View Full Version : Fenerbahçe - Arsenal [ Şampiyonlar Ligi 3. Maç ]
goosfraba
20.Ekim.2007, 20:24
http://www.hizliresim.com/2008/10/20/1668.jpg (http://urlal.com/)
RaSenGan
20.Ekim.2007, 20:30
Fenerbahçe hiç ümit vermiyor bana.Avrupa'da farklı oynardı ama bu sezon Avrupa'da da çok kötü.Arsenal çok iyi bir kadroya sahip.Maçı Arsenal'ın alacağını düşünüyorum.
El Barto
20.Ekim.2007, 20:32
Ne yalan söyleyeyim bu futbolla fark olmaz umarım diye umut ediyorum, kazanmayı geçtim.
PesimiSTyLa
20.Ekim.2007, 20:36
Fb de durumlar cok kötü. Kocaeli gibi ligin en kötü takımını cok zor yendiler. Bu maclarda yaptıgın hataları Arsenal gibi bir takım affetmez ve facia yasayabilirsin. Macı Arsenal in kazanacagını düşünüyorum. Beraberlik alabilirse iyi bir iş basarmış olur Fb. Carlos kanadında acıklar vermeye devam ederse; Walcott gibi bir oyuncu orayı koridora cevirebilir ve Fb hiç hoş olmayan skor ile karsılasabilir...
scar face
20.Ekim.2007, 21:06
Umut etmeden olmaz macı kazanacağız her seye rağmen...
KaPaLı
20.Ekim.2007, 21:19
Yenilmemizi bekleyenleri maalesefki üzmeyeceğiz herhalde. Hiç umut vermiyor futbolumuz ama bellide olmaz. Top yuvarlaktır. Hull City kendi evinde Arsenal'i yendiyse bizde yenebiliriz
scar face
20.Ekim.2007, 21:38
Arsenal'den Fenerbahçe nostaljisi
21 Ekim Salı gecesi Devler Ligi kapsamında Şükrü Saracoğlu'nda Fenerbahçe'ye konuk olacak İngiliz ekibi Arsenal resmi internet sitesinde (Arsenal.com) Fenerbahçe ile 1979-1980 sezonunda oynadığı maça yer verdi. Geriye dönüş; Fenerbahce 0-0 Arsenal - 1979 başlıklı verilen haberde Fenerbahçe'nin o sezon mücadele ettiği kadrosunun resmine yer verilirken maçın içinden detaylardan bahsedildi.
3 Ekim 1979 yılında oynanan Kupa Galipleri Kupası 1.turu, rövanş mücadelesi 0-0 eşitlik ile sona ermişti. Londra'daki ilk maçı Arsenal 2-0 kazanmıştı. Öte yandan haberde 40 bin kişilik büyük atmosfere de dikkat çekilirken, Arsenal'in o gün gösterdiği mücadele için FIFA başkanı Stanley Rous'un "Bir İngiliz ekibinin deplasmanda şu ana kadar gösterdiği en iyi performanstı" ifadelerine yer verildi.
http://www.sporx.com/images/galeri/33/6852/B_da75fecc933dca0b80b11bd24f9f5144.jpg
Kaynak : Sporx.com
bay e-ko
20.Ekim.2007, 21:47
İnsanın diyesi gelmiyor ama rezil olmassak başarıdır şu duruma göre. İnşallah bizleri yanıltırlar ve yeneriz arsenali.
Onurap
20.Ekim.2007, 22:03
Sürpriz olmazsa Arsenal rahat alır maçı..
fenerbahce_1907
20.Ekim.2007, 22:14
Arsenal'de üç eksik!
Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Arsenal'de sakatlığı süren Kolo Toure, William Gallas ve Bacary Sagna forma giyemeyecek. Arsenal defansının en etkili isimlerinden Kolo Toure, son oynanan Everton mücadelesinde omuzundan sakatlandığı için Salı günü takımındaki yerini alamayacak. Bir diğer defans oyuncusu William Gallas ise ise Fransa milli takımı ile çıktığı maçta dizinden sakatlandığı için yine Fenerbahçe'ye karşı forma giyemeyecek isimler arasında.
Yine bir defans oyuncusu olan Bacary Sagna'da diz problemi devam ettiği için sarı lacivertlilere karşı forma giyemeyecek.
KaPaLı
20.Ekim.2007, 22:15
Cesc'in burnu kırık - van Persie'de milli takım haftasında sakat ama oynayabilecek durumda sanıyorum
Fernando Gago
20.Ekim.2007, 22:15
Toure Gallas çok büyük eksik Biraz özgüvenle oynarsak bu maçtan puan veya puanlar alırız Arsenal deplasmanlarda etkili bir takım değil
Şuan ki tabloda Arsenal çok rahat kazanır gibi duruyor. Fark olacak diyenlerinde oranı bir hayli fazla... Ancak Fenerbahçe'li oyuncular "ne hale geldik yeter" derlerse Arsenal'i perişan edebilirler.
JunkChorn
20.Ekim.2007, 22:22
Toure Gallas çok büyük eksik Biraz özgüvenle oynarsak bu maçtan puan veya puanlar alırız Arsenal deplasmanlarda etkili bir takım değil
Katılıyorum.
Yani Arsenal'in son zamanlardaki durumunu diğer takımlarla kıyasladığımda gerçekten korkutmuyor beni.
Çok genç takım olması hem iyi hem kötü.Ama puan alınmayacak takım değil.Ancak bişey daha var bu maç dönüm maçı değil olmamalıda..
Bu maçı yenersek herşey iyi mi?O tren bence kaçtı gitti..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Şuan ki tabloda Arsenal çok rahat kazanır gibi duruyor. Fark olacak diyenlerinde oranı bir hayli fazla... Ancak Fenerbahçe'li oyuncular "ne hale geldik yeter" derlerse Arsenal'i perişan edebilirler.
o cümleyi söylemediklerini mi düşünüyorsun abi?Eğer bu vakte kadar demedilerse bundan sonrada varsın söylemesinler:icon_razz:
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Arsenal`le 29 Yıl Sonra Yeniden...
Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu mücadelesinde yarın Arsenal ile karşılaşacak Fenerbahçemiz, bugüne dek Avrupa kupalarında İngiliz ekiplerle yaptığı 13 maçın 4’ünü kazandı. Takımımız, Avrupa kupalarında Şampiyon Kulüpler Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Kupası ve Kupa Galipleri Kupası’nda İngiliz ekiplerle toplam 7 kez eşleşti. İngiliz ekiplerle yaptığı 13 maçın 7’sinde yenilen Fenerbahçemiz, 2 maçta ise beraberliğe razı oldu.
Geçen sezon ünlü İngiliz ekibi Chelsea ile Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde karşı karşıya gelen Fenerbahçe, Kadıköy’de 2-1 yendiği rakibine deplasmanda 2-0 mağlup olarak elendi.
29 YIL SONRA
Fenerbahçemiz, 29 yıl sonra Avrupa kupalarında Arsenal ile karşı karşıya gelecek. İngiliz ekiple 1979-1980 sezonunda Kupa Galipleri Kupası 1. tur mücadelesinde eşleşen Fenerbahçemiz, deplasmanda 2-0 yenildiği rakibiyle İstanbul’daki maçta 0-0 berabere kalarak, kupadan elenmişti.
El Comandante
20.Ekim.2007, 22:57
Fenerbahce cok kötü oynuyor,oyuncularda mücadele ruhu yok.Arsenal´in bu macta rahat kazanacagini düsünüyorum.
Nedvedmania
20.Ekim.2007, 23:05
Fenerbahçe bu şekilde oynarsa Fark gelebilir. Bakalım ne olucak.
Sekopej
20.Ekim.2007, 23:21
Oyuncular bu maçın öneminde fakat bu maçı kazansak herşey düzeldi diyemeyeceğimiz gibi kaybetsek de herşey bitti diyemeyiz. Pek yorumum yok, sadece TV karşısına geçip maça bakmak istiyorum. Umut elbette var, umutları olmadan yaşayamazmış insan.:)
Semih yedek oturarak savunmaya ağırlık verip başlamalıyız maça. Geçen sene çok iyi uyguladığımız takım savunmasını yapamazsak işimiz çok zor.
Şu da var ki;
Neden olmasın?
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
20.Ekim.2007, 23:24
Hiç ama hiç umudum yok.Beraberlik olursa iyidir bence ki Arsenal'in rahat kazanacağını düşünüyorum.
Universal
21.Ekim.2007, 00:47
Oyunumuz oratada. Aragones farkında. Dünkü; takım ile yaptığı toplantıda Kocaelispor maçında ki gibi oynarsak fark yeriz demiş. Wenger bizi çözdüğünü belirtiyor. Fenerbahçe normal şartlarda kaybeder.
Tabii Fenerbahçe'li olduğum için bu maçı kazanmamızı istiyorum ve bu nedenle de ankette Fenerbahçe kazanır dedim. Geçen yılda Inter maçı öncesinde de böyle bir hava mevcuttu. Umarım gene aynı oyun ile aynı skoru elde edebiliriz.
bugra 1905
21.Ekim.2007, 00:56
Fenerbahçenin Yenilmemesi Lazım Ben Beraberlik Olabilir Diyorum
goosfraba
21.Ekim.2007, 01:03
MUHTEMEL 11
Fenerbahçe'nin Arsenal maçına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor: Volkan Demirel, Gökhan (Ali Bilgin), Edu, Lugano, Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Alex, Uğur, Semih, Guiza.
TR.CaPTaiN
21.Ekim.2007, 01:33
Emre bu maça yetişebilseydi güzel olurdu. Rakip Arsenal ve ortasahada rakibin pozisyonunu bozabilecek - ne kadar bozabileceği tartışılır - tek oyuncu Selçuk. Forvet hattında 2 kralın uyumu ve geriden Alex'in desteği ile gol ya da goller bulabiliriz fakat kalemizde göreceğimizden az mı olur fazla mı olur 90 dakika sonunda göreceğiz.
Varonil
21.Ekim.2007, 01:44
Avrupanın en önemli takımlarından birine karşı Çok zor bir sınav vereceğiz yarın akşam.Az da olsa bir umudum var,bu yüzden seyredeceğim bu maçı.
Ben de neden olmasın diyorum,ama işimiz çok zor.Allah yardımcımız olsun.
Uchiha Itachi
21.Ekim.2007, 01:46
Fenerbahçe inşallah geçen seneki gibi yüzümüzü güldürücek göğsümüzü kabartıcak tek dileğim bu galatasaraylı olarak.Umudum demiyorum dileğim diyorum çünkü Boromir'in bi sözü vardır bilen bilir;
''Umut bu topraklardan gideli çok oldu...''
Universal
21.Ekim.2007, 02:13
Tek forvet oynamalıyız. Bize ortasaha lazım olacak. Orta alanı ne kadar kalabalık tutarsak rakibi o kadar kilitleriz yoksa boş bir ortasahada Arsenal''lı oyuncuların ne yapacağını yazmak istemiyorum. Gelde arama geçen yılki Fenerbahçe'yi... Ah ah Appiah'ı göndermeyecektik.
maNga 33
21.Ekim.2007, 02:26
fener'in kocaelini yenmesi iyi oldu moral buldular ama Aragones taktiği oturtmalı yoksa fener en kötü sezonunu yaşayacak...
sakary Ali
21.Ekim.2007, 02:34
Fenerbahçenin işi çok ama çok zor Bu futbolla Arsenali yenmek kolay değil.Fenerbahçe 1-0 öne geçse bile Arsenal çevirir
Ama inşallah Fenerbahçe beni yanıltır ve aslanlar gibi oynar.Ve maçı kazanır
KaF KeF
21.Ekim.2007, 02:37
Kaybetsek bile 2 sene önce Newcastle maçında ki gibi kaybedelim..Bu maç artık birşeylerin dönüm noktası olsun...Ya da İnter maçı gibi olsun,gene Fark bekleyenleri şaşırtalım..Allah Yardım Etsin.:)Ne Demiş Ramon;
Hayat Varsa,Umut Vardır ..;)
GeNç KaRTaL
21.Ekim.2007, 03:26
Fenerbahçe bu sezon geçen sezonun aksine çok kötü bir performans sergiliyor.Geçen seneden eser yok neredeyse.Valla görünen şu ki Arsenal bu maçı rahat kazanır.Fakat futbol bu hiç bir maç oynanmadan kazanılmıyor.Her maç tahmin edildiği gibi sona ermiyor.Fenerbahçe puan yada puanlar alabilir fakat takımın gerçekten çok üst düzey bir performans sergilemesi gerekiyor.Bunu neden yapmasınlar diyede insanın aklına gelmiyor değil.Bakalım ne olacak.Hep beraber göreceğiz..
JunkChorn
21.Ekim.2007, 05:45
Herkes Arsenal rahat kazanır derken yani Arsenal'i favori gösterirken neden Arsenal bizi küçümsemesin?
Hiç umudum yok diyenlere gülüyorum!ortada bir 90 dakika var belki maçın başında bir kırmızı kart olacak yada kendi kalelerine bir gol..Umudum yok çok ağır bir düşünce bence.
Arsenal kazanır normal şartlarda ama futbol bu!
KaPaLı
21.Ekim.2007, 05:48
Aragones'in açıklamalarını dinleyen varmı ? Benim takımımda sizin tecrübesiz diye nitelediğiniz 20-21 yaşlarında ama 30-31 yaşındaki oyuncudan daha tecrübeli oyuncular var dedi. Gürhan'ı sağ açıkta düşünebilirde çünkü sezon başındada böyle birşey denemişti son Kocaeli maçındada Kazım'ın yerine almıştı Gürhan'ı
JunkChorn
21.Ekim.2007, 05:51
Aragones'in açıklamalarını dinleyen varmı ? Benim takımımda sizin tecrübesiz diye nitelediğiniz 20-21 yaşlarında ama 30-31 yaşındaki oyuncudan daha tecrübeli oyuncular var dedi.
Kimden bahsediyor sence?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Aragones'in ağustos ayında göreve başladığını vurgulayan Wenger, "Bir teknik direktörün başarılı olabilmesi için en az 6 ay gibi bir zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Biz 2 maçta yolluyoruz bunu anlatmak gerek((:
Arsene Wenger - Maç Öncesi Basın Açıklaması (http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=13435)
KaPaLı
21.Ekim.2007, 05:54
Uğur Arslan Kuru - Volkan Babacan - Gürhan Gürsoy - İlhan Parlak bunlar şampiyonlar ligi kadrosunda olan oyuncular + basın toplantısında Gürhan'da vardı
Nocna Mora
21.Ekim.2007, 05:59
Fenerbahçemizin Arsenal ile yarın yapacağı karşılaşma öncesinde Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger bir basın toplantısı düzenledi. Wenger, Fenerbahçe'nin çok iyi oyunculara sahip olduğunu belirterek "Yarın kaliteli bir takımla karşılaşacağız. Fenerbahçe gerek Türkiye Ligi, gerekse Şampiyonlar Ligi'nde bulunduğu yeri hak etmiyor. Yarın bunu kanıtlamak için var güçleriyle saldıracaklardır" ifadelerini kullandı.
Wenger, "Aragones'in baskı altında olması maçı nasıl etkiler" sorusuna, "Aragones'in baskı altında olduğunu duymadım. Zaten biz teknik direktörlerin yüzlerine baktığınız zaman sürekli baskı altında olduğumuzu görürsünüz" dedi.
Aragones'in ağustos ayında göreve başladığını vurgulayan Wenger, "Bir teknik direktörün başarılı olabilmesi için en az 6 ay gibi bir zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Fenerbahçemizin ofansif bir takım olduğunu ifade eden Wenger, "Alex gibi iyi bir top dağıtıcıları, İngiltere'de oynamış Emre Belözoğlu ve Kazım Kazım gibi yetenekleri ve Semih Şentürk ve Güiza gibi etkili forvetleri var. Roberto Carlos'u da saymak gerekiyor. Yarın iyi savunma yapmamız lazım" şeklinde konuştu
Wenger, bir gazetecinin "Aragones, İspanya Milli Takımı'nı çalıştırırken o zaman sizin oyuncunuz olan Henry ile bir olay yaşamıştı. Kendisini affettiniz mi" sorusuna, "Bu olayın ardından çok uzun bir süre geçti. Ve ondan sonra ben Aragones'le 2-3 kez görüşme şansı buldum. Kendisinin ırkçı yaklaşımları olmadığını çok iyi biliyorum. Aramızda da en ufak bir problem yok" yanıtını verdi.
Arsene Wenger ile birlikte basın toplantısına katılan ve Arsenal'in yarınki mücadeleye kaptan olarak çıkacak kalecisi Almunia ise kaptanlığın gurur verici olduğunu belirterek "Elimden geleni yapacağım. Takımdaki en eski oyuncu olmamama karşın kaptan olacağım için çok mutluyum ve kalemi en iyi şekilde savunmaya çalışacağım. Sahaya kaptan olarak çıkmak benim için herhangi bir baskıyı doğurmayacak. Takımı olabildiğince iyi yönlendirip puan veya puanlar alabilmek için savunmamı iyi organize edeceğimi umuyorum" ifadelerini kullandı.
İlk 20 dakika gol yememek için çaba sarf edeceklerini vurgulayan Almunia, "Fenerbahçe'nin atak başladığını düşünürsek yoğun bir taraftar baskısıyla sıcak bir atmosferde ilk 15-20 dakika üzerimize geleceklerdir. O süreden sonrasının daha iyi olacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-10-20_arsenal1.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-10-20_arsenal2.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-10-20_arsenal3.jpg
Universal
21.Ekim.2007, 06:15
Wenger zaten iyi bir teknik drektör. Fenerbahçe'yi çözdüğü ortada ama; Kiev'in bu takımda bir puan almışken bizim mutlaka üç puan almamız gerekiyor.
Gürhan Gürsoy bu maçta ilkonbirde Kazım'ın yerinde oynamasından yanayım. Normal sol kanat oyuncusu ama; ortasaha da her yerde oynayabiliyor. Genç bir oyuncu ama; hırsı ile mutlaka takıma katkısı olacaktır.
Uğur Boral, umarım Sevilla'da oynadığı gibi oynar ve son dakikaya kadar sahada kalıp kim olduğunu gösterir. Güiza veya Semih mutlaka girdikleri her pozisyonları gole çevirmek zorundalar. Başka altarnatifimiz yok. Alex ve R.Carlos her duran topu gol yaparlsa çok kıyak olacak. Çünkü; bu maçtaki en büyük avantajımız olacak.
Rakip takım ilk yirmi dakikadan korkuyor. Biz ne yaparsak o dakikada yapmalayız. Eğer gol atıp öne geçersek rakip takımı strese sokabilir ve taraftarımızn verdiği güç ilede takımdaki herkesin elinden geleninin fazlasını yaparak skoru lehimizde bitirebilriiz.
TR.CaPTaiN
21.Ekim.2007, 06:48
Robin van Persie Fenerbahçe'yle oynayacakları karşılaşmada muhteşem bir atmosferin kendilerini bekliyor olacağını ancak bunun oynamalarına engel olmasına izin vermeyeceğini söyledi.
Arsenal'ın yıldız oyuncusu Robin van Persie, salı günü Şükrü Saracoğlu'nda muhteşem bir atmosferin olacağını ama bunun kendilerini etkilemelerine izin vermeyeceğini dile getirdi.
Hollandalı yıldız basın toplantısında şunları söyledi: " Çok zor olacak. O taraftarların önüne çıkma deneyimin bir kaç yıl önce yaşadım ve tek kelimeyle inanılmazdı. Çok agresif bir taraftar ama bu da onların tarzı. Atmosferle başa çıkmasını bilmelisiniz. Bizim için iyi bir test olacak ama biz oyundan keyif almaya çalışacağız''
Goal.com
scar face
21.Ekim.2007, 06:49
''Nefes aldığınız sürece ayaktasınız.'' demişti Zico Gsye yenilip sampiyonluğu kaybettiğimizde o gün ona cok kızgın olmama rağmen bu sözü beni çok etkilemisti...Şimdi bunu ben söylüyorum macı alacağız buna inanıyorum 50 bin kişinin önünde Dünyanın hiç bir takımı fark falan atamaz komik olmayalım...
JunkChorn
21.Ekim.2007, 06:54
Wenger zaten iyi bir teknik drektör. Fenerbahçe'yi çözdüğü ortada ama; Kiev'in bu takımda bir puan almışken bizim mutlaka üç puan almamız gerekiyor.
Gürhan Gürsoy bu maçta ilkonbirde Kazım'ın yerinde oynamasından yanayım. Normal sol kanat oyuncusu ama; ortasaha da her yerde oynayabiliyor. Genç bir oyuncu ama; hırsı ile mutlaka takıma katkısı olacaktır.
Uğur Boral, umarım Sevilla'da oynadığı gibi oynar ve son dakikaya kadar sahada kalıp kim olduğunu gösterir. Güiza veya Semih mutlaka girdikleri her pozisyonları gole çevirmek zorundalar. Başka altarnatifimiz yok. Alex ve R.Carlos her duran topu gol yaparlsa çok kıyak olacak. Çünkü; bu maçtaki en büyük avantajımız olacak.
Rakip takım ilk yirmi dakikadan korkuyor. Biz ne yaparsak o dakikada yapmalayız. Eğer gol atıp öne geçersek rakip takımı strese sokabilir ve taraftarımızn verdiği güç ilede takımdaki herkesin elinden geleninin fazlasını yaparak skoru lehimizde bitirebilriiz.
Güzel analiz etmişsin de bende bizim ilk 20 dakikada her ingiliz takımının yapacağını yapmasından korkuyorum:))
İşimiz zor.
Yalnız farkında mısınız bilmiyorum ama yaptığımız her takımın oyuncuları atmosferden bahsediyor. Hele bir kere gelen hiç unutmuyor orası çok sevindirici. Yani tek maçta 2-3 adamın söylemiyle değil. Toplam 15 maçta 25-30 tane adamın söylemiyle..
krALEX1907
21.Ekim.2007, 08:04
Geçen sene İnter maçı öncesi aynı şu durumdaydık,deplasmanda kaybedilen puanlar,oyuncuların formsuzluğu v.s v.s ancak o inter maçında Vederson çıktı döktürdü,Carlos eski Carlos gibi oynadı,Lugano İbrahimoviç'e kaleye şut attırmayı bırakın top bile aldırmadı,Volkan bütün yan topları topladı,Alex harikalar yarattı,Deivid çoşturdu. şimdi diyeceksinizki ozaman Aurellio,Deivid,Vederson vardı. bende diyorumki şimdi de sahaya 11 kişiyle çıkacağız ve onlarında 2 eli 2 ayağı var bu oyuncularımızın üstünde baskı yaratacağımıza destek verirsek herşey daha güzel olabilir :)
extensor
21.Ekim.2007, 08:13
Arsenal'de kimlerin oynayıp kimlerin oynayamayacı çok problem değil. Maçın skorunu sadece ama sadece Fenerbahçe'nin sistemi ve Adebayor'un bugün ki gol performası belirleyecektir.
Fenerbahçe'de özellikle bu ortasaha göbeği varken bu kadar hızlı oynayabilen bir takımı durdurma umudu olmaması gerekir.
Maça kocaeli 11 ile başlanırsa 0-5 ten 0-10 kadar her türlü skoru beklerim ben.
krALEX1907
21.Ekim.2007, 08:22
Alex'in çok koşması lazım bu maçta.Kocaelispor maçında kendisini fazla göstermedi umuyorumki kendisini bu maça saklamıştır ve hazırlamıştır.
Aragones halen Alex'i orta sahada oynatma konusunda ısrarcı sanırım. Tamam, Semih forvet arkası serbest oynadığı zaman da etkili ancak forvette de çok etkili. Ben Aragones olsam Kazım'ı veya Uğur'u yedek bırakır, "Maldonado-Selçuk-Kazım veya Uğur'dan biri" orta sahası ile başlarım. Kazım oynamazsa Maldonado sağ kanada yakın orta saha gibi oynar. Uğur oynamazsa Selçuk sol kanada yakın orta saha gibi oynar. Onların önüne Alex'i koyar, Alex'in önüne de Semih ve Güiza'yı koyarım. Semih ve Güiza çok iyi anlaşıyorlar. Hangi kanattan atak yapılırsa ona göre pozisyonlarını çok rahat alırlar. Rakibin defansından 3 kişi eksik. Bunu ancak bu şekilde kullanıp rakibi yenebilir Fenerbahçe.
Aragones basın toplantısında Arsenal'in kontra atak yapan bir takım olduğunu, kontra atak yapmaları engellendiğinde rakibi yenmenin mümkün olacağını söyledi. Bu şu demek: Biz defansif oynayacağız, rakibe kontra şansı vermeyeceğiz. Aragones defansif oynayarak Fenerbahçe'ye hiçbirşey katamaz. İddaa ediyorum, yarın Fenerbahçe defansif oynadığı takdirde çok atak yiyecek, çok da gol yiyecek.
Maç için skor tahminim 1-4 veya 0-4.
JunkChorn
21.Ekim.2007, 09:33
Bu şu demek: Biz defansif oynayacağız
Bence bu o demek değil , biz kontrollü oynayıp rakibe bu şansı vermeyeceğiz demek.
extensor
21.Ekim.2007, 10:46
hayır o demek değil. Stoperleri hiç çıkarmayacağız. Savunmayı çok geride kuracağız. Önünde Selçuk ve Deniz gibi alan daraltan, orta saha pres i yapan güçlü ve uzun adamları kullanacağız. Faul yapacağız sık sık. Seyirci berbat bir maç izleyecek. Oyun sık sık duracak. Tempoyu düşüreceğiz. O baskı altında da Arsenal'i kendi silahıyla vuracağız. Güiza- Uğur ve Burakla kontra atak deneyeceğiz.
Bu bir düşüncedir. Tutması için. Fenerbahçe beklerinin çok iyi oynaması kenar orta ile takımın boğulmasına izin vermemesi gerekir.Mesela beklerde stoper kökenli adamlar kullanılabilir. Deniz ve Selçuğun ayakta kalması karambol topları toplaması gerekir ve uzaktan şutlara izin vermemesi gerekir. Deniz ve Selçuk bu açıdan sorun yaratmaz sanıyorum. Hepsinden önemlisi Adebayor'un hava hakimiyetini kesmek gerekir. Bunuda Volkan'ın hava hakimiyeti ile ve lugano edu selçuk ve deniz ile çözmeyi düşünecektir. Yardımlaşarak.
Sekopej
21.Ekim.2007, 18:22
Deniz Şampiyonlar Ligi'inde oynayamıyor.
Arsenal tarafı maçı ve rakibi ciddiye alıyor, bu bizim açımızdan sıkıntı yaratacaktır, yoksa ülkemizde olduğu gibi düşünseler ve 4-5 atarız havasında olsalar daha rahat olurduk.
4-5 olunacak bir maç olmaz sanırım. Mutlaka takım savunmasını iyi yapmalıyız. Savunmayı iyi yaparsan zaten devamı geliyor. Geçen sene yediğimiz çoğu gol bireysel hatalardan kaynaklanıyordu. Aragones dün Semih geriden geldiğinde daha etkili oluyor dedi, Alex yine Selçuk'a yakın oynayacak. Kazım'la mı başlayacak yoksa Gürhan'la mı bunu merak ediyorum. Gürhan da Arda gibi, sağ tarafta oynarsa daha başarılı olur. Arda sağa doğru çalım atan bir oyuncu ve sol kanatta rakibini geçtiğinde önünü boşaltmış oluyor, Gürhan da tam tersi sola doğru çalım atıyor ve sağ tarafta oynaması Kazım'ın yerine oynaması daha iyi olacaktır.
Gökhan'ın yerine Ali Bilgin oynarsa neler olur acaba? Bu şekilde bir dizilişle takım savunması nasıl yapılır, bunlar da merak ettiğim sorular...
hayır o demek değil. Stoperleri hiç çıkarmayacağız. Savunmayı çok geride kuracağız. Önünde Selçuk ve Deniz gibi alan daraltan, orta saha pres i yapan güçlü ve uzun adamları kullanacağız. Faul yapacağız sık sık. Seyirci berbat bir maç izleyecek. Oyun sık sık duracak. Tempoyu düşüreceğiz. O baskı altında da Arsenal'i kendi silahıyla vuracağız. Güiza- Uğur ve Burakla kontra atak deneyeceğiz.
Bu bir düşüncedir. Tutması için. Fenerbahçe beklerinin çok iyi oynaması kenar orta ile takımın boğulmasına izin vermemesi gerekir.Mesela beklerde stoper kökenli adamlar kullanılabilir. Deniz ve Selçuğun ayakta kalması karambol topları toplaması gerekir ve uzaktan şutlara izin vermemesi gerekir. Deniz ve Selçuk bu açıdan sorun yaratmaz sanıyorum. Hepsinden önemlisi Adebayor'un hava hakimiyetini kesmek gerekir. Bunuda Volkan'ın hava hakimiyeti ile ve lugano edu selçuk ve deniz ile çözmeyi düşünecektir. Yardımlaşarak.
Arsenal'e karşı savunmayı geride kurup rakibin futbol oynamasına izin vermek de çok mantıklı değil bence. Adebayor gibi kuvvetli ve uzun bir forvete sahipler. Geçen sene Sevilla maçında Kanoute'nin attığı golü hatırlatmak isterim. Edu tutuyordu o pozisyonda onu yanlış hatırlamıyorsam, havadan güzel bir pas geldi, Kanoute göğsü ile çok rahat kontrol etti, döndü, rahatça vurdu ve golü attı. Ayrıca Adebayor'un çevresinde oynayan topsuz alanda çok iyi ve hızlı oyunculara sahipler. Servet gibi bir stopere sahip olsalar nispeten doğru olur senin mantığın Sinancığım. Bence önemli olan rakibin oyun kurmasını engellemek. Bunu da orta sahada iyi basan bir kadro ile yapmak mümkün. Ayrıca Semih ve Güiza da yeri geldiği zaman iyi alan parselleyen, defansı oyun kurarken rahatsız edebilecek forvetler.
a.arıcı-11
21.Ekim.2007, 18:44
Açıkçası ben geçen sen olduğu gibi bir anda küllerimizden doğup Inter'i perişan ettiğimiz gibi bir futbol beklemiyorum.Çünkü eldeki malzeme belli.Şu an takımda ön libero mevkisi bomboş.Takım savunması diye bir olay yok.Rakibin neredeyse her atağı pozisyon ve rakip Arsenal.İşimiz çok zor ama imkansız olarak görünüyor.Herkes bir ünlünün sözlerini söylemiş bizde bu modaya uyalım o zaman.
''Gerçekçi ol,imkansızı iste''
Ernesto Cheguevera
extensor
21.Ekim.2007, 19:24
Ahh evet Deniz'in olmadığını unutmuşum bu çok kötü işte. İlhanım söylediklerine aynen katılıyorum. Fenerbahçe savunması (Lugano - Edu'lu olan) kendinden uzun ve hava hakimiyeti daha yüksek santraforlara karşı hep sıkıntı yaşamıştır. Nitekim Gökhan Gönül oynarsa sağ kanattanda çok atak yiyecektir Fenerbahçe. Sol kanattan zaten atak yiyecek. Böyle olduğundan maçın skorunu Adebayor'un bugünki gol performası belirler diyorum.
Ayrıca Fenerbahçe maça tek önlibero başlarsa bu şey gibi olur. 10 kattan betona atlayıpta ölmemeyi beklemek gibi.
Selçuk'tan başka da sağlam basan bir önliberosu yok takımın. Maldonado'da mutlaka yanına monte edilmeli. Yada ne biliyim 4-3-1-2 oynasınlar. İllede Güiza Semih ikilisini bozmayız diyorlarsa. mlc de gürhan mrc de maldonado, dm de selçuk oynasın. Ama bu seferde Arsenal bekleri uçar o boşluklardan.
Vallahi hani bir atasözü vardırya "İki ucu çıkmaz sokak" diye. Bu sokağın değil iki ucu, hiç bir ucu hiç biryere çıkmıyor arkadas. sanki okyanusun ortasında küçücük bir ada da kalmak gibi.
JunkChorn
21.Ekim.2007, 19:40
Sinan 4-3-1-2'de çift ön libero kullanarak Selçuk-Maldonado gibi (yada kim varsa) yanlarında Gürhan/Uğur'dan birisini kullansa , Gürhan olursa sağa destek , Uğur olursa sola destek tarzında bu şekilde önde Alex ters tarafı kapatacak şekilde.Semihe de boş alan yaratır bu şekilde.
Demek istediğim şu aslında , çift ön libero ve çift kanat ile oynarsa takım Alex/Guiza/Semih'ten birisi kenarda kalacak.Semih'in performansı ortada!Guiza bence yapması gerekenleri yapıyor.Böyle bir maçta Alex'i kesmek çok yanlış olacağına göre.ortaya tek sistem çıkıyor 4-3-?-? 1-2 yada 2-1 tarzında da deneyebilir.
Semih ve Alex takım savunmasında kanatlara çekilir.Çok daha etkili olabiliriz diye düşünüyorum.Arsenal'de ki 3 eksik gerçekten avantaj!Ne olursa olsun bir ŞL maçında yanyana az oynayan oyuncuların bulunması bence iyidir.
Wenger'in dediğinin aksine maça onlar üstün başlar,mutlaka Porto maçını izlemişlerdir..Eğer dengeyi 15. dakikada kurmuş olursak puan alabiliriz diye düşünüyorum.
extensor
21.Ekim.2007, 20:04
Ben Semih, Güiza, Alex üçlüsünden birisinin saf dışı kalması gerektiğini düşünüyorum. Buda diğerlerine nazaran çok daha sınırlı yetenekleri olan Semih'tir. Bugün Güiza 1-2 ay alışım süreci geçirmiştir. Ben Kocaeli maçını izledim. İlk yarıda gögüsüyle önüne alıp vole vurduğu pozisyon ve İkinci yarıda attığı goller varya. İşte o golleri bu ligte senelerdir atan adam yok. Atacak adamda yok. Mesela bir Baros'ta farklı, daha önce pek izlemediğimiz tarzda goller atacak ama Güiza biraz daha özel olacak. Çünkü böyle soğukkanlılık biraz zor bulunur bir adamda.
Şahsen bir Galatasaraylı olarak Güiza' mı? Baros'mu deseniz? Güiza derim. Güiza'nın çok daha soğukkanlı olması ve çok daha iyi son vuruş özelliğinin olması göze batıyor. Baros'tan üstünlüğünün kanıtıdır bu iki özellik.
Semih ise bu isimlerin arasında bir alt sınıf olur ancak.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada 4-4-1-1 en iyisi sanırım. Maçta bu sayede 1-2 veya 1-3 gibi bitebilir. Gürhan gibi tecrübesiz bir isim bu maçta düşünülmemeli. Gerets zamanında Mehmet Topal'ı Liverpool maçında oynatmıştı. Çok kötü etkilemişti bu Topal'ı da maçıda.
JunkChorn
21.Ekim.2007, 20:16
Güiza derim. Güiza'nın çok daha soğukkanlı olması ve çok daha iyi son vuruş özelliğinin olması göze batıyor. Baros'tan üstünlüğünün kanıtıdır bu iki özellik.
Guiza'nın soğukkanlılığını tartışırız.Ama Guiza kesinlikle Baros'tan daha çalışkan ve daha çok koşuyor.
Gürhan biyerlerden başlamalı..Tam dibe vurmuş iken yapacak bişey yok.
batuhanry
21.Ekim.2007, 22:03
Fenerbahçe bu maçı alacak. :) Yanlız biz yine izleyemeyeceğiz sanırım. :o
JunkChorn
21.Ekim.2007, 22:06
Verir yine bir kanal..
KaPaLı
21.Ekim.2007, 22:09
Fenerbahçe bu maçı alacak. :) Yanlız biz yine izleyemeyeceğiz sanırım. :o
Nasıl yani :icon_confused: maçı star vermiyomu ?
BeeTLeJuiCe
21.Ekim.2007, 22:15
Fenerbahçe'de de Sağ bek sorunu var Önder ve Gökhan sakattı en son. Sanırım orada Ali Bilgin başlayacak.
Alex Semih Güiza üçlüsünün herkes gibi bende kesilmemesi gerektiğini ve Alex'in forvet arkasında oynamasını istiyorum. Uğur bu maçta maksimum 70 dakika oynar, ondan sonra oyundan düşer. Uğur yerine başka bir oyuncu ile başlayıp Uğur'u ikinci yarı oyuna alırsak bence daha faydalı olur. Selçuk Maldonado Kazım(Gürhan) 3lüsü bence maça başlar. Gürhan ile başlayacağını pek düşünmüyorum ama yinede süpriz yapar belki Aragones.
Maçın durumuna göre Alex ortasahaya gelir Uğur ve Kazım kanatlara geçer.
Herşeye rağmen bu maçtan umudum var. 1-0 olsun bizim olsun diyorum. Kaybetsek bile rezil olmadan bize yakışır, geçen senenin çeyrek finalistine yakışır bir futbol ortaya koyalım. En azından göze hoş gelen bir şekilde oynayalım...
Maç Star'da fakat maç saatinde uydu'dan izleyenler için yine Biss şifre konulacak.
Nedvedmania
21.Ekim.2007, 22:39
Maç starda ama uyduda yani şifreli. Sizde uyduyu çıkarın anten takın öyle izleyin. Ben öyle yapacağım :)
BeeTLeJuiCe
21.Ekim.2007, 22:53
Azeri ANS TV'de var yine yayın. Ordan izleyebilirsiniz.
a.arıcı-11
21.Ekim.2007, 23:36
az önce bizim büfeci Mesut Abi maç için tam Yurdum İnsanı dertecek bir yorum yaptı.Aynen yazıyorum.
''Abdullah ilk maçta bizim işler kötüydü Ramazan ayı bizi mahvetmişti Fener yenildi.İkinci maç Bayramdı gene işler biraz toparlanmıştı ama genede tadı tuzu yoktu berabere bitti ama bu gün işler çok iyi bu maçı kesin alacaz git iddaada şansını dene'' dedi.
Dakikalardır ona gülüyorum.Ama inşallah dedikleri çıkar:p
IcedEarth
21.Ekim.2007, 23:37
Fenerbahçe'nin işi gerçekten inanılmaz zor, ama imkansız değil.
KaPaLı
21.Ekim.2007, 23:37
Arsenal Taraftar forumlarında geziyorum hiçbiride biz kesin kazanırız demiyolar. Hepside geçen sezon Chelsea maçında tribünden etkilendiklerini ve kolay lokma olmayacağımızı düşünüyo.
Gallas-Toure-Sagna kesin yoklar
Almunia, Song, Silvestre, Clichy, Eboue, Fabregas, Denilson, Nasri*, Diaby, Walcott, Van Persie, Adebayor, Fabianski, Vela, Ramsey, Gibbs, Hoyte, Bendtner*, Djourou*.
Yanında * olanlar maç saatinde belli olacak oyuncular
a.arıcı-11
21.Ekim.2007, 23:47
maç saatinde belli olacak oyuncular genelde oynarlar.
Ah ah geçen seneki takımımız olsaydı herkes evire çevire yeneriz derdi.Helede 4 savunma oyuncusun 3'ü yokken.Ah ulan Ah.
Aşk-ı Şehir
21.Ekim.2007, 23:54
Maça Fenerbahçe açısından olumlu bakayım diyorum bakacak bir sebep bulamıyorum. Ama ümit ederim ki Fenerbahçe bu maçtan puan ve ya puanlar alır ve bizi mutlu eder.:)
IcedEarth
21.Ekim.2007, 23:58
Savunma göbeği aslında çok zayıfmış onlarda. Bir şansı olabilir bu durumda Fenerbahçe için.
KaPaLı
22.Ekim.2007, 00:05
Savunma göbeği aslında çok zayıfmış onlarda. Bir şansı olabilir bu durumda Fenerbahçe için.
Song (Djorou)-Silvestre oynayacak defansın ortasında, Sağda Eboue Solda Clichy
MaTRaKaN
22.Ekim.2007, 03:31
Fenerbahçe için dönüm maçı olmayacaktır bence.Fener Uefa'ya gidebilmesi için şu 2 Arsenal maçından puan çıkarsa iyi olur ama çıkaramaz ise herşey bitmiş değil.Ben Galatasaray'lı olmama rağmen bu maçta Feneri sonuna kadar destekliyorum.Çünkü Avrupa'da hangi takım olursa olsun Türkiye ismini duyursun yeter..
Bordo61Mavi
22.Ekim.2007, 03:36
Icimde bi umut var, ondan maci gidip izlicem.
