıkladım ama hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Bencede Güiza dün sahanın en iyisiydi,en çalışkanı,en istekli ve en arzulu futbolcusuydu ama kullanmayacğını kendide bildiği toplara koşup durması taraftara şirin gözükme çabasından başka bişey değildi.''Takım kötü ama Güiza iyi birader adam her topa koştu''denilmesini istiyor ve gördüğüm kadarıyla başarıyor.
Ayrıca benim lafım sadce korner ve taçlarda yaptığı mantık dışı koşular için maç içinde ordan oraya deli dana gibi koşması benimde hoşuma gidiyor.Ama şöyle bir durumda var biz bu adama 14 Milyon € parayı gol atsın diye verdik.Öyle deli dana gibi koşucaksa amatör şubeden Halil Akkaş var milli atlet onu getirelim o koşsun
Universal
02.Ekim.2007, 03:33
Şemsi Partizan ile MTK'yı rakipler tam kadro iken yendik. Şimdi o takımları silip atma sonuçta ligimizde şuan bu takımları yenemeyecek ekipler oynuyor.
eXcitinG
02.Ekim.2007, 05:53
Perşembenin geLişi Çarşamba dan beLLi oLuyor zaten. Dün akşam nasıL futboL oLacağıda beLLiydi.
Fenerbahçe bu zihniyet iLe bir yere varamaz. HeLe o MaLdonado yahu adam biraz bir işe yara. Bir adam geç, bir tane pozisyon yaratacak pas at. Senin yerinde orda ben oLsam şu anda Dünya beni konuşuyor oLurdu. Ne kadar sıradan bir adamsın sen yahu.
Aragones için söyLenecek bir şey yok. Bir hafta geçmeden daha Sivas karşısında Rakip takımın hocasını tanımayacak kadar kendini beğenmiş, Son Avrupa Şampiyonu edaLarında ama Fenerbahçeye çok şey katacağına, çağ atLAtacağına M.Ö ki çağa geri gönderdi. Biz bu yıL bu takımdan daha fazLa başarı bekLErken herkesin gözünde Avrupada iyi bir Fenerbahçe imajı oLuşmaya başLayacakken bunu bir anda siLiverdi. HeLaL yani.
ALLah taraftarına sabır versin. OnLarı çok iyi anLıyorum, bizde az geçmedik bu yoLLardan.
fmsmyrna
02.Ekim.2007, 07:26
arkadaşlar kaç kere açıkladım ama hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz.Bencede Güiza dün sahanın en iyisiydi,en çalışkanı,en istekli ve en arzulu futbolcusuydu ama kullanmayacğını kendide bildiği toplara koşup durması taraftara şirin gözükme çabasından başka bişey değildi.''Takım kötü ama Güiza iyi birader adam her topa koştu''denilmesini istiyor ve gördüğüm kadarıyla başarıyor.
Ayrıca benim lafım sadce korner ve taçlarda yaptığı mantık dışı koşular için maç içinde ordan oraya deli dana gibi koşması benimde hoşuma gidiyor.Ama şöyle bir durumda var biz bu adama 14 Milyon € parayı gol atsın diye verdik.Öyle deli dana gibi koşucaksa amatör şubeden Halil Akkaş var milli atlet onu getirelim o koşsun
Senin o dediğini Nistelrooy yapıyor çünkü top geliyor bu adama top gelmiyor ki koşmasın adam sürekli koşu yapıyor topu alabilmek için.
Volkan Demirel
Bu oyuncuyu genç yaşta kazandığı para ve bulunduğu mevki şımartmış ki takımını zora sokacak her hareketi bilerek yapıyor. Neden bilerek yapıyor diyorum çünkü taraftar onun gördüğü kırmızı kartlardan, yaptığı hatalardan bıkmış durumda. Bunu gören bilen birisi olarak devam ediyorsa takımını zora sokacağını bile bile yapıyordur. Biz üstüne koyarak ilerlemesini beklerken o yapılmaması gereken şeyleri üstüne koyarak ilerliyor.
Roberto Carlos
Girmediği kademelerle ve hücuma olan katkısı ile eleştirilmesi gerekiyor. Aldığı tüm topları sol kanattan dan dun ileri vuruyor. Kiev maçında bindirme yaptığını görünce bunca maçtan sonra ilk kez ileri çıktı dedim. Fenerbahçe'ye tek katkısı var. Oda Roberto Carlos adı duyulunca Fenerbahçe'de oynuyor deniyor.
