View Full Version : Rıdvan Dilmen'e karşı kampanya
Jesus_FB
17.Mart.2006, 15:34
Rıdvan'ı değil, izleyiciyi düşünün
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş kavgasına, amigo sistemine beni de sokmak istediler. Benim gibi maçları gerçekten tarafsız yorumlayan, bütün kulüplere aynı mesafede duran bir insanı kötüleme kampanyası başlatıldı
bir anda Fenerbahçe-Galatasaray kupa maçından sonra saldırı başladı. Kaset bende. İsteyenle, istediği yerde maçı tekrar izler yorumlarız. Bütün objektifliğimle yaptığım yorumda, cımbız kullanarak, istediklerini alanlar aleyhime kampanya başlattılar; Galatasaray aleyhine yorum yaptı diye. Kimse şu cümleleri gündeme getirmedi: 1. Galatasaray, Ali Sami Yen'deki ilk lig maçında Fenerbahçe'yi mükemmel ağırlamıştı. 2. Song-Tomas Türkiye'nin en iyi savunmacıları. 3. Maç sanki Ali Sami Yen'de. Galatasaray, Fenerbahçe'ye göre oyunun büyük bölümüne hakim ve daha iyi oynuyor. 4. Hasan Şaş'a yapılan çirkin. 5. Galatasaray saygı duyulacak bir başarı elde ediyor.
Özür diledim
Sıralarsam sayfa yetmez. Ama bunlar hiç gündeme gelmiyor. Alex'in golüne nizami dediğim gündeme geliyor. Enteresandır maçtan sonra koridorda gördüğüm Galatasaraylı oyuncular da pozisyona gol dedi. Bir yıl öncesine kadar hakemlik yapan Mutlu Çelik de gol dedi. Yine telefonla sorduğum eski hakemlerden Zülfikar Türedi de gol dedi. Ahmet Çakar ile konuştum; "Ben de önce gol dedim, ama kafam karıştı, kitabı açtım yeni kuralı okudum" dedi. Bütün izleyenler de kuralı öğrenene kadar pozisyona gol dedi aslında. Ama kural değişmiş. Yetmedi ben aynı akşam Maraton'u aradım özür diledim. Bunu da Şansal ağabey yayında söyledi. Yetmedi NTV'deki programımda Cüneyt Çakır'dan özür diledim. Bu cesareti gösterdim. Tabii ki, bir futbol yorumcusunun değişen kuralları takip etmesi gerektiğini de anladım.
Milliyet'teki yazılarımı, NTV ve Lig TV'deki yorumları alsınlar, sonra da eleştirsinler. Ben aynı maçtan sonra Galatasaraylı bazı dostların desteğini, Fenerbahçeliler'in de eleştirisini aldım. Galatasaray'ın iyi oynadığını söyledim diye. Yani kimseye yaranamıyorsun. Bu da doğal.
Meraklısı değilim
Ayrıca Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ayakta yorum yapıyoruz. Spiker ve önündeki televizyona uzak olduğumuz için pozisyonların tekrarını görmekte zorlanıyoruz. İlk gördüğümüz şekilde maçı değerlendirmeye çalışıyoruz.
Beşiktaş TV'yi izliyorum bir gün. Taraftar lideri Alen, "Fenerbahçe Stadı'nda saatlerce bize su ve ekmek vermediler" diyor. Ben de NTV'ye çıkıyorum, Fenerbahçe'nin hassasiyet göstermesini istiyorum. Sadece televizyondan değil, sözlü olarak yöneticilere de durumu iletiyorum. Kısacası benim İnönü'de de dostlarım var, Ali Sami Yen'de de.
Bu yıl içinde sekiz ayrı takımdan teklif aldım. NTV ve Milliyet ailesine söz verdiğim ve mutlu olduğum için gitmedim. Önümüzdeki yıl antrenörlük yapabilirim. Böyle bir imkanım var. Yani yorumculuk yapmadan da futbolun içinde kalıp hayatımı sürdürebilirim. Meraklısı da değilim. Rıdvan, Rıdvan'ı kaybetmez. Futbolseverler ve medya ise çok şey kaybedebilir. Futbolun güzelliklerini konuşan, bütün kulüplere önce saygı duyan Rıdvan'ı soğutmayın, izleyicileri de düşünün.
Kaynak: Milliyet spor
evet arkadaşlar bu konuda düşüncelerinizi merak ettiğim için bu konuyu açmak istedim
Bana sorarsanız Rıdvan Dilmen bu ülkede işini son derece ciddi ve çok iyi yapan biri böle eleştirileri saldırıları haketmiyor
nart_susruko
17.Mart.2006, 15:48
evet Rıdvan Dilmen gerçekten işinin hakkını veren en iyi ve tarafsız bir şekilde yapmaya çalışan birisidir...ama bazen "ki bu herkeste olabiliyor" mesela fbnin maçını yorumluyor...fb kötü oynuyor demiyor(şöyle yapmaları lazım,böyle yapmaları lazım falan filan diyor),gidipte rakip iyi oynuyor fbyi oynatmıyor demiyor...
...sadece benim fikrim...
Frank_Castle
17.Mart.2006, 15:52
Taraf olanlar arasında en tarafısızı denebilir sadece .. yoksa her maçı fbli gibi yorumluyor.. gs - fb maçı öyle anlatılıyor ki, yabancı ülke takımı sanıyoruz galatasarayı ..
dinaMYt
17.Mart.2006, 16:14
futbolu en iyi yorumlayanlardan maçları en iyi okuyanlardan biri rıdvan dilmen.ama fbyi yorumlamamalı tüm tarafsızlığını kaybediyor ve duygularıyla yorum yapmaya başlıyor.
Burak Duran
17.Mart.2006, 16:29
valla fb-gs maçında bazı saçma yorumlar yaptı. ama bu adamı galatasarayın maçlarını yorumlatmasınlar fb - gs maçlarındada bi tane bjkli yorumcu getirsinler :D:D
Jesus_FB
17.Mart.2006, 16:37
valla fb-gs maçında bazı saçma yorumlar yaptı. ama bu adamı galatasarayın maçlarını yorumlatmasınlar fb - gs maçlarındada bi tane bjkli yorumcu getirsinler :D:D
Yani yorumcunun futbolu bilip bilmemesinin bir önemi yok fenerli yada cimbomlu olmasın yeter öle mi diyorsun?
tombul taho
17.Mart.2006, 16:57
Rıdvan Dilmen benim şu ana kadar gördüğüm televizyonlarda maçları yorumlayan en iyi insanlardan biri... oyunu gerçekten çok iyi okuyor. ve dedikleri de zaten muhtemelen tutuyor. ayrıca her insan bazı zamanlar hata yapabilir ve bunun da özürü dilendiyse daha da uzatmanın bi anlamı yoktur diye düşünüyorum.
