PDA

View Full Version : Fenerbahçe - Beşiktaş [ TSL 13. Hafta ]

goosfraba
28.Kasım.2007, 18:44
http://www.hizliresim.com/2008/11/28/1742.jpg (http://www.hizliresim.com)

Bilgilendirme:

Bu yıl ki derbiler arasında en önemlisi olan iki ezeli rakip kulübün arasında geçecek olan maç yorumlarında diğer konu yorumlarına göre her zamanki kurallarımız geçerli olduğu gibi bir takım ek kurallarda söz konusudur ve dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

Spor Taraftarlığı

- Forumlarımızda tuttuğunuz takımı holiganlık derecesinde savunmak, karşı görüşe saldırgan cevaplar vererek kişileri tahrik etmek, rakip takım hakkında aşağılayıcı sözler kullanmak, alenen küfür etmek, karşılıklı münakaşalarda bulunmak veya tartışılan konuda diğer üyeyi rencide edici davranışlarda bulunmak yasaktır.

Maç Başlamadan Önceki Yorumlar

- X Kazanır, X Yener, Kazanırız, Yeneriz gibi basit yorumlar yapmak yasaktır

- Maç öncesi tahmin yapacak üyelerimiz, tahminlerini nedenlere bağlayarak ve bu tahminlerde rakip takımı küçük görücü değil objektif olmalıdır. Objektif olamayacağı düşünen üyelerimiz yorum yapmazlarsa bu başlığın gidişatı için iyi olacaktır.

Maç Başladığı Anda ki Yorumlar

- Kesinlikle maç içerisinde hakem kararlarını sorgulamak, hakemleri aşağılayıcı mesajlar atmak yasaktır.

- Herhangi bir gol, kart gibi durumlarında sadece Gol, Gooool, Kart vb. yorum içermeyen ve maç pozisyonlarını mesaj göndermeyiniz.

Maç Sonrası

- Lütfen maçı taktik analiz olarak değerlendiriniz.

- Kazandık Yendik gibi basit yorumlar silinecektir.

- Hakem kararlarına bağlayarak sonucu eleştirmek yasaktır.

Bu kararlara uymayan mesajlar silinecek ve aşırıya kaçan üyelerimize istemesekte uyarı vermek zorunda kalacağız.

eXcitinG
28.Kasım.2007, 19:55
Beşiktaş kaybederse fazLa birşey kaybetmez ama Fenerbahçe eğer kaybederse çok şeyLer değişir.

GaLatasaray ın yaptığı hataya düşmemiz gerek. Eğer rakibimiz formsuz deyip, üstüne gidersek bizde Kadıköyden fark yiyerek döneriz. Ama sabırLı ve temkinLi oynarsak Fenerbahçe yi Kadıköyde yenebiLeceğimizi düşünüyorum. ÖzeLLikLe DeLgado ve HoLosko ikiLisine bu maçta çok iş düşecek.

İyi bir derbi oLsun. Umarım kazanan biz oLuruz.

Universal
28.Kasım.2007, 20:03
Beşiktaş, bu maça açık ara favori çıkıyor. Oynadığı oyun ile ve hücum gücünün etkisi ile Fenerbahçe'den çok iyiler. Büyük ihtimallede zafere daha yakın ekip olacaklar. Ama ben Fenerbahçe taraftarı olduğum için bu ankette de Fenerbahçe'nin kazanacağını işaretledim.

Fenerbahçe takımı bana göre bu maçta kazanmaktan çok 0-0 oynaması gerekiyor. Çünkü; defansa kapandığı zaman rakibinin hücüm güçlerini yorabildiği gibi, defansıda çok iyi yapabiliyor. Birde derbi olması ekstra motivasyona sahip olmasına sebebiyet verecek. Rakibin hücüm gücünü belli bir süre yorduktan sonra top kontrolünü ele geçirip rakibe yüklenmesi gerekecek. Böylece hücüma çıkarken vereceği kontra ataklar ile rakiplerin yorgun olması Fenerbahçe'nin avantajını arttıracaktır. Fenerbahçe bu maçta hiçbir zaman diğer maçlarda olduğu gibi ilk 10-20 dakika gol aramaması gerek yoksa, Beşiktaş ekibi hızlı forvetleri ile Fenerbahçe'ye çok rahat gol atabilir.

Fenerbahçe ortasahada Selçuk ile Josico oynamasından yanayım. Bu iki şuan takımda en iyi anlaşabilen ikili. Zaten Selçuk bu maçta kesinlikle oynamak zorunda. Aurelio'dan aldığı teknikleri takımda uygulaya bilen bir isim. Zaten ileri çıktığında da rakibe tehlikeli anlar yaşatabiliyor.

Kazım Kazım mutlaka oynaması gerekiyor. Bu tarz büyük maçlara iyi konsantre olup, bireysel anlamda çok güzel işler yapabiliyor. Tabii oynadığı zaman mutlaka takım arkadaşları boşa kaçtığında ona pas vermesi gerekiyor. Porto maçında olduğu gibi boşa kaçtığında top gelmesse işimiz zor.

Semih Şentürk iyileşti ise mutlaka tek forvet olarak oynamak zorunda. Çünkü; top ayağına geldiğinde topu iyi istop edip ortasahanın hücuma gelmesini desteklemesini sağlayabiliyor. Güiza'dan daha teknik şutlar çekmeside cabası. Bu maçta Emre ile Deivid kesinlikle yedek olmalı. Daha tam hazır değiller yedekten oyuna girerek destek olmaları gerektiğini düşünüyorum.

Fenerbahçe'nin gene en büyük kozu duran toplar olacak. Özellike Rüştü'nün yan toplarda ki zaafiyeti Fenerbahçe'ye gol getirebilir.

Melekovic
28.Kasım.2007, 20:13
Maçın skoru ne olursa olsun kaliteli seyir zevki yüksek bir maç olsun.Bıktım artık kaletesiz insanı uyutan futbol izlemekten.Son iki senedir Türkiye Liginde futbol izlerken bayağı bir zorlanıyorum ve giderek izlemeyi kesmeye başladım.Dilerim centilmenlik içinde geçen unutulmaz pozisyonlarla dolu bir maç olur da bu da ligimiz için milad olur. Ama sanırım hayal gibi geliyor.Yine konuşulacaklar kim kime saldırdı kim kimi nerde kıstırdı hakem ne etti falan filan.

RaSenGan
28.Kasım.2007, 20:19
Fenerbahçe yine kaybetmez.Derbi takımı olduğu bu maçta tekrar anlaşılır.Beşiktaş'la oynadı son 8 lig maçının 6'sını kazanmış 2'sini berabere kalmış yanlış hatırlamıyorsam.Ne olursa olsun Fenerbahçe maçı vermez.Berabere biter veya Fenerbahçe kazanır.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Kasım.2007, 20:38
Kadıköy 2.Evimiz olduğu için :D

Fenerbahçe bu sezon çok kötü olduğu için,

Ve yıldızlarımız Tello,Holosko,Nobre formda olduğu için...

Beşiktaş'ım kazanır. :)

a.arıcı-11
28.Kasım.2007, 21:14
Teknik olarak Galatasaray maçının aynısı.Formda olan,daha düzgün görünen takım Fenerbahçe değil Beşiktaş.O maçla aradaki tek fark arada ezici bir üstünlük olmaması.O maçta o üstünlük Galatsaraylıları psikoljik olarak bitirmişti.3. golden sonra kalemize gelememişlerdi.Bu maçta ise işler biraz farklı.Son yıllara bakarsak yine gözel görülür bir üstünlüğümüz var.Yanılmıyosam ligde Beşiktaş'a en son yenildiğimiz maç Pancu'nun kaleye geçtiği maç.Zaten son 8 maçta 6 galibiyet 2 beraberlik almışız.Beşiktaş'ın ise son yıllar haricinde Kadıköyde galip gelmesini biliyor genelde.

Teknik olarak analiz edecek olursak;
Beşiktaş 3 lü defans ile oynayacak ve adam adama defans oynayacaktır ve bu sistemle zaten doğru dürüst top alamayan Güiza'ya top falan değmeyecektir.Fenerbahçe'nin golleri sürpriz ayaklardan gelir eğer gelirse(Lugano,Deivid gibi)

Beşiktaş'ta Holosko kötü formunu toparlıyor gibi bu maçta çok etkili olabilir.Delgado'dan iyi bir performans beklemiyorum açıkçası.Kendisi derbilerde ve deplasmanda oynayamayan birisi ne de olsa.

Zevkli bir maç olması dileğiyle.

Universal
28.Kasım.2007, 21:53
84 yıllık rekabette iki takımında galibiyet sayısı eşit. :)

PesimiSTyLa
28.Kasım.2007, 22:00
Fenerbahce kötü durumda, ortasaha, forvet hattı istikrarsız. Sadece defans bölgesi Lugano - Edu ikilisi varken güven veriyor. Kalede de sorunları var. Yalnızz bu tür maclarda taktik falan yemiyor. Oyuncuların o anki hırsı, istegi galibi belirliyor, o yüzden şu oynarsa şöyle olur; bu oynarsa böyle olur olayına girmeyecegim. Bizim için beraberlik iyi sonuç olur; umarım berabere biter :p Ama içimden 1 yada 0 bitecek gibi bir his geciyor. Basarılar iki takımada...

sakary Ali
28.Kasım.2007, 23:28
Beşiktaş kaybederse Beşiktaş birşey kaybetmez ama Fenerbahçe kaybedirse çok şeyler olur.

Beşiktaş maça daha rahat çıkacak.Fenerbahçenin Galatasaraya oluşturduğu o Kadıköy baskısını Beşiktaş pek fazla hissetmiyor.Fenerbahçe ise bence kazanamaktan baska caresi yok.Kaybederse eğer Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki puan farkı 8'e çıkmış olacak buda büyük bir fark.Ve bu mağlubiyet Fenerbahçede köklü değişikliklere neden olur.Eğer maç Fenerbahçenin alehinde devam ederse taraftarın ne tepki gösteredeği de bilinmez...

Dğer taraftardan bakarsak Ertuğrul Sağlam'ın dediği gibi Fenarbahçenin daha çok kazanma nedeni var.İşte kazanıp tekrar şampiyonluk potasına girmek kazanıp yeni bir hava yakalamak.Beşiktaş kazansa da kaybetsede bence çok birşey değişeciğini sanmıyorum.

Sonuç olarak benim tahminime göre Beşiktaşımız kazanacak.Fenerbahçe için dağılış günleri başlayacak(Aragones gitsin Guizanın bu takımda ne işi var gibi zelzenişler olacak)....

garydelgadov
28.Kasım.2007, 23:46
Kendi evimizde oynadığımız derbiyi kazanmaktan başka bir ihtimaL düşünüLemez.Nobrenin atıcağını düşünüyorum artık.Zaten fener bizi burda geçen seneki maçtan hariç 10 yıLdır yenemiyor.Fenerdeki karışıkLıkLarda bize yardım edecektir.PsikoLojik durumun aynı oLduğunu söyLeyemeyiz çünkü fb-gs maçLarı diğer derbierLe aynı oLmuyor.Haydi KartaLLar...

eXcitinG
28.Kasım.2007, 23:50
Maç Kadıköyde arkadaşım İnönüde değiL.

a.arıcı-11
29.Kasım.2007, 00:43
Yok Hayrettin abi arkadaş aklınca Fenerbahçe'yi küçümsüyor.Geçen seneki olaylı maç dediğide şu son dakikada verilmeyen golle ilgili ama 10 yıldır yenemiyor kelimesini pek çözemedim.Kadıköy'de geçen seneki maçtan önce 5 senedir yenemiyiroduk.İnönüde'ki son 3 maç zaten bizim orda neden bahsediyor merak ettim doğrusu?

Bekq
29.Kasım.2007, 00:57
Galatasaray maçı gibi olur.:D

Galatasaray favoriydi ama biz çok kötü olduğumuz halde derbi havasımıdır nedir oyuncular süper oynadılar ve kazandık.Büyük ihtimal Beşiktaş maçındada aynısı olur.

Bu arada Cem Yılmaz'ada katılıyorum.:)

2-1

bugra 1905
29.Kasım.2007, 01:17
Fenerbahçe Derbi Takımı Ve Derbilerde İyi Oynuyorlar Ben Fenerbahçenin Yeneceğini Düşünüyorum

TR.CaPTaiN
29.Kasım.2007, 02:00
Zor dönemlerde bu tip derbiler futbolcuların ve teknik heyetin imdadına yetişir.Olası bir galibiyetle geçmişteki maçlardan dolayı yapılan baskı azalır. Fenerbahçe'nin Porto maçının özrünü dilemek adına kazanacağını düşünüyorum.

Tarih Organizasyon Stat (BJK-FB)

18.09.2005 Lig BJK İnönü 1 - 2

26.02.2006 Lig FB Şükrü Saracoğlu 2 - 2

03.05.2006 Türkiye Kupası İzmir Atatürk 3 - 2

19.11.2006 Lig FB Şükrü Saracoğlu 0 - 0

11.04.2007 Türkiye Kupası BJK İnönü 1 - 0

26.04.2007 Türkiye Kupası FB Şükrü Saracoğlu 1 - 1

05.05.2007 Lig BJK İnönü 0 - 1

05.08.2007 TFF Süper Kupa Köln Rhein Energie 1 - 2

03.11.2007 Lig FB Şükrü Saracoğlu 1 - 2

29.03.2008 Lig BJK İnönü 1 - 2

AA

garydelgadov
29.Kasım.2007, 02:33
Maç Kadıköyde arkadaşım İnönüde değiL.
BiLiyorum.:)

Yok Hayrettin abi arkadaş aklınca Fenerbahçe'yi küçümsüyor.Geçen seneki olaylı maç dediğide şu son dakikada verilmeyen golle ilgili ama 10 yıldır yenemiyor kelimesini pek çözemedim.Kadıköy'de geçen seneki maçtan önce 5 senedir yenemiyiroduk.İnönüde'ki son 3 maç zaten bizim orda neden bahsediyor merak ettim doğrusu?

Hayır küçümsediğimden değiL;İnönüde size karşı oynayamadığımızı biLdiğim gibi Kadıköyde başka oynadığımızı en azından ben biLiyorum.:)
Bu tip durumLarda derbi yetişmez gibi bir durum yok.Fenerbahçe GaLatarasarayı başka bir hava sayesinde yendi,fener o gün son sırada biLe oLsa sonuç değişmeyecekti.Ancak bizim için böyLe bir durum yok.Biz formsuzken Kadıköy bİze yetişir.Son 10 yıL oLayı Lig+kupaymış.Ligde son maç hariç 6,5 maçtır yeniLmeyen bir Beşiktaş var karşınızda unutmayın.;;)

Universal
29.Kasım.2007, 02:36
İstatistik konuşacaksak boşuna yorulmayalım. İki takımda bu güne kadar oynadıkları maçlarda eşit sayıda galibiyet aldıkları için iki takımında birbirine karşı bir üstünlüğü yok.

BlackEagle19o3
29.Kasım.2007, 04:18
Fenerbahçe'ye karşı olan üstünlüğümüzü son zamanlarda kaybettik fakat ben yine de Kadıköy'deki maçlarda nedense rahat oluyorum.Fenerbahçe aslında derbileri iyi oynayan bir takım kaybedersek şaşırmam, ama kazanırsak hiç şaşırmam:DGalibiyet şanslarını da eşit olarak görüyorum.Umarım hakem hatalarının konuşulmadığı bir maç olur.Bence bu maçta Delgado yedek oturmalı.Uğur İnceman ilk 11 başlamalıdır.Ayrıca forvet hattında da ilk 11'de Bobo'yu görürsek şaşrımam:)

Varonil
29.Kasım.2007, 04:52
Bu seneki Avrupa maceramız yavaş yavaş sona erdiğine göre artık ligde üst sıralara tırmanmamız gerekiyor.Eğer Fenerbahçe de birşeyler değişecekse,kazanalım bu maçı.Alınacak Bir galibiyetle oluşacak tozpembe tabloyu tahmin edebiliyorum.Ama böyle bir tablo oluşsun istemiyorum.Umarım bu maç Fenerbahçenin çıkış maçı olur ve ligin ilk devresi bitene kadar bütün maçları kazanırız.

Adına yakışacak bir derbi olsun.Beşiktaş çok iyi bir takım.Keyifli,zevkli ve maç sonu oynanan futbolun güzelliğini konuşacağımız bir maç olması dileğiyle.

Cengo
29.Kasım.2007, 06:22
Hop oturup hop kalkacağımız bir maç olacak eminim buna, seyir zevki yüksek olur.

Mustafa Denizli hep ofansif bir anlayışı benimseyen bir hoca oldu ama deplasman için Bjk'ta alan daraltmayı, savunma yapmayı önemsemesi lazım, ofansif çıkarsa çok zorlanır ama doğru kadro ile çıkarsa maça favori çıkabilir, kazanabilir diye düşünüyorum ama Denizli olunca savunmaya pek ağırlık vermeyeceği düşüncesini de aklımdan çıkaramıyorum.

a.arıcı-11
29.Kasım.2007, 07:26
Hayır küçümsediğimden değiL;İnönüde size karşı oynayamadığımızı biLdiğim gibi Kadıköyde başka oynadığımızı en azından ben biLiyorum.:)
Bu tip durumLarda derbi yetişmez gibi bir durum yok.Fenerbahçe GaLatarasarayı başka bir hava sayesinde yendi,fener o gün son sırada biLe oLsa sonuç değişmeyecekti.Ancak bizim için böyLe bir durum yok.Biz formsuzken Kadıköy bİze yetişir.Son 10 yıL oLayı Lig+kupaymış.Ligde son maç hariç 6,5 maçtır yeniLmeyen bir Beşiktaş var karşınızda unutmayın.;;)

Seninde dediğin gibi son maç hariç.Gelenek bozulmuş yani;;)

Neyse bizim bu tarz konuşmalrımız bişey değiştirmeyecek bırakalımda sahada konuşmak için para alanlar konuşsun...

JunkChorn
29.Kasım.2007, 07:39
Bence de Galatasaray maçı öncesi hava var.Formda ve kendini bulmuş takım , artık kilit noktasına gelmiş diğer takım.O maç öncesi pek yorum yapmıyordum ama içimde Kadıköy mevzusu vardı sürekli.

Ancak bu maç için asla emin değilim.Beşiktaş iyi yada kötü oynar onu göreceğiz fakat kazanacaklar diye düşünüyorum.Oyumu beşiktaş'a verdim.Beraberlik asla süpriz olmaz hatta derbide Fenerbahçe'nin kazanmasıda süpriz olmaz fakat beklemiyorum.

Eric Cantona 7
29.Kasım.2007, 07:57
Bence Fenerbahçe nin kanatlardan hücum etmesi gerekir(Beşiktaş ın 3 lü savunma oynayacağını düşünürsek).Deivid (Kazım) ve Uğur Boral sağ iç ve sol iç gibi oynarlarsa Beşiktaş ın işini kolaylaştırırlar ama kanatlardan 2 adamla hücum ederlerse Beşiktaş ın kanatlarında tek oyuncu olduğu için ve kanat oyuncularına yeteri kadar destek verilmediği için Beşiktaş ın kanatları yol geçen hanı olur...

Fenerbahçe savunmayı önde kurarsa Lugano ve Edu gibi 2 ağır stoper süratli Holosko ve oynarsa Bobo karşısında çok zorlanırlar Nobre nin oynaması biraz daha rahatlatır onları...

Fenrbahçe savunmayı geride kurup Galatasaray maçındaki gibi kontrollü oynamalı bence ...

Gelelim benim takımım Beşiktaş'a

Fenerbahçe savunması topu oyuna iyi sokamıyor.Beşiktaş eğer önde basarsa savunma ya hata yapacak ya da uzun top kullanmaya mecbur kalacak Semih oynamaz ise bu uzun topları Güiza indiremeyeceğine göre topları Beşiktaş savunması toplayacak.Yani Beşiktaş pres yapmaya önde başlamalı tabi bu savunmayı da öne çıkarmak demek böyle olunca da savunmanın arkasına atılacak toplarda Güiza tehlike yaratabilir Güiza yı İbrahim Toraman ile tutmak akıllı bir seçenek gibi görünüyor...

Bana göre Nobre son haftalarda çok formda olsada Bobo ilk 11 de başlamalı çünkü Bobo Lugano ve Edu ya daha ters gelen bir oyuncu zaten Fenerbahçe maçlarında pek boş geçmiyor...

Umarım iyi bir maç olur.

JunkChorn
29.Kasım.2007, 12:34
Özellike Rüştü'nün yan toplarda ki zaafiyeti Fenerbahçe'ye gol getirebilir.

Batuhan bu cümleyi maçtan sonra sanırım imzana yazacaksın.
Galatasaray maçında iki duran top golü en bariz örnek.

Semih'i tek forvet oynatıp Guiza'yı kesecek kadar cesaretli olabilcek mi Aragones göreceğiz bakalım.

GeNç KaRTaL
29.Kasım.2007, 14:59
Maç öncesinde form,moral,eksikler vs. daha avantajlı olan taraf biziz gibi gözüküyor ama Mustafa hocanında dediği gibi 100 yıldır derbilerin favorisi olmadığını biliyoruz.Ki bu maç Kadıköy'de.Yani favori kavramı kesinle yok.Kim daha iyi oynarsa,daha az hata yaparsa o taraf kazanacak.Fenerbahçe'nin maça çıkacağı kadro hemen hemen belli gibi.Burada Mustafa hocanın yapacağı tercihler maçın kaderini etkileyecek diye düşünüyorum.İlk geldiğinde her maç aynı sistemle oynamayı düşünmüyorum demişti.Bu maç için umarım bir sistem düşünmüştür Fenerbahçe'yi çözmek için.Eğer Mustafa hoca takımımızı iyi yönetirse kazanabiliriz gibi geliyor.Fakat bu konudada tam emin değilim.Her şey olabilir bu maçta.3 sonucada açık bir maç,sonucu kestirmek gerçekten zor.Umarım kazanan taraf biz oluruz ve liderliği tekrardan ele geçiririz..

Deniz
29.Kasım.2007, 15:32
bu maçta ortasahalara büyük görev düşücek,beşiktaş'da sivok.fenerbahçe'de josico-maldonado-selçuk hangisi çıkarsa.orta alanda iyi oynayan kazanır.iki takımada başarılar.

RaSenGan
29.Kasım.2007, 19:05
Semih'i tek forvet oynatıp Guiza'yı kesecek kadar cesaretli olabilcek mi Aragones göreceğiz bakalım.

Semih ilk devreyi kapattı.Bu maçta ve ilerleyen maçlarda olmayacak.

JunkChorn
29.Kasım.2007, 19:20
Semih ilk devreyi kapattı.Bu maçta ve ilerleyen maçlarda olmayacak.

Bu haber yeni dünde yetişeceği yazıyordu :) Ah bu medya

scar face
29.Kasım.2007, 22:09
Kazanmamız gereken macın basında bi mac gol yemezsek macı alırız diyorum...
Beşiktaş'ın ofansif oynayacağını ve de bizim savunmamızın gömülü oynayacağını düşünüyorum.Eğer Beşiktaş kontra atak oynarsa Holosko,Tello gibi hızlı adamlar bizim yavas stoperlerimizi zorlarlar.Fakat bence Beşiktaş 3 puan için çıkacak bu da bizim işimize gelecek.Tabi kaleye nasıl gideceğiz onu kara kara düşünüyorum.Duran toplar en büyük silahımız artık Guiza gol atsın...

LaigLeNoiR
29.Kasım.2007, 23:38
Paf'lar 4-1 kazanmış.

Batuhan hat-trick yapmış.

Darısı aslar'ın başına :)

Universal
29.Kasım.2007, 23:39
Batuhan bu cümleyi maçtan sonra sanırım imzana yazacaksın.
Galatasaray maçında iki duran top golü en bariz örnek.

Semih oynamıyor.

Maçı kazanalımd, imzaya yazıp yazmamaya karar veririz. :)

KaF KeF
30.Kasım.2007, 01:18
FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan
Lugano
Edu
R.Carlos
Selçuk
Kazım
Deivid
Uğur
Alex
Guiza
BEŞİKTAŞ
Rüştü
Ekrem
İbrahim Toraman
Zapatocny
İbrahim Üzülmez
Sivok
Cisse
Holosko
Tello
Delgado
Nobre

GeNç KaRTaL
30.Kasım.2007, 01:19
İlk 11 ler belli oldu..

FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan
Lugano
Edu
R.Carlos
Selçuk
Kazım
Deivid
Uğur
Alex
Guiza

BEŞİKTAŞ
Rüştü
Ekrem
İbrahim Toraman
Zapatocny
İbrahim Üzülmez
Sivok
Cisse
Holosko
Tello
Delgado
Nobre

Aragones +2 hakkını Josico ve Maldonado'dan yana kullanmış.Açıkcası bu kadar ofansif bir kadro ile çıkacağını beklemiyordum.Deivid'i orta sahada Selçuk'un yanında düşünüyorda olabilir.Yada Alex'i..Bizde ise Mustafa hoca son haftalarda oynattığı 11'i değiştirmemiş.Bakalım nasıl etki edecek hocaların seçimleri hep beraber göreceğiz..

Bu arada paflarda 4-1 yenmişiz.Darısı asların başına..

Batuhan, F.Bahçe'yi yıktı!

PAF Ligi'nin 13. haftasında Beşiktaş, Fenerbahçe'yi deplasmanda 4-1 mağlup etti. Fenerbahçe Dereağızı Tesisleri'nde oynanan karşılaşmanın 10. ve 35. dakikalarında Batuhan Karadeniz, 17. dakikasında da Saim'in attığı gollerle Siyah-Beyazlılar, 3-0 üstünlüğü elde etti. 44. dakikada ev sahibi ekip adına Yasin'in kaydettiği golle devre 3-1 üstünlüğü ile sonuçlandı.

Siyah-beyazlılar 71. dakikada Batuhan'ın golüyle 4-1'lik üstünlüğü elde etti. 73. dakikada Fenerbahçeli Nuh ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

PAF Ligi'nde bu sonuçla Fenerbahçe 29 puanda kalırken, Beşiktaş ise puanını 25'e yükseltti.

Kaynak : DHA

Universal
30.Kasım.2007, 01:23
Tribünde az önce komik bir anons yapıldı. Lütfen tezahurat yapmayınız, sesinizi maça saklayınız. :n:

BlackEagle19o3
30.Kasım.2007, 01:37
BEŞİKTAŞ
Rüştü
İbrahim Toraman
Gökhan Zan
Zapatocny
İbrahim Üzülmez
Sivok
Cisse
Ekrem
Delgado
Serdar Özkan
Nobre

Rakibimiz tüm hücum oyuncularını ilk 11'e sürerken, biz Tello,Holosko,Bobo'yu yedek bırakıyoruz.Serdar Özkan, Gökhan Zan ilk 11... Bu maç hakkındaki beklentilerim biraz azaldı...

Universal
30.Kasım.2007, 01:38
Volkan

Gökhan-Lugano-Edu-Carlos

Selçuk

Kazım-Deivid-Uğur

Alex

Guiza

Fenerbahçe böyle bir sistem ile oynayacak. Haydi hayırlısı...

tosunpasa
30.Kasım.2007, 01:45
Çıkartılabilecek en iyi kadro çıkartılmıştır bana göre.. Umarım futbolcularda ellerinden geleni yaparlar.. Guiza yine ilerde yalnız kalacak. Kazım olsun Uğur olsun Deivid, Alex olsun hücuma sık sık katılacaklardır. Edu veya Gökhan Gönül'den gol bekliyorum bu maçta..

GeNç KaRTaL
30.Kasım.2007, 01:49
BEŞİKTAŞ
Rüştü
İbrahim Toraman
Gökhan Zan
Zapatocny
İbrahim Üzülmez
Sivok
Cisse
Ekrem
Delgado
Serdar Özkan
Nobre

Rakibimiz tüm hücum oyuncularını ilk 11'e sürerken, biz Tello,Holosko,Bobo'yu yedek bırakıyoruz.Serdar Özkan, Gökhan Zan ilk 11... Bu maç hakkındaki beklentilerim biraz azaldı...

Mustafa hoca ne yapmış böyle.:icon_confused: Herhalde Aragones'in kadroyu öğrenince böyle bir seçim yaptı.Açıkcası bu kadar defansif bir kadro ile sahada olacak olmamız pek hoşuma gitmedi.Aragones sezon başından beri oluşturduğu en ofansif kadro ile takımını sahaya sürüyor,M.Denizli'de aksine bugüne kadarki en defansif kadrosunu sahaya sürüyor.Off bakalım ne olacak.Umarım kazanırız..

PesimiSTyLa
30.Kasım.2007, 01:55
Serdar Özkan secimi radikal bir secim olmuş. Holosko sagda Carlos'u cok daha fazla zorlayabilirdi, zor durumda bırakabilirdi. Fenerbahce galibiyete yakın bana göre.

GeNç KaRTaL
30.Kasım.2007, 01:58
Serdar Özkan secimi radikal bir secim olmuş. Holosko sagda Carlos'u cok daha fazla zorlayabilirdi, zor durumda bırakabilirdi. Fenerbahce galibiyete yakın bana göre.

Tello'nun sakatlığı tam olarak geçmedi herhalde.Yoksa gerçekten çok radikal bir karar ve olası mağlubiyette en çok bu yüzden eleştirilecektir Mustafa hoca..

Onurap
30.Kasım.2007, 01:59
Beşiktaş bu kadroyla yenemez..

Deniz
30.Kasım.2007, 02:25
http://canli.sporx.com/live2/20081129_fb_bjkkkk/ maçı canlı olarak buradan takip edebilirsiniz.

El Comandante
30.Kasım.2007, 02:30
Fenerbahce 1-0 önde,golü Selcuk atti.

Rüstü ne zaman topa cikmayi ögrenecek,yine hatali bir cikis ve yine bir gol ...

Ayrica Zapo´nun sutu direkten döndü ...

Holosko bu macta nasil oynamaz ? Fbnin göbegi bos,Bjk iyi ataga cikiyor ama degerlendirecek adam yok ...

RaSenGan
30.Kasım.2007, 02:37
Gol geldi.1-1 oldu.Maçın çok heyecanlı geçeceği belli.

El Comandante
30.Kasım.2007, 02:39
Sahada 2 top vardi,birisi kaleye girdi,Bjkliler bagiriyordu goool diye :D

maNga 33
30.Kasım.2007, 02:41
çok ilginç pozisyondu :n:

Deniz
30.Kasım.2007, 02:42
maçta tempo şu ana kadar hiç düşmedi kanat mücadelesi geçiyor oyunda.

maNga 33
30.Kasım.2007, 02:44
2-1 oldu muhteşem derbi gol guiza

RaSenGan
Güiza gol atar mıydı :p 30 dakikada 3 gol.Daha çok gol olur böyle giderse.

El Comandante
Hatalar maci oluyor,Zapo Güiza´yi kacirdi.Güiza güzel bir gol atti.

Deniz
30.Kasım.2007, 02:46
Hatalar maci oluyor.haklısın.rüştü'nün hatası topa çıkamaması beşiktaş 2 golüde hatalardan yedi.

El Comandante
30.Kasım.2007, 02:48
Fenerliler Pascal Nouma icin yapilan tezahürati Güiza´ya uyarlamislar :D

2 takimin da defansi berbat,orta sahasi berbat.Orta sahayi iki takim da rahat geciyor,hemen kaleciyle karsi karsiya kaliyorlar.

Deniz
30.Kasım.2007, 02:49
Fenerliler Pascal Nouma icin yapilan tezahürati Güiza´ya uyarlamislar :D

2 takimin da defansi berbat,orta sahasi berbat.Orta sahayi iki takim da rahat geciyor,hemen kaleciyle karsi karsiya kaliyorlar.sence kim daha üstün basıyor maça.ben seyredemiyorumda.

El Comandante
30.Kasım.2007, 02:52
sence kim daha üstün basıyor maça.ben seyredemiyorumda.

Besiktas daha üstün.Fenerbahce genelde kontraatak ta tehlike yaratiyor.Besiktas´in daha cok pozisyonu var,orta alanda daha aktif bir görüntü icerisinde.Ama defansif hatalar nedeniyle 2 tane gol yedi Besiktas.

Lucas Neill
30.Kasım.2007, 02:58
Cisse kırmızı gördü

GeNç KaRTaL
30.Kasım.2007, 03:00
Bu maç bence burda biter bizim için.Çevirsin bakalım maçı çevirebiliyorsa sayın Denizli..

Burak Duran
30.Kasım.2007, 03:06
degisik bir mac besiktas oynuyor fener gol atiyor.. spikerin dedigi gibi bu macta oyundan cok hakem konusulcak herhalde

licentia
30.Kasım.2007, 03:06
Suclu Rustu bence bakin Rustu Fener'deyken Galatasaray en azindan Ali Sami Yen'deki maclari garanti aldirdi ve Besiktas orda burda Fener'i yenerdi simdi Rustu Besiktas'a gecti Fener aynisini Besiktas'a yapiyo ;) :p

Universal
30.Kasım.2007, 03:10
İki takımda birbirinden kötü oynuyor. Toplam üç golde kalecilerin ve defansın hatası yüzünden geldi. Maçtan önce demiştim Rüştü yan toplarda zaafi var diye ve zaaf ile golü yedi. Cisse'nin kırmızı kartı görmesi birbirinden kötü olan iki takım içinde Fenerbahçe'yi avantajlı konuma çevirdi. Artık Fenerbahçe'de bir zahmet şu maçı vermesin...

Hakem'i tebrik ediyorum. Bir maçı bu kadar güzel yönetir. Helal olsun. Verdikleri bütün kararlar doğru idi. Herhalde Polis'lik eğitimi sırasında aldığı dersleri sahada yansıtıyor. :)

scar face
30.Kasım.2007, 03:13
Mustafa Hocanın kadrosunu gördüğümde cok sasırdım gercekten Dede de öyle yapmıs ve hemen Josico'nun yerine Deivid'i almıs 11e...
Macta hatalar sonucu 3 gol oldu ve de Cisse atıldı gereksiz 2 noktada arkadan müdahale yaptı ve atıldı...Aragones 60.dk gibi Alex ya da Deivid'i oyundan alacaktır...

Universal
30.Kasım.2007, 03:14
Lig TV herhalde, pazartesi günkü eylemden korkmuş olacakki maç öncesinde Fenerbahçe tribününde ki şovu gösterdi. Ama anlamadığım 2bin kişi üçlü çekiyor TV'de duyuyorum. 30bin kişi İnleyen Nağmeleri söylüyor TV'de duyamıyorum.

EreN
30.Kasım.2007, 03:16
Lig TV herhalde, pazartesi günkü eylemden korkmuş olacakki maç öncesinde Fenerbahçe tribününde ki şovu gösterdi. Ama anlamadığım 2bin kişi üçlü çekiyor TV'de duyuyorum. 30bin kişi İnleyen Nağmeleri söylüyor TV'de duyamıyorum.

Beşiktaş tribünün önüne bakarsan mikrofonun nerde olduğunu göreceksin. Maç tekrarlarında SS alıp koyacağım buraya. Tribünün ortasında olması gereken mikrofon nerede(::)

garydelgadov
30.Kasım.2007, 03:18
Yahu bir kerede iki takımın maçı oLsun Lütfen!
Yah usen nasıL bir hocasın.Fener depLasmanına gidiyorsun.Her maç kötü oLduğu haLde inatLa oynattığın kontr atak topçusu HoLoskoyu oynatmıyorsun.Hiç oynatmadığın Serdarı oynatıyorsun.Bu nasıL bir mantıktır ?
Boş aLanda süper oynadığını biLdiğin TeLLoyu bu maçtamı kesiyorsun ?Peki bu nasıL bir mantıktır ?
Tüm bu duruma karşı yinede sahaya hakimiz.Topu oynayan biziz ama dünyada görüLmemiş iki goL yiyoruz.Yahu sen nasıL kornerde ön direkte adam tutmazsın.Ön direkt bomboş!DeLgado denen futboLcu orda duruyor ama ne öndirek !Ne adam tutuyor nede başka bişey.Hiç bişey yapmadan bekLiyor ceza sahasının orda.Bari ön direği boş bırakma sana çarpar beLki.Kurtarmanı geçtim zaten!
Yahu Zapo iyisin hoşsunda bir futboLcu hermaçmı kesinLikLe bir hata yapar ?Onuda affetmedi işte.Orta sahanın payı oLmadan goL yedik oLaya bakın.Gökhan Zanın ne kadar estetik oLduğunuda gördük.AsLanım ceza sahasında ayağını bir kaLdırıyor !
Bu kadar korkak bir kadro çıkarıLamaz arkadaş.İsyanda ederim kusura bakmasınLar küfürde ederim.AçıkLama yapmak koLay.Korkusuzuz gaLibiyet için geLdik demek koLay.6 kişi defansta 4 kişi iLerde oynatmakta işin cabası oLuyor.Yani buna rağmen iyi oynuyoruz işe bakın.Peki sorun nerde ?

Lucas Neill
30.Kasım.2007, 03:19
Fb kabloları kesiyo diye Bjk tribününe almışlardır mikrofonu:D

barahir
30.Kasım.2007, 04:08
Kesilen kablo mikrofonun değil, Görüntünün dü hatırlatırım..

barahir
30.Kasım.2007, 04:13
İşte bu kadar :) Yendik

RaSenGan
30.Kasım.2007, 04:13
Demiştim Fenerbahçe derbi takımı olduğu için bu maçı alır diye.Öyle de oldu.İki takımı da tebrik ederim.

EreN
30.Kasım.2007, 04:15
BJK'nin attığı 2 sayılmayan gol bariz ofsayt. İkinci yarı lakayıt oyun az kalsın puanlara malolacaktı.

wolfson
30.Kasım.2007, 04:17
Hakem bence bugün iyi değildi.O kırmızı kart oldukça saçma tamam 2 sarı kart doğru olabilir ama ilk sarı kart kesinlikle yanlış...

MeMo
30.Kasım.2007, 04:20
Hakem bence bugün iyi değildi.O kırmızı kart oldukça saçma tamam 2 sarı kart doğru olabilir ama ilk sarı kart kesinlikle yanlış...

1 sarı kart yanlış ve hakem iyi değildi? Bence yanlış düşünüyorsun.

PesimiSTyLa
30.Kasım.2007, 04:20
Fener kötü oynadı ama 3 puanı aldı. Holosko ile baslamamasının bedelini ödedi Denizli. Holosko topu her aldığında zor durumda bıraktı Fenerbahce defansını. Golü de attı ama net ofsayttı. Berabere bitmesini istiyordum; olmadı. Beraberlik olmazsa Fener kazansın diyordum, Fener kazandı :) Tebrikler...

EreN
30.Kasım.2007, 04:22

Beşiktaş çok kaçırdı ama fenerbahçeninde kaçırdığı çok fazla gol var. Sonuç olarak 3 puanı biz aldık. Sarı kartlar ise cisse konusunda tamamen doğru. İlk sarı kartta aktif atağa kalkan oyuncuyu arkadan müdehale ederken yere düşürüyorsun. İkinci pozisyonu tartışmaya bile açmaya gerek yok.

Addolorato
30.Kasım.2007, 04:22
Mustafa Denizli Bobo-Tello-Holosko'yu yedek bırakarak lafta olmasada sahada 1 puan için oynayacağını gösterdi. Fakat Fenerbahçe fazla presle başlamadı maça , sonra artık klasikleşmiş bir şekilde selçuk'un kornerden kafayla attığı golle öne geçti. Bu dakikadan sonra Beşiktaş biraz hareketlendi ve Rüştü'nün güzel degajında adamını kaçıran Edu Yüzünden Ekrem Çok Güzel bir pas çıkardı ve bomboş nobre attı golü. Aslında Mustafa Denizli defansif kadro süreceğim diye bir anlamda sivok-zapo ikilisini bozarak defansın dengesinide bozmuş oldu ve Güiza'nın golünde o topu gökhanda zapo'da izledi. Bu arada Cisse'nin ilk sarı kartı bence yanlış ama 2. kart gayet doğru. Fenerbahçeyi tebrik ederim Fakat Şu Tribüne bir ceza verilmesi gerek maç boyunca sürekli sahaya top attılar.

Universal
30.Kasım.2007, 04:23
Gelenek mi oldu ne, son üç maçıda 2-1 kazandık. :)

Fenerbahçe bu kadar kötü olmasına rağmen bu maçta hiç bulamadığı pozisyonları buldu. Takımda ki bencillik yüzünden harcadık. Kazım'a verilmeyen toplar. Kazım'ın başkalarına vermediği toplar Fenerbahçe'yi belki yakabilirdi.

Hakem bugün mükkemmel bir maç yönetti. Kendisini tebrik ediyorum.

Fenerbahçe bugün kazandı ise Mustafa Denizli sayesinde. Aynı şekilde Beşiktaş kaybetti ise Mustafa Denizli sayesinde...

KaF KeF
Böyle rezil ve Korkak futbol olmaz..Bjk 1o kişi kalmasa biraz akıllı oynasa yenilebilirdik..Hakem 1-2 pozisyon dışında iyiydi..Derbilerin Takımı Olduğumuzu zorda olsa gösterdik ..

wolfson
1 sarı kart yanlış ve Fenerbahçe forması giyse daha iyi?Fanatiklik dicem rakip Galatasaray değil Beşiktaş :icon_biggrin:
Arkadaşım bu benim görüşüm ama ilk sarı kart bence kesinlikle yanlış tamam hadi gösterdin 2. sarı kartı gösterirken tereddüt etmeliydi.Bu takımla alakalı değilllll hemen fanatikliğe geçme!!!

LaigLeNoiR
30.Kasım.2007, 04:24
Tüm Fenerbahçeli arkadaşları tebrik ediyorum.

Maçı izleyenler zaten neyin ne olduğunu görmüştür maçı anlatmaya gerek yok :)

El Comandante
30.Kasım.2007, 04:24
Bu yenilginin bas kahramanlari Rüstü ve Mustafa Denizlidir bana göre.
Rüstü yillardir hep ayni hatalari yapiyor,yine 2 kere bosa cikti ve Bjk golleri kalesinde gördü.

Mustafa Denizli ise cok sacma,korkak bir taktikle takimini sahaya sürdü.Takiminin maci kazanmasi icin en ufak bir müdahalede bulunmadi,oyun kötü gidiyor ama sen gidip son 20 dakikada ölümcül degisiklikleri yapiyorsun.Cok yanlis secimler yapti Mustafa Denizli bugün.

Holosko,Bobo,Tello(sakatligi yoksa),Ugur inceman gibi isimler ilk 11de maca baslamalilardi.Gökhan Zan,Ekrem,Serdar Özkan tercihleri yanlisti.
Besiktas´in ileride top yapacak oyuncusu yoktu,Delgado yanliz kaldi,Ekrem Dag sadece kostu asistini saymazsak.Eger Besiktas düzgün bir taktikle maca ciksaydi sansi daha fazla olurdu.Nitekim bugün iyi oynayan taraf Besiktas´ti ama defansif,bireysel hatalar sonucu cok önemli bir 3 puani kaybettiler.

Fenerbahce ise cesur ama bir okadar da riskli bir taktikle maca basladi.Nitekim de mac boyunca orta sahanin bos kaldigini gördük,Besiktas ileride top yapabilen oyunculari oynatsaydi ele gecirilen sanslari kullanabilirdi.
Fenerbahce macin 2.yarisinda cok laubali oynadi,anlamsiz sutlar,kacirilan goller,paslasma hatalari,son dakikalardaki gereksiz baski az daha maci veriyordu Fenerbahce.
Güiza attigi golün disinda cok kötü bir performans sergiledi.Sanki Bjk 2.yari 11 kisi gibi oynuyordu,Güiza Bjk defansina yardim ediyor gibiydi.Mac boyunca sayisiz pozisyonlardan yararlanamadi,takimini büyük baski altina soktu.

Aragones´in Alexi bitirme planlari var galiba,gercekten anlamsiz isler pesinde Aragones.Alex mac boyunca cok etkisizdi,Deivid´ten Alex olusturmaya calisiyor ama elinde senin Alex var,neden onu harciyorsun ki ?

2 takim da cok fazla top kaybiyla oynadi,oyunun kalitesini düsürdü bu ama yine de zevkli bir mac oldu.

Nitekim zevkli ama hatalarin ön planda oldugu bir mac oldu.Besiktas zirve yolunda agir bir darbe aldi,Fenerbahce ise cok önemli bir 3 puanin sahibi oldu.Tebrikler ...

El Barto
30.Kasım.2007, 04:27
Kazansaydık iyi olacaktı ama kaybettik napalım dünyanın sonu değil. :) Ama 2. yarı 10 kişi oynamamıza rağmen başabaş bir mücadele vermiş oyuncular. Hepsini tebrik etmek lazım.

Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz.

Universal
30.Kasım.2007, 04:29
Kazansaydık iyi olacaktı ama kaybettik napalım dünyanın sonu değil. :) Ama 2. yarı 10 kişi oynamamıza rağmen başabaş bir mücadele vermiş oyuncular. Hepsini tebrik etmek lazım.

Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz.

Başa baş diyorsunda, Fenerbahçe'nin bulduğu pozisyonlar pres yaptığı zaman Beşiktaş'ın kendi alanından çıkışı olmadı. Fenerbahçe eğer bitiricilikte başarılı olsaydı maç farka gidebilirdi. Kendi kendimiz orada yaktık. İlerde oynayanlar şutlarında etkili olamadı ve bencilliğimiz bitirdi. Beşiktaş'ın başabaş oynadığını düşünmüyorum.

Addolorato
30.Kasım.2007, 04:32
Özellikle 2. Yarıda Deivid'in bir şutu vardı İnter Maçındaki Gibiydi Valla Gol Olsa 2008'in En Güzel Gollerinden Biri Olurdu :)

LaigLeNoiR
30.Kasım.2007, 04:36
Özellikle 2. Yarıda Deivid'in bir şutu vardı İnter Maçındaki Gibiydi Valla Gol Olsa 2008'in En Güzel Gollerinden Biri Olurdu :)

Gerçekten müthiş 3 posizyondu ard arda.

Önce hakemin topu kapması ve sağ kanada pası daha sonra Deivid'in müthiş vole'si ve en son da Rüştü'nün çıkarışı :)

I3esiktas
30.Kasım.2007, 04:39
Maça çok iyi basladık Ama klasık fenerbahçe golü duran top ve gol. Golü yedikten sonra baskıyı arttırdık ve skoru esitledık. 2. goLü ararken tek topda kalemızde gol gördük. baskıLarımızı arttırırken çok gereksiz bir kırmızı kart gorduk 2. sarı kart haklı olabilir ama 1. sarı kart böyle bisey olamaz yani ayıp bu pozisyona sarı kart veren hakem maçlardaki daha sert pozisyona nie kart göstermez ilginç durum. 2. Yarıdaki oyunumuzun ilk yarıdaki oyunla iligis yoktu. sen 10 kisi oynuyosun dk 70 Rakip takım 2 oyuncu degisikligi yapmıs ve sen daha kulübende duruyosun.
Maçın skoru böle bitmemesi Lazımdı 10 kisi oynamamıza Ragmen maç ortadaydı. ZorLa Feneri üst sıralara çıkardılar yani.

Memedov
30.Kasım.2007, 04:40
Fenerbahçe derbilerin takımı olduğunu gösterdi, Beşiktaş takımı 10 kişi kalmalarına rağmen iyi oynadı gol aradı tebrik ediyorum.

Hakemlere gelecek olursam; orta hakem Genel olarak maçı iyi yönetti. yan hakemler ofsaytları iyi süzdüler helal olsun. (bence) kırmızı kart biraz ağırdı. orta hakemin tek hatası buydu.

Lig çok çekişmeli bir hál aldı, umarım sezon sonuna kadar ligin heyecanı devam eder.

Zevkli ve çekişmeli bir maç izlettikleri için iki takımada teşekkür ederim.

tosunpasa
30.Kasım.2007, 04:42
Guiza golü attı ama yine bir sürü pozisyonu harcadı, Carlos'un soldan indirdiği topta bomboş kalede topun bacak arasından geçmesi, ikinci yarıda yine Carlos'un direkten dönen topunu tamamlayamaması v.s v.s.. Bir türlü ısınamıyorum Guiza'ya. Kezman gol kaçırsa bile hırsıyla kapatıyordu bu açığını. Guiza'da bunu göremiyorum. Birde bu adamın İspanya Liginde gol kralı olduğunu düşünürsek vay anasını sayın seyirciler...

Universal
30.Kasım.2007, 04:45
Gerçekten müthiş 3 posizyondu ard arda.

Önce hakemin topu kapması ve sağ kanada pası daha sonra Deivid'in müthiş vole'si ve en son da Rüştü'nün çıkarışı :)

Hakem bugün iki takımda böyle yakacaktı. İlk yarıda Fenerbahçe çıkarken top hakeme çarptı, Serdar Özkan pozisyon yakaladı ve az farkla kaçırdı. Aynısnı Fenerbahçe'de yakaladı.

Deivid'in şutu bu arada mükkemmeldi. :)

garydelgadov
30.Kasım.2007, 04:46
Maçı kazanmak için hiçbir şey yapmadan kazandınız.İşte bu tebriği hakeden bir oLay...
Maça çok iyi başLadık.Ekrem ve Serdar çok iyi tehLikeLer yarattıLar.Ama öyLe bir goL yedikki dünyada eşi yok.Kornerde ön direkte kimse oLmazmı yahu ?
Rüştünün hatası feLan değiL,tamamen ön direkteki boşLuktan doLayıydı.
İkinci goLe kaarda ezdik.Ama böyLe bir goL nasıL oLabiLir yahu ?O degaj orta sahadan nasıL geçer ?Hadi geçti Zapo nasıL müdaheLe edemezsin ona ?
Sonra komik bir iLk sarı karttan sonra geLen kırmızı kart.NormaLde bu kartın bize zararı yoktu.Çünkü fenerde Alex,Deivid ve Kazım meteLiksiz eLeman roLündeydiLer.Ancak Alexin çıkması orta sahayı kuvvetLendirdi.Biz ikinci yarı yine oynadık.Cissenin buLunduğu böLge boş oLunca kontraya döndü fener.Düşünün öndesiniz rakibiniz 10 kişi ve haLa kontra oynuyorsunuz.Bu fenerin kötüLüğü değiL bizim oyunumuz.Sonra oLay kontradanda çıkmaya başLadı.Fener 11 kişi maç izLedi.Bizde tek forvet arkada DeLgado iLeri gitmeye çaLıştık.
Gökhan Zanın haLa antrenmana aLınmasına söyLeyecek Lafım kaLmadı artık.Yahu boş kaLe top ayağında pas atıyor rakibe yahu.FutboLcumu bu ?
Biz kazanmak için her şeyi yapan bir takıma ve kazanmak için hiçbir şey yapmayan bir rakibe rağmen gaLibiyetten ettiğin için minnettarım sana DenizLi....

Bekq
30.Kasım.2007, 04:46
Arkadaşlar arka sayfada bazı mesajlar gördüm ve çok şaşırdım.

"Beşiktaş oynuyor,Fenerbahçe atıyormuş."

Hadi canım?Biz ayrı maçlarmı seyrettik arkadaşlar?Güiza'nın,Kazım'ın,Uğur'un kaçırdıklarını görmedinizmi?Heleki Deivid'in yarım volesi.Eğer gol olsa İnter maçındakinden daha güzel gol olacaktı.

Bizde nasıl Volkan Demirel bir dezavantaj ise Beşiktaş'tada Gökhan Zan.Allah aşkına o adam neler yaptı yahu ve hala milli takımda.Nasıl oluyorsa anlamıyorum bunu?

Maçın sonucu daha farklı olabilirdi.Ama çok kaçırdık.Fenerbahçe derbilerde bir başka oynuyor.:)

Derbikatör Aragones.:D:D

Universal
30.Kasım.2007, 04:48
Rüştünün hatası feLan değiL,tamamen ön direkteki boşLuktan doLayıydı.

Rüştü'nün hatası değil miydi? Rüştü boşa çıktı. İlk hata bu. İkinci hata ise ön direkt'e oyuncu kaleci koyar. Yani Rüştü ihtiyaç duysaydı oraya birisini getirirdi.

BlackEagle19o3
30.Kasım.2007, 04:50
Kırmızı kart çok ağırdı.Özellikle de ilk sarı....Bünyamin Gezer hiç uyarmadan 2 sarı kart çıkardı.Sarı kart olan bir adama az da olsa müsamaa gösterilmez mi :S

10 kişi oynamamıza rağmen iyi oynadık, Delgado böyle maçları iyi oynuyor.Mustafa Denizli'nin taktiksel hataları ve yanlış kadro seçimi, Cisse'nin gereksiz kartı ve biraz da şanssızlık bize maç kaybettirdi.Sağlık olsun.Şampiyonluk inancım bir gram bile eksilmedi...

Bu arada iki golde de Rüştü hatalı bana göre.

a.arıcı-11
30.Kasım.2007, 04:51
Bizim kadroyu gördüğümmde orta saha bomboş göbekten Delgado paslaşacak birini bulursa ortalığı yıkar geçer dedim sonra Beşiktaş'ın kadroyu gördüm ve bu sefer biz bu maçı elimizi kolumuzu sallaya sallaya alırız dedim.Ben hayatımda böyle kadro görmedim.Kadroda asıl mevkisi stoper olan 4 tane futbolcu vardı Beşiktaş'ta(Toraman,Gökhan,Zapo,Sivok)Zaten Gökhan Zan'ı görür görmez direk Güiza bile gol atar bu maçta dedim.:D

Maç içinde ise hemen hemen her ceza sahasına düşen topumuz tehlike yarattı.Güiza ise bir tane %100 bir tane de karşı karşıya kaçırdı yine saç baş yoldurdu.Ama attığı golü de bu ligde kimsenin atamayacağını hatta kendisininde bir daha atamayacağını düşünüyorum.:D:D

İkinci yarıda Cisse'nin de atılmasıyla 2-4-1-2 oynayan Beşiktaş'ın üzerine gittiğimiz her atakta pozisyona girdik ama lakayıtlık,maçı ve rakibi ciddiye almayarak farka gidecek golleri bulamadık.