Burda arkadaslar toplandik maci izlemeye gidioz ingilizlerin ortasinda. Ins yuzumuz bu sefer gulecek ben Fenerbahceden bi yerde patlama bekliyorum, o yer bugun Sukru Saracoglu olsun
IcedEarth
22.Ekim.2007, 04:04
Song (Djorou)-Silvestre oynayacak defansın ortasında, Sağda Eboue Solda Clichy
Gallas ve Toure olsa daha mı iyi idi abi :)
Tecrübe ve fizik gücünün çok önemli olduğu bir mevkiide iki oyuncu da tam tanıma uymuyor, Silvestre de bence çok iyi bir savunmacı değil, Fenerbahçe bu maçtan puan alabilir eğer Güiza ve Semih etkili olursa.
Universal
22.Ekim.2007, 04:09
İddaa'da Fenerbahçe'ye verdim hadi hayırlısı...
scar face
22.Ekim.2007, 04:22
Kadroya bak Kazım'ın yerinde Maldonado var napcaz biz bu dedeyle:S
TR.CaPTaiN
22.Ekim.2007, 04:30
FENERBAHÇE:
Volkan Demirel
Gökhan
Edu
Lugano
Roberto Carlos
Maldonado
Selçuk
Alex
Uğur
Semih
Güiza
ARSENAL:
Almunia
Eboue
Silvestre
Song
Diaby
Clichy
Nasri
Denilson
Fabregas
Walcott
Adebayor
KaPaLı
22.Ekim.2007, 04:34
4-3-1-2 gibi oynuyoruz herhalde. Gökhan ileri çıktığında Selçuk orayı kapatırsa iyi olur yoksa çok açık veririz
batuhanry
22.Ekim.2007, 04:35
Van Persie'nin olmaması çok güzel oldu. Savunmaları da zayıf gözüküyor. Neden olmasın ? :)
Bu arada ANS Group adlı Azeri kanalı hala maç yayınına başlamadı. :o
Addolorato
22.Ekim.2007, 04:37
Hayret Arsenal defansif kadro çıkarmış sahaya fenerbahçe korkak oynamazsa bu maçı kazanır
Universal
22.Ekim.2007, 04:38
Fenerbahçe büyük ihtimalle kanatsız oynayacak veya Maldonado gibi bir ismi sağ kanat olarak kullanacaz. Hadi hayırlısı... Bir inancım vardı oda gitti Maldonado'dan sonra...
KaPaLı
22.Ekim.2007, 04:40
VanPersie olsaydı keşkede Walcott olmasaydı :) Walcott hızıyla savunma dengesini çok bozabilen bir oyuncu dikkat etmek lazım
BeeTLeJuiCe
22.Ekim.2007, 04:41
Volkan
gökhan lugano edu carlos
maldonado selcu
semih alex uğur
güiza
Semih sağ tarafa yakın oynayacak o içeri girdiğinde boluğu Gökhan ve ön liberolardan biri ile doldurmaya çalışacağız. Geçen seneki Deivid rolünü üstlenecek bence. Tabi bu bi umut :D
Her ne kadar içimde bir sıkıntı olsada güveniyorum takımıma, En azından güzel bir oyun oynayalım...
Universal
22.Ekim.2007, 04:48
Çubukluları Giydik Bekliyoruz...
This is Kadıköy, There is no way out!!!
Maça üst verdim umarım Fenerbahçe gollü bir şekilde kazanır.
KaPaLı
22.Ekim.2007, 04:51
The Rising Sun OVER EUROPE!!!!
Hadi Fenerbahçem al şu maçı. Artık az bir zaman kaldı maça!!!
RaSenGan
22.Ekim.2007, 04:57
Star'daki dizilişe göre Alex DM oynuyor.:D
batuhanry
22.Ekim.2007, 04:59
Ya ANS'ye bir haller oldu. Of ya başlarım böyle işe...
KaF KeF
22.Ekim.2007, 05:01
Aynen..Ans de sinyal yok..:S
PesimiSTyLa
22.Ekim.2007, 05:02
Çubuk anteni taktık karıncalar esliğinde izliyoruz bakalım.
RaSenGan
22.Ekim.2007, 05:09
Vaay bizim Song'un yeğeni oynuyomuş maçta :D
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Adebayor 1-0 yaptı maçı.Dakika 10.
RaSenGan
22.Ekim.2007, 05:11
30 saniye sonra 2-0 oldu :S
RaSenGan
22.Ekim.2007, 05:13
Acilen toparlanmalı ve bir gol atmalı Fenerbahçe.Moral lazım takıma.
RaSenGan
22.Ekim.2007, 05:19
Gol geldi Semih.Bu gol büyük moral olacaktır Fenerbahçe için.
KaF KeF
22.Ekim.2007, 05:19
Goooolll.Be Gool..D.Guiza
RaSenGan
22.Ekim.2007, 05:21
Diaby attı 3-1 oldu.Tam umutlanmışken yine tüm umutlar söndü.:S
Nedvedmania
22.Ekim.2007, 05:32
Spiker komedi ya :)
Fenerbahçe çok kötü oynuyor. 3-2 oldu ama gol ofsaytten olduğu için verilmedi. Eğer gol sayılsaydı belki fener daha iyi oynamaya başlardı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada gol guiza nın değil Diaby e yazıldı.
Addolorato
22.Ekim.2007, 05:34
Savunmada En Son İsim Guiza ...
Gncl1905
22.Ekim.2007, 05:34
Spiker komedi ya :)
Fenerbahçe çok kötü oynuyor. 3-2 oldu ama gol ofsaytten olduğu için verilmedi. Eğer gol sayılsaydı belki fener daha iyi oynamaya başlardı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada gol guiza nın değil Diaby e yazıldı.
Silvestre olmasın o ;;)
KaF KeF
22.Ekim.2007, 05:40
Birazda Şans OLacak ..
Lionel Andres Messi
22.Ekim.2007, 05:40
alex nefiss bir pas güiza mükemmel vurdu direği sıyırdı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
hayır güiza:S
KaF KeF
22.Ekim.2007, 05:43
Kazım nerde Kazım!
batuhanry
22.Ekim.2007, 05:46
Fenerbahçe atacak gibi, radyodan dinlediğim kadarıyla...
Derken ilk yarı bitti...
PesimiSTyLa
22.Ekim.2007, 05:47
Walcott un pozisyonu ofsayt degildi. 4. golü yemekten kurtardı hakem. İlk yarı 3-1 sona erdi.
RaSenGan
22.Ekim.2007, 05:48
Fenerbahçe'de sağ bek yok sağ bek.Gökhan Mr,Amr,Amc oynuyo Dr oynamıyo.Soldan çok geliyorlar çok.
Fietra 10
22.Ekim.2007, 05:48
Fenerbahçe yarı sahasındaki hakem çok kötü ikinci yarı aynı bayraklar Fenerbahçe'ye kalkmaz umarım ..
Nocna Mora
22.Ekim.2007, 05:50
Gökhan Gönül sanki yok gibi Guiza ise en çok çabalayan isim ama son vuruşlarda şanssız. 2.yarı umarım hayırlı geçer
BeeTLeJuiCe
22.Ekim.2007, 05:51
Sahada hiç bir yararları olmayan Selçuk, Maldonado, Carlos çıksın yerine ne kadar forvet varsa girsin. En azından gol şansımız artar.
bu 3 isim dışında iyi oynuyoruz. Birazda Edu da arıza var onun dışında iyiyiz. kötü olsan kaç yicektik ayrı bir merak :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Gökhan Gönül sanki yok gibi Guiza ise en çok çabalayan isim ama son vuruşlarda şanssız. 2.yarı umarım hayırlı geçer
Gökhan Gönül yokmu, adam daha ne yapsın yahu. :)
Sağ bek'ten daha beklentin nedir :)
Bu güiza gerçek bir yıldız yahu:) Ama o kadar sönük eleman arasında gerçekten yazık oluyor. Harcanıyor.. 75 metre deparla top aldı hayran kaldım.. Tuncay gibii..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ayrıca edu çok kötü.. lugano resmen tek dc gibi oynuyor..
Nocna Mora
22.Ekim.2007, 05:57
Yani Gökhan GÖnül yokan kastım orta yapmayı unutmuş :) Ayrıca Maldonado ve Selçuk yoksa DMC'ler de yok demektir ki bu büyük bir sorun olur :)
goosfraba
22.Ekim.2007, 05:58
Onların ortasaha da yaptığı pas trafiğini biz yapamıyoruz. 2 dmc 1 amc üstelik dmcler şampiyonlar ligi için vasıfsız oyuncular hatta lig için bile. Selçuk ve Maldonado'nun yapabileceği hiç birşey yok çünkü kapasiteleri belli ve sınırlı oyuncular. Devre arasında bu oyunculardan daha iyisine sahip olmalıyız.
scar face
22.Ekim.2007, 05:58
ANS den haber yok mu ???
Rezil kepaze işte takım işte Aragones....
goosfraba
22.Ekim.2007, 06:02
ANS den haber yok mu ???
Rezil kepaze işte takım işte Aragones....
Aragones'in yapabileceği tek şey ortasahaya yavaş yavaş Gürhan'ı monte etmektir. Hangi maç da yaparsa yapsın artık. Gürhan, Maldonado'dan ve Selçuk'tan daha iyi olabilecek potansiyele sahip bir oyuncu ve kaybedecek birşey yok.
Geçen sene bizim orta sahada yaptığımız pas trafiğini arsenal çok güzel yapıyor.. Edu desen ölü.. carlos bitik.. maldonado.. falan.. oof of.
Onurap
22.Ekim.2007, 06:03
Arsenal defansı çok hata yapıyor gallas toure ve sagnanın eksik olması büyük avantaj fenerbahçe için..Oyunu arsenal sahasına yıkabilirse çok rahat gol bulur fenerbahçe tabi kontralara dikkat etmesi lazım..Birde nasri denen kazma arsenalde oynuyorda arda arsenale transferi geçince palavra deniyor bir kez daha görüyoruz adam arda 5 nasri eder..
batuhanry
22.Ekim.2007, 06:07
4 olmuş...
SaRPeR1903
22.Ekim.2007, 06:09
Geçen yılki başarılardan sonra hiç yakışmadı Fenerbahçe..
uAsamet91
22.Ekim.2007, 06:17
Cl fener için bitmişdir bu aşamada
KAdıköyde i love you zico sesleri.
PesimiSTyLa
22.Ekim.2007, 06:18
az önce de "aziz gol gol gol" diye bagırıyorlardı.
Alex döktürüyor pas konusunda..
Geçen yıl takım savunması vardı Fenerbahçe'de. Top rakipteyken takım olarak kapanıp, topu kazanıp iyi pas trafiğiyle hücuma çıkılırdı. Ama bu sene malesef ne takım ruhu var, ne takım savunması ne de hücum organizasyonu. Çok kötü oynuyoruz ve malesef artık uefa şansı dahi yok bence :(
batuhanry
22.Ekim.2007, 06:25
Yine çok önemli bir pozisyondan yararlanamadık.. Semih'in ara pasında Güiza kaleciyle karşı karşıya kaldı.. Vuruşu Almunia'dan döndü.. Dönen topla Edu buluştu ve ceza sahası içine girdi.. Almunia'nın olmadığı kaleye şutu defanstan döndü.. Bu kez Uğur vurdu dönen topa ama savunmadan seken top kornere gitti..
e yuh...
Universal
22.Ekim.2007, 06:34
Geçen yılki Fenerbahçe olsa 18 puan topardık. Arsenal şansa kolay gruba düştü. Şu maçta bile Fenerbahçe %100'lük pozisyonlar verdiler.
Lakabı dede olan birisine takım verirseniz olacağı bu sokaktaki adam daha iyi yönetir.
Samet sevin fark yedik...
PesimiSTyLa
22.Ekim.2007, 06:37
4-2 oldu Güiza sonunda atabildi.
Ramsey kim ya , Wenger bebeleri alıyor oyuna :D
KaF KeF
22.Ekim.2007, 06:38
Guiza farkı 2'ye indirdi..
Universal
22.Ekim.2007, 06:38
4-2 oldu Güiza sonunda atabildi.
Ramsey kim ya , Wenger bebeleri alıyor oyuna :D
Adam benle yaşıt. :D
uAsamet91
22.Ekim.2007, 06:43
Neden seviniyimki =/ geçen senin çeyrek finalisti bu durumLarda üzücü gercekden
Universal
22.Ekim.2007, 06:47
MSN'de dertleşecek Fener'li arıyorum...
Cepte para yok...
Okulda iki tane gıcık kaptığım adam var... Dövmek için bahane de çıktı...
Bir hoca ile aram açık...
Bir kız arkadaşım ile aram bozuk...
Fener desen zaten bitmiş...
Geldi mi üst üste gelir...
üzücü bir durum. Ama beklenen durumda buydu..
Universal
22.Ekim.2007, 06:49
Kaç dakika uzatma verdi niye bitmiyor bu maçççççç???
Redrum
22.Ekim.2007, 06:55
Fenerbahçe domine oldu resmen.
TR.CaPTaiN
22.Ekim.2007, 06:56
Oyuna kurtarıcı olarak Ali Bilgin'in girdiği bu muhteşem kadroyu kurduğun için teşekkürler Aziz Yıldırım. Bu kadro yürüye yürüye gruptan çıkmalıydı diyerek Aragones'i kovarsa şaşırmam.
Deplasmandaki maçı düşünemiyorum.
Universal
22.Ekim.2007, 06:59
Şampiyonlar Liginden çekilelim veya her maçta hükmen yenilelim. Böyle rezil olmaktansa... 79 yılında bile 0-0 berabera kalmışız daha da kötüye gittik. Servet'li Milan'a yenilirken bile seviniyorduk çünkü; temel atılıyordu ama; burada böyle değil...
scar face
22.Ekim.2007, 06:59
Ne denilebilir ki yani yazıklar olsun...
Universal
22.Ekim.2007, 07:03
Mustafa Denizli ile sıfır çekerken bu kadar kötü oynamamıştık her maçta ilk biz öne geçmiştik... Ona bile razıyım artık...
RaSenGan
22.Ekim.2007, 07:03
İkinci yarı iyiki fazla kasmadı dinlendi Arsenal.Daha da fark olabilirdi.Aragones'in kendine gelmesi lazım yoksa İngiltere'de daha beter ederler.Çok kötü oynadı bugün Fenerbahçe.Umarım İngiltere'de böyle bir skor olmaz.
puskas
22.Ekim.2007, 07:04
Takimda en cok istekli güiza idi.Arsenali tartişmaya gerek yok çok rahat futbol 3 puanlari cebinde gittiler.Ramsey çoçuk daha ama güzel gol atti.
Universal
22.Ekim.2007, 07:04
Kiev Porto'yu deplasmanda yenmiş artık elendiğimizin garantisidir.
Oghuse
22.Ekim.2007, 07:09
Alex her ne kadar istekli görünmese de attığı paslarla Fenerbahçe'ye hayat vermeye çalıştı..Güiza karşıya kaldığı pozisyonlarda çalım denese herşey çok farklı olabilirdi..Kazım sakatmıydı? Neden oynmadığını anlamış değilim..Arsenal'in bu kadar defans zaafiyeti olmasına rağmen Fenerbahçe şansını değerlendiremedi..Kaleyi bulan her şut gol oldu..
Arsene Wenger Ramsey'in attığı golden sonra yeni yıldınıza gülümsedi adeta..Neyse Fenerbahçe'nin fazla moralini bozmayıp diğer maçlara odaklanması lazım..
BlackEagle19o3
22.Ekim.2007, 07:10
Beklediğimden daha farklı bir yenilgi oldu.Ben 2-1 tarzı bişey bekliyordumArsenal defansı da çok açık verdi.Orda sonuç çok daha kötü olabilir...
scar face
Bursa macına mı odaklanalım...?
BlackEagle19o3
Bu arada Alex daha ne yapsın, çok kısıtlı top kaybı yaptı.Gollü paslar attı, asist yaptı.Guiza'nın değerlendiremedği pozisyonlar çok netti mesela...
Aragones halen Alex'i orta sahada oynatma konusunda ısrarcı sanırım. Tamam, Semih forvet arkası serbest oynadığı zaman da etkili ancak forvette de çok etkili. Ben Aragones olsam Kazım'ı veya Uğur'u yedek bırakır, "Maldonado-Selçuk-Kazım veya Uğur'dan biri" orta sahası ile başlarım. Kazım oynamazsa Maldonado sağ kanada yakın orta saha gibi oynar. Uğur oynamazsa Selçuk sol kanada yakın orta saha gibi oynar. Onların önüne Alex'i koyar, Alex'in önüne de Semih ve Güiza'yı koyarım. Semih ve Güiza çok iyi anlaşıyorlar. Hangi kanattan atak yapılırsa ona göre pozisyonlarını çok rahat alırlar. Rakibin defansından 3 kişi eksik. Bunu ancak bu şekilde kullanıp rakibi yenebilir Fenerbahçe.
Aragones basın toplantısında Arsenal'in kontra atak yapan bir takım olduğunu, kontra atak yapmaları engellendiğinde rakibi yenmenin mümkün olacağını söyledi. Bu şu demek: Biz defansif oynayacağız, rakibe kontra şansı vermeyeceğiz. Aragones defansif oynayarak Fenerbahçe'ye hiçbirşey katamaz. İddaa ediyorum, yarın Fenerbahçe defansif oynadığı takdirde çok atak yiyecek, çok da gol yiyecek.
Maç için skor tahminim 1-4 veya 0-4.
"Ben demiştim." demekten kendimi alamıyorum. Maça girişte kullanılan oyuncular önerdiklerimle aynı, ancak Alex halen geride, Semih halen Güiza'nın arkasında. Yine belirteceğim: Semih ile Güiza yanyana oynamalı, arkalarında Alex oynamalı. Alex ne zaman forvete yaklaştıysa pozisyon buldu Fenerbahçe. Arsenal o kadar rahat oynadı ki, uzaktan şut çekmediler bile. Devamlı pas yapıp Fenerbahçe'nin başını döndürdüler.
Aragones gitmeli. Alex yerine kavuşmalı. Semih ile Güiza beraber oynamalı. Fenerbahçe'yi bu kurtarır.
scar face
22.Ekim.2007, 07:14
Sabah kalkınca Aragones'i hava alanında görmek istiyorum...
RaSenGan
22.Ekim.2007, 07:15
Bu arada Kazım yedeklerde de yoktu.Sakat mıydı ?
Oghuse
22.Ekim.2007, 07:16
Bursa macına mı odaklanalım...?
Şampiyonlar liginden bahsediyorum..
Universal
22.Ekim.2007, 07:18
Şu Aragones TV açıklamalarına harcadığı enerjiyi maçta harcasa kazanacaz.
Wenger Makine Mühendisiymiş. Çok sevindim gelecekte bende Arsenal'ın başına geçebilirim. :)
scar face
22.Ekim.2007, 07:20
Şampiyonlar liginden bahsediyorum..
Neyine odaklanalım artık Arsenal ve Kiev macları var dısarda.Portoyla içerde oynuyoruz maksimum 3 puan alırız Uefa falan da hayal...
Onurap
22.Ekim.2007, 07:22
Kievinde yenmesiyle Fenerbahçenni gruptan çıkması imkansızlaştı..
Rövanşa hiç çıkmasın fenerbahçe..3-0 daha iyi bir skor..
krALEX1907
22.Ekim.2007, 07:25
Bu arada Kazım yedeklerde de yoktu.Sakat mıydı ?
İlk 11 de olmadığını görünce kızmış biraz,sonra aragones de kızarak ilk 18 dende çıkarmış... ben ligtv.com.tr de okudum belirteyim...
Universal
22.Ekim.2007, 07:25
Bence rövanş maçına çıkmayalım... Ramset hattrick felan yapar...
Onurap
22.Ekim.2007, 07:29
COLIN KAZIM'A SON DAKİKA GOLÜ!..
Fenerbahçe’nin Arsenal ile karşılaşacağı maçın kadrosuna alınmadığını öğrenen Colin Kazım, Samandıra’yı terk etti.
Sarı-Lacivertli ekibin Kocaelispor ile Turkcell Süper Lig’de karşılaştığı maçta omzundan sakatlanarak oyundan çıkan Kazım’ın durumunun düzelmesine rağmen ilk 11'e alınmaması genç oyuncunun sabrını taşırdı.