Lugano - Edu
Saatli bomba olarak duruyorlar. Tek hamlelik oyuncu oldukları için ortasahadan destek gelmediğinde biri kendi kalesine atıyor diğeride adamları biçiyor.
Gökhan Gönül
Tekniği sıfır ama hızı onunda başarılı olmasını sağlıyor. Geçen seneden çok uzak çünkü zorla oynatılıyormuş gibi bir havası. Futbol öyle birşeydir ki siz isterseniz, zevk alırsanız insanlarada zevk verirsiniz.
Selçuk - Maldonado
Selçuk'un nasıl futbolcu olduğunu, Fenerbahçe gibi bir takımda bunca süredir nasıl yer aldığına akıl sır erdiremiyorum.
Maldonado ise ben savunma oyuncusuyum desede tek işi sağdan alına topu sola vermektir. Topa biraz daha sert vurursanız Maldonado'ya gerek kalmadan top zaten sağdan sola veya tersi yönde gider.
Kazım
Birisi ona Fenerbahçe takımında kral benim mantığının yürümediğini anlatması gerekiyor. Öyle bir havada ki Şampiyonlar Ligi finali olsa maç 0-0 giderken 90+3'te Fener kontraya çıksa sağda dar açıdan Kazım içeri girse solda bir diğer Fenerli bomboş olsa Kazım kendini öne çıkarmak için şutu vurur ve golü kaçırır. Sivas maçında atılmak için herşeyi yaptı ama malesef hakemde onu tutmak için gerekli sabrı gösterdi. Birisi ona Fenerbahçe'nin herşeyden kendisinden de üstün olduğunu anlatmalıdır.
Alex
Fenerbahçe'nin kilit noktası. Kitlediğiniz zaman takım sadece kanatlar o gün formdaysa ordan etkisiz geliyor yada duran toptan etkili olabiliyor. Bu adam gol atıyor, attırıyorda. Sivas maçındaki vuruşu eleştirildi ama zevk alarak oynamasa o vuruşu yapmazdı. Gol olsaydı bu adam bu işi biliyor diyecektik ama halen biliyorda. Yarın yine o vuruşu denese ve kaçırsa ben kızmam Fener taraftarının yerinde olsam. Bu adamın oyun alanını rahatlatacak birisine ihtiyaç var.
Emre
Acayip bir yeteneği var ama kullanmasını bilmiyor demiyeceğim çünkü bazen döktürüyor. Bunun devamlılığını sağlamak gerekiyor. Zaten bir oyuncunun devamlılığı varsa iyi oyuncudur.
Uğur Boral
Hızıyla bir yerlere gelmeye çalışırsa işi gerçekten zor. Kendini hız yapmadan da etkili olacak şekilde geliştirmelidir. Sevilla maçlarında çok etkiliydi çünkü takım o gün komple etkiliydi. Dinlendiği her dakikada attı deparı ve durduramadılar. Takım kötü iken kanatlarda çöküyor çünkü sürekli deli gibi koşmasını bekleyemeyiz. Tabi halısahada pas atmayınca küsen çocuklar olur. Bu tavrından da vazgeçmelidir.
Güiza
Bahsedildiği gibi maçta tribünlere oynadığını düşünüyorum. Bir kornerede koşarak gitti ama Alex oraya yönlendiği için topu bırakıp geri döndü. Nihat gibi korner atma isteği var ama sanırım pek fırsat bulamıyor. O anda kornere doğru gidince ve kimsede gelmeyince biraz tribüne oynayayım dedi. Gol atamıyor ve atamadığı golleri ben deli gibi savaşıyorumla kapatmaya çalışıyor ki bu zaten onun görevlerinden birisi.
Semih
Yakaladımı atıyor. :)
Burak
Her takımda cebini dolduran ama asla o takıma birşey katmayan oyuncular olur ya. Bir örneğide bu arkadaş. Çok yetenekli çok yetenekli deniyor ama biz birşeyini göremedik. Yetenekli ama yetenekliler içinde yeteneksiz kalıyor demek ki.
