PDA

View Full Version : Dinamo Kiev - Fenerbahçe | Şampiyonlar Ligi G Grubu 6.Maç

Varonil
08.Aralık.2007, 06:47
http://img392.imageshack.us/img392/3972/dinamofenerxy5.jpg (http://imageshack.us)

Dinamo Kiev-Fenerbahçe
Valery Lobanovsky Stadı,Kiev
10.12.2008,21.45

IcedEarth
08.Aralık.2007, 16:03
Fenerbahçe'nin işi gerçekten zor, orta sahada sıkıntı yaşayan bir Fenerbahçe var Aurelio gittiğinden beri. Tahminim bu sefer Dinamo Kiev'den yana ne yazık ki, ama Fenerbahçe kazanırsa da eğlenceli bayramın yeni zinciri oluşur...

BaFraLı
08.Aralık.2007, 16:59
Deplasmanda soğuk bir havada oynayacak Fenerbahçe zor bir maç olacak ama inşl. temsilcimiz kazanıp UEFA'da yoluna devam eder..

Fernando Gago
08.Aralık.2007, 17:08
Bu iklim şartlarında Kiev deplasmanında kazanabileceğimizi düşünmüyorum

Burak Duran
08.Aralık.2007, 17:19
Cok zor mac puan almasi bile baya zor. Ama sonucta bu futbol ve her sonuc olabilir

W4lymr
08.Aralık.2007, 17:31
beraberlik gruptan cıkmaya yetiyorsa ıyı olur onun dısında kazanmak zorunda ise işi biraz zor gib gerci aliev yok galiba ama belli olmaz

El Comandante
08.Aralık.2007, 17:36
Fenerbahce´nin gruptan cikabilmesi icin 3 puana ihtiyaci var,beraberlik bile yetmiyor.Onun icin cok riskli bir mac,iklim sartlari Fener icin dezavantaj,Kiev icin büyük avantaj.Ben bu macta Fener´in en fazla 1 puan alabilecegini düsünüyorum.

Fernando Gago
08.Aralık.2007, 17:40
F.Bahçe'de Tarihi Prim

Fenerbahçe Yönetimi, Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı Dinamo Kiev maçının kazanılması halinde tarihe geçecek miktarda prim dağıtacak.

UEFA Kupası'na kalabilmek için Kiev'i deplasmanda mutlaka yenme zorunluluğu bulunan sarı-lacivertlilerde son Avrupa şansını yakalayabilmek için büyük çaba harcayan Fenerbahçe Yönetimi, maçtan önce futbolculara bu primin miktarını açıklayacak.

Oyunculardan bu karşılaşmada başarı isteyecek olan yönetim, galibiyet için her türlü fedakarlığı ve desteği yapmaya kararlı olduklarını duyurup, futbolcuları hırslandırmaya çalışacak. Sarı-lacivertli yönetim, kaptan Alex vasıtası ile yabancı oyunculara etki etmeye çalışıp, karşılaşmadan önce bir kaynaşma yemeğiyle futbolculara olan inancı ilan edecek, primi açıklayacak.

Mesai başlıyor

Bir gün izin yapan Fenerbahçe, Kiev maçının hazırlıklarına bugünden itibaren devam edecek. Sarı-lacivertliler, Samandıra'da yapılacak olan çalışmadan sonra yarın da özel bir uçakla Ukrayna'ya gidip, maçın oynanacağı Valeri Lobanovskiy Stadı'nda son bir çalışma yapacak. Ukrayna'daki hava koşulları gereği çeşitli önlemler alan Fenerbahçeliler, Kiev maçına özel, kıyafet ve kramponlar götürecek.

goosfraba
08.Aralık.2007, 23:32
İstanbul - (AA) - Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde (G) Grubu'nda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla 10 Aralık Çarşamba günü yapacağı karşılaşmayı Alman hakem Florian Meyer yönetecek.UEFA tarafından yapılan açıklamada, sarı-lacivertli takımın grubundaki son karşılaşmasını Almanya Futbol Federasyonu'ndan Florian Meyer'in yöneteceği, Meyer'in yardımcılıklarını ise Carsten Kadach ve Christoph Bornhorst'ın gerçekleştireceği bildirildi.

İki takım arasındaki karşılaşmada, aynı ülkeden Markus Schmidt de dördüncü hakem olarak görev alacak.

mynet

Universal
09.Aralık.2007, 02:01
Fenerbahçe kazanırsa çıkıyor, beraberlikte bile eleniyoruz. Kiev ise beraberlikte çıkıyor. Fenerbahçe için bu maçda kazanmaktan başka bir çare olmadığından dolayı kazanmayı Kiev'den daha çok isteyeceğimizden Kiev'den daha avantajlı olacağız ve maç boyunca galibiyeti düşünen tek taraf olacağız bu yüzden bu maçta ne yaparız ne ederiz bir şekilde kazanırız. Son maça 2 puanla gelip hala Avrupa'da devam etme ihtimalimiz varsa artık bunun bir kerameti vardır.

PesimiSTyLa
09.Aralık.2007, 02:14
Acıkcası Fenerbehcenin kazanabilecegini düşünmüyorum. Mutlak galibiyet ihtiyacı oyuncuları baskı altına sokacak. Oradaki taraftar ve hava koşulları da olumsuz etkenler. Dakikalar ilerledikce golü bulamadıkca daha cok panik olabilir; ve basit hatalar yapabilir. Rakipte de Bangoura gibi süratli, etkili, Milevski gibi bitirici forvetlerin ekmegine yag sürer bu durum. Heleki Fenerbahce ilk golü yer, geriye düşerse sansının hiç olmayacagını düşünüyorum. Kiev grubun sanssız takımıydı. Arsenal'e son dakikada kaybettiler. Yine Porto macı büyük talihsizlikti.

Uzun lafın kısası macın kiev galibiyeti ile bitecegini düşünüyorum. Bir diger ihtimalde beraberlik. Başarılar Fenerbahce...

JunkChorn
09.Aralık.2007, 02:25
Acıkcası Fenerbehcenin kazanabilecegini düşünmüyorum. Mutlak galibiyet ihtiyacı oyuncuları baskı altına sokacak. Oradaki taraftar ve hava koşulları da olumsuz etkenler. Dakikalar ilerledikce golü bulamadıkca daha cok panik olabilir; ve basit hatalar yapabilir. Rakipte de Bangoura gibi süratli, etkili, Milevski gibi bitirici forvetlerin ekmegine yag sürer bu durum. Heleki Fenerbahce ilk golü yer, geriye düşerse sansının hiç olmayacagını düşünüyorum. Kiev grubun sanssız takımıydı. Arsenal'e son dakikada kaybettiler. Yine Porto macı büyük talihsizlikti.

Uzun lafın kısası macın kiev galibiyeti ile bitecegini düşünüyorum. Bir diger ihtimalde beraberlik. Başarılar Fenerbahce...

Fenerbahçe ligde dananın kuyruğu kopar kaybederse dediğimiz maçları kazandı , bu avrupa'ya yansır mı göreceğiz ancak; Kiev burada 10 kişi savunma yaptı.Fenerbahçe'nin üzerine dengel gelirsen örn:Arsenal darmadağın edersin!Ama haldur huldur saldırırsan Fenerbahçe hiç beklenmedik bir takıma döner.

Kiev'den daha sakin olacağımızı düşünüyorum , büyük ihtimal maç berabere bitecektir.Ancak Kiev'in bize zor anlar yaşatacağını düşünmüyorum.

Varonil
09.Aralık.2007, 04:20
Bu belkide son şans,kaçan avrupa trenini yakalamak için.Maça son 48 saat kala Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi gruplarında aldığı son galibiyetin 4 yıl önce olduğunu ve geçen sene kendi sahasında Avrupa'da kendi sahasında 15 maç üstüste yenilmeyen fakat bu sene grupta oynadığı 3 iç saha maçında 1 puan alan bir Fenerbahçe görüyoruz.

Bu karamsar girişin ardından şunu belirtmek istiyorum arkadaşlar,Umut her zaman vardır,dolayısıyla şahsım adına yüreğimde olan azıcık bir umutla çarşamba gecesi çubuklumu giyip takımımı destekleyeceğim.Umarım kazanırız.

Takımımıza güvenimiz sonsuz,kazansalar da kaybetselerde biz onların yanındayız.

El Comandante
09.Aralık.2007, 04:25
Bir dipnot düseyim ;

Fenerbahce Sampiyonlar liginde bu zamana kadar oynadigi bütün deplasman maclarindan sadece 2 galibiyet,2 beraberlik aldi ...

Cengo
09.Aralık.2007, 04:28
Fenerbahçe farklı kazanacak, rahatlıkla söylüyorum.

JunkChorn
09.Aralık.2007, 04:28
Bir dipnot düseyim ;

Fenerbahce Sampiyonlar liginde bu zamana kadar oynadigi bütün deplasman maclarindan sadece 2 galibiyet,2 beraberlik aldi ...

Güzel istatistik , kaç maçta acaba Baran?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

Fenerbahçe farklı kazanacak, rahatlıkla söylüyorum.

Uefa'ya gidelim de nasıl olduğu bu saatten sonra pek önemli değil BENCE

Varonil
09.Aralık.2007, 04:32
Güzel istatistik , kaç maçta acaba Baran?..

92-93'ten bu yana Şampiyonlar Ligi adıyla düzenlenen turnuvaya 6 kere katıldık ön eleme maçlarını saymassak gruplarda elendiğimiz 5 sezonda 30 maç,geçen sezonun maçları ile birlikte 40 maç yapıyor yanlış hesaplamadıysam..

Universal
09.Aralık.2007, 04:49
Bir dipnot düseyim ;

Benimde aklımda iki galibiyet kaldı, bunlardan biri Man. Utd diğeride Sparta Prag. :)

sakary Ali
09.Aralık.2007, 04:52
Dinoma Kiev kazanır gibime geliyor.Etkili forvetleri var Fenerbahçe defansını çok zor anlar yaşatırlar

anilton
09.Aralık.2007, 05:06
Biz Türkler zoru severiz.Hep sıkıştığımız zaman celalleniriz,bir başka oynarız.Bu kulüp takımlarımızda da milli takımlarımızda da böyle.İyi motive oluyoruz bu gibi durumlarda.F.Bahçe bu yüzden istekli bir futbol sergileyebilir...

Kiev ise hem beraberliğin kendilerine yaramasından hemde ev sahibi olmalarından ötürü biraz daha rahat olacak...

F.Bahçe bence kontrollü oynamalı.Eğer F.Bahçe yüklenirse hata yapar.En büyük zaafları olan savunma arkası atılan toplardan canı yanar.Heleki rakip Bangoura ve Milevskiy gibi etkili ileri uç adamları sahipken...

Ben maçtan beraberlik çıkacağını düşünüyorum...

F.Bahçe'nin öyle rahat kazanacak falan durumu yok.Hayal kurmayın boşuna.Ama kazanamaz demiyorum...

Revolution
09.Aralık.2007, 05:49
Eğer aynı futbol devam ederse Fenerbahçe'nin kazanabileceğini düşünmüyorum. Dinamo Kiev yenilmemek için Allah ne verdiyse savunma yapacak,eğer Fenerbahçe de buna aldanıp paldır küldür hücum ederse sonu hüsran olur. Aragones'in ağırlığını bu maç koyması lazım.

Universal
09.Aralık.2007, 06:05
Aklıma 2006 Dünya Kupası elemeleri geldi, Ukranya ile final maçına çıkıyoruz kazanırsak gideceğiz ve o maçı kazanıp ön elemlere kalıyoruz. Aynı zor durumdayız ve aynı stadda oynayacağız umarım gider kazanırız. Yenmemiz gerekiyorsa artık gider yeneriz...

JunkChorn
09.Aralık.2007, 07:00
Benimde aklımda iki galibiyet kaldı, bunlardan biri Man. Utd diğeride Sparta Prag. :)

Hakkaten iki maç var , onun dışında hiç yokmuş garip.

Ben maçtan beraberlik çıkacağını düşünüyorum...

Bana da beraberlik çok yakın geliyor , yani kiev'in bizi ezeceğini zor durumda bırakacağını düşünmüyorum , ama şu da var biz galibeyeti kaçıran taraf kesinlikle olmayacağız.Hak edersek alır kopartırız!

KanaKe
09.Aralık.2007, 07:05
Kiev 1-0 alacak , icime öyle dogdu.. Takimimin kazanmasini istiyorum fakat bu oyunla imkansiz üstelik Kiev'de ki hava kosullarinida göz önünde bulundurursak, isimiz bir hayli zor.

deniz.91
09.Aralık.2007, 07:05
Dinamo Kievin evinde bu maçı verecğini düşünmüyorum

fmsmyrna
09.Aralık.2007, 07:09
Kadro kalitesi olarak onlardan iyiyiz bu maçı almalıyız ama bu zamana kadar ki oyunla zor görünüyor.

RaSenGan
09.Aralık.2007, 07:30
Gerek saha şartları gerek maçın Kiev'de oynanması D.Kiev'i favori gösteriyor.Fakat çok çok zor bir maç olacak.İki takımında bu maç etekleri tutuşacak.İlk golü atan takım maçı kazanır diyorum.

Sheriff
09.Aralık.2007, 07:49
Tahminimce Kiev maça yatacak ve bizim duran toptan bulduğumuz bir gol Kiev'in kilitli savunmasını açacak ardından fark gelecek.. Eğerki açık futbolla başlarlarsa bu maçı yine rahat bir skorla kazanırız..

Lionel Andres Messi
09.Aralık.2007, 08:06
kalitesi yüksek bir maç olacağını düşünmüyorum,alt biter 3 ihtimalede açık bir maç.

Varonil
09.Aralık.2007, 14:37
Dinamo Kiev'e beraberlik de yetiyor sanıyorsam.Tahminim 0-0'a yatıp fazla riske girmek istemeyip,Fenerbahçe'nin hatalarından gol arayacaklardır.O yüzden mümkün olduğunca az hata yapmalıyız.Maçın ilk yarısında bir gol bulursak bu sefer sonrasında gol atamadıkları her dakika onlar için kabus dolu geçecek ve saldıracaklardır.Hele son dakikalar.Dolasıyla Arsenal maçında yaptığımız savunmayı bu maça da yansıtmamız lazım.

IcedEarth
09.Aralık.2007, 15:30
Bu maçta iki takım da 2 golün üstünde fark atamaz. Dinamo Kiev zaten Fenerbahçe'ye uğursuz geliyor. Fark beklemeyin boşuna, hayalcilik olur bu, ama bayram gazına gelirse Fenerbahçe, maçı alabilir. Aziz Amca da bayram harçlığı dağıtır :)

GeanyGS
09.Aralık.2007, 17:15
Fenerbahcenin isi cok zor deplasmanda degil kendi evlerinde bile olsalar gene ayni seyi soylerdim.

Herkes Kiev'in rahat oynayacagini soylemis ama Kiev'de Avrupa'da bi yerlere ulasabilmek icin canla basla mucadele edecektir ki Kiev'de basariya ac bir takim nede olsa. Onlarda cok buyuk prim vaatleriyle cikacaklar bu maca.

Fenerbahce'nin isi gerceken cok zor.

Fernando Gago
09.Aralık.2007, 18:55
EMRE VE KAZIM 18'DE YOK!

Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda yarın Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla yapacağı 6. ve son maç için başkent Kiev'e gitti.

Hazırlıklarının İstanbul etabını dün akşam yaptığı antrenmanla tamamlayan sarı-lacivertli ekip, bu sabah Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan kalkan özel uçakla Kiev'e hareket etti.

Fenerbahçe'nin, Dinamo Kiev maçı kadrosunda sakatlıkları bulunan Semih ve Tümer, Şampiyonlar Ligi için UEFA'ya verilen listede ismi yer almayan Deniz'in yanı sıra hafif sakatlığı olduğu öğrenilen Emre ile Kazım, Burak, Can ve Gürhan bulunmuyor.

Sarı-lacivertlilerin 18 kişilik maç kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Volkan Demirel, Volkan Babacan, Gökhan, Önder, Lugano, Edu, Yasin, Roberto Carlos, Vederson, Selçuk, Josico, Maldonado, Deivid, Ali Bilgin, Uğur Boral, Alex, İlhan, Güiza.

Teknik direktör Luis Aragones bu akşam, maçın yapılacağı Valeri Lobanovskiy Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısının ardından sarı-lacivertliler, statta, ilk 15 dakikası basına açık olmak üzere son çalışmasını yapacak.

Valeri Lobanovskiy Stadı'nda yarın TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Florian Meyer yönetecek.

GodfatheR
09.Aralık.2007, 19:07
Emre Denizli maçından sonra sakattım ağrılar içinde oynadım dedi.Peki tamam sakatsın ama kardeşim sen bu maçta oynamıycaksan nerede oynuyacaksın Denizli'de mi :( Sonra çıkıp ben müzmin sakat değilim deme Allah aşkına.Emre'nin ölüsünü bile Kiev'e götürmesi lazımdı Dedenin.Kazım saçmalağına söylenecek söz yok.Heralde Ali Bilgin,Maldonado filan kurtarıcak bizi.

Universal
09.Aralık.2007, 23:45
http://img360.imageshack.us/img360/6941/20081209kiev446oe1.jpg

http://img209.imageshack.us/img209/5677/20081209kiev4me7.jpg

Hava Alanı böyle ise stadı düşünmek istemiyorum.

RaSenGan
09.Aralık.2007, 23:53
Fenerbahçe'nin tek rakibi yok zaten.:) Birisi D.Kiev diğeri ise Hava şartları..Bu maçta sakatlanan olabilir Fenerbahçe'den.Özellikle Alex :)

Alicanfmfan
09.Aralık.2007, 23:55
Kazım bu maçlıktı yahu.Burak mı oynucak...Emre yine sakatlanmıs:icon_eek:

Universal
09.Aralık.2007, 23:56
Fenerbahçe'nin tek rakibi yok zaten.:) Birisi D.Kiev diğeri ise Hava şartları..Bu maçta sakatlanan olabilir Fenerbahçe'den.Özellikle Alex :)

Aygün Alex sakatlanabilir diyorsun sonra gülüyorsun ben sana başka ne diyebilirim ki... UA forumda yap bu yorumu...

World Hollow o1
10.Aralık.2007, 00:00
Aygün Alex sakatlanabilir diyorsun sonra gülüyorsun ben sana başka ne diyebilirim ki... UA forumda yap bu yorumu...

Çocuk düşüncesini belirtmiş yahu sende hemen fanatizime çekmişsin (:

Fenerbahçeye başarılar, 3-1 geçiyor içimden dilerim tutar.. (:

TuTh
10.Aralık.2007, 00:03
burak da ilk 18 e alınmadı

Alicanfmfan
10.Aralık.2007, 00:04
Tahmini bi kadroyu yazacak olan varmı ,?

nerazzuri
10.Aralık.2007, 00:15
Volkan
Gökhan Lugano Edu Carlos
Josico Selçuk
Deivid Alex Uğur
Güiza

Klasik Fenerbahçe 11 ile çıkıcaktır diye düşünüyorum.

Bu kadro koşmayan sahada ruh gibi dolaşan 2 kere üst üste pas yapamayan bir kadro. Ben yarın kazanacağımızı düşünmüyorum.

RaSenGan
10.Aralık.2007, 00:49

Abi nabıyım ağlama smileyi mi kullanıyım ? Fanatiklik olarak yazsam daha neler yazardım..

bugra 1905
10.Aralık.2007, 01:28
Rakip Ukraynanın Köklü Takımlarından Saha Ve Puan Durumunda Avantajlıda Olsalar Biz Türkler Zoru Severiz Umarım Fenerbahçe Kazanır Ve Galatasarayımla Beraber Ufada Son 32ye Kalırlar

JunkChorn
10.Aralık.2007, 04:28
Yok ben sana cevap vermiyordum burdaki insanlara yanlıs bir bilgi ulasmasın diye düzeltme yaptım.

Alican ilk mesajda gün , saat yazıyor.Birkaç mesajda hakem yazıyor.

Alex'in sakatlanma ihtimali varsa tüm oyuncular sakatlanır , bu hava koşullarında atacağı bir pas normalden daha faydalı olur!

Eğer üstümüze gelirlerse onlar perişan olur , izleyip göreceğiz.

Onurap
10.Aralık.2007, 04:31
kiev zor deplasman arsenal son dakikalarda şanslı kurtuldu..Kaldıki zemin karla kaplı bu fenerbahçenin pas yapmasını engelleyecek fizik olarak çok üst düzey olmadıkları için çok zorlanacaklar..Pek umutlu olunacak maç değil açıkçası..

GeNç KaRTaL
10.Aralık.2007, 05:56
Öncelikle 2 tarafında maçın başında kontrollü oyunu tercih edeceklerini düşünüyorum.Maçın gidişatına göre 2 taraftan birisi gol için açılacaktır.Bu maçta önemli olan savunmada hata yapmamak ve ilk golü bulmak.Bu dediklerimi hangi taraf yaparsa büyük ihtimal kazanacaktır..

Hava şartları Fenerbahçe için kesinlikle handikap olacaktır.Hava şartları 2 taraf içinde geçerli demek bence yanlış.Sonuçta Kiev böyle ortamlarda oynamaya alışkın.Ayrıca Fenerbahçe ligde bir şekilde kazanıyor ama Avrupa'da sonuca gitmede başarılı değiller bu sezon..Fakat bu maçta aşırı bir konsantrasyon ile bugüne kadarki görüntüsünün dışına çıkabilir ki tüm Fenerbahçelilerin tek umududa bu sanırım.

Açıkcası Kiev kazanır veya Fenerbahçe kazanır demek zor.Ne olacağını kestiremiyorum doğrusu.Ama şu kesin bence.Bu maçın kaderini Fenerbahçe'nin göstereceği performans belirleyecek..

GodfatheR
10.Aralık.2007, 06:14
Uğur Boral günlerdir uyku uyuyamıyoruz,sadece bu maçı düşünüyoruz diyor.Ya tam konsantre olup rakibi deviricez ya da fazla konsantre olup hatalar yaparak elenicez.Knsantre olmak iyidir ama fazlası.

tosunpasa
10.Aralık.2007, 08:12
Kazım'ın 18'e alınmayışı saçmalık. Josico mu iyi Kazım'dan Guiza mı? Yoksa kurtarıcı Maldonado ile Ali Bilgin mi? Ya da aldığımızdan beri oynatmadığımız İlhan Parlak mı iyi Kazım'dan? Bu dede gerçekten bunamış olmalı. Şu duruma bak yahu geçen sene Çeyrek Final oynadık bu sene Uefa'ya gidebilmek için ne durumlardayız. Yeniliriz Kiev'e. Sonra dede çıkar Kiev gibi bir takıma yenilmekte güzel der. Ligde aldığı bir puana sevindiği gibi.. Hey Allah'ım ya.

Addolorato
10.Aralık.2007, 08:22
Kazım'ın 18'e alınmayışı saçmalık. Josico mu iyi Kazım'dan Guiza mı? Yoksa kurtarıcı Maldonado ile Ali Bilgin mi? Ya da aldığımızdan beri oynatmadığımız İlhan Parlak mı iyi Kazım'dan? Bu dede gerçekten bunamış olmalı. Şu duruma bak yahu geçen sene Çeyrek Final oynadık bu sene Uefa'ya gidebilmek için ne durumlardayız. Yeniliriz Kiev'e. Sonra dede çıkar Kiev gibi bir takıma yenilmekte güzel der. Ligde aldığı bir puana sevindiği gibi.. Hey Allah'ım ya.

Bu Adamın Kazım'a Gıcığı Var Gıcığı :icon_confused: Porto maçında takım için çabalayan ve birde gol atan Kazım'ı sen akla hizmet kadroya almazsın ya ! bu adam Renkleri Karıştırdı Heralde Sarı-Kırmızı Ülkesinin Rengi Ya fanatik bir galatasaray'lı gibi hareket ediyor fenerbahçenin başarısızlığını düşünüyor nerdeyse

barahir
10.Aralık.2007, 08:27
Yahu sakatlıkları gerekçesi ile kadroya alınmadı? Abartıyosunuz ama

Selman Ozturk
10.Aralık.2007, 09:36
Her ne kadar koşullar zor olsa da biz zoru severiz.Diliyorum Fenerbahçe 3 puanı alan taraf olarak UEFA Kupası'na katılma hakkını kazanır.Geçtiğimiz hafta Galatasaray ile güldük şimdi sıra Fenerbahçe'de...

İşi fanatizme vurup tatsızlık çıkaranlara sözüm: Hiçbirimiz ertesi günkü Uefa manşetinde "Kiev, Türkler'i saf dışı bıraktı" başlığını görmek istemeyiz öyle değil mi ? ...

EreN
10.Aralık.2007, 09:40
Her ne kadar koşullar zor olsa da biz zoru severiz.Diliyorum Fenerbahçe 3 puanı alan taraf olarak UEFA Kupası'na katılma hakkını kazanır.Geçtiğimiz hafta Galatasaray ile güldük şimdi sıra Fenerbahçe'de...

İşi fanatizme vurup tatsızlık çıkaranlara sözüm: Hiçbirimiz ertesi günkü Uefa manşetinde "Kiev, Türkler'i saf dışı bıraktı" başlığını görmek istemeyiz öyle değil mi ? ...
Selman Öztürk'e hak veriyorum..
:e:

SiR ToMaSRoSiCkY1
10.Aralık.2007, 14:56
Yahu sakatlıkları gerekçesi ile kadroya alınmadı? Abartıyosunuz ama

Bu hafta olabilir de Mehmet Abi,bu adam her haftamı sakat yahu:D

Universal
10.Aralık.2007, 18:27

Kazım'ı bu takımda mazemeci dahil hiç kimse sevmiyor. Herkes adamdan nefret ediyor. Alınamaması doğru karar. Adamla hiç kimse aynı takımda oynamak istemiyor. Bu oyuncu bu sezon %100 gidiyor.

World Hollow o1
10.Aralık.2007, 22:39
Bence Kazım'ın kadroya alınmamasının sebebi disiplinsizlik diye düşünüyorum.

benim arkadaşım sezon başında Fenerbahçe'ye gitmişti Dereağzına geldiğini ve havuzda çok terbiyesiz harekler yaptığını ve pek sevilmeyen kişi olduğunu söylüyordu..

TR.CaPTaiN
10.Aralık.2007, 22:44
Şu saatten itibaren ne hava koşullarına, ne eksiklere ne de başka birşeylere sığınmadan takımın tek yapması gereken Kiev'i nasıl olursa olsun yenmektir. Taraftara Şampiyonlar Ligi'nde yaşattıkları hayal kırıklığından dolayı bir özür borçları var. Kiev ne abartılacak kadar iyi takım, ne de küçümsenecek kadar kötü bir takım. Şimdilik UEFA için herşey Kiev'in lehine gibi görünse de umuyoruz ki Kiev'den UEFA bileti ile döneceğiz.

