View Full Version : Oyuncu geliştirme?
yahoo17
19.Aralık.2007, 16:31
arkadaşlar benim sorum şu ben fm 2009 genç oyuncuları nasıl geliştiririm?özelliklerini nasıl yukseltebilirim?şimdiden herkese teşşekkurler:icon_smile:
GeanyGS
19.Aralık.2007, 18:03
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69958
Bu sayfada ki antrenman programlarini kullanarak oyuncularini gelistirebilirsin ama sadece bununlada sinirli degil iyi hocalar bulup aralarinda gorev dagilimi yapman gerekir. Mesela Sol menunde ki Traininge girince 2 secenek aciliyor bunlardan biri Antrenorler. Oraya girip her antrenore en iyi yaptigi gorevi vermen gerekir, antrenorun isminin yaninda kucuk bir ok isareti var ona tikladigin zaman antrenorun uzerinde durmasi gereken egitim tablosu cikar sag tarafta, orda ki seceneklerin hepsini kaldir ve tek tek bakarak en iyi yaptigi egitimde birak ona gorede eksik kalan yerlere yeni antrenorler bulursun. Biraz karisik oldu ama umarim yeterli olur :)
mustio
19.Aralık.2007, 19:26
Birde eger takiminda iyi oyuncular varsa genclerin onlari örnek almalarini iste.. Bu sekilde de oyunlarini gelistiriyolar..
KaPaLı
19.Aralık.2007, 19:27
Antrenman ve Koçlar en önemli faktör. Koçlarının hepsinin 7 yıldızlı olmasına özen göster.
cureshot
19.Aralık.2007, 19:32
Antrenman ve Koçlar en önemli faktör. Koçlarının hepsinin 7 yıldızlı olmasına özen göster.
Her antrenman programına etki eden özellikler vardır. Her biri için gereken özellikleri yazayım buraya.
Strength & Aerobic : Coaching Fitness
Goalkeeping : Coaching Goalkeepers
Tactics : Coaching Tactical (Tactical Knowledge değil)
Ball Control : Coaching Technique + Coaching Mental
Defending : Coaching Defending + Coaching Tactical
Attacking : Coaching Attacking + Coaching Tactical
Shooting : Coaching Technique + Coaching Attacking
Set Pieces : Coaching Technique + Coaching Attacking + Coaching Mental
KaPaLı
19.Aralık.2007, 19:37
Abi o kadar uğraşmaya gerek yok.
Bu (http://www.fm-base.co.uk/forum/downloads.php?do=file&id=159&act=down) dosyayı indir. Antrenmana gir ve Koçlara gel orda hangi özellik düşükse ona göre staff araması yaptır ve çıkanlarla sözleşme imzala. Bende tek tek koç arıyodum ama bu dosya çok işime yaradı.
Vista -> C:\Users\Your Account Name\Documents\Sports Interactive\Football Manager 2009\filters\
XP -> C:\Documents and Setting\Your Account Name\My Documents\Sports Interactive\Football Manager 2009\filters\
Filter > Edit Filters > Import
Oghuse
19.Aralık.2007, 20:48
İsmail son klasörün schedules olması gerekmiyor mu sen filters yazmışsında..
yahoo17
19.Aralık.2007, 21:40
tşkler arkadaşlar ilginiz içiin çok sağolun bilgiler gerçekten çok güzel baya işime yarayacak çok sağolunnn hepinize minnettarım
KaPaLı
19.Aralık.2007, 23:04
Yok Oğuz böyle olunca buluyo bunu STAFF aramasında yaptığı için oluyo sanırım.
Bu antrenman programı değil 7 yıldızlı koçların olduğu shortlist gibi birşey. Şöyle söyleyeyim mesela defans eksiğiniz varsa defending3 yazıyo sanırım onu açın orda defans özelliği en yüksek koçlar çıkar onlara sözleşme imzalatın
yahoo17
19.Aralık.2007, 23:12
Arkadaşlar Ben Link Göremiyorum Hani Koçlarla Ilgili Olani Yardim Lütfennnn
cureshot
19.Aralık.2007, 23:13
Arkadaşlar Ben Link Göremiyorum Hani Koçlarla Ilgili Olani Yardim Lütfennnn
http://www.fm-base.co.uk/forum/downloads.php?do=file&id=159&act=down
KaPaLı
19.Aralık.2007, 23:13
Buraya Tıkla (http://www.fm-base.co.uk/forum/downloads.php?do=file&id=159&act=down) indir. Diğer açıklamaları yazdm zaten üstte
yahoo17
20.Aralık.2007, 17:23
çok sağol arkdaşım
davidvilla
20.Aralık.2007, 21:46
http://www.fm-base.co.uk/forum/downloads.php?do=file&id=159&act=down
Bunun olayı su staff search bolumunde sol ust koşede filter diye bir sekme var ona tıklayıp edit filters diyip sonra import diyip bu arkadasın soylediği dosyasyı tıklarız.Ardından filtreler oluşmuş olur sol ustten seceriz.Mesela attacking koçumuz mu eksik o zaman o filtrelerden attacking'e tıklarız o bize staff arama filtresi oluşturur otomatikman.Yani shortlist değil filtre oluşturuyor.Bunun mantıgı da su;
attacking koçumuz eksik demiştik.EGer attackingimizi 7 yıldız yapmak istiyorsak aradgımız koçun özellikleri soyle olmalı:
attack coaching :18 veya 19 veya 20
tactical coaching:18 veya 14 veya 10
İşte tum tablo şoyle:
Strength: 18 Fitness
Aerobic: 18 Fitness
Goalkeeping: 18 Goalkeeping
Tactics: 18 Tactical
Defending: 18 Defending and 18 Tactical
or 19 Defending and 14 Tactical
or 20 Defending and 10 Tactical
Ball Control: 18 Technique and 18 Mental
or 19 Technique and 14 Mental
or 20 Technique and 10 Mental
Attacking: 18 Attacking and 18 Tactical
or 19 Attacking and 14 Tactical
or 20 Attacking and 10 Tactical
Shooting: 18 Technique and 18 Attacking
or 19 Technique and 14 Attacking
or 20 Technique and 10 Attacking
Set Pieces: 17 Technique and 39 (mental+attacking)
or 18 Technique and 36 (mental+attacking)
or 19 Technique and 33 (mental+attacking)
or 20 Technique and 30 (mental+attacking)
uniwherecity
25.Aralık.2007, 06:40
ya arkadaşlar 7 yildizli hocalar kullanıyorum .
antreman programim hep ayni cok guzel bir antreman programi hatta brudan almıştım . ama yinede bu yeni cikan regenler hiç gerçekle örtüşmüyor .
yani adamin potansiyeli 192 şu anki potansiyelide 120 ama adamda 10 dan yuksek puan yok .
gelişir gelişir diye 2 senedir bekliyorum her sene altyapida olsun as kadroda olsun en az 40 maça çıkıyor ama yinede yok .
coach report leri de tam bir komedi . adami transfer ederken defineted purchase dedi
şimdi ise decent diyor .
tek bir oyuncu olsa neysede aldigim adamlarin yüzde 70 i boyle harcaniyor .
dentaconstantin
25.Aralık.2007, 07:34
Ne kadar doğru bilmiyorum ama bir yerde duymuştum.Koçlarınızın profilindeki preferred formation'ın sizin taktiğinize uygun olması iyi olur diye.Ben koçlarımı ona göre seçiyorum.Takımımı 4-4-2 oynattığımdan bu tarz koçları bulmada problem olmuyor.
uniwherecity
25.Aralık.2007, 08:01
benim taktikte adam bulmak cok zor cnku kendi taktigim 4-3-2-1...
hamsterm
26.Aralık.2007, 05:55
link acılmıyor rapid falan upload edebilirmisiniz
harun temüre diegoyla çalışmasını söyledim onun yerine oynatıyom satcam diegoyu :)