View Full Version : Daniel Gonzalez Guiza
http://img379.imageshack.us/img379/7697/danielguiza3cu1.jpg (http://imageshack.us)
http://img379.imageshack.us/img379/danielguiza3cu1.jpg/1/w400.png (http://g.imageshack.us/img379/danielguiza3cu1.jpg/1/)
GÜİZA'NIN KARİYERİ
YIL TAKIM PERFORMANS
1998/99 Xerez 16 maç 1 gol
1999/00 Dos Hermanas (kiralık) 18 maç 9 gol
Mallorca B Takımı 17 maç 1 gol
Mallorca 1 maç 0 gol
2000/01 Mallorca B Takımı 28 maç 19 gol
Mallorca 4 maç 1 gol
2001/02 Mallorca B Takımı 25 maç 9 gol
2002/03 Mallorca 1 maç 0 gol
Recreativo Huelva 4 maç 0 gol
Barcelona B Takımı 15 maç 5 gol
2003/04 Ciudad Murcia 40 maç 16 gol
2004/05 Ciudad Murcia 41 maç 22 gol
2005/06 Getafe 32 maç 9 gol
2006/07 Getafe 29 maç 11 gol
2007/08 Mallorca 37 maç 27 gol
GÜİZA KİMDİR ?
Futbol yaşantısına Xerez CD takımında başlayan Güiza, Real Mallorca tarafından kapıldı ancak yeni ekibindeki ilk 3 sezonunda yöneticileri etkilemeyi başaramamıştı.
2. ligde 3 sezon daha geçiren Güiza, Getafe’de ilk tercih santrafor olarak adeta yeniden doğdu ve Madrid temsilcisinin arka arkaya iki sezonu 9.sırada tamamlamasında, yakaladığı maç başına gol istatistiği ile önemli katkıda bulundu.
Temmuz 2007’de Güiza Mallorca’ya geri döndü ve ligi penaltı atmadan 27 golle gol kralı olarak tamamladı. İspanyol santraforun bu başarısı Roma, Barcelona, Real Madrid, Valencia, Arsenal ve Fenerbahçe gibi Avrupa’nın önde gelen takımlarının ilgisini çekti.
GÜİZA'NIN ULUSLAR ARASI KARİYERİ
Güiza ilk kez 8 Kasım 2007’de Euro 2008 elemelerinde İsveç ve Kuzey İrlanda ile karşılaşacak olan İspanya Milli Takımı’na çağrıldı. İsveç karşılaşmasında forma giymeyen Güiza ilk milli maçına 21 Kasım’da Las Palmas’ta 1-0 kazandıkları Kuzey İrlanda karşısında çıktı. Daha sonra ülkesinin Euro 2008 kadrosuna da dahil edilen Güiza, turnuvada ilk 2 maçta forma şansı bulamamasının ardından 18 Haziran tarihinde ülkesinin son şampiyon Yunanistan ile oynadığı mücadeleye ilk 11’de başlayıp ilk milli golüne imza attı.
L-S_XW5__4k
Gerçekten çok sevdiğim, kaliteli bir golcü.
Universal
31.Ekim.2007, 04:08
Fenerbahçe'de yaşımın gereği olarak şu ana kadar izlediğim en kaliteli ikinci golcü. Birincisi Van Hooijdonk. ;)
GodfatheR
31.Ekim.2007, 04:09
Hırslı,cesur,zeki ve fırsatçı bir golcü.Kişiliğinide çok beğendiğim bir futbolcu.Pierparemiz ve Anelka ile birlikte F.Bahçenin gelmiş geçmiş en önemli 3 golcüsünden biri.;)
Redrum
31.Ekim.2007, 04:39
Arkadaşlar, son vuruşlarda bence çko beceriksiz. Pier, Anelka, Semih, Tuncay falan çok daha iyilerdi bence. Ha çalışkan mı, çalışkan. Koşar mı, koşar.