ShevAnil
11.Aralık.2007, 02:45
Redline Uydu Cihazınız varsa İzliyebilirsiniz :D Fenerbahçe Umarım Kazanır ama Beraberlik Diyorum.

WebMaster91
11.Aralık.2007, 02:55
Umarım Fenerbahçe kazanır ve UEFA Kupası'nda yoluna devam eder ama maalesef FB'nin kazanabileceğini düşünmüyorum..

Bekq
11.Aralık.2007, 03:08
Eğer Aragones kovulacaksa Fenerbahçe İnşallah elenir.

RoSeSHaH
11.Aralık.2007, 03:33
Fenerbahçe fark mı atar ?

Yapmayın Allah aşkına. Sistemi ve oynadığı oyunu belli olmayan bir takım, deplasmanda böyle bir maçta nasıl fark atabilir ki. :)

Tahminime göre maç berabere bitecek, öyle ki ben alt biter diyorum hemde.

Başarılar Fenerbahçe !

Raten
11.Aralık.2007, 04:00
Bu maçta işimizin çok zor olduğu açıkça ortada ama ben Fenerbahçe'nin bu tip maçlarda motivasyonunun üst seviyede olması nedeniyle başarılı sonuçlar almasını baz alarak maçı 1-0 veya 2-1 kazanabileceğimizi düşünüyorum.

TR.CaPTaiN
11.Aralık.2007, 04:18
Valeri Lobanoyskiy Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak maçı Alman hakem Florian Meyer yönetecek. Meyer'in yardımcılıklarını Carsten Kadach ve Christoph Bornhorst yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Markus Schmidt. Alman hakem Florian Meyer, Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sene Devler Ligi'nde çeyrek finale kalma mücadelesinde Sevilla ile İstanbul'da oynadığı ve 3-2 kazandığı maçı da yönetmişti.

DİNAMO KİEV

Bogush
Betao
Ghioane
Vukojevic
Bangoura
Eremenko
Diakhate
Mikhalik
Cernat
Milevskiy
Nesmachniy

FENERBAHÇE

Volkan
Edu
Lugano
R.Carlos
Gökhan Gönül
Selçuk
Josico
Uğur Boral
Alex
Deivid
Güiza

Universal
11.Aralık.2007, 04:51
Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi G Grubu son maçında Dinamo Kiev ile karşılaşıyor. Takımımız Dinamo Kiev maçına, Volkan, Gökhan, Edu, Lugano, Carlos, Deivid, Selçuk, Josico, Uğur, Alex, Güiza onbiriyle çıkacak.

http://i38.tinypic.com/dnevyh.jpg

Klasik bir ilkonbir, artık bu maçta pozisyona girmemiz gerek, duran toplar veya oyuncularımızın kişisel becerileri ile attığı gollerle maç kazanıyoruz. Umarım takım olarak pozisyona girer ve öyle gol atarız. Çünkü; bu maçta bu kişisel becerilerimiz veya duran toplarımız bize galibiyeti getiremiyebilir.

Alicanfmfan
11.Aralık.2007, 05:22
Aman .Olmadı ya :( Kiev attı :(.Eremenko

LaigLeNoiR
11.Aralık.2007, 05:23
Yapma Volkan !!!

RaSenGan
11.Aralık.2007, 05:24
Fenerbahçe'nin başına ne geldiyse Volkan'ın her topa açılmasından geldi zaten.

PesimiSTyLa
11.Aralık.2007, 05:25
Volkan bildiğimiz volkan. Çıkmasa adam topu sürecek ve muhtemelen kaptıracaktı.

Aşk-ı Şehir
11.Aralık.2007, 05:51
Fenerbahçe ne olur en az berabere bitir şu maçı iddia'da 130 ytl bir tek bu maça kaldı. :(

Universal
11.Aralık.2007, 05:52
Ne iğrenç maç oluyor... Bari keşke diyecek pozisyonlarımız olsa ona razıyım...

The.Crow
11.Aralık.2007, 05:54
Volkan'ın yanılmıyorsam sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Bu adamla sözleşme imzalayan bir yönetimin Fenerbahçe'de işi yok. Yazık ya bi önceki Porto maçı bu maç.. Yaktı maçları.. Daha sayamayacağım bir çok maç.. Gitsin nereye gidiyorsa.. Serdar'a yazık oldu yazık bu adam yüzünden.

RaSenGan
11.Aralık.2007, 05:55
Fenerbahçe ne olur en az berabere bitir şu maçı iddia'da 130 ytl bir tek bu maça kaldı. :(

Koyun can derdinde kasap et peşinde.:)

Memedov
11.Aralık.2007, 05:55
Aynı tas aynı hamam.

bakalım Aragones efendi, Ali Bilgin,Maldonado ikilisiyle maçı kurtaracakmı? Oyunu değiştirecek heyecanlandıracak skora etki edecek adam yok yedek kulübesinde.

Memedov
11.Aralık.2007, 06:00
Geçen seneden eser yok, değişen hiç birşeyin olmadıgı halde.

Zico > Aragones
Aurelio > Josico
Kezman > Guiza

3 kişi adam ediyormuş takımı helal olsun.;)

bir takım anca bu kadar değişebilir. Komple revizyona gitseydi takım bu kadar olurdu yani. diyecek birşeyim yok.

GeNç KaRTaL
11.Aralık.2007, 06:02
Kiev gole kadar daha çok topa hakim olan taraftı.Fakat organize bir şekilde atak yapamamalarından dolayı pozisyonları yoktu.Fenerbahçe daha çok geride kabul etti oyunu gole kadar.Golde Eremenko soldan çok iyi kaçtı.Arkadaşıda onu görünce gol geldi.Tabii golde Volkan'ın payını unutmamak lazım.Hatta en büyük pay ona ait diyebiliriz.Golden sonra oyunun hakimiyeti yavaş yavaş Fenerbahçe'nin eline geçti ama pozisyon bulmakta sıkıntı çekiyorlar tıpkı Kiev gibi.2.yarıda erken bir gol Fenerbahçe için çok iyi olacaktır.Zira zaman geçtikçe Fenerbahçe'nin işi zorlaşacak.Çünkü 2 gole ihtiyaçları var.2.yarıda Kiev kontraya yatacak.Bunun ilk yarıdan yapmaya başladılar.Bakalım 2.yarıda neler olacak.Görüntü Fenerbahçe adına pek iç açıcı değil..

Aşk-ı Şehir
11.Aralık.2007, 06:07
Koyun can derdinde kasap et peşinde.:)

Et 130 ytl olsun göreyim ben seni. :)

RaSenGan
11.Aralık.2007, 06:10
Et 130 ytl olsun göreyim ben seni. :)

128 kaçırmıştım At.Madrid yüzünden :p

------------------------------------

Fenerbahçe kazanmak için hiçbir şey yapmıyor.Kiev bastırıyor.:icon_confused:

Ilhan
11.Aralık.2007, 06:10
Bir kere Türkiye'nin Avrupa'nın en önemli turnuvasındaki temsilcisi böyle olamaz. Bu maçı Fenerbahçe'nin kazanması mecburi iken, maça çıkılan formasyona bakın. 30. dakikada bıraktım izlemeyi. O da futbola olan sevgimdendi. Aragones'in futbol bilgisine de güvencim kalmadı artık. En tecrübesiz teknik adam bile bu maça erken gol bulabilmek için tempolu ve çift forvetli bir formasyon ile başlardı.

Defansta Gökhan topu Edu'ya atıyor. Edu, Lugano'ya. Lugano solda Carlos'u görüyor. Carlos 80 metrelik meşhur isabetsiz diagonal paslarından atıyor. Bu mu Carlos? Bu mu tecrübe? Bu mu özgüven?

Alternatifsiz Alex, tabii ki böyle oynar. Ne yapsın? Onu iten birşey yok ki. Solda Uğur gibi bir adam var, ona mı atsın? Güiza ne yapsın bu formasyonda? Flair özelliği yok ki bu adamın, iyi bir taktiksel kurgu ile çok gol atar.

Bu 6+2 niye var? 6 oyuncu direkt olarak oynayabilecek adamlar olsun, kalan 2 adam da takımdaki yıldızları zorlayabilecek genç alternatifler olsun. Var mı Alex'in alternatifi? Alex herhalde böyle oynar. Sene başında Diego'yu alsalardı River'dan, böyle mi olurdu? Veya Benfica'nın aldığı Aimar'ı alsalardı böyle mi olurdu?

Aziz Yıldırım acaba Selçuk-Josico orta sahası ile mi çıkacak bu sene UEFA finaline? Güle güle Fenerbahçe. Böyle para babası adamların elinde yönetildikçe, hiçbir şekilde final oynanmaz. Türk hocalara emanet etmezsen takımını, başarı bekleme arkadaşım. Burası Türkiye. Buradaki oyuncuları kolay tanıyamaz yabancı hocalar.

Kaza eseri biçimde üst tura çıksa bile Fenerbahçe, gidemez. Bu futbolla gidemez.

BlackEagle19o3
11.Aralık.2007, 06:17
Kurtarıcı olarak Maldonado oyunda :)

BeeTLeJuiCe
11.Aralık.2007, 06:22
Maldonado'dan sonra diğer süperstarımız Ali Bilgin de oyuna girecek birazdan.
İkiside oyunda artık kesin çeviririz maçı...

RaSenGan
11.Aralık.2007, 06:23
Kurtarıcı Ali Bilgin girdi Alex çıktı.

Aragones saçmalıklarına devam ediyor.

Sheriff
11.Aralık.2007, 06:24
Ne yapmaya çalışıyor anlamadım, Ali Bilgin skora nasıl etki edebilirki.. Gol atmamız lazım bari İlhan'ı filan al.. Zaten Kazım 18'de yok, elinde bir yetenek varsa bundan sonuna kadar faydalanman lazım, oyuncuyu kazanman lazım.. Bknz. Lincoln-GS
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Hee ben anladım yapmak istediği saçmalığı, Ali soldan içeri girecek Uğur'da sağdan içeri girecek ve kaleye kavisli sert şut düşünecekler..Taktiksel değişiklik yaptık :p :D

RaSenGan
11.Aralık.2007, 06:28
Acayip zevksiz geçiyor maç.Sanki Fenerbahçe gruptan çıkmayı garantilemiş gibi oynuyor.Kiev de fazla baskı yapmıyor.Atak yapıyolarda bir işe yaramıyor.Kimse doğru düzgün koşmuyor,spiker uyuyacak nerdeyse.

sanalkaos
11.Aralık.2007, 06:28
Fenerbahçe bence Avrupadan elenmeli. Elenecekte zaten. Bu maç şansa bala yenersek, bir daha ki maç kesin çuvallarız. Bari Avrupadan elensinde lige konsantre olsun.

Benim anlam veremediğim şey ise, Aregonesin lig ve Avrupa formasyonları.Ligde çok başarılı bir formasyon. Derbilerde mükemmel sonuç veriyor. Bu formasyonun bir benzerini Avrupada kullanmayı deneseydi bir kere, şimdi bu hallerde olmazdı Fenerbahçe.

Doksan yaşındaki adama güvenip takım teslim edersen böyle olur. Adam artık çocuklarına ne kadar fazla para bırakabilirim derdince galiba. Takımla hiç bir ilgisi yok. Astığım astık kestiğim kestik.Böyle olmaz, takımı Alex e teslim etsen, kesin bu maçı alırdık.

Bir başka sorunsa transfer...Yok Fenerbahçe ara transferde bilmem kaç tane santrafor alcakmış.Alsan ne olur kardeşim! Selçuk-Josico-Burak-Maldonado-Can ile nereye kadar.SEnde alternatif bir kadaro yok ki!

Sür sahaya adam gibi asları, koy klubeye adam gibi alternatifini. Fenerbahçe adam gibi adam transfer etsin bi kerede.Önce ortasaha yı daha sonrada klübeyi güçlendirin. Arkası zaten gelir. Bu para avcısı adamlarla Avrupa ya nasıl açılacaksın. Zico ya 500 bin fazla vermediniz.Gittiniz 30 milyona güiza yı aldınızda ne oldu. Ne pisliğe faydası var.Koysalar beni oraya her maç, sezonda 6-7 gol bende atarım.

Alex i çıkarttı Ali bilgini aldı!...

GodfatheR
11.Aralık.2007, 06:30
Sadece 65 dakika dayanabildim.Yıllardır ilk defa bir F.Bahçe maçını yarım bıraktım.Yok böyle bir oyun yok böyle bir ruhsuzluk.Bu oyuncular önce hangi formayı giydiklerini bilecekler.Alex oyundan çıkıyor,sallana sallana oynayanlarda ruh yok taraftar tribünde,TV başında eriyor bunların yüzünden.Bravo Aziz Yıldırım eserine bak da övün.Takımı ne hale getirdiğine bi bak bakalım.

RaSenGan
11.Aralık.2007, 06:31
İlhan girdi Uğur çıktı.Bakalım ne işe yarayacak bu değişiklik.

Sheriff
11.Aralık.2007, 06:31
İyi bari forvet girdi..

sanalkaos
11.Aralık.2007, 06:32
Maçın yıldızıda Carlos olsun bari...

