View Full Version : İlginç Veriler
Trabzonspor
23.Ekim.2007, 20:09
lginç veriler
23.10.2008
Galatasaray-Trabzon maçının istatistikleri çarpıcı bir gerçeği gözler önüne serdi. Trabzon 19 şutta 5, ev sahibi ekipse 4 şutta 3 kez kaleyi buldu, üçü de gol oldu. Bu iki istatistiğin ortaya koyduğu öncelikli gerçek, bu derbide kazananı kalecilerin belirlediğidir. Elbette şutlarda isabet oranı sorgulanması gereken bir başka konudur. Hücuma yönelik rakamlar bununla da kısıtlı değil. Trabzonspor rakip ceza sahasına tamı tamına 11 isabetli orta göndermiş, ligin en çok hücum girişimi yapan takımı konumundaki Galatasaray ise 3...
Şimdi teknik sorumluların bunları iyice yorumlayıp bu sonuçlardan ders çıkarmaları gerekiyor. Zira istatistikler, eleştirenleri biraz insaflı olmaya çağırır gibi dursa da, bizce asıl mesajı takımı yönetenlere veriyor.
Bu maçta topla oynama oranı yüzde 55’e 45 lehine gerçekleşen, oyun karakteri ve kadrosu itibariyle bir hücum takımı olan Bordo-Mavililer’in, hâkim olduğu bir oyunu nasıl sonuca dönüştürmesi gerektiği yönünde araştırma-çalışma yapması gerekiyor. 19’da 5 isabet,11 ortadan bir gol çıkmaması, 3 golden ikisinde hatalı olan kaleci kadar, forvet ve 3. gol öncesi paslara sadece refakat eden bir takım savunması anlayışı mutlaka detaylarıyla sorgulanmalıdır.
Galatasaray maçı, Trabzon adına doğabileceğini düşündüğümüz problemlerin tamamen yaşandığı bir karşılaşma oldu. Şöyle ki; kaleci performansı, savunma bloğunda değil takım savunmasında yaşanan eksiklikler, hücumcuların önde top tutma konusundaki yetersizlikleri gibi konular, maç öncesi Trabzon’un sorunları, Sabri ve Arda destekli yabancıların performansı da Galatasaray’ın avantajıydı. Bunların hepsi birlikte gerçekleştiğinden Trabzon için kötü son ortaya çıktı. Şimdi yapılması gereken ders çıkarıp, önlemleri almaktır.
Bir tarafta kötü oynadığı maçta kazandığı için “kükretilen aslan”, diğer tarafta kazansa da kötü oyun nedeniyle ağır eleştirilere muhatap olan, istatistiklerin tamamı pozitif olduğu halde de kaybettiği ilk maç sonrası, “dememiş miydikçilerin!” yerin dibine soktuğu Trabzonspor. Ama çok ilginç; bu takım, ligin ikincisi, üstelik tamamına yakını değişmiş yeni kadrosuyla...
Ergun Ata
[email protected]
RaSenGan
23.Ekim.2007, 21:00
Saçmalıktan başka bir şey değil.19 değil 190 şut çek kaleyi 5 kez tutturduktan sonra neye yarar.Çok şut atan değil golü atan maçı alır.Akıllı oynadık,paslı oynadık ve golleri bulduk.Biz istemesek Trabzonspor 19 şut çekemezdi zaten.3-0'dan sonra defansa çekildik Trabzonspor'da oynadı biraz o kadar.O şutları da orda attı.Kalecileri hemen bahane etmemek gerek.
Trabzonspor forvetleri ve Trabzonspor kalecisi bence o maçta kendilerine güvenip sahaya çıkamadılar ki, bu fark oluştu. Trabzonspor'un bu kadar çok şut çekmesi, gollük pozisyon yakalaması Galatasaray gibi bence Türkiye'nin en iyi savunması ve savunma önü orta sahasına sahip ekibinin üzerinde analiz yapması gereken bir husus.
Nitekim aynı Galatasaray UEFA ön elemesinde basit bir rakibe karşı da bu pozisyonları verdi ve 3 gol yedi.
Onurap
23.Ekim.2007, 21:17
Tamamen sallama bir yazı..Kalede Buffonda olsa o üç gol olabilirdi..(bir ilk golde hatası var diyebiliriz ama emin olun türkiyedeki kaleciler %99 yerdi onu önde olmasa bile çok iyi yere gitti top.. sonra orda hangi kaleci kaleye şut bekleyebilirdi?)2.yarı zaten hiç bir pozitif atak geliştiremeyen trabzonun sağa sola ormana attığı şutlar ne kadar olumlu bir istatistik verebilir?Üstelik buna karşın 2.yarı kırmızı görmüş ve geriye çekilmiş bir galatasaray var yani heralde artacak topla oynama..:) İstatistikler her zaman maç hakkında doğru bilgileri vermeski..Bir isabetsiz şut vardır ormana gitmiştir(ki çoğu trabzonun böyle) bir isabetsiz şut vardır barosun ki gibi boş kaleye kaçmıştır..Ama ikisi aynı hesabı görür..Birde son olarak 'kötü oynadıksak' trabzon dua etsinki iyi oynamadık yoksa daha ne olurdu bilemiyorum :)
Trabzonspor
23.Ekim.2007, 21:57
galatasaray gol atana kadar atak yapamdı gokhan o kacırdıgı net pozısyonları atsaydı bugun bole demedınız.ayrıca hoca defansıf oynamayıp hucum oynayınca gerıde boslular oldu bızım oyuncuların becerıksızlıgı yuzunden golde olmadı 19 sutun en az 9u 10 kısı kalmadan onceydı.galatasary 10 kısı kalınca gerı felan yaslanmadıkı hep gerıdeydı zaten ama bı onemı yok artık konusmanın sadece yapılan hatalrdan ders cıkarması gereken bi trabzonspor ve kazanmasına ragmen bu kadar kotu oynayan bı galatasarayında dusunmesı lazım neden bole bı mac oldu dıye
jarosik_61
23.Ekim.2007, 22:01
kime sorarsan galatasaray müthiş oynadı trabzonsporu ezdi sürklase etti diyo
RaSenGan
23.Ekim.2007, 22:01
galatasaray gol atana kadar atak yapamdı
Golü nasıl attık biz ? Kornerden pas ve şut.Pekii korner nasıl oldu ? Bizim atağımızla..Golden öncede atak yapmıştık ama golden sonra daha da atak yaptık.
jarosik_61
23.Ekim.2007, 22:15
Golü nasıl attık biz ? Kornerden pas ve şut.Pekii korner nasıl oldu ? Bizim atağımızla..Golden öncede atak yapmıştık ama golden sonra daha da atak yaptık.
biz galatasaray atak yapmadı hak etmedi demedikki.4 pozisyonunuz var ezip geçtiğiniz maçta güya.kendinizi kandırmayın.t.direktörünüz skibbe oyunu beğendim demiş ben galatasarayı hiç beğenmedim valla olimpiakos maçı kritik olabilir.bak ben maçtan önce galatasaraya yenileceğimizi düşünüyodum galatasarayın hucum hattının trabzonspor defansını mahvedeceğini düşünüyodum niye böle düşündüm çünkü takımımı tanıyorum yakımını tanıyan her mantılı kişi gibi yenilgiyi bekliyodum.ama siz yok galatasaray ezdi parçaladı gibi laflarla galatasarayı göklere çıkardınız ondan sonra bir mağlubiyet geldiği zaman adres belli t.direktör yetersiz ....
Onurap
23.Ekim.2007, 22:16
kime sorarsan galatasaray müthiş oynadı trabzonsporu ezdi sürklase etti diyo
Öyle değil mi :smismileyiw2:
Yahu 10 kişiyken bile daha iyi oynadık penaltı kırmızı verilmedi daha çok pozisyon bulduk gol attık kıl payı ofsaytla(belkide yok) verilmedi..Yani anlamıyorum Basket maçı gibimi olucak galibiyetimiz o kadar mı fark olsun..Son derece rahat bir maç oldu bence hiç stres bile yaşamadım maçta..Arsenalde 5 attı ama bak bakalım kaç pozisyon buldu rölanti diye bir şey var herhalde 2. yarı kasmadık bilen kendimizi..
eXcitinG
23.Ekim.2007, 22:38
Bu tarz veriLer bencede gereksiz. GaLatasarayın heLe attığı 3. goL tam bir dersLik goLdür. Artık günümüzde bu tarz oynayarak goL atabiLirsiniz. Fenerbahçe - ArsenaL maçında da ArsenaLin kaLeyi tutan 7-8 şutu var ama 5 goL attıLar. Fenerbahçe ise rahat iki katı şut attı ama sonuç yine ortada. ÖnemLi oLan ne kadar vurduğun değiL, buLduğunda nasıL vurduğundur. BuLduğunda sonuca gidebiLiyorsan başarıLısındır. İstersen bunu maç içerisinde sadece bir kez yakaLa ama o anda goL yapıyorsan sonuç geLir. Ama sen maç içerisinde orta sahadan, kaLe önünden defaLarca şut atsan neye yarar sonucu değiştirmedikten sonra...
Ha şans oLmaz vurursun direkten döner, kaLeci son anda çıkararı o ayrı. Ama yakın zamanda ki iki maça bakaLım Trabzonspor un kaç topu direkten döndü ya da De sancthis kaçtane şutu son anda çıkardı ? Ya Fenerbahçe maçında ?
Artık bu tarz veriLer iLe uğraşmaktan vazgeçip topu kaLeye nasıL yoLLarız onun yoLLarını arayaLım. BunLar zaman kaybı.
jarosik_61
23.Ekim.2007, 22:39
evet rahat kazandınız ama müthiş oynamadınız arkadaşım.4 şut çektin kaleye müthiş oynadınız demek oluyo.hucum ederken kaptırdığınız toplarla trabzon devamlı pozisyon buluyordu umut bulut 2 tane %100 lük gol kaçırdı ama yinede müthiş oynadınız.10 kişi kaldık diyosun 11e 11 iken 10 şutumuz vardı kaleye ama siz yinede müthiş oynadınız.futbolcular maç sonunda ardanın golü olmasaydı işimiz çok zordu diyor iyi oynamadık diyor ama size göre müthiş oynadız acaba siz hangi maçı seyrettiniz.müthiş oynamaktan kastettiğiniz ne ben anlamıyorumki.arsenal örneği veriyosunda sizin girdiğiniz pozisyon sayısı 2 goller bile karambolden geldi.arsenal rolantiye aldı diyosun ama topa hukmetti arsenal tempoyu düşürdü siz bunu yapmadınızki hucuma kalkamadınız asenal top çevirdi ama siz yinede müthiş oynadınız ama bu akşamki maça dikkat
shamur1
23.Ekim.2007, 22:40
Allah razı olsun Gs'den bize şut çektirdikleri için :)
Sanki bu zamana kadar Gs ilk kez mi pozisyon veriyor ? O da şans eseri Trabzon maçına rastlamış heralde . Tabi onuda Gs istedi ..
Gs bu sene oynadığı 11 maçta kalesinde 13 gol görmüş. Verdiği pozisyonları değil sadece yediği gollere yazıyorum..
Yani burda bu takım neden bu kadar gol yemiş , savunmamızda mı sorun var diye kafa yoracağınıza hala daha yok efendim bunlar saçmalık , biz izin verdik , 100 şut çeksen ne olur gibi saçma laflar ediyorsunuz.
Size göre bunların hepsi saçmalık zaten neyse önümüzdeki periyotlarda herşey daha açık ortaya çıkar.
eXcitinG
23.Ekim.2007, 22:46
Sonuca gidemiyorsan 544354354354 tane şut çek neye yarar ? Maç kazandırdımı ? Hayır.
GaLatasaray iki organize iLe goLü buLdu maçı kazandı mı evet ? BunLar artık günün futboL gereksinimLerimi ? evet. O zaman daha da fanatik bir duruma sokmayın bu oLayı. FutboL artık değişti. Artık topa sahip oLan, şut atan takım kazanmıyor. Topu ayağına aLdığında oLumLu kuLLanan, girdiğini atan kazanıyor.
NeyLeyim %60 topa sahibim ama sağa soLa pas yapıp kaLecime dönüp, tekrar sağa soLa verip orta sahada top gezdirip, canım nereden istersem vururum anLayışını. Artık biraz farkLı yakLaşın oLayLara. Herşey değişiyor. Bizde değişmeLiyiz.
Universal
23.Ekim.2007, 22:47
Bak Arsenal'a 5 pozisyoan girdi hepsini gol attı ama; birisi maçı ilzese Fenerbahçe 5-2 kazandı sanar. Girdiği pozisyonları gördükten sonra...
Sonuçta bu istatistikler kazananı değiştirmez. Trabzonspor fazla pozisyona girdi Galatasray son 20 dakika 10 kişiydi. Maç garantiydi ve yorulmadan oynadılar.
