View Full Version : Metalist Kharkiv - Beşiktaş JK [UEFA Kupası 1.Tur Rövanş Maçı]
GeNç KaRTaL
29.Eylül.2007, 13:19
http://img81.imageshack.us/img81/4992/metealbeiktasxb6.jpg (http://imageshack.us)
bursa_mc
29.Eylül.2007, 18:27
Metalist takımı iyi top oynuyor.İnönü'de gördüğümüz kadarıyla bu turu Beşiktaş'ın geçmesi çok zor.
BlackEagle19o3
29.Eylül.2007, 18:29
İçerdekinden daha rahat bir maç olcak, gerilim yaratmaya gerek yok.Bu sefer onlara gol lazım, 10 kişi defans yapıp kontra atağa çıkamayacaklar.Bir de öyle görelim şu takımı.Holosko- Bobo atar, bir tane de duran toptan yeriz veya Gökhan Zan oynarsa onun hatasından:).Kısaca skor tahminim 2-1...
garydelgadov
29.Eylül.2007, 18:35
'
SERİC SİVOK ZAPO S.KURTULUŞ
CİSSE UĞUR İNCEMAN
S.ÖZKAN DELGADO HOLOSKO
BOBO
Ancak bu kadroyLa turLayabiLiriz...
BlackEagle19o3
29.Eylül.2007, 18:43
Aynen öyle ,11'imiz bu olmalı.Formsuz bir Tello yedek kalıp, kendine gelmeli...
bursa_mc
29.Eylül.2007, 18:46
defansta üç yabancı mı var?
BlackEagle19o3
29.Eylül.2007, 18:47
defansta üç yabancı mı var?
Evet , garip mi geldi ? :)
bursa_mc
29.Eylül.2007, 18:49
uyum sorunu yaşıyorlar mı?
Onurap
29.Eylül.2007, 18:49
Metalist iyi oynuyor kendi sahasında bakalım neler yapacak..Bence ciddiye almalı beşiktaş..
sakary Ali
29.Eylül.2007, 18:56
Malmö maçı gibi olur turu geçeriz :)
BlackEagle19o3
29.Eylül.2007, 19:02
uyum sorunu yaşıyorlar mı?
Aksine aşırı uyumlular.Defans ortasındaki 2 çek oyuncu Zapo ve Sivok.Seric'i bunlarla beraber daha 1 resmi maçta görebildik ama Deli İbo'dan daha uyumlu olacağı kesin:icon_biggrin:
eXcitinG
29.Eylül.2007, 19:09
Bazı Bursa taraftarLarını pek istekLi gördüm sanki mağLubiyetimiz için.
ShevAnil
29.Eylül.2007, 19:31
2 Takımda Yenişemez Diye Düşünüyorum. Beşiktaş'ın Atacağı 1 Gol Turu Geçmesine Yetecektir Zaten.
eXcitinG
29.Eylül.2007, 19:59
Sanki ReaL Madrid iLe oynuyoruz. OLaya bak :D
GeNç KaRTaL
29.Eylül.2007, 20:02
Bu maçta öncelikle oyuncuların ve hocamızın kendilerine güvenleri tam olmalı.Rakibimizi gözümüzde küçültmemiz gerektiği gibi gözümüzde büyütmeninde manası yok.Sahaya kazanmak için çıkalım.1-0 koruyacağız diye çıkarsak o zaman işimiz zorlaşır.Maç 0-0 mış gibi çıkmalıyız maça.Evet Metalist fena takım değil ama bizde çok iyi bir takımız.Umarım bir aksilik olmaz ve turu geçen taraf biz oluruz..
Kadro konusunda aşağıdaki kadroya katılıyorum.1-2 değişiklik olabilir kadroda ama bu kadro ideal kadromuz olmalı..
Rüştü
Serdar (Toraman) Zapo Sivok Seric
Uğur İnceman Cisse(Serdar)
Holosko-Delgado-Serdar Özkan
Bobo(Nobre)
LaigLeNoiR
29.Eylül.2007, 20:10
Hayrettin abi kusura bakmada ilk maçta İnönü'de bizi hallaç pamuğu gibi sallayan bir Metalist vardı.İkinci maçta evlerinde yenebilirler...Temkinli olmak lazım.
anilton
29.Eylül.2007, 20:11
Mutlaka çift önliberolu sisteme dönmeliyiz.Delgado'dan,Bobo'dan,Holosko'dan,Cisse' den,Nobre'den vazgeçilsin ama çift önliberodan asla...
------------------Rüştü--------------
Toraman---Sivok--Zapo----Seric
------------Kurtuluş---Uğur----------
Holosko------Delgado-----S.Özkan
------------------Bobo----------------
Sekopej
29.Eylül.2007, 20:14
Metalist'in çok açık oynayacağını sanmıyorum. İlk maçta oynadıkları gibi başlayacaklardır maça, o maçtan yenilseler de hocalarının memnun olduğunu düşünüyorum. Savunma güvenliğini elden bırakmayarak 1 gol atmayı deneyeceklerdir, 2. devre eğer gol gelmezse açılacaklardır.
Beşiktaş erken gol bulursa onlar da 3 gol atmaları gerektiği için saldıracaklar ve Beşiktaş farklı kazanabilir. Ama Beşiktaş erken golü yerse o zaman daha katı savunma yaparlar ki bu sorun olabilir.
Yine de Beşiktaş favori elbette, 1 gol attığında iş biter zaten, rakibin 3 gol atacak gücü yok Beşiktaş takımına.
eXcitinG
29.Eylül.2007, 20:16
Ben temkinLi oLamam. Takım oLsun. Biz kimiz onLar kim. Arada dağLar kadar fark var. Beşiktaş adam gibi oLsun, adam gibi oynasın da yensin. Yenemeyeceği bir takım mı sanki ? MetaList i yenmek çok mu zor.
Ilhan
30.Eylül.2007, 03:47
Tahminimdeki kadro:
Rüştü
Seric-Zapo-Sivok(Toraman)-Serdar
Cisse-İnceman
Holosko-Delgado-Serdar Özkan
Bobo
Bu kadro da rakibi yenebilecek güçte. Rakibin gole ihtiyacı var ve bize boş alan bırakacaklar. Bobo'nun arkasındaki üçlü iyi çalışırsa Beşiktaş farka bile gidebilir. Ama erken yiyeceğimiz gol bizi strese sokabilir.
Tahmin: Metalist-Beşiktaş: 0-2
PesimiSTyLa
30.Eylül.2007, 03:52
Bence temkinli olmakta fayda var. Metalist ilk macta gayet iyiydi ve tehlikeli bir takım oldugunu gösterdi. Beşiktas'ın sahadan beraberlikle ayrılıp turu gececegini düşünüyorum.
deniz.91
30.Eylül.2007, 04:41
Bu maçtan beraberlik bekliyorum açıkçası Ukrayna takımı ters bir ekip
Addolorato
30.Eylül.2007, 04:49
Şu Takımın İsmini Çok Seviyorum Metalist :) Beşiktaş 1-0 yada 2-0 alır
sakary Ali
30.Eylül.2007, 05:15
maç LİGTV'DE!!!!
Metalist-Beşiktaş Lig TV'de !..
Futbolseverler ekran başına !.. Bu maç nefesleri kesecek !..
UEFA Kupası 1. turundaki temsilcilerimizden Beşiktaş, Metalist Kharkiv ile Ukrayna'da çok zorlu bir maça çıkıyor, Lig TV canlı yayınlıyor !..
2 Ekim Perşembe... Saat 20.00...
İnönü'de 1-0 kazanan Kartal turu geçebilecek mi?
Bir yanda zorlu bir deplasman... Tehlikeli bir rakip...
Diğer yanda Delgadolu, Holoskolu, Bobolu kadrosuyla Beşiktaş...
Lig TV'den canlı yayınlanacak bu müthiş maçı sakın kaçırmayın !..
BaFraLı
30.Eylül.2007, 05:17
Show TV'de vericek sanırım..
anilton
30.Eylül.2007, 05:19
Evet Show Tv'de verecek...
wonderkid99
30.Eylül.2007, 05:34
Beşiktaş çok rahat tur atlar bence.metalist takımı gol arıcagı için bjk eğer oyunun başında bir gol bulursa işi bitirir zaten.
garydelgadov
30.Eylül.2007, 05:37
Lig TVnin vermesine çok sevindim Showdaki ses sistemi ve reziL yayıncıLıktan kurtuLduk.:)
GeNç KaRTaL
30.Eylül.2007, 06:07
Bende Show Tv'nin vermesine çok seviniyorum.Çünkü evimde LigTv bulunmuyor.:icon_smile: Şaka bir yana Show Tv yetkililerine minnettarım bu maçı yayınlayacaklarından dolayı.Uzun süre sonra takımımı bir Avrupa maçında canlı seyredeceğim çünkü..
garydelgadov
30.Eylül.2007, 06:11
Hocam git kahveye izLe iç saha maçLarını..:icon_biggrin:
uAsamet91
30.Eylül.2007, 06:34
Lig Tv-Show tv aynı yayını veriyor. bi fark yok
Universal
30.Eylül.2007, 06:47
Zor bir maç olacak ama; Beşiktaş'ın tek avantajı rakibin sadece golü düşünecek olması eğer maçın başlarında bir gol atarsa maçı rahat bir şekilde tamamlayabilir.
anil luque
30.Eylül.2007, 06:49
Lig TVnin vermesine çok sevindim Showdaki ses sistemi ve reziL yayıncıLıktan kurtuLduk.:)
aynen dırek lıgtv'de koltuguma kurulup ızlycem ve umarım keyıflı, sıkıntısız bı mac ızlerım..
Universal
30.Eylül.2007, 06:51
Lig TV & Show TV ortak verebilir çünkü; iki kuruluşda Çukurova Holding'e ait. Zamanında Fortis Kupasında da ortak yayın yapıyorlardı.
GeNç KaRTaL
01.Ekim.2007, 04:23
1 iyi 1 kötü haber;Sivok büyük ihtimal oynayacakmış.Rüştü'nün sakatlığı nüksetmiş.Oynama şansı azmış..Umarım oynayabilir maçta..
anil luque
01.Ekim.2007, 18:59
şemsi bence hakan'da pekala kalemızı koruyabılır bu macta hatta elıne gecen bu sansı cok ıyı degerlendırmek ısteyıp fazlasıyla ıyı oynayabılır bu acıdan da bak olaya=)
GeNç KaRTaL
02.Ekim.2007, 00:23
şemsi bence hakan'da pekala kalemızı koruyabılır bu macta hatta elıne gecen bu sansı cok ıyı degerlendırmek ısteyıp fazlasıyla ıyı oynayabılır bu acıdan da bak olaya=)
Bu tür kritik maçlarda insan tecrübeli oyunculara haliyle daha çok güveniyor.Özellikle kale gibi kritik bir mevkide.Fakat Hakan görev yaparsada içimde çok büyük bir korku olmaz.Çünkü ben beğeniyorum Hakan'ı.
Bugra19o3
02.Ekim.2007, 01:29
Avrupa'da 'Sağlam' farkı
UEFA Kupası 1. turunda perşembe akşamı deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla rövanş maçına çıkacak Beşiktaşımızda, teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam, Avrupa kupalarında 22. maç heyecanını yaşayacak.
Son iki sezonda Beşiktaş'ın başında Avrupa deneyimi yaşayan ve ilk Avrupa Kupası heyecanına Kayserispor'un başında çıkan Sağlam, teknik direktörlük kariyerinde iki takımla Avrupa kupalarında toplam 21 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 de yenilgi yaşadı.
2006-07 sezonunda Kayserispor'un başında 8 Avrupa Kupası deneyimi yaşayan genç teknik adam, takımını UEFA Intertoto Kupası'nın ardından, UEFA Kupası'na taşıyarak büyük bir başarıya imza attı.
UEFA Intertoto Kupası'nda takımının 2 tur yükselmesini sağlayan Sağlam, UEFA Kupası'nda ise 4 kez takımın başında sahaya çıktı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Kayserispor, UEFA Kupası 2. ön elemeyi geçtikten sonra, 1. turda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına elenerek, Avrupa defterini kapadı.
-BAŞARISINI BEŞİKTAŞ'A TAŞIDI-
Kayserispor'da başarılı bir Avrupa deneyimi yaşayan Ertuğrul Sağlam, bu başarısını Beşiktaş'ın başında da sürdürdü.
Siyah-beyazlı takımın başında şu ana dek 13 Avrupa Kupası karşılaşmasında görev alan Sağlam, özellikle ön elemelerde başarılı bir grafik çizdi.