----------------------

Hahahah ali bilgin düştü :D:D:D allahım komediye döndü maç :D:D:D

-----------------------

Spiker :

Karşılaşmada son 15 dakikaya girildi, temsilcimiz Fenerbahçe'nin Avrupa'da yoluna devam etmesi için muhakkak kazanması gerekiyor..

BlackEagle19o3
11.Aralık.2007, 06:42
Gerçekten çok sıkıcı bir maç.Keşke Lyon-Bayern maçını izleseydim:DZaten internet üzerinden izliyorum:)

RaSenGan
11.Aralık.2007, 06:46
2 geliyordu.Topa biraz daha hızlı vursa goldü..Böyle bir maç beklemiyordum açıkçası.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Maldonado sinirini futbolcudan alınca kırmızı kartı gördü.

Bursaspor
11.Aralık.2007, 06:53
Gerçekten çok sönük ve kötü bir maçtı.

Bu sırada da maç bitti. Dinamo Kiev UEFA'ya gitmiş oldu.

Universal
Sıfır puan aldığımız sezonda bile daha iyi oynuyorduk.

sanalkaos
Ohhhhh maç bitti geçmiş olsun. Avrupadan elendiğimiz iyi oldu. İlk Arsenal maçından sonra zaten Avrupa bizim için hayaldi.

Artık yapmamız gereken tek şey Avrupada uğradığımız bozgunu tamamen unutup yarın BJK-GS li dalgalarını duymazdan gelerek lige odaklanmak. Ligde, favorilerdeniz. Lig bizim için iyi sayılır. Şampiyonluk şansımız %28.5

LaigLeNoiR
Maldonado'na gitmek için bence elinden geleni yaptı.

RaSenGan
11.Aralık.2007, 06:54
İki takımı da tebrik ediyorum.Fenerbahçe'yi ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde kötü de olsa en azından temsil ettiği için kutluyorum.Umarım bir dahaki sezon daha iyi yerlere gelirler.

sanalkaos
Seneye İlk Maçta Maldo Yok!

KaF KeF
Tabii seneye Olursa..:)

RaSenGan
11.Aralık.2007, 06:55

Tabii seneye kadar bu takımda kalırsa.:)

Universal
11.Aralık.2007, 06:56

Direkt kırmızı, iki maçta yok. :n:

Alicanfmfan
Hangi takıma giderse gitsin bu cza onun için geçerlidir.Seneye Real Madrid de oynar belki :p

Bursaspor
Sonuca bakacak olursak, Fenerbahçe çekinik oynadı. Kiev daha istekliydi, ve çok kolay bir şekilde istediklerini yaptı.

Fenerbahçe'ye kendi oyununu oynattı. Diyecek bir şey yok, kötü futbol, kötü sonuç...

Universal
11.Aralık.2007, 06:59
Hangi takıma giderse gitsin bu cza onun için geçerlidir.Seneye Real Madrid de oynar belki :p

Şampiyonlar Liginde oynayacak bir takıma gitmesi gerek, hadi onu geçtim Avrupa'da bir kulüpte oynaması gerek. :D

Alicanfmfan
11.Aralık.2007, 07:00
Şampiyonlar Liginde oynayacak bir takıma gitmesi gerek, hadi onu geçtim Avrupa'da bir kulüpte oynaması gerek. :D

Tamam işte Real Madrid,Diarra'yıda kesebilir Gago'yu filan :D

Lucas Neill
11.Aralık.2007, 07:02
Aziz Yıldırım bu takım yürüyerek şampiyon olur diyodu harbi takım yürüyo en azından Fb'nin uefa ya gitmesini isterdim ama olmadı zaten bu maçta çok kötülerdi...Volkan yine saçmaladı bu sene çok kötü gerçekten...

PesimiSTyLa
Son zamanlarda izlediğim en berbat mac. Fenerbahcenin 1 tane bile pozisyonu yok. Acıkcası mac öncesi yenilecegini biliyordum da bu kadar aciz futbol oynayacagını bilmiyordum. Rezalet. Devre arası biraz aklı varsa FB yönetiminin hemen dedeye yol göstermeli ve takımı Türk bir teknik direktöre emanet etmeli. Ayrıca pahalı transferler yerine de genc yıldızlara yönelip gelecek senenin temelini atmalı. Türk TD Bülent Uygun yada Aykut Kocaman olabilir mesela. Mac acıktı TV de ama ben nette sörf yapiyordum o kadar berbat bir mactı...

Gecmiş olsun, belliydi böyle olacagı.

Universal
A.R.A.G.O.N.E.S

Bir yontma taş devri teknik adamı...

Memedov
11.Aralık.2007, 07:04
Galip gelmemiz lazım kazanmaktan başka çaremiz yok, ama ne gariptir ki tek pozisyonumuzda yok. Brava Yönetim, Brava Aziz başkan, brava Aragones ve brava size büyük topçular.

Alicanfmfan
11.Aralık.2007, 07:05
A.R.A.G.O.N.E.S

Bir yontma taş devri teknik adamı...

Aaa.Adam son Avrupa Şampiyon'unun eski teknik direktörü :p

Addolorato
11.Aralık.2007, 07:05
Uno,Dos,Tres

İspanyaya Dön Aragones

Universal
11.Aralık.2007, 07:07
Cem Yılmaz yönetse şu takımı daha iyi oynardık hiç olmasa iki üç espiri yapar sahadaki oyuncular ısınırdı. :)

Bursaspor
11.Aralık.2007, 07:07
araGOnes diye bir pankart'a girişilebilir gibime geliyor bu maçtan sonra :)

Ama hocayı da suçlamamak lazım, sonuçta futbolcular isteksizdi. Hoca ne yapabilir ki, silah zoruyla mı oynayacak oyuncular? Belki de iyi olmuştur, böylece bazı şeyler değişebilir.

EreN
11.Aralık.2007, 07:13
Burdan ne anladık? Aziz Yıldırım'ın kibiri, Fenerbahçe'yi yendi.

Konuyu Toplam 35 üye okuyor. (19 Kayıtlı üye ve 16 Misafir)
EreN , galatasaray12 , shamur1 , Bursaspor , GeNç KaRTaL , rsa07 , Photograph , PesimiSTyLa , Alicanfmfan , Jay CutLer , BlackEagle19o3 , Del Piero_10 , besiktas1903 , LaigLeNoiR , tosunpasa , MostapHa , ibig61 , Hellbells , mgokalparslan
:p

TR.CaPTaiN
11.Aralık.2007, 07:13
Sezon başında yönetimin yaptığı yanlışlarla bugünleri göreceğimiz sinyallerini verdi fakat yani bu kadarı da olmaz dedirten cinsten bir gece yaşadık.

Teker teker yönetim yanlışlarını yazmaya da gerek yok. Yüzlerce kez yazdık, Mahmut Uslu tarafından kandırılmaya çalışıldığımızı, resmi siteden bize söylenen yalanları vs.

Aragones'i takdir ediyorum. Cidden Del Bosque'nin dediği kadar inatçıymış. Yahu Uefa'dan da eleniyoruz dakika olmuş 75 adam hala ısrarla çift ön libero oynatıyor. Yeminli sanki maçı çift ön libero ile tamamlamaya. Kıyamet kopsa o 2 defansif orta sahayı oynatacak. Maldonado atıldı Aragones'in sistem bozuldu. 1 ton fırça yemiştir soyunma odasında..

Futbolculara gelince; bugün öyle bir futbol sergilediler ki ( ! ) sanki futboldan milyon eurolar kazanmıyorlar da maç yaptıkça para ödüyorlar. Milyonlarca taraftara saygınız yok, koskoca kulübe saygınız yok, formadaki armaya saygınız olsun. Bu kadar mı kişiliksiz bir futbol sergilenir ? Kiev taraftarı da şaşırmıştır bu duruma. Adamları yeniyoruz, maç böyle bitse hadi şansa 1 gol bile atsalar Uefa'ya biz gidiyoruz ama adamlar maç bitse de gitsek havasındalar demiştirler. Koskoca maçta kaleye sadece 1 tane mi top gider ?

Şimdi gidin isterseniz Antalya'ya 20 tane sallayın.

Alicanfmfan
11.Aralık.2007, 07:17
shamur1 den sıkı bi yorum gelebilir :D.Şaka yapıyorum tabi ki;;
Maça gelirsek; Son anda izleme fırsatım oldu ama golü yedikten sonra Bayern maçını açtım daha bi keyifli geldi .Fener'in geçen seneki halinden eser yok Kezman kosuyordu çabalıyordu en azından Guiza gerçekten çok çok iyi degil.İnsan biraz gösterir kendini . Fenerbahçe Kiev'i yenseydi zaten Uefa'da da böyle oynarsa birşey yapamazdı gibime geliyor..

Universal
11.Aralık.2007, 07:20
Bence bu konuyu kapatmak gerek, hani sahadaki futbol kadar anlamsız bir konu. :D Kafe Turksportal'dan devam edebiliriz. =)

GeNç KaRTaL
11.Aralık.2007, 07:22
Maçtan önce bazı arkadaşlar Fenerbahçe paldır küldür saldırırsa Kiev affetmez tarzı yorumlarda bulunmuşlardı.Fakat ben böyle bir şey olmayacağını biliyordum.Aragones beklediğim gibi kontrollü oyunu tercih etti.Gerçi elindeki kadro ile ne kadar farklı formasyon deneyebilirdi orası ayrı bir konu ama mutlak kazanması gerektiği maçta oynattırdığı oyun tartışılır yinede..

Yine maçtan önce maçta ilk gol atan ve savunmada daha az hata yapan tarafın kazanacağını söylemiştim.Dediğim çıktı.Fakat çok zevksiz bir maçtı gerçekten.Bir futbolsever olarak heyecanlandıracak pozisyonlar neredeyse hiç yoktu..

Fenerbahçe'nin geçen seneki kadrosundan 3 değişiklik (Zico-Aragones,Kezman-Güiza,Aurellio-Josico) olmasına rağmen neden bu kadar kötü olduğu konusunda açıkcası fikrim şudur:Geçen seneki kadroda birlik,beraberlik,inanç üst düzeydeydi.Takım olma bilinci en üst seviyedeydi.Ve başarılar böylece geliyordu.Takım olmanın önemini daha önce bir çok kez gördük ve tekrardan şahit oluyoruz..

Ayrıca bir arkadaş takım ligde çok iyi Avrupa'da neden böyle tarzından bir şey söylemiş.Açıkcası Fenerbahçe ligdede çok farklı oynamıyor.Duran top,uzaktan goller ve iyi savunma Fenerbahçe'nin şu an ligde üst sıralarda olmasını sağlayan baş faktörler.Tabii Turkcell Süper Lig ile Şampiyonlar Ligi arasındaki farktan dolayı ligde bir şekil kazanmasını beceren Fenerbahçe Avrupa'da fena tökezledi.Geçmiş olsun..Umarım bazıları gereken dersleri almışlardır..

Sheriff
11.Aralık.2007, 07:28
Aragones ne yapsın, Aragones'in tek yanlışı Kazım gibi önemli bir hücum silahını bu kadar yoklukta İstanbul'da bırakmasıydı.. Her türlü formasyonu denedi 4-4-1-1 denedi 4-4-2 denedi daha ne denesin, oyuncular çok boştu bugün, Uğur'a giydire giydire bi hal oldum, Deivid desen hiçbirşey yapmadı, teker teker saymaya gerek yok kimse birşey yapmadı hücum anlamında..

Ve bu sene avrupa serüveni erken bitti, bir an önce bu sezonu bitirip eldeki fazlalıklardan kurtulup eksikleri doldurmaya bakmalıyız..

Bekq
11.Aralık.2007, 07:42
Aragones ne yapsın, Aragones'in tek yanlışı Kazım gibi önemli bir hücum silahını bu kadar yoklukta İstanbul'da bırakmasıydı.. Her türlü formasyonu denedi 4-4-1-1 denedi 4-4-2 denedi daha ne denesin, oyuncular çok boştu bugün, Uğur'a giydire giydire bi hal oldum, Deivid desen hiçbirşey yapmadı, teker teker saymaya gerek yok kimse birşey yapmadı hücum anlamında..

Ve bu sene avrupa serüveni erken bitti, bir an önce bu sezonu bitirip eldeki fazlalıklardan kurtulup eksikleri doldurmaya bakmalıyız..
Aragones ne yaptı biliyormusun?

Geçen sene Şampiyonlar Liginde Çeyrek Final oynayan,Kadıköy'ü deplasman takımlarına cehenneme çeviren,tüm dünyanın artık adını ezberlediği takımı bu hallere soktu.Biz değilmiydik Anderleth'den başlayıp sırasıyla İnter,PSV,CSKA,Sevilla,Chelsea gibi takımları dize getiren.Biz değilmiydik Fenerbahçe'nin adını tüm dünyaya duyuran.Biz değilmiydik Cambiassoya top yediren?

Biz değilmiydik?

Bizdik.

Aynı takım + takviyeler + Aragones

Peki şimdi nasılız?çok kötüyüz değilmi?:)Evet öyleyiz.Eğer Aziz Yıldırım'da birazcık Haysiyet,Gurur,Şeref varsa İstifa etsin.

EreN
11.Aralık.2007, 07:48

Dostum Aragones'in yapması gereken tek şey kendini sevdirmek olmalıydı.

Bekq
11.Aralık.2007, 07:50
Dostum Aragones'in yapması gereken tek şey kendini sevdirmek olmalıydı.
Eren abi bak Zico'yu sevmediğini biliyorum.Ama bari Aragones'i savunma.Allah aşkına yahu.Kendini sevdiremeyen Aragones değil Zico'ydu.

Aragones'in hala Fenerbahçe'de kalmasını isteyen biri bana göre Fenerbahçeli değildir.

World Hollow o1
11.Aralık.2007, 07:52
.Eğer Aziz Yıldırım'da birazcık Haysiyet,Gurur,Şeref varsa İstifa etsin.

Hay Çok yaşa sen yaa.. (:

Bunları sen FM'demi olsun istiyorsun güzel kardeşim?

Kusura bakma ama bu takımı böyle büyülte bilecek dahada başkan çıkmaz kusura bakma, eğer ki Fenerbahçe adam akıllı olsaydı başta hata yapmazdı burda başkanın hatası yok, yıldız istediniz herif İsyanpa La Liga nın gol kralını getirdi, teknik drektör getir daha ne yapsın, Aziz başkan mı sahaya inip oynasın burada istifa edecek varsa onlarda futbolculardır, yazıktır günahtır, taraftar son parasınla o stadda! avazları çıktığı kadar bağırıyorlar, belkide evdekinlerle papaz oluyorlar Fenerbahçe aşkı için onca para alıyorlar hani nerede oyuncular hepsi yürüyor hiç bir şey olmaz bu sene Fenerbahçe'den UEFA hayalleride bitti, şimdi sıra Türkiye Kupası ondada bir cacık olmazsa, Türkcell Süper ligdede bir şey yapamaz Fenerbahçe..

Futbolcuların dillerinde, önümüzdeki maçlara bakıcaz.. :)

başarılar Avrupada bizi Gururla temsil edecek olan Galatasaray'a..:tur:

EreN
11.Aralık.2007, 07:53
Eren abi bak Zico'yu sevmediğini biliyorum.Ama bari Aragones'i savunma.Allah aşkına yahu.Kendini sevdiremeyen Aragones değil Zico'ydu.

Aragones'in hala Fenerbahçe'de kalmasını isteyen biri bana göre Fenerbahçeli değildir.

Bunu sen belirleyemezsin de, Ben aragones'i savunmadım orada. Eğer futbolculara kendini sevdirebilseydi, kazanırdık bugün. Bu kadar basit. Ayrıca Zico'yu seviyorum.

KanaKe
11.Aralık.2007, 07:55
Hala Aragones diyenler var pes dogrusu , adam ne yapsin.. elindeki futbolcular mücadele etmiyor ki..

DenizlispoR
11.Aralık.2007, 07:56
Rezalet Rezalet Rezalet!

Avrupanın yeni prensiydik hani.A.R.O.G. takımına bile antrenör olacak güce sahip olmayan araGOnes yine kafayı taktığı 2 liberodan vazgeçemedi (bkz.es-es maçı).Kardeşim önce maçı almalıyız diyorsun sonrada yenikken 2 libero oynuyorsun.GO HOME BULL!

Bekq
11.Aralık.2007, 07:56
Hay Çok yaşa sen yaa.. (:

Bunları sen FM'demi olsun istiyorsun güzel kardeşim?

Kusura bakma ama bu takımı böyle büyülte bilecek dahada başkan çıkmaz kusura bakma, eğer ki Fenerbahçe adam akıllı olsaydı başta hata yapmazdı burda başkanın hatası yok, yıldız istediniz herif İsyanpa La Liga nın gol kralını getirdi, teknik drektör getir daha ne yapsın, Aziz başkan mı sahaya inip oynasın burada istifa edecek varsa onlarda futbolculardır, yazıktır günahtır şerefsizliktir, taraftan son parasınla o stadda avazları çıktığı kadar bağırıyorlar, belkide evdekinlerle papaz oluyorlar Fenerbahçe aşkı için onca para alıyorlar hani nerede oyuncular hepsi yürüyor hiç bir şey olmaz bu sene Fenerbahçe'den UEFA hayalleride bitti, şimdi sıra Türkiye Kupası ondada bir cacık olmazsa, Türkcell Süper ligdede bir şey yapamaz Fenerbahçe..

Futbolcuların dillerinde, önümüzdeki maçlara bakıcaz.. :)

başarılar Avrupada bizi Gururla temsil edecek olan Galatasaray'a..:tur:
Peki biz ne yapalım Serhat.:)Ne yapalım.Sen diyorsunki oyuncular suçlu.Bende az önceki mesajımda o oyuncuların neler yaptığını yazdım.

Tamam Fenerbahçe'nin zengin bir kulüp olmasının sebebi Aziz Yıldırım.Ama ..

Aması var tabii.Hemen açıklıyorum.:)

Serhat Akın,Tuncay Şanlı,Mehmet Aurelio gittiler.Yazık!.O kadar parası var ver istediği parayı.Aurelio takımın beyniydi.Biraz fazla veremedi diye takım bu hallere geldi.Zico'yu kovdu.Daha sayıyımmı?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Hemen şunuda belirtiyim.Colin Kazım milli takımda ilk 11'de çıkan bir oyuncu.Deli gibi oynuyor.Fenerbahçe'de ilk 11'e giremiyor.Girincede hiç birşey yapamıyor.;)Aragones sağolsun onuda küstürdü.

World Hollow o1
11.Aralık.2007, 08:00
yahu güzel kardeşim bak kendin diyorsun..

Tamam Fenerbahçe'nin zengin bir kulüp olmasının sebebi Aziz Yıldırım.Ama ..

Aurelio takımın beyniydi.Biraz fazla veremedi diye takım bu hallere geldi.

Aurelio SK değil bu takımın adı 100 Yıllık Fenerbahçe SK 1 oyuncu ile değişecek bir şey değil bu adam gibi oynasalardı anasını bile ağlatırlardı o sahanın.. ama ne varki uğur boral efendi 2 metre onundeki adama ayağının dışınla top atıyor komik bir şey ya

oyundan Selçuk çıkıyor..

aslında çok var ama maçı fazla izleme imkanım olmadı onun için bilmeden konuşmak istemiyorum..

Transfer şart !

Bekq
11.Aralık.2007, 08:04
yahu güzel kardeşim bak kendin diyorsun..

Aurelio SK değil bu takımın adı 100 Yıllık Fenerbahçe SK 1 oyuncu ile değişecek bir şey değil bu adam gibi oynasalardı anasını bile ağlatırlardı o sahanın.. ama ne varki uğur boral efendi 2 metre onundeki adama ayağının dışınla top atıyor komik bir şey ya

oyundan Selçuk çıkıyor..

aslında çok var ama maçı fazla izleme imkanım olmadı onun için bilmeden konuşmak istemiyorum..

Transfer şart !
O zaman Alex SK'da değil bu takımın adı.Oda yollansın artık.Ayrıca Aurelio'yu tutunca hemen Aurelio SK diyorsun.:DO zaman tüm sözleşmesi bitenler gitsin.Nasıl olsa yenisi şıp diye bulunuyorya.

World Hollow o1
11.Aralık.2007, 08:06
Ben zaten öyle bir kelime sarf etmedim benim için Fenerbahçe takımına yakışan bir futbolcu izlemekdir geri beni ilgilendirmez, eğer o 100 yıllık formanın ağırlığını bilen varsa helalloş olsun, lakabı Alex SK değil, Alex Republic olsun o sorun değil ama adam akıllı oynasınlar.

O zaman Alex SK'da değil bu takımın adı

bak sen çok dışarıdan bakıyorsun ;)

Futbol içinde misin pek bilmiyorum ya da futbol oynuyormusun bilmiyorumda.

futbolda tek kişiye bağlarsan işi bitmişsindir.

ama neyse daha fazla konuşmayacağım inşALLAH artık lig maçlarında muhabbet ederiz..

ama ne varki, Fenerbahçe aslında çok renk kata bilirdi ŞL'e Porto gibi kıytırık bir takım 1. olarak çıktı helal olsun.. (:

Bekq
11.Aralık.2007, 08:08
bak sen çok dışarıdan bakıyorsun ;)

Futbol içinde misin pek bilmiyorum ya da futbol oynuyormusun bilmiyorumda.

futbolda tek kişiye bağlarsan işi bitmişsindir.

ama neyse daha fazla konuşmayacağım inşALLAH artık lig maçlarında muhabbet ederiz..

ama ne varki, Fenerbahçe aslında çok renk kata bilirdi ŞL'e Porto gibi kıytırık bir takım 1. olarak çıktı helal olsun.. (:
Peki tartışmayalım.:)

Sheriff
11.Aralık.2007, 08:17
Aragones ne yaptı biliyormusun?

Geçen sene Şampiyonlar Liginde Çeyrek Final oynayan,Kadıköy'ü deplasman takımlarına cehenneme çeviren,tüm dünyanın artık adını ezberlediği takımı bu hallere soktu.Biz değilmiydik Anderleth'den başlayıp sırasıyla İnter,PSV,CSKA,Sevilla,Chelsea gibi takımları dize getiren.Biz değilmiydik Fenerbahçe'nin adını tüm dünyaya duyuran.Biz değilmiydik Cambiassoya top yediren?

Biz değilmiydik?

Bizdik.

Aynı takım + takviyeler + Aragones

Peki şimdi nasılız?çok kötüyüz değilmi?:)Evet öyleyiz.Eğer Aziz Yıldırım'da birazcık Haysiyet,Gurur,Şeref varsa İstifa etsin.
Bence çok kötü değiliz, Aziz Yıldırımda istifa etmesin.. Adam son avrupa kupası şampiyonu teknik direktörü, son İspanya ligi gol kralını getirdi, avrupada oynayan en iyi Türk oyunculardan birini getirdi, tek hatası Aurelio'yu bırakmak oldu..
Takviyelerden değilde birde eksiklerden bahsedelim istersen.. Aurelio gibi bir oyuncumuz artık yok, her maçta takımın ortasaha yükünü alan... Deivid daha yeni iyileşti ve bunun etkisiylede henüz tam anlamıyla eski formuna dönemedi, Tümer yok, Semih yok, Emre yok, Kazım yok, kenarda oturanlara bakıyorsun, Yasin, İlhan, Can, bilmem ne... Kaleci Volkan her 2-3 maçta bir bize maç kaybettirecek hatalar yapıyor, bu kadar çok hata yapan kaleci hala kalede durursa olacağı bu.. Alex'e bakıyorsun hücum hattına yaklaşamıyor daha doğrusu hücumda çoğalamadığımız için Alex'te etkisiz kalıyor.. Gökhan sağdan bindiriyo gidiyo gidiyo ya kaptırıyo yada alakasız bir yere orta yapıyo.. Uğur onuda yapamıyo.. Geçen sene bu adamlar böylemi oynuyordu.. Sistem olarak ne değişiklik vardı geçen seneyle bu sene arasında da sorun çıktı ortaya..

Sözün özü şudur ki kadro yetersizliği şu anki tablonun sebebidir.. Bu konuda yönetimin bir hatası vardır ancak bu sebepten dolayı kesinlikle istifa etmeleri filan gerekmiyor, her sezondan bir ders çıkarmamız lazım ve bu sezondan da çıkaracağımız ders bu oldu, gelecek sezonu bekleyin yeter..

Bu arada ben istiyorum Aragones'in kalmasını

Bekq
11.Aralık.2007, 08:25
70 küsür yaşında bir adamda ne beklersinki.

Kendin dedin oyuncular kötü diye.Peki bu oyuncular neden kötü??

Çok kaliteli oyuncularımız var.Ama hiç biri Aragones'i sevmiyor.

Biri diyor Aziz Yıldırım'ın suçu yok.Biri Diyor Aragones'in suçu yok.

Peki kim suçlu kardeşim.Rüyamı bu?Biri beni cimciklesin.

Sheriff
11.Aralık.2007, 08:30
Yaşını geç, sahaya çıkıp koşmuyo ya, adam avrupa kupası almış beni kimse bu adamın futbol bilmediğine ikna edemez.. Bu adamın getirilmesi mantıksız bir hareket değildi..

Oyuncularda tüm suç, oyuncuların bu kadar seçici olma lüksü yok özelliklede bu tür maçlarda.. Yok teknik direktörü sevmiyormuş, yok bilmem neymiş, geçsinler bu ayakları, futbolcuysan bu işten para kazanıyorsan işine bakacaksın.. Aziz Yıldırım'da da Aragones'te de bir nebze hata var ancak asıl suçlu %80 futbolculardır..

Bekq
11.Aralık.2007, 08:39
Yaşını geç, sahaya çıkıp koşmuyo ya, adam avrupa kupası almış beni kimse bu adamın futbol bilmediğine ikna edemez.. Bu adamın getirilmesi mantıksız bir hareket değildi..

Oyuncularda tüm suç, oyuncuların bu kadar seçici olma lüksü yok özelliklede bu tür maçlarda.. Yok teknik direktörü sevmiyormuş, yok bilmem neymiş, geçsinler bu ayakları, futbolcuysan bu işten para kazanıyorsan işine bakacaksın.. Aziz Yıldırım'da da Aragones'te de bir nebze hata var ancak asıl suçlu %80 futbolculardır..
Evet çok iyi biliyor futbolu.Semih'i Sağ açık,Ali Bilgin'ide Sağ Bekte oynatarak bana ne kadar futbol bildiğini gösterdi.Bugünde Uğur Boral'ı Sağ Kanatta denedi.

