View Full Version : 9.0.2 yaması çıkmadıkça fm09 oynamam diyenler
tibet
05.Aralık.2007, 09:15
Bu konuyu benim gibi düşünenlerin ne kadar olduğunu öğrenmek için açtım...Yıllardır bu oyunu zevk almak için oynuodum ama artık sinir oluyorum oynarken 1 yıllık emeğin karşılığı bu mudur yaa ? Oyuna bazı detaylar eklenmiş güzelleşmişte ama bi yandan yaparken bi yandan bozmak bu olsa gerek...ben yamalar gelmedikçe fm08'e devam etmenin ruh sağlığım açısından iyi olcağı düşüncesindeyim öle bi oyun meydana çıkarmışlarki geçen sene yaptıklarının üstüne bişey koyamamışlar bu kadar beklemenin masrafın sonu bu olunca insan üzülüo...
Aydin
05.Aralık.2007, 09:32
Aynen ben de senin gibi düşünüyorum. oyunu sadece 2 saat oynadım. oynadığım yeterli. 902 çıkmadan exe'ye tıklamam hayatta.
Melekovic
05.Aralık.2007, 09:38
Öyle de aslında bu teknik değil estetik bir sorun.:D:D:D Konu açma yeri yanlış.
Fm2008'e devam etmekle en iyisini yaparsın ben başladım artık bir kere 2009'a bırakırsam 2 konu kapanır.Kafamdaki sistemi elimden geldiğince uygulatıyorum.Sigames'e baskılar arttı ,hiç belli olmaz 15-20 gün içinde bir şeyler gelebilir gibi gözüküyor yaptığım son konuşmalarda.Bir ışık var gibi.Ama o ışık söner ise şubat sonu öncesi bir yama beklememek lazım.Fm 2008'e devam doğru karardır.
realbeck
05.Aralık.2007, 09:43
içimden oynamam diyorum ama fm den başka sürekli oynayabilceğim bir oyun olmadıgı için sıkıla sıkıla oyunuyorum..ama dört gözle bekliyorum 9.0.2 nin çıkmasını..
The Dark Lord
05.Aralık.2007, 11:10
ya valla bende 902 çıksın diye bekliyorum. ama oyun süper ya 2. ligde oynuyan bi takıma toplu halde atak ve defans önde oynuyorum 0-0 maç bitiyo kopuyorum :D 90+3 de gol atıyorum o dk ya kadar kaleye şutu olmayan rakip sntrayı yapıp 2 topta kale önüne inip golü atıyo :D valla arkadaşlar ben çok eğleniyorum bence sizde açın yarına yarına oynayın ;)
klansman
05.Aralık.2007, 11:10
Ben de FM 09'dan nefret ettim tabiri caizse. Ama işte 11 senelik birliktelik, öyle ha deyince sonlandırılamıyor. :)
SI Games resmen oyuna vasat bir 3-d maç motoru, iki tane basın toplantısı ve bir de iyi düşünülmüş ancak yetersiz bir ppm özelliği ekleyerek önümüze koyuverdi ve "yersen" dedi. Yemem kardeşim. 11 senedir cm/fm oynuyorum, gördüğüm en rezil versiyon budur. Devrim yaptılar sözde. Bu oyuna güzel, şahane falan diyenler de eski tüfek cm/fm tayfası değil, yeniyetme fm tayfasıdır. (Konuyla alakasız benzer bir olay: Star Wars serisinin ilk çekilmiş 3 filmini izlemeyip de Phantom Menace'a şahane film diyen çocuklar gibi. :))) )
Yapay zekanın tutarsızlığı mı dersin, maç analizlerin aptallığı mı, oyuncu form grafiklerinin tutarsızlığı mı, sakatlık sorunu mu? Seç beğen al. (Daha 9.0.1 yamasını bir kaç haftadır oynadığım için başka hatalar varsa bilmiyorum.)
Bu oyunun tek güzel yanı şu olmuş. Aslında çok feci falsoları olan yapay zekanın tek iyi özelliği diyebiliriz. Eski oyunlardaki gibi öldürücü bir taktik seçip aynı taktikle her maça çıkıp maç kazanamıyorsunuz. Yapay zekanın her hamlesine karşı yeni taktik değişiklikleri yapmanız gerek. Öyle 3-4 saatte 1 sezon bitirme mevzuları falan bitti.(tabi bitiren vardır muhakkak) Forvetlerin sezon başına 50 gol atması ve sezonu 8.00 ortalama ile kapatması devri bitti.
Burada pek rastlamadım ama SI forumlarında herkesin ağladığı mevzu bu olmuş. "Niye maç kazanamıyorum?" Alışmış tabi, hemen bir taktik download edip, uygulayıp, seri halde "continue" butonuna tıklamaya, bunda aynı taktik sökmeyince ağlıyor. Dediğim gibi tek iyi özellik bu işin olmuş.
9.02 yamadan da pek umudum yok. Onun yerine Beautiful Games'in nisan'da çıkaracağı CM 09'u bekliyorum. Asıl devrimi onlar yapacak gibi. Adamlarda maç analiz sisteminde devrim yaratan ProZone gibi şahane bir olay var. 3-d motorunu o deniz feneri tipli oyuncu modelleriyle denediler. Geliştirdiler, şimdi normal oyuncu modellemeleriyle işi halledecekler.
FM'nin bu seneki ezikliğini anlarım. Kansız devrim olmaz derler. Ama FM kendi kanını akıttı bu devrimde. Aldıkları tepkiler ortada. Açın SI Games forumlarını okuyun. 2010'da kesinlikle adam gibi bir oyunla çıkacaklar. Çünkü hala bu işin en iyisi SI Games.
Aydin
05.Aralık.2007, 11:21
böyle bir 3d görüntüde golü izleyeceğime, açar paşalar gibi cm 93-94'ü sade GOAL FOR LIVERPOOL yazısıyla sevincimi yaşarım daha iyi.
The Dark Lord
05.Aralık.2007, 11:25
böyle bir 3d görüntüde golü izleyeceğime, açar paşalar gibi cm 93-94'ü sade GOAL FOR LIVERPOOL yazısıyla sevincimi yaşarım daha iyi.
oha :D yok kardeş ben açıyorum 2D mi paşalar gibi 95 metreden çakılan muz şutun gol sevinicini yaşıyorum fm2005 de ;)
bide bi kere bordeux a karşı içerde oynadığım bi maçta hiç ama hiç abartmıyorum 1 atakda adamların topu 6 kere direkden döndü maçı ben 1-0 kazandım eğer bu benim başıma gelse klavyeyi montitöre vurduydumdu
klansman
05.Aralık.2007, 11:46
Bana göre, maç görüntüsünün kaliteli olması önemli değil. Yani o çoluk çocuğun oynadığı FIFA Manager tipi stadyumlar, detaylı oyuncu grafikleri, kamera açıları aramıyorum. O tip oyunlarda 3-d oyuncuları izlemek resmen yapay zekanın birbirine karşı maç yapmasını izlemek gibi.
Ama FM'deki 3-d görüntüde adamların hakkaten belli taktik usülle, belli bir ruhla maç yaptığına şahit olabiliyorsunuz. Ama grafikler tabii ki biraz daha cilalanabilir.
Ancak ve ancak, oyun motoru ile 3-d motoru arasında bir çakışma var. Yani oyun motoru hala o 2-d usülüne göre işliyor. (2-d sonradan gelse de, gayet başarılı olmuştu) 2-d izlerken, hayal gücümüze bağlı olan bir çok olayı bu oyunda mecburen bir 3-d gerçeklik kalıbına sokmuşlar. O da olmamış. Maç içerisindeki çoğu olay gerçeklikten uzak ve saçma. 3-d maç motorunu acilen oyun motoruyla uyuşturmaları lazım. Yani yazılımcı falan değilim ama belli bir sıkıntı olduğunu anlamak zor değil. Hele bahsi geçen oyun cm/fm serisi ise hiç zor değil. :)
salihsacma
05.Aralık.2007, 12:56
kesinlikle katılıyorum
bu haliyle oynanacak bir oyun değil, zerre zevk vermiyor.
fm2008in uzağından bile geçemez
902 ne kadar değiştirir bilmiyorum ama fm oynamanın zevkini öldürdükleri kesin
uaylmz
05.Aralık.2007, 16:18
bende katılıyorum OYNANMAAAAAZZZZ.....
sardokar
05.Aralık.2007, 16:40
9.02 ile bir şeyleri düzeltebileceklermi sizce?
bence 9.03 de görülebilir bu sezon.
Anca o zaman oturacak heralde.
forumda konuşaln hatalar beni caydırdığı için 2009 u almadım.Paşa paşa 2008
oynuyorum.
Cm 09 çıksın onu almayı planlıyorum.
Rais
05.Aralık.2007, 16:44
türkçe yamayı bekliyorum bendE :)
Se7enty
05.Aralık.2007, 17:26
Ben de yarıda bıraktım oyunu. Yeni yama çıkınca başlarım tekrar. Albinoleffe'de oynuyorum, sinir oldum hep.
BaFraLı
05.Aralık.2007, 17:36
Bende bi kaç senedir rahat rahat hızlı akışkan bi fm oynamadım :)..bu yıl yeni pc aldım fm 09uda yükledim acısını çıkartana kadar oynuyorum :)..Tabi yamalar çıkıncada dahada güzelleşir oyun.
Sheriff
05.Aralık.2007, 17:36
Facebook grubu ismi gibi olmuş :zuhaha
Gerçektende beklentilerin çok altında olmuş bencede, maç motorunda gözle görülür bariz hatalar mevcut.. Oyunun içeriğinde de bazı hatalar mevcut, yama çıktıktan sonra çok daha sağlıklı bir oyun oynarız diye düşünüyorum..
Ilhan
05.Aralık.2007, 18:07
Sene başında da (oyun çıkmadan evvel) demiştim, maç motoru kesinlikle problemli olacak diye. Ancak geçen seneye oranla daha az problemli bir motor var karşımızda. En önemli sorun bu sakatlıklar sanırım. Onu da düzeltirler bir yama ile.
3D derken nasıl bir 3D bekliyordunuz, anlamak güç. FM'nin yapabileceği 3D, 2D'nin modifikasyonu olabilir ancak. PES 09 oynayıp da FM 09'a geçerseniz hayal kırıklığı yaratabilir tabii. Ama 3D maç motoru ile çok daha güzel taktiksel analizler yapılabilir.
Ben 3D oynamam derseniz de 2D halen mevcut, aynı motor ama 2D versiyonu olarak.
CM'nin FM ile rekabet edebilmesi için futbolcu araştırma ekibini genişletmesi gerekir diye düşünüyorum. Ya da FM'den çalması gerekir.:)
Deniz
05.Aralık.2007, 18:15
Sene başında da (oyun çıkmadan evvel) demiştim, maç motoru kesinlikle problemli olacak diye. Ancak geçen seneye oranla daha az problemli bir motor var karşımızda. En önemli sorun bu sakatlıklar sanırım. Onu da düzeltirler bir yama ile.
3D derken nasıl bir 3D bekliyordunuz, anlamak güç. FM'nin yapabileceği 3D, 2D'nin modifikasyonu olabilir ancak. PES 09 oynayıp da FM 09'a geçerseniz hayal kırıklığı yaratabilir tabii. Ama 3D maç motoru ile çok daha güzel taktiksel analizler yapılabilir.
Ben 3D oynamam derseniz de 2D halen mevcut, aynı motor ama 2D versiyonu olarak.
CM'nin FM ile rekabet edebilmesi için futbolcu araştırma ekibini genişletmesi gerekir diye düşünüyorum. Ya da FM'den çalması gerekir.:)Haklısın.2D seçeneğide var oynamak isteyenler için.Arkadaşında dediği gibi 9.02 patch'inde sakatlığı çözerlerse 2D'cilerde 3D'ler içinde iyi olur.3D kalitesiz diyorlar genellikle,3D'yi daha gelişmiş yapabilirlerdi o zaman Fm'nin diğer serilerinde ne bekliyecektik oyundan..
Bedlamite
05.Aralık.2007, 18:17
İlk bakışta FM 09 un sert eleştrilere maruz kaldığını düşünmüştüm ama evet pişmanım :) Kaleye gelen 5 toptan 4 tanesini içeri alıp sadece uzun paslarda isabetli olduğu için kalecimin maçın adamı seçilmesinden tutunda gol attıktan hemen sonra 45 metreden yenen goller ve yardımcının isterseniz 2 ön liberolu isterseniz 3 ofansif ortasahalı hiç farketmez sürekli defans ile ortasahanın orta saha ile forvetin arasında boşluk olduğunu söylemesi artık işi çığırından çıkardı..SI Games bu işi hangi sebebe dayanarak yaptı bilemiyorum ama ister gerçekçilik olsun ister başka birşey maç içinde gelişen çoğu olayın tutarlılığı yok..Tabi bunlar benim fikrimdir.. Yama bekliyorum umarım FM 09 daki hayal kırıklığım yama çıktığında son bulur..
Melekovic
05.Aralık.2007, 18:34
Ben 3d den gayet memnunum.Saha içi hareketlerden de.Hep aynı tip pozisyonlar oluyor diyenler oluyor ama tüm abukluklarla ben karşılaşıyorum herhalde, özellikle Gourcuff'un golünü bir daha maç motorunda göremem :D:D:D
Bir de olaya öbür açıdan bakalım.Diyelim ki 3d süper oldu.Adamlar cam gibi.O zaman bu kadar player datasınıda ekleyin istiyosanız maçlara Nasa bilgisayarı ile çıkalım :D:D:D Zaten o tür bir yazılım olmazsada bu sefer herkes hatırlar saha içinde moron moron dolaşan ilk 11'li oyunu.Oyunda 3d ile oynayınca 4. lig takımı bile seni yenebilirdi.Herkes 6 ile oynardı.Sonra yazılı oynardın.8-0 yenerdin.Maç görüntülerine bakardın ayrı skor olurdu.Sontra o oyunun ismi fazla yeter artık dendiği için fifa manager haline geldi.Nispeten çözmüşler ama hala sancılı ve multi player oynamayı sevenler için çok da hoş değil.Stad falan süper yapılıyor o ayrı.
Fm2008'den de şu şekilde bıkmıştım.Artık 30 şut 40 şut gerçekçi ise ben bir şey demiyorum.Bıkkıntı verdi 2 dakikada bir şut çekmekten.Fm 2008'e devam doğru karardır dedim çünkü insanlarda artık bir kazanma içgüdüsü uyandırmış ondan vazgeçipte daha normal şartlara yakın oyuna alışmak insanı doğal olarak bocalatır. (bir kaç önemli hata var maç motorunda,faydalanmamak için kullanmadığımı belirtmiştim,kalecimin hala asisti yok,öyle yapınca sanki oyunu kendin düzeltiyorsun ve de daha kaleciden gelen direkt topla ne gol yedim ne de pozisyon verdim :D:D:D )
Fakat diyeceğim 9.0.2 çıktığında da sadece bir kaç teknik detay halledilecek ve yine aynı oyunla karşı karşıya kalacaksınız.
