Log in

View Full Version : Türk gençlerinin yüksek bonservis bedelleri!!

terrybatu
06.Aralık.2007, 21:01
Tüm kariyerlerimde ilk olarak genç takımlarıma oyuncular transfer ederim.Bunun içinde Türk Liglerinde araştırma yaptırdım.Gözlemcilerimin raporlarını getirdiği oyuncuların bedellerine baktığımda gözlerime inanamadım.Oyuncu "good player" olarak tanımlanmış 17 yaşında fakat 500k değeri var.Hele bazı oyuncular var ki fiyatları 500k dan başlıyor 1,5 m-2 m kadar çıkabiliyor.Böyle olunca genç takımıma hiç oyuncu alamadım...
Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz??Fiyatlar sizce de çok yüksek değil mi??:icon_confused:

Centurion
06.Aralık.2007, 22:49
Tuncay fenere 1 milyon dolara gelmişti galiba 17 yaşında..

kimse üzerine alınmasın ama bizim milletin özelliğidir zaten;
"hem canım cennette olsun, hem ......... .... olsun" :D

OnuldinhoHizmet
06.Aralık.2007, 23:21
ben gs de aykut u 8-9 milyon ytl ye orkun u da 7-8 milyon ytl ye kadar satabiliyorum biraz abartılı olduğu söylener bilir fiyatların değerinin 2 katından fazlasını vermeme rağmen bazan vermiyor

matrockmamy
07.Aralık.2007, 01:26
evet ya bu gs ye çok yaramış hatta. bi yaser yapmışlar adam 2 sene sonra kaka leite gibi oldu yaw :(

licentia
07.Aralık.2007, 01:50
evet ya bu gs ye çok yaramış hatta. bi yaser yapmışlar adam 2 sene sonra kaka leite gibi oldu yaw :(

Hadi ya? 155 PA'e sahip Yaser yani Yaser icin 20 yasinda olup 120 CA sahibi bi oyuncu icin oldukca mantikli abarti yok ve Kaka falan ile uzaktan yakindan alakasi yok... Yaser neden bu kadar yuksek Ca aldi dersen daha 19 yasinda gecen sene oynadigi donemler (kadro disi kalmisti ikinci yari kontratini uzatmadigi icin) Kartalspor ile Bank Asya'nin kuskusuz en iyi oyuncusu idi ve hat da o aralar Kartalspor play-off hattinda idi. Bu sene bi Super-Lig takimina transfer olmasi kacinilmazdi ama o sadece bununla kalmayip sampiyon olan takima transfer oldu. Oynadigi mevki itibari ile Galatasaray'da bu sene cok fazla sans alamiyor ama genede yasitlari arasinda ulkemizde gelecegi en parlak 2-3 oyuncudan biridir ve CA'i de PA'i de hic abartisiz makul bi sekilde bunu yansitmaktadir :icon_wink:

Transfer sisteminin dfegismesi arti olarak oyndaiginiz oyun mesela oyundaki ulkeler ve database inize gore bi cok sey degisebiliyor...

matrockmamy
07.Aralık.2007, 05:56
Hadi ya? 155 PA'e sahip Yaser yani Yaser icin 20 yasinda olup 120 CA sahibi bi oyuncu icin oldukca mantikli abarti yok ve Kaka falan ile uzaktan yakindan alakasi yok... Yaser neden bu kadar yuksek Ca aldi dersen daha 19 yasinda gecen sene oynadigi donemler (kadro disi kalmisti ikinci yari kontratini uzatmadigi icin) Kartalspor ile Bank Asya'nin kuskusuz en iyi oyuncusu idi ve hat da o aralar Kartalspor play-off hattinda idi. Bu sene bi Super-Lig takimina transfer olmasi kacinilmazdi ama o sadece bununla kalmayip sampiyon olan takima transfer oldu. Oynadigi mevki itibari ile Galatasaray'da bu sene cok fazla sans alamiyor ama genede yasitlari arasinda ulkemizde gelecegi en parlak 2-3 oyuncudan biridir ve CA'i de PA'i de hic abartisiz makul bi sekilde bunu yansitmaktadir :icon_wink:

Transfer sisteminin dfegismesi arti olarak oyndaiginiz oyun mesela oyundaki ulkeler ve database inize gore bi cok sey degisebiliyor...
bankasya farklıdır uefa kupası farklıdır kardeş.
bence abartılı, sence değil :) herkes mutlu all going to hell

licentia
07.Aralık.2007, 09:30
bankasya farklıdır uefa kupası farklıdır kardeş.
bence abartılı, sence değil :) herkes mutlu all going to hell

Simdi bu yazdigin yazi ne kel alaka acaba?

