PDA

View Full Version : G.Saray ve F.Bahçe’ye müjdeli haber !

Nedvedmania
16.Mart.2006, 21:19
http://www.spor3.com/haberimaj/gs_fb-mac_manset_200-140_1.JPG
Fiorentina, Tottenham, Osasuna ve Standard Liege liglerindeki yerini korursa hem F.Bahçe, hem de G.Saray 3. eleme kurasına seribaşı olarak girecek

Ligde F.Bahçe ve G.Saray arasındaki şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ederken Şampiyonlar Ligi'nde iki takımımıza birden 3. eleme turunda seri başı olma şansı doğdu. Bilindiği gibi yeni sezonda şampiyonumuz 3. elemeden, ikincimiz de 2. elemeden Devler Ligi mücadelesine katılacak. Avrupa liglerinde şu andaki sıralamalara göre Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için büyük önem taşıyan ve güçlü ülkelerin 3. ve 4. lerinin yer aldığı 3. elemede hem G.Saray, hem F.Bahçe seri başı oluyor.

Normalde iki takımız da 34'ün altında puana sahip olduğu için 1. torbada yer alma şansı çok zayıftı. Ama İspanya'da Osasuna (4.), İtalya'da Fiorentina (4.), İngiltere'de Tottenham (4.) Belçika'da Standard Liege (2.) sürpriz başarılar alıp UEFA sıralamasında puanı bize göre yüksek takımları geçtiği için Cimbom ve Kanarya kurada 1. torbaya zıpladı.

2. elemede 1. torba %100

Hemen şunu belirtelim. Bu saydığımız takımlar sıralamadaki yerlerini korursa iki takımız da 3. elemede çok kolay rakiplerle eşleşecek. Yine hangi ekibimiz 2. elemeye katılırsa katılsın, çok zayıf rakiplerin olduğu 2. eleme turunda da %100 seri başı olacak Ayrıca G.Saray ve F.Bahçe Şampiyonlar Ligi'ne kalmaları halinde ise % 100 4. torbada olacaklar. Çünkü 2005 klasmanında G.Saray (33.634) ve F.Bahçe'nin (28.634) 3. torbaya puanlan yetmiyor.

Devler Ligi'nde ilk 3 torbaya girmek için mutlaka 40'ın üstünde puan toplamak gerekiyor. Bu arada hatırlatalım, Şampiyonlar Ligi'ne 16 takım doğrudan, 16'sı 3. elemeden katılacak. Biz 2005 klasmanında 11. olduğumuz için son şampiyon kendi liginde Devler Ligi'ne katlamazsa (Geçen sezonla Liverpool örneği) son 2 yılda F.Bahçe'ye vuran piyango bu kez bize rastlamayacak Ancak öyle bir durum olursa lig üçüncümüz UEFA'da eleme oynamaktan kurtulacak

Hakan Yaşar/ Vatan

LaKe
16.Mart.2006, 21:31
çok iyi bi haber. inşallah yerlerini korurlar.

jacke
16.Mart.2006, 21:36
Böle bişey olmicak çünkü Totthenm dördüncü arsenal 5inci ve arsenalin şampionlar ligine katilamamasini düşenemiorum bile.Öte yandan aralarinda en son 1 puan fark vardi baktgmda ve arsenalin bir maçı eksik :)Bide italyada Roma gümbür gümbür gelio o yüzden ben pek şans vermiorum.

neo7400
16.Mart.2006, 21:50
bomba bi haber yaa walla üsper olur gercektenn ...

Laz_Asker_61
16.Mart.2006, 21:56
olması imkansız gibi birşey arsenal 4. lüğü bırakmaz ama diğerleri olabilir osasuna da 4. bitiremez

cureshot
16.Mart.2006, 21:58
galatasaray ve roma. olmazsa olmazlarım. romanın kupaya katılamamasındansa galatasarayın seribaşı olmamasını yeğlerim.

dinaMYt
16.Mart.2006, 22:13
benim daha çok dikkatimi galatasarayın şampiyonlar ligine girmesi halinde 4.torbada yer alacak olması.4 sezon evvel uefa sıralamasında 10. olan takımın geldiği nokta dramatik.ön eleme ise bundan sonraki yıllarda tüm türk takımları için allahın emri ektiğimizi biçme zamanı

imperius
16.Mart.2006, 22:16
arsenal bence kesın ılk 4 te yer alcak..ayrıca fiorentina-roma ılk 4 yarısı bence romanın 4.olmasıyla sonuclancak..pekii arsenal 4.olup sampıyonlar lıgını kazandı dıyelım,,o zaman bıze bı faydası var mı bızım takımlara??

Sir DEATH
16.Mart.2006, 22:30
Ben Arsenalin de Romanın da yerlerinden kıpırdayamayacağı ve liglerini şu an oldukları pozisyon veya daha aşşağısında bitirecekleri kanaatindeyim.Dayandırdığım sebep ise Roma'nın o müthiş seriden sonra muhakkak bir düşüş yaşayacağına(ki 3-2 yenildiler son maçta) Arsenal'in ise zaten bitmiş bir lig yerine CL'ye önem vereceğine inanmamdır. Forumdaki Gunnerslar da bana katılır mı bilmem ama benim görüşüm bu. Ossasuna ise şu an ki konumunu içerideki performaslarıyla korurlar.

Jesus_FB
16.Mart.2006, 22:35
arsenalde fiorentinada romada deişik takımlar sürekliliği olmayan takımlar bence herşey olabilir işallah şu anki durum bozulmazda türkiyeye puan kazandırır takımlarımız

imperius
16.Mart.2006, 23:10
yenı stadına gecıp cok kalıtelı transferler yapacak olan arsenal uefa kupasıyla yetınemez benceee..sampıyonlar lıgıne katılmak zorundalar ,,zaten totthennam la 1 puan kaldı..

ridvanu
16.Mart.2006, 23:13
türkiye için iyi olur böyle olursa

Neron_FB
16.Mart.2006, 23:41
Bu şekilde biteceğini sanmıyorum ancak biterse ne mutlu bize :)

nart_susruko
17.Mart.2006, 02:49
bırakalım seri başı olmayı...gelsin iyi bir rakip yani ciddiye alınabilecek bir takım...malum ya bi küçük görme havası içerindeyiz...for example:tromso

TüMeR_yAğıZ
17.Mart.2006, 12:46
bu sene böyle oldu hadi seneye ne olacak?tek takımla şampiyonlar ligine katılma tehlikemiz var,oda iki ön eleme oynayarak :(

smnfrh
17.Mart.2006, 13:18
kesinlikte bu şekilde bitmez ne roma ne arsenal 5 ve altında ligi tamamlar

Nedvedmania
17.Mart.2006, 17:53
türk takımları son yıllarda avrupada hiç başarılı olamıyo yaa :(

barman
26.Mart.2006, 12:58
bi an çok mutlu oldum yaşsasınnnnnnnn(vv)(vv)(vv)

barman
26.Mart.2006, 12:59
çok güzel haber saol kardeş

emirduman
26.Mart.2006, 13:32
Halimize bak, üzülüyorum...

gunners
26.Mart.2006, 13:36
Halimize bak, üzülüyorum...
cok dogru soyluosun..romanya bıle seneye dırekt takım yollıcakmıs cl ye bız hala yok su 4. olursa yok bu 5. olursa derdındeyız..yazık..:mad: