PDA

View Full Version : Aşk Yakalar Seni

nerazzuri
11.Ekim.2007, 17:03
Aşkı anlatabilmek kolay değil, farkındayım. Anlayabilmek daha da zor. Ama aşk diye bir şey var. Önce bunu kabullenmelisin.”Ben aşka inanmıyorum” demek seni haklı çıkarmaz. Hem inanmasan ne olacak ki?Üzerine bunca şey yazılmış olan ve yazılmaya devam eden, buna rağmen hala tam olarak açıklanamayan, yaşanmış ve yaşanacak en güzel duyguların senin inanmana ihtiyacı mı var sanıyorsun?
Aşk bir din, bir mezhep değil ki , inanıp inanmama özgürlüğün bulunsun....Aşk duygular bütünü. Sen o duyguları yok sayamazsın.
Televolede, barlarda, otellerde motellerde yaşanan şeylerden söz etmiyorum. Aşk bir ustalıktır. Ustalığın ortaya koyduğu müthiş bir eserdir. Her eser gibi ona da emek vereceksin, o eseri meydana getirebilmek için yeteneğin olacak. Haritan, pusulan olmadan düşeceksin aşkın yollarına. Kaybolmayı, çile çekmeyi, acıyı göze alacaksın ve bunları bile, bile o yolculuğa çıkacaksın. Şiddetini, süresini, süresini hesaplayamazsın aşkın.
O bilinmezlik çekecek zaten seni. Keşfe çıkacaksın, kaşif olacaksın. Başarma hırsı olacak içinde. Çünkü aşk da bir “iş” tir, “eylem” dir. Üzerine gideceksin, çalışacaksın, sabredeceksin, tartışacaksın...
Bütün bunların sonucunda da başarmanın o müthiş hazzını yaşayacaksın.
İnsan aşksız olabilir mi;İnsan aşk yaşamadan kendisi olabilir mi?Aşkta insanı insan kılan tüm öğeler çalışır.
Bedeni, duyguları, düşünceleri, çevresiyle bağlantıları. Aşk insan olma olanağıdır.
“Neden yaptım?” sorularını, “keşke...” ile başlayan cümleleri aşk asla kabul etmez. O zaman aşk değildir yaşadığın. O zaman, onun adını sen koy ...
Bir maceraya çırılçıplak, savunmasız atılmaktır aşk. Tedirgin, mahcup, şefkatli...Bazen de acımasız, öfkeli, şiddetli...
Bütün bu duyguları aynı anda yaşayabilirsin. En küçük bir binayı bile yaparken yıkılma ihtimali her zaman vardır. Ama sırf bu ihtimal yüzünden yapılmayacak mı binalar?Yıkılmaktan, kırılmaktan, burulmaktan korkmamak gerek. Üstelik, “önce onun yüreğini göreyim, beni sevdiğine inanırsam ben de severim” de diyemezsin. Bu hesaptır ve aşkın hesaba tahammülü yoktur.
Bütün bunlardan kaçmaya kalkman seni hiçbir şeyi değiştiremez. Aşk seni kovalamaz zaten. Sende kimsenin üzerine giderek kendine aşık edemezsin.
Öyleyse, bu anlamsız, bu beyhude çekişmeye bir son vermelisin.” Ben bunca zaman aşık olmadım, bundan sonrada olmam” demek kurtaramaz seni. Hep zamansız gelir aşk. Seni nerede bulacağı belli olmaz. Aşk, dizginlenemez, azgın tutkulardan ibaret değildir.
Çılgınlığı barındırır ama sadece “çılgınlık” sözüyle açıklanamaz.
Aşk gelip kapına dayandığı zaman “çılgınlık bu!” ifadesini kullanma özgürlüğün var tabii.
Sırf bu yüzden itmeye kalkabilirsin aşkı ama bir süre sonra o çılgınlığın ne olduğunu merak edeceksin. Çünkü insansın. Çünkü, aşktan kaçamazsın. Çünkü, aşk yakar seni...

KaPaLı
11.Ekim.2007, 20:10
Aşk diye birşey yok be serkan. Sadece APTALLIK var

nerazzuri
12.Ekim.2007, 00:25
Aşk var abicim bal gibide var. Ne de güzel söylemiş yazıda ;

Aşk bir din, bir mezhep değil ki , inanıp inanmama özgürlüğün bulunsun....Aşk duygular bütünü. Sen o duyguları yok sayamazsın. :)

scar face
12.Ekim.2007, 00:28
Aşk var olmaz mı?Aşk su gibi ekmek gibi bişey...

Varonil
14.Ekim.2007, 01:35
Yakalar tabi yakalamaz mı,yakaladığında da öyle bir feleğini şaşırtır ki insanın ...

RaSenGan
14.Ekim.2007, 04:21
Aşk Yakalar :)

bySilver
22.Ekim.2007, 22:05
YakaLadıgı zaman yakar (: