View Full Version : Terim kadroyu açıkladı !..
anilton
04.Ekim.2007, 21:33
2010 Dünya Kupası eleme grubu maçında 10 Eylül’de İstanbul’da Bosna-Hersek’le, 15 Eylül’de deplasmanda Estonya ile karşılaşacak A Milli Takım’ın kadrosu ve programı belli oldu.
Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, bu önemli karşılaşmalar öncesinde sakatlıkların fazla sayıda olmasının bir sorun oluşturduğunu belirterek, sakatlıkları devam eden Hamit Altıntop, Tuncay Şanlı, Nihat Kahveci ve Semih Şentürk’ü aday kadroya çağıramadıklarını söyledi. Çeşitli sağlık sorunları olan ve tedavileri sürdürülen Arda Turan, Gökdeniz Karadeniz, Emre Belözoğlu, Sabri Sarıoğlu, Gökhan Gönül, Mevlüt Erdinç ve Aydın Yılmaz’ın da kamp süresince iyileştirilmesine ve maçlara hazır hale getirilmesine çalışılacak. Terim, “Hem A hem Ümit Milli Takımlarımızın maçlarının önem derecesini göz önüne alarak, geniş bir kadro açıkladık. Duruma ve ihtiyaçlara göre Ümit Milli Takım kadrosunda yer alan oyunculardan da A Milli Takım’ın maçları için yararlanabileceğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla, bu iki takımın kadrosu arasında geçişler mümkün olabilecektir” dedi.
Terim, son günlerde yüksek formuyla dikkat çeken Werder Bremen’li Mesut Özil’e ilişkin de şu açıklamayı yaptı: “Mesut çok beğendiğimiz, U19 milli takımlarından bu yana takdirle, dikkatle izlediğimiz genç ve yetenekli bir oyuncu. Kendisini Türk Milli Takımı’na çağırabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Hatta bu konuda Milli futbolcularımız Hamit ve Halil Altıntop’tan da yardımcı olmalarını istedik. Son on günde yoğunlaşan uzun görüşmelerden sonra bir noktaya geldik. Ancak Mesut, Alman Ümit Milli Takımı’nın Fransa ile oynayacağı çok önemli play-off karşılaşmalarında kadroya davet edildiğini ve orada olması gerektiğini belirtti. O’nun bu tercihine saygı duyuyoruz. Mesut, bizden düşünmek için süre istedi ve A Milli Takım’a ilişkin kararını önümüzdeki kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.”
A Milli Takım kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:
KALECİLER
1- VOLKAN DEMİREL FENERBAHÇE
2- SERDAR KULBİLGE KOCAELİSPOR
3- TOLGA ZENGİN TRABZONSPOR
SAVUNMA OYUNCULARI
4- GÖKHAN GÖNÜL FENERBAHÇE
5- SERDAR KURTULUŞ BEŞİKTAŞ
6- SABRİ SARIOĞLU GALATASARAY
7- SERVET ÇETİN GALATASARAY
8- CEYHUN GÜLSELAM TRABZONSPOR
9- İBRAHİM KAŞ GETAFE
10- GÖKHAN ZAN BEŞİKTAŞ
11- HAKAN KADİR BALTA GALATASARAY
12- ÇAĞLAR BİRİNCİ DENİZLİSPOR
13- UĞUR BORAL FENERBAHÇE
ORTA SAHA OYUNCULARI
14- GÖKDENİZ KARADENİZ RUBIN KAZAN
15- KAZIM KAZIM FENERBAHÇE
16- AYDIN YILMAZ GALATASARAY
17- AYHAN AKMAN GALATASARAY
18- MEHMET AURELIO REAL BETIS
19- EMRE BELÖZOĞLU FENERBAHÇE
20- NURİ ŞAHİN DORTMUND
21- MEHMET TOPUZ KAYSERİSPOR
22- CANER ERKİN CSKA MOSCOW
23- ARDA TURAN GALATASARAY
HÜCUM OYUNCULARI
24- HALİL ALTINTOP SCHALKE 04
25- MEVLUT ERDİNÇ SOCHAUX
26- BATUHAN KARADENİZ BEŞİKTAŞ
27- GÖKHAN ÜNAL TRABZONSPOR
28- MEHMET YILDIZ SİVASSPOR
Milli Takım, 6 Ekim Pazartesi saat 17.00’de İstanbul Swissotel’de toplanacak. 13 Ekim Pazartesi saat 16.00’da özel bir uçakla Estonya’nın başkenti Tallinn’e hareket edecek olan Milli Takım kafilesi, burada Radisson SAS Hotel’de konaklayacak.
9 Ekim Perşembe günü saat 14.30’da Swissotel’de düzenlenecek A Milli Takım teknik kadrosu ile futbolcuları Coca Cola’nın imza törenine katılacaklar.
Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, 10 Ekim Cuma saat 18.00‘de İnönü Stadyumu’nda, 14 Ekim Salı günü TSİ 18.30’da A. Le Coq Arena’da birer basın toplantısı düzenleyecek.
İnönü Stadyumu’nda 11 Ekim 2008 Cumartesi günü oynanacak ve 21.00'de başlayacak Bosna-Hersek karşılaşmasını Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Viktor Kassai yönetecek. Kassai’nin yardımcılıklarını vatandaşları Gabor Eros ve Tibor Vamos yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Sandor Szabo.
15 Eylül 2008 Çarşamba günü Estonya’nın Tallinn kentinde oynanacak ve TSİ 21.30'da başlayacak mücadeleyi ise Polonya Futbol Federasyonu'ndan Robert Malek yönetecek. Malek'in yardımcılıklarını Krysztof Myrmus ve Konrad Sapela yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Tomasz Mikulski.
Milli Takım’ın antrenman programı şöyle:
07.10.2008 – 11.00 (Ali Sami Yen Stadı – Basına kapalı)
08.10.2008 – 11.00 (İnönü Stadı – Basına kapalı)
09.10.2008 – 18.30 (Ali Sami Yen Stadı – Basına kapalı)
10.10.2008 – 18.30 (İnönü Stadı – 15. dak Basına açık)
12.10.2008 – 18.30 (Ali Sami Yen Stadı – Basına kapalı)
13.10.2008 – 11.00 (İnönü Stadı – Basına kapalı)
14.10.2008 – 19.00 (A. Le Coq Arena -15. dak Basına
GodfatheR
04.Ekim.2007, 21:36
Forvet hattı çok etkisiz ya :(
anilton
04.Ekim.2007, 21:39
G.Zan,Halil Altıntop yerine Egemen,F.Tekke tercihleri düşünülebilirdi...
Batuhan için çok erken olabilir...
Bu arada Fatih Terim Aydın'ları karıştırdı heralde...:S
uAsamet91
04.Ekim.2007, 21:50
batuahan nerden çıtkı ya :S
Nocna Mora
04.Ekim.2007, 21:53
Bence Aydın Yılmaz seçimi doğru neden karıştırsın ona Bakarsan Batuhan'In yerine formda olan Sercan Yıldırım alınabilirdi. Fanatizme kaçma lütfen:(
Bence;
Batuhan Karadeniz>>>Sercan Yıldırım
G.Zan>>>Egemen Korkmaz
Sabri>>>Aydın Karabulut
Gökdeniz>>>Serdar Özkan
Gibi değişiklikler olabilirdi;
Terim, “Hem A hem Ümit Milli Takımlarımızın maçlarının önem derecesini göz önüne alarak, geniş bir kadro açıkladık. Duruma ve ihtiyaçlara göre Ümit Milli Takım kadrosunda yer alan oyunculardan da A Milli Takım’ın maçları için yararlanabileceğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla, bu iki takımın kadrosu arasında geçişler mümkün olabilecektir” dedi.
goosfraba
Böyle maçlarda gençlerin milli takım atmosferini solumaları iyi olur diye düşündü sanırım Fatih Terim. Haklı olabilir.
shamur1
Süper bir kadro. Batuhan'ı bu kadroya almasının sebebi nedir acaba ? büyük ihtimal kadrodan elenir ama Batuhan'ın yerine daha tecrübeli bir forvet alınamıyor mu isim isim saymak istemiyorum şimdi.Bari Sercan alınsaydı adam baya goller atıyor.
Ayrıca formda bir Egemen'in yerine her maç hata yapan bütün Bjklileri çıldırtan Gökhan Zan kadroda. Kendi takımın diye sölemıyorm isterse kimseyi almasın ama en azından şu Milli Takım formasını hakedenler giysin.
anilton
04.Ekim.2007, 22:07
Bu arada gözümden kaçmış Selçuk İnan ve S.Özkan'da yok,anlamakta güçlük çekiyorum...
matrockmamy
04.Ekim.2007, 22:11
@ evet iyi birer yedek olurdu..
batuhan mı?!, srcan yıldırım olsa bari
El Comandante
04.Ekim.2007, 22:15
Batuhan secimi yanlis,daha cok erken onun Milli takima girebilmesi icin.Onun yerine Sercan Yildirim mutlaka cagirilmaliydi kadroya.
Gökhan Zan halen nasil Milli takima cagiriliyor anlamiyorum.Egemen Korkmaz cagirilabilirdi kadroya.