"herkes mutlu all going to hell"

nedir bu simdi :u:

Sen daha CA PA girmeden basma kalip ezbere bi yorum yaptin bi kere o CA ve PA ile dedigin abarti yorumun olmasinin mumkunatu yok. Bunu dahi biliyomusun acaba cok merak ediyorum...

UEFA ile Bank Asya'yi kiyaslayan mi oldu? Yaser daha 20 yasinda tekrar edigim 20 yasinda o yasta Bank Asya'da ole sivrilen bi oyuncu olmasi cok sey ifade eder. Yaser'in durumunda olan en son ornekleri sayiyim sana Tuncay Sanli, Gokhan Gonul, Mehmet Topal hepsi bank asyanin en iyisi olarka dikkat cekmis oaradan direkt buyuk bi kulibe gelmis su anki durumlari ortada. Boyle olup bi Hasan Kabze dikisi tam tuturamamisti gerci onun da durumu degil Rusya da sampiyon olan takimda oynuyor su an.

Bugun Yaser Galatasaray'a imza atmamis olsa her hangi bi anadolu kulubunde olsa buna Sivasspor ve Kayserispor dahil takimin yeni yildizi olur butun buyuklerin transfer listesine girerdi ki zaten Kartalspor'da kadro disi kalmamsinin sebebi Trabzonspor'a olasi bi transferi ve kendisinin gitmesine izin verilmeyince kontratini uzatmamasidir. Sezon sonu geldi iyi bi Super Ligi takimina gitmesi beklenirken Yaser Galatasaray'a imza atti beklenin ustunde bi takima gitti yani. Tabi bu da Galatasaray yonetiminin akili hamlesinden dogan bi transfer. Bonservisi elinde olan gelecegi parlak genc bi yetenek anadolu kulubune gitse 1-2 seneye kadar almak istenince karsilarinda ya ucuk bi bonservis bedeli istegi ya da "satmiyoruz" diye pano goruceklerine almayi tercih ettiler.

Yanlis hatirlamiyorsam Yaser'in profilini yapan arastrimaci El-Hadji kendisi hic te kolay kolay CA ve PA veren birisi degildir cok zor veririr. Bu profil Yaser icin Galatasaray transfer olmadan en az 1-2 ay once yapilmisti onu da bil yani bu transfer ile bile alakasi yok. Bank Asya'da hic bi oyuncuya kolay kolay 110+ CA verilmez bunu bil bi kere. Hatda belki de o ligde o ligin arastirmacilar tarafindan bu kadar yuksek CA alan ilk oyuncudur belki en azindan o kadar ender olan bi durum yani. Dedigim gibi 120 CA almis bu yasta bi oyuncuya o PA abarti degildir yani Yaser'in en az bi 23-24 yasinda Mehmet Topuz kadar gelecegi elbette vardir hatda zaman la daha bile fazla oldugu gozlemlenebilir tabi Yaser beklenen gelisimi gosteremez ise dusebilir de.

Yani uzun lafin kisasi sence abartili olmasinin sebebinin benim su anda yazdiklarim yarisi kadar bi dusunce ve arastirma icermedigine eminim yazdigin mesaj zaten bunu ap acik gosteriyor. Ole bilincsizce olaylari analiz etmeden ezbere konuscagina arastir ogren yoksa gereksiz alakasiz yazilar yazmip yer kaplama ;;)

terrybatu
07.Aralık.2007, 17:44
arkadaşlar konudan sapmayalım lütfen

matrockmamy
07.Aralık.2007, 19:01
arkadaşlar konudan sapmayalım lütfen
katılyorum

licentia
08.Aralık.2007, 01:45
Ortada konu yok ki yuklediginiz database ile alakali bi olay bu... Mesela eger small db ve sadece Turkoye yi yuklerseniz Turkiye deki bi cok siradan oyuncu bile yuksek fiyatlara satilabilinir cunku database de o tip oyuncu cok olmayinca takimlar o oyunculara yonelicektir.... bi cok topik de coktan konusulmus cevaplanilmis bi konu biraz etrafi daha iyi takip edin...

