View Full Version : Estonya - Türkiye [ Dünya Kupası 5. Grup, 4. Maç ]
goosfraba
13.Ekim.2007, 20:04
http://www.hizliresim.com/2008/10/13/1640.jpg (http://www.hizliresim.com/)
eXcitinG
13.Ekim.2007, 20:42
Fark bekLiyorum. ŞöyLe 5-6 farkLı gaLibiyet. Kadro da ise maça Yusuf, Nuri, HaLiL ve Mehmet YıLdız düzeni iLe başLamamız gerek. AureLio tek ön Libero, soLda Nuri, sağda Arda, önLerinde Yusuf şekLinde çıkarsak maçta goL show yapabiLiriz. Hatta MiLLi takımLar tarihinin en farkLı gaLibiyetini de aLabiLiriz.
KanaKe
13.Ekim.2007, 20:43
5-6 zor bu oyunla :) en fazla 3-0 aliriz.
MaTRaKaN
13.Ekim.2007, 20:51
5-6 olmaz bence Estonya'yı fazla küçümsemeyelim.Rahat alırız ama 1-0,2-0 gibi bir skorlar..
El Barto
13.Ekim.2007, 20:53
------------------Volkan----------------
Sabri--------İ.Kaş----Servet-----H.Balta
------------Mehmet Aurelio--------------
Kazım-----------Yusuf--------------Arda
------------Halil--------Mevlüt----------
Bu 11 ile çıkmasını bekliyorum. Kazım oynayacak mı bilmiyorum ama cezalı olabilir diye birşey kalmış aklımda. :)
Kolay bir maç olmalı normal şartlar altında. %40 kapasite ile oynarsak rahat kazanacağımız bir maç olur. Kazanırız da.
El Comandante
13.Ekim.2007, 23:25
5-6 olmaz bence Estonya'yı fazla küçümsemeyelim.Rahat alırız ama 1-0,2-0 gibi bir skorlar..
Bosna Hersek 7-0 yendi Estonya´yi.:icon_lol:
Bu macta sov yapmaliyiz,fark bekliyorum ...
Bordo61Mavi
13.Ekim.2007, 23:50
Ilerde Mehmet ve Halil baslamasi lazim. Halil gercekten cok super bi yetenek
GeNç KaRTaL
14.Ekim.2007, 02:51
Estonya grubun en zayıf ekibi.Oynadıkları 3 maçta bunu gösterdiler.Zaten moralleride iyice bozulmuş bir haldeler.Rahat bir galibiyet bekliyorum.Ofansif bir kadro ile çıkarsak (ki öyle olmalı) ve oyuncularımız son vuruşlarda beceriksiz olmazlarsa bol gollü bir galibiyet almamız kaçınılmaz.Puan kaybı büyük bir şok olur.Düşünmek bile istemiyorum..
RaSenGan
14.Ekim.2007, 04:54
Estonya grubun en zayıf ekibi.
Turnuvanın diyelim şuna :)
Güle oynaya alırız maçı.4-0 bekliyorum.Mevlüt oynamaz umarım :p
Fietra 10
14.Ekim.2007, 05:11
Bende kazanacagımızı düşünüyorum .. Yeterki anormal oyuncu seçimleri olmasın ki zaten kadro kısıtlı oldugu için aşagı yukarı kimin oynayacagı belli ..
Estonya kötü takım ama elemelerin en kötü takımı oldugu yönündeki görüşe katılmıyorum .. Faroe Adaları ,San Marino ( son maçta puan alsada) ,Andorrra varken ... :)
Universal
14.Ekim.2007, 05:43
3 maçta 13 gol yemiş bir takım ile oynayacağız. Kazanmak zorundayız... 1-0 yetmez 10-0 istiyorum. Bulduğumuz her pozisyonu atmalayızı. Zamanında bize attılar Fatih Terim vakt-i zamanında demişti.