GodfatheR
31.Ekim.2007, 04:46
Arkadaşlar, son vuruşlarda bence çko beceriksiz. Pier, Anelka, Semih, Tuncay falan çok daha iyilerdi bence. Ha çalışkan mı, çalışkan. Koşar mı, koşar.
Son vuruşlarda o kadar beceriksiz ki La Ligada penaltısız 27 gol attı ;;)
goosfraba
31.Ekim.2007, 04:53
Son vuruşları kötü değil, son vuruşu yapana kadar çok efor sarfediyor. Bu da orta sahadan kaynaklanıyor bana göre. Üstelik son vuruşlarda biraz da şanssız.
Sheriff
14.Kasım.2007, 02:36
Hırslı, güçlü hareketli birşeyler için uğraşıyor ama birşeylerde eksik gibi.. İspanya'da gol kralı olacak potansiyel pek göremedim geldiğinden beri..
extensor
14.Kasım.2007, 02:43
Saha içinde çok yorulduğu için son vuruşlarda nefesi yetmiyor.
Ama son vuruşları normalde çok iyi.
Mesela Kocaelispor'a attığı gol müthiş bir son vuruş.
Soğukkanlılıkta yeterince var neden böyle oluyorun tek cevabı. Ortasaha da bence
PesimiSTyLa
14.Kasım.2007, 03:08
Sezon basında transfer edildiginde çok para verildigini, o kadar etmeyecegini + ispanyadaki gibi performans gösteremeyecegini düşünüyordum; görüyorum ki pek yanılmamışım.
TR.CaPTaiN
14.Kasım.2007, 03:14
Skor hanesine fazla etki etmeden hırsıyla taraftarın sevgilisi olan bir oyuncu. Bir bakıyoruz Carlos'un sol bekinde bir bakıyoruz sağ köşeden korner atmaya gidiyor. Kalitesinden hiç şüphem yok, patlama yapacaktır.
Fernando Gago
14.Kasım.2007, 03:16
İstanbul Gecelerinin gözde star(!)ı !
İstanbul Gecelerinin gözde star(!)ı !
Yahu neden her önüne gelene inanıyorsunuz ki.Kaynak dahil yalan olduğu belli haberin yapmayın artık.Gerçi sende ki bu Guiza düşmanlığını anlayamadım.Dikkat mi çekmek istiyorsun nedir?
fmsmyrna
14.Kasım.2007, 03:33
Çalışıyor koşuyor basıyor defansa geliyor hatta bir hayli fazla geliyor kısacası maç içinde çok yoruluyor gol vuruşlarını etkin yapamıyor ama Türkiye'de golün prim yaptığı gibi golcünün de gol atması gerekiyor
Fernando Gago
14.Kasım.2007, 03:33
Yahu neden her önüne gelene inanıyorsunuz ki.Kaynak dahil yalan olduğu belli haberin yapmayın artık.Gerçi sende ki bu Guiza düşmanlığını anlayamadım.Dikkat mi çekmek istiyorsun nedir?
Hee yakında kasedim çıkacak ondan dikkat çekmeye çalışıyorum :schaf:
Gazetelerde resimleri de çıktı ve bu bilinen bir şey . Yönetimin bu konu hakkında hiçbir yorum yapmaması da başka bir boyut :)
Varonil
14.Kasım.2007, 03:52
Güiza'nın tek sorunu arkasındaki ortasaha çalışkan değil.4'lü rakip savunma arasında koşuyor,efor sarfediyor ama son vuruşlara gelince enerjisi tükeniyor,çabuk yoruluyor.
Gol kralı olduğu sene arkasında İbagaza,Arango gibi kaliteli isimlerden kurulu bir ortasaha vardı.