E.Cartman
08.Aralık.2007, 03:12
ben bişi sorcam bu CA ve PA ne demek tam olarak

GeanyGS
08.Aralık.2007, 03:21
ben bişi sorcam bu CA ve PA ne demek tam olarak

CA = Su an ki oynama potansiyeli
PA = Gelecekte ulasabilecegi oynama potansiyeli

Bunlar 200 uzerinden degerlendirilip hemen hemen her oyuncuya verilir.

Potansiyeli arttikca dogal olarak o oyuncusun statlari (ozellikleri) de yukselecektir.

licentia
08.Aralık.2007, 04:57
CA oyuncunun su andaki oynama kabiliyetidir potansiyeli degil tabi form ile de karistirmamak lazim zira forum ile kabliyet iki ayri konulardir.

mgokalparslan
08.Aralık.2007, 05:29
benim tavsiyem bir tane scout u sürekli gezdirmek ve oyuncuların çıktığı zamanlarda raporlarını sık sık kontrol etmektir. ilk çıktıklarında değerleri 10-15 k civarında oluyor ve o zaman ucuza alabiliyorsunuz.ama sonra sözleşme imzalayınca birden değerleri 1 m euro ya fırlıyor

E.Cartman
08.Aralık.2007, 06:28

Potansiyeli arttikca dogal olarak o oyuncusun statlari (ozellikleri) de yukselecektir.

teşekkürler GeanyGs açıklaman için:yildiz:

Coupet
09.Aralık.2007, 04:05
özellikle regenler yüksek bonservis bedelleriyle çıkıyor. özellikleri de baya yüksek oluyor. sigames forumlarında bu çok yetenekli regen olayına bir bug dendi mi veya düzeltilecek mi patch ile bilmiyorum ama özellikle regenler hem çok yetenekli hem çok pahalı.

ForCimbom
09.Aralık.2007, 05:37

Bazı eksiklikler ve hatalar var;
CA, oyuncunun oyunda görünen(örn. technique,strength,ayak kullanımı) ve gizli özelliklerinin(örn. consistency, pressure) bi şekilde yapılan ortalama değeridir. PA ise gelecekte CA değerinin maksimum ulaşabileceği bir potansiyel değerdir.
Saygılar...

sudi
09.Aralık.2007, 06:48
imza attırıorm PA sı yükse kbi oyuncuya 2.5 milyon sterlin 1.5 sterlin 1 milyon sterlin transfer ücretleri hep çok yüksek bencede

uniwherecity
09.Aralık.2007, 08:52
ama şu acıdanda bakmak lazım olaya .
evet genç regenler çıkıyor ve genellikle fiyatlari uçuk oluyor .
aynı olayi bende yaşadım 2009-2010 sanesinde santamaria diye bir adam çıkmıştı Valladolid takiminda herifin PA'sina baktım ister inanın ister inanmayin 197 yani c.ronaldo-Messi-Kaka dan daha fazlaydi ve oyuncuya imza attirdim 18 yaşını doldurunca bana geldi oyuncu bonservisi için tam 9,5 milyon ödedim Galatasarayda ancak bu adami 3 sene srekli oynattim ve Manchester United'e 59 milyon Euroya sattım .
Yani demeye çalıştığım şu evet yuksek bonservis bedelleri ödeyip aliyorsunuz ama abarti bir bedelede satiyorsunuz ...

ÖRN: Aykut ve orkun ( Galatasaray kalecileri) birisini 5 milyon diğerini 4 milyon euro'ya Lyon ve Cska moscow'a sattım . peki bu mantıklımı ?
Transfer olayini biraz abartmışlar bence !
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
birde şu taktiği deneyin .
Ben 2-3 oyuncuda denedim işe yariyor .
Dikkat ederseniz türk regenler 16 veya 15 yaşında çıkıyor piyasaya ve imza attirabiliyorsunuz .
ancak imza attirdiginiz zaman kulube 3 milyon ile 10 milyon arasi bir tazminat ödemeniz gerekiyor .
ama ben direk teklif yapiyorum .
mesela ben her sene başında bütün anadolu kuluplerini + bank asya ligindeki kuluplerin altyapilarında oyuncu ariyorum yeni cikanlari .
saglam PA'lı oyuncu buldugum zaman teklif yapiyorum kulube .