Colin Kazım, sakatlığının düzelmesinden dolayı Arsenal karşılaşmasında ilk 11’de olmayı beklerken Aragones’ten adeta bir son dakika golü yiyerek ilk 11’e alınmadı. İlk 11'in yazılı olduğu tahtada adını göremeyerek adeta isyan eden ve İspanyol hocaya tepki koyan genç oyuncu, bu tepkisi üzerine maç kadrosundan da çıkarıldı. Aragones’in Kazım’ın tepkisi üzerine oyuncuya dönerek, “Sen gelmiyorsun. Seni 18 kişilik kadrodan da çıkarttım” dediği öğrenildi.
Colin Kazım’ın Arsenal ile oynanacak karşılaşmada kendisini İngilizlere kanıtlamak istediği ve Aragones’in kararına bu yüzden aşırı bir tepki verdiği belirtildi.
MARATON.COM.TR ÖZEL
HABER: YILMAZ DİRİM
krALEX1907
22.Ekim.2007, 07:37
Birşeylerin değişmesi lazım olacak şey değil ya...
JunkChorn
22.Ekim.2007, 07:45
Birşeylerin değişmesi lazım olacak şey değil ya...
Çok haklısın ancak mantıklı düşünürsek yapacak gerçekten hiç bişey yok!
T.Direktör gönderelim eyv. haklısın hemen!Tazminat onada eyv.Takımın başına kim gelecek?Hadi tuttun getirdin takım zaten 5 hafta yok..
Yapılacak tek şey, eldekilerden daha iyisi ile zaman kaybetmek temasa geçmek.Bu takımda;
Uğur,Kazım,Selçuk,Deniz,Maldonado olmamalı..T.Direktör değişecek ise başla şimdiden devre arası için..16. haftada yollarsın t.dirktörü gelir yeni adam 1 maç ardından uzun bir devre arası ile ikinci yarıya değil gelecek seneye hazırlanır..
Ama Aziz Yıldırım bunu asla yapmaz!!
BeeTLeJuiCe
22.Ekim.2007, 07:48
Uğur'un Alternatifi bulunmalı
Selçuk, Maldonado yerine alternatif bulunmalı, Deniz ilk 11'e monte edilmeli
Türk oyunculara, özellikle gençlere daha çok önem verilmeli. Bugün bizi rezil eden Arsenal Çoluk çocukla oynadı, yaş ortalamaları 21'di.
Carlos'un alternafidide bulunmalı 35 yaşındaki adam vazgeçilmez olamaz. Vederson iyileştiyse bi daha forma geri alınmasın ondan.
JunkChorn
22.Ekim.2007, 08:04
Uğur'un Alternatifi bulunmalı
Selçuk, Maldonado yerine alternatif bulunmalı, Deniz ilk 11'e monte edilmeli
Türk oyunculara, özellikle gençlere daha çok önem verilmeli. Bugün bizi rezil eden Arsenal Çoluk çocukla oynadı, yaş ortalamaları 21'di.
Carlos'un alternafidide bulunmalı 35 yaşındaki adam vazgeçilmez olamaz. Vederson iyileştiyse bi daha forma geri alınmasın ondan.
Abi Deniz'in nesini beğeniyorsun?Lütfen adam dümdüz top oynuyor.Bugün izledik çoluk çocuk diye onları aşağılamaya çalışıyoruz ama bizi darma duman ettiler!
Adamlarda bir tane oyunun tek tarafını oynayan adam gördün mü?Ön libero diye bir kavram yok ki orta sahada..Hepsi hem ileride hem geride..
makalele81
22.Ekim.2007, 08:05
Bu takıma kökten değişim şart,Fenerbahçe'yi rezil eden bu başkanla bu futbolcular olmaz bu iş.
Rıdvan Dilmen harika bir yorum yaptı geçen haftalarda avrupada takımın yarısı yedek kulübesidir diyerek Fenerbahçe'nin 1-1 lik sonuçla şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırdığı maçta oyuna kurtarıcı olarak giren oyuncunun Anelka şimdilerde ise Burak,Ali Bilgin vs.. olduğunu söyledi.Bu bile bir takımın ne kadar kötü yönetildiğinin göstergesidir.
Aziz Yıldırım bu takımı kurmus kurumsallaştırmış olabilir ama şantiye yönetmekle kulüp yönetmek aynı şey değildir.Bugün Chelsea'de bile ölene kadar yiyemeyeceği parası olan Abramovich göreve ilk geldiğinde ManU'dan Peter Kenyon'u CEO olarak takımın başına getirmiş ve alt kadrosuna futbol menajerliği sisteminde Mourinho ve yardımcılarına görevi Kenyon vermiştir.
Chelsea 5 sezon öncesine kadar Fenerbahçe'den tanınmış tarihi olan bir kulüpmüdür ? Hayır.O halde kendini futbol kulübü yönetiyor olarak görmeyen bu başkanın gitme vakti gelmiştir.Benim ülkemi takımları rezil oluyor avrupada başarısız olarak geri geliyoruz sürekli hep çile hep hüsran.Keşke Fenerbahçe geçen senede guruptan çıkamasaydı belki o zaman akılları başlarına gelir adam gibi transferler yapar planlı bir şekilde sezona girerlerdi.İşleyen tekere çomak sokup Zico'yu,Aurelio'yu yolladılar.Aurelio bir Essien,Diaby değil belki ama Fenerbahçenin en çok ihtiyacını duyduğu oyuncudur.Appiah,Aurelio,Tuncay..bedelsiz gittiler yazık,sen büyük takımsan bu adamları elinde tutup üzerine koya koya başarı kazanmaya çalışacaktın,Aziz Yıldırım bir çuval inciri berbat ettin.
Bu takımın bu kadar kişiliksiz futbol oynayacağı ilk Partizan maçından belliydi bunu herkes gördü bi övülen yere göğre sığdırılamayan başkan görmedi.
FB'nin acilen Galatasaray'ın yaptığı gibi ne pahasına olursa olsun 1-2 sezon içinde her anlamda acil bir yapılanmaya gidip ite kaka yürüyen bu sistemi durdurması lazım,yoksa sonuç hep hüsran olacak.Bu arada BÜYÜK (!) başkan Aziz bey Mayısta yine adaymış..Allah tüm Fenerlilere sabır versin..
Fenerbahçenin yenilmesine üzülmedim böyle bir sonuç gerekliydi çünkü yaptıkları garip işleri görmeye.Arsenal son 35 dakika hiçbirşey yapmadı zaten,sürekli top çevirdi.
Spikerde tam bir gerizekalı çoluk çocukla oynuyorlarmış,senin takımının yöneticileride adam olsunda onlarda çoluk çocukla oynasın,Denilson,Diaby,Song,Clichy,Sagna bu adamları kaç kişiyi çok iyi tanıyodu 3-5 sene önce yada bunun gibi bir sürü örnek var verilebilecek..
Yazmaya kalksam derli toplu inanılmaz bir makale çıkarabilirim buradan.Bu ülkede herşey temelden bozuk.
Hayatını betondan kazanan adamın başkanlığını yaptığı kulübün oynadığı futbol ve düştüğü durumda beton gibidir..Anlayana tabi..
Çok doluyum,Galatasaraylı olmama rağmen hatta yenildiğine üzülmememe rağmen bu mağlubiyet çok canımı sıktı o yüzden böyle ayrıntılı yazdım mazur görün.
extensor
22.Ekim.2007, 08:06
Değil Aragones'i Alex Ferguson'u Mourinho'yu bile getirseniz bu maçı bu kadro ile bu isteksiz, ruhsuz adamlarla alamaz.
Hiiiçç boş yere Aragones gitsin tellalığına gerek yok. Aragones Türkiye liglerinin en isimli hocasıdır. Aragones bu sene Fenerbahçeyi küme düşürse 50 yıl sonra insanlar Aragones'i... 50 yıl önce Fener'i düşüren adam olarak tanımaktan çok. 50 yıl sonra İspanya'ya avrupa kupası kazandırtan adam olarak hatırlayacak.
O yüzden onun adına tek handikap hayatının hedefini rüyasını zaten gerçkleştirmiş olmasıdır. Şu saatten sonra onun hayatında ne olursa
olsun ,onu pekte etkilemez.
Aziz Yıldırım çıkacak açıklama yapacak. Ben başarısız bir geçiş dönemi yarattım. Tek amacım başarıyı devamlı kılmaktı. Ama ben devamlılığı ilk önce kendi egolarım yüzünden kendim ortadan kaldırdım diyecek.
Aziz Yıldırım Galatasaray'ın uefa kupasını kaldırmasına tesadüf dediğinde zerre kadar yanlış bulmadım. Zerre kadar kınamadım. Çünkü devamında Galatasaray her sene uefa kupası almadığı için 100 yıllık tarihinde sadece bir uefa kupası olduğu için bu kupa tesadüftür demişti. Haklıdırda. Galatasaray ismi hiç bir zaman bir Milan, Bayern Münich,Juventus Arsenal ismi kadar büyümedi. Büyüseydi ve bir Lyon gibi çakılı kalabilseydi o zaman tesadüf olmayacaktı bu başarılar.
Bu söylem göz önüne alındığında evet 2000 de uefa kupasını alıpta son 6 senede hiç ama hiç bir avrupa başarısı olmayan kulup için o kupa gerçekten bir tesadüftü.
Yani demem o ki. Bir anlık parlamaydı o Galatasaray için. Tamam sonuna kadar hakedilerek kazanıldı ancak Aziz Yıldırım'ın bahsettiği konu o değildi. Yanlış anlaşılmıştı.
Ama burda duralım. Rakibinin başarısını kolayca tesadüf dedi. Ve bende kabul ettim. Gördüki geçen yılki kendi başarısı da bu açıdan bakıldığında tesadüf. Kendi başarısına da tesadüf demeyi başarabilecek mi Aziz Yıldırım. Ve ocak ayında güzel transferlerle takımı düzlüğe çıkarabilecekmi? Esas mesela odur.
Maç için fazla anlatmaya gerek yok. Son yılların en berbat Arsenal savunmasını izledim. Maç Alex - Güiza - Semih üçlüsünün 11 başladığı bir maç olursa 0-5 ten 0-10 a kadar her skoru beklerim demiştim. Berbat Arsenal savunmasının ve maçı Arsenal'in rolantiye almasının yardımıyla 2-5 bitti.
geçmiş olsun
JunkChorn
22.Ekim.2007, 08:09
Hayatını betondan kazanan adamın başkanlığını yaptığı kulübün oynadığı futbol ve düştüğü durumda beton gibidir..Anlayana tabi..
Yahu tamam haklısın da burda iş haddini aşmış..Bill Gates dişçi , Arsene Wenger Makine Müh. nedir bu?Adam Türkiye'nin işini en iyi yapan adamlarından!(inş. müh.)
Spiker çoluk çocuk diye kimi aşağılıyor?Laf bilmeden bize geliyor..
BeeTLeJuiCe
22.Ekim.2007, 08:10
Abi Deniz'in nesini beğeniyorsun?Lütfen adam dümdüz top oynuyor.Bugün izledik çoluk çocuk diye onları aşağılamaya çalışıyoruz ama bizi darma duman ettiler!
Adamlarda bir tane oyunun tek tarafını oynayan adam gördün mü?Ön libero diye bir kavram yok ki orta sahada..Hepsi hem ileride hem geride..
Deniz bu sırada ilk 11'e monte edilmeli. Orda yazmak istediğim şey oydu. Nedense aklımdakini yazamamışım. :) Yoksa Denizin hiçbirşeyini savunamam, savunmam.
Burak falanda bilir önliberoda Önder oynasın diyen bir adamımki Eminim önlibero diye kadroda tuttuğumuz 5 adamdan daha iyi oynar orda.
makalele81
22.Ekim.2007, 08:14
Yahu tamam haklısın da burda iş haddini aşmış..Bill Gates dişçi , Arsene Wenger Makine Müh. nedir bu?Adam Türkiye'nin işini en iyi yapan adamlarından!(inş. müh.)
Spiker çoluk çocuk diye kimi aşağılıyor?Laf bilmeden bize geliyor..
İlk cümlende söylemek istediğini tam olarak anlayamadım ama anladığım şeyi söylediğini düşünüyorum:)
JunkChorn
22.Ekim.2007, 08:23
Değil Aragones'i Alex Ferguson'u Mourinho'yu bile getirseniz bu maçı bu kadro ile bu isteksiz, ruhsuz adamlarla alamaz.
Hiiiçç boş yere Aragones gitsin tellalığına gerek yok. Aragones Türkiye liglerinin en isimli hocasıdır. Aragones bu sene Fenerbahçeyi küme düşürse 50 yıl sonra insanlar Aragones'i... 50 yıl önce Fener'i düşüren adam olarak tanımaktan çok. 50 yıl sonra İspanya'ya avrupa kupası kazandırtan adam olarak hatırlayacak.
O yüzden onun adına tek handikap hayatının hedefini rüyasını zaten gerçkleştirmiş olmasıdır. Şu saatten sonra onun hayatında ne olursa
olsun ,onu pekte etkilemez.
Aziz Yıldırım çıkacak açıklama yapacak. Ben başarısız bir geçiş dönemi yarattım. Tek amacım başarıyı devamlı kılmaktı. Ama ben devamlılığı ilk önce kendi egolarım yüzünden kendim ortadan kaldırdım diyecek.
Aziz Yıldırım Galatasaray'ın uefa kupasını kaldırmasına tesadüf dediğinde zerre kadar yanlış bulmadım. Zerre kadar kınamadım. Çünkü devamında Galatasaray her sene uefa kupası almadığı için 100 yıllık tarihinde sadece bir uefa kupası olduğu için bu kupa tesadüftür demişti. Haklıdırda. Galatasaray ismi hiç bir zaman bir Milan, Bayern Münich,Juventus Arsenal ismi kadar büyümedi. Büyüseydi ve bir Lyon gibi çakılı kalabilseydi o zaman tesadüf olmayacaktı bu başarılar.
Bu söylem göz önüne alındığında evet 2000 de uefa kupasını alıpta son 6 senede hiç ama hiç bir avrupa başarısı olmayan kulup için o kupa gerçekten bir tesadüftü.
Yani demem o ki. Bir anlık parlamaydı o Galatasaray için. Tamam sonuna kadar hakedilerek kazanıldı ancak Aziz Yıldırım'ın bahsettiği konu o değildi. Yanlış anlaşılmıştı.
Ama burda duralım. Rakibinin başarısını kolayca tesadüf dedi. Ve bende kabul ettim. Gördüki geçen yılki kendi başarısı da bu açıdan bakıldığında tesadüf. Kendi başarısına da tesadüf demeyi başarabilecek mi Aziz Yıldırım. Ve ocak ayında güzel transferlerle takımı düzlüğe çıkarabilecekmi? Esas mesela odur.
Maç için fazla anlatmaya gerek yok. Son yılların en berbat Arsenal savunmasını izledim. Maç Alex - Güiza - Semih üçlüsünün 11 başladığı bir maç olursa 0-5 ten 0-10 a kadar her skoru beklerim demiştim. Berbat Arsenal savunmasının ve maçı Arsenal'in rolantiye almasının yardımıyla 2-5 bitti.
geçmiş olsun
Şimdi sinan;
Bende diyorum ki:Aziz Yıldırım futbolu çoğumuzundan iyi bildiğini düşünüyor.Bence haklı olduğu yerler var.11 senedir bir makamda oturuyor,mutlaka hatalarından ders çıkarmıştır.Bunu T.direktörü az değiştirerek ortaya bir nebze koydu.
Galatasaray'ın durumunu çok güzel yorumlamışsın , ancak diğer yanda Fenerbahçe başarılı sayılacak bi yere bile gelemedi..Çeyrek final bize göre başarı ama Avrupa'yı lütfen bir açıp takip edelim(senin için demiyorum,sen çoğumuzdan çok ediyorsun) her sene 1 yada 2 takım illa ki süpriz olarak geliyor oraya..
Çok tren kaçtı bu sene Fenerbahçe için..Ama asla dağılmak olmamalı bunu sonu..Elinde Gürhan,Volkan Babacan , Gökhan Gönül gibi bir iki sene içerisinde iyice oturacak adamlar var iken iyi bir analiz yapılmalı.
Ben senin gibi ocaktaki transferler ile düzeleceğine inanmıyorum.T.Direktör değişikliğinede inanmıyorum.Ruh yok takımda,herkes bi biz olduk havasında..Daha 35'lik adamın yedeği yok ama bizim en önemli adamımız gitsin biz buluruz!!
Geçmiş oldu..Bu bişey değil..
extensor
22.Ekim.2007, 08:47
Şimdi bakın her sene Türkiye Hollanda Yunanistan Portekiz gibi 2. sınıf avrupa liglerinden bir takım zaten çeyrek final oynuyor bu Şampiyonlar liginde.
Mesela zamanında panatinaikos oynadı şimdi ne halde ?
zamanında psv oynadı şimdi ne halde?
zamanında Feyenord uefa kupası finali oynadı şimdi nerede?
Ajax damga vurdu bir ara şimdi nerde?
Sporting lisbon uefa finali oynadı nerde?
Porto uefa ve şampiyonlar ligini aldı (iki sene sonra nerede diyeceğiz eminim)
Monaco şampiyonlar ligi finali oynadı nerde?
Middlesbourg uefa finali oynadı nerde?
Galatasaray şampiyonlar ligi çeyrek finali oynadı ve uefa kupasını aldı nerde?
Fenerbahçe şampiyonlar ligi çeyrek finali oynadı nerde?
Sevilla iki kez uefa kupasını aldı nerde?
Bunlar devamlı tesadüflerdir. Ben kendimi bildim bileli olur. Sonra ki 5 yılda hiç bir alanda başarılı olamazlar bu takımlar.
Ama bakın tesadüfü kırmak hakikatten çok zor. Kırmak için 8 senedir çaba harcayan bir Lyon var. Halen kıramadı. Halen bir avrupa kupası alıp devamını getiremedi. Ve inanın kıl kadar bir iplik tutuyor. Bir kaç küçük hata ile yerle bir olabilir bu 8 sene.
Bakın aynı durumda bir Roma vardır. İsmini o 8-10 elit takım arasına yazdırmak için yırtınıyorlar senelerdir. Ancak gel gelelim kopmak üzereler o direnişten.
Yani Aziz Yıldırım'ın tesadüf açıklaması doğru. Doğru olmasına doğru da bende diyorum ki kendi başarına da tesadüftü desene. Göreyim o zaman erkekliğini.
Sonra star spikerine uyuz oldum. Volkan Demirel geçen sene Sevilla maçında iki tane 30 metreden aldı içeri. O boyu posuna rağmen aldı hemde. Sonra gitti aynı maçta iki penaltı kurtardı diye Kral ilan ettiler bu adamı. Bu spikerler.
Ama marifet penaltı kurtarmak değil ki. Marifet 30 ar metreden yememekti. Şimdi de ıslıklanıyor diyorsun. Eeee senin yüzünden.
Bordo61Mavi
22.Ekim.2007, 09:18
Maci izledim, Guiza ya gercekten cok yazik. Bugun takimi icin cok calisti.
Alex bugun ne yapti ? ? oynuyomuydu
KaPaLı
22.Ekim.2007, 09:28
Yazıklar olsun böyle hocaya böyle ruhsuz oyunculara. Bu edu geçen sene Gol kralı olacakken bile ben iyi oyuncu toparlanacaktır dedim ama bir insan bu kadar gerizekalı olamaz. Yahu adamın 3 goldede hatası olurmu.
Gûiza takımda tek koşan mücadele eden adamdı. Karşı karşıya kaçırdı ama yinede ben Gûiza'ya asla kızmadım. Benim için önemli olan hırsını gösterebilmesiydi.
Volkana zaten hiçbirşey demiyorum. 1 tane kurtarış yapmazmı insan yaa. Volkan Babacan geçse kaleye vallahi daha iyi oynardı.
Dede biran önce defol git!!! Yüzün varsa git! 3 maçta 2 mağlubiyet. Ligde zaten rekorlara aboneyiz. 6 milyon euromu neyse taraftar olarak yaparz kardeşim. Yeterki adam gibi maç izleyelim. Ben yeri geliyo Fenerium'dan birşeyler almak için parasızda kalıyorum. Bana hiç koymuyo, bana koyan böyle takımı kurup bizi kandırmaları...
perpetua
22.Ekim.2007, 09:51
Sinan..