Redrum
14.Kasım.2007, 04:16
Son vuruşlarda o kadar beceriksiz ki La Ligada penaltısız 27 gol attı ;;)
Arkadaşlar bakın, adam gibi analiz yapmıcaksanız bana da cevap vermeyin tamam mı? Saçma sapan şeylerle savunmayın tezinizi. Hakan Şükür de 146 maçta 119 gol attı 5 sezon boyunca. Hakan'ın son vuruşları iyi mi oluyor şimdi? Ne kadar saçma konuşuyorsun. O zaman ben de bu seneki istatistiklerine bakarım. 16 maçta 6 gol. Bende diyorum ki bu adam kanat oyuncusu bile değil o zaman. Zira kewell 13 maçta 7 gol atmış. Maçı eğer doğru düzgün izlersen, görürsün son vuruşlarda kötü olduğunu. Tamam koşuyor, pas veriyor, ama şutları kötü diyorum ben. ha şimdi kalkıp bana falanca zamanda 1869 gol atmış falan diceksen, şu 16 maçtır bu adam şut çekemiyor o zaman, tamam?
Onurap
14.Kasım.2007, 04:20
Guiza bence büyük takım oyuncusu değil yani demek istediğim mallarco gibi ve sınıfı takımlarda çok gol atabilir çünkü açık futbol oynanıyor sırf hızlı olsa kontraataklardan bile çok gol bulabilir..Bu tarz örnekler çok var guizada bunlardan biri..
Birde son vuruşlarda beceriksiz adam çok gol atması onun son vuruş ustası olduğunu göstermez ki üstelik yeterince izledik sayılır..Oldukça zayıf..Son vuruşlarda zayıflığı koşmasına bağlamak bence çok saçma..
Cengo
14.Kasım.2007, 06:27
Guiza bence büyük takım oyuncusu değil yani demek istediğim mallarco gibi ve sınıfı takımlarda çok gol atabilir çünkü açık futbol oynanıyor sırf hızlı olsa kontraataklardan bile çok gol bulabilir..Bu tarz örnekler çok var guizada bunlardan biri..
Birde son vuruşlarda beceriksiz adam çok gol atması onun son vuruş ustası olduğunu göstermez ki üstelik yeterince izledik sayılır..Oldukça zayıf..Son vuruşlarda zayıflığı koşmasına bağlamak bence çok saçma..
Son vuruşları zayıf değil, ters ayağı sol tarafı çok zayıf, pres yediğinde çok uzun mesafe katediyor orta saha gelmediği için.
Açı bozulunca preste ters ayağını kullanamadığı için kötü vuruyor.
Ayrıca sert atmaya alışmış, plasede de sert atıyor nedense.
Topa dengesiz vuruyor bu yüzden.
Zira Baros'un performansına göre çok daha iyi.
Baros tercih bile yaparken çok çekingen.
Tam tersi büyük takım oyuncusu.
Verdiği arapasları, top taşıması, dribblingleri, çok hızlı defansın dengesini koşan çapraz koşuları.
Her seferinde ofsaytı bozmaya çalışıyor, sürekli arkaya sarkıyor, çok ustalaşmış bu konuda.
Ne kadar pozisyon hazırlanırsa o kadar daha fazla gol atar.
Ne kadar çok koşarsa o kadar kötü vurur topa.
RaSenGan
14.Kasım.2007, 21:46
Cengiz abi sanki Güiza'yı değilde Dünyanın en iyi forvetini anlatıyorsun :)
Mallorca'da attığı golleri yazın izlemiştim.Hepsi ceza sahası içinden.Bu da son vuruşlardaki kalitesini gösterir.Bu sezon ciddi bir düşüş var.Kaçırdığı goller ortada.
KaPaLı
14.Kasım.2007, 21:51
Cengiz abi sanki Güiza'yı değilde Dünyanın en iyi forvetini anlatıyorsun :)
Mallorca'da attığı golleri yazın izlemiştim.Hepsi ceza sahası içinden.Bu da son vuruşlardaki kalitesini gösterir.Bu sezon ciddi bir düşüş var.Kaçırdığı goller ortada.
Aygün Gûiza FM'de oyuncu özelliğinde yazan Clinical Striker tarzı bir forvet. Yani bitiriciliği çok yüksek. Ama sen gûiza'dan sağa sola koşmasını tek forvet oynamasını istersen gûiza yorulur. Ve gücünü harcadığından gelen topları bitiremez.