Burak Duran
17.Mart.2006, 17:10
Yani yorumcunun futbolu bilip bilmemesinin bir önemi yok fenerli yada cimbomlu olmasın yeter öle mi diyorsun?
bjkli yorumcu yokmu futbolu bilen taraf tutulmamsı için en mantııklı yol bu yoksa kim bu maçlarla ilgili yorum yapmasa gs li veya fb li taraf tutar buda rakip takımın seyircisini kızdırır. ben futbolu bilmeyen yorumcu koysunlar demedim ki
Burak Duran
17.Mart.2006, 17:12
buda hıncal uluçun dilmenle ilgili yazdığı yorum (bi yazısının içinde geçiyodu onun için sadece bu kısmı aldım)
Rıdvan'ın dünya çapında bir TV yorumcusu olduğunu ilk ben yazdım ve söyledim. Kendisi ile de konuştum.. "Teknik direktörlük hayallerini bir yana bırak, bu müthiş yeteneğinin üzerine git" diye.. Digiturk'le arası bozulunca, gönüllü arabulucu oldum..
Bir süre sonra da uyardım.. "Rıdvan, Fener maçları dışında harikasın.. Ama bu maçlarda tepki çekiyorsun. Çünkü tarafsız olamıyorsun.. Çünkü Fener'i ve Fener aleyhindeki pozisyonları konuşmak içinden gelmiyor.. Bu da dikkat çekmeye başladı" diye..
Rıdvan kendini toparlayacağına, daha da derin bir fanatizm içine düştü.. İşin kötüsü, Digiturk de F.Bahçe TV ile yarışır hale geldi.. Bakın şimdi Fener-G.Saray maçı başlıyor.. İki yorumcu var ekranda.. Biri Fenerli Rıdvan, öteki G.Saraylı Hakan.. Ve maç boyu sadece Rıdvan yorum yapıyor ve nalıncı keserini hep Fener'e yontuyor.. Hakan süs..
Alex'in iptal edilen golünde top ağlara değmeden nerdeyse kesip atıyor. "Net gol!" Ama Fenerlilerin kasıtlı tekmelerinde "Sarı kart olabilir miydi acaba" dediği bile yok. Maçı sarı-lacivert gözlüklerle okuyup anlatıyor.
İnanın bir başka kanalda sadece tribün sesi ile maç olsa, ona döneceğiz. Sonunda Rıdvan'ın yorumlarını duymamak için sesi kıstık..
Rıdvan'a da, Digiturk'e de dost uyarısı. Fanatizmi bırakın. Bu ülkede TV seyircisi Fenerlilerden ibaret değil. Yakışmıyor. Puan kaybediyorsunuz! Güven kaybediyorsunuz.
Hepsinden önemlisi saygınlığınızı yitiriyorsunuz!
tombul taho
17.Mart.2006, 17:14
hıncal uluç gene yapacağını yapmış... dooru sölemiş.
emirduman
17.Mart.2006, 17:37
Bahsi geçen maç içinde birkaç pozisyonda tarafsızlığını yitirmiş olabilir buna ben de katılıyorum birkaç yerde ama...
Rıdvan Dilmen şu an Türkiye'deki en iyi yorumcu ve TV'de yorum yapmaya devam etmeli, GS maçlarını da yorumlasın bence, iyi yorumluyor....
Jesus_FB
17.Mart.2006, 17:37
Hıncal uluç zaten futboldan hiç anlamıyor hep böle konular hakkında yorum yapsın yeter :D
Burak Duran
17.Mart.2006, 17:47
ama bu konulardan iyi anlıyor :D onun için doğru sölüyo :D
barahir
17.Mart.2006, 18:34
beyler şimdi kimse hıncal uluç ile rıdvanı karşılaştırmasınlar. yoksa hıncal kanaldan atılır.:D ben sadece şunu sölicem rıdvana bu saldırıyı yapanlar ya futboldan anlamıyo yada anladıklarını zannediyolar. bence o sadece Türkiye de değil Dünyada sayılı yorumcular arasında
Hıncal Uluç futbol mu oynamış, Rıdvan Dilmen canlı yorumlucuğunun yarısı kadar yorumculuk yapabilir mi?!
Arkadaş arası futbol muhabbetleri ile başlayan yorumcuların yıllarca futbol oynamış, futbolu bilen kişileri eleştirmesi abes-i iştigalden başka bir şey değildir.
Kanımca Rıdvan Dilmen Hıncal Uluç'tan çok daha iyi biliyor futbolu, polemik yaratma çabalarına benzemez taktik bilgisi..
Laz_Asker_61
17.Mart.2006, 19:20
Hıncal Uluç futbol mu oynamış, Rıdvan Dilmen canlı yorumlucuğunun yarısı kadar yorumculuk yapabilir mi?!
Arkadaş arası futbol muhabbetleri ile başlayan yorumcuların yıllarca futbol oynamış, futbolu bilen kişileri eleştirmesi abes-i iştigalden başka bir şey değildir.
Kanımca Rıdvan Dilmen Hıncal Uluç'tan çok daha iyi biliyor futbolu, polemik yaratma çabalarına benzemez taktik bilgisi..
kesinlikle doğru
rıdvan gerçekten tarafsız bir yorumcu
barahir
17.Mart.2006, 19:50
+1 katılıyorum çok doğru ...
ridvanu
17.Mart.2006, 20:06
Rıdvan çok sevdiğim bir insan ve hayranlık duyduğum bi futbolcudur
aynı samanda adaşımdır ve tanışmışlığımızda vardır
son GS FB maçından bahsetmiyorum ama
zaman zaman yanlı yorumları olmuştur
bu arada Rıdvan Dilmen ile Hıncal Uluç u kıyaslamam bile
Hıncal futboldan uzak dursun
perpetua
17.Mart.2006, 20:23
Simdi iki yaziyi da okuyup ondan sonra yorum yapalim. Hincal, Ridvan futboldan anlamiyor dememis ki!!!
Soyledigi sadece Ridvan'in Fenerbahce maclarini anlatirken kendisini kaptirip, zaman zaman Fenerbahce yonlu yorumlar yapmasi. Bunu da Ridvan yapiyor. Hep yaparsa bir sure sonra Fenerbahce amigosu olarak nitelendirilir ve guvenilirligi azalir. Ridvan'in bir profesyonel yorumcu/spiker olarak kendisini yorumladigi takimlarin formalarina bakmadan goruslerini bildirmeye alismasi lazim.
Urzais100
17.Mart.2006, 23:49
Rıdvan çok sevdiğim bir insan ve hayranlık duyduğum bi futbolcudur
aynı samanda adaşımdır ve tanışmışlığımızda vardır
son GS FB maçından bahsetmiyorum ama
zaman zaman yanlı yorumları olmuştur
bu arada Rıdvan Dilmen ile Hıncal Uluç u kıyaslamam bile
Hıncal futboldan uzak dursun
dediklerine sonuna kadar katılıyorum hatta hıncalın futbol dan anlamadığını bir örnek vererek anlatayım sana
yayınlanan son 90dakika da dediki Hıncal " fener gs maçında fener tırstı gs bastırdı" dedi bunun üzerine mehmet demirkol da dediki "peki nasıl oluyo da bastıran takım tırsan takımdan daha az şut çekip daha az kaleyi bulan topu var" dedi o anda baktım hıncal öle kala kaldı sustu yani mehmet demirkol dediki sonra futbol da tırsak oyun yoktur taktik icabı geride basıp kontra oyun anlayışı vardır dedi ki bence de doğru söledi
yani demek istediğim şu, hıncal futboldan anlamıyor hemde hiç anlamıyor RIDVAN DİLMEN le de karşılaştırılması son derece yanlış rıdvanın tırnağı olamaz
Dreamania
17.Mart.2006, 23:52
rıdvan dilmen bu ülkenin tek tarafsız yorumcusu diyebilirim.
ee ne demişler meyve veren ağaç taşlanır demekki başkalarının çıkarlarına ters düşüyor.
koray_capello
18.Mart.2006, 00:09
rıdvan dilmeni hiç sevmem futboldan anladığınıda düşünmüyorum.belki ben yanlış düşünüyorumdur o anlıyodur ben anlamıyorumdur.ama şu kesinki o da diğerleri gibi medyada tarafsız görünme çabasında olupta aslında bariz tarafını belli edenlerden.ayrıca ömer üründül ile beraber en saçma sapan konuşan insan
Kerim Kerimov
18.Mart.2006, 00:53
Kesinlikle katılmıyorum. Konuşmaları çok mantıklı ve sakin, oturaklı. İnsanları galeyana getirmemeye özen gösteriyor. Futbolu da biliyor. Futbolu bilmeyen adam o şekilde top oynayamazdı zaten. Ayrıca iyi bir insan olduğunu düşünüyorum, yapmacık kesinlikle değil adam.
francesco10
18.Mart.2006, 01:25
Simdi iki yaziyi da okuyup ondan sonra yorum yapalim. Hincal, Ridvan futboldan anlamiyor dememis ki!!!
Soyledigi sadece Ridvan'in Fenerbahce maclarini anlatirken kendisini kaptirip, zaman zaman Fenerbahce yonlu yorumlar yapmasi. Bunu da Ridvan yapiyor. Hep yaparsa bir sure sonra Fenerbahce amigosu olarak nitelendirilir ve guvenilirligi azalir. Ridvan'in bir profesyonel yorumcu/spiker olarak kendisini yorumladigi takimlarin formalarina bakmadan goruslerini bildirmeye alismasi lazim.
aynen katılıorm, rıdvan şuanda en ii analizleri yapan yorumculardan biridir ama bazı fener maçlarında kendini kaptırıo, bunu ztn hemen hemen tüm yorumcular yapıo zaman zaman :) hıncal uluç un söylediği mantıklı ve gerçekçi bişi bence
Hıncal Uluç Rıdvan Dilmen'den daha fanatiktir, Hıncal Uluç açıkça Galatasaray taraftarı olduğunu belirtiyor.Fenerbahçe'yi hep kötü gibi göstermeye çalışıyor.
Hıncal Uluç'ta başka Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na kim "gecekondu" diyebilir?!
Rıdvan Dilmen'in fanatiklik ile alakalı olduğunu hiç düşünmüyorum.Galatasaray iyi futbol oynamıyor ki Galatasaray'ın güzel oynadığını söylesin.
Galatasaray bu doldur boşalt futbolu seneye de oynayacaksa çok yazık olur..
Fanatiklik ile suçladığınız kişiler mi sizler mi daha fanatiksiniz acaba, üzerinde düşünsek daha iyi olur bence.Eleştiri değil sizlere yönelttiğim, Rıdvan Dilmen'in de mutlaka ki eksik yönleri vardır.
Sadece Fenerbahçe'li olduğu için tepki göstermenin bir anlamı olmadığını söylemeye çalışıyorum (sizlere değil, genel tepkiler olarak)
Hıncal Uluç'un amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.
Fenerbahçe ve Fenerbahçe'liler ne kadar çok eleştirilirse Fenerbahçe cephesinde o kadar sinir artar sanıyor ...
imperius
18.Mart.2006, 20:29
bence turkıyenın futbolu en ıyı bılen ve en ıyı yorumlayan futbol adamı bence..rıdvanın fbtv harıcı hıcbır programda fb yanlısı yorumlar yaptıgını gormedım duymadım..gs macında da hasan a yapılan hareketlerın yanlıs oldugunu ve gs nın ıyı oynadıgını belırten yorumlar yaptı..fb dusmanlıgı hakıkaten maksımum sevıyeye geldı..rıdvan a bıle satastılarına gore. . .
perpetua
18.Mart.2006, 22:16
Hıncal Uluç Rıdvan Dilmen'den daha fanatiktir, Hıncal Uluç açıkça Galatasaray taraftarı olduğunu belirtiyor.Fenerbahçe'yi hep kötü gibi göstermeye çalışıyor.
Kimin daha fanatik kimin az fanatik oldugu hakkinda fikir yurutmeye niyetim yok. Ayrica Ridvan icin fanatik kelimesini de kullanmadim. Tarafli dedim. Fenerbahce'yi tuttugunu heyecanlandiginda (ki Fenerbahce maclarinda daha fazla heyecanli oluyor) arka plana atamiyor ve tarafsiz yorum yapamiyor dedim. Gecen sene bir kac macta o kadar abartti ki Fenerbahce'ye bizim takim diye hitab etti.
Rıdvan Dilmen'in fanatiklik ile alakalı olduğunu hiç düşünmüyorum.Galatasaray iyi futbol oynamıyor ki Galatasaray'ın güzel oynadığını söylesin.
Elestiri zaten Ridvan'in Galatasaray ile ilgili soyledikleri veya soylemedikleri ile degil. Elestiri Ridvan'in Fenerbahce yonunde yaptigi veya yapmadigi yorumlar. Bu sadece Ridvan'da degil bir cok spiker de var.
Hakem, spiker'in tuttugu takim aleyhinde karar verince soylenen "Hakem pozisyonu xyz olarak degerlendirdi" yani suc hakem'e atiliyor.
Tuttugu takim lehine karar verince birdenbire hakem (haksiz olsa da) hakli oluyor tutulan takim faul/korner/penalti vs. kazanmis oluyor.
Spikerleri dikkatle dinleyince bunu rahatlikla gozlemleyebilirsiniz. Ayrica bu sadece Fenerbahce icin degil, tum buyuk takimlar icin yapiliyor. Eger rakim takimi tutan spiker maci anlatiyorsa, soyler team tersine degisiyor.
Fanatiklik ile suçladığınız kişiler mi sizler mi daha fanatiksiniz acaba, üzerinde düşünsek daha iyi olur bence.Eleştiri değil sizlere yönelttiğim, Rıdvan Dilmen'in de mutlaka ki eksik yönleri vardır.
