View Full Version : Konyaspor - Fenerbahçe [ TSL 16. Hafta ]
goosfraba
17.Aralık.2007, 00:48
http://www.hizliresim.com/2008/12/16/5117.jpg (http://urlal.com)
Varonil
17.Aralık.2007, 01:06
Lugano ve Edu cezalı,Selçuk oynabilir mi bilmiyorum ne oldu son durumu ..
Volkan D.
Gökhan-Önder-Yasin-RC3
Josico-Emre
Deivid-Alex-Uğur
Güiza
Bu şekilde bir 11 iyi olur.Konya ligin en az gol atan 4.takımı.Erken bir gol bulursak çok rahat bir maç olur.Kazanacağımızı düşünüyorum..
KaPaLı
17.Aralık.2007, 03:28
Konyaya karşı yptığımız maçları hep kazanıyoruz. Galibiyetle bitirip derbi maçın skorunu bekleriz.
Alicanfmfan
17.Aralık.2007, 05:04
2 önemli eksikle Konya'ya giden Fenerbahçe.Konya'da en az 2 puan bırakabilir.Fenerbahçede kazanırsa şaşırmam ama galibiyete yakın olna taraf Konyaspor.Çok iyi oran veriyor valla yürekten inanıyorum :D
Universal
17.Aralık.2007, 05:06
Galatasaray maçı dahil bu uzun periyotta sadece iki gol yiyen bir defansımız vardı. Bu maçta umarım eksikliğini hissetmeyiz. Önder Turacı kesinlike oynaması gerekiyor. Eski stoperimiz.
Artık bir şekilde çıkar kazanır bir günde olsa lider oluruz. :)
TR.CaPTaiN
17.Aralık.2007, 05:27
Bizim için zorlu dönemin son maçı. Yönetimden gelen açıklamalara dayanarak ikinci devre kadro kalitesi artacak ve kadro genişliği sağlanacak. Dolayısıyla ilk yarıya göre daha rahat bir ikinci yarı olacak bizim için. Oyuncularımız tatile kötü bir sonuçla gitmek istemeyecektir. Can oynamazsa kazanırız.
nerazzuri
17.Aralık.2007, 08:18
Büyük hatalar yapmadığımız sürece, yürüyerek bile kazanabileceğimiz bir maç.
a.arıcı-11
17.Aralık.2007, 23:08
Tek porblem defansın göbeğinde çözersek rahatlıkla kazanabiliriz.Önder'den zaten şüphem yok o görevini yapar ama Yesin geçen sene ortaya koyduğu iyi oyunu ortaya koymazsa işimiz zorlaşabilir.Tabi oyunun başında gelecek bir gol bizi rahatlatabilir.
Varonil
19.Aralık.2007, 16:49
Açılış Konya'da...
Turkcell Süper Lig'de 16. haftanın açılış maçında Fenerbahçe Konyaspor deplasmanına çıkıyor. Konya Büyükşehir Belediye Atatürk Stadı'nda 20.00'de başlayacak maçı Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.Konyaspor ilk yarıda hedeflediği 20 puana ilaşmak isterken, Fenerbahçe maçı 3 puanla kapatıp zirve yarışını sürdürmek istiyor.
F.Bahçe'de teknik direktör Luis Aragones, sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren Kazım, Selçuk, Semih ile Gürhan, Burak ve Tümer'i de 18 kişilik maç kadrosuna almadı. Edu ve Lugano ise cezalı durumda. Fenerbahçe'nin 18 kişilik maç kadrosunda şu futbolcular yer alıyor: Volkan Demirel, Volkan Babacan, Gökhan, Önder, Yasin, Can, Roberto Carlos, Vederson, Josico, Emre, Deniz, Maldonado, Deivid, Ali, Alex, Güiza, Uğur, İlhan.
Konyaspor'da ise F.Bahçe maçı öncesi kart cezalısı olan Cihan Haspolatlı, Mehmet Çoğum ve sakatlığı bulunan Koray İçten forma giyemeyecek. Konyaspor Teknik Direktörü Giray Bulak maç öncesi yaptığı açıklamada Türkiye'nin önemli bir takımına karşı zorlu bir maç yapacaklarını belirtti.
Fenerbahçe'ye karşı iyi oynayarak sahadan galibiyetle ayrılmak istediklerini ifade eden Bulak, ''Her iki tarafın da eksikleri var. Ancak sahaya 11 kişi çıkılacağına göre isimlere fazla takılmamak gerekiyor. Kazanarak devre arasına moralli girmek istiyoruz. 3 puana ihtiyacımız var'' diye konuştu.
MUHTEMEL 11'LER
KONYASPOR
Oğuzhan
İsmail
Ömer
Milos
Erhan
Caner
Celaleddin
Zafer
Da Silva
Erdal
Veysel
FENERBAHÇE:
Volkan
Gökhan
Önder
Yasin
R.Carlos
Deivid
Josico
Emre
Uğur (Wederson)
Alex
Guiza
STAT: Konya Büyükşehir Belediye Atatürk
SAAT: 20.00
HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu
YAYIN: LİG TV
HEP FENERBAHÇE KAZANIYOR
Fenerbahçe ile Konyaspor, ligde bugün 21. maçlarına çıkacak. Süper ligde 1988-89 sezonunda mücadele etmeye başlayan ve Fenerbahçe ile ligde toplam 20 kez karşılaşan Konyaspor, 19 kez yenildiği rakibi karşısında sadece tek galibiyet alabildi. Fenerbahçe, Konyaspor'a bu maçlarda toplam 67 gol attı, kalesinde ise 21 gol gördü. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçları Fenerbahçe, İstanbul ve Konya'da aynı skorla 4-1 kazanmıştı.
Jesus_FB
19.Aralık.2007, 17:21
yenersek ilk yariyi lider bile kapama sansimiz var umarim cocuklar bunun farkinda olarak cikarlar sahaya
World Hollow o1
19.Aralık.2007, 17:47
Tek porblem defansın göbeğinde çözersek rahatlıkla kazanabiliriz.Önder'den zaten şüphem yok o görevini yapar ama Yesin geçen sene ortaya koyduğu iyi oyunu ortaya koymazsa işimiz zorlaşabilir.Tabi oyunun başında gelecek bir gol bizi rahatlatabilir.
yapma ya..
Yasin ŞL'de bile top oynadı (:
güven sen yasin çakmak'a ;)
a.arıcı-11
19.Aralık.2007, 20:25
yapma ya..
Yasin ŞL'de bile top oynadı (:
güven sen yasin çakmak'a ;)
onu diyorum işte Yasin geçen sene oynadığı zaman sırıtmıyordu,iyi gözüküyordu fakat bu sene sürekli olarak kötü oynadı.İnşallah geçen seneki gibi oynarda savunmamız çok açık vermez diyorum.
Bedlamite
19.Aralık.2007, 20:34
Şahsen bende defansın göbeğinden korkuyorum formsuz bir Yasin ve maç eksiği olan Önder... Birde üstüne yine ve kendisininde kabul ettiği formsuz Alex ve golsüz Guiza eklenince bir Fenerbahçe taraftarı olarak hala deplasman maçları tedirgin ediyor. Yinede lidere yetişme şevkiyle bu maçı alacağını düşünüyorum Fenerbahçe'nin ama kanımca kolay bir maç olmayacak yani yine bize rahat bir maç seyretme imkanı yok..
Raten
20.Aralık.2007, 02:07
Bence de çok kolay geçecek bir maç değil Önder Yasin ikilisi nadir bir arada oynuyorlar umarım uyum sorunu yaşamazlar.Alex formsuz ,Güiza'ya güvenemiyorum,Emre gününde olursa kazanırız dediğim bir maç skor tahmini yapmak gerekirse 1-0 alırız veya 0-0 biter gibime geliyor.
GodfatheR
20.Aralık.2007, 02:39
Her zaman olduğu gibi yine deplasmanda çok sıkıcı,poisyonsuz bir maç seyredicez.Puan kaybı büyük ihtimal,pek güvenmiyorum takıma.
KaF KeF
20.Aralık.2007, 02:42
KONYASPOR
Oğuzhan
Serhat
Milos
Celaleddin
İsmail
Fahri
Zafer
Erdal
Da Silva
Caner
Veysel
FENERBAHÇE
Volkan
Gökhan Gönül
Yasin
Önder
Roberto Carlos
Deivid
Josico
Emre
Uğur Boral
Alex
Güiza
emce
20.Aralık.2007, 02:44
Zor maç olacak kesinlikle ancak iyi olan kazansın isterim :)
a.arıcı-11
20.Aralık.2007, 03:04
Konya'da yaşayan kuzenim 2 tane bileti olmasına rağmen hava çok soğuk olduğundan maça gitmemiş.Karaborsacılar kimse maça gitmiyor diye kanağlıyor dedi.Maça pek ilgi olmayacaktır ve bununla beraber soğuk havada zevksiz bir maç olacaktır.Alt biter büyük ihtimal.
RaSenGan
20.Aralık.2007, 03:51
Gol oldu ama büyük bir kararsızlık yaşandı.El var mı yok mu diye ?
KaF KeF
20.Aralık.2007, 03:52
Eline çarptı fakat çok yakındı..ilginç pozisyondu ..
PesimiSTyLa
20.Aralık.2007, 03:52
Konya yine elle gol yedi :)
BeeTLeJuiCe
20.Aralık.2007, 03:55
Omuz pazu civarı bi yere çarptı top. Orası el oluyorsa el yoksa değil.
KaF KeF
20.Aralık.2007, 03:58
Güiza'nın harika pası Deivid'in bitiriciliği..2-0
Onurap
Anca böyle gol olurdu zaten duran toptan onuda yedi konya..Eline çarpma var fakat bilerek değil gibi..Kural ne diyor bilemiyorum..Ancak yan hakem iptal ettiğine göre kuralı uygulaması lazımdı hakemin..
Neyse fenerbahçe kötü oyun ve duran topla alır bu maçı..
Alicanfmfan
2-0 oldu Konya'nın direncini bir şekilde kırdılar...
deniz.91
20.Aralık.2007, 04:05
Önderin attığı gol kesinlikle eldi yahu yazık oldu konyaya uçarag geliyor adam kollarını açmış dirseğinden az daha yukarıya çarptı topz kesinlikle eldi
EreN
20.Aralık.2007, 04:06
Anca böyle gol olurdu zaten duran toptan onuda yedi konya..Eline çarpma var fakat bilerek değil gibi..Kural ne diyor bilemiyorum..Ancak yan hakem iptal ettiğine göre kuralı uygulaması lazımdı hakemin..
El değil, bildiğin kol altının biraz daha göğüs kısmı. Gol temiz yani. İkinci gol de güiza güzel döndü ve pası attı. Çok iyi oynamıyoruz ama kötü de oynamıyoruz.
Fernando Gago
20.Aralık.2007, 04:07
2 Temiz golle ilk yarıyı önde kapadık ... Top göğüse çarpıyor ele değil
TR.CaPTaiN
20.Aralık.2007, 04:08
http://img341.imageshack.us/img341/1610/adszqv0ez7.png (http://imageshack.us)
http://img341.imageshack.us/img341/9097/onderun6.jpg (http://imageshack.us)
Alıntıdır.
KaPaLı
20.Aralık.2007, 04:09
Yan hakemin her söylediğini hakemler uygulasa biz şimdi + 3 daha fazla gol atmıştık 2 haftada :)
O kadar yakınn pozisyondan mümkün değil zaten sağlıklı karar vermek
Fernando Gago
20.Aralık.2007, 04:10
Resim her şeyi anlatıyor heralde :)
EreN
20.Aralık.2007, 04:10
Önderin attığı gol kesinlikle eldi yahu yazık oldu konyaya uçarag geliyor adam kollarını açmış dirseğinden az daha yukarıya çarptı topz kesinlikle eldi
Yapmayın yahu göz var nizam var. Tekrar izleyin.
PesimiSTyLa
20.Aralık.2007, 04:12
Nasıl el degil yahu. Kaptanın eklediği büyük resimde bariz görülüyor. koltuk altı- Pazu diye tabir edillen yer ile atıyor golü. Temiz falan degil bence gol.
EreN
20.Aralık.2007, 04:15
Diğer kamera açısından bakın bence. Golün nizami olduğu konusunda ısrarlıyım. Eğer pazuya çarpaydı resimde daha içeride olması gerekirdi topun. Göğüs ve pazunun sertlik farkı var. Bariz şekilde göğsüne çarpıyor top.
PesimiSTyLa
20.Aralık.2007, 04:16
Nizami olmadığı konusunda ısrarlıyım bende. Zaten bu gol olunca macı kapadım iş bitti çünkü...
Bedlamite
20.Aralık.2007, 04:19
tartışılır bi pozisyon ama bana göre çarpma olarak nitelendirlebilir çünkü bariz bi kasıt yok kalecinin uzaklaştırdığı top Önder e çarpıyor ama nizami mi evet dersem haksızlık etmiş olurum bence tartışılır..
Onurap
20.Aralık.2007, 04:22
Konya yine elle gol yedi :)
Tarih tekerrürden ibarettir.. :D
Yahu koluna çarpıyor işte neden inkar ediyorsunuz bizde elle gol attık değildi buda değil..
Jesus_FB
20.Aralık.2007, 04:31
biz bu maçı veririz
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu Ugurun hali nedir böyle yaa deli etti beni her topta yerde her topta hakeme konuşuyo
Alicanfmfan
20.Aralık.2007, 04:34
Veysel ne gol attı be agları delmiş :n:
KaPaLı
20.Aralık.2007, 04:40
Bu Ugurun hali nedir böyle yaa deli etti beni her topta yerde her topta hakeme konuşuyo
Suyu ısınıyo artık abi az kaldı. Gökhan gelsinde o zaman görcm ben onu.
Universal
20.Aralık.2007, 05:37
http://img341.imageshack.us/img341/1610/adszqv0ez7.png (http://imageshack.us)
http://img341.imageshack.us/img341/9097/onderun6.jpg (http://imageshack.us)
Alıntıdır.
Bu mudur? Budur.
Buna el diyenler yarın göz doktoruna gitsin. Koltuk altı ile gol atıyor. Mis gibi gol...
http://www.webdersleri.com/ders/el.jpg
El dediğiniz budur, bu pozisyonda da Önder'in eline değmediğide çok net gözüküyor.
EreN
20.Aralık.2007, 05:41
Bu mudur? Budur.
Buna el diyenler yarın göz doktoruna gitsin. Koltuk altı ile gol atıyor. Mis gibi gol...
El dediğiniz budur, bu pozisyonda da Önder'in eline değmediğide çok net gözüküyor.
yeterince açık bu resimler:)
BlackEagle19o3
20.Aralık.2007, 05:48
Bu mudur? Budur.
Hadi canım o mudur.Bir de bunun kol olanı var, biliyorsun sanırım.
Yazık oldu Konya'ya.Elle yedikleri gol sonucu dirençleri kırıldı.Fb taraftarı 2 haftadır kazandıkları maçlardan sonra bile hakem hatalarından bahsediyorlardı, şimdi gelmişler gol nizami falan diyorlar.Geçiniz efendim geçiniz...
World Hollow o1
20.Aralık.2007, 05:52
Yazık oldu Konya'ya.Elle yedikleri gol sonucu dirençleri kırıldı.Fb taraftarı 2 haftadır kazandıkları maçlardan sonra bile hakem hatalarından bahsediyorlardı, şimdi gelmişler gol nizami falan diyorlar.Geçiniz efendim geçiniz...
Ortamı mı germek istiyorsun?
BlackEagle19o3
20.Aralık.2007, 05:53
Ortamı mı germek istiyorsun?
Tebrik ederim, hemen anlamışsın amacımın ne olduğunu!:icon_twisted:
RaSenGan
20.Aralık.2007, 05:53
Fenerbahçe ite kaka maça aldı.Futbolundan ötürü kutluyorum Konyaspor'u.
deniz.91
20.Aralık.2007, 05:55
Golde dikkat ettiyseniz Önder gol olmadığını biliyordu pozisyonun top kaleye gitti hiç sevindemi adam önce hakem golü saymadığında bile kendi bölgesine doğru gitmeye başaldı ama sonradan hakem gol deyincede sesini çıkarmadı
Universal
20.Aralık.2007, 05:55
Fenerbahçe gene berbat bir oyun oynadı. Herşeyi geçtim son dakikada küçük takımlar gibi bir taç atışında inanılmaz bir çirkeflik yaptık ve bu çirkefliğe R.C3 gibi bir isminde dahil olması da beni üzdü. Yeter artık fairplay için oynayın...
İyide kola da değmiyor. :) Zaten, kurallarda da el yasak olduğu belirtiliyor. Kolun değil. Oyuncu zaten koltuk altı ilede atıyor. El ile koltuk altı arasında 20 cm kadar bir mesafe var... Zaten el diyorsanız, ben sizi kendi vicdanınız ile baş başa bırakırım...
EreN
20.Aralık.2007, 05:56
Hakem bu maçta da kötüydü. Özellikle ilk golden sonra hakimiyeti sıfıra indi nerdeyse. Neye faul çaldığını bile bilmiyordu. Özellikle ikinci yarı maçı hakeden taraf konyaspordu. Orta sahamız çok erken düştü fakat defansımızın dirençli futboluyla maçı kazanmasını bildik.
Alicanfmfan
20.Aralık.2007, 05:57
O Eli koyupta ne ima etmeye çalsıyorsun.
Universal
20.Aralık.2007, 06:03
O Eli koyupta ne ima etmeye çalsıyorsun.
Bazı arkadaşlar el diyorda ben elin ne olduğunu gösteriyorum. Bu maçtada Önder'in orasına top değmediğine göre... Mis gibi gol...
PesimiSTyLa
20.Aralık.2007, 06:03
Ya kim ortamı geriyor :s Batuhan el dediginiz budur falan demek ne oluyor? Biz salak mıyız elin ne oldugunu bilmiyoruz? Bir de resim koymuş hadi canım ! Yarın da böbrek nedir, safra kesesi nedir bunun cevabını bekliyoruz... El dedigin oysa top koluna carpınca da oyun kesilmesin. Bariz bir sekilde görülüyor neyin ne oldugu. Asagıdaki resme iyi bakın bakalım. Topun o anda kola carpmadan sizin tabirinizle direk göğüse değmesi fizik kuralları cercevesinde mi ?
http://www.hurriyet.com.tr/_np/5218/7005218.jpg
KanaKe
20.Aralık.2007, 06:04
El diyenler 2 hafta önce verilmeyen golün yerine saysinlar... hep bizim aleyhimize mi hata yapilacak ?
Universal
20.Aralık.2007, 06:04
Ben göğse değiyor demedim koltuk altı dedim. Orasıda, kurallarda yasak değildir. Mis gibi gol işte daha ne istiyorsunuz...
El dediğiniz, Anelka'nın Konya'da attığı goldür.
Nocna Mora
20.Aralık.2007, 06:05
El
Futbolda El: Kol ve El'dir...
yani gol kararı yanlış ;)
RaSenGan
20.Aralık.2007, 06:05
Bazı arkadaşlar el diyorda ben elin ne olduğunu gösteriyorum. Bu maçtada Önder'in orasına top değmediğine göre... Mis gibi gol...
Abicim sen eli sadece bileğe kadar olan kısım olduğunu mu zannediyorsun ? Dirseğe temas edince el olmuyo mu ?
World Hollow o1
20.Aralık.2007, 06:07
Yahu arkadaşlar nedir amaç söyleseniz ya?
Fenerbahçe'nin Galibiyetine gölge düşürmek mi yoksa?
Uzun zamandan sonra Lider olduk diye mi bu çırpınmalar?
Gol mü .? Gol Ağlara değdimi Fenerbahçe hanesine 1 - 0 diye geçtimi geçti?
daha neyin savaşını veriyorsunuz?
rica ediyorum germeyin artık bir kerede.
Universal
20.Aralık.2007, 06:08
Ama benim anlmadığım, Denizlispor maçında sayılmayan iki golümüz, geçen hafta verilmeyen bir penaltımızda buradaki Beşiktaşlı ve Galatasaray'lı arkadaşlar Konyaspor'un savundukları gibi Fenerbahçe'yi niye savunmadılar. Lütfen objektif olalım... Eşit davranalım...
Abicim sen futbolu bugün mü takip etmeye başladın ? Dirseğe temas edince el olmuyo mu ?
Dirseğe felan değmiyor. Zaten dirseğe felan değmiyor. Kaç defa izledim, adamın koltuk altına değiyor orasıda omuzdur. Omuzda serbestir.
Alicanfmfan
20.Aralık.2007, 06:08
Tamam Gol gol.
RaSenGan
20.Aralık.2007, 06:09
Dirseğe felan değmiyor. Zaten dirseğe felan değmiyor. Kaç defa izledim, adamın koltuk altına değiyor orasıda omuzdur. Omuzda serbestir.
Dirseği örnek olarak söyledim.Dirseğe değince el oluyor.Sen sadece bileğe kadar olan kısmı el olarak görüyorsun.
DeNiZ_1903
20.Aralık.2007, 06:10
Tüm bu skor hanesine geçen , lider olmalar filan hatalı bir gol sayesinde oldu , insanlarda bunun savaşını veriyor , gol olmuştur ama ofsayt mıdır el midir bu daha önemli bence.
Memedov
20.Aralık.2007, 06:11
Golde el var. - ki Önder bile golden sonra gol degil diyor. Hakem ofsayt diye ilk başta vermedi yan hakem orta sahaya koşup ofsayt degil dediği için vazgeçti golü verdi.
her ne kadar iyi oynamasada kazanmasını bildi Fenerbahçe bu sezon ilk defa liderliğe yükseldi belkide 1 günlüğünede olsa :) tebrik ederim.
Alicanfmfan
20.Aralık.2007, 06:11
Ama benim anlmadığım, Denizlispor maçında sayılmayan iki golümüz, geçen hafta verilmeyen bir penaltımızda buradaki Beşiktaşlı ve Galatasaray'lı arkadaşlar Konyaspor'un savundukları gibi Fenerbahçe'yi niye savunmadılar. Lütfen objektif olalım... Eşit davranalım...
Anltayadaki maça herkes penaltı dedi , Denizlideki çizgiyi geçen topa herkes gol dedi.Degil mi ?
RaSenGan
20.Aralık.2007, 06:12
Önder'e sordular maç sonunda gol için temiz gol diyebilir misin diye. Şu cevabı verdi : Çok yakın bir mesafeydi kasten bir hareket yapmak istemedim ama mesafe çok yakındı.
Kendisi bile attığı gol için temiz gol diyemiyor.
EreN
20.Aralık.2007, 06:13
Ya kim ortamı geriyor :s Batuhan el dediginiz budur falan demek ne oluyor? Biz salak mıyız elin ne oldugunu bilmiyoruz? Bir de resim koymuş hadi canım ! Yarın da böbrek nedir, safra kesesi nedir bunun cevabını bekliyoruz... El dedigin oysa top koluna carpınca da oyun kesilmesin. Bariz bir sekilde görülüyor neyin ne oldugu. Asagıdaki resme iyi bakın bakalım. Topun o anda kola carpmadan sizin tabirinizle direk göğüse değmesi fizik kuralları cercevesinde mi ?
http://www.hurriyet.com.tr/_np/5218/7005218.jpg
verdiğin bu resimde daha top değmemiş bile:) kolun gölgesi var topta...
Siz hakem olsaydınız, o anda. Golü verir miydiniz peki Gsli arkadaşlarım? basit bir soru:)
Universal
20.Aralık.2007, 06:13
Golde el var. - ki Önder bile golden sonra gol degil diyor. Hakem ofsayt diye ilk başta vermedi yan hakem orta sahaya koşup ofsayt degil dediği için vazgeçti golü verdi.
her ne kadar iyi oynamasada kazanmasını bildi Fenerbahçe bu sezon ilk defa liderliğe yükseldi belkide 1 günlüğünede olsa :) tebrik ederim.
Önder az önce Televizyon'a konuştu gol dedi. :D
RaSenGan
20.Aralık.2007, 06:14
Aynı kişiyi izlediğimize emin misin ? (:
KaPaLı
Elle gol nasıl olur size hatırlatayım. GS- TS Yer: ALi samiyen gol: Servet. Orda kaleciden gelen topta 1 metre bile yok. Kaldıki top ele değil, Koltuk altına doğru geliyo. Yani orda topu Önder yönlendirmiyo kaleciden gelen top çarpıp gol oluyo.
Memedov
Az da olsa ağız okuma gibi bir huyum vardır. Golden sonra gol degil diyor iyi bakarsan görürsün kardesim.
Alicanfmfan
20.Aralık.2007, 06:15
o pozisyon da Servet ne yapsın Elleri açık mıydı degildi top geldi çarptı.Burda Önder ucuyor resme.Ayrıca elin ne oldugunu hatırlatmama gerek yok herhalde
Konya-fb maçı yer:Konya Elin Adı:Anelka :)
EreN
20.Aralık.2007, 06:16
Az da olsa ağız okuma gibi bir huyum vardır. Golden sonra gol degil diyor iyi bakarsan görürsün kardesim.
Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Konyaspor'u 2-1 yendiği maçta, Sarı lacivertli takımın ilk golünü atan Önder Turacı, "Bence hakem doğru kararı verdi" dedi.
Önder Turacı sözlerini şöyle sürdürdü " Öncelikle gol pozisyonu çok hızlı gelişti, ben kasti birşey yapmadım, top göğsümle omzumun arasına çarptı. Hakem gol kararında haklıydı. İlk önce sevinmedim çünkü hakemin ne karar verdiğini anlayamadım" dedi.
DeNiZ_1903
20.Aralık.2007, 06:16
Elle gol nasıl olur size hatırlatayım. GS- TS Yer: ALi samiyen gol: Servet. Orda kaleciden gelen topta 1 metre bile yok. Kaldıki top ele değil, Koltuk altına doğru geliyo. Yani orda topu Önder yönlendirmiyo kaleciden gelen top çarpıp gol oluyo.
Abi bence orda el var ve benim bildiğim elle temas topun yönünü değiştiriyorsa serbest vuruş verilmesi lazım.
Universal
20.Aralık.2007, 06:17
Önder orada ofsayt olduğunu sanmış olabilir o yüzden... Sonuçta o anda ne düşündüğünü bilemeyiz.
BlackEagle19o3
20.Aralık.2007, 06:18
Siz o maçları kazanmanıza rağmen sayfalarca hakem hatasını tartıştınız.Bir de maçları kazanamasanız neler olurdu düşünmek bile istemiyorum.Zaten herkes da kabul etmişti.Şimdi rakip aleyhine yapılan bariz hatayı kabul etmiyorsunuz.Bence siz objektif olmalısınız.
Yahu ben de diyorum ki , "Gol mü? Gol." demekle oluyorsa neden haftalardır şu şöyle oldu şu böyle oldu diyip ağlıyorsunuz.Bir hakemi hatası olduğunda yazmayacak mıyız?
El diyenler 2 hafta önce verilmeyen golün yerine saysinlar... hep bizim aleyhimize mi hata yapilacak ?
Keşke dediğin gibi hakemler eşitlese aleyhte yapılan hataları da biraz da biz faydalansak:icon_twisted:
World Hollow o1
20.Aralık.2007, 06:19
edittttt.
yaaa bu kadar saçma mesajları atmayın ALLAH aşkına yaa bu posizyona mı el diyorsunuz.
abi adamın burada hiç bir suçu yokki istem dışı geliyor top adam ne yapsın..
BlackEagle19o3
20.Aralık.2007, 06:20
Batuhan çırpınışların boşa bence, Önder bile kabul etmiş gol olduğunu işte...
BeeTLeJuiCe
20.Aralık.2007, 06:21
1-2 kişi var sinir oldum şu anda. amaçları ortamı germek başka birşey değil.
Kural nedir bilmiyorum ama top o pozisyonda pazu ile omuz arası bir yere çarptı. Zaten Kiev maçında Volkan'ın uçuşunun aynısını gerçekleştiren Önder top ona gelirken ellerini kaldırması iyi niyet olarak nitelendirilebilir. Voleybol oynamıyor ya!
DeNiZ_1903
20.Aralık.2007, 06:21
tamama kardeşim sende haklısın biliyorum..
şimdi biz golü saymıyoruz, yoksa sayarsak mızıkçılık olur :)
yahu anlamadığım else el değilse değil 10larca elden gol atılıyor, sadece bu mu kaldı tartışılacak :)
Not; Liderlik yakıştı :D
Valla ben bu forumda her elle , ofsaytla atılan gol tartışılıyor diye biliyorum , elle atılan bir gol sonucu ne oldu bir takım lider oldu , bu gibi büyük hatalarda doğurabiliyor bugün lider yapar yarın şampiyon..
Memedov
20.Aralık.2007, 06:22
Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Konyaspor'u 2-1 yendiği maçta, Sarı lacivertli takımın ilk golünü atan Önder Turacı, "Bence hakem doğru kararı verdi" dedi.
Önder Turacı sözlerini şöyle sürdürdü " Öncelikle gol pozisyonu çok hızlı gelişti, ben kasti birşey yapmadım, top göğsümle omzumun arasına çarptı. Hakem gol kararında haklıydı. İlk önce sevinmedim çünkü hakemin ne karar verdiğini anlayamadım" dedi.
Eren ben maçtan sonra yaptığı açıklamayı demiyorum. Gol olduktan sonra Önderin ne dediğine iyi bak istersen resmen '' Gol değil '' diyor. Maçtan sonrada çıkıp elle attım Konyaspor'un hakkı yenildi gol degildi diyecek hali yok.
EreN
20.Aralık.2007, 06:23
Batuhan çırpınışların boşa bence, Önder bile kabul etmiş gol olduğunu işte...
:uzgun:
Universal
Tamam siz hala el olup olmadığını düşünün.
http://i39.tinypic.com/2q9l6ch.jpg
Biz Tatildeyiz...
PesimiSTyLa
1-2 kişi var sinir oldum şu anda. amaçları ortamı germek başka birşey değil.
Kural nedir bilmiyorum ama top o pozisyonda pazu ile omuz arası bir yere çarptı. Zaten Kiev maçında Volkan'ın uçuşunun aynısını gerçekleştiren Önder top ona gelirken ellerini kaldırması iyi niyet olarak nitelendirilebilir. Voleybol oynamıyor ya!
Bak Musti de diyor :D Pazuya captı. Eses macında Barosun tpu Pazu diye tabir edilen yer ile düzeltip golü atması gibi. Pazu da el diye geciyor zaten. Bunu kabul etmek bu kadar zor olmasa gerek.
Alicanfmfan
20.Aralık.2007, 06:27
Takılın 1 gün orada Batuhan.O resme ve o mesaja böyle cevap gerekli sanırım :)
KaF KeF
Bak Musti de diyor :D Pazuya captı. Eses macında Barosun tpu Pazu diye tabir edilen yer ile düzeltip golü atması gibi. Pazu da el diye geciyor zaten. Bunu kabul etmek bu kadar zor olmasa gerek.
Fakat arada fark var.Baros düzeltiyor fakat Önder'in öyle bir şansı yok..:)
BeeTLeJuiCe
Pazu ile omuz arası bi yer dedim olm. QTM gibisin sende işine geleni seçiyosun arasından :p
Gerçi öyle bi demişimki:D ikisinin arası 1metre sanki :)
World Hollow o1
20.Aralık.2007, 06:28
Valla ben bu forumda her elle , ofsaytla atılan gol tartışılıyor diye biliyorum , elle atılan bir gol sonucu ne oldu bir takım lider oldu , bu gibi büyük hatalarda doğurabiliyor bugün lider yapar yarın şampiyon..
Güzel kardeşim, herkesle aynı konuyu tartışacak halim yok sonuçta Konyaspor - Fenerbahçe maçında olan herşeyi burda konuşurum kimsede bir şey diyemez sonuçta kendi takımım iyi düşüncelerim var. !
DeNiZ_1903
20.Aralık.2007, 06:32
Güzel kardeşim, herkesle aynı konuyu tartışacak halim yok sonuçta Konyaspor - Fenerbahçe maçında olan herşeyi burda konuşurum kimsede bir şey diyemez sonuçta kendi takımım iyi düşüncelerim var. !
Tamam abi , ama iyi düşünce başka objektif olmak başka , tamam biz de belki bazı yerlerde objektif olamıyoruz ama öyle olmaya özen gösteriyoruz .
