Log in

View Full Version : Trabzonspor - Kocaelispor [ TSL 14. Hafta ]

goosfraba
04.Aralık.2007, 21:19
http://www.hizliresim.com/2008/12/4/2678.jpg (http://www.plus80.com)

Bilgilendirme:

Bu yıl ki derbiler arasında en önemlisi olan iki ezeli rakip kulübün arasında geçecek olan maç yorumlarında diğer konu yorumlarına göre her zamanki kurallarımız geçerli olduğu gibi bir takım ek kurallarda söz konusudur ve dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

Spor Taraftarlığı

- Forumlarımızda tuttuğunuz takımı holiganlık derecesinde savunmak, karşı görüşe saldırgan cevaplar vererek kişileri tahrik etmek, rakip takım hakkında aşağılayıcı sözler kullanmak, alenen küfür etmek, karşılıklı münakaşalarda bulunmak veya tartışılan konuda diğer üyeyi rencide edici davranışlarda bulunmak yasaktır.

Maç Başlamadan Önceki Yorumlar

- X Kazanır, X Yener, Kazanırız, Yeneriz gibi basit yorumlar yapmak yasaktır

- Maç öncesi tahmin yapacak üyelerimiz, tahminlerini nedenlere bağlayarak ve bu tahminlerde rakip takımı küçük görücü değil objektif olmalıdır. Objektif olamayacağı düşünen üyelerimiz yorum yapmazlarsa bu başlığın gidişatı için iyi olacaktır.

Maç Başladığı Anda ki Yorumlar

- Kesinlikle maç içerisinde hakem kararlarını sorgulamak, hakemleri aşağılayıcı mesajlar atmak yasaktır.

- Herhangi bir gol, kart gibi durumlarında sadece Gol, Gooool, Kart vb. yorum içermeyen ve maç pozisyonlarını mesaj göndermeyiniz.

Maç Sonrası

- Lütfen maçı taktik analiz olarak değerlendiriniz.

- Kazandık Yendik gibi basit yorumlar silinecektir.

- Hakem kararlarına bağlayarak sonucu eleştirmek yasaktır.

Bu kararlara uymayan mesajlar silinecek ve aşırıya kaçan üyelerimize istemesekte uyarı vermek zorunda kalacağız.

shamur1
04.Aralık.2007, 21:51
Son 2 hafta ki beraberliklerden sonra bu maçı kazanırız , kazanmamız gerekiyor.

14.Kocaeli içerde
15.Bursa deplasman
16.E.Şehir içerde

Bu 3 maçın sonunda İlk yarıyı lider kapatmamamız için hiçbir engel görmüyorum.

Trabzonspor
04.Aralık.2007, 23:22
bu maçı alaıcaz başka yolu yok :D

emrah sendemi unutuyosun ya fener maçı varya son hafta ilk yarı geçen gün bi tv kanalıda fener maçını sölylemeden geçtti

shamur1
05.Aralık.2007, 00:01
Bu sene iLk yarı 16.haftada bitecek , yani 2.yarı Fener ile 2 maç yapmış olacaz.

Trabzonspor
05.Aralık.2007, 00:13
bak ben blmiyodum bunu

World Hollow o1
05.Aralık.2007, 01:05
Serhan Akın oynarsa işler değişir Bolşans Kocalespor..

Serhat nerede ben orada.. (:

PesimiSTyLa
05.Aralık.2007, 04:02
Valla Kocaeli taraftarının hakkını vermiyor. Lige oyun olarak yakışmıyorlar. Trabzon atamadıgı tüm golleri bu macta atar. 3-0 , 4-1 gibi bir skor ile galip gelir düşüncesindeyim...

GodfatheR
05.Aralık.2007, 04:21
Trabzon her türlü kazanır.Umut,Gökhan,Yattara 3'lüsünden 2 si formda olursa fark olur gibime geliyor.

bugra 1905
05.Aralık.2007, 05:36
Kocaelispor Sürpriz Yapamaz Trabzonspor Yıldız Futbolcularıyla Kazanır Birde Taner Gülleri Gol Atarsa Trabzon Farka Gider

guarin14
05.Aralık.2007, 05:40
kocaeli yenilmez diye düşünüyorum.

anil luque
05.Aralık.2007, 06:13
kocaelispor son 3 haftada 7 puan toplamıs ve ılk yarıyı mumkun olan en yuksek puanda ve sırada bıtırmek ısteyeceklerdır her ne kadar zor gözükse de ve avnı akerde bu sezon galıp gelen tek takım (kupada, resmı mac olarak dıyorum) besıktas olsa da kocaeli sürpriz yapabilir kontr-ataklardan bıseler beklıyorum ben acıkcası serhat akınla .. bır beraberlık hıc fena olmaz dogrusu =)

jarosik_61
05.Aralık.2007, 20:39
trabzonspor sivasspor maçındaki gibi ilk 15 dakikadaki oyununu oynarsa maç ilk yarıda biter.gökhan ünaldan bu maçta patlama bekliyorum

nekop
06.Aralık.2007, 10:25
Aynı şekilde bende Gökhan'dan artık bir patlama bekliyorum.Maçında kolay geçeceğini sanmıyorum ama golü erken bulursak farkı yakalayabiliriz.Penaltı olursa Yattara atsın. :D

shamur1
07.Aralık.2007, 07:03
http://www.haber61.net/images/news/11480.jpg

Ligde yaptığı son 2 maçta Sivasspor ve Kocaelispor karşısında sahadan beraberlikle ayrılan bordo-mavililer, son sıradaki rakibini yenerek zirve yarışında yara almamak istiyor.

Sahasında yaklaşık 320 gündür yenilgi görmeyen Karadeniz ekibinde, kart cezalıları Egemen ve Colman takımdaki yerlerini alamayacaklar.

-MUHTEMEL 11-

Trabzonspor'un yarınki karşılaşmaya, Sylva, Tayfun, Song, Giray, Cale, Hüseyin, Serkan, Selçuk, Yattara, Gökhan ve Umut 11 ile sahaya çıkması bekleniyor.

Fietra 10
07.Aralık.2007, 19:55
3 maç sonunda devreyi lider kapatacagımızı düşünüyorum .. Kocaeli maçınıda kazanmak gerekiyor lider kalmak için .. Kazanabileceğimiz bir maç .. Etkili başlıyoruz maçlara birde golü erken bulursak şölen izleriz ..

shamur1
07.Aralık.2007, 20:05
Şip şak :)

http://foto.fanatik.com.tr/Article/2008/12/7_235878_yanal0712_414_232.jpg

Son 2 maçında 4 puan yitiren Fırtına, suskunluğunu bozmak için sahne alıyor. Trabzon´un hocası Ersun Yanal´ın taktiği ise belli: Kontrol bizde olmalı, işi ilk yarım saatte çözmeliyiz.

Her şey 3 puan için

Önce Sivasspor, ardından da Kayserispor beraberliği... İki maçta 4 puan yitiren, ancak bu önemli kayıplara rağmen zirvedeki yerini korumayı başaran Trabzonspor, suskunluğunu bozmak için Kocaelispor karşısına çıkıyor. Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren teknik direktör Yılmaz Vural’ın takımını ağırlayacak olan Karadeniz temsilcisi, taraftar desteğine güveniyor, galibiyet dışındaki hiçbir alternatifi başarı olarak görmüyor.

‘Çabuk çözülürler’

Maç öncesinde hem Trabzonspor’da hem de rakibinde eksikler var. Kocaelispor’da Muhammet Özdin ve Serhat Akın sakat, Musa cezalı... Bordo-Mavililer’de ise Egemen ve Colman kart problemleri nedeniyle formadan uzak durumdalar. Hafta başından bu yana özellikle gol varyasyonları üzerinde duran Ersun Yanal’ın sistemi ise netleşti. Erken golle rakibin çabuk çözüleceğini belirten tecrübeli hoca takımına, “Top ve oyun hakimiyeti bizde olmalı” telkini yaptığı gözlendi.

TRABZONSPOR
Sylva
Tayfun
Song
Giray
Cale
Serkan
Hüseyin
Selçuk
Yattara
Umut
Gökhan

KOCAELİSPOR
Serdar Kulbilge
Serkan
Özgür
Tolga
Volkan
Kemal
Semavi
Murat Hacıoğlu
Serdar T.
Taner Gülleri
Ahmet Dursun

STAT:
AVNİ AKER
YAYIN:
LİG TV
SAAT:
15.00
HAKEMLER:
Deniz ÇOBAN
Asım Yusuf Öz
Ö.Fatih Kalaycı

KaF KeF
07.Aralık.2007, 22:25
Taner Attı..0-1

Alicanfmfan
07.Aralık.2007, 22:29
Taner bu sene 4 büyüklerede gol atmıs oldu .Güzel bir istatistik :D

RaSenGan
07.Aralık.2007, 23:36
Dakika 63.1-1 devam ediyor karşılaşma.Umarım böyle de biter.

bugra 1905
07.Aralık.2007, 23:36
Maç 1-1 Devam Ediyor Dakika 63 TSnin Beraberlik Golü UMUTTAN Geldi 31.Dakikada Attı Umut

RaSenGan
07.Aralık.2007, 23:42
Gökhan Ünal ve Umut Bulut cömertçe kaçırıyorlar golleri.(:
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Derken Tayfun Cora durumu 2-1 yaptı.

bugra 1905
07.Aralık.2007, 23:47
Ben Dedim Taner Gülleri Atarsa Trabzon Bişekilde Alır Diye Ahada Öne Geçtiler

Addolorato
08.Aralık.2007, 00:01
Demin Hatlar Karıştı Sanırım Spikerin Sesi Gitti ve Birden Bir Kadın This İs Premier League Gibi Birşeyler Dedi :) Trabzon 2. yarı çok pozisyon harcadı gerçekten

shamur1
08.Aralık.2007, 01:05
Yattara Yattara Yattara ..! Mükemmeldi , futbol adına herşeyi yaptı. Çalımlarını attı , Muz ortalarını kesti , al da at dercesine pozisyonlar hazırladı ama yine Umut Bulut & Gökhan Ünal gol kaçırma rekoru kırdılar. Yattara'yı izlemek bizlerin ayrıcalığıdır.Mest oldum mest..

Gökhan Ünal daha çok gol kaçırdı gibi görüldü ama bence bu maç çok iyiydi. İlk golde Umut'a asisti yaptı , benzer pozisyonda Umut ise bomboş Gökhan'a pası veremedi.. artık pas mı verdi , şut mu çekti anlıyamadım.Attığı golde de topu kontrol edişi rezildi neyse ki skoru 1-1 e getirdi.

Kocaeli kalecisi Kılıçarslan öyle toplar çıkardı ki keşke kalede Serdar olsaydı dedim.

Ayrıca Trabzonspor'un sol kanadı yok evet ama kimsenin sahip olmadığı Yattara gibi bir silahı var.Umarım hep böyle devam eder.

Şu hücüm hattımız form tutsa , bu kadar gol kaçırmasa yada Gökhan'ın yanına Isaac'ı monte etse Ersun Yanal çok daha iyi olacak çok..!

Devre arası Fatih Tekke'yi bir geri getirebilsek artık tadından yenmez :)

http://www.trabzonspor.org.tr/Upload/Resimler/buyuk/670-5D2P4Y5B.jpg

http://www.trabzonspor.org.tr/Upload/Resimler/buyuk/670-2V0Z2A9Q.jpg

http://www.trabzonspor.org.tr/Upload/Resimler/buyuk/670-6H6O2S9A.jpg

http://www.trabzonspor.org.tr/Upload/Resimler/buyuk/670-5Q2C2B5O.jpg

http://www.trabzonspor.org.tr/Upload/Resimler/buyuk/670-1B2H7L5T.jpg

http://www.trabzonspor.org.tr/Upload/Resimler/buyuk/670-1I8T0D1F.jpg

http://fanatik.ekolay.net/galeri/Image/Photo/3870_20081207171352930_a7.jpg

bySilver
08.Aralık.2007, 01:09
Maçtaydım.. Taraftar harika sesim gitti o ayrı..

Maçtan konuşacak oLursak..

Taner' in 0 dan attıgı gole bayagı bi sövdüm çok şanssız bir goldü..

Gol dışında KocaeLi pek etkin degiLdi.

Golü attıktan sonra KocaeLi skora yatar gibi oldu iLk yarı berabere bitti.. iLk yarıda goL atsaydık daha farkLı oLabiLirdi çok pozisyon harcadık.

2. yarıya geLirsek..

Yattara bu maç bence iyiydi defansı yıpratan oyuncuydu zaten tüm atakLar neredeyse onun kanadında geLişti Serkan sakatLandıktan sonra.. Gökhan' ın bi kafa vuruşu vardı.. Umut yetişemedi, kaynadı gitti.. Gökhan' ın formunu pek beğenmiyorum.. Eğer böyLe giderse çok iyide olacak gibi gözükmüyor onun için..

Bu arada kaLe arkasındaki dev bayrağın aLtındaydık :D Bağırmaktan acayip sesim kısıLdı.

GeneLini söyLersek..

Maç Trabzonspor' un hakkıydı KocaeLi iLk goLü attıkdan sonra üstüne yatmak istedi. Golü attıktan sonra maçı kazanacak hareket/hareketLer yapmadı bence.. İyi oynandı kazanıLdı :)

nekop
08.Aralık.2007, 01:13
Şu maçı 10'a 1 falan kazanmamız gerekirdi inanılmaz goller kaçtı.Ama sonuçta hakettiğimiz 3 puana zorda olsa ulaştık.Maça çok hızlı başladık ve Gökhanla inanılmaz pozisyonlar kaçırdık.İlk golde Sylva'nın pozisyon hatası vardı yoksa çok rahat çıkartırdı o topu.Golden sonra oyundan düşmedik Gökhan Umut sezon başından beri ilkkez bu kadar uyumlu bir şekilde oynadı ve ilk golüde bu sayede attık.(Gökhanda asist kralı olucak bu gidişle :D) Golün ardından yine pozisyoları değerlendiremedik.İkinci yarıda ilk yarıdaki gibi hızlı başladık ardından Kocaeli maçta dengeyi sağlamaya çalıştı tam bu anda Ersun Hoca bence çok doğru bir hamleyle Hüseyin'i çıkartıp Ceyhun'u aldı oyuna bu sayede topu ileriye taşıyacak bir ortasahamız daha oldu.Derken onca müsait pozisyondan sonra çok daha zor bir pozisyonda Tayfun çok iyi bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.Bu dakikadan sonra ben Umut veya Gökhan'ın yerine İsaac'ın girmesini beklerdim fakat Ersun hoca İsaac'ı taa 87'de soktu oyuna neyse sonuçta yine rahat rahat maç izleyemedik zaten maç esnasında 2 paket Lays yedim heyecandan :D

shamur1
08.Aralık.2007, 01:19
Sylva'dan önce Song gibi bir adamın o pozisyonda müdahale etmesi gerekiyordu.Forvetlerimizin yapamadığını Tayfun Cora yaptı sırtı kaleye dönük jenerik bir kafa golü attı. Fatih Tekke misali :)

Trabzonspor
08.Aralık.2007, 01:19
nasıl kactı ya merak ettım şimdi valla 10-1 felan dıyonuz :DHayırlı olsun 3 pun

shamur1
08.Aralık.2007, 01:24
Golüde zaten Gökhan'ın direkten dönen şutundan sonra yedik.

bySilver
08.Aralık.2007, 01:28
Gökhan çok kaçırıyor be abi..

nekop
08.Aralık.2007, 01:29
Golüde zaten Gökhan'ın direkten dönen şutundan sonra yedik.

Yediğimiz gol gerçekten çok ilginçti dedigin gibi Gökhan %100lük pozisyonu direğe nişanladı ardından Song'un müdahale etmemesi ve bence en büyük hata Sylva'nın inanılmaz derecede hatalı pozisyon alarak topu çelememesi.Neyse 3 puan önemliydi herşeye rağmen onu almak güzel.Ayrıca evet Tayfun'un golden sonrada benim aklımada Sultan geldi.Keşke dönsede bu golleri tekrar izletse bizlere...

bySilver
08.Aralık.2007, 01:31
Ya gerçekten ben inanamadım kaLeye yavaş yavaş gidişi beni derinden yaraLadı :D

nekop
08.Aralık.2007, 01:33
Bu arada sakatlanan Serkan'la ilgili bişey söylendimi? Ciddi bişeyi yoktur umarım.

shamur1
08.Aralık.2007, 01:35
Oyun alanını sedyeyle terkeden ve yerini Ferhat Çökmüş'e bırakan milli futbolcunun adele spazmı geçirdiği ancak durumunun iyi olduğu belirtildi..

Serkan ya adamım benim ortasaha da canla başla savaşıyor. Savaşırken de öle sadece top kapmakla kalmayıp takımı atağa da çıkarıyor. Kaleye etkili şutları da var Serkanım ne ayaksın sen dedim maçta :)

Trabzonspor
08.Aralık.2007, 02:21
serkanda buyuk gelısme var bu yıl gercektende

Fietra 10
08.Aralık.2007, 03:42
Şimdi birde Kocaeli 2-1 yendik diye Trabzon'da iş yok derler .. Ee bahaneleri kötü oyundu bu maçta onu demeyeceklerine göre ..:) Nese 14.Haftayı da lider kapadık ..

Gökhan hakkında bir kaç şey söylemek istiyorum .. Bize geldiğinden beri en iyi oyunlarından birini oynadı fakat yine çok net harcıyor be abi .. Neyse Umut-Gökhan ikilisi form tuttugu takdirde çok daha rahat kazanırız bu maçları ..

Sempati duydugum Kocaeli takımı için ;

Tipik bir Y.Vural takımı olmuş .. Öne geçtiğinde oyunu olabildiğince sogutup çirkinleştiren ,bırakın kale vuruşunu taç bile kullanmaya yanaşmayan ve antipatik bir yapıya bürünen takım .. Kümede kalmak istiyorlarsa Y.Vural gibi bir hocayla zor ..

Bir lafta rakip taraftara .. Helal olsun..:) İlk defa rakip takım tribünü bu kadar doluydu ..:)

jarosik_61
08.Aralık.2007, 04:11
trabzonspor maça yine bildiğimiz gibi fırtına gibi başladı golü yemesine rağmen yine atak üstüne atak yaptı.tabiki kocaelisporun açık oynamasınında etkisi vardı.hakedilmiş bir galibiyet oldu.bi parantez gökhan ünala açmak istiyorum maçtan çıkarken bir grup taraftarın yuhalaması vardı kesinlikle yanlış bir olay.maç öncesi yorumumda gökhan ünalın bir patlama yapacağını söylemiştim patlamanın kıyısından döndü kaçırdığı gollerle. umut bulutun müsait pozisyonlarda gökhana pas vermemesi ayrı bir konu zaten hep ben hep ben olmaz arkadaş bu takım oyunu ya umut

Bordo61Mavi
08.Aralık.2007, 11:01
Bugun bana sorcak olursaniz

Yattara - Serkan - Tayfun macin adamlariydi.

Yattara simdi hazir, bu hali ile her hafta 90 dakika oynasin ayrica kaptanlikta yakisti

Serkan vuruyo top kaleciden geri gelio yine topa Serkan yetisiyo. Sol ve sag kanatlari iyi kullandilar Yattara ile beraber, kesinlikle orta sahada oynatilmasi gerekiyor, defansta harcaniyor. Serkan'in milli takima cagrilmasina karsi olanlara iyi cvplar veriyor.

Tayfun, sagdan cikti hep ileri, verilen sansi bence cok iyi degerlendirdi. Belkide ilk defa stadda kufur yemeden bi mac bittirdi. Golu ise muhtesem.

2 haftadan beri Gokhan ve Umut iyi anlasiyor. Biri topu indirdimi digeri topu kapabilior. Ins dahada iyi olcaklar, comertce harcamasalar pozisyonlari suanda belkide daha fazla puanda olurduk. Ve ikiside gol kraligi yarisinda ilk siralarda olurlardi.

Mac sonu kolbasti sov vardi yine, bizim turklerden cok afrikali oyuncularimiz oynuyo. Yattara zaten usta olmus :D

shamur1
08.Aralık.2007, 17:01
Serkan Balcı gerçekten de mutheşemdi dün. Gerçi bu sene çok formda Serkan. Ortasaha da oynaması için ya Hüseyin'i yedek bırakmak gerekiyor yada ilerdeki 2 forvetten birini kesip tek forvet oynamamız gerekiyor. Hüseyin şöyle böyle diyoruz ama Hüseyin olmadığı zaman ortasaha da top kapamıyoruz.

Dediğin doru Serkan vuruyor 20 metreden top kaleciden dönüyor , tekrar o topa yetişiyor :)

shamur1
08.Aralık.2007, 18:52
İbo döktürdü yine :)

http://www.ajansspor.com/galeri/resimler/61685F62635F636161695162686B66686B63677669A27494.j pg

http://www.ajansspor.com/galeri/resimler/61685F62635F636161695162686B66686B6367A4A175A17B.j pg

http://www.ajansspor.com/galeri/resimler/61685F62635F636161695162686B66686B63679C9E7E8694.j pg

http://www.ajansspor.com/galeri/resimler/61685F62635F636161695162686B66686B63678B9A817689.j pg

Bordo61Mavi
09.Aralık.2007, 00:14
Sylva da iyi ali$ti bize. Ben transferi gerceklesirken cok korkmustum ama, beni yanilti kalesinde guven veriyor bugunki golde hatasi birazcik olsa bile.

IBB macinda Huseyinsiz oynamistik gayette iyi oynamistik. Cunki Colman asil pozisyonunda oynamisti, yani ortada. Serkan ve Yattara kanatlari cok iyi kullandilar bence bunu bozmamamiz lazim. Tabi kaptanimiz Huseyin var, ofansa cok katki saglamasada takimin cogu topunu o kapiyor rakipten.

shamur1
09.Aralık.2007, 00:22
Sylva
Tayfun
Song
Egemen
Cale
Hüseyin
Serkan
Selçuk
Colman
Yattara
Gökhan (Umut)

Böyle bir kadro bana göre daha iyi.

Selçuk - Colman - Serkan lı bir ortahasa ve arkalarında Hüseyin.

Öyle defansif gibi de değil yani. Ziya Doğan'da bu şekil oynatıyordu ama o zaman Hasan,Ayman,Ferhat,Hüseyin gibi adamlara forma verdiği için 7-8 kişi defansif özellikli oluyordu.

Ama Serkan, Colman ve Selçuk İnan oyunu iki yönlüde oynayabilen oyuncular.

Trabzonspor
09.Aralık.2007, 00:34
bencede emrahın dedıgı tatık ıyı
..............sylva......................
cora.....song...egemen........cale
.............hüseyin.................
......selcuk........colman.........
yattara.........................serkan.
...................gökhan.................

boyle cok ıyı olur hem orta saha mucadele eder

nekop
09.Aralık.2007, 09:07
Aman hocam şu Serkan'dan sol açık yapma mevzusunu başlatmadan bitirin bence Serkan'ın her ne kadar son dönemdeki performansını beğensemde

Serkan orta açamaz hele ters ayakla hiç açamaz.
Serkan rakip sağ beki geçebilecek ne tekniğe nede dripling yeteneğine sahiptir.

Yani kısacası Serkan'dan sol açık falan olmaz olursada anca Kocaeli karşısında olur diğer çoğu takıma karşı sökmez.

Trabzonspor
09.Aralık.2007, 17:36
haklısın olmaz da şimdilik tabk bi sol açık beklyoruz yonetımden.Orda serkan ve colmanda yer değişeblir nasılsa Colmanda sol ayakda var .en olmadı Barış oynasın hem belki onuda kaanmış oluruz.

............................................

Takımımızın Kocaelispor ile oynadığı müsabakanın istatistikleri belli oldu.

Buna göre istatistikler şöyle sıralandı:
Gol: Trabzonspor:2 - Kocaelispor:1
Toplam Şut: Trabzonspor:26 - Kocaelispor:11
İsabetli Şut: Trabzonspor:10 - Kocaelispor:6
İsabetli Orta: Trabzonspor:8 - Kocaelispor:2
Faul: Trabzonspor:11 - Kocaelispor:13
Korner: Trabzonspor:7 - Kocaelispor:7
Ofsayt: Trabzonspor:2 - Kocaelispor:3
Topla Oynama Oranı: Trabzonspor:% 55 - Kocaelispor:% 45

26 şut atmışız ama gol sayısı 2 ve Umut o golüde atamıyodu az kalsın.Ersun hoca buna bi çare bulmalı isabetli sut oranımızı arttırmalıyız bu 26 şuttan en kötü 4 gol çıkaracak ve b okadarda tehlike arz eden şutlar olmalı.Antrenmanda şut çalısmıyormu bunlar anlamadım yada çalışıyolarsa daha önem vermeliler.Forvetlerde kendine gelmeli artk.