Fernando Gago
11.Aralık.2007, 08:42
Rezalet bir futbolla daha doğrusu rezalet 6 maçla veda ettik Avrupa'ya . Aziz Yıldırım tvlere çıkıp rakip takımların başarılarına sallamayı biliyor Bu konu hakkında ne diyecek çok merak ediyorum ...

mgokalparslan
11.Aralık.2007, 08:47
bence soruna teker teker değil daha geniş bir açıdan bakmak lazım.bence herkes suçlu.kısa örnekler vermek gerekirse aziz yıldırım da başlayalım.geçen sene tarihinin en başarılı sezonundan en başarısız sezonlarında birin dönüş yaptırdı.geçen sene takım başarı yakaladığında takımın yaş ortalaması genç değildi ve takımın en iy oyuncuları olgunluk döneminndeydi,bunların yerine niye genç ve başarıya aç oyuncular alımadı? galatasaray ın çok zengin ve rotasyonlu kadrosu var şu anda,altyapısında da çok yetenekli gençleri var,ve fenerbahçe ye nazaran daha iyi ve çok genç oyuncuları var,ona rağmen gittiler barış özbek i aldılar bu sene de alpaslan aldılar.bizde niye böyle bir durum yok?

diğer bir sorun transferle ilgili.herkesin bahsettiği konu elimizden kaçırdığımız oyuncular.profesyonellikten uzak ve sen bizim oğlumuzsun temalı yaklaşımlarla tuncay ın sözleşmesini uzatmadılar ve sezon sonunda gitmesini sağladılar. sadece gidneler değil,hiç mi araştırma yapılmaz sözleşmesi biten oyuncularla ilgili? josico yu almak için appiah ın sözleşmesini feshetmeye değer miydi? yada 14 m euro guiza ya verileceğine onun 2-3 m euro su bir scout a verielemz miydi? küme düşen zaragoza dan diego milito alınamaz mıydı? veya chelsea dan pizarro,valencia dan zigic kiralanamaz mıydı?

aragones e gelince hepimiz kadronun yetersizliğinden bahsediyoruz.ama şampiyonlar ligi kadrosuna deniz i niye almadı? ya da hiç mi bir araştırma yapmaz,mesela geçen porto maçında yasin çakmak yerne önder turacı daha iyi oynamaz mıydı?bir insan oyuncularını tanımaktan bu kadar mı uzak? oyuncular yedek kulübesine baktığında hocadan bir motivasyon beklerler.geçen sene zico da bu vardı,oyuncu değiştirirken oyuncuları tebrik ediyordu,kritik anlarda duruşuyla oyuncularına moral veriyordu.şimdi oyuncular aragones e bakınca direk çöküyorlar,çünkü adamın umrunda değil.

oyunculara gelince,yukarıda yazdığım gibi takım yaşlı ve heyecansız. ve çoğu oyuncunun alternatifi olmadığı için kendilerini zorlamıyorlar.mesela uğur boral,biliyor ki hem yabancı kontenjanı hem de adam eksikliğinden sürekli ilk 11 de oynayacak.maç boyunca sürekli hep aynı şeyleri yaptı,takibine top çarptırdı. ya da ne bileyim selçuk,antrenmanlarda hiç mi pas çalışmaz?ben sürekli saçma sapan ara paslar deniyorum bunları sürekli kaptırıp pozisyon yaratıyorum ya da sürekli adam kaçırıyorum diye hiç düşünüp ona göre özel çalışmıyorlar mı? yine uğur boral gelmiş 26 yaşına daha sağ ayağı 0,hiç mi geliştirmeyi düşünmedi?

aslında yazılacak daha ok şey var ama maalesef bu moralle zor. tek dileğim yönetimin bunlardan ders alması.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:

zico oyunculara baba gibi davraıyordu,onları gazlıyordu gerektiğinde arkadaş oluyordu.türk oyuncusu profesyonel değildir, anca zico,fatih terim gibi gaz vermek gerekiyor,yabancılar desen çoğu brezilya ve güney amerikalı tabii onlardan sonra böyle disiplinli bir hoca gelince afalladılar tabii.sorun taktikten çok iletişimde bence.

Bekq
11.Aralık.2007, 08:53
Arkadaşlar, Aragones yenik durumdayken bile Selçuk sakatlandığında Maldonadoyu alıyor.Veya hep aynı değişiklikleri yapıyor.her maç Uğur oyundan çıkıyor.Maçın en kötüsü olsada.En iyisi olsada her zaman Uğur'u çıkarıyor.

Aragones bence birazda bunamış.Futbolu unutmuş.

Sheriff
11.Aralık.2007, 09:15
Peki Aragones kimi oyuna alsın onu bi diyin bana.. Kim var kenarda.. Kenarda Semih oturuyoda Aragonesmi almadı..
Semih'i adam sahada tutmak istiyor bir şekilde, forvette Güiza kesin oynayacağına göre mecburen başka bir mevkide deneyecek veya Güiza, Semih, Alex üçlüsünü deneyecek, sağ açıkta denedi bir kaç maç, Önder sağ bekte hücum anlamında bir katkıda bulunmadığı için Ali Bilgin'i denedi, Uğur gibi solak ve hızlı bir oyuncuyu da sağda deneyerek Messi tarzı içeri doğru hareketlenmesini ve kaleyi düşünmesini istemeside normal.. Bunları geçin bunlar hata değildir.. Hata nedir ben söyleyeyim, hata Aragones tarzı bir hocanın Zico gibi yumuşak bir hocadan sonra takıma Zico gibi değil kendi otoriter tarzıyla yaklaşmasıdır ki burda da yine oyuncunun hatası vardır, bu tip maçlarda ne olursa olsun canını dişine takıp takım için savaşacaksın, bizimkilere bakıyorsun hepsi sahata geziyor yada tek başına günün kahramanı olma çabasında.. Aragones'in kişiliği budur bu bir teknik direktörlük hatası değildir..

nerazzuri
11.Aralık.2007, 09:56
Yönetim hatalı değil. Aragones değil. Futbolcular değil. Taraftar hiç değil. Şimdi gel gelelim olaya.

Yönetim ;

Son avrupa şampiyonu İspanya'nın teknik direktörü Aragones'i getirdi. İspanya Gol kralı Güiza'yı 14 milyon € ya getirdi. Yine başka bir İspanyol tecrübeli Josico'yu. Emre Belözoğlu'nuda takıma kattı. Ayrıca Türkiye liginden kaliteli oyuncular aldı neyse geçelim.
Zico'ya 500.000 € fazladan vermeyip Aragones gibi bir hocayı 3 m € ya getirdiklerinde mesaj şuydu SORUN PARA DEĞİL!. Aynı şekilde Kezman'ı gönderip Gol kralı Güizayı ve Emre'yi getirdiklerinde de buydu. İstediğimizi alırız paramız var cart curt. Sorun Zico,Kezman ve Aurelio'da.

Yönetim görevini tam anlamıyla yerine getirdi. O seneki Fenerbahçe'ye bakarsak çok kaliteli mücadeleci üstüne birde İspanyollar ve Emre eklenince ortaya çok iyi bir Fenerbahçe çıktı şimdi bunu kimse inkar etmesin. Yok ben biliyordum felan diye. Herkesin dilinde bu sene final vardı.

Aragones ;

Aragones, geldiği ilk günden beri disiplinli tavrını ortaya koydu. Futbolcular zora geldi. Zico gibi bir hocadan sonra Aragones ağır geldi tabi. 4-4-2 denedi 4-4-1-1 denedi 4-1-4-1 denedi, denedi,denedi,denedi... Sakat oyuncularımız var denildi. Tümer, Vederson, Deivid. Koskoca Fenerbahçe'nin başarısızlığı bu 3 futbolcuya mı bağlıydı? Hayır. Bahaneydi bunlar. Aragones bu disiplinli yapısını yönetime geçiremedi. Restini çekemedi. Transfer'i tam anlamıyla yine yönetim yaptı. Her sezon olduğu gibi. + Olarak bu adam fantezi peşinde koştuğu gerçeğinide kimse yalanlıyamaz. Ali Bilginden Alex yaratmaya çalışmalar, Alexden Aurelio, Semihten Alex, Uğurdan Messi :| vs vs vs. Bunları defalarca deneyip başarısız olduğunu gördüğü halde hala devam etti bu hatalarına. Fantezi peşinde bu adam. Bilmem kaç yıllık teknik adamlık görevi süresince yapamadıklarını bu takımda yapmaya çalışıyor.
Bu adam FENERBAHÇE'yi yönettiğinin farkında değil. Takımın büyüklüğünün farkında değil birisi bunu anlatmalı. Zico'da böyleydi. Anlatıldı. Sonucu hepimiz gördük.

Futbolculara gelelim ;

Zico gibi sıcak baba bir hocadan sonra Aragones gibi disiplinli hoca gelince zoru gördüler. Hepsi zor bir sezonun geçiceğinin farkındaydı.
Sezon başladığından bu yana futbolcular hocayı sevmiyor gibi bir söylenti var. Futbolcu böyle lükslere kaçmamalı. Sen Fenerbahçe'de oynuyorsun. Sen paranı alıyorsun hakkını vermek zorundasın maç bittikten sonra aldığım parayı hakediyorum demelisin bunu diyemiyorsan oynama.

Hadi diyelim böyle birşey yok peki neden nedir? Neden oynamıyor bu takım?

Sorun yönetim mi? Yönetimse daha neyapsın diyenler olacaktır.
Sorun Aragones mi? Onu yönetim getirdi güveni verdi. Oda elindeki kadroyla bunları yapabildi ve hala yönetim arkasında! O zaman Yönetim mi?
Futbolcular mı? Geçen sene neler yaptıklarını sizler gördünüz. Aragones'i sevmiyorlarsa böyle bir lüksleri yok. O zaman Aragones teknik adamsa tam görevini yapıp bu futbolcuları motive etmek zorunda mı? Zorunda. Ama Aragones'de değil. Onu yönetim getirdi. Yönetim muhteşem... Böyle bir karmaşa işte.

Yazıma Candan Erçetin'in şarkısıyla veda etmek istiyorum ;

Onlar yanlış biliyor
Kimsenin suçu değil bu
Onun suçu değil bu
Kader oyunu değil bu...
BU KİMİN SUÇU?

İşte böyle bir çıkmazın içinde Fenerbahçe. Acaba suçlu kim?...

Belgorth
11.Aralık.2007, 12:29
yazmak istemedim aslında bu satırları ama tutamadım kendimi, alınacak gücenecek olursa şimdiden özür dilerim.
bundan çok uzun süre değil, yaklaşık 1-1,5 sene önce bir olay yaşandı. bir futbolcu bir teknik direktörle basın toplantısı düzenleyerek, o ana kadar kendisini kadroya almayan teknik direktörü yerden yere vuran basına şunu söyledi: "ben oyuncuyum, o teknik direktör. oyun şablonunu da kimlerin oynayacağını da o seçer, seçilenlerden birisi şayet bizsek çıkar oynarız ve kazanmaya çalışırız. teknik direktörüm beni seçmiyorsa ya ben oyun planlarına uymuyorumdur ya da yeterli değilimdir. bunun için de yetersizsem ben suçlanabilirim, oyun planına uymuyorsam da kimse suçlanamaz."
o oyuncu Raul, o teknik direktör de Aragones'ti. daha sonra o teknik direktörün takımı Avrupa Şampiyonu oldu bildiğiniz üzere. bunları neden yazdın diyeceksiniz bir çoğunuz, alakası ne ki? bence sorun da tam burada yatıyor. Raul bence, son zamanlardaki form düşüklüğüne rağmen dünyadaki en iyi 10 forvetten birisidir tartışmasız. bunu tüm otoriteler söyleyeceği gibi kendisi de biliyor Raul'un ama adam çıkıp bunları söyleyebiliyor işte: "takımı teknik direktör yapar, oyun planını ve oyuncuları o belirler, bizde çıkar o plana göre kazanmak için oynarız." sezon başından beri izlediğim Fenerbahçe sadece 1-2 maçta bunu kabul etti ki onlar da tipik yumurta kapıya dayanınca maçlarıydı. Fenerbahçe'de futbolcular bir direnç içerisindeler, Aragones'in oyun planına uymuyorlar ve benim gördüğüm üzerlerinde garip bir tavır var. bu tavır "giderse de teknik direktör gider" tavrı. bunun iki nedeni var bence. ilki geçen sene takımın iyi oynayp Avrupa'da kazandığı başarı halen daha etkisini sürdürüyor oyuncular üzerinde, bu bir defa yanlış. daha çok değil 1-2 sene önce kendi başkanınız söylemedi mi "tekrarlanmayan başarı tesadüftür" diye, bunu hatırlamaları ve ona göre davranmaları gerekirdi, bunu yapamadılar. ikinci neden de her kötü gidişte ipi çekilenin teknik direktör oluşu. son 10 sende yanlış hatırlamıyorsam Fenerbahçe 12 teknik direktör değiştirmişti. şimdi böyle bir durumda oyuncuda "olan nasıl olsa bana olmayacak." diye bir düşünce oluşmaz mı?
ilk sorunu çözmek için artık geçti, ortada çözülecek bir sorun kalmadı ya da en acı şekilde öğrendiler de diyebiliriz bunu ama tabi taraftarlarına bu acıyı da yaşatmaları tamamen kendi bencillikleri ve hataları. ikincisi ise sanırım bu sefer teknik direktör değil de futbolculara gözdağı verilerek çözülmeli bir şekilde. bu nasıl yapılabilir ben bilemem ama tamamen dışarıdan bir bakış açısıyla benim gördüğüm budur.
tam üstümdeki mesaja bir yanıt olacaksa bu mesaj, suç bana göre Aragones ve geri kalan teknik ekip hariç profesyonel olarak takımla ilgili olan herkeste, kendini büyük gören ve altında ezilen futbolcularda ve buna çanak tutan yönetimde.