Avrupa Şampiyonlar Ligi ön elemelerde başarılı bir performans sergileyen Sağlam yönetimindeki siyah-beyazlı ekip, Avrupa arenasındaki ön elemelerde yenilgi yüzü görmedi.
Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde ön elemelerde önce Moldova'nın Sheriff Tiraspol takımını eleyen Beşiktaş, 3. ön elemede ise İsviçre'nin Zürih takımını saf dışı bırakarak adını Şampiyonlar Ligi'ne yazdırdı.
Beşiktaş, bu sezon da ön elemelerde yenilgi yüzü görmedi. 2. ön eleme turunda Bosna-Hersek'in Siroki Brijeg takımıyla eşleşen siyah-beyazlı ekip, rakibini iki karşılaşmada yenerek saf dışı bıraktı.
Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş'ın başında Avrupa kupalarındaki 13 karşılaşmada 8 galibiyet, 4 yenilgi ve 1 beraberlik gördü.
-GRUP MAÇLARINDA 2 GALİBİYET-
Ertuğrul Sağlam, ön elemelerdeki başarısını özellikle geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarında gösteremedi.
(A) Grubu'nda İngiltere'nin Liverpool, Portekiz'in Porto ve Fransa'nın Olympique Marsilya takımlarıyla aynı grupta yer alan Beşiktaş, yaptığı 6 maçta 2 galibiyet aldı.
Ön elemeleri 3 galibiyet ve 1 beraberlikle geçen siyah-beyazlı ekip, grup maçlarında 4 yenilgi, 2 de galibiyet elde edip 2. tura çıkamadı.
-LIVERPOOL KARŞISINDAKİ 8-0'LIK YENİLGİ REKOR OLDU-
Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en acı yenilgiyi Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool karşısında aldı.
Rakibiyle İstanbul'da yaptığı karşılaşmayı 2-1 kazanarak büyük bir başarıya imza atan Beşiktaş, İngiltere'de ise tarihi bir farkla yenildi. Anfield Road'da rakibiyle karşılaşan siyah-beyazlı takım, bu maçı 8-0 yitirerek, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı skorlu yenilgisini almış oldu.
Bu arada, Ertuğrul Sağlam'ın yönetiminde Kayserispor, Avrupa kupalarında 14 gol atarken, Beşiktaş ise rakip fileleri 18 kez havalandırdı. Sağlam döneminde Kayserispor Avrupa'da 8 gol yerken, siyah-beyazlı ekip ise kalesinde 17 gol gördü.
-SAĞLAM'IN AVRUPA KARNESİ-
Ertuğrul Sağlam'ın son 3 sezonda Kayserispor ve Beşiktaş ile çıktığı Avrupa kupalarında aldığı sonuçlar şöyle:
KAYSERİSPOR
-----------
UEFA Intertoto Kupası 2. tur:
FC Sopron (Macaristan)-Kayserispor: 3-3
Kayserispor-FC Sopron.............: 1-0
3. tur:
Larissa (Yunanistan)-Kayserispor..: 0-0
Kayserispor-Larissa...............: 2-0
UEFA Kupası 2. ön eleme turu:
SK Tirana (Arnavutluk)-Kayserispor: 0-2
Kayserispor-SK Tirana.............: 3-1
1. tur:
AZ Alkmaar (Hollanda)-Kayserispor.: 3-2
Kayserispor-AZ Alkmaar............: 1-1
BEŞİKTAŞ
--------
Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu:
Beşiktaş-FC Sheriff...............: 1-0
FC Sheriff-Beşiktaş...............: 0-3
3. ön eleme turu:
FC Zürih (İsviçre)-Beşiktaş.......: 1-1
Beşiktaş-FC Zürih.................: 2-0
Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu:
Olympique Marsilya-Beşiktaş.......: 2-0
Beşiktaş-FC Porto.................: 0-1
Beşiktaş-Liverpool................: 2-1
Liverpool-Beşiktaş................: 8-0
Beşiktaş-Olympique Marsilya.......: 2-1
FC Porto-Beşiktaş.................: 2-0
UEFA Kupası 2. ön eleme turu:
Siroki Brijeg-Beşiktaş............: 1-2
Beşiktaş-Siroki Brijeg............: 4-0
1. tur:
Beşiktaş-Metalist Kharkiv.........: 1-0
Kaynak: AA
__________________________________________________ __________________
Avrupa'daki 130. maçımız
Beşiktaşımız, Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla perşembe günü yapacağı UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında Avrupa kupalarındaki 130. karşılaşmasına çıkacak.
''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 129 maçta, 43 galibiyet, 59 yenilgi, 27 de beraberlik aldı.
Avrupa'da, bugüne kadar rakip fileleri toplam 152 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 195 gol gördü.
Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.
-AVRUPA KUPALARINDAKİ MAÇLARI-
Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında yaptığı maçların dağılımı şöyle:
Organizasyon K O G B M A Y
-----------------------------------------------------------
Şampiyon Kulüpler Kupası
ve Şampiyonlar Ligi 15 58 19 11 28 56 93
Kupa Galipleri Kupası 7 20 4 4 12 21 38
UEFA Kupası 10 50 19 12 19 74 64
-----------------------------------------------------------
Toplam 32 129 43 27 59 152 195
-HÜKMEN GALİBİYETLER-
Beşiktaş'ın, haberde değerlendirmeye alınmayan, Avrupa kupalarında hükmen galibiyetleri de bulunuyor.
Siyah-beyazlılar, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1958-59 sezonunda Yunanistan'ın Olympiakos, 1986-87 sezonunda da Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apoel takımlarının sahaya çıkmamaları üzerine hükmen galip ilan edilerek, tur atlamıştı.
-EN FARKLI SKORLU GALİBİYET VE YENİLGİLER-
Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini Bosna-Hersek takımı karşısında elde etti.
Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna-Hersek'in Saraybosna takımını 5-0 yenerek, Avrupa kupaları tarihindeki en farklı galibiyetine imza attı.
Beşiktaş, geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu maçında İngiltere'nin Liverpool takımı karşısında elde ettiği 8-0'lık yenilgiyle hem kendi, hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı skorlu mağlubiyetini elde etmiş oldu.
Siyah-beyazlıların, daha önceki en farklı skorlu yenilgisi yine bir İngiliz ekibine karşı, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gerçekleşmişti. Beşiktaş, 2000-2001 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'nda deplasmanda İngiltere'nin Leeds United takımına 6-0 yenilmişti.
Kaynak: AA
__________________________________________________ _________________
Maç Show tvde Beyler ;)
http://img50.imageshack.us/img50/3811/adszkw9.png (http://imageshack.us)
Universal
02.Ekim.2007, 22:20
İbrahim Toroman ve Hakan Arıkan için çok önemli bir maç. İki oyuncuda bunun farkında olacaktır. Çünkü; burada gösterecekleri performans Beşiktaş Kulübünde ki geleceklerini etki edecektir. Mutlaka Beşiktaş bu maçta gol atmalı. Çünkü; her atamadığı dakikada sıkıntı daha da artacak ve hatalar çoğalacaktır.
GeNç KaRTaL
02.Ekim.2007, 22:43
İyide gol atması gereken taraf biz değiliz ki,onlar..Bu dediğin biz golü yediğimiz takdirde olur ki 1 gol yesek bile bu skor maçı uzatmalara taşır.Bu yüzden dediğinin bir mantığı yok..
Diğer dediğine katılıyorum.Fakat Toraman tecrübeli oyuncu.O fazla zorlanmazda Hakan için zor maç olur..Umarım kalkar altından..
İçimde kötü bir his var.. Ama Beşiktaş inşallah yener.
Fietra 10
02.Ekim.2007, 22:58
Kısır bir maç olacagını düşünüyorum .. Buda Bjk'nin işine gelir .. Zorlu bir mücadele olacak ve tahminimce turu atlayan taraf Bjk olacak ..
garydelgadov
02.Ekim.2007, 23:06
Off Hakanmı oynuyor.:S
Hakan beğendiğim bir kaLeci ancak rakibin çok iyi şutörLeri var.Ve Hakanın sert şutLarı ne kadar sevdiğini(!) biLiyoruz...
sakary Ali
02.Ekim.2007, 23:12
İçimde kötü bir his var.. Ama veşiktaş inşallah yener.
Aynen abi korkuyorum ya nedendir anlamadım adamlar inönüde bizden daha iyi oynadı daha çok pozisyona girdi ondandır herhalde
sakary Ali
03.Ekim.2007, 00:22
MUHTEMEL 11'LER
STAT: Metalist
HAKEMLER: Jacek Granat, Maciej Szymanik, Radoslaw Siejka, (4. Hakem) Jaroslaw Zyro (Polonya)
METALİST KHARKİV: Goryanov, Maydana, Papa Gueye, Obradovic, Gonzarçik, Valayev, Edmar, Sulusar, Trisovic, Devic, Jackson
TEKNİK DİREKTÖR: Miron Markevic
BEŞİKTAŞ: Hakan, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Zapotocny, Seriç, Holosko, Uğur, Cisse, Tello, Delgado, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
ahmet0393
03.Ekim.2007, 00:41
Ya ali ben lig tv de sivok oynayacak durumda diye gördüm sende yok ne iş yav
Universal
03.Ekim.2007, 01:16
İyide gol atması gereken taraf biz değiliz ki,onlar..Bu dediğin biz golü yediğimiz takdirde olur ki 1 gol yesek bile bu skor maçı uzatmalara taşır.Bu yüzden dediğinin bir mantığı yok..
Diğer dediğine katılıyorum.Fakat Toraman tecrübeli oyuncu.O fazla zorlanmazda Hakan için zor maç olur..Umarım kalkar altından..
Zaten olayda orada. Çünkü; rakip takım gol için başlayacak ve büyük ihtimallede golü bulacaklar. Golü bulduktan sonra mutlaka ikiyi atmak için saldıracaklar ve buda Beşiktaş'ı strese sokacaz. Ama şu bir gerçek Beşiktaş maç başında golü bulursa maçı çok rahat tamamlar. He atmassa her dakikası ya elenirsek düşüncesinde oynarlar.
GeNç KaRTaL
03.Ekim.2007, 02:15
Zaten olayda orada. Çünkü; rakip takım gol için başlayacak ve büyük ihtimallede golü bulacaklar. Golü bulduktan sonra mutlaka ikiyi atmak için saldıracaklar ve buda Beşiktaş'ı strese sokacaz. Ama şu bir gerçek Beşiktaş maç başında golü bulursa maçı çok rahat tamamlar. He atmassa her dakikası ya elenirsek düşüncesinde oynarlar.
En başta deseydin ki Beşiktaş'ın erken gol yiyeceğini düşünüyorum.Bu yüzden bu maçta mutlaka gol atması gerekiyor.O zaman anlaşmazlık olmayacaktı.
Sanırım Sivok'un ve Rüştü'nün olmaması seni erken dakikalarda gol yiyeceğimiz düşüncesine sevk ediyor?
sakary Ali
03.Ekim.2007, 02:36
İŞTE KADROLAR
STAT: Metalist
HAKEMLER: Jacek Granat, Maciej Szymanik, Radoslaw Siejka, (4. Hakem) Jaroslaw Zyro (Polonya)
METALİST KHARKİV: Goryanov, Maydana, Papa Gueye, Obradovic, Gonzarçik, Valayev, Edmar, Sulusar, Trisovic, Devic, Jackson
TEKNİK DİREKTÖR: Miron Markevic
BEŞİKTAŞ: Hakan, İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Zapotocny, Seric, Holosko, Serdar Kurtuluş, Cisse, Tello, Delgado, Bobo
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam
uAsamet91
03.Ekim.2007, 02:41
Bence çok zor bir maç oLucak.3 sonucada açık
KaPaLı
03.Ekim.2007, 02:44
Ahh ertuğrul hoca ahh Gökhan Zan 11'de oynayacak adammı heleki Metalist gibi takıma karşı. Uğur İnceman sakatmı ? Serdar sağ bekte Toraman ortada gayet iyi olurdu
GeNç KaRTaL
03.Ekim.2007, 02:44
Umarım Gökhan Zan hatasız oynarda yapacağı hatalarla takımı yakmaz..
sakary Ali
03.Ekim.2007, 02:45
Ali Tandoğan nerelerde ya bence o iyiydi
26 dakika falan var maça Beşiktaş'a başarılar ama Metalist'in maçı 1-0 kazanacağını ancak uzatmalarda gelen bir golle veya penaltılarla Beşiktaş'ın tur atlayacağını düşünüyorum
sakary Ali
03.Ekim.2007, 02:50
26 dakika falan var maça Beşiktaş'a başarılar ama Metalist'in maçı 1-0 kazanacağını ancak uzatmalarda gelen bir golle veya penaltılarla Beşiktaş'ın tur atlayacağını düşünüyorum
Aklıma Cska Sofia maçı geldi
deniz.91
03.Ekim.2007, 02:55
Metalist maça baya iyi hazırlanmış.BJK kalite bakımından falan tabi daha iyi ama yinede insan korkuyor Ukrayna takımları falan hep ters rakipler olmuşlardı ama yinede bu maçı BJK alacak gibi geliyor bana
I3esiktas
03.Ekim.2007, 02:58
Metalist Kontra atak takımı Bu maçta onların gole ihtiyacı var ve Defansımızın onlara geçit verecegini dusunmuyorum. Beşiktaş Metalist Defansının bosluklarından rahat goller bulur. Sonuç olarak tahminim 2-0 alırız. İnşallah Turu atlayıp Bu sene Uefa da büyük işler yaparız...