Kim daha fanatik kim daha az fanatik tartismasina gerek yok cunku konu zaten bu degil. Olaya mantik ile yaklasinca spikerlerin ve yorumcularin ne kadar tarafli baktigini gormek pek de zor olmayacaktir.
Biz bu nedenle senelerce serefli maglubiyetler, iyi oynadik ama maglup olduk edebiyati dinledik ve hala dinliyoruz. Cunku memlekette tarafsiz bakan, olaya bilim ile yaklasan insanlar degil agizdan dolma haber ve sunun bunun soylediklerini tekrarlayanlar prim yapiyor.
Sezon basi ne kadar guzel maclar analiz ediliyordu ve olaya bilimsel acidan bakiliyordu. Sonra Buyuka ve Toroglu geri gelince yine donduk su soyle yapti bu boyle yapti munakasasina.
Neden oldu bu? Benim gorusum takimlarin ve seyircilerin gercekleri yalan soylemeyen istatistiklerin ortaya cikip kendi takimlarinin foyasi ortaya cikmasin diye.
Sadece Fenerbahçe'li olduğu için tepki göstermenin bir anlamı olmadığını söylemeye çalışıyorum (sizlere değil, genel tepkiler olarak)
Hıncal Uluç'un amacı üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.
Fenerbahçe ve Fenerbahçe'liler ne kadar çok eleştirilirse Fenerbahçe cephesinde o kadar sinir artar sanıyor ...
Peki neden Ridvan'a yapiliyor bu elestiri diger spikerler veya yorumcular yerine? Ridvan futbolu iyi bilen bir yorumcu ise, en iyi yorumlari yapan ve herkezin buyuk zevkle dinleyebilecegi bir yorumcu olmasi icin tarafsiz olmasi gerekir. Hatta Hincal'dan, x'den, y'den veya z'den daha tarafsiz olmasi gerekir. Cunku o sadece bir kose yazari veya bir cok takim'in temsil edildigi spor programi yorumcusu degil. Maclari anlatan yorumlar yapan kisi. Yani her futbolsever o programlari seyretmeyebilir ama maclari seyreder. O maclari seyrederken de tarafli yorumlari duymak istemez. Yani Ridvan maci anlatmaya geldiginde her takima esit uzaklikta olmasi gerekir.
Tarafli yorum LIG TV'nin de isine gelmemeli cunku bir sure sonra insanlar Ridvan'in Fenerbahce tarafli yorumlarini dinlememek icin Fenerbahce maci seyretmez. Bir bakima Ridvan kendi kendisini bitirir. Sadece Fenerbahce'nin yorumcusu olarak kaliverir.
Yukarida yaptigin belirsiz "Rıdvan Dilmen'in de mutlaka ki eksik yönleri vardır." yorumunu Hincal Uluc belli bir noktayi vurgulamis. Ridvan bazi maclarda yaptigi tarafli yorumlari yapmazsa daha iyi daha kaliteli bir yorumcu olacaktir demis. Ama bu Fenerbahce'yi karistirmak olarak yorumluyorsun. Bir cok konuda Hincal ile ayni fikirleri paylasmam ancak bu konuda ayni dusunuyorum. Rica ediyorum yazarlari ve yazilari tarafsiz olarak okuyun ve mantik cercevesine koyup uzerinde dusunun. Cuvaldizi baska yerlere batirmadan once en azindan igneyi kendi dusuncelerinize soyle bir dokundurun.
Çevir kazı yanmasını oynuyor herkes.
Fenerbahçe maçlarında ses kısılır Lig Tv tarafından kimse sesini çıkarmaz.
İnönü'de ses değiştirilerek daha baskılı gibi olarak sunulur, kimse sesini çıkarmaz (Beşiktaş taraftarının suçu değil, Musa Çözen Beşiktaş'lı ve neden bu şekilde yapıyor bir türlü anlayamıyorum).
Hıncal Uluç kadar fanatik olan bir yorumcu var mı, bu mudur yani savunmanız?
Rıdvan Dilmen tarafsız olduğu için tarafsızca yorumluyor, Galatasaray sempatizanı gibi mi yorumlamalı?
Bu mudur yani istediğiniz yorumcu modeli?!
Rıdvan Dilmen'in mutlaka ki eksik yönleri vardır; yanlış anlattığı, yanlış yorumladığı noktalar olabilir.Üzerine alınmak isteyen herşeyden üzerine alınır.Yorumlamak istediğiniz gibi yorumluyorsunuz, sorun bu.
İsteyen çok rahat bir şekilde fanatik yorumcuları bulabilir ama Rıdvan Dilmen bu tür fanatik yorumcuların içinde olmayacaktır, buna inanıyorum.Hayalinizdeki tek yanlı yorum yapan yorumculardan biri olmayacaktır Rıdvan Dilmen.
Bu sadece Ridvan'da degil bir cok spiker de var.
O zaman sadece niye Rıdvan eleştiriliyor, çünkü Fenerbahçe'li!
Selman Ozturk
19.Mart.2006, 00:34
Olaya yorumcuların tuttukları takımları dahilindeki eleştiriler bazında bakacak olursak Rıdvan Dilmen'den çok daha önce eleştirilmesi gereken kişiler var bunların başında da Ömer Çavuşoğlu gelir.Fakat Çavuşoğlu neden eleştirilmiyor bu kadar yanlı tutumuna ve yorumuna rağmen?Yanıtı çok basit.Bu şahsiyetin haftada 1 veya 2 kez ekranlara çıkıp Fenerbahçe diye bağırması çoğunluk diyebileceğimiz kesimi rahatsız etmiyor.Fakat Rıdvan Dilmen'in maç yorumcusu olması,bir çok programda bulunması ve bunlardan dolayı sürekli ekranlarda olması en ufak bir yanlı tutumunu bile göze batar hale getiriyor.Veya bir diğer model olarak Ziya Şengül'ü ele alalım.Ziya Şengül de her yerde Fenerbahçe yanlısı yorumlar yapıyor fakat eleştirilmiyor bunun nedeni ise Ziya Şengül'ün zaten rengini belli etmiş ve kendini kabul ettirmiş olmasıdır..Özetle Rıdvan Dilmen'in eleştirilmesi Fenerbahçe'li oluşundan ziyade sürekli ekranlarda ve gazete köşelerinde olmasından veya Fenerbahçeli olarak bilindiği için tarafsız yorumlar yapacağına inanılmamasındandır.Benim düşüncem budur.Ama bana sorarsanız taraflı mı tarafsız mı diye diğer yorumcularımızı baz alarak yaklaştığımızda olaya Rıdvan Dilmen bunların içerisinde tarafsızlar sınıfına daha yakın kanımca.
