View Full Version : Galatasaray - Hacettepe [ TSL 13. Hafta ]
goosfraba
28.Kasım.2007, 18:45
http://www.hizliresim.com/2008/11/28/1747.jpg (http://www.hizliresim.com)
Bilgilendirme:
Bu yıl ki derbiler arasında en önemlisi olan iki ezeli rakip kulübün arasında geçecek olan maç yorumlarında diğer konu yorumlarına göre her zamanki kurallarımız geçerli olduğu gibi bir takım ek kurallarda söz konusudur ve dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;
Spor Taraftarlığı
- Forumlarımızda tuttuğunuz takımı holiganlık derecesinde savunmak, karşı görüşe saldırgan cevaplar vererek kişileri tahrik etmek, rakip takım hakkında aşağılayıcı sözler kullanmak, alenen küfür etmek, karşılıklı münakaşalarda bulunmak veya tartışılan konuda diğer üyeyi rencide edici davranışlarda bulunmak yasaktır.
Maç Başlamadan Önceki Yorumlar
- X Kazanır, X Yener, Kazanırız, Yeneriz gibi basit yorumlar yapmak yasaktır
- Maç öncesi tahmin yapacak üyelerimiz, tahminlerini nedenlere bağlayarak ve bu tahminlerde rakip takımı küçük görücü değil objektif olmalıdır. Objektif olamayacağı düşünen üyelerimiz yorum yapmazlarsa bu başlığın gidişatı için iyi olacaktır.
Maç Başladığı Anda ki Yorumlar
- Kesinlikle maç içerisinde hakem kararlarını sorgulamak, hakemleri aşağılayıcı mesajlar atmak yasaktır.
- Herhangi bir gol, kart gibi durumlarında sadece Gol, Gooool, Kart vb. yorum içermeyen ve maç pozisyonlarını mesaj göndermeyiniz.
Maç Sonrası
- Lütfen maçı taktik analiz olarak değerlendiriniz.
- Kazandık Yendik gibi basit yorumlar silinecektir.
- Hakem kararlarına bağlayarak sonucu eleştirmek yasaktır.
Bu kararlara uymayan mesajlar silinecek ve aşırıya kaçan üyelerimize istemesekte uyarı vermek zorunda kalacağız.
BaFraLı
28.Kasım.2007, 18:51
Metalist maçından sonra bu galibiyet ile moraller düzelir.Saha ve seyircimi önünde kazanırız diye düşünüyorum..
FoRZa SKiNCLuB_I9o3
28.Kasım.2007, 20:41
Hacettepe bu sezonun en kötü takımlarından biri...Deyim yerindeyse Galatasaray eze eze kazanır.
RaSenGan
28.Kasım.2007, 20:44
Moral lazım takıma.Bu maçı kazanarak hem 3 puan almalıyız hem de moralimizi düzeltmeliyiz.BaRoS bu maçta gol atamazda gözümden iyice düşücek.Umarım farklı bir skorla maçı kazanırız da yüzümüz biraz güler.
Nocna Mora
29.Kasım.2007, 03:12
Skibbe gitsin ben geleyim yemin ederim gençlere şans verir gereken yerlere daha iyi transferler yapma çabasında bulunurdum bendeki oyun bilgisi ve düşüncesinin birazı SKibbe'de olsa gençleri kazanır ve güzel bir taktik yapardık belki :):):) Neyse ekndimi övmüyorum evdee ve çevrede maç yorumlarım ve yonu okumam ünlüdür o yüzden yazdım abartma yok :) Skibbe 1 forvette diretmez umarım sadece bu maç için
Alicanfmfan
29.Kasım.2007, 06:16
Taraftar gelmese haklıdır.Allah'tan taraftarımız bir maçla futbolculara küsmez
O forma kutsaldır , nasip olmaz herkeze
I3esiktas
29.Kasım.2007, 06:19
Yorgun, Moralsiz Bir GaLatasaray'ın Puana Aç Hacettepe karşısında Puan kaybedecegini düşünüyorum.
Sekopej
01.Aralık.2007, 01:41
Taraftar gelmese haklıdır.Allah'tan taraftarımız bir maçla futbolculara küsmez
O forma kutsaldır , nasip olmaz herkeze
1500 bilet satılmış kombineler hariç, demek ki 1 maçla küsebiliyorlarmış.:)
Meira'yı defansa çekip çift forvet oynayacak sanırım. Evinde Hacettepe'ye karşı yetenekli ayaklarıyla sonuca rahat gidecektir Galatasaray.
C h A o S
01.Aralık.2007, 01:44
Tribünlerde en fazla 5-6 bin kişi olucak gibi.Gerçekten düşündürücü bir konu.Ben bu konuda yönetimin çok büyük suçu olduğunu düşünüyorum.Metalist yenilgisinden sonra maçın bilet fiyatlarını 5-10 ytl yap stad dolsun.30 ytl bir bilet fiyatı..
GeNç KaRTaL
01.Aralık.2007, 01:48
Galatasaray evinde oynayacak olmasının avantajı ve daha kaliteli kadrosuyla maçı kazanacaktır diye düşünüyorum.Hacettepe'nin onları zorlayıp,puan kaybı yaşatacağına inanmıyorum.En kötü yıldızlarıyla sonuca giderler.Bu maçta fark bile olabilir.Tabii futbol oynanmadan kazanılmıyor.Her zaman beklenen sonuçlarda çıkmıyor.Benimkiler sadece bir tahmin..
maNga 33
01.Aralık.2007, 01:59
Galatasaray'ın alacağına inanıyorum hemde kendi sahamızda maçı ilk yarıda bitirebiliriz :)
bugra 1905
01.Aralık.2007, 02:14
Galatasaray Bir Şekilde Kazanır Yorgunda Olsa Moralsizde Olsa Kazanır Çünkü Samiyende İyi Oynuyor Metalist Maçındada Kötü Oynamadı Ama Servet Takımı Yaktı
Redrum
01.Aralık.2007, 02:18
Galatasaray bugün fark atabilir, ama inanılmaz bir şok da yaşayabilir. Bir farklı galibiyet takımın havasını düzeltecektir.
EreN
01.Aralık.2007, 02:18
Açıkçası fark bekliyorum.
World Hollow o1
01.Aralık.2007, 02:25
İki takımada başarılar.
sahada iyi oynayan iyi oyun kuran, sinirlerine hakim olan kazansın..
Jesus_FB
01.Aralık.2007, 02:30
Lincoln bıraksa kewell çakacaktı golü
Jesus_FB
01.Aralık.2007, 02:52
güzel gol attı Sandro
Sekopej
01.Aralık.2007, 02:53
Şu dakikadan sonra oyun nasıl şekillenir bilmiyorum ama Hacettepe mahkum oynamıyor ve keyifli bir maç izliyoruz.
Servet'in ilk pozisyonda topu yanlış yere göndermesi -ki taca atsa defans yerine gelirdi daha iyi olurdu- gole sebep oldu.
Şimdi Galatasaray daha çok saldıracak, olası kontraları da düşünürsek eğer Hacettepe geriye gömülmezse daha da zevkli bir maç olur.
Bu arada Hacettepe 10 kişi kaldı, kesin geriye yaslanacaklar.
shamur1
01.Aralık.2007, 02:54
33. dakika 0-1 Hacettepe
36.dakika kırmızı Tozo
Hacettepe'nin ortasahası düştü. Artık bu maçtan puan alırlarsa tebrik etmek gerekiyor.
EreN
01.Aralık.2007, 02:56
Hakem'den kart isteyen tozo kırmızı kart gördü. Bu kart isteyip kart görme olayı çok tartışılır bence çook.
Lucas Neill
01.Aralık.2007, 02:57
2. yarıda da tek forvet oynarsak Skibbe'nin futbol bilgisinden şüphe ederim.Bi de bu kart isteyince sarı kart olayı sadece bizde var galiba ben avrupada hiç denk gelmedim daha...
shamur1
01.Aralık.2007, 02:59
Yalnız hakem Hacettepe'nin en sağlam adamını atmış dışarı. Tozo ortada koşan, topa basan mücadele eden bir oyuncu , Hacettepe çok zorlanacaktır artık.
a.arıcı-11
01.Aralık.2007, 03:01
Hakem'den kart isteyen tozo kırmızı kart gördü. Bu kart isteyip kart görme olayı çok tartışılır bence çook.
Nasıl yani direk kırmızı mı gördü yoksa 2.sarıdan mı atıldı.Eğer 2. sarıdansa karar doğrudur fakat direk kırmızıysa yuh derim resmen.
Addolorato
01.Aralık.2007, 03:01
Yok Yahu 2. Sarıdan Atıldı Yanlış bilgilendirme Olmasın :)
EreN
01.Aralık.2007, 03:02
Nasıl yani direk kırmızı mı gördü yoksa 2.sarıdan mı atıldı.Eğer 2. sarıdansa karar doğrudur fakat direk kırmızıysa yuh derim resmen.
Bu maç için söylemedim. Hakemler bu kararları keyfi veriyorlar. Her kart isteyen futbolcuya gösterseler sarı kartı amenna. Ayrıca tozo ikinci sarı karttan gördü kırmızıyı.
Addolorato
01.Aralık.2007, 03:04
Ve Gol Geliyor Milan Baros :) Kaleciden Seken Topu Tamamladı Bir Zahmet Atsın artık :)
Jesus_FB
01.Aralık.2007, 03:07
Recebin asistiyle açılır atık gs atar 3 - 4 tane daha
Belgorth
01.Aralık.2007, 03:09
yıllardır izlediğim en iyi hakem yönetimi şu ana kadar. en ufak bir hataları olmadı, ofsaytlar ofsayt, fauller faul, kartlar kart. helal olsun ve nazar değmesin diyorum şu an için.
