PDA

View Full Version : Denizlispor - Fenerbahçe [ TSL 14. Hafta ]

goosfraba
04.Aralık.2007, 21:10
http://www.hizliresim.com/2008/12/4/2598.jpg (http://www.plus80.com)

Bilgilendirme:

Bu yıl ki derbiler arasında en önemlisi olan iki ezeli rakip kulübün arasında geçecek olan maç yorumlarında diğer konu yorumlarına göre her zamanki kurallarımız geçerli olduğu gibi bir takım ek kurallarda söz konusudur ve dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

Spor Taraftarlığı

- Forumlarımızda tuttuğunuz takımı holiganlık derecesinde savunmak, karşı görüşe saldırgan cevaplar vererek kişileri tahrik etmek, rakip takım hakkında aşağılayıcı sözler kullanmak, alenen küfür etmek, karşılıklı münakaşalarda bulunmak veya tartışılan konuda diğer üyeyi rencide edici davranışlarda bulunmak yasaktır.

Maç Başlamadan Önceki Yorumlar

- X Kazanır, X Yener, Kazanırız, Yeneriz gibi basit yorumlar yapmak yasaktır

- Maç öncesi tahmin yapacak üyelerimiz, tahminlerini nedenlere bağlayarak ve bu tahminlerde rakip takımı küçük görücü değil objektif olmalıdır. Objektif olamayacağı düşünen üyelerimiz yorum yapmazlarsa bu başlığın gidişatı için iyi olacaktır.

Maç Başladığı Anda ki Yorumlar

- Kesinlikle maç içerisinde hakem kararlarını sorgulamak, hakemleri aşağılayıcı mesajlar atmak yasaktır.

- Herhangi bir gol, kart gibi durumlarında sadece Gol, Gooool, Kart vb. yorum içermeyen ve maç pozisyonlarını mesaj göndermeyiniz.

Maç Sonrası

- Lütfen maçı taktik analiz olarak değerlendiriniz.

- Kazandık Yendik gibi basit yorumlar silinecektir.

- Hakem kararlarına bağlayarak sonucu eleştirmek yasaktır.

Bu kararlara uymayan mesajlar silinecek ve aşırıya kaçan üyelerimize istemesekte uyarı vermek zorunda kalacağız.

Universal
05.Aralık.2007, 03:57
Fenerbahçe ne yapar ne eder bu deplasmanda artık üç puan alır. Artık ciddi bir galibiyet serisi lazım yenilgisiz seri başladı artık galibiyet serisine dönüşmeli.

PesimiSTyLa
05.Aralık.2007, 04:00
Gollü bir mac bekliyorum. 2 takım da cok gol atıyor. İddaa dili ile üst bitecektir mac tahminimce. Fenerbahce zorlansa da kazanacaktır bence. Galibiyete yakın taraflar...

GodfatheR
05.Aralık.2007, 04:09
Yarın F.Bahçe tribünlerinde olucam.Galibiyete yakın gözüküyoruz.Herkes gibi gollü ve seyir zevki yüksek bir maç bekliyorum.İnşAllah kazanırız.

goosfraba
05.Aralık.2007, 07:25
Güiza oynamayabilirmiş. İlhan için iyi bir şans ama 10 tane de gol atsa Güiza iyileştikten sonra yine yedeğe alınır. :0:

Bedlamite
05.Aralık.2007, 08:16
Denizlispor son haftalarda oldukça atak bir futbol sergiliyor. Gerçi bu maçta bu kadar açık bir futbol beklemiyorum şahsen ama yinede golü düşünerek oynayacakları hatta gol bulacakları büyük ihtimal. Bol gollü bir maç bekliyorum iki takımında defans zaaflarını dikkate alarak :)

JunkChorn
05.Aralık.2007, 13:04
Kafalar Kiev'de puan kaybına yakınız.
Guiza oynamasın çok sorun değil Alex ile İlhan'da iyi anlaşır.

Umarım pek sakat vermeyiz de Kiev'de sorun olmaz.

Varonil
05.Aralık.2007, 15:05
Deplasman maçlarındaki performansımız çok kötü.Üst sıralara tırmanmak için deplasmanlarda daha çok maç kazanmalıyız.Bu bağlamda bu maç serimizi başlatacak maç olsun.

Denizlispor Ümit Kayıhanla yeni bir çehreye büründü.Forvetleri Darryl Roberts çok başarılı bir performans sergiliyor.Keza Caner,Selahattin gibi isimler de öyle.

Kolay bir maç olmayacak.Ama Fenerbahçenin bu maçı kazanacağını düşünüyorum ve Güiza'nın gollerine devam etmesini temenni ediyorum ..

JunkChorn
05.Aralık.2007, 17:18
Turkcell Süper Lig'in 14. haftasında, 5 Aralık Cuma günü deplasmanda Denizlispor ile karşı karşıya gelecek Fenerbahçemizin 19 kişilik maç kadrosunda şu oyuncular yer almaktadır: Volkan Demirel, Volkan Babacan, Gökhan, Önder, Lugano, Edu, Roberto Carlos, Vederson, Selçuk, Josico, Deniz, Kazım, Deivid, Alex, Ali Bilgin, Uğur Boral, Emre, Güiza, İlhan. Kafilemiz, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan özel bir uçakla Denizli'ye hareket etti.