Ugur Boral gereksiz yere cagirilmis,yerine Aydin Karabulut olabilirdi.
Ayhan Akmanin yerine Selcuk inan,ugur inceman olabilirdi.
Universal
04.Ekim.2007, 22:16
Batuhan Karadeniz hmmm... Bu kadar genç oyuncuyu alması beni şaşırttı. Çünkü; bu iki maç kader maçımız olacak. İki maçtada kazanmak zorundayız. Batuhan'a nasıl bir şans verecek merak ediyorum.
Gökhan Zan'ın bu kadroda ne işi var? Adam Beşiktaş'ta oynadığı her maçta Beşiktaş'ın defansı evlere şenlik oluyor. Bu sezon Beşiktaş sadece Gökhan'ın oynadığı maçlarda gol yedi.
Sabri sakat değil miydi? Sakatlıktan yeni çıkmış birisini almak hata olur diye düşünüyorum.
Uğur Boral istikrarsız bir oyuncu, en iyi yaptığı iş sadece isabetli orta açması onun dışında maçına göre oynayan bir oyuncu. Onun yerine Aydın Karabulut'un alınmasından yanayım.
Volkan Demirel iyi bir kaleci ama; bu maçlarda yedek olmasından yanayım. Tekrar patlaması İspanya maçı öncesi zarar verebilir.
anilton
04.Ekim.2007, 22:19
Gökhan Ünal var zaten Baran.Ayhan orta saha için iyi,Emre'den daha faydalı olur bence hatta.Ama Selçuk İnan mutlaka olmalıydı...
G.Zan'ı tartışmanın manası yok zaten.Mevlüt'ü sağ kanatta oynatacaksa hiç almasaydı ama forvet oynatacaksa iyi tercih.Gökdeniz ne zamandır yok ortalarda,oda yanlış tercih bence.Aydın Yılmaz Gs'de 3 maç oynadı Kocaeli ve Kayseri maçlarında afalladı,bir tek Antalya maçında iyiydi,ben A milli takımı hakedecek performansı gösterdiğini düşünmüyorum....
ahmet0393
04.Ekim.2007, 22:21
Ya abi bu ne 2 bjkli o da gökhan zanı almış ya ohhh artıkya ne diyim haklan arıkan yok bence olması lazım batuhan iyi toroman olabilirid serdarın yerşiine tandoğan da olabilirdi ...
anilton
04.Ekim.2007, 22:24
Ne Tandoğan'ı ya,halı saha maçına almam onu:)
Fietra 10
04.Ekim.2007, 22:30
G.Zan var Egemen yok , Selçuk yok :eek:
Bunlar benim takımımda oynadıgı için aklıma gelen ilk isimler .. Bir Serdar Özkan kesinlikle düşünülmeliydi ..S.Özkan Galatasaray'da olsa idi çok rahat takıma girerdi ..
barahir
04.Ekim.2007, 22:50
Ya abi bu ne 2 bjkli o da gökhan zanı almış ya ohhh artıkya ne diyim haklan arıkan yok bence olması lazım batuhan iyi toroman olabilirid serdarın yerşiine tandoğan da olabilirdi ...
Hakan Arıkan mı?(r)(c)
BeeTLeJuiCe
04.Ekim.2007, 22:54
Ceyhun Trabzonda son dakikalarda oyuna giren bir oyuncu onu alıyor Egemen'i almıyor. Trabzondan zorla adam almış gibi olmuş. Giray ve Egemen var Ceyhun'a gelene kadar.
Dedikleri gibi Aydın daha kaç maç oynadı, Uğur vazgeçilmez mi, ben kendi takımımda oynamasına rağmen şuursuz diyorum Uğur'a. Serdar Özkan, Aydın Karabulut alınabilirdi bunlar yerine. Sol ayaklı oyuncu bulunsun diye almıştır Uğur'u (gerçi bek için düşünüyo onuda). Caneri falan oynatsa bari Arda oynamazsa.
Biride Hakan Arıkan demiş. Serdar ve Volkan varken bu isimlerim Milli Takım kalesine geçmesi zor. Hakana gelene kadar Aykut ve Orkun var kadroya alınabilecek. :)
PesimiSTyLa
04.Ekim.2007, 22:57
G.Zan var Egemen yok , Selçuk yok :eek:
Bunlar benim takımımda oynadıgı için aklıma gelen ilk isimler .. Bir Serdar Özkan kesinlikle düşünülmeliydi ..S.Özkan Galatasaray'da olsa idi çok rahat takıma girerdi ..
yahu şöyle aslı astarı olmayan sacma yazıları yazıp ortamı germeyin.
Defans için Zan ın olmamasında hemfikiriz. Egemen olabilirdi. Ceyhun secimi de garip. Onun yerine de Ego alınabilirdi.
Ortasahada Emre nin alınmaması gerektigini her zaman söylüyoruz; ama Terim in as adamı onu kolay kolay kesmez. Yerine Ugur, Selcuk gibi adamlar alınabilirdi.
Forvette M.Yıldız ın alınması iyi olmuş. Mevlüt ün de milli takım oyuncusu olduggunu düşünmüyorum oynadıgı macları izleyince; ama sag acık oynadıgını göze alırsak normal karsılayabiliriz. Batu için de milli takım henüz cok erken. Terim muhtemelen bi milli takım havasını almasını istemiştir yoksa oynatacagını sanmıyorum.
deniz.91
04.Ekim.2007, 23:00
Ya yine nasıl bir kadro seçmiş Fatih Terim analamıyorum ya
Defansta hala o hatalrına rağmen Gökhan Zan kadorda ve Trabzonda forma bulamayan Ceyhun da kadroda:S
Sayın Terim bunların yerine Trabzonda her maç 90 dk oynayan bir Egemen var Kayserisporda bu sezon hermaçta oynayan gencecik ve çok başarılı bir Eren Güngör varken enden bunları alıyorsun.
Orta sahaya gelince Aydın Yılmazı nerde izledinde sen milli takıma alabiliyorsun bu adamı???Tamam iyi oyuncudur ama kendi takımında oynayamayan bi isim...
Hala Emre kadroda ona birşey demiyorum zaten
Forvet hattında ise Batuhanda yetenekli ama kendi takımında bu oyuncuda oynamıyor.Bu isim yerine tam formunu tutumuş olan Sercan Yıldırımı kadroya alabilirdin
Yine aynı düzen...
jarosik_61
04.Ekim.2007, 23:02
hüseyin ve egemeni almasını beklerdim.ikiside bu sene çok formda ama gidip gökhan zan ı alması bu futbolcuların ağızlarında kuş tutsalar bile milli takıma giremeyeceklerininbir göstergesi.
acaba fatih terim süper lig maçlarını seyretmiyormu gidip maçın oynandığı sahada seyretmesi lazım ama biz onu hep ali sami yen stadında görüyoruz.tv den seyretmekle oyuncu alınmaz işte gökhan zan 100 kişiye sor gökhan mı egemenimi alırsın milli takıma diye 95 kişi egemen der ya.ama fatih terim gökhan diyo.
kazanmadığı kupa kalmayan f.capello ingiliz ligi maçlarını her hafta sonu başka bir yerde seyrediyormuş stadda bravo valla
BeeTLeJuiCe
04.Ekim.2007, 23:03
Fatih Terim çoğu oyuncuyu kendi kontenjanından kadroya koymuş. Bu oyuncuları ben buldum çıkardım havası var yine. :) Mevlüt, Ceyhun, Çağlar falan. Kötü oyuncu demiyorum bunlara ama daha iyi oyuncular davet edebilirdi.
deniz.91
04.Ekim.2007, 23:09
Mevlüt aslında iyi bir oyuncu ama Terimin sisteminde oynayamıyor Sochauxu taşıyan isim Fransada 4 golü var sınırım
bySilver
04.Ekim.2007, 23:09
Her zaman ki gibi bir kadro neyi bekLiyorduk ki :)
Fernando Gago
04.Ekim.2007, 23:16
Terim bildiğini okumaya devam ediyor
ForsakeN
04.Ekim.2007, 23:17
Gökhan Zan'ın alınması büyük hata.Gökhan bırakın milli takımı 3büyük ekiplerimizde bile oynamamalı artık.
Tolga Zengin neden çağırılır anlamıyorum.Kaç maçını izledim hiç çok iyi oynadığı bir maçı hatırlamıyorum.
BlackEagle19o3
04.Ekim.2007, 23:27
Batuhan'ın yaşı daha çok genç, bence alınmamalıydı.
Gökhan Zan tartışmaya bile gerek yok , komedi devam ediyor...Yerine İbrahim Toraman alınabilirdi.Ceyhun yine gereksiz, kendi takımında forma giyemeyen bir futbolcu daha.Egemen olmalıydı orda.Sabri ne zamandır sakat, forma giymiyor.Ne işi var milli takımda.Uğur Boral bence doğru bir seçim sol açık oynatıldığı sürece yararlı olabilir.Uğur Boral garip bir oyuncu .Maç boyu çok top kaptırıyor, taraftarı belki de çileden çıkartıyor ama oynadığı her maçta tehlike yaratıyor rakibin sağ savunmasında.Gollük ortalar da hep ondan geliyor.Baskı kurmamız gerektiğinde oyuna alırız, iyi bir alternatif olabilir.