Jesus_FB
01.Aralık.2007, 03:09
İlk çıkan sarı kart komikti gs ilk 15 dakkadan sonra hiç iyi oynamadı rakip 10 kişide kaldı herhalde skibbe çift forvete döner artık
Belgorth
01.Aralık.2007, 03:12
İlk çıkan sarı kart komikti
yok hocam, değildi. daha önce 2 defa uyardı hakem Tozo'yu 3. defada da gösterdi sarıyı. yani o pozisyon değil de öncesiyle gelişmiş bir sarı kart o.
Jesus_FB
01.Aralık.2007, 03:20
yok hocam, değildi. daha önce 2 defa uyardı hakem Tozo'yu 3. defada da gösterdi sarıyı. yani o pozisyon değil de öncesiyle gelişmiş bir sarı kart o.
uyarılarını görmedim çok dikkatli izlemiyorum maçı gsli bi arkadaş varda ona bulaşıyorum arada :)
Ama çok normal bir faul yaptı adam hatta bazı hakemler bu tarz pozisyonlar faul bile vermiyor bu kadar ucuz olmamalı kartlar.
2. sarı kartı alırkende Barış'ın arkadan yaptığı hareket çok net sarı karttı onu atladı Tozo'da kendi kaşındı gel beni at dedi hakeme akrt işareti yaptı ve kırmızıyı aldı gitti. Sarı kartlı oyuncular neden dikkat etmiyorlar anlayamıyorum dün Cisse bugün Tozo prof. olmuş oyuncuların bu kadar sorumsuzca davranması inanılır gibi değil
El Comandante
01.Aralık.2007, 03:39
Hakem cok iyi gördü eli,helal olsun.Net penaltiydi.
Baros 2.golünü atti,acildi.(=
PesimiSTyLa
01.Aralık.2007, 03:44
Hakeme helal olsun bu dakikaya kadar müthiş mac yönetiyor...
Nedvedmania
01.Aralık.2007, 03:54
Milan Baaaros Milan Baaaaros oley oley ooooley :)
Goool 3-1 oldu gene baros
Sol taraftan ceza alanına doğru yükselen top! Ümit Karan çaprazdan voleyi nefis vurdu! Baros son anda kafayı uzattı ve top ağlara gitti...
El Comandante
01.Aralık.2007, 03:55
iste böyle cift forvet oynadigimizda Baros rahatliyor,bos alan yaratiyor kendisine,golleri de atiyor.(=
SiR ToMaSRoSiCkY1
01.Aralık.2007, 04:02
Tarık abi kahin gibi adamsın yahu:D
El Comandante
01.Aralık.2007, 04:04
Bu senenin en iyi transferi Lincoln kesinlikle.Maestro gibi,mest ediyor kendine herkesi.Oynadigi her macta özveriyle oynuyor,takimi cok iyi yönetiyor.
Emre Güngör,Baris,Mehmet Topal da tam olarak döndüler,insAllah bir daha sakatlik gecirmezler.
Jesus_FB
01.Aralık.2007, 04:08
ama hakem harbiden komik :)
PesimiSTyLa
01.Aralık.2007, 04:10
Ne bakımdan komik hakem? Mükemmele yakın mac yönetti dikkatli izlein macı..
Stad Nevizade geceleri ile inliyor...
Jesus_FB
01.Aralık.2007, 04:12
Ne bakımdan komik hakem? Mükemmele yakın mac yönetti dikkatli izlein macı..
Stad Nevizade geceleri ile inliyor...
Penaltı pozisyonunda yanlış kişiye sarı kart çıkartmış sonra da o çıkardığı adam 2. sarıdan kırmızı gördü o bakımdan komik
EreN
01.Aralık.2007, 04:13
Yalnız staddan sanki 60 bin kişi bağırıyormuş gibi ses geliyor televizyona. Çok ilginç oda..
Hakem neye göre mükemmel peki emre onu sorayım ben sana?
Hani zaten Gs bu maçı kaybetmezdi ama.. Yine de ilk kırmızının ilk sarısı ve ikinci kırmızınında ilk sarısı yanlış.
Nocna Mora
01.Aralık.2007, 04:19
İLk kez bu kadar zevkli bir maç seyrettim. Hakemlerde çok süper yönettiler maçı; kartlar, faulle... Tek hatası oldu hakemin o da kornerde el ile müdahale eden oyuncuya değil başka birine kart göstermesiydi gösterdiği oyuncu da oyundan atıldı. Bence maç tekrarı falan olmaz. Çünkü yanlış görmüştür olabilir diyorum ben..
EreN
01.Aralık.2007, 04:20
Lincoln az kalsın ikinci bir Volkan vakası yaşayacaktı..
PesimiSTyLa
01.Aralık.2007, 04:22
Teli'ye kartı itirazdan verdi, Jesus macı izledin mi yoksa bazı sitelerde okudugun yoruma göre mi konuşuyorsun ? Ayrıca Eren ne bu sendeki tribünden gelen ses takıntısı onu da merak ettim. Dikkat ettiysen ilk yarı ses gelmiyordu, cünkü oyun kötüydü, tezahürat da yapilmıyordu. 2. yarı takımla birlikte taraftar da coştu.
İlk sarı nasıl haksız ? Lincoln bacak arasını yapmış geciyor Tozo indiriyor Lincoln'u. Yukarıda arkadas belirtmiş zaten daha önce uyarıldı diye. Yine mi uyarsaydı hakem ? Verdiği penaltı net tartışmam bile. Teli nin 2. kartı da doğru, Lincoln'ün erkeklik gelecegi ile oynadı resmen. Bana macı izlemeden yorum yapmışsınız gibi geliyor ...
Belgorth
01.Aralık.2007, 04:23
Yalnız staddan sanki 60 bin kişi bağırıyormuş gibi ses geliyor televizyona. Çok ilginç oda..
Hakem neye göre mükemmel peki emre onu sorayım ben sana?
Hani zaten Gs bu maçı kaybetmezdi ama.. Yine de ilk kırmızının ilk sarısı ve ikinci kırmızınında ilk sarısı yanlış.
ilk kırmızı karttın sarısında yanlış hiçbir şey yok. Tozo Lincoln'e ilk faul yaptığında hakem uyardı. ikincisinde bir daha uyardı ve hareketleri 3. de kartı gösteririm bir daha yapma der gibiydi. 3. de gelince kartı gösterdi. bundan doğal bir şey var mı? hep diyoruz ya Lincoln, Alex, Delgado gibi oyuncular bu tarz faullere maruz kalıyorlar, oyunu güzelleştiren futbolcuları bunlardan korumak lazım diye, adam bunu yaptı işte. bence sarı da karmızı da doğruydu Tozo'ya. Gerçi Teli gümbürtüye gitti, sanırım bulunduğu açıdan dolayı elle oynayanın Teli olduğunu sandı hakem yoksa oynayan Soko'ydu. ikinci sarı doğru bir kart ama ilk yanlış oyuncuya olduğundan yanlış bir kırmızı oldu. ben açıkcası Ümit Karan'a da kırmızı göstersin istedim pozisyon bittiği halde hala konuştuğu için. bu iki hatası hariç çok çok iyi bir maç yönetti hakem bence.
Jesus_FB
01.Aralık.2007, 04:27
Teli'ye kartı itirazdan verdi, Jesus macı izledin mi yoksa bazı sitelerde okudugun yoruma göre mi konuşuyorsun ? Ayrıca Eren ne bu sendeki tribünden gelen ses takıntısı onu da merak ettim. Dikkat ettiysen ilk yarı ses gelmiyordu, cünkü oyun kötüydü, tezahürat da yapilmıyordu. 2. yarı takımla birlikte taraftar da coştu.
İlk sarı nasıl haksız ? Lincoln bacak arasını yapmış geciyor Tozo indiriyor Lincoln'u. Yukarıda arkadas belirtmiş zaten daha önce uyarıldı diye. Yine mi uyarsaydı hakem ? Verdiği penaltı net tartışmam bile. Teli nin 2. kartı da doğru, Lincoln'ün erkeklik gelecegi ile oynadı resmen. Bana macı izlemeden yorum yapmışsınız gibi geliyor ...
Bak sende komik olmaya başladın şimdi!
Maçı izlemeden niye yorum yapayım. Maçı izledim hatta aynı anda Burak Duran arkadaşımla beraberde maçı yorumluyorduk. O da benim gibi ilk kartı yanlış adama vermiş dedi ve o da maçı izliyor sitelerden takip etmiyordu. Böyle bilip bilmeden garip ithamlarda bulunma bence.
Kimseyi germek gibi bir niyetim yok hakemin ince hatalar yaptığını düşündüğüm için onları buraya yazdım hemen kaplanlaşmayın.
Galatasaray'ı da tebrik ederim
Onurap
01.Aralık.2007, 04:30
Lincolnün top sektirmesine kızmış :D:D:D (gerçekten)
İşte lincoln farkı bu.. onun hareketlerini ne volkan ne erdoğan arıca kimse hazmedemiyor..
Belgorth
01.Aralık.2007, 04:31
gözünü seveyim hocam, ne hakemler ne hatalar yapıyor allah aşkına. bu kadar iyi bir maç çıkartan hakemi yaptığı bir iki hatadan mı asacağız? o zaman dünkü maçın hakemini hemen giyotine koyalım bekletmeden.
EreN
01.Aralık.2007, 04:36
;) Tribünden gelen ses takıntısı bariz bir şekilde var çünkü ben maça gidip dötümü yırtıyorum bağrırken afedersin, stadda kulaklarıma ağrılar giriyor ses seviyesinden ama TV'den izleyince................... Sizin maçı örnek verdim çünkü seyirci sayısı gerçekten az. Ve gelen ses o seyirci sayısına NORMAL ise dünkü maçta ve daha önceki FB maçlarında normalin kat be kat altında.
Penaltı penaltı tabi ki aksini iddia etmedim. İlk kırmızının ilk sarı kartı ise tartışılır. Otorite değilim ki ben kendi düşümcendi o anda. Gelmeyin üstüme :D
ilk kırmızı karttın sarısında yanlış hiçbir şey yok. Tozo Lincoln'e ilk faul yaptığında hakem uyardı. ikincisinde bir daha uyardı ve hareketleri 3. de kartı gösteririm bir daha yapma der gibiydi. 3. de gelince kartı gösterdi. bundan doğal bir şey var mı? hep diyoruz ya Lincoln, Alex, Delgado gibi oyuncular bu tarz faullere maruz kalıyorlar, oyunu güzelleştiren futbolcuları bunlardan korumak lazım diye, adam bunu yaptı işte. bence sarı da karmızı da doğruydu Tozo'ya. Gerçi Teli gümbürtüye gitti, sanırım bulunduğu açıdan dolayı elle oynayanın Teli olduğunu sandı hakem yoksa oynayan Soko'ydu. ikinci sarı doğru bir kart ama ilk yanlış oyuncuya olduğundan yanlış bir kırmızı oldu. ben açıkcası Ümit Karan'a da kırmızı göstersin istedim pozisyon bittiği halde hala konuştuğu için. bu iki hatası hariç çok çok iyi bir maç yönetti hakem bence.
Ten renginden ayırt edebilirdi aslında futbolcuları. Biri beyaz diğeri zenci.
Ümit Karan olayı ise alışıldık birşey. Ayhan, Ümit, Hasan Şaş.. Bu oyuncular muaf tutuluyor genellikle itirazdan kart konusunda.
gerrrard
01.Aralık.2007, 04:44
Ümit'te kırmızı yeseydi görürdüm onu da göstermedi hakem maalesef.
Onurap
01.Aralık.2007, 04:45
;) Tribünden gelen ses takıntısı bariz bir şekilde var çünkü ben maça gidip dötümü yırtıyorum bağrırken afedersin, stadda kulaklarıma ağrılar giriyor ses seviyesinden ama TV'den izleyince................... Sizin maçı örnek verdim çünkü seyirci sayısı gerçekten az. Ve gelen ses o seyirci sayısına NORMAL ise dünkü maçta ve daha önceki FB maçlarında normalin kat be kat altında.
Penaltı penaltı tabi ki aksini iddia etmedim. İlk kırmızının ilk sarı kartı ise tartışılır. Otorite değilim ki ben kendi düşümcendi o anda. Gelmeyin üstüme :D
Ümit Karan olayı ise alışıldık birşey. Ayhan, Ümit, Hasan Şaş.. Bu oyuncular muaf tutuluyor genellikle itirazdan kart konusunda.
Sen el olduğunu gördün mü acaba rengi soruyorsun?Zor posizyon..Kaldıki yardımcı hakem verdi kararı..
Hem senin fenerbahçe beşiktaş maçında dediğine göre kart yanlışta olsa teli 2.sarı kartı görerken dikkatli olması lazımdı..?
PesimiSTyLa
01.Aralık.2007, 04:45
Ümit'in hangi pozisyonundan bahsediyorsunuz, kacırmışım orayı ?
Belgorth
01.Aralık.2007, 04:46
tabi, gerçi biz elden verdiğini düşünüyoruz belki başka bir nedenden verdi, bilemiyorum ama bana sanki elle oynayan Teli sandı gibi geldi.
bu oyuncuların hepsine "Argues with official" PPM'i verilmeli galiba :) bir de Sabri'ye "Shoot with power" verilse iyi olur gibi, yeri değil bu muhabbetin ama :D
Ümit'in hangi pozisyonundan bahsediyorsunuz, kacırmışım orayı ?
şu ortalığın karıştığı pozisyon. olay bitti hala hakemle konuşuyor, deli etti beni televizyon başında.
shamur1
01.Aralık.2007, 04:47
Erdoğan Arıca'yı kutluyorum. 9 kişi kalmış bir takımla alay eden Lincoln'e '' Metalist maçında nerdeydin ? '' demiş :)
Jesus_FB
01.Aralık.2007, 04:56
PesimiSTyLa
Benim maç izlemediğimi ima ediyordun bak sadece ben değil görüntülerde aynı şeyi söylüyor
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=49299
Hakemi iyi izle kart çıkartırken yaptığı hareketi iyi süz
Alicanfmfan
01.Aralık.2007, 05:13
Hakem gerçekten iyiydi penaltıyı mükemmel süzdü , Ve kartlarıda es geçmedi Bravo Süleyman Abay
Alicanfmfan
01.Aralık.2007, 05:17
Hiç unutamıyorum 4-0 yendiginiz maçta Elektronik ıslık kullanılıyordu.Ayrıca biliyorsun gelmişsin , Gs lilerden çok ses çıkıyor diyorsun demekki taraftarız birazda kendinizde arayın bişeyleri yahu
PesimiSTyLa
01.Aralık.2007, 05:19
Dikkatli olması lazım tabi.
Emre kaç kere Saraçoğlunda maç izledin? uA forumlarında okuyup buralara yazma bence. Cevap bekliyorum.
TV den izliyoruz işte. Her tv kanalı mı sizin macta kısıyor sesi ? Bu kadar paranoya iyi degil. (::)
EreN
01.Aralık.2007, 05:21
Hiç unutamıyorum 4-0 yendiginiz maçta Elektronik ıslık kullanılıyordu.Ayrıca biliyorsun gelmişsin , Gs lilerden çok ses çıkıyor diyorsun demekki taraftarız birazda kendinizde arayın bişeyleri yahu
Okurken yorumları biraz dikkat edelim. Ben TV konusunda söyledim. Yoksa ASY deplasmanına 6 kere gittim hayatım boyunca. Fenerbahçe maçında. Ben bu yüzden net yorum yapabiliyorum. Karşılaştırabiliyorum. Ama Tvden izleyenlerin böyle bir şansı yok. Anca taraftar forumlarında okudukları kadar bilgileri var. Elektronik Islık olayını kulaklarınla duydun mu afedersin ama?
MeMo
01.Aralık.2007, 05:21
Lincoln aynı şekilde devam ediyor galiba.Tabi izlemedim ama daha önceki olaylardan Lincoln'ün haksız olduğunu tahmin ediyorum.Ortada hazmedememezlik yok Lincoln var malesef.
EreN
01.Aralık.2007, 05:22
TV den izliyoruz işte. Her tv kanalı mı sizin macta kısıyor sesi ? Bu kadar paranoya iyi degil. (::)
Tamam emre haklısın. Tamam.. Sustum ben:) ben haksızım. Yalan söylüyorum sallıyorum sabahtan beri. İngiliz kanallarında zaten şekil olsun diye sesimiz yüksek geliyor televizyona. Paranoyağız biz. (::)
mutluysan artık sorun yok:)
Alicanfmfan
01.Aralık.2007, 05:23
Lincoln aynı şekilde devam ediyor galiba.Tabi izlemedim ama daha önceki olaylardan Lincoln'ün haksız olduğunu tahmin ediyorum.Ortada hazmedememezlik yok Lincoln var malesef.
İzlemeden yorum yapma o zaman . Adam resmen tekme yiyor ! .
Deniz
01.Aralık.2007, 05:26
güzel yendik tebrikler galatasaray yönetimine.bu arada hakem maçı gayet güzel yönetti onada tebrikler.tempo yüksekti zevkli bir maç seyrettik.
PesimiSTyLa
01.Aralık.2007, 05:27
Tamam emre haklısın. Tamam.. Sustum ben:) ben haksızım. Yalan söylüyorum sallıyorum sabahtan beri. İngiliz kanallarında zaten şekil olsun diye sesimiz yüksek geliyor televizyona. Paranoyağız biz. (::)
mutluysan artık sorun yok:)
Bence bu olayı cok abartıyorsunuz, bunu belirttim (::) İnanmıyorum da acıkcası.
İzlemeden yorum yapmak ne acı. Mac bitiyor adam topu sektirerek sürdü ne var bunda yahu ? Burada mac ediyoruz, onur mücadelesi mi veriyoruz ? ki bu adam brezilyalı. adamlar zaten showman. Demek Cristiano, Ronaldinho gibi adamlar TR de top oynasa sahaya top tüfekle dalarız.
shamur1
01.Aralık.2007, 05:28
Taraflı Tarafsız herkesin beğendiği Trt nin yorumcusu M.Demirkol geçen sezon Yattara'da aynı hareketleri yapmış ve sarı kart görmüştü dedi. Üstelik rakip oyuncu tarafından da acımasız bir şekilde yere indirilmişti Yattara. Tabi rakipte 9 kişi değildi bu arada.
Alicanfmfan
Okurken yorumları biraz dikkat edelim. Ben TV konusunda söyledim. Yoksa ASY deplasmanına 6 kere gittim hayatım boyunca. Fenerbahçe maçında. Ben bu yüzden net yorum yapabiliyorum. Karşılaştırabiliyorum. Ama Tvden izleyenlerin böyle bir şansı yok. Anca taraftar forumlarında okudukları kadar bilgileri var. Elektronik Islık olayını kulaklarınla duydun mu afedersin ama?
Kesinlikler duydum vede yakıstıramadım..
Jesus_FB
Ben hala bir cevap veya bir Özür bekliyorum PesimiSTyLa
Alicanfmfan
01.Aralık.2007, 05:29
Taraflı Tarafsız herkesin beğendiği Trt nin yorumcusu M.Demirkol geçen sezon Yattara'da aynı hareketleri yapmış ve sarı kart görmüştü dedi. Üstelik rakip oyuncu tarafından da acımasız bir şekilde yere indirilmişti Yattara. Tabi rakipte 9 kişi değildi bu arada.
Top sektirmek sarı kart hmm tamam anladım artık size daha ne diyebilirim..
Tozunun 2.sarı kartına itiraz edenler.Kadıköydeki maçta Selcuk Lİncoln ü ayagını kırmakmiçin dalmıstı ve sarı kart görmemişti Lincoln'de kart işareti yapmıstı tozo gibi ve sarı kart görmüştü .
EreN
01.Aralık.2007, 05:30
Bence bu olayı cok abartıyorsunuz, bunu belirttim (::) İnanmıyorum da acıkcası.
Sözün bittiği yer. Selametle.
Sakatlanmıştı sanırım kısa bir süre o pozisyonda?
Kesinlikler duydum vede yakıstıramadım..
Staddaydın yani.. Peki o zaman birşey diyemem.
PesimiSTyLa
01.Aralık.2007, 05:32
Ben hala bir cevap veya bir Özür bekliyorum PesimiSTyLa
Peki, inandım. İzlemişsin macı. Pardon (::)
Onurap
01.Aralık.2007, 05:44
Antigalatasaray medyası iş başında top sektirdi diye asacaklar adamı..
Asıl sen 11 kazma çıkarmada futbola bi güzellik kat..
Lincolne yapılan sert fauller sonrasında dövsün o zaman lincoln adamı..?
Ayıptır yahu..
Alicanfmfan
01.Aralık.2007, 05:47
Antigalatasaray medyası iş başında top sektirdi diye asacaklar adamı..
Asıl sen 11 kazma çıkarmada futbola bi güzellik kat..
Lincolne yapılan sert fauller sonrasında dövsün o zaman lincoln adamı..?
Ayıptır yahu..
Sana katılmamak elde degil yani o zaman 9 kişi kalan rakibe şutta atmıyacaksın böyle bir mantık mı var ya..Kalmasaydın 9 kişi..
Addolorato
01.Aralık.2007, 05:51
Maçın Tekrarlanması Gündeme Geldi Şu Anda =S
Sekopej
01.Aralık.2007, 05:53
Hakem eğer raporunda elle müdahale ettiği için penaltı verdim ve sarı kartı gösterdim yazarsa tekrar edilebilirmiş. Ama sarı kartı başka sebeple verdim der, kapanır olay.
Onurap
01.Aralık.2007, 05:55
Erdoğan arıca ağladı
Lincolnün yaptığı şık hareketleri hazmedemeyen Erdoğan Arıca
Maç sonu lincolne saldırmak istemişti..
Soyunma odasına girerken Bu kez barosu hedef alan teknik adam
9 kişilik takıma 3 gol atmaya utanmıyor musun?5 haftadır nerdeydin diyerek sinirden ağladı
Dha
Ben böyle bi olayda bekliyorum Erdoğan arıcadan..:D
Maça gelirsek bugün pek iyi oynayamadık ama Barosun formda olmasıyla kazanmayı bildik..
Alicanfmfan
01.Aralık.2007, 05:56
Tekrar oynanır yine yeneriz.Bu olay Aynı Rizespor Fenerbahçe maçındaki gibi olur Victoria 2. sarı görmüştü atılmamıstı maçı baştan oynadılar.
Sekopej
01.Aralık.2007, 05:58
Aslında ortalık çok karışabileceği için tekrarı olmaz sanıyorum. Ayrıca mesela hakemin bir pozisyonda, penaltı olmayan pozisyona penaltı çalmasıyla sarı görmesi gereken adam yerine başka birine göstermesi hakem hatasıdır bence. Tabi kurallar tam olarak ne der bilmiyorum ama sonuçta yanlış gören hakem, kural hatası değil hakem hatası olmalı.
Alicanfmfan
01.Aralık.2007, 06:00
Aslında ortalık çok karışabileceği için tekrarı olmaz sanıyorum. Ayrıca hakemin penaltı olmayan pozisyona penaltı çalmasıyla sarı görmesi gereken adam yerine başka birine göstermesi hakem hatasıdır bence. Tabi kurallar tam olarak ne der bilmiyorum ama sonuçta yanlış gören hakem, kural hatası değil hakem hatası olmalı.
Nasıl penaltı degil yahu adam resme elle elliyor.Kabak gibi :)
Sekopej
01.Aralık.2007, 06:03
Bu pozisyona demedim yahu, mesela yazmayı unutmuşum pardon.:) Hemen de açık arıyorsunuz ha.:p Yani penaltı olmayan pozisyoa penaltı çalınsa bu hakem hatasıdır, kural hatası değil. Bu pozisyon da öyle bana göre, yanlış adama veriyorsa hakem hatasıdır, kural hatası değil demek istedim. Tabi kuralın ne olduğunu da bilmek lazım burada kendim,zce yorumluyoruz sadece.:)
Alicanfmfan
01.Aralık.2007, 06:04
Bu pozisyona demedim yahu, mesela yazmayı unutmuşum pardon.:) Hemen de açık arıyorsunuz ha.:p Yani penaltı olmayan pozisyoa penaltı çalınsa bu hakem hatasıdır, kural hatası değil. Bu pozisyon da öyle bana göre, yanlış adama veriyorsa hakem hatasıdır, kural hatası değil demek istedim. Tabi kuralın ne olduğunu da bilmek lazım burada kendim,zce yorumluyoruz sadece.:)
Tamam şimdi anladım bi kelime nereye götürüyor insanı :zuhaha
Nocna Mora
01.Aralık.2007, 06:09
Umarım tekrar edilmez :)
Nedvedmania
01.Aralık.2007, 06:22
Komik maçtı yahu :D Hakemin yanlış kartı olumsuz yöndü ama o penaltıyı görmesi çok büyük gelişme.
Ayrıca TRT de bir yorumcu gıcık etti beni ya. Barış özbek birisine faul yaptı daha sonra pardon şeklinde göz kırptı hakeme. Yorumcuda diyorki göz kırpmaya dikkat edin. Tekrar tekrar yayınladılar :mad:
Lincoln ün hareketlerini beyenerek ve gülerek izledim :) Lincoln şov adamı o zaman sağa bakıp sola pasta vermesin rakiple dalga geçmiş oluyor :) Bence arıca bu maça gelmeden kafasında problemler vardı bu maçtata 2 kırmızı kart görünce patladı :)
Tebrikler Milan Baros
Tebrikler GALATASARAY
Nocna Mora
01.Aralık.2007, 06:24
O yorumcu Hakan ŞÜkür'mü? gerçekten bilmiyorum eğer onu izleyen varsa nasıl yorum yapıyor :)
PesimiSTyLa
01.Aralık.2007, 06:27
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_ce70b2ffdc2c170ef4de1b7f43fdbd4c.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_6f0d87aa08c928dc8f42bca67528421b.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_ebcc382090c5cdebec95508624898adc.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_6bb210c1b1e04f66b6339d6f2907e3ec.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_8ee1bae1fc94d284d00b9e3f2014e73c.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_65543e9eb3243d17f5bf2487d8e4df7a.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_91d1eb99dc636d61d99fb71c9a62a279.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_5043072069734051848cca698831cae8.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_e13127638fbe51f2c522b50567d50294.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_242a7de138771a95ea66d0a860e5edd1.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_c1a16266b5f3b5cf8344468b8e0ecd84.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_4099de28f2c3b0574b753d3ca7a7ecee.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_394bdad15c8c006ca185d164adfa0fec.jpg
http://www.galatasaray.org/images/galeri/4/490/B_ff31c1144ca7365189e547fb5f67cf09.jpg
Nedvedmania
01.Aralık.2007, 06:30
O yorumcu Hakan ŞÜkür'mü? gerçekten bilmiyorum eğer onu izleyen varsa nasıl yorum yapıyor :)
Hayır tabikide . Kral deseydi o derdim zaten. Kral kendine yakışır şekilde çok güzel yorumlar yapıyor. Stadyum programında gördüğüm en uzun konuşmayı yaptı demin. Çok başarılı yorumculukta.
Neyse konu dışına çıkmayalım.
03Gs1905
01.Aralık.2007, 06:59
BJk-Trabzon maçında da Barış Memiş'e kendisini attığını düşündüğünden dolayı hakem sarı kart göstererek oyundan ihraç etmiş sonra PFDK tarafından bu kart iptal edilerek Barış'ın cezası kaldırılmıştı.Benzer bir olay olur en fazla.Zaten o pozisyonda elle oynamayı yapan 99 numaralı oyuncunun sarı kartı vardı yanlış hatırlamıyorsam o atılacaktı o pozisyonda ve gene Hacettepe takımı 9 kişi kalacaktı.
