View Full Version : Kennedy diye bir Türk
Jesus_FB
21.Mart.2006, 13:37
CM/FM fanatikleri bilirler, transferin en iyi adamlarından biridin Kennedy Bakırcıoğlu...
Hatta gerçekte de 1999-2000'de İsveç Liginin en pahalı transferini yapmıştı Hammarby'ye...
İsveç Türkiye pasaportlu Kennedy, son 5 senede İsveç ve Yunanistanı dolaştı, am aekranlardaki performansını bir türlü yansıtamadı. Nihayet bu yıl şeytanın bacağını kırdı ve Hollanda'da Twente'nin bir numaralı yıldızı haline geldi. 26 maçta 7 asist yaptı, 7 değişik maçta 8 gol kaydetti. Twente onun gol attığı hiç bir maçı kaybetmedi, tam 17 puan topladı.
Geçtiğimiz pazar günü de zorlu Roosendaal deplasmanında 84. dakkada kaydettiği Frikik golüyle 1 puanı kurtaran Kennedy, Twente'yle önümüzdeki sezon UEFA'da oynama şansını sürdürüyor.
Bu arada Uğur Yıldırım gibi o da, Türkiye deiğilde İsveç milli takımını seçmiş durumda. Hatta İsveç Genç milli takımıyla da Türkiye'ye bir gol atmışlığı var. Bir çok kez adı 3 büyüklerimizle anılmıştı. Heralde bundan sonra, ismini PSV ile veya Ajax'la yanyana göreceğiz
Kaynak: Milliyet (süper taktik)
nart_susruko
21.Mart.2006, 13:55
...evet cm de herkesin transfer listesinin değişilmez oyuncusu...
gerçekte de bayağı iyimiş ama hiç izleme fırsatım olmadı...
ridvanu
21.Mart.2006, 14:05
merka edenler için resimleri
http://www.fctwente.nl/images/nieuws/kennedy.jpg http://www.aftonbladet.se/sport/0307/20/kennedy.jpg
nart_susruko
21.Mart.2006, 14:07
hayret ya bizim Türk klüpleri bu adama nasıl kanca takmamış...
kavara
21.Mart.2006, 15:06
adam napsin türkiyede gelsinde hayatınımı mahfetsin..
bu neysede uğuru nasıl kaçırır ersun yanal hala akıl sır erdıremıyorum bu yetenek kaçmazdı daha çoooooooooooook kahrettırecek uğur bızı . her aklıma gelişinde ersun yanalın kulağını çınlatıyorum
çocukda bızde oynamak ıstıyodu
hayret ya bizim Türk klüpleri bu adama nasıl kanca takmamış...
bizim klüpler hep bi adam ünlü olduktan sonra kancayı takar.Adamı potansiyeli var diye almazlar.:)
mustang
21.Mart.2006, 21:48
Bizimkiler adam ünlü olacakta ondan sonra alcaklar 3 büyükler hep böyle devam etsin sonra ne oldugunu anlayacaklar
Sir DEATH
21.Mart.2006, 22:12
bizim klüpler hep bi adam ünlü olduktan sonra kancayı takar.Adamı potansiyeli var diye almazlar.:)
senin tezini destekliyen bir olay da; Adebayor menejerler vasıtası ile türk kulüplerine önerilmiş ama bizimkiler yıldız alacağız diye reddetmişler. doğru yıldız aldılar ve yıldız olmayan birini almadılar:):)
Sir DEATH
21.Mart.2006, 22:15
Maalesef elimizdeki değerleri bir bir kaybetmekteyiz. Uğur, Kennedy, Önder(!) gibi bir çok oyuncumuz şu an başka milli takımlar için ter dökmekte. Eğer değerlerimize sahip şimdi bu durumlarda olmaz ve de Avrupa, Dünya kupalarını evimizde izlemek zorunda kalmazdık. Fransa kadrosunda Fransız olan üç oyuncu oynatırken biz daha türk olanları tutamıyoruz. (yanlış anlaşılmasın tastif etmiyorum Fransa'yı)
imperius
21.Mart.2006, 22:42
oncelıkle kaynak mıllıyet taktıktekı Ugur Meleke..kennedy bakırcıoglu emınmkı tum cmfm cılerce bılınen bı oyuncudur..kendı ıstegıyle secmıs ısvec takımını..ugur yıldırım ılk 11 garantısı ıstedıgı ve bu ıstegı kabul edılmedıgı ıcın hollandayı secmıstır kı bu da ay yıldızlı forma ıcın heveslı olmadıgını gosterır..bence bu tur oyuncular savunulmamalı..o zamankı oyuncu kadrosu ıtıbarıyle gokdenız emre hamıtvs oyuncular var dıe ılk11 garantısı verılmedı..turkce bılmeyen ve ıng mıllı takımında oynama garantısı verılen muzzy ızzet ayyıldızlı formayı secmıstır kı sadece 7-8 mac oynadı helal ona..konu bıraz dagıldı ama mıllı takım ıcın degıl ama klupler ıcın kacırılmıs bı fırsat kennedy bakırcıoglu..
Sir DEATH
21.Mart.2006, 22:47
Benim(bizim) bu oyuncuları savunduğum(uz) filan yok.Sadece federasyonumuzun iyi bir iş çıkarmadığı kanaatindeyim(iz).
imperius
21.Mart.2006, 22:48
benım lafım sana degıl zaten..ustune alıncak bısey yok
Jesus_FB
21.Mart.2006, 23:18
bizim klüpler hep bi adam ünlü olduktan sonra kancayı takar.Adamı potansiyeli var diye almazlar
yılı net hatırlamıyorum ama Fenerbahçenin başında Joachim Löw varken shevchenko denenmek üzre fenere geldi 1 antrenman sonrasında geri yollandı ondan sonra dinamo kiev de harikarlar yarattı :D:D:D
zamanında galatasray da appiah'ı yollamış
yani bizim büyük klüpler transfer yapmayı bilmiyor o adamlar g.birlğinde denenmiş olsaydı neler olurdu acaba :D
imperius
21.Mart.2006, 23:23
bence genc oyuncuların transfer edılmemesındekı en buyuk sebep 3 buyuklerın kamuoyu-taraftar baskısı nedenıyle basarılı olma zorunlulugu ve baskısıdır.adebayor u arsenal alır cunku bı kere yabancı sınırlaması yok ve basın ve taraftar her sene sampıyon ol dıe baskı yapmıyo..lıgde 5 ıncı ama hala full oynuyo..6 yabancı sınırlaması genclerın alınmasını engellıo gıbıme gelıo..sınırlama kalkarsa bence genc yeteneklerın alınması daha kolay olcak..ayrıca bazen oyuncular 16-17 yasındakı durumunun tersıne performans gosterebılıo ılerleyen yaslarda.ornegın sabri :)
meddah
22.Mart.2006, 01:06
Shevchenko olayına inanmayın (Kaka olayına da inanmayın demiştim ama herhalde Milan'lı oyunculara bi takıntı var)..
Löw Fenerbahçe'nin başındayken (Belki de daha önce) Shevchenko Münih Olimpiyat stadında Bayern defansının tozunu atıyordu..
Appiah kendi söylüyor Galatasaray hikayesini, o ayrı..
comandante
22.Mart.2006, 12:46
ben de kakanın g.birliği tarafından kabul edilmediğini duydum...
ayrıca zorlu roosendal deplasmanı yazmış da yukarda!!!
Frank_Castle
22.Mart.2006, 16:06
zamanında sinan eng,n beğenmemişti..
hatta cm jargonuyla : "is not good enough to play for beşiktaş" demişti
ridvanu
22.Mart.2006, 16:21
büyük takımların deneme yanılma yöntemi yapacak durumları yok
Gençler birli vs. takımlar 20 yabancı genç getirir 2 si tutar onları satar ii paraya
taraftar falan bişey diyemez çünkü beklenti o kadar büyük diil
ama BJK GS FB falan potansiyeli olan bir yabancı almak zorundadırlar
he yama tutar tutmaz o ayrı mesele
Hububat_Fiyatları
22.Mart.2006, 17:54
ben bi maçta gördüm yetenekli bi oyuncu
francesco10
24.Mart.2006, 01:42
zamanında sinan eng,n beğenmemişti..
hatta cm jargonuyla : "is not good enough to play for beşiktaş" demişti
benden önce yazmışsn zamanında sinan engin beyenmemişti bu adamı
Universal
24.Mart.2006, 18:01
böyle bir oyuncu olduğunu bile bilmiyordum saolun...
TüMeR_yAğıZ
24.Mart.2006, 18:10
bu adam cm 2000-2001 tam bir yıldızdı.süper oynuyordu takıma ucuza getirebilirsen üç sene seni coşturuyor sonra manchester uniteda falan gidiyordu.Kennedy yetenekli bir oyuncu yalnız Türklük damarında var pek devamlılığı olan bir oyuncu değil.Tümer gibi mesela.Hammarbydeki çıkışını devam ettirseydi şu anda hollandada değil ingiltere italya gibi liglerde oynardı.Bir ara beşiktaş izledi sinan engin gitti ama nedense pek beğenmedi.daha sonra bir yerde okudum ki özel hayatı biraz sıkıntılı bir adammış geceler falan ondan takımın havasını bozmak istememiş.
Uğur yıldırım olayında ise federasyonun suçunu görmüyorum ben.Kimseyi zorla oynatacak değiliz biz.Türküm diyen adam gibi çıkar oynar.Tek kelime Türkçe bilmeyen Muzzy gelip oynamıştı Türk bayrağı ile dolaşmıştı.Oynayamadıktan sonra soranlara hiç pişman olmadığını söylemişti.Ama uğur bey kısa yoldan gitmeyi tercih etti.Oradada pek forma giyemiyor bildiğim kadarıyla.Bir maç oynatıp bıraktılar.Hani bu tek gecelik hevesini alma gibi :D o yüzden gelmek istemeyene hiç üzülmeyin.16 yaşındaki nuri bile türklük bilinci alıp tercihini bu yana yapıyorsa uğura üzülmeye gerek yok.onun gibi çok kişi çıkar bu liglerden.