PDA

View Full Version : Takım konuşmalarının etkisi

Coupet
28.Kasım.2007, 19:19
Geçen oyuna göre çok daha fazla önem kazanmış gibi geldi bana bu özellik. özellikle devre arası ve maç sonu konuşmaları. örneğin 2-0 geride olduğunuz maçı 3-2 kazandırabiliyor iyi bir konuşma. fakat kötü konuşma, özellikle oyunculara çok sert konuşulduğu zaman gerçekten büyük bir performans ve moral düşüklüğü oluyor. örneğin ben devre arası liderdim ligde ve güçsüz bir takıma kaybetme sonrası çok sert konuştum. o günden sonra yaklaşık 7-8 maç takım düzelmedi. kötü oynadıkça kızdım kızdıkça daha kötü oynadılar. en sonunda birkaç maç hiç konuşmadım sonra da ufak ufak olumlu konuşmalara başladım da düzeldiler biraz.

klansman
28.Kasım.2007, 20:31
Moraller düşük olduğunda kızmak hiç akıllıca değil. İşleri daha da kötü yapıyor.
Ama moraller good ve üzeri ise, devre arasında kızmak işe yarayabiliyor. Maçtan sonra ise kızmanın bir anlamı yok. Boşuna moraller düşmesin.

BJKKKKK
28.Kasım.2007, 20:34
Evet kesinlikle çok etkili olmuş, 2-0'dan bu sayede (belki taktiğin de etkisi olabilir ) çok maç çevirdim :)

Coupet
28.Kasım.2007, 20:48
Moraller düşük olduğunda kızmak hiç akıllıca değil. İşleri daha da kötü yapıyor.
Ama moraller good ve üzeri ise, devre arasında kızmak işe yarayabiliyor. Maçtan sonra ise kızmanın bir anlamı yok. Boşuna moraller düşmesin.

sinirime hakim olamıyorum :) hatta maç ortası ve sonu kızmak da yetmiyo basın toplantısında kızıp bir de üstüne medyaya oyunu çok kötü diye açıklama yapıyordum. artık daha çok dikkat edeceğim. morallerin çoğu very good iken hepsini very poor a çevirmeyi başardım geçen sezon.

AsSaSs1n
02.Aralık.2007, 20:40
Katılıyorum bende trabzonspora devrede 3-1 yeniyordum ve liderdim ve maç giderse liderlikte gidecekti bulabildiğim en kötü konuşmayı buldum ve sonuç 5-1 sonra kendime hakim olmaya başladım o maç bana ders oldu taktiktendir diyebilirsiniz ama rüştü kalede hiçbirşey yapmadı kaleyi bulan 5 şut oldu 5ide gol kalede birisi olmasaydı birşey değişmeyecekti :D

Umut.xs
02.Aralık.2007, 20:51
Özellikle hazırlık maçlarında, yada garantilenmiş maçlarda(CL veya kupa), Relax and Enjoy ( Çıkın ve oynamaktan zevk alın, sonuç önemli değil) konuşmalarını yaparsanız, hem futbolcular rahat oluyor, daha güzel oynuyorlar, skor da farklı bitiyor..

baristayfur
02.Aralık.2007, 23:22
Özellikle hazırlık maçlarında, yada garantilenmiş maçlarda(CL veya kupa), Relax and Enjoy ( Çıkın ve oynamaktan zevk alın, sonuç önemli değil) konuşmalarını yaparsanız, hem futbolcular rahat oluyor, daha güzel oynuyorlar, skor da farklı bitiyor..

Evet bu konuşma gerçekten böyle bi etki yapıo oyunculara. Zaten kaybedicek bişeylerinin olmadıklarını bildikleri için rahat rahat kasmadan golleri sıralıolar.

ama unutmamak gerek.sadece kesinleşmiş galibiyetler ve tur atlamalarda kullanın. yada oyuna devre arası genç bi oyuncu sokacaksanız ona böyle bi konuşma yaparsanız o gençtende iyi bi performans gelir.