View Full Version : Hazırlık maçlarında hangi takımlarla oynamalı
Coupet
28.Kasım.2007, 19:12
sezon bitti ve yeni sezon öncesi hazırlık maçı teklifleri geldi. benim sorum hazırlık maçlarını güçlü takımlarla mı, denk takımlarla mı, güçsüz takımlarla mı yapmalı? sezon öncesi bana Bursaspor, Galatasaray, Sivasspor, Denizlispor, Antalyaspor ve Altay teklifte bulundu. maçlar üst üste geldiğinden Antalyaspor'un teklifini reddettim ve diğer hepsini kabul ettim. takımım 2. lig b kategorisi takımı. bu maçlarda da büyük ihtimal yenileceğim. acaba takıma bu nasıl bir etki yapar?
klansman
28.Kasım.2007, 21:39
Hazırlık maçlarını kesinlikle aşırı güçsüz takımlarla yapmayın derim. Çok yanıltıcı olabiliyor. Mümkünse denk ve güçlülerle ayarlayın. Mesela, 6 maçın 4'ü denk, 2'si güçlü takımlarla yapılabilir.
isimsiz
28.Kasım.2007, 22:12
katılıyorum ama cok güçlü takım yapma derim takımın hyal kırıklığı yaratabilir genellikle
xxvolkan09xx
28.Kasım.2007, 23:44
bence 2kez büyük takimla (FB/GS/BJK) yap digerleri ayni gücte olsun
hem maddi acidan kazanirsin, hem yenersen oyuncularin morali süper olur
heavy86
28.Kasım.2007, 23:54
Bence çok büyük takımlarla oyna , fazla fark yemezsin .
Çünkü , onlar da yedekleriyle çıkacaklardır.Kendi evinde büyük bir takım ile oynadığın bir maçın getirisi çok büyük olacaktır.Mesela taraftar sayısı ve maddi olarak kasana gelen para !
gokeranelka
28.Kasım.2007, 23:56
bununla ilgili bir yazi gordum oyun oynarken. kendinizden daha guclu takimlarla ic sahada mac ayarlarsaniz klubun ekonomisine de katkisinin olacagi yaziyodu. benim de tercihim avrupanin onde geln takimlari ile mac yapmaktan yana
Coupet
29.Kasım.2007, 00:09
Bence çok büyük takımlarla oyna , fazla fark yemezsin .
Çünkü , onlar da yedekleriyle çıkacaklardır.Kendi evinde büyük bir takım ile oynadığın bir maçın getirisi çok büyük olacaktır.Mesela taraftar sayısı ve maddi olarak kasana gelen para !
tam tersi büyük takımlar maça tam kadro çıkıyor. Bursaspor 2-0, Sivasspor 1-0 yendi bizi, Denizlispor karşısında 1-0 ilk yarıyı geride kapatıp maçı 2-1 aldık, sonra Adanasporla 0-0 kaldık, en son da Galatasaray 5-1 yendi. çok başarılı olmamasına rağmen takımda moraller çok iyi. demek ki hazırlık maçları morallere pek etki etmiyor ama kimse de yedeklerle çıkmıyor maça :)
SiR ToMaSRoSiCkY1
29.Kasım.2007, 00:13
Ben ne büyük ne küçük takımla oynama yandaşıyım.Kendi seviyenizde takımlarla oynarsanız takımınızı daha iyi görürsünüz.Mesela Tottenham-Lazio
Gs-Olympakos gibi...
feneraydin
07.Aralık.2007, 06:48
zayıf takım istiosan amatör takımların en iisi ayazağa spor, alt yapının da iileri arasında yer alan yeniköy spor sana göre hem bu maçlarda genç oyuncularının performansını hem artırırsın hemde rahat oynamalarını sağlarsın.
GReeN BeReT
07.Aralık.2007, 06:56
İlk maç çok basit bir takımla yapılmalı kendi genç takımınız bile olabilir.Sonra giderek zorluk seviyesi yükseltilmeli ve en sonunda kendi seviyenizde bir takımla veya liginizin favorilerinden birisi ile yapmalısınız,burada tercih size kalmış.4 maç yeterlidir.Yedek oyuncularınızı görmek istiyorsanız onlar için de ekstra maçlar yaptırabilirsiniz.
3842
07.Aralık.2007, 07:34
Toplam 9 maç olmak üzere , ilk 4 maçı tour olarak hollanda , belçika gibi orta seviyeli liglerde yapın, sonraki 4 maçta da devlerle oynayın , sezonun ilk maçından bir hafta önce de genç takımınızla oynayın. Çok yararlı oluyor ...
Tabi ki transferleri bu maçlardan önce bitirip As takımınızı ayarlarsanız çok daha iyi olur.