Fernando Gago
14.Ekim.2007, 06:09
5 golden az atmak başarısızlıktır :p :D
Since-1907
14.Ekim.2007, 06:11
Tek Forvet Halil arkasına Yusuf'u koyarsa Fatih Terim çok gol atarız..
scar face
14.Ekim.2007, 06:17
gol sov bekliyoruz:)
RaSenGan
14.Ekim.2007, 06:19
Estonya kötü takım ama elemelerin en kötü takımı oldugu yönündeki görüşe katılmıyorum .. Faroe Adaları ,San Marino ( son maçta puan alsada) ,Andorrra varken ... :)
San Marino'nun puanı varmış neresi kötü ? :p Faroe Adaları ve Estonya en kötü takımlar bence.:)
Onurap
14.Ekim.2007, 20:18
Kazanıcaz ama fark beklemiyorum..
deniz.91
14.Ekim.2007, 21:00
1 0 olsun bizim olsun
Varonil
15.Ekim.2007, 01:11
Her türlü kazanabileceğimiz bir maç,yalnız biz rakibimizden çok daha iyi bir ekibiz.En az 3-0 gibi bir skorla kazanmamız lazım.
Nedvedmania
16.Ekim.2007, 00:59
Hangi kanal veriyor bu sefer ?
batuhanry
16.Ekim.2007, 01:40
Hangi kanal veriyor bu sefer ?
Sanırım TRT1 veriyor.
Aşk-ı Şehir
16.Ekim.2007, 01:56
Evet TRT-1 veriyor.
IcedEarth
16.Ekim.2007, 04:04
Kazanamazsak ayıp yani... Gol yollarında sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum ama...
Bordo61Mavi
16.Ekim.2007, 04:36
Halil ilk 11 de. Cift forvet olmasi lazimdi ama tek basina o baslicak
Bordo61Mavi
16.Ekim.2007, 05:10
Halil kacirdi en net pozisyonumuzz
Clayman
16.Ekim.2007, 05:12
Bunu atamıcaksa başka neyi atsın ki ?
Bordo61Mavi
16.Ekim.2007, 05:20
Ha bak cift forvet olduk
bySilver
16.Ekim.2007, 05:26
Çok sıkıcı maç ya
Bordo61Mavi
16.Ekim.2007, 05:27
Net pozisyon kacirdilar
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Belcika 1-0 ondee
shamur1
16.Ekim.2007, 05:39
Son 1 senedir oynadığımız bütün maçlar nerdeyse böyle zaten. Adamlar teknik özürlü futbol adına hiçbirşey yapmıyorlar ama bizde onlara ayak uyduruyoruz. Savunmaları o kadar uzun iken neden Mehmet Yıldız gibi güçlü kuvvetli bir forvet bu maçda 11'de başlamaz.. hadi başlamadı neden Mevlüt yerine M.Yıldız tercih edilmez. Koy M.Yıldız'ı boğuşsun rakip savunmayla.
Bazı arkadaşlar 5-6 tane atmalıyız demişler ama son 1-2 senedir böylesine fark atabilecek rahat bir maçımızı izlemişlermi acaba o da ayrı bir konu.Neyse biz yinede eleştirmeyelim sonra Milli Takımın yenilmesini istiyormuşuz gibi muhabbetler dönmesin ama şu bir gerçek ki top oynamıyoruz ve Estonya gibi Bosna'dan 7 gol yiyen takıma karşı oyun olarak bile üstünlüğümüzü kuramadık.
Bordo61Mavi
16.Ekim.2007, 06:03
Mevlute kizanlar :D alin size Halil
Universal
16.Ekim.2007, 06:07
Faroe Adaları ile berabere kalan Avusturya gibiyiz. Maç öyle bir oyun ile oynanıyor ki sanki iki denk güçte ki takımın mücadelesi. Bu dakikadan sonra gol atan ekip kazanır. Şu görünümde Fifa Sıralamasında yeri bile belli olmayan bir takım seviyesinde oynuyoruz.
RaSenGan
16.Ekim.2007, 06:07
Dk.65 gol yok hala.Estonya şansa bala atabilir bir gol.Atamayana atarlar hesabı yeriz bir tane.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
3 maçta 13 tane gol yiyen kaleci bu kaleci mi (:
Bordo61Mavi
16.Ekim.2007, 06:13
Ugur Boral kesinlikle macin skorunu etkilicek, gol atcamizi dusunuyorum
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yusuf bari sen yapmaaaa
KaF KeF
16.Ekim.2007, 06:19
Bu da Kaçmaz ki yahu..
RaSenGan
16.Ekim.2007, 06:19
Yuh be Yusuf kaçar mı o :eek:
Bordo61Mavi
16.Ekim.2007, 06:27
bari gol yemiyelim
RaSenGan
16.Ekim.2007, 06:29
Az daha yiyoduk :)
KanaKe
16.Ekim.2007, 06:30
adamlar bizimle kafa kafaya oynuyor vallahi helal olsun... bizim oyuncularda az istek olsaydi su maci ilk yarida bitirirlerdi.
RaSenGan
16.Ekim.2007, 06:31
Dk 90 oldu.Bitti sayılır.+3 oynanıcak.
Of be ne kaçtı :( Bitti. Estonya'yıda yenemiyosak hiç gitmeyelim Dünya Kupasına daha iyi.İspanya'da dağıtırlar bizi.
Bordo61Mavi
16.Ekim.2007, 06:34
Korner ve son sansimiz
KaF KeF
16.Ekim.2007, 06:35
Bitti sayılır..Kaleci müthiş uçtu ..
Bordo61Mavi
16.Ekim.2007, 06:35
Tekrar korner, bu kaleci Real madride transfer olur yarin obur gun
I3esiktas
16.Ekim.2007, 06:36
TRT'de oynadıgımız Maçların Çogunlugunda Puan Kaybediyoruz :D
El Barto
16.Ekim.2007, 06:43
Maçtaki son değişikliğin takımında ıslıklanan topları ayagının altından kaçıran Uğur Boral ise zaten beraberliği haketmişsindir. Bravo çocuklar.
TR.CaPTaiN
16.Ekim.2007, 06:45
Spikeri bile çıldırtacak kadar çok gol kaçırdık.
'' Oper takımın en golcü oyuncusu, kendine yakışanı yapıp 1 gol de kendi kalesine atsa ne olur yani ? ''
Estonya bizimle maç yapmasa puan yüzü göremezdi.
İspanya 88. dakikada attığı gol ile Belçika karşısında 2-1 öne geçti.
IcedEarth
16.Ekim.2007, 06:46
Yusuf dedik, teknik dedik, maçı lehimize çevirir dedik, gördük.
Halil dedik adam Schalke'de dedik, milli takımın değişilmezi olmalı dedik, gördük.
Mevlüt dedik, adam Fransa'da krallığa gidiyor dedik, hızlı dedik, gördük.
Uğur dedik, Alves'i cebinden çıkardı dedik, kanatı paramparça eder dedik, gördük.
Kazım dedik, duble futbolcu dedik, çok kuvvetli dedik, gördük.
Nuri dedik, adam genç yetenek dedik, Almanlar el üstünde tutuyordu dedik, gördük.
Fatih Terim dedik, imparator dedik, futbol dehası dedik, gördük...
Savunulacak hiçbir yanımız yok. En çok göze batanlar bunlar diye bunları ele aldım. Tüm ekip olarak bir rezalete imza attık. Tez zamanda herkes aklını başına alsın, böyle giderse World Cup 2010'u anca televizyonda izlerler...
shamur1
16.Ekim.2007, 06:47
Estonya'ya ilk puanlarını aldırdık ve çok önemli bir 2 puan bıraktık 3 maçta sıfır çekip 13 gol yiyen bir takım ile oynadığımız maçta.