Kaynak:Fenerbahce.org (http://fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=13970)

KaF KeF
05.Aralık.2007, 22:59
İlhan oynasın gol atsın başka birşey istemem.:D

a.arıcı-11
05.Aralık.2007, 23:08
Fenerbahçe'de ciddi bir forvet krizi var kanımca şu an.Semih sakat Güiza'nın ne olduğu belli değil İlhan'ı kimse sahda görmedi ne yapacağı belli değil.Bu gün arkadaşlarla konuşuyoruz bayramdan önce kimse dağılmadan bu akşam eğlenelim diyoruz herkse bir anda;
Abi Güiza sakatmış yerine ben oynayacağım Fenerde forvet kalmamış deyip dalga geçiyor resmen.

Bence bu durum genelde böyle ve bu nedenle İlhan oynasa bile pek yarar sağlamaz.Zaten hafta arası Kiev maçı maçı var bence kazanamayız.

JunkChorn
06.Aralık.2007, 00:38
@a.arıcı-11
Katılıyorum yine kritik bir maç puan kazanırsak ben bu haftayı çok karlı geçireceğiz.Ancak yine de emin değilim.

Deivid forvet oynayabilir Alex ile yanyana , en azından sırıtmaz.İlla ki Guiza'ya kalmamalıyız yada risk edilmemeli , ne var yani İlhan oynasa..Bekleyip görelim ne olacak belki şaşırtır Aragones

nekop
06.Aralık.2007, 01:05
Çok gollü geçeceğini düşünüyorum Denizlispor'un sonra açlarda 5-6 gol oluyor rahat :D Tabi Fenerbahçe'ye karşıda bu şekilde oynarlarmı orası ayrı mesele...

Bedlamite
06.Aralık.2007, 01:25
Deplasmanda henüz tek galibiyet var. Takım deplasmanlarda bariz bir şekilde geriliyor. Bence İlhan bu stresi kaldıracak seviyeye gelemedi henüz hem bu deplasmanda İlhan 11 başlar ve kötü sonuç alırsa Fenerbahçe İlhan için hoş olacağını zannetmiyorum..

Varonil
06.Aralık.2007, 01:44
Koskoca takım forvet olarak Güiza'ya muhtaç kalmamalı.Ne var canım Güiza yoksa Deivid oynasın,Kazım oynasın,İlhan oynasın.İsteğim İlhan Parlak'ı sahada görmek.İlk 11'de başlamasa da olur,2.yarıda oynayabilir.

anilton
06.Aralık.2007, 02:29
İŞTE İLK 11'LER

DENİZLİSPOR

Cenk
Feridun
Fatih Yiğen
Kratochvil
Çağlar
Caner
Süleyman
Tomas
Selahattin
Roberts
Ivan

FENERBAHÇE

Volkan
Gökhan Gönül
Edu
Lugano
Roberto Carlos
Kazım
Selçuk
Josico
Vederson
Alex
Güiza

05.12.2008
Kaynak : Sporx.com

EreN
06.Aralık.2007, 02:56
Sakatsa ve Güiza oynuyorsa bu acizliktir.

JunkChorn
06.Aralık.2007, 03:28
Bizim kendini bilmezler yakmışlar meşaleleri yazık valla.

Alicanfmfan
06.Aralık.2007, 03:49
Denizliye karşı çift önlibero oynuyorsun.Aragones dank etmedi gitti :D

JunkChorn
06.Aralık.2007, 03:55
Kim var peki Alican oyuna alacak?
Ayrıca Selçuk'ta Josi'de gayet iyi oynuyor , keşke biraz önyargısız baksan.

JunkChorn
06.Aralık.2007, 04:06
Maç hareketli başladı aslında fakat sonra önliberoların ağırlığını koyması ile oyun yavaşladı ortasaha da takıldı.

Selçuk tek top oynadığın da Josico'da ona basit oynamasıyla eklenince ilk yarının ortalarında Fenerbahçe ardarda 60'a yakın pas yaptı , fakat bunlar yanıltmamalı çünkü top hiç bir zaman tehlike bölgesine gelmedi.

Denizlispor ise sadece alan daralttı , Feridun ve Robert ile hızlı gelmeye çalıştı.Fakat Vederson - Carlos ikilisi o bölgeyi iyi kapattı gerçekten.

Birkaç cümle de hakem için söylemek gerekli , açıkcası ilk yarıda iyi değildi.Denizlisporun iki adet net avantajını kesti , itirazlara göz yumdu.

Kazım şanssızdı sürekli yanlış paslar yüzünden oyundan düştü.Şuna eminim Aragones Deivid'i Kiev'i düşünerek oynatmadı ve bence akıllı davrandı.

İlk yarının sonunda Volkan mükemmel bir top çıkardı.Bakalım ikinci yarıda ne olacak , ümitli değilim puan kaybetmeye yakınız.

Universal
06.Aralık.2007, 04:16
Maçta iki tane kaleyi bulan şut var. Biri Alex'in etkisiz şutu biride Denizli'nin son dakikada kaçırdığı şut. Daha ne denilebilir ki... Bu rezil futbolu izlemeye devam...

JunkChorn
06.Aralık.2007, 04:18
Birde çok gollü olacaktı :) ikinci yarı daha kötü olabilir.

RaSenGan
06.Aralık.2007, 04:30
Kim var peki Alican oyuna alacak?
Ayrıca Selçuk'ta Josi'de gayet iyi oynuyor , keşke biraz önyargısız baksan.

Emre ve Deivid var ve şimdi giriyorlar.(:

JunkChorn
06.Aralık.2007, 04:32
Emre formsuz sende biliyorsun , Deivid için görüşümü belirtmiştim ayrıca eğer iki önlibero oynamazsa ne olacağını biliyosun Aygün izlediğin için:)

Onurap
06.Aralık.2007, 04:35
Tosun attı golü fenerbahçe 1-0 önde.. :p

KaF KeF
06.Aralık.2007, 04:35
Emre Attı..1-0

RaSenGan
06.Aralık.2007, 04:36
Emre formsuz sende biliyorsun , Deivid için görüşümü belirtmiştim ayrıca eğer iki önlibero oynamazsa ne olacağını biliyosun Aygün izlediğin için:)

:D:D Emre'den cevap gecikmedi :p

JunkChorn
06.Aralık.2007, 04:36
Helal olsun be yüzümü kara çıkardı , şık bir gol :) biraz da olsa şans vardı.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Hatalı bayrak üstüne bir de sarı kart , ah be hakem

maNga 33
06.Aralık.2007, 04:40
Cimbomlu olmama rağmen tahmin yarışmasında Fenere vermiştim :D:D

JunkChorn
06.Aralık.2007, 04:50
Aragones'in aklının Kiev'de olduğunun kanıtıdır Gökhan - Önder değişikliği
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Top 30 cm içerde kör müsün be hocam olmaz ki bu kadar.

KaF KeF
06.Aralık.2007, 04:54
Açık gol..Bu kadar da olmaz..

Eray Dengiz
06.Aralık.2007, 04:56
yok artık adam resmen golü vermedi..

JunkChorn
06.Aralık.2007, 04:56
Hakkaten ayıp ne 30'u tam 1 metre içerde.
Yazıklar olsun..
Umarım Denizli gol falan atmazda bi hakem krizi daha olmaz.

EreN
06.Aralık.2007, 04:59
Eğer bu maç 1-1 biterse kim verecek bunun hesabını? Kör hakemler mi? Yahu tam çizgide olmaya ne gerek var.. Topun üst direğe geri geliş açısından anlar insan onu yahu.. rezalet.. rezalet kere rezalet:)
Kendimden utandım bırakın hakemi. Hani olurda 1-1 bitmesin bu maç..

KaF KeF
06.Aralık.2007, 05:09
1-0 Kazandık..Deplasmanda 2.Galibiyetimizi aldık..

anilton
06.Aralık.2007, 05:09
Bu sene hakemlerimize çizgiyi geçti mi geçmedi mi olayına takılmayın,golü vermeyin olsun bitsin diye talimat verilmiş heralde...

LaigLeNoiR
06.Aralık.2007, 05:12
Posizyonu görmedim ama bu kadar kişi açık gol diyorsa goldür :p

Dikkat ettiniz mi bu sene her maçta böyle bir posizyon oluyor.Önceden hiç olmuyordu ya :)

Alicanfmfan
06.Aralık.2007, 05:13
Ahmet çakar gibi bi hakemimizde yok ondan göremiyorlar :p

Lucas Neill
06.Aralık.2007, 05:15
Buz gibi gol verilmedi:DLugano ne zaman sarı kart görecek merak ediyorum daha ne yapması lazım adamın...Biri çıksın söylesin hakeme futbolda avantaj kuralının olduğunu bi kaç pozisyonumuzu kesti...

Universal
06.Aralık.2007, 05:15
Ortasaha iyi oynuyor, defans iyi oynuyor. İyi paslaşıyoruz ama; bir türlü pozisyon bulamıyoruz. Sorun açık umarım artık devre arasıdna görürler ve ofans gücü yüksek oyuncular alıp takıma takviyede bulunurlar. Daum'dan beri bu taktik ile oynuyoruz o zamanlarda ofansımız güçlü olduğu için pozisyon buluyorduk bu yıl defansif olarak güçlüyüz pozisyon bulamıyoruz.

Deivid'in verilmeyen golün hesabını artık birisi versin? Ya gol yeseydik bunun hesabını kim verecekti?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Aragones'in aklının Kiev'de olduğunun kanıtıdır Gökhan - Önder değişikliği
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Top 30 cm içerde kör müsün be hocam olmaz ki bu kadar.

En yakın arkadaşlarını Kiev'e göndermiş antremanlarını bile izliyorlarmış... Aragones Kiev maçında aklında olduğu maçtan önce kesindi. Uğur'u getirmeyeşinden belliydi...

El Comandante
06.Aralık.2007, 05:19
Carlos son dakika da top sektirerek gecti orta sahayi.Terbiyesizlik hat safhada,bu Brezilyalilar isi cok abartiyorlar,resmen ayip yaptiklari.

Cikip derler simdi,"Porto macinda neredeydin Carlos?" diye ...

JunkChorn
06.Aralık.2007, 05:20
Sadece Uğur değil Batuhan;
Deivid , Emre , Önder değişikliği fakat gelde arkadaşlara anlat:)

Hakem için diyecek bişey yok artık!

Universal
06.Aralık.2007, 05:21
http://img132.imageshack.us/img132/7245/83295599cs4.jpg

Görmeyenler için...

Alicanfmfan
06.Aralık.2007, 05:21
Carlos son dakika da top sektirerek gecti orta sahayi.Terbiyesizlik hat safhada,bu Brezilyalilar isi cok abartiyorlar,resmen ayip yaptiklari.