Universal
20.Aralık.2007, 06:32
Fakat arada fark var.Baros düzeltiyor fakat Önder'in öyle bir şansı yok..:)
Zaten top Önder'in eline çarpsa gol olmaz. Çünkü; eli çarpan yerden 15 cm yukarıda. El ince olduğundan dolayı top hız kaybedecek ve kaleye bile gitmeden top yere düşecek. Yani fiziken düşünürsekde topun sert bir yere çarpıp hızlarak kaleye gittiği ortada...
Bu arada bir arkadaşımız el ile gol attı takım lider oldu demiş. Evet hatalara dikkatli bakılmalı. Geçen hafta ofsayttan yediği gol ile Trabzonspor liderliğini kaybetti. Hatta Maradona el ile attığı gol ile Dünya Kupasını kazandırdı. Ama şu varki bu pozisyonda ele değmiyor. :D
World Hollow o1
20.Aralık.2007, 06:33
Tamam abi , ama iyi düşünce başka objektif olmak başka , tamam biz de belki bazı yerlerde objektif olamıyoruz ama öyle olmaya özen gösteriyoruz .
EyvALLAH böyle ol canım iste gözüm yaa.
ama posizyona gelirsek, önderin hiç bir kötü niyeti yokki zaten herşey istem dışı oluyor ki zaten kaleci uzaklaştırırken onun koltuk altına birazda dirseğine çarpıyor.
shamur1
20.Aralık.2007, 06:33
Eller kollar da devreye girmeye başladı artık.
Geçen hafta 650 metre ofsayttan yediğimiz golle Liderlikten indik.
Bu hafta elle atılan bir gol ile Fenerbahçe Lider.
Sadri Şener doğru diyor Zirvede Balans Ayarı yaptılar.
World Hollow o1
20.Aralık.2007, 06:36
sen bu sözünü gerçekden bir futbol sever olarak cani yürekden pozisyonu izleyip mi söylüyorsun? ALLAH için ?
650 mtr. arası demişin saha ebatları Trabzon - Bursa karayolları arasında mı oynanıyor?
DeNiZ_1903
20.Aralık.2007, 06:37
EyvALLAH böyle ol canım iste gözüm yaa.
ama posizyona gelirsek, önderin hiç bir kötü niyeti yokki zaten herşey istem dışı oluyor ki zaten kaleci uzaklaştırırken onun koltuk altına birazda dirseğine çarpıyor.
Zaten bu tip pozisyonların çoğu kasıtlı olmaz bence , ama ister istemez de olsa sonuçta kazanılan bi üç puan alınan bi koltuk var.:icon_biggrin:
shamur1
20.Aralık.2007, 06:41
sen bu sözünü gerçekden bir futbol sever olarak cani yürekden pozisyonu izleyip mi söylüyorsun? ALLAH için ?
World.Hollow´isimli üyeden Alıntı
Geçen haftada 650 metrelik ofsayttan gol yediğimizde ofsayt mofsayt sonuçta gol demiştin. Şimdi de top ağlara değdimi değdi diyorsun. Yazık ki ne yazık. Hiç sanmıyorum ama olursa bir gün %100 hakem hatasıyla puan kaybedip sıralamada gerilere düşerseniz bakaLım diyebilecekmisin gol mu gol ağlara değdi mi değdi ?
World Hollow o1
20.Aralık.2007, 06:44
World.Hollow´isimli üyeden Alıntı
daha neyin savaşını veriyorsunuz? 6
Geçen haftada 650 metrelik ofsayttan gol yediğimizde ofsayt mofsayt sonuçta gol demiştin. Şimdi de top ağlara değdimi değdi diyorsun. Yazık ki ne yazık. Hiç sanmıyorum ama olursa bir gün %100 hakem hatasıyla puan kaybedip sıralamada gerilere düşerseniz bakaLım diyebilecekmisin gol mu gol ağlara değdi mi değdi ?
Te ALLAH'ım ya :)
650'i bırak 50 MTR'lik ofsaytı göster ben TFF şikayet edeyim kendim elimle şikayetimi yazayım yaşın ufak değil saçmalama lütfen ..!
Futbolun doğası bu kusura bakma Shamur1, hiç ağlamıcaksın ağlayana hiç kimse acımıyor futbolda bir tekmede gören vuruyor ;)
benim için adamın kaleden kaleye attığı falan önemli değil, o ağları 1 cm geçtimi 1 olarak haneme yazıldımı gerisi hiç ilgilendirmiyor isterse adam 2 elinle birlikde atsın.
daha devam ediyor, acın ama kusura bakma futbolun doğasında var dediğim gibi hakem hataları olmadımı böyle işte karmaşalar oluyor, gönül ister olmasın ama. Oluyor.
shamur1
20.Aralık.2007, 06:48
Orada mübalağa var 650 metre olmadığını bizde biliyoruz ama senin bunu anlamamana şaşırmadım. Neyse tartışmaya girmeyecem Koyun zirveye EL Bakalım.
Evet futbolda acımak falan yok 6 maçta 1 puanla CL'den elenip Süper Lig'in yolunu tutabiliyorsun.
World Hollow o1
20.Aralık.2007, 06:49
Orada mübalağa var 650 metre olmadığını bizde biliyoruz ama senin bunu anlamamana şaşırmadım. Neyse tartışmaya girmeyecem Koyun zirveye EL Bakalım.
yaşın gerekitirdiği gibi konuşmuyorsun.
inceden laf sokmaya çalışıyorsun canımıda sıkıyorsun bu durumda lütfen konu dışında mesaj atma ortamı gerim germe rica ediyorum !
TR.CaPTaiN
20.Aralık.2007, 06:50
Pozisyon ile ilgili tam net bir görüşüm yok fakat kafamı kurcalayan bazı konular var. İlk olarak; bu Lig TV'nin başka kamerası yok mu ? Diğeri ise; Fenerbahçe aleyhine şimdiye kadar yapılan hatalar bir balans eseri miydi ? Demek istediğim bugün lehimize hata yapıldı, geçmişte aleyhimize yapıldı ve eşitlendi bitti değildir. Hatanın lehte olanına da aleyhte olanına da karşıyım.
Önder'in güzel oyunu, Güiza'nın müthiş asisti maalesef bu el veya el değil tartışmaları arasında eriyip gidecek.
Memedov
20.Aralık.2007, 06:52
104 ile 110 metre arası değişmekte bulunan günümüz futbol sahalarında 650 metrelik ofsayt yaşanıyor tebrik ediyorum.;)
shamur1 ; konu Bursaspor-Trabzonspor maçı degil. geçen hafta yeterince dile getirdin golün ofsayt oldugunu bu konuda da dile getirmene gerek yok. konuyu dağıtmasan memnun olurum.
a.arıcı-11
20.Aralık.2007, 06:54
Geçen hafta 650 metre ofsayttan yediğimiz golle Liderlikten indik.
Bu hafta elle atılan bir gol ile Fenerbahçe Lider.
Sadri Şener doğru diyor Zirvede Balans Ayarı yaptılar.
siz böyle düşündükçe maçlarınızda yapılan ilk hatalı faulde oyuna küsüp oyunu bırakırsınız sonrada bizi şampiyon yapmadaılar dersiniz.Büyük kulüp olmak her türlü olumsuzluğu yenebilmektir.Biz 100.Yılımızda şampiyon olduğumuzda bir sezon penaltı atmamıştık.Bırak penaltıyı hakemler bariz frikikleri bile vermiyordu bazen.
Keşke dediğin gibi hakemler eşitlese aleyhte yapılan hataları da biraz da biz faydalansak:icon_twisted:
Hataya hatayla karşılık versinler yani bunu istiyorsun öyle mi?
Ayrıca olaya hiç geçen sene hakemlerin aleyhinizde yaptığı hatalardan önce ki bir kaç sezonda leyhinize yapılan büyük maçların hatalrının acısı çıksın dedin mi?(ÖRN:FB-BJK 2006 FTK Finali,BJK-Erciyes 2007 FTK finali,FB-BJK 2007 FTK yarı Final 2.maçı)
Maça gelecek olursak.55-60.dk ya kadar radyodan dinledim ve beklediğim gibi tatsız tuzsuz bir maç oldu.Pozisyon kıtlığı vardı.Önder'in tartışmalı bir golü vardı bana göre top koltuk alıtna geldi ki oda kendi iradesinde oluşmadı.Kaleci topu yumrukladı ve top Önder'in koltuk altına çarptı gol oldu.Hakemde maçtan sonra yardımcı hakemle sadece ofsayt pozisyonunu tartıştığını söylüyor.Eli e'si bile geçmiyor konuşmasında.
Neyse ilk yarıyı tarihimizin en kötü senelerinden birini yaşamış olsak bile en kötü ihtimalle liderin 2 puan gerisinde en iyi ihtimalle de lider olarak tamamladık.Ortalamanın üzerinde bir sezon yaşasaydık ligin tozunu atmıştık heralde;)
fmsmyrna
20.Aralık.2007, 06:55
Bence Fenerbahçeli arkadaşlar tartışmaya girmesin boşuna çünkü kimsenin fikrini değiştiremeyiz.2-1 aldık maçı lider olduk bu kadar kötü oyuna rağmen şampiyonluk yarışındayız.
Oh ne güzel hakemlerde bizden yana daha ne istiyoruz :0:
shamur1
20.Aralık.2007, 06:56
Sizlere doyum oLmaz bu tarz olaylarda abartı yoluyla mübalağa yapılır ama siz takmışsınız 650 ye 110 metreye falan. Takıldığınız nokta 650 metre :)
Neyse Hiç kimseyle tartışıp ta zamanımı boşa geçirmek istemiyorum. Hayırlı oLsun Liderliğiniz arkadaşlar. 3 Puanı getiren her yol mübağ tabi.
BlackEagle19o3
20.Aralık.2007, 07:01
Hataya hatayla karşılık versinler yani bunu istiyorsun öyle mi?
Ayrıca olaya hiç geçen sene hakemlerin aleyhinizde yaptığı hatalardan önce ki bir kaç sezonda leyhinize yapılan büyük maçların hatalrının acısı çıksın dedin mi?(ÖRN:FB-BJK 2006 FTK Finali,BJK-Erciyes 2007 FTK finali,FB-BJK 2007 FTK yarı Final 2.maçı)
Sen o cümledeki ironiyi anlayamadıysan ben bişey demiyorum.
Hakem hatalarına girdin 3 tane lehimize hata buldun.Tebrik ederim seni , çok mu düşündün? Burda s.d.k yarıştıracak değiliz.Benim de fener lehine yapılan hataları saymamı mı bekliyorsun? Günümüzden bahsederken geçmiş konuları açman gereksiz olmuş...İlla tartışalım dersen o da olur yani:)
EreN
20.Aralık.2007, 07:04
Evet futbolda acımak falan yok 6 maçta 1 puanla CL'den elenip Süper Lig'in yolunu tutabiliyorsun.
En azından ŞL'de 3 puan alabilme şerefine erişiyoruz. Bu agresifliğin ne zaman bitecek diye merak ediyorum. Sanki sen böyle milleti aşağılaya aşağılaya yorumlar yapınca, sadece kendi söylediklerini doğru sanıp kalp kırdıkça Ts üst sıralara çıkacak, şampiyon olacak. Deivid'in yüzde yüz golü verilmedi. Skor 1-0 oldu maç sonu. Eğer es kaza bir gol yesek bizde aynı durumda olacaktık. O kadar çok örnek verilebilir ki?
Şöyle basit bir anlatım yapayım. Bizim ikinci golü baz alalım. Eğer güiza orda topu tutamasa gol olmayacaktı. Veya güiza topu çevirdiğinde pası verirken adama çarpsaydı yine gol olmayacaktı. Hatta güiza topu pasladığında adamın bacak arasına çarpıp geçtikten sonraki adam tutsaydı topu yine gol olmayacaktı. Top deivid'e geldikten sonra kaleci dokunsaydo yine ve yine gol olmayacaktı. Ama pozisyon ne oldu? Güiza topu kontrol etti, döndü, pas attı, adamın bacak arasından geçti, bir sonraki konyalı topu ıskaladı, deivid ayak içiyle vurdu, kaleci yetişemedi ve GOL oldu... Yani bir gol bu kadar ihtimale sahip gol olmamak için.
Alicanfmfan
20.Aralık.2007, 07:10
Önder atmasaydında bütün bunlar olmasaydı :p :n:
Aydin
bence fener, konyayı ezseydi bu elle atılan gol bu kadar tartışılmazdı. milletin içine sinmeyen tek şey, fenerin galibiyet için fazla birşey yapmaması/yapamamasından dolayıdır diye düşünüyorum.
ayrıca maçlarda böyle hataların olması normal. önemli olan halkı galeyana getirecek şeylerin söylenmemesi. sahmur1'in sayesinde Sadri Şener'in ne dediğini öğrenmiş oldum. "zirvede balans ayarı yaptılar" demiş. ileride bir gün takımı lehine bir hata olduğunda da böyle konuşabilecek mi acaba.
"ben yakamı kurtarayım da ne olursa olsun" zihniyetiyle yaklaşan yöneticiler olduğu için bu durumlara düştük. yanlış hatırlamıyorsam fenerbahçeli bir yöneticiydi bir maçta kendi lehlerine çalınan bir düdük için "böyle olmamalıydı" demişti. böyle yöneticiler lazım.
haksız gol atınca itiraz edecek futbolcular lazım. ama bunlar rüya tabii.
KaF KeF
Hiç kimse haksız yere atılan gole veya alınan 3 puana sevinmez.Fakat oluyor böyle hatalar.Hakem göremiyor vs vs ..Ama emin olun kimse sevinmiyor...
Bazı arkadaşlar ise illa Fenerbahçe'nin veya hakemin bir açığını bulalım da hemen laf koyalım düşüncesinde...Ellerine ne geçiyor pek anlayamıyorum...Hatta ile bile gidip;Keşke bize de yapılsa diyor..İlginç doğrusu ...Ama unutmamakta fayda var bu hatalar her zaman tek takıma yapılıyor.Geçen hafta Trabzon'un 2 haftadır Fenerbahçe'nin canı yanıyordu...
a.arıcı-11
20.Aralık.2007, 07:11
Sen o cümledeki ironiyi anlayamadıysan ben bişey demiyorum.
Hakem hatalarına girdin 3 tane lehimize hata buldun.Tebrik ederim seni , çok mu düşündün? Burda s.d.k yarıştıracak değiliz.Benim de fener lehine yapılan hataları saymamı mı bekliyorsun? Günümüzden bahsederken geçmiş konuları açman gereksiz olmuş...İlla tartışalım dersen o da olur yani:)
sen benim demek istediğimi anlamamışsın.Sen diyorsun ki bizim alyhimize yapılan hatalarında geri dönüşü olacakmı bende diyorum ki sen bunu yazarken geçmişte size iki tane kupa getiren hakem hatalarından sonra bizim leyhimize hatalarıı var yarın aleyhimize yapılsında durum dengelensin dedin mi?
Ben bunu diyorum...
Melekovic
20.Aralık.2007, 07:12
Bunu hatırlatmak istemezdim ama futbolun genel tanımında da zevki içinde de hatalar yer alır.Futbol oyunu bir bütündür ve seyir amaçlı insanları eğlendirmek üzerine kurulmuştur.Eğer bu güzelliği birbirinize karşı savaş aracı olarak kullanıyorsanız size hiç bir şey demiyorum.
Herkes bir kendine gelsin. Valla bu haliniz gördükçe maç izlemekten de utanıyorum.
EreN
20.Aralık.2007, 07:14
"ben yakamı kurtarayım da ne olursa olsun" zihniyetiyle yaklaşan yöneticiler olduğu için bu durumlara düştük. yanlış hatırlamıyorsam fenerbahçeli bir yöneticiydi bir maçta kendi lehlerine çalınan bir düdük için "böyle olmamalıydı" demişti. böyle yöneticiler lazım.
Aydın abi o yönetici Ali Koç'tu. Fanatik diye adledilen biridir kendisi rakip taraftarlarca. Eskişehir maçı sonrası söyledi bu söylemi.
shamur1
20.Aralık.2007, 07:19
En azından ŞL'de 3 puan alabilme şerefine erişiyoruz. Bu agresifliğin ne zaman bitecek diye merak ediyorum. Sanki sen böyle milleti aşağılaya aşağılaya yorumlar yapınca, sadece kendi söylediklerini doğru sanıp kalp kırdıkça Ts üst sıralara çıkacak, şampiyon olacak. Deivid'in yüzde yüz golü verilmedi. Skor 1-0 oldu maç sonu. Eğer es kaza bir gol yesek bizde aynı durumda olacaktık. O kadar çok örnek verilebilir ki?
Şöyle basit bir anlatım yapayım. Bizim ikinci golü baz alalım. Eğer güiza orda topu tutamasa gol olmayacaktı. Veya güiza topu çevirdiğinde pası verirken adama çarpsaydı yine gol olmayacaktı. Hatta güiza topu pasladığında adamın bacak arasına çarpıp geçtikten sonraki adam tutsaydı topu yine gol olmayacaktı. Top deivid'e geldikten sonra kaleci dokunsaydo yine ve yine gol olmayacaktı. Ama pozisyon ne oldu? Güiza topu kontrol etti, döndü, pas attı, adamın bacak arasından geçti, bir sonraki konyalı topu ıskaladı, deivid ayak içiyle vurdu, kaleci yetişemedi ve GOL oldu... Yani bir gol bu kadar ihtimale sahip gol olmamak için.
Eren benim Şampiyonluk gibi bir beklentim yok , en azından gol olsunda isterse 2 eliyle tutup içeri atsın farketmez vs bu gibi düşüncede de birisi değilim.
Aşşağılama konusuna gelince o 16 yaşındaki genç geçen hafta benim elimden Liderliğim alınmışken yaşına başına bakmadan ağlama sızlama dedi ve bu arkadaşa hiçbir ceza verilmemiş ki hala acıdan falan bahsediyor. Bende ona acıların ne türlü olabildiğini gösterdim ki 2 haftadır burda acı acı deyip duruyor.
Ayrıca hadi abartmadan söyliyeyim 1 metre 5 cm lik ofsayt golüyle Liderlikten oluyoruz ne Tff , ne de mhk hiçbir açıklama yapmıyor kaç gün geçmesine rağmen ama Sadri Başkanımız 1-2 açıklama yapınca anında dsiplin kuruluna sevk ediliyor ve büyük ihtimal de ceza alacak.
Bunlar yetmezmiş gibi geçen hafta hakem hatası bir takımı liderlikten alıyor bu hafta ise bir diğer takımı Liderliğe oturtuyor. İşte bunun altında kasıt ararırım ben. Gerçi arasam da ne olacak herkes o kadar memnun ki kazanalım , 3 puanı alalım da gol isterse elle atılsın , ofsayttan olsun farketmez havasında.
EreN
20.Aralık.2007, 07:28
Eren benim Şampiyonluk gibi bir beklentim yok , en azından gol olsunda isterse 2 eliyle tutup içeri atsın farketmez vs bu gibi düşüncede de birisi değilim.
Aşşağılama konusuna gelince o 16 yaşındaki genç geçen hafta benim elimden Liderliğim alınmışken yaşına başına bakmadan ağlama sızlama dedi ve bu arkadaşa hiçbir ceza verilmemiş ki hala acıdan falan bahsediyor. Bende ona acıların ne türlü olabildiğini gösterdim ki 2 haftadır burda acı acı deyip duruyor.
Ayrıca hadi abartmadan söyliyeyim 1 metre 5 cm lik ofsayt golüyle Liderlikten oluyoruz ne Tff , ne de mhk hiçbir açıklama yapmıyor kaç gün geçmesine rağmen ama Sadri Başkanımız 1-2 açıklama yapınca anında dsiplin kuruluna sevk ediliyor ve büyük ihtimal de ceza alacak.
Bunlar yetmezmiş gibi geçen hafta hakem hatası bir takımı liderlikten alıyor bu hafta ise bir diğer takımı Liderliğe oturtuyor. İşte bunun altında kasıt ararırım ben. Gerçi arasam da ne olacak herkes o kadar memnun ki kazanalım , 3 puanı alalım da gol isterse elle atılsın , ofsayttan olsun farketmez havasında.
Bir örnek vereyim sana. Konyaspor - Gs maçıydı. Gs'nin ilk golu el miydi, ofsayt mıydı hafızamı zorlayamadım. Sonra Konya beraberliği yakaladı. Arkasından herkesin kabul ettiği bir faul ve gelen gol. Sonrasında Gs galibiyeti. Bu maçtan sonra 2 bariz maç skoruna etki eden hatalı gol olmasına rağmen 1 konyalı yöneticiyi hatırlamıyorum çıkıp konuşan. Ama bizim maçtan sonra hepsi aslan kesilmiş ahkam kesiyor. Bu işler böyledir. Herkesin kuyruk olduğu şeyler vardır. Biz sivası haksız yensek onlar fazla konuşmayacaktır mesela. Takımlar arası ikili ilişkiler. İşte bizim ligimizi kirleten olay bu.
not: Gsli arkadaşları rencide etmek için vermedim örneği. Yanlış anlamayın.
shamur1
20.Aralık.2007, 07:34
ayrıca maçlarda böyle hataların olması normal. önemli olan halkı galeyana getirecek şeylerin söylenmemesi. sahmur1'in sayesinde Sadri Şener'in ne dediğini öğrenmiş oldum. "zirvede balans ayarı yaptılar" demiş. ileride bir gün takımı lehine bir hata olduğunda da böyle konuşabilecek mi acaba.
Yıllardır bu ülkede İstanbul Kulüplerinin Başkanlarının , yöneticilerin tehditlerini gördük.Sadri Şener'in balans ayarı yaptılar demesini benden öğrenmişsin peki bu tehditlerden haberiniz varmıydı ?
Federasyonu Ligden çekilmekle ,
Türkiye Kupasına paf takımla çıkmakla ,
Kulüpler Birliğini tanımamakla vs
Rakip takımı olsun , Tff oLsun , Mhk yı olsun her zaman tehdit etmişlerdir üstelik üstü kapalı bir şekilde de değil çok net ve açık bir şekilde.
Bunları da görüyoruz senelerce , Sadri Şener halkı galeyana getirecek birisi değil hem zaten dekoder sayımız da yeterli değil sesimizin daha gür çıkması için :)
Addolorato
20.Aralık.2007, 07:39
Yahu Shamur1 Tam Haklısın Diyeceğim tam doğru söyledin diyeceğim
Bunları da görüyoruz senelerce , Sadri Şener halkı galeyana getirecek birisi değil hem zaten dekoder sayımız da yeterli değil sesimizin daha gür çıkması için :h:
Bu Laflarınla istemedende insanları rencide ediyorsun :)
KanaKe
20.Aralık.2007, 07:53
Denizli'de top cizgiyi 3,5 metre geciyor gol verilmiyor , gole giderken tertemiz pozisyon ofsayt diye kesiliyor ardindan Antalyaspor macinda penaltimiz verilmiyor. Konyaspor macinda tamamen kalecinin hatasi sonucu olusan bir gol el mi kol mu tartismalari cikiyor, halbuki ne gereksiz tartismalar bunlar :) mac bitmis üzerinden 2 saat gecmis hakem gölü vermis ki bana göre tertemiz bir gol fakat insanlar hala burda zamanini bos yere harcayarak ayni pozisyonu tekrar tekrar tartisiyor yok elmis kolmus koltuk altiymis.. ne kadar gereksiz... bazen insanlar Futbolun bir eglence bir spor oldugunu unutuyor sanki hayatimizda ki en önemli sey futbol gibi davraniyorlar.. hakem kararlari ben kendimi bildim bileli bu ülkede tartisildi ve tartisilmaya devam edecek cünkü bizim güzel basinimiz sagolsun her zaman tartisma ortami yaratmasini biliyor..
Universal
20.Aralık.2007, 08:02
Abi, herşeyi geçtim. Maradona eli ile Dünya Kupası finalinde golü attı. Arjantin Dünya Kupasını kaldırdı ve Maradona maçtan sonra o el benim değil Tanrı'nın eli dedi. Yani olanlar olduktan sonra hiçbir şekilde değişmiyor. Aradan 20 yıl geçsede kıyamette geçse bu maç 2-1 ile tescil edildi. Hiç bir zaman hatalar değişmeyecek yüzlerce yıl öncede o günün kuralları ile hata yapılıyordu bugünde yapılıyor gelecekte de yapılacak...
Jesus_FB
20.Aralık.2007, 08:23
Uff 2 sayfadır yorumları okuyorumda şaştım kaldım. Pozisyonda kesinlikle kola bir temas var ama çok bilinçli bir şekilde yapılmış bir hareket değil kalecinin yumrukladığı top bir anda gelip çarpıyor. Rakip takım taraftarlarıda konuyu çarpıtıyor bu ne Anelka'nın elle attığı pozisyona benziyor ne Nobrenin eliyle önüne indirdiği ne barosun koluyla önüne aldığı pozisyona benziyor. Bu kadarda acımasız olmayı yahu.
Şimdi merak ediyorum tarih tekrar tekerrür edecekmi diye. Pazar günü gs ve bjk bakalım yine ortak pankartla çıkacaklarmı
PesimiSTyLa
20.Aralık.2007, 08:31
Uff 2 sayfadır yorumları okuyorumda şaştım kaldım. Pozisyonda kesinlikle kola bir temas var ama çok bilinçli bir şekilde yapılmış bir hareket değil kalecinin yumrukladığı top bir anda gelip çarpıyor. Rakip takım taraftarlarıda konuyu çarpıtıyor bu ne Anelka'nın elle attığı pozisyona benziyor ne Nobrenin eliyle önüne indirdiği ne barosun koluyla önüne aldığı pozisyona benziyor. Bu kadarda acımasız olmayı yahu.
Şimdi merak ediyorum tarih tekrar tekerrür edecekmi diye. Pazar günü gs ve bjk bakalım yine ortak pankartla çıkacaklarmı
Sanmam :) Bende 14 Mayıs tekrarlanır mı merakı içindeyim :) Malum yine konya macı :p
Bedlamite
20.Aralık.2007, 08:45
Bunu hatırlatmak istemezdim ama futbolun genel tanımında da zevki içinde de hatalar yer alır.Futbol oyunu bir bütündür ve seyir amaçlı insanları eğlendirmek üzerine kurulmuştur.Eğer bu güzelliği birbirinize karşı savaş aracı olarak kullanıyorsanız size hiç bir şey demiyorum.
Herkes bir kendine gelsin. Valla bu haliniz gördükçe maç izlemekten de utanıyorum.
abi sana yine şiddetle katılıyorum sonuçta mekanik bi hadise olmayan futbolda hatalar elbet olacaktır.. Önder gol der diğeri hayır der sürüp gider bi dahaki hafta hatırlanmaz.. Mühim olan aldığımız keyif ve birbirimizle konuşurken aldığımız hazdır ki gördüğüm kadarıyla burdaki tartışmalar hazzı geçmiş alevlenmiş..
Bordo61Mavi
20.Aralık.2007, 11:27
El felan degil o gol. Kaleciden okadar ani gelen topa napsin Onder.
Tek takildigim nokta, Volkanin Veyselin atigi golden sonra "gol degil" diye bagirmasi. Bisey yazcaktimda, kurallar var forumda. Siz anlayin artik ben Volkana ne demek istedigimi :)
remake
20.Aralık.2007, 13:05
Yıllardır bu ülkede İstanbul Kulüplerinin Başkanlarının , yöneticilerin tehditlerini gördük.Sadri Şener'in balans ayarı yaptılar demesini benden öğrenmişsin peki bu tehditlerden haberiniz varmıydı ?
Federasyonu Ligden çekilmekle ,
Türkiye Kupasına paf takımla çıkmakla ,
Kulüpler Birliğini tanımamakla vs
Rakip takımı olsun , Tff oLsun , Mhk yı olsun her zaman tehdit etmişlerdir üstelik üstü kapalı bir şekilde de değil çok net ve açık bir şekilde.
Bunları da görüyoruz senelerce , Sadri Şener halkı galeyana getirecek birisi değil hem zaten dekoder sayımız da yeterli değil sesimizin daha gür çıkması için :)
Dogru soyleyeni 9 koyden kovarlarmis shamur1.
Hakem hatasi tabiki olacaktir ama nedense bu hakem hatalari son zamanlarda hep belirli kluplerin alehine, belirli kluplerin de lehin oluyorlar.
Hakemlerde kotu niyet oldugunu sanmiyorum (en azindan hepsinde yoktur) ama baskiyi kaldiramadiklari kesin.
El degildi diyen arkadaslara da tesuf ederim. Goz var nizam var. Hem Onderin topu takibi ve kollarini kaldiris bicimi, hem de golden sonraki hareketleri golun kasti bicimde elle atildigini gosteriyor.
EreN
20.Aralık.2007, 15:21
El felan degil o gol. Kaleciden okadar ani gelen topa napsin Onder.
Tek takildigim nokta, Volkanin Veyselin atigi golden sonra "gol degil" diye bagirmasi. Bisey yazcaktimda, kurallar var forumda. Siz anlayin artik ben Volkana ne demek istedigimi :)
Topun gol olduğunu farketmedi sanırım orada. Top direkten döndü sanmıştır belki :)
El Comandante
20.Aralık.2007, 15:56
Topun gol olduğunu farketmedi sanırım orada. Top direkten döndü sanmıştır belki :)
Bu kadar iyimser olma Eren.Bal gibi de gördü,topun iceriden ciktigini,aglari deldigini.Onun yaptigi cirkeflikten baska birsey degildi ...
http://img378.imageshack.us/img378/904/unbenanntyb4.jpg
Neyse,Fenerbahce maci kazandi,kötü oynasa da kazandi ve bu kadar kötü oynadigi sezon da mac fazlasiyla da olsa lider olabilme sansina erismis oldugu icin tebrik ediyorum onlari,ama onlarin liderlikte duracagini sanmiyorum.Tahminen ilk yariyi 4.,en iyi ihtimalle 3.bitireceklerdir.
Bu sene lig de cok hakem hatasi oluyor,hakemlere güvenelim diyoruz,onlar isi zivanadan cikartiyorlar.Böyle yönetim dünyanin hicbir yerinde yok yahu.Devre arasin da konusacak cok seyleri olacak,ve umut ediyorum bu sefer kendilerine ceki,düzen verirler.
eXcitinG
20.Aralık.2007, 16:09
İnsanı FutboL dan soğutuyorLar ya daha söyLeyecek birşey yok. Yeter be kardeşim bir goL de de hatanız oLmasın. Bir maçın da kaderini değiştirmeyin artık yahu. Bıktık...
Universal
20.Aralık.2007, 18:33
Bu sene lig de cok hakem hatasi oluyor,hakemlere güvenelim diyoruz,onlar isi zivanadan cikartiyorlar.Böyle yönetim dünyanin hicbir yerinde yok yahu.Devre arasin da konusacak cok seyleri olacak,ve umut ediyorum bu sefer kendilerine ceki,düzen verirler.[/B]
Yabancı hakem gerek. Türkler ile birşey olmuyor. Zaten olmadığı yıllardır belli herhangibi bir Kıtasal turnuvalarda maç yönetmiyorlar.
anil luque
20.Aralık.2007, 18:36
gazetede onderın hakemın golu vermeden once elle attıgını farketmıscesıne arkasını donup gorev yerıne kosmaya hazırlandıgını okudum.. daha ılgınc olanı ıse onderın saha ıcınde, 'top carptı ben mudahale etmedım' demesı ama medyaya 'omuz-gogus' karısımı vurdum dıye acıklama yapması .. hangısıne ınanalım?? neyse fenerbahce kotu gunlerı ıyı oyunla olmasa da aldıgı puanlarla gerıde bırakıyor yavas yavas ve onca puan kaybından sonra ılk yarıyı lıder bıtırme sansları var .. konyaspora cok uzuldum bu arada anelkadan sonra yıne onların bası yandı kadermıdır nedır :)
Trabzonspor
20.Aralık.2007, 19:35
İnsanı FutboL dan soğutuyorLar ya daha söyLeyecek birşey yok. Yeter be kardeşim bir goL de de hatanız oLmasın. Bir maçın da kaderini değiştirmeyin artık yahu. Bıktık...
abı ıste hata olur ama 1 olur 2 olur her hafta vede aynı adam süreklı hata yaparsa bunları atayaan şahıslar ve bu hakemız dıyen adamlar bu işi iyici düşünsunler acaba neden artık tarad tutma olayını ne hale soktular anlamadım maçtan sora Veysel konustu adam mukemmel anlattı valla
Melekovic
20.Aralık.2007, 19:45
Yıllar öncede dışarıdan ağları delip gol olmuştu.Sanırım bir Trabzon maçıydı ama attı mı yedi mi tam hatırlamıyorum.
Neticede Fenerbahçe 3-0 kazanabileceği maçı 2-1 kazanma noktasına geldi.
Hakem ve federasyon olgusunun gözden geçmesi gerekiyor.Hakemlerin korktuğu gözlerinin içinden belli oluyor.Fakat bunların hiç bir kuluple tek bir alakası yok.Başka olaylar söz konusu.Olayı anlatmak biraz uzun sürer.Neticede Federasyonun temizlenmesi ve haysiyetine her şeyden daha fazla önem veren hakemlerle devam edilmesi gerektiği kanaatindeyim.
Yoksa size ters bir bakış açısı söyleyeyim.Fenerli oyuncuların çoğu hakem yüzünden maçtan düştü.Bazen insanlarda bu tür durumlar ters etki yapar.Bir iki oyuncu dışında çoğu bu rezalet bitsede gitsek pozisyonuna geldiklerinden pek kımıldamadılar bile.İştahları kaçtı.
Neticede tebrik ederim.Galibiyetini tebrik ederim Fenerbahçenin.Haklı bir galibiyetti.Keşke engellenmeseydi de daha güzel bir maç izleyebilseydik.O zaman tahminimce Fener farklı kazanırdı.
Trabzonspor
20.Aralık.2007, 20:01
ya abı hakem dıyokı ben bu anadolu klubune yanlıs yapsam bıse olmaz en fazla ıkı hafta konusulur ama bı istanbul takımına yapınca bılıyokı gundemeden düşmez ve yanlışı hep onların lehınde yapıyor bundan kurtulmalı artık
Melekovic
20.Aralık.2007, 20:09
Çünkü o bazı kişilerin anadolu kuluplerinden rantı yok, bu sebeple İstanbul takımlarıyla ilgili oluyor bu olaylar genelde.Bir nevi güç savaşı ,ve bunu yapanlar ve yaptıranlar temizlenemedi olaylar kuluplerin üzerine kaldı. Sonra bir gün Lucescu laf edince atılıp tutuldu,hatta Hıncal Uluç dedi ki sen bizim ligimize yönetenlerimize laf attın,eğer Lucescu Galatasaray'a gelirse ben kuluple ilişkimi keserim diye. Adam sadece doğruları söyledi ve sonuç zaten ortada.Eski Romen ligine doğru adım atıyoruz.
El Barto
20.Aralık.2007, 20:12
Bu maçı gördükten sonra Bursaspor-Trabzonspor maçı konusuna yazdığım mesajları geri aldım. :)
Tebrik ederim Fenerbahçe'yi.
Trabzonspor
20.Aralık.2007, 20:13
Abi biz bişe deimi hemen ezalar yağıyor.Sadri başkan açıklama yapıyor ıtraz edıyor uzerımızde oyun oynanıyor dıyor federasyona battıya bu hemen FDKya yoluyolar adamı.Bu ligden bu adam kayırma taraf tutma kalkmasa kendini burda şampiyon yaptığını zannedenler Avrupa'da başarılı olamaz.Sonrada neden Avrupada başarı gelmıyo derler.Kimide cıkar işte anadoludan şampiyon cıksın palavraları sıkar ama el altondan ıstanbul takımlarına yardım ederler.
shamur1
20.Aralık.2007, 20:16
Baba Hamdi ; abi ranttan öte benim dediğim gibi dekodere bakıyor bu işler. Bakın Şansal Büyüka bu sıralar ne kadar sevimli gözüküyor , keyfi yerinde çünkü 3 büyükler de zirveye ortak artık.Hatırlıyorum da F.Bahçe çok gerilerde iken suratından düşen bin parçaydı.
İstanbul takımları zirve yarışından kopmuş , sürekli puan kaybeder hale geldiği zaman elbette ki bu takımları destekleyen taraftarlar da haklı olarak ya maçını izlemezler ya da başarı olmadığı için çok yoğun bir şekilde takip etmezler. Bu da ne demek oluyor dekoderler elde patlar , maçlar seyredilmez vs.. Yani olay ticari bir görünüm alıyor. Herşey paraya endeksli yani.
KaF KeF
20.Aralık.2007, 20:34
"Ofsayt Olarak Degerlendirmeye Çalistik..."
Kuddusi Müftüoğlu
Bu ülkede futbolu takip etmeye çalışan herkese allah sabır versin gerçekten. Bu ufak bir detay aslında daha da büyük şeyler bu işlerin altında. Biz taraftarlar olarak birşey yapmadığımız sürece bunlar hep böyle olacaktır. Günü birlik mutluluklar ile dolduruyoruz kendimizi.
mgokalparslan
20.Aralık.2007, 20:42
galiba el pozisyonunda hakem eli görmedi,yardımcısı da görmedi ikisi de ofsayta odaklanmışlardı.hakem muhtemelen ofsayt verdi.önder de başını öne eğip kendi yarı alanına gidiyordu.sonra yardımcısı ofsayt değil diye uyarınca hakem golü verdi fakat bu sefer konya lı oyuncular el diye itiraz etti,hatta hemen sonra önder orada ele itiraz etti.tabii hakemin de elle ilgisi olmadığı tamamen ofsayta odaklandığı için eli görmedi.
TR.CaPTaiN
20.Aralık.2007, 20:50
ya abı hakem dıyokı ben bu anadolu klubune yanlıs yapsam bıse olmaz en fazla ıkı hafta konusulur ama bı istanbul takımına yapınca bılıyokı gundemeden düşmez ve yanlışı hep onların lehınde yapıyor bundan kurtulmalı artık
Tam aksine büyük takım lehine yapılan hatalar daha çok hatırlanıyor. Bunun kanıtı da bugün burda yazılan mesajlardır. Fenerbahçe'yi her hafta hakem hatasıyla kazanan takım pozisyonuna sokan mesajlardan bolca her sitede var. Ama kimse bu takımın aleyhine yapılan hataları hatırlamayacaktır veya hatırlamak istemeyecektir. Olası bir Fenerbahçe şampiyonluğunda bile hala Önder konuşulacaktır. Ve sonuç olarak yine aynı masal '' İstanbul kayrılıyor '' çıkacaktır.
Trabzonspor
20.Aralık.2007, 20:59
Tam aksine büyük takım lehine yapılan hatalar daha çok hatırlanıyor. Bunun kanıtı da bugün burda yazılan mesajlardır. Fenerbahçe'yi her hafta hakem hatasıyla kazanan takım pozisyonuna sokan mesajlardan bolca her sitede var. Ama kimse bu takımın aleyhine yapılan hataları hatırlamayacaktır veya hatırlamak istemeyecektir. Olası bir Fenerbahçe şampiyonluğunda bile hala Önder konuşulacaktır. Ve sonuç olarak yine aynı masal '' İstanbul kayrılıyor '' çıkacaktır.
tamam Captan yorum yapmıcam istabvul kayırılmıyo bu hakem hatsı degıldı bu konuları gecen hafta cok konustuk ama nasılsa sızın ıcınız rahat kaybeden degil kaanansınız
TR.CaPTaiN
20.Aralık.2007, 21:09
tamam Captan yorum yapmıcam istabvul kayırılmıyo bu hakem hatsı degıldı bu konuları gecen hafta cok konustuk ama nasılsa sızın ıcınız rahat kaybeden degil kaanansınız
İyi de ben hakem hatası veya hakem hatası değil demedim ki. Sadece hataların hatırlanma şeklinden ve hakemlerden dolayı vurulan damgadan bahsettim. Kendi adıma tartışmalı gollere sevinmiyorum. Ben maçtan sonra hakem kararlarının doğru olup, olmadığının tartışıldığı programları değil, futbolun konuşulduğu spor programlarını izlemek istiyorum fakat maalesef mümkün değil. Bilinçli olarak İstanbul takımları kayrılıyor demek için yapılan hataların hep bir takımın lehinde olması gerekir, hakem hatalarına göz attığımızda lehte olanlar da var aleyhte olan kararlar da var. Dolayısıyla İstanbul takımlarının bilinçli olarak kayrıldığına inanmıyorum.
Lucas Neill
20.Aralık.2007, 21:19
Müftüoğlu'nu yakan fotoğraf
http://img123.imageshack.us/img123/2572/fft16mf1506841gn8.jpg (http://imageshack.us)
Konyaspor-Fenerbahçe maçında Önder'in attığı tartışmalı golde hakem neden duraksadı? Karar değişikliği yaptı mı?
Hakemin açıklamalarından topun Turacı'nın eline çarptığı yönünde bir görüşü yok. Hakeme göre duraksama ofsat şüphesiyle olmuş. Ancak gol sonrası bir fotoğraf var ki Müftüoğlu'nu çok sıkıntıya sokacak.
Ancak kale arkası kamerada Müftüoğlu, golden sonra topun eliyle atıldığını işaret ediyor ve golü geçerli saymıyor.
Kuddusi Müftüoğlu, 34. dakikada Önder'in kolundan filelere giden top için önce elle oynama kararı verdi. Bu kararı kale arkası kamerasından net biçimde görüldü. Ancak bu hareketi yapıp kale sahasına gidene kadar geçen 2-3 saniye içinde kararını değiştirdi.
Maçtan sonra orta hakem Kuddisi Müftüoğlu, Lig TV muhabirine pozisyon için şunları söylemişti:
"İki kere karar değişikliği olmadı. Önce pozisyonu ofyast olarak değerlendirmeye çalıştık. Fakat yardım hakem ofsayt olmadığını söyleyince golü verdik. "
EreN
20.Aralık.2007, 21:20
Yıllar öncede dışarıdan ağları delip gol olmuştu.Sanırım bir Trabzon maçıydı ama attı mı yedi mi tam hatırlamıyorum.
Neticede Fenerbahçe 3-0 kazanabileceği maçı 2-1 kazanma noktasına geldi.
Hakem ve federasyon olgusunun gözden geçmesi gerekiyor.Hakemlerin korktuğu gözlerinin içinden belli oluyor.Fakat bunların hiç bir kuluple tek bir alakası yok.Başka olaylar söz konusu.Olayı anlatmak biraz uzun sürer.Neticede Federasyonun temizlenmesi ve haysiyetine her şeyden daha fazla önem veren hakemlerle devam edilmesi gerektiği kanaatindeyim.
Yoksa size ters bir bakış açısı söyleyeyim.Fenerli oyuncuların çoğu hakem yüzünden maçtan düştü.Bazen insanlarda bu tür durumlar ters etki yapar.Bir iki oyuncu dışında çoğu bu rezalet bitsede gitsek pozisyonuna geldiklerinden pek kımıldamadılar bile.İştahları kaçtı.
Neticede tebrik ederim.Galibiyetini tebrik ederim Fenerbahçenin.Haklı bir galibiyetti.Keşke engellenmeseydi de daha güzel bir maç izleyebilseydik.O zaman tahminimce Fener farklı kazanırdı.
Valla ulusoy federasyonu ile bu federasyon arasında değişiklik var ama hakemler AYNI hakemler...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Müftüoğlu'nu yakan fotoğraf
http://img123.imageshack.us/img123/2572/fft16mf1506841gn8.jpg (http://imageshack.us)
Konyaspor-Fenerbahçe maçında Önder'in attığı tartışmalı golde hakem neden duraksadı? Karar değişikliği yaptı mı?
Hakemin açıklamalarından topun Turacı'nın eline çarptığı yönünde bir görüşü yok. Hakeme göre duraksama ofsat şüphesiyle olmuş. Ancak gol sonrası bir fotoğraf var ki Müftüoğlu'nu çok sıkıntıya sokacak.
Ancak kale arkası kamerada Müftüoğlu, golden sonra topun eliyle atıldığını işaret ediyor ve golü geçerli saymıyor.
Kuddusi Müftüoğlu, 34. dakikada Önder'in kolundan filelere giden top için önce elle oynama kararı verdi. Bu kararı kale arkası kamerasından net biçimde görüldü. Ancak bu hareketi yapıp kale sahasına gidene kadar geçen 2-3 saniye içinde kararını değiştirdi.
Maçtan sonra orta hakem Kuddisi Müftüoğlu, Lig TV muhabirine pozisyon için şunları söylemişti:
"İki kere karar değişikliği olmadı. Önce pozisyonu ofyast olarak değerlendirmeye çalıştık. Fakat yardım hakem ofsayt olmadığını söyleyince golü verdik. "
Haberi yazan adamın Türkçesi felaket. Bu tarz şeyleri videoya dökmedikten sonra bir anlamı yok maalesef. Tek foto altına yorum yazmak çook kolay bir iş. Önder hakem ofsayt verdiği için sevinmediğini söyledi. Zaten futbolda aksiyon halindeyken ofsaytı farketmek çok zordur futbolcu için. Bkz. Erhan'ın 20 metre ofsaytta olmasına rağmen ana bacı düz gidip itiraz etmesi gibi.
GeNç KaRTaL
20.Aralık.2007, 23:26
Fenerbahçe'yi aldığı galibiyetten ve belki kısa sürecek olsada liderlik koltuğuna oturmasından dolayı tebrik ediyorum öncelikle..
Maçı seyretmedim.Sadece gazeteden ve internetten okuduklarım kadarıyla 2 tarafında pek iyi oynamdığını,gole kadar fazla pozisyon olmadığını öğrendim.Gol ise tartışmalı bir pozisyonda yine bir duran top organizasyonundan sonra gelmiş.2.yarı bastırmış Konya ama eşitliği yakalayamamışlar.Tartışmalı pozisyon içinde resimlere bakıp açıkcası bir yorum getiremedim.Çokta önem vermiyorum artık doğrusu..
Fenerbahçe'nin bu kadar kötü olduğu bir sezonda öyle yada böyle ilk yarıyı zirveye yakın bitirmesi gerçekten önemli bir durum onlar için.Zira birçok Fenerbahçe'li ilk yarıda yukarıyla fazla fark olmasın yeter düşüncesindeydi.Bu durum bence ligimizin ne kadar kalitesiz olduğunu gösteriyor.Buda bir başka bakış açısı..
Sekopej
21.Aralık.2007, 01:00
Maçı izlemedim, golü de henüz görmedim ama burada yaratılmaya çalışılan hakemler olmasa Fenerbahçe kazanamaz ve olası bir şampiyonluktan sonra konuşulacağına emin olduğum elle atmasalar kazanamazları tarzı yorumların olması benim canımı sıkıyor.
Hakemlerin her hafta en az 3-4 maçta maçın sonucuna direk etki edebilecek hatalar yaptığını ilk haftadan beri görüyoruz. Ben art niyet değil yeterislzik olarak yorumlarım hep bunu. Bir de şu var, olsaymıştı, verseymiştiyle sonuç değişmez.
Fenerbahçe el ile attığı golle liderliği aldı yorumuna sadece gülerim, tek maçla mı oluyormuş bu liderlik, oynanan diğer 15 maçın önemi yok muymuş? Böyle yooruma karşı ben de derim ki, ilk hafta deplasmanda oynadığımız Gaziantep maçında Güiza'nın dizine tekme attılar ceza sahası içinde ve penaltı verilmedi. Orada penaltı verilse öne geçen taraf biz olacaktık, kötü başlamadığımız için takımın havası değişik olacaktı, deplasmanda ilk maçı kazandığımız için diğer deplasman maçlarında oyuncuların üzerinde gereksiz baskı olmayacaktı ve şu anda 5 puan farkla lider olacaktık. Başka takımlar lehine yapılmış hataları, bu hataların meydana getirmiş olduğu psikolojik etkileri saymıyorum bile.
Şimdi yukarıda yazmış olduklarım ne kadar kabul edilebilir bir durum? Şöyle olsaydı da böyle olsaydı da, halamın bıyıkları olsaydı gibi bir durum. Şimdi de Fenerbahçe elle gol attı, birileri tarafından lider yapıldı yorumu da aynı yukarıdaki durum gibi oluyor. Ve eğer elle gol varsa da bundan en fazla rahatsızlık duyan da taraftar oluyor çünkü bakıyorum mesajlara, son yılların en kötü, en başarısız sezonunda, eğer ilk devre 17 maçtan oynanasa belki de lider olacaktık, 16 maç sonunda ise liderin sadece 2 puan gerisindeyiz. Dönelim 2 ay öncesinde, ben 16 maç sonunda liderin 5-6 puan gerisinde olmaya bile razıydım, şimdi 2 puan ve bu duruma sevinemiyor bile taraftar, neden? Önder elle atmışmış da yoksa kazanamazmış...
World Hollow o1
21.Aralık.2007, 01:03
Fenerbahçe el ile attığı golle liderliği aldı yorumuna sadece gülerim, tek maçla mı oluyormuş bu liderlik, oynanan diğer 15 maçın önemi yok muymuş?
Liderliğe laf atan olucak olursa al sana cevab çok iyi konuşmuşsun Serkan abi yüreğine sağlık.. (:
PesimiSTyLa
21.Aralık.2007, 01:07
Yahu bu liderliği ne diye bu kadar büyütüyorsunuz. Mac fazlası var biliyorsunuz dimi?:)
Sekopej
21.Aralık.2007, 01:28
Emrecim bana değildir herhalde lafın yoksa ben lider olmuşuz maç fazlasıyla buna takılmıyorum, bu maçta atılan golün ileride ısıtılıp ısıtılıp önümüze getirilmesi, bu golle şampiyon oldunuz denmesi beni rahatsız eder.
Yoksa yukarıda yazdım, ben ilk devreyi liderin 6 puan gerisinde bile bitirsek 2. devre için ümitli olacaktım.:)
PesimiSTyLa
21.Aralık.2007, 01:33
Emrecim bana değildir herhalde lafın yoksa ben lider olmuşuz maç fazlasıyla buna takılmıyorum, bu maçta atılan golün ileride ısıtılıp ısıtılıp önümüze getirilmesi, bu golle şampiyon oldunuz denmesi beni rahatsız eder.
Yoksa yukarıda yazdım, ben ilk devreyi liderin 6 puan gerisinde bile bitirsek 2. devre için ümitli olacaktım.:)
Yok abi sana degildi.
Bazı arkadaslardan "lideriz, önümüze bakarız" vs. gibi seyler okudum da mac fazlası oldugunu biliyorlar mı diye bir anektod belirteyim dedim :icon_biggrin:
Sekopej
21.Aralık.2007, 01:37
Olsun yahu, bizi de anlayın biraz, sezon başından beri neler çekiyoruz, 1 günlük de olsa liderlik sevindirebiliyor. Ama olur da haftayı lider kapatırsak işte o zaman harika olur.:D
GeNç KaRTaL
21.Aralık.2007, 01:48
@World.Hollow
Bundan sonra atacağın mesajlarda daha dikkatli olursan sevinirim.Diğer kişileri rahatsız edecek söylemler inan sana yakışmıyor.Düşünceni savunabilirsin fakat seninle aynı düşüncede olmayanlarada saygılı olmak zorundasın.Bu sadece Turksportal forumlarının değil hayatın kuralıdır.Ayrıca eğer sen böyle yaparsan diğerlerinede ortamı germeye çalışıyorsunuz diye sitemde bulunma hakkınada sahip olamazsın.Eğer çok rahatsız olduğun ibir mesaj olursada bize bildirmen daha iyi olacaktır.Bu uyarım dikkate alacağını umuyorum.Son olarak bu uyarım sadece sana değil tabii ki.Tüm üyelerimizedir.Çünkü son zamanlarda acayip bir şekilde forumda tartışmaların tansiyonu yükselmeye başladı.Birbirlerinize laf sokmalar felan artmaya başladı.Bunların hiç birimize yararı yok arkadaşlar..
DisCo
21.Aralık.2007, 03:51
Maçın yardımcı hakemi Nihat Mızrak bizim bölümde derslere giriyor. Hafta başında durumu sormaya çalışır neyin ne olduğunu anlarım. Ancak benim değerlendirmeme göre orta hakem elle atıldı diye durdu. Yardımcıda birşey yok gol temiz hocam diyince hakemde golü verdi. Daha sonra anladık ki Nihat Mızrak pozisyonu ofsat var/yok olayına göre değerlendirmiş
Varonil
21.Aralık.2007, 20:11
3 puanla devreyi kapatmak güzel,şimdi sıra kupada.Yalnız;
Her hafta en az 1 maça bu hakemlerin yaptıkları hataların damga vurması canımı sıkıyor gerçekten.Lig bu hafta tatile giriyor,hakemlerimizden kendilerine çeki düzen vermelerini bekliyoruz.
shamur1
21.Aralık.2007, 21:44
Hakemlik artık meslek haline gelmeli , Bunu Başkanımızda belirtmişti Tv'de.
Örneğin beden hocası bir hakem hafta içi derslere giriyor , hafta sonu maça çıkıyor.
Nasıl ki futbolcular haftada bir maç için her gün idmana çıkıyorsa , hakemler de hafta içi gerekli çalışmaları yapmalıdır. Burda da iş Federasyona düşüyor daha fazla ücret verilip Hakemliği bir Meslek haline getirmelidir.
Hakemlerimiz hakemliği 2.bir iş kolu olarak baktığı için bu kadar yetersiz kalıyorlar.Eğer bir meslek haline getirilirse hakemler de olaya daha ciddi yaklaşırlar.
goosfraba
21.Aralık.2007, 22:01
Önder'in el olarak nitelendirdiğiniz pozisyonu izledim de, orada ne el var ne de ofsayt :)