KanaKe
14.Kasım.2007, 23:21
bence bu adam world class santrafor felan degil 2. sinif bir santrafor.. bu sezonda 10 golü gecemez.
Cengo
15.Kasım.2007, 05:17
bence bu adam world class santrafor felan degil 2. sinif bir santrafor.. bu sezonda 10 golü gecemez.
Böyle yorum yapmaya devam edecek, fanatiklik yapacaksan yazma çünkü ceza alacaksın.
RaSenGan
15.Kasım.2007, 05:20
Böyle yorum yapmaya devam edecek, fanatiklik yapacaksan yazma çünkü ceza alacaksın.
Profilinde Fenerbahçeli olduğu yazıyor.
ShevAnil
15.Kasım.2007, 05:24
Gönderilen Kezmandan Pek Bir Farkı Yok Bence.
Kezman'ın 2 Katı Hızlı, Kezman'la Aynı Şanssızlığa Sahip Bir Oyuncu. Mallorca'da Attığı 27 Golle Parladı ve Parladığı Gibide Sönüyor..
Çok Koşuyor Buda Onu Yıpratıyor ve Son Vuruşlardaki Becerisine Etki Ediyor, Böyle Giderse Fenerbahçedende Aragones Gittikten Sonra Gönderilir.
IcedEarth
15.Kasım.2007, 05:27
Daha beteri Baros'a yazılınca ceza yok, buna var. Çok güzel...
Redrum
15.Kasım.2007, 06:32
Arkadaşlar nasıl oluyor da Kezman'dan iki kat hızlı diyorsunuz ben anlamıyorum.
Hız açısından çok da iyi değil bence, yoksa farklı kişileri mi izliyoruz?
Bana göre tek iyi yönü mücadeleci olması. Fenerbahçe sanırım böyle bir forvet arıyordu, aradığını buldu. Fakat Hakan Şükür'ün bile bikaç maç gol atmadı diye yerde yere vurulduğu bu ligde, sanırım Güiza, Baros da fazla tutunamayacaklar..
BlackEagle19o3
15.Kasım.2007, 06:59
Ne demiş ki adam.Herkes senin gibi abartmak zorunda mı.Yok World Classmış da, daha neler:icon_confused:Eleştiren adam da bir kere Fenerbahçe'li zaten :icon_biggrin:
SiR ToMaSRoSiCkY1
16.Kasım.2007, 18:38
Word Class bir adam olsa Fenerbahçe veya Türkiye liginde hiç bir takımda oynamazdı.
KanaKe
16.Kasım.2007, 21:04
Fanatiklik mi :) ben zaten Fenerbahce'liyim. Kendi fikrimizi söylemekte suc oldu.
World Hollow o1
20.Kasım.2007, 23:48
Hırslı, güçlü hareketli birşeyler için uğraşıyor ama birşeylerde eksik gibi.. İspanya'da gol kralı olacak potansiyel pek göremedim geldiğinden beri..
Güçlü mü?:(
Abi yapma ALLAH aşkına neresi güçlü bu adamın. ?
Fernando Gago
20.Kasım.2007, 23:52
Dün yine tv'de gördüm Kazım ile gece klüpünden çıkarken kameralara saldırıyorlardı :)
RaSenGan
21.Kasım.2007, 04:43
Dün yine tv'de gördüm Kazım ile gece klüpünden çıkarken kameralara saldırıyorlardı :)
Golleri nerede attığı belli yani :icon_biggrin:
Onurap
21.Kasım.2007, 05:04
Saha içinde ahlaklı duruyor gerçi ama..Demekki geceleri kurt adam oluyor..:D
World Hollow o1
21.Kasım.2007, 17:58
Guiza'nın ilk vakaası değil bu.
Öncedende varmış sanırım, Yönetimden ceza gelme ve kadro dışı bırakılmaya kadar gelmişti Guiza'nın bu gece hayatı..
Türkiye adamı değiştirir ne varki birde Antalya, İstanbul gibi iyi bir şehirde yaşıyorsan eh birde cebinde milyarlar eksilmiyorsa, daha ne olsun.. :)
Cengo
22.Kasım.2007, 04:35
Evli adamın gece hayatı barda bir iki erkek arkadaşı ile eğlenip çıkıp sarhoş sarhoş eve dönüp sızması ile olur.
İçkili olunca anlarsın kamera görürseniz, içkinin verdiği doğal bir tepki.
Arada bir izin verilir, şampiyonluk geceleri sabah kadar içmelerine izin veriyorlar.
Sergen barlardan çıkmıyordu unutmamak lazım.
Süreklilik halinde o zaman ciddi problem var demektir.2-3 ayda, 6 ayda bir gitmi, zaten giderken izin istediklerinde veriliyor o zamanlar..
Eğer arada bir bara gidiyorsanız anlarsınız ne demek istediğimi :)
Barda çok susarsınız ve sadece içki satılır.
@World.Hollow
Umarım dediğin gibi olmaz..
RaSenGan
22.Kasım.2007, 05:52
Evli adamın gece hayatı barda bir iki erkek arkadaşı ile eğlenip çıkıp sarhoş sarhoş eve dönüp sızması ile olur.
İçkili olunca anlarsın kamera görürseniz, içkinin verdiği doğal bir tepki.
Arada bir izin verilir, şampiyonluk geceleri sabah kadar içmelerine izin veriyorlar.
Sergen barlardan çıkmıyordu unutmamak lazım.
Süreklilik halinde o zaman ciddi problem var demektir.2-3 ayda, 6 ayda bir gitmi, zaten giderken izin istediklerinde veriliyor o zamanlar..
Eğer arada bir bara gidiyorsanız anlarsınız ne demek istediğimi :)
Barda çok susarsınız ve sadece içki satılır.
@World.Hollow
Umarım dediğin gibi olmaz..
Bence karısından intikam alıyor.İspanya'da sen orda burdaydın Türkiye'de de ben olucam diyor :D
Universal
22.Kasım.2007, 06:00
Beyler bir türlü anlamadım gitti. Adam tabii ki gidecek, içki içecek bundan doğal ne olabilir ki. Sonuçta maç günü veya maçtan bir gün önce bunları yapmıyor. Futbolcular insandır, robot değil.
Onurap
22.Kasım.2007, 06:38
Bence karısından intikam alıyor.İspanya'da sen orda burdaydın Türkiye'de de ben olucam diyor :D
Öyle karısı varken içilmez mi bee... :D
World Hollow o1
22.Kasım.2007, 17:14
Beyler bir türlü anlamadım gitti. Adam tabii ki gidecek, içki içecek bundan doğal ne olabilir ki. Sonuçta maç günü veya maçtan bir gün önce bunları yapmıyor. Futbolcular insandır, robot değil.
Umarım % 100 Gol kaçırdığındada bu sözleri sergiliyorsundur...
Skor 1-1 ken son maçta % 100 bir gol kaçırdığında ağzında Doğal ya futboldan başka yaşantısı var içsin etsin diyorsundur... :)
KanaKe
23.Kasım.2007, 06:10
Güiza nasil bir forvet hala anlamis degilim , adam ayagina gelen bütün toplari öldürüyor, bir forvet bu kadar mi yeteneksiz olur kardesim
World Hollow o1
23.Kasım.2007, 17:50
Üzerinde bir şanssızlık var Kezman gibi.
Getirceksen Brazilyalı bir forvet getircen Alexle oynasın.
Guiza kimsenin futbolunu çözemiyor kimsede Guiza'yı fazlada tutmazlar zaten.. :)
olan bütçeden uçup giden paralara olur Guiza'a birşey olmaz.
RaSenGan
24.Kasım.2007, 03:59
Küçük takım oyuncusu olduğunu ,Fenerbahçe gibi takımlarda yapamayacağını gün geçtikçe belli ediyor :)
Sheriff
08.Aralık.2007, 05:11
Bence tam tersi, ama son vuruşlarda ya yeteneksizlik yada şanssızlık tam anlamıyla çözmüş değilim..