Benim sigames'e kızdığım tek nokta vurdumduymazlıkları.Oyun çalıştırma hataları,bilgisayara uygulanabilirliği açısından hiç test edilmemiş.Serbest bir tek sezon deneme oyunu hiç yapılmamış.Oyun içinde komik bir iki hata vardı,normalde herhangi bir tster anında görür,konuyu açanlara biz de yeni farkettik siz söyledikten sonra demişler :D:D:D
Sadece akıllarını başlarına almaları gerekir çünkü müşteriye karşı vurdumduymazlık,nasılsa ben satarım stratejisi her zaman insanı farklı ürüne yöneltir. CM nerde başladı nereye gitti ne zaman yol ayrımına geldi yol ayrımına gelmesinin sebebi neydi,başından beri bu süreci oynayanlar için anlatmama gerek yok sanırım
mkkadi
05.Aralık.2007, 19:09
Ben 3d den gayet memnunum.Saha içi hareketlerden de.Hep aynı tip pozisyonlar oluyor diyenler oluyor ama tüm abukluklarla ben karşılaşıyorum herhalde, özellikle Gourcuff'un golünü bir daha maç motorunda göremem :D:D:D
Bir de olaya öbür açıdan bakalım.Diyelim ki 3d süper oldu.Adamlar cam gibi.O zaman bu kadar player datasınıda ekleyin istiyosanız maçlara Nasa bilgisayarı ile çıkalım :D:D:D Zaten o tür bir yazılım olmazsada bu sefer herkes hatırlar saha içinde moron moron dolaşan ilk 11'li oyunu.Oyunda 3d ile oynayınca 4. lig takımı bile seni yenebilirdi.Herkes 6 ile oynardı.Sonra yazılı oynardın.8-0 yenerdin.Maç görüntülerine bakardın ayrı skor olurdu.Sontra o oyunun ismi fazla yeter artık dendiği için fifa manager haline geldi.Nispeten çözmüşler ama hala sancılı ve multi player oynamayı sevenler için çok da hoş değil.Stad falan süper yapılıyor o ayrı.
Fm2008'den de şu şekilde bıkmıştım.Artık 30 şut 40 şut gerçekçi ise ben bir şey demiyorum.Bıkkıntı verdi 2 dakikada bir şut çekmekten.Fm 2008'e devam doğru karardır dedim çünkü insanlarda artık bir kazanma içgüdüsü uyandırmış ondan vazgeçipte daha normal şartlara yakın oyuna alışmak insanı doğal olarak bocalatır. (bir kaç önemli hata var maç motorunda,faydalanmamak için kullanmadığımı belirtmiştim,kalecimin hala asisti yok,öyle yapınca sanki oyunu kendin düzeltiyorsun ve de daha kaleciden gelen direkt topla ne gol yedim ne de pozisyon verdim :D:D:D )
Fakat diyeceğim 9.0.2 çıktığında da sadece bir kaç teknik detay halledilecek ve yine aynı oyunla karşı karşıya kalacaksınız.
Benim sigames'e kızdığım tek nokta vurdumduymazlıkları.Oyun çalıştırma hataları,bilgisayara uygulanabilirliği açısından hiç test edilmemiş.Serbest bir tek sezon deneme oyunu hiç yapılmamış.Oyun içinde komik bir iki hata vardı,normalde herhangi bir tster anında görür,konuyu açanlara biz de yeni farkettik siz söyledikten sonra demişler :D:D:D
Sadece akıllarını başlarına almaları gerekir çünkü müşteriye karşı vurdumduymazlık,nasılsa ben satarım stratejisi her zaman insanı farklı ürüne yöneltir. CM nerde başladı nereye gitti ne zaman yol ayrımına geldi yol ayrımına gelmesinin sebebi neydi,başından beri bu süreci oynayanlar için anlatmama gerek yok sanırım
Katılıyorum, burada oyundan memnun olmayanlar genelde zorlanan kesim olmuş ama oyunun gerçekçiliği için de oyunu zorlaştırmışlar özellikle taktiksel anlamda. Yok mu peki hata elbette var. Sanırım forvetlerin gol ve rating sorunu var SI öyle demiş. Onu düzeltecekler ama bende bu oyunu oynuyorum ve bana gayet gerçekçi ve güzel geldi. Uyguladığım her taktikte başarılı olamamak yine bana gerçekçi geldi. Gerçekte yap bakalım Mutd-Barca maçı kaç şut olur. Adamlar nasıl kapanıyor, defans yapıyor. Eski serilerde bol gollü, bol şutlu maçlar gerçekçilik dışı idi. Kalecilerin pozisyona sokma olayıda bazı takımlarda çok yaşadım, bazısında hiç olmadı, taktiksel ama olmamalı bence.
Son olarak maç motorunda ki bariz hataların düzelmesi ile oyunun çok daha güzel olacağını düşünüyorum. Açıkçası ilk defa bu yıl orijinal oyun aldım ve verdiğim paraya üzülmüyorum ama FM08 deki hatalar bena o oyunu oynatmamıştı, özellikle çok pozisyon ve 8.02 ile gelen tek-çift ayak sorunu ile oyuncuların özelliklerinin artıp azalması..
cureshot
05.Aralık.2007, 19:48
Ben 10 senedir bu oyunu oynarım, kaç tane sürümünü gördüm. 2d'siz, 2d'li, şimdi de 3d. İngilizcem çok iyi olduğu için bu yönden de hiçbir zaman sıkıntı yaşamadım. Maç motoru hataları filan hiçbir zaman aşırı derecede canımı sıkan bir şey olmadı. Ben bu oyunu yeni özellikleriyle oynamayı her zaman sevdim. Ne olursa olsun her yeni oyun bir öncekinden bana daha sempatik geldi amaaaaaaaa. İşte burada büyük bir ama var. 10 senedir her yeni oyunda sakatlık problemi olur mu ya? Ya her yeni oyunda biz bu saçmalıkla uğraşmak zorunda mıyız? Asıl bizim gibi eski tüfek CM/FM'cilerin sıkıntısı budur. Ya arka arkaya adamların sakatlanmadığı, sürekli birilerinin 5 ay sahalardan uzak kalmadığı, en aşağı sakatlığın 3 hafta olmadığı bir seri görebilecek miyim acaba? Nedir bu allasen? Maç motorundaki hata adamı 1 maç deli eder, 2 maç deli eder, bütün sezonu batıracak değil. Ama takımdaki 3 adam 5'er ay sakatlandığı zaman bunun dönüşü yok. Ha var var olmasına da o da hile. Açarsın FM Editor tarzı programları adamı iyileştirirsin ama bu türden hilelerle de oyunun tadı kaçıyor, bulaşmamaya çalışıyorsun. Diyeceğim o ki, ne vakit Sigames bir oyun yapar, en başında bu sakatlık illeti olmaz, o zaman derim işte FM budur diye.
BeeTLeJuiCe
05.Aralık.2007, 21:05
Facebook grubu ismi gibi olmuş :zuhaha
Bende aynısını diyecektim :D
9.0.2 çıksa ne olacak, onda da yeni hatalar türer, birşey yaparken başka birşeyi bozarlar.
ilhanmania
05.Aralık.2007, 21:46
fm nın gelmıs gecmıs en tutarsız oyunu..oyunda neyi dogru yapıp neyı yanlıs yaptıgımı anlayamıyorumkı..bır amc forvetlere bı tanemı ara pası vermez..yada forvetler seken toplardan baska hıcmı pozısyona gırmez..bi kalecı bı sezonda kac tane degajla asıst yapabılır? oyun tam bı fıyasko ya..yazık...
baslıgı acan arkadası tebrık ederım,,tam noktaya atıs olmus ;)
Muhammet Celik
05.Aralık.2007, 21:47
Katılmamak mümkün mü ?
Xipe Totec
05.Aralık.2007, 22:08
Gerçekten SI daha iyiye götürebileceği bir oyunu nasıl böyle batırabildi hayret.. FM ye sağlanan destek hangi oyuna sağlanmıştır yahu.. Nerden baksan her ülkede araştırmacıları millet daha güzel daha gerçekçi oyun oynasın diye gece gündüz uğraşan insanlar var.. Hadi bu oyunu alan insanları bir gram bile düşünmüyolar bari araştırma ekiplerindeki insanları düşünsünler.. Neden biz cm oynamıyoruz da fm oynuyoruz biraz mantık kursunlar.. Bu uğraşıp didinen insanlar bu oyunu görünce ne diyecek o kadar uğraştık çıkan oyuna bak demezlermi.. Maddi açıdan sıkıntıda olmasam orjinal oyunun siparişini verecektim iyikide vermemişim.. Paramla rezil olmaktansa korsanla tekleye tekleye giderim.. :S
King_Theoden
05.Aralık.2007, 23:08
Bende uzun yıllardır bu oyunu oynarım buna benzer konular 2008 de de olmuştu. Yeni oyuna alışmak belki biraz zor geliyor onunda etkisi var. Bence her ne kadar kusurlar olsada oyunda gerçekçilik artmış 2008 deki gibi sezonu muhteşem istatisliklerle bitiremiyorsunuz ve içinizdeki kaybedememe içgüdüsü sizin sinirlerinizi bozuyor birazda. 2008 in gerçekçiliği nerde ? Ben Bursaspor ile GS ye 38 şut attım mesela gerçekte böyle bir şey olabilirmi. 10 şutta onlar atsa nerdeyse 2 dk ya bir şut düşer gerçekte böyle bir maç izleyeniniz varmı. Oyun yeni yama ile birlikte eminimki toparlanacaktır. Bence bu sürede kendi taktiğinizi kurup biraz daha sabırlı olmayı deneyin oyundan zevk alırsınız eminim. Çünkü taktiğin etkisi gerçekten artmış bu sürümde. Diğer türlü save-load yapmak sıkıcı olur tabi :D
xxvolkan09xx
06.Aralık.2007, 00:25
bu konuyu sigames'in forumuna acsak ve onlarin gözüne soksak olmazmi :D
Melekovic
06.Aralık.2007, 00:52
Galiba sakatlık problemi gerçektede var oyun kadar :D:D:D
Bu da sigameste bir kullanıcı tarafından açılan bir konuya yöneticilerden birinin verdiği yanıt olmuş.Konuya bir de farlı bakış açısı ekleyeyim dedim.Sezon başında sadece oyuncuların kuvvetleriyle alakalı yapılandırmada bulunursanız ligin ilerleyen haftalarında başınız sakatlıkla pek ağrımıyor.Hatta oyun içinde sakatlan kişi bir bakıyorsunuz haftayaki maça oynar hale geliyor,maç sonrası şu oyuncu şu kadar sakatlanmıştır diye yazı çıkmıyor.Aşağıdaki linkte Aralık ayı premier lig takımları sakat listesi.Oyunu yapanlar hala oyunu gerçekçi hale getirmek için çabaladılarını ve bir iki pürüzü hallederek oyunu çok güzel hale getireceklerini savunuyorlar.Benim onlarla ilgili asıl eleştirim daha oyunu oynamadan çıkan hatalar ve oyun içinde unutulan detaylar yönündeydi.Yoksa zaten maç oynama detayları öyle ya da böyle halledilir.Yeterki müşterilerine karşı saygılı olsunlar,kendi iş saygıları olsun.Gerisi teferruat.Zaten hiç bir oyununu x.0.2'sinden önce tam anlamıyla oynayamadık ki 8.0.2 zaten uçmuştu hayatta en zevk almadığım fmdi.Amatör takımlar maç yapıyor gibi şut atıyorsun.Şimdi daha gerçekçiliğe doğru adım atmışlar.Benim tek endişem 9.0.2'de gerekli adımları attıktan sonra 2010 sürümünde sadece üzerine az biraz ekleyip çıkarmak yerine silbaştan yapmaları.Teknik arızalarla ilgili konular düzeldiği zaman oyunla ilgili pek de kötü kalan bir şey göremiyorum.
http://www.physioroom.com/news/english_premier_league/epl_injury_table.php
El Comandante
06.Aralık.2007, 00:54
Oyun cikmadan yok devrim olacak,yok che resimleri falan diye milleti kandirdilar,80 YTL deger bictiler oyuna.Alanlarin cogu pismandir,eminim.Ben böyle oyuna bu parayi vermem.
Italyan arastirmacilari oyunculari abartsin,ispanyollar abartsin,güney koreliler abartsin biz de oyundan zevk almaya bakalim ?
3D ye hic girmeyecegim,rezaletin daniskasi...
Si isini yapmiyor,düzgün yapmiyor.Oyunu pahali yaparken kolay da hatalari bulmak ve cözmek bu kadar mi zor ? Neden her oyunda onca hatalarla karsilasiyoruz ? Ya millet para veriyor bu oyuna,hatasiz oyun oynamasi hakki degil mi?
Cikacak yamayi indirecegim,eger düzelme olmamissa bundan sonra Fm oynamayacagim,Cm ye geri dönecegim ...
Melekovic
06.Aralık.2007, 01:03
Miles nerede diye komedi konusu açmışlar.Bri paraları sayıyor biri Bahamalara gitti falan demiş :D:D:D
O da yanıt vermiş yeni yama ve 2010 konusu üzerinde çalışıyoruz diye.Watfordla oynuyorum şöyle böyle şunu yapıyoruz bunu yapıyoruz falan .Bakalım eğer ağızlarından yaklaşık bir tarih falan çıkarsa yazarım.Bi de bakalım ne çıkacak daha mı negatif hale ya da daha mı pozitif hale getirecek göreceğiz.Ancak 2010 çalışmalarına da başladıklarına göre sanırım bu altyapı üzerinden geliştirerek devam edecekler.En azından bu umut verici bir haber diğer sene için.
tibet
06.Aralık.2007, 02:24
Bi arkadaş oyunu beğenmeyen kesim zorlanan kesim olmuş demiş ama öyle bişey yok ben haftada 2 maç canlı izlerim izmirde oturuyorum gerek buca - karşıyaka - altay - göztepe - amatörde alaçatıspor gerçekçiliği benden iyi bilceğini hiç sanmıyorum ben tribün çocuğuyum zorlanmaylada alakası yok ben gerçekçiliğini sorguluyorum bi arkadaşta fm08 si eleştirirken o kadar şut kaleye çekilirmi dio sen galiba maçtları tv den özetlerini izliosun ben 1 atakta kaleye 3-4 şut çekildiği maçları her hafta izliyorum bizim olayımız zorlanmak değil...
xpoera
06.Aralık.2007, 03:18
başka bir konuya daha yazmıştım, burayada yazayım.
oyunu orjinal aldığıma bin pişmanım ve bir daha hiç bir fm serisini almayacağım. resmen insanları sömürüyorlar.
terrybatu
06.Aralık.2007, 04:10
sana tüm kalbimle katılıyorum yaa 93-94 den aldığım zevki hiçbir oyundan alamadım şu ana kadar ama fm 09 uda mecburen oynuyoruz naparsınız "bağımlılık"
King_Theoden
06.Aralık.2007, 06:29
Arkadaşlar Playstationda oyun oynayıp gelip burda tribün muhabbeti yapmayın oturun evde biraz istatislik inceleyin tribün çocuğu olmakla otorite olunmuyor :D
Walla ben oynuyorum ama zewk alınmıyo 1sakatlıklar 2- puan vermeler en cok merak ettıgım gercek hayatta bı macta ortalma kac kaleyı bulan sut oluyoo no yunda toplam 2 takımdan 6 fılan olunca bol diyorsun forvetler sut cekmıyor bile sakatlıklarda benım oyunda mc kimi koyarsan koy gidiyo htta bi maçta 2 olunca normal karsılıyorsn
wonderkid99
06.Aralık.2007, 17:18
Bi oyun bu kadar kötü yapılır resmen oyundan sogmamız için herşey yapmışlar.Bende oyunu büyük bi heyecanla bekliyodum ama çok büyük hayal kırıklıgı sonuç maalesef.forumda okuyodum hep kötü olmuş begenmedim falan diyolardı arkadaşlar ben yinede bu kadar umutsuz diildim gerçektende çok kötü hele 3d rezalet hiç oynanmıyo hadi 3D görüntüsünü kötü yaptın 2D den ne istendin o da berbat olmuş onuda bozmuşlar.ben walla pc den kaldırdım FM 09 u.en güzeli yine FM 08 e dewammm..
oguzhan818181
06.Aralık.2007, 19:08
en kotusude TATİL yok :S
Sir FRD
06.Aralık.2007, 23:11
tatil sorunu bir de gol attıktan sonra hemen gol yeme olayını çözsünler onun dışında ufak tefek şeyler var
zemlinskis
06.Aralık.2007, 23:45
oyun hatalarla dolu nerdeyse her maç 1 penaltı oluyor artı sakatlık sorunu vs vs yeni yama acilen çıkarılmalı yoksa oyunu bırakacağız...
licentia
07.Aralık.2007, 01:38
Bir aksilik olmaz ise Noel gunu veya ondan briaz once yama cikicaktir (::) Aksilik olsa bile noel'den cok sonra olmicaktir yamanin yayinlanisi...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Si sakatliklari bi sorun olarak gormuyor cunku bunu physioroom'a gore yapiyorlar...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
tatil sorunu bir de gol attıktan sonra hemen gol yeme olayını çözsünler onun dışında ufak tefek şeyler var
Tatil sorunu korsan oyunlarda oluyor :icon_wink:
gamyuncuk
07.Aralık.2007, 02:49
ya onu bunu gecinde ben oyunmda antalyayı yendim ve oyunu kaydetmedim ve oyun dondu tekrar girdim ve antalyasporu yenemiyorum!Normallde deplasmanda 2-1 yendim takımı oyun donduktan sonra oynadıgım oyunlarından hic birini kazanamadım hatta abarttılar 3-0 dan macı 14 dk da 5-3 e nasıl cevirebilir antalyaspor!! hatta ilginctir ki gollerin hepsini de ngwenya adlı bir vatandas atıyordu tabi ben bnunlar yendigim icin yenene kadar cıktım girdim 7 defa girdim öne geciyom ama ngwenya birseyler yapıyo atıyodu !!en son dayanamadım ve antalyanın menajeri oldum attım 10 tane rahatladım bu ne ya ngwenyayı kovdum yeer artık ulan bu nedir :D
Gangstaa
07.Aralık.2007, 04:08
Arkadaşlar sakatlık sorunu felan oldugu yok.Orjinal cd ile oynuyorum şuana kadar 3 kariyer açtım.Sadece Lig başlayana kadar 4-5 bilemedin 6 sakatlık oluyor ama onlarda fazla uzun sureli degil.Lig başladıktan sonra kolay kolay sakatlık olmuyor.İlk sezonumda juventus ile lig başladıktan sonra sadece 2 sakatım oldu oda milli maçlarda.Sakatlık çok aşırı diyenler oyunu oynamamış yada 3-4 ay oynayıp bırakmış.
2.Mevzu tatile çıkamama sadece korsan oyunlarda mevcut.Korsan oynayan ama sorun çözülsün diye cdm orjinal tatile çıkamıyorum sakatlıklar aşırı diyen çok kişi gördüm.
Maç içinde anormal şeylerde olmuyor.Kalecim hiç maçın adamı olmadı.Hiç asist yapmadı ki 3 kariyerdede olmaması bug olmadıgını gösterir.Her maç penaltı olmuyor.Gol yedikten sonra hemen hiç gol yemedim.
Evet oyunda eksikler var ama ufak tefek oynanışa etki etmeyen şeyler.Taktik ekranında maç içinde 13 oyuncu gözükmesiki sadece bir visual bug.Maç başlamadan önce settings up match ta çok bekletmeside sıkıcı bir durum.
Şahsen ben şuan juventus ile oynuyorum çokta zevk alıyorum.Hiç bi anormallik yok oyunumda.
Nocna Mora
07.Aralık.2007, 04:08
P0RT herşeyimiz aynı sanırım senle :)
hakanyilmaz1984
07.Aralık.2007, 04:20
oyunu 20 gündür oynuyorum bende cok sıkıllmıstım frvetler gol atamıyor şut cekmiyorlar falan baya sıkıcıydı. Ama bu gün yeni oyun actım taktiklerden forvetlerimi hedef adam olarak sectim ve suan 7 mac yaptım toplam 25 gol falan attım ve cogu forvet oyuncusu ve güzel paslasarak falan. ayrıca hermac en az 15 şut falan cekiyorum forvetlerim Ümit Karan Fatih tkke Milan baros Ronaldo degişmeli çift forvet oynuyorum gerci Ümiti cıkardımmı pozisyona giremiyorum nedense:( ama bu gün ki oyundn zevk aldım umarım böyle devam eder.
KocumVolkan
07.Aralık.2007, 04:20
anlaşılan hemen hemen herkez bu 9.0.2 yamasını bekliyor peki sizce ne zaman çıkar bu yama ? 1 ay içinde çıkarmı ?
gamyuncuk
07.Aralık.2007, 05:11
2009 dan once cıkacak diye söylentiler war ama umarım cabuk cıkar !!
ForeverFener
07.Aralık.2007, 05:24
Aynen öyle diyorum arkadaşlar.902 siz olmaz bu iş.Sıkıldıkça sıkıldım kafam bozuldu.
zemlinskis
07.Aralık.2007, 20:49
dün gece büyük bir istekle oturdum ama yine olmuyor birşeyler eksik bu oyunda ve oynama isteğim yine yok oldu
KaPaLı
08.Aralık.2007, 00:41
Fm 2009 benim için gerçek bir hayal kırıklığı. 3D pek bir fark yaratmadı sadece DB yüklemiş olarak sayıyorum kendimi. 2D oynamaya devam ediyorum zaten.
caneer
09.Aralık.2007, 00:23
2001'den beri aralıksız oynuyordum ama bu 2009'daki başta tatil hatasından dolayı ilk yüklediğim 3-4 gün oynadım sonra bıraktım ve o zamandan beride oynamıyorum yeni yama çıkmadıkçada oynamam
anilla
09.Aralık.2007, 03:35
Bu 9.0.2 yaması cıkmadan kimse bana bu oyunu actıramaz ustune para verseler acmam FM 2008 fiorentina kariyerime devam :D
Cengo
09.Aralık.2007, 04:06
2001'den beri aralıksız oynuyordum ama bu 2009'daki başta tatil hatasından dolayı ilk yüklediğim 3-4 gün oynadım sonra bıraktım ve o zamandan beride oynamıyorum yeni yama çıkmadıkçada oynamam
Orjinal oyun mu oynuyorsunuz?
----
Korsan oynayanın söz söylemeye hakkı yok!
ForCimbom
09.Aralık.2007, 05:53
Ben de FM 09'dan nefret ettim tabiri caizse. Ama işte 11 senelik birliktelik, öyle ha deyince sonlandırılamıyor. :)
SI Games resmen oyuna vasat bir 3-d maç motoru, iki tane basın toplantısı ve bir de iyi düşünülmüş ancak yetersiz bir ppm özelliği ekleyerek önümüze koyuverdi ve "yersen" dedi. Yemem kardeşim. 11 senedir cm/fm oynuyorum, gördüğüm en rezil versiyon budur. Devrim yaptılar sözde. Bu oyuna güzel, şahane falan diyenler de eski tüfek cm/fm tayfası değil, yeniyetme fm tayfasıdır. (Konuyla alakasız benzer bir olay: Star Wars serisinin ilk çekilmiş 3 filmini izlemeyip de Phantom Menace'a şahane film diyen çocuklar gibi. :))) )
Yapay zekanın tutarsızlığı mı dersin, maç analizlerin aptallığı mı, oyuncu form grafiklerinin tutarsızlığı mı, sakatlık sorunu mu? Seç beğen al. (Daha 9.0.1 yamasını bir kaç haftadır oynadığım için başka hatalar varsa bilmiyorum.)
Bu oyunun tek güzel yanı şu olmuş. Aslında çok feci falsoları olan yapay zekanın tek iyi özelliği diyebiliriz. Eski oyunlardaki gibi öldürücü bir taktik seçip aynı taktikle her maça çıkıp maç kazanamıyorsunuz. Yapay zekanın her hamlesine karşı yeni taktik değişiklikleri yapmanız gerek. Öyle 3-4 saatte 1 sezon bitirme mevzuları falan bitti.(tabi bitiren vardır muhakkak) Forvetlerin sezon başına 50 gol atması ve sezonu 8.00 ortalama ile kapatması devri bitti.
Burada pek rastlamadım ama SI forumlarında herkesin ağladığı mevzu bu olmuş. "Niye maç kazanamıyorum?" Alışmış tabi, hemen bir taktik download edip, uygulayıp, seri halde "continue" butonuna tıklamaya, bunda aynı taktik sökmeyince ağlıyor. Dediğim gibi tek iyi özellik bu işin olmuş.
9.02 yamadan da pek umudum yok. Onun yerine Beautiful Games'in nisan'da çıkaracağı CM 09'u bekliyorum. Asıl devrimi onlar yapacak gibi. Adamlarda maç analiz sisteminde devrim yaratan ProZone gibi şahane bir olay var. 3-d motorunu o deniz feneri tipli oyuncu modelleriyle denediler. Geliştirdiler, şimdi normal oyuncu modellemeleriyle işi halledecekler.
FM'nin bu seneki ezikliğini anlarım. Kansız devrim olmaz derler. Ama FM kendi kanını akıttı bu devrimde. Aldıkları tepkiler ortada. Açın SI Games forumlarını okuyun. 2010'da kesinlikle adam gibi bir oyunla çıkacaklar. Çünkü hala bu işin en iyisi SI Games.
Kardeş anladığım kadarıyla eski topraksın sen de. Yalnız katılmadığım bir-iki nokta var; 3d vasat değil, "beklendiği gibi" rezil olmuş. Ne temas var ne görsellik. Langırt oynuyormuş gibi bir hisse kapıldım, 2d izle dersen, onu da bozmuşlar 3d yapalım derken, maç motorunu da bğenmedim. Gerçi ben demo yu biraz inceledim, asıl oyunu çok az oynadım direk kapattım. Ama yine de aynı şeylerri gördüm diyebelirim. Bir maçta 3-4 uzaktan golüm vardı yahu. Sakatlıklar ve kartlar cabası. Taktik ekranındaki esrarengiz oyuncuları da unutmamak lazım tabi.
Konuyu dağıttım biraz ama ikinci nokta da şu, ben 2005'ten beri cm ile ilişkiyi kestim(eidos-si ayrımından sonra). Yani şuan CM ne durumda bilmiyorum tahminlerim dışında(ki büyük ihtimal tahminlerim doğrultusundadır gerçekler de). Ama küçük bir ihtimal olsa da, eğer dediğin gibiyse CM'ye de yönelme olayı olabilir çünkü hala bi kitle var takip eden CM'yi. Yani demek istediğim aslında alternatif seçeneklerin düşünülmesi. Bu rekabet Sİ'nin ilerideki yapılandırmalarına da olumluluk kazandırır zaten.
9.0.2 olayına gelince, yabancı forumları takip etmiyorum yani 902 nin durumu nasıl bilmiyorum ama;
şuana kadar benim hatırladığıma göre hiçbir FM ve eski CM'de böyle hatalı bir oyun çıkmamıştı. Balık baştan kokar. Yani serinin eski oyunlarında buna göre kesinlikle daha ufak hatalar vardı ve düzeltildi. Bunda 9.9.9 da çıksa birşey değişmez diye düşünüyorum. Ama cm aşkı bu başka şeye benzemez, ne olursa olsun bir umut var içimde.
Saygılar...
Ayrıca edit: Bence bu hataların yüzde 90 ı si'nin gaza gelip devrim mevrim ötmesi sonucu çarşıya uymayan evdeki hesabın esiri olarak oyun aceleye getirilmiş ve tabiri caizse ...e gelinmiştir.
sudi
09.Aralık.2007, 06:49
sakatlıkları geçtim oyunda iyi takım egemneliğini kuramıyor ligin sonuncusuda olsa takım kafayı yiorm
licentia
09.Aralık.2007, 07:09
CM 4'de ne kadar cabuk hafizalardan silinmis yanlis hatirlamiyorsam 5 tane yama cikmisti onun icin...
ForCimbom
09.Aralık.2007, 21:29
Arkadaşlar sakatlık sorunu felan oldugu yok.Orjinal cd ile oynuyorum şuana kadar 3 kariyer açtım.Sadece Lig başlayana kadar 4-5 bilemedin 6 sakatlık oluyor ama onlarda fazla uzun sureli degil.Lig başladıktan sonra kolay kolay sakatlık olmuyor.İlk sezonumda juventus ile lig başladıktan sonra sadece 2 sakatım oldu oda milli maçlarda.Sakatlık çok aşırı diyenler oyunu oynamamış yada 3-4 ay oynayıp bırakmış.
2.Mevzu tatile çıkamama sadece korsan oyunlarda mevcut.Korsan oynayan ama sorun çözülsün diye cdm orjinal tatile çıkamıyorum sakatlıklar aşırı diyen çok kişi gördüm.
Maç içinde anormal şeylerde olmuyor.Kalecim hiç maçın adamı olmadı.Hiç asist yapmadı ki 3 kariyerdede olmaması bug olmadıgını gösterir.Her maç penaltı olmuyor.Gol yedikten sonra hemen hiç gol yemedim.
Evet oyunda eksikler var ama ufak tefek oynanışa etki etmeyen şeyler.Taktik ekranında maç içinde 13 oyuncu gözükmesiki sadece bir visual bug.Maç başlamadan önce settings up match ta çok bekletmeside sıkıcı bir durum.
Şahsen ben şuan juventus ile oynuyorum çokta zevk alıyorum.Hiç bi anormallik yok oyunumda.
Kardeş 9.0.1 ile mi oynuyorsun??
lunarstrain
09.Aralık.2007, 22:09
CM 92-93'ten beri oyunu oynayan biri olarak benim de söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Oyun bence FM 2007'den sonra bence geriye gitmeye başladı. FM 2007 türkçe klavye hatasına rağmen bence en oynanabilir ve zevkli versiyondu. 2008'deki skin değişikliği çok şey götürmüştü oyundan. 2009'da aynı skin geldi, şaşırmadım ama alışmıştım bir nebze. Bu katlanılabilir bir durum artık. Ama bazı şeyler gerçekten çok can sıkıcı. Oyun maç içerisinde taktik değişikliklerini kesinlikle analiz edemiyor. Bir örnek vereyim. Galatasaray ve Beşiktaş İnönü'de maça çıkıyor. Galatasaray deplasmanda olmasının etkisiyle daha defansif ve kontratak içerikli bir taktikle maça çıkıyor. Beşiktaş ise haliyle hücuma yönelik, mentality seçeneği attacking ve closing down ile defensive line seçenekleri push up ve tam saha prese dönük. İlk 20 dakikada Beşiktaş'ın 2-0 öne geçtiğini varsyalım. Burada ne beklersiniz? Galatasaray artık daha çok hücumu düşünecek, defans önlemlerini aaltıp oyunu karşı sahaya yıkmaya çalışacak. Beşiktaş ise daha geriye yaslanıp kontrataklar ile ileri çıkan Galatasaray defansının arkasına sarkıp pozisyon bulmaya çalışacak. İşte tam burada oyun saçmalıyor. Ben Galatasaray olarak taktikte herhangi bir değişiklik yapmazsam oyun 2-2'ye kendi kendi geliyor. Yani ben hiç bir şekilde taktiğimi değiştirmiyorum, mağlupken bile defansta kalıyorum, ama buna rağmen Beşiktaş'a karşı kontrataktan 2 gol bulup berabere kalabiliyorum. Eğer taktiği değiştirirsem %99 maçı kaybediyorum. Bunun nedeni bence, oyunun maç başlamadan önceki taktiklere göre bir hesaplama yapması, sonraki müdahaleleri ise doğru şekilde hesaplayamaması.
Sakatlık konusunda ben de sıkıntılıyım, ilave olarak AMC ve AMR/L tarzı oyuncular çok çabuk yoruluyorlar. Ben Arda, Lincoln ve Kewell'ı her maç 60. dakikada çıkarmak zorunda kalıyorum. Bu oyuncuların closing down ve mentalitylerini düşürsem de bir şey değişmiyor. Koşmadan oyna bile desem durduğu yerde yoruluyorlar yani. İlk 10 dakikada condition 82'ye düşüyor.
Forvet oyuncuları da gol atmazsa ilk yarı 5.2 veya 5.5 ile kapatıyorlar, bir fırça atunca ikinci yarıyı 6.5 ile bitiriyorlar. Gol atarsa daha yüksek oluyor. Ama ben oyunda görüyorum, aslında o kadar da kötü oynamıyorlar.
Aklıma gelen sorunlar şimdilik bunlar. Ama "Goal For Liverpool" yazısını ben de özlüyorum bu olanlardan sonra.
KocumVolkan
09.Aralık.2007, 22:56
hakemin 4 dakika gösterip 6 dakika uzatma oynatması yada 5 dakika gösterip 8-9 dakika oynatması sizede oluyormu ? bu hakemden hakeme degişiyormu ? yoksa işin içinde başka işlerdemi var :)
ForCimbom
10.Aralık.2007, 05:39
hakemin 4 dakika gösterip 6 dakika uzatma oynatması yada 5 dakika gösterip 8-9 dakika oynatması sizede oluyormu ? bu hakemden hakeme degişiyormu ? yoksa işin içinde başka işlerdemi var :)
Daha önceki oyunlarda da olan birşey bu, atakların tam olarak kesilmesini bekliyor hakemler herhalde...
Cengo
10.Aralık.2007, 07:37
CM 92-93'ten beri oyunu oynayan biri olarak benim de söz hakkım olduğunu düşünüyorum. Oyun bence FM 2007'den sonra bence geriye gitmeye başladı. FM 2007 türkçe klavye hatasına rağmen bence en oynanabilir ve zevkli versiyondu. 2008'deki skin değişikliği çok şey götürmüştü oyundan. 2009'da aynı skin geldi, şaşırmadım ama alışmıştım bir nebze. Bu katlanılabilir bir durum artık. Ama bazı şeyler gerçekten çok can sıkıcı. Oyun maç içerisinde taktik değişikliklerini kesinlikle analiz edemiyor. Bir örnek vereyim. Galatasaray ve Beşiktaş İnönü'de maça çıkıyor. Galatasaray deplasmanda olmasının etkisiyle daha defansif ve kontratak içerikli bir taktikle maça çıkıyor. Beşiktaş ise haliyle hücuma yönelik, mentality seçeneği attacking ve closing down ile defensive line seçenekleri push up ve tam saha prese dönük. İlk 20 dakikada Beşiktaş'ın 2-0 öne geçtiğini varsyalım. Burada ne beklersiniz? Galatasaray artık daha çok hücumu düşünecek, defans önlemlerini aaltıp oyunu karşı sahaya yıkmaya çalışacak. Beşiktaş ise daha geriye yaslanıp kontrataklar ile ileri çıkan Galatasaray defansının arkasına sarkıp pozisyon bulmaya çalışacak. İşte tam burada oyun saçmalıyor. Ben Galatasaray olarak taktikte herhangi bir değişiklik yapmazsam oyun 2-2'ye kendi kendi geliyor. Yani ben hiç bir şekilde taktiğimi değiştirmiyorum, mağlupken bile defansta kalıyorum, ama buna rağmen Beşiktaş'a karşı kontrataktan 2 gol bulup berabere kalabiliyorum. Eğer taktiği değiştirirsem %99 maçı kaybediyorum. Bunun nedeni bence, oyunun maç başlamadan önceki taktiklere göre bir hesaplama yapması, sonraki müdahaleleri ise doğru şekilde hesaplayamaması.
Sakatlık konusunda ben de sıkıntılıyım, ilave olarak AMC ve AMR/L tarzı oyuncular çok çabuk yoruluyorlar. Ben Arda, Lincoln ve Kewell'ı her maç 60. dakikada çıkarmak zorunda kalıyorum. Bu oyuncuların closing down ve mentalitylerini düşürsem de bir şey değişmiyor. Koşmadan oyna bile desem durduğu yerde yoruluyorlar yani. İlk 10 dakikada condition 82'ye düşüyor.
Forvet oyuncuları da gol atmazsa ilk yarı 5.2 veya 5.5 ile kapatıyorlar, bir fırça atunca ikinci yarıyı 6.5 ile bitiriyorlar. Gol atarsa daha yüksek oluyor. Ama ben oyunda görüyorum, aslında o kadar da kötü oynamıyorlar.
Aklıma gelen sorunlar şimdilik bunlar. Ama "Goal For Liverpool" yazısını ben de özlüyorum bu olanlardan sonra.
Arda, Lincoln, Kewell, Baros gibi oyunculara closing down yapamazsınız.Bu oyuncular pres yapamazlar, fizikleri müsait değil.
Tam saha pres yaptığınızda kondüsyonlarının tabana vurmaları çok normal.
Galatasaray'ın çektiği sıkıntı o değil mi zaten, kimse koşmuyor pas bekliyor ayağına?
lunarstrain
10.Aralık.2007, 20:50
Arda, Lincoln, Kewell, Baros gibi oyunculara closing down yapamazsınız.Bu oyuncular pres yapamazlar, fizikleri müsait değil.
Tam saha pres yaptığınızda kondüsyonlarının tabana vurmaları çok normal.
Galatasaray'ın çektiği sıkıntı o değil mi zaten, kimse koşmuyor pas bekliyor ayağına?
Tamam kabul, ama sıfır yapıyorum closing downlarını adamlar yine düşüyor kondüsyondan. Yani resmen koşmadan oynayın diyorum ama durdukları yerde yoruluyorlar.
Fani
11.Aralık.2007, 01:23
Oyun cikmadan yok devrim olacak,yok che resimleri falan diye milleti kandirdilar,80 YTL deger bictiler oyuna.Alanlarin cogu pismandir,eminim.Ben böyle oyuna bu parayi vermem.
Italyan arastirmacilari oyunculari abartsin,ispanyollar abartsin,güney koreliler abartsin biz de oyundan zevk almaya bakalim ?
3D ye hic girmeyecegim,rezaletin daniskasi...
Si isini yapmiyor,düzgün yapmiyor.Oyunu pahali yaparken kolay da hatalari bulmak ve cözmek bu kadar mi zor ? Neden her oyunda onca hatalarla karsilasiyoruz ? Ya millet para veriyor bu oyuna,hatasiz oyun oynamasi hakki degil mi?
Cikacak yamayi indirecegim,eger düzelme olmamissa bundan sonra Fm oynamayacagim,Cm ye geri dönecegim ...
SI 'nin kaybedeceği birşey olacağını sanmıyorum ...
prceXtu
11.Aralık.2007, 05:03
Başlığı görünce aklıma Facebook'ta ki gruplar geldi :)
Bende 9.02'i bekliyorum ama hala oynuyorum. Oyun oyundur idare edecez artık
licentia
11.Aralık.2007, 05:09
SI'in o bictigi fiyat zevkten degil Turkiye nin sartlari bunu gerektiriyor.
Oyunu pahali yapmak icin yapmiyorlar Ingiliz sterlin'den fiyati YTL'ye cevirilince oyunun fiyat bole oluyor... Oyunun Ingiltere'deki fiyati yaklasik 25-30 pound bu da 70-80 YTL'ye yakin yani bu konuda kizacak birisi ariyorsan ekonomik durumuza kiz ki zaten Turkiye'de kac tane orijinal oyun satiyorlar ki biraz indirime gitsinler? Simdi derseniz e indirsinler o zaman gor sen satislari ben de derim ki hic bi sirket ole bi stratehiye gitmez cunku kayip yaratma riski vardir ve zaten dunyanin bi cok yerinde oyun satiliyor... Yani FM'in bizim icin daha cazip olmasi icin bizler caba sarf etmeliyiz yoks SI'in umrunda olmaz hic bir sirkerin olmaz sadece SI degil.
Arastirma konusuna bisey diyemicem (benim de cok derdim var bu arastirma konusu ile) ama 3-D den ne bekliyordunuz anlayamiyorum? 3-D'nin amaci tipki 2-D gibi mac motorunu biraz daha detayli gostermek. Adim adim giden bi evrim bu acelesi yok. Yani amac FIFA veya PES'deki gibi goz boyuyaci gorsellik katmak degil.
Mesela Eidos ve BGS'in yapim asamasinda olan CM 2009 gelecek senenin nisan ayinda cikicak. Ciktiginda muhtemelen bu kadar sorunlu bi oyun olmaz cunku tah o zamana kadar inanilmaz test edebilirler. FM 2009 ise en kotu ocak ayi transferleini iceren yama ile en iyi hale gelicektir her sene oldugu gibi yani gelecek senin subat aylarinda full minimum sorunlu oyun elimizde olucaktir. Peki size soruyum siz oyunu subat ayinda mi elinize almak istersiniz? Yani SI oyunu erken cikartip sorun ciktikca duzeltiyor tama oyun sorunlu ama en azinda oynuyobiliyoruz ve bu arada bi cok insanin elinde olan oyun daha cok kisi tarafindan test ediliyor daha cok hatalar tespit edilip duzeltiliyor. Oyunu gec cikarsalar bu sefer insanlar sabirsizlanip ne akdar yavas calisiyorlar ya ne zaman cikcak bu oyun dicek.
Yani uzun lafin kisasi SI bu oyunla cok hata yapti dogru ama bazi konularda onlara suc atmadan once olaylara biraz daha genis acidan bakmaya caba sarf etmek lazim.
Hd DRM olayi bence tam bi fiyasko oldu. SI bi cok konuda ya cok yavas davrandi ya da karsilasabilicegi sorunlari onceden sezemeyip gereken onlemleri almadi. Miles etrafta interview verip oyunu prome ederken bir suru sorun vardi halbuki. Kiminin bilgisayarinda dogru duzgun calismadi kimisi ozel seyler yukleyip duzenlemeler yapmak zorunda kaldi. Mesela oyun kapaginda, icindeki manuel de ve forumlarinda minimum gereksinimler farkliydi. Tonca sorun var...
zemlinskis
13.Aralık.2007, 23:19
yeni yama 18 aralıkta mı çıkacak ?
CheD EvanS
14.Aralık.2007, 03:38
yeni yama 18 aralıkta mı çıkacak ?
SI yöneticileri 18 inde çıkarmak için çalışıyoruz diyorlar yani büyük ihtimal 18 inde patch çıkmış olacak..
ölümüne_mokoko
14.Aralık.2007, 05:07
Valla oyunu çıktığı gün yükledim pcye ama daha 1 saat bile oynamadım buglar kafayı yedirtti ben de 9.0.2 yi bekliyorum.Oyunun hastası olmama rağmen bunca zamandır yama bekliyorum.
Dark Light
14.Aralık.2007, 10:11
Az önce gene bir iştahla oturdum ama yok abi olmuyor zevk vermiyor oyunda birşeyler var sogudum resmen Fm'den
zemlinskis
14.Aralık.2007, 20:28
Az önce gene bir iştahla oturdum ama yok abi olmuyor zevk vermiyor oyunda birşeyler var sogudum resmen Fm'den
aynen kardeşim katılıyorum dediklerinin tümünü bende yaşıyorum...
holigantatar26
18.Aralık.2007, 23:59
bugüm 18 i çıktımı yama ? :)
xxvolkan09xx
19.Aralık.2007, 00:13
bugüm 18 i çıktımı yama ? :)
sigamesin nezaman sözünde durdugunu gördünki :)
CheD EvanS
19.Aralık.2007, 00:52
17 sinde yazdıkları mesajda final testini yaptıkları ve yamanın eğer final testini başarı ile tamamlarsa 3-4 gün içinde çıkacağını yazdılar.
Birde yamanın çıkacağı tarih belli olduğu zaman yama çıkmadan forumda belirteceklerini söylediler..Beklemedeyiz..Tahminimce yine geçen seneki gibi christmas hediyesi gibi ya 24 ünde yada 25 inde çıkarıcaklar yamayı , 25 inde çıkarmaları lazım çünkü 25 inde oyunun arsenal versiyonu çıkacak o oyunda hata olmasını istemiyorlar..Bekleyip göreceğiz..
zemlinskis
19.Aralık.2007, 01:24
su testisi su yolunda kırıldı ama final testi nerede ? Çıkarın şu yamayı!!!!
maNga 33
19.Aralık.2007, 01:27
halinize şükredin oyunu oynayamayan arkadaşlarda var :D
CheD EvanS
19.Aralık.2007, 02:55
halinize şükredin oyunu oynayamayan arkadaşlarda var :D
Valla en iyisi onlar yapıyor , çünkü bu oyun adama kafayı yeditir:D
BeeTLeJuiCe
20.Aralık.2007, 02:42
Gözünüz aydın oyununuzu oynayabilirsiniz :D
zemlinskis
20.Aralık.2007, 23:23
hele şükür çıkardılar..
El Barto
20.Aralık.2007, 23:25
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69957
Yama çıktığına göre çıkmadan oynamam diyen arkadaşların isteği yerine geldi sayılır. :)