Cikip derler simdi,"Porto macinda neredeydin Carlos?" diye ...

11'e 11'di ya demezler şimdi :p
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

http://img132.imageshack.us/img132/7245/83295599cs4.jpg

Görmeyenler için...

Yuh buna devam dediyse .Görmüyor mu bunu ?.Hakemler e birşeyler olmus..

eGowiCh
06.Aralık.2007, 05:23
Hakemler bu yıl inanılmaz kötü, bariz golü vermediler, akıl alır gibi değil. Haftanın golü olacaktı belki de o gol verilse, inanılmaz bir goldü ama hakem maalesef vermedi.

LaigLeNoiR
06.Aralık.2007, 05:26
Gol değil :D topun tamamının ağlara değmesi gerek :p

Universal
06.Aralık.2007, 05:27
http://www.maraton.com.tr/qHUsMbuK28cYW/images/news_images/63593_2_081205215025.jpg
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Denizli kalecisi Lig TV'de bu pozisyona gol dedi. Diyecek söz yok...

TR.CaPTaiN
06.Aralık.2007, 05:31
Teşekkürler Emre Belözoğlu. Hani tereddüt edilebilecek bir durumda olsa top tamam hakem göremeyebilir diyeceğim de; bunu görmeyen hakeme de gözlüksüz ehliyet bile verilmemesi gerekir.

Alicanfmfan
06.Aralık.2007, 05:31
Yan Hakemler ne işe yarıyorlar acaba .Ama suç deivid de olabilir o kadar hızlı vurursan hakemlerde göremez topu yavaş vuracaksın :D

Universal
06.Aralık.2007, 05:33
Yan Hakemler ne işe yarıyorlar acaba .Ama suç deivid de olabilir o kadar hızlı vurursan hakemlerde göremez topu yavaş vuracaksın :D

Şuç Deivid'de insan topu ağlara gönderir değmeyince vermiyorlar işte. :D

Alicanfmfan
06.Aralık.2007, 05:34

Bu işin esprisiydi yanlıs anlamayın.

goosfraba
06.Aralık.2007, 05:38
Maçtan konulan görüntü de yardımcı hakemin topun hizasında olması gerekirken, neredeyse (resme göre) 15 metre arkasında. Nal topluyor Türk hakemliği..

TR.CaPTaiN
06.Aralık.2007, 05:40
Deivid'in bir kaleyi yıkmadığı kalmış. :p

Sekopej
06.Aralık.2007, 05:46
Josico-Selçuk-Vederson ve Kazım'ın etkisiz oyunu hatta Alex'in de etkisiz oyunu olunca ilk yarı boş geçti. Hiç oynanmasa daha iyi olurdu.:p

2. devreye daha önde basarak başladık, değişiklikler gelmeden önce de gol için saldırmaya başlamıştı takım. Değişiklikler de yerindeydi, Kazım'ı da alabilirdi Vederson yerine. Emre'nin güzel golü ona moral olacaktır, hala Emre'nin hazır olmadığını düşünüyorum ama hazır olması için de üst üste maçlarda oynamalı. Bugün 3 puanı kazandırdı, morali de artmıştır.

Güiza'nın sarı kart gördüğü pozisyonu ofsayt diye kestin ki ofsaytla alakası yoktu ama o golü vermiyorsan hiç hakemlik yapmayın. 4 tane hakem de göremediyse bu pozisyonu artık diyecek başka laf yok. Şu fazla efor sarfedilmeyen maçı 3-0 gibi net bir skorla bile kazanabilirdik.

Ali Koç'un açıklamaları beni memnun etti. Oynanan oyun kötü, farkındayız ama kazanmak güzel. Gerekli bölgelere takviyeler yapılacak dedi. Şova yönelik transferler değil direk katkı sağlayacak 2-3 oyuncu almak yeterlidir.

Sevindiğim bir diğer nokta, sezon başında oyuna giren oyuncuları düşünüyorum ve bugün maçı çevirmek için oyuna Emre ve Deivid'i sokabiliyorsun. Sezon başındaki kadro sıkıntısı bir nebze giderildi. Kalan 2 maçtan da 6 puan alma ihtimali çok yüksek, Kiev maçı da bir şekilde kazanılırsa bu rezil sezon başlangıcına rağmen devreye istenen yerde ulaşmış olacağız.

JunkChorn
06.Aralık.2007, 05:53
Serkan abi katılmıyorum , çünkü Selçuk özellikle çok yerinde müdaheleler yaptı , topu çabuk soktu oyuna.Josico için çok ısrar etmem.

nekop
06.Aralık.2007, 06:01
Maçın özetini izledim az önce yani Deivid'in golü görmemek için kör olmak lazım...

Gol değil :D topun tamamının ağlara değmesi gerek :p

ehehhehehe :D

Universal
06.Aralık.2007, 06:01
Josico ile Maldonado yabancı sınırlaması olmasa bile hatta deseler maaş vermeyin gene takıma alıp koymam...

Sekopej
06.Aralık.2007, 06:13
Serkan abi katılmıyorum , çünkü Selçuk özellikle çok yerinde müdaheleler yaptı , topu çabuk soktu oyuna.Josico için çok ısrar etmem.

Etkisizlerdi yazdım zaten, bana Denizlispor karşısında savunma yapacak takım lazım değil, Selçuk ve Emre ile başlasa daha iyi olurdu. Josico ile Selçuk yan yana olunca, kanatlar çalışmayınca, Alex de etkisiz olunca pozisyona girmek, pozisyonu geçtim Güiza'ya topu ulaştırmak bile çok zor oluyor. Yoksa bu takımda orta sahaya ilk koyacağım isim Selçuk'tur benimde. Bazı pozisyonlarda kendisini Alex gibi hissetmese ve basit oynasa, aklını kullansa çok daha iyi yerlerde olabilir.

deniz.91
06.Aralık.2007, 06:19
Hakme o golü nasıl vermedi aklım ermedi ya :D

Rsa
06.Aralık.2007, 06:29
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac1.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac2.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac3.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac4.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac5.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac6.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac7.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac8.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac9.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac10.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac11.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-05_dmac12.jpg

Sekopej
06.Aralık.2007, 06:33
Vederson'un çıkarken akıllılık etmesi de gecenin enstantanelerinden biriydi. Hakem zorla sahada 7 yabancı olmamızı sağlamak istiyordu ama bunu farkeden oyuncularımız olası bir karışıklığı önledi. Vederson yerine Uğur oyunda olsaydı ve sahadan o çıkıyor olsaydı muhtemelen sinirli olurdu ne yabancı sayısı aklına gelirdi ne de başka şey. Değişiklikler aynı andaydı ama yine de sahada 7 kişi olacaktı Fenerbahçe kısa bir süre, Vederson'un bu nedenle sahadan çıkmaması da akıllıcaydı.

a.arıcı-11
06.Aralık.2007, 06:52
Maçın özeti Dede oynuna yalnışla başladı pozisyon bulamadık,Dede yalnışlarından döndü maçı hakemler nedeniyle 3-0 alacakken 1-0 aldık.Neyse deplasmanda kaznamyaı öğrenelimde 2 gol mühüm değil.Umarım bunun devamı gelir bu sefer.

shamur1
06.Aralık.2007, 06:59
Bu kadar kötü denilinen ve gerçekten de kötü top oynayan F.Bahçe şu an 2.sırada 1 maç fazlasıyla Liderin 2 puan gerisinde.

Sekopej
06.Aralık.2007, 07:04
Bu kadar kötü denilinen ve gerçekten de kötü top oynayan F.Bahçe şu an 2.sırada 1 maç fazlasıyla Liderin 2 puan gerisinde.

Ligimizin kalitesi mi çok yükseldi yoksa düştü mü? Asıl tartışılması gereken bu. Büyükler mi çok kötü yoksa diğerleri mi onları çok zorluyor? Bu kadar kötü oyuna rağmen Trabzonspor maçı devre sonunda oynansa belki de lider bitirebilirdi Fenerbahçe son 3 maçını kazanarak. Aradan sıyrılabilecek gerçekten sağlam bir takım olsa çoktan 10 puan farkı açmış olması gerekirdi bu şartlarda.

EreN
06.Aralık.2007, 07:54
Gol konusu çok can sıkıcı. Olmuş bitmişe gelmemeli bu iş. Çizgiyi o kadar geçen topu, bulunduğun noktadan kestiremeyeceksen ne işin var o sahada?
Ayrıca Emre jeneriklik bir gol attı tebrikler.

LaigLeNoiR
06.Aralık.2007, 07:59
Bu gol şimdi seyredildikten sonra kuralla muralla birşekilde geçerli sayılamaz mı ?

MHK,TFF her kimse olaya el koyup bu golü geçerli sayamaz mı ? Böyle bir şans yokmu yani ?

EreN
06.Aralık.2007, 08:02
Bu gol şimdi seyredildikten sonra kuralla muralla birşekilde geçerli sayılamaz mı ?

MHK,TFF her kimse olaya el koyup bu golü geçerli sayamaz mı ? Böyle bir şans yokmu yani ?

Avrupa'da bazen mümkün oluyor. Ama türkiyede örneği yok sanırım.
Golün verilmeyişi kasti bir tetik olayı değil fakat hakemlerin bu kadar beceriksiz olması üzüyor insanı.

LaigLeNoiR
06.Aralık.2007, 08:04
O zaman Türkiye'de yapsın böyle bir atılım çok mu zor ?

Bakıyorsun kabak gibi gol.Bir takım daha ne yapıcak ? Görüyorsa verecek golü Federasyon.

BeeTLeJuiCe
06.Aralık.2007, 08:11
Bu tip kararlar için sahaya bi 5. Hakem falan lazım heralde. Basketteki gibi oyunu biraz durdurup karar versinler. :)

DaveJones
06.Aralık.2007, 08:13
Çok hakemli uygulamaya ileride geçilecek zaten :) Sonra bi problem kalmaz sanırım.

LaigLeNoiR
06.Aralık.2007, 08:15
5. Hakeme gerek yok.

Bu posizyon gol mü ? Gol.

O zaman maçın skorunu 2-0 tayin ediceksin.

EreN
06.Aralık.2007, 08:15
O zaman Türkiye'de yapsın böyle bir atılım çok mu zor ?

