View Full Version : Turksportal Football Manager 2009 Crac K Orjinal Korsan..
noescape85
21.Aralık.2007, 05:08
Yıllardır x, y sitelerinde alt yöneticilik, üst yöneticilik yaptım, bir tanesi en meşhur forumlardan ve legal olan bir forumda yöneticilik yapıyorum.
Legaldir, illegaldir, crac Kdir, haktır, korumadır, yasadır, mesaj sorumluluklarıdır konu sorumluluklarıdır vs kabul edersinizki herşeyi birtek sizler bilmiyorsunuz.
Ama burası kadarını görmedim, bence abartıyorsunuz. Adamın mesajında crac k kelimesi geçse, mesajı silip küt mesajdaki diğer yazdıklarınıda katlediyorsunuz! Bizde crac Ktir, hack içeriktir ware Zdir vs temizledik forumlarda. 2 milyona yakın üyesi olan bir legal forumda bile! Ama konuyu tamamen baltalamadık, içeriğini temizlemeyi bildik.
SI forumlarında bile buradan çok crac K kelimesi geçen mesaj veya konu vardır. Buradaki abartı ve her mesajı katletme acaba neden ?
Hiçbir legal forumda, bir konu başlığında crac K, korsan vs geçti diye, konu küt kaldırılmaz üyelerden. Bana bunda mantıklı gelebilecek tek cevap; herhalde uğraşmak istemiyorsunuz ? Acaba bu konuya biri gelipte crac K linki vs verecek, biz bu konunun bekçisimiyiz diye düşünüp; herhalde direkt gereksiz alanlara atıyorsunuz konuları. GMA'daki başlarda görebileceğiniz; 3-5 konu bile açıklamama örnek olarak yeterlidir. Ama evet siz bu konularınızın bekçisiniz, unutuyorsunuz herhalde, moderatör demek; forum polisidir yani; yani o bölgenin bekçisi..
Adam crac K istemiyor, paylaşın, link verin vs demiyor. Sadece oyunumda şu sorun var diyor, sizler; oyunun korsansa biz birşey yapamayız, bazende küt konu kilit. Abartmayın ya.
Her mesajında c rack içerik vs geçen mesajları katlediyorsunuzda, Okunma sayısı ve google arama indexinde FM 2009 crac K yazınca bizde çıkalım diye, sabitteki bu konunuzun mantığına ne demeli peki ?
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=69068
Hangisini geçerli kılıyorsunuz ? koskocaman her ne kadar bilgilendirme konusuda olsa; Crac K adlı, admin tarafından açılmış sabit konuyumu ? Yoksa üyelerin açtığı konulardaki veya mesajlarındaki crac K içerikli konuları baltalamayı mı ? O zaman bir karar verin ve birini uygulayın.
Pis konular kaldırılmakla temizlenmez, editlenerek temiz hale getirilir.
Kaliteli mod gördüğü konuyu kaldıran değil, konuyu temizleyen süsleyendir, konu müdahalelerinde adminlere bir sözüm yok, en azından modlarınızla bu işi konuşun.
Haddim çerçevesinde; gözüme takılıpta beni acayip tilt eden olayları bahsetmeye çalıştım.
Saygılar...:)
DisCo
21.Aralık.2007, 05:19
İyi mod A diyen üyeye 2 dk sonra ne cevap geleceğini, A üyenin buna ne karşılık vereceğini ve devamında konunun nereye geleceğini bilen ve buna müdahale eden kişidir. Buda benim eklentim olsun.
Aydin
21.Aralık.2007, 05:22
Öncelikle çok güzel bir konu açmışsın. derdini çok güzel anlattığın için de ayrıca teşekkür ederim.
Bu söylediğin şey ne kadar inandırıcı gelir bilmiyorum ama beni de çok sıkıyordu. çünkü insanlar derdine derman bulmak için buraya gelirken, eli boş dönüyordu. bu içime sinmiyordu.
neyse, kırek ile alakalı bir konu açıldığında yardım etmeden kitlememizin sebebini şöyle açıklayayım. biz bu konulara yüklendiğimiz sorumluluk yüzünden yardım edemiyoruz. bu sorumluluk da oyunun içine türkçe dilinin konmasıdır. bunun için senelerdir uğraşıyoruz. hatta adminimiz Mustafa Budak ingilterede SIgames şirketine giderek yüzyüze bile görüşmelerde bulundu. ama bize söylenilen şey korsan oyun piyasasında Türkiye'nin başrol oynayan ülkelerden biri olduğuydu. Haliyle adamlar böyle bir girişimde bulunup zararlı çıkmak istemiyorlardı.
Bu yüzden bizim amacımız yardım edip, korsana teşvik etmek değil de, orjinal oyun almaya zorlamak bir manada. Sitedeki rehberler konusuna bakarsan, orada bu sitedeki yöneticilerin neler yaptığını görebilirsin. Bilgisizlikten ya da üşengeçlikten dolayı konuları gma'ya göndermiyoruz yani.
El Barto
21.Aralık.2007, 05:27
Şöyle bir artı bilgi vermek istiyorum. Bizlerinde sizlerden pek farkı yok aslında sadece bu forumda belirli yetkilerimiz var ve bu forumda yardım edemeyeceğimiz bazı konular olduğu malumunuz. Forumda katı olmak zorundayız çünkü bu konuda, ancak bu yardım etmiyoruz ve küt diye konuları kapatıyoruz gibi görünebilir ışarıdan ama marifetmiş gibi söylüyormuş gibi gözükebilir ancak sadece bilgilendirme amacıyla şunu söyleyyim kapatılan konuları açan arkadaşlar konu kapatıldıktan sonra muhakkak bir ö.m gönderiyor ve msn üzerinden yada başka yollarla çözümlediğimiz sorun sayısı da bir hayli fazla.
Ancak Aydın'ın da dediği gibi bazı zorunluluklar sebebiyle forumlarda bukadar katıyız.
Sekopej
21.Aralık.2007, 05:30
O konu her seri çıktığında açılır, çünkü kurallar, dikkat, önemli, mutlaka bakın tarzında kelimeler kullanılarak açılan ve c.rack'in yasak olduğunu belirten konular açsak kimse giripte bakmıyor.
Her konuya yazılan mesajları da pek dikkate almıyorlar ve bundan doğan sıkıntı nedeniyle yıllar önce böyle bir konu açmaya karar verdik.
Diğer yazdıkların içinse, mümkün olduğunda konu kapatmamaya özen gösteriyoruz ama göz höre göre c.rack istenilen konuyu da kapatmak en doğrusu. Senin dediğini de yapıyoruz, dün 9.02 konusunda 50'ye yakın mesaj silinmiş, başka konularda da gördüm illegal yardım istenen mesajların silinip konunun açık kaldığını.
Ha bazı konularda yeterli teknik bilgi bilmeden olayı korsana bağlamak da bizim hatamız olabiliyor, bunu gidermek için de çalışmalarımız devam ediyor.:)
noescape85
21.Aralık.2007, 05:37
İyi mod A diyen üyeye 2 dk sonra ne cevap geleceğini, A üyenin buna ne karşılık vereceğini ve devamında konunun nereye geleceğini bilen ve buna müdahale eden kişidir. Buda benim eklentim olsun.
İyi modlarda bazen yanılabiliyor :) Bahsettiğiniz her a üyesi; klavye delikanlısı olup veya forum hırsına sahip çıkamayan üyeler değildir :icon_wink: Yorumun için teşekkürler.
Öncelikle çok güzel bir konu açmışsın. derdini çok güzel anlattığın için de ayrıca teşekkür ederim.
Bu söylediğin şey ne kadar inandırıcı gelir bilmiyorum ama beni de çok sıkıyordu. çünkü insanlar derdine derman bulmak için buraya gelirken, eli boş dönüyordu. bu içime sinmiyordu.
neyse, kırek ile alakalı bir konu açıldığında yardım etmeden kitlememizin sebebini şöyle açıklayayım. biz bu konulara yüklendiğimiz sorumluluk yüzünden yardım edemiyoruz. bu sorumluluk da oyunun içine türkçe dilinin konmasıdır. bunun için senelerdir uğraşıyoruz. hatta adminimiz Mustafa Budak ingilterede SIgames şirketine giderek yüzyüze bile görüşmelerde bulundu. ama bize söylenilen şey korsan oyun piyasasında Türkiye'nin başrol oynayan ülkelerden biri olduğuydu. Haliyle adamlar böyle bir girişimde bulunup zararlı çıkmak istemiyorlardı.
Bu yüzden bizim amacımız yardım edip, korsana teşvik etmek değil de, orjinal oyun almaya zorlamak bir manada. Sitedeki rehberler konusuna bakarsan, orada bu sitedeki yöneticilerin neler yaptığını görebilirsin. Bilgisizlikten ya da üşengeçlikten dolayı konuları gma'ya göndermiyoruz yani.
İsminiz gibi Aydınlatıcı cevap için teşekkürler, konuda aslında bir soruyu daha ekleyecektim, dedim onu mesajlardaki gelişmeye göre eklerim :) Yanılmadım.
Soracağım ve bahsedeceğim şuydu; herhalde sizin diğer legal forumlardan farklı olarak SI ile özel bir anlaşmanız veya bir durumunuz var mı diyecektim ? Ne demek istediğimi siz çok iyi anladınız :) Sizin mesajınızdaki cümleleri harmanlayınca bende çok iyi anladım. Yani mesela ben şu an ' Gel gel vatandaş :icon_lol: 9.2 patch crac Ki bende pm (özel mesaj) atın vereyim konusu bile yasak duruma düşer sizde anlaşılan :) Oysaki bu legal bir durumdur, konuda hiçbir muhteviyat bulunmamaktadır.
Teşekkür ediyorum.
Sekopej
21.Aralık.2007, 05:41
Soracağım ve bahsedeceğim şuydu; herhalde sizin diğer legal forumlardan farklı olarak SI ile özel bir anlaşmanız veya bir durumunuz var mı diyecektim ? Ne demek istediğimi siz çok iyi anladınız :) Sizin mesajınızdaki cümleleri harmanlayınca bende çok iyi anladım. Yani mesela ben şu an ' Gel gel vatandaş :icon_lol: 9.2 patch crac Ki bende pm (özel mesaj) atın vereyim konusu bile yasak duruma düşer sizde anlaşılan :) Oysaki bu legal bir durumdur, konuda hiçbir muhteviyat bulunmamaktadır.
Teşekkür ediyorum.
Aydın'da cevap veriyordur ama;
Evet öyle bir konu da yasak burada. Hatta özel mesajla bunu dağıttığını öğrenirsek yaptırımı da ağır olur. Bu konuda duruşumuz çok katı, ne dediğin şekilde bir konuya ne de konuların birinde atılmış böyle bir mesaja izin vermeyiz.
noescape85
21.Aralık.2007, 06:05
Aydın'da cevap veriyordur ama;
Evet öyle bir konu da yasak burada. Hatta özel mesajla bunu dağıttığını öğrenirsek yaptırımı da ağır olur. Bu konuda duruşumuz çok katı, ne dediğin şekilde bir konuya ne de konuların birinde atılmış böyle bir mesaja izin vermeyiz.
Evet farkındayım ve bende bunu dile getirmeye çalıştım, yani şu an merak ettiğim bir soru olarak sormadım, konuda bu soruyu soracaktım ama Aydın adminin sormadan verdiği cevap bile anlamama yetmişti.
Sizede teşekkürler cevap için, El Barto sizede.
Konunun benim için tartışılacak bir tarafı veya kafama takılan bir durumu kalmamıştır, kafama takılan en önemli şey, sizlerinde anladığı gibi; legal'i ben mi yanlış biliyorum, yoksa sizler mi konusuydu.
Ama özel bir anlaşmanız ve çalışmanız olduğu için demek bu durumdaymış, daha anlayışla bakabilirim artık olaylara :) zaten konum kuru, mantıksız ve sert bir eleştiri değildi. Merak, sorgulama ve münazara konusu idi.
Hepinize tekrardan teşekkür eder, kolaylıklar dilerim (::)
Sekopej
21.Aralık.2007, 06:10
Biz de teşekkür ederiz. Bu ne ya, ne biçim sitesiniz tarzında değil de anlaşılabilir, konuşulabilir bir dille eleştirinizi getirdiğiniz için.
Korsana karşı tutumumuz ise yıllardır böyle, mesela korsan oynuyorum, siz de korsan alın hiç hata olmuyor diye atılmış bir mesaj da bize göre kural dışıdır ve silinir.:)
Aydin
21.Aralık.2007, 06:10
Yani sonuçta bizim burada her yaptığımız bir mantık çerçevesinde gerçekleşiyor. başkalarına mantıksız olarak gelebilir. ama biz bu konuda katı olmak zorundayız. yoksa biz manyak mıyız bu konuda millete yardım etmiyoruz. şurada bir kırek dağıtımı olsa site coşar. ama bunlara gerek duymadan kendi çizgimizde yolumuza devam ediyoruz.
dışarıdan bakınca itici mi geliyor? belkide evet. ama bu konuda en ufak bir töleranslı davranışımızda bile yapmak istediğimizin tam aksine hareket etmiş oluruz.
Düşündüklerin, birçok kişinin düşündüğü ve belki dile getiremediği birşeydi. senin sayende bu konuya açıklık getirmiş olduk. Teşekkür ederim bunun için.
Vieri
21.Aralık.2007, 06:55
Şimdi sana şuda garip gelecek, Turksportal araştırma ekibi ve yöneticilerinin bırakın burada illegal paylaşımı (ortada veya özel) engellediğini, Türk içerikli bir çok forumda veya sitede ki illegal dağıtımlarınıda takip edip SI ve ARAL avukatları ile paylaşım içerisinde olduğumuzuda bilmelisiniz. Bu konudada sonuna kadarda gideceğiz. Biliyoruz ki bazı kesimler tarafından sevilmesekte biz buna devam edeceğiz. Bundan bir kaç yıl önce sitelerinde illegal bağlantılardan geçilmeyen bir çok web sitesi bile bu konuda düzene girerek bu bağlantıları sitelerinden kaldırmışlardır.
Geleyim bahsettiğiniz diğer mevzuya. (Sabit başlık olarak tarafımdan açılan korsan başlığına) Bunu açıkçası Google'da bulunsun sitemiz maksadını hiç düşünmemiştim oradaki amaç forum kurallarını okumayan sitede bu bağlantıları arayan insanların direk dikkatini çekip olayın içerisine girerek burada bu bağlantıların yasak olduğunu öğrenmeleridir. Yoksa başka bir derdimiz beklentimiz yok hamdolsun.