TR.CaPTaiN
20.Aralık.2007, 19:14
Güiza nasil bir forvet hala anlamis degilim , adam ayagina gelen bütün toplari öldürüyor, bir forvet bu kadar mi yeteneksiz olur kardesim
Yeteneksizlik ile formsuzluk arasında dağlar kadar fark vardır. Güiza'nın attığı golleri yeteneksiz bir adam atamaz. Beşiktaş'a, Kocaelispor'a attığı golleri izlersesen aradaki farkı daha iyi anlayabilirsin.
RaSenGan
21.Aralık.2007, 04:43
Yeteneksizlik ile formsuzluk arasında dağlar kadar fark vardır. Güiza'nın attığı golleri yeteneksiz bir adam atamaz. Beşiktaş'a, Kocaelispor'a attığı golleri izlersesen aradaki farkı daha iyi anlayabilirsin.
Boş kaleye gol atamamak bir yeteneksizlik değil midir ?
Fernando Gago
21.Aralık.2007, 05:06
Değildir Çünkü o anlık bir şey Belki Guiza'ya 100 tane öyle top gelse 99'u atar o kaçıracağı 1 pozisyon da maça denk gelir . Maça konsantre çok önemli burada Guiza'nın özel hayatının bozuk olduğu ortada
TR.CaPTaiN
21.Aralık.2007, 05:26
Aygün senin dediğin mantıkla oyuncuların yeteneklerini maçtan maça sorgulamamız gerekir. Bugün çok kaçırdı, yeteneksiz diyemeyiz. Bu maçtan maça değişir. Attığı golleri, yapmak istediklerini inceleyerek oyuncunun kalitesini anlayabilirsin. Attığı golleri her sıradan oyuncu atabiliyorsa düz oyuncu diyebilirsin fakat her oyuncunun atamayacağı cinstense bir kumaş kalitesi vardır demektir.
Ayrıca Güiza La Liga'da ilk 14 maçta 7 gol atmış ve ikinci yarı açılarak 27'e gole ulaşmış. Aynı performansı Fenerbahçe'de de bekliyoruz. Devre arası orta sahaya yapılacak takviyelerle Güiza'nın form grafiğinin yükseleceğini düşünüyorum.
RaSenGan
21.Aralık.2007, 05:31
Değildir Çünkü o anlık bir şey Belki Guiza'ya 100 tane öyle top gelse 99'u atar o kaçıracağı 1 pozisyon da maça denk gelir . Maça konsantre çok önemli burada Guiza'nın özel hayatının bozuk olduğu ortada
Karşı karşıya vs. çok gol kaçırdı..
Güiza yeteneksiz bir oyuncu mu tabikii değil.Ama bu sezon bize o yeteneğini gösteremedi.Son maçta şut çekememesi ve 16 maçta 3-4 gol atması yeteneğini yansıtamadığını gösterir.Bu da "yeteneksiz" sıfatını almasını sağlar.Şuan için bazı insanlara göre yeteneksizdir ama unutmayalım ki geçen senenin La Liga gol kralı.Ama gerçekten bazen insanları çıldırtıyor.Yeteneksiz demekte de pek haksız değiller.(:
Aygün senin dediğin mantıkla oyuncuların yeteneklerini maçtan maça sorgulamamız gerekir. Bugün çok kaçırdı, yeteneksiz diyemeyiz. Bu maçtan maça değişir. Attığı golleri, yapmak istediklerini inceleyerek oyuncunun kalitesini anlayabilirsin.
Son maç 0 şut çekti.Ve ligte 16 maçta 3-4 gol attı.Bu sıfatı söyleyenler de haksız değiller.
TR.CaPTaiN
21.Aralık.2007, 05:35
Karşı karşıya vs. çok gol kaçırdı..
Güiza yeteneksiz bir oyuncu mu tabikii değil.Ama bu sezon bize o yeteneğini gösteremedi.Son maçta şut çekememesi ve 16 maçta 3-4 gol atması yeteneğini yansıtamadığını gösterir.Bu da "yeteneksiz" sıfatını almasını sağlar.Şuan için bazı insanlara göre yeteneksizdir ama unutmayalım ki geçen senenin La Liga gol kralı.Ama gerçekten bazen insanları çıldırtıyor.Yeteneksiz demekte de pek haksız değiller.(:
Bizim de bahsettiğimiz olay zaten bu Aygün. Yeteneksiz değil fakat henüz yeteneğini sergileyemedi. Yeteneksizlik ile yeteneği sergileyememek arasında büyük fark var. Yeteneksizlik sıfatını almasını sağlamaz, neden durumun böyle olduğunu sorgulamamızı sağlar. Diğer etkenleri sorgulamamızı sağlar. Özel hayat, sistem, idmanlar gibi birçok şey.
Son maç 0 şut çekti.Ve ligte 16 maçta 3-4 gol attı.Bu sıfatı söyleyenler de haksız değiller.
Yani ligin ikinci yarısındaki ilk Trabzonspor maçında birçok şut çekip 2 gol atarsa bu adam yetenekli, daha sonraki hafta 2 şut çekip gol atamazsa yok vazgeçtik yeteneksiz mi diyeceğiz ?
Redrum
21.Aralık.2007, 05:41
Arkadaşlar Güiza'nın sorunu bence tamamen sistemle. Ben öncelikle söyliyim, Galatasaray taraftarıyım. İlk başlarda "Kazma, kazıklandı fener, kalas" gibi sözler ağzımdan eksik olmuyordu Güiza ismini duyunca. Fakat sonraları maçlarda dikkat ettimde, adamın ayağına top gelmiyor ki. Geldiğinde zaten gayet iyi kullanıyor. Bence bu adam Galatasaray'da oynasa gol kralı olur. Abartmıyorum, buna da yürekten inanıyorum.
Bir de şu tipini inşaat amelesi gibi yapmasa, itici durmayacak:)
RaSenGan
21.Aralık.2007, 05:41
Bizim de bahsettiğimiz olay zaten bu Aygün. Yeteneksiz değil fakat henüz yeteneğini sergileyemedi. Yeteneksizlik ile yeteneği sergileyememek arasında nüyük fark var. Yeteneksizlik sıfatını almasını sağlamaz, neden durumun böyle olduğunu sorgulamamızı sağlar. Diğer etkenleri sorgulamamızı sağlar. Özel hayat, sistem, idmanlar gibi birçok şey.
Yani ligin ikinci yarısındaki ilk Trabzonspor maçında birçok şut çekip 2 gol atarsa bu adam yetenekli, daha sonraki hafta 2 şut çekip gol atamazsa yok vazgeçtik yeteneksiz mi diyeceğiz ?
Attığı golleri, yapmak istediklerini inceleyerek oyuncunun kalitesini anlayabilirsin.
Demiştin Muhammed abi.Son maça bakıyoruz attığı gol yok.Yapmak istediği bir şey o da yok.Şut çekmek istememiş bile.(:
TR.CaPTaiN
21.Aralık.2007, 05:45
Attığı golleri, yapmak istediklerini inceleyerek oyuncunun kalitesini anlayabilirsin.
Demiştin Muhammed abi.Son maça bakıyoruz attığı gol yok.Yapmak istediği bir şey o da yok.Şut çekmek istememiş bile.(:
Yalnız şunu da demiştim Aygün atlamışsın.
Aygün senin dediğin mantıkla oyuncuların yeteneklerini maçtan maça sorgulamamız gerekir.
Alex gibi bu lige damga vurmuş bir oyuncunun bile etkili olamadığı Aragones sistemi maalesef işlemiyor. Alex'in bile etkili olamadığı mevcut sistemde Güiza'nın ileride tek başına birşeyler yapmasını beklemek mantıklı değil. Görünüşte tek forvet gibi oynayabilirsiniz, arkada o tek forveti destekleyecek isimleriniz olduğu zaman o oyuncu başarılı olabilir fakat Fenerbahçe'ye bakıyoruz; istikrarsız Uğur, istikrarsız Kazım, Josico + Maldonado + Selçuk ileride hiç yok. Güiza'nın işi sadece Alex'e kalıyor. Alex etkili olamadığı zaman Güiza da olamıyor.
Onurap
21.Aralık.2007, 05:48
Bence guüzayı yeterince izledik son vuruşlarda iyi değil..Baros bile iyi olmamasına rağmen Guizadan çok daha iyi gözüktü bu konuda..
RaSenGan
21.Aralık.2007, 05:50
Yalnız şunu da demiştim Aygün atlamışsın.
Diğer maçlarda bir şeyler yapmak istese de yapamıyor..İlerleyen haftalarda göreceğiz Güiza'yı.Bir maçta süper oynayıp diğer maçta berbat oynadığı yok.Genelde kötü oynuyor.Bu durumda gerek kendisi gerek Aragones gerekse takım arkadaşlarının önemi büyüktür.Fakat her şey Güiza'nın başına patlıyor.Yeteneksiz sıfatı söylenmemeli tabii ki ama gerek fanatik duygularımız gerekse sinirimiz bu kelimeyi söylettiriyor bize.
TR.CaPTaiN
21.Aralık.2007, 05:57
Diğer maçlarda bir şeyler yapmak istese de yapamıyor..İlerleyen haftalarda göreceğiz Güiza'yı.Bir maçta süper oynayıp diğer maçta berbat oynadığı yok.Genelde kötü oynuyor.Bu durumda gerek kendisi gerek Aragones gerekse takım arkadaşlarının önemi büyüktür.Fakat her şey Güiza'nın başına patlıyor.Yeteneksiz sıfatı söylenmemeli tabii ki ama gerek fanatik duygularımız gerekse sinirimiz bu kelimeyi söylettiriyor bize.
Fenerbahçe de genelde kötü oynuyor, ana sorun Güiza'da değil, tam olarak burda.
Cengo
21.Aralık.2007, 08:14
Arkadaşlar Güiza'nın sorunu bence tamamen sistemle. Ben öncelikle söyliyim, Galatasaray taraftarıyım. İlk başlarda "Kazma, kazıklandı fener, kalas" gibi sözler ağzımdan eksik olmuyordu Güiza ismini duyunca. Fakat sonraları maçlarda dikkat ettimde, adamın ayağına top gelmiyor ki. Geldiğinde zaten gayet iyi kullanıyor. Bence bu adam Galatasaray'da oynasa gol kralı olur. Abartmıyorum, buna da yürekten inanıyorum.
Bir de şu tipini inşaat amelesi gibi yapmasa, itici durmayacak:)
Tam üstüne bastın..
Onurap
21.Aralık.2007, 22:29
Kezman içinde öyle deniyordu kezman psg'de gol kralıda haberimiz mi yok? :)
Oghuse
21.Aralık.2007, 22:39
Guiza'yı gol atmamasına karşın ben de beğeniyorum ve bende sistemden kaynaklı bir problem olduğunu düşünüyorum.Adam Fenerbahçe'nin avrupa'da kötü olduğu maçlarda gol kaçırmasını bir yana bırakalım adam herşeyden önce ileride çok koşuyor pres yapıyor rakip defansı sıkıştırıyor ve dikkat edin kaçırdığı gollerin çoğunda pozisyonu kendisi oluşturuyor..Rakip defansı uyutup defans arkasına çok iyi sarkıyor..Bence yargılamak için hala erken..Deivid ilk geldiği sezon Fenerbahçe'li arkadaşlarımızı hatırlıyorumda o nedenle biraz daha sabır diyorum..
TR.CaPTaiN
21.Aralık.2007, 22:46
Kezman içinde öyle deniyordu kezman psg'de gol kralıda haberimiz mi yok? :)
Genellikle yedek fakat oynadığı maçlarda atıyor. En son Twente'yi 4-0 yendikleri maçta önce penaltı kaçırdı fakat sonra gol atarak telafi etti.