Zamanında Gürcistan ile berabere kaldık diye yer yerinden oynamıştı bakalım bu maç sonunda Terimciler ne yazacak köşelerinde. Son 2 senedir Malta,Moldova,Estonya,Macaristan,Bosna gibi takımlar bize kafa tutuyorlar hatta yeniyorlarda. Ne gerek var Belçika'ya , İspanya'ya.
Şu oluşturulan kadro Milli Takımımızın gelmiş geçmiş en kötü kadrosudur.
goosfraba
16.Ekim.2007, 06:53
Nerede formsuz futbolcu var toplanmış. Umarım bir daha bu hataya düşülmez.
Geçen maç sonunda dediğimiz gibi...
We love you Terim!!!
KaPaLı
16.Ekim.2007, 09:16
Çok yazık oldu gerçekten maç boyunca 11 kişi kendi sahasında kapanan takım vardı ama oyuna kafa toplarında etkili olacak Mehmet YIldız yerine Mevlüt girdi. Artık anlamayan kalmadı şu Mevlüt açık alan golcusu tamam yakalarsa atar, ama 11 kişi kapanan rakip karşısında Mevlüt hiçbirşey yapamazzzzz.
Bütün maç boyu stoperler sakatlanmasın diye dua ettim yedekte 1 tane stoper olmazmı yaa bu kadarmı aciz durumdayız
bySilver
16.Ekim.2007, 14:55
Bu takım o mahaLLe takımına tek forvet çıkarsın böyLe oLur. Dk 27 MevLüt oyunda e kardeşim baştan koysana şu adamı sanki takımında forvet yok Euro 2008 de gibisin geçti o günLer E be Fatih hoca ne diyeLim ki sana...
sakary Ali
16.Ekim.2007, 16:29
Dünya Kupasını unutalım Estonya gibi bir takımı yenemeyen takımdan hayır mı beklenmir.Şimdi İspanyada bize bir fark atar olur biter
shamur1
16.Ekim.2007, 16:40
Vay anasını ya...!
TFF, Milli Takımlar Teknik Direktörü’nün maaşını ikiye katlayarak 220 bin YTL’ye çıkardı. Tesisler konusunda da tam yetkili olacak Terim bugün öğleden sonra sözleşmesini 2012’ye kadar uzatacak imzayı atacak.
Maaşı ikiye katlandı
Levent Kızıl, bugün öğleden sonra yapılacak imza töreni ile Terim’in sözleşmesinin 2012 yılına kadar uzatılacağını ifade ederek, "Avrupa’nın ve ülkemizin gururu Fatih Terim gibi önemli bir teknik direktörle anlaşmanın gururu içindeyiz. Terim ile önemli projelerimiz var. Türk futboluna hayırlı olsun" dedi. Daha önce ayda 110 bin YTL alan Terim’in maaşının 220 bin YTL’ye çıkarılacağı ve tesisler konusunda da tam yetkili olacağı öğrenildi. Bu arada Terim’in İtalyan menajerinin, Türkiye ve yurt dışından gelen tekliflerin olumlu şartlar içermediği için Futbol Federasyonu’nun teklifini kabul ettiği ileri sürüldü.
sakary Ali
16.Ekim.2007, 16:54
ya saçmalamayın maasın iki kat çıkarmak adam zaten dünya kadar para kazanıyo 2 ayda bir maç yapıyo
Yazık yahu.. Üzülüyoruz böyle.
Sekopej
16.Ekim.2007, 19:45
Estonya'ya karşı bu kadar az hücum oyuncusu ile maça başlamak ne kadar doğru? Gerçi Halil pozisyonları değerlendirebilse herşey farklı olurdu ama değerlendiremedi.
Nuri'yi 2 maçtır görüyoruz, sahada varlığı ile yokluğu hiç belli olmuyor, bu nedenle oynatılmıyormuş demek ki, Halil desen onun da oynatılmıyorum diye hiç konuşmaya hakkı yok, Nihat, Tuncay geldiğinde yine yedek kulübesine döner.
Dün alınan sonuç bir rezalet ama ben karamsar değilim, bu takım İspanya'da İspanya'yı da yenebilir ve yenerse de şaşırmam. Yumurtanın kapıya dayanmasını bekliyoruz, dün maçın başında yeseydik 1 gol kesin kazanırdık maçı.:p
eXcitinG
16.Ekim.2007, 19:45
RezaLet, kepazeLik, hüsran, bu takımdan birşey oLmaz. Yahu Estonya kim ben anLadım. Maça öyLe bir başLadık ki karşımızda sanki BreziLya var. Yazık. Çok yazık.
Yine bize Hüsran eLemeLer. Hep ıkına mıkına gitmek zorundayız. Yapımız bu.
jarosik_61
16.Ekim.2007, 20:21
nerde fatih tekke soruyorum ve cevabını bilemiyorum,adam sakat değil son maç 3 gol atıyo 3de asist yapıyo kadroda yok.
daha öncede demiştim fatih terim ve yardımcıları süper lig maçlarını yerinden seyredebiliyormu.fatih terim istanbuldaki maçlarda görüyoruz öözellikle ali sami yendeki maçlarda başka maçlara gidiyormu misal kayseriye,bursaya yada başka bi yere gidip seyretmesi lazım.ya arkadaş f.capello her hafta sonu başka bir maçta inanamıyorum.
son olarak şenol güneş zamanında euro 2004 e gidememiştik letonya maçı sonrası yerden yere vuruldu adam bir kere olsunda basıını eleştirdimi,takımın başında olduğu zamanlar hiç yaptıklarıyla demeçleriyle gündeme oturdumu.hayır oturmadı ama kimseyede kendini beğendiremedi.
teknik direktörlüğünü beğenmediğim fatih terim için kritik 2 maç var ispanya karşısında bakalım neler olacak ozamana kadar köprünün altından çok sular akar
bySilver
16.Ekim.2007, 22:45
Türkiye ve yurt dışından gelen tekliflerin olumlu şartlar içermediği için Futbol Federasyonu’nun teklifini kabul ettiği ileri sürüldü.
Ben oLsm bende federasyonu kabuL ederim maaşım 2 katına çıkmış...
deniz.91
17.Ekim.2007, 01:31
İl yarı tek forvetle çıkarsan olacağı budur Terim aynı yanlışlara devam ediyor
Onurap
17.Ekim.2007, 02:22
İl yarı tek forvetle çıkarsan olacağı budur Terim aynı yanlışlara devam ediyor
Estonyayı değil tek forvet forvetsiz çıksak yenmemiz gerekirdi..F.terim bu puan kaybında sorgulanacak en son kişidir..Rakip kimdir yahu 4-4-2 4-5-1 fark etsin estonya estonya..
fmsmyrna
17.Ekim.2007, 02:22
Zaten 1. olamazdık şimdi 2.lik için oynayacağız ve büyük bir ihtimalle 2. olacağız pek birşey değişmedi benim için.
BlackEagle19o3
17.Ekim.2007, 03:22
Bütün suç Fatih Terim'de çıkardığı kadro kesinlikle yanlıştı.Zaten yaptığı yanlışlar en başından kadroyu açıklamasıyla belli olmuştu.Eksikler mahazeret olamaz yeneceksin Estonya'yı...!
scar face
17.Ekim.2007, 04:06
Fatih Terim taktiksel bir deha hiç bir zaman olamamıstır.Kımse de alıntı falan yapmasın bana...Maltayı,Estonyayı yenemeyen Ermenistan'ı ıkına ıkına yenen bi takımın teknik direktörü taktikten futboldan anlamaz bana göre...
Sadece iyi bir motivasyon ustası.Bu memlekette asgari ücret 450 ytl iken Milli takımlar patronu o kadar para alıyorsa bitmis bu işler ya lanet olsun...