İlk kırmızı kartta hakemin ağır davrandığını düşünen arkadaşlar Lincoln aynı haraketi yaptığından dolayı Fenerbahçe maçında sarı kart görmüştü.O pozisyonda da Selçuk'un bileğine müdhalesi vardı sarı kart görmesi gerekiyordu.Zaten daha sonra göreceği sarı kartla da Selçuk oyun dışına ihraç edilmiş olacaktı eğer orada hakem kart vermiş olsaydı.Ama vermedi Lincoln elini kaldırdı hemen geri çekmesine rağmen kartı vermişti orada.Hatırlatayım dedim. :)
Nocna Mora
01.Aralık.2007, 08:08
Hayır tabikide . Kral deseydi o derdim zaten. Kral kendine yakışır şekilde çok güzel yorumlar yapıyor. Stadyum programında gördüğüm en uzun konuşmayı yaptı demin. Çok başarılı yorumculukta.
Neyse konu dışına çıkmayalım.
İyiyse güzel:) Stadyum'Un ratingleri düştü diye duydum ama nese :) Ayrıca belirtmek isterim Barış Özbek süper döndü çok azimliydi. Yine koştu, mücadele etti yeri geldi takımı ateşledi. Sakatlıktan sonra hiç sakatlık yaşamamış gibi döndü hatta daha da iyi bile oldu :)
RaSenGan
01.Aralık.2007, 08:23
Tebrik ediyorum takımımızı.Uzun zamandır gol atamayan Baros'un 3 gol atması beni galibiyetten daha çok sevindirdi.
Nocna Mora
01.Aralık.2007, 08:26
Bir kişi böyle bir şey yazmış
"kural hatası vardır,yanlış oyucuya kart gösterilmiştir ve bu oyuncu yanlış kart sebebiyle oyundan atılmıştır.mhk'nın resmi sitesinde kural açık bir şekilde belirtilmiştir.maçın tekrarı gerekir."
doğrumu?
PesimiSTyLa
01.Aralık.2007, 08:44
Bugun gördük ki bu takım anadolu takımlarına karsı, hatta Mabetteki tüm maclarda mutlak 2 forvet cıkmalı. Baska bir secenek düşünülemez. Ne oluyor tek forvet cıkınca ? Pozisyon mu vermiyoruz ? Alakası yok. Bugun gördük rakip yine golünü attı. Bunun yanında pozisyon da bulamıyorduk. 2 Pozisyonumuz vardı ilk yarıda. Biri mac basında hemen Arda'nın müthiş topuk pası, Lincoln'un vuruşunun Recep tarafından cıkarılması, yine Lincoln ün bir sutu. Bunun haricinde pozisyonumuz yoktu. İlk yarı sonunda Arda cok iyi yere kesti, Ayhan ıskaladı; Recep kacırdı, Baros attı...
2. yarıya ilk yarının kötü ismi Meira'yı oyundan aldı. Ümit'i soktu ve 2 fc ye döndük. 3-5-2 gibi bir diziliş gibi görünse de; aslında 1-7-2 gibi oynuyorduk. Olması gereken buydu. Rakip 10 kişi , gol lazım, yüklenmelisin. Servet bazı pozisyonlarda Zoko ile bire bir kaldı tehlikeli olmaya calıştılar ama elle tutulur pozisyonları bulamadılar. Bi ara oyunu yığdık rakip ceza sahasına. Üst üste kornerler, pozisyonlar, Recep'in kurtarışları vs derken penaltıdan 2-1 yaptık durumu. 2Fc ye dönünce Baros oyunda daha sık görünmeye baslandı. Tek forvet oldugunda kaybolan Baros degil, top alan, adam eksilten, pas dagıtan Baros ortaya cıktı. Tek forvetteki gibi ileride pas bekleyen Baros degil; rahatlıkla ilerde gezinen, koşular yapan etkili Baros ortaya cıktı. 3 gol atmış olması önemli degil benim için; 2. yarıdaki oyununu cok begendim Baros'un. İyi oyununu da gollerle süsledi nitekim. 2-1 den sonra baskımız devam ediyordu, Ümit in volesine kafasını sokan Baros ile 3. golü bulduk ve rahatladık. 3-1 den sonra fark cok daha acılabilirdi, Ümit biraz egoist davrandı. Sahanın Meira ile birlikte kötüsüydü. Pozisyonlarda egoist davranması kötüydü Ümit'in.
Arda'yı begendim. Cok iyi paslar attı. İyi oynadıgını düşünüyorum. Kewell etkisizdi. Meira kötüydü. Sanctis birr pozisyonda Volkan'ın geri pasında rakip araya girmişti, Sandro nun yanılmıyorsam şutuydu orada cok iyi cıkardı topu. Golde de bir hatası yoktu. İyi oynadıgını söyleyebiliriz. Lincoln bence cok iyiydi. Arda ile özellikle cok klas paslasmalar yaptı, güzel oyununu golle süsleyemedi ama yükselişini sürdürdü. Baros dan bahsettim zaten. Ümit'in girmesi Barosu rahatlattı ama Ümit'in pozisyonları hep kendi kullanma istegi iyi degildi. Bu arada sakatlıktan dönen oyuncularımız Barış ve Mehmet de bana cok iyi göründüler. Barış yine cok calıştı, bildigimiz Barıs'dı. Mehmet de aynı sekilde ortasahayı rahatlattı 30 metreden bir sut yine denedi ama Recep kurtardı topu :) Emre Güngör pek ortalarda görünmedi ama dönmesi sevindirici. Zira Meira böyle devam ederse Servet-Emre ikilisi göbekte daha iyi olabilir.
Önemli bir haftaydı ve 3 puan almış olmak güzel. Önümüzde Hertha macı var, inşAllah o mactan da ihtiyacımız olan sonucu alacagız...
brotha
01.Aralık.2007, 11:23
tv de cem papilada kural hatasi oldugunu ve tekrar edilmesi gerektigini soyledi ben yorum yapmiyorum ama kural ne diyorsa o olur. elle oynayan oyuncunun hakemi ikaz edip o elle oynamadi ben oynadim demesine ragmen hakem yanlis oyuncuya sari kart gosterdi. bakalim ne olucak ilerleyen gunlerde ama hakemlerin hala bu kadar cok elestiriye sebep vericek bariz hatalari yapmasi beni cok dusunduruyor. bu kadar da olmazki demek istiyorum. adalet olsun yeter
EreN
01.Aralık.2007, 15:32
Mantıklı düşünürsek kural hatası olamaz. Sonucunda oyun kuralları dahilinde yapılmış bir ihraç. 2 sarı karttan. Ama hakem tutupta raporuna elle oynadığı için sarı kart gösterdim yazarsa burda işler değişir. Oyun içerisinde sarı kart görmesini gerektirecek aksiyonda bulunmayan bir futbolcuya nedensiz yere sarı kart göstermek olmaz.
Benim görüşüm maç tekrarlanırsa saçmalık olur, Baros'un 3 golüne yazık olur.
Bordo61Mavi
01.Aralık.2007, 16:41
tv de cem papilada kural hatasi oldugunu ve tekrar edilmesi gerektigini soyledi ben yorum yapmiyorum ama kural ne diyorsa o olur. elle oynayan oyuncunun hakemi ikaz edip o elle oynamadi ben oynadim demesine ragmen hakem yanlis oyuncuya sari kart gosterdi. bakalim ne olucak ilerleyen gunlerde ama hakemlerin hala bu kadar cok elestiriye sebep vericek bariz hatalari yapmasi beni cok dusunduruyor. bu kadar da olmazki demek istiyorum. adalet olsun yeter
Cem Papila ya mac yorumlamak icin para verende kabahat.
Hakemin hatasi, kural hatasi sayilamaz bence.
Ayrica Lincolnun top sektirmesi ne kizan tv yorumcularina kiziyorum, kendileri oturup Cristiano Ronaldo yu ovuyo, Cristiano Ronaldo bu haraketleri 2ci 3 cu lig ekiplerine bile yapiyor ozaman onu da elestirsinler.
Kart felan verilmemesi lazim ama sadece hakemlere sormak istedigim bisey olur gecen sezon Yattara nin yaptigi haraketle bunun arasinda ne fark var?? Yattarada sert bi faule durdurulmustu o macta
KanaKe
01.Aralık.2007, 17:41
Hakem cok kötü bir mac yönetti , birde galiba yanlis adama kirmiziyi vermis.. macin tekrarlanmasi gündeme gelebilir.
Nocna Mora
01.Aralık.2007, 18:28
Galiba
diyorsun ve kötü maç yönetti diyorsun, lütfem maçı seyret en azından özetini:
hakem süper ötesi bir maç yönetti bir hata yaptı o da yukarıda konuşula bunun dışında son yıllarda gördüğüm en iyi hakemliklerden birini yaptı diyebilirim
perpetua
01.Aralık.2007, 19:38
Simdiye kadar yazilan yorumlari okumadigim icin ozur dileyerek basliyorum...
Mac hakkinda yazilacak 6 ana nokta var bence.
1. Arda'nin asiri sayida pas hatasi. Gariptir ki topuk pasi, tek pas oynadigi zaman Arda'ya doyum olmuyor. Ne zaman ki Arda igne deliginden top gecirmeye kalkisiyor, o Galatasaray topu kalesinde goruyor. Gittikce bana Hasan Sas'i hatirlatmaya basliyor Arda. Biraz daha az Hasan gibi, biraz daha fazla Aydin gibi, Lincoln gibi surekli topu dar alanda alip vererek oynamasi gerekli. Belki de dinlenmesi gerekli.
2. Baris'i ozlemisim. Orta sahaya kattigi enerjiyi, cesurlugunu, kaleye dikine gitmesini. Her ne kadar ancak 60 dakikalik kondisyonu var gibi gorunse ve bildigimiz Baris gibi oynayamamis olsa da, hem Ayhan hem de Meira'dan daha fazla kredisi var bende orta sahanin ortasi icin.
3. Emre Gungor cok kisa sure oynadi ama mac sonu alistigimiz gulumseyerek konusmasi eksik degildi. Sag cizgiye yakin bir yerde topla bulusup, one gidecekmis gibi yapip rakibi sasirtip sonra geriye donmesi ve takimi rahatlatacak pasi yapmasi, stoper'de Servet, Meira ve Emre Asik'dan sonra Galatasaray'in cevik bir stoperi oldugunu hatirlatti. Baris'dan sonra Galatasaray'in belki de en cok aradigi oyuncu sezon basindan beri.
4. Hakem'in Tozo'ya gosterdigi ilk sari kart'a en ufak itiraz etmem. Dikkat ederseniz bu tip el kol hareketleri ile rakibi durdurmak Euro 2008'de de faul ile sonuclandi. Top ile alakasi olmadan bu tip faulleri yapan, rakibin ustune binen, arkadan faul yapan, hakeme itiraz eden oyuncularimiz sayesinde yari finale yarim kadro ile ciktik. Ikinci sari kart'a neden olan Baris'in faulu de pekala sari kart. Rakibin ilerlemesini topa mudahale etmeden, hatta topa mudahale etmeye tesebbus bile etmeden yapilan her faul sari kart.
5. Erman ve Sansal.
Ben de istemezdim sari kart isteyip sonra Tozo'nun atilmasini, macin 11e11 mucadele icinde olmasini, bana seyir zevki vermesini ben de isterdim.
Amaaaaaaa. Yillardir hakeme kart isaret edersen sari kart gorursun. Senin gibi profesyonel oyuncu bunu nasil yapar diyen bunlar degilmiydi? Bu sefer ne degisti? Gecen sene Lugano bunu yapti diye onu oyundan atan hakem (ismini hatirlayamadim) icin gik cikmadi, Lugano'ya giydirip durdular. Bu defa oyuncunun kart istemesi normal, hakemin verdigi kart yanlis oldu. Agir oldu.
Esasinda olay baskaydi. Ikisi de verilen penalti'da gosterilen yanlis sari kart'a takilmisti. Bu gosterilen yanlis kart ikisini de cok etkilemisti, hakemin dogrularina dogu, yanlislarina yanlis deyip gecmek yerine hakemin disindan girdiler, icinden ciktilar. Isin komigi de ne ikisinin, ne de yonetmenlerinin aklina o frikik kullanilirken hakem'in nerede durdugunu gostermek bile gelmedi. Kararlarini vermislerdi. Arastirmaci degillerdi, karalamacilardi.
Ben acikcasi o pozisyonda el ile mudahale oldugunu gorunce sasirip kaldim. Sasirdim cunku bu tip o kadar cok pozisyonun atlandigini gorduk ki yillardir. Bu hakem gordu, el oldugunu gordu ama elin rengini secemedi. Bir hata idi.
Amaaaaaaaa. Erman her hafta oyuncu isimlerini yanlis soylerken, pozisyonun icindeki olan biteni kendi istedigi gibi mantik ile uzaktan yakindan alakasi olmadan yorumlarken iyi. Hatta Sansal Zico'nun dedigi "Edu ile Lugano yavas degil, Balili hizli" sozunu eski bir Galatasaray teknik direktorune mal ederken iyi. Ama hakem anlik bir karar ile el oldugunu gorup, rengini secememesi kotu.
Ama ayni Erman Toroglu rakibin ayagina kontrolsuzce vuran adam icin yok bir sey der. Arkadan yapilan mudahalelerde verilmesi gereken sari kartlari atlar. O gun aklina oyle esmistir. Bir de piskin piskin hakemlerde standart olamaz derler. Standart olamayacagi zaten yaptiklari programdan belli. Program'da standart yoksa hakemlerde nasil olabilir ki? Bir hafta faul dediginin benzerini ertesi hafta faul degil olarak yorumlar. Bir bakarsin ofsayttir, hakem nasil bunu kacirir olur (28 cm'lik ofsayt olsa da), bir bakarsin ofsayttir ama yardimci bunu kacirabilir cunku sadece 28cm'lik bir ofsayttir.
Zaten mac icinde olan guzel hareketleri gostermek yerine oyuncularin garip garip surat ifadelerini, alakasiz taraftar goruntulerini, ufacik tartisilacak pozisyonlari 30 defa gosterirler. Bir de moda olmus simdi, taraftar sesi az geliyormus. Daha da az gelsin kardesim. Ben mac izlerken taraftar sesi duymak istesem maca gider tribunden izlerim. Ne isim var TV basinda. Maca gitmek, taraftarlarin arasinda izlemek bir kulturdur. TV basinda izlemek isteyen adam maca gitmek istemeyen, o kalabaliga girmek istemeyen adamdir. TV basinda ille de taraftar sesi duymak istiyorsam, buyurun size kuluplere guzel bir gelir kaynagi. LigTV taraftar sesi kesinlikle yayinlamaz. Kuluper tribun sesini kayit eder, MP3 olarak veya album olarak satarlar taraftara. Her ay yeni bir tanesi cikar en yeni tezahuratlari icerir. Tribun sesi dinlemek isteyen taraftar da takar kulakliklarini veya acar muzik sistemini sonuna kadar kendisini statta gibi hisseder. Sesini de boylece kendi istedigi gibi ayarlar. Zaten spikerlerin su anda islevi tamamen oyuncu isimlerini soylemeten ibaret. Baksa bir ise yaradiklari yok. Olsalar da olur, olmasalar da.
Ama TV'de mac izlemenin farkli bir zevki olmalidir. Bana sadece oyuncu isimlerini soyleyen adam degil, bana duzgun yorum yapacak, yeterince detay ile goremedigimiz guzel hareketleri gosterecek yayinci lazim. 40 defa top cizgiden gecti mi gecmedi mi yayinindan bana ne? Neyi degistiriyor ki? Hakem zaten vermis kararini. Dogrudur, yanlistir. Onun kararini verecek mercii bellidir. Onlara yollayin bu goruntuleri. Veya internet sitenizde yayinlayin cok meraklisi varsa. Bu pozisyonlar bu kadar onemliyse, binlerce hit alir, reklam gelirinizi arttirirsiniz.
Ben Arda'nin, Lincoln'un attigi calimi yakin planda gormek istiyorum. Umit Karan'in vurdugu veya vuramadigini rovesata veya demi-vole topun cizgiden gecmesinden daha onemli. Ben Alex'in attigi guzel arapasini gormek istiyorum. Delgado'nun topuk pasini veya cektigi guzel sutu defalarca gosterin, sutun neden isabetli oldugunu veya neden isabetli olmadigini anlatin. Bana Guiza'nin neden topu bacaklarinin arasindan kacirdigini yorumlayabilecek kadar bilgili bir yorumcu lazim. Guiza'ya golu atamadigi icin dalga gececek adam lazim degil. Sokaktaki herkez bunu yapiyor zaten. Bana Nobre'nin vurdugu guzel kafa vurusunu defalarca gosterin. Mac sonunda zaman geciren kaleciyi, oyundan yavas cikan oyuncuyu uzun uzun gostermek, ekran basinda oturani sinir etmek yerine bana mac icinde olan guzel hareketleri gosterin yahu. Bu kadar mi zor yani atilan guzel bir sutu 2-3 defa gostermek? Veya iki oyuncunun nizami mucadelesini gostermek? Umit Karan dunku macta iki tane rovesata denedi. Ikisi de tutmadi ama bunlar futbolun gorsel degerini arttiran hareketler degil mi? Siz gosterirseniz, belki oyuncular bu tip hareketleri yapmayi, bize heyecan vermeyi daha da cok dener. Ligimizin izlenim degerini arttirir. Yakin plandan bunu ceken kamera var mi bana gosterecek? Ama top taca cikti mi, cikmadi mi 30 defa gosterirler.
Sansal Buyuka ve Erman Toroglu futbolsever olsa futbolun guzelliklerini gosterirler. Sadece gosterecegiz diye konusmazlar...
6. Lincoln'un top sektirmesi pekala goze hos gelen bir olaydi. Rakibi kucuk dusurucu bir hareket olarak algilanmasi da gayet dogaldir. Benzerini aylar once Nani, Man Utd'in 4-0 galip geldigi macta Arsenal'e karsi yapmis, sadece Arsene Wenger'in ve Arsenal'li oyuncularin degil, Alex Ferguson'un da tepkisini cekmisti. Eskiden yillar sonra benzer olaylar yasanirdi Turkiye'de, artik bir kac aya dustu bu surec demek ki.
Lincoln'un yaptigi dogru degildi, gereksizdi. O sovu pekala mac sonrasi topu hakeme vermeden once yapabilirdi. Veya alirdi kenardan bir top, tribunleri selamlarken top sektirerek selamlardi.