Hakem içinse kendisini hiç sevmem ama bu gün hakkaten iyi maç yönetti.Tebrikler Bünyamin Gezer...

Maçtan önce Kadıköy'se sroun yok her halükarda alırız diyenlerede istatistiğin değil futbolun taktik,teknik ile oynandığını gösterdi Fenerbahçe...

Tebrikler Fenerbahçe!!!

garydelgadov
30.Kasım.2007, 04:54
İbob demekki aynı maçı izLememişiz.O pozisyonLarın hepsi Gökhanın vurduğu size çarpan topLarLa oLuşan veya iLerde Serdarın yiyip size verdiği topLarLa oLuyor.Kontra goL pozisyonLarıyLa iyimi oynamış oLuyorsun ?

Bekq
30.Kasım.2007, 04:57
Kırmızı kart çok ağırdı.Özellikle de ilk sarı....Bünyamin Gezer hiç uyarmadan 2 sarı kart çıkardı.Sarı kart olan bir adama az da olsa müsamaa gösterilmez mi :S

10 kişi oynamamıza rağmen iyi oynadık, Delgado böyle maçları iyi oynuyor.Mustafa Denizli'nin taktiksel hataları ve yanlış kadro seçimi, Cisse'nin gereksiz kartı ve biraz da şanssızlık bize maç kaybettirdi.Sağlık olsun.Şampiyonluk inancım bir gram bile eksilmedi...

Bu arada iki golde de Rüştü hatalı bana göre.
Bence 2.Golde Rüştü'nün bir hatası yok.Güiza klasını konuşturdum.Ayrıca Mustafa Denizli Sol Kanatta tel tel dökülen Ekrem'i dakika 84'te çıkardı.Bence Dk 60'ta falan çıkarması lazımdı.

a.arıcı-11
30.Kasım.2007, 04:58
İbob demekki aynı maçı izLememişiz.O pozisyonLarın hepsi Gökhanın vurduğu size çarpan topLarLa oLuşan veya iLerde Serdarın yiyip size verdiği topLarLa oLuyor.Kontra goL pozisyonLarıyLa iyimi oynamış oLuyorsun ?
Beşiktaş ikinici yarı iyi oynamadı sadece topla oynadı.Ofsayt olmayan bir pozisyonu varmıydı adam gibi organize bir şekilde?Cevap:Yok

Eğer Fenerbahçe biraz daha karekterli oynayıp pres yapsaydı Beşiktaş böyle oynayamazdı.Serdar Özkan topu nasıl yiyiordu baskıyı görünce yiyordu.Etrafında kimse olmadan top yiyecek kadar kazma bir adam değil sonuçta.Bu gün dediğim gibi ikici yarı 20 dk baskı yapsaydık çok daha rahat bir maç olurdu.

garydelgadov
30.Kasım.2007, 05:01
Ekreme teL teL döküLdü diyorsunya yorum yok bu konuya.:icon_biggrin:

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 05:02
Guiza yine boş kaleye kaçırmıs dogru mu ? :zuhaha

MeMo
30.Kasım.2007, 05:03
Guiza yine boş kaleye kaçırmıs dogru mu ? :zuhaha

Evet kaçırdı bir de gol attı.Ama sen buraya yazıp :zuhaha koyup ne yapmak istediğini anlayamadım.

Universal
30.Kasım.2007, 05:04
Alex, gribal enfeksiyon geçirmesine rağmen bu maçta oynamış. O yüzden oyundan alınmış.

Beşiktaş iyi oynayan diyenler, eğer bir takım iyi oynuyorsa savunmada bu pozisyonları vermez. Sadece hücuma bakarak konuşmamak lazım. Selçuk'un attığı pozisyonları hep çalışmılar. Çalıştıkları yerden gol yiyen takım iyi değildir.

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 05:05
Merak ettim ve sordum.Başka bi amacım olamaz..

garydelgadov
30.Kasım.2007, 05:06
Alex, gribal enfeksiyon geçirmesine rağmen bu maçta oynamış. O yüzden oyundan alınmış.

Beşiktaş iyi oynayan diyenler, eğer bir takım iyi oynuyorsa savunmada bu pozisyonları vermez. Sadece hücuma bakarak konuşmamak lazım. Selçuk'un attığı pozisyonları hep çalışmılar. Çalıştıkları yerden gol yiyen takım iyi değildir.

Hocam biz iyi oynadık ama kazanmamızı istemeyen bir adam vardı.Sizce kimdi ?Herkese soruyorum sizce kimdi bizim kazanmamıza engeL oLan fuLL fenere çaLışan ?

LaigLeNoiR
30.Kasım.2007, 05:09
Ekrem'e laf eden adamın maçı izlediğinden şüphe ederim.

Beşiktaş'ın en iyi oyuncusuydu bence.

Universal
30.Kasım.2007, 05:09
Hocam biz iyi oynadık ama kazanmamızı istemeyen bir adam vardı.Sizce kimdi ?Herkese soruyorum sizce kimdi bizim kazanmamıza engeL oLan fuLL fenere çaLışan ?

Nerede iyidiniz? Defansda verdiğiniz pozisyonları kimse vermez. Eskişehire'e karşı 10 kişi oynadık bu pozisyonları vermediler. Beşiktaş bugün berbattı. Tabii Fenerbahçe'de berbattı.

sakary Ali
30.Kasım.2007, 05:12
Maçın en iyisi Ekrem di berkay yapma ya:D

garydelgadov
30.Kasım.2007, 05:12
Bana sorumun cevabını verirmisin ?

Bekq
30.Kasım.2007, 05:15
Tüm pozisyonlarınız Ofsayttı.Bumu futbol?En fazla Ofsaytta kalan iyimi oynamış oluyor?

Ekreme teL teL döküLdü diyorsunya yorum yok bu konuya.:icon_biggrin:
Yorum yok tabii.Ben maçı 90 dk izledim.Birde evde Özetine baktım.Bir kere bile Ekrem'in ayağında değildi top.Ekrem'i maçın en iyisi yapanlara BÜYÜK BİR ALKIŞ İSTİYORUM.:icon_biggrin::icon_biggrin:

Addolorato
30.Kasım.2007, 05:16
Bana sorumun cevabını verirmisin ?

Rüştü Reçber :icon_biggrin:

KaF KeF
30.Kasım.2007, 05:18
Denizlidir kesin..

garydelgadov
30.Kasım.2007, 05:20
Sorumun cevabı Mustafa DenizLi.YazıkLar oLsun seni BeşiktaşLı yapan vaziyete...
Bu konu iyi oLdu ya.Bazı şeyLeri öğrenmiş oLduk.Demek top bir kere biLe Ekremde değiLmiş ha.AnLadım hocam saoL.

LaigLeNoiR
30.Kasım.2007, 05:20
Yorum yok tabii.Ben maçı 90 dk izledim.Birde evde Özetine baktım.Bir kere bile Ekrem'in ayağında değildi top.Ekrem'i maçın en iyisi yapanlara BÜYÜK BİR ALKIŞ İSTİYORUM.:icon_biggrin::icon_biggrin:

Ben de maçı izlediği halde Ekrem'i göremeyen ibob'a kucak dolusu alkış istiyorum :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
garydelgadov ;

Senin gibi bir Beşiktaş'lı olduğu için gerçekten üzülüyorum ya.Bu kadar olmaz artık.2 Maç önce Sağlam'a şimdi de Denizli'ye sallıyorsun.

Bravo heralde seni T.Direktör yapana kadar her gelene böyle yapacaksın :)

garydelgadov
30.Kasım.2007, 05:26
Yahu hocam insaf et.Bu adamın şuanda övüLecek bir yanını göster bize.Gerçekten hiç kötü konuşmadım bu adama.Ama bu kadarı fazLa.Yahu futboLcu demeye diLim varmayacak Edu varken o defansta HoLosko gibi yırtıcı bir adamı oynatmıyor.3 puan aLmaya geLdik deyip çift önLibero oynatarak taraftarLa daLga geçiyor.70 küsürde değişikLik yapıyor.El insaf bu adamı bana nasıL savunacaksın ?

KaF KeF
30.Kasım.2007, 05:29
Ezeli rekabette Fenerbahçe Beşiktaş’ı geçti
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 13. haftasında, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Beşiktaş'ı 2-1 yenerek, ezeli rekabetteki galibiyet sayısında rakibinin önüne geçti. İki takım arasında bugün gerçekleşen 321. randevuda Fenerbahçe 119. galibiyetini alırken, Beşiktaş ise 118 galibiyette kaldı. İki ekip arasındaki 84 karşılaşmada ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamamıştı. Ezeli rekabette bugüne kadar Fenerbahçe'nin toplam 434 golüne, Beşiktaş 404 golle karşılık verebildi.

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 05:32
Maçın özetini nerede izleyebilirim arkadaşlar ve saat kaçta ?

Addolorato
30.Kasım.2007, 05:35
NTVSpor'da mutlaka bulursun Alican.

El Barto
30.Kasım.2007, 05:35
Yalnız Sivok'un ofsayt diye iptal edilen golü ofsayt değil. Sivok ofsaytta ama top rakipten geliyor.

DenizlispoR
30.Kasım.2007, 05:37
Yalnız Sivok'un ofsayt diye iptal edilen golü ofsayt değil. Sivok ofsaytta ama top rakipten geliyor.
Emre abinin dediği doğru.

Universal
30.Kasım.2007, 05:39
Top rakipten gelmiyor. Top rakibe çarpıp geliyor... Zaten orta açarken ofsayt kaldırılıyor...

El Barto
30.Kasım.2007, 05:43
Şimdi kuralları bu sene ofsayt için yenilediler ve top ofsayttaki oyuncuya deymeden bayrak kaldırmıyor yan hakemler. Top rakibe çarpıp geliyor işte. Rakibe çarpmasa zaten Sivok'a değil Delgado'ya gidecek. Bana öyle geldi en azından ben öyle gördüm öyle yorumladım sadece benim fikrimdir.

Universal
30.Kasım.2007, 05:46
Şimdi kuralları bu sene ofsayt için yenilediler ve top ofsayttaki oyuncuya deymeden bayrak kaldırmıyor yan hakemler. Top rakibe çarpıp geliyor işte. Rakibe çarpmasa zaten Sivok'a değil Delgado'ya gidecek. Bana öyle geldi en azından ben öyle gördüm öyle yorumladım sadece benim fikrimdir.

İyide Fenerbahçe'li futbolculara top değdikten sonra arka tarafta sadece Sivok var yani o top Delgado'ya atılsa hiçbir Fenerbahçe'li ye değemez. Çünkü; Fenerbahçe'lielr arkada kalıyor. Sivok'a çarpıp gelen gol çarpmadan dolayı ofsayt bozulmaz. Zaten fikrine birşey demedim Emre abi. =) (::)

El Barto
30.Kasım.2007, 05:48
Yalnız Cisse'ye cart diye kartları çıkaran hakemin Lugano'ya kart çıkarmaya yüreği yetmemiş anlaşılan. ;) Geçen haftada kartlık bir hareketi es geçilmişti sanırım o kartı görse idi bu hafta oynamıyor olacaktı... Neyse bu 3 sarı kartla bitirir artık sezonu Lugano bu hakemlerle... ;)

İyide Fenerbahçe'li futbolculara top değdikten sonra arka tarafta sadece Sivok var yani o top Delgado'ya atılsa hiçbir Fenerbahçe'li ye değemez. Çünkü; Fenerbahçe'lielr arkada kalıyor. Sivok'a çarpıp gelen gol çarpmadan dolayı ofsayt bozulmaz.

Top zaten birine atılmak amaçlı bir yere yollanmıyor Batuhan. Nobre topa vurmaya çalışıyor, vuruyorda top Delgado'ya doğru giderken Fenerbaheli oyunculardan Sivok'un önüne düşüyor.

Rsa
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac1.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac2.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac3.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac4.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac5.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac6.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac7.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac8.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac9.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac10.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac11.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac12.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac13.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-11-29_bjkmac14.jpg

barahir
O pozisyonu mu tartışıyosunuz?.. Yapmayın beyler KABAK gibi ofsayt yahu?

El Barto
30.Kasım.2007, 05:51
Holosko'nunki evet ama Sivok'un attığı gol ofsayt değil bence.

anilton
30.Kasım.2007, 05:51
Maça iyi başladık,daha tehlikeli gelen takım bizdik.Özellikle Ekrem'in kullandığı sol kulvardan.Derken korner oldu ve içimden Selçuk gol atabilir diye geçirirken top çoktan ağlarla buluşmuştu.Yine baskılı oyunumuzu sürdürdük,topla daha çok oynayan bizdik,oyunun kontrolü bizdeydi.F.Bahçe daha çok kontradan pozisyon arıyordu.Nitekim yine Ekrem'in seken topa çok iyi koşusu ve asistiyle beraberliği yakaladık.Ama yine bir kontradan Zapo ve G.Zan'ın izlemesiyle hakkını vermek lazım Guiza'nın mükemmel bitiriciliğiyle tekrar mağlup duruma düştük.Guiza bugün etkili gözüktü.Bunun en önemli sebebide Guiza'nın kontra futboluna yatkın olmasıydı.Çünkü Guiza çok süratli olmasa bile çok iyi koşular yapan ve arkaya sarkarken sprint zamanlamsını çok iyi ayarlayan bir forvet.Bu yüzden bir çok pozisyona girdi...

Ben oynanan futboldan son derece memnunum.10 kişiyken bile ezilmedik,topla oynadık,ileriye çok adamla çıktık ve pozisyonlar bulduk.Eğer eksilmeseydik galibiyetten emindim.F.Bahçe'nin en zayıf olduğu alandan yani orta sahadan bir adamımızın eksilmesi ve sol kanatta çok etkili oynayan Ekrem'in onun yerine geçmek zorunda kalmasıyla bütün planlarımız alt üst oldu.Ben Cisse'nin gördüğü iki kartında ağır olduğu görüşündeyim.Bu hareketler sarı kartsa her maçta rahat beş kırmızı çıkar.Çok geriye gitmeye gerek yok geçen hafta oynanan Eskişehir maçında rahat 5 kırmızı kart çıkardı mesela.Cisse'nin bu faullerine hiç tereddütsüz kart çıkarıpta Lugano'nun Nobre'yi arkadan çelme ile indirmesini es geçmesini hazmedemiyorum.Ve ya G.Gönül'ün Delgado'nun bileğini ezmesini.Bunlarda standart yakalayamazsan hiç bir zaman iyi hakem olamazsın...

Tebrikler Beşiktaş'ım...

Tebrikler F.Bahçe...

demirhanmurat38
30.Kasım.2007, 05:53
Holosko'nunki evet ama Sivok'un attığı gol ofsayt değil bence.

o gol de açık şekilde ofsayt. tekrarında belli oluyor.

El Barto
30.Kasım.2007, 05:55
o gol de açık şekilde ofsayt. tekrarında belli oluyor.

Ben aynı fikirde değilim.

demirhanmurat38
30.Kasım.2007, 05:57
Ben aynı fikirde değilim.

görüşüne saygı duyuyorum ama fotoğrafı bulabilirsem daha net bi sonuca ulaşabiliriz...

scar face
30.Kasım.2007, 05:58
Cisse'nin ilk kartında dikkat çekici bi nokta var ilk pozisyonda Alex'i indiriyor,hakem avantaja bırakıyor sonra Uğur'u çekiyor...ve kart geliyor zaten herkesin aklında bu pozisyon var ikinci kart için söylenen yoktur kanımca...
Maça gelince zor bi durumdayken yine kazandık :)
Kötü oynadık kabul ediyoruz ama bu tür maclarda kötü oynayınca bile kazanmak hos...
Deivid ne vurdu ama öyle keske gol olsaydı dedim her izlediğimde...

El Barto
30.Kasım.2007, 05:58
Hayır Sivok kaleye en yakın oyuncu tamam onda hem fikirim ama top Fenerbahçeli oyunculardan geldiği için ofsayt değil diyorum.

anilton
30.Kasım.2007, 06:01
Sivok'un pozisyonunu tartışmaya gerek yok.Açık ofsayt...

El Barto
30.Kasım.2007, 06:02
Bence değil.

demirhanmurat38
30.Kasım.2007, 06:02
Hayır Sivok kaleye en yakın oyuncu tamam onda hem fikirim ama top Fenerbahçeli oyunculardan geldiği için ofsayt değil diyorum.

ona dikkat etmedim tam ama sanki nobre'nin topuğundan geliyordu top...

JunkChorn
30.Kasım.2007, 06:10
Yahu Emre abi yapma gözünü seveyim top Sivok'a atılırken Sivok ofsaytta mı evet.Olay burda biter isterse iki kişiye çarpsın bu kadar nettir gözünü seviyim sen bari yapma.Lütfen bir hakem/yorumcu izleyip gör.

El Barto
30.Kasım.2007, 06:14
Hakem yorumcu falan izlemeye gerek yok Oğulcan. Ben kendi fikrimi söylüyorum doğrudur yanlıştır ama ben böyle olduğu kanısındayım. Bu arada top Sivok'a atılmıyor Fenerbahçeli oyuncuya çarptığı için Sivok'un önüne düşüyor.

anilton
30.Kasım.2007, 06:17
Hakem yorumcu falan izlemeye gerek yok Oğulcan. Ben kendi fikrimi söylüyorum doğrudur yanlıştır ama ben böyle olduğu kanısındayım. Bu arada top Sivok'a atılmıyor Fenerbahçeli oyuncuya çarptığı için Sivok'un önüne düşüyor.

Şöyle düşün Sivok yine aynı yerde olsun,Nobre topu kaleye vursun,Volkan çelsin Sivok'un önüne düşsün,oda vursun gol olsun.Ofsayt olur mu?Olur...

Burada da top Sivok'a atılmamış olur,Volkan çeldiği için Sivok'un önüne düşüyor diyebilirmiyiz?

Tartışması bile olmamalı bence bu ofsaytın...

El Barto
30.Kasım.2007, 06:20
Bu mesajdan sonra ikna olmuş gibiyim zira buna verecek cevabım yok :)

JunkChorn
30.Kasım.2007, 06:25
Aynı şeyleri söyledik fakat Anilton çok net örnek verdi , tebrik ederim.

extensor
30.Kasım.2007, 06:38
Gidersiniz Çek Cumhuriyeti gibi bir kuzey ülkeden futbolcu alırsınız. Çeklerin 10'undan 9 u çelik gibi sinirlere sahiptir. Soğukkanlıdır.
Zira Sivok gelir. Eskişehir maçında 90 artı 3 te sarı kart görür. Bu pozsiyon da da delgadoya bırakmaz golünü yer takımının.
Birde 30 küsür yaşında buz adam ruh adam. Sinirlerini aldırmış adam, aklınıda aldırır yapacak şey kalmaz malesef.

Ön liberolar top tekniği konusunda zaaflı insanlar olabilir doğal karşılarım... Lakin ayağına hakim kaç önlibero vardır ki dünyada. Pirlo Xavi İniesta vs.

Ama ön liberolarınız hem teknikten yoksun hem zeka dan yoksun olursa kaybedersiniz derbiyi maalesef.
Geçen haftalarda BANA GÖRE kendisinden daha güçlü olan bir Fenerbahçe'ye ve Galatasaray'a kaybeder bu sistem ve Beşiktaş demiştim. Mesajım silinmişti. Şimdi tekrar görüyorum ki benim dediğim doğru çıktı.
Ben demiştim demeyi seviyorum :). (maçta Beşiktaş'ı tuttum o ayrı)

TR.CaPTaiN
30.Kasım.2007, 07:04
http://img293.imageshack.us/img293/9127/30xj6.jpg (http://imageshack.us)

eXcitinG
30.Kasım.2007, 07:45
Kadıköyde ki maçLar hep zor geçiyor bizim için. 3 sezondur sadece rakibimiz iLe değiL diğer etkenLer iLe de oynamak zorunda kaLdığımız için.

Fenerbahçeyi saha içerisinde yendik, TaraftarLarını da yendik ama hakemi yenemedik ve maçı kaybettik.

Cisse ye aLakasız pozisyonda ikinci sarı kartı verirsen, buz gibi goLü ofsayt diye yersen, her taktir hakkını rakipten yana kuLLanırsan saha da yapacak birşey kaLmıyor. Sistemde işLemiyor.

MutLuyum 3 yıLdır sadece böyLe etkenLer sayesinde yeniLiyoruz, mutLuyum biz 10 kişi kaLdığımızda dahi rakibimizden daha cesur oynadık, biz 10 kişi oLmamıza rağmen onLar nasıL savunma yapıp maçı geçirebiLiriz hesapLarı yaptıkLarı için. 10 kişiLik Beşiktaş tan biLe çekindiLeri için.

Fenerbahçe yi tebrik ederim. Sonuçta puan onLarın hanesine yazıLdı.

Ama bir gün geLicek bu devran dönücek. Hep böyLe gitmeyecek ;;)

Universal
30.Kasım.2007, 07:51
Son derbilerde ilginç bir olay dikkatimi çekti. Süper Kupa maçı ile birlikte Fenerbahçe son dört maçda da rakibi 2-1lik skorlarla yendi.

barahir
30.Kasım.2007, 08:01
Evet Gerçekten de İlginç.. Bu arada FB BJK'yi geçti galibiyet sayısında..

Universal
30.Kasım.2007, 08:02
Ama bir gün geLicek bu devran dönücek. Hep böyLe gitmeyecek ;;)

Hayrettin abicim yıllarca bu lafı biz dedik. Şimdi bizim lehimize gidiyor maç sonuçları. :)

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 08:11
Arkadaşlar 2 golde açık ofsayt .Yani tartısmaya gerek yok.

eXcitinG
30.Kasım.2007, 08:15
Neyi tartışmaya gerek yok yahu. Yorumcu ağzı iLe burda konuşmayın. İLk goL baL gibi goL. Ötesi varmı ? Cisse nin kırmızı kartı yaLnış ötesi varmı ? Daha FB Li oyuncuLarın görmesi gereken kartLardan bahsetmiyorum biLe.

Neyse :)

Universal
30.Kasım.2007, 08:16
Neyi tartışmaya gerek yok yahu. Yorumcu ağzı iLe burda konuşmayın. İLk goL baL gibi goL. Ötesi varmı ? Cisse nin kırmızı kartı yaLnış ötesi varmı ? Daha FB Li oyuncuLarın görmesi gereken kartLardan bahsetmiyorum biLe.

Neyse :)

İki golde bana göre %100 ofsayt. Zaten oyuncular itiraz bile etmiyorlar. Lugano sarı kart görmeliydi. Cisse'nin ilk gördüğü sarı kart kesinlikle yanlış olduğu kanaatına vardım. Ama şu var Cisse hatalı karttan gitse bile sarı kartı olan bir oyuncu Uğur'a arkadan faul yapmaması gerekirdi. Çünkü; Uğur onu geçse bile pozisyon bulamazdı. Pozisyon gereği takımı kurtarmak için görmedi o kartı.

eXcitinG
30.Kasım.2007, 08:20
Niye ? Sarı kartı oLan oyuncuLar topa daLamaz mı.

Ya pozisyonLar tartışıLır ama hakemin art niyetLi oLduğu gayet açıktı. Adam HoLosko nun pozisyonunda biLe can havLi iLe Bayrağını kaLdırıyordu, daha Bobo atmadan neredeyse kaLdıracaktı bayrağı. Hep merak etmişimdir geçen yıL Higuain e veriLmeyen ve bu yıL HoLosko ya oLan son dakika pozisyonLarı acaba Fenerbahçe ye oLsaydı hakemLer ne yapardı. Hep böyLe bir anın oLmasını bekLiyorum sonucunu çok merak ediyorum çünkü. İşte o zaman tam oLarak netLeşicek kafamda bazı şeyLer.

OLdu bitti. Ne desek boş. SakaLımızda var ama kime anLatıcaz :D

KanaKe
30.Kasım.2007, 08:21
topun fenerbahceli oyunculardan gelmesi ofsayt gerekcesini degistirmeski , sivok ofsaytta duruyormu? kabak gibide duruyor.. top fenerlilere carpsa bile ofsayt karari dogru...

BeeTLeJuiCe
30.Kasım.2007, 08:27
Cisse'nin kırmızı kart isyanı
Beşiktaş'ın Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olduğu karşılaşmanın 40. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Cisse, mücadelenin ardından kırmızı kartı hakketmeğini söyledi.

Fransız futbolcu derbi karşılaşmalarında sertliklerin her zaman olabileceğini, ancak kendisinin kırmızı kart görecek şekilde bir futbol oynamadığını ifade etti. Siyah beyazlı futbolcu, maçın hakemi Bünyamin Gezer'in kendisine gösterdiği iki sarı karttan sadece birinin doğru olduğunun altını çizerek, "Ben kırmızı kart görecek bir faul yapmadım. Orta sahada oynadığım için hem rakip savunmayla hem de hücum oyuncularıyla sürekli mücadele halinde olmam gerekiyor. Ama daha mücadelenin ilk yarısında kırmızı kart görecek kadar bir sertlikte oynamadım. Bana gösterilen sarı kartlardan sadece ilki doğruydu. Böyle derbi maçlarda bu kadar kolay kırmızı kart gösterilmez. Hakem bana göre yanlış bir karar verdi. Takımımı yalnız bırakmam hem benim hem de takım arkadaşlarım açısından çok kötü oldu. Eğer ikinci yarıda sahada kalsaydım ve maçı onbire onbir oynamaya devam etseydik sahadan 3 puanla ayrılan taraf biz olurduk"

29.11.2008
Kaynak : DHA

Universal
30.Kasım.2007, 08:29
Cisse'nin çeviri yanlış olmuş sadece ikincisi doğru idi.

Niye ? Sarı kartı oLan oyuncuLar topa daLamaz mı.

Ya pozisyonLar tartışıLır ama hakemin art niyetLi oLduğu gayet açıktı. Adam HoLosko nun pozisyonunda biLe can havLi iLe Bayrağını kaLdırıyordu, daha Bobo atmadan neredeyse kaLdıracaktı bayrağı. Hep merak etmişimdir geçen yıL Higuain e veriLmeyen ve bu yıL HoLosko ya oLan son dakika pozisyonLarı acaba Fenerbahçe ye oLsaydı hakemLer ne yapardı. Hep böyLe bir anın oLmasını bekLiyorum sonucunu çok merak ediyorum çünkü. İşte o zaman tam oLarak netLeşicek kafamda bazı şeyLer.

OLdu bitti. Ne desek boş. SakaLımızda var ama kime anLatıcaz :D

Tabii ki yapacak ama; Cisse kalkıpta hakem beni yaktı deme hakkı yok. Orada ikinci sarı kartı görürken takımını kurtarmak için görmedi kendi hırsından gördü. Bunun affedilir yanı yok sarı kartlı olan oyuncu daha dikkatli davranacak. Örnek göstermek gerekirse Hooijdonk 20 küsür hafta bir sarı kart daha görmeyip bir sonraki maça ceza çıkmadı. Üç sarı kartta kaldı. Yani gerektiğinde oyuncular sarı kart görmeyebiliyor.

Hakem art niyetli olsa Güiza'nın pozisyonuna penaltıyı çalardı... Onun yanı sıra Güiza'nın düştüğü ofsyatları çalmazdı.

Jesus_FB
30.Kasım.2007, 08:29
Tarihimizin en kötü sezonlarından birini geçirdiğimiz bir sezonda hem Galatasaray hem Beşiktaş gelip yenemiyorsa, birde üzerine yeniliyorlarsa, şapkalarını önlerine koyacaklar biz bu Fenere nasıl yeniliriz diyecekler.

Hakemlerin konuşulşmadığı daha hiç bir derbi maç görmedim zaten herkes konuşacak herkes kendi tarafından bakacak gayet normal. Çünkü bizler tarafız kimse doğrusunu söyleyemez. Maçtaydım ben hakeme feci şekilde uyuz oldum mesela bir çok pozisyonda avantaj kuralını hiç uygulamadı. Bu verdiğim en uafk bir örnek tabi.

Ama bu maçta şu vardı iki takımın oyuncularıda çok iyi niyetlilerdi hiç bir oyuncu hakemle gidip konuşmadı, taraftarları tahrik edici hareketler yapmadı, rakiplerine saygılılardı. Sahada çok iyi olmasada sadece futbol vardı.

DaveJones
30.Kasım.2007, 08:31
Tarihimizin en kötü sezonlarından birini geçirdiğimiz bir sezonda hem Galatasaray hem Beşiktaş gelip yenemiyorsa, birde üzerine yeniliyorlarsa, şapkalarını önlerine koyacaklar biz bu Fenere nasıl yeniliriz diyecekler.

Hakemlerin konuşulşmadığı daha hiç bir derbi maç görmedim zaten herkes konuşacak herkes kendi tarafından bakacak gayet normal. Çünkü bizler tarafız kimse doğrusunu söyleyemez. Maçtaydım ben hakeme feci şekilde uyuz oldum mesela bir çok pozisyonda avantaj kuralını hiç uygulamadı. Bu verdiğim en uafk bir örnek tabi.

Ama bu maçta şu vardı iki takımın oyuncularıda çok iyi niyetlilerdi hiç bir oyuncu hakemle gidip konuşmadı, taraftarları tahrik edici hareketler yapmadı, rakiplerine saygılılardı. Sahada çok iyi olmasada sadece futbol vardı.

Tamamen katılıyorum.

Universal
30.Kasım.2007, 08:33
Tarık abiye katılmamak elde değil. Kötü dediğiniz Fenerbahçe diğer hafta ikinci olma ihtimali bulunuyor.

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 09:06
Her Derbide Her zaman Hakem hatası oluyor bu maçta göremedim.Hayrettin abi senin itiraz ettigin pozisyon holosko'nun pozisyonu mu ?

deniz.91
30.Kasım.2007, 16:43
Bence hakem gayet iyi yönetti maçı fenerbahçe derbi maçlara iyi konsantre oluyor bjkde dün iyi oyadı özellikle ilk yarıda ama ikinci yarıda 10 kişi kalmanın eksikliğini hissedince sonu. böyle bitti fb fark açabileceği poziyonlarıda buldu ama şanssızdı

Sekopej
30.Kasım.2007, 17:32
Hakemden daha çok hatalı olan Mustafa Denizli ve Cisse bence. İkili mücadelede topu kaybedince sinirlnip arkadan teklme atarak rakibi düşürürsen sarı kartı yersin. İlk kart ağır olabilir ama sen Beşiktaş gibi bir takımda oynuyorsan bunu düşüneceksin, orada rakibi indirmeyeceksin.

Ve Mustafa Denizli. Fenerbahçe'yi çok iyi çözdü deniyordu ama çözememiş demek ki. Hatalı bir kadro seçimiydi bana göre. Yine kimsenin düşünmediğini düşünüp kahraman olmak istedi ama bunda başarılı olamadı.

2. devre çok sinirlendim hatta berabere bitsin bile dedim bir ara.:p Bu kadar laubalilik olmaz, rakibe biraz saygı duy olmadı kendine saygı duy. 3. golü at ondan sonra dalga mı geçeceksin, şov mu yapacaksın yap. Bu laubalilik puan kaybına neden olabilirdi. Selçuk maçtan sonra söyledi, 2. devre kontrollü oynayıp kontraya çıkacağız diye, çünkü savunma gölümü olduğunda daha iyi oynuyoruz, rakip 10 kişi de olsa geride sağlam oynamak şu dönemde alınacak 3 puan açısından doğruydu fakat kontralarda harcanan pozisyonlar, ciddiyetsizlikler beni sinirlendirdi.

GeNç KaRTaL
30.Kasım.2007, 19:29
Dün akşam öncelikle son haftalardaki en formda isimimiz olan Tello'nun oynayamayacak durumda olması gerçekten çok büyük eksiklikti.Açıkcası Tello duran topları kullanışıyla,verdiği kritik paslarla hücumda en önemli silahlarımızdan birisi olacaktı ve Fenerbahçe'yi çok zora düşüreceğini düşündüğüm bir isimdi;fakat oynayamadı.Bu yönden Fenerbahçe şanslıydı..

Mustafa hocanın seçtiği sistem tartışılır.İyi yanlarıda var,kötü yanlarıda..Bol hücumculu Fenerbahçe ortasını ekarte etmek için doğru bir hamle ama topa daha çok sahip olmamızı anlamdıracak ilerideki hücum elemanlarının yeterli olmayışı bakımındanda kötü bir seçim.Fakat Cisse'nin kırmızı kart görmeside tüm planlarını alt üst ettiği yadsınamaz bir gerçek.Bünyamin Gezer'in böylesine kritik bir maçta Cisse'ye bu kadar ucuz bir kırmızı kart göstermesi gerçekten üzücü bir durum.Aynı maçta Fenerbahçeli oyuncuların ise hiç kart görmemiş olması apayrı düşündürücü bir durum.Fakat Cisse'de sarı kartı olmasına rağmen böyle fevri bir hareket yapması onunda en az hakem kadar hatalı olduğunu gösteriyor.Neyse lafın özü 10 kişi kalmamız Fenerbahçe için çok büyük bir avantajdı.Ve bu avantajı her ne kadar lakayık hareketlerle değerlendiremediselerde Beşiktaş'ın 1 kişi eksik oynuyor olmasının verdiği dez avantajlardan dolayı üstlerine daha etkili gelememesi yönünden yinede büyük şanstı onlar için..

Mustafa hocaya bozulan stratejisinden dolayı hadi bir derece eyvallah diyebilirim;fakat Holosko veya Bobo'yu oyuna almak için o kadar beklemesi yanlıştı bence.Her ne kadar takımı 10 kişi olsada.Sonuçta kaybedecek bir şeyimiz yoktu..

Ayrıca böyle kritik bir karşılaşmada son haftalarda rakiplerine pozisyon dahi vermeyen savunmamızın 2 goldede hatalı olması gerçekten üzücü bir durum.Ne zaman savunmamızla böyle kritik maçlardan galip ayrılacağız hiç bilmiyorum..

Dün şansımız yaver gitmedi.Maçın tüm kırılma anları (Sivok'un ofsayt golü,Cisse'nin kırmızı kartı görmesi,Holosko'nun ofsayt golü vs.) hep Fenerbahçe lehineydi.Hakem kararı açısından demiyorum.Bu anlardan birisinde şans bizden yana olsa ve lehimize gelişse maç farklı olurdu bence.Neyse artık olan oldu.Kaybettik.Ligin genel şimdiki genel görüntüsüne bakarsak çok büyük bir kayıp değil açıkcası.Fakat kazansaydık çok güzel olacaktı.Fenerbahçe'yi galibiyetinden dolayı,oyuncularımızı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum..

EreN
30.Kasım.2007, 20:58
Bu arada tekrar tekrar eklemeden edemeyeceğim. İkinci yarıyı dikkatle dinlerseniz, dinlerseniz diyorum çünkü ses mevzusundan bahsedeceğim. Bu kadar çok dalgalanma olan bir maç daha izlememiştim son zamanlarda. Şimdi iki seçenek var. Ya tezahürat yapanlar aniden susuyor çok az kişi devam ediyor tezahüratın en çok bağrılan kısmında, ya da lig tv ses kısıyor. Nasıl oluyorda ses aniden -5 saniye yüksek geldikten sonra- düşüveriyor? Neden acaba.. Evdeki Lig TV'yi iptal ettirme kararımda gerçekten haklı olduğumu ikinci kez gördüm.
Kendince haklı gerçi, spikerin sesi duyulmuyormuş bu da yayın kalitesini düşürüyormuş.. hayallah.
O zaman elin ingiliz televizyonlarını örnek al? Tribün sesini kısma, spikerin sesini yükselt.
En basit örneği chelsea maçı ;
http://videos.sapo.pt/uCRulyEeGTEczlOHi7cm

Omuz omuza sırasında spikerin sesi duyulmayacak seviyeye gelince sesini yükseltiyorlar. Ama tribünün sesini kısmıyorlar.
1 Aralık günü lig tv 'mi iptal ettiriyorum. Artık bu konudan gerçekten rahatsızım. Ben kendi takımımın maçında tribünler tezahürat yaparken sesin kısılmasına- ki odaklandığımız için bu konua gerçekten belli oluyor - karşıyım.

MeMo
30.Kasım.2007, 21:05
Eren abi kesinlikle haklısın.Dün spikerde taraflıydı bence maç anlatırken.1 Aralık günü görecek yayıncı kurruluş.

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 21:39
Tabi Herkes taraflıydı.Nasıl böyle bir konu çıkarabiliyorsunuz buradan..

KaF KeF
30.Kasım.2007, 21:41
Sen bi kaç kez Fenerbahçe'nin maçlarını izle..Anlarsın.;)

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 21:43
Vallahi aykutcugum bizde Az çekmedik G.Saray maçlarında M.Denizli'nin saçma sapan yorumlarını vede spikerden fazla konusmasını bizde rahatsızdık bu konudan..Ama taraflıydı filan demiyorduk

barahir
30.Kasım.2007, 21:45
Önceki maçlarda bende farkettim. Sanki 100-200 kişilik bi grup bağırıyomuş gibi ses çıkıyo? Hatta bizim arkadaşlar kızıyodu az bağırın fln die..

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 21:46
Yani bence bir kasıt yoktur..

barahir
30.Kasım.2007, 21:49
Alican Mustafa Denizli Onu her maç yapıyodu..

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 21:51
Yok ya Her G.Saray maçında sanki biriyle inatlaşırcasına kalitesiz yorumlar yapıyordu , Meira ara pası atıyor spiker G.Saray ın iyi bir stoper transfer ettigini söylüyor .Denizli hemen atlıyor yok bilmem ne filan yani G.Saray maçlarında daha bi saçmalıyordu.Hele Hele denizlispor maçında
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Önceki maçlarda bende farkettim. Sanki 100-200 kişilik bi grup bağırıyomuş gibi ses çıkıyo? Hatta bizim arkadaşlar kızıyodu az bağırın fln die..

Küfürlü bir tezahürat varsa LigTv sesi kısıyor dogru.

KaF KeF
30.Kasım.2007, 21:53
Bu olay 1 değil 2 değil..Her maç aynı şey. ..

barahir
30.Kasım.2007, 21:54
Küfürlü Tezahurat Derken İnleyen Nameleri mi kastediyosun?

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 21:55
Küfürlü Tezahurat Derken İnleyen Nameleri mi kastediyosun?

Yok yani Bi küfürlü tezahürat varsa sesi kısıyor demek istedim..

EreN
30.Kasım.2007, 21:56
Yok ya Her G.Saray maçında sanki biriyle inatlaşırcasına kalitesiz yorumlar yapıyordu , Meira ara pası atıyor spiker G.Saray ın iyi bir stoper transfer ettigini söylüyor .Denizli hemen atlıyor yok bilmem ne filan yani G.Saray maçlarında daha bi saçmalıyordu.Hele Hele denizlispor maçında
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Küfürlü bir tezahürat varsa LigTv sesi kısıyor dogru.

Ankaragücü maçında neden 40 dakika boyunca Fenerbahçe'ye edilen küfürlerde kısmadı o zaman. Maç boyunca takımıma edilen küfürleri dinledim ben. Yalandır, yanlıştır, fanatiksin ondan böyle konuşuyorsun diyen varsa bir şekilde maçın saf halini elde eder CD'ye çeker yollarım ona 1 hafta içerisinde.

not: Küfür ve hakaret kavramını ayırt ediyorum. Köpek demek mesela hakaret benim düşüncemde ona göre değerlendiriyorum.

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 21:57
Ankaragücü maçında neden 40 dakika boyunca Fenerbahçe'ye edilen küfürlerde kısmadı o zaman. Maç boyunca takımıma edilen küfürleri dinledim ben. Yalandır, yanlıştır, fanatiksin ondan böyle konuşuyorsun diyen varsa bir şekilde maçın saf halini elde eder CD'ye çeker yollarım ona 1 hafta içerisinde.

Yok yani ondan olabilir demek istedim

a.arıcı-11
30.Kasım.2007, 22:05
Spikeri'inde taraflı olduğu maçlar çok oldu bizde.2003-2004'te İnönü stadında BJK-FB maçında Serhat 3. golü attığında spiker Melih Şendil'in öyle bir anlatışı var ki sanki Beşiktaş Avrupa takımında gol yemiş.Videosunu bulabilirsem koyarım buraya.

Lig Tv'de yıllardan beri Fenerbagçe aleyhtarlığı vardı.Hatırlayın 2000-2001 yılında şampiyon olduğumuzda yayıncı kurluş Teleon'du ve tüm Türkiye o sene Fenerbahçe taraftarını konuşuyordu.Sonra Lig Tv bir geldi sanki taraftar buhar oldu uçtu;)

Jesus_FB
30.Kasım.2007, 22:11
Vallahi dün gece maçın tekrarını izledim spikerin bazı yorumları oldukça yanlıydı. Birde benim bildiğim spikerin işi maçı anlatmaktır maçın yorumunu yapmak değildir!

Alicanfmfan
30.Kasım.2007, 22:13
Vallahi dün gece maçın tekrarını izledim spikerin bazı yorumları oldukça yanlıydı. Birde benim bildiğim spikerin işi maçı anlatmaktır maçın yorumunu yapmak değildir!

Spikerin yanında yorumcu bulunuyor muydu..

Jesus_FB
30.Kasım.2007, 22:14
Lig Tv'de yıllardan beri Fenerbagçe aleyhtarlığı vardı.Hatırlayın 2000-2001 yılında şampiyon olduğumuzda yayıncı kurluş Teleon'du ve tüm Türkiye o sene Fenerbahçe taraftarını konuşuyordu.Sonra Lig Tv bir geldi sanki taraftar buhar oldu uçtu;)

Yok yok elma ile armutu birbirine karıştırmayalım o seneki taraftar profili ile bu seneki arasından dağlar kadar fark var. O seneki taraftar maç kazandırıyordu bu senekiler kendi oyuncularıyla dalga geçiyor.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Spikerin yanında yorumcu bulunuyor muydu..

Hayır. Maçın oynandığı anlarda yorumcular artık konuşmuyor sadecedevre arası ve sonlarında yorumlarını yapıyorlar.

DeNiZ_1903
30.Kasım.2007, 22:23
Sayılmayan iki golümüz de ofsayttı bu çok açıktı ama hakem kartlar konusunda gerçekten çok taraflı davrandı bana göre Lugano Nobre'yi biçti buna kart gerekiyordu , Gökhan Gönül Delgado'nun bileğine tekme attı bu da açık bir şekilde karttı , Cisse'nin ilk sarı kartında hiçbirşey yoktu iki foul yaptı ve hiç uyarı vermeden hemen ikinci sarıyı gösterdi bu gerçekten hazmedilecek bir durum değil , sonuçta iyi bir maç oldu bir kişi eksik olmamıza rağmen gene de iyi bir futbol sergiledik skoru koruyup bir gole razı olan bir tavır içinde değildik , Holosko ile başlamamıza da bir anlam veremiyorum , Ekrem gene süperdi çok yüksek bir form grafiği var .. :)

Tebrikler Fenerbahçe..

bugra 1905
30.Kasım.2007, 23:22
Fenerbahçe Derbi Takımı Olduğunu Gösterdi Tebrikler Fenerbahçeye

Onurap
30.Kasım.2007, 23:24
Maç normal şartlarda ve şans faktörü eşit olsaydı Beşiktaş kazanırdı..

Maça gelirsek beşiktaş çok yanlış bir kadro ile çıksada maça fenerbahçeden çok daha iyi bir şekilde başladı pozisyonlar kaçırdı yan toptan hatalı bir gol yedi..Daha sonra tekrar oyunda üstünlüğü ele geçirip golü bulsada..Zeminin büyük kıyağıyla top guizanın önünde kaldı 2-1 oldu..Birde bunun üstüne faul olacağı bile şüpheli olan pozisyonda cisse 2.sarı kartı görünce fenerbahçenin işi yice kolaylaştı..Buna rağömen son 15 dakika doğru kadro olunca özellikle holosko fenerbahçeyi zorladı yinede golü bulabilirlerdi..Sonuç olarak beşiktaş haketti fenerbahçe kazandı..

anil luque
01.Aralık.2007, 01:45
herseyden once rakıbımız fenerbahceyı tebrık etmek ıstıyorum galıbıyetlerınden dolayı .. burda ne kadar hakemlerden dert yansak da degısen bırsey olmayacagı ıcın profıl ımzamdakı yazıyla bırakıyorum olayı ve o yazıdan kıvanc duyuyorum .. maca gelecek olursak kadro yanlslıgı herkes tarafından bılınıyor ustne fenerbahcenın sansıda yaver gıdınce maglup olduk ben en azından holoskoyla baslamasını beklıyordum ıcerıye yaptıgı kosularla 'bana gore' eduyu surundururdu .. neyse takımımla ve de ozellıkle taraftarımla gurur duyuyorum keske evde ızlemek yerıne orda olabılseydım.. haftaya ankara macında telafı edecegız ınsallah ..

Universal
01.Aralık.2007, 03:39
Bu arada tekrar tekrar eklemeden edemeyeceğim. İkinci yarıyı dikkatle dinlerseniz, dinlerseniz diyorum çünkü ses mevzusundan bahsedeceğim. Bu kadar çok dalgalanma olan bir maç daha izlememiştim son zamanlarda. Şimdi iki seçenek var. Ya tezahürat yapanlar aniden susuyor çok az kişi devam ediyor tezahüratın en çok bağrılan kısmında, ya da lig tv ses kısıyor. Nasıl oluyorda ses aniden -5 saniye yüksek geldikten sonra- düşüveriyor? Neden acaba.. Evdeki Lig TV'yi iptal ettirme kararımda gerçekten haklı olduğumu ikinci kez gördüm.
Kendince haklı gerçi, spikerin sesi duyulmuyormuş bu da yayın kalitesini düşürüyormuş.. hayallah.
O zaman elin ingiliz televizyonlarını örnek al? Tribün sesini kısma, spikerin sesini yükselt.
En basit örneği chelsea maçı ;
http://videos.sapo.pt/uCRulyEeGTEczlOHi7cm

Omuz omuza sırasında spikerin sesi duyulmayacak seviyeye gelince sesini yükseltiyorlar. Ama tribünün sesini kısmıyorlar.
1 Aralık günü lig tv 'mi iptal ettiriyorum. Artık bu konudan gerçekten rahatsızım. Ben kendi takımımın maçında tribünler tezahürat yaparken sesin kısılmasına- ki odaklandığımız için bu konua gerçekten belli oluyor - karşıyım.

EreN, bu gün öğrendiğim bir bilgi. Musa Çözen fanatik bir Beşiktaş'lı olmasından dolayı bunlar kaynaklanıyormuş. Fenerbahçe'nin her maçında bilerek kısılıyormuş.

eXcitinG
01.Aralık.2007, 03:55
Maç için kendi takımım adına taktik hataLardan da bahsetmek istiyorum. Maça Nobre HoLosko ikiLisi iLe başLasaydık o iLk dakikaLarda ki baskı iLe rahatça öne geçerdik. Hatta maç içerisinde bütün maç boyunca uyuyan Fenerbahçe orta sahasını daha da zor durumda bırakıp çok farkLı bir gaLibiyet de eLde ederdik. Bazı FenerbahçeLi arkadaşLar takımLarının oyunundan memnun. İyi siz hep böyLe oyuna memnun kaLın, sezon sonu nerede oLurLar göreceğiz. Biz ise yağ var yumurta var yoğurt var ama yapacak adam yok misaLi takıLıyoruz. Şu kadroyu adam gibi biri yönetse eLini koLunu saLLaya saLLaya Şampiyon yapar Ligde. Ama maLesef hocaLarımızın fantaziLerine kurban oLup yar yine bize hüsran geceLer demek zorundayız.

Hakemi eLeştirmeyin diyorLar. Ben geçen sayfaLarda bir soru sordum kimse çıkıp cevap vermedi. HaLa bekLiyorum. Son üç yıLdır Kadıköyde yaşadığımız o son dakika goLLerinden birini Fenerbahçe yakaLamış oLsaydı hakemLer yine aynı yönetimi göstericekLermiydi ? cevap veremezsiniz çünkü cevabı beLLi. Sivok un goLünü yiyen, Cisse yi boş yere harcayan bir hakem var sahada, FenerbahçeLi oyuncuLarın bırakın yaptıkLarı fauLLerden sonra sarı kart vermeyi fauLü biLe verirken ici acıyan bir hakem suçLu oLamaz zaten. Biz aLıştık bu durumLara 2004 ten beri böyLeyiz. BöyLe geLmiş böyLe de gidecek.

11 Puan önde iken oLanLarı, Tarihte görüLmemiş 5 kırmızıyı geçen sezon göz göre göre 10-11 puanı çaLınmış bir takımın taraftarı bu oLayLar karşısında daha soğukkanLı oLabiLiyor artık. O yüzdende artık yine aynı deyip geçiyoruz. Yapacak birşey yok.

Fenerbahçeyi tebrik ederim tekrardan. Tekrar paçayı kurtardıLar. Ama önLerinde uzunca bir süre derbi maçı oLmayacak, bakaLım o zaman neLer yapacakLar. Birdaha ki derbiye kadar çoktan havLu atma ihtimaLi de var beLkide birdaha ki derbide biz onLarı geçmek için çabaLıyor oLucaz. İnş da öyLe oLur o zaman daha rahat oynayabiLiriz. SabırsızLıkLa bekLiyorum.

Jesus_FB
01.Aralık.2007, 04:05
Maç için kendi takımım adına taktik hataLardan da bahsetmek istiyorum. Maça Nobre HoLosko ikiLisi iLe başLasaydık o iLk dakikaLarda ki baskı iLe rahatça öne geçerdik. Hatta maç içerisinde bütün maç boyunca uyuyan Fenerbahçe orta sahasını daha da zor durumda bırakıp çok farkLı bir gaLibiyet de eLde ederdik. Bazı FenerbahçeLi arkadaşLar takımLarının oyunundan memnun. İyi siz hep böyLe oyuna memnun kaLın, sezon sonu nerede oLurLar göreceğiz. Biz ise yağ var yumurta var yoğurt var ama yapacak adam yok misaLi takıLıyoruz. Şu kadroyu adam gibi biri yönetse eLini koLunu saLLaya saLLaya Şampiyon yapar Ligde. Ama maLesef hocaLarımızın fantaziLerine kurban oLup yar yine bize hüsran geceLer demek zorundayız.

Hakemi eLeştirmeyin diyorLar. Ben geçen sayfaLarda bir soru sordum kimse çıkıp cevap vermedi. HaLa bekLiyorum. Son üç yıLdır Kadıköyde yaşadığımız o son dakika goLLerinden birini Fenerbahçe yakaLamış oLsaydı hakemLer yine aynı yönetimi göstericekLermiydi ? cevap veremezsiniz çünkü cevabı beLLi. Sivok un goLünü yiyen, Cisse yi boş yere harcayan bir hakem var sahada, FenerbahçeLi oyuncuLarın bırakın yaptıkLarı fauLLerden sonra sarı kart vermeyi fauLü biLe verirken ici acıyan bir hakem suçLu oLamaz zaten. Biz aLıştık bu durumLara 2004 ten beri böyLeyiz. BöyLe geLmiş böyLe de gidecek.

11 Puan önde iken oLanLarı, Tarihte görüLmemiş 5 kırmızıyı geçen sezon göz göre göre 10-11 puanı çaLınmış bir takımın taraftarı bu oLayLar karşısında daha soğukkanLı oLabiLiyor artık. O yüzdende artık yine aynı deyip geçiyoruz. Yapacak birşey yok.

Fenerbahçeyi tebrik ederim tekrardan. Tekrar paçayı kurtardıLar. Ama önLerinde uzunca bir süre derbi maçı oLmayacak, bakaLım o zaman neLer yapacakLar. Birdaha ki derbiye kadar çoktan havLu atma ihtimaLi de var beLkide birdaha ki derbide biz onLarı geçmek için çabaLıyor oLucaz. İnş da öyLe oLur o zaman daha rahat oynayabiLiriz. SabırsızLıkLa bekLiyorum.

Böyle kötü Feneri bulmuşsunuz yeniliyorsunuz. Golde buz gibi ofsayt var senden başka gol diyen Hayrettin vallahi şaşırıyorum sana. Hiç Cisse'ye kızmıyorsun sarı kartı olduğu halde gidip arkadan çelme takıyor sarı kart göreceğini bile bile bu kadar sorumsuz davranan furbolcun var hala hakem diyorsun. Mağdem bu kadar iyi oynadınız mağdem bu kadar kötüydü fener neden sizden daha fazla pozisyon yakaladık neden sizden daha fazla gol attık.

Ben sizin yerinizde olsam kahrolurdum bunlara nasıl yenildik diye. Hakemi suçlayarak bir yere varılmıyor. Hala eski maçlardan bahsediyosun o zaman bende sana derimki 2 sene önceki türkiye kupasında kadıköyde hakemle turu atladınız ondan önceki sene finalde hakem sayesinde kupayı kazandınız.

Sekopej
01.Aralık.2007, 04:09
Hakem art niyetli olsa Güiza'nın pozisyonuna çalardı penaltı ve rahatlatırdı tüm Fenerlileri ama çalmadı.

Sivok'un kendisine bile sorsanız ofsayt der, çünkü pozisyon net ofsayt, kural böyle diyor. Cisse topu kaptırdığı için sinirlenip sallıyor çelmeyi sarı kartı olduğunu bile bile hiç suçu yok, hakem suçlu.

eXcitinG
01.Aralık.2007, 04:10
Böyle kötü Feneri bulmuşsunuz yeniliyorsunuz. Golde buz gibi ofsayt var senden başka gol diyen Hayrettin vallahi şaşırıyorum sana. Hiç Cisse'ye kızmıyorsun sarı kartı olduğu halde gidip arkadan çelme takıyor sarı kart göreceğini bile bile bu kadar sorumsuz davranan furbolcun var hala hakem diyorsun. Mağdem bu kadar iyi oynadınız mağdem bu kadar kötüydü fener neden sizden daha fazla pozisyon yakaladık neden sizden daha fazla gol attık.