Addolorato
17.Ekim.2007, 04:13
Fatih Terim taktiksel bir deha hiç bir zaman olamamıstır.Kımse de alıntı falan yapmasın bana...Maltayı,Estonyayı ıkına ıkına yenen bi takımın teknik direktörü taktikten futboldan anlamaz bana göre...
Sadece iyi bir motivasyon ustası.Bu memlekette asgari ücret 450 ytl iken Milli takımlar patronu o kadar para alıyorsa bitmis bu işler ya lanet olsun...
Estonyayı Maltayı Yenen Kim ? ....:)
scar face
17.Ekim.2007, 07:17
Estonyayı Maltayı Yenen Kim ? ....:)
Sinirden yanlıs yazmısım işte....yenemeyen olacaktı...Yoksa balık hafızalı değiliz Allaha sükür neyin ne olduğunu biliyoruz.
shamur1
17.Ekim.2007, 08:00
Estonyayı değil tek forvet forvetsiz çıksak yenmemiz gerekirdi..F.terim bu puan kaybında sorgulanacak en son kişidir..Rakip kimdir yahu 4-4-2 4-5-1 fark etsin estonya estonya..
Fatih Terim mi sorgulanacak en son kişi ?
Türkiye Milli Takımı diyoruz Türkiyespor yada Türkiye Sk ,Jk gibi bir kulüpten bahsetmiyoruz.
Transfer sorunu yok , yönetim derdi yok , oyuncular arasında çıkabilecek o niye fazla kazanıyor da ben az kazanıyorum derdi yok vs tek yapacağı iş Kaliteli , formda olan oyunculara Milli Takım formasını teslim etmek. Bu kadar mı zordur bu , Teknik adam olmayan fakat futbola biraz ilgisi olanlar bile şu dönem de daha iyi bir kadro kurarlardı buna eminim.
4 Maçta 5 gol atmışız yani sadece Ermenistan ve Estonya'dan daha fazla gol atmışız.
Mevlüt Erdinç , Batuhan , Halil Altıntop bu oyuncular ne kadar deneyim sahibi ? kaç gol atmışlar Milli Takım formasıyla ? Geçen M.Demirkol söyledi Trt de şu an ki kadroda 2-3 golden fazla gol atan oyuncu yok kadroda.
Bosna sadece Estonya'ya 7 tane atarken biz Estonya ve Ermenistan'a sadece 2 gol atabildik. E bu oyuncu seçimleriyle bundan fazlasını da beklememek lazım.
GeNç KaRTaL
18.Ekim.2007, 02:03
Maç öncesi rahat bir sonuç alacağımızı düşünüyordum fakat bu gerçekleşmedi maalesef.Zaten yapımız dolayısıyla hep kolay maçlarda zorlanıyoruz.Zor maçların takımı Milli takımımız.Ben elemelerde hiç bir zaman elimizi kolumuzu sallaya sallaya gittiğimizi hatırlamıyorum.Zaten katıldığımız turnuvalarda lider olarak gitmememiz bunun en büyük göstergesi.Evet şansımızı zora soktuk ama bu beni umutsuzlandırmıyor açıkcası.Çünkü daha önce bir çok kez yaptığımız gibi zoru başarırız gibi geliyor bana.Fakat Dünya Kupası 3.lüğünden sonraki gibi yine bizi hüsran bekliyorda olabilir.Ne olacağını hep beraber göreceğız.Fakat İspanya deplasmanında alınacak en kötü 1 puan beni şaşırtmayacak..
Maçın ilk yarısının bir bölümünü seyretme imkanım oldu.Fatih Terim'in kadro seçimi bencede yanlıştı.Zaten hiç bir zaman kadro seçimini beğenmedik,sanırım beğenmeyeceğizde.Ama şunuda söylemek lazım.Maçı seyredemedim fakat çok net pozisyonlardan yararlanamamışız.Bu goller yapılamıyorsa Fatih Terim ne yapsın? Öncelikli suç oyuncularda..Sonra suç elinde daha faydalı olacak oyuncuları seçme imkanı varken bunu kullanmayan Terim'de..