PDA

View Full Version : Online FM nasıl oynanır?



El Barto
04.December.2007, 03:31
Online FM oynamak için nelere ihtiyacınız var?


Hamachi - Buradan (http://www.filehippo.com/download_hamachi/) indirebilirsiniz
İnternet bağlantısı
Oyunu oynayacak her iki kullanıcınında aynı patchi kullanıyor olması
Antivirüs programları ve güvelik duvarlarının devredışı bırakılması (Sorunsuz bir oyun için önerilir)





İlk olarak oyunu oynayacak kullanıcıların aynı hamachi ağına bağlanması gerekiyor.


http://i38.tinypic.com/2v8sk6q.png

Oyunculardan biri diğerinin ağına bağlanmak için resimde mavi işaretli butonu kullanıp, ağ adı ve şifre girerek ağa bağlanabilir.


Diğer adımda host olacak arkadaş resimde göründüğü gibi ayarlar kısmından "network"e tıklayarak "run as server" veya "server olarak çalış"ı tıklamalıdır.


http://img46.imageshack.us/img46/770/serverzi7.jpg


Comfirm dendikten sonra ana menüden "network" sekmesine tıklanarak kullanılacak database seçilir ve resimdeki ekrana ulaşılır.


http://img117.imageshack.us/img117/9741/33436616gp8.jpg


Bu ekranda oyunu kuracak oyuncu "new game" seçeneğini seçip, açılacak ligler ile ilgili ayarlamaları yaptıktan sonra "start game"ye tıklayarak oyunu kurar.



Oyun kurulduktan sonra oyuna bağlanacak olan oyuncu yine aynı ekrandaki "local server" listesinde oyunu görecektir ve oyunun üzerine tıklayarak oyuna dahil olabilir.



Eğer oyuncu oyun kurulduğu halde oyunu listede göremiyor ise, Host olan oyuncunun hamachi programında yazan IP'yi öğrenerek yine aynı ekranın sol alt köşesindeki "join other servere"e tıklayarak diğer oyuncunun IP numarasını girerek oyuna dahil olabilir.



Turksportal Interactive için hazırlanmıştır. Kaynak gösterilerek kullanılmasında bir sakınca yoktur. :)

Yardımları için Sekopej'e teşekkürler. :)

DeNiZ_1903
04.December.2007, 03:35
Güzel bir rehber olmuş Emre abi , teşekkürler emeği geçenlere :)

terrybatu
06.December.2007, 04:06
Teşekkürler ellerine sağlık...

treamor
19.December.2007, 00:38
cok saol abi...

El Comandante
19.December.2007, 00:56
Bunlari yapmama ragmen online fm oynayamiyorum.Güvenlik duvari,antivirüs ayarlamalarini da yaptim,yine olmuyor.Fm08i sorunsuz oynuyordum,ama fm09 da online oynayamiyorum :S

Alicanfmfan
19.December.2007, 02:25
Bunlari yapmama ragmen online fm oynayamiyorum.Güvenlik duvari,antivirüs ayarlamalarini da yaptim,yine olmuyor.Fm08i sorunsuz oynuyordum,ama fm09 da online oynayamiyorum :S

Karsındakindede sorun olabilir.Mesela hamachi'nin son sürümünü o kullanıyorsa senden 1.2.0.4 'ü kullanıyorsan misal yani.Güncellleyip deneyin birde hamachiler :D

El Comandante
19.December.2007, 03:29
Ben hamachiyi güncelledigim de hamachi acilmiyor,nedenini ben de bilmiyorum.Tek yesil yildiz yaniyor,kaliyor öyle,sonra baglanamadi hatasi veriyor.
Bu hamachi sürümüyle oynamistim Fm08in son turnuvasinda,sorun da olmamisti.
Ama eger bu hamachi sorununa care bulabilecek olan kisi varsa,hemen güncellerim,yoksa tirsiyom güncellemekten :D

Sekopej
19.December.2007, 05:05
Eğer karşındakine güveniyosan direk ip adresi bağlantısından da oynayabilirsiniz.

Oyuna girdiğinde genel ekranda ip numaran yazar, karşı taraf ipden bağlan deyip, senin adresini girerse hiç hamachisiz oynayabilirsiniz.

El Comandante
19.December.2007, 05:08
Eğer karşındakine güveniyosan direk ip adresi bağlantısından da oynayabilirsiniz.

Oyuna girdiğinde genel ekranda ip numaran yazar, karşı taraf ipden bağlan deyip, senin adresini girerse hiç hamachisiz oynayabilirsiniz.

Baska türlü bir cözüm yolu yok mu Serkan abi ? Turnuvalara falan da katilmak istiyorum da,ondan soruyorum.

Sekopej
19.December.2007, 05:27
Hamachi hata mı veriyor bağlan dedikten sonra? Eğer sorun buysa çözeriz.:)

El Comandante
19.December.2007, 20:18
Hamachi hata mı veriyor bağlan dedikten sonra? Eğer sorun buysa çözeriz.:)

Abi hamachiyi güncelledigim de hata veriyor.Aciyorum hamachiyi,baglaniyor diyo,öyle kaliyo.Sonra baglanamadi,tekrar deneyin diyo.Öyle gidiyo iste.Anlamadim ben de bu sorunun neyden kaynaklandigini.:u:

Sekopej
21.December.2007, 01:24
Kusura bakma Baran, dün giremedim nete böyle oldu.:)

Hamachi'yi komple kaldır, sonra sistem dosyalarından da kaldırman gerekiyor. Bilmiyorsan onu da anlatırım. Sonra hamachiyi tekrar kurduğunda sen bir ağ açma, hep başkasının ağlarına gir, neden öyle oluyor bilmiyorum ama bir dönem benim de başıma gelmişti ve ağ açtıktan sonra hamachiyi her açışımda hata veriyordu, bu şekilde çözmüştüm, format attıktan sonra da düzelmişti zaten.

El Comandante
21.December.2007, 01:50
Kusura bakma Baran, dün giremedim nete böyle oldu.:)

Hamachi'yi komple kaldır, sonra sistem dosyalarından da kaldırman gerekiyor. Bilmiyorsan onu da anlatırım. Sonra hamachiyi tekrar kurduğunda sen bir ağ açma, hep başkasının ağlarına gir, neden öyle oluyor bilmiyorum ama bir dönem benim de başıma gelmişti ve ağ açtıktan sonra hamachiyi her açışımda hata veriyordu, bu şekilde çözmüştüm, format attıktan sonra da düzelmişti zaten.

Estagfurrullah abi...


C:\Program Files\Hamachi ve C:\Documents and Settings\~Kullanıcı Adı~\Application Data\Hamachi bir de
Başlat>Çalşıtır'a regedit yazıp Hamachi buralara girip,hamachiye ait ne varsa silip,pcyi yeniden baslatip,hamachiyi yükleyecegim sanirsam.

Sonra da senin dedigini yapacagim.Hic olmadi format atacam,zaten format atacaktim PC´ye,bu da bahanesi olur :icon_biggrin:

Sekopej
21.December.2007, 01:52
Evet o şekilde, hamachi set up'ı hariç, bilgisayarda hamachi ile ilgili ne varsa sil, sistem dosyalarından da sildikten sonra tekrar dene ağ açmadan. Olmazsa başka şeyler de düşünürüz.:p

El Comandante
21.December.2007, 04:01
Abi dediklerini uyguladim,son sürümünü indirdim,yükledim.Olmuyor,olmuyor.=(

internet tarayicisinin ayarlarini kullani isaretledim,öyle baglanmaya calistim ve bu hatayi verdi...


"Otomatik olarak web vekil sunucu ayarlarini belirleme sirasinda bir hata olustu."

vekil ile baglantiyi tikladim,onla baglanmaya calistim.Bu sefer baglaniyor da kaliyor öyle,30 saniye falan öyle kaliyor,sonra baglanamadi,tekrar baglanmayi dene diyor.