evet rahat kazandınız ama müthiş oynamadınız arkadaşım.4 şut çektin kaleye müthiş oynadınız demek oluyo.hucum ederken kaptırdığınız toplarla trabzon devamlı pozisyon buluyordu umut bulut 2 tane %100 lük gol kaçırdı ama yinede müthiş oynadınız.10 kişi kaldık diyosun 11e 11 iken 10 şutumuz vardı kaleye ama siz yinede müthiş oynadınız.futbolcular maç sonunda ardanın golü olmasaydı işimiz çok zordu diyor iyi oynamadık diyor ama size göre müthiş oynadız acaba siz hangi maçı seyrettiniz.müthiş oynamaktan kastettiğiniz ne ben anlamıyorumki.arsenal örneği veriyosunda sizin girdiğiniz pozisyon sayısı 2 goller bile karambolden geldi.arsenal rolantiye aldı diyosun ama topa hukmetti arsenal tempoyu düşürdü siz bunu yapmadınızki hucuma kalkamadınız asenal top çevirdi ama siz yinede müthiş oynadınız ama bu akşamki maça dikkat
Kardesim neyin cabasini veriyorsun anlamadim, Galatasaray iyi oynada mi, oynadi, 3gol atti mi atti, macda 3-0 bitti ben Galatasaray taraftari olarak oyundan ve skordan memnunum cokda iyi oynadik. Yok su gol olsaymis yok bu olsaymisla olmuyor futbol. O macda Gokhan golunu atsaydida biz o maci alirdik.
omersal
23.Ekim.2007, 23:25
Ya valla hiç kbakmayın.Bu yazı rakiplerimizin yenilgiyi kendine yedirememesidir.GS mükemmel oynadı.Şut olayına gelince TS uzaktan şutlar denedi ve bizim 4 şutun da 3ü gol oldu diyolar.Servetinkini şut saymadılar ki.Öbürleri de Barosun boş kaleye kaçırdığı ve Kewellin karşı karşıya kaçırdığı ve Aydının hakemler sağolsun verilmeyen golü. GSnin ilk defa bu kdr iyi oynadığını gördüm.TSnin ise iki pozisyonu vardı.frikikte orta geldi umut kaleye gönderemedi topu.Bir de umut karşı karşıa kaldı.Uzaktan şut çekip saymayı biz de bilirdik.
shamur1
23.Ekim.2007, 23:27
Yahu hala 50-100 şuttan bahsediyorsunuz.
O yazıyı yazan yazarımız Gs kötü oynadı şansa bala maçı aldı demiyor ki.
Şut mut önemsiz diyorsunuz iyi ne güzel 11 maçta 13 gol yiyen Gs de savunma kurgusunda hiç mi sorun yok ? üstüne konuşulması gereken böyle bir sorun varken hala nelerden bahsediyorsunuz.
Ama siz hala çok iyi oynadık , muhteşemiz diyorsunuz. Burda kimse o golleri kaçırmasaydık derdinde değil ortada net veriler var işte 11 maç da 13 gol yiyen bir Gs .. ha size göre yine de sorun yoksa ne diyeyim ki. Bari biz izin verdik gibi saçma düşüncüler içine girmeyin.
omersal
23.Ekim.2007, 23:30
lginç veriler
23.10.2008
Galatasaray-Trabzon maçının istatistikleri çarpıcı bir gerçeği gözler önüne serdi. Trabzon 19 şutta 5, ev sahibi ekipse 4 şutta 3 kez kaleyi buldu, üçü de gol oldu. Bu iki istatistiğin ortaya koyduğu öncelikli gerçek, bu derbide kazananı kalecilerin belirlediğidir.
Ergun Ata
[email protected]
Bu mu o veriler.Adama resmen kaleci sayesinde kazandınız diyor shamur.
shamur1
23.Ekim.2007, 23:31
Ya valla hiç kbakmayın.Bu yazı rakiplerimizin yenilgiyi kendine yedirememesidir.GS mükemmel oynadı.Şut olayına gelince TS uzaktan şutlar denedi ve bizim 4 şutun da 3ü gol olmadı.Servetinkini şut saymadılar ki.Öbürleri de Barosun boş kaleye kaçırdığı ve Kewellin karşı karşıya kaçırdığı. GSnin ilk defa bu kdr iyi oynadığını gördüm.TSnin ise tek pozisyonu frikikte orta geldi umut kaleye gönderemedi topu.
bak ben kaçan pozisyon derdinde değilim ama hala tek pozisyon frikikten geldi diyorsun. yahu maç 0-0 ikenleri boşveriyorum 2-0 iken Gökhan kaleciyle karşı karşıya kaçırmamıştı mı ? işte benim sinirlendiğim şeyler bunlar tek pozisyon buldunuz diyor o da frikiktenmiş.
Bu mükemmel oynayan Gs'yi biz neden göremedik acaba ? Belkide sizin mükemmel kavramınız bambaşka.
Galatasaray 3 - 0 Trabzonspor
Maç tescillenmiştir.