Ama beni daha cok rahatsiz eden Lincoln'un bunu yapmasindan daha cok buna karsi verilen tepki. Farkli bir kulturden gelmistir, olayi farkli yorumlamistir. Bu konuda belki de hassas degildir. Hepsi olabilir, herkezi kendimiz gibi kabul etmememiz lazim. Erdogan Arica, eger Almanca bilgisi varsa gider Skibbe'ye, yoksa gider Burak Dilmen'e sakin bir sekilde anlatir bunun ayip oldugunu, bu tip hareketlerin yanlis oldugunu dusundugunu. Buyuk ihtimalle de rakip teknik direktor buna olumlu yaklasir (hirtin teki degilse) Lincoln'un bu konuda uyarilmasi gerektigini dusundugunu belirtir. Skibbe ile Burak Dilmen'de gider Lincoln ile bu konuda konusur, dikkatli olmasini ister. Insan gibi davranir, insan gibi yanit alir. Neyse, macta belki de uzerinde en az durulmasi gereken konu hakkinda bu kadar yazdigima bile inanamiyorum.
cureshot
01.Aralık.2007, 20:20
Abi bir şey diyeceğim. Maç sonu Erdoğan Arıca basın mensuplarına "Yaptığı hareket saygısızlıktı, ben de ona "Metalist maçında nerdeydin?" dedim." diyor ve bu söylediği saygısızlık olmuyor. Lincoln'ın yaptığı ayıp ama Arıca'nın bu söylediği de en az onun kadar ayıp bir şey bence.
perpetua
01.Aralık.2007, 21:09
Abi bir şey diyeceğim. Maç sonu Erdoğan Arıca basın mensuplarına "Yaptığı hareket saygısızlıktı, ben de ona "Metalist maçında nerdeydin?" dedim." diyor ve bu söylediği saygısızlık olmuyor. Lincoln'ın yaptığı ayıp ama Arıca'nın bu söylediği de en az onun kadar ayıp bir şey bence.
Zaten Erdogan Arica'nin verdigi tepkinin seklinin savunulacak yani yok.
Tamam hoslanmamissindir yaptigindan, bunu duzgun bir sekilde dile getirirsin. Hakliyken, haksiz cikma hikayesi. Tamamen kullanilan uslup yuzunden.
extensor
01.Aralık.2007, 22:37
Bence haklı olduğuda yok. Uydurulmuş bir şey var... Kitapta yazmayan kurallar adı altında. Nedir bu kurallar? Rakibe saygı. Küçüklerine sevgi ? ne saçmalık.
Erdoğan Arıca maçın başından sonuna kadar yedek klubesinde otursun maçın gidişatını değiştirecek tek hamle yapamasın. 60 küsür yaşlarına kadar Türk futboluna küçücük bişey dahi veremesin. Sonra gitsin Lincoln top sektirdi desin... Eeeee?
1-0 öne geçsen dakikalar 80 küsür olsa. Recep bir aut degajını kaç dakika da atacak? Zaman geçirmek için nasıl yırtınacaksın. Ne olacak o zaman kitapta yazmayan kurallara. X futbolcun sakat olmasada sahada yatacak. Yatmayacak mı? Bunlar ayıp olmayacak mı? Sahada ikili mücadeleler de birbirleri arasında küfür kıyamet... Fck off, you kim kime ne der belli değil. Ama Lincoln top sektirdi?
Zerre samimi değil. Siz ancak oturup ağlayın Bkz: Ümit Kayıhan
El Comandante
01.Aralık.2007, 23:14
Lincoln ligdeki kasaplardan tekmeler yer,1 sezon boyunca dogru düzgün top oynayamaz,elestiri yagmuruna tutulur.Kasaplar gündeme bile gelmezler.
Lincoln´e saygisizlik yaparlar,Lincoln sogukkanliligini korur,artizlik yapmaz bazilari gibi,Lincoln provakatör olur,Lincoln elestirilir yine.Artizlik yapanlar aslanim,kocum benim be diye sevgi yagmuruna tutulur.
Lincoln macin son anlarinda taraftarlari keyiflendirmek icin hareket yapar,top sektirir,futbolun güzelliklerini ortaya koyar,Lincoln yine elestiri yagmuruna tutulur.
Neymis efendim saygisizlikmis ? Yahu ne alakasi var bunun saygisizlikla? Adam isini yapiyor,taraftarlari costuruyor,futbol oynuyor ya,var mi bunun ötesi ?Sen git ozaman 11 saygili adami topla takima,ligde kalmaya calis Erdogan Arica.
Lincoln´ün bu yaptigi saygisizliksa eger,her macta ondan bu tür saygisizliklari bekliyoruz.
Redrum
01.Aralık.2007, 23:20
Yahu Recep kaç tane kritik pozisyon kurtardı, sayabildin mi?
perpetua
01.Aralık.2007, 23:39
Ya Lincoln sektirmis, sektirmemis...
Bu buzul'un en ust tarafi...
Altta daha neler yatiyor...
Lincoln'un o top sektirme hareketinden hemen once topu uzaklastirmaya calisan Volkan Yaman'i ittiren Hacettepe'li oyuncuya ne demeli? Gormus Volkan'i guler yuzlu, tepki vermeyecek bir tip dayilik yapiyor orada. Top ile uzaktan yakindan alakasi yok.
Baros'un attigi 3. golden sonra biraz Baros ile Baris sevindi, geri kalani kendi yari sahasina donmedi mi futbolcularin?
Saniyormusunuz ki Galatasaray istese Hacettepe 9 kisi kaldiktan sonra bu maci 5-6-7 gol'e kadar goturemezdi. Aksine oynasalar zaten Hacettepe'nin gardi dusmustu. Orta sahalari kalmamisti. Neden yapmadilar peki?
Iki nedeni var..
Ilki ve daha az onemli olani, rakibe saygi.
Ikincisi rakibin sakatlamak icin tekme savurmasina izin vermemek (her insan once kendisini dusunur).
Neymis Teli'ye yazikmis, yanlis verilen kart yuzunden oyundan atilmis...
Hayir efendim. Teli yanlis verilen kart yuzunden degil, Lincoln'u dusurdugu icin ikinci sari karti gordu ve oyundan atildi. Birak orada gecsin adam. Dunyanin sonu mu? Belki bekin kademeye girer, belki kalecin kurtarir. Deger mi ikinci sari karti gorup bir sonraki hafta maci kacirmaya? Ama tabii bu adam bunu dusunebilse Turkiye'de isi ne?
Ama tabii sonra benzer pozisyonda Meira celmeyi takip rakibini dusurmedigi icin elestiri aliyor. O celmeyi taksa sari kart banko, kirmizi buyuk ihtimal, penalti belki. Teli rakibini dusurup hali sari kart aliyor, onda da hakem hatali.
Bu yorumlari yapanlar da Lincoln'un topu sektirmesini terbiye sinirlarini asarak elestirenler. Bu yorumlari yapanlar esas Turkiye'nin en buyuk futbol katilleri. Oyuncularin guzel yaptiklari seyleri konusmak yerine, surekli olumsuzluklari anlatanlar. Eyvallah olumsuzu da anlatacaksin, olumlu'nun oldugu yerde olumsuz da olacak pekala.
Iki saat onu konusacagina, Sabri'nin uzaktan cektigi sutta neden o kadar iyi vurabildigini detayli goster. 30 defa ileri sar geri sar kimin eli degmis yerine. Bana Sandro'nun orta sahadan cikarken top kontrolunu goster yakin planda, buyule beni. Orhan Sam'in pozisyonlarda ne kadar dikkatli oldugunu, rakibe hemen nasil yapistigini ve topu ne kadar guzel kaptigini goster.
Demek ki bunlari gosterirlerse programi kimse izlemeyecek. Peki bunun kulturunu vermesi gereken kim, bu programcilar degilse?
oooooof of...
cureshot
01.Aralık.2007, 23:49
Abi TRT'deki "Stadyum" programını biliyorsunuz, geçen senelerde izleyicilerden "Neden tartışmalı pozisyonları yorumlamıyorsunuz?" diye bir sürü tepki topluyorlardı. Şimdi onlar da dönmüş geri sar-oynat filana. Ben program diye Habertürk'teki "Futbol Kulübü" programına derim, Okay Karacan-Uğur Meleke-Mehmet Demirkol; NTVSpor'daki "Gol" programına derim, Ersin Düzen-Güntekin Onay-Mert Aydın. Futbolun güzelliklerinin sergilendiği, daha da önemlisi futbola ve hatta spora olan vizyonun geliştirildiği programlar bunlar. Ama biz varsa yoksa 3 futbolcu eskisi + 1 hakem eskisi + 2 tane yorumcu müsveddesini toplayıp al geri-oynat yapanların olduğu programlara aşinayız. Yazık gerçekten!
GeNç KaRTaL
02.Aralık.2007, 01:19
Dün maçtan önce Hacettepe'nin Galatasaray'ı zorlayamayacağını,Galatasaray'ın rahat bir galibiyet alacağını düşündüğümü söylemişti.Galatasaray kazandı;fakat Hacettepe'nin onları zorlamadığını söylemek yanlış olur.Fakat çok şansızdılar.10 kişi kalmaları,tam devre biterken kalecilerinin topu elinde tutamaması sonucu gol yemeleri gibi aksilikler üst üste gelince Galatasaray'ın işi kolaylaştı.Belkide dün akşam Hacettepe bir sürpriz yapacaktı ama işleri yaver gitmedi.Galatasaray istediğini aldı,zirve takibini sürdürdü.Tebrikler..
Nocna Mora
02.Aralık.2007, 01:33
Bence futbolda rakibe acıma olmamalı rakip isterse 8 kişi kalsın yinede bütün gücünle gideceksin üzerine. Saygı futbolda vardır ama acıma olarakda değil bence çok abartılıyor saygı olayı. İngiltere'de bunu göremezsin mesela attıkça atmak isterler;)
GeNç KaRTaL
02.Aralık.2007, 02:24
Maç tekrar olacak mı?
Hacettepe Kulübü Başkanı Turgay Kalemci, Turkcell Süper Lig'de pazar günü oynanan Galatasaray-Hacettepe maçında karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay'ın bir pozisyonda 'yanlış futbolcuya kart' gösterdiğini raporuna yansıtacağından emin olduğunu söyledi.
