PDA

View Full Version : Her takım 11 yabancıyla sahaya çıkacak !

Nedvedmania
19.Mart.2006, 16:20
http://www.spor3.com/haberimaj/Futbol_Genel_Manset_2.JPGHer takım 11 yabancıyla sahaya çıkacak !

Federasyon, Türk takımlarının 11 yabancıyla sahaya çıkabileceği bir sistemi devreye sokmak üzere..

İşte 2006-2007'nin Süper Ligi: 18 kişilik kadroya ikisi alt yapıdan en az 7 Türk futbolcu konacak. İstenirse 11 yabancı 'yerli' olarak sahaya çıkabilecek. "Üç büyükler" de Anelka dışındakilerin hepsi 'yerli' sayılacak.

11 yabancı oynayacak

Futbol Federasyonu, yeni sezonda Türk takımlarının 11 yabancıyla sahaya çıkabileceği bir sistemi devreye sokmak üzere. Kesin karar çok yakında açıklanacak!.

Futbol Federasyonu, Türk futbolundaki yabancı oyuncu sınırlandırmasına son şeklini vermek için yoğun bir çalışma başlattı. Bu konuda Asbaşkan Kemal Kapulluoğlu'na yetki veren Başkan Haluk Ulusoy, rakamlara takılmadan sistemin belirlenmesini ve detaylı bir çalışma yapılmasını istedi. Hedef bir an önce yeni sistemi oluşturmak ve kulüplere Dünya Kupası öncesinde transfer yapabilme imkanı sağlamak. Dünya Kupası'nda oynayan futbolcuların maliyetlerinin kupadaki performanslarına göre çok artabileceği için başta Fenerbahçe olmak üzere birçok kulüp yeni sistemin Kupa'dan önce açıklanması için ısrar ediyor.

Hepsi Sahada Olabilir

Futbolda önde gelen ülkelerdeki sistemleri detaylı olarak incelemeye başlayan Kapulloğlu ve profesyonellerden kurulu ekip, bazı temel konularda görüş birliği içinde. Bunların başında artılı sistemden uzak durmak geliyor. Yani yabancı oyuncu sayısı kaç olursa olsun hepsi sahada olabilecek. Tüm bu araştırmaların sonunda Federasyon yönetimi üyelerinin ortak kararı ile yabancı sayısının sınırlandırması kaldırılacak.

İşte yeni sezonda yabancı sayılmayacak futbolcular

* AB üyesi ülkeler için: Kendi milli takımlarında son 2 yılda yüzde 30 oranında forma giyen oyuncular.
* AB dışındaki Avrupa ülkeleri için: Kendi milli takımlarında son 2 yılda yüzde 70 oranında forma giyen oyuncular.
* Afrika ve Asya ülkeleri için: Kendi milli takımlarında son 2 yılda yüzde 70 oranında forma giyen oyuncular.
* Güney Amerika ülkeleri: Arjantin ve Brezilyalı oyuncular için milli olma kriteri aranmayacak. Diğer Güney Amerikalı oyuncularda Afrika-Asya kriteri aranacak.

2 altyapı oyuncusu şart

* Her takım en az 14 Türk futbolcuyla sözleşme imzalayacak.

* FIFA'nın aldığı karar gereği gelecek sezondan itibaren uygulanacak olan "Her takım 18 kişilik maç kadrosuna en az 2 altyapı oyuncusunu almak zorunda" kuralı bu sezondan itibaren geçerli olacak.

* Her takım 18 kişilik maç kadrosunda en az 7 Türk oyuncu bulunduracak. Yani 2 altyapı oyuncusu dahil toplam 7 futbolcusunu 18 kişilik kadroya alan takım, 11 futbolcusunu yabancılardan oluşturabilecek.

* Yabancı sayılmama kriterine giremeyen oyuncuların sayısının 2 veya 3'le sınırlandırılması bekleniyor.

Turgay Demir/ Sabah

Cengo
19.Mart.2006, 16:41

Kadrolar genelde 22 kişi olur, fazlası takım uyumunu bozar.Oynayamayan oyuncular huzursuz olur, bu yüzden takımlarda 11 yabancı olacağını sanmıyorum.