Kafayi yiyecegim valla :D

Sekopej
21.December.2007, 04:10
Ne diyelim madem format atacaktın, sana kolay gelsin.:D

El Comandante
21.December.2007, 05:20
Ne diyelim madem format atacaktın, sana kolay gelsin.:D

Yok,format son carem.:D Su hatanin da cözümü yok mu yav,cok makbule gecer arkadaslar :D

tunanhn
22.December.2007, 08:57
son yamayı kurunca 902yı sureklı onlıne oynayan bızler oynayamıoruz..sebebı nedır

joelrifkin
31.December.2007, 08:37
çok teşekkürler. bu site her şeye yarıo vallaha. Biz de arkadaşla bir türlü yapamamıstık ki turksportal aklıma geldi:)

frkara
26.January.2008, 01:53
Ben online fm yi arkadaşlar 2-3 sene önce oynamıştık o zaman çok kasıyordu.Şimdi oynamayı düşünüyoruz şimdi oyun çok donuyormu?(aynı IP bir artısı olurmu)

El Barto
26.January.2008, 02:33
Ben online fm yi arkadaşlar 2-3 sene önce oynamıştık o zaman çok kasıyordu.Şimdi oynamayı düşünüyoruz şimdi oyun çok donuyormu?(aynı IP bir artısı olurmu)

Bu tamamen bağlantınız ile alakalı eğer bağlantınız sağlıklı ve enaz 1 mbs ise pek sorun olmuyor. Tabii birde oyunu çalıştıracak iyi bir sisteminiz varsa pek sorun yaşamazsınız.

mert416
26.January.2008, 04:23
Benim merak ettiğim bir konu var, şimdi bu fm online ile arakadaşımızla vs. hazırlık maçları falan mı yapıyoruz? Yoksa ikimiz birlikte kariyer mi yapıyoruz?

GReeN BeReT
26.January.2008, 04:24
Her ikisini de yapabiliyorsunuz.

El Barto
26.January.2008, 04:25
Benim merak ettiğim bir konu var, şimdi bu fm online ile arakadaşımızla vs. hazırlık maçları falan mı yapıyoruz? Yoksa ikimiz birlikte kariyer mi yapıyoruz?

KAriyerde yapabiliyorsun ki kariyer alanında birçok ortak kariyer var bakabilirsin. Hazırlık maçıda yapabiliyorsun ki turnuvalarımız hazırlık maçı olarak oynanıyor.

mert416
26.January.2008, 05:26
Sağ olun cevap verdiğiniz için, kariyerleri okudum şimdi çok zevkliye benziyor. :)

frkara
26.January.2008, 19:21
Bu tamamen bağlantınız ile alakalı eğer bağlantınız sağlıklı ve enaz 1 mbs ise pek sorun olmuyor. Tabii birde oyunu çalıştıracak iyi bir sisteminiz varsa pek sorun yaşamazsınız.

Bizim bağlantımız 1mbs dediğin gibi benim bilgisayar 256 ekran kartı 2gb ram 3.2 işlemci arkadaşın 512 ekran kartı 2gb ram bir sorun olmaz herhalde.

El Barto
26.January.2008, 19:22
Bizim bağlantımız 1mbs dediğin gibi benim bilgisayar 256 ekran kartı 2gb ram 3.2 işlemci arkadaşın 512 ekran kartı 2gb ram bir sorun olmaz herhalde.

Olacağını sanmıyorum.

silent17
08.February.2008, 19:38
arkadaşlar oyuncuları kiralık yolluycam ama adamlar benden ilerde bu oyuncuları parayla alabliyolar ucuza. ordaki menüde esneklik kısmını görüşülemez yapsam benden bu oyuncuları kaparlarmı?

Centurion
25.February.2008, 06:41
hamachi bazen sorun yapıyor diye yazıyorum;
LEAF diye bir program var, çok nadiren sorun çıkarıyor, ağdan düşme gibisinden, onun harici çok iyi bir program, haberiniz ola..