Bakıyorsun kabak gibi gol.Bir takım daha ne yapıcak ? Görüyorsa verecek golü Federasyon.
Vallahi murat haklısın da işte....... Bu pozisyonu görebilmek için belli bir açı gerekmiyor. Koskoca sahada 4 hakem var ve hiç biri mi topun içeri girdiğini anlayamıyor. Maçı mı takip etmiyorlar yoksa? Futbol oynayanlar bilir. Nerden bakarsan bak top eğer 3 direğin ilerisine geçmişse belli olur. Volkan bile gol olduğunu görmüştür eminim :icon_lol:

LaigLeNoiR
06.Aralık.2007, 08:22
Herkes görsün bizim dünyalı olmayan her maçta 4 arkadaşımız oluyor onlar görmez :)

EreN
06.Aralık.2007, 08:26
Bu arada maçta 4. hakem rezaleti yaşandı arkadaşlar. Hakem resmen zorla deivid'i oyuna sokmaya çalıştı. Ben şaşırdım hatta kolundan tutmuş deivid'i içeri itiyor. Kavga ediyorlar sandım:)
Eğer o anda vederson uyarmasa ki uyardıktan sonra bile hakem aynı tavrını sürdürdü 7 yabancı olacak sahada ve hükmen yenik olacağız. Şükür ki Selçuk ve Vederson durumu farketti... Farketmeseler bu konuda bizi uyarmakla YÜKÜMLÜ olan 4. hakem kolundan tutup ittiği deividi sahaya sokacaktı.. yazık. Ve bir o kadarda ilginç şeyler. Videoları bulabilsem keşke..
Emre resmen yalvardı hakeme ben gireceğim hocam 7 yabancı oluyor diye :)

shamur1
06.Aralık.2007, 08:48
O değilde Haluk Ulusoy'u durmadan eleştirenler, federasyona yıpratanlar son 1-2 senedir nerdeleR ? geçen senede vardı hakem hataları ama bu kadar değildi , bu sezon bir haftada oynanılan 9 maçın en az 5-6 tanesinde çok ama çok büyük hatalar oluyor ve bu hatalar da maçın kaderini etkileyecek hatalar. Yazık günah yani.

nekop
06.Aralık.2007, 10:23
Ayrıca Emre jeneriklik bir gol attı tebrikler.

Bu sezon zaten herkes attımı jeneriklik atıyor.

Selçuk İnan'ın Ankaraspor ve İBB'ye,
Baros'un Konyaspor'a,
Arda'nın Trabzonspor'a vs... bu sezon yılın golünü seçmekte zorlanıcaz baya :D

Bordo61Mavi
06.Aralık.2007, 11:25
Ben hakeme dicek bisey bulamiom. Baska bi ulkenin insani bu maci izlese halimize guler.

Insanin ulkemizin futboluna bakis acisini degistiriyor bu hatalar, daha kaliteli yabancilar niye gelsin buraya. Attiklari buz gibi goller sayilmiyorsa

Vederson kurtardı!

İkinci yarı Deivid ile Emre, Josico ile Vederson’un yerine girmek için hazırlandı. Vederson kendisinin yerine Deivid’in numarasını tabelada görünce 6+2 kuralına uyanarak dışarı çıkmadı ve Fenerbahçe’yi hükmen yenilgiden kurtardı

Teknik Direktör Aragones’in ikinci yarıda yapmak istediği iki değişiklik sırasında yapılan büyük hata Fenerbahçe’ye az daha pahalıya malolacaktı.
Saha kenarına gelen Deivid ile Emre, Josico ile Vederson’un yerine girmek için hazırlandı. Dördüncü hakem kendisine sunulan yazılı kağıda bakarak ilk olarak Deivid - Vederson değişikliğini kaldırınca, Vederson çıkmak istemedi.
Brezilya asıllı Türk oyuncu, sahada yedi yabancı olacağını söyleyerek Emre’nin yerine girmesi gerektiğini söyledi. Dördüncü hakem önce değişiklikte ısrar etti ardından Fenerbahçeli oyuncuların baskısıyla tabelayı değiştirdi ve önce Vederson ile Emre değişti, ardından Josico yerini Deivid’e bıraktı.

Beşiktaş ders olmamış
Böylece Fenerbahçe teknik heyetinin dikkatsizliğini Vederson uyanıklığı sayesinde önledi. Eğer ilk değişiklik Deivid ile Vederson arasında yapılsaydı sarı-lacivertli ekip 6+2 kuralını ihlal etmiş olacak ve sahada 7 yabancı bulunduğu için hükmen 3-0 yenik sayılacaktı.
2000-2001 sezonunun 5. haftasında da Fenerbahçe, 6 yabancı sahaya sürmüş, Beşiktaş karşısında 3-0 hükmen mağlup olmuştu. Aynı anda 5 yabancının sahada bulunabildiği kurala aykırı davranan sarı-lacivertliler, 64. dakikada Baliç’in yerine Rapaiç’in oyuna girmesiyle, sahada 6 yabancı futbolcu ile mücadele etmişti.

Varonil
06.Aralık.2007, 15:13
İlk yarı oldukça sönük ve pasif bir futbol oynadık.Denizlispor maç içinde biraz daha cesaretli oynasa golü bulabilirdi belki.

İkinci yarıda Aragones’in değişiklikleri oyunun kırılma anı oldu resmen.Emre’nin golü gerçekten çok güzeldi.Deplasmanda kazanmış olmamız güzel.Darısı Kiev’e inşAllah..

EreN
06.Aralık.2007, 15:27
O değilde Haluk Ulusoy'u durmadan eleştirenler, federasyona yıpratanlar son 1-2 senedir nerdeleR ? geçen senede vardı hakem hataları ama bu kadar değildi , bu sezon bir haftada oynanılan 9 maçın en az 5-6 tanesinde çok ama çok büyük hatalar oluyor ve bu hatalar da maçın kaderini etkileyecek hatalar. Yazık günah yani.

Dikkatini çekmek isterim, ulusoy dönemindeki hakemler ile şimdiki hakemler arasında hiç fark yok neredeyse...

El Comandante
06.Aralık.2007, 15:58
Hayir,sen o golü göremiyosan hakemlik yapmayacaksin,bu kadar basit.Resmen rezil etti kendisini ...

Bu hakemlerle nereye kadar gider bilmiyorum,bir de arada oyunculara artizlik yapip,ben maci yönetirim,ben gördüm demiyorlar mi,cildirmamak elde degil ...

Varonil
06.Aralık.2007, 16:39
Katılıyorum,gerçekten rezaletti verilmeyen gol ve oyuncu değişikliğinde yaşananlar.Dün akşamın hakemi ve yardımcılarının bir süre dinlendirilmesi lazım.Gerçi dinlendirilmeyle de olacak gibi değil bu ülkenin hakemleri ama..

W4lymr
06.Aralık.2007, 16:47
tsl de hakemlerde gozle gorulur bır dusus var bakalım bunun sonu nereye gidecek ancak dunki macta sayılmayan gol dısında hakemın pek hatası yoktu bana gore

Sekopej
06.Aralık.2007, 16:54
tsl de hakemlerde gozle gorulur bır dusus var bakalım bunun sonu nereye gidecek ancak dunki macta sayılmayan gol dısında hakemın pek hatası yoktu bana gore

Sayılmayan gol, yanlış verilen ofsayt kararı (ki ben Güiza'nın o pozisyonu gol yapacağını düşünüyordum o kadar net pozisyondu yani.:p) sahaya zorla 7. yabancıyı sokma girişimi. Hadi sonuncusu kenar yönetiminde de olabilir, değişiklik kağıdını kim verdi, nasıl verdi bilmiyoruz.

Hakemi ben maç içersinde de beğenmedim. Oyunu çok durduruyordu, bazı yerde verdiği faullere başka pozisyonlarda daha ağırı olmasına rağmen çalmadı. Mesela atağa kalkan oyuncuların düşürüldükleri pozisyonlar oldu ama hiç onlarda kart gösterme ihtiyacı hissetmedi. Zaten temposuz giden maçta avantaj kuralını da sık kullanmayınca ilk yarı gerçekten zevksiz bir maç izledik.

Bilmiyorsan yapmayacaksın hakemliği, bu kadar basit. Federasyon'da değil de MHK'de bence yanlış işler dönüyor. Artık öyle bir hale gidiyor ki durum dün akşam verilmeyen goller gibi pozisyonları çok normal karşılar hale geleceğiz bu gidişle.

Deniz
06.Aralık.2007, 16:56
kaLitesiz bir hakem,
kaLitesiz kararLar ve kurarLar,

Ama Fenerbahçe'yide kutLamak Lazım maçı sonuçta kazandı tebrikLer :)

W4lymr
06.Aralık.2007, 16:59
ayrıca bana gore hakemler kendılerıne cok guvenio bıraz bu da hatayı getırıo

Deniz
06.Aralık.2007, 17:04
Bu gidişLe sadece,2 hakem yoLLayabiliriz kıtasaL turnuvaLara..

Universal
06.Aralık.2007, 18:23
Bu sezon zaten herkes attımı jeneriklik atıyor.

Selçuk İnan'ın Ankaraspor ve İBB'ye,
Baros'un Konyaspor'a,
Arda'nın Trabzonspor'a vs... bu sezon yılın golünü seçmekte zorlanıcaz baya :D

Atıyorlar ama; bir tanesini jenerik olarak kullanmıyorlar. :n:

C h A o S
06.Aralık.2007, 18:30
FBTV'de maçı dinlerken oradaki spikerler hakemlerin o golü görmesinin zor olduğunu söylediler.Ayrıca topun 2 defa üst direğe çarpmış olmasının onları bu kararı vermesinde etkili oldu felan dediler.Şöyle mantıklı düşündüğünde o topun o kadar içeri girip tekrar üst direğe çarpması imkansız gibi bir şey.Dün FbTv spikerleri bunu vurguladı.Görüş açısı çok kötüydü hakemlerin.Ama yinede görmeliydiler.En azından yan hakem pozisyona daha hakim olabilirdi.Zaten orta hakem yan hakeme bakmış gol mü diye?..

GodfatheR
06.Aralık.2007, 19:02
FBTV'de maçı dinlerken oradaki spikerler hakemlerin o golü görmesinin zor olduğunu söylediler.Ayrıca topun 2 defa üst direğe çarpmış olmasının onları bu kararı vermesinde etkili oldu felan dediler.Şöyle mantıklı düşündüğünde o topun o kadar içeri girip tekrar üst direğe çarpması imkansız gibi bir şey.Dün FbTv spikerleri bunu vurguladı.Görüş açısı çok kötüydü hakemlerin.Ama yinede görmeliydiler.En azından yan hakem pozisyona daha hakim olabilirdi.Zaten orta hakem yan hakeme bakmış gol mü diye?..

Ben F.Bahçe kalesinin arkasındaki F.Bahçe tribünündeydim ben bile gördüm hakem nasıl görmez Allah aşkına :)

C h A o S
06.Aralık.2007, 19:54
Ben F.Bahçe kalesinin arkasındaki F.Bahçe tribünündeydim ben bile gördüm hakem nasıl görmez Allah aşkına :)

Haklısın ne olursa olsun görmesi lazımdı.

erdili
06.Aralık.2007, 19:55
Oyuncu değişikliği sırasında kimi Selçuk'u kimisi de Vederson'u kurtarıcı olarak gösteriyor ama neden kimse Volkan Ballı nerede, ne iş yapar sorusunu sormuyor acaba?

Universal
06.Aralık.2007, 20:22
Volkan Ballı zaten olayı gidip düzelten adam... Ama orada hakem adeta Deivid'i dövecekti oyuna girmiyor diye...

Jesus_FB
07.Aralık.2007, 07:06
78 cm içerdeymiş top

TR.CaPTaiN
09.Aralık.2007, 00:47
Turkcell Süper Lig'de, Fenerbahçe'nin Denizlispor'u 1-0 yendiği maçın 79. dakikasında, Brezilyalı oyuncu Deivid'in yaklaşık 40 metreden attığı ve hakem tarafından sayılmayan gol, Macaristan spor gündemine oturdu.

Maçla ilgili yorumlar yapan Macar spor medyası, Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Deivid'in yılın golünü attığını, milyonlarca kişinin gördüğü bu golü hem orta hakemin, hem de yan hakemin görmediğini yazdı.

Macaristan'ın en önemli spor haber sitesi olan Sporthirado'da çıkan haberde, ''Yılın golünü milyonlarca insan gördü ama hakemler göremedi'' başlığıyla duyurduğu haberinde, ''Çok yazık oldu, 2008 yılının en güzel golü olacak muhteşem pozisyon, hakemler tarafından kabul edilmedi'' diye yazdı.

Sporthirado, Deivid'in attığı ve verilmeyen golü, video olarak okurlarına izletiyor.

AA

goosfraba
09.Aralık.2007, 01:46
Bu arada Deivid'in verilmeyen golüne iyi bir espri de bulunmuş; '' Aragones bile görmüş '' :D

Universal
09.Aralık.2007, 01:51
Bu arada Deivid'in verilmeyen golüne iyi bir espri de bulunmuş; '' Aragones bile görmüş '' :D

Abi, adam o pozisyonu Televizyondan izlemiş sornada sinirlenip kendisine ait olan çizginin sınırına ilk kez geldi. Taktik vermek için bile bu çizgiye daha önce hiç gelmedi. :)

Varonil
09.Aralık.2007, 04:23
Yalnız bu ara ligimiz ve temsilcilerimizin Avrupa'da yaptığı maçlar Macar basınında geniş yer buluyor.Ligimizin marka değerinin yükselmesi adına güzel gelişlmeler bunlar..

Universal
09.Aralık.2007, 05:02
Yalnız bu ara ligimiz ve temsilcilerimizin Avrupa'da yaptığı maçlar Macar basınında geniş yer buluyor.Ligimizin marka değerinin yükselmesi adına güzel gelişlmeler bunlar..

Macaristan dediğin ülke İstanbul'dan daha az konuşuluyor dünyada... Büyütmemek lazım... İngiltere'de Türkiye futbolu hakkınde tek kelime bilmiyorlar.

GeNç KaRTaL
09.Aralık.2007, 06:16
Bence Deivid'in golü 2 hakem içinde talihsiz bir andı.Yardımcı hakem o sırada defansın arkasına kaçan Güiza'nın ofsaytını takip ediyordu Deivid pas atarsa veya dönen topa Güiza hareketlenirse diye o sırada Deivid aniden şutu çekince uzak kaldı pozisyona.Aynı şey birinci hakem içinde geçerli.Deivid aniden şutu çekince uzak kaldı o da pozisyona ki zaten bu işe yardımcı hakemler bakıyor.Yani bu pozisyonda hakemlere yüklenmek yanlış olur.Talihsizlik demekten başka bir açıklaması yok bence.

nerazzuri
09.Aralık.2007, 06:26
E iyide canım sahada bir tek yan hakem yokki. Nereye odaklandığı sorun değil hakem topuda takip etmek zorunda oyuncularıda. Bütün trübün gördü neredeyse görememiş olması skandal.

GeNç KaRTaL
09.Aralık.2007, 06:33
2 hakeminde kaleye olan uzaklıkları fazla ki bu normal.Çünkü topu Deivid bir anda şutu çekti.O uzaklıktan görmemeleri normal yani.Zaten görmedikleri bir pozisyon hakkında hakemler karar veremezler.He belki topun gelişinden bir mana çıkartarak bir karar verebilirdi hakem.Bu arada Denizlispor kalecisi topun çizgiyi geçtiğini çok net şekilde gördü.Eline tarihi bir fırsat geçti.Eğer hakemi uyarıp gol olduğunu belirtseydi adına tarih sayfalarına altın harflerle yazdırabilirdi.Fakat böyle bir şey yapmadı.Tabii neden böyle davrandı diye ona kızamayız o ayrı bir konu..

nerazzuri
09.Aralık.2007, 20:05
Eğer söylemiş olsa evet adı tarih sayfalarına geçebilirdi ancak daha 20 yaşında bir kaleci. Denizlispor yönetiminden taraftarından alacağı tepkiler olabilirdi ve bu onu çok olumsuz etkilerdi.