View Full Version : Eskişehirspor - Galatasaray [ TSL 8. Hafta ]
GeNç KaRTaL
24.Ekim.2007, 06:20
http://img79.imageshack.us/img79/8628/esgscc8.jpg (http://imageshack.us)
extensor
24.Ekim.2007, 12:34
Bu maç Eskişehir de oynanmıyor mu? Yanlış atılmış başlık sanırım. Lincoln'ün olmaması iyi olacaktır. Biraz rotasyon yapmalı Skibbe. Mesela yorgun ve moralsiz olan Baros dinlensin biraz. Nonda ve Ümit oynasın onun yerine. 4-4-2 ye dönsün Galatasaray. Ayhan ve Kewell'da dinlendirilse iyi olabilir.
Eskişehirspor'un bekleri çok yetersiz. Sol bek Murat Önür oynarsa yetersiz kalır. Serkan oynarsa iyice yetersiz kalır. Sağ tarafa Aydın'ı monte etmek lazım. Eskişehir'in sol kanadını allak bullak edecektir. Solda Arda. Ortada Meira ve Hakan Balta olabilir mesela.
Aydın bu sol beklere karşı kullanılmalı. Eskişehirspor'u iyi bilen birileri uyarmalı Skibbe'yi.
Varonil
24.Ekim.2007, 15:22
Eskişehirspor camiası yavaş yavaş alışıyor Süper Lige.Skibbe bu maçta biraz rotasyona gidebilir diye düşünüyorum bende.Galatasaray Eskişehiri hafife almamalı,yoksa bu maç çok değişik bir sonuçla bitebilir.Onun dışında Galatasarayın bu maçı kazanacağını düşünüyorum.
extensor
24.Ekim.2007, 15:41
Eskişehir yinede bu ligin en kötü kadrolarından birine sahip. Savunmada ki 4'lü yetersiz. Hırvatlardan birini izlemedim. Benim izlediğim Vucko ağırdı. İlerde youla ile anderson iyi bir ikili. Arkalarındaki Serdar yetersiz. 4-3-1-2 oynuyor Eskişehir. Ortasahanıın ortasında Tugay vari bir Poljak var.
3-4 kaliteli adamla ligte tutunmaya çalışacaktırlar. Bu isimlerde İvesa (kaleci) Hırvat izlemediğim stoperin iyi olduğunu söylüyorlar. Önlibero Poljak ve youla.
Gerçi futbol bu. Eskişehir'den de kötü kadrosu olan Antalyaspor, Galatasaray'ın evinde pual koparmıştı.
Trabzonspor
24.Ekim.2007, 19:04
eskşehr 2 hafta kazandı ama rakp galatasaray kazanır lincoln yok onun yerıne 2 forvet cıksa daha rahat alırlar maçı
PesimiSTyLa
24.Ekim.2007, 21:06
Bence de bu macta bazı oyuncular dinlendirilmeli. Özellikle Ayhan. 2 mactır oyundan sakalanıp cıkıyor(Ts ve Oli) Oli macında Ayhan ve Sabri antrenmansız cıkmışlar. Sabri yüksek enerjisi ile bunun üstesinden gelebilir; fakat ben Ayhanı dinlendirmenin iyi olacagını düşünüyorum. Arda ve Kewell sahada olmalı; ki olacaklardır muhtemelen. Aydın sakat sanırım bu macta da oynayamayacak. M.Topal mac saatinde durumu kesinlesecek ama yine ben oynatılmaması taraftarıyım. Kewell dinlendirilecekse ; sol acık da Alpaslan ile baslanılabilir. Arda da sagda yine oynar. Şöyle bir kadro düşünülebilir;
Sanctis
Sabri - Emre - Servet - Hakan
Arda - Meira - M.Güven - Alpaslan(Kewell)
Nonda(Ümit) - Baros
Ayhan oynatılırsa M.Güven in yerine O oynar; yine aynı sekilde Kewell dinlendirilmeyecekse Alpaslan ın yerine Kewell oynar.
Ne olursa olsun bu mactan galibiyet ile dönecegimizi düşünüyorum. Takım iyi bir hava yakaladı ve bu macı da kazanıp bu iyi gidişe devam ederiz diye düşünüyor ve umuyorum...
El Comandante
24.Ekim.2007, 21:27
Revizyon sart.Ayhan,Baros,Kewell dinlendirilmeli.Alparslan,Ümit kadroya dahil edilmeli.3 puan bekliyorum.
Emurafu
24.Ekim.2007, 22:15
Aslında revizyon yapacak bir durumumuzda yok..Sakatımız baya var..Mehmet güven top çok kaybı yapıyor..Heleki zorlu eses maçında işi zor olur.Yükü kaldıramaz bence..İnsalallah topal iyileşir..Ozaman Ayhan'ı dinlendiririz..Baros yerinede belki nonda oynar..Alparslan'a sol açıkta sans verilmeli..
Ayhan ve Baros dinlendirilebilir
G.Saray'da Mehmet Topal, Linderoth ve Barış'ın sakatlığı en çok Ayhan Akman'ı etkilemiş durumda. Sarı kırmızılı takımın orta alanında önemli işler üstlenen ve son olarak Olympiakos maçında oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan Ayhan üst üste çok maç oynamanın sıkıntılarını çekmeye başladı.
Trabzonspor maçında olduğu gibi Olympiakos maçını sakatlanarak terketmek zorunda kalan Ayhan G.Saray kazandığı iki maçta da sakatlığı nedeniyle 90 dakikayı tamamlayamaması dikkati çekti. Milli Takım kadrosunda da yer alan ve bu yüzden 20 gün içerisinde 5 maç oynayan ve hemen her maçta sahanın en çok koşan isimlerinden biri olan Ayhan'da yorgunluk belirtileri görülmeye başladı.
Sarı kırmızılı takımın orta alanında defansif anlamda büyük yük çeken Ayhan'ı teknik direktör Skibbe'nin dinlendirmeyi düşündüğü ancak Ayhan'ın mevkinde görev yapabilecek 3 oyuncunun da sakat olması yüzünden Alman hocanın yıldız futbolcuyu sakatlanmak pahasına oynatmak zorunda kaldığı belirlendi. Trabzonspor ve Olympiakos maçlarında sakatlanıp çıkan Ayhan'ın durumu sarı kırmızılı kulübün sağlık ekibi tarafından da dikkatle kontrol ediliyor. Galatasaray'ın bugünkü antrenmanında koşu çalışmasına katılan ve tedavisi sürdürülen Ayhan'ın büyük bir olasılıkla Eskişehirspor'a karşı forma giyeceği ve sakatlığının şimdilik korkutucu olmadığı belirlendi.
G.Saray'ın üst üste maçlar oynamak zorunda kalması sarı kırmızılı ekibi kadro rotasyonuna yöneltecek gibi. Teknik direktör Skibbe Trabzonspor ve Olympiakos maçı sonrasında çok yorulan bazı oyuncuları dinlerdirmeyi planlıyor. Bunların başında da geçtiğimiz hafta içerisinde Çek Cumhuriyeti Milli maçında da oynayan Milan Baros'un geldiği öğrenildi. Son iki maçta tek forvet oynayan ve bu yüzden daha da fazla yorulan Milan Baros'un eskişehirspor maçında dinlendirilip yerine Nonda'nın ilk onbirde başlaması sözkonusu.
G.Saray pazar günü deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor maçı hazırlıklarına ise ara vermeden devam etti. Olympiakos maçında oynayan futbolcular sadece dinlenme koşusu yaparken oynamayan oyuncular küçük sahada çift kale maç yaptılar.
24.10.2008
Kaynak : DHA
JunkChorn
24.Ekim.2007, 22:33
Revizyon sart.Ayhan,Baros,Kewell dinlendirilmeli.Alparslan,Ümit kadroya dahil edilmeli.3 puan bekliyorum.
Bencede takımda biraz da gençlere yer verilmeli.Aydında takımda artık 11 çıkmayı kendine amaç edinmeli.
Ümit için söyleyecek hiç bişeyim yok , formsuz forvetin var ise düşünmeyeceksin Ümit'i oynatmak için..
El Comandante
24.Ekim.2007, 22:35
Bencede takımda biraz da gençlere yer verilmeli.Aydında takımda artık 11 çıkmayı kendine amaç edinmeli.
Ümit için söyleyecek hiç bişeyim yok , formsuz forvetin var ise düşünmeyeceksin Ümit'i oynatmak için..
Aydin´in sakatligi gecmisse tabi ki oynamali,sagda Aydin solda Arda cok etkili olurlar.
bugra 1905
25.Ekim.2007, 01:03
Kesinlikle Avrupa Sendromu Yaşayacağız Ama Eminimki Bu Maçı Çok Zorlansakta Alacağız
Aşk-ı Şehir
25.Ekim.2007, 07:04
Eskişehirspor'umdan puan bekliyorum. Son haftalarda yükselen bir formumuz var ancak Galatasaray daha formda gözüküyor. Her ne olursa olsun Eskişehir'den deplasmanda 3 puan almak zordur.
extensor
25.Ekim.2007, 07:48
maçlar kaç ytl imiş Mustafa. Orada hoş olmayan şeyler var sanırım bu hususta.
El Comandante
25.Ekim.2007, 20:14
maçlar kaç ytl imiş Mustafa. Orada hoş olmayan şeyler var sanırım bu hususta.
Misafir takimi tribün bileti 50 YTL bu macta. (Yuh!)
Trabzonspor
25.Ekim.2007, 20:18
adamlar bılıo tabı buyuk takım kac lursa lsun gelır bu taraftar 50 yapıo
Aşk-ı Şehir
25.Ekim.2007, 20:50
Misafir takimi tribün bileti 50 YTL bu macta. (Yuh!)
Misafire değil herkese öyle. Ayrıca kapalı: 100 YTL Vip:200 YTL üstünüze alınmanıza gerek yok.:) Biz alıştık. Ben bugün gidip kombine aldım. Daha ucuz. :n:
GeNç KaRTaL
25.Ekim.2007, 21:16
Eskişehirspor sezona kötü başladı.Fakat son 2 haftadır aldıkları galibiyetlerle düzelmeye başladılar.Formdalar yani.Galatasaray'da formda.Zaten kaliteli bir kadroları var.Zaman geçtikçe daha iyiye gidiyorlar.Ben bu maçı kadro kalite farkı sebebiyle Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum.2.ihtimal ise beraberlik diye düşünüyorum.Bu ihtimal Eskişehirspor'un göstereceği performansa bağlı..
garydelgadov
25.Ekim.2007, 22:03
GaLatasarayın formda takımLara karşı şansı tutmuyor.MeseLa Bursa.Es-Es düzeLmeye başLadı.YouLa yeniden ısındı Lige.Gsninde canını yakar.Ben Es-Esin kaybetmeyeceğini düşünüyorum.Tabi Gsnin Avrup dönüşünde oLduğunu da unutmamak gerek...
Nocna Mora
25.Ekim.2007, 23:54
......................................De Sanctis
Sabri..................Emre Aşık................Servet................Hakan Balta
Arda(Aydın*).......Ayhan(Mehmet Güven).......Meira........Alparslan(Kewell)
........................ Nonda............Yaser(Ümit)
* Aydın eğer oynarsa; Aydın sağda. Arda solda oynamalı...
................oynamazsa; sağda Arda. Solda Alparslan ve ya Kewell oynamalıdır diye düşünüyorum...
Eğer böyle bir taktikle çıkarsak defansı zayıf olan Eskişehir'i kanatlardan ve forvetlere kanatların içeriye doğru katetmesi sonucu atılan arapaslarla rahat bir şekilde yenebiliriz diye düşünüyorun :)
deniz.91
26.Ekim.2007, 02:00
Galatasaray Olimpiakos maçındaki gibi oynarsa bu maçırahat alır
batuhanry
26.Ekim.2007, 02:05
De Sanctis
Serkan-Servet-Emre-Hakan Balta
Sabri-Meira-Mehmet Güven-Arda
Kewell
Ümit
Böyle bir 11 ile çıkabiliriz. Ya da, Arda'yı da dinlendirip yerine Alpaslan'ı oynatarak... Arda'da çok yoruldu son 2 maçtır.
KaPaLı
26.Ekim.2007, 05:30
Maçı Eskişehir'li arkadaşlarımla ve Eskişehir atkımla izleycm. Galatasaray illaki yener diye düşünmüyorum çünkü EsEs gerçekten çok iyi kapanan ve elinde Youla gibi silahı olan bir takım. Galatasaray yenebilir ama zorlanacaktır bana göre
Onurap
26.Ekim.2007, 06:48
Eskişehirspor sezona kötü başladı.Fakat son 2 haftadır aldıkları galibiyetlerle düzelmeye başladılar.Formdalar yani.Galatasaray'da formda.Zaten kaliteli bir kadroları var.Zaman geçtikçe daha iyiye gidiyorlar.Ben bu maçı kadro kalite farkı sebebiyle Galatasaray'ın kazanacağını düşünüyorum.2.ihtimal ise beraberlik diye düşünüyorum.Bu ihtimal Eskişehirspor'un göstereceği performansa bağlı..
Çok güzel analiz tamemen katlıyorum..Umarım futbolcular bu maçı ciddiye alır..
Belgorth
26.Ekim.2007, 19:24
Eskişehirspor her ne kadar formunu yükseltse de halen daha yeterli değil bana göre. Son 2 maçta alınan galibiyetler Galatasaray'da hem moralleri yükseltti hem de forma yarışını kızıştırdı. Son 2 maçın 11'inden dinlendirilecek olanlar olursa onların yerine oynayacak oyuncular kendilerini gösterip formayı kapabilmek adına canını dişine takıp oynayacaktır, diğerleri de formayı kaptırmamak için aynı performansı göstermek isteyecektir. Yine rakibini yaptığı presle ve hızlı oyunuyla boğan bir Galatasaray izleriz gibi geliyor bana. Çok büyük bir şanssızlık olmadıkça Eskişehir deplasmanında puan kaybetmeyiz diye düşünüyorum. En kötü ihtimal berabere kalırız.
Bence revizyona gerek yok, zaten her mac ayri bir kadroyla ciktik, yeni yeni takim olmaya basladik daha cok birlikde oynayip iyice kaynasmalari lazim. 96-2000 senelleri arasinda ki gibi. Milli takim, sampiyonlar ligi, turkiye ligi ve kupasinda hep ayni takimla oynadik.
Emurafu
27.Ekim.2007, 02:43
Onbirimiz Belli Oldu !!
---------De Sanctis----------
Sabri--------Emre------Servet-----Hakan
Kewell-------Meira-------Ayhan------Arda
-----------Baros-------Nonda----------
Eses'liler görsel show yapacakmış..Bahri havadır öyle ballandıra ballandıra anlatıyorki..Yahu uA yıllardır yapıyor.Hele beşiktas deplasmanında yapılan süperdi.. hiçbir zaman bu kadar ballandıra ballandıra anlatmadı..Skibbe takımı oturtuyor..Ah şu sakatlarımız biran önce iyileşşe..Rakiplerimiz puan kaybı yaşayınca maçın degeri dahada çok arttı..
sakary Ali
27.Ekim.2007, 02:46
STAT: Eskişehir Atatürk
SAAT: 19:00
HAKEM: Fırat Aydınus
ESKİŞEHİRSPOR: Ivesa, Sezgin, Vucko, Tayfun, Murat, Bülent Ertuğrul, Bülent Kocabey, Poljak, Serdar, Dos Santos, Youla
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
GALATASARAY: De Sanctis, Servet, Emre, Hakan Balta, Sabri, Ayhan, Meira, Arda, Kewell, Nonda, Baros
TEKNİK DİREKTÖR: Michael Skibbe
IcedEarth
27.Ekim.2007, 03:04
Keşke Kewell yerine Aydın oynasaydı bu maçta, Kewell da dinlendirilmiş olurdu, 60. dk.'da filan yorgun savunmaya karşı skor değişmezse girseydi daha güzel olurdu. Neyse, böyle de iyi.
eskişehir sahasında etkili bir takım galatasaray ise son 7 maçında 6 galibiyeti var. Tahminim galatasaray'ın 2-1 kazanacağı yönünde :)
IcedEarth
27.Ekim.2007, 03:25
Henüz pozisyonumuz yok, umarım çabuk toparlanırız, çünkü bu dakikalarda atacağımız bir gol bizi rahatlatır...
Al işte. Youla 1-0 yaptı, 1 dakika sonra da De Sanctis kurtardı :mad:
KaF KeF
27.Ekim.2007, 03:34
GooollYoula..
Universal
27.Ekim.2007, 03:34
O ne goldü öyle... Youla adete tek başına gol attı. Tek topla gole gitti Es Es, son haftalarda baya formdaydı. Taraftarın desteği ile puan alacaklar.
Gooooooll!! Youla attı Eskişehirspor sahasında 1-0 öne geçti..
sakary Ali
27.Ekim.2007, 03:40
Yürü be eskişehir bu hafta fenerin haftası olacak herhalde
barahir
27.Ekim.2007, 03:42
Burdan da bi beraberlik bekliyorum..
Galatasaray çevirir gibime geliyor.
batuhanry
27.Ekim.2007, 03:47
Gooooooooooooolllll !!! Ayhaaannnn Akmaaannn !! Şimdi durum 1-1 !
barahir
27.Ekim.2007, 03:49
Eskşehir kaçırdıklarını arayacak gibime geliyo..
IcedEarth
27.Ekim.2007, 03:52
İyi bari, 1-1 yaptık skoru Ayhan'la. Devamı da Baros'tan inşallah ;)
batuhanry
27.Ekim.2007, 04:01
İlk yarı bitti.
22 dakika eskişehir, 22 dakika galatasaray iyi oynadı :)
batuhanry
27.Ekim.2007, 04:23
Baroooossss !
yalnız bariz bir biçimde elle kontrol var orada hakem kötü atlamış bu pozisyonu. Hadi orta hakemi geçtim, yan hakem ne yapıyor.
El Comandante
27.Ekim.2007, 04:34
Elle gol atip maci kazanmaktansa,yenilmeyi tercih ederim.Ne olursa olsun,hak yemek hic hos degil,rakip takim bosuna oynuyormus gibi oluyo.
Keske hakem pozisyonu görseydi de golü vermeseydi ...
Yan hakem çok geride kalmış ve açı çok kötüydü ama bunlar mazeret sayılmaz o pozisyonda haksız bir hamle ile topu önüne düşürmesi hoş değildi. Baros bu eline koluna biraz daha hakim olmalı.
batuhanry
27.Ekim.2007, 04:39
2-2 oldu. Sanırım bu seferde biz ofsayttan gol yedik. :) Yardımcı hakem bayrağı kaldırdı ama Fırat Aydınus golü verdi.
Varonil
27.Ekim.2007, 04:39
Gol oldu 2-2 .. Murat Önür...
El Comandante
27.Ekim.2007, 04:42
Bjk konusunda da belirtmistim,hataya hatayla karsilik vermek bizim gelenegimizdir diye...
Hakem hatayi hatayla telafi etti ne yazikki ...
IcedEarth
27.Ekim.2007, 04:46
Tebrik ediyorum hakemi. Utanmadan bir de 4 tane sarı kart verdi orada. Haftanın en kötü yönetimi Fırat Aydınus'tan...
yardımcı hakem kaldırmasaydı bayrağı sorun yoktu. Ofsaytta olsa hakem golü verdikten sonra olayı bu kadar abartmaya gerek yoktu bana kalırsa, boşu boşuna 5 sarı kart. Gereksiz bir itirazdı. Az öncede Eskişehir'in hakkı yenmişti.
bySilver
5 Kart birden bea
Varonil
Tv başından gözlemlediğim kadarıyla topun Ümit Karan'ın ayağına çarptığını görüyorum gol pozisyonunda.Yine de maratonda bir kere daha seyretmem lazım gol pozisyonunu kesin yorum yapmak için.
C h A o S
Yalnız pozisyon ofsayt değil.ümit'e çarpmış:)
Sekopej
27.Ekim.2007, 04:47
Golü Ümit Karan kendi kalesine atmış, hakem yardımcıya güvenmemekle doğru olanı yapmış.
Ümit top kendisine çarpmasına rağmen neden o kadar itiraz etti onu da anlamadım?
C h A o S
27.Ekim.2007, 04:50
Ümit sonradan heralde arkasındaki oyuncuya çarptı zannetti.Ya da yan hakem bayrağı kaldırdı gol değil diye itiraz etmiştir.
IcedEarth
27.Ekim.2007, 04:51
Ah be Ümit, bu sezon daha golün yok. At artık bi tane ya ....
El Comandante
27.Ekim.2007, 04:52
Hayir ofsaytti.Hepsi aktif ofsayt durumundaydilar,kalecinin görüs alani icersindeydiler.Youla´nin pozisyonuna dikkat.Ofsayt net.
Top ümite çarpıyor orada ofsayt yok, aferin aydınusa yan hakeme güvenmemiş iyiki
Sekopej
27.Ekim.2007, 04:56
Top neredeyse ceza sahası çizgisinden geliyor, kalecinin önü açık, aktif ofsayt öyle olmaz.
Galatasaray'da kart görmeyen oyuncu kaldı mı acaba?:p
IcedEarth
27.Ekim.2007, 04:56
Baros da kart gördü, hakemin maaşallahı var.
bu youla yedi bitirdi GS savunmasını
scar face
27.Ekim.2007, 04:58
Ne bekliyorsunuz ki yani o kadar itiraza kart gelir tabi ki.Bİ ara Fırat Aydınusu göremedim...
IcedEarth
27.Ekim.2007, 04:58
Rekora gidiyoruz, Arda da sarı kart gördü...
Sekopej
27.Ekim.2007, 05:01
Arda'yı atacak sandım ama atmadı, daha Arda yanındayken sesleniyordu ama hiç bakmadı Arda.
İki taraf da gol atabilir, son dakikalar çok heyecanlı geçiyor.
IcedEarth
27.Ekim.2007, 05:03
Maç berabere gidiyor, Skibbe Kewell'ı alıyor oyundan, Mehmet Güven'i koyuyor. İşte maç böyle verilir.
Youla 3-2 Galatasaray...
KaF KeF
27.Ekim.2007, 05:04
Youla Attı..3-2..
scar face
27.Ekim.2007, 05:04
Youla bu adamı seviyorum ya:)
KaF KeF
27.Ekim.2007, 05:05
8 Dakika Uzatma ..
Sekopej
27.Ekim.2007, 05:05
Ofsayt var mı ben net göremedim? Eskişehir iyi hazırlanmış gerçekten maça, haksız gol yedikten sonra da yılmadılar. Daha çok zaman var gerçi kesin konuşmamak gerekir, Galatasaray da atabilir her an.
scar face
27.Ekim.2007, 05:06
3.İnönü Müdaafası baslıyor...:)
IcedEarth
90+3 te Yaser aklına geldi Skibbe'nin, diyecek hiçbir şey yok.
Bu takım Lincoln'süz olmuyor demekki.
Bu hafta Fenerbahçe'ye yaradı resmen...
C h A o S
Youla'nın 3.golü ofsayt.
El Comandante
27.Ekim.2007, 05:07
Son gol net ofsayt.2 tane ofsayttan gol verdi hakem,sagolsun icine etti oyunun ...
batuhanry
27.Ekim.2007, 05:08
Bu sene hakemler daha bir kötü ya...
IcedEarth
27.Ekim.2007, 05:08
Aynen devam et Fırat.
İşte Türkiye Dünya Kupaları'na bunun için hakem gönderemiyor.
Zimbabwe'den çıkar hakem, Benin'den çıkar hakem, adını duymadığımız ülkelerden bile çıkar, ama bizden çıkmaz...
IcedEarth
27.Ekim.2007, 05:10
Ooooh şimdi bir de Emre'yi atar, Youla'yı atmaz...
Müstahaktır bize, atsınlar daha :mad:
90 + 8 lovrek
man of the match: Youla
Memedov
27.Ekim.2007, 05:11
Bu hakemler ile Türk futbolu bir yere varamaz, dış ülkelerde maçlarımız yayınlansa izleyenler komedi filmi izliyorlarmış gibi gülerler.
Yazık.
KaF KeF
27.Ekim.2007, 05:11
4 Oldu 4...LoVRek..
IcedEarth
27.Ekim.2007, 05:12
Bu Skibbe kenarda ne diye oturuyor ki, bir işe yaramıyor zaten, kursun kadroyu, sonra çıksın tribünden izlesin oldu olacak :mad:
scar face
4 mü off haftaya napcaz biz:)
Es-Es sov...
Sekopej
Skibbe oyuncu değişikliklerinde hata yaptı. Maça çok kötü başlamıştı zaten Galatasaray. Sanırım rakibe önem vermeme durumu oldu. Hakemin hatalı kararları oldu ama Eskişehir oynadığı oyunla galibiyeti haketti.
Bu arada Ayhan atıldı, diğer oyuncular da itiraz ediyorlar, başka atılan oyuncular da olabilir.
Belgorth
27.Ekim.2007, 05:15
Şaka gibi bir maç, bir takım nasıl katledilir çok güzel gösterdi Fırat Aydınus. 2. ve 3. golü ofsayt Eskişehir'in. Üstelik 2. golde yan hakem de bayrağını kaldırdı net bir şekilde, top Ümit'den sekip kornere giderken 19 numaralı Eskişehirli oyuncuya çarpıp girdi ki ofsayttaki oyunculardan birisiydi bu oyuncu. Diyecek hiçbir şey yok.
Eskişehirspor'u tebrik ediyorum.
Universal
27.Ekim.2007, 05:16
Önce Beşiktaş ardından Trabzonspor ve şimdi de Galatasaray. Çok mutluyum Fenerbahçe'ye yaradı. :)
Hakem rezaletti. Es Es'in ikinci golünü gömedim ama; üçüncü golünde %100 ofsayttı. Bu hafta hakemlerin hepsi büyük takımları yıkmak için sahadaydı. Beşiktaş'ı ve Galatasaray'ı yıktılar. Fenerbahçe ise şanslarına iyi oynayınca yıkamadılar. Bu hakemler çok can yakacak gibi.
Neden her Galatasaray puan kaybedince burda hep hakem muhabbeti olur da her yazılan reddedilemez bir gerçek gibi kalır?Fazla abartıyorsunuz kanımca.
Nocna Mora
27.Ekim.2007, 05:18
Kaybetmemizde ki faktörler:
1- Skibbe'nin yanlış oyuncu değişiklikleri
2- Hakem'in yanlış kararları
Maça gelecek olursak; yorumsuz....
.
.
.
Neden her Galatasaray puan kaybedince burda hep hakem muhabbeti olur da her yazılan reddedilemez bir gerçek gibi kalır?Fazla abartıyorsunuz kanımca.
Maçı seyrettin mi de yazıyorsun?
Belgorth
27.Ekim.2007, 05:18
Maçı izledin mi sen arkadaşım? İzlemediğini varsayıyorum zira izleseydin hangi takımın taraftarı olursan ol hak verirdin.
Maçı izledin mi sen arkadaşım? İzlemediğini varsayıyorum zira izleseydin hangi takımın taraftarı olursan ol hak verirdin.
Ben hakem ille doğru karar verdi demiyorum ki.Hep hakemi yazıyorsunuz.Takımı eleştiren kişi 2-3 tane.Yazarken abartıyorsunuz bence.
Sekopej
27.Ekim.2007, 05:20
Galatasaray'ın elle attığı gol var, Eskişehir'in 2. golünde bence ofsayt yok çünkü top Ümit'ten gidiyor.
3. gol ofsayt olabilir, hakem kötüydü ama Galatasaray'ın kaybetmesini de direk hakeme bağlamamk gerekir. Skibbe'de yanlış tercihler yaptı.
Eskişehir'in bu şekilde kazanması iyi oldu, umarım zafer sarhoşluğu yaşarlar bizim maça kadar.
Nocna Mora
27.Ekim.2007, 05:21
Skibbe kadroyu kurduktan sonra trene bakar gibi seyretti maçın özeti bu; insan bir müdahale yapar bir hücümcuyu çıkarıp defansçı koymaz
scar face
27.Ekim.2007, 05:22
Yapılan hatalar büyük olabilir ama Gsnin sorunu Skibbe'de bence...Elle gol yiyen bi takım sahsanıp Uefa sampiyonu favorisi olan bi takıma 3 gol atıyorsa sorunu hakemde değilde birazda kendi taktiksel planlarında aramalı takımlar ve taraftar diyorum ben...
LaigLeNoiR
27.Ekim.2007, 05:23
Çok zevkli bir maç oldu.Hakem de hatalıydı ancak Eskişehir o atmosferde kazanmasını bildi.Tebrikler EsEs :)
Ümit oyuna girdikten sonra geldi goller, hakem kararları eleştirilebilir ama hakeme bel bağlamamak lazım. Eskişehir kendi sahasında her zaman zor takım. Hakem dengesini kaybetti oyunun. Skibbe yanlışları ile galatasaray'ın oyunu ortadaydı. Takımım adına üzüldüm açıkçası..
IcedEarth
27.Ekim.2007, 05:23
Hakemin gösterdiği tek taraflı kartlar oyuna müdahele imkanını kısıtladı oyuncularda. En basiti bu. 2 golde ofsayt vardı. Bizim elle atılan golümüz vardı. Daha birçok çapsız karar vardı.
Öncelikle GS maçın ikinci yarısında 10 kişi kalmalıydı. En azından ofsayt gibi görünse bile yakın çekimde Ümit Karan'ın kaval kemiğinden sekip gol olan pozisyondan sonra görülmesi gereken bir kaç kart eksik kaldı sanki. İkinci olarak Arda'nın hakeme yaptığı pozisyon kesinlikle kırmızı kartlıktı. Dün Edu ne kadar kart görmesi gerekiyorsa bugünde Arda görmesi gerekirdi. Formanın büyüklüğü kurtardı ikisinide. Gs'nin bir maçı vardı hatırlayamadım, ilk gol faul, ikinci gol yüzde yüz ofsayttı. Fakat gsli arkadaşların çoğu nasılsa farklı kazandık yine kazanırdık demişlerdi hatta yakın dostum Çağrı'da bu sözleri sarfedenler arasındaydı. Bugünde Eskişehir aynı şekilde kazandı. 4-2 gayet bir farktır. Eskişehir'in 3. Golü bariz ofsayt. Ayrıca Baros attığı golde pazu diye adlandırılan kısım ile topu düzeltiyor. Yavaş çekimde topun sekme hareketleri belli olmayacağı için ofsayt kamerasından pek net çıkmadı görüntü ama tekrar izleyince hızlı anlıyorsunuz ki bariz bir düzeltme ve nizam dışı gol de burada. Baros kendini attı kart gördü haklı bir karttı. Bir kaç pozisyon sonra yine müdahale dışı yerde kaldı. Penaltı gibi dursa da yine tekrarlarda bir darbe olmadığı görülüyor.
Ek olarak Youla iyi güzel de, son pozisyonda Hakan'a durduk yerde itikleme, laf söyleme gibi hareketleri sportmenlik dışından kırmızı ile cezalandırılması gerekirdi. Yan hakem uyarmadı bile orta hakemi. Youla'nın hareketi ağır değildi ama Tribünleri galeyana getirmeye birebirdi.
Biraderim mostapha'ya ithafen es es es ki ki ki..
Fietra 10
27.Ekim.2007, 05:24
Hakemin maçtaki en büyük hatası Baros'un golü ve Youla'nın ofsayt golü .. Bu ikisinde de yan hakemin hatas ımevcut .. 2.goldeki itirazdan sonra ne bekliyordunuzki hakemin üstüne çıkacaktı Gs'li futbolcular .. Bünyamin Gezer olsa idi iki kişi atılmıştı bile ..:)
Belgorth
27.Ekim.2007, 05:25
Eskişehir'in 2. golünde bence ofsayt yok çünkü top Ümit'ten gidiyor.
Dikkatli izlersen Ümit'ten sektiğinde top kornere gidiyor, sonra ofsayt pozisyonundaki oyunculardan birisi olan 19 numaralı oyuncuya çarpıp kaleye yöneliyor ki bu da direkt olarak ofsayt demek zaten.
Sekopej
27.Ekim.2007, 05:27
Dikkatli baktım, hatta kale içi kamerasından da görünüyor ve kimseye çarpmadı benim gördüğüm. Direk Ümit'in kaval kemiğine çarpıp kaleye giriyor.
LaigLeNoiR
27.Ekim.2007, 05:29
Evet o posizyonda Ümit Karan atıyor kendi kalesine.Ancak Youla'nın attığı 3.gol de sanki bana ofsayt gibi geldi.
Dikkatli izlersen Ümit'ten sektiğinde top kornere gidiyor, sonra ofsayt pozisyonundaki oyunculardan birisi olan 19 numaralı oyuncuya çarpıp kaleye yöneliyor ki bu da direkt olarak ofsayt demek zaten.
Ümitten sonra direk kaleye giriyor?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Dikkatli baktım, hatta kale içi kamerasından da görünüyor ve kimseye çarpmadı benim gördüğüm. Direk Ümit'in kaval kemiğine çarpıp kaleye giriyor.
Sanki değil de, vücut önde. Yeni kurallara göre ofsayt.
Belgorth
27.Ekim.2007, 05:35
Diyelim ki çarpmadı, ofsayt kuralına göre oyuncu pasifte olsa dahi kaleciyi rahatsız edecek ya da yanıltacak bir pozisyonda duruyorsa bu da ofsayttır. Ofsayt pozisyonundaki üç oyuncu da kaleciyi yanıltabilecek ya da rahatsız edecek pozisyonda değiller miydi? Kimse yanlış anlamasın, yenilgimiz teknik yönetim ve kendi oyuncularımızın hatasıdır ancak bu kadar bariz kural hataları da insanın midesini bulandırıyor ve işkillenmesine neden oluyor. Yenilginin faturasını üçüncü kişilere çıkartmak uğraşında değilim, Eskişehir de hakederek kazandı maçı bunu da kabul ediyorum fakat yapılan hataların bu kadar bariz ve göstere göstere olması hiç hoş değil.
extensor
27.Ekim.2007, 05:37
Fırat Aydınus harika maç yönetti. Yardımcıları çok berbat maç yönetti bu ikisini ayırt etmek lazım bence
Diyelim ki çarpmadı, ofsayt kuralına göre oyuncu pasifte olsa dahi kaleciyi rahatsız edecek ya da yanıltacak bir pozisyonda duruyorsa bu da ofsayttır. Ofsayt pozisyonundaki üç oyuncu da kaleciyi yanıltabilecek ya da rahatsız edecek pozisyonda değiller miydi? Kimse yanlış anlamasın, yenilgimiz teknik yönetim ve kendi oyuncularımızın hatasıdır ancak bu kadar bariz kural hataları da insanın midesini bulandırıyor ve işkillenmesine neden oluyor. Yenilginin faturasını üçüncü kişilere çıkartmak uğraşında değilim, Eskişehir de hakederek kazandı maçı bunu da kabul ediyorum fakat yapılan hataların bu kadar bariz ve göstere göstere olması hiç hoş değil.
Gol sırasında kaleci altı pas içinde değil miydi yahu ne rahatsızlığı?
Varonil
27.Ekim.2007, 05:41
Tebrikler Eskişehir.Hakem hataları olduğu apaçık ortada,hakem iki taraf aleyhine de hataları vardı fakat hakem hataları Eskişehir'in oynadığı oyunun önüne geçmemeli.Ben Galatasaray'ın yenilmesinde,maç trafiğinin yoğunluğundan dolayı oyuncularda fiziksel bir yorgunluk ve 2.golün verdiği moral bozukluğunun etkili olduğunu düşünüyorum.
Memedov
27.Ekim.2007, 05:43
Bence hakem iki taraf içinde berbat bir maç yönetti. Galatasaraylı arkadaşlar Eskişehir'in attığı golü tartışıyorsunuz ama Galatasaray'ın bariz elle atılan golünü es- geçiyorsunuz. Olaya biraz objektif bakabilseniz hakemin bir taraf için kasti yaptığı birşey yok iki tarafıda zan altında bırakıyor.
Bunlara dikkat etsek iyi olur diye düşünüyorum.
Belgorth
27.Ekim.2007, 05:44
Topun kaleye doğru geliş yönüne göre bakıldığında, ofsaytta 3 oyuncu var. Bu da rahatsız etmektir ve kaleciyi yanıltır. Hakemlik kurslarında özellikle gösterilen bir pozisyondur bu, ders olarak bile konulabilir videosu hatalı verilen bir karar örneği için, o derece yani :)
Onurap
27.Ekim.2007, 05:45
Hiç birşey söylemek gelmiyor içimden..Rezalet gerçekten..Hakemde harikaydı..!
Skibbe m.güveni alma zihniyetini hala anlamadım..Kendisi kadroyu kurup 'go on holiday' moduna girmiş..
Skibbe açıklamalarına golü ümit'in attığını ve bu pozisyona çok takılmamak gerektiğini söyledi.
Topun kaleye doğru geliş yönüne göre bakıldığında, ofsaytta 3 oyuncu var. Bu da rahatsız etmektir ve kaleciyi yanıltır. Hakemlik kurslarında özellikle gösterilen bir pozisyondur bu, ders olarak bile konulabilir videosu hatalı verilen bir karar örneği için, o derece yani :)
Bence yanılıyorsun. Tekrar tekrar izle pozisyonu.
IcedEarth
27.Ekim.2007, 05:48
Bu arada yediğimiz ilk golde gerideki 3 adamın rezilliği de var, De Sanctis- Meira- Servet 3lüsü gerçekten sanki boşa var orada.
Belgorth
27.Ekim.2007, 05:48
Bence hakem iki taraf içinde berbat bir maç yönetti. Galatasaraylı arkadaşlar Eskişehir'in attığı golü tartışıyorsunuz ama Galatasaray'ın bariz elle atılan golünü es- geçiyorsunuz. Olaya biraz objektif bakabilseniz hakemin bir taraf için kasti yaptığı birşey yok iki tarafıda zan altında bırakıyor.
Bunlara dikkat etsek iyi olur diye düşünüyorum.
Tekrar ediyorum, burada Eskişehirspor'un güzel oyununu esgeçmiyorum, hakkıyla kazandılar. Hadi Baros'un elle oynamasını göremedi, arkadaydı pozisyon hızlıydı diye geçiştirebilirsin de bunu nasıl anlatırsın millete onu demeye çalışıyorum. Hata yapmak başka bir şeydir kasten hata yapmak başka bir şey, direkt söyleyeceğim bu hatayı Baros'un golünden dolayı içinde şüphe olduğu için kasten yaptı Fırat Aydınus, denge getirmek amacıyla.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bence yanılıyorsun. Tekrar tekrar izle pozisyonu.
Hocam emin ol yanılmıyorum :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada yediğimiz ilk golde gerideki 3 adamın rezilliği de var, De Sanctis- Meira- Servet 3lüsü gerçekten sanki boşa var orada.
İlk gol tam şaka zaten. De Sanctis orada elinden geleni yaptı da Meira ve Servet resmen gezintiye çıkmış gibi takıldılar. Hiç mi dokunamaz insan ya. Taça at, öylesine vur, hatta kendi kalene şut çek daha iyi vallahi bundan.
spider3784
27.Ekim.2007, 05:51
Hakem ne kadar bazı yerlerde hatalıda olsa oynadığığmız oyun berbat ötesi.Şu oyunla gidelim fenerbahçeyi yenelim kimsenin memnun olacağını zannetmiyorum.İyi oldu iyi, Skibbe'ye verilen tölerans azalıyor.
Ayrıca ne bu Baros'dan ne de Meira'dan bir cacık olmaz.Baros denen adam illa herkesi çalımlayıp kaleci ile karşı karşıya kalıp gol atacak
Ümit Karan'ın tam zıttı.
extensor
27.Ekim.2007, 05:56
Skibbe başka bir 11 ile çıkabilirmiydi ki. Bu stoperlere karşı Youla'nın sorun çıkaracağı belliydi. Peki Skibbe'nin elinde hızlı stoper varmıydı. Emre Aşık çok yetersiz kaldı Youla'ya karşı.
Hakem bence çok doğru kararlar vermesini de bildi. Eskişehirspor'un ikinci golünü vermesi hem büyük cesaret hem büyük hakemlik.
Yan hakemlerin ancak görebileceği bir el golü bir de ofsayt golü var.
El golünde hakemin önü tamamen kapalı. Ofyat golünde yine aynı. Üstelik bu pozisyonları çok rahat gören iki yardımcı hakem var orada. Üstüne üstlük ofsayt olup olmadığından emin değilsen oynat diyor kitapta.
5 sarıyı birden çıkarması, ısrarla Arda'yı yanına çağırmasıda maçı elinde tuttuğunun göstergesidir. Hakeme berbat maç yönetti demek büyük insafsızlıık.
Yan hakemlere demek gerekir onu
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Hakem ne kadar bazı yerlerde hatalıda olsa oynadığığmız oyun berbat ötesi.Şu oyunla gidelim fenerbahçeyi yenelim kimsenin memnun olacağını zannetmiyorum.İyi oldu iyi, Skibbe'ye verilen tölerans azalıyor.
Ayrıca ne bu Baros'dan ne de Meira'dan bir cacık olmaz.Baros denen adam illa herkesi çalımlayıp kaleci ile karşı karşıya kalıp gol atacak
Ümit Karan'ın tam zıttı.
Bu gibi yorumlardan cacık olurmu peki
Buna hakem mi denir ya artistlikten başka yaptığı iş yok.O yardımcıyı da neden koydulars orta hakem bile takmıyor adamı bizim 2.golde Baros'un elini ve onların 2. ve 3. gollerindeki ofsaytı görmüyor bayrak kaldırınca artist orta hakem takmıyor bu nedir ya Baros'un golünde eli görmediğin için golü verdin es'in 2.golünde ofsaytı gördüğün halde vermiyorsun ben bu iki durumu karşılaştırdığımda bir kasıt ararım nedir ya görmüyosun golü veriyon görüyon yine gol veriyosun bu ne ya puanımızı çaldılar o kadar buraya yazıyorum eminim bu adamı fb-GS derbisine verecekler verirlerse görürsünüz ... Ayrıca iki seneden beri söylüyorum bir türlü olmadı umarım devre arasında beleşe olsun gitsin şu ü.karan ya sırf zarar başka birşey değil ama güzel günler gelecek tabii ne zaman hakemler adil olunca ama hakemlerin de adil olmasını imkansız gibi görürsek zorluklara göğüs germemiz lazım . Alayına Skibbe arkandayız. SKİBBE ile 5 yıllık sözleşme imzalansın ...
extensor
27.Ekim.2007, 06:01
Beyler Fırat Aydınus Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği en değerli hakemdir ve büyük gelecek vaad etmektedir. Ümit'in attığı gol ofsayt değil. Diğerlerini de kendisi göremez. Bir insanı karalamak bu kadar kolay mı arkadaş?
IcedEarth
27.Ekim.2007, 06:01
2. golde de bariz bir şekilde Ümit Karan ve De Sanctis rahatsız ediliyor. Bunları da görelim.
DeNiZ_1903
27.Ekim.2007, 06:08
Hakem kötü bir maç yönetmiş ama bol pozisyonlu bol gollü olmuş maç , öncelikle Galatasaray'ın 2. golünde elle kontrol var gibi geldi bana , Es es 'in ikinci golünde ise top Ümit'e çarpıyor ama Es Es'in 3. golünde Youla ofsayt pozisyonunda yakalanmış ve golü atmış , sonuçta iyi bir maç olmuş tebrikler Es Es.. :)
Universal
27.Ekim.2007, 06:10
Galatasaraylı futbolcular 5-6 dakika boyunca hakeme itiraz ettiler ama; gelin görünki bu pozisyoan bu kadar itiraz etmezeler Es Es iki gol daha atıp maçı kazanamıyacaktı...
PesimiSTyLa
27.Ekim.2007, 06:14
Ümit Karan'ın tam zıttı.
Yavaş gel. Bahsettigin 2 adam da ligin en kaliteli yabancılarından ;)
Söyleyecek birsey yok. Tamam hakem hatalıydı bana göre de 2 ofsayt golü yedik; fakat galibiyeti hakedecek de futbolu oynamadık. Eskisehir hakeden taraftı. Tebrikler.
IcedEarth
27.Ekim.2007, 06:17
Ortada bir maç ancak bu kadar etkilenebilirdi. Hakem grubunu (4ünü birden) teker teker tebrik ediyorum, güzel bir futbol akşamını katlettikleri için.
Kaybettiğimiz puan çok da önemli değil, kenetlenip yeniden bastıracağız yeni puanlar için, ama Türk Hakemleri artık çeki düzen versin kendilerine, ya da Federasyon dışarıdan hakem getirmeye başlasın.
TRbLack
27.Ekim.2007, 06:45
Eskişehirsportun Attığı Golde Top Youlanın Önündeki Galatasaraylı Futbolcuya Çarpıp Girdi Nasıl Ofsayt Oluyor :0:
KaPaLı
27.Ekim.2007, 06:51
Maçtan önce demiştim Youla faktörü var diye. Dediğimde haklı çıktım. Youla, Servet-Emre-Meira 3'lüsünü darmadağın etti.
Galatasaray'lı arkadaşlar hakemden şikayetçide. Kendi attıkları golde Baros topu koluyla kontrol ediyo ona kimse birşey demiyo.
2. golde top Ümit Karan'a çarpıyo ofsayt nasıl oluo ? 3. gol ehhh Youla biraz daha önde gibi ama 2. golde ofsayt diyen varsa hala futbol maçlarını bir daha izlemesin.
LaigLeNoiR
27.Ekim.2007, 07:03
2. golde de bariz bir şekilde Ümit Karan ve De Sanctis rahatsız ediliyor. Bunları da görelim.
De Sanctiis neyse de Ümit Karan'ı rahatsız etmek zaten o adamın görevi.Posizyon içindeki Eskişehirli oyuncular Kaleci De Sanctis'in görüş açısını engellemediği için ofsayt yok posizyonda.
Ortada bir maç ancak bu kadar etkilenebilirdi. Hakem grubunu (4ünü birden) teker teker tebrik ediyorum, güzel bir futbol akşamını katlettikleri için.
Kaybettiğimiz puan çok da önemli değil, kenetlenip yeniden bastıracağız yeni puanlar için, ama Türk Hakemleri artık çeki düzen versin kendilerine, ya da Federasyon dışarıdan hakem getirmeye başlasın.
Ey gidi ey,Hakeme bak sen neler yapmış.Baros'un elle attığı golü hiç ağzına aldın mı merak ediyorum ?
eXcitinG
27.Ekim.2007, 07:05
Beşiktaşta bir çok yabancı oyuncu ayrıLmıştır ama en çok araLarında bir Nouma ya birde YouLa ya üzüLmüşümdür. Onun değerini biLememek beni hep üzmüştür. YouLa oynadığı zaman hakikaten tutuLması çok zor bir oyuncu. Fransa macerasında da kendisini devamLıLık anLamında epey geLiştirmiş ve bu gün tek başına maçı takımına kazandırdı. Es-Es in topLadığı puanLarın büyük bir yüzdesi ona aittir bence.
GüzeL, tartışmaLarın boL oLduğu bir maç izLedik ama Uzun bir aradan sonra YouLa yı tekrar böyLe izLemek keyif vericiydi gerçekten.
IcedEarth
27.Ekim.2007, 07:10
De Sanctiis neyse de Ümit Karan'ı rahatsız etmek zaten o adamın görevi.Posizyon içindeki Eskişehirli oyuncular Kaleci De Sanctis'in görüş açısını engellemediği için ofsayt yok posizyonda.
Ey gidi ey,Hakeme bak sen neler yapmış.Baros'un elle attığı golü hiç ağzına aldın mı merak ediyorum ?
Ben zaten hakem MAÇI katletti dedim, BİZİ katletti demedim, Baros'un golü de bu yapbozun bir parçası.
Ayrıca Ümit Karan'ı ofsayttayken gelip rahatsız edemez, onu belirtmeye çalıştım, ama yine istediğin gibi anlamışsın.
Bu konudaki son mesajımdır bu, Eskişehir'i tebrik ediyorum mücadelesi için.
scar face
27.Ekim.2007, 07:13
Yalnız o ilk golde napıyor öyle ya Servet,Meira,Emre'ye Ferrariye karsı Murat 131 var sanki cok değişik bir oyuncu bu Youla:)
spider3784
27.Ekim.2007, 07:27
Skibbe başka bir 11 ile çıkabilirmiydi ki. Bu stoperlere karşı Youla'nın sorun çıkaracağı belliydi. Peki Skibbe'nin elinde hızlı stoper varmıydı. Emre Aşık çok yetersiz kaldı Youla'ya karşı.
Hakem bence çok doğru kararlar vermesini de bildi. Eskişehirspor'un ikinci golünü vermesi hem büyük cesaret hem büyük hakemlik.
Yan hakemlerin ancak görebileceği bir el golü bir de ofsayt golü var.
El golünde hakemin önü tamamen kapalı. Ofyat golünde yine aynı. Üstelik bu pozisyonları çok rahat gören iki yardımcı hakem var orada. Üstüne üstlük ofsayt olup olmadığından emin değilsen oynat diyor kitapta.
5 sarıyı birden çıkarması, ısrarla Arda'yı yanına çağırmasıda maçı elinde tuttuğunun göstergesidir. Hakeme berbat maç yönetti demek büyük insafsızlıık.
Yan hakemlere demek gerekir onu
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu gibi yorumlardan cacık olurmu peki
Olayı kısır döngüye çevirmenin bir manası yok, ne Skibbe gelip benim yorumumu okuyacak ne de senin.
Yavaş gel. Bahsettigin 2 adam da ligin en kaliteli yabancılarından
Söyleyecek birsey yok. Tamam hakem hatalıydı bana göre de 2 ofsayt golü yedik; fakat galibiyeti hakedecek de futbolu oynamadık. Eskisehir hakeden taraftı. Tebrikler
Dünyanın en iyi oyuncuları olsun, bize fayda sağlamadıktan sonra pek de bir önemi olmasa gerek bu kalitenin.
Sen beğenirsen orası ayrı konu.Ben sıradan bir futbol ve GS hayranıyım, üst düzey taktiksel bilgilerim yok, gördüğümü yazarım ben.
TR.CaPTaiN
27.Ekim.2007, 07:39
Baros'un attığı golde ve Eskişehir'in attığı 3. golde yan hakemlerin hataları var. 2. golü vermesi ise Fırat Aydınus'un neden hep derbilere atandığının kanıtıdır.
Youla ise Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemde de büyük takımlara problem çıkaran bir oyuncuydu. Ligimizin defansları genellikle yavaş olduğundan hızlı ve biraz teknik oyuncular özellikle gol için açılan büyük takımlara karşı baya etkili oluyorlar.
Tebrikler Eskişehirspor.
JunkChorn
27.Ekim.2007, 07:58
Elle gol atip maci kazanmaktansa,yenilmeyi tercih ederim.Ne olursa olsun,hak yemek hic hos degil,rakip takim bosuna oynuyormus gibi oluyo.
Keske hakem pozisyonu görseydi de golü vermeseydi ...
Ağzına sağlık.
Ayrıca sağlık olsun.
extensor
27.Ekim.2007, 09:15
Baros'un attığı golde ve Eskişehir'in attığı 3. golde yan hakemlerin hataları var. 2. golü vermesi ise Fırat Aydınus'un neden hep derbilere atandığının kanıtıdır.
Youla ise Gençlerbirliği'nde oynadığı dönemde de büyük takımlara problem çıkaran bir oyuncuydu. Ligimizin defansları genellikle yavaş olduğundan hızlı ve biraz teknik oyuncular özellikle gol için açılan büyük takımlara karşı baya etkili oluyorlar.
Tebrikler Eskişehirspor.
Helal olsun be.. Yorum budur. Sayfalarca şunu da okuyabilmeyi beklemiştim. Eline sağlık
GeNç KaRTaL
27.Ekim.2007, 15:18
Vay anam vay.Geçen sene ne çabuk unutulduda bu hakemler düzelmedikçe bizim işimiz zor deniliyor.Geçen seneyi bırak daha bu sezon Galatasaray lehine hakem hataları olmadı mı? Birde geçen sene Beşiktaşlılara demediğinizi bırakmıyordunuz..
Dünkü maçın hakemi konusunda ise Muhammet abiyle birebir aynı görüşteyim..
2 tane hata var.Birisi Baros'un golü,diğeride Youla'nın.Galatasaray hakem yüzünden puan kaybetti denilecek bir durum yok yani..
Maç için yorumuma gelirsek.Maçtan önce 2 tarafında formda olduğunu fakat Galatasaray'ın kadro kalitesiyle maçı kazanacağını düşündüğümü belirtmiştim.Eskişehir bu maçta beni yanılttı gerçekten.Maçıda haklarıyla aldıklarını düşünüyorum..Tebrikler ve teşekkürler Eskişehirspor..:k:
Ayrıca Youla için bir şeyler söylemek istiyorum.Sezon başında Eskişehirspor aldığından iyi bir transfer olduğu söylemiştim.Youla Anadolu kulüplerimiz için üst düzey bir oyuncudur.Zaten bu yüzden bizde başarılı olamadı.Büyük takım oyuncusu değil ama Anadolu kulüpleri için çok iyi bir isim.Dünde bunu gösterdi zaten..
shamur1
27.Ekim.2007, 17:51
Çok değil 4-5 gün önce bu takım her maçta rakibine pozisyon veriyor , oynadığı 8 resmi maçta 11 gol yemiş , savunmasında ciddi problemleri var , Gs'yi çözen bir teknik adam akıllı bir sistemle bu takımı çok rahat yener , bu kadar abartmayın dediğimizde ya mesajımız siliniyordu yada uyarı , ceza alıyorduk.
Gs için en son olarak önümüzdeki günlerde herşey daha net belli olacak dedim işte herşey ortada.
Benim takımım dün kazansa ve lider olsaydık bile yine kendi takımımı eleştirmeye devam ederdim çünkü o sonuçlar , liderlik bunların hepsi geçici baştaki teknik adamın yoksun olduğu futbol bilgisinden dolayı. Ama sizlerde nedense daima iyiyiz,süperiz mantığı yatıyor.
Neyse yaz yaz yoruldum. Bu maçda tescillenmiştir.
Eskişehirspor 4 - Galatasaray 2
İşte burda ki mantık bu , tartışmaya tahammül bile edilemiyor.
jarosik_61
27.Ekim.2007, 18:00
galatasaray-trabzon maçından sonrada ben galatasarayı eleştirmiştim 3-0 skor çok aldatıcı olur demiştik galatasaray kötü oynadı böle giderse iyi değil demiştik ama galatasaraylı arkadaşlarımız sen futboldan anlamıyosun maçın daha farklı bitmesimi lazımdı diye yorumlar yapmıştı allah büyük işte dünkü eskişehir galibiyetine fazla şaşırmadım doğrusu.cümle alem hucuma gidiyor galatasaray durum 2-2 büyük bir disiplinsizlik var oyun sisteminde
GodfatheR
27.Ekim.2007, 18:09
Kaleciyi rahatsız etmesi içim rakip oyuncunun kalecinin 1 bilemedin 2 metre önünde olması gerekir.Dikkatli seyrederseniz top Ümit'ten çıktıktan sonra kale arkası kamerasından açıkça görülüyor top kabak gibi ortada.Ofsayt olması mümkün değil.
Peki GS'li bir takım arkadaş,Bu takım geçen hafta elle gol atmadımı+Konya maçında ilk gol ofsayt,2.golde bariz faul vardı.Eeeee nerdeydiniz o zaman sadece sizin adınıza hata yapılınca söylüyosunuz.Bazılarıda birde pişkin pişkin biz zaten kazanırdık diyorlar şaka gibi gerçekten.
Aşk-ı Şehir
27.Ekim.2007, 18:23
Maçtaydım ve gerçekten futbol olarak harika bir maçtı. Yan hakemler maçı katletti diyebilirim. Ama Fırat Aydınus 4x4'lük bir maç yönetti. Bizim için iyi başlayan, kötü giden ve sonuçta zaferle biten bir maç oldu. Youla gerçekten büyük bir futbolcu. Zamanı geldi Meira-Emre Aşık ikilisiyle boğuştu, zamanı geldi Emre Aşık-Servet ikilisiyle boğuştu ve yılmadı. Maçın adamıydı tam anlamıyla. Bülent Kocabey'in Sabri'ye attığı bir çalım vardı gerçekten görülmeye değerdi. 1-0 öne geçtikten sonra tipik bir Anadolu takımı gibi yaslandık. Hatta Rıza Çalımbay yedek kulübesinden çıkın çıkın, yaslanmayın gibisinden bir işaret yaptı ama maalesef ki bizim futbolcularımıza bu mantalite yerleşmiş. Galatasaray ile ilgili de söyleyeceğim Arda gerçekten büyük futbolcu. Hem solbek Murat Önür'ü hemde sağ bek Sezgin'i rahat geçti. Fakat arkadan gelen 2.adamlarda kimi zaman sorun yaşadı. Ama gerçekten izlenmesi zevk veren bir futbolcu. Kewell bu maçta sahada yoktu nedense. Ya yorgundu ya da bizim bek'ler tarafından oynatılmadı. Bana sorarsanız ikisinin karşımı. Neyse fazla da uzatmaya gerek yok. İki takımda iyi oynadı. Ama son dakikalarda kontra ataklardan bulduğumuz 2 golle maçı 4-2 kazandı. Bu zorlu 3 maçlık fikstürün ilk 2'sinden 6 puan almak gerçekten büyük başarı...
Ayrıca pozisyonlarla ilgili söyleyeceklerim şunlardır. Baros'un attığı golü açığın sağ üst kameralara göre sol üst köşesinde yer aldığım için görmek imkansız ama TV'den izleyince pozisyon açık. Bizim 2.golde ise yan hakem bayrağı Youla'ya çarptı sandığı için kaldırdı ki bende öyle sandım. TV'den izleyince Ümit Karan'a çarptığı ve kaldı ki Youla'nın da ofsayt olmadığı gözüküyor. 3.golümüz ise bana ofsayt gibi geldi maç sırasında TV'den izlediğimizde tam anlayamayız çünkü Serdar'ın orta yapma sitili çok değişik ve topun ne zaman çıktığı önündeki futbolcu nedeniyle tam görülmüyor. Saygılar...
Lucas Neill
27.Ekim.2007, 18:32
Eskişehirsportun Attığı Golde Top Youlanın Önündeki Galatasaraylı Futbolcuya Çarpıp Girdi Nasıl Ofsayt Oluyor :0:
http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/TFF/MHK%20Talimatlar/2008-09-Futbol-Sezonu-Hakem-Dorduncu-Hakem-ve-Yardimci-Hakem-El-Kitabi.pdf
Burda goldekine benzer kurallar var umarım yardımcı olur...
Aşk-ı Şehir
27.Ekim.2007, 18:45
Ek olarak Youla iyi güzel de, son pozisyonda Hakan'a durduk yerde itikleme, laf söyleme gibi hareketleri sportmenlik dışından kırmızı ile cezalandırılması gerekirdi. Yan hakem uyarmadı bile orta hakemi. Youla'nın hareketi ağır değildi ama Tribünleri galeyana getirmeye birebirdi.
Biraderim mostapha'ya ithafen es es es ki ki ki..
Teşekkürler biraderim yeni gördüm:).Youla'nın pozisyonda Hakan Balta çok gergindi nedense. Ben onu sakin,efendi biri bilirdim. Benim gözümde (-) bir not aldı Hakan Balta ama ortamdan mı gerildi onu bilemiyorum. Youla'yı ilk itekleyen o ama Youla'da yapmaması gereken bir hareket yapıp itekletmesine sebep oldu ki bende olsam bende iteklerdim. :n:
bugra 1905
27.Ekim.2007, 19:16
Fazla Söze Gerek Yok Eskişehir Haketti Ayrıca Bizde Sorun Önce Trabzon Maçı Ardından Bütün Eforunu Döktüğü Olympiakos Maçı Bu Maçta Bu Kadar Vasat Oynamamız Normal Haftaya Kazanır Ve Seri Galibiyetlere Başlarız Ayrıca Youla Nasıl Bir Futbolcu 1.Golde Kendi Kendine Pas Attı Eskişehir Bu Futbol İle Bu Sene Çok Canlar Yakar Tüm Eskişehirspor Takımını Ve Taraftarını Kutluyorum Harika Bir Taraftar Var Bizim Sivasdaki Çekirdek Çıtlayalım Maç İzleyelim Taraftarı Değil Helal Olsun Vallaha
LaigLeNoiR
27.Ekim.2007, 20:37
Ben zaten hakem MAÇI katletti dedim, BİZİ katletti demedim, Baros'un golü de bu yapbozun bir parçası.
Ayrıca Ümit Karan'ı ofsayttayken gelip rahatsız edemez, onu belirtmeye çalıştım, ama yine istediğin gibi anlamışsın.
Bu konudaki son mesajımdır bu, Eskişehir'i tebrik ediyorum mücadelesi için.
Ümit Karan'a değil kaleciyi rahatsız edip etmemesi önemli olan.Top Ümit Karan'a çarptıktan sonra zaten topu kaleci görebiliyorsa ofsaytla alakası olmaz posizyonun.Gayet net olarak da görüyor nasıl anladın dersen top Ümit'e çarptığı anda kaleci ters ayakta kalmasına rağmen topun gittiği yöne doğru hamle yapıyor.Topu görmese böyle birşey yapamaz.