Ayhan'ın yerine Uğur İnceman veya Selçuk İnan olmalıydı mutlaka.Bu iki futbolcu da hakediyor bence.Hangisi çağırılsa fazla farketmezdi.
Aydın Yılmaz'ı alıyorsun da en az onun kadar yetenekli olan Aydın Karabulut'u neden almıyorsun.Amacım kıyas yapmak değil, alıncaksa ikisi birden alınsaydı.
Kazım Kazım Fb'de hiçbişey yapmamasına rağmen hala milli takımda.Fatih Terim'in Kazım aşkı bitmedi gitti.Serdar Özkan daha çok hak etmiyor mu acaba;)
Memedov
04.Ekim.2007, 23:27
Sercan Yıldırımın formunu göremiyecek kadar kör demek ki Fatih Terim, Batuhan'ı bu kadroya alıyor.
İnşAllah sakata gelmeyiz de 6 puanıda alırız.
DeNiZ_1903
04.Ekim.2007, 23:32
Nobre ve Sercan şuan formda , onlar denenebilirdi forvette Batuhan için erken bana göre , Selçuk İnan ve Serdar Özkan'ın olmaması da çok garip.
Kazım yetenekli bir oyuncudur, Uğur gibi gerçek sol açık yok başka alınması çok normal ve hızı çok yüksek, teknik sayılır ve iyi bir oyuncu lige göre.
Arda'yı sola aldın mı kanattan sıfır akın yaparsın.
Semih geldi mi Batuhan denenmez, eksik dolsun diye çağırmış..
Aydın daha yeni oynuyor, deneyimi yok A Milli Takım'a çağrılması yanlış olur kesinlikle..
Ceyhun hariç çok güzel kadro..
Sheriff
04.Ekim.2007, 23:40
Batuhan nasıl kadroya alınmış yahu.. Hazırlık maçı olsa anlarımda, şu durumda şaşırdım yani.. Gökhan Zan'ın halen kadroda olmasıda skandal bence.. Çok yanlış bir kadro, 6 puanı alamazsak ne açıklama yapacak acaba Sinyor Terim..
Servet-G.Zan-Ceyhun yerine Egemen-İlhan Eker-Giray Kaçar alınmalı normalde ama yine de iyi kadro.
Önder Turacı olayı çözülseydi hiç uğraşmazdık.
Servet'in Zan'dan bir farkı yok zaten..
GeNç KaRTaL
04.Ekim.2007, 23:47
Fatih Terim yine kafasına göre yapmış kadroyu.Valla ben artık yok şu nasıl bu nasıl olmaz diye yazmaktan bıktım.Bu konudada bu tartışmaların eski konulardakine oranla daha az olacağını düşünüyorum.Çünkü biz ne kadar burada şu nasıl olmaz,bu kesin olmalıydı diyip boşuna ellerimizi yorsakta Terim yine bildiğini okuyacak..
uAsamet91
04.Ekim.2007, 23:47
Servet-G.Zan-Ceyhun yerine Egemen-İlhan Eker-Giray Kaçar alınmalı normalde ama yine de iyi kadro.
Çok doğru bi tespit servetle zan aynı eşit çok haklisin :0:
Sheriff
04.Ekim.2007, 23:48
Katılıyorum Cengiz sana.. İlhan ve Giray'ın formunu kimse görmüyor.. Servet'te zaman zaman yaptığı hatalarla güven vermiyor..
Kazım'ın kadroda olması çok anormal değil.. Milli takıma alışmış ve yetenekli bir oyuncu, keza Uğur da yetenekli ve Sol açık için alınabilecek en iyi oyuncu.. Ama Batuhan ki kendi takımında bile fazla forma şansı bulamıyor, neden kadroda yer alıyor.. Neyse umarım 6 puanı alıp avantajı yakalarız..
BlackEagle19o3
04.Ekim.2007, 23:48
Yok artık Servet'in Zan'dan bir farkı yok.Üstüne üstlük Önder Turacı olayı çözülse uğraşmazdık.Önder Turacı nedir yahu:icon_biggrin:
Bana kalsa stoper olarak ; Egemen-Servet-İbrahim Kaş'ı kesin alırdım.4. aday da formda bir İbrahim Toraman olabilir.Emre Güngör de başka bir alternatif...İlhan Eker de olabilir.Trabzon'un 4.stoperi Ceyhun'a( hatta ön libero oynatılıyor), ve milli takım kapasitesinde asla olmayan Gökhan Zan'a gerçekten gerek yok...
PesimiSTyLa
04.Ekim.2007, 23:49
Servet :confused: Şaka heralde bu :icon_biggrin:
Aldırıs dahi etmiyorum...
Bu da garip. Burada Arda solda oynarsa bi akın olmaz mı demek istediniz ?
BlackEagle19o3
04.Ekim.2007, 23:49
Katılıyorum Cengiz sana.. İlhan ve Giray'ın formunu kimse görmüyor.. Servet'te zaman zaman yaptığı hatalarla güven vermiyor..
Kazım'ın kadroda olması çok anormal değil.. Milli takıma alışmış ve yetenekli bir oyuncu, keza Uğur da yetenekli ve Sol açık için alınabilecek en iyi oyuncu.. Ama Batuhan ki kendi takımında bile fazla forma şansı bulamıyor, neden kadroda yer alıyor.. Neyse umarım 6 puanı alıp avantajı yakalarız..
Giray'ın ne formu , Giray Trabzon'da yedek kalıyor....
Sheriff
04.Ekim.2007, 23:54
Giray'ın ne formu , Giray Trabzon'da yedek kalıyor....
Geçen seneki formu mesela.. Bence geçen sene denenmeliydi, Batuhan bu kadroda yer alıyorsa bu genç yaşına bu tecrübesizliğine bu maç eksiklerine rağmen, Giray hayli hayli alınabilirdi, mevkiisinde son derece formsuz bir Gökhan Zan varken..
Yok artık Servet'in Zan'dan bir farkı yok.Üstüne üstlük Önder Turacı olayı çözülse uğraşmazdık.Önder Turacı nedir yahu:icon_biggrin:
Bana kalsastoper olarak ; Egemen-Servet-İbrahim Kaş'ı kesin alırdım.4. aday da formda bir İbrahim Toraman olabilir.Emre Güngör de başka bir alternatif...Trabzon'un 4.stoperi Ceyhun'a( hatta ön libero oynatılıyor), ve milli takım kapasitesinde asla olmayan Gökhan Zan'a gerçekten gerek yok...
Fiziği hızı konsatrasyonu dengeli, kesici bir oyuncu.
Servet kesici değil, fizik üstünlük güçlü takımlara işe yaramaz.Milli Takım düzeyi santraforlar fizik üstünlüğü olan world class oyuncular, seçimle geliyorlar.Servet baskı yediğinde top çeviremeyen, ilk hamlede çabuk olmadığı için hata yapan bir stoper, fiziğinden faydalanmak için hata yapmayı göze alamazsın, burası TSL değil..
Önder çok daha iyi onlardan, eldeki hamur bu, İngilizlerin 5. stoperi seninkinden daha iyi.
Önder'in en büyük artısı kısa alanda seridir, çabuktur.
Kabul etsen de etmesen de bu böyle, FM'yi açıp bakarsanız Zan ile Servet'in CA'ları hemen hemen aynıdır.
---
Arda orta saha, kanat değil.
Winger ile Mildfielder arasında fark var
--
Giray oynamıyorsa ligin en iyi stoperlerinden Servet olduğu için, Egemen de iyi oynuyor, öyle başladı kesemez kafasına göre..
deniz.91
04.Ekim.2007, 23:58
Herkes 4 büyüklerden sayıyor ona buna takımında oynamıyor diyosunuz Girayı söylüyorsunuz Girayda Trabzonun 3. Stoperi
Bilmem hiç baktınızmı Kayserisporun Altaydan aldığı bir oyuncu var.İyi bir para verilerek aldını bu youncu Kayseriye ve süper bir stoper genç yaşına rağmen UEFAda oynadı ümit millide sürekli oynayan bir oyuncu bu sene Kayserininde bankosu oldu ve kayseri ligin en az gol yiyen takımı.Ereni alsa milli takıma ısındırsa kötümü olur
Ayrıca Ceyhunun yerinede Trabzonun as oyuncusu Egemeni alsa köt
mü olurdu bence süper olurdu
PesimiSTyLa
04.Ekim.2007, 23:59
Servet ve Önder kıyaslanıyor vay anasını ... Fenerbahcede edu lugao dan biri olmadıgında görüyoruz defansı, önderi de görüyoruz.
Servet ve Önder kıyaslanıyor vay anasını ... Fenerbahcede edu lugao dan biri olmadıgında görüyoruz defansı, önderi de görüyoruz.
Önder, Edu-Lugano yokken 1 maç oynadı, onu da geç farketti Aragones.İkisinden de iyi değil o ayrı mesele.
Eldekilerden daha stoper Önder sadece, iyi oyuncu demedim.
deniz.91
05.Ekim.2007, 00:01
Öndermi önder top oynamayı unutmuş yahu.Servet ona göre çok daha iyi
Öndermi önder top oynamayı unutmuş yahu.Servet ona göre çok daha iyi
Son maçta gayet iyiydi..
deniz.91
05.Ekim.2007, 00:04
Neyse zaten sonuçta Önderin oynama şansı yok bence gerekte yok zaten
Ama birde şunu farkettim bu Sabri kaç haftadır sakat değilmiydi ama milli takımda:S
scar face
05.Ekim.2007, 00:06
Sercanı'ı alma sen Terim alma.
Yine komik bir secım daha Terim'den...
Bence Önder-Servet ikilii çok iyi olurdu...
garydelgadov
05.Ekim.2007, 00:33
Herkes aynı yorumu yapıyor.Zan oLmamaLıydı.Emre oLmamaLıydı.Ceyhun oLmamaLıydı.Batunun yerine Sercan oLmaLıydı.:)
Trabzonspor
05.Ekim.2007, 01:05
o kadar formda ıyı adamın yerıne erme ceyhun ne bu ya egemenlede kavgalı galıba bu adam kafasına gore adam alıyo bakalım nere kadar surecek bu ama 2010 hayal olcak bızım ıcın
anilton
05.Ekim.2007, 01:10
Önder,G.Zan ve bunlarla aynı kefeye konulan Servet,insanın inanası gelmiyor...
Servet alınmasın diyorsak kimse alınmasın bu milli takıma,olurda bu kadar olmaz yani.Önder ile Gökhan'ı birleştirsen bir Servet etmez...
F.Bahçe'nin bu seneki en büyük problemi kanatlardır.Guiza'nın gol atamamasının sebeplerinden başlıcası kanatlardan sürekli ve isabetli orta gelmemesidir.G.Gönül'ün formsuzluğunun en büyük sebebi Kazım'dır.Carlos'taki düşüşteki etken U.Boral'dır.Ama bu adamlar sürekli milli takımdalar.Uğur'u belki anlarım,sol ayaklı oyuncu,sol bekte oynayabiliyor,bazen çok iyi ortaları var.Ama Kazım'ın bu sene ne oynadığını birisi bana anlatsın.İlk resmi maç olan MTK maçında Kadıköy'de benimde mest olduğum yarım saatlik bir "şov" yaptı.O günden bu yana hiç bir şey yapmadı.Tek yapabildiği şey fiziğini kullanarak adam geçmek.Ne isabetli bir orta açar,ya dağlara taşlara açar ya da kısa düşer.Ne isabetli pas atar,ne dikine oynar,ne de G.Gönül'ün bindirmelerine zemin hazırlar.Bu konuda en iyi yorumu Rıdvan Dilmen yaptı."G.Gönül'ün geçen seneye göre hücumda etkisiz kalmasının en nüyük nedeni Kazım,çünkü top alıp çizgiye inmez,içeri katedip alan açmaz,alır topu taç çizgisinde rakibe poposunu dayar bekler,G.Gönül nasıl bindirme yapsın" demişti.Çok haklı bir yorumdu.Zaten Deivid gelince esamesi okunmayacak.Bakalım yine millli takıma alınacak mı?
Trabzonspor
05.Ekim.2007, 01:14
anıl sankı adamları forma gore alıyo kafasına gore alıo emrenın batuhanın ceyhunun g.zanın bunların ne ısı var burda ya
anilton
05.Ekim.2007, 01:17
Orasıda var,neye göre adam seçtiğini bir türlü anlayamadım gitti...
Trabzonspor
05.Ekim.2007, 01:23
onu bende anlamadımsanırım anlastı aldıkları parayı paylasıolar :D
IcedEarth
05.Ekim.2007, 02:22
Tebrik ederim. Fanatiklikte level atlamışsın.
Kadro yine rezalet. Forvet yok, orta saha zayıf, defansta Gökhan Zan ilk dakikada atılsa 10 kişi oynasak daha iyi zaten, Toraman veya Egemen alınacağına Ceyhun alınmış. Emre torpilli, Selçuk İnan yok. Alparslan gibi genç yetenek dururken Çağlar seçiliyor. Mevlüt bu kadroya yakışmadığını defalarca kanıtladı, ama burada Aydın Yılmaz tartışılıyor. Tebrik ederim...
Asıl bomba ikinci sayfadaymış yahu, helal olsun. Fanatiklikte level bırakmamışsın ki atlayasın. Yapacak yorumum yok, ne diyeyim bundan sonra...
Oghuse
05.Ekim.2007, 02:33
Eren Güngör gerçekten denenmeliydi eminim çok iyi bir maç çıkaracaktı..Bu maçtaki en çok istediğim şey Nuri Şahin'in maçta ilk 11'de forma giymesi Nuri oynarsa maçları kazanırız gibime geliyor..
El Comandante
05.Ekim.2007, 02:37
Önder,G.Zan ve bunlarla aynı kefeye konulan Servet,insanın inanası gelmiyor...
Servet alınmasın diyorsak kimse alınmasın bu milli takıma,olurda bu kadar olmaz yani.Önder ile Gökhan'ı birleştirsen bir Servet etmez...
F.Bahçe'nin bu seneki en büyük problemi kanatlardır.Guiza'nın gol atamamasının sebeplerinden başlıcası kanatlardan sürekli ve isabetli orta gelmemesidir.G.Gönül'ün formsuzluğunun en büyük sebebi Kazım'dır.Carlos'taki düşüşteki etken U.Boral'dır.Ama bu adamlar sürekli milli takımdalar.Uğur'u belki anlarım,sol ayaklı oyuncu,sol bekte oynayabiliyor,bazen çok iyi ortaları var.Ama Kazım'ın bu sene ne oynadığını birisi bana anlatsın.İlk resmi maç olan MTK maçında Kadıköy'de benimde mest olduğum yarım saatlik bir "şov" yaptı.O günden bu yana hiç bir şey yapmadı.Tek yapabildiği şey fiziğini kullanarak adam geçmek.Ne isabetli bir orta açar,ya dağlara taşlara açar ya da kısa düşer.Ne isabetli pas atar,ne dikine oynar,ne de G.Gönül'ün bindirmelerine zemin hazırlar.Bu konuda en iyi yorumu Rıdvan Dilmen yaptı."G.Gönül'ün geçen seneye göre hücumda etkisiz kalmasının en nüyük nedeni Kazım,çünkü top alıp çizgiye inmez,içeri katedip alan açmaz,alır topu taç çizgisinde rakibe poposunu dayar bekler,G.Gönül nasıl bindirme yapsın" demişti.Çok haklı bir yorumdu.Zaten Deivid gelince esamesi okunmayacak.Bakalım yine millli takıma alınacak mı?
+ olarak birseyler ekleyeyim yorumuna.
Dikkat ettiyseniz Avrupa Sampiyonasinda oynadigimiz maclarda en cok sag kanadimiz aksamisti,en cok o kanattan pozisyon veriyorduk.Hamit,Sabri kim gecerse gecsin o kanattan aksiyorduk.Nedeni Kazimdi tabi ki.Topu cok ayaginda tuttugu icin,geriye dönmeyip sag kanadi bos biraktigi icin,bir kere iceriye kadetmeyip düzgün orta acmadigi icin hep eksik kisiyle oynadik.Ama bazen maclarda yaptigi 1-2 güzel hareketle herkesin gözünü boyamisti.
Kazim yetenekli ama bir o kadar da disiplinsiz,mücadeleci olmayan bir kisi.Bu yüzden yeteneklerini harciyor,hep kendisini düsündügünden,cani istediginde oynadigindan takimi eksik birakiyor.Ama Fatih Hocanin onu devamli oynatacagi kesin,isterse Paf takima yollansin ama Kazim yine cagirilir milli takima.Fatih hoca onu kanatlari altina aldi bir kere.(::)
Servet hakkindaki yorumlara da söyle bir yanit vereyim;
El insaf yahu,bikmadiniz mi atip tutmaktan,bu adam sizi utandirmak icin daha ne yapsin ? Ronaldo karsisinda deliye dönecek dediniz,Ronaldo deli oldu,bu adam büyük takim topcusu degil dediniz,takimi gecen sene sampiyon yapti,bu adam güven vermiyor dediniz,Avrupa Sampiyonasinda herkes Servete hayran kaldi.Yani adam sizi utandirmaktan bikti,siz onun hakkinda atip tutmaktan bikmadiniz.Yeter yahu!
Biraz gercekleri görün,objektif ayagina yatip ta ince mesajlar yollamayi birakin.Sevimsiz duruyor cünkü!
Crocodile1963
05.Ekim.2007, 02:42
Hepimiz biliyoruz ki Fatih Terim'in takıntılığı olduğu oyuncular var. Bunllardan biri de Egemen. Egemen, Bursaspor'da oynarken inanın Ts'de oynadığı maçlardan daha iyilerini çıkarıyordu. Ancak göz önünde değildi(Ts'ye gitmesinin bir nedeni de bence bu). Terim'in, Egemen'i Milli Takıma almamasının sebebi de kendi açıklamasıyla "topu oyuna sokamaması" imiş. (EURO 08 den önce böyle söylemişti. Ve biz şampiyonada stoper sıkıntısı çekiyorduk.)
a.arıcı-11
05.Ekim.2007, 03:33
Beşiktaş'ın yediği bütün gollerde sahadaymış hep Gökhan zan.Diyecek başka bişey yok bu konuda.
Kazım kadroya alınmayabilrid ama bu adam iyi motive edilince maçı tek başına alabilecek kadar yetenekli.Bunun örnekleri var.E zaten Fatih Terim'in yapabilidği tek şeyde motivasyon.
Uğur'un alınma sebebi ise takımda sol ayaklı oyuncu olmamasındandır.Ayrıca baskı kurmamız gerekirse iyi ortalarıyla gol oluşumuna zemin hazırlar.
Batuhan ise adam Beşiktaş A takımında diye okulda havasından geçilmiyomuş.Bide Milli takımda oynarsa biraz kaba bir deyimle kakasını balta kesmez:D:D(Yanlış anlaşılmasın bizim ailede sık kullanılan bir deyimdir bunu yazarken herhangi bir art niyetim yok...)
Sabri olayı ise en anlaşılmaz olay kanımca.Adam nerden baksan 1 aydır sakat ve milli takıma çağırılıyor...garip...Emre'nin yerine Selçuk inan alınabilirdi.
Tebrik ederim. Fanatiklikte level atlamışsın.
Asıl bomba ikinci sayfadaymış yahu, helal olsun. Fanatiklikte level bırakmamışsın ki atlayasın. Yapacak yorumum yok, ne diyeyim bundan sonra...
Kim atlamış? :)
Aydın mı Arda mı karar ver?
Arda iyi değil demedim, kanat değil dedim.
O kadar fanatiksiniz ki ismini görünce kötü demişim gibi atlıyorsunuz.
---
Uğur ve Kazım mı sorun?
Şaka mı bu?
Esas savunma yapmayan Deivid, Kazım değil.
Uğur'dan da sürekli çizgiden orta yapması beklendiği için geri dönemiyor, kimsede öyle ciğer yok..
Hadi görmüyorsunuz, spikerler bağırıyor Kaızm geriye geliyor, savunma yapıyor, şu yapmıyordu diye.
Bas bas bağırıyor adamlar.Kazım 1 maç iyi, 1 maç idare eder, en büyük sorunu bu.
Sabri'nin suçunu Kazım'a at ne kadar kolay.
Sabri dünyanın hatasını yaptı, gol bile yediriyordu.
Servet'e gelinde bir dolu hata yaptı.
Savunun tabi Galatasaray'lı olunca :)
Fenerbahçe'li Servet kötü, Galatasaray'lı iyi.
1 senede 2 katı iyi oyuncu oldu Servet, ne seneymiş bir biz göremedik.
Evet sevmsiz oluyor, çünkü fanatikle fanatik gibi yazıyorum, gereksiz konuşmayı bırakıyorum, siz de bırakırsınız umarım..
Universal
05.Ekim.2007, 04:13
Cengiz abi yaramı deşme. Önder Turacı gibi bir stoperi oynatamıyoruz ya üzülüyorum. Milli Takımın ona çok ihtiyacı var. :uzgun:
PesimiSTyLa
05.Ekim.2007, 04:13
FB deki Servet ile Bizdeki Servet'e aynı diyorsan seninle daha futbol tartışmam zaten ;)
IcedEarth
05.Ekim.2007, 05:21
Kim atlamış? :)
Aydın mı Arda mı karar ver?
Arda iyi değil demedim, kanat değil dedim.
O kadar fanatiksiniz ki ismini görünce kötü demişim gibi atlıyorsunuz.
Aydın mı Arda mı sorusunu aklınca beni zor duruma düşürmek için sorduğun o kadar aşikar ki... Orada demek istediğimi gayet iyi anlıyorsun, yeni paragrafta yazmaya başladığımı, ve Aydın'ın da burada tartışıldığını görüyorsun. Neyse geçtim o konuyu.
Arda orta saha ise futbol oynanmasın dünyada. Arda bariz bir kanat oyuncusudur. Türkiye'de Arda'nın üstüne kanat oynayabilecek kimse yoktur.
Servet konusuna gelince, nasıl bir iç acısıdır ki bu 2 yıldır unutamıyorsunuz. Baran'ın saydıklarını tek tek saymak istemiyorum yeniden. Bu konudaki son mesajımdır ayrıca. Çünkü bu konu gittikçe çirkin bir hal alıyor.
Emre'den de şöyle bir alıntı yapayım:
FB deki Servet ile Bizdeki Servet'e aynı diyorsan seninle daha futbol tartışmam zaten
eXcitinG
05.Ekim.2007, 05:24
Yine berbat seçimLer. Formda oyuncu tercihLeri yerine kafasına göre isimLeri aLmaya devam ediyor Fatih hoca. Aydın, Batuhan, Gökhan Zan bu kadroda kesinLikLe oLmaması gereken isimLer. Aynı şekiLde Kazım.
Nerde SeLçuk İnan, Nerde Egemen korkmaz, Serdar Özkan Beşiktaş ın en iyisi adam piyasada yok. HeLe heLe Musa Aydın ın bu kadro da oLmamasına ben artık birşey demiyorum. Yazık adama.
GüLerLEr adama. Yine kör topaL gidicez Dünya kupasına. Hop oturup hop kaLkmadan işLer yürümüyor bizim memLekette maaLesef.
deniz.91
05.Ekim.2007, 05:28
Bencede Musa Aydında bu formayı hakeden isimlerden.
Fatih Terim malesef Anadoludan oyuncu seçmiyor hiç izlemiyor sanırım maçları.Birçok kişinin emeğine yazık
DaveJones
05.Ekim.2007, 05:32
Servet konusuna gelince, nasıl bir iç acısıdır ki bu 2 yıldır unutamıyorsunuz.
Servet`in o zamandan tek farki daha hirsli olmasi bence. Ha kotumu bana kalirsa suanda en iyi Turk stoperlerden birisi. Ama formda olan bi Sheva`nin neler yaptiginida biliyoruz. Bi arkadas demiski Ronaldo`yu deli etti. Ronaldo belki sahadaydi ama akli Real deydi. Ve sampiyona boyunca performansini biliyoruz. Fatih Terim`in oyunculari neye gore sectigine ise yorum yapamayacagim, anlayamiyorum o adami.
Fietra 10
05.Ekim.2007, 05:33
Egemen'i topu oyuna sokmuyor diye kadroya almayan bir zat G.Zan'da ne görüyor acaba ..? :)
DaveJones
05.Ekim.2007, 05:39
Egemen'i topu oyuna sokmuyor diye kadroya almayan bir zat G.Zan'da ne görüyor acaba ..? :)
Hakkini yemeyelim rakiplere cok guzel asist yapiyor Gokhan :D
GeNç KaRTaL
05.Ekim.2007, 05:52
Acaba Batuhan'ı sıkışan maçlarda kapanan defansı açmak için mi aldı.Bir mantıklı açıklama aradımda ancak bunu buldum.Birde Ümit Milli'lerin eleme maçı yok mu yahu? Rakibi küçümsüyorlar mı nedir.Küçümsüyorlarsa bu hiçte iyiye delalet değil..
anilton
05.Ekim.2007, 06:03
Acaba Batuhan'ı sıkışan maçlarda kapanan defansı açmak için mi aldı.Bir mantıklı açıklama aradımda ancak bunu buldum.Birde Ümit Milli'lerin eleme maçı yok mu yahu? Rakibi küçümsüyorlar mı nedir.Küçümsüyorlarsa bu hiçte iyiye delalet değil..
Yok Şemsi V.Babacan,Özer,Orhan,Eren,S.Özkan,A.Karabulut,Abdu llah,Sercan,M.Pektemek gibi isimler var daha ne olsun...
Bazı seçimler inanılmaz gereksiz.Batuhan,Zan ve Kazım çağırılmamalıydı hele G.Zan ilk 11 oynarsa o zaman bittik.
Ayrıca bazı arkadaşlar tartışmanın dışına çıkıp direk kişiliğe saldırıp hakaret edince iyi bişey yaptığını sanıyorlar o konuda tek bir fikirin olduğunu zannediyolar.Lütfen bunu bırakın çok sevimsiz çünkü.
Bazı oyuncular milli takım oyuncusu olamaz deniyor. Saydığınız onca formda isim bu milli takımın yükünü çekemez veya milli takım oyuncusu değildir. Hemen akla şu soru gelebilir. A oyuncu Anadolu takımındayken alınmıyor, büyük takıma transfer olunca çağrılıyor. Büyük takımın havasını soluduktan sonra artık bir çok şey o oyuncu için değişir. Kimisi ise o havayı solusada milli takım oyuncusu olamaz.
Sonuca gelirsek mutlaka yanlış seçimler var. Örneklemek amacıyla söylüyorum Ronaldinho varken gidip yerine Ahmet'i alıyor Fatih Terim. Bu tarz eleştirilere her zaman varım. Ama sırf formda diye acayip acayip adamların adlarınıda saymayalım. Şayet bu işler öyle olsaydı haftanın panaromasından oyuncular davet edilirdi.
gtTs26
05.Ekim.2007, 18:47
Klasik Fatih Terim kadrosu .
Sabri , Batuhan ,Kazım , Emre , Uğur , Gökhan Zan , Ayhan , Ceyhun kadroda olmamalıydı kesinlikle .
yunusgs
05.Ekim.2007, 19:28
Gökhan Zan'ın kesinlikle alınmaması gerekiyordu yerine İbrahim Toraman ya da Egemen alınabilirdi.Ayrıca Batuhan'ın yerinede Sercan'ı almalıydı Fatih Terim.
a.arıcı-11
05.Ekim.2007, 19:58
Bazı oyuncular milli takım oyuncusu olamaz deniyor. Saydığınız onca formda isim bu milli takımın yükünü çekemez veya milli takım oyuncusu değildir. Hemen akla şu soru gelebilir. A oyuncu Anadolu takımındayken alınmıyor, büyük takıma transfer olunca çağrılıyor. Büyük takımın havasını soluduktan sonra artık bir çok şey o oyuncu için değişir. Kimisi ise o havayı solusada milli takım oyuncusu olamaz.
Sonuca gelirsek mutlaka yanlış seçimler var. Örneklemek amacıyla söylüyorum Ronaldinho varken gidip yerine Ahmet'i alıyor Fatih Terim. Bu tarz eleştirilere her zaman varım. Ama sırf formda diye acayip acayip adamların adlarınıda saymayalım. Şayet bu işler öyle olsaydı haftanın panaromasından oyuncular davet edilirdi.
Kesinlikle haklısın ama sırf büyük takım oyuncusu ve büyük maçlarda oynamaya alışkın diye çok formsuz hatta kendi takımında bile yer edinemeyen adamların kadroya alınması da hata bence.
Memedov
05.Ekim.2007, 20:14
Selçuk İnan ile Egemen Korkmazın bu kadroya girebilmesi için daha ne yapması gerekiyor anlamış değilim.
Selçuk İnan ile Egemen Korkmazın bu kadroya girebilmesi için daha ne yapması gerekiyor anlamış değilim.
3 Büyüklere transfer olması lazım.;;)
fmsmyrna
05.Ekim.2007, 21:06
As stoper Egemen alınmıyor yedeği Ceyhun alınıyor.
King_91
05.Ekim.2007, 22:25
yine tombala çekmiş fatih terim sanırım . sabri iyileşti dün bir bugün iki hop milli takımda , gokhan zan desen banko ; serdar özkan , sercan , egemen falan adı yok . batuhan aydın nerden çıktı anlamak mümkün değil .
Egemen Korkmaz
Selçuk İnan
Aydın Karabulut(Beşiktaş'ta da değeri bilinmiyor.Şu an ki hali ile bile Avrupa'nın orta sıra takımlarında banko oynar. Mesut için o kadar uğraşıyoruz ama bu adama bir türlü gerekli desteği göstermiyoruz)
SErcan Yıldırım
Serdar Özkan
bu futbolcular kesin alınmalıydı. Aydın karabulut her ne kadar bjk'de de fazla forma şansı görmüyorsa mükemmel bir futbolcu.
Aydın Karabulut-Aydın Yılmaz- Arda Turan-Selçuk İnan-Serdar Özkan bu 5 futbolcu biraz tecrübe ile mükemmel bir orta saha oluştururlar.
eXcitinG
06.Ekim.2007, 04:15
Aydını maydını bırakında aLınmayan Musa aydını soruşturmak gerek. Adam iki sezondur istikrarLı bir biçimde harika performans sergiLiyor. HaLa adamı gören yok. GörmezLer tabi Sivas maçı izLeyen yok ki.
Universal
06.Ekim.2007, 06:42
Kayserispor'lu Turgay milli takıma Oğuz Çetin ve Metin Tekin kararı ile alındı.
PesimiSTyLa
06.Ekim.2007, 08:47
"Formanın onurunu korumak zorundayız"
Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, 18 yaşında bir çocuğun milli takım formasıyla pazarlık yapmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Terim, Lig TV'de yaptığı açıklamada, özellikle son dönemde form grafiğini yükselten gurbetçi oyuncu Mesut Özil konusunda, ''Bu konulara girmek istemedim. Mesut'un babasıyla 3 sene önce ümit milli takım teknik direktörü iken Tolunay Kafkas konuştu. Kafkas'a gönderdiği mektubun bir nüshasını göndereyim. Mesut iyi oynayınca, iki gol atınca onlara ulaşamadık'' dedi.
Fatih Terim, davetiye gönderip de kabul etmeyen oyuncuların bulunduğu bir dosyanın elinde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Gönderdiğimiz davetiye mektubuna 'Hayır' diyen 30-40 dosya var elimde. 17 yaşında bile gelmeyen oyuncu var. Rahatsız edilmesin, 'Niye milli takımı tercih etmedi' gibi sorulara maruz kalmasın, onları korumak için önlememizi alıyoruz. 18 yaşında bir çocuğun milli takım formasıyla pazarlık yapmasına izin vermeyiz. Milli takım formasıdır. Kalitesini, onurunu bir yerde korumak zorundayız.''
06.10.2008
Kaynak : AA
bay e-ko
06.Ekim.2007, 10:10
Fatih TERİM Lig TV ile Röpörtaj yapmış. Yeni okudum buraya koydum hemen. Söyledikleri hoşuma gitti özellikle gurbetçi oyuncuları neden milli takıma almıyorsunuz sorularına açıklık getirmiş. Ayrıca Yusuf takıma dahil edilmiş bu habere de sevindim. :)
------------------------------------------------------
Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim, arka arkaya gelen sakatlıklar ile ilgili açıklamalarda bulunmak üzere MARATON programına açıklamalarda bulundu.
Fatih Terim yaptığı açıklamada " Kadroyu açıklarken zaten, açıklamaya 6 oyuncunun dışında başlamıştık. Bu yoğun sakatlık trafiği içerisinde hasar tespiti yapmaya çalışıyoruz. Çok önemli oyuncuları kaybettik. Mevlüt sakatlanmış, Gökdeniz'in arka adelesinde bir problem olmuş.
Gökhan Gönül'ün maçtan öncede bir arızası olduğunu biliyorum. Haftasonuna zor gözüküyor.
Yeni isimler de açıklayabiliriz.
İlk Turgay'ı aldık mesela bu gece. Sadece ilerde oynamıyor. Orta sahanın bir çok yerinde oynayabiliyor. Geçen seneden beri takip ediyoruz kendisini. Ve büyük bir gelişim gösterdiler.
Kadroda mecburi rotasyona gidebiliriz. Biliyorsunuz kaptanın hası dalgalı denizde belli olur. Biz oyuncularımıza gerekli tüm bilgileri aşılıyoruz. İyi sonuçlar alacağız ve bu güzide ülkemizi, bu yalnız ülkemizi sevindireceğiz.
O gün maça gelindiğinde de taraftarlarımız lütfen tüm kötü olaylara bir sünger çeksin ve bizi desteklesin" dedi.
Ayrıca Almanya'daki gençlerin yeterli derecede taranıp taranmadığı sorusu üzerine de Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, 18 yaşında bir çocuğun milli takım formasıyla pazarlık yapmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Terim, Lig TV'de yaptığı açıklamada, özellikle son dönemde form grafiğini yükselten gurbetçi oyuncu Mesut Özil konusunda, ''Bu konulara girmek istemedim. Mesut'un babasıyla 3 sene önce ümit milli takım teknik direktörü iken Tolunay Kafkas konuştu. Kafkas'a gönderdiği mektubun bir nüshasını göndereyim. Mesut iyi oynayınca, iki gol atınca onlara ulaşamadık'' dedi.
Fatih Terim, davetiye gönderip de kabul etmeyen oyuncuların bulunduğu bir dosyanın elinde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
''Gönderdiğimiz davetiye mektubuna 'Hayır' diyen 30-40 dosya var elimde. 17 yaşında bile gelmeyen oyuncu var. Rahatsız edilmesin, 'Niye milli takımı tercih etmedi' gibi sorulara maruz kalmasın, onları korumak için önlemimizi alıyoruz. 18 yaşında bir çocuğun milli takım formasıyla pazarlık yapmasına izin vermeyiz. Milli takım formasıdır. Kalitesini, onurunu bir yerde korumak zorundayız.''
SON DAKİKA : Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim, Bursaspor'lu Yusuf Şimşek'i milli takıma aldığını açıkladı..
Bordo61Mavi
06.Ekim.2007, 10:45
Hic umutlu degilim bu kadro seciminden sonra :) insallah oyuncular beni yaniltir
eXcitinG
06.Ekim.2007, 16:34
En sonunda adam gibi bir karar ve Yusuf kadro da. Hayret nasıL yaptı böyLe bir doğruyu.
Emurafu
06.Ekim.2007, 18:01
Bence Aydın Yılmaz seçimi doğru neden karıştırsın ona Bakarsan Batuhan'In yerine formda olan Sercan Yıldırım alınabilirdi. Fanatizme kaçma lütfen:(
Bence;
Batuhan Karadeniz>>>Sercan Yıldırım
G.Zan>>>Egemen Korkmaz
Sabri>>>Aydın Karabulut
Gökdeniz>>>Serdar Özkan
Gibi değişiklikler olabilirdi;Sabri sag bek alternatifi ...Aydın karabulut ise sol ofans..sabri yerine aydın mantıklı olmazdı..Ozaman hep aynı tip oyuncu almış olursun..Sabri yerine baska sag ayaklı biride alınabilirdi..Bu arada Tekke nasıl milli takıma alınmıyor yazık...Gökhan zan ve servet'te acayip form düsüklügü var umarım hata yapmazlar..Servet ve Zan'ın cagrılması şimdilik mantıklı çünkü sonuçta resmi maç uyum sorunuda olmaz.İlhan eker,Giray falan hemen alınıp oynatılmaz...Yanlız hazırlık maçlarında artık yeni yüzler denenmeli..Bazı oyuncular vardır form'a göre alınmaz..Mesela servet,Volkan,Rüstü,Arda,Emre gibi..Kemikleşmiş oyuncular olması lazım..Yusuf'un cagrılması sevindirici:)
Fernando Gago
06.Ekim.2007, 18:17
30 kişi oldu kadro :)
Emurafu
06.Ekim.2007, 18:34
Fatih Tekke hattrick yaptı
Rusya Premier Ligi'nde forma giyen futbolcularımızdan Fatih Tekke takımının Luch Energia'yı 8-1 mağlup ettiği maçta coştu..
Rusya Ligi´nde Zenit, sahasında Luch Energiya´yı gole boğdu: 8-1.
Rusya Ligi’nde geçtiğimiz sezonun hem lig hem de UEFA Kupası Şampiyonu Zenit, sahasında Luch Energiya’yı gole boğdu: 8-1.
Milli futbolcumuz Fatih Tekke, Zenit adına ağları 3 kez sarsarak mücadeleye damgasını vurdu.
Lig TV'nin haberine göre Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e yenildikleri maçın son bölümünde oyuna giren Fatih yine yedek kulübesinde maça başladı. 7. dakikada takımın en pahalı ismi Danny Zenit'i 1-0 öne geçirdi.
20. dakikada Arshavin, 27'de Zhirkov'un golleriyle rakibinin guardını düşüren Zenit, ilk yarıyı son dakikalarda Danny'nin golüyle 4-0 önde kapattı. İkinci yarıda ise Fatih Tekke'nin şovu vardı. 47. dakikada takımının 5. golünü atan Fatih, 61. dakikada farkı 6'ya çıkardı.
72. dakikada Dominguez ile 7. golünü bulan Zenit'te son golü ise son dakikada Fatih Tekke attı. Konuk ekibin tek golü ise Bulyga'dan geldi. Milli futbolcumuz böylece sakatlıktan tamamen kurtulduğunu gösterirken, Zenit çok önemli bir galibiyet aldı.
Günün diğer önemli maçında CSKA Moskova, deplasmanda Khimki’yi Grigoriev ve Mamaev’in sayılarıyla 2-1 yendi. Spartak Moskova ise sahasında Krylya’a Ivanov’un golüyle 1-0 mağlup oldu
Ah Terim Ah ..Şu Tekke'yi bir görmüyor..Tamda aradıgımız adam:(
gerrrard
06.Ekim.2007, 19:17
Hala anlamıyorum Terim'in Tekke'den ne beklediğini. Adam UEFA Finali'nde maçın adamı seçiliyor, almıyor. Şampiyonlar Ligi'nde R.Madrid önünde çok iyi oynuyor, yine nafile. 2. yarı girdiği maçta hat-trick yapıyor yine olmuyor.
BeeTLeJuiCe
06.Ekim.2007, 19:20
Kalede umarım Volkan olmaz.
Tolga Zengini bile tercih ederim. Fenerbahçe gibi Volkan'da çok formsuz.
Milli maçlarda şu anki sakatlar sonucunda nasıl bir kadro olacak çok merak ediyorum...
shamur1
06.Ekim.2007, 20:22
Yusuf dün gece ki performansını göstermese acaba alıncakmıydı takıma ? Bu Fatih Terim'i anlamak mümkün değil.
Fietra 10
06.Ekim.2007, 20:28
Tekke'yi niye alsın ki ..? Euro 2008'e gidemediğinde bazı açıklamalarda bulundu bu da Terim'in hoşuna gitmedi tabi .. :rolleyes:
Fernando Gago
06.Ekim.2007, 22:30
Emre ve Gökhan Gönül kadrodan çıkarıldı !
Dün akşam Kayserispor ile yapılan mücadelede sakatlanan Gökhan Gönül ile Emre Belezoğlu'nun yaklaşık 2 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Emre'nin sağ arka kas grubunda zorlama, Gökhan'ın ise sol ayak iç tarafında kanama ve ödem tespit edildi.
2 hafta sahalardan uzak kalacak olan Emre Belezoğlu ve Gökhan Gönül milli takım kadrosundan çıkarıldı. Sarı-Lacivertlilerin sağlık heyeti iki oyuncuyu Süper Lig'in 7. haftasında oynanacak olan Kocaelispor maçına yetiştirmeye çalışıyor.
deniz.91
07.Ekim.2007, 03:31
Turgayın akdroya girmesine sevindim helal olsun
KaPaLı
07.Ekim.2007, 07:34
6 oyuncu kadrodan çıkartıldı
19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Bosna-Hersek ve Estonya ile karşılaşacak (A) Milli Futbol Takımı'nın aday kadrosundan, sakatlıkları nedeniyle 6 futbolcu çıkarıldı. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, aday kadroda bulunan Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Gökhan Ünal, Gökdeniz Karadeniz, Emre Belözoğlu ve Mehmet Topuz'un, sakatlıkları nedeniyle çıkarıldıkları bildirildi.
Gökhan Gönül, Gökhan Zan, Gökhan Ünal, Gökdeniz Karadeniz ve Emre Belözoğlu'nun, hafta sonundaki maçlardan sonra kulüp sağlık ekipleri ve oyuncularla yapılan görüşmeler, muayene, konsültasyon ve tetkikler sonucu, sportif yaralanmaları nedeniyle 2 maçta da görev alamayacak olmaları nedeniyle kadrodan çıkarıldıkları kaydedildi.
Uzun süredir mide-bağırsak sorunları nedeniyle geçici tedaviler gördüğünü ve bu nedenle performansıyla ilgili sıkıntı yaşadığını belirten Mehmet Topuz'un da tanı ve kalıcı tedavi uygulamasının milli maçların yapılacağı zaman dilimine rastlaması nedeniyle kadro dışında bırakılmasına karar verildiği açıklandı.
Sağlam biri kaldımı ? Bu sene ne kadar çok sakatlık oluyo ligimizde PES.
Bordo61Mavi
07.Ekim.2007, 08:16
Alsin bi kac tane daha oyuncu yedeklerimiz bile kalmicak.
Fatih Tekke lazim bu takimda sporx teki mac ozetini bi izleyin derim
GeNç KaRTaL
07.Ekim.2007, 13:04
Bir sürü eksik oyuncu,bir sürü yanlış tercih,bir sürü formsuz oyuncu..Ne yapacağız 2 maçtada merak ediyorum.Allah yardımcımız olsun..
Trabzonspor
07.Ekim.2007, 15:31
sakatlıklar ulkenın basını bırakmıyo ya bu nedır kadroya alacak oyuncu kalmadı bakalım fatıh hoca bu sefer hangı formsuz oyuncuları alacak allahatn oynuamız rakıpler zor rakıpler degıl ıspanya felan olsaydı vay halımıze gokhan zanın yerıne egemenı al ıste gokhan unalın yerınede fatıh tekkeyı
KaPaLı
07.Ekim.2007, 18:55
Bir sürü eksik oyuncu,bir sürü yanlış tercih,bir sürü formsuz oyuncu..Ne yapacağız 2 maçtada merak ediyorum.Allah yardımcımız olsun..
Ümit Milli takım baraj maçları oynayacak onların 2 tane as oyuncusunu aldığınıda unutmayalım. Aydın-Batuhan. Madem genç adam alacaksın Mehmet Batdal al adam Buca'yı üst lige taşıyacak bu sene, formuda çok iyi
KaF KeF
08.Ekim.2007, 03:04
Turgay Bahadır’a izin çıkmadı
Son haftalardaki yüksek formuyla dikkat çeken ve Fatih Terim tarafından A Milli Takım kadrosuna davet edilen Turgay Bahadır’ın, Ay-Yıldızlı formayı giymesine FIFA’dan izin çıkmadı.
Daha önce iki kez Avusturya Ümit Milli Takımı’nda oynayan Turgay için Avusturya Federasyonu nezdinde yapılan girişimlerden olumlu sonuç alınmış ve gerek milli takım teknik heyetleri, gerekse federasyon genel sekreterliği, genç oyuncunun Türk Milli Takımı’nı tercih etmesi durumunda sorun yaşanmayacağını bildirmişti. Dosyanın UEFA ve FIFA’ya taşınmasıyla birlikte, Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi Turgay Bahadır’ı kazanmak için yoğun çaba sarfetti. Son olarak dün Başkan Mahmut Özgener’in FIFA Başkanı Sepp Blatter ile yaptığı görüşme neticesinde nihai karar açıklandı. Blatter, bir futbolcuyu kazanabilmek adına iki federasyonun iyi niyetli girişimlerini takdirle karşıladıklarını ancak Turgay Bahadır’ın Türk Milli Takımı’nda yer almasının mümkün olmadığını söyledi. Bunun üzerine genç futbolcu akşam saatlerinde teknik heyet ve arkadaşlarıyla vedalaşarak kamptan ayrıldı.
KaF KeF
08.Ekim.2007, 04:40
Serkan Balcı Milli Takım'da
Bosna-Hersek ile yapacağı Dünya Kupası eleme grubu maçına hazırlanan (A) Milli Futbol Takımı'na, Trabzonsporlu futbolcu Serkan Balcı davet edildi. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, milli takımda sakat oyuncuların durumunun belirsizliğini korumasının, teknik heyeti, kadroyu takviyeye zorladığı kaydedildi.
Son lig maçını ağrılar içinde tamamlayan Arda Turan'ın yanı sıra bugünkü antrenmanda baldırında zorlanma görülen Ayhan Akman ve sakatlığı nükseden Sabri Sarıoğlu'nun tedavileri sürerken, yardımcılarıyla bir durum değerlendirmesi yapan Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim'in, Serkan Balcı'yı kadroya davet ettiği, Trabzonsporlu futbolcunun yarın kampa katılacağı bildirildi.
KaPaLı
08.Ekim.2007, 05:04
Helal olsun. Musa Aydın dururken Serkan Balcı. PES artık signor
Fietra 10
08.Ekim.2007, 05:35
Terim Şov devam ediyor :icon_biggrin:
Bordo61Mavi
08.Ekim.2007, 10:31
Terim Şov devam ediyor :icon_biggrin:
Kesinlikle:D ben boyle bisey gormedim daha once, tum milli takim degisti neredeyse halnde bazi hakedenler cagrilmiyor
Trabzonspor
08.Ekim.2007, 15:25
su ıkı macı puan kaybı olmadan gecersek baska zaman puan kaybetmeyız heralde :D
BeeTLeJuiCe
08.Ekim.2007, 20:51
Kazım'ı sağ bekte kullanabileceğini söylemiş Terim.
Yeni Cafu; Colin Kazım Richards
Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettikleri karşılaşmada ortaya koyduğu futbolla taraflı-tarafsız herkesi kendisine bir kez daha hayran bırakan Bursasporlu Yusuf Şimşek'in yeteneğini 'sitemkar' bir dille överken, Kazım Kazım'ın sağ bekte görev yapabileceğinin sinyallerini verdi.
Terim; Bosna Hersek ve Estonya maçlarının kadrosuna çağırdığı Yusuf ile ilgili olarak, "Maçın ardından hemen Yusuf'u aradım. Telefonda benim olduğumu anlayan Yusuf'un eşinin sevinç çığlıkları hâlâ kulaklarımda. Eşinin sevincini duyunca 'Yusuf doğru bir evlilik yapmış' diye içimden geçirdim. Yusuf da bana teşekkür etti ve 'Hocam Norveç maçı için çağırdığınızda da dünyalar benim olmuştu. Çok sağolun' dedi. Ben de ona 'Oğlum bu nasıl bir yetenektir? Herkesi kendine hayran bıraktın. Ama aslında sana kızmamız gerekiyor. Bu kadar zaman boyunca bizi böyle bir yetenekten mahrum bıraktın. Boşa giden 10 yılın hesabını nasıl vereceksin?' diyerek hem sitem ettim hem de onu övdüm. Yusuf da bu sözlerimden sonra ne kadar pişman olduğunu dile getirdi" ifadesini kullandı.
YENİ CAFU GELİYOR
Yusuf Şimşek'in, Milli Takım kampında 17 yaşındaki Batuhan ile ilgilenmesini istediğini söyleyen Terim, "Yusuf'tan Batuhan'a tecrübelerini aktarmasını; doğruları ve yanlışları anlatmasını istedim" diye konuştu. Öte yandan Fatih Terim, geçen sezon Fenerbahçe'de yedek kalmasına rağmen EURO 2008'de sürekli oynattığı Kazım için de özel bir hazırlık içinde. Sabri'nin sakatlığı yüzünden oynayamayabileceğini ve Gökhan Gönül'ün ise yine sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarıldığını belirten Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim, "Sağ bekte dünya futboluna yeni bir Cafu armağan edebilirim. Hem rengi de tutuyor" diyerek asıl yeri sağ açık olan Kazım'ı savunmanın sağında oynatacağının sinyallerini verdi.
08.10.2008
Kaynak : Sabah
Trabzonspor
08.Ekim.2007, 20:53
gerek yok ya ne bu bıselerı kanıtlamaya urasıo burası onun her ıstedını yapacagı yer degıl
fmsmyrna
08.Ekim.2007, 21:32
Mehmet Topuz'da bir türlü oynayamıyor
El Barto
08.Ekim.2007, 21:36
Mevlüt'ü de kaleye koysun belki daha verimli olur ;;)
KaPaLı
08.Ekim.2007, 22:50
Signor kafa gelip gidiyo herhalde ? Kazım forvet olarak oynarken Sheffield'da sağ açık oldu Türk milli takımındada Sağ bek olur. Belki başka takımlarda kaleye geçer.
Bordo61Mavi
09.Ekim.2007, 01:08
Kazim kariyerine forvet basladi kalede bitircek galiba:D
deniz.91
09.Ekim.2007, 03:23
Musa Aydın varken Serkan gibi birini çağırmakmı Serkan iyi yüzlerce adam ar Andoluda Musa, Mehmet Çakır, Mehmet Eren, Gökhan Emreciksin
Bordo61Mavi
09.Ekim.2007, 03:25
Musa Aydın varken Serkan gibi birini çağırmakmı Serkan iyi yüzlerce adam ar Andoluda Musa, Mehmet Çakır, Mehmet Eren, Gökhan Emreciksin
Serkani okadarda kotuleme, hafta sonu 3 asist yapti.
deniz.91
09.Ekim.2007, 03:28
Çok kötü değil ama bence ondan daha çok hakedenler var
Bordo61Mavi
09.Ekim.2007, 04:25
Ona bakarsan bi cok oyuncu var bu takima girmeyi hakkeden. Isimleri say say bitmezz
Redrum
09.Ekim.2007, 04:30
Turgay Bahadır nasıl oynayamaz milli takımda ya? Ümit milli takımda oynaması bişe değiştirmemesi lazım? O zaman verin Gökhan İnler'i geri sayın Blatter? Ulan ne oyunlar dönüyor yahu..
Emurafu
09.Ekim.2007, 04:39
Yok yok Tekke'ye takıntısı var bu apacık belli:)..Yahu bu kadar sakat'a ragmen formda bir tekke'yi bile cagırmıyor..Gerci ölüsü bile yeter:)..Gol atacak bana güven veren santrafor yok:(..Zaten bütün yaratıcı oyuncularımız sakat..Biz biraz rakip savunmaları zor açarız..Turgay alınsa iyi olurdu..İlerde top tutmamızı saglardı..
GeNç KaRTaL
09.Ekim.2007, 04:52
Turgay Bahadır nasıl oynayamaz milli takımda ya? Ümit milli takımda oynaması bişe değiştirmemesi lazım? O zaman verin Gökhan İnler'i geri sayın Blatter? Ulan ne oyunlar dönüyor yahu..
Demek ki Ümit Milli takımda oynayınca bir şeyler değişiyormuş.Bu uygulama sadece bize olsa inan basında mutlaka yankı bulurdu..
fmsmyrna
09.Ekim.2007, 06:30
Turgay Bahadır'ın da durumu Önder gibi yanılmıyorsam ümit milli de oynamış ama başvuru zamanı geçmiş.
deniz.91
09.Ekim.2007, 20:56
Turgay daha önce 2 kezx avusturya milli takımında oynamış be yaşı şuan 26 olduğundan takım seçme hakkı kalmadı o yüzden alınamamış
Sir FRD
10.Ekim.2007, 05:09
Kazim kariyerine forvet basladi kalede bitircek galiba:D
kale arkasından saha dışına:D
eXcitinG
10.Ekim.2007, 06:16
Serkani okadarda kotuleme, hafta sonu 3 asist yapti.
İki asist yaptı diye kadroya giricekse yanmışız. Ona kadar ne adamLar var daha. Gerçi 5 asist yapsa, ağzınLa kuş tutsa yine yaranamaz Terim e ama. OLsun.
Fietra 10
10.Ekim.2007, 07:36
Sadece bir tane maç oynadı Serkan bu sene .. 3 asist yaptı aldı .. Adam 3 Gol atıp bilmem kaç tanede asist yapıyor onu almıyor .. :icon_lol:
Bordo61Mavi
10.Ekim.2007, 10:24
İki asist yaptı diye kadroya giricekse yanmışız. Ona kadar ne adamLar var daha. Gerçi 5 asist yapsa, ağzınLa kuş tutsa yine yaranamaz Terim e ama. OLsun.
Kadrodaki bazi isimlerden daha cok hakedio ;)
Ben milli takimin teknik direktoru olsam cagirmam ayri bi konuda . . .
eXcitinG
10.Ekim.2007, 17:02
Sadece bir tane maç oynadı Serkan bu sene .. 3 asist yaptı aldı .. Adam 3 Gol atıp bilmem kaç tanede asist yapıyor onu almıyor .. :icon_lol:
Musa Aydın meseLa.