View Full Version : TC vatandaşlığı
fkayadelen
29.Aralık.2007, 21:51
arkadaşlar selam...
miili olmuş oyuncuların TC vatandaşlığına geçiş süresi 10 yıl , milli olmamış oyuncularda ise sanırım bu süre 3 yıl..yanlışım varsa düzeltin.Fakat asıl mesele , henüz milli takımında oynamamış bir futbolcuyu transfer ettiğimizde bu süre 3 yıl , kontrat imzalattıktan sonra milli takıma çağrıldığında ise süre tekrar 10 yıla çıkıyor.Gerçekten kural böylemidir?Eğer öyleyse FM 2009'da 17-18 yaşlarında yetenekli gençleri nasıl olsa 3 sene sonra TC vatandaşı olur diye toplamak pek mantık değil.Bu gençler iyi performans gösterirlerse zaten milli takıma çağırırlar ve TC vatandaşı olana kadar 30 lu yaşlara gelirler...Tabi brezilya yada arjantin gibi milli takımlarda oynamak zordur.Ancak bu takımlara çağırılmayacak gençleri TC vatandaşı yapmak için uğraş veririz...Bunada değermi bilinmez:)
Başınızı ağrıttım..Bu konuda fikri yada bilgisi olan var mıdır?
cureshot
29.Aralık.2007, 21:55
Dediğin doğru ama denemeye değer çünkü istemediklerini nasıl olsa elinden çıkarabilirsin. Unutmayın bu kural A milli, ümit milli (u-21) ve genç milli (youth) takımları için geçerli; 19 yaş altı milli takımda oynasa bile 3 yıllık süre geçerlidir.
advaladze
09.Mart.2008, 05:32
javi garcia buna çok rahat bir örnek.1 oyunumda türk oldu 1 oyunumda olamadı...
william santana'da... iyi bir örnek...Sırf milli forma giymemiş diye aldım bok oldu... tabi... 600-700. günlerde yattı giydi milli formayı...
benim asıl yandığım... u21'de 1 maç bile oynayanı 3600 kusur güne gitmesi...
Almanya ve Japonya liglerinde bug var sanıırım.O ligleri acıyorum.
Toni Kroos'u alın... :D 5 sene sonra A milli takımda oynar belki :D
saygılarımla...
stewie972
09.Mart.2008, 06:15
şimdi 9.3.0da şöyle bir durum var. eski versiyonlarda milli takımda forma giymeyenlerin tc vatandaşlıgına geçiş süresi 3 yıl idi. 9.3.0 da ise 5 yıl olmuş. oyuncu milli olmuş ise bu süre 10 yıla çıkıyor. bu yüzden federasyona sesleniyorum. ya yabancı sınırlaması kaldırılsın ya da oyuncular ispanya liginde oldugu gibi 2 yıl içinde tc vatandaşı olsun.:D
RPalacio
13.Mart.2008, 22:27
sen dedin diye federasyon onaylar zaten stewie972 :D
Evet bende aynı olayı yaşadım.Jonathan Cristaldo kadroma göre çok da iyi değildi ama aldım ve klübümde tuttum 2 sezon sonra da ana kadroya aldım nasıl olsa sene sonunda Türk olacak diye ama yaklaşık 100 gün kala milli takıma çağrıldı soğudum birden:).yer tutmasın diye yollamak zorunda kaldım hatta...
MaliKaya
14.Mart.2008, 05:35
arkadaşlar selam...
miili olmuş oyuncuların TC vatandaşlığına geçiş süresi 10 yıl , milli olmamış oyuncularda ise sanırım bu süre 3 yıl..yanlışım varsa düzeltin.Fakat asıl mesele , henüz milli takımında oynamamış bir futbolcuyu transfer ettiğimizde bu süre 3 yıl , kontrat imzalattıktan sonra milli takıma çağrıldığında ise süre tekrar 10 yıla çıkıyor.Gerçekten kural böylemidir?Eğer öyleyse FM 2009'da 17-18 yaşlarında yetenekli gençleri nasıl olsa 3 sene sonra TC vatandaşı olur diye toplamak pek mantık değil.Bu gençler iyi performans gösterirlerse zaten milli takıma çağırırlar ve TC vatandaşı olana kadar 30 lu yaşlara gelirler...Tabi brezilya yada arjantin gibi milli takımlarda oynamak zordur.Ancak bu takımlara çağırılmayacak gençleri TC vatandaşı yapmak için uğraş veririz...Bunada değermi bilinmez:)
Başınızı ağrıttım..Bu konuda fikri yada bilgisi olan var mıdır?
O kadar detayi bilmiyorum ama normalde oyuncular 5 yilda vatandasliga geciyor diye biliyorum, 3 yil degil...