Ben zaten her lafı istediğim gibi anlarım :)
Lucas Neill
27.Ekim.2007, 21:14
Ümit Karan'a değil kaleciyi rahatsız edip etmemesi önemli olan.Top Ümit Karan'a çarptıktan sonra zaten topu kaleci görebiliyorsa ofsaytla alakası olmaz posizyonun.Gayet net olarak da görüyor nasıl anladın dersen top Ümit'e çarptığı anda kaleci ters ayakta kalmasına rağmen topun gittiği yöne doğru hamle yapıyor.Topu görmese böyle birşey yapamaz.
Ben zaten her lafı istediğim gibi anlarım :)
Kuralda ofsayt pozisyonundaki ve açıkça kalecinin görüş çizgisindeki oyuncu hakemin kararına göre kaleciye müdahale eder(dikkati başka yöne çekme) Nese ya olan olmuş konuşmak anlamsız artık...
BlackEagle19o3
28.Ekim.2007, 00:15
2. golün uzaktan, yakından ordan burdan şurdan hiçbir yerden ofsaytla alakası yok.O gole ofsayt diyen adam bana göre ya ciddi değildir şaka yapıyordur ya da holiganlık o kadar çok damarlarına işlemiştir ki doğru düzgün analiz edemiyordur pozisyonu.Çok temiz bir gol.3. gol ofsayt.Gs'da ise Baros attığı golde topu eli ile alıyor.Hakem iki taraf adına da birer net hata yaparak kötü bir maç yönetti ama Gs taraftarının yenilgiyi hakeme bağalamalarını anlamıyorum.Önce takımlarının oynadığı oyuna baksanlar.Hem siz değil miydiniz, hakem hata yapması bizim suçumuz mu diye.Bir kere de hakem sizin aleyhinize hata yapsın.
Nedvedmania
28.Ekim.2007, 00:26
2. golün uzaktan, yakından ordan burdan şurdan hiçbir yerden ofsaytla alakası yok.O gole ofsayt diyen adam bana göre ya ciddi değildir şaka yapıyordur ya da holiganlık o kadar çok damarlarına işlemiştir ki doğru düzgün analiz edemiyordur pozisyonu.Çok temiz bir gol.3. gol ofsayt.Gs'da ise Baros attığı golde topu eli ile alıyor.Hakem iki taraf adına da birer net hata yaparak kötü bir maç yönetti ama Gs taraftarının yenilgiyi hakeme bağalamalarını anlamıyorum.Önce takımlarının oynadığı oyuna baksanlar.Hem siz değil miydiniz, hakem hata yapması bizim suçumuz mu diye.Bir kere de hakem sizin aleyhinize hata yapsın.
Kaybetmeyi hakeme bağlamıyoruz. Sadece hakem maçı kötü yönetti diyoruz.
GodfatheR
28.Ekim.2007, 00:32
Orta hakem bence çok iyi bir maç yönetti.Ancak iki yan hakemde çok kötü kararlar verdi.Baros'un elini görmemesi,Diğer hakemin ofsayt olan golü vermesi,ofsayt olmayana bayrak kaldırması.Ancak Fırat Aydınus çok iyiydi.O kalabalıkta topun Ü.Karan'dan ağlara gittiğini görmesi ve yardımcının yanlış kararına uymaması çok büyük başarıydı.
extensor
28.Ekim.2007, 02:00
Bakın beyler formanızı çıkarın Fırat Aydınus dün muhteşem bir maç yönetti. Neden muhteşem çünkü ortam çok gergin. Maçtan kopmadı daima elinde tuttu. 5 sarı kartı birden çıkarabilmesi. Ardayı ısrarla yanına çağırabilmesi onun kalitesinin göstergesidir.
Lütfen artık ne ofsayt olmayan gole 10 dakika itiraz etsin Galatasaray futbolcuları. Nede ofsayt olmayan gole 5 sayfa ofsayt yazsın Galatasaray taraftarları.
Lütfen Fırat Aydınus'u böyle karalamayın adamın ekmeğiyle oynamayın. Topu topu 1 maçtan 1-2 milyar para alan adam bunlar. Aylıkları 3-5 milyar arası değişiyor. Ayda 100 milyar para alan futbolcuların hakkını devamlı yiyorda ya bu hakemler. Peki benim çok karakterli futbolcularım ofsayt olmadığını bile bile 15 dakika adamın üzerine çıkıyorlar. Onlar bu adamın 3-5 milyarlık hakkını sömürmüyorlar mı?
Kim kimin hakkını yiyiyor bi bakalım.
Biz Fırat Aydınus'un , karısının veya belki çocuğunun mu hakkını yiyiyoruz.
Yoksa Fırat Aydınus bizim herhangi bir getirisi olmayan hakkımızı mı yiyior.
Bu kadar da gözlerinizi kan bürümesin artık. O adamın hakemliğini şimdiye kadar yönettiği maçları herkes biliyor. Güler yüzlü kibar bir adam. Herkese gelirmisin veya lütfen diye yaklaşıyor.
Siz kim oluyorsunuzda adamın hakkını yemeye çalışıyorsunuz. Ayıptır yapmayın artık. Televizyondan izleyipte karar veremiyorsunuz. Top ele çarptımı belli değil. Youla 5 cm önde mi belli değil.
Bu adamın da önü kapalı yazıktır. yapmayın
GeNç KaRTaL
28.Ekim.2007, 02:19
Ayrıca şunuda belirtmek lazım.Dün Galatasaray Lincoln'ün eksikliğini baya hissetti.Geçen sezon ilk haftalar hariç Lincoln olmadığında takım daha iyi oynuyordu fakat bu sezon tam tersi.Bu Lincoln'ün kendisini ne kadar çok topladığının ve tekrardan takımın çok önemli bir parçası olduğunun kanıtıdır.Zaten olması gereken ve Galatasaraylıların Lincoln'den beklediği budur.
extensor
28.Ekim.2007, 06:00
Biraz önce birkaç araştırma yaptım hakem maaşlarıyla ilgili.
Süper lig hakemleri; 1600 küsür ytl alıyorlar. yardımcıları 990 gibi bişey
Türkiyenin en önemli hakemi Fırat Aydınus'u araştırdım.
Geçen yıl ve bu yılki maçlarına baktım. Bazen iki bazen üç bazen dört süper lig maçına çıkmış.
Ortalama ayda 5000ytl para yapıyor.
Bizim Ümit Karan ise. Fm 08 de Ömer ağabeyin yaptığına göre 12000 dolar mı ne alıyordu. 15000 ytl diyelim ama haftada ayda ise 60000 ytl yapıyor bu.
Şimdi bu yaklaşık ayda 30 ile 100 milyar lira para alan türk futbolcumuz. Ha bire çıkarda derki hakemler ekmeğimizle oynuyor vs vs.
Bizim gariban hakemlerden biride çıkıp diyemezki Nobre, arif bizim ekmeğimizle oynuyor.
Bu ayda 50 milyar kazanan adamlar(ayrıca şöhret, emeklilik sonrası farklı kapılar açılabilme imkanı örn: manager antrenör gözlemci yorumcu teknik direktör vs vs) diyorlar ki zırt pırt: hakem ekmeğimizle oynadı. Bakarsınız penlatı verilmemiş faul verilmemiş vs vs. Yada x takım futbolcusu elle gol atmış.
Y takım futbolcuları derler ki hakem ekmeğimizle oynadı.
Hakem bilerek gördüde mi vermedi? yoooo
O y takımı yöneticileri teknik heyeti futbolcuları kılı tüyü demezki x takımının x futbolcusu karaktersizin önde gidenidir bizim ekmeğimizle oynadı.
Yada x takımın x futbolcusu demezki ben hakemin ekmeğiyle oynadım.
Hakemlerde diyemez ben ne yapayım x takımlı x in işgüzarlığı onun çirkefliği benim ne suçum var.
Benim gariban hakem gider 30 bin lkişiden küfürü yer.
Alır ayda 3-5 milyar para.
Belki yolda yada normal hayatta görenler yolda bile küfreder kavga çıkarır.
Hiç birisi yetmez sonra milletin ekmeğiyle oynayan adam ilan edilirsin
O x takımın ofsaytı bozan x oyuncusu ise ofsayt olmadığını bile bile üstüne atlar senin. Israrla gördüğüne inanırsın. Doğru kararı verirsin. Erkek gibi durursun kararından dönmezsin. Mertçe hareket edersin. 5 kişiye sarıyı çıkarırsın.
X takımın bütün kaptanları haysiyetsiz çıkar bilerek senin ekmeğinle oynarlar.
Ama herkes maçtan çıkınca sana küfür eder. x takım futbolcuları sana yüklenir y takım futbolcuları sana küfreder. X takım taraftarları da y takım taraftarlarıda. Şuursuzca avrupadan hakem gelsin der. Senin 3-5 kuruşluk maaşın vardır onada göz dikerler.
Sonra hepsi biter sen unutulursun. Bakarsın 5 sayfa insan kan kusmuş sana ama sen yinede haklısındır.