Sınırın çoktan kaldırılması gerekiyordu, bu tür sınırlamalar yabancı oyuncu transferini popüler yapar.Yabancı oyunculara özel bir ilgi oluşturur.

Sınırlama olmazsa Türk oyuncular, yakın özelliklikteki daha ucuza transfer edilebilecek genç yabancı oyuncuların gelmemesi için tekniklerini geliştirir.

Daha teknik oyuncuların oynadığı, daha hızlı, daha güçlü bir lig için rekabet lazım.

Daha önce de dediğim gibi Work Permit sistemini getirirseniz Anadolu takımları yetenekleri sınırlı oyuncuları getiremez!
Böylece ya çok iyi oyuncular getirirler ya da altyapılarını geliştirirler :)

Ayrıca rekabet oluştuğu için bonservis bedelleri düşer.

Ne kadar yıldız yabancı oyuncu gelirse o kadar rekabet artar.Yıllardır oturdukları yerden para kazana futbolcuların da popülariteleri darmadağın olur..

nart_susruko
19.Mart.2006, 16:43
Türk Futbolu için hayırlı olur inşaallah...

Nedvedmania
19.Mart.2006, 16:46
ab ye girsek işimiz çok kolaylaşıcak

Cengo
19.Mart.2006, 16:50
ab ye girsek işimiz çok kolaylaşıcak

Bu biraz siyaset konusu ama konunun dışına çıkmadan şöyle söyleyeyim:
AB'ye gireceğimizi hiç zannetmiyorum.

nart_susruko
19.Mart.2006, 16:52
14 Türk transfer zorunlu olduğu gibi belirli sayıda da Türk oyuncu ilk 11 de oynama şartı konssa daha iyi olmaz mıydı...1-2-3... neyse işte...

dinaMYt
19.Mart.2006, 16:58
hangi takımda milli takımlarında sürekli oynayabilecek kapasitede oynayan oyuncuları alabilecek kadar para varki!?sanki türk takımları dünyada ne kadar yıldız varsa transfer edebiliyor.sistem gerçekleşirse anadolu takımları 3 büyüklerin karşına bile çıkamaz.

en güzeli her gelen yabancıya türk vatandaşlığı versinler belki kendi ülkesine çağrılmazsa kendimiz oynatırız.hem boşu boşuna böyle karmakarışık bir sistemle uğraşmayız hem de sol kanata seneye ümit ozat yerine roberto carlosu oynatma şansımız olur :p allah futbolumuzu aziz yıldırımın elinden kurtarsın.

Cengo
19.Mart.2006, 17:03
hangi takımda milli takımlarında sürekli oynayabilecek kapasitede oynayan oyuncuları alabilecek kadar para varki!?sanki türk takımları dünyada ne kadar yıldız varsa transfer edebiliyor.sistem gerçekleşirse anadolu takımları 3 büyüklerin karşına bile çıkamaz.

en güzeli her gelen yabancıya türk vatandaşlığı versinler belki kendi ülkesine çağrılmazsa kendimiz oynatırız.hem boşu boşuna böyle karmakarışık bir sistemle uğraşmayız hem de sol kanata seneye ümit ozat yerine roberto carlosu oynatma şansımız olur :p allah futbolumuzu aziz yıldırımın elinden kurtarsın.

Anadolu takımları yetenekleri sınırlı oyuncuları 1-2 yıl oynatıp satmayı planlayarak ekonomilerini idare edecekse, zaten Türk Futbolu'nun ilerlemesi mümkün olmayacaktır.

Yabancı kontenjanı da bu yüzden rekabet oluşmasını engelliyor.Rekabet Türk oyuncuların daha fazla çalışmasını sağlayacaktır bence.

koray_capello
19.Mart.2006, 17:18
öncelikle türk futbolu için hayırlısı olsun..

sanırım bu sistem uygulamaya geçerse takımlarımızda brezilyalı oyuncular kaynıyacak.portekiz ligine döneceğiz.arjantinliler fln ise pek ülkemizde gördüğümüz futbolcular değil.benim hatırladığım bir tek ortega vardı.ama onlarıda brezilyalılar gibi ülkemizde görürsek daha iyi olur gibime geliyor.onun dışında avrupa dan milli takımlarında oynayan oyuncuları %30 veya %70 herikiside 3 büyükler dışında başka takımlarda göreceğimizi sanmıyorum.2 veya 3 te kalacak yabancı sınırının da avrupalılardan oluşacağını düşünüyorum.