Tesaduf kelimesini kullanirken Aziz Yildirim'in niyeti, Galatasaray'in finansal altyapisi cok saglam olmadan bu basarilari kazandigini belirtiyordu.
Bugun Arsenal'in finansal yapisi cok saglikli degil. Cok geliri var ama ayni zamanda cok da gideri var. Oyuncu satmadan oyuncu alabilecek durumda degil. Yani Arsenal'in basarilari da tesaduf... mu?
Yok daha neler. Galatasaray 1990'li yillarda akillica isler yapti. Turkiye'nin en yetenekli genclerini kadrosunda barindirdi, hep cok buyuk bonservis ucretleri odemeden yapti bunu. 18-19-20-21-22 yaslarinda alinan Turk oyuncular ile yabanci, tecrubeli ve kaliteli oyuncular harmanlandi (tek istisnalar Capone ve Marcio). Yabancilar tecrubeliydi ama Turk oyuncular kariyerlerinin zirvesindeydiler 1999-2000 yillarinda.
Peki basarinin devami neden gelmedi? Cunku Galatasaray ozunden uzaklasti. Ergun yaslandi, yerine alinan Orhan Ak Ergun'un yerini hic bir zaman doldurabilecek bir oyuncu degildi. Popescu yaslandi, yerine gelen Tomas iyi niyetli, mucadeleci bir oyuncu olmasina ragmen hic bir zaman bir Popescu'nun ustun geriden oyun kurma kabiliyetine sahip degildi. Suat futbolu birakti, zaten fiziksel yeterliligin ust duzeyde olmasi gereken gunumuz futbolunda yeri artik yoktu. Yerine oyuncu monte edilemedi. Arif ve Hasan Sas'in yaslari ilerledi, Galatasaray'i kontra ataga kaldiran forvetleri'nin yerleri dolmadi. Daha agir Necati, sadece bitiriciligi ile one cikan Umit Karan geldi. Yeri doldurulan sadece Taffarel (Mondragon) ve Bulent (Song) oldu.
Galatasaray 5-6 sene birbirleri ile cok farkli kulturlerde yetismis (futbol kulturu olarak) oyuncularla oynamak zorunda kaldi. Kadroyu genisletme amacli genc ve yetenekli oyuncu transferi yapilmadi, yapilamadi.
1999 yilindaki UEFA kupasi hemen hemen 8-10 sene once yapilmis calismanin, yakalanmis jenerasyonun en ust noktasiydi. Sonra gelen Lucescu'nun meziyetleri olmasa, Galatasaray UEFA kupasindan hemen sonra cokus yasayabilirdi. Lucescu gunu kurtardi, elde kalan yetenekli oyunculardan alinabilecek en son meyveleri topladi.
Fatih Terim yeni bir takim olusturmak uzere getirildi tekrar. Amac yeni kadro kurmakti. Ancak Fatih Terim'in ustunde kazanma baskisi vardi. Fatih Terim basarisiz olmasini engelleyecegini dusundugu o anda oynamaya hazir olan oyuncularla kadroyu doldurdu. Bunu yaparken de buyuk paralar harcadi. Terim orada basarisiz olmaya korkmak yerine, benim Galatasaray'da sonsuz kredim var, ben yepyeni bir takim kuracagim diyebilseydi, genc Turk oyuncularla ve Sampiyonlar Liginde ve Lig'de 1-2 yillik basarisizligi goz onune alsaydi o 1-2 yillik kotu sonuclarin ardindan tekrar buyuk basarilar kazanmaya onu acik bir Galatasaray ortaya cikardi.
Su anda Galatasaray'in kadrosuna bakinca, goruyoruz ki daha genc ve 3-4 yil daha gelisim gosterecek bir cok oyuncu var. Bu oyuncularin etrafi tecrubeli ve kaliteli oyuncularla dolu. Basariyi kazandiracaklar Kewell, De Sanctis, Lincoln, Baros veya Meira degil. Basariyi kazandiracaklar Yaser, Aydin, Ugur, Alparslan, Arda, Baris, Mehmet Topal ve digerleri cunku bu oyuncular bundan sonra gelisme gosterecek, takimin kalitesini arttiracak. Yabancilar degil. 1990'larin basinda yapildigi gibi bu organizasyonu yapmak ve bu takimin uzun vadede basarili olmasi icin kadroyu kurmak planli ve programli ise, sonrasinda gelen basarilar tesaduf olamaz. Sans yagver gitmistir, oyuncular beklendigi gibi gelisme gostermistir kadronun kalitesi zamanla yukselmistir bunun icinde sans faktoru vardir, ama tesaduf olamaz.
Fenerbahce'nin gecen yil Ceyrek Final oynamasinin tesaduf olma ihtimali daha yuksek. Nedeni de su. Bu basariya ragmen Aziz Yildirim Ceyrek Final basarisinin en buyuk mimari olan Zico'yu takimda tutmadi, degerini bilmedi.
Yani Aziz Yildirim belli ki Zico'nun esasinda takima ne kadar cok sey kattiginin farkinda degildi. Transfer ettigi futbolculari buyuk gordu, bu futbolculari bir takim halinde oynatan ve bireysel ozelliklerin toplamindan fazlasini yaptirtan teknik direktorun katkisini gozardi etti. Bu da esasinda Aziz Yildirim'in gercekten futbol konusunda ne kadar cahil oldugunu gosteriyor. Zico ile futbolcularin gecen yil verdigi ozveri'ye oynanan zeki futbola tesaduf denemez, diyene de her turlu karsi cikarim. Ama son 6 ayda olanlar gosteriyor ki Zico'nun takima getirilmesi, Zico'nun kurulmasi beklenen takima uygun bir teknik direktor olacaginin ongorulmesinden degil, o zaman alinabilecek en iyi teknik direktor olmasindanmis. Bu nedenle de tesadufmus..
Not:
UEFA Kupasi finalinde oynayan ilk 11'in Galatasaray'da o zamana kadar Galatasaray'da oynadigi sezon sayisi toplami 70.
Gecen yil ceyrek final oynayan Fenerbahce takiminin ideal kadrosunun o zamana kadar Fenerbahce'de oynadigi sezon sayisi 31.
Volkan: 6 sezon
Gokhan Gonul: 1 sezon
Roberto Carlos: 1 sezon
Edu: 2 sezon
Lugano: 2 sezon
Aurelio: 5 sezon
Deniz: 4 sezon
Deivid: 2 sezon
Ugur: 2 sezon
Alex: 4 sezon
Kezman: 2 sezon
Toplam: 31 sezon
Ortalama: 2.81 sezon
Yas ortalamasi: 28.8
En kisa sure beraber oynayan ikili: Roberto Carlos&Gokhan Gonul 1 yil
En uzun sure beraber oynayan ikili: Vokan&Aurelio 5 yil
Taffarel: 2 sezon
Capone: 1 sezon
Ergun: 6 sezon
Bulent: 16 sezon
Popescu: 3 sezon
Suat: 8 sezon
Umit Davala: 4 sezon
Okan Buruk: 9 sezon
Hagi: 4 sezon
Arif: 9 sezon
Hakan: 8 sezon
Toplam: 70 sezon
Ortalama: 6.36 sezon
Yas Ortalamasi: 29.4
En kisa sure beraber oynayan ikili: Taffarel&Capone 1 yil
En uzun sure beraber oynayan ikili: Bulent&Arif 9 yil
Tesaduf kelimesi sadece finansal altyapinin olmamasindan dolayi kullanilmis ve Aziz Yildirim'in ozellikle Fenerbahce'yi finansal yonden yaptigi katkilarin altini cizmek icin yapilmis bir aciklama. Ama o parayi dogru kullanmadiktan sonra neye yarar?
Fenerbahce-Arsenal maci yorumuna gelince...
Birisinin yas ortalamasi 28
Digerinin yas ortalamasi 21
Yas ortalmasi kucuk olan gencligini ve hizini kullaniyor
Yas ortalamasi buyuk olan tecrubesini kullanmiyor
Kaybetmenin nedeni en onemli ozelligini kullanamamak. Fark olmasinin nedeni kadro kalitesi farki.
Ek Not:
Eger Avrupa'da kazanilacak basarilarin bir sezonluk olmasi istenmiyorsa, Turk kulupleri icin bunun tek yolu var (yabanci limiti oldugunu kabul edersek). Turk oyuncular genc yasta alinacak, sadece bir defaligina degil her sene alinacak, alinmaya devam edilecek ve bu oyuncular yavas yavas kadroya sokulup, egitilip gelismeleri saglanacak. Takimlarda buyuk kadro, kadrolarda buyuk capli rotasyon olacak. 26 yasindaki oyuncunun arkasinda bekleyen bir tane 24 yasinda, bir tane de 20 yasinda oyuncu olacak. Alt yapida bir de 17-18 yasinda ileride bu rolu ustlenebilecek oyuncu olacak.
Anadolu yetistirmiyorsa da, buyuk kuluplerimiz yetistirecek. Buyuyen statlardan gelecek gelirlerle alinacak pahali oyuncular esasinda iceriden yetismis oyuncularin ustune sus olarak gelecek.
extensor
22.Ekim.2007, 10:33
Üstat bu yazdıklarının hepsini okudum çokta zevkliydi. Hepsine de katılıyordum. Halende katılıyorum. Galatasaray o skorları elbette şans eseri ve tesadüf olarak bir araya getirmedi. Sonrasında gelen kupalar elbette bir skorlar tesadüfünden ileri gelmiyordu. Daha 1. Feldkamp döneminden süre gelen bir hazırlıktı hepsi. Sonrasında da o dönem bu liglerin içini dışını en iyi etüt eden sabah akşam futbolcu tarayan Fatih Terim'in tercih edilmesi. Hem çok mantıklı oldu, hemde devamında ki başarıyı sağladı. Şimdi yine Feldkamp temel attı ama asıl sorun bir Fatih Terim daha yaratabilmekte. Bu işin için sanıyorum ümit milli takım antrenörü Ümit Davala ön görülmüştü. Ancak Ümit Davala'yı bir Fatih Terim kadar hırslı görmemiş sanırım yönetim kurulumuz. Fatih Terim hırsı için Alpay'ı 3 ligten bulması Rüştü'yü bulması söylenebilir. Floryaya 10 dk önce girip 10 dk sonra çıkmak ne demek anlayamamış Ümit hoca. Normaldir anlamaması. Galatasaray antrenörü olduğundan beri bu ligte Galatasaray hariç kaç takımın maçını izlemiştir ki. Mesela eski öğrencisi Mehmet Batdal'ı takip etmek için gitmişmidir Buca'ya.
Neyse bende aklımdakileri izninle sana ek olarak yazdım hocam. Dediğin doğrultuda ki başarı elbette tesadüf değil. 10 yıldır süre gelen bir emeğin getirisi elbette görebiliyorum onu.
Ancak 100 yıllık Galatasaray tarihi için her dönem beklenilebilecek bir başarı hiç bir zaman olmadı Uefa kupasını kazanmak. İşte bu açıdan bir tesadüf demek istemiştim. Çünkü Aziz Yıldırım başarının devamı gelmedikçe tesadüftür değeri yoktur demek istemişti sanırım. eee öyleyse geçen yılın Fenerbahçe'sininde değeri yok.
kral_67
22.Ekim.2007, 10:47
99 senesi şampiyonlar ligi grubunda lider ile aynı puanda 2. olup elenmek...(ki o lider juventus idi ve o sene final oynadı)
2000 senesi uefa kupası
2000 senesi süper kupa
2001 senesi şampiyonlar ligi çeyrek finali
2002 senesi şampiyonlar ligi 2.grup aşaması Liverpool-Barcelona ve Roma arasından 5 puan ile eleniş...
genele baktığın zaman tesadüf olmayan bir yükseliş mevcut...
ardından yatırımların finansal zorluklar sebebiyle sürekliliğe bağlanamaması ve düşüş dönemi...
yani ortada tesadüf falan yok...
Aziz Yıldırım çok akıllı başkan takımı o dönemde avrupada 0 puanlara grup sonunculuklarına abone olduğu için taraftarına duymak istedikleri şeyi söyledi...
ama geçen seneki fenerbahçe başarısı sanırım bir daha gerçekleşemeyecek bir rüya olarak kalacak...
perpetua
22.Ekim.2007, 10:56
Sinan:
1970'lerin basindan 1980'lerin sonuna kadar San Marino gibi averaj takimi olan bir milli takima sahiptik. Daha oncesinde en buyuk basarilarimiz Suriye'ye 6-7 gol atmaktan ibaretti.
Belki 100 yildir futbol oynuyoruz ama 100 yildir Avrupa'nin ust kademelerine yakin degildik. En iyi ihtimalle Finlandiya gibi onemli bir oyuncu cikartip (Litmanen) onun etrafina takim kurarak basari kovalardik.
Avrupa'da turlar atlama, onemli organizasyonlarda yer alma zaten son 20 yillik bir sey. Bu 20 yil icinde yaptiklarimiz (UEFA kupasi, 1 Sampiyon Kulupler Yari Finali, 3 Sampiyonlar Ligi Ceyrek finali, Dunya ucunculugu, Avrupa ucunculugu) esasinda planli ve programli calismalar ile cok daha iyi seyler yapabilecegimizin bir gostergesi.
Bu basarilarin surekli gelmesi icin finansal alt yapinin onemli oldugu kadar, alttan oyuncu yetistirmek de onemli.
Her oyuncu bir Alex gibi dogustan meziyetli olmayabilir. Ancak surekli tekrar (hem teknik yetenek, hem pozisyon tekrari) ile kazma olarak nitelendirebilecegimiz oyuncular bile Turkiye'ye bir cok basariyi getirecek yeteneklere sahip olabilir. Onemli olan Hagi gibi, Alex gibi yetenekli oyuncularin etrafini bu oyuncu ile anlasabilecek, pas alip verebilecek, bosa kosu yapabilecek, yardimlasacak oyunculara sahip olmak. Bu oyunculari satin alirken ancak Avrupa'da bu tip oyuncularin pesinden kosan diger takimlardan bu oyunculari daha once bularak satin alabilirsiniz. Yoksa hep aldiginiz oyuncular daha cok parasi olan takimlarin alabildiklerinden daha kalitesiz olur. Bu nedenle de bu oyunculari yetirsitmen gerekli.
JunkChorn
22.Ekim.2007, 11:56
Maci izledim, Guiza ya gercekten cok yazik. Bugun takimi icin cok calisti.
Alex bugun ne yapti ? ? oynuyomuydu
Yahu Guiza'yı topla buluşturan kimdi?Bu kadarda abartmayın beyler.Alex'in fizik gücü düşük olmasına rağmen ne kadar çok koştuğunu (Alex'e göre) görmemek için önyargılı olmak gerek..
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu basarilarin surekli gelmesi icin finansal alt yapinin onemli oldugu kadar, alttan oyuncu yetistirmek de onemli.
İşte abi tamda burada Arsenal'in farklılığı çıkıyor ortaya..Yetiştiremese de 16-17 yaşındaki adamlara bizim 28üstü yaşlara verdiğimiz parayı vererek açığı kapatıyorlar.
Yine aynı mevzuya geliyor buradan..Fenerbahçe yada Galatasaray neden genç yıldız bulamıyor diyoruz , abi sen sonuna kadar karşısın yabancı konusuna ; peki Alex'in 19 yaşında bir alternatifini buldu bir takım yada fenerbahçe , bunu alıp getirse ne olur?Ben söyleyeyim:FİYASKO!
Çünkü Türkiye'de sınır olduğundan aldığın adamı oynatmalısın , günü kurtarmalısın!Bu sistem ile 90 doğumlu çocuk ilk maçında gol atar bizde çoluk çocuk diye onlarla dalga geçtiğimizi düşünürken kendimizi aşağılarız..
Bordo61Mavi
22.Ekim.2007, 13:19
Benim gorusum Alexin bu maca hic bi katkisi yoktur. Ugur, Gokhan ve GUIZA ozelikle bu macta Fenerbahce icin bisiler yaptilar
GeNç KaRTaL
22.Ekim.2007, 14:33
Fenerbahçe maça aslında fena başlamadı.İlk dakikalarda Arsenal kalesine yüklenmeye başladır ve tribündeki ve televizyon başındaki bir çok izleyiciye acaba dedirttiler fakat işin gerçek yüzünün ortaya çıkması fazla uzun sürmedi.2 dakikada 2 gol herkesi şoke etmesede bir çok kişi gerçeğin soğuk yüzünü bir kez daha hatırladı.Fakat Fenerbahçe'nin işi aslında çok zor değildi.Çünkü rakip Arsenal'in savunması çok kötü idi.Eksikler savunmayı gerçekten etkilemişti.Fenerbahçe ilk yarıda her ciddi atağında pozisyonlar buluyordu fakat bu pozisyonlardan sadece 1 gol çıkarabildiler ki bu gole Arsenal'in cevabı gecikmedi..2.yarının başında Arsenal farkı 3'e çıkardı Song'un yiğeninin golüyle.Bu golden sonra Arsenal artık maçı garantiye almış olmanın verdiği rahatlıkla oyunu rolantiye almaya başladı.Fazla üzerine gitmediler Fenerbahçe'nin.2.yarıda Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki hücum organizasyonları 20 dakikaya yakın göremedik ama ilk geldikleri pozisyonda tehlikeli oldular.Devamında pozisyonlar vardı fakat son 10 dakikaya yaklaşana kadar gol yoktu.Buradan sonrasında maçta ne oldu bilemiyorum.Çünkü yine bir gece maçını 90 dakika seyredemeden uykuya yenik düştüm..:icon_smile:
Maçtan önce bir çok kişi bu maçın böyle olacağını biliyordu fakat yinede umutta yok değildi.Fakat dün akşam Fenerbahçe kadrosunun gerçekten yetersiz olduğunu bir kez daha anlamış olduk.Bu mağlubiyetin üstüne birde Kiev'in Porto'yu deplasmanda yenmesi çok kötü oldu gerçekten.Fenerbahçe'nin işi artık daha zor.Londra'daki Arsenal maçını düşünüyorumda eğer yine dünki gibi bir Fenerbahçe olacaksa daha kötü şeyler olabilir.Bu takımı bu hale getirenler utansın ne diyeyim..
perpetua
22.Ekim.2007, 16:36
İşte abi tamda burada Arsenal'in farklılığı çıkıyor ortaya..Yetiştiremese de 16-17 yaşındaki adamlara bizim 28üstü yaşlara verdiğimiz parayı vererek açığı kapatıyorlar.
Onu bile vermiyorlar.
Arsenal'in dunku kadrosu icin odedigi bonservis bedeli toplami yaklasik 46 milyon Euro.
Fenerbahce'nin dunku kadrosu icin odedigi bonservis bedeli toplami yaklasik 36 milyon Euro.
Farkin yaratilmasina neden oyuncu bu yaz 15 milyon Euro verilen Nasri.
Esas fark oyunculara odenen maaslarda. Genc oyunculara kimsenin vermedigi maaslari veriyorlar ve oynatiyorlar.
Yine aynı mevzuya geliyor buradan..Fenerbahçe yada Galatasaray neden genç yıldız bulamıyor diyoruz , abi sen sonuna kadar karşısın yabancı konusuna ; peki Alex'in 19 yaşında bir alternatifini buldu bir takım yada fenerbahçe , bunu alıp getirse ne olur?Ben söyleyeyim:FİYASKO!
Çünkü Türkiye'de sınır olduğundan aldığın adamı oynatmalısın , günü kurtarmalısın!Bu sistem ile 90 doğumlu çocuk ilk maçında gol atar bizde çoluk çocuk diye onlarla dalga geçtiğimizi düşünürken kendimizi aşağılarız..
Ben yabanciya karsi degilim. Benim karsi oldugum hazir yiyicilik. Cunku bu hazir yiyiciligin takimi en fazla bir Shakhtar Donetsk yapacagini dusunuyorum. Shakhtar'da Brezilya'dan genc alip duruyor. Ancak en kaliteli, en buyuk gelecek vaad edenler Turkiye'ye gelip kimsenin izlemedigi bir ligde oynamak istemez cunku Turkiye'ye gelip sonra daha ust lige gidememek var.