Ben sizin yerinizde olsam kahrolurdum bunlara nasıl yenildik diye. Hakemi suçlayarak bir yere varılmıyor. Hala eski maçlardan bahsediyosun o zaman bende sana derimki 2 sene önceki türkiye kupasında kadıköyde hakemle turu atladınız ondan önceki sene finalde hakem sayesinde kupayı kazandınız.

Cisse iLk gördüğü kartta da hataLıydı hakem Tarıkcım. Niye adam sarı kartı var diye saha içerisinde gezicek mi. İkinci gördüğü sarı kartta Cisse nin müdahaLesi varmı BoraL`a ? Bu kadar basit mi yahu futboL. Madem BeşiktaşLı oyuncuLara bu kadar koLay kart veriyor DeLgado ya arkadan giren GönüLe kart nerde ? Peki ya Lugano? Bu adamLar neden eLini koLunu saLLaya saLLaya geziyor. 10 kişi kaLana kadar oLan oyuna bak. Maç 2-1 di ama pozisyon buLan yükLenen bizdik. FEnerbahçe iki kez geLdi ve goL yaptı yaLanmı ? Ee kırmızıdan sonra bırakta takım şaşırsın artık. Oyun hakimiyetini kaybetsin, kontra yesin. Maçın 70 dk oLmuş ALex cıkıyıyor Josico giriyor ama bizden oyuna biz 10 kişiyiz Bobo ve HoLosko giriyor. Sanki biz İnönü de oynarmışcasın. Bırakta bunLarda oLsun biraz be Tarıkcım.

Ve son oLarak sen benim sorduğum soruya hiç bir zaman cevap veremezsin çünkü cevabı beLLi. Evet aynısı oLsa hakemLer bütün hepsinde goL verirdi. Var veya yok. Bende senin sorun cevap vereyim. Bırakta arada bizde o kadar kayırıLaLım. Şurada kaç tane var topu topu kayırıLdığımız. ;))

ÖyLe işte Tarıkcım :D

eXcitinG
01.Aralık.2007, 04:12
Hakem art niyetli olsa Güiza'nın pozisyonuna çalardı penaltı ve rahatlatırdı tüm Fenerlileri ama çalmadı.

Sivok'un kendisine bile sorsanız ofsayt der, çünkü pozisyon net ofsayt, kural böyle diyor. Cisse topu kaptırdığı için sinirlenip sallıyor çelmeyi sarı kartı olduğunu bile bile hiç suçu yok, hakem suçlu.

Lig TV'yi ben de 3 aralıkta kapatıyorum, kapatma sebebini de bildirdik bakalım, daha neler olacak?

Bende ona şaşırdım zaten. Hatta hayret nasıL vermedi feLan dedim yanımda ki arkadaşLara :D

Sekopej
01.Aralık.2007, 04:14
Demek ki art niyetli olsa verirdi, Fenerbahçe laubali oyunuyla gol yiyebileceği sinyallerini veriyordu, kurtarırdı Fenerbahçe'yi. Ben hakemin art niyetli olduğuna inanmıyorum.

eXcitinG
01.Aralık.2007, 04:17
Bende art niyetLi oLduğuna inanıyorum. Bu sana göre öyLe bana göre de böyLe Serkanım. O yüzden bu sabaha kadar uzar gider. OLmuş bitmiş zaten. Değişecek birşey yok. YıLLardır değişmemişte bu saatten sonra mı değişecek.

Jesus_FB
01.Aralık.2007, 04:22
Cisse iLk gördüğü kartta da hataLıydı hakem Tarıkcım. Niye adam sarı kartı var diye saha içerisinde gezicek mi. İkinci gördüğü sarı kartta Cisse nin müdahaLesi varmı BoraL`a ? Bu kadar basit mi yahu futboL. Madem BeşiktaşLı oyuncuLara bu kadar koLay kart veriyor DeLgado ya arkadan giren GönüLe kart nerde ? Peki ya Lugano? Bu adamLar neden eLini koLunu saLLaya saLLaya geziyor. 10 kişi kaLana kadar oLan oyuna bak. Maç 2-1 di ama pozisyon buLan yükLenen bizdik. FEnerbahçe iki kez geLdi ve goL yaptı yaLanmı ? Ee kırmızıdan sonra bırakta takım şaşırsın artık. Oyun hakimiyetini kaybetsin, kontra yesin. Maçın 70 dk oLmuş ALex cıkıyıyor Josico giriyor ama bizden oyuna biz 10 kişiyiz Bobo ve HoLosko giriyor. Sanki biz İnönü de oynarmışcasın. Bırakta bunLarda oLsun biraz be Tarıkcım.

Ve son oLarak sen benim sorduğum soruya hiç bir zaman cevap veremezsin çünkü cevabı beLLi. Evet aynısı oLsa hakemLer bütün hepsinde goL verirdi. Var veya yok. Bende senin sorun cevap vereyim. Bırakta arada bizde o kadar kayırıLaLım. Şurada kaç tane var topu topu kayırıLdığımız. ;))

İkinci gördüğü kartta Uğur Boral'a müdahelesi var Hayrettincim gözünden kaçmış galiba bir daha izle derim ben ayağına çelme tarzı bir müdahelesi var arkadan hemde. Lugano için haklısın ama Gökhan Gönül için bence kartlık değildi ha ama o hakem ona çıkardı buna çıkarması lazımdı dersen onda haklısın derim.

Siz 10 kişi kalana kadar 2 gol attık 2 tane de çok net pozisyona girdik. İkisinide Güiza değerlendiremedi. Peki sizin 11e 11 iken kaç tane net pozisyonunuz var?.

Ben Zaten takımımdan bu sene hiç memnun değilim daha hiç bir maçta iyi oynamadık diyorum hep ama bize karşı oynayan takımlar hep iyi oynadı çünkü biz hep müsade ettik gs ve bjk dışında. Beşiktaş dün iyi oynamadı Hayrettin valllahide oynamadı billahide oynamadı hem stadda izledim hemde gece tekrardan tvde izledim. Biz yine kötü oynadık ama en azından sizden daha çok pozisyona girdik.

Şimdi demin cevap vermediğim sorya geleyim :D seni mi kırcam kardeşim :D
Geçen seneki maçta hava topunda faul olmuştu hakem çalmıştı düdüğünü kimse duymadı oyun devam ettide gol oldu. Bu seneki senin şu ofsayt olmadığını iddia ettiğin pozisyonda da yan hakem için çok rahat bir pozisyondu net ofsayttı bize olsa ikisinide çalarlardı yani golleri vermezlerdi.

Beşiktaş'ın hakkı yendiği maçlar olduğunu bende hep sana söylemişimdir beraberde konuşmuşuzdur ama bu psikolojiye çok kapılmışsınız belliki kendi yaptığınız hataları bile hakeme yükler hale gelmişsiniz.
Yapmayın Hayrettincim üzmeyin beni :)

eXcitinG
01.Aralık.2007, 04:26
NapaLım Tarıkcım hayat bizi buna itiyor. Yapacak birşey yok. BiLinçaLtımıza yerLeşmiş :D

Bu yorumumdan sonrada hakemLer hakkında düşünceLerimden vazgeçicek de değiLim :)

Hem teker teker geLin. Burda buLmuşsunuz tek BeşiktaşLıyı. :D

Jesus_FB
01.Aralık.2007, 04:30
NapaLım Tarıkcım hayat bizi buna itiyor. Yapacak birşey yok. BiLinçaLtımıza yerLeşmiş :D

Bu yorumumdan sonrada hakemLer hakkında düşünceLerimden vazgeçicek de değiLim :)

Hem teker teker geLin. Burda buLmuşsunuz tek BeşiktaşLıyı. :D

Hayatta bırakmam :D zaten çok az Beşiktaşlı tanıyom seni bulmuşum bırakırmıyım hiç :D

Onurap
01.Aralık.2007, 04:42

Kesinlikle katılıyorum.Ön libero sarısı var diye topa müdahele mi yapmayacak kaldıki kartlık değildi pozisyon..Hani nerde luganoya karşı bu esneklik?Öngörümdür holoskonun attığı gol ofsaytta olmasa hakem orda veremeyecekti bkz:geçen sene..

Sekopej
01.Aralık.2007, 04:46
Kesinlikle katılıyorum.Ön libero sarısı var diye topa müdahele mi yapmayacak kaldıki kartlık değildi pozisyon..Hani nerde luganoya karşı bu esneklik?Öngörümdür holoskonun attığı gol ofsaytta olmasa hakem orda veremeyecekti bkz:geçen sene..

Halamın bıyığı olsa amcam olurdu gibi bir şey bu öngörü herhalde.

Geçen sene daha orta yapılmadan çalınan düdüğü duymadıysanız hakemi görmediyseniz bunun ardında art niyet ararım. Gole gitmeden kaç pozisyon önce hakem durdurmultu oyunu, Beşiktaşlılar durmadıysa suç hakemin mi oluyor?

Uğur rakibi geçmiş giderken arkadan çelme takıyor, ilk ana bakın. Bunun karşılığı sarı karttır.

eXcitinG
01.Aralık.2007, 04:52
Serkan geçen yıLkı pozisyonu çarpıtmayaLım. Hakem hemen vermedi fauLu adam çizgiye doğru inmiş kesmek üzere iken eLini kaLdırdı. Hemen orda yükLenme oLduğu gibi fauL çaLmadı.

İkincisi bu oLay uzar da uzar. En iyisi kapatmak. :)

Sekopej
01.Aralık.2007, 04:55
Kim nasıl görmek isterse öyle görürmüş, doğru. Sonuçta biz kazandık ve 3 puanı aldık, liderle fark 5 ve içeride liderle oynayacağımız bir maç var. Devre arasında girdiğimizde bu takım yine liderin 5-6 puan gerisinde olursa bence çok iyi iş yapmış oluruz, bu kadar kötü geçen bir sezonda yukarıdan kopmamak - tabi devre arası olumlu takviyeler yapılacaksa- çok iyi olur.

Jesus_FB
01.Aralık.2007, 05:01
Kim nasıl görmek isterse öyle görürmüş, doğru. Sonuçta biz kazandık ve 3 puanı aldık, liderle fark 5 ve içeride liderle oynayacağımız bir maç var. Devre arasında girdiğimizde bu takım yine liderin 5-6 puan gerisinde olursa bence çok iyi iş yapmış oluruz, bu kadar kötü geçen bir sezonda yukarıdan kopmamak - tabi devre arası olumlu takviyeler yapılacaksa- çok iyi olur.

UEFA'ya kalamazsak takviye falan bekleme Serkanım

Sekopej
01.Aralık.2007, 05:04
E kalalım artık. Gerçi zor ama. Trabzonspor maçı acaba Porto maçından sonraki hafta mı? Eğer öyleyse o maçı da kaybettikten sonra kurtarıcı maçımız garanti olur.:p

LaigLeNoiR
01.Aralık.2007, 05:38
Fenerli arkadaşların TV olayından şikayet etmelerini anlıyorum.

Diyorlarki İnönü'de 20-25 bin kişi bağrıyor inanılmaz ses çıkıyor Kadıköy'de 40-45 bin kişi bağırıyor daha az ses çıkıyor.Neden daha az çıkıyor diye veryansın ediyorlar.

Ancak unutuyorlarki Beşiktaş taraftarı o stadda da olsa (Kadıköy'ün İnönü'den daha yüksek kapasiteli olmasına rağmen) bir rekora imza atmıştır.Bunu herkes bilir ve kabul etmiştir.Bu duruma isyan etmek yerine biraz daha bağırmaları gerekiyor.

Şu da var ki Lig Tv bazen hiç olmadık yerde/zamanda sesi kısıyor.Bu FB,BJK,GS farketmiyor ben izlediğim her maçta görüyorum bu durumu.

Her iki etkende geçerlidir bence.Hem sesin az çıkması hem de sesin kısılarak yayınlanması.Ancak bu kısılarak yayınlanmasının FB'ye,BJK'ye,GS'ye herhangi birisine artniyetli olduğunu sanmıyorum.

Maçla ilgili yoruma gelirsek.Daha iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum.Zaman zaman defansımız saçmaladı ve topu çıkaramadık çok fazla atak yedik ancak 10 kişi kalmanın verdiği durumda var bunda.Herşeye rağmen güzel bir derbiydi.Lig TV'de son 8 yılın maçlarını izlediğimde her FB maçında kırmızı kart yediğimizi görmüştüm bir kez daha onaylandı bu durum da :)

Tekrardan tebrik ediyorum tüm Fenerlileri.

BlackEagle19o3
01.Aralık.2007, 05:43
EreN, bu gün öğrendiğim bir bilgi. Musa Çözen fanatik bir Beşiktaş'lı olmasından dolayı bunlar kaynaklanıyormuş. Fenerbahçe'nin her maçında bilerek kısılıyormuş.

Fenerbahçe taraftarı şizofren mi :confused:

Herkes biliyor ki Fenerbahçe taraftarının çoğunluğu ıslıkçılardan, çekirdekçilerden oluşuyor.Yine herkes biliyor ki , o stadda 50000 değil 100000 Fener'li olsa İnönü'deki sesi çıkartamaz.Zengin, paralı taraftar.Adam ailesiyle , çocuklarıyla geliyor maç izliyor.Haftasonunu değerlendiriyor.Taraftar profilleri arasında çok fark var.Yok Musa Beşiktaş'lıymış, yok Lig Tv'nin size kastı varmış.Bırakın böyle şeyleri artık.Kabul edin ki sesiniz hiç bir zaman Beşiktaş taraftarı kadar çıkmayacak...

Universal
01.Aralık.2007, 05:46

Herkes biliyor ki Fenerbahçe taraftarının çoğunluğu ıslıkçılardan, çekirdekçilerden oluşuyor.Yine herkes biliyor ki , o stadda 50000 değil 100000 Fener'li olsa İnönü'deki sesi çıkartamaz.Zengin, paralı taraftar.Adam ailesiyle , çocuklarıyla geliyor maç izliyor.Haftasonunu değerlendiriyor.Taraftar profilleri arasında çok fark var.Yok Musa Beşiktaş'lıymış, yok Lig Tv'nin size kastı varmış.Bırakın böyle şeyleri artık.Kabul edin ki sesiniz hiç bir zaman Beşiktaş taraftarı kadar çıkmayacak...

Ne alakası var, 2bin kişi mi daha çok ses çıkarır 30bin mi? Eğer istersen Kadıköy'e bir git orada bir maç izle ne demek isteğimizi anlarsın.

Ayrıca zengin adamın veya çocuğu ile maça gelmenin neresi suç?

Jesus_FB
01.Aralık.2007, 05:52

Hımm evet hepimiz şizofreniz olmayan şeyleri yaratıyoruz kafamızdan.

Bakın çok kötü bir taraftarımız var kabul ediyorum hiç organize değiliz kabul ediyorum tezahüratlarda kötüyüz kabul ediyorum. Ama takım iyiken gol attıktan sonra vallahi bizden iyisi yok özelliklede dalga geçmede hiç üstümüze yok. Ben senelerdir gidiyorum maçlara özellikle tribünlerin yapılışını yapılmadan önceki halini hepsine kendim şahit oldum. Ufak maçları zaten artık saymıyorum çünkü ben dahil hepimiz elimizde çekirdek oturarak maç izliyoruz ama büyük maçlarda heleki gs-bjk maçlarında öyle değil kimse bir kere herkesde bir nefret var bir hırs ve bunlar sayesinde o maçlarda stada gelen herkes çok farklı oluyor. En son gs maçından sonra abartmıyorum 3 gün boyunca tam anlamıyla duyamadım. Dünkü maçtan sonra da aynı şeyler oldu ama kabul ediyorum gs maçındaki kadar iyi değildi atmosfer.

O stada deplasmana gelen bir çok arkadaşım var onlar bile bunları kabul ediyorlar elimde olsa size şu chelsea maçındaki yabancı yayınlardan alınmış görüntüleri koymak isterdim.

Lig tv için bir şey demicem ama o stadda ses o kadar az çıkmıyor.

Sekopej
01.Aralık.2007, 06:07
Tamam çok uzattınız konuyu. Maç konuşması dışına çıktı artık. Kapatıyorum konuyu. Daha da kırıcı olmamak gerek.

Sekopej
01.Aralık.2007, 06:18
Konuyu açtım, bu ses mevzusunu devam ettirmezsek sevinirim lakin maç hakkında yazmak isteyenler var, onların haklarını ellerinden almak istemem tekrar konuyu kapatarak.

Saygılar...

LaigLeNoiR
01.Aralık.2007, 06:29
Teşekkür ederim Serkan :)

Birbirimize illaki satacaşacağız yoksa Fenerli arkadaşım nasıl bu galibiyetin zevkini çıkarsın :D En doğal şey bu.Tabi sınırlarımızı bilerek yaparsak tadından yenmez. Neyse fazla ahkam kestim :D

goosfraba
01.Aralık.2007, 06:43

Zaten Aziz Yıldırım'ın bir amacı da bu idi. Bunu da başardı.

Universal
01.Aralık.2007, 07:02
Zaten Aziz Yıldırım'ın bir amacı da bu idi. Bunu da başardı.