sivassporda bir oyuncu bulmuştum PA'sı 179 du oyuncu değeri 150K idi .
oyuncuya imza attirirsam sivasspora 3,5 milyon £ tazminat odeyecektim.
ancak ben kulube 350K lik bir teklif yaptim teklifim kabul edildi . ve oyuncuyu 350 K ya aldım .
ayni sekil bir fenerden birde maltepe spordan oyuncu aldim .
ve bu taktikle altyapimi hep bu sekilde kuruyorum artik .
yani toplam 1-2 milyon ' ya alt yapimi komple 150 üstü PA'li oyunculardan kuruyorum buda gelecekteki maddi kaynagimi guclendiriyor .
su anda takimimda 3-4 tane abi sayilabilecek oynucularım var yani CA si yuksek digerleri hep yetenekli genclerim ve gayet memnunum takimimdan .

Coupet
09.Aralık.2007, 09:31
ama şu acıdanda bakmak lazım olaya .
evet genç regenler çıkıyor ve genellikle fiyatlari uçuk oluyor .
aynı olayi bende yaşadım 2009-2010 sanesinde santamaria diye bir adam çıkmıştı Valladolid takiminda herifin PA'sina baktım ister inanın ister inanmayin 197 yani c.ronaldo-Messi-Kaka dan daha fazlaydi ve oyuncuya imza attirdim 18 yaşını doldurunca bana geldi oyuncu bonservisi için tam 9,5 milyon ödedim Galatasarayda ancak bu adami 3 sene srekli oynattim ve Manchester United'e 59 milyon Euroya sattım .
Yani demeye çalıştığım şu evet yuksek bonservis bedelleri ödeyip aliyorsunuz ama abarti bir bedelede satiyorsunuz ...

ÖRN: Aykut ve orkun ( Galatasaray kalecileri) birisini 5 milyon diğerini 4 milyon euro'ya Lyon ve Cska moscow'a sattım . peki bu mantıklımı ?
Transfer olayini biraz abartmışlar bence !
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
birde şu taktiği deneyin .
Ben 2-3 oyuncuda denedim işe yariyor .
Dikkat ederseniz türk regenler 16 veya 15 yaşında çıkıyor piyasaya ve imza attirabiliyorsunuz .
ancak imza attirdiginiz zaman kulube 3 milyon ile 10 milyon arasi bir tazminat ödemeniz gerekiyor .
ama ben direk teklif yapiyorum .
mesela ben her sene başında bütün anadolu kuluplerini + bank asya ligindeki kuluplerin altyapilarında oyuncu ariyorum yeni cikanlari .
saglam PA'lı oyuncu buldugum zaman teklif yapiyorum kulube .

sivassporda bir oyuncu bulmuştum PA'sı 179 du oyuncu değeri 150K idi .
oyuncuya imza attirirsam sivasspora 3,5 milyon £ tazminat odeyecektim.
ancak ben kulube 350K lik bir teklif yaptim teklifim kabul edildi . ve oyuncuyu 350 K ya aldım .
ayni sekil bir fenerden birde maltepe spordan oyuncu aldim .
ve bu taktikle altyapimi hep bu sekilde kuruyorum artik .
yani toplam 1-2 milyon ' ya alt yapimi komple 150 üstü PA'li oyunculardan kuruyorum buda gelecekteki maddi kaynagimi guclendiriyor .
su anda takimimda 3-4 tane abi sayilabilecek oynucularım var yani CA si yuksek digerleri hep yetenekli genclerim ve gayet memnunum takimimdan .

evet bu konuda haklısın. regenler alınıp çok iyi paralar kazanılabilir fakat bu bir mantıksızlık oluşturur ve oyundan alınan zevki azaltır. ben 1,5 sezon oynadım ve ilk 11'de 3 tane regenim vardı. demek ki 4-5 sezon oynasam neredeyse bütün takım regen olacak. bir de transfer edilecek regenler düşünüldüğünde yedekler bile regen olur. ben bu olaydan pek zevk alamadım açıkçası.

licentia
09.Aralık.2007, 09:36
Onceki yazilarimin birinde belirtigim gibi yuklediginiz DB ile alakali mesela Aykut ve Orkun'nun transferleri eger DB de o kalitede yuksek reputasyonulu kaleci yoksa kulupler elleri mahkum bu bedelleri odeyip o oyunculari alirlar. Daha buyuk DB yuklerseniz bu tip transferler daha az siklikta gerceklesir cunku kulupler icin daha fazla transfer edilcek kaleci olur.

Ayri bi mesele de oyuncularin PA'lerinin gizli olmasinin bi sebebi var tabi herkez oyunu istedigi gibi oynar ama bi oyuncuyu kesfedip onu yetistirmenin keyifi kesin olarak gelebilicegi yeri ogrenmede yatmamali zira gercek hayatda boyle bi imkan yok.

Coupet
09.Aralık.2007, 09:38
Onceki yazilarimin birinde belirtigim gibi yuklediginiz DB ile alakali mesela Aykut ve Orkun'nun transferleri eger DB de o kalitede yuksek reputasyonulu kaleci yoksa kulupler elleri mahkum bu bedelleri odeyip o oyunculari alirlar. Daha buyuk DB yuklerseniz bu tip transferler daha az siklikta gerceklesir cunku kulupler icin daha fazla transfer edilcek kaleci olur.

Ayri bi mesele de oyuncularin PA'lerinin gizli olmasinin bi sebebi var tabi herkez oyunu istedigi gibi oynar ama bi oyuncuyu kesfedip onu yetistirmenin keyifi kesin olarak gelebilicegi yeri ogrenmede yatmamali zira gercek hayatda boyle bi imkan yok.

bende large db ve 9 ülke 15 lig açık yanlış hatırlamıyorsam. yine de regenler çok pahalı.

licentia
09.Aralık.2007, 09:40
DDT dosyasi kullaniyormusun?

Coupet
09.Aralık.2007, 09:48
DDT dosyasi kullaniyormusun?

hayır kullanmıyorum ama 15 lig + large db de denildiği kadar sınırlı oyuncu yoktur herhalde.yani ben fm 2008'de de large db ile oynardım DDT olmadan ama böyle olmuyordu.

any12
09.Aralık.2007, 20:34
malesef Türkiyede gerçekte de böyle

terrybatu
10.Aralık.2007, 04:14
Ortada konu yok ki yuklediginiz database ile alakali bi olay bu... Mesela eger small db ve sadece Turkoye yi yuklerseniz Turkiye deki bi cok siradan oyuncu bile yuksek fiyatlara satilabilinir cunku database de o tip oyuncu cok olmayinca takimlar o oyunculara yonelicektir.... bi cok topik de coktan konusulmus cevaplanilmis bi konu biraz etrafi daha iyi takip edin...
Ne demek konu yok.Ben ilk başta bir soru sordum ve arkadaşların görüşlerini almak istedim ve sonra siz kavgaya tutuştunuz.Ayrıca benim db huge bu durumda bile fiyatları çok yüksek...Ayrıca " bi çok topik de konuşulmuş " denmez! Kullandığın -de -da eki ismin hal ekidir ve birleşik yazılır.

nannar
10.Aralık.2007, 04:41
evet bazı gençler çok pahalı ama geleceği olan oyuncular için 2-3 milyon çok değil bence... ben 6.5 milyon €'ya adam aldım 17 yaşında :D

davidvilla
10.Aralık.2007, 04:48
david villa nın eto nun 177 ca ya sahip oldugunu dusunursek 150 ca lık bir yaser son derece iyi bir forvet olarak karşımıza cıkıyor sonraki senelerde.Bence cok mantıklı.Yeni oyunda futbolcular arasında cok cok buyuk farklar yok.Eskiden 190 pa lı oyuncuyu 200 euro k ya alıyorduk.simdi 175 pa lı oyuncuyu 2 milyon euro ya falan alıyoruz ki bu da cok normal.Fenerden galatasaraydan bir real madrid uretebilmek için artık paraya ihtiyacımız var.

licentia
10.Aralık.2007, 07:49
Ne demek konu yok.Ben ilk başta bir soru sordum ve arkadaşların görüşlerini almak istedim ve sonra siz kavgaya tutuştunuz.Ayrıca benim db huge bu durumda bile fiyatları çok yüksek...Ayrıca " bi çok topik de konuşulmuş " denmez! Kullandığın -de -da eki ismin hal ekidir ve birleşik yazılır.

Istedigim eki istedigim gibi yazarim sana sorucak degilim ingilizce ana dilim olmasina ragmen ve turkce dil egitimi almamis birisi olmama ragmen bug ve random gibi kelimeleri bile bocek ve rastgele yazmaya gayret eden birisi ile yazisiyorsun bunu ilk once bil ;) Tabi o yazimda veritabani yerine database yazmisin basen kaciriyorum. Ingilizce kelime yazinca ekleri genelde ayri yaziyorum bunu yapmamin nedeni de kendimce olan dillerin karisiminda kullandigim grammer sistemidir. Ekler ve kelimeler grammer ve dil yapisi olarak uymadigi icin yaparim bunu. Dikkat edersen turkce kelimelerde ole bi durum yok sonucta o kelimeler turkce degil. Mesela topik kelimesinde de aynisini yapmisin turkcedeki gibi yazmis olmama ragmen benim aklimda ingilizce bi kelime olarak kayitlidir topik. Gene devam ediyor bilip bilmeden yorum yapma.

Kavgaya falan tutustugum yok bilincsiz ve dusuncesizce atmasyon yorum yapanlara tahamulum yok gereken cevabi veririm. Burasi sanal alem burada kavga olamaz cunku duygu yoktur. Insanlar yorum yapmadan once bi dusunsunler ben acaba neyden bahsetigimi biliyormuyum. Benim asil derdim arastirmayi elestirircesine yapilmis bi yoruma idi. Halbuki bi fiyat meselesi arastirmaylan alakali degil tamamen SI'in kodlari ile ilgili. Insanlar olayi buraya cekmeye calisti benim tepkim onaydi ve ben bunun uzerine ortada konu yok dedim.

Sonuc olarak SI buralari okumuyo siz istediginiz kadar tartisa durun ancak Omer abi veya baskasi burada yazilan cizilenleri onlara aktarirsa haberi olur ki merak etmegin bu genel bi olay oralarda da konusuluyo. Genel olarak regenlerde cok yuksek CA oluyo fiyat yuksekligi buna bagli olabilir yalniz su kesin genc oyuncularin fiyatlari son surumlere nazaran daha pahali o bi gerecek bu da yeni transfer sisteminden kaynaklaniyordur. Kimseyle bi derdim yok sadece insanlar yorum yazmadan once iyi dusunsunler o kadar :icon_razz:

terrybatu
10.Aralık.2007, 07:53
david villa nın eto nun 177 ca ya sahip oldugunu dusunursek 150 ca lık bir yaser son derece iyi bir forvet olarak karşımıza cıkıyor sonraki senelerde.Bence cok mantıklı.Yeni oyunda futbolcular arasında cok cok buyuk farklar yok.Eskiden 190 pa lı oyuncuyu 200 euro k ya alıyorduk.simdi 175 pa lı oyuncuyu 2 milyon euro ya falan alıyoruz ki bu da cok normal.Fenerden galatasaraydan bir real madrid uretebilmek için artık paraya ihtiyacımız var.
evet hemde baya çok paraya:D ve çoğu zaman şu ikilemde kalıyorum acaba belli bir kariyere sahip takımda minimum 3-4 sene oynayabilecek 26-27 yaşındaki oyunculara 10m+ para mı versem yoksa takımda en az 10 sene geleceği olan fakat ilk 2-3 yıl tam olarak faydalanamayacağım 16-17 yaşındaki oyunculara 2-3m mu versem? uzun vadede baktığımız zaman 2. seçenek daha iyi duruyor fakat fb gs bjk gibi takımlarsanız(tsl için söylüyorum) takımınızda daha gelişmemiş oyuncular çok fazla şans bulamıyor bu sebepten belli bir olgunluğa ulaşmış oyunculara ihtiyaç duyuyorsunuz ama 2. 3. ligde bir takımsanız kadronuzu gençlerle doldurup 2-3 sezon başarıyı erteleyip sonraki sezonlarda coşabilirsiniz:D

terrybatu
11.Aralık.2007, 20:10
Istedigim eki istedigim gibi yazarim sana sorucak degilim ingilizce ana dilim olmasina ragmen ve turkce dil egitimi almamis birisi olmama ragmen bug ve random gibi kelimeleri bile bocek ve rastgele yazmaya gayret eden birisi ile yazisiyorsun bunu ilk once bil ;) Tabi o yazimda veritabani yerine database yazmisin basen kaciriyorum. Ingilizce kelime yazinca ekleri genelde ayri yaziyorum bunu yapmamin nedeni de kendimce olan dillerin karisiminda kullandigim grammer sistemidir. Ekler ve kelimeler grammer ve dil yapisi olarak uymadigi icin yaparim bunu. Dikkat edersen turkce kelimelerde ole bi durum yok sonucta o kelimeler turkce degil. Mesela topik kelimesinde de aynisini yapmisin turkcedeki gibi yazmis olmama ragmen benim aklimda ingilizce bi kelime olarak kayitlidir topik. Gene devam ediyor bilip bilmeden yorum yapma.

Kavgaya falan tutustugum yok bilincsiz ve dusuncesizce atmasyon yorum yapanlara tahamulum yok gereken cevabi veririm. Burasi sanal alem burada kavga olamaz cunku duygu yoktur. Insanlar yorum yapmadan once bi dusunsunler ben acaba neyden bahsetigimi biliyormuyum. Benim asil derdim arastirmayi elestirircesine yapilmis bi yoruma idi. Halbuki bi fiyat meselesi arastirmaylan alakali degil tamamen SI'in kodlari ile ilgili. Insanlar olayi buraya cekmeye calisti benim tepkim onaydi ve ben bunun uzerine ortada konu yok dedim.

Sonuc olarak SI buralari okumuyo siz istediginiz kadar tartisa durun ancak Omer abi veya baskasi burada yazilan cizilenleri onlara aktarirsa haberi olur ki merak etmegin bu genel bi olay oralarda da konusuluyo. Genel olarak regenlerde cok yuksek CA oluyo fiyat yuksekligi buna bagli olabilir yalniz su kesin genc oyuncularin fiyatlari son surumlere nazaran daha pahali o bi gerecek bu da yeni transfer sisteminden kaynaklaniyordur. Kimseyle bi derdim yok sadece insanlar yorum yazmadan once iyi dusunsunler o kadar :icon_razz:
ilk olarak; ek yazımı konusuna değineyim; bu konuda senden özür diliyorum ana dilinin ne olduğunu bilmiyordum , "Gene devam ediyor bilip bilmeden yorum yapma " demişsin ben nerden bilebilirim senn anadilinin ingilizce olduğunu ama hatam varsa ben özür dilerim
ikinci olarak ; ,belki benim görevim değil ama, konuyu açan kişi olarak burada bir atışma gördüm ve birazcık sinirlerin gerildiğini hissettim.yatıştırmak için konudan sapmayalım dedim . tabii ki isteyen görüşlerini yazabilir ama şunu da bilmek gerekir ki herkesin düşüncesi kendinedir.
üçüncü olarak;SI ister buraları okusun ister okumasın biz fm severler burada düşüncelerimizi paylaşıyoruz...

silent17
08.Şubat.2008, 19:31
arkadaşlar oyuncuları kiralık yolluycam ama adamlar benden ilerde bu oyuncuları parayla alabliyolar ucuza. ordaki menüde esneklik kısmını görüşülemez yapsam benden bu oyuncuları kaparlarmı?

davidvilla
10.Şubat.2008, 08:02
senin kaldıgın ikilemde ben de kaldım. 170 ca lı biri 19 biri 22yasında iki tane regen DC'm vardı ikisini oynatıorum bir hatalar yaptılar kafayı yedim.Sonra dondum Emre Gungor ve Vermealen'i oynattım ikisi de 30lu yaslardalar Ca olarak 140 150 o civarlardalar ama cok daha iyi oynadılar.Hepsini gectim emre gungor ve vermealenin tackling i marking i concentration ve diger defansif özellikler 15 16yken o iki regenimin bu özellikleri 17 18 19. Yani kısaca dunya yıldızı olsa tecrube onemli.Aynı seylerle forvet mevkiinde de karşılaştım.En sonunda 33luk mehmet yıldızı oynattım gol kralı oldu:)

evet hemde baya çok paraya ve çoğu zaman şu ikilemde kalıyorum acaba belli bir kariyere sahip takımda minimum 3-4 sene oynayabilecek 26-27 yaşındaki oyunculara 10m+ para mı versem yoksa takımda en az 10 sene geleceği olan fakat ilk 2-3 yıl tam olarak faydalanamayacağım 16-17 yaşındaki oyunculara 2-3m mu versem? uzun vadede baktığımız zaman 2. seçenek daha iyi duruyor fakat fb gs bjk gibi takımlarsanız(tsl için söylüyorum) takımınızda daha gelişmemiş oyuncular çok fazla şans bulamıyor bu sebepten belli bir olgunluğa ulaşmış oyunculara ihtiyaç duyuyorsunuz ama 2. 3. ligde bir takımsanız kadronuzu gençlerle doldurup 2-3 sezon başarıyı erteleyip sonraki sezonlarda coşabilirsiniz

cess41
11.Şubat.2008, 20:40
Bence oyunda regenlerle ilgili şöyle bir hata var.Türkiye ve Ukraynadan manyak regenler çıkıyor ve dolayısıyla değeride yüksek oluyor.Adam iyiyse değeri yüksek olur buna itirazımız yok.Allah aşkına Türkiyeden ve Ukraynadan yılda kaç tane wonderkid adayı adam çıkar.Bakıyorum oyunda bizim Türkler İspanyollardan,İngilizlerden daha çok ve daha iyi regen çıkarıyorlar.İspanyadan,İngiltereden anlarım iyi adamlar çıkar yani.Bide Afrika futbolu günümüze damga vurmuştur.Fakat benim gözlemlediğim kadarıyla Afrikaya ileriki yıllar adına önem verilmemiş.Karış karış taramama rağmen çok iyi regenler bulamadım açıkçası.Oyunun dengesi adına ileriki yıllarda regen çıkması tabiki doğaldır,onlar olmazsa oyun olmaz ama bence fazla iyi topçular çıkıyor ve buda ekonomik durumu etkiliyor.Mesela Türk ve Ukrayna klupleri ekonomik olarak hiç göremeyeceği rakamlara ulaşıyorlar.

Hugo
12.Şubat.2008, 00:04
Bence oyunda regenlerle ilgili şöyle bir hata var.Türkiye ve Ukraynadan manyak regenler çıkıyor ve dolayısıyla değeride yüksek oluyor.Adam iyiyse değeri yüksek olur buna itirazımız yok.Allah aşkına Türkiyeden ve Ukraynadan yılda kaç tane wonderkid adayı adam çıkar.Bakıyorum oyunda bizim Türkler İspanyollardan,İngilizlerden daha çok ve daha iyi regen çıkarıyorlar.İspanyadan,İngiltereden anlarım iyi adamlar çıkar yani.Bide Afrika futbolu günümüze damga vurmuştur.Fakat benim gözlemlediğim kadarıyla Afrikaya ileriki yıllar adına önem verilmemiş.Karış karış taramama rağmen çok iyi regenler bulamadım açıkçası.Oyunun dengesi adına ileriki yıllarda regen çıkması tabiki doğaldır,onlar olmazsa oyun olmaz ama bence fazla iyi topçular çıkıyor ve buda ekonomik durumu etkiliyor.Mesela Türk ve Ukrayna klupleri ekonomik olarak hiç göremeyeceği rakamlara ulaşıyorlar.

Ben katılmıyorum. Oyunun ilerleyen bölümlerinde her ülkeden inanılmaz regenler çıkabiliyor. Trinidad, Belize, Kazakistan gibi :)

cess41
12.Şubat.2008, 00:39
Tabiki çıkıyordur ama ben sadece bu rakamın Türkiye ve Ukraynanın kapasitesinin üstünde olduğunu düşünüyorum.Durumumuz ortada ülke olarak.Dünyaca ünlü bir yıldızımız yok.Ama oyunda bizde çıkan regenler maşallah World Class :)

Redrum
12.Şubat.2008, 01:09
Arkadaşlar dediğiniz gibi olsaydı zaten GS, FB altyapısını bu oyuncularla doldururdu sizden önce. Fazla heyecanlanmayın:)