Log in

View Full Version : Fenerbahçe - Porto [ Şampiyonlar Ligi 5. Maç ]

nerazzuri
24.Kasım.2007, 23:00
http://img237.imageshack.us/img237/232/maif7.jpg

RaSenGan
24.Kasım.2007, 23:06
İlginç bir maç olucak.Porto'nun önemli eksikleri var.Fenerbahçe'de ise Lugano yok.Porto bu durumu iyi değerlendirirse goller bulabilir.Fenerbahçe bakalım tek forvet mi oynayacak.Çift forvet ve arkası Alex olursa bu maç çok zor geçer Fenerbahçe için.Defansta eksik olunca Porto'ya gün doğar.

Onurap
25.Kasım.2007, 00:06
Fenerbahçe avantajını kaybetmek istemeyecektir ve bana göre portoyu mağlup edecektir..Tek korkum Portonun çok şanslı bir takım olması..

TR.CaPTaiN
25.Kasım.2007, 00:14
Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu 5. hafta maçında, yarın Portekiz'in Porto takımıyla İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

Grupta 4 maç sonunda 2 beraberlik ve 2 puanla son sırada yer alan sarı-lacivertliler, ilk maçta deplasmanda 3-1 yenildiği Porto'yu, seyircisi önünde yenmeyi hedefliyor.

İstanbul'da oynadığı maçlarda Dinamo Kiev ile 0-0 berabere kalan ve Arsenal'e 5-2 yenilen Fenerbahçe, sahasındaki son grup maçında Portekiz ekibini mağlup ederek, gruptaki ilk galibiyetini almak istiyor. Sarı-lacivertliler, grup maçlarını 10 Aralık Çarşamba günü Ukrayna'da yapacağı Dinamo Kiev maçıyla tamamlayacak.

-LUGANO VE SELÇUK CEZALI-

Fenerbahçe'de cezalı olan Lugano ve Selçuk, yarınki maçta forma giyemeyecek.

Lugano ve Selçuk, sarı-lacivertlilerin grupta yaptığı son maçta, deplasmanda Arsenal karşısında sarı kart görerek, 3'er sarı karta ulaşıp cezalı duruma düşmüştü.

-ROBERTO CARLOS VE SEMİH SAKATLIĞI BULUNUYOR-

Sarı-lacivertlilerde Semih ve Roberto Carlos'un sakatlıkları bulunurken, Brezilyalı futbolcunun yarınki maçta oynaması bekleniyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'in, savunmada Lugano'nun yerine Yasin ve Önder'den birini tercih edeceği öğrenildi.

Fenerbahçe'nin Porto maçı muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Yasin (Önder), Roberto Carlos, Deivid, Josico, Emre, Uğur, Alex, Guiza

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İspanya Futbol Federasyonu'ndan hakem Alberto Undiano Mallenco yönetecek.

-PUAN DURUMU-

Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda 5. hafta maçları öncesi puan durumu şöyle:

Takımlar O G B M P

----------------------------------

1.Arsenal 4 2 2 - 8

2.Porto 4 2 - 2 6

3.Dinamo Kiev 4 1 2 1 5

4.Fenerbahçe 4 - 2 2 2

AA

_______

Bol gollü bir maç bekliyorum. Ankaragücü'nden alınan 1 puanı başarı olarak kabul eden bir teknik adam Şampiyonlar Ligi'nden alınmış olan 2 puanı yeterli olarak görebilir. Büyük dezavantaj. Birisi çıkıp futbolculara giydikleri formanın anlamını, önemini anlatırsa maçı alırız.

scar face
25.Kasım.2007, 00:27
Olmak ya da olmamak macı.Kazanmaktan baska bi çaremiz yok.Saldıran,gol arayan bi Fenerbahce bekliyorum yarın...

Deniz
25.Kasım.2007, 01:09
Fenerbahçe'nin mutlak kazanması gereken bir maç,ne sakatımız ne kart cezalı oyuncumuz var demesinler,Fenerbahçe'nin gözü kesinlikle galibiyette olmalı.Arkadaşımızın dediği gibi olmak yada olmamak maçı..

Melekovic
25.Kasım.2007, 01:46
İpler Fenerbahçe'nin eline geçti Arsenal deplasmanından 1 puan çıkardıktan sonra. Bu avantajını 6 puana çevirebilirse şampiyonlar liginde devam eder.4 puan Uefa'da devam ettirir.3 puan ise belki.

Universal
25.Kasım.2007, 02:39
Nasıl oynarsak oynayalım, ne yaparsak yapalım ama; şu maçı kazanalım. Umarım rakip büyük takım diye iyi oyun oynarlar gösterirler güçlerini. Tek kötü yanı Maldonado büyük ihtimalle oynayacak.

Alicanfmfan
25.Kasım.2007, 03:05
Bu maçta Can arat nasıl forma giymez hayret ediyorum :D şaka bi yana;
Fenerbahçe seyircisi önünde eksikleri olan portoyu yenip şansını sürdürecektir

TR.CaPTaiN
25.Kasım.2007, 03:48
Porto'da eksikler olduğu gibi Fenerbahçe'de de var. Ayrıca Porto bu haftayı dinlenerek geçirdi maç yapmadılar.

El Comandante
25.Kasım.2007, 04:35
Porto´da Luco büyük eksiklik.Takimin beyni,ilk macta ne kadar etkili oldugu da ortada.
Fenerbahce de ise Lugano eksikligi var.Önder onun yerini doldurabilir bu macta.Selcuk bence eksiklik degil,Fenerbahce kalitesinde bir kisi olduguna inanmiyorum zaten.Josico-Emre ikilisi göbekte oynarlar,daha iyi olur.
Fenerbahce istikrarsiz bir performans ciziyor,yarin ne yapacagini kestirmek zor.Ama macin berabere bitecegini düsünüyorum.

deniz.91
25.Kasım.2007, 04:42
Çok önemli bir maç FB maçta varını yoğunu ortaya koyarsa kzanacaktır

JunkChorn
25.Kasım.2007, 04:43
Porto´da Luco büyük eksiklik.Takimin beyni,ilk macta ne kadar etkili oldugu da ortada.
Fenerbahce de ise Lugano eksikligi var.Önder onun yerini doldurabilir bu macta.Selcuk bence eksiklik degil,Fenerbahce kalitesinde bir kisi olduguna inanmiyorum zaten.Josico-Emre ikilisi göbekte oynarlar,daha iyi olur.
Fenerbahce istikrarsiz bir performans ciziyor,yarin ne yapacagini kestirmek zor.Ama macin berabere bitecegini düsünüyorum.

Açık yorum , tebrik etmek istiyorum.
Lucho onlar için çok büyük eksiklik , fakat bizde selçuk-josico-maldonado hatta deniz kim oynarsa oynasın ayrıntılar dışında çok fark ettirmiyor.

Fakat istikrarsız olduğumuzu düşünmüyorum.Bu sene hiç bir zaman ardarda bir iyi bir kötü oynamadık.Fenerbahçe hep belli bir çizgide kaldı (iyi yada kötü) bana göre yetersiz.Sadece biraz koştuklarında ortaya çıkan goller var!

Yarın Lugano'nun olmaması uyum açısından kötü ancak kişisel anlamda Önder'e güveniyorum.Alex mutlaka bu maça 11'de başlamalıdır.Carlos'un durumu bence çok önemli çünkü Vederson hiç formda değil.

Umarım kazanırız.

krALEX1907
25.Kasım.2007, 10:02
Bol gollü bir karşılaşma bekliyorum. oyuncularımızın taraftarla bütünleşmesi halinde bu maçtan istedeğimizi alabiliriz. bir tek üzüldüğüm nokta lugano'nun olmayışı ama lugano'nun yerine de kesinlikle yasinle başlanmamalı yoksa direk intihar etmiş oluruz çünkü yasin hem ağır hemde müdahelelri iyi değil onun yerine az da olsa tecrübesi olan Önder ile başlanmalı. Güiza CL de iyi performans sergiliyor bu akşam ona çok iş düşüyor eğer saçma saçma goller kaçırmazsa fark bile olabilir.

Universal
25.Kasım.2007, 18:30

Katılıyorum. Emre ortada daha iyi oynayacaktır. Önder'in tek kötü yanı sakatlıktan çıkıp gelip oynaması.

extensor
25.Kasım.2007, 19:28
Emre savunma anlamında sıkıntılar yaşatabilir. Selçuğun olmaması eğer yerine deniz de yoksa büyük sorun yaratacaktır.

Selçuk ve deniz tamam ofasnta etkili değil ama. Çok güçlüler çok koşuyorlar. Ortasahada çok top kazanıyor. Bir emre x oyuncuyla omuz omuza dişe diş mücadeleye girdiğinde birşey olmuyor. Ama selçuk ve deniz girdiğinde ya rakibi bozuyor ya topu çalıyor.

Fenerbahçenin rakibi bozacak uzun güçlü bir önlilberosu olmayacak bu maçta

Nitekim bunun eksikliğini de yaşayacktır. Ha emre selçuk ve deniz den yetenekli mi? Evet gayet yetenekli. Ama bu maçta kime ihtiyaç var? Selçuk veya Deniz'e. İşte bunu kavramak gerek...

fmsmyrna
25.Kasım.2007, 20:48
Kesinlikle Selçuk yerine Emre oynamalı onlar hazır Lucho yokken topa biz sahip olmalıyız ve iyi pas kullanan oyunculara ihtiyacımız var.Yasin'in oynama ihtimali varmış Önder'den ziyade

Neron_FB
25.Kasım.2007, 21:16
Ben Selçuk da cezalı diye biliyorumdum ama yanılmışım sanırım..
Fenerbahçe'nin rakibine göre daha üstün oynayacağını düşünüyorum. Eğer forvet mevkii becerikli oynarsa bu maçı 2-1 ya da 3-1 alırız diye düşünüyorum..

El Comandante
25.Kasım.2007, 22:26
Ben Selçuk da cezalı diye biliyorumdum ama yanılmışım sanırım..
Fenerbahçe'nin rakibine göre daha üstün oynayacağını düşünüyorum. Eğer forvet mevkii becerikli oynarsa bu maçı 2-1 ya da 3-1 alırız diye düşünüyorum..

Yok Selcuk cezali,onun yoklugunda Emre oynamali diyoruz.(=
Maldonado cok vasat bir oyuncu,yani ofansi sifir,defansif yönü de yok.Tek yaptigi is yanindakine pas vermek.Birisi ona pres yapinca ayaklari tutusuyor,topu kaptiriyor veya sacmasapan bir yere yolluyor.Devre arasinda zaten büyük ihtimal gönderilir.Deniz desen yok CL kadrosunda.Baska adam da kalmadi yani.(=

Jesus_FB
25.Kasım.2007, 22:55
benimde içimden gollü beraberlik geçiyor bakalım nolacak

extensor
25.Kasım.2007, 23:00
Yok Selcuk cezali,onun yoklugunda Emre oynamali diyoruz.(=
Maldonado cok vasat bir oyuncu,yani ofansi sifir,defansif yönü de yok.Tek yaptigi is yanindakine pas vermek.Birisi ona pres yapinca ayaklari tutusuyor,topu kaptiriyor veya sacmasapan bir yere yolluyor.Devre arasinda zaten büyük ihtimal gönderilir.Deniz desen yok CL kadrosunda.Baska adam da kalmadi yani.(=

Yok yok. Maldonado pas alıp vermek konusunda yetenekli. Tamam hiç ofansa katkısı yok o doğru ama ben selçuk deniz gibi de hiç top kaptırdığını görmedim.

Fm deki yaratıcılık ve pas ve composure özellikleri fazlasıyla var kendisinde. Aslında savunma yönü çok iyi olan çok sert bir yapıısı olsa. Çalışkan bir orta saha oyuncusu olsa... Bu mental ve teknik öözellikleri ona yeter de artar bile.

Ancak savunmayıda iyi yapamadığı için haliyle çok sırıtıyor. Hepsinden daha önemlisi. Avrupada sürekli press yediğiniz bölge olan ortasahadır. Güney amerikada ise futbol santranç gibi oynanır. Hamle, hamle gidilir. Bu yüzden maldonado çok yetersiz kalıyor. Ama belli meziyetlerini de kötü şeyler miş gibi anlatmaya gerek yok.

Şimdi diyorsun ki yanında kine pas atıyor. Ee Selçukla deniz yanında kine de atamıyor :)

El Comandante
25.Kasım.2007, 23:11
Yok yok. Maldonado pas alıp vermek konusunda yetenekli. Tamam hiç ofansa katkısı yok o doğru ama ben selçuk deniz gibi de hiç top kaptırdığını görmedim.

Fm deki yaratıcılık ve pas ve composure özellikleri fazlasıyla var kendisinde. Aslında savunma yönü çok iyi olan çok sert bir yapıısı olsa. Çalışkan bir orta saha oyuncusu olsa... Bu mental ve teknik öözellikleri ona yeter de artar bile.

Ancak savunmayıda iyi yapamadığı için haliyle çok sırıtıyor. Hepsinden daha önemlisi. Avrupada sürekli press yediğiniz bölge olan ortasahadır. Güney amerikada ise futbol santranç gibi oynanır. Hamle, hamle gidilir. Bu yüzden maldonado çok yetersiz kalıyor. Ama belli meziyetlerini de kötü şeyler miş gibi anlatmaya gerek yok.

Şimdi diyorsun ki yanında kine pas atıyor. Ee Selçukla deniz yanında kine de atamıyor :)

Abi ona bakasam halamin biyigi olsa amcam olurdu.(=
Maldonado´nun nasil bir futbolcu oldugu ortada,Gs macinda biz 1-0 öndeyken ilk yarinin son dakikalarinda top kendisine geldiginde topu kaptirmayayim diye geriye oynayan bir kisi.Oynadigi her macta bunu yapiyor.Maldonado cok agir bir futbolcu.Yanindakine pas atiyor diye iyi futbolcu mu oldu adam,bu bir meziyet mi ? Anadolu kulüplerinde bile böyle bir futbolcu oynatmazlar.
Selcuk Deniz konusuna hic girmeyelim,Maldonado´nun onlardan asagi kalir yani yok.Sonucta 3ü de Fenerbahce yönetiminin transfer konusundaki hatalarini göz önüne seriyor.

Jesus_FB
25.Kasım.2007, 23:21
Abi ona bakasam halamin biyigi olsa amcam olurdu.(=
Maldonado´nun nasil bir futbolcu oldugu ortada,Gs macinda biz 1-0 öndeyken ilk yarinin son dakikalarinda top kendisine geldiginde topu kaptirmayayim diye geriye oynayan bir kisi.Oynadigi her macta bunu yapiyor.Maldonado cok agir bir futbolcu.Yanindakine pas atiyor diye iyi futbolcu mu oldu adam,bu bir meziyet mi ? Anadolu kulüplerinde bile böyle bir futbolcu oynatmazlar.
Selcuk Deniz konusuna hic girmeyelim,Maldonado´nun onlardan asagi kalir yani yok.Sonucta 3ü de Fenerbahce yönetiminin transfer konusundaki hatalarini göz önüne seriyor.

Maldonado konusunda başarısız oldukları kesin ama bence Selçuk ve Deniz için başarısız diyemeyiz sonuçta onlar Türk oyuncular ve zamanında milli takımda da oynadılar onlara şans vermek kadroda tutmak bence hata değil.

Ama Maldonado zaten başlı başına bir rezalet alınmasıda kalmasıda kovulmamasıda bir rezalet

a.arıcı-11
25.Kasım.2007, 23:22
maç için söylenecek pek birşey bulamıyorum.Çıkıp savaşıp kazanmalıyız.Denecek tek şey bu.Kadro olarak ise;

--------------Volkan---------------
Gökhan---Edu---Önder-----Carlos(Vederson)

------------Josico-------------------
------------------------Emre--------
Deivid-----------------------------Uğur
---------------Alex---------------
-------------Güiza(Semih)-------

en ideal kadro bu.Semih için engel teşkil eden bir durum varmı bu arada?

Universal
26.Kasım.2007, 00:06

Top kaptırdığı mı? Son oynadığı bir kaç maçta oyuna girdikten sonra yaptığı hatalar yüzünden rakipler çok önemli pozisyonlara girdi ve gol attı. Top kaptırdığı gibi çok yavaş oynaması bire birde rakiplere büyük avantaj yakalıyor. Özellikle Porto gibi kontra-atak'a iyi çıkan takım önünde oynatmak büyük bir dezavantaj. Yerine kim oynarsa oynasın ama Maldonado oynamasın.

extensor
26.Kasım.2007, 00:07
Ben nedense bu savaşıp kazanmalıyız kelimesine sinir oluyorum. Milli dava falan değil canım futbol bu... Mücadele etmeliyiz desek tamam ama Savaşmak deyince. Hemen kendimizi belli ediyoruz. Açıkçası ben sadece zevk almak istiyorum çünkü bu Futbol bu Spor bu Oyun.

Universal
26.Kasım.2007, 00:08
Ben nedense bu savaşıp kazanmalıyız kelimesine sinir oluyorum. Milli dava falan değil canım futbol bu... Mücadele etmeliyiz desek tamam ama Savaşmak deyince. Hemen kendimizi belli ediyoruz. Açıkçası ben sadece zevk almak istiyorum çünkü bu Futbol bu Spor bu Oyun.

Bende zevk almak isterim ama; Fenerbahçe kazanacaksa zevk almasamda olur.

RaSenGan
26.Kasım.2007, 00:12
Bende zevk almak isterim ama; Fenerbahçe kazanacaksa zevk almasamda olur.

Ooo.Biraz tarafsız ol abi.:D

Hakeden kazansın :p

extensor
26.Kasım.2007, 00:13
Top kaptırdığı mı? Son oynadığı bir kaç maçta oyuna girdikten sonra yaptığı hatalar yüzünden rakipler çok önemli pozisyonlara girdi ve gol attı. Top kaptırdığı gibi çok yavaş oynaması bire birde rakiplere büyük avantaj yakalıyor. Özellikle Porto gibi kontra-atak'a iyi çıkan takım önünde oynatmak büyük bir dezavantaj. Yerine kim oynarsa oynasın ama Maldonado oynamasın.

Demem şu ki. Maldonado'nun basit oynaması... Sizin deyiminizle yanındakine pas atması. Kötü bişey değildir. Yada yapmaması gereken bişey değildir.

Bu stile sahip olduğu için Maldonado kötü futbolcu değildir. Aksine bu stili olmasa. 2liglerden öteye gidemez.
Maldonadonun en önemli özelliği. Tekniğinin orta düzeyden iyi olması. Oyunun geniş alanını görebilmesi ve pas atma kabiliyetinin yüksek olmasıdır.

Lakin hem güçsüz hem dengesi iyi olmayan hem hızlı olmayan hem hızlanamayan hem çevik olamayan hep top kapması iyi olmayan bir önlibero olduğu için. Maldonado birde extra işlere girse iyice batırır olayı. Mesela Selçuk onun kadar basit oynamayı bilse. Selçuk çok daha üst düzey bir futbolcu olurdu. Bilmem anlatabildim mi?

a.arıcı-11
26.Kasım.2007, 00:46
Galiba bu mesajı benim mesajı okuyunca yazdın.Eğer öyleyse ben cevabımı vereyim:p

Aslında bende bu tarz kelimeri sevmem olaya böyle bakmam ama takım sene başından beri mücadele etmediğinden dolayı eğer maça bu bakış açısıyla bakarsa başarılı olabilir diye düşünüyorum:)

extensor
26.Kasım.2007, 00:53
Galiba bu mesajı benim mesajı okuyunca yazdın.Eğer öyleyse ben cevabımı vereyim:p

Aslında bende bu tarz kelimeri sevmem olaya böyle bakmam ama takım sene başından beri mücadele etmediğinden dolayı eğer maça bu bakış açısıyla bakarsa başarılı olabilir diye düşünüyorum:)

:) yanlış anlama bende seni kırmak istememiştim. Görünce öyle yazayım dedim dostum. Kusura bakma.

Universal
26.Kasım.2007, 01:29
Aygün bu maç için dedim. Genelde tabii ki zevk almak önemli ama; bugün oyun ne olursa olsun Fenerbahçe kazansın. Çünkü; futbolumuz ile değil skorumuz ile turu geçeceğiz.

Demem şu ki. Maldonado'nun basit oynaması... Sizin deyiminizle yanındakine pas atması. Kötü bişey değildir. Yada yapmaması gereken bişey değildir.

Bu stile sahip olduğu için Maldonado kötü futbolcu değildir. Aksine bu stili olmasa. 2liglerden öteye gidemez.
Maldonadonun en önemli özelliği. Tekniğinin orta düzeyden iyi olması. Oyunun geniş alanını görebilmesi ve pas atma kabiliyetinin yüksek olmasıdır.

Lakin hem güçsüz hem dengesi iyi olmayan hem hızlı olmayan hem hızlanamayan hem çevik olamayan hep top kapması iyi olmayan bir önlibero olduğu için. Maldonado birde extra işlere girse iyice batırır olayı. Mesela Selçuk onun kadar basit oynamayı bilse. Selçuk çok daha üst düzey bir futbolcu olurdu. Bilmem anlatabildim mi?

Maldonado eğer iyi form döneminde ise sadece bir yararı olur. Önde olduğumuz maçta son dakikalarda oyuna alır skoru korumanıza sebeb verir ama; bir maç kazanmak için Maldonado oynatılmaz. Ama kazanmak için hata yapmak, basit oynamakdan her zaman daha iyidir.

extensor
26.Kasım.2007, 03:14
Peki neden Maldonado güney amerikada senelerce 1 numaralı ön liberolardan biri olarak gösterildi. Birde bunu açıklayın bakalım.

Redrum
26.Kasım.2007, 03:22
Maçı Ans Tv veriyor. Umarım zevkli bir maç olur. Kendi sahamız diye hafife almamak lazım, motivasyon önemli takım adına.

mgokalparslan
26.Kasım.2007, 03:24
arkadaşlar fenerbahce maçını fb tv veriyor mu?veriyorsa uyduda şifre girer mi?

Redrum
26.Kasım.2007, 03:34
Ans Tv veriyor. FB TV vermiyor, sadece radyo anlatımı yapıyor.

a.arıcı-11
26.Kasım.2007, 03:41
:) yanlış anlama bende seni kırmak istememiştim. Görünce öyle yazayım dedim dostum. Kusura bakma.

Yok arkadaşım ben öyle ufak şeylere alınmam,kırılmam ki haksızda sayılmazsın:D

Varonil
26.Kasım.2007, 03:46
Maça az bir süre kaldı.Ya tamam,ya devam maçı.Fenerbahçemize güvenimiz sonsuz.Kazanalım,UEFA Kupası için avantaj yakalayalım.

enforcer
26.Kasım.2007, 03:49
Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda, bu akşam saat 21.45'te başlayacak maçta, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda FC Porto ile karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçemizin on biri şu şekildedir: Volkan Demirel, Roberto Carlos, Edu, Emre, Alex, Güiza, Josico, Uğur Boral, Yasin, Gökhan, Deivid.

fenerbahce.org

KaF KeF
26.Kasım.2007, 03:56
Ans'nin Frekansını verebilecek biri var mı ?

Redrum
26.Kasım.2007, 03:59
ANS TV nin yeni parametreleri Turksat 2A) - 42° E Frequency: 11.097 MHz Polarization: Horizontal FEC: 7/8 Symbol Rate: 2.400 Mb.

Abi zaten Turksatta var. Ans Group diye. Görürsün eğer uydu alıcında tarattıysan turksatı.

IcedEarth
26.Kasım.2007, 04:01
Star vermiyor mu Fenerbahçe maçını ?

Redrum
26.Kasım.2007, 04:03
D Zıbart'ın yoksa sanırım Star'da olması bir anlam ifade etmiyor.

enforcer
26.Kasım.2007, 04:04
star tv veriyor maçı...

Universal
26.Kasım.2007, 04:18
Peki neden Maldonado güney amerikada senelerce 1 numaralı ön liberolardan biri olarak gösterildi. Birde bunu açıklayın bakalım.

Güney Amerika'da futbol öyle oynanıyor. Tabii ki orada bir numara seçilir. Zaten bu zamana kadar orada kalıpda bu yaşa geldiğinde Avrupa'da oynamasıda ilginç.

PesimiSTyLa
26.Kasım.2007, 04:40
İlk 11 de Yasin ile baslamış Aragones. Önder tercihi daha iyi olurdu bence . Sakatlığı yada bir cezası mı var Önder'in ?

Universal
26.Kasım.2007, 04:41
Önder, sakattı. Sanırım bu yüzden ilk onbirde kullanmak istemedi. Ama; Önder sakat olsa bile Yasin'den daha iyi oynayacaktır. Zaten Yasin ne zaman forma giyse Volkan kırmızı kart görüyor ve Yasin kaleye geçiyor...

KaF KeF
26.Kasım.2007, 04:41
Sakatlıktan yeni çıktığı için oynatmamış OLabilir...

Universal
26.Kasım.2007, 04:44
Volkan Demirel, Gökhan, Edu, Yasin, Roberto Carlos, Deivid, Josico, Emre,Uğur, Alex, Guiza

Maldonado oynamıyor... Bu çok güzel bir gelişme. =)

BeeTLeJuiCe
26.Kasım.2007, 04:45
Kadromuz çıkabilecek en iyi kadrolardan biri. Yasin yerine Önder olabilirdi.

Skor ne olursa olsun, göze hoş gelen bir oyun oynayalım.

Skor tahminim 2-1 kazanıcaz...

Universal
26.Kasım.2007, 04:48
Güiza, için artık son maç. Bu maçta eğer gerekli performans gösteremesse Beşiktaş maçı ile birlikte formayı Semih'e bırakacak. Umarım bunun farkına bu maçda varır. Gollerini sıralar. Etkili oyun oynar.

Emre artık bir kaç maçtır üst üste forma giyiyor. Umarım ısınmıştır. Bu maçta etkili oyununu gösterir.

Redrum
26.Kasım.2007, 04:51
Beyler ANS TV de şifre koydu sanırım. NE yapmamız lazım?

KaF KeF
26.Kasım.2007, 05:03
Mükemmel Paslaşmalar..Nasıl kaçtı o?

KaF KeF
26.Kasım.2007, 05:18
Lisandro Lopez..0-1

PesimiSTyLa
26.Kasım.2007, 05:19
Volkan ve Yasin iş birliği ve gol geldi.

sanalkaos
26.Kasım.2007, 05:24
Fenerbahçe ilk golü yerse diye konuşuyorduk.
Yine ilk golü ya yerse diye konuşuyorduk okulda.
Korktuğumuz başımıza geldi.
veee
Her zaman ilk gölü yiyip, öne geçmeye çalışan İlkyerbahçe için:
BİR ALKIŞ İSTİYORUZ!!!

PesimiSTyLa
26.Kasım.2007, 05:29
2 oldu Lissandro. Tactan gol attı adamlar.

Deniz
26.Kasım.2007, 05:29
Porto hataları affetmeyen bir takım,Fenerbahçe'de bunun kurbanı oldu 0-2..

RaSenGan
26.Kasım.2007, 05:35
3 geliyordu aşırtma vuruşları direkten döndü.Fenerbahçeli oyuncularda o kazanma azmi ve hırsını göremiyorum.İşleri çok zor.Bu skorda bile baskı yapan takım Porto.

PesimiSTyLa
26.Kasım.2007, 05:40
Volkan - Yasin - Emre berbat oynuyorlar. Josico'nun da ortasahada ne yaptıgı belli degil. 2-0 önde olmasına ragmen Porto gol için yükleniyor.

KanaKe
26.Kasım.2007, 05:47
Bravo yönetim... kurdugunuz takim bu iste, gurur duyun...

Universal
26.Kasım.2007, 05:49
Aragones'in her dakika kalması, Fenerbahçe'ye yapılan bir hakarettir. Aragones'in kalmasını isteyenler Fenerbahçe düşmanıdır. Bravo yönetim eserin ile gurur duy.

Alicanfmfan
26.Kasım.2007, 05:49
Volkan Çok boş bir kaleci oldugunu her maçta gösteriyor .Fener'e yazık oluyor..

enforcer
26.Kasım.2007, 05:50
aragonesin kendini daha fazla yıpratmaması lazım...

Memedov
26.Kasım.2007, 05:54
Adama gülerler. geçen sene çeyrek final oynayan takıma bakarmısınız. ayağa pas yapamıyor, yere sağlam basamıyor ayakları titriyor sahada. Kos koca 1 sezonu boşa harcayan insanlar utansın. ne yaparsan yap şu takımdan birşey olmaz. Ruhunu kaybetmiş bir takımdan hayır gelmez.

yönetime saygılar, bu takım bu halde ise sizin eserinizdir gurur duyun.;)

Universal
26.Kasım.2007, 05:55
Yılmaz Vural olsa başımızda en azından istekli bir takım görürdük. Gol kaçırıyoruz stadda tek hareket etmeyen adam Aragones... Olduğu gibi kalıyor. Bu adamın nefes alıp verdiğinden bile emin değilim. Sanki heykeli kenarda duruyor.

Alicanfmfan
26.Kasım.2007, 05:56
Fenerbahçe de 2. Yarı Daha düzgün oynarsa yenebilir belki futbol bu sonucta.Ama Hakemler Türklerin aleyhine hep yahu...

KanaKe
26.Kasım.2007, 05:57
Aragones'in her dakika kalması, Fenerbahçe'ye yapılan bir hakarettir. Aragones'in kalmasını isteyenler Fenerbahçe düşmanıdır. Bravo yönetim eserin ile gurur duy.
Sorun Aragones'te degil aslinda, sorun Aziz Yildirim da.. adamdaki mentalite 10 senedir degismedi hersene takimdan sampiyonluk bekliyor sampiyon olamayan hoca ile yollar ayriliyor.. takim 2 sene icinde ceyrek final oynamis , taktik oturmus takim oturmus hoca ortama alismis sen kalkip baska bir hoca getiriyorsun, üstelik takimdan ayrilan oyuncularin yerlerinide dogru dürüst dolduramiyorsun.. Emre ile Josico gibi 2 tane sakat oyuncuyu aliyorsun sonrada La Liga gol krali diye Güiza gibi vasat bir oyuncuya 14 milyon € veriyorsun adam 12 haftada 2 gol atiyor. Aziz Yildirim artik Fenerbahce'yi seviyorsa takima daha fazla zarar vermeden bu isi birakmalidir.

TR.CaPTaiN
26.Kasım.2007, 05:59
Yılmaz Vural olsa başımızda en azından istekli bir takım görürdük. Gol kaçırıyoruz stadda tek hareket etmeyen adam Aragones... Olduğu gibi kalıyor. Bu adamın nefes alıp verdiğinden bile emin değilim. Sanki heykeli kenarda duruyor.

25-26 yaşında adamlar hareket etmiyor ki Aragones'e bunu çok görmemek gerek. Halı saha maçlarında bile insanlar şu an sahada forma giyen Fenerbahçeli futbolculardan daha hırslı oynuyor.

LaigLeNoiR
26.Kasım.2007, 06:00
Neden Alex ve Deivid defansa kadar geliyor top çıkarmak için. Josico ve Emre'nin görevi ne bu takımda ? Ayrıca bu takımda sadece Uğur ve Gökhan mı para alıyor ? Niye sadece onlar bir taraflarını yırtar derecede oynarken diğerleri sallamıyor ?

Her neyse.Fenerbahçe böyle devam ederse Porto,Arsenal'e oranla daha az oynamasına rağmen 5'den fazla gol atar Fener'e.Onu da söyliyim.Çünkü Porto'Nun felsefesi belli yakaladığını atmak.Bir tane kaçırdılar aşırtmayla zaten.Bir daha kolay kolay kaçırmazlar.

Umarım Fenerbahçemiz 2.yarıda kendine gelir ve bu maçı çevirir.

KanaKe
26.Kasım.2007, 06:04
Kazim oyuna girmis , Deivid zaten sag kanadi bos birakti ilk yari, goller o kanattan geldi.

RaSenGan
26.Kasım.2007, 06:05
Büyük bir hata yaptı Porto savunması.Spikerde çok komik.Güiza için neleri attı neleri kaçırdı diyor.Ne attı ki :) Olmuycak bir pozisyonu kaçırdı Güiza.Ayağına çarpsa gol olurdu,uzatmasına bile gerek yoktu ayağını.Uzattı ve auta gitti.

KanaKe
26.Kasım.2007, 06:15
Josico yerine keske Maldonado oynasaydi , Josico'nun daha oyuna bir katkisini görmedim.

RaSenGan
26.Kasım.2007, 06:17
Fenerbahçe baskı kurdu.Gol gelebilir ama ontradan da yiyebilir Fenerbahçe derken az daha Hulk atıyordu golü.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu Kazım'da çarptırmadan bir gol atamıyor yahu :D Porto'nun hatalı pası,defansa çarpan top ve gol :) 2-1 oldu.

RaSenGan
26.Kasım.2007, 06:52
Maç bitti.Tebrikler iki takımada.İyi oynayan kazandı bence.Alex'te düşüş devam ediyor.ŞL bitti artık.Kiev'i orda yenmek zor olacak.Bakalım Fenerbahçe UEFA'ya gidebilecek mi ?

KanaKe
26.Kasım.2007, 06:52
Ve Fenerbahce grup sonuncusu... efsane bitti. Tesekkürler Aziz Baskan.

enforcer
26.Kasım.2007, 06:54
ikili averaja mı bakılıyor??

Universal
26.Kasım.2007, 06:54
Yasin futbolcu ise ben Papaya Yeni Gine'nin Başbakanıyım...

Aurelio'yu bıraktım, Selçuk'u aradım.

Alicanfmfan
26.Kasım.2007, 06:55
Hulk harbiden hulk yani :Dyasin'i rezil etti Hele edunun beraber hareketlendikleri topu fizigini mükemmel kullanarak alması kendisinin ne kadar yapılı bir forvet oldugunu gösteriyor
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

ikili averaja mı bakılıyor??

Evet Yani Şl işi artık bitti

EreN
26.Kasım.2007, 06:56
Yasin futbolcu ise ben Papaya Yeni Gine'nin Başbakanıyım...

Aurelio'yu bıraktım, Selçuk'u aradım.

Boş kaleye kaçan toplam 3 net pozisyon var Batu,
Ayrıca Deivid sakatlanmadıysa neden oyundan alınır?

enforcer
26.Kasım.2007, 06:57
Hulk harbiden hulk yani :Dyasin'i rezil etti Hele edunun beraber hareketlendikleri topu fizigini mükemmel kullanarak alması kendisinin ne kadar yapılı bir forvet oldugunu gösteriyor
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Evet Yani Şl işi artık bitti

allahtan ikili averaj.. bizim averaj -6 adamların -1 yoksa işimiz zordu ama açıkçası uefa için de umudum yok

TR.CaPTaiN
26.Kasım.2007, 06:58
Maç bitti.Tebrikler iki takımada.İyi oynayan kazandı bence.Alex'te düşüş devam ediyor.ŞL bitti artık.Kiev'i orda yenmek zor olacak.Bakalım Fenerbahçe UEFA'ya gidebilecek mi ?

Aygün öyle bir diyorsun ki Alex sanki 10 maçtır formsuzmuş gibi. Bu adam sakatlıktan yeni çıktı Ankaragücü 1 bu maç 2.

Kazım golü attıktan sonra 20-25 dakikalık bir süre kalmış Uğur ve Gökhan hariç hiç bir futbolcuda en ufak bir kıpırdama yok. Uğur ve Gökhan'ı mağlubiyete isyan ettikleri için tebrik ediyorum. Taraftar ise en az takım kadar berbattı ya da TV'den bize böyle yansıdı.

Alicanfmfan
Deivid sahanın en kötülerinden biriydi . Alınması lazımdı daha başta yapması lazımdı hatta bu hamleyi

Universal
Maçın başında sadece Alex'in pozisyonu var onun dışında hep kişisel beceriler. Takım oyunu oynayıp doğru düzgün oynayamıyoruz. Bir adamımız Porto'lular gibi rahat rahat gidemiyor.

KanaKe
26.Kasım.2007, 07:01
Oyuna bir katkisi yoktuki, somut olarak ne yapti Deivid? ilk yari zaten sag tarafi bos birakti Gökhan o bölgede yalniz kaldi, zaten dikkat ettiysen ilk yari adamlar sürekli Gökhan'in kanadindan geldiler. Deivid bugün sahada dolasti baska birsey yapmadi. Kazim ikinci yarida girdide biraz hareketlendi sag koridor. Bu arada bu Güiza golcü felan degil, Kezman'i arar oldum resmen.

Universal
26.Kasım.2007, 07:01
Oyuna Burak'ı aldık adama top gelmedi.

Alicanfmfan
26.Kasım.2007, 07:02
Ayrıca Bi insan Takım arkadasını bu kadar kostururmu yahu Yazık gökhan a

Bekq
26.Kasım.2007, 07:02
Takımın en kötüsü Deivid'di.Lütfen bana Deivid iyiydi gibi şeyler söylemeyin.Çünkü ben gördüğüme inanırım.Maçın en kötüleri Emre ve Deivid'di.Güizada bu ikiliye eşlik etti.Alex çok isteksizdi.Fenerbahçe ruhuyla oynayan birtek Gökhan ve Uğur vardı.Kazım bugün ilk 11'de olsa çok iyi işler yapardı.

Ama Zico'ya laf atanlar.Şimdi Aragones'i ayakta alkışlasınlar.;;)

Yarın bir basın toplantısı düzenlesinler.Aziz Yıldırım-Aragones hepsi toptan gitsin.Aziz Yıldırım eğer Fenerbahçe'nin iyiliğini istiyorsa Başkanlığı bıraksın.

Universal
26.Kasım.2007, 07:04
Kazım, Gökhan ve Uğur gibi oyuncular lazım.

PesimiSTyLa
Fenerin Kievi orada yenebilecegini sanmıyorum. Bence avrupa macerası bitti bu sene. Aziz Yıldırım şimdi çıkıp der mi acaba gecen sene tesadüfen ceyrek final oynadık diye ? Neyse karıştırmayalım oraları...

Geçmiş olsun...

Cengo
Takım bilerek oynamadı, Aragones kovulsun diye.
Deivid bile ıslık yiyince koşmaya başladı..

Fenerin Kievi orada yenebilecegini sanmıyorum. Bence avrupa macerası bitti bu sene. Aziz Yıldırım şimdi çıkıp der mi acaba gecen sene tesadüfen ceyrek final oynadık diye ? Neyse karıştırmayalım oraları...

Geçmiş olsun...

Ben tam terisini düşünüyorum, Kiev çok çok zayıf bir takım.

Universal
26.Kasım.2007, 07:05
Sırf Aragones gitsin diye böyle oynadılarsa bütün hepsinin anlından öperim. Umarım Beşiktaş'tan fark yerizde kovarlar, Kiev maçında doğru düzgün bir kadro ile gideriz. Eğer bu adam gönderilmesse veya kendi gitmesse Rüştü ile Rıdvan'ın yaşadıklarından daha beterini yaşayacaklar.

Universal
26.Kasım.2007, 07:07
Fenerbahçe hala 2 puanı olup bu kadar kötü olmasına rağmen bu gruptan UEFA'ya gitme ihtimali varsa rakiplerimizin vay haline...

Kiev'i orada yeneriz veya yeniliriz tek maçlık bir performans belirleyecek. Doğru tercihlerle çıkar basit oynarsan kazanırız. Yani Kiev'i gözünüzde büyütmeyin.

Bana göre bu grupta ki her takım birbirinden kötü. Hangisi o gün iyise kazanıyor. Şu gruba Anorthosis'i alın 18 puan yapar. Geçen yılki Fenerbahçe gol yemeden 6/6 yapardı. Düşünün bu kadar berbat Fener Arsenal'dan gol yemedi.

BeeTLeJuiCe
26.Kasım.2007, 07:15
Uğur ve Gökhan'ın kazandıkları her para helal olsun.
İnsan demeye dilimin varmadığı 9 kişi, aptal saptal oynuyor yahu.

Emre ne demeye sahaya çıkmış anlamadım. Maçta 3 tane olumlu hareketi vardı onlarda düşerek kazandırdığı serbest vuruşlar.

Volkan desen adam aşırtma vuruş yapıyor topu takip ediyor, git kaleni kapat, topu gözünle değil koşarak takip et. Kazım Edu ikiside baüırıyor gel topu al diye yerinden kıpırdamıyor yahu.

Yasin desen risksiz oyunu yok. Her hareketi bizim için tehlike.

Josico adam birşeyler yapmak istiyor tamam ama oda yanındakilere uyuyor. Yanında Emre değilde Selçuk olsaydı çok başarılı bir maç çıkarırdı.

Deivid, çok istekliydi fiziksel olarak hazır olsa bile psikolojik olarka hala tam kapasite değil. İkinci yarı dökülmeye başladı oyundan alındı ama onun oyundan alınmasıyla rakip sahadaki varlığımız azaldı.

Alex desen koşmuyor. Bıraksan oturacak top ona gelince kalkıp vuracak. Tamam top gelmiyor geriye geliyorsun, senin görevin değil onu yapıyorsun ama arkadaşının sana verdiği pasta niye koşmazsın. Rakibin eli armut toplamadığı için araya girip alıyor topu.

Burak Yılmaz oyuna niye girdiki? Top toplayıcı girse daha faydalı olur.

Güiza gene ne yaptı hiç anlamadım. Kezman daha iyiydi.

Universal
26.Kasım.2007, 07:17
Alex sakat. Bu belli, mücadele gücü yok. Zorla oynuyor. Normal şartlarda oynayacak bir konumda değil. Umarım başına büyük bir sorun açılmaz.

Jesus_FB
26.Kasım.2007, 07:24

Oradaki ıslıklar Deivid'e değil Burak'ın oyuna girmesineydi. Yoksa Deivid en azından bir şey yapamasada sorumluluk alan tek oyuncuydu.

Ben bu Aragones'e çok feci taktım dk 71 o ana kadar eğer yanlışhatırlamıyorsam 2 tane oyuncu değiştirmişsin hadi diyelimki oyuna müdahale etmeyi düşünmüyosun ama bi sakatlık olsa bir şey olsa oyuna sokmak için 1 tane oyuncun ısınmıyor bu nasıl bir şeydir ben hayatımda ilk defa görüyorum böylesini

enforcer
26.Kasım.2007, 07:24
emreyi arap takımlarına yollamak lazım bu vakitten sonra kimse almaz elimizde kaldı

Universal
26.Kasım.2007, 07:27
Oradaki ıslıklar Deivid'e değil Burak'ın oyuna girmesineydi. Yoksa Deivid en azından bir şey yapamasada sorumluluk alan tek oyuncuydu.

Ben bu Aragones'e çok feci taktım dk 71 o ana kadar eğer yanlışhatırlamıyorsam 2 tane oyuncu değiştirmişsin hadi diyelimki oyuna müdahale etmeyi düşünmüyosun ama bi sakatlık olsa bir şey olsa oyuna sokmak için 1 tane oyuncun ısınmıyor bu nasıl bir şeydir ben hayatımda ilk defa görüyorum böylesini

Kaybediyorsun bu garanti. Çıkar Josico veya Yasin'i ikiside kötü oynuyor. Al İlhan Parlak'ı koy forvete çift forvete dön. Riske gir zaten kaybetmişsin hiç olmassa kazanmak için birşey yapmış olursun. İlhan'da geelcek için adım atar. Tecrübe kazanır heyacan yener. En azından istekli olur çünkü; gol atarsa veya birşeyler yaparsa gelecek yıllarda forma giymesi garanti olur.

Ilhan
26.Kasım.2007, 07:30

Ben tam terisini düşünüyorum, Kiev çok çok zayıf bir takım.

Sırf Aragones gitsin diye böyle oynadılarsa bütün hepsinin anlından öperim. Umarım Beşiktaş'tan fark yerizde kovarlar, Kiev maçında doğru düzgün bir kadro ile gideriz. Eğer bu adam gönderilmesse veya kendi gitmesse Rüştü ile Rıdvan'ın yaşadıklarından daha beterini yaşayacaklar.

1. mesaj da yanlış, 2. de. Birincisi, böyle gelir getirisi olan bir maçta, asla oyuncuların Aragones gitsin diye oynayamayacakları. Aragones takımı Zico kadar motive edemiyor olabilir, Zico kadar oyuncularını serbest bırakmıyor, oyuncuları sahip olduğu özelliklere uygun pozisyonlarda ve rollerde oynatmaıyor olabilir. Ancak bu oyuncuların kendini salacağı, bunu da sırf Aragones gitsin diye yapacağı anlamına gelmez. Özellikle böyle önemli bir maçta.

İkincisi çok daha yanlış. Diyelim ki Aragones gitsin diye yenildiler, kötü oynadılar. O zaman da tamamen profesyonelliğe aykırı, takdir edilmeyecek bir davranış içinde olduklarını gösterir. Fenerbahçe Türkiye'nin en iyi takımlarından biri. O formayı taşıyan biri bunu yapamaz.

Fatih Terim'in Milan kariyerinin sonlanışında olanları örnek verebilirsiniz. Ancak o zaman zaten başarısız bir takım vardı, ligde de başarısızdılar diye hatırlıyorum. Bir maçın hiçbirşeyi değiştirmeyeceği bir platformda, ayrıca takım içinde, Milan'ın başına geçmesi beklenen hocanın taraftarları olunca, bu gerçekleşebildi. Ama aynı şey Fenerbahçeli oyuncular için geçerli değil.

Jesus_FB
26.Kasım.2007, 07:31
Gökhan Gönül'ü ayrıca konuşmak lazım. Elinden gelen herşeyi yaptı, takımı geriden çıkaran hep o oldu, inanılmaz mücadele etti, heryere koştu. Zaten maçta konuşulacak şeyde yok.

Televizyondan izleyenler bilmiyorum gördümü yada duydumu. Bizim tribündeki müşterilerimiz son dakikalarda hiç hakları yokken Volkan'la dalga geçmeye başladılar. Volkan da aslında yapmaması lazımdı ama dönüp tribünlere elini kaldırdı alkışladı, sonra bizim yine o utanmaz müşterilerimiz bu sefer "Akıllı ol Volkan Akıllı ol" diye bağarmaya başladılar. Bu tiplere tahammül edemiyorum artık 90 dk boyunca çekirdek çitliyorlar oturdukları yerden ana avrat küfür onlarca beddua edip bire gidip oyuncularla dalga geçiyorlar bunları gördükçe cinlerim tepeme çıkıyor maçtan ve oynanan oyundan daha çok bu olaylara sinirlendim

Alicanfmfan
26.Kasım.2007, 07:33
1. mesaj da yanlış, 2. de. Birincisi, böyle gelir getirisi olan bir maçta, asla oyuncuların Aragones gitsin diye oynayamayacakları. Aragones takımı Zico kadar motive edemiyor olabilir, Zico kadar oyuncularını serbest bırakmıyor, oyuncuları sahip olduğu özelliklere uygun pozisyonlarda ve rollerde oynatmaıyor olabilir. Ancak bu oyuncuların kendini salacağı, bunu da sırf Aragones gitsin diye yapacağı anlamına gelmez. Özellikle böyle önemli bir maçta.

İkincisi çok daha yanlış. Diyelim ki Aragones gitsin diye yenildiler, kötü oynadılar. O zaman da tamamen profesyonelliğe aykırı, takdir edilmeyecek bir davranış içinde olduklarını gösterir. Fenerbahçe Türkiye'nin en iyi takımlarından biri. O formayı taşıyan biri bunu yapamaz.

Fatih Terim'in Milan kariyerinin sonlanışında olanları örnek verebilirsiniz. Ancak o zaman zaten başarısız bir takım vardı, ligde de başarısızdılar diye hatırlıyorum. Bir maçın hiçbirşeyi değiştirmeyeceği bir platformda, ayrıca takım içinde, Milan'ın başına geçmesi beklenen hocanın taraftarları olunca, bu gerçekleşebildi. Ama aynı şey Fenerbahçeli oyuncular için geçerli değil.

Evet o maçı unutamıyorum hala zihnimde.F.İnzaghi bilerek penaltıyı dısarı atmıstı :icon_biggrin:

goosfraba
26.Kasım.2007, 07:33
Geçen sene çeyrek final başarısından sonra yönetim seneye daha iyisini yapmalıyız diye söyleniyordu ortalıklarda. Madem böyle söylüyorsun, neden bu hedefe ulaşmak için iyi bir kadro kurmuyorsun. İnsanlar, Japonya'dan futbolcu getiriyor (hulk, brezilyalı) oynadığı ülkeye veya hangi ülkeden olduğuna bakmadan, ayırt etmeden taş gibi oyuncular çıkarıyorlar. Madem elinde hazır para var, o parayı bu işler için kullan.

Bugün bir Benfica, Brezilya'dan 19 yaşında bir futbolcuyu getirip defansının göbeğine monte etmeye çalışıyorsa(sidnei), vardır bir bildikleri herhalde.

Sezon başı 40 milyon dolar (ortalıkta dönen rakam) transfer bütçen vardı.

Alınan oyuncular;

Emre Belözoğlu
Güiza
Burak
Josico...

Bu adamlar sana ne verebilmiş?

Günümüzde gençlere önem vermişliği ile örken alınacak tek takım var o da Arsenal bana göre. Arsenal'in sistemi belli. Arsene adamlarını dağıtıyor dünyanın dört bir yanına. Cumhuriyet gözetmeksizin, ne kadar potansiyelli oyuncu varsa izleyip takıma katma kararı alıyorlar.

Madem sen hazır para ile hazır futbolcular alıp, bu işi beceremiyorsan, bir de bunu dene bakalım. Bekle bir 4-5 yıl, ki zaten elinde ki hazır futbolcuların geldiği son yetenekleri belli ise, sana 5 yıl da 10 yıl da beklemek mustehak.

Ha bir de oyuncuyu bulup, kadrona katıp yetiştirmek için yabancı sınırlaması olmaması lazım, konular da birbiriyle bağlantılı :)

Aslında konunun başı bu. Yabancı sınırlaması.

Yabancı sınırlaması -> İyi gözlemciler bulmak -> Gözlemcileri genç ve potansiyelli oyuncular bulmasını amaçlandırmak -> Bulunan gençleri alıp, yetiştirmek -> Reklamlarını yapıp pazarlamak. diye uzar gider.

Arsenal yapıyorsa, bizimkiler neden yapamayasın. Tabi baştakilerin ilk önce futbolu bilmesi lazım.

Maçın dışına çok çıktım kabul :D

Lugano'yu bugün çok aradık bence. O önde basmalarını, rakibi bozmalarını çok aradık. Güiza için artık taraftarın düşüncesi sabitlendi. Ne düşünüldüğü de ortada zaten söylememe gerek yok. Evet Josico, Selçuk, Maldonado ile olmaz zaten bu işler. Aragones ile hiç olmaz.

Sezon sonu takımı baştan kurmak lazım, devre arasında yapılan operasyonların da bir getirisi olmaz. Boşuna para harcayıp oyuncu transferi yapmayalım bence. Çünkü artık oyuncularda kabul etmiş ruhlarının olmadığını, ne yaparlarsa yapsınlar bu sene hiçbirşeyin olmayacağını kabul etmişler. O yüzden takviyelerde bir işe yaramaz.

Aragones de gitmeli. Maç yerine ''yeri'' izleyen bir adamı takımın başında görmek, istenmeyen bir durum bence.

Zico'yu da özledik mi ne?

scar face
26.Kasım.2007, 07:36
Rezalet devam ediyor kimse Kiev için ümitlenmesin milletin maskarası olmayalım

eXcitinG
26.Kasım.2007, 07:51
Maçı tartışın. GeLecek ve önceki maçLarı değiL.

Jesus_FB
26.Kasım.2007, 08:24
Maçı tartışın. GeLecek ve önceki maçLarı değiL.

Maçın tartışılcak bir yeri mi var be Hayrettin :) varsa anlat dinleyeyim :)

Deniz
26.Kasım.2007, 08:41
Aragones'in istediği takım şablonu,İspanya Milli Takımının aynısı.. Aragones'in istediği futbol tarzı orta alanda çok pas yapan takım yapmak.Fakat görüyoruzki günümüz futbolunda goller artık 5-6 paslarla geliyor.Aragones'in istediği 20-25 pas stili..Zico'nun geldiği dönem dediler antremanlarda takıma sık sık izin veriyor gibi haberler çıktı.Aragones'e ise takımı antremanda çok yoruyor çok çalıştırıyor dendi..Bu seneki Fenerbahçe'de fizik kaliteden eser yok.Geçen seneki hafif antreman uyguluyor dedikleri Zico stili,Chelsea,Sevilla gibi fizik kalitesi yüksek olan takımlardaki oyuncularla hemen hemen başa baş fizik kalite gösterdi Fenerbahçeli oyuncular.Bu sene 1 e 1'de adam geçemiyorlar daha bunun en basit örnekleri Uğur Boral,Kazım Kazım diyebiliriz.Bi takımın güzel ve tempolu oyun oynayabilmesi için ilk başta Antrenörüyle arasının iyi olması lazım.Zico ile Fenerbahçeli oyuncuların arası iyiydi benim fikrime göre.Aragones'e gelirsek gerek suratından gerek medyadan gördüğümüz gibi Futbolcular üstü kapalı laflarla Aragones'e güvendiklerini ifade ediyorlar.. Takımı bu hale çeviren yönetimdir.Gerek Zico sözleşmesinde kontratta anlaşamadık dediler,o zaman Güiza gibi maliyeti yüksek olan oyunculara vereceğiniz parayı Zico'nun sözleşmesine verseydiniz..Fenerbahçe'nin bu hali normal değil iyiye bile gitmiyor.Takım ayağında top tutamıyor.Geçen senede Edu defans hataları yapıyordu.Volkan Amatörce goller yiyordu.Bunun arkasına sığınmasın yönetim.Porto'yuda tebrik ediyorum.Söylediklerimden sonra Kadıköy'de sonuç ortada:1-2..

erdemzorer10
26.Kasım.2007, 08:58
Fenerbahçe 0 puan çektiği dönemde dahi bu kadar vasat oynamıyordu..bundaki en büyük hata yönetim ve teknik heyettedir bence..
bu kadroyu yeterli görmek sonun başlangıcıydı zaten..

Fenerbahçe bilerek yenildi diye yapılan yorumlara da sadece gülebiliyorum..bu kadar bağnaz olmayın arkadaşlar..

inşallah kievi yenip uefa ya kalmayı başarır F.Bahçe

Varonil
26.Kasım.2007, 14:59
Re-za-let .. Tek kelimeyle rezalet.Adamlar ilk yarı 3-4 kere geldiler kalemize 2si gol oldu,biz o kadar pozisyonda gol bulamadık.Bu takımı bu hale getirenler utansın.Artık umudum kalmadı,son maçta Kiev i yeneceğimizi sanmıyorum.İyi ki o 2 puanımız var,yoksa 0 çektiğimiz sezonun tekrarını yaşardık.

King_Theoden
26.Kasım.2007, 16:57
Ben Galatasaraylı olduğum halde maçı izlerken kahroldum, ruhsuzlar ordusu. Allah Fenerbahçelilere sabır versin. ( iki mislinide bize versin :D )

Sekopej
26.Kasım.2007, 17:01
Alex'in daha 2. dakikada kaçırdığı gol kötü oyununa işaretti bence. Gökhan'ın da maçtaki tek olumsuz hareketi yine maçın başında müsait pozisyonda topu kaleye gönderememesiydi.

Ben maçları genelde sakin izlerim, Fenerbahçe gol attığında, pozisyona girdiğinde elbette bağırır çağırır heyecanlanırım ama kötü oyunda ya da kaybedilen maçlarda çok tepki vermem. Bu sene puan kaybettiğimiz çoğu maçta da sakinliğimi korumuştum taki düne kadar. Neden bu kadar bağırıyorsun diye tepki aldım aile içinden, bu kadar ruhsuz bu kadar isteksiz oyun olur mu yahu?

Sen maça iyi başlamışsın, bu sezon belki de ilk defa böyle ilk dakikadan oyunu rakip sahaya yıkarak oynamak istiyorsun, pozisyonlara giriyorsun ama golü bir türlü atamıyorsun. Sonra da yediğin saçma sapan gollerin ardından tamamen dağılıyorsun, maçı çevirmek için hiç çaba sarf etmiyorsun.

İyi başlayıp sezonun en kötü oyununu oynadık. Lugano'nun yokluğunda Edu ve Yasin'i ezdiler resmen, defans çok yumuşak kaldı Hulk ile baş edemedi. Selçuk'un yokluğunda orta sahada kuvvetli oyuncu kalmadı, Selçuk pas hatası mı yapıyor, alın Emre ve Josico da bunu çok iyi beceriyorlar.

Alex koşmuyor deniyordu, Alex aslında koşuyordu, koşmadığında dünkü duruma düşüyor işte. Top, adam yanından geçiyor o sadece izliyor. Son dönemlerde en kötü performansını sergiledi Alex.

Deivid'i geçen sene oynadığı oyunu hiç beğenmezdim, maç içersinde çok kötü olur ama çıkar bir gol atıp taraftarın gönlünü kazanırdı. Bunu geçen sene gol attığı her maçtan sonra yazdım. Bu sene henüz gol atabilecek gücü de olmadığından dün sahanın en kötülerinden biriydi bana göre. İlk yarı bittiğinde Emre yerine Deivid'in çıkmasını düşünüyordum.

Emre'nin üst üste 15-20 maç oynaması gerekiyor ki çevikliğini ve formunu tekrar yakalasın, dün basit pas hataları yaptı, delirtti bizleri.

Josico desen Porto'luların yapamadığı ara pasları Porto defansına attı, tamamen gereksiz bir oyuncu, koy Deniz'i en azından mücadele ederdi, gereksiz bir transfer olmuş. Ha ileri maçlarda iyi oynadığı olacaktır belki ama bana bu maçları kaybettirdikten sonra ileride oynasa kaç yazar...

Güiza mücadele ediyor diye taraftar destek veriyordu, artık bunun için de destek vermez oldular. Hem bu şablonda oynayarak Güiza'ya yazık ediyoruz doğru ama sen de girdiğin pozisyonları gole çevir be artık, gol at artık.

Sezon başında Gökhan çok formsuzdu ve acaba 1 senelik parlama gösterdi, bu sene ön plana çıkamayacak mı diye düşünüyordum. Ama kısa sürede toparladı kendisini, dün sahada skora isyan eden ve en çok mücadele eden oyuncuydu. Bu takım seneye de böyle olacaksa Gökhan da Tuncay gibi gitsin avrupaya, bunu hakediyor. Ve Uğur Boral, bizim müşteriler ona da çok küfür etmişti ama dün sahada isyan eden bir diğer oyuncu da Uğur'du. Evet beceremediği zamanlar oluyor ama en azından ısrar ediyor, deniyor.

Carlos da sakat olmasına rağmen ün idare eder şekilde oynadı, gücü el verdiğince mücadele etti. Bir de her serbest vuruşu kullanmak istiyor iyi ama Alex'in vurması gereken yerde de Alex'e bıraksın. Gerçi Alex'de de bir güvensizlik gördüm, 2 defa korneri çok kötü yere attı, maç içersinde bu 1 kere olabilir ama 2 defa böyle çok hatalı korner atması da düşündürücü.

2 puandayız, son yıllarda en kötü sezonumuzu geçiriyoruz, çok kötü maçlar çıkarıyoruz, 5 maçta hala galip gelememişiz fakat yine de 3. olma şansımız var. Bu şartlara ramen 3. olursak da büyük başarı elde etmiş oluruz. Son maça kadar fizik olarak yeterli seviyeye gelmiş Alex, Lugano ve Selçuk'un da katılımıyla oradan galibiyet çıkarmak da mucize olmaz. Ama farklı yenilsek de kimse skora şaşırmaz.

Beşiktaş maçı yine kurtarıcı olacak, Fenerbahçe yerin dibine sokulacak, eleştirilecek, bizim akıllı!!! oyuncularımız da her şeyin farkında, o maçı kazanıp eleştirelere son vermek isteyecek, yine kısa bir süre eleştiriler kesilecek vs vs...

Kaleci konusuna hiç girmedim, Babacan geçsin Beşiktaş maçında kaleye, nasılsa Volkan'da gol yiyor, Babacan da yer ama en azından kendini geliştirme fırsatı bulur.

Aragones bunu yapar mı bilmiyorum ama devre arasında Maldonado, Josico, Güiza, Alex, Deivid ile yollar ayrılmalı -bu sezondan ümit yok en azından gelecek planlaması yapalım - açılan yabancı kontenjanı ismi olan değil faydalı olan 2-3 oyuncu ile doldurulmalı ve Türkiye'den yapılacak takviyelerle bu sezon geçirilmeli. Bu takıma katacağınız 2-3 Türk oyuncu takımın havasını değiştirebilir, bu tip oyuncuları da alabilecek güce sahip Fenerbahçe.

Şimdi yönetimin ya da Aziz yıldırım'ın çıkıp hata yaptıklarını kabul etmeleri gerekiyor, bunu kabul etmezlerse Aragones'i kovsan da sonuç değişmez, tüm suçu Aragones'e atmasınlar, herkes sorumluluğunu üstlensin. Kiev'i yensek de yenilsek de devre arasında operasyon yapılsın, geleceğin takımının kurulmasına yönelik çalışmalar başlasın, bu yönde göz boyamaya yönelik değil de geleceğe yönelik çalışmalar olursa taraftar da ligi 3. ya da 4. bitirsen de tepki göstermez. (Taraftar diyorum ama takıma gönülden bağlı olanlar, ben para verdim hep iyi olsun benim takımım diyenler değil, yense de yenilse de takımına bağlı olan, ondan vazgeçmeyen taraftar)

(Sabah sabah iyi yazdım, uzun oldu biraz kusura bakmayın artık. Aslında yazacak daha çok şey var da yerimiz dar, bir başka konuda yazarız artık. Yazıyı baştan sona okuyan olursa da onlara da teşekkür ediyorum.:p)

eXcitinG
26.Kasım.2007, 17:54
Fenerbahçe nin en büyük sıkıntısı orta saha da pas verecek, top kapacak adamının oLmaması. Fenerbahçe ye karşı oynayan bütün rakipLeri bu Ligde de oLsun gözLemLeyin orta sahayı hemen 2-3 pasta geçerLer. Çünkü karşıLarında engeL oLacak adamLar yok. Emre şu anda ki haLi iLe Lig B de biLe oynayamaz. NeLer oLmuş bu Emre ye ben şaşıyorum doğrusu. Tamam hadi top kapamaz, ama adam iki metre yanında ki arkadaşına pas ta atamıyor. HaL böyLe oLunca bütün takım etkiLeniyor. ALex geri geLmek zorunda kaLıyor. BöyLe oLunca da ALex in oyun içerisinde ki devamLıLığı tamamen kayboLuyor ve performansı düşüyor. AureLio varken ALex daha rahattı, en azından geriyi düşünmüyordu. Fenerbahçe nin bütün sorunu bu. Bu düzen forvetLeri de etkiLiyor. ALex ne kadar geride kaLırsa Forvet hattında da Guiza o kadar yaLnız kaLıyor ve pozisyon üretemiyor. Sezon başında Kezman takımda kaLsaydı ve Guiza ya veriLen para iLe iki tane biri yerLi biri yabancı kaLiteLi orta saha oyuncusu transfer ediLmiş oLsaydı Şu anda Fenerbahçe Ligde 4-5 puan önde oLur ŞL de ise bu maça kadar zaten çıkmayı garantiLemiş oLurdu.

Tarıkcım hakLıymış. Maç için söyLenecek birşey yokmuş gerçekten :)

Melekovic
26.Kasım.2007, 18:08
Dün sahanın her yerinde Ertem Şener vardı oyunculardan çok. :D:D:D Süper esprileriyle! müthiş yorumlarıyla! iyice stresini almıştır sanıyorum herkesin.Herkes hırsını Fenerbahçe'den değil de Ertem Şener'den çıkardı :D:D:D

Bu maç kadar ipler Fenerbahçemiz'in elindeydi şimdi Kiev'in elinde.

Ertem Şener'in müthiş yorumuyla bu maç için 2.5 puan bile yetmiyor 3 puan gerekiyor.

sanalkaos
26.Kasım.2007, 18:25
Bir Fenerbahçeliyim, tam bi fanatiğim.Fenerbahçe büyük sevdam benim.Ama bu Fenerbahçe değil be kardeşim...Evimde Star Tv var. Şifreside kırık,ama maçı izlemedim.Saadece maç öncesi ve maç sonrası yorumlar yeter bana...Kazanamayacağımızı biliyorum çünkü.Adamlarda ruh yok bir kere.2-3 lig maçı kazandık diye burunları tavan yapmış resmen.Koşmaz, takip etmez, basmaz, pas yapamaz, defans yapamaz, şut atamaz.Gökhan Gönül'e bravo diyorum sahanın en iyisiydi Fenerbahçe adına...Ya Deivid bile koşmadı ya Deivid.Mücadeleci Deivid. Sakatlıktan çıktı 2-3 gol attı keyfine baktı adam artık niye uğraşsın niye kendini yorsun ki?Sen olsan yorarmısın diye sorarlar adam bir kere.Yormam tabii niye yoruyum ki, paramı alırım keyfime bakarım.Öyle değil mi Emre! hadi sen de söyle. bir BJK maçında hakem BJK nin 2 golünü vermemiş, rakip takıma saçma sapan bir penaltı vermiş.Santra olmuş, BJK oyuncusu topa vurmuyormuş oyunu başlatmıyormuş. Hakem bir çalmış, iki çalmış düdüğü tık yok.Gitmiş başlasana yoksa kart veririm demiş BJK liye.O da demiş ki hakeme, sahanıza geçinde başlayalım.Bence, Emre,Yasin,Güiza,Deivid karşı takımın sahasında başlamalıydı oyuna....

Universal
26.Kasım.2007, 19:04

Aragones gidecekse çekilecek her profesyönel dışı harekete razıyım. Bu adam kaldıkça içimde ki futbol aşkı bitecek. Ruhsuz bir insanla olmaz. Adamın lakabı bile Dede, artık gerisini düşünmek bile yanlış.

Gökhan Gönül'ü ayrıca konuşmak lazım. Elinden gelen herşeyi yaptı, takımı geriden çıkaran hep o oldu, inanılmaz mücadele etti, heryere koştu. Zaten maçta konuşulacak şeyde yok.

Televizyondan izleyenler bilmiyorum gördümü yada duydumu. Bizim tribündeki müşterilerimiz son dakikalarda hiç hakları yokken Volkan'la dalga geçmeye başladılar. Volkan da aslında yapmaması lazımdı ama dönüp tribünlere elini kaldırdı alkışladı, sonra bizim yine o utanmaz müşterilerimiz bu sefer "Akıllı ol Volkan Akıllı ol" diye bağarmaya başladılar. Bu tiplere tahammül edemiyorum artık 90 dk boyunca çekirdek çitliyorlar oturdukları yerden ana avrat küfür onlarca beddua edip bire gidip oyuncularla dalga geçiyorlar bunları gördükçe cinlerim tepeme çıkıyor maçtan ve oynanan oyundan daha çok bu olaylara sinirlendim

Akıllı ol tezahuratını duydum.

Gökhan Gönül ve Uğur Boral dışında oynayan oyuncu yoktu. Kazım ise sadece mücadele etti ama; nedense o kadar boş kalmasına rağmen hiç pas atmadılar. Herkesin aklına golü attıktan sonra Kazım geldi. Büyük ihtimalle Kazım takım içinde sevilmiyor. Oyuncular ona bir türlü pas atmıyor. Golüde zaten kendisi yarattı. Golü atmadan önce pas istedi bizimkiler vermedi, Porto takımı verdi. Topu sürdü sonar çekti şutunu attı golünü.

bursa_mc
26.Kasım.2007, 19:44
Fenerbahçe'ye artık yeni bir kaleci lazım.Volkan'ın hataları artık yetti.Bu futbolla Kiev maçı hüsran :(

tosunpasa
26.Kasım.2007, 20:02
Kezman'ı özler oldum.. En azından takıma ruh katıyordu adam koşarak, mücadele ederek. Arada birde olsa golde atıyordu. İspanyollar yaramadı bize..

Jesus_FB
26.Kasım.2007, 20:13
Akıllı ol tezahuratını duydum.

Gökhan Gönül ve Uğur Boral dışında oynayan oyuncu yoktu. Kazım ise sadece mücadele etti ama; nedense o kadar boş kalmasına rağmen hiç pas atmadılar. Herkesin aklına golü attıktan sonra Kazım geldi. Büyük ihtimalle Kazım takım içinde sevilmiyor. Oyuncular ona bir türlü pas atmıyor. Golüde zaten kendisi yarattı. Golü atmadan önce pas istedi bizimkiler vermedi, Porto takımı verdi. Topu sürdü sonar çekti şutunu attı golünü.

Kazım'a pas verilmeme olayı benimde dikkatimi çekti ama belkide ben kuruntu yapıyorumdur diye söylemedim. Gerçektende Kazım belki de ilk defa bu kadar boş alan yarattı kendine ama neredeyse hiç pas alamadı özellikle de Gökhan Gönül hiç ona bakmadı bile. Eğer gerçekten adam sevilmiyor diye bunlar yapılıyorsa bu takım zaten iflah olmaz

Universal
26.Kasım.2007, 22:24
Kezman'ı özler oldum.. En azından takıma ruh katıyordu adam koşarak, mücadele ederek. Arada birde olsa golde atıyordu. İspanyollar yaramadı bize..

Kezman, hiç olmassa şut çekiyordu. Ya kaleci ya direkt ya da az farkla dışarı çıkıyor. Yüreklerimzi hopluyordu. Güiza'da oda yok.

Kazım'a pas verilmeme olayı benimde dikkatimi çekti ama belkide ben kuruntu yapıyorumdur diye söylemedim. Gerçektende Kazım belki de ilk defa bu kadar boş alan yarattı kendine ama neredeyse hiç pas alamadı özellikle de Gökhan Gönül hiç ona bakmadı bile. Eğer gerçekten adam sevilmiyor diye bunlar yapılıyorsa bu takım zaten iflah olmaz

Eğer dün Kazım'a gönderilseydi toplar bugün belki çok farklı skor olabilirdi. Onun açtığı her orta tehlikeli pozisyon oldu. Zaten Kazım'da bir yerden sonra patladı boşta kalan Güiza'ya döneceğine kendi şut çekit. Kazım, Milli Takımda olduğu gibi burada da sevilmediğini düşünüyorum.

PesimiSTyLa
26.Kasım.2007, 22:39
BREZİLYALI YILDIZDAN ŞOK EDEN HAREKET!..

Habertürk'ün haberine göre Sarı-lacivertli ekibin Brezilyalı oyuncusu, ikinci yarıda oyundan alınmasına bir hayli tepki verdi.Önce ağır adımlarla sahadan çıkan, seyircinin ıslıkları sonrası hızlanan Deivid, yedek kulübesinin önüne geldiğinde formasını çıkararak yere bıraktı.

Bu hareketiyle Teknik Direktör Aragones’i protesto eden yıldız oyuncu maç bitine kadar kenarda çıplak oturdu. Bir hayli sinirli olduğu gözlenen Deivid’i takım arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Aragones ise oyuncusunun bu tavrına hiçbir reaksiyon göstermedi.

http://maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/62762_2_081126134222.jpg

Bordo61Mavi
26.Kasım.2007, 22:43
Emrede yine sakatlanmis :) ben demistim bu sezon 15 mac oynarsa cok bile oynamis olur

fmsmyrna
26.Kasım.2007, 22:49
Uğur'u kötü oynasa bile önceki maçlarda çabası için mücadelesi için savunuyordum en azından Carlos gibi Maldonado vs. gibi oyunu bırakmıyordu dün bunun ortaya çıkması beni sevindirdi.Gökhan,Uğur,Volkan bu üç oyuncu yerinde olsam Avrupa'dan teklif varsa giderim bu takımdan çünkü taraftarda çifte standart var.Carlos çaprazdan kötü vuruyor olabilir alkışlanıyor.Güiza kaçırıyor yine birşey yok.Uğur (önceki maçlarda) çalım deniyor topu ileri taşımaya çalışıyor ayağı kayıyor ya da kaptırıyor,sıkışıyor(Carlos atağa çıkmakta geciktiği için) hemen homurdanmalar başlıyor.Aynı şekilde Volkan hatalar yapıyor ama artık üzerinde öyle bir baskı oluşmuş ki her topta tedirgin.Avrupa Şampiyonası'nda nası oynadığını hepimiz gördük.

Ankaragücü maçında Deivid'e tahammül ediyorsun bu maçta çıkartıyorsun nasıl iştir bu.Esas Deivid Şampiyonlar Ligi'nde nasıl oynadığı en olmadık anlarda bir şut ile golü bulduğu bu kadar açıkken oyundan alıyorsun.Ama geçen senede ligde özellikle deplasmanlarda etkisiz Deivid'i Ankara'da oyundan almıyorsun.

Josico'yu geçen maçlarda beğenmiştim ama bu maçta daha etkisizdi.Belki bunun nedeni yanında Selçuk yerine Emre'nin olmasıydı.

Universal
26.Kasım.2007, 22:50
Deivid orada, formayı çıkardıktan sonra yere koymuş. Yanlışlıklada üstüne basıyor. İşte bizim mükkemmel Türk basınıda kendine pay ediyor... Bunu anlamamak imkansız...

MeMo
26.Kasım.2007, 23:19
Deivid'in forma mevzusu da tam komedi yahu.Deivid onu yere atacak da üstüne basacak.Medyaya yakıştırdım da her türlü medyadan lşikayet eden Emre abi'ya yakıştıramadım.

Artık şansımız da bitti ŞL'de bence UEFA da da hatta ligde de şansımız yok.Yapabileceğimiz tek şey Ocak'I beklemek.

PesimiSTyLa
26.Kasım.2007, 23:21
Deivid'in forma mevzusu da tam komedi yahu.Deivid onu yere atacak da üstüne basacak.Medyaya yakıştırdım da her türlü medyadan lşikayet eden Emre abi'ya yakıştıramadım.

Artık şansımız da bitti ŞL'de bence UEFA da da hatta ligde de şansımız yok.Yapabileceğimiz tek şey Ocak'I beklemek.

Benimle ne alakası var ? Ben mi yaptım haberi? :icon_smile: Madem formayı cıkarıyorsun orada malzemeci yok mu ona veremiyor musun hem ?

MeMo
26.Kasım.2007, 23:26
Benimle ne alakası var ? Ben mi yaptım haberi? :icon_smile: Madem formayı cıkarıyorsun orada malzemeci yok mu ona veremiyor musun hem ?

Orda koymasını yazcaktım unutmuşum.Ayrıca son cümlen ne demek istediğimi anlatıyor :) o anlık sinirle yaptığı belli.Kaldı ki Deivid bunları yapacak biri değil.

PesimiSTyLa
26.Kasım.2007, 23:28
O anki sinir ile ama oynadıgı kulüp forma attı diye Tomas'ı kovan kulüp. Dikkat etsin yani Deivid...

extensor
27.Kasım.2007, 00:43
Bu futbolcular allah aşkına erkeklik taslayacağız diye formaları yere atma gösterisinden bir vazgeçsinler. Tomas'ı evet gönderdin. Kazım attı gönderemedin, gönderemedin diyede Deivid attı. Kazım formayı yere attığı için gönderilseydi. Deivid atamazdı.

İlli o anlık sinirin varsa git klubeyi yumrukla. Git ihtiyarı yumrukla. Ama şu forma hepsinden kutsal. Milyonlarca kişinin gözyaşı var. Kendinize bunu huy edinmeyin artık.
Artistik yapacağım diye yere atıp durmayın şunu. 2 haftada bir yerde görmek zorundamıyız o formayı biz.

Güney amerikalısın tamam. Takmııyorsun kafana bunları o da tamam. Suç belki sizde değil o da tamam. Ama ya cahil futbolcu almayın şu takıma. Yada sizde onlar gibi cahil olmayın "yöneticiler".

Jesus_FB
27.Kasım.2007, 00:50
Deivid formasını yere attı evet ama tepki maksatlı yere attığını sanmıyorum

Universal
27.Kasım.2007, 01:07
O anki sinir ile ama oynadıgı kulüp forma attı diye Tomas'ı kovan kulüp. Dikkat etsin yani Deivid...

Tomas yere attığı ortada ama; Deivid üstünden çıkarmış yere atmış. Yani sadece üstünü değiştirmek için... Altında buzağı aramayın... Medya'nın gazına gelmeyin...

TR.CaPTaiN
27.Kasım.2007, 02:34
Bu forma atma mevzusu sıkmaya başladı. Gelen giden kutsal formayı yere atıyor. Arkadaşın dediği gibi formayı verecek hiç kimse yok mu orda ? Şahsen bu forma atma konusunda çok titiz düşünüyorum. Formayı yere atan bir oyuncu takımı 10 yıl boyunca şampiyon yapan bir oyuncu olsa dahi diğer sabah kulüple ilişkisinin kesildiği haberini görmek istiyorum.

PesimiSTyLa
27.Kasım.2007, 02:40
Bu forma atma mevzusu sıkmaya başladı. Gelen giden kutsal formayı yere atıyor. Arkadaşın dediği gibi formayı verecek hiç kimse yok mu orda ? Şahsen bu forma atma konusunda çok titiz düşünüyorum. Formayı yere atan bir oyuncu takımı 10 yıl boyunca şampiyon yapan bir oyuncu olsa dahi diğer sabah kulüple ilişkisinin kesildiği haberini görmek istiyorum.

Şükür demek istedigimi anlayan biri cıkmış, sagol Kaptan (::)

IcedEarth
27.Kasım.2007, 04:20
Hocam benim evde 5 tane formam var. Giysilerimi çıkardığım zaman oraya buraya fırlatan bir insanım. Ama o 5 formadan herhangi birinin sıradan bir giysi parçasıymış gibi oradan buradan saçma sapan sarkıtğı veya yerlerde gezindiği hiç görülmemiştir. Her zaman formamı çıkardığımda özenle katlar, bir kenara koyarım. Benim bile gösterdiğim bu özeni (ki Galatasaray üzerinden 5 kuruş kazanmışlığım yoktur) futbolcuların (her biri milyon dolarlar alarak o formayı giyiyor) bi zahmet göstermesi gerekli. Göstermiyor mu? Zamanında bu başkan Tomas'ı aynı sebepten göndermiş bir başkan. Maddi durumunda da bir problemi yok. Hatta saçma sapan oyuncular için milyonlar harcayabilecek kadar da müsait durumda kendileri. O formaya en ufak saygısızlık yapanı uyarmayı, cezalandırmayı ve hatta gerekirse yollamayı bilecek. Ben kendi açımdan düşünüyorum, şu anda takımda en sevdiğim oyuncu Lincoln. O eğer böyle bir saygısızlık yapsa, formayı yere atsa, o formaya gereken özeni göstermezse Lincoln'ü protesto edenlerin en başında olurum. Çünkü ben o formanın hayaliyle büyüdüm, o forma benim için kutsal. Sizin de böyle düşünmeniz gerektiğini düşünüyorum...

extensor
27.Kasım.2007, 04:42
Hocam benim evde 5 tane formam var. Giysilerimi çıkardığım zaman oraya buraya fırlatan bir insanım. Ama o 5 formadan herhangi birinin sıradan bir giysi parçasıymış gibi oradan buradan saçma sapan sarkıtğı veya yerlerde gezindiği hiç görülmemiştir. Her zaman formamı çıkardığımda özenle katlar, bir kenara koyarım. Benim bile gösterdiğim bu özeni (ki Galatasaray üzerinden 5 kuruş kazanmışlığım yoktur) futbolcuların (her biri milyon dolarlar alarak o formayı giyiyor) bi zahmet göstermesi gerekli. Göstermiyor mu? Zamanında bu başkan Tomas'ı aynı sebepten göndermiş bir başkan. Maddi durumunda da bir problemi yok. Hatta saçma sapan oyuncular için milyonlar harcayabilecek kadar da müsait durumda kendileri. O formaya en ufak saygısızlık yapanı uyarmayı, cezalandırmayı ve hatta gerekirse yollamayı bilecek. Ben kendi açımdan düşünüyorum, şu anda takımda en sevdiğim oyuncu Lincoln. O eğer böyle bir saygısızlık yapsa, formayı yere atsa, o formaya gereken özeni göstermezse Lincoln'ü protesto edenlerin en başında olurum. Çünkü ben o formanın hayaliyle büyüdüm, o forma benim için kutsal. Sizin de böyle düşünmeniz gerektiğini düşünüyorum...

Bu yazı taraftarın futbolcudan çok daha büyük olduğunun göstergesidir. İkincisi hayır evinde yere atsan dahi. Klubede niye yere atıyorsun :@

Her sinirlenen hıncının şundan çıkarmasın artık. Fenerbahçeli arkadaşlarda futbolcusunu koruyacağına formasını korusun. Futbolcu gelir gider forma baki kalır. Gönderirsin Tomas'ı 2 sene sonra oynarsın çeyrek finali. Göndermezsin Kazım'ı toplarsın 5 maçta iki puanı.

Koşmazlar mücadele etmezler. Bir sıkıntıları yokki. Nerde olduklarından haberleri yok. Takar voltmen i müzük dinlerler.
Kafası mı attı alır formayı atar yere... Hooop diyecek biri olmadıkça...

Alicanfmfan
27.Kasım.2007, 04:51
Abooo Emrenin cümlesinden nasıl bir birşey cıkarabilirsin.Deivid bana göre Tsl deki en vasat oyuncularından biri...( Benim görüşüm)

Universal
27.Kasım.2007, 04:54
Hmmm... O zaman bu gün Deivid bedava olsa ve bütün kulüplere sorsalar hangisi red eder?(Yabancı sınırlamasını düşünme)

Alicanfmfan
27.Kasım.2007, 04:56
Hmmm... O zaman bu gün Deivid bedava olsa ve bütün kulüplere sorsalar hangisi red eder?(Yabancı sınırlamasını düşünme)

Batuhan 2 sene önce siz degilimiydiniz Deivid futbolcumu yok gitsin vs. diyen. :)
Geçen sene Şl de takım iyi oynadı Deivid e de atmak kaldı ama bana göre iyi bir futbolcu degil..

Redrum
27.Kasım.2007, 04:57
Arkadaşlar saçmalamayın yahu. Burda Ronaldinho bence çok baskı görüyor, GSye gelsin dersem gelecek mi? Bırakın kulup menajerlerini, siz ciddiye alırmısınız bu mesajı? Onun için niçin yorumlarımızı "kötü emellerimiz(dünyayı ele geçirmek gibi)" için kullanalım? Bence art niyetli olan yorumu yapan değil, yorumu yorumlayandır. Kaldı ki etik açıdan mı yoksa dik açıdan mı söylediğini ne sen, ne ben bilebiliriz..

PesimiSTyLa
27.Kasım.2007, 04:58
yahu konuyu Deivid in futbolculuguna getirdinz tam, yok kim reddeder falan. Ben diyorum ki bir futbolcunun formayı yere atması hoş degil. Yoksa banane Fener formasından. Genel anlamda söyledim ben. Tabi anlayan anlıyor sadece (::)

Cengo
27.Kasım.2007, 05:07
Abooo Emrenin cümlesinden nasıl bir birşey cıkarabilirsin.Deivid bana göre Tsl deki en vasat oyuncularından biri...( Benim görüşüm)

Vasat mı?
İzlemediğine sayıyorum, yaşının getirdiği gençlik heyecanına sayıyorum (vakt-i zamanında biz de öyleydik), üzerine de yorum yapmıyorum.

Alicanfmfan
27.Kasım.2007, 05:09
Vasat mı?
İzlemediğine sayıyorum, yaşının getirdiği gençlik heyecanına sayıyorum (vakt-i zamanında biz de öyleydik), üzerine de yorum yapmıyorum.

Ben cevap vermiyecegim artık

Universal
27.Kasım.2007, 05:14
Batuhan 2 sene önce siz degilimiydiniz Deivid futbolcumu yok gitsin vs. diyen. :)
Geçen sene Şl de takım iyi oynadı Deivid e de atmak kaldı ama bana göre iyi bir futbolcu degil..

Bendim red etmiyorum. Ama o zaman yanlış mevkide oynatılıyordu. Sonra geldi sağ açık oynadı ve ateşleyen futbolu ile bize güzel anlar yaşattı. Onun attığı goller ile çok maç kazandık. Hakkı yenmez.

Redrum
27.Kasım.2007, 05:22
Deivid iyi bir futbolcu, ne varki bu maçta etkisini gösteremedi. Ama benim takımımda Arda böyle bişey yapsa, cezasını çeksin isterim. Sanırım Deivid'in iyi futbolcu olup olmaması formaya yapılanın saygısızlık olduğunu ve cezalandırılması gerektiğini değiştirmez.

TR.CaPTaiN
27.Kasım.2007, 05:26
Emrede yine sakatlanmis :) ben demistim bu sezon 15 mac oynarsa cok bile oynamis olur

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun MR'ı çekildi. Bu sabah antrenmanına sağ arka adellesindeki ağrı nedeniyle çıkmayan sarı lacivertli futbolcunun Acıbadem Hastanesi'nde çekilen MR'ında önemli bir sakatlığının olmadığı bildirildi.

Yıldız futbolcunun yarından itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayacağı ve hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş derbisinde oynamasında herhangi bir sakınca bulunmadığı öğrenildi.

DHA

scar face
27.Kasım.2007, 05:55
Deivid vasat oyuncuysa bırakalım gidelim...
Formayı yere atmıssa cezası verilir o da bu formayı cok seviyor özrünü de diler ama kasıtlı değildir bence yaptığı..

RaSenGan
27.Kasım.2007, 07:02
Star TV spikeri Ertem Şener, Fenerbahçe-Porto karşılaşmasını canlı olarak TV başındaki izleyenlere aktardı. Şener öyle cümleler kullandı ki... Şener'in ekran başında çıldırtan o sözlerini derledik:

Kadıköy'de enteresan şeyler oluyor gerçekten.

Direk en değerli savunma oyuncusu oldu F.Bahçe'de.

Yetişen yakalar. (Taca çıkmakta olan top için.)

Portolu savunma oyuncusu bunu yapmaz. (Güiza'nın kaçırdığı gol sonrası)

3. gole sonlarda da razıyız. Ama onlar 3 için geliyor.

Bir gözü topta bir gözü arkadaşlarında. Top arkada kaldı.

Beton gibi bir savunma yaptılar.

Yasladı Porto'yu iyice geriye, yüklendikçe yükleniyor.

Kalp atışlarını hızlandıran pozisyon.

Güiza neleri attı, neyi kaçırıyor (!)

Yenetek güzeli Kazım! İşte Kazım, işte Kazım.

Bay bayan çoluk çocuk herkes ayakta ...

En baba Kazım ekranda ... Baba Kazım ekranda.

Oyunu soğutmadılar, buza çevirdiler buza!

Hem bilekleriyle, hem de vücuduyla geçiyor.

Milliyet

Bordo61Mavi
27.Kasım.2007, 07:39
Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun MR'ı çekildi. Bu sabah antrenmanına sağ arka adellesindeki ağrı nedeniyle çıkmayan sarı lacivertli futbolcunun Acıbadem Hastanesi'nde çekilen MR'ında önemli bir sakatlığının olmadığı bildirildi.

Yıldız futbolcunun yarından itibaren takımla birlikte çalışmalara başlayacağı ve hafta sonu oynanacak olan Beşiktaş derbisinde oynamasında herhangi bir sakınca bulunmadığı öğrenildi.

DHA

Bu hafta agrisi olmus hafta sonu garanti sakatlanir :)

extensor
27.Kasım.2007, 07:42
ben maç öncesi. Emre'nin oynamasına sevinmek yerine Selçuğun oynayamamasına üzülmek gerek diye düşünüyordum. Hatta bir de deniz olmayınca oturup ağlamak gerekti.

Sanırım ne demek istediğim. Porto elini kolunu sallayıp top dolaştırırken anlaşıldı. Görmüş bulunduk Emre ve Josico'nun oluşturabileceği agressif defansif orta alanı???
Ben demiştim demeyi severim genelde ama bu sefer üzüldüm buna açıkçası

shamur1
27.Kasım.2007, 09:00
Normalde bu tarz kıyaslamaları sevmem ama..

F.Bahçe'de Selçuk,Josico,Maldonado'yu görünce ön liberoda Hüseyin Çimşir benim gözümde P.Viera..

Sezon başında geldi geliyor , imza ertelendi haberleriyle bizleri kasan Burak Yılmaz'ı da görünce alınmaması çok isabetli olmuş diyorum.

Kaçırdığı goller sonrasında her maç saç baş yoldurtan Umut ve Gökhan Ünal içinde Guiza'yı izledikten sonra derin bir oh çekiyorum.

F.Bahçe'den iki oyuncu.. Gökhan Gönül ve Uğur Boral'ın yeri apayrı.. Bu iki oyuncu bizim takımımızda olsa dinamo gibi işleyen bir takımımız olur ki zaten de en büyük sorunumuz sağ bek ve sol açık.

Ayrıca Milli Maçlar olmasa maça çıkamayacak olan bir Emre'yi transfer etmekte F.Bahçe yönetiminin üstün başarısı.. Sen git Selçuk İnan'ı transfer edeme , Burak Yılmaz ile yetin.

Josico
Emre
Burak
Guiza

takıma olan katkıları sıfır , 4 tane başarısız transferler.

Koskoca Fener Aurelio gitti diye ortasahası bitmişken , bu Aurelio bizden gideli 6,7 sene olmasına rağmen orayı Hüseyin Çimşir ile idare ediyorken gerçekten de mükemmel bir iş başarmışız.