Karşılaşmada hakem Süleyman Abay'ın 'topla elle oynama' gerekçesi ile Zoko yerine Teli'ye sarı kart verdiğini belirten Hacettepe Kulübü Başkanı Kalemci, tüm Türkiye'nin gözleri önünde yaşanan bu olayın hakemin raporuna yansıtılması durumunda hatanın 'kural hatası' olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, ''Süleyman Abay olayı raporunda yansıtmaz ise 'hakem hatası' olarak değerlendirilecektir. Ancak herkes hakemin yanlış futbolcuya kart gösterdiğini gördü. Bu durumu hakem Süleyman Abay raporuna yansıtırsa, 'kural hatası' olarak değerlendirilecektir ve maç tekrarlanacaktır'' diye konuştu.
Benzer bir olayın geçen yıllarda Çaykur Rizespor-Fenerbahçe maçında yaşandığını ve o maçın hakemi Ali Aydın'ın hatayı raporuna yansıttığını kaydeden Kalemci, şöyle konuştu:
''9 yıllık başkanlık hayatımda 550'den fazla maç seyrettim ve bugüne kadar hakemlerimiz hakkında hiç konuşmadım. Hakemlerimizin iyi niyetlerinden ve dürüstlüklerinden hiç şüphe etmedim. Biz yöneticiler, futbolcular nasıl hata yapabiliyorsa, hakemlerimiz de hata yapabilir. Hata olacaktır, bu doğaldır. Bu maçta yaşanan 'yanlış futbolcuya kart gösterilmesi'nin hakem Süleyman Abay tarafından rapora yansıtılacağını ve hatanın 'hakem hatası' olarak değil 'kural hatası' olarak değerlendirilerek, maçın tekrarlanacağını düşünüyorum.''
Kaynak : AA
Alicanfmfan
02.Aralık.2007, 02:52
Maç tekrarlansın o zaman sanki Ali samiyende mi yenicekler .Tekrarlanır İnşAllah o zaman acayip bi hırsla oynarız .Hacettepe kim yahu istersek 100 kere maç yapalım sonuc belli olan baros un 3 golüne olur..
Nocna Mora
02.Aralık.2007, 03:20
Evet olan Baros'Un 3 golüne olur ama fikstür aksar, oyuncuların yorgunlukları peki bunlar hiç mi düşünülmüyor?
DeNiZ_1903
02.Aralık.2007, 04:41
Maç tekrarlansın o zaman sanki Ali samiyende mi yenicekler .Tekrarlanır İnşAllah o zaman acayip bi hırsla oynarız .Hacettepe kim yahu istersek 100 kere maç yapalım sonuc belli olan baros un 3 golüne olur..
Elbette Galatasaray avantajlı olur ama futbolda neyin ne olacağı günümüzde hiç belli olmuyor :)
Addolorato
02.Aralık.2007, 04:45
Sanki Çok Rahat Kazandık ya Alican :) Yahu Adamlar 11 Kişi Oynadığı Zaman Bizi Maymun Ettiler. İlk Yarı Tozo Atılana Kadar Ne Oynadık Allah Aşkına ?
Onurap
02.Aralık.2007, 04:49
Tekrar olmaz maç.. yemez tekrar ettirmeye bugüne kadar olmadı galatasaraya hiç olmaz..
perpetua
02.Aralık.2007, 04:58
Futbol oynadım, hakemlik yaptım şimdi de Türk medyasının bir parçasıyım. Hayatım boyunca doğru olduğuna inandığım şeyi söylemeye çalıştım. İnanmadığım bir şey için de ağzımı bile açmadım. Dün izlediğim Galatasaray – Hacettepe karşılaşmasından beri inanılmaz rahatsız bir ruh hali içerisindeyim. Maçtan sonra beş hakem arkadaşımla konuştum. Bu hakemlerin tamamı şu anda Turkcell Süper Ligde üst düzey maçlarda düdük çalıyor, bayrak kaldırıyor. Hepsinin söyledikleri şey aynıydı: “Biz makine miyiz? Hata yapamaz mıyız? Görsek suç, göremesek suç”
Ayrıca en fazla dert yandıkları konu da hakem yorumcularının hakem hakkında yargıya varırken hakem ayrımı yapmaları. Yani, bir hakem bir hata yaptığında gündeme geliş şekli aynı hatayı başka bir hakem yaptığında aynı şekilde olmuyor.
Haksız da değiller hani... Dün maçtan sonra elimden geldiğince tüm spor programlarını izledim. Neredeyse tamamında Süleyman Abay’ın sarı kart isteyen oyuncuya gösterdiği kart eleştiriliyordu. “Bu kadar nazikçe kart isteyen oyuncuya kart verilir mi” sorusu sıkça soruldu. Cevap veriyorum EVET Gösterilir!!! Çünkü hem FIFA talimatları hem de MHK talimatları hakemlere bunu emrediyor. Sadece 2 hafta önce Fırat Aydınus Beşiktaş – Kocaeli maçında Kemal’in yerde yatarken elini kaldırmasını sarı kart ile cezalandırmasını nasıl alkışladıysak, Süleyman Abay’ın Fenerbahçe – Büyükşehir Belediye maçında Guiza’nın kart istemesini görmeyerek bunu sarı kartla cezalandırmamasını eleştirdiysek bu maçta da Abay’ın sarı kartı olduğu halde sarı kart isteyen oyuncuya kart vermesini de alkışlamalıyız! Hiç mi suçu yok sarı kartı varken amatörce kart isteyen adamın. Bunun sevimliliği , nazikliği olmaz hocalarım... Sarı kart istemenin cezası sarı karttır, bu kadar!!!
Gelelim o müthiş penaltı pozisyonuna... Hakem düdük çaldığında stadyumda herkes birbirine baktı. Yardımcı hakemler, oyuncular ve taraftarlar... Hakem dışında hiç kimse bilmiyordu ne olduğunu. Hakem net bir kolla oynama görmüştü Servet’in kafasının üstünden. Servet’in önünde Zoko, arkasında Teli vardı. Hakem kolun arkadaki Teli’nin kolu olduğunu sandı. Siyah – beyaz ayrımını konuşmak doğru değil, çünkü hakem el değil, uzun kollu eflatun renk formalı bir kolun müdahalesini görmüştü. Emin bir şekilde düdüğü çaldı. Ama sarı kartı yanlış oyuncuya gösterdi. Eyyam yapsa, penaltıyı çalmasa ya da sarı kart gerektiren bu pozisyonda sarı kart vermese daha namuslu mu olacaktı hakem? Burada topu resmen kolu ile alan oyuncu hakeme gidip penaltıyı ben yaptım diyeceğine hakeme tüm takım itiraz ediyor. Hakem pozisyonu görmüş oyuncuları karıştırmış. Zaten pozisyonu gören 2 kişi var sahada. Biri Süleyman Abay diğeri de Zoko. Zoko’yu suçlayan yok. Varsa yoksa suçlu hakem oh ne güzel ülke burası, futbolcu olmak varmış... Kimse bana Zoko hakeme söylemiş elle müdahale edenin kendisi olduğunu demesin. Böyle bir şey yok. Bunu adım gibi biliyorum... Eskişehir – Galatasaray maçında top Ümit Karan’a çarpar, golün ofsayt olduğu yönünde itiraz eden 10 Galatasaray’lının en önünde Ümit vardır. 4 arkadaşının sarı kart görmesine neden olur, takımın konsantrasyonunu bozar kimse Ümit’e kızmaz. Zoko topu kolu ile oynar, hakem sadece bir sarı kart hatası yaparak mükemmel bir penaltı kararı verir maçın içine etmiştir. Kusura bakmayın ben böyle futbol izleyicisi değilim...
Elimden geldiğince Abay gibi gördüğünü çalan, eyyam yapmayan hakemleri savunacağım. Aynen Selçuk Dereli’yi, Cüneyt Çakır’ı, Fırat Aydınus’u ve diğer hakemleri koruduğum gibi...
Bu maçta Abay’ın bir hatası vardır. O da Tozo’nun 2. sarı kartı aldığı pozisyonda Barış’ın görmesi gereken sarı kartı vermemesidir. Yani Teli’ye yanlış bir ilk sarı kart, Barış’a gösterilmeyen bir sarı kart. Bunların yanı sıra mükemmel bir maç yöneten ve inanılmaz bir penaltı yakalayan bir hakem... MHK bir an önce şapkasını önüne koymalı, hakemlerini korumalı. Bunu yaparken hakem ayrımı yapmamalı...
Cüneyt Çakır ve Selçuk Dereli ülkenin en üst düzey FIFA kokartlı hakemleri ama ikisi de Kadıköy’de düdük çalamıyor. Biliyor musunuz???
Guzel buldugum bir yazi
http://www.gazeteport.com.tr/YAZARLAR/NEWS/GP_336290
Nocna Mora
02.Aralık.2007, 05:10
Gerçekten güzel yazıymış
brotha
02.Aralık.2007, 13:19
hala erman ve sansali tartisiyormusunuz ya? artik maratondan nefret ediyorum ve ermen ile sansaldan tiksiniyorum. turk televizyonlarinda bu kadar yanli yayin yapan 2 kisi yok.
Belgorth
02.Aralık.2007, 14:58
noktasına virgülüne kadar imzamı koyarım Bora Koçyiğit'in yazısına. paylaştığın için de sana teşekkür ederim perpetua.
fmsmyrna
02.Aralık.2007, 19:54
Bir ara Lig tv'de programlara çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam