PDA

View Full Version : Sözleşme Opsiyonu

kral_67
23.Aralık.2007, 22:05
Aslında 2010'dan beklentiler diye bir konu olsa oraya yazacaktım ama daha 2009 yeni çıktı o başlığa var...:icon_biggrin:

neyse bence bu oyunda önemli bir eksiklik olduğunu düşünüyorum çünkü dünyanın heryerinde klüpler oyuncu veya klüp opsiyonlu sözleşmeler imzalıyolar...
bizede oyunda böyle bir seçenek sunulmalı diye düşünüyorum...

sardokar
23.Aralık.2007, 23:24
Rakip takıma gidemez opsiyonu diorsun yani.

plator17
24.Aralık.2007, 00:11
mıllet sozlesme demısken bende marqunıos ne dıye oyuncu vardı mılan o kdr teklıf yaptı kabul etmedım onlarda benım futbolcunun tazmınatını odedı 65m ytl aldı ben hıc karısmadan ve benım oyuncu mılan a gıttı bu tazmınat mı ne odeyerek nasıl futbolcu alınıyo sızce karmı ederız zararmı ederızz

Melekovic
24.Aralık.2007, 00:22
İspanya liglerinde her oyuncunun tazminat bedeli vardır. X milyon euro verilirse serbest kalır diye,bir takım o parayı verirse karar oyuncuya kalır.O yüzden mümkün olduğunca kar edecek fiyatta tutmak faydalıdır.

Başka liglerde bu durum söz konusu değildir. Kendin oyuncuya 50 milyon euro isterim alt teklifleride kabul etmem dersin kimse gelip onu senden alamaz.

Fakat ibirisiyle sözleşme imzalarken ya da sözleşme yenilerken

minimum fee realease clause :serbest kalması için minimum ücret miktarı konusunda da anlaşırsan durum aynı İspanya ligindekine döner.Anlaşma sırasında iyi değer biçmişsen kar edersin,yanlışlıkla unutup da 1-2 milyon yazmışsan güzelim oyuncuna ucuza veda edersin.

baristayfur
24.Aralık.2007, 01:08
Rakip takıma gidemez opsiyonu diorsun yani.

arkadaşın dediği sanırım 3+1 lik sistem gibi.. oyuncularla 1+1,2+1,3+1 gibi kontratların olması gerek bencede.

kral_67
24.Aralık.2007, 06:58
arkadaşın dediği sanırım 3+1 lik sistem gibi.. oyuncularla 1+1,2+1,3+1 gibi kontratların olması gerek bencede.
aynen öyle...

silent17
08.Şubat.2008, 19:30
arkadaşlar oyuncuları kiralık yolluycam ama adamlar benden ilerde bu oyuncuları parayla alabliyolar ucuza. ordaki menüde esneklik kısmını görüşülemez yapsam benden bu oyuncuları kaparlarmı?