Jesus_FB
19.Mart.2006, 02:22
bu adam sadece maç yorumları yapmıyor bilmiyorum farkındamısınız ama gazetede de yazı yazıyor hemde 4 büyük takımın tüm maçları için yazıyor bunu yapan ülkemizde bir kaç kişi var
ben bütün yazılarını yorumlarını dikkatle okurum gerçekten taraflı yorum yaptığına hiç inanamıyorum adam işini en iyi şekilde başarıyla yapıyor böyle çirkin saldırılar olması türkiyedeki fanatik taraftarların ayıbıdır(buradaki yazılar için demiyorum yanlış anşalılmasın)
perpetua
19.Mart.2006, 02:49
Son yazimda bunun nedenini soyledim.
Peki neden Ridvan'a yapiliyor bu elestiri diger spikerler veya yorumcular yerine? Ridvan futbolu iyi bilen bir yorumcu ise, en iyi yorumlari yapan ve herkezin buyuk zevkle dinleyebilecegi bir yorumcu olmasi icin tarafsiz olmasi gerekir. Hatta Hincal'dan, x'den, y'den veya z'den daha tarafsiz olmasi gerekir. Cunku o sadece bir kose yazari veya bir cok takim'in temsil edildigi spor programi yorumcusu degil. Maclari anlatan yorumlar yapan kisi. Yani her futbolsever o programlari seyretmeyebilir ama maclari seyreder. O maclari seyrederken de tarafli yorumlari duymak istemez. Yani Ridvan maci anlatmaya geldiginde her takima esit uzaklikta olmasi gerekir.
koray_capello
19.Mart.2006, 03:39
Fenerbahçe maçlarında ses kısılır Lig Tv tarafından kimse sesini çıkarmaz.
İnönü'de ses değiştirilerek daha baskılı gibi olarak sunulur, kimse sesini çıkarmaz (Beşiktaş taraftarının suçu değil, Musa Çözen Beşiktaş'lı!).
ciddi olamazsın!...
inönüde ses değiştiriliyor ve daha baskılı bir hale getiriliyor hee yani gerçekte o kadar bağırmıyoruz bizz ama kadıköyde ses kısılıyor öylemi.bişeyler biliyosun ama karıştırmışsın.o öyle değil bi kere.inönüde küfür edildiği zaman önce o küfür 1-2 kez dinletilir sonra ses kısılır ama kadıköyde küfür edileceği anlaşıldığı anda ses kesilmiştir zaten.bumu beşiktaşlı musa çözen:eek:
ayrıca ben senin fanatik olduğunu düşünüyorum.fenere laf ettirmemeye çalışıyosun.ee tabi mod olduğun için bu forumda bunu yapmaya yetkin var.çünkü ben fener ile ilgili saraçoğlunda maç keyfi diye bir başlık açmıştım sen çok iyi hatırlarsın hemen kapattın niye çünkü fenere laf söyletmiyeceksin dimi..
o konuda hiçbir küfür hakaret tarzı birşeyde yoktu ama sen konuyu kapattın niye polemik yaratacak bir konuymuş kesin olmayan bilgilerle yazamazmışız.
bende şimdi senin yazdıklarını inönü ve sesin arttırılması yönündeki yazılarını yine aynı gerekçeler dolayısıyla silmeni bekliyorum..
Burak Duran
19.Mart.2006, 11:48
ciddi olamazsın!...
inönüde ses değiştiriliyor ve daha baskılı bir hale getiriliyor hee yani gerçekte o kadar bağırmıyoruz bizz ama kadıköyde ses kısılıyor öylemi.bişeyler biliyosun ama karıştırmışsın.o öyle değil bi kere.inönüde küfür edildiği zaman önce o küfür 1-2 kez dinletilir sonra ses kısılır ama kadıköyde küfür edileceği anlaşıldığı anda ses kesilmiştir zaten.bumu beşiktaşlı musa çözen:eek:
ayrıca ben senin fanatik olduğunu düşünüyorum.fenere laf ettirmemeye çalışıyosun.ee tabi mod olduğun için bu forumda bunu yapmaya yetkin var.çünkü ben fener ile ilgili saraçoğlunda maç keyfi diye bir başlık açmıştım sen çok iyi hatırlarsın hemen kapattın niye çünkü fenere laf söyletmiyeceksin dimi..
o konuda hiçbir küfür hakaret tarzı birşeyde yoktu ama sen konuyu kapattın niye polemik yaratacak bir konuymuş kesin olmayan bilgilerle yazamazmışız.
bende şimdi senin yazdıklarını inönü ve sesin arttırılması yönündeki yazılarını yine aynı gerekçeler dolayısıyla silmeni bekliyorum..
altına kocaman bir imza
ayrıca eklemek istediğim bi kaç şey daha var fener- galatasaray maçında taraftarın sesi spikerinkinden fazla çıktı galatasaray ve beşiktaş maçlarında sesi sıfırlayan bu şahsiyet fener maçlarında (küfürler hariç) sesi son ses yapıyor. galatasaray-giresunspor maçının son 25 dk.sını sessiz izledik bjknin bu çok maçı sessiz izletiliyor bence bu adam ne bjkli ne gsli bence düpedüz fenerli
Kerim Kerimov
19.Mart.2006, 11:53
Hıncal Uluç'ta başka Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'na kim "gecekondu" diyebilir?![/B]
Katılıyorum, Hıncal Uluç kadar fanatik bir spor yazarı yok şu anda televizyonlarda(vardır tabi ki ama sayıları 2-3 ü geçmez).
90 dakika programını ilk çıktığı senelerde hiç kaçırmazdım, şimdi ara sıra izliyorum. Bu kadar açık Fenerbahçe karşıtlığı yapılmaz. Bu kadar insan rengini belli etmez.
Burak Duran
19.Mart.2006, 11:56
ya arkadaşlar futbol yorumculuğu ayrı maç yorumculuğu ayrı. maç içinde yüzde yüz trafsız olmalısın çünkü bu maç izleyenler sadece fenerli değil. futbol programlarında ise dikkat ederseniz çoğunda fb-gs-bjk li yorumcular oluyor ve bunlar takımlarıyla ilgili yorum yapıyo ve bu adamların hangi takımı tuttuğunu herkes biliyor. ama rıdvanın hakan ünsalın ve diğer maç içi yorum yapanların taraf tutmadan düzgün yorum yapması lazım yani hıncal la rıdvanın dalları farklı defansla forveti karşılaştırmayın beyler
ilk önce bence galatasaray türkiyede şu anda en iyi futbol oynayan takımlardan biri o zaman rıdvanın bütün takımları kötülemesi lazım. veya biz o kadar ballıyız ki bu kötü futbolla fenerle aynı puandayız bunu bi kere çözemedim. ve bence galatasarayın futbolunu eleştirmek için yanlış konudasın bunu bi mod olarak bilmen lazım. zaten olay rıdvanın fener maçında yaptığı yorumlar artık galatasaray maçlarında hakan ünsal yorum yapıyor.
ben rıdvandan 100 kat daha fanatik olabilirim ama o adamın yaptığı fanatiklik herkese batar çünkü sen yorumcusun yine yanlış karşılaştırma benle veya başka biriyle rıdvanı karşılaştıramazsın adam televizyonda yorum yapıyor ben burda yorum yapıyor bu fark bile onun fanatik olma hakkını sıfıra indiriyor
Neron_FB
19.Mart.2006, 12:34
Katılıyorum, Hıncal Uluç kadar fanatik bir spor yazarı yok şu anda televizyonlarda(vardır tabi ki ama sayıları 2-3 ü geçmez).
90 dakika programını ilk çıktığı senelerde hiç kaçırmazdım, şimdi ara sıra izliyorum. Bu kadar açık Fenerbahçe karşıtlığı yapılmaz. Bu kadar insan rengini belli etmez.
Kesinlikle +11111
ya arkadaşlar futbol yorumculuğu ayrı maç yorumculuğu ayrı. maç içinde yüzde yüz trafsız olmalısın çünkü bu maç izleyenler sadece fenerli değil. futbol programlarında ise dikkat ederseniz çoğunda fb-gs-bjk li yorumcular oluyor ve bunlar takımlarıyla ilgili yorum yapıyo ve bu adamların hangi takımı tuttuğunu herkes biliyor. ama rıdvanın hakan ünsalın ve diğer maç içi yorum yapanların taraf tutmadan düzgün yorum yapması lazım yani hıncal la rıdvanın dalları farklı defansla forveti karşılaştırmayın beyler
ilk önce bence galatasaray türkiyede şu anda en iyi futbol oynayan takımlardan biri o zaman rıdvanın bütün takımları kötülemesi lazım. veya biz o kadar ballıyız ki bu kötü futbolla fenerle aynı puandayız bunu bi kere çözemedim. ve bence galatasarayın futbolunu eleştirmek için yanlış konudasın bunu bi mod olarak bilmen lazım. zaten olay rıdvanın fener maçında yaptığı yorumlar artık galatasaray maçlarında hakan ünsal yorum yapıyor.
ben rıdvandan 100 kat daha fanatik olabilirim ama o adamın yaptığı fanatiklik herkese batar çünkü sen yorumcusun yine yanlış karşılaştırma benle veya başka biriyle rıdvanı karşılaştıramazsın adam televizyonda yorum yapıyor ben burda yorum yapıyor bu fark bile onun fanatik olma hakkını sıfıra indiriyor
aynen katılıorum
Burak Duran
19.Mart.2006, 12:56
ömer cavuşoğlu adam fanatik oğlu fanatik be :D:D ama yinede komik adam :)
Jesus_FB
19.Mart.2006, 13:11
Bi kere senin o yayınladığın yazı tamamen yalan dolandan oluşan bir şeydi tekrar söylüyorum ben kadıköyde 100 e yakın maça gittim nerde cepci varmış kim görmüş kim böyle bir olayda mağdur olmuş yoksa o cepci diye hitap edilen kişiler maça gelen taraftarlarmı? ben ve benim gibi bir sürü insan var etrafımda maça giden sevgilisiyle ailesiyle hiç kimsenin başına gelmemiş böyle bir olay sonuna kadar yalan bir haber bu kim sölediyse
senin yayınladığın yazının gerçek olmadığını maça giden herkes biliyordu tamamen fanatik birinin yazısını yayınlamıştın taraftarlara baştan aşağı hakaret eden tamamen ortamı geren bir yazıydı kaldırılması son derece doğru bir karadı bunla ne ilgisi var nasıl bir ilgi kurabildin yoksa sadece o yazı kaldırıldığı için mi böyle bir alaka kurabildin
koray_capello
19.Mart.2006, 15:11
Bi kere senin o yayınladığın yazı tamamen yalan dolandan oluşan bir şeydi tekrar söylüyorum ben kadıköyde 100 e yakın maça gittim nerde cepci varmış kim görmüş kim böyle bir olayda mağdur olmuş yoksa o cepci diye hitap edilen kişiler maça gelen taraftarlarmı? ben ve benim gibi bir sürü insan var etrafımda maça giden sevgilisiyle ailesiyle hiç kimsenin başına gelmemiş böyle bir olay sonuna kadar yalan bir haber bu kim sölediyse
senin yayınladığın yazının gerçek olmadığını maça giden herkes biliyordu tamamen fanatik birinin yazısını yayınlamıştın taraftarlara baştan aşağı hakaret eden tamamen ortamı geren bir yazıydı kaldırılması son derece doğru bir karadı bunla ne ilgisi var nasıl bir ilgi kurabildin yoksa sadece o yazı kaldırıldığı için mi böyle bir alaka kurabildin
sen benim yanınladığım yazıya tamamen yalan diyorsun.nasıl oluyor bu?kadıköyde küfür edilmedi mi?itaat et pankartı atılmadı mı?hasanın kafasına birşeyler atılmadı mı?tiganaya atılmadı mı?BUNLARMI YALAN.belki bir tak cepci konusu vardır.o da yalan değildir illaki bir kaç tane vardır.heryerde var bunlar.
ayrıca o yazıda kimseyede hakaret yoktu.işte burda bile birbirinizi kolluyorsunuz feneri kolluyorsynuz.ben başka bir tartışmada fenerli bir taraftara genel anlamda kolpasınız dedim ve ceza aldım niye çünkü kimseye dalaveracı diyemezmişiz.ama başka bir arkadaş fenerli bir arkadaş ben çarşıdan iğreniyorum hepsi pislik adam vuruyosunuz dedi ama ceza almadı.yani insanlara dalaveracı diyince ceza alıyoruz ama katil deyince almıyoruz.ben bu yazıyı şikayet etmeme rağmen ceza gelmedi.orda bile kendi tarafınızı kolluyorsunuz.
benim yazdıklarımda ne kadar yalan varsa inömüde sesin arttırıldığı da O KADAR yalandır.eğer dürüst ve adilseniz gereken yapılır zaten
Sir DEATH
19.Mart.2006, 15:52
Hıncal uluç zaten futboldan hiç anlamıyor hep böle konular hakkında yorum yapsın yeter :D
Hıncal Uluç FB'li olsaydı acaba yine bu mesajı yazar mıydın?
Sir DEATH
19.Mart.2006, 15:55
Rıdva Dilmen 2. Lig A kategorisini, B kategorisini fln takip edip her maça gitmeyi tarafsızlık sanıyor. Olay tamamen bundan ibarettir. Kesinlikle taraftır ve de bağıra bağıra eyyam yapmaktadır. Ayrıca konuyu açan arkadaşın sıraladığı maddeleri söylemek onun görevidir, tarafsızlığının ispatı değil!!!
rıdvan dilmen bence maçları çok iyi yorumlayan birisi. özellikle onun yorumlarını çok dinlerim
ciddi olamazsın!...
O konuyu kapatırım, çünkü forum kurallarını okumadan açtığınız polemik konusu yaratabilecek bir konuydu.Bir daha açarsanız o konuyu 1 hafta süre ile yazma cezası alacaksınız, bunu da bilmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Kanıtlayamayacağınız iddialarda bulunmanız yasaktır!
Fanatik değilim.
Maçları izliyorum, Beşiktaş seyircisinin taraftarlık görevini yapmadığını söylemedim.Sadece sesin normalden daha değişik geldiğini, Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda ise kısıldığını anlattım.Bu benim görüşümdür, herkesin görüşüne saygı duyarım; ben bu şekilde algıladım izlediğimde sesin durumunu.
Yazdıklarınızından anladığım kadarı ile siz de seste zaman zaman değişiklikler olduğunu anlamışsınız.
Fenerbahçe - Galatasaray maçında kısa kısa yapılan uygunsuz tezahürattan kimse memnun değil zaten ama bu her maç yapılan bir durum değil bu.Fakat bu yapılmadığı anlamına gelmez, bu durumdan dolayı çok üzgünüz tabi ki.
Diğer stadları da tartışırsak Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda daha iyi bir düzen olduğunu farkederiz ...
koray_capello
19.Mart.2006, 17:05
neyse uzatmayalım herkes neyin ne olduğunu biliyordur zaten
TüMeR_yAğıZ
19.Mart.2006, 23:22
rıdvan dilmen gerçekten iyi bir oyuncu.tek hatası fener maçlarında taraflılığını yenemiyor.bende izlediğim bir çok maçta bunu hatasını gördüm.orada da tarafsız olabilse gerçekten bu ülkenin en iyisi olur.
hıncal uluça yüklenen arkadaşlar bence hıncalın rıdvanla ilgili yazısını bir daha okusunlar.uluç orada rıdvana yapıcı bir eleştiri yapıyor,çok iyi bir yorumcu olduğunu ama bu hatasını düzeltip işinin en iyisi olmasını istiyor.
TüMeR_yAğıZ
19.Mart.2006, 23:30
O konuyu kapatırım, çünkü forum kurallarını okumadan açtığınız polemik konusu yaratabilecek bir konuydu.Bir daha açarsanız o konuyu 1 hafta süre ile yazma cezası alacaksınız, bunu da bilmeniz gerektiğini düşünüyorum.
Kanıtlayamayacağınız iddialarda bulunmanız yasaktır!
Arkadaşım sen burada işini yapıyorsun.dediğin gibi kural çiğnenmişse ki bana görede o ispatlanamayacak bir iddia idi kapatman gayet normal. :)
yalnız konu başlığımız olan Rıdvan Dilmene Karşı Kampanya olduğu nasıl ispatlanacak?bana göre bu konuda kanıtlanamayacak bir iddiadır,(kanıtlanabileceğini düşünen varsa belgelerini koysun hepimiz bilsin)forum kurallarına da uymadığı için bir kullanıcı olarak tarafsızlığına güvenerek konuyu kapatmanı rica ediyorum.teşekkür ederim.
Jesus_FB
19.Mart.2006, 23:33
konunun başlığı gazetede çıkan haberden alınmıştır arkadaşım
TüMeR_yAğıZ
19.Mart.2006, 23:38
konunun başlığı gazetede çıkan haberden alınmıştır arkadaşım
Gazeteler her yazan gerçek olsaydı benim şimdi dağda ne işim vardı? :(
gazetede yazmış bile olsa kanımca ispatlanacak bir olay değil,gazeteden alınmış olması doğru veya yanlış diye bir ispat getirmez.
Gazeteler her yazan gerçek olsaydı benim şimdi dağda ne işim vardı? :(
gazetede yazmış bile olsa kanımca ispatlanacak bir olay değil,gazeteden alınmış olması doğru veya yanlış diye bir ispat getirmez.
Tamam da Rıdvan Dilmen'in kendi yazısı.Tepkilere de cevap vermiş Rıdvan Dilmen, sonuçta bu eleştiriler sözlü,yazılı olarak bulunabiliyor.Eleştirilere cevap vermesi ile kanıtlanayamayacak bir iddia ortaya atmak farklı konular gibi geliyor bana.Konuyu uzatmasak daha iyi olur, boşuna kırmayalım birbirimizi.
TüMeR_yAğıZ
20.Mart.2006, 01:03
Bana göre hala bu konu Turksportal forum kurallarına göre kanıtlanamayacak bir iddia. :) çünkü bana karşı kampanya var demek de ispatlanması gereken bir iddiadır.bu yüzden konuyu kilitlemen daha hayırlı olurdu.ama dediğin gibi burada birbirimizden faydalanmak fikir alışverişinde bulunmak bir aile ortamı kurmak için bulunuyoruz,bu yüzden daha fazla uzatıp birbirimizi kırmaya gerek yok.hepinize iyi geceler.
Bana göre hala bu konu Turksportal forum kurallarına göre kanıtlanamayacak bir iddia. :) çünkü bana karşı kampanya var demek de ispatlanması gereken bir iddiadır.bu yüzden konuyu kilitlemen daha hayırlı olurdu.ama dediğin gibi burada birbirimizden faydalanmak fikir alışverişinde bulunmak bir aile ortamı kurmak için bulunuyoruz,bu yüzden daha fazla uzatıp birbirimizi kırmaya gerek yok.hepinize iyi geceler.
http://www.sabah.com.tr/2006/03/16/yaz02-10-115.html
Hıncal Uluç'un eleştirisi.
TüMeR_yAğıZ
20.Mart.2006, 01:11
http://www.sabah.com.tr/2006/03/16/yaz02-10-115.html
Hıncal Uluç'un eleştirisi.
:) aynı gün okudum gazeteyi,seninde yazdığın gibi
Hıncal Uluç'un eleştirisi,kampanyası değil.
:) aynı gün okudum gazeteyi,seninde yazdığın gibi
Hıncal Uluç'un eleştirisi,kampanyası değil.
Ben bir fan forumunda eleştiriler okumuştum sanırım, şu an açamıyorum siteyi.
Rıdvan Dilmen bu eleştirilere üzüldüğü için o tür bir yazı yazmış.
Senin yazdığın ile pek bir bağlantısı yok.Herkesin konuştuğu bir konu bu, Hıncal Uluç'un eleştirisi heryerde tartışılır olduğu için Rıdvan Dilmen cevap vermiş oldu.
Neden beni haksız çıkarmaya çalıştığını anlayamıyorum, sen de farketmişsin yazdığın yazının kurallara uygun olmadığını.
fatalflex111
20.Mart.2006, 17:49
rıdvan dilmeni her yönüyle severim hem futbolculuğu hem yorumculuğu bazen benimde dikkatimi çekiyo fener maçlarında daha çok fenerin yanında ama bırakalımda o kadar olsun adamın koyu fenerli olduğunu cümle alem biliyo haa o zaman bunu konuşmak yanlış bunu konuşucak kişiler lig tv yönetimi diceklerki ben bu adama fener maçı yorumlatmiyim başka maç yorumlasın o zaman dahada güzel olur
Sir DEATH
20.Mart.2006, 22:50
Rıdvan Dilmen eğer kendisine saldırı yapıldığını(kampanya) iddia ediyor ve ispatlayamıyorsa bu tartışmaya değer bir konu değildir.Yorum yazmama ve fikirlerim olmasına rağmen ben de forum kuralları gereği bu konunun kapatılmasını rica ediyorum.