Sonra her sezon teknik direktor degistiren bir takimda yabanci bir genc oyuncunun durumu ne olur? Takimin basinda Zico vardir, gelirsin.. hayatindan memnunsundur bazi maclarda oynuyorsundur, Zico seni yavas yavas hazirliyordur. Sonra bir bakmissin Aragones gelmis ve senden cok farkli seyler istiyor. Takimin surekli kazanmasi beklendigi icin de yeni yetistirmek icin zaman harcamak yerine maci kazandiracak oyuncularin ustunde duruyor. 6 ayda o da postalaniyor ve yerine baska bir teknik direktor geliyor. Bu teknik direktor forvet olan seni sag kanat yapiyor ve senden geriye gelmeni defansa yardim etmeni istiyor. Forvet oyuncusu olarak bitiriciligini gelistirmek icin calisman gerekirken kendini alan daraltmayi ogrenirken buluveriyorsun. Sonra bir bakiyorsun ki o teknik direktor de gitmis, yonetim yeni ogrendigin pozisyon sag kanat icin ve de normalde oynadigin forvet icin buyuk paralara transfer yapmis ve bu nedenle de yeni hoca seni hic oynatmiyor. 5 sene sonra Avrupa'da basarili olamamis, genc yetenek Pato olarak geri donuyorsun ulkene veya Gaziantepspor'a.
Esas olan ne futbolcular, ne de teknik direktorler. Bunlarin hayatini Turkiye'de yonlendiren sirasiyla baskanlar, divan kurullari/taraftarlar. Divan kurulu/taraftar bastiriyor basari basari diye. Baskan bakiyor ki post pahali yolluyor hocayi, oyuncuyu. Birileri uzaktan istikrar diye bagiriyor ama istikrarin ne oldugunu tam olarak kavramadan bagiriyor. Belli bir plan ve program varsa, onde 5-10 yillik bir plan varsa ve bu planin bir parcasi olarak kisa donemde basarisiz olmak bir ihtimalse eger, istikrari savunmak mantiklidir. Bu basarisizlik Pendik'e elenmek olsa da, Kharkiv'e elenmek olsa da, Tromso'ya elenmek olsa da. Onemli olan teknik direktor'den beklentiler.
Fenerbahce saniyorum ki bu yil kuvvetli oldugunu dusundugu kadrosunun basina gecmis basariyi gelistirecegini dusundugu icin Aragones'i getirdi. Aragones'in gorevi kisa donemde Avrupa'da ve Turkiye'de basari kazanmakti cunku eline verilen kadro tecrubeli bir kadroydu. Simdi Fenerbahce'nin onunde sil bastan yeni kadro yaratma ihtimali var. Kontrati sona eren oyuncular, yaslanan ve artik Fenerbahce'de oynamayi kaldiramayacak oyuncular, Fenerbahce icin yeterli olmayan oyuncular var. Yani Aragones ile devam edilirse, Aragones'in takimin basina getirilmesi nedeni ile cakisan bir senaryo ortada. Yeni bir kadro kurulacaksa, bu kadronun basinda Aragones olmak isteyecekmidir? Olmak istese bile kisa donemli dusunen Aragones'in bu gorevi ustlenmesi ne kadar dogrudur? Acaba yeni kadroyu olusturmak icin gereken enerjiyi kendinde bulabilecekmidir?
Belki de Aziz Yildirim ozellikle bu kadronun suresinin doldugunu bilerek Aragones'i goreve getirmistir. Yeni kadro yaratmak icin Aragones'i gorevlendirmek istemistir. Belki de bunlar onceden konusulmus, gelecek sezon yeniden yaratilacak kadro icin Aragones'in bir yil Turkiye'yi tanimasi istenmistir. Aziz Yildirim'in konusmalarina bakarak cok ufak bir ihtimal ama her sey de disaridan gorundugu gibi olmayabilir. Belki de bu yil basarisiz olmayi goze almak 5 yillik bir planin parcasidir (yazdikca daha da az inaniyorum bu senaryoya).
Yabanci limitinin amaci ise gayet acik ve net. "Kadronuzu bir suru yabanci oyuncu ile doldurmanizi istemiyoruz." Bir ust seviyeye cikmak istiyorsaniz oyuncu yetistirmeye mecbursunuz. Basarinizi sansa birakip, Anadolu takimlarinin oyuncu yetistirmesini bekleyebilirsiniz ama basariniz da bu Anadolu takimlarinin oyuncu yetistirme kabiliyeti/genc oyuncu yetistirmeye ayirdigi kaynaklar ile kisitli kalir. Tuketici degil, uretici olmanizi istiyoruz.
Varonil
22.Ekim.2007, 19:13
Çok doluyum çok.Söylemek istediklerimin bir kısmını da Ömer Abi yazmış,bende birşeyler eklemek istiyorum.
Bir temel atıldı,bir kadro yeniden yapılanmaya girdi.2003 Konfederasyon Kupasında 3.cü olan Türk Milli Takımımızın iskelet oyuncularıyla.Selçuk Şahin,Tuncay Şanlı,Serkan Balcı,Deniz Barış,Volkan Demirel gibi isimler katıldı takıma.Geçen seneki çeyrek finalin temeli 5yıl önce atıldı yani.E ne oldu da bu sene takım bu hallere geldi.Sen temelini attığın bir kadronun üzerine çıkamadın.Geçen sene dar,kısıtlı bir kadro ile yarıştığın için şampiyonluğu kaybettin.Bu sene de tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyorsun.Şimdi oturup düşünme zamanı,hataları anlayıp çok ciddi bir yaptırımlara,rotasyona gitme zamanı.Şu takımda oynamayacak 5-10 oyuncu var.Bu kadro yeniden yapılanmaya gitmeli.Dünya gençler şampiyonası,Avrupa gençler şampiyonası takip edilmeli,ülkemizin genç oyuncuları keşfedilmeli.Yoksa daha nice 5-2 ler göreceğiz.
eXcitinG
22.Ekim.2007, 20:41
Avrupa artık Dünya ve Avrupa genç şampiyonaLarını takip etmiyor. 12-13-14 yaşLarında ki geLecek vaad eden isimLeri buLuyor kendi aLt yapısını atıyor sonra kendi yapmış gibi piyasaya sürüyor. ArsenaL`e bakaLım örnek; VeLa, Diaby, Song, Fabregas bu isimLer daha bebe deniLecek çağdan itibaren bu takımda oynuyor. Biz daha Dünya ve Avrupa da ki gençLeri keşfedemezken artık bazıLarı kendiLerini aştıLar küçücük çocukLarı aLıyor, yetiştiriyor. Dünyanın 15 yıL gerisinden geLmeye devam ediyoruz.
Maç için söyLenecek birşey yok. BekLenen bir sonuçtu ve oLdu.
extensor
22.Ekim.2007, 21:49
Esasında bu sonuç şuan Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu ruh halinin yarattığı bir sonuçtur. İsmimi bildiğim gibi biliyordum ki Arsenal 4-5-6 atacak Fenerbahçe'ye. Ve bu skorunda tek sorumlusu Aragonesmiş, Alexmiş, Aziz Yıldırımmış... faso fiso. Sorumlusu bu ruh haliydi işte.
@Cekocan çok güzel demiş üstteki postlardan birinde... 2003 yılı confederasyon kupası gençlerini çok iyi değerlendirip kadroya katmıştı Fenerbahçe. Hakikatten Denizler, Selçuklar birşeyler yapıp büyüyeceğine inanan genç futbolcularla doluydu o takım. Belki yine yetenekleri sınırlıydı. Ama heves vardı içlerinde. Büyüme ve büyültme hedefi. Geçen yıl bu hedef gerçekleştiğinde de bu takımda vardı bu oyunculardan Selçuk ve Deniz. Ama millet hedefin yanında helal olsun Selçuğa nasıl geliştirdi kendini vs demiyorduki. Hedefin yanında helal olsun çocuklara, helal olsun Alex'e Deivid'e Volkan'a Selçuk'a rağmen aldılar maçı diyordu herkes.
Şimdi bu inancı kalmamış, hersene yedek bekleyen üzerine hiç bir şey koyamayan oyunculardan ne bekleyebilirsiniz ki. Kemal gitti, Serkan gitti zamanında önemli meziyetleri olduğuna inanırdık. Deniz, Selçuk, Önder, Semih, Volkan,Yasin, Can Arat kaldı şimdi... Semih dışındakiler ıslıklanıyor. Hepsinin gözlerinin önündeki şey belli. Bir Kemal olacaklarına bir Selçuk olacaklarına inanıyorlar hepsi. Daha fazlasına değil.
Ömer abi çok güzel yazmış yukarıda. zırt pırt teknik direktör değişir. Orada burada oynarsın sonra yerine daha iyisi gelir, umudunu kaybedersin. Sonra geldiğin yere dönersin. Bakarsın ki bütün umutların gitmiş.
Örnek sağ bek yapılan Serkan Balcı, sol açık yapılan Kemal vs vs. O kadar çok olduki bu örnekler Fenerbahçe'de. Şimdi kimse inanmıyor geliştirip kendini bir Tuncay olabileceğine.
Yine alınır ülkenin bütün gençleri. Zor değil. Satın umudu kalmamış Selçuğu, Denizi, Önderi... Alın Gaziantepspor'un ön liberosu Emre Belezoğluna benzeyen çocuğu. Selçuğa dönüşmeyeceğini söyleyin sonra bana, yada Kemal gibi , Serkan gibi olmayacağını söyleyin.
Herşeye rağmen Fenerbahçe bu sene lig şampiyonu da olabilir. Olamasada olma yolunda mücadele edebilir. Atıyorum oyunculara bir umut aşılayabişlecek bir isim gelir. mesela Rıdvan hoca. Sonra Maldonado'yu satar. Bir kaliteli ön libero alır. sonra bir kaliteli sol açık alır. Deivid'te iyileşir. Deniz'e Selçuk'a da verir gazı hoca... Rayına girer herşey.
Appiah sakatlandığında çok değil daha 06-07 sezonunda Deniz şampiyon yapmıştı bu takımı.
Ama şunu bilmeli Fenerbahçe taraftarı... Devamda edilebilir. Tamam deyip sil baştan da yapılabilir Fenerbahçe.
Bir Fenerbahçe taraftarı şöyle demeli artık. Ben sol bekime Roberto Carlos'u istemiyorum. Ben Fenerbahçe alt yapısı Arda yetiştirsin istiyorum. Can Arat'ı 10 sene yedek bekletip yetenekleri çürütülsün istemiyorum.Bülent olsun Can arattan bunu istiyorum demeli. Olcan'ı satmanızı istemiyorum desin. Yada anadolunun yetiştirdiği gençleri yine bir Kemal'e Selçuğa dönüştürmeyin desin taraftar. 16 yaşından beri süper ligte oynayan Gürhan'ı artık 11 e hazırlayın be desin.
Bu adamlara işiniz düştüğünde kullanmayın bu adamları. Deniz ne oynuyordu 2 sene önceye kadar.Her maçın en çok koşan adamı en çok top çalan adamı oluyordu. Almadın bu sene Şampiyonlar ligi kadrosuna ama neden?
Ömer abi çok iyi demiş. Futbolcu yetiştirmezsen veya anadoluda yetişenleri pişiremezsen. Başarın en fazla geçen yılki gibi olur. 1 senelik. Yani tesadüf.
JunkChorn
22.Ekim.2007, 22:09
Onu bile vermiyorlar.
Arsenal'in dunku kadrosu icin odedigi bonservis bedeli toplami yaklasik 46 milyon Euro.
Fenerbahce'nin dunku kadrosu icin odedigi bonservis bedeli toplami yaklasik 36 milyon Euro.Farkin yaratilmasina neden oyuncu bu yaz 15 milyon Euro verilen Nasri.
Esas fark oyunculara odenen maaslarda. Genc oyunculara kimsenin vermedigi maaslari veriyorlar ve oynatiyorlar.
Ben yabanciya karsi degilim. Benim karsi oldugum hazir yiyicilik. Cunku bu hazir yiyiciligin takimi en fazla bir Shakhtar Donetsk yapacagini dusunuyorum. Shakhtar'da Brezilya'dan genc alip duruyor. Ancak en kaliteli, en buyuk gelecek vaad edenler Turkiye'ye gelip kimsenin izlemedigi bir ligde oynamak istemez cunku Turkiye'ye gelip sonra daha ust lige gidememek var.
Sonra her sezon teknik direktor degistiren bir takimda yabanci bir genc oyuncunun durumu ne olur? Takimin basinda Zico vardir, gelirsin.. hayatindan memnunsundur bazi maclarda oynuyorsundur, Zico seni yavas yavas hazirliyordur. Sonra bir bakmissin Aragones gelmis ve senden cok farkli seyler istiyor. Takimin surekli kazanmasi beklendigi icin de yeni yetistirmek icin zaman harcamak yerine maci kazandiracak oyuncularin ustunde duruyor. 6 ayda o da postalaniyor ve yerine baska bir teknik direktor geliyor. Bu teknik direktor forvet olan seni sag kanat yapiyor ve senden geriye gelmeni defansa yardim etmeni istiyor. Forvet oyuncusu olarak bitiriciligini gelistirmek icin calisman gerekirken kendini alan daraltmayi ogrenirken buluveriyorsun. Sonra bir bakiyorsun ki o teknik direktor de gitmis, yonetim yeni ogrendigin pozisyon sag kanat icin ve de normalde oynadigin forvet icin buyuk paralara transfer yapmis ve bu nedenle de yeni hoca seni hic oynatmiyor. 5 sene sonra Avrupa'da basarili olamamis, genc yetenek Pato olarak geri donuyorsun ulkene veya Gaziantepspor'a.
Esas olan ne futbolcular, ne de teknik direktorler. Bunlarin hayatini Turkiye'de yonlendiren sirasiyla baskanlar, divan kurullari/taraftarlar. Divan kurulu/taraftar bastiriyor basari basari diye. Baskan bakiyor ki post pahali yolluyor hocayi, oyuncuyu. Birileri uzaktan istikrar diye bagiriyor ama istikrarin ne oldugunu tam olarak kavramadan bagiriyor. Belli bir plan ve program varsa, onde 5-10 yillik bir plan varsa ve bu planin bir parcasi olarak kisa donemde basarisiz olmak bir ihtimalse eger, istikrari savunmak mantiklidir. Bu basarisizlik Pendik'e elenmek olsa da, Kharkiv'e elenmek olsa da, Tromso'ya elenmek olsa da. Onemli olan teknik direktor'den beklentiler.
Fenerbahce saniyorum ki bu yil kuvvetli oldugunu dusundugu kadrosunun basina gecmis basariyi gelistirecegini dusundugu icin Aragones'i getirdi. Aragones'in gorevi kisa donemde Avrupa'da ve Turkiye'de basari kazanmakti cunku eline verilen kadro tecrubeli bir kadroydu. Simdi Fenerbahce'nin onunde sil bastan yeni kadro yaratma ihtimali var. Kontrati sona eren oyuncular, yaslanan ve artik Fenerbahce'de oynamayi kaldiramayacak oyuncular, Fenerbahce icin yeterli olmayan oyuncular var. Yani Aragones ile devam edilirse, Aragones'in takimin basina getirilmesi nedeni ile cakisan bir senaryo ortada. Yeni bir kadro kurulacaksa, bu kadronun basinda Aragones olmak isteyecekmidir? Olmak istese bile kisa donemli dusunen Aragones'in bu gorevi ustlenmesi ne kadar dogrudur? Acaba yeni kadroyu olusturmak icin gereken enerjiyi kendinde bulabilecekmidir?
Belki de Aziz Yildirim ozellikle bu kadronun suresinin doldugunu bilerek Aragones'i goreve getirmistir. Yeni kadro yaratmak icin Aragones'i gorevlendirmek istemistir. Belki de bunlar onceden konusulmus, gelecek sezon yeniden yaratilacak kadro icin Aragones'in bir yil Turkiye'yi tanimasi istenmistir. Aziz Yildirim'in konusmalarina bakarak cok ufak bir ihtimal ama her sey de disaridan gorundugu gibi olmayabilir. Belki de bu yil basarisiz olmayi goze almak 5 yillik bir planin parcasidir (yazdikca daha da az inaniyorum bu senaryoya).
Yabanci limitinin amaci ise gayet acik ve net. "Kadronuzu bir suru yabanci oyuncu ile doldurmanizi istemiyoruz." Bir ust seviyeye cikmak istiyorsaniz oyuncu yetistirmeye mecbursunuz. Basarinizi sansa birakip, Anadolu takimlarinin oyuncu yetistirmesini bekleyebilirsiniz ama basariniz da bu Anadolu takimlarinin oyuncu yetistirme kabiliyeti/genc oyuncu yetistirmeye ayirdigi kaynaklar ile kisitli kalir. Tuketici degil, uretici olmanizi istiyoruz.
Üretici olmak deyimi gerçekten çok doğru abi ama nereye kadar?Seneler önce Nurullah Sağlam Brezilya'ya Kaka'yı izlemeye gidiyor.Daha doğrusu başka oyuncu izler iken Kaka'ya bakmalarını öneriyorlar!
Sağlam izliyor , beğeniyor ve 800bin$ istiyorlar!Sağlam diyorki;Bu adamdan benim alt yapımda 4-5 tane var bunu alırsam onları ne yapayım?(tff dergisinde okudum bunu ben)
Burada olayın iki tane yüzü var..Gerçekten Kaka kadar olmasada takımda yetenek olabilir , ama bu yetenek 3 kere kendini gösteriyor sezonda!Alex'e , Lincoln'e Baros'a Kewell'a bir faul yaptığında zaten 40-50 milyon kişi tarafından antipatik görülüyor.
Diğer yüzü ise yine yabancı sınırı durumu , Sağlam 17 yaşındaki adamı Türkiye'de nasıl oynatırım diye düşünüyordur!
Bizde çok şeyin değişmesi lazım;
17-18 yaş oyuncular ile takım yenilir çoluk çocuk olur!35 yaşındaki adamlara yenilir (Milan) takım tecrübesiz olur.Halbuki futbolda hem gence hemde tecrübeliye ihtiyaç olduğunu bilmemiz gerekir.(Emre/Hagi - Özgürcan/HakanŞ)
Aziz Yıldırım'ın yanlış yaptığını bende kabul ediyorum , ama ben hala diyorum ki adam futbolu en azından Türkiye'yi iyi biliyor.10 sene içerisinde bu durumdan daha kötülerini yaşadı Fenerbahçe ama çıktı.Yapılacak olan şey bence sıfırdan yapılanma olmamalı çünkü elde iyi oyuncularda var..
Devre arasına kadar bu konuşmaları çok yaparız abi,o vakit geldiğinde Aziz Yıldırım'ın ne düşündüğünü hepimiz göreceğiz.Neden devre arası?Çünkü Aziz başkan 10 yılda en çok T.Direktör değişikliliğinin bi işe yaramadığını öğrendi:)
El Comandante
22.Ekim.2007, 22:20
Fenerbahce cok kötü oynuyor,oyuncularda mücadele ruhu yok.Arsenal´in bu macta rahat kazanacagini düsünüyorum.
Bekledigim gibi Arsenal maci farkli kazandi,Aziz Yildirim bu takim yürüyerek basarili olacak dedi,birakin yürümeyi takim kendini yirtsa bu takimdan bisey olmaz.
JunkChorn
22.Ekim.2007, 22:25
Bekledigim gibi Arsenal maci farkli kazandi,Aziz Yildirim bu takim yürüyerek basarili olacak dedi,birakin yürümeyi takim kendini yirtsa bu takimdan bisey olmaz.
Peki sen haklı çıktın.
Var mı önerin abi bu takım için?
jarosik_61
22.Ekim.2007, 22:35
benim var önerim şenol güneş.değer verilmeyen adam gibi bir teknik direktör
El Comandante
22.Ekim.2007, 22:37
Peki sen haklı çıktın.
Var mı önerin abi bu takım için?
Sirf ben degil,cogu kisi hakli cikti bu macta.Durumun böyle olacagi belliydi,Aragones´te hatalidir,ama en büyük hata Aziz Yildirimda´dir! Bu takima düzgün takviyeler yapmayarak,kadroyu zayif birakarak hatanin büyügünü yapmistir.Önerileri benim degil,yönetimin,futbol takimindan sorumlu olan kisilerin yapmasi gerekiyor,ne diye orada duruyorlar yoksa?Ayrica artik cok gec,devre arasina kadar böyle gidecek takim.Yani;
"Gecti Bolu pazari,sür essegi Nigde´ye."
Onurap
22.Ekim.2007, 22:38
R.carlos artık gönderilip yerine wederson oynamalı..Devre arasında yerine çağlar alınabilir alternatif olarak..Bir sol açık transferi orta sahaya nuri şahin bir ön libero transferi ile kerim zengin geri çağrılmalı..(gökhan olmadığında önderden çok daha faydalı olur..)Deividde iyileşir büük ihtimal o zamana kadar işler yoluna girebilir yine..
V.demirel(mecbur)
G.gönül Lugano Edu Wederson
Deivid Nuri(emre) y.transfer y.transfer
Semih Guiza
Josico, maldonado,i.parlak,yasin çakmak,ali bilgin,can fenerbahçede yedek kalacak adamlar bile değiller..
İyi bir sistemle Alexin oynamasıda çok önemli değil..
erdemzorer10
22.Ekim.2007, 23:05
yükselen Fenerbahçe değerine ve Aziz Yıldırım ın egosuna inen sağlam bir yumruk oldu bu maç..
Türk Futbolu adına, kulüp tarihi adına tam bir rezalet..
BlackEagle19o3
22.Ekim.2007, 23:26
"Gecti Bolu pazari,sür essegi Nigde´ye."
Belki konuyla alakasız olacak ama atasözümüzün aslı ;
''Geçti Bor'un pazarı , sür eşşeği Niğde'ye :D
a.arıcı-11
22.Ekim.2007, 23:38
tam bir rezillikti.Hayatım boyunca hiç bir zaman Fenerbahçeli olduğum için utanmamıştım.Ne Galatasaray bize 5'i 1 yerdeyi taktığında,ne Old Trafford'da 6 tane yediğimizde,ne Sigma Olomuc'tan 7 tane yediğimizde, ne de Denizliyi yenemyeip şampiyonluğu kaybettiğimizde.Bu maçlardan sonrada rahat rahat giyerdim formamı gezerdim şehirde laf söyleyene de gerekli cevabı verirdim.Nasıl:O zamanlar takım iyidi ama o günkü kötü futbol veya şansızlıktan ötürü bunlar çıkıyordu ortaya.
Bu gün ise tam bir ızdırap çünkü karşımdakine diyecek cevabım yoktu.2002 senesinden beri odamda asılı duran dile kolay 6 sene olmuş 23 numaralı Ortega formasıyla beraber diğer formalrımı dolabıma kaldırdım bu sabah evden çıkarken.Bu benim için gerçekten çok ağır bir travma.Biliyorum ki diğer Fenerbhaçeli arkadaşlarımda da bu tarz durumlar vardır.Umarım hepimiz bunu çabuk atlatırız.Pek öyle durmasada.
GodfatheR
22.Ekim.2007, 23:54
Ben bugün yine giydim FB montumu ve çıktım sokağa takımımada laf atanlara gerekli cevabı verdim.Hiçbir zaman F.Bahçe'li olduğuma utanmadım hep gurur duydum.Sende utanma abi,sende gurur duy takımınla en azından mazisiyle.Bugünlerde gelip geçer asaletin bize yeter.Ama revizyon ve kaan değişikliği şart.
Öncelikle belirtmeliyim ki hakikaten müthiş yorumlar oluyor, okurken zevk alıyorum. Yorumların çoğu çok mantıklı ve doğru. Ancak Fenerbahçe'nin dünkü başarısızlığın sebebi konusunda katılmadığım bir nokta var. O nokta da biraz teknik detaylarda gizli.
Luis Aragones, Rafael Benitez gibi bir teknik adam değil. Çok yaşlı, belki de Fenerbahçe'den sonra takım çalıştırmayacak ve emekli olacak. Son olarak İspanya milli takımının başında iken seyretmiştik, ve izlediğim kadarıyla belirtmeliyim ki İspanya'ya çok güzel futbol oynatmıştı. İspanya her maçında çok güzel futbol oynayarak kazanmıştı. İspanya'nın o turnuvadaki kadrosunun orta sahasına baktığımıza Xavi, Iniesta, Silva ve Senna gibi hem takım savunmasında üzerine düşeni yapan, hem de hücum kabiliyetleri iyi olan oyuncular vardı.
Fenerbahçe'de dün maçın belli bir süresinde, Arsenal ataklarında sadece Selçuk Şahin'in neler yaptığını merak ettim, pozisyonlarda özel olarak onu izledim. Top rakipte iken hücum eden oyuncuları takip etmeyi bilmiyor. Pozisyon alma özelliği yok. Defansif müdahele özelliği de yok. Ayrıca hücuma çıkarken de verimli bir oyuncu değil. En azından bu saydıklarım dün geçerli idi. Alex takım savunmasında rol alabilecek bir oyuncu değil. Forvet arkasında, iyi final pasları atan bir oyuncu. Alex'in yeri forvet arkasıdır, serbest rolle oynaması gerekir.
Fenerbahçe takımının teknik kapasitesi bol pas ile hücum etmeye yetmez, ayrıca oyuncuların (özellikle orta saha) hücum mantaliteleri eksik.
Fenerbahçe dün sahaya 4-3-1-2 formasyonu ile çıksaydı rakiple baş edebilirdi. Alex merkezli hücumlarda Semih'in önde Güiza'nın partner olması gerekir, şu anki kadro ile. Ayrıca Alex'ten defansif rol alması beklenmemelidir. Bu yüzden Alex daha ileride ve serbest oynamalıdır. Fenerbahçe'yi kısa vadede düzlüğe çıkaracak olan budur, kendi gözlemimle.
Nedvedmania
23.Ekim.2007, 01:13
Fanatiğin bugünkü manşeti görülmeye değerdi :D sanırım ceza gelir gazeteye :)
extensor
23.Ekim.2007, 01:19
Süper bir idman yaptım acayip terliyim duşa girmeden önce bir bakayım dedim kim neler yazmış. Ömer abinin yazısını bulamadım üzüldüm... İlhanım hala sistem peşine düşmüş. Ama bu maç sistemlik bir maç değildi.
Aklıma bişey geldi onuda yazayım üşüye üşüye :)
çok eskiden bir ümit milli maç izlemiştim. Bir ülke Türkiye rakibi ise Portekiz'di
Portekiz ümit milli de hiç adını duymadığımız adamlar oynuyordu. Cristiano Ronaldomuymuş Qaresma mıymış neymiş?
Türk ümit milli takımında ise şimdi mancester unt. ta oynayan ve yılın oyuncusu seçilen kemal, İnterde oynayan selçuk oynuyordu. Türk milli takımı içerde dışarda kazanmıştı o maçı. O skorlardan belliymiş.Kimin daha yetenekli yıldız futbolcu olacağı :D
Şaka bir yana hakikatten almıştı iki maçıda Türkiye. Hamurumuz daha iyiydi yani şu anki Portekiz milli takımından.
Her dönem bizim hamurumuz iyidir zaten. Benim bloguma yazdığım bir yazı vardı ümit milli takımla ilgili.
Mesele hamur da değil ama böğreği yapmakta.
TheTrooper
23.Ekim.2007, 01:53
1907sözlükte okuduğum ve beğendiğim yorumu yazayım:
haha ulan böyle seyircilik olamaz´!!! allahaskina guizanin neresi süperdi? adam bir defansa kostu topu kazandirdi diye star muhabiri sizi gazami getirdi.... hangi maca baktiniz?
guizanin tam tamina 4 kez kaleciyle karsi karsiya geldi ve sonunda bir tane atti onuda atmasaydi isterseniz? ne bokuna ödeniyor bu kadar para??? ilk golu o kazandirdi diyenlere tüühhh suratiniza ulan o pozisyonda belli oluyorki bu guizanin hic bir forvet özelligi yok ordan bile kaleyi isabet edemedi arsenalli defans ´duruyorduda orda öyle oldu gol...
vallah ne bicim zihniyet var bizim taraftarda anlamadim...17miliyon ve yillik 3miliyonun karsiligi buysa hadi bakalim...
arsenalin kaleye giden ilk iki sutuda gol oldu...bu guizanin ilk 5 sutu ya kaleci yada auta gitti! süpersin fener
Süper bir idman yaptım acayip terliyim duşa girmeden önce bir bakayım dedim kim neler yazmış. Ömer abinin yazısını bulamadım üzüldüm... İlhanım hala sistem peşine düşmüş. Ama bu maç sistemlik bir maç değildi.
Aklıma bişey geldi onuda yazayım üşüye üşüye :)
çok eskiden bir ümit milli maç izlemiştim. Bir ülke Türkiye rakibi ise Portekiz'di
Portekiz ümit milli de hiç adını duymadığımız adamlar oynuyordu. Cristiano Ronaldomuymuş Qaresma mıymış neymiş?
Türk ümit milli takımında ise şimdi mancester unt. ta oynayan ve yılın oyuncusu seçilen kemal, İnterde oynayan selçuk oynuyordu. Türk milli takımı içerde dışarda kazanmıştı o maçı. O skorlardan belliymiş.Kimin daha yetenekli yıldız futbolcu olacağı :D
Şaka bir yana hakikatten almıştı iki maçıda Türkiye. Hamurumuz daha iyiydi yani şu anki Portekiz milli takımından.
Her dönem bizim hamurumuz iyidir zaten. Benim bloguma yazdığım bir yazı vardı ümit milli takımla ilgili.
Mesele hamur da değil ama böğreği yapmakta.
Genel yorumun doğru Sinancığım. Zaten gençler hakkında yazdığın makaleye tamamen katılmıştım. Ancak ben genel manada başarısızlıktan öte dünkü başarısızlık hakkında yoğunlaşmak istediğim için teknik analizden bahsetmiştim sana.
Şimdi sana ve diğer ilgilenen ve konu hakkında yorum yapan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Sezon başında bu kadroyu Mircea Lucescu'ya vermiş olsaydı Fenerbahçe, bugün bu kadar başarısız olur muydu? Takım kalitesi bazında iki takım arasında farklar var, bu açık zaten. Ancak takımınız kaliteli değil diye kaybedeceksiniz diye bir kaide yok. Fenerbahçe Arsenal gibi belli başlı sistem takımı değil. Bunu sahada oynanan oyun bazında değil de, genel manada belirtmek isterim. Dünyanın hemen her yerinde oyuncu arama ekipleri olan, dünya çapında oyuncu menajerleri ile temasta olan bir kulüptür Arsenal ve bir teknik adamdır Arsene Wenger.
İki sayfa önce bahsini yaptığınız Galatasaray'a gelelim yeniden. UEFA şampiyonu olduktan sonra Lucescu'ya emanet edilmişti takım. Oyuncular dağılmıştı başka kulüplere, yerine transferler yapıldı. Galatasaray o sene çeyrek final oynadı Şampiyonlar Ligi'nde (yanlış hatırlıyorsam mazur görün). Kısa vadede başarı budur işte. Belli bir sistemininiz yoksa, başarısızlığa tahammülünüz yoksa mecburen takımınızı kısa vadede başarılı yapabilecek bir teknik adama emanet etmelisiniz. Aragones'in önceden böyle bir başarısı, veya başarısızlığı var mıydı?
Tek forvetli sistemlerde başarılı olabilmek için, orta sahanın birbirini iyi tanıması, her oyuncunun bölgesini iyi tanıması ve parsellemesi, bir oyuncu dışında tüm orta saha oyuncularının hücum becerisi olması gerekmez mi? Geçen seneki Fenerbahçe'ye baktığımızda Deivid gibi, Alex gibi, solda Uğur gibi, forvetin arkasında hücuma dönelik çok iyi orta saha oyuncularını görebiliyor muyuz? Bu sene Alex nerede? Forvetin arkasında serbest mi? Yoksa orta sahada mı? Peki Alex daha çok final pası alacak adam mı, yoksa final pası atacak adam mı? Alex savunma yapabilir mi? Maldonado Aurelio kadar cesur bir oyuncu mu? Bakın teknik mi diye sormuyorum, hücum hareketi yapacak kadar cesur mu?
Bu Fenerbahçe, dün Arsenal karşısında 4 tane gol atabilecek kadar net pozisyon buldu mu, bulamadı mı? Peki geçen seneki Fenerbahçe Arsenal karşısında bu kadar aciz olur muydu?
Kocaeli maçına dönelim. O günkü Fenerbahçe'nin yedek kadrosuna bakalım. Yedek kadrosundaki hangi oyuncu Kocaeli'nde banko oynayamaz? Fenerbahçe Gaziantep maçında golü Alex'in marke etmesi gereken adamı marke etmemesi yüzünden yedi.
Sistemde yanlışlar var. Pancu'ya Lucescu DM olmayı öğretebilir. Ama Alex 30 yaşından sonra MC olamaz. Alex AMC'dir. Bu oyunculardan kurulu bir kadroya bu sistem oynatılamaz.
Genç oyuncuların yetiştirilmesinde Türkiye'nin yaptığı hatalar, Fenerbahçe'nin transfer politikası tamamen farklı tartışılması gereken konular.
Emurafu
23.Ekim.2007, 04:34
Arsenal defansını bu kadar kötü yakalamışken puan almamız lazımdı. Yedeklere baktıgımızda şöyle oyuna girip maçı çevirecek bir oyuncuda yok..Aziz yıldırım acilen birseyler yapması lazım..Veya fenerbahce ocak ayına kadar ne kadar az kayıpla giderse o kadar iyi..Guiza gol yollarında biraz daha etkili olması lazım,Özellikle 2-1 iken kaçırdıgı gol kırılma noktası oldu..Ramsey baya hoşuma gitti..Fenerbahce ise yavş yavaş uefa hesabı yapmaya basladı..Özellikle porto maçı büyük önem kazandı..
perpetua
23.Ekim.2007, 08:41
Üretici olmak deyimi gerçekten çok doğru abi ama nereye kadar?Seneler önce Nurullah Sağlam Brezilya'ya Kaka'yı izlemeye gidiyor.Daha doğrusu başka oyuncu izler iken Kaka'ya bakmalarını öneriyorlar!
Sağlam izliyor , beğeniyor ve 800bin$ istiyorlar!Sağlam diyorki;Bu adamdan benim alt yapımda 4-5 tane var bunu alırsam onları ne yapayım?(tff dergisinde okudum bunu ben)
Burada olayın iki tane yüzü var..Gerçekten Kaka kadar olmasada takımda yetenek olabilir , ama bu yetenek 3 kere kendini gösteriyor sezonda!Alex'e , Lincoln'e Baros'a Kewell'a bir faul yaptığında zaten 40-50 milyon kişi tarafından antipatik görülüyor.
:)
Su anda Bursa elindeki genc oyunculari oynatmaya yonelik bir kadro kurmus durumda. Yusuf, Romaschenko, Omer Erdogan, Ivankov, Kirita gibi tecrubelilerin yaninda diger yabancilar genc ve diger oyuncularin cogu genc. Oyuncular da alt yapida temel egitimi iyi almissa (yani pas nasil verilir, top nasil stop edilir, top nasil saklanir vs. vs.) ve bu ogrendiklerini uykusunda bile yapabilecek kdar cok tekrar etmisse oyuncunun basarili olup olmayacagini belirleyen fiziksel kapasitesi ve taktiksel bilgisi olur. Yani vucut yapisi ve zekasi.
Biz bu temel egitimi veremiyoruz. Oyuncuda dogustan bu yetenek varsa veya kendisi cok hirsli oldugu icin kendi basina calisiyorsa iyi seyler yapabilen oyuncular ortaya cikiyor. Hasan Sas kumda futbol oynadigi icin bu kadar kivrak ve teknik sahibi bir oyuncu oluyor, Servet muhtesem bir fizige sahip oldugu icin milli futbolcu oluyor. Dusunsenize eger Servet gencliginde gunde 100 tane pas verme egzersizi yapmis olsa (belki de yapmistir ama kapasitesi yoktur) bugun yaptigi pas hatalarini yapar mi?
Diğer yüzü ise yine yabancı sınırı durumu , Sağlam 17 yaşındaki adamı Türkiye'de nasıl oynatırım diye düşünüyordur!
Esasinda biraz da nedeni yabancilarin kurtarici olmak zorunda olmasi genc yabancilarin tercih edilmemesi. Temel egitimi iyi almis bol Turk oyuncu olsa, gidip 17 yasinda cok yetenekli oyuncuyu getirirsin, yavas yavas kadroya sokarsin. 8 oyuncudan bir veya iki tane boyle oyuncu olmasi hic de batmaz esasinda.
Bizde çok şeyin değişmesi lazım;
17-18 yaş oyuncular ile takım yenilir çoluk çocuk olur!35 yaşındaki adamlara yenilir (Milan) takım tecrübesiz olur.Halbuki futbolda hem gence hemde tecrübeliye ihtiyaç olduğunu bilmemiz gerekir.(Emre/Hagi - Özgürcan/HakanŞ)
Acikcasi oyuncu yeterince kaliteli olsa bence oynatilir. Belki 3-4 buyuklerde bu oyuncular daha zor oynar ama ligin orta siralarini ve ust siralarini hedefleyecek kalitede olan diger takimlar icin genc oyuncu oynatmanin sorun oldugunu dusunmuyorum. Zira Kayserispor, Sivasspor, Bursaspor, Gaziantepspor, Ankaraspor hep bunu yapan takimlar. Tecrubeli oyuncularin yaninda genc oyunculara da yer veriyorlar. Denizlispor biraz mecburiyetten de olsa genc oyunculara yer veren bir takim. Hacettepe'yi ve Genclerbirligi'ni saymaya da gerek yok herhalde. Genclere yer verilmesine veriliyor. Ama temel egitimleri zayif oldugu icin kapasiteleri sinirliysa, yapacak bir sey yok.
Aziz Yıldırım'ın yanlış yaptığını bende kabul ediyorum , ama ben hala diyorum ki adam futbolu en azından Türkiye'yi iyi biliyor.10 sene içerisinde bu durumdan daha kötülerini yaşadı Fenerbahçe ama çıktı.Yapılacak olan şey bence sıfırdan yapılanma olmamalı çünkü elde iyi oyuncularda var..
Sifirdan yapilanma derken zaten elde ne varsa ne yoksa yollansin demiyorum. Bunu yapmak daha buyuk kaos yaratir. Belki ilk 11'de sadece 3-4 futbolcu degisir ama ilk 28 veya ilk 30'da 12-14 oyuncunun acilen degismesi gerekli.
Ben mevcut kadrodan Volkan Demirel (cok kisi begenmiyor biliyorum ama daha iyisini getirmek pahali olacak ve diger transferlere harcanacak parayi musrif etmek olacaktir - simdilik Volkan devam eder), Gokhan, Edu, Lugano, Alex, Guiza'yi banko 11 oyuncusu olarak dusunurum.
Kadroda olan ve kadroya derinlik kazandiracak oyuncular olarak Deivid, Kazim, Ugur, Semih, Yasin, Emre, Onder'i dusunurum.
Kadroya uzak ama arada sirada oynayabilecek oyuncu olarak Mert ve Volkan'dan birisi (digeri kiralik), Ilhan ve Gurhan'i dusunurum.
Yani bu durumda kadroda bence kalmasi gerekenler ve transfer edilmesi gerekenler:
Kaleci: Volkan, Volkan/Mert (1 eksik - tercihen tecrubeli bir kaleci)
Sag Bek: Gokhan (2 eksik - 18-23 yaslarinda)
Sol Bek: Yok (3 eksik - 1 tecrubeli, 1 yedek, 1 genc) - Carlos durursa 1 yedek oyuncunun en azindan 25 mac ilk 11'de hic siritmadan oynayabilecek olmasi gerekir. Carlos sezonda 20-25 macin ustune cikmaz. Genc oyuncu alt yapidaki Ozgur Cek olmalidir)
Stoper: Edu, Lugano, Yasin, Onder (1 eksik - genc oyuncu - Alt yapidaki Sertac Eren olabilir)
Sag Kanat: Deivid, Kazim (1 eksik - burada karar vermek zor cunku bu iki oyuncu da iyi yonlu oyuncular degiller. Genc ve iki yonlu oyuncu bulmak zor olur, tecrubeli adam almaya degmez. Ote yandan Deivid Alex'in alternatifi olarak dusunulebilir, buraya iki yonlu tecrubeli bir orta saha oyuncusu alinir)
Sol Kanat: Ugur (2 eksik - iki yonlu, tecrubeli 1 oyuncu. 1 hizli genc)
Orta Saha: Emre, Gurhan (3 eksik 2 tecrubeli, 1 genc) Josico yeterli olabilir, izleyemedik. Yeterliyse zaman 1 tecrubeli, 1 genc. Hala da yetmez bence cunku Josico ve Emre son yillarda oyunlarindan daha cok sakatliklari ile un salmis oyuncular.
Forvet: Guiza, Semih, Alex, Ilhan (1 eksik, Semih ve Guiza ile donusumlu oynayabilecek hizli ve dripling yapabilen oyuncu, ozellikle kontra atak oynanmasi gerektiginde.)
Bu degisikliklerde amac takimin onunu acmak olmalidir bence. Yeterli gorulmeyen oyuncularin yerleri genclerle (yeterli degilse bari genc yeterli olmayan oyuncu olsun mantigindan giderek), zayif olan noktalara da tecrubeli ama en az 3-4 yil verebilecek oyuncu transferi ile.
En buyuk sorun kadroda Fenerbahce alt yapisindan cikmis oyuncu sayisinin azligidir. UEFA listesinde 4 oyuncunun eklenmesi gerektigini goz onunde tutarsak Volkan Babacan/Mert Gunok ikisilisinden birisi, Gurhan ve Semih var alt yapidan cikmis olan. Bir oyuncu daha bulunmasi gerekli ve eksik bir yere yerlestirilmesi gerekli. Bu rol icin bence en uygun oyuncu Recep Biler olur. Hem tecrube sahibi, hem de Volkan'in yedegi olacak ve Volkan'i biraz zorlayacak bir oyuncu rolunu ustlenebilir.
Peki neden bu kadar genis kadro? Cunku Avrupa'da 4411'i oynayacak takim ile Turkiye'de 442 veya 4312'yi oynayacak iki farkli takimi cikartabilmeli Fenerbahce. Gerekirse Alex lig'de yedek kalir, 70. dakikadan sonra ihtiyac olunca oyuna girer ve Avrupa maclari icin dinc olur. Sakatliklarin etkisi olur ama nispeten daha az olur, hafif sakatligi olan oyuncu oynamaya devam edip, sakatliginin daha kotuye gitmesi riskini tasimak zorunda kalmaz. Formsuz olan yedek bekler. Takim ofansif oynamasi gerektigi zaman ona gore oyuncular cikar, defansif oynamasi gerektigi zaman ona gore oyuncular cikar oynar vs. vs.
Not: Kadroda olan, nispeten genc baska oyuncular aklima gelmemis olabilir. Bu oyuncular bazi yerrlere belki oturtulabilir, simdi aklima gelen Burak var mesela. Hizli forvet gorevini ustlenecek oyuncu degil, sag kanatta da Kazim'a cok benzeyen bir oyuncu. Acikcasi ya Kazim ya da Burak'in kalmasi daha dogru olur bence. Can, Ali Bilgin, Selcuk, Wederson (kisa donemde iki yonlu sol kanat olabilir belki ama takimin kalitesini uste tasiyacak bir oyuncu degil), Maldonado, Deniz (her ne kadar yararli bir oyuncu olsa da Wederson gibi uste tasiyacak bir oyuncu degil), Tumer takimi ileriye itecek oyuncular degil, ilk 11'i zorlama ihtimali olmamasi gereken oyunculardir bence.
Devre arasına kadar bu konuşmaları çok yaparız abi,o vakit geldiğinde Aziz Yıldırım'ın ne düşündüğünü hepimiz göreceğiz.Neden devre arası?Çünkü Aziz başkan 10 yılda en çok T.Direktör değişikliliğinin bi işe yaramadığını öğrendi:)
Teknik direktor akibetini transferlerin ne zaman yapilacagi belirler bence. Devre arasina kadar degisim olmaz bence. Devre arasinda takimi gelecek 2-3 sezon yonetmesi dogru olacak bir teknik direktor gerekir. Bu secimde en onemli olacak teknik ekipte bir kac kisinin kulup ile organik bagi olmasi olur. Aragones gibi butun ekibini toplayip gelecek teknik direktorden hayir gelmez.
Varonil
23.Ekim.2007, 16:32
Gün geçtikçe Fenerbahçe taraftarının alkole olan bağımlılığı artıyor!
Arsenal karşısında kaçan goller,
O vursaydı, bu atsaydı, bu ofsayt değildi, bu yenmeseydi.
Yok 'Fenerbahçe'de kısmet yok!',
Yok tam argo tabiriyle 'Biraz bal olsa' gevezelikleri, arı kovanı ya bu takım.
Hey hey hey! Hayatımız Andersen'den masallar!
Fenerbahçe Arsenal karşısında -kaybetti-, başka açıklaması yok.
Ne iyi oynadı, ne iyi mücadele etti.
Bulduğu pozisyonların sahibi de İngiliz ekibiydi!
Rakip defansta Kolo Toure, William Gallas, Bacary Sagna'nın olmayışı piyango!
Bu üçlü Gunners'ın dikilitaşı!
Son 1 sene içinde 3'ünün olmadığı ciddi maç var mı?
Fenerbahçe piyangoyu amorti bile yapamayan koyun sürüsü!
Maçın özeti budur, kimse geyiklere inanmasın, onlar Vodafone reklamlarında var.
İstiyorlarsa açsınlar, onu izlesinler.
Saracoğlu'ndaki müsabaka herhangi bir Londra derbisi olmuş olsaydı,
Mesela Fulham olsaydı, Arsenal o sahadan -ezik- ayrılırdı, bırakın yenilmeyi.
Pinokyoluk pinokyoluk nereye kadar!
'Bu takımın ciğerini biliyoruz', gördük, utandık diye hırsla yazmıştık maç öncesi.
Maalesef aynen öyle.
Futbolcuya dem vurmayı, hele kişisellikten nefret ederim de!
Duramıyorum.
Selçuk'u domates tarlası yerine Saracoğlu'na çıkaranlara sorun.
Ali Bilgin, Emre Belözoğlu, Burak Yılmaz hangi amaçla alındı?
Gidin birilerine(!), istediklerinize sorun.
Albert Camus olsa, yaşasa da güzel laflar hazırlasa keşke bu takıma, sahiplerine!
Öneri;Halamın sakalı olsaydı dedirtmeyeceksin, -futbolcu- alacaksın, gerekirse sürüyle.
Gerekirse eksiye düş, ekonomin altüst olsun, büyük Fenerbahçe taraftarı öder.
OLMASI GEREKEN BUYDU, KAZIM'A TOKAT!
Yanlışlıkla mı oldu, nasıl oldu tam detayını öğrenme şansım olmadı.
Colin Kazım Richards'a vurulan tokattan bahsediyorum.
Sağ açık olmadan bir kadro çıkarmak 'Komedi Dükkanı' tamam.
70'lik rakının artık moda olduğu Temmuz'dan beri böyle de, hadi neyse.
Fakat Colin Kazım Richards kararı -tam isabet-
Naçizane önerim 2-3 futbolcunun kesilmesi, jiletlenmesiydi, birkaç yazı önce.
Kazım ile başlar, devam eder, ısrarcı ve gerçekçi olur umarım!
Futbolcuları uyaracak olan budur, taraftarın ıslığı değil.
Onlara diktatörlük yapması gereken zamanda yemeğe çağıran yönetim değil!
Çubuklunun ciddiyeti ağızlardaki sakızla birleşemez.
Teşekkürler Luis Aragones.
(Sakat olduğu için alınmadıysa sizi havale ediyorum, istediğiniz yere.)
Unutmadan bir teşekkür daha edeceğim.
Futbolcularına 3 ay oldu dik durmayı öğretemediğin için,
Bir de şu var, bu tip maçlar sonrası,
"Çok çalışmamız lazım, kalan maçlarımız var" diye Noel baba oluyorsun ya!
Onun için.
Öneri; Bu aralar tatillerde indirim var, kış dönemi malum, bir göz at.
Bir hoca bir takımda kalmaya ısrar ediyorsa, bu takım Fenerbahçe ise.
Kağıt parçacıkları içindir, gören görüyor, bu ülkede asaletini umursamıyorsun.
Dikkat et ulusal kariyerine sıçrar!
Gidemiyorsan, göndermelerine izin ver.
FENERBAHÇE İÇİN SARACOĞLU BİR SÜREDİR DEPLASMAN
Kadıköy büyü mü? Cehennem mi? Dev atmosfer mi? Destek mi?
Yoksa deplasman mı? Sormanın zamanı geldi de geçiyor.
Evet kulübün sahibi taraftarıdır, aşıkları.
Taraftara sezon başı özeleştiri yapma zamanı geldi diye kendimce uyarıda bulunmuştum.
Arsenal maçındaki görüntü, yanıltmadı.
Üst üste gelenler, geçen sezonun hayali, görüntüdeki bozukluk taraftarın psikolojisini bozmuş olabilir.
Fakat bu yine de büyük Fenerbahçe taraftarının kendi futbolcusunu kırbaçlamasına sebep olamaz!
Bahsettiğim şudur ki bir küçük pas hatasında,
Kaçan bir golde, yerini bulamayan bir şutta, büyük Marmara depremi kadar şiddetli bağırışlar!
Takıma bu kadar bağırılmıyor artık!
Allah aşkına bırakın kendinizi biraz düşünün.
O atmosferde nasıl oynar o futbolcular!
Oynamak görevleri, aldıkları para, giydikleri forma, üzerlerindeki amblem, evet haklısınız!
Halı sahada arkadaşınız size bağırdığında sonraki pozisyona devam edemiyorsunuz.
Yapmayın, etmeyin, güllük gülistanlık pollyanna modülünde de olun demiyorum ama,
Takımın üzerindeki baskı ancak, Güiza'nın kaçırdığı gollerden sonra gösterilen töleransın,
Tüm takıma gösterilmesiyle atılır.
Şu görüntüde taraftarın da çileden çıkmasına hak veriyorum da, işte.
Hepsi istiyor takır takır futbol oynamak.
Fakat o yırtınışlar, o stadı deplasmana çevirmek ne getirecek?
Çok şey götürecek.
Öneri; Maç sonu bir avuç olmasın -Biz Fenerbahçeliyiz- diye bağıran.
Bir stat olsun.
Hayal kırıklarınızı yine her zamanki vefanız, cefanız ile birleştirin.
Hep destek, tam destek.
Gidin kahvehane köşesinde sabahlara kadar kızın ama o 90 dakika anında...
Durun ve onların yerine kendinizi koyun.
60 saniye.
Ruhsuz olduklarının ben de farkındayım, o ayrı.
Sizin için söylüyorum,
Tuncay Şanlı'yı özlüyorum, gözlerim kapalı!
Bu arada aferin Volkan!
Hatalı goller yemiş olabilirsin, taraftar hıncını senden çıkarmak istedi.
Bütün stadın senle dalga geçmesine rağmen, dümdüz yürüyerek içeri girdiğin için.
Bu sefer sakin olduğun için! Haddimse, aferin.
RIDVAN DİLMEN DANIŞMADA BEKLENİYORSUNUZ
3 vakte kadar bir basın toplantısı daha var.
Yine Aziz Yıldırım mı olacak acaba mikrofonun ucunda, büyük merak!
Senaryoları herkes okuyor, oynayan çok.
Filmin sonu, yapımcılar, oyuncular listesi, bir de final müziği mi bekleniyor ki!
Rıdvan Dilmen göreve, belki 2 aylık nefes aldırır takıma ama en azından değişim -harekettir-
Arsenal maçı kazanılsa belki Rıdvan Dilmen yine Güntekin Onay ile tartışacaktı maç sonları.
Devam edecekti ama görünen köy klavuz istemiyor.
Yabancı bir cisim Fenerbahçe'ye yaklaşıyor, öyle umuyoruz.
Yabancıdan kastım, değişim, soğukkanlılıktan vazgeçmek.
Yıldız oyuncu getirerek sessiz filme sokma senaryosu da var raflarda duran.
Kimbilir Ocak ayında herkesin şiddetiyle takip ettiği bir film olur, izleriz!
Öneri; Daha ne kadar kaybedeceksiniz?
Önünüzde bu kulübün kapılarını tekrar çeliğe dönüştürecek bir fırsat var,
Turkcell Süper Ligi.
Kazanmak demek, prensliğe dönüş.
Kaybetmek demek, ömür boyu kurbağa.
Anlayana.
Mayıs'ta görüşürüz.
Klasik son not kısmımızda bu sefer konuğumuz çubukluyu taşıyan futbolcular.
Bu takımın, bizim öğretmenlerimiz sizsiniz.
Tutturdunuz ders boş diyorsunuz.
Bir cümle sizi korkutmalı, titretmeli, gerekirse sabahlara kadar hırslandırmalı, ağlatmalı.
FENERBAHÇE GÜÇLÜDÜR.
Çarpar.
sporx.com dan esat derginin bir yazısı.ben çok beğendim,sizlerle de paylaşmak istiyorum
Sekopej
23.Ekim.2007, 21:25
Sen günlerdir kontra atağa iyi çıkıyorlar diyorsun ama yediğimiz gollere bak, haftalardır yediğimiz gollere bak ve buna hala bir çözüm getiremiyorsa hoca, suçlu odur.
Güiza'yı hep koşuyor mücadele ediyor diye seviyordum ama bana bu maçta defanstan top çıkararak yardımcı olman gerekmiyor. Sen karşı karşıya kaldığın 3 net pozisyonu gol yapabiliyor musun ben ona bakarım? Bu halde bile takımın en iyilerindendi Güiza. Arsenal karşısında 7-8 pozisyona giriyorsun ve sadece 2.sini atabiliyorsun, hal böyleyken vah vah demeye de gerek yok.
Aragones şimdiye kadar görmedi, bakalım bundan sonra görebilecek mi, bu takımda sen topu ileride tutayım, defansı önde kurayım mantığıyla oynamaya devam edersen sonuç hep böyle olur. Deplasmanda geride bu kadar açık vermeyeceğimizi düşündüğüm için bu kadar yemeyiz.
Disiplini sağlaması için getirdik Aragones'i ama görüyoruz ki onu da yapamıyor. Kazım'ın yeteneklerine karşı vurdumduymazlığını giderebilirse bir yıldız yaratabilir diye düşünüyordum ama Kazım'daki kafa değişmeyecek. Bu kadar şeyi Daum'a yapsa çoktan kapının önüne koyulmuştu.
Şimdi tek hedef kaldı UEFA. Kiev evinde oynayacağı maçta da yenerse Porto'yu UEFA şansımız artar. Herşeye rağmen bu takım bunu yapabilir tabi doğru kullanılırsa.
Şu aşamada hocayı göndermek pek akıllıca olmaz. Sanmıyorum ki yerine bir Türk hoca getirsin Aziz Yıldırım. Aslında yapılacak şey yönetimin çıkıp hatalarını kabul etmesi ve erken seçim kararı alması hem de en kısa sürede. Devre arasına kadar yeni yönetim ve yeni yönetimin belirleyeceği hoca netleşmiş olur ve gelecek için planlar yapılır. Bu geçiş döneminde Aragones kalmayı kabul etmezse takımı idare edebilecek, Fenerbahçe emekçisi hoca bulmak zor olmayacaktır. Daha da beter olamayız herhalde.
Ya yönetim çıkacak hatalarını kabul edecek ve düzeltme yönünde neler yapabileceklerini anlatacaklar ya da istifa edip kenara çekilecekler. Bu onurlu davranışın ardından Aziz Yıldırım'ın heykeli kulüp binasının önüne dikilir, Samandıra Tesisleri'ne adı verilir, kulübün onursal başkanı olur. Daha da dibe gidip kendini de harcamasın Aziz Yıldırım.
Yönetimde mevcut anlayış devam ettiği sürece Aragones gönderilse de değişen bir şey olmaz, Mart'ta onun yerine gelen de gönderilir ve bu sene komple yitirilmiş olur. Yönetimin mevcut düşüncesi değişmeyecekse Aragones'le devam edilmeli.
Bir de bizim Fenerbahçeliliğimiz maç kazanıpkaybetmekle değişmez, ben ne takımımdan utanırım ne de onu bırakırım. Hep Destek Tam Destek bizim sloganımızdır. Gerçekleri, görünenleri söyleyelim, eleştirilerimizi yapalım ama takıma desteğimizi asla bırakmayalım. Sen Maldonado'yu, Selçuk'u Volkan'ı ıslıklasan ne olacak bu dönemde, daha da kötüye gitmeyecek miyiz? En azından oyuncuların korkar, kendilerine güvensiz oynamalarına taraftar da sebep olmasın...
extensor
24.Ekim.2007, 02:28
Genel yorumun doğru Sinancığım. Zaten gençler hakkında yazdığın makaleye tamamen katılmıştım. Ancak ben genel manada başarısızlıktan öte dünkü başarısızlık hakkında yoğunlaşmak istediğim için teknik analizden bahsetmiştim sana.
Şimdi sana ve diğer ilgilenen ve konu hakkında yorum yapan arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Sezon başında bu kadroyu Mircea Lucescu'ya vermiş olsaydı Fenerbahçe, bugün bu kadar başarısız olur muydu? Takım kalitesi bazında iki takım arasında farklar var, bu açık zaten. Ancak takımınız kaliteli değil diye kaybedeceksiniz diye bir kaide yok. Fenerbahçe Arsenal gibi belli başlı sistem takımı değil. Bunu sahada oynanan oyun bazında değil de, genel manada belirtmek isterim. Dünyanın hemen her yerinde oyuncu arama ekipleri olan, dünya çapında oyuncu menajerleri ile temasta olan bir kulüptür Arsenal ve bir teknik adamdır Arsene Wenger.
İki sayfa önce bahsini yaptığınız Galatasaray'a gelelim yeniden. UEFA şampiyonu olduktan sonra Lucescu'ya emanet edilmişti takım. Oyuncular dağılmıştı başka kulüplere, yerine transferler yapıldı. Galatasaray o sene çeyrek final oynadı Şampiyonlar Ligi'nde (yanlış hatırlıyorsam mazur görün). Kısa vadede başarı budur işte. Belli bir sistemininiz yoksa, başarısızlığa tahammülünüz yoksa mecburen takımınızı kısa vadede başarılı yapabilecek bir teknik adama emanet etmelisiniz. Aragones'in önceden böyle bir başarısı, veya başarısızlığı var mıydı?
Tek forvetli sistemlerde başarılı olabilmek için, orta sahanın birbirini iyi tanıması, her oyuncunun bölgesini iyi tanıması ve parsellemesi, bir oyuncu dışında tüm orta saha oyuncularının hücum becerisi olması gerekmez mi? Geçen seneki Fenerbahçe'ye baktığımızda Deivid gibi, Alex gibi, solda Uğur gibi, forvetin arkasında hücuma dönelik çok iyi orta saha oyuncularını görebiliyor muyuz? Bu sene Alex nerede? Forvetin arkasında serbest mi? Yoksa orta sahada mı? Peki Alex daha çok final pası alacak adam mı, yoksa final pası atacak adam mı? Alex savunma yapabilir mi? Maldonado Aurelio kadar cesur bir oyuncu mu? Bakın teknik mi diye sormuyorum, hücum hareketi yapacak kadar cesur mu?
Bu Fenerbahçe, dün Arsenal karşısında 4 tane gol atabilecek kadar net pozisyon buldu mu, bulamadı mı? Peki geçen seneki Fenerbahçe Arsenal karşısında bu kadar aciz olur muydu?
Kocaeli maçına dönelim. O günkü Fenerbahçe'nin yedek kadrosuna bakalım. Yedek kadrosundaki hangi oyuncu Kocaeli'nde banko oynayamaz? Fenerbahçe Gaziantep maçında golü Alex'in marke etmesi gereken adamı marke etmemesi yüzünden yedi.
Sistemde yanlışlar var. Pancu'ya Lucescu DM olmayı öğretebilir. Ama Alex 30 yaşından sonra MC olamaz. Alex AMC'dir. Bu oyunculardan kurulu bir kadroya bu sistem oynatılamaz.
Genç oyuncuların yetiştirilmesinde Türkiye'nin yaptığı hatalar, Fenerbahçe'nin transfer politikası tamamen farklı tartışılması gereken konular.
ben maçtan önce 4-3-1-2 oynamaz ve Güiza Semih Alex ten birini kesmez ise, Fenerbahçe 5 ile 10 arası bişeyler yer dedim.
Hesaba katmadığım bazı şeyler varmış. Arsenal'in eksikleri ne olursa olsun Arsenal'i etkilemez demiştim, etkilermiş:) Arsenal'in genç yedekleri henüz bir liverpool rotasyonunu kaldırabilecek durumda değilmiş. Arsenal yerine Liverpool mantalitesi olsaymış söylediğim çıkarmış.