bide anlayamadığım niye anelka dışındaki herkes yerli sayılıyor

ama sonuçta bu sistemin devreye gireceğini sanmıyorum.en azından bu haliyle kabul edilemez.brezilyalılara bu kadar rahat transfer imkanı sağlanacağını sanmıyorum.dediğim gibi benim bildiğim portekiz liginde böyle.ama portekiz zaten avrupanın brezilyası sayılır.türkiye ile brezilya ne alaka yani?

Cengo
19.Mart.2006, 17:21
öncelikle türk futbolu için hayırlısı olsun..

sanırım bu sistem uygulamaya geçerse takımlarımızda brezilyalı oyuncular kaynıyacak.portekiz ligine döneceğiz.arjantinliler fln ise pek ülkemizde gördüğümüz futbolcular değil.benim hatırladığım bir tek ortega vardı.ama onlarıda brezilyalılar gibi ülkemizde görürsek daha iyi olur gibime geliyor.onun dışında avrupa dan milli takımlarında oynayan oyuncuları %30 veya %70 herikiside 3 büyükler dışında başka takımlarda göreceğimizi sanmıyorum.2 veya 3 te kalacak yabancı sınırının da avrupalılardan oluşacağını düşünüyorum.

bide anlayamadığım niye anelka dışındaki herkes yerli sayılıyor

ama sonuçta bu sistemin devreye gireceğini sanmıyorum.en azından bu haliyle kabul edilemez.brezilyalılara bu kadar rahat transfer imkanı sağlanacağını sanmıyorum.dediğim gibi benim bildiğim portekiz liginde böyle.ama portekiz zaten avrupanın brezilyası sayılır.türkiye ile brezilya ne alaka yani?

Kurallar bu hali ile uygulanmak zorunda değil.Mutlaka ki değişiklikler olacaktır.

Work Permit Brezilya'lı oyuncular için de geçerli olabilir ama 18 yaş altındaki oyuncular sınır koyulmaması gerekir.Zaten Work Permit uygulaması da belirli bir yaşın üzerini kapsıyor..

Bir ekleme yapayım.Brezilya Milli Takımı şu an dünyadaki en iyi Milli Takım.Dolayısı ile Work Permit uygulamasını Brezilya için düşünmek zor oluyor.Brezilya için %30 oranı bence yeterli olacaktır.

Brezilya'da Portekizce kullanılır, doğal olarak Brezilya'lılar Portekiz'de kendilerini evlerindeki gibi hissediyorlar :)

koray_capello
19.Mart.2006, 17:31
iyi ama brezilya mili takımında son 2 yılda %30 oynayan kaç tane futbolcu varki türkiyede yada kaç tanesi gelirki.

ya bence böyle işler ile uğraşılmaması lazım bu kadar karıştırmaya gerek yokki.kaç tane yabancı oynatılacaksa o açıklansın.8 tane ise 8 tane alsınlar 5 taneyse 5 tane.yok avrupa vatandaşıymış milli takımda oynayacakmış bunlar saçma geliyor.biz avrupa birliği ülke bile değilizki..

8 tane alacaksan 8 tane al istediğin ülkeden türk olmayanda yabancı sayılır.yani şimdiki sistem gibi sadece sayı arttırılabilir ve artı sistemide olmaması lazım hepsi sahada oynamalı.

Maymuncuk
19.Mart.2006, 17:36
İşte acı son ..Yazık !!!

Cengo
19.Mart.2006, 17:39
iyi ama brezilya mili takımında son 2 yılda %30 oynayan kaç tane futbolcu varki türkiyede yada kaç tanesi gelirki.

ya bence böyle işler ile uğraşılmaması lazım bu kadar karıştırmaya gerek yokki.kaç tane yabancı oynatılacaksa o açıklansın.8 tane ise 8 tane alsınlar 5 taneyse 5 tane.yok avrupa vatandaşıymış milli takımda oynayacakmış bunlar saçma geliyor.biz avrupa birliği ülke bile değilizki..

8 tane alacaksan 8 tane al istediğin ülkeden türk olmayanda yabancı sayılır.yani şimdiki sistem gibi sadece sayı arttırılabilir ve artı sistemide olmaması lazım hepsi sahada oynamalı.

Bu kurallar zaten iyi oyuncu gelsin, alamayan takımlar da altyapılara yönelsin diye düşünülerek yapılıyor.Yani amaç yetenekleri sınırlı yabancıların gelmesini engellemek ve genç Türk oyuncuların daha fazla çalışmasını sağlamak.

Ekonomileri zayıf takımlar yabancı oyuncular alamazsa nasıl rekabet olur?

Genç ve yetenekli oyuncular o takımlarda kalmak istemezler ve daha büyük takımlardaki yıldız oyunculardan daha iyi olabilmek için daha fazla çalışırlar ve yetenekli iseler transfer isterler.
Takımlar da bu yüzden farklı ekonomik çalışmalar üzerine gitmek durumunda kalırlar.

Yani bence sistemi en baştan değiştirmiş oluruz, bazı takımların mutlaka ki işine gelmeyecektir bu.Çünkü kolaya alışan takımlar eski sistemlerinden kopmak istemeyeceklerdir.

Fakat daha iyi bir lig isteniyorsa bir takım değişiklikler yapmak şart, ligde bu hali ile takımlar arasında çok fazla uçurumlar var.

Ayrıca AB'ye girmek şart değil, AB'ye girmeden bu kuralları uygulamak isteyen ülkeler var.Önemli olan yarar getirip getirmemesi..

İşte acı son ..Yazık !!!

Bu sistem İngiltere'de yıllardır uygulanıyor.Ligimizden çok daha rekabetçi ve daha iyi bir lig var orada.Neresi yazık?

imperius
19.Mart.2006, 18:06
brezılyalılar yabancı sayılmıcaksa seneye fenerde herhalde en az 6-7 tane olur gıbıme gelıyo..burada bence onemlı olan takımların sırf yabancı almak ıcın yabancı almaları..dunku agucu fener macında agucunde sadece 1 yabancı oynadı o da bızden sayılan petkov!!umarım bu sınırlamalr %30 -%70 gıbı yabancıların kalıtesını arttıracagını dusunuyorum..ayrıca 17-18 lık ozellıkle brezılyalı gencler bence turk yapılabılrı mıllı takım ıcın faydalı olabılır..alman mıllı takımında zencı bı oyuncu olabılıosa bızde de bı brezılyalı olabılır..ornegın nobre-aurelıo mıllı takımda ıyı ıs yapabılırdı..

Maymuncuk
19.Mart.2006, 18:29
Bu sistem İngiltere'de yıllardır uygulanıyor.Ligimizden çok daha rekabetçi ve daha iyi bir lig var orada.Neresi yazık?

Avrupa'da 3 yabancı ile başarılı olmuştur Galatasaray..

İngiltere'de ki Milli futbolcular başka ülkelerde kaptan veya ilk 11'in değişmez oyuncuları..

Bizde kim var sayalım..

Tugay(Kadroda yok.)
Emre (Bir süre cezalı)
Nihat (Şu anda sakat)
Altıntop Kardeşler
Nuri Şahin

... Aklıma başka gelmedi ..

Ve bu oyuncular kurtarmıyor milli takımı..

Şimdi ne olacak..Herkes yabancı alacak Türkler yavaş yavaş kadrodan çıkacak..

6 yabancı sınırlaması olan bir ligde her maç 6 yabancıs ie çıkanlar 11 yabancılı olan ligde kaç yabancı ile çıkacaklar..

AB'ye girecez diye kimse de olmayan Türklük özelliklerimiz değiştiryoruz..Biz AB 'ye gireceksek diğerlerinden farkımız olsun olmıcaksa da GİRMEYELİM..

3 yabancı ile de başarılı olunur 0 yabancı ile de...Ama bu milli takımımıza yara sağlar..

11 yabancı ile de AVRUPA'da başarılı olunur ama milli takımımıza ZARAR sağlar..

Bide Türkler Avrupa'da niye az var diyenlere de cevap :Sen Türkler yerine kendi liginde yabancıları oynatmak için yol açarsan Türklerden başarı bekleme ...