Şimdi bu oyuncuların durumu kabul edilsede edilmesede budur. Bu takım nasıl geçen sene Avrupa'da çok iyi işler çıkardı diyebilirsiniz. Zico bu oyuncuların bu yönlerini törpülüyordu. Törpülediği anda da istediği futbolu rahatlıkla oynatıyordu. 2'sini 3'ünün sorununa çare bulamasa diğerlerininkine bulduğundan takım toparlanıyordu. Edu atıyor, takım çeviriyordu. Roberto Carlos kademeye girmiyor dandun vuruyordu takım çeviriyordu. Selçuk saçmalıyor takım çeviriyordu. Aragones ise bunu başaramıyor. Aragones'in elinden birşey gelmezken oyuncularda vurdumduymaz davranınca bu sonuçların alınması ve daha beterlerinin gelmeside normaldir.
JunkChorn
02.Ekim.2007, 16:04
@ Disco
Güiza
Bahsedildiği gibi maçta tribünlere oynadığını düşünüyorum. Bir kornerede koşarak gitti ama Alex oraya yönlendiği için topu bırakıp geri döndü. Nihat gibi korner atma isteği var ama sanırım pek fırsat bulamıyor. O anda kornere doğru gidince ve kimsede gelmeyince biraz tribüne oynayayım dedi. Gol atamıyor ve atamadığı golleri ben deli gibi savaşıyorumla kapatmaya çalışıyor ki bu zaten onun görevlerinden birisi.
Haksızlık ediyorsun:)Alex o sırada oyunda bile yoktu.Hücum pres tabiki yapacak ancak o kadar çok koşmasını kimse beklemiyor.Sen ben taraftara oynuyor diyoruz bir başkası çok mücadeleci diyor.
Ayrıca Aragones'in istediği transferler yapılsaydı sence başarılı olur muydu?Yani senin tabirin ile çevirebileceği oyuncular olsa idi , bugün durum çok mu iyi olurdu?
Volkan Demirel
Bu yorumuna sonuna kadar katılıyorum.Her geçen gün takımda kötü işlere imza atıyor.Eskiden kendine fazla güvendiği için diyorduk ancak artık ne yaptığının tamamen farkında bilerek yapıyor!
scar face
02.Ekim.2007, 21:49
Gökhan'ın tekniği sıfır bunu kim diyor???Ne kadar güzel yorumlamıssın oyuncularımızı tebrikler yani bu kadar olur...
ForsakeN
02.Ekim.2007, 22:03
Ben Aragones'e medyanın çok yüklendiğini düşünüyorum. onun elindeki kadro o kadar kötü ki -bu durum sakatlarla daha gün yüzüne çıktı - adamın oyuna müdahale etme şansı neredeyse sıfır.Herkes Kiev maçında çift santrafora geçseydi diyor kimi sokacaktı forvet İlhan Parlak'ı mı?
Bilmem farkettiniz mi ama hiç hücuma katılmıyor,ceza sahasına koşu yapmıyor denen Kazım 2-3 haftadır bunları çok yapmaya başladı.Uğur Boral daha yararlı oynuyor,Zico dönemindeki gibi topu alır almaz çizgiye inip orta açmaya çalışmıyor,Alex geçen yıllara nazaran daha diri.
Tüm bunların yanında Aragones'in hiç mi hatası yok tabii var.Takımı çok sabit oynatıyor,oyuna geç müdahale ediyor.Mesela son dk.larda 1 defans oyuncusunu forvete gönderebilirdi gol araması için.Ama yapmadı. Kendini hala Euro2008'de sanıyor
Hayatı boyunca profesyonel çatıda futbol oynamayan arkadaşlar aşırı efor kaybının ne demek olduğunu bileceğini sanmıyorum.
O kadar mücadele ettikten sonra refleksler belli seviyede otomatik olarak azalıyor. Konsantrasyon düşüyor. Haliyle hareketler mikrodan makroya çıkıyor.
Güiza bu sorunu yaşıyor işte. Pratikliğini kaybediyor çok fazla koşup mücadele edince. Bunu bir çok forvet yaşar. Dünyaca ünlü veya değil.
Universal
02.Ekim.2007, 22:17
Hayatı boyunca profesyonel çatıda futbol oynamayan arkadaşlar aşırı efor kaybının ne demek olduğunu bileceğini sanmıyorum.
O kadar mücadele ettikten sonra refleksler belli seviyede otomatik olarak azalıyor. Konsantrasyon düşüyor. Haliyle hareketler mikrodan makroya çıkıyor.
Güiza bu sorunu yaşıyor işte. Pratikliğini kaybediyor çok fazla koşup mücadele edince. Bunu bir çok forvet yaşar. Dünyaca ünlü veya değil.
Güiza bunu kontrol etmeli. Belli periyotlar ile pres yapmalı. Kendini maç içinde şarj etmeli. Eğer böyle giderse iki üç maç iyi performans gösterdikten sonra bir kaç maç sönük kalır. Bunu dengelemesi gerekiyor.
GodfatheR
02.Ekim.2007, 22:20
Tuncay böyleydi gücünü çok kontrolsüz kullanırdı.Tuncay maç içinde artık dengeliyebiliyor kendini.Güiza'da bunu yapacaktır yavaş yavaş.
@ Disco
Haksızlık ediyorsun:)Alex o sırada oyunda bile yoktu.
Bana göre tribüne oynadığı pozisyondan bahsetmiyorum. Sol taraftan atılan bir kornerede koştu topu bıraktı. Ardından Alex gelince içeri gitti.
Gökhan'ın tekniği sıfır bunu kim diyor???Ne kadar güzel yorumlamıssın oyuncularımızı tebrikler yani bu kadar olur...
Ben dedimde futbol bilgisi olan herkes bunu farkedebilir. Roberto Carlos'un fizik gücü ve hızı olmasa sıradan bir oyuncu olurdu. Çünkü tekniği yok.
Uğur Boral hızlı bir oyuncu olmasa şimdi halısahada arkadaşlarıyla oynuyor olurdu.
Gökhan Gönül yine öyle.
Ronaldinho mesela. Birgün hızıyla adam geçtiğini gördünüz mü? Bunuda yaptığı oluyor ama ona en uygun olan tabir telefon klübesinde adam geçiyor yorumudur. Bu bahsettiğim arkadaşların kaçında bu durum var.
Teknik dediğimizde pas verme, orta açma diye anlıyorsanız bunları bende, Ahmet'te, Mehmet'te yapıyor. Bizde mi tekniğiz. :)
GodfatheR
03.Ekim.2007, 00:28
Yav Ronaldinho sağ bekmi.Ya da R10 tekniğine sahip olan adam sağ bek olurmu.Gökhan sağ ayağını çok iyi kullanabilen toplara iyi vurabilen,iyi ortalar kesebilen tekniğini hızıyla birleştiren bir sağ bektir.Hatta sağ açıktır.
scar face
03.Ekim.2007, 00:47
O zaman sana göre de teknik adam eksiltme....Ronaldinho çok uç bi örnek olmuş.Ben çok iyi biliyorum tekniğin ne olduğunu...Teknik öncelikle oyuncuyla top arasındaki uyumdur bu fiziksel tekniktir.Gökhanda bu var bence ve de çoğu kişiye göre de vardır...Hatta ondan pozisyonları önceden sezme yani mental teknikte var.Sen galiba bu seneki performasına bakarak yorum yaptın:)
R.Carlos'un topla yaptıklarını biliyoruz topla olan uyumu topun ayağa yakısmasını görüyoruz.Hele onda yeterli teknik olmasa 100den fazla Dünyanın en iyi milli takımında ve 10 sezon boyunca yıldızlarla Real Madrid de forma giymezdi.Bu yorumuna da katılmıyorum.
Uğur Boral konusunda haklı olabilirsin.Hızı ve orta açma becerisiyle bu takımda forma buluyor.Ama Bir çok kişinin aksine onu yararlı buluyorum çünkü takıma ileriye doğru götürebilen atakları rakip ceza alanına dorğu yönlendirebilen yegane oyuncularmızdan.
a.arıcı-11
03.Ekim.2007, 00:49
Tuncay böyleydi gücünü çok kontrolsüz kullanırdı.Tuncay maç içinde artık dengeliyebiliyor kendini.Güiza'da bunu yapacaktır yavaş yavaş.
Tuncay bu takıma geldiğinde yanılmıyosam 20 yaşındaydı ve enerjsini ekonomik harcayamıyordu.Şu an 26 yaşında ve yaklaşık 2 senedir bu işi yapabiliyor yani 24 yaşında enerji dengesini oturttu.Güiza 28 yaşında ve oturtamamış durumda.
Soruyorum sana bu adam bu dengeyi sağlayıncaya kadar kaç sene geçecek?
GodfatheR
03.Ekim.2007, 00:53
Tuncay bu takıma geldiğinde yanılmıyosam 20 yaşındaydı ve enerjsini ekonomik harcayamıyordu.Şu an 26 yaşında ve yaklaşık 2 senedir bu işi yapabiliyor yani 24 yaşında enerji dengesini oturttu.Güiza 28 yaşında ve oturtamamış durumda.
Soruyorum sana bu adam bu dengeyi sağlayıncaya kadar kaç sene geçecek?
Abi şu anda kendini ispatlamaya çalışıyo zaman geçtikçe gücünü ekonomik kullanmaya başlayacaktır.
Şimdi arkadaşlar yapılan yorumlar hücum anlamında olduğu için zaten savunma yapan bir adamın top tekniğinden bahsedemezsiniz. :) Çünkü o an top onda değildir. O açıdan Ronaldinho örneği pek abes kaçmamış oluyor. Hücumdan bahsediyoruz.
Bu sebeble Gökhan Gönül'ün hücuma katkısını sağlayacak tek şey olan hızıdır. Mesela Meira topu ileri taşırken kanattan attığı çalımlarda topa ne kadar hakim olabildiğini görüyoruz. Gökhan ise topu atıyor ve bas gaza Gökhan bas gaza.
Roberto Carlos'ta futbolun yetenek kısmından çok güç ve hız kısmıyla star olmuş bir oyuncu.
Sanırım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir. Kötü oyuncudurlar demiyorum. Denizlispor'lu Yusuf yürüyerek adam geçer, bir başkası hızıyla adam geçer. Top tekniğine sahip olmak ise benim dediğim anlamda çok farklıdır.
eGowiCh
03.Ekim.2007, 03:38
Takımda en son eleştirilecek futbolcu Güiza'dır herhalde. Adam ne yapsa beğenilmiyor, taraftarlara oynuyormuş, tribünlere oynuyormuş vs. vs. Adam ne yapsın, kimse korner atmaya gitmiyor, o da mı gitmesin? Gitti kornere, açtı ellerini "kim kullanacak, çabuk biri gelsin" dedi ve biri geldi. Güiza'nın kullanacak hali yok ya korneri, zaten son atak, takımın tek forvet oyuncusu korner mi kullanacak? Orda yaptığı şey takımı ateşlemekti, "hadi gelsin biri kullansın korneri, gol atalım" demekti istediği şey ama diğer futbolcularda zerre kadar istek, arzu ve hırs olmadığından bir şey olmadı. Eğer bu diğer futbolcularda da olsaydı zaten Fenerbahçe galip gelirdi.
Luis Aragones Avrupa şampiyonu olmuş bir hoca ve ben eleştirilerin haksız olduğunu düşünüyorum. Geçen yıl Zico çok mu iyiydi ki? Ligde anlamsız puan kayıpları yapılıyordu ve mücadele, ruh yoktu ligde, sadece bir Şampiyonlar Ligi ekstrası vardı o kadar. Zico elindeki güçlü kadroya rağmen geçen yıl ligde şampiyonluğu kaçırdı. Takım gidiyor Chelsea'yi, Sevilla'yı eziyor, Inter'i dağıtıyor, ama ligde OFTAŞspor'a, İBB'ye vs. puan kaybediyor. Bu yıl ikisi de yapılamıyor, yani sorun Aragones'te değil bana göre. Sorun kadroda, oyuncularda...
Yönetimin elbette hataları var ama bir yıl hata yapıldı diye tarihin en başarılı başkanını asıp kesmek de tamamen saçmalık. Aziz Yıldırım için istifa sesleri varmış tribünlerde, bunlar tamamen haksız, başkan bana göre bu yıl yanlış işler yaptı transferlerde ama ufacık yanlışlar bunca yıllık doğruları silip atacak değil.
Kadro olarak bir kere kesinlikle eksiklik var. Aragones değil, Mourinho da olsa bu kadroyu adam edemez. Uğur Boral, Selçuk, Kazım, Burak ve diğer isimler, eldeki malzeme buysa, Aragones ne yapsın? Çift forveti denedi, Alex'i göbekte kullandı eleştirildi, tek forvete döndü yine eleştiriliyor, adam ne yapacağını şaşırmış olmalı. Denenebilecek birçok şeyi denedi. Stoperde Yasin'i, Can'ı, Önder'i, ön liberoda Selçuk'u, Maldonado'yu, Josico'yu, Emre'yi, solda Uğur ve Emre'yi, sağda Kazım ve Burak'ı, orta sahada Alex, Semih'i, her şeyi denedi ama sonuç iyi değil. Bu durumda yapılacak şey, belli bir şablonda ısrar etmekten başka bir şey değil. Bir anlayış ve sistem belirlenip, bunun takıma adapte edilmesi için sabredilecek, beklenecek. Eldeki malzeme bu çünkü.
İki yıl önceki orta sahada Tuncay, Aurelio, Appiah, Deivid varken, bu yılki orta saha Uğur, Maldonado, Selçuk, Kazım dörtlüsü. Fark buradan belli oluyor zaten. Senin kaliteli bir sol kanadın, kaliteli bir sağ kanadın, kaliteli ön liberoların, oyun kurucuların yoksa yapacak bir şeyin yok zaten. Sen geçen yıl şampiyonluğu kaçırmışsın, kadronu güçlendireceğine, zayıflatıyorsun. Güiza dışında yapılan olumlu bir transfer yok. Emre'ye milyonlar verileceğine, Selçuk İnan daha uygun bir miktara transfer edilemez miydi? Emre'ye vereceğin paraya, Selçuk İnan, Mehmet Yıldız, Egemen Korkmaz gibi oyuncuları alabilecekken, gidip Emre'yi alıyorsun ki Emre kötü bir transfer demiyorum, sadece ihtiyaca yönelik bir transfer değil demek istiyorum. Aurelio kalmış olsaydı ve geçen yılki sistem devam ediyor olsaydı, Emre-Aurelio ikilisi milli takımda da olduğu gibi orta alanda verimli olabilirdi, fakat şimdi ön liberon yokken, orta alanda pas dağıtacak, top yapacak orta saha oyuncun yokken, rakibi zorlayacak alternatif bir forvetin yokken, stoperde savaşçı, inatçı bir adamın yokken Emre'ye verilen para gereksizdir. Her şeyin tamam olur, hiçbir eksiğin olmaz, o zaman orta alana yaratıcı, oyun kurucu, yetenekli bir Emre'yi transfer edersin, fakat onca eksik varken yapılan bu transfer gereksiz. Senin evinde telefonun yok, buzdolabın yok, çamaşır makinen yok, gidip bir binlerce lira verip dizüstü bilgisayar veya iPhone alıyorsun. Onun gibi bir şey.
Neyse, umarım işler yoluna girer ama Aragones'te ısrar edilmesi taraftarıyım kesinlikle, kendisini ispatlamış bir hoca ve bir futbolcunun sözü şöyleydi Luis hakkında: "Sabredilirse başarı gelir." Uzun vadede başarılı olabiliriz Luis ile, sonrasında da yardımcısı takımın başına geçecekmiş zaten, yönetim Luis'i gönderirse çok büyük bir hata yapar, hem maddi olarak kayıp yaşar, hem prestij olarak hem de yıl olarak kayıp yaşar.
TR.CaPTaiN
03.Ekim.2007, 08:16
Aziz Yıldırım gecesini gündüzünü Fenerbahçe'ye vermiştir. Kabul. Arkadaşları Fenerbahçe için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Buna da kabul. Fakat kimse hatasız değildir, hatalar söylendiğinde kibiri bir kenara bırakıp '' bu adam şurda doğru söylüyor demeyi bilmeliler '' Aksi halde; Fenerbahçe zararlı çıkacaktır.
Maçtan sonra bir taraftara maçla ilgili soru sorulduğunda verdiği cevap kulaklara küpe olacak cinsten. '' Maldonado'nun maçta yıldızı olduğu takımdan ne bekleyelim ki ? ''
Dede geldiğinde o'nun için söylenen en önemli 2 özelliği disiplinli oluşu ve hücum futbolu oynatmasıydı. Kazım oyundan çıkarken kafasına göre takılıyor Dede görmedim diyor.Oyuncular sahada hep bitse de gitsek havasında Dede kulübede oturuyor. D. Kiev maçının sonuna kadar çift defansif orta saha oynuyoruz sonra Dede hücum futbolu seven hoca oluyor. Dede ya Fenerbahçe'nin yapısından haberdar değil ya da her maça sadece kaybetmemek üzere çıkan bir hoca. Onu da ne kadar becerebildiğimiz ortada.
Sheriff
03.Ekim.2007, 08:41
Güiza iyi bir forvet.. Bunu inkar edemem adam İspanya'da gol kralı olmuş.. Benim tartışacağım konu şudur; bizim Güiza'ya ne kadar ihtiyacımız var.. Neredeyse Semih'in aynısı, aynı tarz aynı özelliklere sahip bir oyuncu almak yerine daha hızlı daha teknik bir oyuncu almalıydık forvete.. Herşeyden önce Aurelio'nun yerini doldurmalıydık.. Hücumda rakip savunmanın dengesini ne kadar bozduğunu Aurelio gittikten sonra farkettim.. Bir ön libero oyuncusu adam eksiltirse ileri çıkar rakip savunma hattın zorlarsa diğer oyuncuların boşa çıkması daha da kolaylaşır.. Maldonado tamam savunma yönü kötü değil çok koşuuyor çok çalışıyor iyi hamleler yapıyor ama hiçbir zaman Aurelio tarzında bir oyuncu olamaz.. Uğur Boral'da teknik varmı? Bence var ama Uğur işin kolayına kaçıp topu atıp peşinden koşarak adam geçmeye çalışıyor halbuki bu daha yorucudur.. Ben hatırlarım eskiden Uğur'un yaptığı ayak harektleriyle rakibini terse düşürüp geçtiğini ama artık bunu yapmıyor.. Kazım'a gelelim, geçen seneki Kazım nerde? Önünü boşaltıp mükemmel ortalar kesen, topu iyi saklayan aralardan sürekli koşular yapan.. Kendisine çeki düzen vermesi şart olan futbolculardan biride Kazımdır.. Volkan için söylenenlere katılıyorum.. Gökhan için ise Deivid içeri doğru kaçardı ve giderken yanıda bir adam götürürdü Gökhan'ın önüne bir top atılırdı, hızını kullanarak ince bir çalım atar ya içeri yada dışarı doğru ve orta yapardı.. Ama Kazım olunca böyle olmuyor çünkü Kazım ya çizgide duruyor yada forvete kaçıyor.. Daha ortalara gelmesi lazım, aksi takdirde Gökhan Gönül'den eski verimini alabileceğimizi sanmıyorum..
Emre çok sıkışıyor, Biraz rahatlaması lazım.. Nasıl rahatlıyacak peki? Şöyle rahatlayacak; Aurelio tarzında bir adam Emre'yi rahatlatır ve istediğimiz Emre'yi izleyebiliriz.. Bence Edu ve Lugano'nun tek eksisi tek hamlede çalım yemeleri ve birazda Edu'nun konsantrasyon eksiklikleri.. Onun dışında bence gayet iyiler.. Roberto Carlos'da sırf alternatifi olmadığı için ve ismi için oynatılıyor sanırım.. Kaç tane frikik oldu Carlos'un kaleye vurabileceği noktalardan ama hepsini Alex orta yaparak harcadı.. Carlos'un en büyük özelliklerinden biri kaleye vurduğu mükemmel şutlarsa bizim bundan yararlanmamız şart.. Alex'den bahsetmeye fazla gerek yok, o daha ne yapsınki.. Selçuk bu takımın düzeyinde bir oyuncu olmadığını sürekli gösteriyor ve yine gösterdi..
Aragones'e değinelim birazda.. Aragones İspanya Milli Takımında oynattığı sistemi oturtmaya çalışıyor fakat elinde o kadrodaki oyunculardan çok farklı oyuncular var.. Hem yetenek hem tarz açısından bir çok oyuncu bir birine çok uzak.. Bence artık ya yeni bir sistem denemeli yada devre arasına kadar bir şekilde zorlayarak idare edip transfer yapmalı.. Bence en kısa çözüm gönderilmesi ama buda biraz abes kaçar son avrupa şampiyonu hocayı Fenerbahçe kovuyor, Real Madrid yada Chelsea filan değil.. Neyse işler bu şekilde gitmeyecek görünen köy kılavuz istemez.. Bu şekilde devam etmek için kasarsa Aragones bu sezondan hiç bir kulvarda ümidim yok..
erdemzorer10
03.Ekim.2007, 08:59
başarı için buna inanmak gerek...ben bu inancı bu sene hiçbir Türk takımında göremiyorum..