Rıdvan Dilmen eğer kendisine saldırı yapıldığını(kampanya) iddia ediyor ve ispatlayamıyorsa bu tartışmaya değer bir konu değildir.Yorum yazmama ve fikirlerim olmasına rağmen ben de forum kuralları gereği bu konunun kapatılmasını rica ediyorum.
Her zaman araştırmadan herhangi bir yazı yazılmamasını tavsiye ederim ;)
Sanırım Rıdvan Dilmen'in üzüldüğü tepkiler:
http://www.ultraslan.org/ultraslanforum/viewtopic.php?t=35693&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://www.ultraslan.org/ultraslanforum/viewtopic.php?t=35190&postdays=0&postorder=asc&start=0
(Gönderdiğim linkler sadece eleştirilere inanmayanlar içindi)
Zaradene
22.Mart.2006, 00:23
Hıncal uluç o kadar guzel yazmış ki pek diyecek bişey kalmamış. En basit örnek 2 hafta önceki kupa maçında tum yorumları donup dolaştırıp fenere çıkarttı. "Gs i nasıl buluyosunuz" dedi sunucu. rıdvan "fenerin bla bla bla" diye devam etti. Sürekli fener lehine yorumları can sıkmaya basladı. Sürekli tum yorumları fenerin kapısına cıkarmaya baslaması can sıktı. Artık izleyesim gelmiyor rıdvan yüzünden. Lig tv nin acil cözüm bulması lazım. Ya da rıdvanın derin fanatizm den kurtulması lazım.
meddah
22.Mart.2006, 00:56
Bir futbol takımının, üzerine yorum yapılır olması ayrı bir olay..
Örneğin Ferdi Leflef diye benim pek sevdiğim bir abimiz vardı, çeşitli dönemlerde Lucescu'nun Beşiktaş'ını, Hagi'nin Galatasaray'ını ve Daum'un Fenerbahçe'sini mercek altına alır, bunların biriyle uğraşırken diğerlerine pek yüz vermezdi..
Bence de şu anda Fenerbahçe (Beşiktaş'ı hiç saymıyorum) Galatasaray'dan daha incelenesi bir takım..
Bu olayın bir boyutu..
Diğer yandan, Dilmen'den tarafsız olmasını beklemek pek akıllıca bir iş değil.. Adam seneler boyu Fenerbahçe forması giymiş, o formayla yatmış, kalkmış, çamura batmış, göklere çıkmış..
Galatasaray'ın attığı golde "Eyvah" demedim diyor ama dese de sonuna kadar hakkıdır..
Aralarda alakasız yerlerde Fenerbahçe'ye zıplaması, genel hatlarıyla Fenerbahçe'den daha çok bahsetmesi vs. gayet de normaldir. Ama benim izlediğim Rıdvan Dilmen, bir olay, maç, takım hakkında yorum yaparken Hıncal Uluç'tan mislisiyle ve mislisiyle tarafsızdır..
ben rıdvanın galatasara futbol takımında ümit karan için söylediği seviyesiz sözleri duyduktan sonra artık sevmiyorum
Zaradene
22.Mart.2006, 01:30
meddah o zaman yorumcu olamaz ki. yorumculuk nedir? objektif değerlendirme yapan insan. Rıdvanda objektif yaklaşım olmadıktan sonra neye yarar ki yorumcu olması.
fatalflex111
22.Mart.2006, 07:32
rıdvan taraf tuttuğu için bi para almıoki sadece içinden geleni yapıyo insanlar buna niye alınıyo onu pek anlamadım haa bu arada galatasaraya yada başka bir takıma yapılmış bi hakaret varsa rıdvan dilmen tarafından sadece gs'liler deil tüm taraftarlar ayıplar rıdvanı
RoCCo_42
22.Mart.2006, 10:20
RIDVAN Futbolu iyi biliyor ve mükemmel bir yorumcu olabilir ama bu demek olmuyorki FB Sempatizmanı degil.
Özellikle FB ve GS maçlarında maçları ayrı bir gözle izliyor bu nedenlede bilgisine güvenmeme ragmen saygı duymamama neden oluyor kendisi. Her maçı takip ediyorum neredeyse üç büyüklerin lig tv aboneligim bulunması nedeniyle. Ve bjk li yorumcu gs li yorumcu ts li yorumcu hep spikere bırakıyor işleri maç içinde anca 5 kere yorum yapıyor ama Rıdvanda bu degisiyor her pozisyonda illaki dogru yada yanlıs bisey dicek ehhh be kardesim birazda bırakda spikerler konussun.
Ayrıca Antrenörlük meselesine gelince RIDVAN su anda nasıl bilmiyorum ama önceden cok ama cok kötü basiretsiz bir antrenördü bunu canlı gördüm nasılmı O zamanlar Birinci Lig takımlarında olmayan paraya oyuncuyua olanaklara sahip olmayan KOMBASSAN KONYA'sporu rahat bir sekilde Birinci Lige cıkarması gerekirken orta sıralarda gezinen bir takım haline getirmişti.Bu olaydan beri ben RIDVAN'ın antrenörlük bilgisine yorumculuk kabiliyetinden daha az güveniyorum.
Saygılar...
SaMaNYoLu
24.Mart.2006, 01:18
kişisel düşünen adamdan yorumcu olmaz.
Ahmet çakar futbol kurallarından iyi anlar ama futboldan anlamaz. yinede Rıdvan dilmenden çooooooook çoooook iyi bir yorumcu gerçekleri dobra dobra konuşuyor.
TüMeR_yAğıZ
24.Mart.2006, 17:55
ben rıdvanın galatasara futbol takımında ümit karan için söylediği seviyesiz sözleri duyduktan sonra artık sevmiyorum
O erman toroğlu değilmiydi?bu evlilik olayı ile ilgili?
barahir
24.Mart.2006, 18:00
bencede rıdvan öyle şeyler asla ve asla sölemez. ona ben kefilim.onları erman söledi yanlışın olcak mustafa abi
Sir DEATH
24.Mart.2006, 22:44
rıdvan taraf tuttuğu için bi para almıoki sadece içinden geleni yapıyo insanlar buna niye alınıyo onu pek anlamadım haa bu arada galatasaraya yada başka bir takıma yapılmış bi hakaret varsa rıdvan dilmen tarafından sadece gs'liler deil tüm taraftarlar ayıplar rıdvanı
Rıdvan Dilmen'in işi tarafsız, eyyamsız ve doğru yorumlar yapmak.İçinden geleni değil.
SaMaNYoLu
25.Mart.2006, 12:48
Türkiyede para kazanmak çok kolay :)