El Comandante
11.Aralık.2007, 15:18
Rezil bir futbolla,rezalet dolu CL serüveni hayalkirikligiyla,basarisizlikla bitti...

Aziz Yildirim bu takim yürüyerek sampiyon olur diye öyle transfer yapma ihtiyacinda bulunmadi,Aragones gibi cok hatali bir secimde bulundu ve iste sonuc.Fenerbahce grupta sonuncu olarak köyüne geri dönüyor ...

Josico-Selcuk-Maldonado-Kazim-Ugur-Yasin-Vederson-Volkan-Ali Bilgin bunlar Fenerbahce kalitesinde futbolcular degiller,bunlar anca anadolu kulüplerinde oynarlar.Bunlari hala anlayamadi yönetim,gecen sene yedek kulübesinde kaliteli oyuncular olmadigi icin Fenerbahce sampiyonluga havlu atmisti.Bu sene ise birakin yedek kulübesini,ilk 11 de kaliteli oyuncu sayisi cok az.Bu ne perhiz,bu ne lahana tursusu ?
Yahu senin isin takimini güclendirmek,sen neden takimini gücsüzlestiriyorsun ? Bunun mantikli bir aciklamasi da yok,takimima güveniyorum gibi "hava gazivari"konusmalari yaparsan millet sana güler,bu kadar basit!

Aragones de cok hatali,yahu istersen Paf takimdan oyuncu cikar takima sok,senin mutlaka kazanman gereken macta gidiyorsun cift ön libero oynuyorsun,dengesiz bir taktikle oynuyorsun.Sene basindan beri görüyorsun Güiza´ya ne haller oldugunu tek forvet oynadigi yüzünden.Ya bari kazanmani gerektiren macta sen taktigini degistir,bu kadar inat neye,kime ?

Sonuc olarak Fenerbahce Avrupaya havlu atti,taraftarlarini hayalkirikligina ugratti,yönetim eseriyle bakip bakip gururlanir herhalde ...

Sonucu önceden herkes kestiriyordu(fark olacak diyen hayalperestler haricinde),benim icin süpriz olmadi,eminim cogu kisi icin de fazla süpriz olmamistir bu skor ve basarisizlik ...

Sekopej
11.Aralık.2007, 16:57
Son yılların en kötü teknik direktörü Aragones bence. Lorant bile ondan daha iyiydi. Uzun yıllardır Fenerbahçe maçlarını izlerim, kazanırız kaybederiz, fark yeriz ama dün gece ki kadar hiç bir maçta sinirlenmedim. Sinirden ağlayacaktım neredeyse ve bunun sebebi de Selçuk sakatlanmış ve yerine Maldonado'nun girdiğini görmem oldu.

Kimse Aragones'i savunmasın, sen geride olduğun ve mutlak kazanmak zorunda olduğun bir maçta Selçuk sakatlanıp çıkınca yerine Maldonado'yu alıyorsan gerçekten yazık, rezillik. İlhan'ı bu güne kadar hiç denememiş olsan da maçı kazanmak için alacağın oyuncu o olmalıydı.

Tabi çok sinirlendim ama nereden bileyim Aragones'in Alex'i de çıkaracağını. Sakatlığı var sandım ama yokmuş. Alex'i oyundan nasıl alırsın yahu, maçı kazanabilmek için en önemli silahın duran top ve Alex dışarıda. Gördük Carlos, Deivid ve Uğur'un nasıl duran top kullandığını.

Parası neyse artık verilsin ve gönderilsin Aragones. Tazminat için tutuluyorsa avrupadan elenince kaybedilen paralar düşünülsün. Yönetimin belki de bu sezon yapacağı en olumlu hareket olur göndermek. Bu saatten sonra takımı düzeltse bana ne? Avrupada rezil olmuşuz. Herhangi bir Türk antrenör de ligde Aragones kadar idare eder takımı hatta daha iyi bile olabiliriz.

Maldonado ve Ali Bilgin değişiklikleri fiyaskodur. Aragones resmen beni kovun demiştir. Kimse Fenerbahçe'den büyük değildir ve bu formayla dalga geçemez. Artık kov Aziz Yıldırım. Sonra da bu formaya yakışmayan oyuncuları takımdan uzaklaştır. Bu sene geleceğin takımını yapacağız de ve taraftara bunu inandır, ligde ilk 2'ye giremesek de taraftar arkanda olur. Giderayak artık bunu gerçekleştir, bu kadar sene başarıyla sürdürdüğün başkanlığı bıraktığın dönem kötü anılma.(Ailevi sebepler nedeniyle mayısta aday olmayacağını düşünüyorum Aziz Yıldırım'ın)

Bekq
11.Aralık.2007, 17:05
Son yılların en kötü teknik direktörü Aragones bence. Lorant bile ondan daha iyiydi. Uzun yıllardır Fenerbahçe maçlarını izlerim, kazanırız kaybederiz, fark yeriz ama dün gece ki kadar hiç bir maçta sinirlenmedim. Sinirden ağlayacaktım neredeyse ve bunun sebebi de Selçuk sakatlanmış ve yerine Maldonado'nun girdiğini görmem oldu.

Kimse Aragones'i savunmasın, sen geride olduğun ve mutlak kazanmak zorunda olduğun bir maçta Selçuk sakatlanıp çıkınca yerine Maldonado'yu alıyorsan gerçekten yazık, rezillik. İlhan'ı bu güne kadar hiç denememiş olsan da maçı kazanmak için alacağın oyuncu o olmalıydı.

Tabi çok sinirlendim ama nereden bileyim Aragones'in Alex'i de çıkaracağını. Sakatlığı var sandım ama yokmuş. Alex'i oyundan nasıl alırsın yahu, maçı kazanabilmek için en önemli silahın duran top ve Alex dışarıda. Gördük Carlos, Deivid ve Uğur'un nasıl duran top kullandığını.

Parası neyse artık verilsin ve gönderilsin Aragones. Tazminat için tutuluyorsa avrupadan elenince kaybedilen paralar düşünülsün. Yönetimin belki de bu sezon yapacağı en olumlu hareket olur göndermek. Bu saatten sonra takımı düzeltse bana ne? Avrupada rezil olmuşuz. Herhangi bir Türk antrenör de ligde Aragones kadar idare eder takımı hatta daha iyi bile olabiliriz.

Maldonado ve Ali Bilgin değişiklikleri fiyaskodur. Aragones resmen beni kovun demiştir. Kimse Fenerbahçe'den büyük değildir ve bu formayla dalga geçemez. Artık kov Aziz Yıldırım. Sonra da bu formaya yakışmayan oyuncuları takımdan uzaklaştır. Bu sene geleceğin takımını yapacağız de ve taraftara bunu inandır, ligde ilk 2'ye giremesek de taraftar arkanda olur. Giderayak artık bunu gerçekleştir, bu kadar sene başarıyla sürdürdüğün başkanlığı bıraktığın dönem kötü anılma.(Ailevi sebepler nedeniyle mayısta aday olmayacağını düşünüyorum Aziz Yıldırım'ın)
Bende Aziz Yıldırım'ın bir dahaki kongrede bırakacağını ve başkan olarak Ali Koç'un geçeceğini duymuştum.

sakary Ali
11.Aralık.2007, 17:24
ARAGONESİN' in açıklamaları varmıydı bilmiyorum ama işte Aragones'İn maçtan sonra yaptığı açıklama:

Aragones kılıf buldu !..
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones'ten şaşırtan açıklama: "Mevcut koşullar göz önüne alındığında Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmamız zaten biraz zordu" !..

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe ile bu sezon gruplarda hiç galip gelemeden sadece 2 puanla havlu atan Aragones, Dinamo Kiev maçı sonrası şaşırtıcı bir açıklama yaptı. Sezona büyük umutlarla başlayan sarı lacivertli takımın teknik patronu, Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmalarının zor olduğunu savundu !..

Fenerbahçe'nin başarısı için elinden geleni yaptığını kaydeden Aragones, ''Mücadele edeceğimiz diğer kulvarlarda elimizden geleni yapacağız. Mevcut koşullar göz önüne alındığında Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmamız zaten biraz zordu. Önümüzdeki kulvarlarda elimizden gelen maksimum performansı göstereceğiz'' diye konuştu.

Mevcut koşulların nedeninin, transferdeki yetersizlik olup olamayacağı sorusu üzerine Aragones, ''5-6 aydır takımın başındayım. En güçlü takımlarla mücadele edebilmek için bir iki senelik bir süreç geçmesi lazım. Bu da kolay olmayacaktır, yavaş yavaş gelişir. Benim bile bu süreye ihtiyacım var. Bu zaman alan bir süreç'' dedi.

"EN FAZLA HATA YAPAN KİŞİ TABİKİ DE BENİMDİR"
İspanyol çalıştırıcı kendisinde bir hata görüp görmediği sorusunu ise şöyle yanıtladı: ''Takımı yöneten kişi tabiki de en hatalı kişidir, bu şüphe götürmez gerçektir. Her zaman kağıt üzerinde iyi olan takım dahil sahada iyi sonucu alan takım kazanıyor. En fazla hata yapan kişi tabiki de benimdir.''

"ELENDİK AMA ÖNÜMÜZDE HALA İKİ KUPA VAR"
İspanyol teknik adam karşılaşmayı şöyle değerlendirdi: ''Dengeli bir maç oldu. Fenerbahçe bugün topla çok fazla oynarken hareketleri yapamadı ve gereken pozisyonlara girip golü bulamadı. Dinamo Kiev bizden iyiydi diyemeyiz. Rakip kaleye gitmemiz için topsuz alanda daha fazla hareketli olmamız lazım.''

Aragones, Şampiyonlar Ligi'nde geçen yıl yükselen çıtanın ardından bu yıl galibiyet bile alınamamış olmasında hatanın nerede olduğu sorusuna verdiği yanıtta, ''Şampiyonlar Ligi'nden elendik ama önümüzde hala iki kupa var'' dedi.

Hedeflerinin artık Fortis Türkiye Kupası ve Turkcell Süper Lig şampiyonluğunu kazanmak olduğunu kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones, şunları kaydetti: ''Belki geçen yıl baktığımızda daha üstte olmuştuk ama farklı antrenör ve takım vardı. Gereken hareketli oyunu gösteremedik. Maç hakkında yapacağımız yorum budur. İki sezon arasında fazla karşılaştırma yapmaya gerek yok. Farklı ortamlar ve takımlardı. Şampiyonlar Ligi'nden elendik ama önümüzde hala alacağımız iki tane kupa var. Onlara yoğunlaşacağız. Geçen yıla baktığımızda çok iyi oldu ama kupa kazanılmadı Şampiyonlar Ligi'nde. Oynanan bir çeyrek final var.''

ALEX'İ NİYE ÇIKARDI?
Aragones kendisine Alex'i oyundan çıkartma sebebinin sorulması üzerine de, "Bireysel olarak oyuncuları değerlendirmek istemem o yüzden de Alex'in oyundan çıkmasını bu doğrultuda değerlendirmek lazım. Biz buraya sonuçta 18 kişiyle geldik. herkes oynayabilir" dedi.

Bu arada Ukraynalı gazeteciler toplantı sonunda Aragones'i alkışladı.

YURİ SEMİN'İN DEĞERLENDİRMESİ
Dinamo Kiev Teknik Direktörü Yuri Semin ise maçla ilgili özetle şu değerlendirmeleri yaptı: ''Oyun çok zordu, Çünkü UEFA Kupası'na çıkmamız bunun sonucuna bağlıydı. Maçı sonuca gidebilmek için oynadık. Bu nedenle karşılaşmada daha çok defansa önem verdik. Kadro problemimiz çıktı. Fakat iyi oynadık. İstediğimiz sonucu alabildik. Yeni yıla bu galibiyetle gireceğiz. 3 Ukrayna takımı da Avrupa kupalarında bahar safhasına geçti. Bu vesile ile Metalist ve Shaktar'ı tebrik ediyorum. Bu Ukrayna'nın şampiyonalardaki gücünün göstergesidir.''

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
11.Aralık.2007, 17:26
dün maçı izledikten hemen sonra uyudum.Gelişmeleri takip edemedim yani.Bişey soracağım:Aragones maçtan sonra Şampiyonlar Liginde 2 puan iyidir dedi mi ? :p

sakary Ali
11.Aralık.2007, 17:30
dün maçı izledikten hemen sonra uyudum.Gelişmeleri takip edemedim yani.Bişey soracağım:Aragones maçtan sonra Şampiyonlar Liginde 2 puan iyidir dedi mi ? :p
Aragonesin dedikleri tam senin bir üstündelki mesajda

TR.CaPTaiN
11.Aralık.2007, 18:03
Ankaragücü deplasmanında 1 puan başarıdır.

Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmamız zaten zordu.

Teknik direktör başarının geleceğine inanmıyor ki onun öğrencileri nasıl inansın ?

Sene başında da çok yazıp durduk Aragones Fenerbahçe'nin hedefleriyle uyuşmuyor diye, hele şu açıklamalarından sonra Aragones'in takımda tutulması büyük hata. Maç bitiyor biz hala 1-0'lık mağlubiyete yatan takım görüntüsündeyiz. Yanılmıyorsam Ankarasporlu bir oyuncu, yapılan oyuncu değişikliklerinin saha içindeki oyuncuları çok fazla etkilediğini söylemişti. Aykut hoca oyuna forvet soktuğunda bizim de kendimize güvenimiz geliyor gibisinden birşeyler.. Şimdi saha içindeki oyuncu oyunun bitmesine yarım saat kala, Fenerbahçe'ye 2 gol lazımken kenarda Maldonado'yu gördüğünde ne düşünür ?

deniz.91
11.Aralık.2007, 18:41
FB dün kazanmak için hiçbirşey yapmadı sıkıcı geçen maç kievin hakkıydı kazndıda zaten fb bu td ile bu oyuncularla biryere varamaz

BeeTLeJuiCe
11.Aralık.2007, 18:50
Bu seneki başarı ile geçen seneki başarıyı karşılaştırırsak, Aziz Yıldırımın geçen seneki açıklamaları doğrultusunda, Çeyrek Final Başarımız bir tesadüftü...

PesimiSTyLa
11.Aralık.2007, 19:59
http://img167.imageshack.us/img167/6506/ahuhauahauhff2.jpg

Böyle bir atlayış yok.

KanaKe
11.Aralık.2007, 20:13
Volkan bu takima yakismiyor bu ilk hatasi degilki 2 macta bir böyle kritik hatalar yapiyor, gecen sene Sevilla macinda 2 penalti kurtardi diye panter denildi. O mactada onun yüzünden 2-0 geriye düsmüstük.

GodfatheR
11.Aralık.2007, 20:15
Sırtı yere paralel zıplayan dünyadaki tek kaleci bizde :( Bravo Volkan bravo.Bir de taraftara poz yapmıyormu ona bitiyorum.

BeeTLeJuiCe
11.Aralık.2007, 20:16
Adamın üstüne panter gibi saldırmak yerine yerinde beklese, yada adamın üstüne alan daraltarak, pozisyona daha hakim olarak gitse topu kurtarabilir yada Selçuk'a yardımcı olabilirdi.

Ama bi panter edasıyla üstüne saldırdığı için Eremenkoda can havliyle vurmuş topa :) Güzel vurdu o pozisyonda ama Eremenko.

Addolorato
11.Aralık.2007, 20:19
Volkan Topa Açıldığında Eremenko Daha ceza sahasına bile girmemişti eremenko'yu tutmaya çalışan futbolcu tutamasa bile orda bir defans oyuncusu daha vardı yakında duran o da önüne çıkıp şutu engelleyebilirdi ama Volkan Direk Saldırdı Adama

KanaKe
11.Aralık.2007, 20:21
Devre arasinda takima bir yabanci kaleci mutlaka sart

Rsa
11.Aralık.2007, 20:37
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-10_mac001.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-10_mac002.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-10_mac003.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-10_mac005.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-10_mac004.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-10_mac006.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-10_mac007.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-10_mac008.jpg

http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2008-12-10_mac009.jpg

alPFM
11.Aralık.2007, 20:41
CMYLMZ'nin bulunduğu resme bakarsanız adam gülüyor yaaa :D

mgokalparslan
11.Aralık.2007, 20:53
geçen sene fenerbahçe nin kadro olarak en fazla eleştirilen yeri yedeklerdi. takımın ilk 11 i + semih türkiye liginin üstündeydi fakat yedekler rakiplerininkinden daha kötüydü.herkesin eleştirdiği nokta da burasıydı.

geçen sene uğur boral da volkan da bu hataları yapıyorlardı.uğur boral istikrarsızlığını herkes vurguluyordu,sevilla maçından sora ligde yokları oynuyordu. volkan ın sevilla maçındaki,nonda nı golüyle yenildiğimiz galatasaray maçındaki , euro 2008 deki hareketleri biliniyordu. ama ne yapıldı bunlara takviye yapmak bir yana serdar ı ,kemal i tutamadılar ve daha da kötü bir hale getirdiler.

aurelio bence fenerbahçe için çok önemli bir oyuncuydu.belki ondan daha iyi 10 tane ön libero bulur fenerbahçe ama takıma onun kadar yarar sağlayacak 3 tane ön libero bile bulamaz.çünkü takımı tanıyordu,kimin neler yapıp yapamayacaığını biliyordu ve şimdi de sıkıntısını çektiğimiz türk statüsündeydi.

aziz yıldırım gidenlerin yerini doldurduk ve dolduracağız demişti yanılmıyorsam. oysa durum öyle değildi,appiah gitti yerini deniz le yamadık ama dolduramadık.aurelio da gidince foyası iyicene ortaya çıktı.tuncay gitti,yerini uğur boral ile doldurduk dendi fakat gösterişli sevilla maçları haricnde istikrarsızlığıyla uğur un dolduramayacağı görüldü.volkan ı zorlayacak bir kaleci vardı, o da gitti.

bence altyapıdan gençleri 2. yarıda oynatalım,hepsini demiyorum ama sol kanada takviye yapılmayacaksa,ya da oön libero ya altyapıdan birtini çıkaralım.hata yapacaklarsa da yapsınlar.kalede volkan demirel bizi batıracağına babacan batırsın.ali bilgin i izlerken kahrolacağımıza altyapıdaki gençleri izleyelim. ön libero da josico,maldonado yu izleyeceğimize altyapıdan bir önlibero yu oynatalım.sonuçta diğerleinin ne olduğu ortada,en azından belki bir kaç tane oyuncu kazanma şansımız olur.

GeNç KaRTaL
11.Aralık.2007, 20:56
Volkan'ın yaptığı hatalar gerçekten haddini aştı.Tamam yetenekli bir kaleci ama bir adam sürekli hata yaparak takımını yakmazki be kardeşim.Hildebrand çok iyi transfer olurdu gerçekten.Fakat Hoffenheim ile anlaşmış.Devre arasında Fenerbahçe yönetiminin (eğer yapılacaksa) yapacağı transferleri gerçekten merak ediyorum.

Bu arada dün Kiev'in Senagalli savunma elemanını beğendim.Neredeyse hatasız oynadı.Metalist'teki Papa Gueye'de baya sağlam bir stoper.O da Afrikalı sanırım..Acaba ne kadara almışlardır bu oyuncuları? Muhtemelen ucuza alınmışlardır.Bizim takımlarımız ne zaman böyle transferler yapacaklar merak ediyorum.Ucuza kaliteli transferler..

Onurap
11.Aralık.2007, 20:57
Aragones ile futbolcular arasında sorun var fenerbahçeli oyuncular pek disiplinli değil buda aralarının soğumasına sebep oluyor..Zico döneminde olduğu gibi bütünleşme yok buda takıma yansıyor en büyük sorun bence bu..

mgokalparslan
11.Aralık.2007, 21:07
Volkan'ın yaptığı hatalar gerçekten haddini aştı.Tamam yetenekli bir kaleci ama bir adam sürekli hata yaparak takımını yakmazki be kardeşim.Hildebrand çok iyi transfer olurdu gerçekten.Fakat Hoffenheim ile anlaşmış.Devre arasında Fenerbahçe yönetiminin (eğer yapılacaksa) yapacağı transferleri gerçekten merak ediyorum.

Bu arada dün Kiev'in Senagalli savunma elemanını beğendim.Neredeyse hatasız oynadı.Metalist'teki Papa Gueye'de baya sağlam bir stoper.O da Afrikalı sanırım..Acaba ne kadara almışlardır bu oyuncuları? Muhtemelen ucuza alınmışlardır.Bizim takımlarımız ne zaman böyle transferler yapacaklar merak ediyorum.Ucuza kaliteli transferler..

diakhate nin fm deki profiline baktım.gayet iyi 07-08 sezonunda fransa daki nancy lorraine den 5 m euro ya almışlar.yaşı da gayet genç,84 doğumlu.

bu da 2011 yılındaki özelikleri

http://img410.imageshack.us/img410/8501/diakaa2.jpg (http://imageshack.us)
http://img410.imageshack.us/img410/diakaa2.jpg/1/w1024.png (http://g.imageshack.us/img410/diakaa2.jpg/1/)

RaSenGan
11.Aralık.2007, 21:39
Her şeyi Volkan'a bağlamamak gerek aslında.Volkan o golü yemese berabere bitecekti yine Fenerbahçe sonuncu olacaktı.Fenerbahçe gol atmak için bir şey yapmadı ki.Kim oynadı ki Fenerbahçe'de ? Alex mi Güiza mi Selçuk mu Deivid mi ? Kim çabaladı gol atmaya uğraştı ? 3-5 şut çekti Fenerbahçe onlarda etkisizdi.Ah ulan Volkan o golü yemesen bu gol olsaydı şimdi UEFA'daydık diyecek bir şut var mı ? Yok.Hemen Volkan'ı yerden yere vurmak gerekmiyor.Diğer maçlar yerden yere vurulmayı haketti ama bu maç değil.Haketse de sadece Volkan değil..

Bekq
11.Aralık.2007, 22:42
Her şeyi Volkan'a bağlamamak gerek aslında.Volkan o golü yemese berabere bitecekti yine Fenerbahçe sonuncu olacaktı.Fenerbahçe gol atmak için bir şey yapmadı ki.Kim oynadı ki Fenerbahçe'de ? Alex mi Güiza mi Selçuk mu Deivid mi ? Kim çabaladı gol atmaya uğraştı ? 3-5 şut çekti Fenerbahçe onlarda etkisizdi.Ah ulan Volkan o golü yemesen bu gol olsaydı şimdi UEFA'daydık diyecek bir şut var mı ? Yok.Hemen Volkan'ı yerden yere vurmak gerekmiyor.Diğer maçlar yerden yere vurulmayı haketti ama bu maç değil.Haketse de sadece Volkan değil..
Aygün yılanın başı baştan ezilir diye bir laf vardır bilmem bilirmisin?Eğer bu pozisyon için Volkan'a tepki gelmezse aynı şeyleri her zaman yapar.

Arkadaşlar şu anda Volkan Demirel'in tecrübesi yok diyemeyiz.Adam Şl'de o kadar maç oynadı.Fenerbahçe'nin ve Milli Takımın Banko Kalecisi.O kadar tecrübeli bir adam nasıl bu hataları yapıyor.Anlamakta zorluk çekiyorum

Onurap
11.Aralık.2007, 22:47
Bence türkiyeden kaleci çıkmıyor..En iyi kalecimiz denilen rüştü bile Hırvatistan,almanya maçında boşa çıkıyorsa ne yazabiliriz ki?
Galatasaraya tepki vardı sezon başı yabancı kaleci için ama haklılarmış..
De sanctis izlesin türk kalecilerde birşey kapsınlar..

bugra 1905
11.Aralık.2007, 22:50
Dinamo Kiev Beklediğimden İyiydi Fenerbahçede İse Oyuncular Çok Kötüydü Pozizyonu Dahil Yok Bu Arada Pape Diakhate FM 2009dada Çok Sağlam Bir Stoper Böyle Kaliteli Oyuncuları Shakhtar D.Kiev Metalist Zenit CSKA Gibi Ukrayna-Rus Takımları Buluyor Bizde Böyle Oyuncular Bulsak Ne Güzel Olur Fenerbahçe İçin Çok Üzüldüm Ama Maçın Hakkı Kievindi

Bekq
11.Aralık.2007, 22:59
Dinamo Kiev Beklediğimden İyiydi Fenerbahçede İse Oyuncular Çok Kötüydü Pozizyonu Dahil Yok Bu Arada Pape Diakhate FM 2009dada Çok Sağlam Bir Stoper Böyle Kaliteli Oyuncuları Shakhtar D.Kiev Metalist Zenit CSKA Gibi Ukrayna-Rus Takımları Buluyor Bizde Böyle Oyuncular Bulsak Ne Güzel Olur Fenerbahçe İçin Çok Üzüldüm Ama Maçın Hakkı Kievindi
Türk takımların böyle oyuncular bulması için önce yabancı sınırlamasının kaldırılması lazım.;;)

RaSenGan
11.Aralık.2007, 22:59
Aygün yılanın başı baştan ezilir diye bir laf vardır bilmem bilirmisin?Eğer bu pozisyon için Volkan'a tepki gelmezse aynı şeyleri her zaman yapar.

Volkan'a suçsuz demiyorum zaten.Volkan başta olmak üzere herkes suçlu bu yenilgide.Kimse adam gibi top oynamadı.

GeNç KaRTaL
12.Aralık.2007, 00:09
Volkan'a suçsuz demiyorum zaten.Volkan başta olmak üzere herkes suçlu bu yenilgide.Kimse adam gibi top oynamadı.

Zaten kimsede yenilginin sorumlusu olarak göstermedi Volkan'ı.Sadece golde hatalı olduğu belirtildi.Bu hatalarının geçmişten beri süregeldiği ve bunlardan ders almadığı söylendi.

Türk takımların böyle oyuncular bulması için önce yabancı sınırlamasının kaldırılması lazım.;;)

Sanki hiç yabancı alma hakkı yokmuş gibi konuşmuşsun Berkay.Mesela Beşiktaş yönetimi sezon başında Zapotocny'e 4.5 Milyon Euro bayılacağına gidip aynı kalitede daha ucuza getirebilirdi.Veya Fenerbahçe gidip Josico'yu veya Maldonado yerine böyle adamlar alabilirdi.Yani yabancı sınırının alakası yok.

Yataghan
12.Aralık.2007, 01:15
Buraya kadarmış zaten böyle futbola anca bu kadar olur, en azından şimdi lige ve kupaya daha fazla ağırlık verirler.