KaF KeF
03.Ekim.2007, 03:29
1-0 oldu..Metalist Attı ..
Aşk-ı Şehir
03.Ekim.2007, 03:30
Hakan Arıkan Show :u: Adam güzel gol attı. Beşiktaşımız 1-0 mağlup durumda.
İnanılmaz bir golle Bjk 1-0 yenik duruma düştü
RaSenGan
03.Ekim.2007, 03:33
1-1 oldu fakat ofsayt.Güzel golmuş duyduğuma göre.Görmem lazım Metalist'in golünü.
Universal
03.Ekim.2007, 03:33
M.Kharkiv stadını çamurdan bir saha bekliyordum. Tribünü olan iyi bir stada benziyor. Taraftarda güzel sandığımdam zor geçecek maç. Zaten mükkemmel bir gol attılar. Hakan Arıkan bomboş yerde önde durursa bu golede izin verir.
SaRPeR1903
03.Ekim.2007, 03:37
Beşiktaş'tan hiç umutlu değilim..
KaF KeF
03.Ekim.2007, 03:38
2-0 oldu...Zapo'nun hatası ..
Universal
03.Ekim.2007, 03:40
Zapo her maçta mükkemmel oynadı ama; tek hata yapmayacağı maçta hatasını yaptı ve 2-0 oldu. Artık Beşiktaş sadece golü düşünmeli ve bu yarıda azami bir gol atıp ve hiç gol yememesi gerekiyor.
2-0..Beşiktaş'ın biraz daha hücumda etkili olması gerekiyor yoksa işler kötü
PesimiSTyLa
03.Ekim.2007, 03:42
o ilk gol neydi öyle ya. Hagi nin gollerini hatırlattı bana. PC den bizim, tv den beşiktasın macını izliyorum. Beşiktas 2 pas yapamıyor. Böyle oynarlarsa 3 4 olur bu mac.
garydelgadov
03.Ekim.2007, 03:46
Lanet oLsun böyLe işe yeter ya yeter !
Kaç maçtır s.o.s veriyoruz bas bas bağırıyorum ama herkes oz pembe.Alın işte iLk ciddi rakip.Hakem hataLarı oLmayınc böyLe oLdu.Neymiş efendim S.KurtuLuş ön Liberoda oynamış bir sene.Oynatmak zorundamısın onu orda ?
Elinde S.KurtuLuş var,Ali Tandoğan var gidiyor stoper Toramanı oynatıyor yeter ya !
TeLLo uyuyor kaç maçtır uyukLuyor haLa oynatıyor.Oynatsana Özkanı kan getirir kontra yapar.DeLgado bey Hüseyin Çimşiri MaLdonadoyu örnek aLmış sanki aLıyor geriye aLıyor yana La aL bi git iLeriye !
Yeter ya ya bu adamı ciddi bir şekiLde uyarırLar yada gitsin artık ya gitsin !
ahmet0393
03.Ekim.2007, 03:57
Ya böyle maç oynıcağımıza ne avrupaya gidip de rezil olalım ne de burda en iyisi bjk li,gde 5 10 filan olsun yeter ya lan doğduğumdan beri bjkden yana 1 sene mutlu oldum gerisi hep eziklik bu ne ya yeter be yeter ertuğrulş sağlam bile bizi düzeltemedi ne bu ya yeter tamamen revizyona gidelim yeter ertuğrul sağlam hakan arıkan delgado ali tandoğan uğur inceman kalsın yönetim mönetim herşey değişsin ya yeter artık biri ya dur desin ya da yürü desin bjkye ya
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Delirdim artık yeter ya offff
shamur1
03.Ekim.2007, 04:02
Bazı Bursa taraftarLarını pek istekLi gördüm sanki mağLubiyetimiz için.
Ben temkinLi oLamam. Takım oLsun. Biz kimiz onLar kim. Arada dağLar kadar fark var. Beşiktaş adam gibi oLsun, adam gibi oynasın da yensin. Yenemeyeceği bir takım mı sanki ? MetaList i yenmek çok mu zor.
Hayrettin abi dikkat ediyorum da sen hep böyle yapıyorsun. Her zaman yenecez , edecez , onlar da kim oluyor fln gibilerinden şeyler yazıyosun. Maçın ilk yarısı 2-0 Metalist'in üstünlüğüyle sona erdi. 2. Yarı ne olur bilemem umarım Bjk tur atlayacak bir sonuç alır ama senin gibi birinin daha temkinli , daha mantıklı bir şekilde olması gerekiyor geçen haftada demiştim Beşiktaş sizin abarttığınız kadar iyi top oynamıyor diye.
BeeTLeJuiCe
03.Ekim.2007, 04:03
İlk gol olağanüstüydü. Hakan'ın onu kurtarması beklenemezdi ama biraz geride olsa belki kurtarırdı.
Beşiktaş ilk yarının sonlarında canlandı. Umarım ikinci yarı hareketlenirde 1 gol atar ve tur atlar.
BaFraLı
03.Ekim.2007, 04:06
Metalist'in ilk gol güzeldi adam 40 metreden attı..
Varonil
03.Ekim.2007, 04:28
Beşiktaş'ın ikinci yarıda gol yemeden gol veya goller bulacağını ve turu geçeceğini düşünüyorum.Temsilcimize maçın kalan kısmında başarılar diliyorum..
Lionel Andres Messi
03.Ekim.2007, 04:34
beşiktaş turu geçerse rakibe çok büyük haksızlık olur,ama inş. bjk turu atlaaycak.
metalist epey kaçırıyor...
KaF KeF
03.Ekim.2007, 04:39
3-0 oldu..:/
Universal
03.Ekim.2007, 04:41
Kimse kusura bakmasım ama; bu maçta Beşiktaş'ı dağıttılar. Kaçanlarla beraber Kharkiv farka giderdi ki zaten 3-0 oldu. Çok beğenilen Zapo iki golde hata yaptı.
IcedEarth
03.Ekim.2007, 04:41
Beşiktaş UEFA'dan elendi diyebiliriz. Sorumluları Beşiktaş içinde aramalı...
Gncl1905
03.Ekim.2007, 04:42
Gerçekten berbat bir skor...Beşiktaş'a şimdiden geçmiş olsun :(
Sadece Beşiktaş değil hiçbir Türk takımımız doğru düzgün futbol oynamıyor Avrupa'da.Allah yardımcımız olsun ne diyelim...
KaF KeF
03.Ekim.2007, 04:43
4 oldu be..Ayıp ..
Universal
03.Ekim.2007, 04:43
Beşiktaş'a artık mücize gerek. 4-0
nerazzuri
03.Ekim.2007, 04:44
4-0 ..... .
4 oldu artık 5 kişi kırmızı kart görsün hiç yoktan 6 kişi 3-0 yenildik desinler
IcedEarth
03.Ekim.2007, 04:45
Çok kötü çok....
Fernando Gago
03.Ekim.2007, 04:47
Büyük şok gerçekten ...
a.arıcı-11
03.Ekim.2007, 04:49
Metal tank gibi ezip geçtiler Beşiktaş'ı.Bu sene ilk defan Beşiktaşı 90 dk ve canlı izleyeyim ded,m 4-0 olunca keyfim kaçtı resmen.
Neyse artık ligde ve kupada yoluna devam edecek Beşiktaş.Umarım ligde kalan maçlarını da bu şekilde oynarda bari onları geçeriz.
ThersoN
03.Ekim.2007, 04:54
Bjklilere Allahtan sabır diliyorum
bu kadar pozisyon kaçar mı ya çok kötü bjk çokk.....
KaF KeF
03.Ekim.2007, 04:59
Teselli Golü geldi..Nobre..4-1
sakary Ali
03.Ekim.2007, 05:01
Ya böyle takım olmaz yeter ya yeter
Ertuğtul Hocam 2-0 gerideyiz gol atmamız lazım hiç sanki bizimler 10-0 önde turu geçtik havasındalır ya ukrayna takımına 4-0 yenilinimirya maçı izlemiyormusun hocamm
hiç bir futbolcuda istek yok ruh yok hepsini gönderin ya Gökhan Zan,İbrahim Toraman,Tello,Seric,Holosko hiçbiri bişi yapmadı
Universal
03.Ekim.2007, 05:04
Beşiktaş bu gün turu geçmeyi hak edecek hiç bir oyun sergilemedi. Bunun nedeni nedir bilemem ama; Türkiye'nin Avrupa'da ülke puanı olarak bu kadar ihtiyaç duyduğu zamanda şu turda elenmesi yazık oldu. Elendiğimiz ülkenin takımıda Ukranya Takımı olması ve bizim ülke olarak rakibimiz olması durumu daha da kötü yaptı.
M.Kharkov iyi bir ekip kurmuş. İlk kez Beşiktaş ile izleme imkanı bulduk ve aldığı yabancılar o kadar etkliydi ki turu geçmesine sebebiyet verdi. Türk Takımlarının gözlemcileri çok kötü olduğu ortada şu oyuncuları bulup getiremiyoruz. Eğer bir gün gözlemcilere iyi bir yatırım yaparsak gelecekte futbol olarak ilerliyebiliriz. Özellikle Jackson'a bayıldım.
Beşiktaş takımı bu gün yıldızları olan Holosko, Bobo, Delgado gibi isimler skoru değişterecek hiçbir oyun oynamadı. Bu maçta oynamıyacaksan hangi maçta oynayacaksın? Ligde nasıl olsa maçı kazanırsın ama; asıl Avrupa'da oynamak mühim.
Rakip takım birinci turu geçtik diye havai fişekler ile seviniyor. Düşünün artık Beşiktaş nasıl bir takıma elendiğini.
goosfraba
03.Ekim.2007, 05:06
Beşiktaş'ın elenmesi, Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin, Trabzonspor'un ve diğer şampiyon adaylarının lig şampiyonluğu için biraz daha fazla güç sarfedeceklerine delalet eder. Çünkü Lig ve FTK'den başka düşünecekleri bir organizasyon yok ve kafaları rahat olacak. FTK'yi almak zorunda da değiller. Bundan sonra kalan maçlara daha rahat çıkacaklardır bence. Her iş de bi hayır vardır dememişler boşuna :)
sakary Ali
03.Ekim.2007, 05:07
ya adamlar nasıl baskı yağıyor maç 0-0 ken biz niye hiç öyle basmıyoruz yetti ya 2-0 oldu hiç baskı yok pozisyon yok bu takımdan cacık olmaz böyle giderse sezonun başında bu sene farklı falan diyorduk bu maçtan sonra bi cacık olmaz
Korkak futbol oynuyoruz
anilton
03.Ekim.2007, 05:08
Lamı cimi yok...
Yıldırım Demirören istifa Ertuğrul Sağlam istifa...
Bu adamlarla olmuyor işte bu kadar basit,bütün umutlarımız,hayallerimiz her zaman olduğu gibi yine hüsranla son buldu...
Bu rezaletten sonra istersen ligde nağmağlup şampiyon ol,rekor kır bu 8-0'lık Liverpool rezaleti ile bu rezaleti örtemezsin.Şanlı Beşiktaş tarihine kara bir leke daha geçti.Azıcık onurunuz şerefiniz varsa istifa edin...
Universal
03.Ekim.2007, 05:11
Beşiktaş'ın elenmesi, Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin, Trabzonspor'un ve diğer şampiyon adaylarının lig şampiyonluğu için biraz daha fazla güç sarfedeceklerine delalet eder. Çünkü Lig ve FTK'den başka düşünecekleri bir organizasyon yok ve kafaları rahat olacak. FTK'yi almak zorunda da değiller. Bundan sonra kalan maçlara daha rahat çıkacaklardır bence. Her iş de bi hayır vardır dememişler boşuna :)
Bu kadar iyimserk olmamak lazım. Yurtdışından bir isim transfer ederken o isimler senin Avrupa'da ki başarına bakıp geliyorlar. Beşiktaş ilk turda elendi. Yok ligi düşünürüz tarzında ki artık bu tarz teselliler çok şaçma. İngiliz, İtalyan, İspanyol ekipleri Nisan'a kadar Avrupa'dalar ama; ligde de mücadelerini gösteriyorlar. Futbolumuz çağ atlaması için uzun süre Avrupa'da kalmamız şart.