Helal olsun. İyi ki başardı. Ailecek gelinebilecek güzel bir yer... :)

brotha
01.Aralık.2007, 11:19
mac gercekten 11 e 11 gitse farkli olacakti bahanelere siginmak yersiz 10 kisi kaldik yapabilecegimizi yaptik bence. mustafa hoca holoskoyu oynatabilirdi oynatmadi bence cok iyi bir stratejiyle oynatti 1 kisi eksik kalmak planlari bozdu. 11 e 11 gitseydi 2. yariya kadar bence 2-2 yada 2-1 yenik olacaktik ama bence 2. yari mustafa hoca yorulan nobre serdar ozkani cikarip holosko boboyu alarak fenerbahce defansini tamamen yoracakti cunku mustafa hoca cok iyi biliyorduki buyuk maclar kulubeyle kazanir ve besiktasin kulubesi fenerbahceden cok daha ustun. cisse ve hakemin hatasi 10 kisi kaldik yinede hucum ettik fenerbahce sahasina yiktik oyunu pozisyonda bulduk atamadik . fenerbahcede tamam cok pozisyon buldu hepsi yuzde 80 i ikinci yari kontraatakla. bence fenerbahce 2. yari rakip 10 kisiyken bu kadar geride oynamamaliydi ki bi ara alex cikti josico girdi aragones takimi tamamen geriye cekti resmen anadolu takimi goruntusu vardi fenerbahcede. ekrem dag serdar ozkan nobre ve sivoku ve ozellikle delgadoyu tebrik ediyorum mucadelelrinden dolayi . ozellikle maci normal kisi sayisiyla goturebilseydi besiktas delgado cok cok onemli etkiler yapabilirdi skora . on kisi kalana kadar cok etkiliydi.

ve arkadaslar diyorsunuz ki mikrofon bjk taraftarinin onune konuyor falan filan bu kadar da basit dusunceli olmayalim bu kadar da yanli dusunmeyelim oyle sacma sey olurmu sadece bir mikrofonmu var sahada. saha kenarlarinda her tarafi saricak sekilde en az 4 mikrofon olur. ve ben mactaydim besiktas taraftari elinden gelen herseyi yapti fenerlilerin islik cekirdek ve skor taraftari oldugunu herkes biliyo. bizi isliklamaktan baska yaptiklari bisey yoktu. ben ne diyim sadece sunu diyorum 2250>52000 bunu birkez daha gorduk

EreN
01.Aralık.2007, 15:41
ve arkadaslar diyorsunuz ki mikrofon bjk taraftarinin onune konuyor falan filan bu kadar da basit dusunceli olmayalim bu kadar da yanli dusunmeyelim oyle sacma sey olurmu sadece bir mikrofonmu var sahada. saha kenarlarinda her tarafi saricak sekilde en az 4 mikrofon olur. ve ben mactaydim besiktas taraftari elinden gelen herseyi yapti fenerlilerin islik cekirdek ve skor taraftari oldugunu herkes biliyo. bizi isliklamaktan baska yaptiklari bisey yoktu. ben ne diyim sadece sunu diyorum 2250<52000 bunu birkez daha gorduk
Toplamda 8 mikrofon var. Stadın her yerine eşit dağıtılması gereken. Ama
Son söylediğin şey mantıken imkansız zaten. Deplasman tribünü diyince zaten Bjk, Fb, Gs hepsi iyidir. Bu konuda ayırım yapamazsın. Deplasmana sadece bağıracak adam gelir çünkü. Bjk taraftarıda iyi bir performans sergiledi geçen senelere göre. Mesela geçen seneki maçta 2 üçlü dışında hiç sesleri gelmemişti ama bu maçta her 10-15 dakikada bir geldi. Fakat sizin söylediğiniz kadar çekirdekçi bir taraftarda yok. Mesela maraton E blok ve komşlu blokları var 3-4 bin aktif bağıran var orda. ASY ve İnönü'de de aktif bağıran sayısı 3-4 bin civarı oluyor hep. Sadece bizim stadın kapasitesine bunu yaydığınızda az kalıyoruz. İstirham ediyorum Fenerbahçe' taraftarlarını daha fazla aşağılamayın. Sinir bozucu oluyor çünkü, ki maça gitmişsen tezahüratlarıda duymuşsundur(::).

bjk_melo_151
01.Aralık.2007, 22:54
devre arası birşey almak istiyorsun Büfe kapalı.Tuvalette pisuvarlar yok.sidiğin içinde tribüne girip çıkıyorsun.Sonra da stad çok iyi diyorsunuz.Çok güzel yalakalık yapıyorsunuz.Yaptığınız iş anca şakşakçılık zaten.Maçın başından sonuna kadar taraftar ağıza alınmayacak şeyler söylüyor.Beşiktaş seyircisinin en ufak bir g. oğlanı lafına bin türlü şey söylüyorsun.Sen en kötüsünü yapıyorsun.Liverpool'dan 8 tane yedik diye takımın adı 8 oluyor.Tabi Fenerbahçe yendi ye 8 golle.Ne kadar güzel...Şimdi de yok şöyleydi yok böyleydi sallayın.

KaPaLı
01.Aralık.2007, 23:15
http://fenerbahce.org/pic_lib/2007-04-27_hasar6.jpg

http://fenerbahce.org/pic_lib/2007-04-27_hasar8.jpg

Yapana değil yaptırana bakacaksın.

bjk_melo_151
01.Aralık.2007, 23:20
ne zaman çekilmiş bunlar geçen yıl mı?

KanaKe
01.Aralık.2007, 23:23
bunlar yeni olaylar degilki ha gecen yil ha bu yil , hersene olan seyler!

KaPaLı
01.Aralık.2007, 23:26
Bunlar geçen yıl kupa maçındaki görüntüler. Ama bu maçtan sonrada böyle olaylar yapıldı. FB TV'de haberlerde gösterildi görüntüler. Hasar tespit yapılıp TFF'ye yollanmış parası Beşiktaş Jimnastik Kulubu tarafından ödenecek masraflar.

Sekopej
01.Aralık.2007, 23:34
Maçtan önceki ve maçtan sonraki hali noter tespiti ile görüntülenmiş ve kayıt altına alınmıştır. Yapılan her zararın faturası Beşiktaş Kulübü'ne gönderiliyor. Deplasmana giden her taraftar bunu yapıyor, faturayı kendi kulübü ödüyor, değişen bir şey yok.

Onurap
01.Aralık.2007, 23:51
Bobo: Carlos artist olmuş

http://www.tumspor.com/photos/118601792.jpg

Derbide sonradan oyuna giren ancak bekleneni veremeyen Bobo, vatandaşı Roberto Carlos ile bir tartışma yaşamıştı. Olaya açıklık getiren Brezilyalı golcü, “Carlos’un davranışlarına inanamadım. Bir artist gibi davrandı. İkili mücadelede topa hamle yaparken, ayağına darbe aldı. Kesinlikle kasti birşey yapmadım. Bağırarak kendini yere attı. Daha sonra kalktı ve ileri geri laflar söylemeye başladı. Hakeme çok sert şeyler söyledi. Ancak hakem söylediklerini anlamadı. Normal bir hakem, o söylediklerine kırmızı kart verirdi. ‘Tamam, oyna işte. Faul’ dedim. Böylesine kariyerli bir futbolcuya, bu tavırları yakıştıramadım” ifadesini kullandı.

TR.CaPTaiN
02.Aralık.2007, 00:58
Carlos küfür ettiyse hakemin atması gerekirdi diyeceğim de, hakemler Türk futbolcuların küfürlerine bile göz yumarken yabancı bir oyuncunun söylediğinin tam olarak ne olduğunu bilmeden atacak cesareti sergileyemezler.

devre arası birşey almak istiyorsun Büfe kapalı.Tuvalette pisuvarlar yok.sidiğin içinde tribüne girip çıkıyorsun.Sonra da stad çok iyi diyorsunuz.Çok güzel yalakalık yapıyorsunuz.Yaptığınız iş anca şakşakçılık zaten.

Stadımız çok güzel diyerek millete yalakalık yapıyoruz. Ne yaparsın işte ihtiyacımız var ona, buna yağ çekmeye. ( ! )

GeNç KaRTaL
02.Aralık.2007, 02:02
Her ne kadar Mustafa Denizli defansif bir kadro ile çıkmış gibi gözüksede aksine sahadaki 11 oyuncumuzundaki ilk amacı rakibi karşılamak değil,hücum yapmaktı.Bu oyun tarzı çok hoşuna gidiyor bizlerin fakat gözden kaçırılmaması gereken futbol gerçekleri var.Zaten bu yüzden topla daha çok oynayan taraf bizdik fakat bu topla oynamayı tehlikeli hale getirecek,Fenerbahçe defansını sürekli rahatsız edecek eleman sayısı azdı.Tek forvet ile sahaya çıkmamızdan bahsediyorum.Açıkcası Mustafa Denizli Cumartesi akşamı sahaya çıkarttığı kadro ve düşündüğü strateji -her ne kadar 10 kişi kalmamızla bozulsada- yanlıştı.Beşiktaş atak yaparken geride Gökhan Zan ve Zapotocny gibi hızları iyi olmayan oyuncular kalınca Güiza sezon başından beri bir maçta yakalamış olduğu en çok net gol şansını yakaladı.Arkaya bir çok kez kaçtı.Birinide gol yaptı.Fenerbahçe'ye karşı defansı sağlam tutup ortadan delmeye çalışsa idik daha faydalı olurdu bence.Tabii bu bir varsayım..

Keşke şöyle bir kadro ile çıksaydı hocamız..

Rüştü

S.Kurtuluş-Toraman-Zapo-İbo

Uğur-Cisse-Sivok

Delgado

Holosko-Nobre(Bobo)

Bekler fazla ileri çıkmayacak.Zaten ileri çıktıklarında çokta etkili olduklarını söyleyemeyiz.Fenerbahçe'yi ortadan yıkacaktık böyle bir 11 ile.Zaten Aragones'in kurduğu 11 ile Fenerbahçe orta sahası bomboştu.Ayrıca Fenerbahçe savunmasınında en büyük zaafının ortadan gelen toplar olduğunu biliyoruz.Cumartesi akşamı Mustafa hocanını düşüncesi kanat organizasyonlarından fazla pozisyon bulamadık.Sadece 1 gol bulduk oda G.Gönül'ün defansa döneceğine hakeme itiraz etme hatasından dolayı..Maçtan önce Mustafa hocanın stratejisi maçın kaderini belirleyecek demiştim.Neyse maç biteli çok oldu.Fakat içimde kalmasın istedim..:)

bjk_melo_151
02.Aralık.2007, 06:36
Carlos küfür ettiyse hakemin atması gerekirdi diyeceğim de, hakemler Türk futbolcuların küfürlerine bile göz yumarken yabancı bir oyuncunun söylediğinin tam olarak ne olduğunu bilmeden atacak cesareti sergileyemezler.

Stadımız çok güzel diyerek millete yalakalık yapıyoruz. Ne yaparsın işte ihtiyacımız var ona, buna yağ çekmeye. ( ! )
şuan kime yağ çektiğin belli değil mi?

Universal
02.Aralık.2007, 06:40
Carlos'un küfür edip etmediğini bilemeyiz. Ama şu var, hakem maç sırasında Portekizce küfür eden birisin küfür ettiğini nerede anlayacak? Hadi onu geçtim TR.CaPTAiN dediği gibi Türk oyuncular görmezken yabancıların görmesi abes kaçar.

TR.CaPTaiN
02.Aralık.2007, 07:03

Haklısın, haklısın..

EreN
02.Aralık.2007, 07:07

Breh... yavaş.

brotha
02.Aralık.2007, 13:05
Her ne kadar Mustafa Denizli defansif bir kadro ile çıkmış gibi gözüksede aksine sahadaki 11 oyuncumuzundaki ilk amacı rakibi karşılamak değil,hücum yapmaktı.Bu oyun tarzı çok hoşuna gidiyor bizlerin fakat gözden kaçırılmaması gereken futbol gerçekleri var.Zaten bu yüzden topla daha çok oynayan taraf bizdik fakat bu topla oynamayı tehlikeli hale getirecek,Fenerbahçe defansını sürekli rahatsız edecek eleman sayısı azdı.Tek forvet ile sahaya çıkmamızdan bahsediyorum.Açıkcası Mustafa Denizli Cumartesi akşamı sahaya çıkarttığı kadro ve düşündüğü strateji -her ne kadar 10 kişi kalmamızla bozulsada- yanlıştı.Beşiktaş atak yaparken geride Gökhan Zan ve Zapotocny gibi hızları iyi olmayan oyuncular kalınca Güiza sezon başından beri bir maçta yakalamış olduğu en çok net gol şansını yakaladı.Arkaya bir çok kez kaçtı.Birinide gol yaptı.Fenerbahçe'ye karşı defansı sağlam tutup ortadan delmeye çalışsa idik daha faydalı olurdu bence.Tabii bu bir varsayım..

Keşke şöyle bir kadro ile çıksaydı hocamız..

Rüştü

S.Kurtuluş-Toraman-Zapo-İbo

Uğur-Cisse-Sivok

Delgado

Holosko-Nobre(Bobo)

Bekler fazla ileri çıkmayacak.Zaten ileri çıktıklarında çokta etkili olduklarını söyleyemeyiz.Fenerbahçe'yi ortadan yıkacaktık böyle bir 11 ile.Zaten Aragones'in kurduğu 11 ile Fenerbahçe orta sahası bomboştu.Ayrıca Fenerbahçe savunmasınında en büyük zaafının ortadan gelen toplar olduğunu biliyoruz.Cumartesi akşamı Mustafa hocanını düşüncesi kanat organizasyonlarından fazla pozisyon bulamadık.Sadece 1 gol bulduk oda G.Gönül'ün defansa döneceğine hakeme itiraz etme hatasından dolayı..Maçtan önce Mustafa hocanın stratejisi maçın kaderini belirleyecek demiştim.Neyse maç biteli çok oldu.Fakat içimde kalmasın istedim..:)

bu kadar defansif bir kadroyla cikmak mantiksizdi bana gore. fenerbahce macindaki kadro basariliydi ama planlar istendigi gibi gitmedi kirmizi kart yuzunden. eger senin soyledigin kadro ile cikilsaydi kanatlar bombos olurdu hem biz atak yapamazdik hemde fenerbahce cok rahat gelirdi ki ibrahim uzulmez ve serdar kurtulus bu kadar formsuz iken. macta gordukki besiktas kanatlardan cok etkili geldi serdar ozkan ve ekrem dag sagdan ve soldan cok onemli pozisyonlar yaratti.

kesinlikle sampiyonluk umudum zerre eksilmedi.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Toplamda 8 mikrofon var. Stadın her yerine eşit dağıtılması gereken. Ama
Son söylediğin şey mantıken imkansız zaten. Deplasman tribünü diyince zaten Bjk, Fb, Gs hepsi iyidir. Bu konuda ayırım yapamazsın. Deplasmana sadece bağıracak adam gelir çünkü. Bjk taraftarıda iyi bir performans sergiledi geçen senelere göre. Mesela geçen seneki maçta 2 üçlü dışında hiç sesleri gelmemişti ama bu maçta her 10-15 dakikada bir geldi. Fakat sizin söylediğiniz kadar çekirdekçi bir taraftarda yok. Mesela maraton E blok ve komşlu blokları var 3-4 bin aktif bağıran var orda. ASY ve İnönü'de de aktif bağıran sayısı 3-4 bin civarı oluyor hep. Sadece bizim stadın kapasitesine bunu yaydığınızda az kalıyoruz. İstirham ediyorum Fenerbahçe' taraftarlarını daha fazla aşağılamayın. Sinir bozucu oluyor çünkü, ki maça gitmişsen tezahüratlarıda duymuşsundur(::).

ben nedense fenerbahce veya galatasaray inonuye geldiginde besiktas tribunu olarak isliklayip susturmaya calismiyorum. zaten 90 dakika bagiran bir taraftar oldugumuz icin karsi taraftar bagirsa bile duyulmuyor. sadece maratonda bizim taraftar en fazla 2 bin kisilik grup ve migrosta bir grup bagirdi. toplasan 4 bin bile etmez. ki bagirdi derken fener taraftarinin sadece gollerden sonra ve mac baslarken bagirdi. besiktas taraftari mac icinde 75 85 dk lari arasi disinda hep bagirdi. fenerbahce isliklayarak susturmaya calisti.

bilmiyorum inonu stadina geldinmi hic aktif bagiran sayisi 3-4 bin demissin. zaten sadece kapali ust un kapasitesi 3 bin falan bide alti sayarsak toplam kapalinin kapasitesi 7 bin civari. ve besiktasin lig kupa avrupa her macinda kapalinin yuzde 90 i bagirir. buda 6 bin civari ediyor. besiktas in taraftariyla diger takim taraftarlarini karsilastirmak bile deliliktir.

EreN
02.Aralık.2007, 15:29
bilmiyorum inonu stadina geldinmi hic aktif bagiran sayisi 3-4 bin demissin. zaten sadece kapali ust un kapasitesi 3 bin falan bide alti sayarsak toplam kapalinin kapasitesi 7 bin civari. ve besiktasin lig kupa avrupa her macinda kapalinin yuzde 90 i bagirir. buda 6 bin civari ediyor. besiktas in taraftariyla diger takim taraftarlarini karsilastirmak bile deliliktir.

Tamam iyi olabilirsiniz. Türkiyenin en sağlam organize grubuda olabilirsiniz ama çıkın artık şu tanrı modundan. Oyunlarda ölümsüzlük hilesi yapan ufak çocuklar gibisiniz savunmalarınızda. Zaten beşiktaş taraftarına tribün açısından kötü diyen biri var mı şu anda? Ayrıca önümüzdeki hafta 1 yıl aradan sonra tekrar kapalıda maç seyredeceğim. Önemli maçlar haricinde ise 3-4 bin kişi oluyor bu konuda ciddiydim. Derbi maçlarda bu sayı 8-9 belki skora göre 12-13 bin bile olabiliyor. Aktif bağıran demek maçın başından sonuna kadar durmadan bağıran demektir. Bizim gfb, grup Ck misali. Ayrıca dediğin gibi değil rıdvan üzgünüm ama. Geldiğim son 2 deplasman maçında da yaptığımız her tezahürat öncelikle ıslıkla susturulmaya çalışıldı inönüde de. Uzun uzadıya tribün muhabbetine girmek istemiyorum ama bence biraz karşıdaki insan Fenerli, kesin yalan söylüyordur ya da sallıyordur. Aaa bu Gsli kesin atmıştır veya adam Bjkli eminim söyledikleri yanlıştır triplerinden kurtulmak gerekiyor. Farkındaysanız herkese göre gerçekler farklı. Ama ben son maç dahil inönüde kendi taraftarımın sesini TV'den gayet çok duydum. Şampiyon olduğumuz sene inönüde totalde rahatlıkla 15-20 dakika kendi tezahüratlarımla inledi o stad. Böyle şeyleri inkar etmeye gerek yok. Bu maçta da Bjk tribünü gayet iyi performans gösterdi. Farklı tezahüratlar denediler. Çekilen üçlüler dışındakiler çok anlaşılmasa da sesleride geldi TV'ye.