Selman Ozturk
19.Mart.2006, 18:39
Eğer böyle bir uygulama gelecekse Reserve Lig (Yedekler Ligi) şart hale gelir ki zaten aldığım duyumlara göre bu uygulama da başlatılacakmış.Yabancı sınırlamasının kaldırılmasına karşı olanlardan biriyim ancak bu karar daha Ocak ayında alınmıştı zaten yapacak birşey yok.Öyle tahmin ediyorum ki Süper Lig'de yabancılar Reserve Lig'de ise Türk oyuncular olacak.Futbolumuzda o kadar çok yabancı aşığı kişiler var ki sonumuz bunu gösteriyor bence.

Cengo
19.Mart.2006, 18:47
Avrupa'da 3 yabancı ile başarılı olmuştur Galatasaray..

İngiltere'de ki Milli futbolcular başka ülkelerde kaptan veya ilk 11'in değişmez oyuncuları..

Gs'ın başarısında 3 yabancı var diye yabancı sayısı az kalmalı şeklindeki bir düşünce inanılmaz derecede mantıksız olur.

İngiltere'li oyuncuların yurt dışında başarılı olduklarını söylemek doğru değil.İngiliz oyuncuların yurt dışında iyi oynayamadıkları söylenir hep ;)

Galatasaray bütçesi yetersiz diye getirilerini düşünmeden yasakçı zihniyette olmak çok büyük zararlar verir.

imperius
19.Mart.2006, 18:48
6 yabancı sınırlaması olan bir ligde her maç 6 yabancıs ie çıkanlar 11 yabancılı olan ligde kaç yabancı ile çıkacaklar..

Bide Türkler Avrupa'da niye az var diyenlere de cevap :Sen Türkler yerine kendi liginde yabancıları oynatmak için yol açarsan Türklerden başarı bekleme ...
benım bıldıgım kadarıyla fb harıcı hıcbıtakım ılk 11 ınde 6 yabancıya yer vermıyo..rastgele alınan yabancılar bunu boyle yaptı!!11 yabancı olunca hepsı dırekt oynıcak dıye bı kaıde yok..sonucta bunlar yedek olması ıcınde alınabılır..
zamanında 3-4 yabancı hakkı varken ayhan a 8.5 mıo dolar serkan a 5-6 mıo dolar bulent akın a 5-6 mıo dolar verırılırken veya fb de erkan metın dıyadın gıbı 3.sınıf futbolcular yer alırken ben turk futbolunda bı basarı gormedım hatırlamıyorum..gs uefa kupasını alırken capone marcıo taffarel popescu hagi vardı kadrosunda..kı hagı taffarel popescu kalıtesını tartısamayız..burda onemlı olan yabancı sayısı degıl ılk olarak kalıtesı..turk oyuncular rekabetı kaldıramıyo bu bı gercek.avrupa da az oyuncu olmasını sebebı bu ıste..rekabet zor gelıo ve burdakı rahatlıgı orda bulamıcaklarını bıldıklerınden gıtmıyolar..yoksa tuncay necatı umıt ozat-karan vs cok rahat avrupa da oynar..ayhan 8.5 mıo dolar appıah 11 mıo dolar sen olsan hangısını takımına alırsın!!!

perpetua
19.Mart.2006, 19:11
Kural'da eksiklikler var gibi geldi bana.

Ilk olarak satin alindiginda ulkesinin maclarinda son 2 yildaki maclarinin 70%ini oynamis bir oyuncu Turkiye'ye geldikten sonra milli takima secilmezse, kontrat yenilenebiliyor mu? Yani yukarida yazilmis kriter giris kirteri. Ya peki devam etme kriteri yok mu?

21 yas ve alti oyuncularin son 2 yilda milli takim maclarinin 70% ini oynamasinin ihtimali cok dusuk. Bu tip genc yetenekler almak icin ille de Arjantin ve Brezilya'ya mi bakmak lazim?

Ayrica serbest yabanci ile Work Permit sistemi Ingiltere'yi daha iyi yapmadi. Ingiliz oyuncularin fiyatlari dusmedi. Tam tersine eski Ingiliz futbolcu Trevor Brooking daha 2-3 gun once Ingiliz genc futbolcular diger Avrupa ulkelerindeki futbolcularla karsilastirildiginda tekniklerinin zayif oldugunu acikladi. Bu konuda avrupa ulkelerinden geride olduklarini ve Ispanya'da oynayan oyuncularin 65% inin Ispanyol olmasina ve bu rakamin Ingiltere'de 40% olmasina dikkat cekti. Sonunda sansliyiz ki bu ortalama icinde bazi istisnalar var dedi (Lampard, Rooney vs.) Tabii Ingiltere'nin su andaki cikisinin bir nedeni de tum Avrupa'da yabanci oyuncu serbest dolasim nedeniyle takimlarin kendi ulkelerinin oyuncularina takimlarinda daha az yer vermeye baslanmasi. Eskiden genelde buyuk takimlardan secilen milli takim oyunculari artik her takimdan secilmeye baslandi. Eskiden milli takimda ayni kulupten gelen 6-7 oyuncu gorebilirdiniz. Artik bu rakam 3-4'u gecmiyor ve bu da milli takim duzeyinde takim oyunu oynamayi zorlastiriyor cunku milli takim kamplari cok kisa sureli yapiliyor.

Ayrica takim kadrosu her kulupte 22 kisiden olusamaz. Butun sezonda 22 oyunculuk kadro ile devam edilirse, bir oyuncu sakatlandiginda cift kale antrenman maci bile yapilamaz!! Takimlar genelde 22 oyuncu + profesyonel sozlesme imzalamis PAF destegi yaparlar 25-26 oyunculuk kadrolar kurmak icin. Bunlarin 14'u Turk olma mecburiyeti varsa 11 yabanci takimda olabilir.

Son olarak FIFA, ozellikle Blatter, takimlarin bu kadar cok yabanci oyuncuyu bunyelerinde tutmasindan hosnut degil cunku bu sistem zenginleri daha zengin yapan bir sistem. Basariyi satin almayi mumkun kilan bir sistem ve basarinin daha fazla para kazandirdigi bir sistem. Bir kac sene icinde tum dunyada yabanci kriterlerinin dusurulmesi gundemde.

Maymuncuk
19.Mart.2006, 19:19
Gs'ın başarısında 3 yabancı var diye yabancı sayısı az kalmalı şeklindeki bir düşünce inanılmaz derecede mantıksız olur.

İngiltere'li oyuncuların yurt dışında başarılı olduklarını söylemek doğru değil.İngiliz oyuncuların yurt dışında iyi oynayamadıkları söylenir hep ;)

Galatasaray bütçesi yetersiz diye getirilerini düşünmeden yasakçı zihniyette olmak çok büyük zararlar verir.

Abi Ben örnek verdim G.S. yi yabancısız da başarılı olunur diyerek ve o zaman ki milli takıı hatırlayın ;)

Eğer böyle bir uygulama gelecekse Reserve Lig (Yedekler Ligi) şart hale gelir ki zaten aldığım duyumlara göre bu uygulama da başlatılacakmış.Yabancı sınırlamasının kaldırılmasına karşı olanlardan biriyim ancak bu karar daha Ocak ayında alınmıştı zaten yapacak birşey yok.Öyle tahmin ediyorum ki Süper Lig'de yabancılar Reserve Lig'de ise Türk oyuncular olacak.Futbolumuzda o kadar çok yabancı aşığı kişiler var ki sonumuz bunu gösteriyor bence.
Aslında Reserve lig'de de Türk oyuncular kısmen veya direk de olsa Dışlanlıyor..Size bu ligi verdik siz burda koşun durun gibi ;)
Bence 2.büyük yanlış da reserve lig ile olur ;)

Neron_FB
19.Mart.2006, 19:24
Türkiye için hayırlı olsun..Bu habere çok sevindim..En doğrusu yapılır bu sistem uygulanırsa... ;;)

Kadrolar genelde 22 kişi olur, fazlası takım uyumunu bozar.Oynayamayan oyuncular huzursuz olur, bu yüzden takımlarda 11 yabancı olacağını sanmıyorum.

Sınırın çoktan kaldırılması gerekiyordu, bu tür sınırlamalar yabancı oyuncu transferini popüler yapar.Yabancı oyunculara özel bir ilgi oluşturur.

Sınırlama olmazsa Türk oyuncular, yakın özelliklikteki daha ucuza transfer edilebilecek genç yabancı oyuncuların gelmemesi için tekniklerini geliştirir.

Daha teknik oyuncuların oynadığı, daha hızlı, daha güçlü bir lig için rekabet lazım.

Daha önce de dediğim gibi Work Permit sistemini getirirseniz Anadolu takımları yetenekleri sınırlı oyuncuları getiremez!
Böylece ya çok iyi oyuncular getirirler ya da altyapılarını geliştirirler :)

Ayrıca rekabet oluştuğu için bonservis bedelleri düşer.

Ne kadar yıldız yabancı oyuncu gelirse o kadar rekabet artar.Yıllardır oturdukları yerden para kazana futbolcuların da popülariteleri darmadağın olur..
Çok güzel anlatmışsın....;;)

zargı
19.Mart.2006, 20:01
inşallah hayırlı olur

barahir
19.Mart.2006, 20:23
ya kerem sen bi yazı yazmışın ingiliz futbolcular ya diğer ülkelerde kaptan veya 11 in değişmezi die. ama burda bi hatan war şu an ingiliz milli takımındaki 11 oyuncunun sadece max. 2 futbolcusu dışarda oynuyor. bunarlın birisi beckham diğerini ise bende bilmiyorum galiba böyle biri yok

perpetua
19.Mart.2006, 20:53
ya kerem sen bi yazı yazmışın ingiliz futbolcular ya diğer ülkelerde kaptan veya 11 in değişmezi die. ama burda bi hatan war şu an ingiliz milli takımındaki 11 oyuncunun sadece max. 2 futbolcusu dışarda oynuyor. bunarlın birisi beckham diğerini ise bende bilmiyorum galiba böyle biri yok
Ikincisi Bayern Munih'li Owen Hargreaves. O da zaten Kanada dogma buyume. Ingiltere icin oynamasinin nedeni Babasinin Ingiliz olmasi.

FeYYaz1989
19.Mart.2006, 20:56
Bence böyle olmasın ama muhtemelen karar alınmıştır şimdiye.Nede olsa Aziz Yıldırım destekliyor.

nart_susruko
19.Mart.2006, 22:39

fb de avrupada başarılı olamıyor diye de yabancı sayısı arttırılmalı diyen bi başkanıda siz düşünün artık...mantıksızlık ötesi bişey olur herhalde...

TüMeR_yAğıZ
19.Mart.2006, 23:13
Yabancı sayısı bunlara göre düzenlenirse enteresan bir yapı ortaya çıkar.işin suyunu çıkartacağımıza eminim.ben altyapımızın yetersizliği nedeniyle İngiltere gibi başarılı bir milli takım ve kaliteli oyuncular çıkartabileceğimize inanmıyorum.en azından 2 olan altyapı oyuncu sayısının 4 yada ilk 18'de 8-9 dokuz türk oyuncu olması kuralları konsaydı.Brezilya ve Arjantinli oyuncular konusunda sınırlama olmayacağı için ligimizin iki yıl içinde ucuz ve kalitesiz güney amerikalılar ile dolacağını düşünüyorum.(Aklıma Fenerin eski kurtarıcısı Simao geliyor,sınırlama varken böyle bir adam gelmiş şimdi düşünemiyorum bile :) )tabiki bunda kaliteli oyuncularda arada çıkacaktır.bunun için en azından bir yaş haddinin olması kanaatindeyim.ayrıca genç oyuncuların yıldız ümit genç milli takımlarda oynamış olma zorunluluğu olması lazım.rekabet olarak güzel olabilir ama biz Türk insanı rekabeti pek sevmeyiz çabuk küseriz,bir çok yıldız adayımız bu şekilde parlamadan sönmüştür.İnşallah hayırlısı olur ben yanılırım.federasyon bu yabancı olayının yanında farklı uygulamalar yapmak zorunda.örnek olarak milli takıma oyuncu veren takımlara prim ödeyebilirler,özendirmek için kasalarında duran ciddi rakamları ligimizin kalitesi artsın diye kendi seyahatlerine değil kulüplerimize dağıtırlar.