PesimiSTyLa
03.Ekim.2007, 05:11
4-1 yine iyi skor. Çok daha farklı olabilirdi. YD ve Saglam artık istifayı ciddi ciddi düşünsün.
BlackEagle19o3
03.Ekim.2007, 05:12
Ağlayacağım nerdeyse benim bildiğim Beşiktaş bu değil
Ertuğrul'a yönetim alayınız istifa edin , yeter artık.Bu taraftar sizin bi hayrınızı görmedi, aksine Liverpool faciasından sonra Metalist faciasını gördü.Azıcık gurur varsa istifa.
Köklü değişiklik şart, bu takımın oyuncusu olmayan Gökhan Zan'a , vasat yabancılar olan Cisse'ye , Seric'e ,bu maçta oynamamalarına rağmen A.Tandoğan ve İbrahim Üzülmez'e yol verilmeli.
Zapotocny bu maçta hata yapmasına rağmen , seviyorum onu.Ama yakışmadı be Zapo:(Onun oyununu Gökhan Zan bozmuştur, Sivok olsa yerinde farklı olurdu.
Delgado, Bobo kendinize gelin artık.Delgado kaptan oldu , bu sene şov bekliyoruz derken.Delgado yine yok ortalıkta.
Aynı şekilde Tello, sen sol açıksın sol açık!Ne işin var sağda, ortada.
Uğur İnceman'ın sakatlığı var da benim mi haberim yok? Tello formsuz hiçbirşey yapmıyor, nerde Serdar veya Aydın? Toraman sağ bekte, Serdar ön liberoda hiçbişey yapmadı.Hoca olmuyor hoca kaldıramıyorsun takımı, devre arası nasıl motive edemezsin.2. yarı aynı tas aynı hamam.Suç sadece hocada da değil.Yönetimde , futbolcularda herkeste.Vasat yabancıları, vasat oyuncuları takıma toplayan yönetimde.Takımla yerine hakemle uğraşsın onlar.Futbolculardaki bu ruhsuzluk neyin nesi.Anlayamıyorum, anlamak istemiyorum.Şaka gibi maç!
anilton
03.Ekim.2007, 05:12
4-1 yine iyi skor. Çok daha farklı olabilirdi. YD ve Saglam artık istifayı ciddi ciddi düşünsün.
Düşünmekle kalmaları bile büyük ihanettir,bu dakikadan sonra yapacakları ilk iş istifa etmektir...
sakary Ali
03.Ekim.2007, 05:14
Ya gitmesin kimse maça gitmesin görsünler Kimse gitmesin HAcettepe maçını neler oluyo bakalım
BaFraLı
03.Ekim.2007, 05:16
Bu ne biçim oyun ya.Bir galatasaraylı oalrak bjk'nin turu geçememsine üzüldüm.Maçıda izledim bjk çok kötü oynadı Metalist ise gerçekten iyi oynadı dicek bişi yok.
Knightmare
03.Ekim.2007, 05:16
Bunu söyleyeceğim aklımın ucundan bile geçmezdi ama 8-0 yenildiğimiz Liverpool maçında bile bu kadar utanmamıştım Beşiktaş'lı olduğuma...yazıklar olsun kazandıkları paralar haram zıkkım olsun!
Takımdan soğuttular beni resmen...İnşallah düşünürler biz ne yapıyoruz/ ne yapmıyoruz diye ve bir çare bulurlar umarım. Yoksa daha çooook çekeceğimiz var bu takımdan!!!
Universal
03.Ekim.2007, 05:17
Ertuğrul Sağlam Lig TV'de maçı değerlendirdi.
UEFA Kupasından elendiğimiz için üzgünüz. Erken gol yememiz bütün planlarımızı bozdu. Hayat devam ediyor artık önümüze bakacağız. Eski kimliğimize bürünmeliyiz. Mutlaka kötü eleştirecekler ve herşeyi söyleyecekler ama; biz kaldığımız yerden devam edeceğiz.
Tarzında değerlendirmede bulundular. Büyük ihtimalle burada ki Beşiktaşlıların istifası düşünceleri gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.
sakary Ali
03.Ekim.2007, 05:20
böyle futbol mu oynatılır ?? biz eşleşmeden bu takımın ismini duyan var mıydı? Gidiyorsun adamlara korkak futbol oynuyorsun tek forvet çıkıyorsun ilerde bobo 50 metre arkasında delgado ne yapmayı amaçlıyor anlamadım adamlar takır takır baskı yapıo biz fısss bu kadar kötü futbol oynanmaz oynatılmaz
goosfraba
03.Ekim.2007, 05:20
Bu kadar iyimserk olmamak lazım. Yurtdışından bir isim transfer ederken o isimler senin Avrupa'da ki başarına bakıp geliyorlar. Beşiktaş ilk turda elendi. Yok ligi düşünürüz tarzında ki artık bu tarz teselliler çok şaçma. İngiliz, İtalyan, İspanyol ekipleri Nisan'a kadar Avrupa'dalar ama; ligde de mücadelerini gösteriyorlar. Futbolumuz çağ atlaması için uzun süre Avrupa'da kalmamız şart.
Haklı olabilirsin. Ama ben, benim yazdığımda bir saçmalık göremedim ve sonuçta duruma göre konuşmuyor muyuz? Beşiktaşlı taraftarlar istifa derken onlarda sonuca göre konuşmuyorlar mı? Olmuş ile bitmişe çare olsaydı, ... :)
RaSenGan
03.Ekim.2007, 05:22
3-0'dı en son 4-1 bitmiş.Çok kötü oynadı Beşiktaş.Beşiktaş için hayırlı olabilir bu olay.Sonucunda yıllardır bekledikleri müjdeli haber yani Y.Demirören'in istifa haberi gelebilir.
Bu maç benim Ertuğrul sağlam ve ekibine olan güvencimi yerle bir etti. Ekip derken ki kasıt, varsa inceleme ve analiz ekibi.
Rakip orta sahanın 30-40 metrelik bölümünü parsellemiş durumda. Beşiktaş'ın normal taktiği kısa paslar üzerine kurulu. Ama Ertuğrul aldığı seminerlerden ve elde ettiği tecrübeden bilmeli ki orta sahada iyi basan ve alan daraltan ekiplere karşı kısa paslarla oyun kurulmaz. Topu karşı tarafa geçirmenin tek yolu atılacak uzun toplardır. Beşiktaş takımında uzun topları alabilecek, rakip savunmayı rahatsız edebilecek, Bobo ve Nobre gibi iki çok önemli adam var. Ama Ertuğrul sadece kısa pas talimatı vermiş takıma. Delgado rakip alanda dribbling yapmaya çalışıyor. Rakip 3 kişi ile alan daraltınca mecburen topu kaybedersin. Uzun top atmazsan, direkt paslarla hareketlenmezsen kaybedersin.
Gökhan Zan bu sezon hakikaten berbat. Hava toplarında zayıf, pozisyon alamıyor, rakip yanından geçip giderken müdahele edemiyor. Ben olsam Zan'ı devre arasında gönderir, yerine de stoper falan almazdım. Zaten orada yeterince oyuncumuz var.
Beşiktaş yönetiminin taraftarına bu kadar kötü futbol izletmeye gerçekten hakkı yok.Beşiktaş'ın bu gece oynadığı futbolu ve skoru gördükten sonra şoka uğramamak elde değil.
anil luque
03.Ekim.2007, 05:31
8-0 yenıldıgımız macta bıle ılk atak bızdendı mucadele edıyorduk bır caba vardı ama en nıhayetınde rakıp l'pooldu.. sımdı bu yenılgının acıklamasını kım nasıl yapar cok merak edıyorum ? aslında merak falan ettıgım yok yahu hepsı defolsun gıtsın ertugrul efendı hanı 'saglam' gelıyorduk?! sen ınonude boyle bır rakıp karsısında 1-0 a yatmayı yeglersen boyle deplasmanda avcunu yalarsın.. kımse kusura bakmasın arkadaslar sahsı goruslerım lutfen alıntıyla yapıp cevaplar vermeyın .. bu ıs boyle bu ekıple olmuyorrr! gerek teknık ekıp gerek yonetım kadrosu bu ısı bılmıyor ..!! istifa edin artık rahat bırakın bızı ..!
deniz.91
03.Ekim.2007, 05:33
Gerçekten yazık çok yazık ama BJK bu skoru sonuna kadar haketti.Bumuydu final oynarız diyen takım????
Lucas Neill
03.Ekim.2007, 05:34
Jaja ne gol atmış öle ya süperdi...Bu farklı skorlarda hep Hakan'ı buluyo...
King_91
03.Ekim.2007, 05:36
maçı izlemedim ama metalist baya kaçırmış sanırım . ilk maç da gol falan hakemin hediyesiydi . 2-3 takımla gruplara kalsaydık çok iyi olacaktı aslında . sağlam ve demirören artık birşeyler yapmalı
garydelgadov
03.Ekim.2007, 05:36
İnsanLara Lafımı neden hiç bir zaman dinLetemiyorum ben ?
Tarih EyLüL biLmemne,Rakip Antep.Herkes 3-0'ı konuşuyor.Takımı övüyor.Ben ise eLeştiriyorum ErtuğruL HocayLa bu iş yürümez diyorum.Herkes ne kadar oLumsuzsun diyor.Kimse gerçekLeri göremiyor.Benim korkum bize ceza kesecek oLan takımın MetaList oLmasıydı ve oLdu.
Yahu sen niye adam gibi oyuncuLarın mevkiine göre kadro kurmazsın.Elinde Ali Tandoğan gibi,Serdar KurtuLuş gibi oyuncuLar varkn gidip sağ bekte stoper adamı oynatırsın.Sen niye eLinde Toraman gibi bir stoper varken Gökhan Zan denen futboL faciasını oynatırsın.Sen niye eLinde UĞUR İNCEMAN gibi süper bir oyuncun varken sağ bek Serdarı ön Liberoda oynatırsın.Sen hiçmi takımının maçLarını izLemezsinde sezonun başından beri uyuyan TeLLoyu haLa oynatırsın heLeki öyLe fizik gücüne dayaLı bir maçta.Bütün bunLarı yaparsan reziL oLursun kardeşim ayıp be ayıp !
Ama oLacağı beLLiydi.Antep maçında reziL ötesi bir iLk yarı geçirdik.Top hep Antepteydi çıLdırdım.İkinci yarının başında hakem imdamıza yetişti kazandık.Keza iLk MetaList maçı da öyLe...
Birde utanmadan önümüzde bir Lig maçı var diyor yahu adam biraz utanır da sözü yönetime bırakıyorum feLan der...
Çekin eLinizi KartaLımın üzerinde be defoLun gidin !!!
eGowiCh
03.Ekim.2007, 05:41
Hakan Arıkan'ın oynadığı her Avrupa maçında bir talihsizlik oluyor, bu maçta da oldu. Liverpool'dan sonra ikinci bir facia geldi. Geçmiş olsun Beşiktaş taraftarına, sabır diliyorum.
Sir FRD
03.Ekim.2007, 05:54
bir zamanlar fırtınalar estirirdim...
Beşiktaş'ımı bu halde de mi görecektim?
Bütün teknik ekip ve yönetimi istifaya davet ediyorum...
Sheriff
03.Ekim.2007, 05:58
Beşiktaş baştan aşağı berbattı yorum yapacak pek bi durum yok maç için.. Bu denli zayıf bir takıma karşı döküldüler, sanki karşılarında Barcelona filan var gibilerdi.. Geçmiş olsun hepimize..
anilton
03.Ekim.2007, 06:01
Zaten bugün rakibin iyi olmasına gerek falan yoktu,rakibin tur atlaması için,rezil olmak için ne gerekiyorsa fazlasıyla yaptık...
Ben zaten oynayan 14 oyuncununda hayatının en kötü maçını aynı maçta oyanmış olmalarına anlam veremiyorum...
MaTRaKaN
03.Ekim.2007, 06:04
Saha içinde sadece topa bakan Beşitaş futbolcuları.Saha dışında Kharkiv'i izleyen bir yönetim..
Yazık valla istifa zamanı çoktan geldi
Hakan Arıkan ya gerçekten çok kötü bir kaleci yada çok şansız.Ayrıca bence 4-1 için sevinmelisiniz sonuç dahada farklı olabilir.:(Beşiktaş turu rahat geçer diye düşünmüştüm bende.Ama rakibin forvetlerinde Siyahi bir oyuncu vardı.Çok hareketliydi,çok hızlıydı.Rakip takım çok etkiliydi.Beşiktaş'lı olmadığım için yönetimle ilgili yorum yapmayacağım.
Beşiktaş bu yenilgiden sonra ligdede üst üste mağlubiyetler alabilir.Şu dönemi atlatması lazım Beşiktaş'ın.
Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı zor günler bekliyor.
Onurap
03.Ekim.2007, 06:07
Saha içinde sadece topa bakan Beşitaş futbolcuları.Saha dışında Kharkiv'i izleyen bir yönetim..
Yazık valla istifa zamanı çoktan geldi
Bence metalist bizide rahat yenerdi..:s7:
kral_67
03.Ekim.2007, 06:08
aslında i.b.b. maçında s.o.s vermişdi Beşiktaş ancak o maçda bazı şeyler görülmedi görülmek istenmedi diyelim...
sonuçda bizim karşımızada bu maç istenmeyen bir skor olarak yansıdı maalesef...
artık Ertuğrul Sağlam'ın da Sinan Engin'in de bazı şeyleri görmesi şart...
mesela Hakan Arıkan büyük takımda kalecilik yapamaz gibi
Gökhan Zan TSL'de değil Beşiktaş kocaelisporda dahil oynayamaz gibi
ve en kötüsü Beşiktaşın Orta saha oyuncusu olmaması bu sebeple en ufak presde dağılması gibi...
Onurap
03.Ekim.2007, 06:10
Birde Jaja mı nedir o adam harika gerçekten..Beşiktaş ilk maçı yensede 2.si için hiç güven vermemişti..Ben açıkçası eleneceğini düşünüyordum..
anilton
03.Ekim.2007, 06:11
Bu arada değinmeden geçemyeceğim.Coelho Usain Bolt'un futbolcu versiyonu adeta,hemde inanılmaz yetenekli...
Sheriff
03.Ekim.2007, 06:13
Bence metalist bizide rahat yenerdi..:s7:
Biz anca berabere kalırdık çünkü biz biraz daha zor gol yiyoruz sanki.. Gökhan Zan çok çok berbattı nasıl hala hem Beşiktaş'ta hemde Milli Takım'da banko oynayabiliyor anlamıyorum..
BlackEagle19o3
03.Ekim.2007, 06:15
Biz anca berabere kalırdık çünkü biz biraz daha zor gol yiyoruz sanki.. Gökhan Zan çok çok berbattı nasıl hala hem Beşiktaş'ta hemde Milli Takım'da banko oynayabiliyor anlamıyorum..
Bende anlayamıyorum bende :icon_cry:
Nocna Mora
03.Ekim.2007, 06:16
Bugünkü maçta ne kadar beğenmesemde Hakan Arıkan'ın fazla hatası yoktu, defans çok kötüydü ama bencede büyük takımlarda kaleci yapamaz zaten çakma kaleci :D
Bunun dışında oyuncular istemedi Gökhan Zan tamamen rezaletti, hala nasıl milli takımda oynuyor anlamıyorum...Nobre Bobo'nun golünü kesti :) falan....
Ayrıca Beşiktaş'ın böyle olmasının sebebi bence YILDIRIM DEMİRÖREN'dir. Hiç bu kadar kötü yöneten bir başkan ve yönetilen bir klüp görmedim.Yıldırım Demirören istida etmezse Beşiktaş böyle takımların 3-4 yemeye devam eder ve iyi futbol asla olmaz...
BeeTLeJuiCe
03.Ekim.2007, 06:18
Bu arada değinmeden geçemyeceğim.Coelho Usain Bolt'un futbolcu versiyonu adeta,hemde inanılmaz yetenekli...
Maçı izlerken bende aynı şeyi söyledim. :)
Bizimkiler futbolcu alıyoruz diye oyuncu getirtiyo, al işte Metalistli oyuncude futbolcu. Atletten bozma bişi. Süper oynadı her maç böyleyse süper bir adam.
LaigLeNoiR
03.Ekim.2007, 06:18
Maç için yorum mu ? Maç falan yoktu ki.Bizimkiler 2-3 pas yapamayacak kadar aciz.
Rakip takımda mükemmel oynadıkları için şaşkındı.Biz cidden bumuyuz diyorlardı adeta.Metalist biraz daha kendine güvense 10 bile olurdu yani.
Hakan Arıkan'ın şanssızlığı mı beceriksizliği mi anlayamadım hala ne bu rezalet.Gökhan Zan desen keza öyle.2 maçta oynadı sonunda Zapo'yu da kendine benzetti.Gerçekten rezildik.Tebrikler Metalist'e.
Maçtan önceki yorumlarımda demiştim bu takım bizi İnönü'de hallaç pamuğu gibi sarstı orada da işimiz çok zor diye.
eGowiCh
03.Ekim.2007, 06:21
G.Zan ile sözleşme uzatmadan önce düşünecekti Beşiktaş, bu adamın bu kadar berbat olduğu belli değil miydi geçtiğimiz senelerden? G.Zan aynı G.Zan, değişen bir şey yok, ıska geçen, savunma yapmayı bilmeyen, sürekli sakatlanan G.Zan.
Hakan Ünsal güzel bir yorum yaptı: "İ.Toraman ile G.Zan'dan arınmış bir Beşiktaş toparlanmaya başlamıştı ki ikisi tekrar sahneye çıktı."
JunkChorn
Ya biz kendimizi çok büyük görüyoruz , yada gerçekten saçma işler yapıyoruz.
Steau çıkıyor , geçeriz diyoruz geçemiyoruz.
Metalist çıkıyor rahat geçeriz diyoruz yine aynı.
Kiev takım değil diyoruz sonuç ortada
Porto eski gücünde olmadan bizi 10dakika da bitiriyor.
Ama biz hala kupa almaktan söz ediyoruz.Geçen senenin üstüne koyalım diyoruz.Mantalite de hata var bu açık..
Bu takımın adını ilk kez duydum ve elendik.
Yazık bu kadar transfere ekim başlamadan Avrupa'da iki takım.Fener'de gitti etti sana tek takım.Avrupa üçüncüsüyüz(!) Ne mutlu bize
El Barto
Vallahi ben 10 kişi bulup sahaya çıkarsaydım daha iyi oynardık.
Böyle acizlik, isteksizlik olur mu yahu? İyi oldu yol yakınken elendiğimiz yoksa gruplarda rezil olurduk bu futbolla. 4 yedik 10'da yiyebilirdik. Yazık.
scolari12111
03.Ekim.2007, 06:23
öyle böyle,gerçek şu ertuğrul sağlam istifa etmeli.bu kadar para harcanıyor,hedef ulusal başarı olamaz.sen böyle bir takıma eleniyorsan hiçbir söz hakkın yoktur.tek yapacağın istifa etmek.
böyle bir takım dedim,sizin aksinize bu takımın iyi olmadığını düşünüyorum.çok basit bir takım,2 3 iri yarı oyuncusu var,hızlılar o kadar.teknik anlamda 0 lar...sen bu kadar kötü oynarsan 4 de yersin 10 da...şunu iddaa ediyorum,bir bjk li olmama rağmen bu takım gruplarda gs ye çıksın,en az 3 yer gs den...bu sayfayı kayıt edeceğim çıkarsa o zaman gösteririm.yazık oldu bjk ye....bu takım da gruplardan çıkamaz...
JunkChorn
03.Ekim.2007, 06:24
öyle böyle,gerçek şu ertuğrul sağlam istifa etmeli.bu kadar para harcanıyor,hedef ulusal başarı olamaz.sen böyle bir takıma eleniyorsan hiçbir söz hakkın yoktur.tek yapacağın istifa etmek.
böyle bir takım dedim,sizin aksinize bu takımın iyi olmadığını düşünüyorum.çok basit bir takım,2 3 iri yarı oyuncusu var,hızlılar o kadar.teknik anlamda 0 lar...sen bu kadar kötü oynarsan 4 de yersin 10 da...şunu iddaa ediyorum,bir bjk li olmama rağmen bu takım gruplarda gs ye çıksın,en az 3 yer gs den...bu sayfayı kayıt edeceğim çıkarsa o zaman gösteririm.yazık oldu bjk ye....bu takım da gruplardan çıkamaz...
istifa neye çözüm?ligde gayet güzel giderken?
Kim gelecek bu takımın başına kardeşim derler adama..Hemen kelle istemek değil çözüm.Avrupa'da tüm takımlarımız saçmalıyor sorun mantelite'de!
scar face
03.Ekim.2007, 06:25
Bu macın yorumu,analizi falan olamaz.Rezalet...
scolari12111
03.Ekim.2007, 06:25
karşı takımın boy ortalamazı 5 metre,kilo ortalaması 155,sen hala havadan top atmaya çalışıyorsun.bu da ertuğrul sağlam ın taktiksel acizliğini gösteriyor...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
istifa neye çözüm?ligde gayet güzel giderken?
Kim gelecek bu takımın başına kardeşim derler adama..Hemen kelle istemek değil çözüm.Avrupa'da tüm takımlarımız saçmalıyor sorun mantelite'de!
ulusal başarı mı tek hedef???sivas ta aynı puanda bitirdi geçen sene senin 5 te 1 bütçenle..evet istifa etmeli,lucescu ocak ta takımın bırakmayı düşünüyormuş sözleşmesi bitince,sence bugün o olsa bjk elenir miydi???o nunla bu takım,valenci a yı elinden kaçırdı deplasmanda...
GeNç KaRTaL
03.Ekim.2007, 06:28
Maça iyi başlamıştık aslında.İlk 2 dakika felan bastıran taraf bizdik.İçimden dedimki sanırım bu akşam bu maçı kazanarak turu atlayacağız.Dememle kalmadı bu baskılı oyunumuz sadece 2 dakika sürdü..
Maça ağırlığını koyan Metalist hem hücumda etkili olmamızı engelledi,hemde savunmamızı zorladı.İlk golde savunmanın siyahi oyuncularını boş bırakması sonucu hiç beklenmedik bir anda gelen müthiş bir şutla ilk golü kalemizde görmüş olduk.Benim ve bir çok kişi gibi Hakan'da böyle bir şut beklemiyordu açıkcası.Sanırım onun içinde pozisyon almamıştı ama 90 dakika konsantre olması gerekiyor Hakan'ın.Daha dikkatli olsaydı,daha iyi pozisyon alarak karşılasaydı o şutu belki gol olmazdı ama maalesef bu gol olmasa turu geçebilirdik diyemeyeceğim..Golün geleceğinin sinyalleri çoktan verilmişti..Neyse golü yedik ama daha henüz her şey bitmiş değildi.Şöyle bir silkelenip kendimize gelip maçı çevirebilirdik ama bugüne kadar oynadığı futbolla parmak ısırtan Zapotocny'nin normalde Gökhan Zan'dan beklediğimiz bir hatayı yapıp 2.golün sebebiyetini vermesi skoru tamda Metalist'in istediği skora gelmesine neden oldu..2 olunca Metalist'te biraz duruldu ve artık oyunu bizim oynamıza izin verdiler.Ancak maalesef biz 3 pas üste üste yapamaz haldeydik.1-2 kere topu ceza sahalarında forvetlerimizle buluşturduğumuzdada ofsayta yakalandık..Ama zaman geçtikçe daha derli toplu atak yapmaya başladık.Tello'nun pozisyonu ile kaleyi bulan ilk şutumuzu attık.Ardından gelen dakikalarda yani ilk yarının sonlarında topu ileride tutmayı başardık ve baskımızı kurduk ama ne gol,nede gollük pozisyon bulabildik..Ve ilk yarıyı 2-0 geride kapattık..
2.yarıya takım belki takım kendine gelir umuduyla girdik.Biraz ayağımızda topu tutar gibi olduk ama yine tehlikeli pozisyonları bulan taraf onlardı.Savunmamız tel tel dökülüyordu fakat şansımıza Metalist gol bulamıyordu.Topu ileriye taşımakta zorluk çekiyorduk ve her çıkaramadığımız top kalemize tehlikeli pozisyon olarak dönüyordu.Nitekim umutlarımızın belini kıran 3.golde yine en güvendiğimiz adamın başlangıcını yaptığı hatalar zinciri sonucunda geldi.Ve daha sonra 4.golde geldi..Bu golden sonra Bobo ilk defa kaleci ile karşı karşıya kalabileceği pozisyonda topu ayağından aşırınca bir mucize olur beklentilerimizde sona ermişti.Aydın'ın oyuna girmesiyle sol kanattan etkili olur gibi olduk.Nitekim maçtaki en etkili pozisyonumuzuda bulduk ama gole giden top çizgide Nobre'ye çarpınca ondanda olduk..Fakat şeref sayımızı atabildik en azından.Gol yine soldan bindiren Aydın'ın sayesinde geldi..
Metalist bugün mükemmel top oynadı.Senelerdir Beşiktaş'ımı sahada görmek istediğim gibi oynadılar.Her yerde pres yaptılar ve bizim yetenekli ayaklarımıza top yaptırmadılar.Hücumda hızlı ve yerinde paslarla savunmamızı baskı altına aldılar.Fakat bugün onların bu mükemmel oyununda bizimde berbat oyunumuzunda katkısı çok fazlaydı.Özellikle savunmadan çıkardığımız toplarda yaptığımız hatalarla çok pozisyon verdik.Top bizdeyken çok iyi pres yapıp bizim oynamamızı engellediler ama bizde hücumdaki savrukluğumuzla onların ekmeğine yağ sürdük..
Geldiğinden beri hep Ertuğrul Sağlam'ın arkasında oldum.Dedimki ilk başlarda başarısız sonuçlar alacaktır.Ama bu adam yetenekli birisi.Kendisine sabır gösterildikçe,güven duyuldukça maharetlerini gösterecektir diye düşündüm.Hatta 5 yıldan erken gönderilmemesini söyledim bir çok kez.Başarılı olup olmayacağının ancak böyle anlaşılabileceğinden bahsettim.Fakat bu düşüncemde artık emin değilim.Bunun sebebi bugünkü 4-1 lik farklı yenilgi değil,takımın sahada rezalet derece top oynamasıdır..Doğrunun ne olduğunu kestiremiyorum açıkcası.Umarım hayırlısı olur bizim için..
_SasKIN_
03.Ekim.2007, 06:30
kim ne derse desin en büyük hata kalecide.
savunma o kadar hata yapıyor adam azını açmıyor.
Bende yerel kuluplerde kalecilik yaptım ve öğretilen ilk şey defansı tahrik edip oyunda tutmaktı ama hakan bunu beceremiyor :(
scolari12111
03.Ekim.2007, 06:31
arkadaşım defansın oyuna çıkarken top kaptırıyorsa sen ne yapacaksın?hakan ın çokta büyük hatası yok bence...
Lucescu'nun ileri görüşlüğü çok iyi, Metalist Beşiktaş'ı eler dedi adam doğru çıktı. Açıkçası böyle bir futbolu Beşiktaş'tan hiç kimse beklemiyordu. Türk futbolu bırakın ileri gitmeyi geriye gidiyor. Özellikle bu takımı gelecek yıllar için yenmeliydik ve kısacası Ukrayna'lıların ekmeğine kendi elimizle yağ sürdük.. Çok yazık...
Çoğu kişi istifa diyor. Ama bana kalırsada çözüm istifa değil. Bugün yönetimin veya teknik ekibin istifa etmesi, takımı dahada bozar. Toparlanmak için biran evel Beşiktaş'lıların üzerlerindeki o formanın hakkını verebilmesi için kafalarını takım ruhuna, kazanma hırsına odaklanmaları şart.
shamur1
03.Ekim.2007, 06:31
Beşiktaş taraftarına 2 senedir gerek Beşiktaşlı yazarlar gerekse de başkanı, yöneticileri ve teknik adamı tarafından sürekli hakemlerin , federasyonun Beşiktaş'ın başarısına engel olunduğunu söylediler durdular. Kafalar da hep bu oldu biz iyi oynuyoruz ama işte hakemler bize engel oluyor. Ama nedense yapılan kötü transferler , yanlış oyuncu seçimleri , zaman zaman oynanan çok kötü futbol hiç dile getirilmedi.
Şimdi Ertuğrul Sağlam çıksın desin ki karşı takımın hocası devre arasında kusura bakmayın bu turu biz geçiyoruz dedi ..
scolari12111
03.Ekim.2007, 06:37
bence sorun toparlanmak değil.bjk bir şekilde toplanır,ligi en az ilk 3 te bitirir.ulusal başarı zor değil.ama sonra ne olacak???seneye diyelim şampiyonlar ligine çıktı?başarılı mı olacak?hayır yine aynı,gruplara da kalsa sonunculuktan öteye gidemeyecek.en önemli unsur teknik diektördür,bugün bir daha gördük ki ertuğrul sağlam ın bu anlamda bir becerisi yok.tıpkı 8-0 lık liverpool maçında olduğu gibi...amaç ileri gitmekse bu teknik direktörle tsl şampiyonluğundan ötesi hayal...
JunkChorn
03.Ekim.2007, 06:39
ulusal başarı mı tek hedef???sivas ta aynı puanda bitirdi geçen sene senin 5 te 1 bütçenle..evet istifa etmeli,lucescu ocak ta takımın bırakmayı düşünüyormuş sözleşmesi bitince,sence bugün o olsa bjk elenir miydi???o nunla bu takım,valenci a yı elinden kaçırdı deplasmanda...
Tek senelik başarılara bakmayacaksın , yanlış düşünüyorsun bence.Sivas iki sen sonra küme düşmemeye oynar Beşiktaş her sene şampiyonluğa!
Tüm kamp boyunca olmayan adamları saha çıkartanlar utansın.Bizler de bu kadar büyük beklenti yaratılmasa şimdi kimse istifa demezdi.
scolari12111
03.Ekim.2007, 06:42
Tek senelik başarılara bakmayacaksın , yanlış düşünüyorsun bence.Sivas iki sen sonra küme düşmemeye oynar Beşiktaş her sene şampiyonluğa!
Tüm kamp boyunca olmayan adamları saha çıkartanlar utansın.Bizler de bu kadar büyük beklenti yaratılmasa şimdi kimse istifa demezdi.
benim demek istediğim sivas sürekli başarılı olur değil...yani senin yaptığını onlar da yapabiliyor..şahsen beklentim büyük değildi,ama bu turu bile geçememek bana göre başarısızlıktır...
GeNç KaRTaL
03.Ekim.2007, 06:49
Ama nedense yapılan kötü transferler , yanlış oyuncu seçimleri , zaman zaman oynanan çok kötü futbol hiç dile getirilmedi.
Hiç dile getirilmedi demek haksızlık olur.Birde bizim iddiamız biz süper oynuyoruz hakemler bizi engelliyor olmadı.Sadece istediğimiz adaletti.Neyse bu konu hakkında seninle tartışacak durumda değilim gerçekten..Sadece belirtmeden geçmek istemedim..
JunkChorn
03.Ekim.2007, 06:50
benim demek istediğim sivas sürekli başarılı olur değil...yani senin yaptığını onlar da yapabiliyor..şahsen beklentim büyük değildi,ama bu turu bile geçememek bana göre başarısızlıktır...
Anladım demek istediğini,tabiki bu turu 1-0'dan vermek başarısızlıktır.Ortada bu kadar beklenti var iken!
Ama Beşiktaş ulusal başarı yakalamazsa Avrupa'ya gidemez.Bu yüzden ulusal başarıda önemlidir.Bi yerden sonra Avrupa olmazsa o zaman t.direktör değişir.Kaça senedir beşiktaş ulusal başarı yakalayamıyor.Ha sen dersen ki 3.lük ulusal başarıdır ben artık Avrupa istiyorum o ayrı:)
Umarım anladın demek istediğimi.Yada ben anlatabildim:)
anilton
03.Ekim.2007, 06:53
Hiç dile getirilmedi demek haksızlık olur.Birde bizim iddiamız biz süper oynuyoruz hakemler bizi engelliyor olmadı.Sadece istediğimiz adaletti.Neyse bu konu hakkında seninle tartışacak durumda değilim gerçekten..Sadece belirtmeden geçmek istemedim..
Şemsi hiç girme boşver.Amacın ne olduğu o kadar açık ki.Cevap vermeye gerek bile yok...
IcedEarth
03.Ekim.2007, 06:53
Beşiktaş'ta geniş çaplı bir revizyona gidilmeli, yönetiminden teknik direktörüne, futbolcusundan antrenörüne kadar her yerde revizyon gerekli. Miladını doldurmuş isimlerle dolu Beşiktaş'ı kurtarmak için 1-2 yıl beklentiler askıya alınmalı, taraftar sabretmeli. Bu iki yılda yapılacaklar:
1- Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu istifa etmeli, olağanüstü kongre düzenlenerek vizyonu geniş ve karizması olan bir Başkan bulunmalı.
2- Kadrodaki birkaç tecrübeli isim (Toraman, Sivok, Zapotocny, Holosko gibi) ile genç ve yetenekli isimler ( Serdar Özkan, Aydın Karabulut, Batuhan Karadeniz gibi) kadroda tutulmalı, geri kalan ve Beşiktaş'a zarar veren isimler birer birer ayıklanmalı.
3- 2. maddedeki revizyonu başarıyla gerçekleştirebilecek tecrübeli, disiplinli, karizmaya sahip ve takıma sözünü geçirebilecek, oyuncuların saygısını kazanabilecek bir teknik direktör gerekli, ki takım bu dönemden en az hasarla ayrılabilsin.
4- Takıma getirelecek hocanın isteği ile yetenekli ve kaliteli gözlemcilerin gözlemleriyle dünyanın dört bir yanındaki genç ve yetenekli yabancılar veya gurbetçi gençler ile 1-2 tecrübeli isim harmanlanmalı.
5- Altyapıya önem verilmeli, Türkiye'nin dört bir yanındaki yetenekli gençler değerlendirilmeli.
6- İyi bir teknik ekip hazırlanmalı, bu teknik ekip gelecek oyuncuları ve altyapıdan gelebilecek yetenekli topçuları maksimum verimle Beşiktaş'a ve Avrupa'ya hazırlamalı.
Yukarıda açıkladıklarım veya benzer bir yöntem Beşiktaş'a çağ atlatır. Umarım buna benzer büyük bir revizyon göze alınır.
scolari12111
03.Ekim.2007, 06:54
anladım,sen bu şekilde avrupa da başarı geleceğine inanıyor musun?bu teknik direktörle?şu an kayseri maçını izliyorum,helal olsun adamlara çok iyi oynuyorlar.oynadıkları takım da psg,bjk nin elendiği takımdan kat ve kat iyi...
ultraslanerdem
03.Ekim.2007, 06:54
Takımın disiplinsizliğinin sonucu...
Nocna Mora
03.Ekim.2007, 06:58
Beşiktaş'ta geniş çaplı bir revizyona gidilmeli, yönetiminden teknik direktörüne, futbolcusundan antrenörüne kadar her yerde revizyon gerekli. Miladını doldurmuş isimlerle dolu Beşiktaş'ı kurtarmak için 1-2 yıl beklentiler askıya alınmalı, taraftar sabretmeli. Bu iki yılda yapılacaklar:
1- Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu istifa etmeli, olağanüstü kongre düzenlenerek vizyonu geniş ve karizması olan bir Başkan bulunmalı.
2- Kadrodaki birkaç tecrübeli isim (Toraman, Sivok, Zapotocny, Holosko gibi) ile genç ve yetenekli isimler ( Serdar Özkan, Aydın Karabulut, Batuhan Karadeniz gibi) kadroda tutulmalı, geri kalan ve Beşiktaş'a zarar veren isimler birer birer ayıklanmalı.
3- 2. maddedeki revizyonu başarıyla gerçekleştirebilecek tecrübeli, disiplinli, karizmaya sahip ve takıma sözünü geçirebilecek, oyuncuların saygısını kazanabilecek bir teknik direktör gerekli, ki takım bu dönemden en az hasarla ayrılabilsin.
4- Takıma getirelecek hocanın isteği ile yetenekli ve kaliteli gözlemcilerin gözlemleriyle dünyanın dört bir yanındaki genç ve yetenekli yabancılar veya gurbetçi gençler ile 1-2 tecrübeli isim harmanlanmalı.
5- Altyapıya önem verilmeli, Türkiye'nin dört bir yanındaki yetenekli gençler değerlendirilmeli.
6- İyi bir teknik ekip hazırlanmalı, bu teknik ekip gelecek oyuncuları ve altyapıdan gelebilecek yetenekli topçuları maksimum verimle Beşiktaş'a ve Avrupa'ya hazırlamalı.
Yukarıda açıkladıklarım veya benzer bir yöntem Beşiktaş'a çağ atlatır. Umarım buna benzer büyük bir revizyon göze alınır.
Dediklerinin olması lazım yoksa Beşiktaş'ın hali kötü...
anilton
03.Ekim.2007, 07:00
Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok.Yıldırım Demirören'in yerine akıllı bir başkan,Lucescu teknik adam olsun.Gereksiz bir kaç oyuncu(Tandoğan,Üzülmez,Zan vb) ayıklansın,olay tamamdır...
LaigLeNoiR
03.Ekim.2007, 07:02
Ben bu Beşiktaş'lı arkadaşların Üzülmez'i sevmemelerini anlamıyorum.
Alın işte garydelgado mu ne öyle bir arkadaş Seriç süper diyordu ? Nerede Seriç,nerede Tello.Bence bu adamların yanında Üzülmez çok daha iyi.
Onurap
03.Ekim.2007, 07:04
A.karabulutla neden başlamadı acaba?Oyuna girer girmez hareket getirdi müthiş bir asist yaptı.Üstünde durulursa çok önemli futbolcu olacak..
feanorringeril
03.Ekim.2007, 07:06
Demek ki maçlardan sonra hakemleri değil, kendi futbolumuzu hatırlayacağız, değerlendireceğiz.
Transfer sezonunda doğru adımlar atacağız.. Bak, Ukrayna temsilcisinin bütçesine, aldıüı futbolculara. Sonra da Beşiktaş' a, Beşiktaş' ınkilere.
Burada oturup 5yüzbin € 'luk adamlara Usain Bolt gibi diyoruz, ne kadar hızlı, nasıl vurdu topa öyle diyoruz. Ama bizdeki 4 milyonluk, 5 milyonluk oyuncular ne düzeyde?..
Ayrıca Gökhan Zan' a ayrı bir parantez açmak lazım. Nasıl hazırlanıyor bu adam sezona, nasıl konsantre oluyor maça? Ben oynasam yerine fark hissedilmezdi. Ben böyle futbolcu görmedim. Gerçekten görmedim.
Ne yaptı anlamadım. Karşısında ayağında topla rakip var, nasıl adım alıyor ben anlamıyorum. Tekniğe filan gerek yok, yanından yürüyerek geçiyorlar. Gerçekten çok enteresan. Ya bu adamda gram akıl yok, ezbre oynuyor; bu maçta herşeyi unuttu. Ya da üstünde bilmediğimiz bir baskı var, nerede olduğunu bile şaşırdı.. Mümkün değil böyle birşey.
anilton
03.Ekim.2007, 07:08
Tek tek futbolcu eleştirmeye gerek yok.Takım halinde bitik bir takım vardı sahada.Ruhsuz,isteksiz,yenilgiyi kabullenmiş ve Beşiktaş'ta oynadığının farkında olmayan bir futbolcu topluluğu.İnsan rakibin ismini aklına getirir,hırslanır yaaa,bu kadar ruhsuzluk olamaz...
Çok basit,ilk yarı 2-0 mağlupsun,devre arası olmuş.Ertuğrul Sağlam'ın yerinde F.Terim olsa ikinci yarı 3-2 biter.İşte teknik adamlık bu kadar önemli bir olay...
scolari12111
03.Ekim.2007, 07:09
Sağlam, 4-1'lik 'Hezimet'i yorumladı
Sağlam maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında, kendileri açısından kötü bir gece ve kötü bir karşılaşma olduğunu dile getirdi. Bireysel hataların öne çıktığı goller yediklerini belirten teknik adam, ''Karşımızda da iyi bir takım vardı. Hataları yapınca golleri engelleyemedik. Kötü oyun ve kötü goller sonrasında UEFA Kupası'na veda ettik. Hayat devam ediyor. 6 Ekim Pazartesi günü lig maçımız var. UEFA Kupası'nda elendikten sonra elimizde kalan lig ve kupa hedeflerinden uzaklaşmamak için bir an önce ayağa kalkmalıyız'' diye konuştu.
Yenilgiden dolayı çok üzgün olduklarını kaydeden Sağlam, ''Bu skoru beklemiyorduk. oyuncularımızla el birliğiyle eski günlerimize döneceğiz'' diyerek sözlerini tamamladı.
Ertuğurul Sağlam, toplantıyı soru almadan terk etti.
Metalist Kharkiv Teknik Direktörü Myron Markevich ise yaptığı açıklamada iyi bir oyun gösterdiklerini ve bu akşamki maçı kazandıklarını dile getirdi.
Markevich, Beşiktaş'ın ilk maçtaki 1-0'lık galibiyetinden dolayı avantajlı sahaya çıktığını dile getirirken, kendi sahalarında iyi bir oyunla dezavantajı, avantaja çevirerek turu geçtiklerini söyledi.
Hala hatalıyım demiyor,bireysel hatalardan bahsediyor...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bir de eski günler derken neyi kastediyor?8-0 lık mağlubiyeti mi???
Ya biz çok iyi takımlara sahip değiliz, kendimizi kandırıyoruz yada gerçekten şansımız güçsüz takımlara yetmiyor. Ben böyle bir ağız tadıyla tur atladığımızı göremedim. Şunu açıkça söyleyeyim. Kulp takma olarak demiyorum ama Galatasaray'ın Tromso durumu vardır ki deplasmanda çamurlar içinde oynandı. Orada istediğimizi alamadık Ali Samiyen'de de vurduk vurduk girmedi. Şimdi bu hezimet kabul edilmesede tutunulacak bir yanı var. Bugünkü Beşiktaş mücadelesini görünce Beşiktaş'ın kendi kendini elediğini görüyoruz. Metalist kötü takım mı değil ama Beşiktaş maçtaki oyunuyla kötü olmayan bu takımı bir canavar haline getirdi. Skorda tabelaya çok şükür ki 4-1 olarak yansıdı. İlk gol hariç gollerde Hakan'ın hiçbir suçu yoktu. Diyeceksiniz ki o şutu nasıl çıkarabilirdi. Şayet öne o kadar açılmasaydı adamın vuracağını zannetmiyorum.
Bu maçlık baktığımızda teknik kadro - futbolcular, genele baktığımızda yönetim,teknik kadro, futbolcular başarısızdır. Şunu unutmayalım. Bir tedirginlikle başarılı olmak vardır birde garanti şekilde. Beşiktaş şimdiye kadar en azından bana o güveni vermeden 2-3 maç iyi göründü. Bugün patlak verdi. Umarım bu durum lige yansımaz ve zevkin doruklarında bir lig yaşarız.
ShevAnil
03.Ekim.2007, 07:51
2 Takımda Yenişemez Diye Düşünüyorum. Beşiktaş'ın Atacağı 1 Gol Turu Geçmesine Yetecektir Zaten.
Real Madrid ile Oynasaydı Daha iyiydi Sanırım Hayrettin abi :) Keşke Turu Geçseydi Beşiktaş ama Turu Geçmek İçin Hiçbirşey Yapmadı Sahada. Sonuç Kaçınılmazdı, 4-1 den Çok Farklı Bir Sonuçda Ortaya Çıkabilirdi..
shamur1
03.Ekim.2007, 08:11
Şemsi hiç girme boşver.Amacın ne olduğu o kadar açık ki.Cevap vermeye gerek bile yok...
Yazdığımı iyi bir anlayın da ondan sonra yorum yapın. Burda bunları dile getirmeyenler Beşiktaş başkanı , yöneticileri ve teknik adamı.
Ayrıca benım amacım ne olacak. 2 senedir hakem hakem diyor Bjk camiası madem tek sorununuz hakem siz saha da herşeyi yapıyorsunuz o zaman Uefa'da yabancı bir hakemin yönettiği maçta üstelik Metalist gibi Beşiktaş'tan gerek maddi gerekse Avrupa tecrübesi olarak çok zayıf olan bir takımı da eleyeceksiniz. Hakemler hata yapabilir bu sadece Türkiye ile sınırlı değil ama siz hakemide yenecek bir oyun sergiliyemiyorsanız ligde ki Belediye maçını kazansanız nolur. İşte bu gece ki gibi olur.
Sheriff
03.Ekim.2007, 08:13
Ben Gökhan Zan'ı eleştirdiğimde Beşiktaşlı arkadaşlarımız bana kızıyorlardı, halbuki ben objektif bir gözle değerlendirmiştim onlar sanki ben saldırıyormuşum gibi savunmaya geçmişlerdi.. Gerçekten yazık Türkiyenin 4 büyük takımından birinin defansı, Milli Takımımızın defansı bu gibi futbolculara kaldığı sürece biz ileri gidemeyiz.. Çünkü kim ne derse desin bizim takımlarımızın en büyük sorunu savunma.. Gökhan Zan'ın alternatifi bu kadroda yoksa bizim için başarı hayalden öte birşey değildir.. Biraz ağır bir eleştiri oldu sanırım ama Gökhan Zan'ın buralara gelmesinden duyduğum rahatsızlığı dile getirmek istedim..
erdemzorer10
03.Ekim.2007, 08:56
Yönetim takımı ne hale getirdiğini görsün..
gereksiz transferler,harcamalar,yanlış yönetim ve her sene aynı hüsran..
maça gelince de 4-1 e şükretmeli Ertuğrul Sağlam..
REsist JuvE11
03.Ekim.2007, 09:45
bugün beşiktaş kötü oynamadı.karşı takım tarafından oynamasına izin verilmedi.
gökhan zan bu takıma yakışmıyor..3.goldeki hatası(adam yanından elini kolunu sallayarak geçiyor)çok zayıf bir defans oyuncusu olduğunu gösteriyor..beşiktaş ın kendi klasına yakışan defans oyuncularına ihtiyacı var.
Ben demiröreni oldum olası sevmem..
BJK taraftarı enayi mi?
Yağmur demiyor, çamur demiyor, trabzon deplasmanı demiyor.. gidiyorda gidiyor..
Haketmiyorlar bunu. Yazık kere yazık..
Metalist nedir ya? Hak mıdır vefakar taraftara bu sonuç?
bugra 1905
03.Ekim.2007, 17:40
Yazık Oldu Beşiktaşa Bu Kadar Erken Veda Etmemeliydi Ama Defansda Hem Zaponun Hem Gökhanın İnanılmaz Hatalarından Daha Farklı Skor Olmadığı İse Tamamen Beşiktaşın Şansı
eXcitinG
03.Ekim.2007, 17:48
SöyLeyecek fazLa birşey yok. AdamLarın kendi oyununu oynamasına izin verirseniz ve kendi oyununuzu oynamazsanız karşınızda Amatör Lig takımı dahi oLsa yeniLirsiniz.
ALLah taraftarımıza sabır versin. Ve ErtuğruL sağLam azıcık gururu varsa istifa eder. Dünkü maç tamamen onun hataLarı yüzünden kaybediLdi. MetaList o kadar aham şaham bir takım değiL ama sen karşısında kedi gibi durursan seni böyLe çizerLer işte.
Biz renkLere aşığız ne size ne de oyuncuLara. Bu ayıbı temizLeyemezsiniz. Tek teseLLi ŞampiyonLuk oLur. Ama hedefLerinden daha sezonun başında bir bir uzakLaşmaya başLayan bir takım bunu da eLede edemez. O ruhu taşımıyor bu takım.
Yazık. Sadece yazık. Türk futboLu içinde yazık.
Mircea Lucescu yu istiyorum ben. AnaLiz yapan, oyuncuLarı iLe kardeş gibi geçinen, maçtan günLerce, Avrupa maçLarında ise haftaLarca önce rakibi kim oLursa oLsun didik didik anaLiz eden Lucescu yu. ErtuğruL sağLam azıcık AnaLizci oLsa, azıcık rakibi çaLışsa dün adamLara biz 5 atar yoLLardık. MutLu topçu Güya iki kez rakibi izLemeye gitti Ukranya ya. Artık orda neLeri izLedi ben anLayamadım.
Sekopej
03.Ekim.2007, 18:09
Ertuğrul Sağlam geçen sene her maçta farklı oyuncular deniyor diye eleştirilmedi mi? Bu sene başında çift ön libero oynayacağız dedi ve hazırlık maçlarından itibaren belli oyuncularla bu taktiği oturtmaya çalıştı. O maçlara da iyi başlamasa da 2. devrelerde rakibi geçmesini biliyordu ama sonra ne olduysa bir anda çift forvete döndü. Uğur'u neden oynatmaz anlamıyorum, her maç farklı farklı oyuncular sahaya çıkıyor, takım bir ahenk yakalayamıyor. İlk maçta da farklı bir görüntü yoktu, rakip aynı oyununu oynadı, Beşiktaş ilk maçta olduğu kadar mücadele etmedi ve sonuç ortada.
Gerçekten yazık oldu, bireysel hatalardan yenen goller var fakat gol atmak için takım ne yapmış acaba? Ertuğrul Sağlam'ın istediği oyuncular haziranda alındı, istemedikleri gönderildi. Yönetim bu sene işini doğru yaptı bence, sorun Ertuğrul'un hala nasıl oynatacağına karar verememesinde. Bunca zamana kadar bunları oluşturamıyorsan Beşiktaş takımının başında olmayı da haketmiyorsun bence.
Avrupa'dan elendikten sonra ligde Hacattepe'ye 5 atsan ne olacak? Avrupa Şampiyonası'ndan sonra kulüp takımlarımız daha iyi olacak derken avrupada tel tel dökülüyoruz. Tüm kulüplerimiz baş aşağı gidiyor bakalım sonumuz ne olacak?
barahir
03.Ekim.2007, 18:14
Eee ne demişler kendim ettim kendim buldum.. Sayın Demirören
Trabzonspor
03.Ekim.2007, 18:15
yazık ya yazık uzuldum su turk takımlarının durumuna ne zmn sole ıyı bı sene olcak bızım takımlar ıcın avrupada
a.arıcı-11
03.Ekim.2007, 18:23
Şu an büyük şok içindeyim.Daha düne kadar siz demiyormuydunuz bu takım şu an Türkiye'nin en iyisi,bu sene yapılan transferler çok isabetli,Ertuğrul hoca çok iyi yönetiyor takımı,Zapotocni Türkiyedeki en iy stoper diye.Dün gördük ki bu Zapotocni denen adamdan bi cacık olmaz.Adam rakibin 2 golünde bariz hata yapıyor sonrada o yapmamıştır Gökhan Zan yaptırmıştır ona diye saçma sapan bir yorum geliyor.Ne yani Zapotocni topu rakibe indirirken Gökhan mı onu arkdan itekledi.Adam daha dönüp kalecisine geri pas vermketen aciz.
Bu sene ilk defa Beşiktaşı canlı olarak izledim ve yorumların ne kadar abartılı olduğunu gördüm.Sabun köpüğüymüş meğer Beşiktaş.Daha 1 gün önce yere göğe sığdırlmayan Ertuğrul Sağlam'a istifa etsin diyorsunuz bu nasıl bir matık ben anlayamdım.
Lucescu gelsin diye haykırıyorsunuz.Bu adam 11 puan öndeyken şampiyonluğu Fenere kaptıran adam değil mi?Şimdi bana çıkıp demeyin Samsun maçında hakem yakmasaydı şampiyon olurduk bizi hakem yaktı diye o maçtan sonra takımı niye motive edemedi?
Şu an için Beşiktaş taraftarı ne istediğini bilmeyen çelişkilerle dolu bir ifade sergiliyor.
El Comandante
03.Ekim.2007, 18:30
Yazik oldu Besiktas´a.Ama sonucun böyle olacagini Metalist istanbuldaki macta haber verdi.Ertugrul Saglam ise yine ayni kafayla yola devam etti.Yahu sen 2 senedir Besiktas´in basindasin,daha sistemi oturtamadin takima,bu ne bicim istir arkadas.Halen kendisini Kayserispor teknik direktörü saniyor Ertugrul Saglam.Besiktas´i kaldiramadigi ortada,gönderilmeli bence.
Gökhan Zan ve Hakan zaten Besiktasin futbolculari degiller ki,gecen sene arastirma konusunda okadar yazdik dedik Gökhan berbat bir defans falan ama o zaman Besiktasli arkadaslar Gökhan ve Ibrahimin Türkiyenin en iyi defanslari olduklarini söylüyorlardi,gördük 2 macta Zaponun bile dengesini bozdu,kendisine benzetti.Bu adam anadolu takimlarinda bile oynayamaz,o kadar berbat bir futbolcu ...
Hakan Arikan ise ciktigi 2.Avrupa Kupasi macinda 12 gol yedi.Fazla söze gerek yok.
Cisse,Seric vasat yabancilar,Besiktas yabanci hakkini bunlarla doldurmamali,kaliteli yabancilar almali.Bunlar Besiktas kapasitesinde oyuncular degiller.
Sonuc olarak yine hüsran Besiktas adina.Bakalim bu skor lige nasil yansiyacak ?
metaLwrath
03.Ekim.2007, 18:35
avrupa da beşiktaş adına bir hezimet daha..
hiç yakışmıyor hiçç !!
Hakan Arıkan'ın orta sahadan yediği harika gol.. bkz. suç taraftarın canııım:D
Zapo mahalle maçında bile yapılmayacak hatalar yapıyor, Bobo'nun varlığı yokluğu belli değil, Gökhan Zan'dan her zamanki gibi saçma bir oyun ( adam ayağını kullanamıyor sadece kafa :) ]
bkz. rezalet
2 Avrupa kupası maçında 12 gol yiyen Hakan'ın orta sahadan yediği güdümlü füze:
http://www.youtube.com/watch?v=ixr3nyi3ngy
vtunnel vs. kullanıverin :)
yazık ya yazık uzuldum su turk takımlarının durumuna ne zmn sole ıyı bı sene olcak bızım takımlar ıcın avrupada
2000 ruhu geri dönüyor.Bir Gs'li olarak Gs adına çok umutluyum.. :)
Fietra 10
03.Ekim.2007, 18:51
Metalist gruplarda içerde oynayacagı maçlarda daha çok can yakar ..
Bjk isterse bu sezon oynadıgı en iyi maçı bir kez daha oynasın yine kaybedirdi .. Böyle bir orta saha olamaz ..
O değilde bu şok elenmenin ardından keşke böyle dişli bir iç saha maçı ya da zorlu bir deplasman olsaydı da belki ligde de bir engelle karşılaşırdılar .. Bu da bizim için çok iyi olurdu ..:)
fmsmyrna
03.Ekim.2007, 19:35
Belediye maçının 2.yarısında Beşiktaş'ın mücadeleyi orta alan mücadelesini bıraktığını ve gol yiyeceğini düşündüğümü söyleyince o maçın hakkının beraberlik olacağını düşünen futboldan anlamıyordur denildi haklı olduğumu ne yazık ki bu maçta gördüm.
eXcitinG
03.Ekim.2007, 21:08
OLayLarı farkLı yerLere çekmeyeLim.
Lucescu daha kura çekiLdiğinde özeL bir kanaLın konuğuydu. Beşiktaş ın rakibi hakkında ne diyeceksiniz sorusuna Beşiktaş eğer MetaList i iyi anaLiz ederse rahat yener diye düşünüyorum ama eğer anaLiz etmezLer ise MetaList Beşiktaşı rahat eLer demişti. Benden de yardım isterLerse fikirLerimi söyLerim demişti. Bu eLenmenin tek kurbanı ErtuğruL sağLamdır. FutboLcuLar değiL. AnaLiz etmeyi biLmediğinden doLayı eLendik bu kadar basit.
shamur1
03.Ekim.2007, 21:47
Kadıköyde Final oynayacağız rüyasıyla Uefa'da ilk turda elenip gruplara dahi kalamamak gerçekten de çok acı verici.
Ertuğrul Sağlam'a kalsa hayat devam ediyor maç için analizi ise kötü goller yedik uzaktan , serbest vuruştan vs.. Acaba farkında değil mi Metalist kaçırdıklarını da atsa maç 7-8 e giderdi. Hadi Liverpool Dünya devlerinden ama Metalist gibi bir takımdan da 6-7 gol yense idi yine aynı şeyleri söyleyebilirmiydi ?
Son olarak Hayrettin abi suç Ertuğrul un rakibi analiz etmemesi diyor ama eskiden analiz mi vardı senin yabancıların Seric , Zapo , Cisse ,Tello , Holosko , Delgado , Bobo maç içinde hiçbir iş yapmadı nerdeyse hepsi döküldüler. Tabi taktik ve sistem de çok önemli ama 4-4-2 , 3-5-2 , 4-4-3 gibi değişik sistemler olsaydı bu oyuncular bu kadar ruhsuz oynamıyacakmıydı.
Şimdide Gökhan Zan suçlanıyor hep ben de dahil çoğu arkadaş Dünya Kupası zamanı bu adamın Milli Takımda ne işi var dediği zaman Bjkliler aksini iddaa ediyorlardı Türkiye'nin en iyi stoperlerinden biri diye. Ayrıca bu oyuncuyla sözleşme uzatan da Beşiktaş'ın ta kendisi fazla dert yanmamak gerek.
eGowiCh
03.Ekim.2007, 23:26
Analiz ile olayın alakası yok. Birbirine denk iki kulüp olur, o zaman rakibini iyi analiz eden farkını ortaya koyar ve iyi sonuç alır.
Ertuğrul Sağlam'a fazla yüklenildiğini düşünüyorum. Tamam, bir takım hataları olabilir, fakat bu işin sorumlusu tamamen Sağlam'dır demek büyük haksızlık olur. Sağlam dün futbolcularına "koşmayın, mücadele etmeyin, defansta inanılmaz hatalar yapın, topu rakibe verin, ayağınızda top tutamayın, rakibi pozisyona sokun" mu dedi? Futbolcular dün ruh gibiydi adeta, hepsini bir rehavet kaplamıştı ve sonuç da hezimet oldu. Ertuğrul Sağlam'ın bence çok fazla yapabileceği bir şey yoktu. Futbolcular üzerine düşeni yapmadılar ama fatura Sağlam'a kesildi. Bence büyük haksızlık.
Analiz ile olayın alakası yok. Birbirine denk iki kulüp olur, o zaman rakibini iyi analiz eden farkını ortaya koyar ve iyi sonuç alır.
Ertuğrul Sağlam'a fazla yüklenildiğini düşünüyorum. Tamam, bir takım hataları olabilir, fakat bu işin sorumlusu tamamen Sağlam'dır demek büyük haksızlık olur. Sağlam dün futbolcularına "koşmayın, mücadele etmeyin, defansta inanılmaz hatalar yapın, topu rakibe verin, ayağınızda top tutamayın, rakibi pozisyona sokun" mu dedi? Futbolcular dün ruh gibiydi adeta, hepsini bir rehavet kaplamıştı ve sonuç da hezimet oldu. Ertuğrul Sağlam'ın bence çok fazla yapabileceği bir şey yoktu. Futbolcular üzerine düşeni yapmadılar ama fatura Sağlam'a kesildi. Bence büyük haksızlık.
Egemenciğim analiz ve araştırma Avrupa kupası maçlarında özellikle çok dikkat edilmesi gereken bir yöntemdir çünkü rakibiniz ile her sezon maç yapmadığınız için oyuncuları tanımadığınız, takibin sizin kalitenizdeki takımlarla oynayacağı maçlarda uyguladığı taktiği bilmediğiniz için önceden araştırma yapmanız gerekir.
Maçın 10. dakikasında babama dedim ki, bu adamlar orta saha çizgisinin 15 metre ilersini ve gerisini çok iyi parsellemiş. Bu rakibe karşı kısa paslarla ve orta alan dribblingleri ile atak yapamazsınız. Rakip çok iyi alan daraltıyorsa yapılması gerekn topu kanatlara iyi biçimde yaymak veya uzun toplarla atak yapmaktır. Beşiktaş'ın Nobre ve Bobo gibi iki yırtıcı forveti varken uzun toplarla oynamayıp kısa paslı 4231 taktiğine hapsolması aleyhine oldu.
Burada tabii ki suç Ertuğrul'da. Maç boyu neredeyse hiç pozisyonumuz yoktu ve çok pozisyon verdik.
semih5
04.Ekim.2007, 00:13
ertugrul hoca cikmis hayat devam ediyor demis.hayat devam etse kac yasar ya uefa gitmis.ligde sampiyon olsan kac yazar ya?türkiye kupasini alsan kac yazar ya bu takimla onlarda cok zor ama onemli olan herseyimiz olan uefayi kacirdik ya geri kalan hersey bos ya....
uAsamet1905
04.Ekim.2007, 03:42
böyle olacağı belliydi zaten lucescu uyarmıştı beşiktaşı ikinci maça bırakmayın diye bizimkilerde 1-0 la deplasmana gidip üstüne yatmaya çalışıyorlar resmen rezil oldu beşiktaş çok komik bi maçtı
DeNiZ_1903
04.Ekim.2007, 04:44
Yine Dersimizi aldık.. Der diyordum hoca ama dememiş , hayret bu takımı geriye çekip başarı yakalanmayacağını ne zaman görecek çok merak ediyorum doğrusu , oyunu okuyamıyor Ertuğrul Hoca..
GeNç KaRTaL
04.Ekim.2007, 05:51
@Egemen ve Kerem
Olayı kişiselleştirmeden ve konudan sapmadan tartışabilirsiniz.Bu kurala uymayan mesajlarınız silinmiştir.Lütfen kurallara uygun bir şekilde tartışalım.