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/visit.php?lid=4069

KaPaLı
21.May.2009, 04:21
'' unable to connect server '' bu hata nedir yaa :confused: TSI ligde oynarken sorunsuz oynuyodum bugn sabahtan beri bu hatayı veriyo. Ne ben başka ağa bağlanabiliyorum nede biri benim ağıma bağlanabiliyo.

DenizlispoR
21.May.2009, 14:03
'' unable to connect server '' bu hata nedir yaa :confused: TSI ligde oynarken sorunsuz oynuyodum bugn sabahtan beri bu hatayı veriyo. Ne ben başka ağa bağlanabiliyorum nede biri benim ağıma bağlanabiliyo.
İsot abi bendede aynı hata geliyo normal IPden bağlanırken ama biri bana bağlanabiliyor :confused:

lmBcl
22.May.2009, 22:26
Kurduğumuz oyundan yanlışlıkla çıktım ve bi daha girdiğimde farklı menejer eklemem gerkiyor ne yapmam gerek?

Pesimistr
22.May.2009, 22:42
Kurduğumuz oyundan yanlışlıkla çıktım ve bi daha girdiğimde farklı menejer eklemem gerkiyor ne yapmam gerek?

Seçeneklerde Oyun Durumu Var.Oraya Tıkla Girdiğin Yerde Almış Olduğun Takım Gözükür.Karşısında İsim Yoktur.O Boş Yere Tıkla Takımı Devralmak İstiyormusun Diye Sorar.Evet Diyip Takımın Kontrolünü Alabilirsin.

yunuschav
25.May.2009, 00:59
arkadaşlar ben fm oyununu 2005 ten beridir oynuorum fakat son 2 senedir ve son 2 seridir online oynamaya calısıyorum pc ozellıklerım ıyı fıfa 09 call of 5 gıbı oyunları onlıne oynuorum kasma vb sorunlar olmuyor.fakat fm 08 ve 09 da baglanan taraf olunca neden oyunda kasma oluyor bunun caresi yok mu help me pls :S

E.Cartman
26.May.2009, 01:33
arkadaşlar ben fm oyununu 2005 ten beridir oynuorum fakat son 2 senedir ve son 2 seridir online oynamaya calısıyorum pc ozellıklerım ıyı fıfa 09 call of 5 gıbı oyunları onlıne oynuorum kasma vb sorunlar olmuyor.fakat fm 08 ve 09 da baglanan taraf olunca neden oyunda kasma oluyor bunun caresi yok mu help me pls :S


onLine oyunLarda performans oyunu kuran pc'yLe ve bağLantıyLa doğru orantıLıdır oyunun kuruLu oLduğu pc ve aradaki bağlantı ne kadar iyi oLursa oyun performansıda o kadar iyi oLur...

yunuschav
27.May.2009, 16:12
pofff çare yok buna belli :S gece vakti saat 12 1 lerde oyun kurup oynadıgımız zaman oldu ki bu saattlerde netın en hızlı saatlerıdır.4 gblık ramı olan pcyede kurdursakta :S oyun agır oluyor.cok sacma bı nedenı vardır emınımkı :S ne agır oyunlar oynadıkta bısey olmadı ama bu cınslık cıkardı :S umarım 2010 da buna bı cozum getırırler aksı takdırde hıc zevk vermemeye basladı.:o

erh_tun
03.June.2009, 04:31
KAriyerde yapabiliyorsun ki kariyer alanında birçok ortak kariyer var bakabilirsin. Hazırlık maçıda yapabiliyorsun ki turnuvalarımız hazırlık maçı olarak oynanıyor.

Hazırlık maçı şeklinde oynamak için ne gibi bir ayarlama yapmak gerekiyor?

Zafonte
08.June.2009, 20:33
tamam her şeyi hallettik ama ben oyuna girince arkadaş bağlanamıyor.

asdasdas1
12.June.2009, 22:40
burda yazanların hepsinii fm 2008de de uyguladığımızda oynayabiliyormuyuz

cagty
02.May.2010, 15:09
işimize çok yarıyor
ellerine sağlık!