PDA

View Full Version : Dur İsrail!!!

Universal
04.Ocak.2008, 07:30
İsrail savunma yetkilileri, İsrail kara birliklerinin Gazze sınırından girmeye başladığını belirtti.

Filistinli görgü tanıkları da helikopterler desteğindeki küçük bir İsrail askeri araç konvoyunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine girdiğini söyledi.

Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'dan bir görgü tanığı, birliğin sınır çitlerini aştığını kaydetti.

Ancak tanık, İsraillilerin Filistin topraklarına ne kadar girdiği konusunda bilgi vermedi.

Görüldüğü gibi İsrail artık resmen savaşı başlattı ve şuan sivil halk başta olmak üzere Gazze'yi işgal ettiler. Yeter artık bırakın şu insanlık ayıbını, Fransa'nın Cezayir'e yaptığını yapmayın...

TR.CaPTaiN
04.Ocak.2008, 07:52
BM Amerika karşı çıktığı için bu soykırımı kınayamadı bile. İsrail dışişleri bakanı Fransa'da çıktı pişkin pişkin bu yaptığımız sadece bizim için değil Filistin halkı için de iyi olacak dedi.

Camii'de insanlar namaz kılarken; Camiiyi bombalayan, yaralıların bulunduğu hastaneleri bombalayan, polis okulunun mezuniyet gününde polis okulunu bombalayan yahudilere ve para içinde yüzen, paralarını Amerikan bankalarında saklayan ve bu saldırılarda Filistinli kardeşlerimize yardım eli uzatmayan arap krallarına da lanet olsun.

Universal
04.Ocak.2008, 07:57
Zaten amaç orada önce bir federasyon kurmak sonra bu kurulan federasyonda İsrail'i Filistin'lilere iyi birşey yaptıklarını kanıtlamak ardından o toprakları tamamen İsrail'e katmak. Çünkü; orayı ele geçirmeleri Akdeniz yönetmeye yetecektir. Ardından İran'a aynılarını yapacaklar sonra ver elini Avrupa... İsrail yönetimi bulunduğu çoğrafi konumundan çok şikayetçi şuan keşke Orta Avrupa'da olsak diyorlardı bu nedenle artık oralara egemen olmak için saldıracaklar...

TR.CaPTaiN
04.Ocak.2008, 08:06
Bu vasiyeti yazmak nerden aklıma geldi bilmiyorum. Muhammed Dürre'nin okul yolunda terör devleti israil askerleri tarafından haince öldürülmesinden sonra, korkup okuldan almıştı annem beni, o günden beri hiç birşey yazmadım. Oysa okula gitmeyi, okuyup pilot olmayı o kadar çok istiyordumki!.. Okulu bıraktıktan ve göğümüzü annemin "duman yada sis" dediği karabulutların kaplamasından sonra, sen büyüyünce ne olacaksın diyenlere "ben büyümeyeceğimki" diyorum.

Annem birinci intifadada ayaklarını ve gözlerini kaybetmiş. Büyük abim Abdullah’ın cesedi başında ağıtlar yakarken, bir kurşun da onun ayağına sıkmışlar, şimdi evden dışarı çıkamıyor ve hep ağlıyor. Abdullah abimden çok; daha onsekiz yaşında şehit olan Raşit abime ağlıyor… gizli gizli ağlıyor… içten içe ağlıyor… arasıra topluyor kendini ve gözlerini semaya dikip "Mescid-i Aksa için feda olsun yavrum" diyor. Babamı ben hiç görmedim, hapiste miymiş neymiş. Bir gece ansızın alıp götürmüşler… şu Filistin’den daha küçük olan hapishaneler varmış, babam orda yatarmış.

Annemle ikimiz kaldığımızdan beri annem benimle çok ilgileniyor, yanından ayırmak istemiyor, Hanzalam deyip, durup durup tekrar sarılıyor. Komşu teyzelerle konuşurken duydum, "o benim son parçam, gencecik fidanım; ona da birşey olursa ben yaşayamam" diyordu.

Bizim burda gökyüzü, ben kendimi bildim bileli, simsiyah ve yanık yanık kokuyor. Ne vakit "anne neden böyle desem" sis, duman, iklim kötü" diyordu. Ha son dönemde sıkça "boom boom" diye sesler duyuyordum, o sesler ne zaman ortaya çıksa annem telaşla "Hanzalam Hanzalam" diye sürünerek yanıma gelir, kulaklarımı kapar, üzerime kapanır, adeta üstüme etten duvar örerdi. Ben "anne ne oluyor?" desem, "gökgürültüsü oğlum şimdi geçer" diyordu. Bu masala ilk zamanlar çok inanmıştım… ama artık gerçekleri biliyorum. Mahmut israil sınırına gitmiş geçen ay dedesiyle; israil semaları masmaviymiş, hiç gökgürültüsü de yokmuş

Anne "ben oynamaya gidiyorum" dediğimde, "sen büyüdükçe daha çok oynamaya başladın" diyor. Hafifçe kızdığını farkediyorum, öpüyorum esmer yanaklarından ve koşuyorum kaderime. Annem bilmiyor ki; ben abim Abdullah’ın sapanını tavanda bulduğumdan beri, arkadaşlarla toplanıp "şeytan taşlama"ya gidiyorum. Annem beni top peşinde koşuyor sanıyor; nerden bilecek ki tek kale maç yapacak kadar bile arkadaşım kalmadı!..

Mahalle maçları yapardık eskiden, şimdi mahalle mi kaldı ki mahalle maçı yapalım .şu diğer adı enkaz olan Filistin’de kaç çocuğun birinci adı şehit oldu biliyor musun; şehit Mahmut, şehit Vaad, şehit Yasin, şehit Raşid, şehit Hanzala, şehit Hanzala, şehit Hanzala...

Bundan sonrasını anneme okur musunuz? Malum o okuyamaz:
Annecim hakkını helal et… yüzbinlerce mazlum çocuk gibi, ben de böyle olmasını istemezdim… sana söyleyecektim, erken iyileşir diye bekledim… hemen geçer diye geciktim ama geçmedi… geçen gün şeytan taşlarken misket bombası attılar üzerimize... beni bir kurşun sıyırdı geçti, çok kanım aktı, eve zor attım kendimi… hani üşüyordum ya kaç gecedir; kansızlıktandı sanırım. En yakın hastane kaç şehir ötede anne… hastaneler mücahit abilerle dolu, hem seni perişan etmek istemedim, geçer dedim geçmedi anne.

Hep sabaha karşı abilerimi rüyamda görüyorum, bir gülümsüyorlar ki sorma "gel, gel" diyorlar… koşuyorum onlara doğru, altlarından ırmaklar akan yemyeşil çimenlerle örülüyor her yanım… sen de yanımda ol istiyorum; anne anne anne diye seni çağırırken, sen sesime uyanıp kaldırıyorsun beni o en güzel rüyadan.

Anneciğim benim vaktim azaldı… sana bir kaç vasiyetim olacak. Geçen arkadaşların ailesi yemiş zehirlenmişler. Komşulara okut, üzerinde "U.N." yazan hiç bir paketten bişey yeme… ben sana bir süre yetecek "i.H.H" yazan gıdalardan bıraktım; onlardan ye olur mu? Anne; içinde mücadele ve dua ayetlerini bol okuduğum Kelamullah'ı, Kur'an'a yeni geçen ibrahim'e verir misin? Ayakkabılarım Halil’inkinden sağlam… onun ikisi de yırtık, benim teki yırtık, az yama yaparlar… o yahudi askerlerinden kaçamıyor; ayakkabılarımı halil'e ver olur mu? Beyaz kedim bulut'u benim yerime "gökgürültüleri"nden sakla olur mu? Ona etten duvar ör…ha kulaklarını tıkamayı da unutma

Abdullah abimin sapanını yastığımın altına bırakıyorum… ola ki israil askerleri eve kadar gelir, onlara atarsın… taş ta var ocağın orda, kendi ellerimle sectim… onları kullan; iyi kavis alır onlar. Arkamdan ağlama desem de bilirim içten içe ağlarsın… hemde dört farklı şekilde ağlarsın… benim "ağlama anam" dediğim aklına gelir; döner birde bunun için ağlarsın… ağla anam, gökyümüz açılmıyor madem, için açılsın be anam ağla doyasıya...

Gülümsememek elde değil; benim neyim var ki vasiyet yazdım… aaa unutmadan; çamurdan uçağımı yeni doğan amcaoğlum "Umut"a verirsin… onun masmavi gözleri gökyüzüne daha çok benziyor.

Sen hep derdinya Allah iyileri erken alırmış yanına.
Arasıra "yaramazım" diye okşardınya beni; iyiliğime şahit olur musun anne?
çocuklar günahsız olurmuş ama,
acılar beni çok büyüttü.
içim dağ gibi anne,
içim dağ gibi anne,

Atamayacağım taşlar için, Filistin halkından ve Kudüs davasından affımı dilerim…

Alıntıdır

GeNç KaRTaL
04.Ocak.2008, 10:03
Biri bu vahşete dur demeli ama kim?

Nocna Mora
04.Ocak.2008, 10:06
Kahrolsun emperyalizm!!!! Kahrolsun Amerika!!!!! Kahrolsun İsrail!!!!!!!!

SiR ToMaSRoSiCkY1
04.Ocak.2008, 14:43
Bu bütün müslümanlarında ayıbı.O kadar güçlü Arap krallları var ve kardeşlerine yapılan bu haksızlığa seslerini çıkartmıyorlar.Ayıp,çok ayıp...

Aşk-ı Şehir
04.Ocak.2008, 16:18
Avrupa Birliği "SAVUNMA HAKKI!!" diyor. Bunun neresi savunma Allah aşkına vicdansızlar. :mad: Küçücük bebekleri mi öldürmek savunma? Adamların bir amacı var ve bunu başaracaklar. Bundan sonraki düşmanları İran. Sonra da biziz... Ta ki o gün gelecek. Silahtan çıkan kurşun 1 cm ilerleyip düşecek. O zaman teknoloji işlemeyecek. O zaman işte gerçek savaşçılar belli olacak. O zaman ak g.., kara g.. belli olacak...

DenizlispoR
04.Ocak.2008, 17:08
Bu nedir yahu!Hiç Allah korkunuz yok mu israil!Kahrolsun israill!Kendiniz para içinde yüzerken onlara ambargo koyuyorsunuz neden!Bir onbaşı için kaç masum insan öldürdünüz şeref yoksunları anlayın artık!Hamasın başında olsam onbaşıyı öldürür 50 parçaya ayırır israil başbakanının önüne koyardım!

TR.CaPTaiN
04.Ocak.2008, 19:26
Biz yapsak bunu dünya ayağa kalkardı. Ne barbarlığımız ne vahşiliğimiz kalırdı. Kuzey Irak'daki terörü yok etmek için girdiğimiz de bile homurdanmayan çıkmadı. ABD 1 hafta dolmadan çıkın diye bağırmaya başladı. "Siviller için endişeliyiz" diye Avrupa'dan açıklamalar geldi. Oysa tüm dünyanın terör listesindeydi PKK...

Peki ya o hassas insan hakları savunucuları şimdi nerede...
Neden ses etmez Avrupa...
Niye gıkı çıkmaz ABD'nin...
Niye uyur İslam alemi...
Bana artık kimse insan hakları masalı anlatmasın...
Bu dünyada güçlünün hakkı var...
Zulüm onlar için "kendini savunmak"...
Kendini savunan mazlum ise onun adı da "terörist" oluyor...

İsrail'in yaptıklarına baktıkça tüylerim ürperiyor...
İçimde alev alev isyan büyüyor...
Ölen yavruları gördükçe "terörist" olasım geliyor...

Obama efendinin söylediklerini duyunca öfke tepeme vuruyor...
-"Benim kızlarımın odasına da füze atılsa bende aynısını yapardım" diyor.
Peki ya ananı, kardeşini, yavrunu öldürene ne yaparsın Obama efendi... Her yıl sülalenden bir can alana ne cevap verirsin...
Aslında şaşırmadım Obama efendi sana...

Benim isyanım babadan müslüman olan sana değil de...
Kendine "İslam ülkesi" diyen şu Arap cemaatine...
Sadece Avrupa'daki hisselerini satsalar bile dünyayı altüst edebilecek o sessiz güce... ABD beslemesi prenslerin elinde oyuncak olan şahsiyetsiz ülkelere...

BM acil toplanacakmış...
Haberi okuyunca güldüm acı acı...
Adamlar günlerdir karadan gireceğiz diye alenen bağırdılar...
Gazze'yi yakıp yıkacaklarını, sivilleri katledeceklerini ilan ettiler...
Girmeden niye durdurmadınız ey komedyenler...
Yaptıkları göstermelik bir toplantı...
Oradan çıkacak karar da göstermelik...
-"Aman İsrail efendi yanlış anlama... Elbette kendini savun ama hani bir zahmet sivilleri öldürme" gibisinden yalaka bir açıklama gelir, olur biter...

"İt itin kuyruğuna basmaz" malum...
O yüzden yok onlara da sözüm...
Ne edersek biz kendimize ediyoruz...
Bir avuç insandan oluşan bir ülke...
Katliam yapıyor gözümüzün önünde...
Koca İslam alemi...
Sessiz...
Suskun...
Tepkisiz...

Hacer Alkan / İnternethaber

KaPaLı
04.Ocak.2008, 19:47
Savunma hakkı sana silah kullanana karşı olur. Taş atana karşı savunma hakkımı olur. Nerde büyük amerika nerde büyük bm. Hadi şimdide Gazze'ye 2 tane savaş gemisi içinde yardım göndersene büyük amerika.

İnsanlık DRAMINA SON !

Universal
04.Ocak.2008, 21:01
Savunma hakkı olması için Filistin'in İsrail'e saldırması gerekirdi. AB iyice şaçmaladı. Zaten Çek Cumhuriyeti'nin aldığı bu karar sonucuda AB içinde bölündü.

sakary Ali
04.Ocak.2008, 21:46
Katil İsrail Filistin'den Defol!

Del Piero_10
04.Ocak.2008, 21:46
Filistin, İsrail'e saldırsa bile savunma haklarından söz edilemez.Siyonistler o toprakları 1935-1947 yılları arasında yaptıkları büyük katliamlar ile asıl sahiplerinden çaldılar.Bu işgali de meşru hale getirmek için yine Siyonistlerin kendi eseri olan Hitler'in yaptığı Yahudi soykırımının arkasına sığındılar.Artık dünya için ortak tehdit haline gelen siyonizme karşı uyanmak gerekiyor.

kaydırı kuppak
04.Ocak.2008, 22:12
böyle birşey olamaz..İnsanların üzerinde kendi yeni silahlarını deniyorlarmış..Hangi insanlığa sığar bu?

TR.CaPTaiN
04.Ocak.2008, 22:39
Bizi geçmişte yapmadığımız bir soykırım için suçlayanlar şimdi gözlerinin önündeki soykırımı göremiyor. Soykırımı da geçtim yaptığınız yanlış bile diyemiyor.

Bunları yapanlar insan olamaz.

http://www.liveleak.com/view?i=3b3_1230864719

I3esiktas
04.Ocak.2008, 22:47
Bu nasıl bir işya Nasıl bir dünyaya gelmişiz biz. Bunları bir insan bir insana nasıl yapabilir? Nie hiç kimse bunlara DUR demiyor. Bunların Hesabını öbür dünyada nasıl vericekler.

maNga 33
04.Ocak.2008, 23:05
amerikanın kışkırtması yüzünden ortadoğu kan gölüne dönüyor :(
Bundan 2 yıl önce Rice ortadoğunun sınırları yeniden çizilmeli demişti bu dünyada ABD olmasa hiçbir problem çıkmaz dünyaya en fazla zarar verenlerin başında amerika var

KAHROLSUN AMERİKA VE YANDAŞLARI

Deniz
04.Ocak.2008, 23:52
İş siyasete girdi beyler biraz yavaş :)

İnsancıl yönden düşünen bir devlet,bunları yapamaz.

nikootinn
04.Ocak.2008, 23:59
Arkadaşlar birşeyi çok merak ediyorum,medyamız neden hiç siyonizmden ve BOP projesinden bahsetmiyor ??

KaPaLı
05.Ocak.2008, 00:16
hangi medya ? abd yanlısı israil aşığı yahudi dostu olanmı ? hımm böyle birşey beklenmez sanırım medyadan

fmsmyrna
05.Ocak.2008, 06:29
Hiç mi inancınız yok yahu birazcık da olsa korkun.İnsanlık değil bu.

Trabzonspor
06.Ocak.2008, 02:33
bunlar tam şeref.... ahtapot bomba dıyo beyaz fosforlu bıse kullanıyolar havayı fısek gıbı ınsanın kemıgını bile eritiyormus ya varya

bugra 1905
06.Ocak.2008, 04:23
Biraz Siyasi Olacak Ama ABD İsraili Desteklediği Sürece İsraili Kimse Durduramaz İsraili Durduracak Tek Devlet ABDdir Biraz Argo Olacak Ama İt İtin Kuyruğuna Basmaz Demişler İnşallah Filistinin Sonu Hayır Olur

Del Piero_10
06.Ocak.2008, 05:04
İsrail, havadan, karadan, denizden füze yağmuruna tuttuğu küçücük Gazze'de ilerleme cesareti gösteremiyor.Filistin halkının da direnişe katılması ile birlikte İsrail, Lübnan'dan sonra ikinci bir tokat yemek üzere.

Nedvedmania
06.Ocak.2008, 05:21
Sonunda bu konuyu açan birisi oldu.

İsrail yahudilere Allah(C.C.) tarafından bir ödül olarak verildi. Çünkü içlerinde hala dinlerine çok bağımlı olanlar var. Ama size garanti veriyorum israil adlı devlet çok yakında ortadan kalkacak. İsrail yok olacak fakat içindeki yahudiler dünyanın dört bir yanına saçılacak.

Bu sözümü 16 yaşında birisi söylüyormuş gibi değilde bu konu hakkında net ve kesin bilgileri olan birisi söylüyor olarak kabul edin.

Ben bunu bildiğim için sadece sabrediyorum ve Allah'a (C.C.) bir an önce bu olayın bitmesi için dua ediyorum.

Crocodile1963
06.Ocak.2008, 05:46
Sonunda bu konuyu açan birisi oldu.

İsrail yahudilere Allah(C.C.) tarafından bir ödül olarak verildi. Çünkü içlerinde hala dinlerine çok bağımlı olanlar var. Ama size garanti veriyorum israil adlı devlet çok yakında ortadan kalkacak. İsrail yok olacak fakat içindeki yahudiler dünyanın dört bir yanına saçılacak.

Bu sözümü 16 yaşında birisi söylüyormuş gibi değilde bu konu hakkında net ve kesin bilgileri olan birisi söylüyor olarak kabul edin.

Ben bunu bildiğim için sadece sabrediyorum ve Allah'a (C.C.) bir an önce bu olayın bitmesi için dua ediyorum.

İsrail adlı devletin kurulacağını ancak bir süre sonra yıkılacağını Kuran'da belirtilmiştir. Sanırım buna dayanarak bu bilgileri bizimle paylaştın.

UlquioRRa
06.Ocak.2008, 06:02
Tüm israillilerin, yahudilerin, amerikanların Allah bin türlü belalarını versin. Bunlar insanlık dışı. Hayvanlar bile birbirne yapmaz bunları.

Nedvedmania
06.Ocak.2008, 06:10
İsrail adlı devletin kurulacağını ancak bir süre sonra yıkılacağını Kuran'da belirtilmiştir. Sanırım buna dayanarak bu bilgileri bizimle paylaştın.

Evet ama biraz daha ilerisi var burada söyleyemem :)

Del Piero_10
06.Ocak.2008, 06:18
Her ne kadar konu ile iç içe olsada dini ve siyasi içeriğe yer vermiyoruz.Bu başlığı Filistin halkına yapılan katliama dikkat çekmek için kullanalım.Aşırıya kaçan mesajlardan da kaçınalım.

Bu haritalar olayı özetliyor.Son 60 yılda Filistin halkına ait toprakların nasıl istila edildiğini görebilirsiniz.

http://img205.imageshack.us/img205/8084/palestinianlossfa5.jpg (http://imageshack.us)
http://img205.imageshack.us/img205/palestinianlossfa5.jpg/1/w809.png (http://g.imageshack.us/img205/palestinianlossfa5.jpg/1/)

Nedvedmania
06.Ocak.2008, 06:29
Özgür abi ben aşırıya kaçıcak bir mesaj attığımı zannetmiyorum.

Del Piero_10
06.Ocak.2008, 06:32
Olası mesajları önlemek için genel bir uyarıydı.

Nedvedmania
06.Ocak.2008, 06:34
Tamam.

Bu arada verdiğin harita olayı gerçekten çok kötü bir durum.

Heleki gazze çok daha beter bir durumda. çıkış kapısı olmayan bir binanın yangını gibi. Sağ gitsen israil sola gitsen israil arkaya gitsen deniz. Ordada israil var. Tam manasıyla cehenneme döndürdüler orayı :(

gerrrard
06.Ocak.2008, 06:46
Yazık, çok yazık. Kahroluyorum her gün. YETER İSRAİL !!!

eXcitinG
06.Ocak.2008, 06:53
ÇoLuk cocuk demeden, Camii Lere kadar her yeri bombaLayan bu İsraiLoğuLLarının sonu geçmişte nasıL tek bir fırtına iLe son veriLdi ise yine son veriLmeside biLinecektir.

YaptıkLarın yanına kaLmayacak. Cayır cayır yanacaksınız eLbet sizde..

DisCo
06.Ocak.2008, 06:56
israil kendi çıkarları doğrultusunda her ülkeye saldıracak bir strateji izliyor. Şuan vurmakta olduğu Filistin hem çıkarlarını karşılıyor hemde müslüman olması sebebiyle arada müslümanlarıda yok ediyorlar. Yani 2 idealine birden ulaşıyor.

Peki neden hiçbir ülkeden tepki gelmiyor. Türkiye teröristleri vururken sürekli Türk askerleri çekilmeli diye beyanatlar veriliyordu. Arkada dönen dolaplarlada Türk askeri 1 hafta içinde geri çekildi. Rusya Gürcüleri vururken Amerika durun yoksa müdahale ederiz demişti. Filistin'e yapılan bu zulüme ise kimse sesini etmiyor. Çünkü Filistin hiçbir güçlü devletin piyonu değildir. Hiçbir ülkenin çıkarına hizmet etmemektedir. Müslüman olması sebebiylede suçu olmasada ortadan kaldırılması gereken bir ülke olarak görülmekte ve ses edilmemektedir.

Ruslar Gürcüleri vururken Amerika durun müdahale ederiz demişti. israil'de böyle bir tepkinin müslüman ülkelerden gelmesini bekliyor. Mesela İran... İran böyle bir tepki verdiğinde Amerika'yada orayı vurma sebebi çıkacaktır. Eğer ses seda çıkmazsa yavaş yavaş sindire sindire, eğer ses çıkarsa daha kapsamlı bir savaş şeklinde müslümanları yok ederek bu bölgeye hakim olmaya çalışıyorlar.

Türkiye'ye yakışan nedir ondanda bahsedeyim. Bu bölgenin güçlü ülkelerinden biriysek yakınlarımızda gerçekleşen ve zamanla bizede sıçrayacak olan bu duruma dur demeliyiz. 1. Dünya Savaşı olsun, Kurtuluş savaşı olsun ve nice destanlaşan olayların sebebi tüylerimizin diken diken olması için değildi. Gurur duymamız için hiç yapılmadı. Amaç boyunduruk altına girmeden özgür bir ülke olabilmekti. Bugün ise kendi varlığımız tehdit edenlere bile ses edemiyoruz. Kapı kapı izin alıyoruz ve göstermelik izinlerle tamamen bize maddi zarar olan izinler koparıp dağa taşa iş yapıyoruz.

Zulume ses etmeyende zalimdir. Türkiye barışa, ateşkese çağıracağına durmazsanız müdahale ederiz demelidir. Madem askerimiz var. Onun bunun işgal ettiği yerleri korumak için değil, haksız işgalleri engellemek için mücadele etmelidir. Yoksa yakında bu durumlara düşen bizler olacağız.

Del Piero_10
06.Ocak.2008, 06:57
Al Jazeera kanalına bağlı gazeteci Elias Karram İsrail'in büyük kara harekatı fiyaskosunu ortaya çıkardığı için tutuklandı.

İddiaya göre İsrail özel kuvvetlerine ait bir birim direnişçiler tarafından boş bir eve çekilerek havaya uçuruldular ve ağır kayıplar verdiler.Gazze'de bunun kutlamaları yapılıyor.

KaPaLı
06.Ocak.2008, 07:02
Burak İran eğer durun derse Amerika kolay kolay birşey diyeceğini sanmıyorum. İran savaşa girerse onun en büyük destekçisi Rusya olurki bu hiç kimsenin istemediği birşey. Rusya'nın gücü sadece buz kütlesinin görünen yüzü kadar şu anda. Rusya gücünü açık etmiyo hiç kimseye.

amerika'da şu aşamada fazla birşey yapamaz. Aslında onlarda İran'ın saldırmasını istemiyo. Yeni başkanları gelecek büyük ortadoğu projeleri var. Bu proje değişim esnasında darmadağın olabilir.

Biz hiçbir şekilde askerimizi gönderemeyiz. Bize çık diyen amerikanın emrini bekliyruz şu anda. ehh onlarda dostları israile saldırın demyceğine göre. Sadece barış çağrısı yapmakla yetiniyoruz.

1. Dünya savaşında satılmış Araplarında birşey denmesi beklenemez zaten. Onlar gitsin petrol krallıklarında şan şöhret içinde yaşasın

World Hollow o1
06.Ocak.2008, 07:05
• Habeşliler sizle uğraşmadıkça siz de onlarla uğraşmayınız. Hele Türkler size dokunmadığı sürece siz de Türkler’e (sakın) dokunmayınız! Ebu Davud (Sünen-i Davud, IV.s:112)

Bu Hadis çok hoşuma gitti paylaşmak istedim Filistin ile bir alakası yok ama.

inşALLAH hayırlısıyla daha fazla büyümeden bitirilir bu iğrenç insanlık vahşeti.

Universal
06.Ocak.2008, 07:10
Türk Askerleri gönderileceği konuşuluyor. Güney Kore'ye sırf Avrupa'ya yaranabilmek için asker göndermiş ve G.Koreli'ler ile sempatimiz artmıştı.

Umarım şimdi Avrupa'ya karşı gelir, kardeşlerimize yardım için asker gönderir, İsrail'e nasıl bir güç olduğumuzu gösteriririz. Bu arada İsrail'de kadınlarda zorunlu asker olarak göreve alınıyormuş. İsrail'in ne kadar savaşcı bir ülke olduğu zaten belli oluyor. Savaş için, öldürmek için doğmuşlar...

eXcitinG
06.Ocak.2008, 07:13
ALLah C.C zamanında onLarı uyardı, ama onLar dinLemediLer ve şimdi yeniden harekete geçtiLer. Artık tamamen yeryüzünden siLinme vakitLeri geLdi.

TR.CaPTaiN
06.Ocak.2008, 07:37
Türk askeri oraya ancak İsrail'in de kabul etmesi şeklinde gidebilir. Birleşmiş Milletlerin halini görüyoruz, kendilerine hayırları yok. Dolayısıyla sadece BM'in istemesiyle gidilebilecek bir durumda değil şu an o bölge. İsrail ise Türk askerine sadece 1 şekilde evet der. O da nedir ? Olası bir mağlubiyette geri çekilme aşamasında açık hedef olmadan en az zayiatla çekilmesine kolaylık sağlanmış olur.

Mısır'da şu an Filistin lehine miting düzenlemek dahi yasak. Amerika binlerce km öteden şu an İsrail'in yaptığı soykırımı kendini savunmak olarak değerlendirirken Müslüman ülkelerin birazcık vicdanı olan herkesin yüreğini parçalayan bu duruma sessiz kalması kahredici bir durumdur. Mısır lideri Mübarek Amerika'ya yağ peşinde.

Dün bir televizyon programına Türkiye'de öğrenim görmüş şu an Gazze'de görevli olan Filistinli bir doktor telefonla bağlandı. Filistin'in durumundan bahsetti ve araya şunu sıkıştırdı: '' Az önce benim ambulansta görevli olan yeğenim vuruldu ve ambulanstaki 3 kişiyle birlikte Şehit oldu. '' Bu sözü söylerken sesi bile titremedi, sıradan birşeyden bahsediyormuş gibi söyledi. İşte bu ruh hali İsrail askerlerine geçit vermeyecektir. Tarih çok iyi teknolojiye sahip ülkelerin şerefli, inançlı insanlara karşı aldığı sürpriz mağlubiyetlerle doludur. Ve yine aynısı olacaktır.

Ayrıca yayına bağlanan bu doktor Filistin halkının Türkiye'de yapılan gösterilerden haberdar olduğunu ( İstanbul'da 150.000 kişi, Diyarbakır'da 50.000 kişi ve diğer illerde binlerce kişi ) Türk Devleti'ne ve halkına büyük güvenleri olduğunu söyledi. Umarım uluslararası arena'da gerekenler yapılır ( en azından Mısır'a baskı yapılarak sınır kapısı açtırılır ) ve Filistinlilerin güvenini kaybetmeyiz.

Hamas lideri İsrail saldırdıkça kaybedecektir dedi. Umuyoruz öyle olacak, umuyoruz hak yerini bulacak, umuyoruz İsrail helak olacak.

Gazze'de çalışan Norveçli doktorlar yaralıların vücutlarında seyreltilmiş uranyum bulduklarını açıklarken, İsrail'in misket bombası kullandığı iddiaları da gündeme geldi. Bu bombaların yasaklanmasını öngören uluslararası anlaşmaya İsrail'in imza atmaması ve Gazze'de kullandığı silahlar hakkında herhangi bir açıklama yapmaması söz konusu şüpheleri artırdı. Misket bombası, ana bombanın içinde yüzlerce küçük bomba barındırıyor ve geniş bir alanı etkisi altına alıyor.

AB'nin ABD'nin BM'in ne kadar büyük bir yalan olduğunu biliyorduk ama bize bir kez daha kendilerinin ne kadar iki yüzlü olduklarını, ne mal olduklarını gösterdiler. Avrupa'da medyanın yahudilerin elinde olması nedeniyle Avrupa ülkeleri kendi iktidarlarıyla medyanın karşı karşıya gelerek iktidarlarını kaybetme korkusuyla eleştiremiyorlar bile bu soykırımı.

Del Piero_10
08.Ocak.2008, 17:33
Kanoute'nin dünkü gol sevinci

http://img377.imageshack.us/img377/8177/kanoutewm5dh1.png (http://imageshack.us)
http://img377.imageshack.us/img377/kanoutewm5dh1.png/1/w482.png (http://g.imageshack.us/img377/kanoutewm5dh1.png/1/)

TR.CaPTaiN
14.Ocak.2008, 20:07
Hangi insan böyle bir öneride bulunabilir? Kim bu kadar vahşi olabilir, utanmaz olabilir? İpucu verelim: O bir İsrailli...

İsrailliler'in gözü öyle döndü ki bir parlamenter "Gazze'ye atom bombası atalım" önerisinde bulundu. Bu öneri kabul edilmedi ama insanlık dışı bulunduğundan değil, atılacak atom bombasının kendilerini de etkileyeceğine son anda uyandıklarından...

JAPONYA'YA YAPILANI YAPALIM

İsrailli parlamenter Avigdor Lieberman, Gazze'ye atom bombası atılmasını istedi. İsrail'de yayınlanan Jerusalem Post gazetesinin haberine göre, aşırı sağcı siyasetçisi Lieberman, Hamas iktidarda olduğu müddetçe İsrail'in güvende olamayacağını söyledi ve kente atom bombası atılmasını istediğini ima etti. "Hamas'a karşı ABD'nin II. Dünya Savaşı'nda Japonya'ya yaptığını yapalım" diyen Lieberman, "Gazze'yi işgal etmek gereksiz" dedi.

DAHA ÖNCEDEN DE SABIKASI VAR

İsrail Beyteynu Partisi'nden parlamento üyesi olan Lieberman'ın bir önceki icraatı, Arapları temsil eden partinin seçimlere girmesinin engellenmesi olmuştu.

Lieberman'ın bu açıklaması, seçim öncesi en sert sağcı olmanın İsrail'de oy anlamına gelmesinden kaynaklanıyor. İsrail ordusunun kentte karşılaştığı şiddetli direnişin ardından kayıplar vermesiyle, Hamas'ın alt edilemeyeceğinin yüksek sesle söylenmeye başlanmasından bu yana, politikacılar "toplu katliam" isteklerini dile getirmekte beis görmüyorlar. Ancak İsrail'de propaganda ile icraat arasındaki sınırların belirsiz olduğunu iddia edenler, ülkenin Gazze savaşında kontrolden çıkmaya başladığına işaret ediyor ve Lieberman'ın dehşet verici açıklamasını benimseyen çok sayıda devlet görevlisi olduğunu belirtiyorlar.

İnternethaber

Nedvedmania
14.Ocak.2008, 20:46
Kendilerine zarar verirler.

REsist JuvE11
15.Ocak.2008, 01:14
başta suudi arabistan olmak üzere arap yarımadasındaki tüm arap ülkeleri beş para etmez.Cihat çağrısına gelmeyen şerefsizlerden filistine yardım edip taşın altına ellerini koymalarını bekleyemezsin..

ben israile ne kadar kızıyosam aynı oranda araplara da kızıyorum.çünkü;sen darda olan kardeşlerine el uzatmazsan kol kanat germezsen elbet bi dayı çıkar gelir ve yumruğunu atar..gıkını bile çıkartmazsın..ama iş sözde müslümanlığa gelince en iyi dindar araplardır.bakalım onları kara toplarklar kabul edecekmi..

.

Redrum
15.Ocak.2008, 05:31
[B]

Anlamadığım bir nokta var Cihan. Şu anda Yahudilik hak din değil ki. Örneğin "Allah'ın insan kılığındaki hali (haşa) Yahova'nın Hz. Yakup'la güreştiğine" falan inanıyorlarsa bu yanlış bir inançtır ve bunun için Allah onlara neden ödül versin anlayamadım.

Nedvedmania
15.Ocak.2008, 05:55
Anlamadığım bir nokta var Cihan. Şu anda Yahudilik hak din değil ki. Örneğin "Allah'ın insan kılığındaki hali (haşa) Yahova'nın Hz. Yakup'la güreştiğine" falan inanıyorlarsa bu yanlış bir inançtır ve bunun için Allah onlara neden ödül versin anlayamadım.

İyide HZ. Musa da Allah'ın bir peygamberi , Tevrat'ta Allah'ın bir kitabı . Yani zamanın en doğru dini buydu. Allah yeni peygamberler gönderdikçe din en gerçeğe islama döndü (aslında dönen birşey yok hep aynı mesele fakat daha aydınlatıcı din geldi). Mesela şuanda gerçek hristiyanlığa inananlarda var. Gerçek incile inananlar da var.

Yani demek istediğim Gerçekten dinine sonuna kadar bağlı olanlar olduğu için bir ödül olarak verildi.

Bu arada kurandaki ayeti ezbere bilmiyorum fakat açıklamasını söyliyeyim.

Yahudiler 2 defa devlet kuracaklar. 2 sindede dünyayı onlar yönetecek. Ve 2 kerede yıkılacaklar.

1.si tam hatırlamıyorum fakat Hz.İsmail dönemindeydi. 2. si ise şimdi.

Konu çok fazla dine girdi sanırım fakat soruyu cevaplamam gerekiyordu :) Başka sorun varsa Özel Mesajdan sor. Konuya din karışmaması gerekiyormuş ...

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
17.Ocak.2008, 00:28
ölü sayısı 1130...Bu ne biçim bi insanlıktır yaaa Kahrolsun İsrail,DAYAN FİLİSTİN !

Nedvedmania
17.Ocak.2008, 00:34
içinde yaşadığımız dönemde hayvanların canına bile değer , paha biçilemezken insanların katliam edilmesi çok ilginç :mad:

TR.CaPTaiN
17.Ocak.2008, 00:48
ölü sayısı 1130...Bu ne biçim bi insanlıktır yaaa Kahrolsun İsrail,DAYAN FİLİSTİN !

Bu sadece resmi rakamlar, enkaz altlarında kalan, parçalanmış olan yüzlerce beden var maalesef. Ve kaybettiğimiz insan sayısı en az bunun 2-3 katı kadar vardır.

Nedvedmania
18.Ocak.2008, 07:00
Sonunda savaş bitiyor sanırım.

İsrail saat 02:00 den sonra ateşkez yapacağız açıklaması yaptı

Fakat hamas direnişlerimiz devam edecek dedi.

TR.CaPTaiN
21.Ocak.2008, 05:23
Aksiyon dergisi bu haftaki sayısında İsrail'i şoke edecek iki fotoğraf yayınladı. İbretlik fotograflardan biri 1948 yılına bir diğeri de 2009 yılına ait..

Yıl 1948... Aylardan mayıs... İsrail'in bağımsızlığını yeni ilan ettiği günler... Hava sıcak... İkrit köyünde yaşayan bir Filistinli, susayan İsrail askerine toprak testide soğuk su ikram ediyor.

Filistinli köylünün kucağında ve yanında çocukları var.

Birgün İsrail askerlerinin acımasızca katliam yapacağından, çocukları hedef alacağından habersiz, onun su içişini izliyorlar.

http://img228.imageshack.us/img228/7723/78779581ir7.jpg (http://imageshack.us)

El bebek, öl bebek!

Yıl 2009. El bebek, gül bebek büyümek onların da hakkı... Sokaklarda tıpış tıpış yürümek, koşturmak; top, saklambaç ve seksek oynamak onların da hakkı... Akşam işten dönen babalarını kapıda karşılayıp boyunlarına sarılmak, bir öpücük karşılığında çikolata almak onların da hakkı... Ama İsrail bu hakkı çok görüyor Filistinli bebeklere... Bebeklerin biraz büyüyüp çocuk olmasına bile müsaade etmiyor İsrail askerleri... 'Gül bebek' değil, 'Öl bebek' diyorlar âdeta...

http://img230.imageshack.us/img230/7829/61168933wo4.jpg (http://imageshack.us)

Haber7

Redrum
21.Ocak.2008, 05:33
Çok fena bi resim ya:(

eXcitinG
21.Ocak.2008, 16:33
İsraiL savaş süresince 1100 den fazLa siviLi katLederken sadece Hamastan 100 e yakın kişiyi katLedebiLdi.

Ama Hamas, İsraiLinin 200 den fazLa askerini öLdürdü.

Bu herşeyi açıkLamaya yetiyor.

Nedvedmania
05.Ekim.2009, 17:45
Şerefsizler Şimdide Mescid-i Aksayı almaya çalışıyorlar. Bugün Saat 5 de Taksimde Yürüyüş var.Evde oturmakla forumlara yazı yazmakla bişey elde edemeyiz. Çıkıp tepkimizi Somut bir şekilde göstermeliyiz.

Facebook dan gelen mesaj :

Rabbimizin "çevresini mübarek kıldığımız" diye buyurduğu ilk kıblemiz Mescid-i Aksa, Siyonist işgalcilerin tehdidi altında. Fanatik yerleşimciler akın akın gittikleri Kudüs'te, Mescid-i Aksa'yı tehdit ediyorlar. Siyonist ordunun ve işgalci polis gücünün tüm engellemelerine rağmen canlarını ortaya koyarak direnen ve Mescid-i Aksa'da nöbete duran Kudüslü kardeşlerimiz, işgalcilerle çatışma içinde. İçlerinde direniş önderlerinin de bulunduğu birçok kardeşimizin yaralandığı çatışmalarda, çok sayıda kardeşimiz da tutuklandı. Filistinli kardeşlerimiz de Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemek için yola çıkan yerleşimcilere karşı koymak için Mescid-i Aksa'ya akıyorlar. Filistinli direniş grupları, tüm dünya Müslümanlarını harekete geçmeye çağırıyor.

İşte bu çağrıya kulak vermek üzere İstanbul'da birçok İslami kuruluşun katılımıyla oluşturulan Filistin Dostları tarafından bir protesto eylemi düzenlenecek. Tüm duyarlı insanları Mescid-i Aksa'yı sahiplenme hususunda uyaran Filistin Dostları sessizlik duvarını aşarak Kudüslü kardeşlerimizle dayanışmaya çağırıyor.

5 Ekim 2009 Pazartesi saat 17.00'de Taksim Meydanı'nda olalım; Kudüslü kardeşlerimizin tüm İslam ümmeti ve insanlık adına sergiledikleri direnişi sahiplenelim. Mescid-i Aksa'yı yalnız ve mahzun bırakmayalım!

Mescid-i Aksa Onurumuzdur; Koruyalım!
Kudüs Bizimdir; Sahip Çıkalım!

Aynı zamanda

TOKAT

5 Ekim Pazartesi saat: 17.00'da Tokat Yeraltı Çarşısında Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak için buluşuyoruz. TOKAD

ve

ÇORUM

5 Ekim Pazartesi saat: 17.30'da Çorum merkez PTT önünde Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmak için buluşuyoruz. İLKE-DER, ÖZGÜR-DER

kiminiz bir zaman sonra yine ancak mitinglerde kaldınız elinizden zaten başka bir şey gelmiyor diyecek bunu gayet iyi biliyorum ama umursamıyorum bana destek vericek elbette birilerini bulurum bulmasamda sorun değil ya her peygamber ilk başladığında tek başınaydı bu örneklik ve önderlik bana yeter

esselamu aleykum ve rahmetullah ve berekat
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu arada bu olaylar kaç gündür oluyor ama 1 tane bile kanal haber olarak geçmedi. Uyutuluyoruz !

Kaçınız üstteki mesajı görmeden önce mescidi aksa nın basıldığını biliyordu ?

Nedvedmania
06.Ekim.2009, 02:12
Bu konu bile artık dikkat çekmiyor. Yazık ...

El Barto
10.Ekim.2009, 14:28
Bu işlerin yanlış olduğunu düşünüp basiretsiz kalan bütün ülke yönetimlerine (özellikle her fırsatta müslümanlıktan bahsedip müslüman din kardeşlerimize Allah yardım etsin diyenlere) bu söz yeter sanırım.

Bir şeyin haklı olduğunu bildiğin halde, o şeyden yana çıkmazsan, KORKAKSIN demektir.

Birde şu var. Pazartesi günü Taksim'e gittim. O eylemdeki insanlar hep belli bir görüşe sahip hatta cemaat mensupları falan. Arada bunlarla alakası olmayan sadece destek için gelmiş olanlar da var tabii. Ama güzel ülke insanım, birşeyleri alet ederek siyaset yapan kesim bizlere "irticacı", "yobaz" fişini astı hemen. Bunun için irticacı olacaksak varsın olalım. Tepkisizlik oradaki zulümden daha kötü.

Günler boyu bir cinayet peşinde yayınlar yapan Türk televizyonlarının bu konuya bu kadar duyarsız kalıyor olması hakikaten düşündürücü ve üzüntü verici.

Nedvedmania
10.Ekim.2009, 17:36
Günler boyu bir cinayet peşinde yayınlar yapan Türk televizyonlarının bu konuya bu kadar duyarsız kalıyor olması hakikaten düşündürücü ve üzüntü verici.

Bu konu hakkında söylenecek çok şey var ama maalesef her doğru heryerde söylenmiyor.

BuRiBuRi
14.Ekim.2009, 02:31
Yaser Arafat'ın bir sözü vardı:)

"Biz zamanında Türklere yaptıklarımızın cezasını çekiyoruz."

Allah yardımcıları olsun!

Nedvedmania
31.Mayıs.2010, 16:42
Allah hepinizin belasını versin ! Bu sabah yardım gemisine saldırmışlar. Saldırı hala devam ediyormuş.

Şerefsiz başbakan çıkıp açıklama yapmış bide "Operasyona tam destek verdim" diye. :mad:

BaFraLı
31.Mayıs.2010, 16:45
Bu İsrail neyin peşinde Allah aşkına.

'' Hepsinin Allah Belasını Versin. '' '' Kahrolsun İsrail. ''

Bordo61Mavi
31.Mayıs.2010, 16:50
Hitler " Gun gelecek, Oldurmedigim her yahudi icin bana lanet okiyacaksiniz"

Bu dedigini bugun ogrendim, adam ne kadarda dogru demis. Simdi birilerimiz dicekki cocuk katili felan, ama unutmayinki buyukler bugun neyse yarin cocuklarida oyle olacaklar.

Nedvedmania
31.Mayıs.2010, 16:52
Türk Gemisinin İşgal Ediliş anı

http://www.facebook.com/video/video.php?v=121565324550738

Aydin
31.Mayıs.2010, 16:59
İsrail'in bu yaptığı ulusal sularda gerçekleştiği için, yaptırımlar çok ağır olmalı.

Ama ben bu taksimde yürüyen sakallı amcaları pkk askerlerimizi katlettiğinde de görmek istiyorum. Aynı hassasiyeti ülkemizde verdiğimiz şehitlere de gösteremiyorken, gazze'ye yardımda bu ani tepkinin verilmesinin aynısını koymalarını istiyorum. bu yüzden birlik olamadığımız için dışgüçlerin bizden faydalanması, açıklarımızı bulması kolay oluyor.

Universal
31.Mayıs.2010, 17:05
Bu arada İsrail'e laf atarken, ben kesinlikle Musevilere bir söz söylemiyorum. Onlarda bu vahşeti en az bizim kadar zaten kınıyorlar. İsrail bu sefer sınırları aştı, ben İran ve S.Arabistan'ın İsrail topraklarını işgal edeceğini düşünüyorum.

Ama ben bu taksimde yürüyen sakallı amcaları pkk askerlerimizi katlettiğinde de görmek istiyorum

Bu sözün altına imzamı atıyorum.

Aydin
31.Mayıs.2010, 17:07
Arapları geç Batuhan. Araplar zaten topraklarının altında bulunan petrolü bulmuşlar. Onlar hiçbir savaşa girmez. Onlar için Müslümanlar'a saldırı falan hikaye. Kınarlar anca. Yaparsa İran yapar birşeyler.

Nedvedmania
31.Mayıs.2010, 17:07
50 yıldır hep aynı olaylar oluyor hep sokakta toplanılıyor ama bu savaş 50 yıldır devam ediyor. Savaşsa savaş ! Korkumuz yok. Ben Öleceksem bende öleyim ama artık bitsin bu çile !

Universal
31.Mayıs.2010, 17:12
Zaten artık Türkiye'de tepki göstermek zorunda, one minute şimdi göstermesi lazım Başbakan'ın, Savaş olmasa bile artık arada kalan bir kaç köprünün tamamen yıkılmak zorunda. Ben İran ile Türkiye'nin son zamanlarda yapmış olduğu yakınlık, mutlaka İsrail üstünde yapılacak bir proje için birlik getirebilir. Eğer böyle birlik gelirse, İran Ordularının İsrail'e gireceğini düşünüyorum. S.Arabistan belki bir şey yapmaz; ama çoğu ülke cihad çağrısı yapabilir.

Sekopej
31.Mayıs.2010, 17:13
İsrail'in bu yaptığı ulusal sularda gerçekleştiği için, yaptırımlar çok ağır olmalı.

Ama ben bu taksimde yürüyen sakallı amcaları pkk askerlerimizi katlettiğinde de görmek istiyorum. Aynı hassasiyeti ülkemizde verdiğimiz şehitlere de gösteremiyorken, gazze'ye yardımda bu ani tepkinin verilmesinin aynısını koymalarını istiyorum. bu yüzden birlik olamadığımız için dışgüçlerin bizden faydalanması, açıklarımızı bulması kolay oluyor.

Orada protestocuları gördüğümde, aklıma ilk gelen, İsrail dün gece Filistin'e saldırmadı ki, Türk bandorulü olan sivil gemide, Türk vatandaşlarını öldürdü. Filistin bayraklarıyla Filistin'e destek olmak güzel ama neden Türk bayrağı yok diye de içerledim olaya. Tek tük Türk bayrakları vardı, sonra arttı gerçi ama keşke orada protesto edenler en az Filistin bayrağı kadar da Türk bayrağı açsaydı, İsrail'in bu yaptığı direk ülkemize yapılmış bir harekettir.

Yaptırımlar konusunda, siyasete girmeye gerek yok ama gelen tepkiler hiç memnun edici değil.

Aydin
31.Mayıs.2010, 17:17
Aynen öyle Serkan. Olay Türk vatandaşlarına yapılmış bir saldırı. Şehitler bizim şehitlerimiz ama hala Filistinliler ölmüş gibi tepkiler veriliyor.

Ezbere sokağa çıkılıyor falan. Nereye kadar gidecek bu bilinçsizlik?

Sekopej
31.Mayıs.2010, 17:18
Zaten artık Türkiye'de tepki göstermek zorunda, one minute şimdi göstermesi lazım Başbakan'ın, Savaş olmasa bile artık arada kalan bir kaç köprünün tamamen yıkılmak zorunda. Ben İran ile Türkiye'nin son zamanlarda yapmış olduğu yakınlık, mutlaka İsrail üstünde yapılacak bir proje için birlik getirebilir. Eğer böyle birlik gelirse, İran Ordularının İsrail'e gireceğini düşünüyorum. S.Arabistan belki bir şey yapmaz; ama çoğu ülke cihad çağrısı yapabilir.

Mısır örneği var ortada. Zaten Araplar dediğin gibi birlik olsalardı senelerdir, bu hale gelmezdi İsrail. Cihad çağrısı yapsan da boş, Osmanlı yaptığında ne oldu, arkamızdan vurdular. O nedenle Arapların bir arada, menfaatleri yoksa birleşip savaşması neredeyse imkansız.

Siyasete girecek ama one minute dedikten sonra hala İsrail ile askeri tatbikatlar planlanmış, görüyoruz ki herşey göstermelik. Bugün yapılan açıklamada kafayı yiyecektim neredeyse, elbette askeri ve ekonomik ilişkilerimiz devam edecek dedi, ben bunu hazmedemiyorum. Sözlerle tepki gösterirken icraat konusunda bu kadar etkili adımlar atılamıyor. Başbakan daha açıklama yapmadı sanırım, mutlaka tepkisini gösterecek sözleriyle, bu sefer umarım icratlarla da gösterir. Bu yapılan insanlık dışı olayı, tüm dünyaya en net şekilde anlatırlar.

Universal
31.Mayıs.2010, 17:23
Mısır örneği var ortada. Zaten Araplar dediğin gibi birlik olsalardı senelerdir, bu hale gelmezdi İsrail. Cihad çağrısı yapsan da boş, Osmanlı yaptığında ne oldu, arkamızdan vurdular. O nedenle Arapların bir arada, menfaatleri yoksa birleşip savaşması neredeyse imkansız.

Siyasete girecek ama one minute dedikten sonra hala İsrail ile askeri tatbikatlar planlanmış, görüyoruz ki herşey göstermelik. Bugün yapılan açıklamada kafayı yiyecektim neredeyse, elbette askeri ve ekonomik ilişkilerimiz devam edecek dedi, ben bunu hazmedemiyorum. Sözlerle tepki gösterirken icraat konusunda bu kadar etkili adımlar atılamıyor. Başbakan daha açıklama yapmadı sanırım, mutlaka tepkisini gösterecek sözleriyle, bu sefer umarım icratlarla da gösterir. Bu yapılan insanlık dışı olayı, tüm dünyaya en net şekilde anlatırlar.

Evet bu saldırı çok fazla gerçeği ortaya çıkardı.

Zaten bu saatten sonra konuşmaya gerek yok, sabahtan beri Türkiye'de ağzı olan herkes konuşuyor. Konuşmaktan sonra uygulama yapılması zorundadır. İlla ki savaş çıksın istemiyorum, sonuçta her savaş bir cinayettir. İsrail gene kendi aklayıp çıkacak. Avrupa'nın şımarık çocuğu. Ne kadar Avrupa'da olduğu tartışılır.

Aydin
31.Mayıs.2010, 17:24
Bu olayların ötesinde şimdi bakalım İsrail'in sahibi olan Amerika ne yapacak? Şu zamana kadar "işgal edilen topraklar" olduğu için hiç topa girmiyorlardı veya İsrail'in yanında oluyorlardı. Bu saldırı ulusal sularda gerçekleşti. Bu sefer koruyamazlar İsrail'i.

Bordo61Mavi
31.Mayıs.2010, 17:26
Niye Turkler olmus gibi degilde Filistililerin bugun olmus gibi gosteriliyor :)

Hani medya? Kanal D dizi tekrari veriyor.. Bukadarmi degersiz bizim insanlarimiz

tek bisey bana guc veriyor, oda "dusmez kalkmaz bir ALLAH var" bunun icin sabirla bekliyorum

Universal
31.Mayıs.2010, 17:26
İsrail'i korumasalar bile, işin içinde artık nato olmak zorunda. Sonuçta nato istedi diye biz diğer yarım küreye geçip, korsan avına çıkıyoruz. Biz talep edersek natonun bize yardım etmesi gerekiyor.

Flawless Victory
31.Mayıs.2010, 17:27
Ermeniler, İsrailliler, Yunanlar... Dünyanın utancıdır bu üç millet. İsrail bir gün yine aç kalacak sağa sola saldıracak.

Sekopej
31.Mayıs.2010, 17:28
Savaş zaten mantıklı bir çözüm değil, bu yapılanı tüm dünyaya anlatmak gerek. Hem de öyle bir anlatmak ki, Amerika bile üzgünüz demek yerine, kınıyoruz diyebilmeli, yaptırım uygulayabilmeli.

Bugün açıklama yapan ülkelerden üzüntü içinde olmayan yok, önemli olan bunu İsrail aleyhine kullanmak. BM Güvenlik Konseyi'nde yetkin konumdayken yaptırımlar konusunda diğer ülkeleri ikna edici olmak. İsrail zaten kılıfını hazırlamış, kendini haklı göstermek için çabalıyor, kimi haklı olduğunu tüm dünya görmeli ki baskı oluşturulabilsin yoksa her zaman olduğu gibi yaptıkları yanlarına kalır.

Flawless Victory
31.Mayıs.2010, 17:29
Aradaki anlaşmaları bilmem de bütün bağlantıyı kesmek lazım İsraille ve konsolos süresiz geri çağırılmalıdır.

Sekopej
31.Mayıs.2010, 17:30
Ermeniler, İsrailliler, Yunanlar... Dünyanın utancıdır bu üç millet. İsrail bir gün yine aç kalacak sağa sola saldıracak.

Yunanistan ilk tepkiyi gösteren ülke oldu ve büyükelçisini ilk çeken ülke oldu. Yine halkın büyük tepkisi var orada da, hatta onlar da beraber yapacakları tatbikatları iptal etmişler. Hem de bizim ülkemiz bu açıklamaları yapmadan 3-4 saat önce onlar bunları yaptı.

TR.CaPTaiN
Kısaca terörün devlet adı altında barınmasının adı İsrail'dir. Yıllarca Almanların kendilerine yaptığını kullanarak mazlum rolünde Avrupa'yı uyutan İsrail son dönemde bu role ihtiyaç bile duymuyor. Yasak olan misket bombasını kullanıyorlar; BM kınayamıyor bile, BM kampını bombalıyorlar BM ses çıkaramıyor. BM'nin bulunduğu tüm çağrıları reddedip adeta siz kim oluyorsunuz tarzında davranan İsrail artık haddini epeyce aştı. Sabahtan beri inanamıyorum; uluslararası sularda bir Türk gemisine baskın yapıp çoğunluğu Türk olmak üzere farklı milletlerden insanları öldürdüler. Somali korsanları para için gemi kaçırdığında bile yer yerinden oynuyor. Oysa ki İsrail, Somali korsanlarının yaptığının daha beterini yaparak hem gemileri kaçırdı hem de insanları öldürdü.

Ben bundan önce terör örgütünün deniz üssüne saldırdığını hiç hatırlamıyorum. Bu kesinlikle İsrail'in Türkiye'ye maşa terör örgütünü kullanarak vermek istediği bir mesajdı. Aynı zamanda deniz üssüne saldırıyla dikkatlerin sadece Türk gemisine yapılan saldırıya yoğunlaşmamasını gerçekleştirmek istediler.

Türkiye elçiyi geri çekti; ancak 3-5 gün sonra ortalık yatıştıktan sonra tekrar hiçbir şey olmamış gibi geri gönderilmemeli. Askeri anlaşmalarda İsrail'le işbirliği kesilerek, alternatiflere yönelmemiz gerek.

3. dünya savaşı çok da uzakta değil diye düşünüyorum.

Bordo61Mavi
sadece bu 3 devletmi

Ermenilere en cok destek veren Fransizlar
Israile destek veren Amerika
Yunanlilara destek veren Almanlar

Zamaninda Osmanliyi satanlar bugun topraklari isgal edilenlerdir, simdi ise yine bizden yardim bekleniyor. Demeki biz bukadar buyuk bi devletiz

Universal
31.Mayıs.2010, 17:31
50 senedir adamlar Ermeni Soykırım'ı yapıldı denmemesi için neler yapıyoruz; ama bütün eyaletlerinde ki yasalarda Ermeni Soykırım tasarıları geçti. Ben ABD'nin sadece kınayan ve üzgün olduğunu belirten bir mesaj yazacak.

İsrail'de bayanlarda erkekler gibi zorunlu askerlik yapıyor. Bütün ülke kısaca askeri eğitim alıyor. Kaldı ki yıllardır savaş içinde yaşayan bir ülke.

İşin garibide kaç kişi öldü, neler oldu bilinmiyor.

Flawless Victory
31.Mayıs.2010, 17:33
Yunanistan ilk tepkiyi gösteren ülke oldu ve büyükelçisini ilk çeken ülke oldu. Yine halkın büyük tepkisi var orada da, hatta onlar da beraber yapacakları tatbikatları iptal etmişler. Hem de bizim ülkemiz bu açıklamaları yapmadan 3-4 saat önce onlar bunları yaptı.

Tepki gösterebilir bu olaya da ben genel söyledim.

Nedvedmania
31.Mayıs.2010, 17:38
Bundan sonraki yapılacak şeyler basit.

Polat Alemdar gidecek israili temsil eden birisini öldürecek bizde rahatlayacağız. Sonra Dünya kupası maçları başlayacak herşey eskiye dönecek.

İnsanlar gerçekten uyuyor uyutuluyor.

bay e-ko
31.Mayıs.2010, 17:38
İsrail Yunan Gemisinede operasyon düzenlemiş, Yunanistan'ın sert çıkışı bu yüzden. Ancak Yunanistan'da bir kayıp yok.

Trabzonspor
31.Mayıs.2010, 18:11
One Minute olayı sadece bir göstermelik harekkettir kimse o oldu diye beklemesin Başbakandan öenmşi adımları.Tamam tepki verirler ama fazla büyütmzler adım gibi eminim.Ama bu olay uluslararası sularda olduğu için İsraile gerekli yaptırımlar yapılmalı.

Araplar anca kendilerini düşünür onlar ne zaman Müslümanlar için elini taşın altına koymuş ki.Dün bir haberde de okudum İsrail basra körfezinede 3 tane nükleer silah yüklü Denizaltı konuşalndırmış İran ile gerginlik yaşanmış.İran belki sert bir tepki koyabilir bu olanlara ama ondan da pek umutlu değilim.

DisCo
31.Mayıs.2010, 18:19
Başbakan Erdoğan birazdan Şili'den açıklama yapacak.

Haber kanallarına bakabilirsiniz.

Del Piero_10
31.Mayıs.2010, 18:20
Bu meşru bir savaş sebebidir. Eninde sonunda bu iş olacak. Ne zaman ve ne şartlarda olacağını biz belirlersek daha iyi olur.

Del Piero_10
31.Mayıs.2010, 18:22
Bu arada İsrail'e laf atarken, ben kesinlikle Musevilere bir söz söylemiyorum. Onlarda bu vahşeti en az bizim kadar zaten kınıyorlar. İsrail bu sefer sınırları aştı, ben İran ve S.Arabistan'ın İsrail topraklarını işgal edeceğini düşünüyorum.

Suudi Arabistan Mısır'la birlikte Amerika'nın en yakın müttefiki.

vego
31.Mayıs.2010, 18:26
1.dünya savaşı hesabı hani bilirsiniz sırplı milliyetçi olayı.Buda bir neden olarak benimsenmesin.

İsrail'in tamamı İran'ın nükleer füze menzili içinde.Buda bir dipnot:)

Trabzonspor
31.Mayıs.2010, 18:28
İran'dan saldırıya çok sert tepki

İran, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere saldırısını "vahşice ve insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

Güncelleme:31 Mayıs 2010 16:35

Devlet televizyonu, "’Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım’ kapsamında Gazze’ye yardım götüren gemilere siyonist İsrail güçlerince düzenlenen saldırıda en az 20 kişinin şehit olduğu, onlarca kişinin yaralandığı" haberlerinin alındığını duyurdu.

"Siyonist İsrail saldırısı vahşice ve insanlık dışı" ifadesi kullanılan haberde, ölü ve yaralı sayısının daha fazla olabileceği belirtildi.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu da açıklamasında İsrail saldırısını sert dille kınadı.

Açıklamada, "Dünya barışı ve emniyeti için en büyük tehdit siyonist İsrail rejimidir" denildi.

İsrail kuşatması altındaki Filistinlilere gıda, tıbbi malzeme ve diğer insani yardım malzemeleri götüren gemilere saldırının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, "Siyonist rejim İsrail savaş suçu işliyor" denildi.

Bu arada İran Devlet Başkanı İsrail'in 'sona her zamankinden daha yakın olduğunu' belirtti. Ahmedinejad yaşanan saldırının insanlık dışı olduğunu ancak İsrail devletinin yok olmasına da yardımcı olacağını ifade etti.

Aşk-ı Şehir
31.Mayıs.2010, 18:31
Artık yeter. Savaşsa savaş, kansa kan. Gelsinler anasını satayım. Kim olduğunu sanıyor bunlar...

Fernando Gago
31.Mayıs.2010, 18:32
İnsanlığa sıkılan her kurşunun bir hesabı olmalı , Artık !

BaFraLı
31.Mayıs.2010, 18:41
Yardım Gemisi Aşdod'Da

Baskın düzenlenen gemilerden ilki Aşdod Limanı'na yanaştı.

- - -- - - - - - - - - -

E limana yanaştı gemiler bunlara ne yapıcak İsrail. Acı mı çektirecek, zülüm mü yapacak gene. :mad: Hiç mi müdahale edemiyolar.

FoRZa SKiNCLuB_I9o3
31.Mayıs.2010, 18:43
''Allah Belanı Versin israil..!'' daha da bişey demiyorum zaten.

Aşk-ı Şehir
31.Mayıs.2010, 18:43
http://www.youtube.com/watch?v=QX3Z5IfrMX8

;)

Nedvedmania
31.Mayıs.2010, 18:54
Artık yeter. Savaşsa savaş, kansa kan. Gelsinler anasını satayım. Kim olduğunu sanıyor bunlar...

Bende bunu yazmıştım ama nedense mesajım silinmiş.

Savaşsa Savaş. Bizim korkumuz yok. Ben öleceksem öleyim ama yeterki bu çile artık bitsin. 50 yıldır aynı olaylar devam ediyor.

KanaKe
31.Mayıs.2010, 18:59
Siyasete girecek ama one minute dedikten sonra hala İsrail ile askeri tatbikatlar planlanmış, görüyoruz ki herşey göstermelik.
bu anlasmalari yapan ordudur iktidar degil.. askerin isine iktidar karisamiyor türkiyede.

Del Piero_10
31.Mayıs.2010, 19:00
Yardım Gemisi Aşdod'Da

Baskın düzenlenen gemilerden ilki Aşdod Limanı'na yanaştı.

- - -- - - - - - - - - -

E limana yanaştı gemiler bunlara ne yapıcak İsrail. Acı mı çektirecek, zülüm mü yapacak gene. :mad: Hiç mi müdahale edemiyolar.

Herkesi saatler boyu sorgulayacak, belki işlemedikleri suçları kabul ettirmek için türlü işkenceler yapacaklar.

Ölmek üzere olan insanları bile taşırken kelepçelemişler.

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C359%5CYaral%C4%B1lar%2 0b%C3%B6yle%20ta%C5%9F%C4%B1nd%C4%B1-31.05%5CF3110094711.jpg

BaFraLı
31.Mayıs.2010, 19:02
Ya bu İsrail kimin izniyle hangi hakla bu insanlara işkence yapabiliyor. Adam yaralanmış hastahaneye götürürken bile plastik kelepçe. Allah belanı versin İsrail. Şerefsizler ya.

KanaKe
31.Mayıs.2010, 19:06
Türkiye henüz Israil'e kafa tutacak güce sahip degil kafa tutabilmesi icin kafadan bir 10 yil daha lazim onlarin sahip oldugu donanimlar bizde mevcut degil. Dolayisi ile Türkiye'den somut bir tepki beklemeyin biz ancak olanlari kinariz.

bay e-ko
31.Mayıs.2010, 19:06
Bu meşru bir savaş sebebidir. Eninde sonunda bu iş olacak. Ne zaman ve ne şartlarda olacağını biz belirlersek daha iyi olur.

Bu açıklamanın ötesinde herhangi bir şey olamaz.

Hani bir söylem vardı, TV ile İnternet ile içimize işleyecekler ve bizdeki o VatanMilletSakarya duygusunu yok edeceklerdi. Buradaki yorumları gördükçe Hepsi hikayeymiş dedim kendi içimden, bizim Millete ne yapsalar biz gene bildiğimizi okuruz. ;)

gerrrard
31.Mayıs.2010, 19:07
bu saldırının hiçbir şekilde açıklaması olamaz elbette fakat israil bizi uyarmıştı. böyle birşey olacağı gün gibi ortadaydı. bu durumda israil haklı gözüküyor. hiçbir ülke başka bir ülkenin kendi iç işlerine karışmasını istemez heleki bu kadar uzaktan. oradaki tüm arap devletleri bir şey yapmıyorda,bunu yapma işi bize mi düştü? heleki seni arkandan vurmuş araplar için. onlar kendileri için kılını kıpırdatmıyorken biz yapıyoruz. ve israil'e. üstelik daha dün uyarmıştı israil böyle bir şey gerçekleşirse sonuçlarının kötü olacağını. veya kendi belirledikleri yere getirmeyi kabul etmeliydik. ki önceki senelerde israil'in dediklerini yapan bir devlet olduğu ispatlanmıştı. lübnan'ın aldığı 2 israil askerini vermemeleri üzerine tak diye girmişti. israil'e kafa tutmak büyük bir hataydı. ve gerekte yoktu. sanki kendi sorunlarımız bitti de, filistin kaldı. kendi şehitlerimiz için bu kadar tepki verdik mi?

MeMo
31.Mayıs.2010, 19:07
Herkesi saatler boyu sorgulayacak, belki işlemedikleri suçları kabul ettirmek için türlü işkenceler yapacaklar.

Ölmek üzere olan insanları bile taşırken kelepçelemişler.

http://imggaleri.hurriyet.com.tr/LiveImages%5CFoto%20Haber%5C359%5CYaral%C4%B1lar%2 0b%C3%B6yle%20ta%C5%9F%C4%B1nd%C4%B1-31.05%5CF3110094711.jpg

Bu kadar olur sokaktaki köpek bile yaralı adama saldırmaz.Bu nasıl bir şerefsizliktir ?

KaPaLı
31.Mayıs.2010, 19:10
http://3.bp.blogspot.com/_1U7QTd6LqMI/TAO4jQTMXTI/AAAAAAAAGEQ/MCSCS5paXP4/s400/28663_399285386826_171345101826_4048428_15447_n.jp g

Filler tepişir, çimenler ezilir..

bay e-ko
31.Mayıs.2010, 19:11
bu saldırının hiçbir şekilde açıklaması olamaz elbette fakat israil bizi uyarmıştı. böyle birşey olacağı gün gibi ortadaydı. bu durumda israil haklı gözüküyor. hiçbir ülke başka bir ülkenin kendi iç işlerine karışmasını istemez heleki bu kadar uzaktan. oradaki tüm arap devletleri bir şey yapmıyorda,bunu yapma işi bize mi düştü? heleki seni arkandan vurmuş araplar için. onlar kendileri için kılını kıpırdatmıyorken biz yapıyoruz. ve israil'e. üstelik daha dün uyarmıştı israil böyle bir şey gerçekleşirse sonuçlarının kötü olacağını. veya kendi belirledikleri yere getirmeyi kabul etmeliydik. ki önceki senelerde israil'in dediklerini yapan bir devlet olduğu ispatlanmıştı. lübnan'ın aldığı 2 israil askerini vermemeleri üzerine tak diye girmişti. israil'e kafa tutmak büyük bir hataydı. ve gerekte yoktu. sanki kendi sorunlarımız bitti de, filistin kaldı. kendi şehitlerimiz için bu kadar tepki verdik mi?

Yahu bu taşıma olayında DEVLET'in eli yok. Ayrıca sadece türk vatandaşları değil tam olarak 32 milletten insanlar var. Dünya'daki sivil toplum örgütlerinin organize ettiği bir yardım. Ancak olay şu ki türk gemisi en öndeydi ve baskın düzenlenen gemilerden biriydi. Diğer hiçbir gemide sorun yokken sadece bizimkilerin bulunduğu gemide silahlar konuşmuş. Örneğin yunanlıların gittiği gemide ölü yok.

Xacubona
31.Mayıs.2010, 19:12
Duydugum habere göre Israil konsoloslugunu taslıyorlarmıs protestocular.

vego
31.Mayıs.2010, 19:15
madde 1. gazze israil toprağı değildir. yani girişi ablukaya
alamazsınız, kimin ...gireceğine karışamazsınız.
madde 2. olay
uluslararası sularda gerçekleşmiştir. uluslararası sularda sadece ve
sadece deniz haydutluğu ve köle ticareti yapılıyor ise sivil bir gemiye
...askeri müdahele yapılabilir ki onda bile silahlı bir karşılık vermezse
gemi ateş açamazsınız.
madde 3. saldırıya uğrayan gemi türkiye
tabiyetinde olduğu için hukuki olarak israilin hatay'a saldırmasından
zerre farkı yoktur. ve savaş sebebidir.
madde 4. saldırıya uğrayan
gemide türk vatandaşları olduğu için türkiye gemideki vatandaşlarını
korumak, zarar gören vatandaşlarının zararlarını karşılamakla
yükümlüdür. ayrıca zarara yol açan israil'e zararla karşılık verme
hakkına sahiptir.
madde 5. türkiye hukuki olarak bu operasyonu fiili
bir savaş ilanı sayma hakkını saklı tutar ve savaş ilanı olarak kabul
ederse yapacağı müdahaleler meşru müdafaa kapsamına girer ve bm 51.
maddesi gereği hiçbir devlet saldırgan taraf olan israil'e yardım
edemeyeceği gibi türkiye'ye yardım etme sorumluluğu altına girer.

Bu doğru mu ?

bay e-ko
31.Mayıs.2010, 19:19
madde 1. gazze israil toprağı değildir. yani girişi ablukaya
alamazsınız, kimin ...gireceğine karışamazsınız.
madde 2. olay
uluslararası sularda gerçekleşmiştir. uluslararası sularda sadece ve
sadece deniz haydutluğu ve köle ticareti yapılıyor ise sivil bir gemiye
...askeri müdahele yapılabilir ki onda bile silahlı bir karşılık vermezse
gemi ateş açamazsınız.
madde 3. saldırıya uğrayan gemi türkiye
tabiyetinde olduğu için hukuki olarak israilin hatay'a saldırmasından
zerre farkı yoktur. ve savaş sebebidir.
madde 4. saldırıya uğrayan
gemide türk vatandaşları olduğu için türkiye gemideki vatandaşlarını
korumak, zarar gören vatandaşlarının zararlarını karşılamakla
yükümlüdür. ayrıca zarara yol açan israil'e zararla karşılık verme
hakkına sahiptir.
madde 5. türkiye hukuki olarak bu operasyonu fiili
bir savaş ilanı sayma hakkını saklı tutar ve savaş ilanı olarak kabul
ederse yapacağı müdahaleler meşru müdafaa kapsamına girer ve bm 51.
maddesi gereği hiçbir devlet saldırgan taraf olan israil'e yardım
edemeyeceği gibi türkiye'ye yardım etme sorumluluğu altına girer.

Bu doğru mu ?

3. Madde olmuyor işte. Sivil toplum örgütlerinin kendi çabalarıyla gittiği bir yardım olduğundan Türkiye Cumhuriyeti olarak direk Savaş açma işi olmuyor diye biliyorum. Ancak öldürülen kişiler TÜRK ise o zaman işler değişiyor.

gerrrard
31.Mayıs.2010, 19:29
Yahu bu taşıma olayında DEVLET'in eli yok. Ayrıca sadece türk vatandaşları değil tam olarak 32 milletten insanlar var. Dünya'daki sivil toplum örgütlerinin organize ettiği bir yardım. Ancak olay şu ki türk gemisi en öndeydi ve baskın düzenlenen gemilerden biriydi. Diğer hiçbir gemide sorun yokken sadece bizimkilerin bulunduğu gemide silahlar konuşmuş. Örneğin yunanlıların gittiği gemide ölü yok.

peki bu kadar milletten insanın olduğu bir geminin gönderinde neden Türk bayrağı olur?

Del Piero_10
31.Mayıs.2010, 19:31
israil askerleri Filistinlilerin astığı Türk bayrağını indiriyor.

http://image.samanyoluhaber.com/Images/Resim/Images/News/2010531/bayrak9.jpg

Del Piero_10
31.Mayıs.2010, 19:32
peki bu kadar milletten insanın olduğu bir geminin gönderinde neden Türk bayrağı olur?

7 gemi var. Bu Mavi Marmara Türklerin yoğunlukta olduğu gemiydi. Bu yüzden hedef alındı.

Sekopej
31.Mayıs.2010, 19:33
bu anlasmalari yapan ordudur iktidar degil.. askerin isine iktidar karisamiyor türkiyede.

Genelkurmay başkanı direk başbakana bağlı, gücün yoksa şov yapmayacaksın, bir şey yapacaksan tam yapacaksın. Şimdi yapılacak 3 tatbikatı iptal etmediler mi? Asker hayır dese sanki başbakan iptal ediyoruz dediğinde karşı gelebilecekti asker. Hükümetin yaptığı anlaşmaları da biliyoruz, bu ülkenin dış işlerinde sorumlu hükümettir.

3. Madde olmuyor işte. Sivil toplum örgütlerinin kendi çabalarıyla gittiği bir yardım olduğundan Türkiye Cumhuriyeti olarak direk Savaş açma işi olmuyor diye biliyorum. Ancak öldürülen kişiler TÜRK ise o zaman işler değişiyor.

Diğer gemilerde yardım malzemeleri var, saldırılan gemide herkes. Gemide 500 kişi varsa 400'ü Türk ve gemi Türk bandorlü taşıyor, Türk bayrağını dalgalandırıyor ve üldürülenlerin de çoğu Türk. Diğer ülkelerden öldürülenler de vardır muhtemelen.

Terör örgütü bir vatandaşımızı öldürdüğünde yıkıyoruz ortalığı, burada bir devlet bir vatandaşımızı öldürüyor ha sokakta öldürmüş ha bu şekilde öldürmüş. İsrail karasularına girseler, bir nebze ama uluslararası sularda karışamaz asla. Nasıl ki Somali'de korsanların eylem yapacağı bilinirekn, eylem yapmadan müdahale edemiyorsa, ettiğinde dünya karışıyorsa, brada da asla müdahale etme hakkı yok İsrail'in. Ettiğinde de dünya karışmıyor gerçi.

bay e-ko
31.Mayıs.2010, 19:34

Yukarıda dediğim gibi ilk gemi yani konvoyun başı bizim gemimiz idi. Devlet ile alakası olmayan ticari bir gemi. Türkiye'den geldiği içinde TÜRK Byarağı olması gayet doğal.

Sekopej
31.Mayıs.2010, 19:37

Çünkü gemi Türkiye'ye kayıtlı, Türk bandorolü var. Kaptanı Türk, mürettabat Türk. Ve yabancı katılımcılarla, büyük çoğunluğunu yine Türkler oluşturuyor.

bay e-ko
31.Mayıs.2010, 19:38
Diğer gemilerde yardım malzemeleri var, saldırılan gemide herkes. Gemide 500 kişi varsa 400'ü Türk ve gemi Türk bandorlü taşıyor, Türk bayrağını dalgalandırıyor ve üldürülenlerin de çoğu Türk. Diğer ülkelerden öldürülenler de vardır muhtemelen.

Terör örgütü bir vatandaşımızı öldürdüğünde yıkıyoruz ortalığı, burada bir devlet bir vatandaşımızı öldürüyor ha sokakta öldürmüş ha bu şekilde öldürmüş. İsrail karasularına girseler, bir nebze ama uluslararası sularda karışamaz asla. Nasıl ki Somali'de korsanların eylem yapacağı bilinirekn, eylem yapmadan müdahale edemiyorsa, ettiğinde dünya karışıyorsa, brada da asla müdahale etme hakkı yok İsrail'in. Ettiğinde de dünya karışmıyor gerçi.

Yunanistan'da bizim gemimize baskın yapıldı diye bir sürü sert aıklama yaptı. Ancak onlardan ölen yok deniyor. Zaten bunun SOmali Korsanlarından farkı yok. Burada mı dendiydi bilmiyorum da bir yerde okudum DEVLET TERÖRÜ diyorla. İsrail şu aşamada Somalili Korsanlardan farksız.

Sekopej
31.Mayıs.2010, 19:41
Onlardan daha beterler hatta.

Sirius Black
31.Mayıs.2010, 19:42
İsrail emperyalizmine ve insanlık ayıbına artık bir son verilmeli, sonuna kadar hukuki mücadele ve dış ilişkilerin tamamen kesilerek nato verilmesi taraftarıyım.

gerrrard
31.Mayıs.2010, 19:47
Çünkü gemi Türkiye'ye kayıtlı, Türk bandorolü var. Kaptanı Türk, mürettabat Türk. Ve yabancı katılımcılarla, büyük çoğunluğunu yine Türkler oluşturuyor.

böyle bir konunun söz konusu olması yukarıda dediklerimin yanlış olduğunu göstermez maalesef. bizim meselemiz olmayan bir olay milli mesele haline geldi.

E.Cartman
31.Mayıs.2010, 19:47
İsrail çok abarttı artık savaşsa savaş bi ders vermek lazım bunlara...

Maksic
31.Mayıs.2010, 19:50
İsrail'in bu operasyonunu kınıyorum ama şöyle birşey var şöyle düşünmek lazım güneydoğuya yardım için malzeme gönderiyoruz deseler bizde kıllanmazmıyız ? İsrail bu konuda gemilerini sokmamakla haklı ancak boş yere insanlar katledildi tabiki de 6 şehitimiz için hiç taksim meydanında toplanılmaz ancak Filistin için dolar zaten oraya gidenlerde çoğu aşırı dinciler onları sadece böyle günlerde görüyoruz nedense. Ayrıca musevi vatandaşlarımız içinde tehlike var umarım 6-7 Eylül olaylardaki üzücü olaylar yaşanmaz önemler alınır..

Sirius Black
31.Mayıs.2010, 19:51
Arkadaşlar, savaşsa savaş diyorsunuz ancak adamların elinde nükleer bomba var ki bence kullanmaktan çekinmezler, şehirlerimizde taş üstünde taş kalmamasını görmeye dayanabilir misiniz?

gerrrard
31.Mayıs.2010, 19:52
birde böyle bir düşünceyi aklım almıyor. "madem öyle savaşsa savaş" israil gibi bir ülkenin hiç acıması yoktur. 2 tane atom bombası ile türkiyenin pimini çekerler. bu işler o kadar kolay değil. ve savaşın sonunda da tek olan masum insanların ölümü olur. kimse kazanmaz, insanlık kaybeder. bu o kadar kolay bir iş değil.

gerrrard
31.Mayıs.2010, 19:54
İsrail'in bu operasyonunu kınıyorum ama şöyle birşey var şöyle düşünmek lazım güneydoğuya yardım için malzeme gönderiyoruz deseler bizde kıllanmazmıyız ? İsrail bu konuda gemilerini sokmamakla haklı ancak boş yere insanlar katledildi tabiki de 6 şehitimiz için hiç taksim meydanında toplanılmaz ancak Filistin için dolar zaten oraya gidenlerde çoğu aşırı dinciler onları sadece böyle günlerde görüyoruz nedense. Ayrıca musevi vatandaşlarımız içinde tehlike var umarım 6-7 Eylül olaylardaki üzücü olaylar yaşanmaz önemler alınır..

benimde bahsetmeye çalıştığım konu bu. doğuda o kadar şehitlerimiz ölüyor hiçbir şey olmuyor, bizim meselemiz olmayan bir konuda mitingler,restler,şunlar bunlar. önce kendi işimizi bitirelim sonra başka devletlerin meselelerine burnumuzu sokalım

Bordo61Mavi
31.Mayıs.2010, 19:58
Iranli Ahmed cikmis yine salliyor, hep lafmi yapar bu adam. Bi kere icraat yapsin.

bay e-ko
31.Mayıs.2010, 20:02
Zaten adamların istediği bence buydu.

Al işte TÜRK ve MÜSLÜMAN bir ayırma olayı daha.

TÜRK - KÜRT
SÜNNİ - ALEVİ

Şimdi de MÜSLÜMANlık mı önce gelir TÜRKlük mü?

Bence bu oyunlara gelmeyelim. Şehitlerimiz bizim şehitlerimizdir. Yardım konvoyunda ölen TÜRK vatandaşları bizim vatandaşlarımızdır. Ben bunu düşünüyorum.

Fİlistin meselesi ayrıdır. Burada yapılan tartışmalar neden israil filistine yardım etmemize izin vermedi veya neden filistine yardım edemiyoruz değil. Zaten filistine yardım verilememe meselesi uzun zamandır tartışılıyor.

Buradaki konumuz Yardım için DÜNYA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN oluşan bir grup insanın neden sebepsiz yere öldürüldüğüdür.

Yanlış yerlere çekilmesin. Ben şunu da söyleyeyim, Taksimde yapılan eylemin altında bile değişik şeyler olabilir.

E.Cartman
31.Mayıs.2010, 20:03
Arkadaşlar, savaşsa savaş diyorsunuz ancak adamların elinde nükleer bomba var ki bence kullanmaktan çekinmezler, şehirlerimizde taş üstünde taş kalmamasını görmeye dayanabilir misiniz?

o açıdan bakınca haklısın Atıl adamların elinde müthiş teknoloji var Amerika en büyük destekçisi zaten herkes biliyor... bizim elimizdekileride ABD yapıyor adamlar tek tuşla bizim bütün sistemi durdurabilirler o yüzden işe yaramaz...

Sirius Black
31.Mayıs.2010, 20:25
Zaten adamların istediği bence buydu.

Al işte TÜRK ve MÜSLÜMAN bir ayırma olayı daha.

TÜRK - KÜRT
SÜNNİ - ALEVİ

Şimdi de MÜSLÜMANlık mı önce gelir TÜRKlük mü?

Bence bu oyunlara gelmeyelim. Şehitlerimiz bizim şehitlerimizdir. Yardım konvoyunda ölen TÜRK vatandaşları bizim vatandaşlarımızdır. Ben bunu düşünüyorum.

Fİlistin meselesi ayrıdır. Burada yapılan tartışmalar neden israil filistine yardım etmemize izin vermedi veya neden filistine yardım edemiyoruz değil. Zaten filistine yardım verilememe meselesi uzun zamandır tartışılıyor.

Buradaki konumuz Yardım için DÜNYA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN oluşan bir grup insanın neden sebepsiz yere öldürüldüğüdür.

Yanlış yerlere çekilmesin. Ben şunu da söyleyeyim, Taksimde yapılan eylemin altında bile değişik şeyler olabilir.

En önce iyilik gelir bence. İyi birisinin etnik kökeni veya ırkı önemli değildir benim için. Kötü birisinin de...

Estranged
31.Mayıs.2010, 20:30

Yardımların adı insani yardım,silah kaçakçılığı yapılmıyordur tahminimce..

Ayrıca şehit falan diyorsunuz tamam eyvallah da,birinde bunu yapan bir devlet,diğer tarafta terörist grubu.Mitinglerde falan yapılan şeyler ölen kişilerin acısını paylaşmak değil,İsrail'i protesto etmek,ki bence bu gayet doğal.

KaPaLı
31.Mayıs.2010, 20:34

Aynı şeymi bunlar ? 1 tanesi ÜLKEMİZİN doğusu. İt yuvasının olduğu yerler. Diğeri ÜLKE. Kabul etmiyosunuz belki öyle olmasını ama FİLİSTİN bağımsız ülke.

Niye haklı olsun ? İnsani yardım göndermek suçmu ? O zaman Kızılhaç derneğini hiçbiryere sokmamaları lazım.

MeMo
31.Mayıs.2010, 20:48
Aynı şeymi bunlar ? 1 tanesi ÜLKEMİZİN doğusu. İt yuvasının olduğu yerler. Diğeri ÜLKE. Kabul etmiyosunuz belki öyle olmasını ama FİLİSTİN bağımsız ülke.

Niye haklı olsun ? İnsani yardım göndermek suçmu ? O zaman Kızılhaç derneğini hiçbiryere sokmamaları lazım.

Katılıyorum.İnsani yardım bu adı üstünde.Gelip Türk bayraklı teknlere saldırıyorlar.İsrail'in toprağı değil ya yardım götürülen yer.Suç yardım etmek mi?Kimse savunmasın İsrail'i,hak vermesin...

Sekopej
31.Mayıs.2010, 20:51
böyle bir konunun söz konusu olması yukarıda dediklerimin yanlış olduğunu göstermez maalesef. bizim meselemiz olmayan bir olay milli mesele haline geldi.

Bizim meselemiz diyemezsin işte, öldürülenler Türk vatandaşı. İsrail'in gelip sokakta birini öldürmesiyle aynı derecede olay.

İsrail, Hamas'ı terör örgütü olarak görüyor ve Hamas'a yardım olunmasını engelliyor. Bu kabul edilebilir bir durum ama Hamas da sonuçta orada yaşayanlar tarafından seçilmiş kişiler oldu, seçimle başa gelmişlerdi yani. Bu durum pkknın Irak bölünür de orada bir devlet olursa, oranın yönetimini alması şeklinde açıklanabilir. Bu durumda, Türkiye de elbette engel olur, terör örgütüne her türlü darbe indirmek ister. Ama orada yaşananlarla, bizim yaşadıklarımız aynı değil. Burada bölmek isteyen pkk orada senelerdir bölmek isteyen, parçalayan İsrail.

O bölgeye gidersek, orada asıl terörist olan İsrail. 40 sene önceki Filistin topraklarına bakın bir de şimdiki topraklara bakın. Orada bir ülkeyi parçalayan İsrail. Bu insani kıyıma elbette tepki gösterilmeli, masum insanları öldürüp, sonra da onlara gidecek yardımları sadece ben veririm diyerek, kafasına göre yardım eden, inşaat malzemelerini vermeyen, gelen yardımların çoğuna el koyan İsrail'in savunulacak yanı yoktur.

Dün bilerek, isteyerek saldırmışlar ve öldürmüşlerdir. Neden diğer yardımlarda olduğu gibi, sadece geminin kontrolü alıp, yardıma el koymamışlardır? İlk olayda vur emri neden verilmiştir?

Savaş istemek öfkeyle gelen bir istek ama savaş asla çözüm değil. İsrail tüm dünya tarafından dışlanmalı, İsrail'in senelerdir Fİlistin'e uygulayıp, uygulattığı ambargo şimdi İsrail'e uygulanmalı. İş yaptığı ülkeler, askeri ve ekonomik anlaşmalarını iptal etmeli, hatta büyükelçilerini sınır dışı etmeli. Türkiye'den İsrail'e saldırsınlar di,e beklemiyorum elbette ama çağırırsın büyükelçiyi, Türkiye olarak bunları istiyoruz ya da 24 saat içinde ülkeyi terk et dersin.

Oradaki büyükelçiyi çağırmak (2 defa daha çağrılıp 2 hafta sonra geri gönderilmişti), yaptığını kınıyoruz demek gereken etkiyi göstermeyeceği gibi, İsrail'i daha umursamaz yapacaktır. BM eğer buna yaptırım uygulamazsa, artık uluslarası sularda, gücü olan benim kontrolümde diye meydana çıkar, daha korkunç şeyler olabilir.

İşte bu tür gerçekleri, BM Güvenlik Konseyi'nde şu dönemde etkin roldeyken dünyaya anlatmalıyız. Bizim savaş açmamızdan daha çok etkiler İsrail'i dünya tarafından ambargo uygulanması, bütün dünya kınasa ne olacak, 40 sene önce İsrail savaş suçu işliyor, kınıyoruz dediler, şimdi neredeyse Filistin kalmadı ortada. Şimdi kınayıp geçerlerse 40 sene sonra neler olur düşünmek istemiyorum.

gerrrard
31.Mayıs.2010, 21:20

e madem öyle, israil ne dedi? "kızılaya verin onlar getirsin yardımı" orada bir sürü ismi cismi bilinmeyen yabancı uyruklu insanlar var. belkide ambargo delinecekti böylelikle gemilerin geçtiğini gören diğer ülkelerde gemi gönderecekti. israil bu durumda haklı.

Bizim meselemiz diyemezsin işte, öldürülenler Türk vatandaşı. İsrail'in gelip sokakta birini öldürmesiyle aynı derecede olay.

ben bu gemi olayını demiyorum. davosta başlayan arapları koruma politikamızı diyorum. bizim davamız değil bu.

ToRoSKaPLaNı
31.Mayıs.2010, 21:21
Adamlar kaç kere ihtar vermiş.Saldıracağız yoksa demiş.Ama bizimkiler kahramanlık adına burunlarının dikine gitmişler.İsraili kınıyorum kınamasına ama düşünüyorumda israilin başında ben olsam bende aynısını yapardım.Yıkmaya çalıştığım bir ülkeye niçin yardım ettirim ki.Hele arkamdada ABD varken.Kİmseye hesap vermek zorunda değilim sonuçta.Herkes bana hesap versin.
Olan yine insanlığa oldu.Vatandaşlarımıza oldu olan.Orada o anonsları uyarıları dinlemiş olsaydık şimdiye vatandaşlarımız yaşıyordu ama ne var ki Türk kahramandır kimseden korkmaz.Geri dönsek ayıp olurdu herhalde.Yazık vallaha yazık

Maksic
31.Mayıs.2010, 21:24

Ben gönderilmesin diye bir şey söylemedim zaten ama güneydoğuya insanı yardım götürüyoruz deseler ben şüphe ederim açıkçası ben ondan bahsediyorum yoksa İsrail'in operasyonu çok yanlış boşu boşuna canlar gitti kabul edilemez.. O mitingtede kimlerin olduğu belli heykele baş örtüsü takan bir zihniyetin mitingidir o.. Ben daha bugüne kadar şehitlerimiz için miting düzenlendiğini bile duymadım öyle.Ayrıca Filistinlilerinde 1.Dünya Savaşı'nda Osmanlı'yı nasılda sattığını düşünmek lazım

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=36365&p=5&rid=2 buda mitinglerden bir kare..

gerrrard
31.Mayıs.2010, 21:26
bizim davamız olmayan birşey için 10.000lerce insan katılmış. dualar falan okunmuş. şehitler için kaç kere miting yapıldı? veya yapıldı mı?

birde 4.30 da gerçekleşen bir olaydan sonra sabahın 5 inde bir anda onbinlerce kişi nasıl birleşiyor bu kadar kısa bir sürede anlamak mümkün değil.

KanaKe
31.Mayıs.2010, 21:27
ben bu gemi olayını demiyorum. davosta başlayan arapları koruma politikamızı diyorum. bizim davamız değil bu.

araplari korumak nedir ya ? anlayamiyorum seni burdaki olay araplari korumak felan degil müslüman kardeslerimize yapilan soykirima karsi gelmektir israilin yaptigi resmen soykirimdir.. israili bu kadar niye savunuyorsun ?

Sekopej
31.Mayıs.2010, 21:28

Dış politika konusunda benim de katılmadığım noktalar var, bunlara girersek, siyasete çok bulaşmış oluruz diye pek yazmıyorum yoksa dediğin şekilde benim de eleştirilerim hayli fazla.

İsrail, kendi karasularına girse gemiler istediğini yapabilir, buarada eleştiri uluslararasu sularda korsanlık yapmaları. Ya da gidersin Filistin'in karasularında beklersin, önüne geçersin, gemileri yürütmezsin. Hiç asker indirmeden gemiyi bloke edecek sistemleri varken, çıkıp, bilerek Türkiye'ye bir gönderme yapmak için öldürdüler. Zaten geri adım da atmıyorlar, biz haklıyız politikasına başladılar bile.

KanaKe
31.Mayıs.2010, 21:30
Hiç asker indirmeden gemiyi bloke edecek sistemleri varken, çıkıp, bilerek Türkiye'ye bir gönderme yapmak için öldürdüler. Zaten geri adım da atmıyorlar, biz haklıyız politikasına başladılar bile.
aynen katiliyorum yapilan saldiri türkiyeyi kiskirtmak icin yapilmistir gemideki haberlesmeyi 1 dakikada kestiler bunu yapabilen adam, asker göndermeden gemiyide durdurabilirdi.

Sekopej
31.Mayıs.2010, 21:34
aynen katiliyorum yapilan saldiri türkiyeyi kiskirtmak icin yapilmistir gemideki haberlesmeyi 1 dakikada kestiler bunu yapabilen adam, asker göndermeden gemiyide durdurabilirdi.

Geçmişte yaptılar, gelen insani yardım gemilerini sokmayacağız diyorlar ve bir şekilde engelleyip, el koyuyolar, insanları da sorgulayıp sınır dışı ediyorlar.

Bu yapılan ilk defa oluyor.

Del Piero_10
31.Mayıs.2010, 21:36
Ben gönderilmesin diye bir şey söylemedim zaten ama güneydoğuya insanı yardım götürüyoruz deseler ben şüphe ederim açıkçası ben ondan bahsediyorum yoksa İsrail'in operasyonu çok yanlış boşu boşuna canlar gitti kabul edilemez.. O mitingtede kimlerin olduğu belli heykele baş örtüsü takan bir zihniyetin mitingidir o.. Ben daha bugüne kadar şehitlerimiz için miting düzenlendiğini bile duymadım öyle.Ayrıca Filistinlilerinde 1.Dünya Savaşı'nda Osmanlı'yı nasılda sattığını düşünmek lazım

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=36365&p=5&rid=2 buda mitinglerden bir kare..

Şimdi tarih dersine girmeyelim ama Arapların bizi arkadan vurduğu doğru değildir. O isyan kitlesel bir hareket değildi ve Arapların büyük bölümü katılmadı.

BaFraLı
31.Mayıs.2010, 21:41
Ya valla haberleri izledimde acayip kötü oldum. Denizin ortasında sağdan soldan bot geliyor. Üstten komando iniyor. Sonrada pat pat ateş ediyorlar sivillere. Bunun daha hiç bir açıklaması olamaz valla.

di canio
31.Mayıs.2010, 21:45
Acı bir olay. Filistin'in çilesine, maruz kaldıklarına insan olarak sessiz kalınmamalı. Bu yardım götürenlerin niyetlerinin saf olarak yardım etmek olmadığı kanaatindeyim. İsrail'i kışkırtıp, bazı olayların yaşanması da amaçlarından birisiydi bence. Zira gecenin bir yarısı yaşanan bu çirkin hadisenin hemen ardından binlerce kişinin hemen toplanması, bir yerlerden birilerinin yönlendirdiğini, yönlendirildiğini gösteriyor bence. Ayrıca İsrail'i protesto gösterilerinde alınan tutum, duyduğum bazı sloganlar, pankartlar da bu yönde düşüncemi destekler nitelikte. Müslüman kardeşimize yapılan saldırı bizim için de önemli demek yanlıştır. İnsani açıdan üzülebilirsiniz ancak ülkenin gündemini, karşı karşıya olduğumuz terörizmden Filistin'e çekmek, ülkenin güvenliğini tehlikeye atmak yanlıştır bana göre. Son bir ayda 30-35 şehit verdik PKK terörüne, ancak bugün ki şehitlerimiz ne başbakanımızın, ne de bakanlarımızın demeçlerinde geçmiyor bile.

Bu gemilerin bizim bayrağımızla yola çıkması belli iken, gemiler daha yolculuğa başlamadan İsrail tepkisini göstermişken, devletimiz neden bir önlem alma yoluna gitmez aklım almıyor. İsrail ile temas kur, istemiyorlarsa Filistin sularına girene kadar koruma gönder gemilerin yanında. Bunlardan hiçbirisini yapamadıysan, gemilerin çıkmasına izin verme. Şimdi toparlamaya çalışsınlar bakalım. Sanmıyorum hükümetimizin o kadar dirayetli direnebileceğini ama belki de savaşın eşiğindeyiz.

SAİT71
31.Mayıs.2010, 21:51
İsrail'in yaptıklarını lanetliyorum... Bunların elbette hesabını soracak olan birisi var... Elbette bu yapılan vahşet elbet bir gün çıkacak... Burda olmazsa toprak altında....

Diplomatik olarak tüm tavrımızı koymalıyız... Atom bombası kullanacağını sanmıyorum... Bir şehre atsa 2 şehre atsa sonrasında olacakları düşünün bizim elimizde armut toplamayacak... Ayrıca öyle ülke topraklarına atom bombası atmak çok kolay değil... İmha silahlarımız var ki savaş olması bence zor bir ihtimal...Bence İsrail hem İran'a hemde Türkiye'ye misilleme yapıyor... Zaten İran tehditi farkettiğinden olacakki yapılacak en ufak saldırıda İsrail'i vururuz demeye başladı.. Ülke olarak üzerimize çeşitli oyunlar oynanıyor.. ABD ve İsrail el ele oynuyor... Olaylara çatışma diyen zihniyete ne diyebilirsiniz.. Ermeni olaylarına facia gibi kelimeler kullanan ABD bu olayı araştırmak gerek diyebiliyor... Elbet bu vatan bu komplolardanda çıkmasını bilecektir.. Peygamber katili bir milletin devamından çok şey beklememek lazımdır...

Bence Bunların sonunun ne olacağını Kur'an'da, yahudilerle ilgili ayetleri okuyarak anlayabilirsiniz.. Neden sürekli tek çeşit ağaç diktiklerini neden o ağaca sığındıklarını, ayetlere ve hadislere itibar etmemelerine rağmen neden dinimizde sözü geçen yahudileri saklayacak olan ağacı hala İsrail denen sıtma hastalığı dikip büyütmekte bunları düşünün...

yaman76hakanFB
31.Mayıs.2010, 22:05
İsrail... İnsanlığın başbelası... Emperyalizmin gayrimeşru çocuğu... Devlet kılığına girmiş terör örgütü... Kanla beslenir; katliam yapar...

Benim kabullenemediğim... Karşında Afrikanın ücra köşesinde adı sanı belirsiz bir kabile yok ki... Koskoca Türk Milleti var. Sen kim oluyorsun ki; bu milletin evlatlarına kurşun sıkabiliyorsun? Nasıl yaptığının yanına kâr kalabileceğini sanıyorsun? Sen Türk milletini orada burada katlettiğin mazlum ve masum insanlara benzettin herhalde? Türkün yumruğunu o bozguncu beynine hiç yemedin herhalde.

Gemide bir tane arkadaşım vardı. Gazeteci Adem Özköse... Cuma akşamı telefon açtı ve helalleştik. Yıllardır telefon dışında görüşmüyorduk. Eve davet ettim; "otele gitmemiz lazım; hazırlanacağız" dedi. Malum; gemi Antalyadan hareket etti. Alanyadan uğurlanacaktı. Onun durumunu ayrıca merak ediyorum. Adem'le unutulmaz anılarımız vardı. Keşke kaldıkları otele gitseydim ve yeniden yüz yüze görüşseydim. Nasip değilmiş... Şimdi gafletime yanıyorum.

Ya Müntakim Allah... Bizi intikamına memur et...

gerrrard
31.Mayıs.2010, 22:11
araplari korumak nedir ya ? anlayamiyorum seni burdaki olay araplari korumak felan degil müslüman kardeslerimize yapilan soykirima karsi gelmektir israilin yaptigi resmen soykirimdir.. israili bu kadar niye savunuyorsun ?

Dış politika konusunda benim de katılmadığım noktalar var, bunlara girersek, siyasete çok bulaşmış oluruz diye pek yazmıyorum yoksa dediğin şekilde benim de eleştirilerim hayli fazla.

İsrail, kendi karasularına girse gemiler istediğini yapabilir, buarada eleştiri uluslararasu sularda korsanlık yapmaları. Ya da gidersin Filistin'in karasularında beklersin, önüne geçersin, gemileri yürütmezsin. Hiç asker indirmeden gemiyi bloke edecek sistemleri varken, çıkıp, bilerek Türkiye'ye bir gönderme yapmak için öldürdüler. Zaten geri adım da atmıyorlar, biz haklıyız politikasına başladılar bile.

ben en başta yapılanın yanlış olduğunu savunuyorum. müslüman kardeşlerimiz diyoruz, hristiyan olsalar yardım etmememiz mi lazımdı misal? kendi ülkemizdeki olaylara neden bu kadar tepkili değiliz ben onu söylüyorum.

hepimiz ermeni olduk, hepimiz filistinli olduk, hepimiz MEHMETÇİK ne zaman olacağız?

Sekopej
31.Mayıs.2010, 22:19
ben en başta yapılanın yanlış olduğunu savunuyorum. müslüman kardeşlerimiz diyoruz, hristiyan olsalar yardım etmememiz mi lazımdı misal? kendi ülkemizdeki olaylara neden bu kadar tepkili değiliz ben onu söylüyorum.

hepimiz ermeni olduk, hepimiz filistinli olduk, hepimiz MEHMETÇİK ne zaman olacağız?

%100 katılıyorum, hatta bugünkü ilk mesajlara bakarsan, dün vahşet Türklere yapılmasına rağmen, protestolarda, Türk bayrağından çok Filistin bayrağı vardı. Filistin de olsun ama Türk bayrağı da en az onlarınki kadar olmalıydı.

Son 1 haftada her gün şehit veriyoruz, eğer büyük kayıp olmazsa (tek seferde 10 üzeri şehit falan) nedense toplumda pek tepki olmuyor oysa her gün şehit veriyoruz, ben sayısını unuttum artık.

Keşke bugün 2 terör de beraber lanetlensyedi.

Del Piero_10
31.Mayıs.2010, 22:24
%100 katılıyorum, hatta bugünkü ilk mesajlara bakarsan, dün vahşet Türklere yapılmasına rağmen, protestolarda, Türk bayrağından çok Filistin bayrağı vardı. Filistin de olsun ama Türk bayrağı da en az onlarınki kadar olmalıydı.

Bugün Gazze, Beyrut, Nablus'ta kendi bayraklarından çok Türk bayrağı vardı.

El Barto
31.Mayıs.2010, 22:27
İsrail zaten bunu yapacağını deklare etmişti. Bu yapılan yasal değil ben bilemem ne taşıyorlar bomba taşımadıkları ne malum deyip kara sularına girdiğinde ya da tehdit oluşturduğunu hissettiğinde müdahale edeceğini zaten söyledi. O yüzden yaşananlar süpriz değil.

İSrail açısından bakarsak yukarıda bir arkadaşın dediği gibi adamlar o oluşumu bizim pkkyı gördüğümüz gibi görüyor. O yüzden empati kurmak lazım. Aynı durumda pkkya insani yardım gidiyor olsa -bu kadar vahşi olmasa da- Türkiye'de bizlerde tepki gösteririz.

Ama böyle olması demek yapılanların haklı olduğunu göstermez. Yapılanlar çok yanlıştır.

Sekopej
31.Mayıs.2010, 22:28
Bugün Gazze, Beyrut, Nablus'ta kendi bayraklarından çok Türk bayrağı vardı.

Daha açıklayıcı olayım o zaman. İstanbul'da yapılan protesto gösterisinden behsetmiştim. Kalabalık arttığında Türk bayrakları da artmıştı ama yeterli seviyede değildi bence.

Filistin'de yapılan protestolarda, Türk bayrağını gördüğümde de demiştim zaten, bizim ülkedekinden fazla bayrak var ellerinde diye.:)

SAİT71
31.Mayıs.2010, 22:32
Sanırım şehid vermeye alışık olan millet, bugün İSrail'e daha fazla tepki gösterdi... Yani şehid haberleri çok şaşırtmamış insanları.. Ama bana göre bu iki olayda kuvvetle muhtemelki İsrail'in işi..

Zaten bu ülkede en ucuz şey, insan hayatı...

KaPaLı
31.Mayıs.2010, 22:40
Araplar benim umrumda falan değil. Beni sinirlendiren TÜRK bayraklı bir gemide ve TÜRK yolcuların olduğu gemide bunu yapmaları. 1. dünya savaşını ben hala unutmadım. Sizden farklı değilim. Arapların en son güvenilecek insanlar olduklarını çok iyi biliyorum. Mitinglerde neler döndüğünüde gördüm merak etmeyin.. Hiçbiri umrumda değil. Filistin için indirdikleri hatim veya başka birşey. Tek umrumda olan orda hayatını kaybeden veya yaralanan TÜRK vatandaşları.

El Barto
31.Mayıs.2010, 22:45
Arapların o zamanki tutumlarında mevcut şartları falan göz önüne almak lazım. Şimdi sıkı fıkı ilişkiler içinde olduğumuz, aralarına girmeye uğraştığımız Almanlar, İngilizler, Fransızlar hatta Ruslarla neler yaşamışız kurtuluş mücadelesinde.

Turgut Özakman müthiş bir laf etmişti hala aklımdadır. Bu ülkenin o yılları tekrar yaşamasını istemiyorsak çocuklarımıza Sevr'i, Lozan'ı, kurtuluş mücadelesini çok iyi anlatmalıyız diye. Lozan'da İsmet Paşa'ya yapılanları açıp bir okumak lazım.

Eğer böyle geçmişte o böyle yaptı, şu şöyle yaptı dersek cidden Türkün Türkten başka dostu yoktur olur. Kimse dost değildir ama kimseyi de düşman etmemek lazım.

TR.CaPTaiN
31.Mayıs.2010, 22:56
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, BM'de öyle sözler etti ki tarihe geçecek. İşte sert ve bir o kadar haklı ifadeler;

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu BM Konseyi'nde İsrail'in gerçekleştirdiği terör saldırısıyla ilgili tarihe geçecek bir açıklama yaptı. Davutoğlu'nun ses tonu sert, sözleri ise bugüne kadar İsrail için yapılmış en ciddi açıklama olarak tarihe geçti.

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları;

Bu gemide çocukların oyun oynamaları için oyuncaklar vardı. Tüm dünya bunu görmezlikten geliyordu.

YARDIM İÇİN GİDENLER CESET TORBALARIYLA ÇIKTI

Bugün yaşadığımız bu olay uluslararası gemilerde bir barbarlık yapıldığını gördük. Onlarca insani yardım gönüllüsü ceset torbalarıyla alında o gemiden. Burası medeniyetin oludğu yerdir. Bizim ihtiyacı olan insanlara el uzatmamızı söyleyen dinlerin topraklardır bu topraklar. İsrail'in yaptığı hukuka aykırıdır, bu saldırının hiçbir açıklaması olamaz.

İSRAİL ULUSLARARASI HUKUKU HİÇE SAYMIŞTIR

İsrail, uluslararası kanunları hiçe saymış ve yıllardır devam eden seyahat özgürlüğü gibi kanunları çiğnemiştir. Gemiler, kanunların izin vermediği biçimde durdurulamaz, bu uluslararası sularda kesinlikle yapılamaz. Bugün yapılan hareket insani yardım talebindeki insanları asker gibi görmek yanlıştır. Bu saldırıları kesinlikle kanunileştirmeyecektir. İsrail'in daha farklı davranması gerekirdi.

TÜRK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Geçtiğimiz yüzyılda, bir halkı soykırımdan kurtaran bir milletten olduğum için gurur duyuyorum.

İSRAİL YALAN SÖYLEYECEK KADAR ALÇALMIŞTIR

İsrail, saldırılardan sonra yalan söyleyecek, uyduracak kadar alçalmışlardır. Bu ülkede 32 ülkeden gemide insanlar vardır. BM bunu bilmeliydi aslında. Aslında bu saldırı BM'ye yapılmış bir saldırıydı ve BM ağır bir darbe almıştır. Uluslararası kanunlara öncelik gösterilmesi için bir kararlılık gösterilmesi kesindir ve kanunlara uymayanları cezalandırmalıyız. Aksi takdirde bunu dünyaya anlatamayız.

İSRAİL CEZALANDIRILMALIDIR

İsrail bu suçu kabul etmeli ve cezalandırılmalıdır. Dünya çok büyük bir darbe almıştır. Bu olayda bile barış zedelenmiş ve İsrail yine saldırgan olarak ortaya çıkmıştır. Bugün İsrail halkına çağrıda bulunuyoruz. BM'nin bir açıklama yaparak kesinlikle protesto etmelidir.

ÖZÜR DİLENMELİ TAZMİNAT ÖDENMELİ

Bu kararda, uluslararası toplumda mutlaka öldürülen va yaralanan insanlardan özür dilenmelidir ve acilen soruşturma yapılmalıdır. Bu soruşturma da BM tarafından yapılmalıdır. Ölen ve yaralananlar en kısa zamanda teslim edilmeli, gemiler serbest bırakılmalı ve varacağı hedefe yönlendirilmelidir. Ölen ve yaralalanlara tazminat ödenmelidir. Filistin'e yapılan ambargo en kısa sürede kaldırılmalıdır.

TERÖRİSTLER VE DEVLET ARASINDAKİ ÇİZGİ KALKMIŞTIR

Bugün karanlık bir gün ve teröristler ile devletler arasındaki çizgi ortadan kalkmıştır. Bunu gösterilmesi gerekiyor ve dünya bunu mutlaka göstermelidir.

İnternethaber

________

Kalınlaştırdığım kısmın BM'de söylenilmesi çok önemliydi, hatta direkt olarak terörist devlet İsrail denilseydi daha da sert ve yerinde olabilirdi.

SAİT71
31.Mayıs.2010, 23:03
evet olması gereken de böyle tokat gibi bir açıklama ve devamının getirilmesi hatta bugünün tarihini her yıl anma törenleriyle hatırlatmalıyız.. Sevgililerin bile günü var bu yalan dünyada...

Sekopej
31.Mayıs.2010, 23:06
Şimdi yaptırım uygulatma zamanı, bu açıklamalar icraata da dönerse İsrail olumsuz etkilenecektir, devamında Filistin'e uygulanan ambargo bile kaldırılabilir yeter ki bu krizi iyi yönetebilsinler.

Del Piero_10
31.Mayıs.2010, 23:22
En büyük sıkıntı ne biliyor musunuz? Ülkemizin azınsanmayacak bir kısmı İsrail'in ''vadedilmiş toprakları'' içinde yer alıyor. Filistin, Irak, Afganistan derken henüz boyun eğmemiş olan Suriye ve İran da düşerse sıranın bize gelmeyeceğinin garantisini kimse veremez. Bu yüzden bu mesele sadece 'Arap meselesi' değildir.

KanaKe
01.Haziran.2010, 00:00
İsrail zaten bunu yapacağını deklare etmişti. Bu yapılan yasal değil ben bilemem ne taşıyorlar bomba taşımadıkları ne malum deyip kara sularına girdiğinde ya da tehdit oluşturduğunu hissettiğinde müdahale edeceğini zaten söyledi. O yüzden yaşananlar süpriz değil.

İSrail açısından bakarsak yukarıda bir arkadaşın dediği gibi adamlar o oluşumu bizim pkkyı gördüğümüz gibi görüyor. O yüzden empati kurmak lazım. Aynı durumda pkkya insani yardım gidiyor olsa -bu kadar vahşi olmasa da- Türkiye'de bizlerde tepki gösteririz.

Ama böyle olması demek yapılanların haklı olduğunu göstermez. Yapılanlar çok yanlıştır.
aradaki fark birisinin hicbir zaman kendi ülkesi olmadi digerinin ise kendi ülkesi göz göre göre elinden alindi...

gerrrard
01.Haziran.2010, 00:04
o topraklarıda arapların para ile sattığını unutmamak lazım. yahudilerin yeryüzünde toprakları yokken.

birde aşağıdaki linkte görüldüğü gibi maalesef bizim türkler büyük tepki göstermişler. adamlar zaten silahlı ne diye böyle bir şey yaparsın anlamam. 2 israilli asker ölmüş bu arada. biri mermi diğeri bıçak ile. böyle bir durumda 19 insanımızı kaybetmek olası bir şeydi zaten. böyle bir hata yapmamalıydık.

http://www.youtube.com/watch?v=gYjkLUcbJWo

KanaKe
01.Haziran.2010, 00:06
o topraklarıda arapların para ile sattığını unutmamak lazım. yahudilerin yeryüzünde toprakları yokken.
tarihten haberin olmadigi belli.. filistin ingilizler tarafindan isgal edildi sonrasinda hitlerin yaptigi soykirim yüzünden bircok yahudi avrupayi terketti ingilterede onlara filistinde kendi devletlerini kurma izni verdi.. yani anlayacagin kimse kimseye parayla toprak satmadi.

KanaKe
01.Haziran.2010, 00:10

birde aşağıdaki linkte görüldüğü gibi maalesef bizim türkler büyük tepki göstermişler. adamlar zaten silahlı ne diye böyle bir şey yaparsın anlamam. 2 israilli asker ölmüş bu arada. biri mermi diğeri bıçak ile. böyle bir durumda 19 insanımızı kaybetmek olası bir şeydi zaten. böyle bir hata yapmamalıydık.

http://www.youtube.com/watch?v=gYjkLUcbJWo (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2F watch%3Fv%3DgYjkLUcbJWo)

tepki yerinde bir tepki sen olsan ne yapardin teslimmi olurdun? ben olsam aynisini yapardim niye teslim olayim ? hakli olan taraf benim hakkimi sonuna kadar savunurum.. ayrica israil askerleri gemiye inmeden önce zaten uzaktan hedef alarak ates etmisler ve bircok insani yaralamislar.

Del Piero_10
01.Haziran.2010, 00:23

http://www.youtube.com/watch?v=gYjkLUcbJWo

Nerede okudun bilmiyorum ama israil'den kimse ölmedi. Ölse şimdiye davulla zurnayla duyururlardı.

El Barto
01.Haziran.2010, 00:27
Bir tane ülkeyi yöneten adam Cüneyt Özdemir kadar olamadı yahu. Helal olsun Cüneyt Özdemir.

http://video.habervitrini.com/video.asp?vid=3993

yaman76hakanFB
01.Haziran.2010, 00:28
Ben bugün medyadaki yorumları görünce şunu bir defa daha yüreğim yanarak anladım: İsrail lobisinin en güçlü olduğu ülkelerden birisi malesef Türkiye... Hatta Türkiye'deki İsrail, İsraildeki İsrailden bile daha kuvvetli...

Bu cinayeti sözgelimi Yunan ordusu yapsaydı şimdi böyle konuşuyor olmazdık. Türk savaş uçakları Atina semalarında olurdu. Tv.lerde elbirliği ile Yunanistana tavır alınırdı. Şimdi ise neleri tartışıyoruz. Nasrettin hoca hesabı kimse hırsızın hırsızlığını konuşmuyor; yazzık...

Bu saldırı Türk milletine yapılmış bir saldırı ve meydan okumadır. Malesef ki, kimse bu gerçeği görmeye yanaşmıyor, kılıf bulmaya çalışıyor. İsrail lobisi bu memlekette bu kadar güçlüyse daha ne diyeyim. Sabetay Sevi'nin çocukları büyük medyanın köşe başlarını tutmuş; ait oldukları yerin tetikçiliğini yapıyor. İsraile olan öfkeyi; "olanları tasvip etmiyor, kınıyoruz..." diye başlayıp "ama..." diye devam eden münafık cümlelerle yumuşatabildikleri kadar yumuşatmaya, zihinleri bulandırabildikleri kadar bulandırmaya ve dikkatleri cinayet dışında her yere çekmeyi başarmaktadırlar. Yazzık gerçekten.

gerrrard
01.Haziran.2010, 00:47
tarihten haberin olmadigi belli.. filistin ingilizler tarafindan isgal edildi sonrasinda hitlerin yaptigi soykirim yüzünden bircok yahudi avrupayi terketti ingilterede onlara filistinde kendi devletlerini kurma izni verdi.. yani anlayacagin kimse kimseye parayla toprak satmadi.

"Yahudiler satın aldıkları toprakları kendi adamları olan yerli halktan kimselerin üzerine tapu çıkararak alıyorlardı.Tıpkı bugün GAP ta ve diğer bölgelerde yaptıkları gibi.Yahudi göçmenlerin bazı engellere rağmen kolayca toprak satın almaları yahudi milyarderleri ve yahudi dünyasında ilgiyle karşılandı."

benim tarihten haberim yoksa sen dünyada yoksun maalesef.

http://efgan.net/index.asp?PageID=230

tepki yerinde bir tepki sen olsan ne yapardin teslimmi olurdun? ben olsam aynisini yapardim niye teslim olayim ? hakli olan taraf benim hakkimi sonuna kadar savunurum.. ayrica israil askerleri gemiye inmeden önce zaten uzaktan hedef alarak ates etmisler ve bircok insani yaralamislar.

haklıyken haksız duruma düşmemek şartıyla. zaten adamlar silahlı sen silahsızsın büyük bir olay yaşanmaması için gerekirse teslim olacaktın.

Nerede okudun bilmiyorum ama israil'den kimse ölmedi. Ölse şimdiye davulla zurnayla duyururlardı.
zaten duyuruluyor. başbakan basın sözcüsü (yanlış hatırlıyor olabilirim) birinin mermi, diğerinin bıçak ile öldürüldüğünü söyledi.

bay e-ko
01.Haziran.2010, 00:47
Ben bugün medyadaki yorumları görünce şunu bir defa daha yüreğim yanarak anladım: İsrail lobisinin en güçlü olduğu ülkelerden birisi malesef Türkiye... Hatta Türkiye'deki İsrail, İsraildeki İsrailden bile daha kuvvetli...

Bu cinayeti sözgelimi Yunan ordusu yapsaydı şimdi böyle konuşuyor olmazdık. Türk savaş uçakları Atina semalarında olurdu. Tv.lerde elbirliği ile Yunanistana tavır alınırdı. Şimdi ise neleri tartışıyoruz. Nasrettin hoca hesabı kimse hırsızın hırsızlığını konuşmuyor; yazzık...

Bu saldırı Türk milletine yapılmış bir saldırı ve meydan okumadır. Malesef ki, kimse bu gerçeği görmeye yanaşmıyor, kılıf bulmaya çalışıyor. İsrail lobisi bu memlekette bu kadar güçlüyse daha ne diyeyim. Sabetay Sevi'nin çocukları büyük medyanın köşe başlarını tutmuş; ait oldukları yerin tetikçiliğini yapıyor. İsraile olan öfkeyi; "olanları tasvip etmiyor, kınıyoruz..." diye başlayıp "ama..." diye devam eden münafık cümlelerle yumuşatabildikleri kadar yumuşatmaya, zihinleri bulandırabildikleri kadar bulandırmaya ve dikkatleri cinayet dışında her yere çekmeyi başarmaktadırlar. Yazzık gerçekten.

Üzülerek dediklerine % sonsuz katılıyorum abi. Hangi kanalı açtıysam hep aynı :(

O yüzden haberleri buradan takip ediyorum buradaki yazarlar (arkadaşlar) daha mantıklı şeyler söylüyor(yazıyor).

BaGa TaRKaN
01.Haziran.2010, 01:12
Her Sene Klasikleşmiş Şeyler Her Sene İsrailin Belirli Dönemlerde Yaptıkları Şeyler Artık O Kadar Alıştımki Bunlara Hiç Şaşırmadım. Her Sene Bir İsrail Boykotu Gündeme Gelir Bişeyler Yapılmaya Çalışılır Ama Hep Bir Yerde Tıkanır.

Birşeyle Mücadele Edeceksen Kararlılığını Hiç Yitirmeyeceksin...

Aydin
01.Haziran.2010, 01:17

tarihten bence senin haberin yok. arapların o toprakları sattığı bilinen birşeydir. bence açıp araştırmalısın körü körüne bazı şeyleri savunmadan önce.

BaGa TaRKaN
01.Haziran.2010, 01:19
Doğrudur Tarihte Kaynakları Mevcut Bunun Arapların O Zamanlarda İsrailleri Önemsememesi Nedeniyle Satıldı Topraklar.

gs1905ua
01.Haziran.2010, 01:27
Arkadaşlar uyarı veya banlanmayı göze alıyorum Facebook'ta grup açtım oraya gelelim ve de önerelim...Sesimiz çıksın...

NOT: Değerli modlar bu önemli bi konu banlamayın lütfen... Ama banlarsanızda hakkınız ne diyim...
http://www.facebook.com/#!/pages/KAHROLSUN-israil-KAHROLSUN-pkk-/126395030717833

Merev
01.Haziran.2010, 06:48
http://3.bp.blogspot.com/_jiyn_5ulSwU/TARwprY-lLI/AAAAAAAAADk/eCTLbkLD6UE/s1600/plan.jpg

PKK, İskenderun'da saldırı düzenliyor. 6 Şehit !

ve daha 1 saat geçmeden !

Gece Yarısı Saat : 01.30

İsrail, Mavi Marmara adlı Türk Gemisine saldırı düzenliyor !

Ne Yaman Bir Çelişki !

Kaynak : http://turkishfootballmedia.blogspot.com/2010/05/biz-tesaduflere-inanmyoruz-ve-pkk.html

Not : Foto yamuk oldu .. Ama saat 05.45 ve daha uyuyamadım.. İdare edin..

Xipe Totec
01.Haziran.2010, 10:09
Zaman gösterecek.. 3-4 parçayı birleştirince tesadüfi durmuyor..

Eylem yapmama kararı alan pkknın yardım konvoyu harekete geçince saldırılara başlaması, israilin bilindiği üzere lafta iran koluna olsada pkkya yardım ettiği gerçeği, israil ile aradaki huzursuzluklar, 2 facia ve üzerine pkknın eylemleri arttırma kararı...

Bunların altına TESADÜF yazmak gerçekten zor...

Del Piero_10
01.Haziran.2010, 12:03
Filistin'in işgalini tamamen satılan topraklara bağlamak mümkün değil. Bugün israil'in üstüne kurulduğu toprakların çok büyük kısmı işgal edilmiştir. İlk sayfalarda bir harita göstermiştim. Filistin topraklarının nasıl yıl yıl daraldığını görebilirsiniz.

http://img205.imageshack.us/img205/8084/palestinianlossfa5.jpg (http://imageshack.us)
http://img205.imageshack.us/img205/palestinianlossfa5.jpg/1/w809.png (http://g.imageshack.us/img205/palestinianlossfa5.jpg/1/)

El Barto
01.Haziran.2010, 12:16
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/14895528.asp?yazarid=249&gid=61

Del Piero_10
01.Haziran.2010, 12:33
''Van münüt’le birlikte, doğup büyüdükleri topraklarda hedef haline geldiler... Günahsız Filistinli çocuklar hangi korku titreşimlerini hissediyorsa orada, onlar da aynısını hissediyor burada.''

Musevi vatandaşlarımız için İstanbul Gazze olmuş. Yılmaz Özdil ya Gazze'yi bilmiyor yada biliyor ama farklı konuşuyor. Bu ülkede tarih boyunca Yahudilere karşı bir saldırı olmadı. 2003'te meyada gelen sinagog bombalanmasını saymazsak ki o saldırının kim tarafından hangi amaçla tasarlandğını kısa süre önce gördük.

O çelik kapılara kameralara gelirsek klasik İsrail propagandasıdır. Kendi vatandaşlarının beynini yıkayıp onları çocuk öldürecek ve pişmanlık duymayacak kıvama getirmek için çocukluktan itibaren çelik kapılar ardından tehdit altında oldukları hissini verir, füzelere imza attırırlar.

Fernando Gago
01.Haziran.2010, 12:52
Yılmaz Özdil ciddi anlamda saçmalamış gerçekten . Musevi çocuklarının hangi şartlarda hangi okullara gittiğini bellidir . Benim tanıdığım birkaç aileden de biliyorum ki onların gittiği okullara bizim "aktivistler" yaklaşamaz zaten . Yılmaz Özdil bu kadar duyarlıysa Kaçak Ermenilerin yaşadığı durumu kaleme alsın . Bodrum katlarında 5 sınıf birarada ders gören çocukları geçen aylarda haber yaptık da onlar için ne yaptık ? İş Musevi olunca çark farklı işliyor . Gazzedeki çocukların durumunu anlatacak yazma yeteneğim yok zaten vicdanı olan anlar onların durumunu

El Barto
01.Haziran.2010, 13:01
Adamlar Haklı Beyler (!)

Şu Gemiden Çıkan Mühimmata Bak. ;)

http://idfspokesperson.files.wordpress.com/2010/05/knivesmarmara.jpg

Yersen tabii.

KanaKe
01.Haziran.2010, 13:01
Bizim basin komple satilmis arkadas Israil'in yaptiklarini Israil'li bile bu kadar savunmuyorken bizimkileri gördükce sinirlerim bozuluyor adamlar medyayi ele gecirmis medya bugün en büyük güctür bütün dünya medyasida bu siyonistlerin elinde oldugu sürece sirtlari yere gelmez insanlari istedikleri gibi yönlendiriyorlar.

Aşk-ı Şehir
01.Haziran.2010, 13:03
Yılmaz Özdil bir saçmalıyor pir saçmalıyor...

Sekopej
01.Haziran.2010, 13:11
Adamlar siz musevileri koruyamazsınız biz koruruz mantığıyla hareket ediyorlar zaten, bunu da açıkladılar. Bu açıklamayı yaparken, okullarında böyle şeyler yapmaları çok normal.

İsrail, istedikten sonra o gemiye hiç çıkmadan kontrolü alabileceği ve gemiyi istediği yere götürebileceği teknolojisi varken, neden bile bile bunu gerçekleştirdiler?

1 tane İsrail askeri ele geçirildi diye yıllardır Gazza'ye yapılan vahşeti görüyoruz. Hani biz diyoruz ya 1 Türk dünyaya bedeldir diye, her gün 2-3 şehit veriyoruz hem de bedelsiz ama adamlar kaçırılan 1 askeri için misket bombası bile kullanıyorlar. Eğer orada askerleri ölseydi, emin olun çoktan o gemide yer alan herkesi öldürmüşlerdi, hatta bize saldırmışlardı.

O nedenle inanmıyorum 2 askerlerinin öldüğüne, İsrail daha baskını yapmadan nasıl propaganda yapacağını hazırlamış bunların çekimini yapmış, şimdi de mağdur, haklı konumuna geçmek istiyor.

BeeTLeJuiCe
01.Haziran.2010, 13:12
Adamlar Haklı Beyler (!)

Yersen tabii.

Bunlar bir orduyu devirmeye yetecek mühimmatlar tüh adamların günahını aldık.

Del Piero_10
01.Haziran.2010, 13:23
Gemiden füze çıksa ne yazar ayrıca. Uluslararası sularda gemide silah olup olmadığını bile sorma hakları yok. Bu saatten sonra o gemiden ne çıksa onlar koymuştur. Daha geçtiğimiz aylarda bir Suriye gemisine silah yerleştirip bunu yayınladılar, gerçek ortaya çıkınca üstüne kapamaya çalıştılar.

El Barto
01.Haziran.2010, 13:34
Hiç vakit kaybetmiyoruz. :)

http://www.israilboykot.com/logolar.php

KanaKe
01.Haziran.2010, 13:57
Hiç vakit kaybetmiyoruz. :)

http://www.israilboykot.com/logolar.php (http://forum.turksportal.net/vb//redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.israilboykot.c om%2Flogolar.php)
(son guncelleme:17.12.2009)

yeni bir uygulamaya benzemiyor bayagi eski

El Barto
01.Haziran.2010, 14:01
Yayılması konusunda :)

TR.CaPTaiN
01.Haziran.2010, 14:03
İngiliz gazeteleri bugün kanlı baskını ilk sayfadan gördü. İstisnasız hepsi İsrail´i yerle bir etti. Hatta kendi başbakanlarını da eleştirdi.

İsrail´in Gazze´ye yardım götüren gemilere saldırısı‚ İngiliz gazetelerinin bugünkü sayılarının çoğunda manşetten verildi ve haberlerde İsrail´in tutumunun küresel öfkeye yol açtığı vurgulandı.

Obama´nın açıklaması ´zavallıca´‚ BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun´un açıklaması ise "gülünç" olarak yorumlandı.

Times gazetesi‚ "Açık denizlerde ölüm" manşetini atarak‚ başyazısında konuyu irdeledi. Gazete‚ okuyucularına şu soruları sordu: "Komandoları helikopterden indirerek onları saldırı tehlikesine açık hale getirmek mantıklı mıydı?‚ Türk vatandaşlarını hedef alarak‚ bir zamanlar yakın siyasi ve askeri ilişkilere sahip olunan Müslüman bir komşuyla ilişkileri daha da bozmak siyasi açıdan zeki bir adım mıydı?‚ Okul çocukları için boya kalemi‚ hastaneler için ilaç‚ bombaların yıktığı evlerin tamiri için çimento taşıyan gemileri engellemeye çalışmak‚ halkla ilişkiler açısından iyi bir fikir miydi?"

Independent gazetesi de‚ "İsrail´in hücumbot diplomasisi küresel öfkeye neden oldu" manşetini attı. Gazetenin Orta Doğu muhabiri Patrick Cockburn‚ "İsrail´in müdahalesinin Türkiye ile ilişkilere büyük darbe indirdiğini" belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye şu anda Orta Doğu´da‚ geçmişte olduğundan çok daha hayati bir müttefik . Amerikan askerlerinin daha kolay bir şekilde çekilmesine yardımcı olarak‚ Irak´ta kritik bir rol üstleniyor. Ankara´nın İsrail ile ittifakı‚ Amerika´nın Orta Doğu politikasında kilit önem taşıyor. Türk Dışişleri Bakanı daha önce‚ yardım filosuna müdahalenin geri dönülmez sonuçlar doğuracağı konusunda uyarmıştı. Galiba bu diplomatik klişe ilk kez doğru çıkacak."

ROBERT FISK´TEN BATILI LİDERLERE AĞIR ELEŞTİRİ-

Independent gazetesinin bir diğer deneyimli Orta Doğu muhabiri Robert Fisk ise‚ "Batılı liderlerin insanların hayatını kurtarmaya yardımda çok korkakça davrandıklarını" yazdı.

Beyaz Saray açıklamasını "zavallı"‚ BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun´un açıklamasını "gülünç" olarak niteleyen Fisk‚ "İngiltere Başbakanı (David) Cameron neredeydi? Başbakan Yardımcısı (Nick) Clegg neredeydi?" diye sordu. Fisk‚ yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Bu noktaya nasıl geldik? Belki de hepimiz İsrail´in Arapları öldürmesine alıştık. Belki de İsrail Arapları öldürmeye alıştı. Şimdi de Türkleri öldürüyorlar. Ya da Avrupalıları. Son 24 saatte Orta Doğu´da birs şeyler değişti ve İsrailliler‚ (bu katliama verdikleri son derece aptalca tepki düşünüldüğünde)‚ olan biteni kavrayamamış gibi görünüyor. Dünya artık bu zorbalıklardan bıktı usandı. Sadece politikacılar sessiz."

GUARDIAN´IN BAŞYAZISI: "ABLUKADAN KATLİAMA"-

Guardian gazetesi de 5 tam sayfasını ayırdığı haberle ilgili‚ "İsrail kanlı saldırının ardından devlet terörü uygulamakla suçlanıyor" manşetini attı.

Gazete‚ İsrail´in oynadığı kumarın kendisine çok pahalıya mal olacağını savunarak‚ İsrail´in uluslararası alanda daha da yalnızlaşmak ve Orta Doğu´da hayati önem taşıyan halkla ilişkiler savaşını kaybetmek gibi bir bedelle karşı karşıya olduğunu yazdı.

Guardian´ın Orta Doğu editörü Ian Black‚ olayın ardından‚ İsrail´in üzerindeki Gazze ablukasını kaldırma ve Hamas ile temas kurma baskısının artacağı ancak İsrail´in politikasında bir değişiklik olmayacağı yorumunu yaptı.

Gazete başyazısında da konuya yer verdi ve İsrail´i eleştirdi. "Ablukadan Katliama" başlıklı başyazıda‚ Somalili korsanlar dün uluslararası sularda 6 gemiye çıkıp 10 yolcuyu öldürse ve onlarcasını da yaralasa‚ bugün NATO´ya bağlı bir görev gücünün Somali kıyılarına doğru yola çıkmış olacağı yazıldı. Guardian buna karşın bugün İsrail kıyılarına doğru yol alan NATO gemilerinin olmadığını kaydetti.

İsrail donanmasından gelen‚ "kendilerine ateş açıldığı‚ linç edilmekten kurtulmak için karşılık verdikleri" açıklamasına da tepki gösteren Guardian‚ "Komandolar Filistin yanlısı aktivistlerin ne yapmasını bekliyordu ki? Kendilerini kaptanla köprü üstünde çay içmeye davet etmelerini mi?" ifadesini kullandı.

FT: "İSRAİL DENİZDE BOĞULDU"

Financial Times (FT) gazetesi ise "İsrail küresel tepkiyle karşı karşıya" manşetini atarak‚ dünkü olayın hem İsrail´in Türkiye ile ilişkilerini daha da bozacağını hem de bu ülkenin uluslararası alandaki itibarının zarar göreceğini yazdı.

İsrail´in Avrupa´dan gelen tepkiler nedeniyle bu bölgeyle de ilişkilerinin olumsuz etkileneceği yorumunu yapan FT‚ İsrail´in‚ Avrupa hükümetlerinin tepkisinden çok Avrupa kamuoyunun tepkisinden çekindiğine dikkati çekti.

İsrail´in yardım gemilerine saldırısının ABD´de memnuniyetsizlik yaratan tarafının ise başka olduğunu kaydeden FT‚ ABD Başkanı Barack Obama´nın İran üzerindeki baskıyı arttırmak gibi önem verdiği daha başka konularla ilgilenmek yerine‚ İsrail saldırısının yarattığı bu diplomatik krizle uğraşmak zorunda kaldığını belirtti.

Gazete başyazısında ise‚ "İsrail denizde boğuldu" başlığı altında‚ İsrail´i korsanlık yapmakla suçladı. Yazıda Orta Doğu Dörtlüsü ve BM Güvenlik Konseyi´ne çağrı yapılarak‚ İsrail´e artık çok ileri gittiğinin açıkça söylenmesi gerektiği ifade edildi.

Bu arada BBC‚ Sky gibi İngiliz haber kanalları saldırıya ilişkin son gelişmeleri haber bültenlerinde ilk sırada duyurmayı sürdürüyor.

İnternethaber

Aşk-ı Şehir
01.Haziran.2010, 14:11
Adamlar Haklı Beyler (!)

Yersen tabii.

Söz konusu biz Türkler olunca silahlara karşı çakı bile korkutuyor onları anlaşılan...

Xipe Totec
01.Haziran.2010, 15:37
Eğer yiyorsa bu fotoğraflar yerine gemide bulunan tarafsız 60 gazetecinin kamera kayıtlarını yayınlasın israil.. Haklı çıkmak adına kendi askerini bile öldürebilecek vahşiyata sahip insanlar bunlar..

di canio
01.Haziran.2010, 15:41
Fotoğrafta bıçakların üstüne konduğu bayrak da ilginç.

Aydin
01.Haziran.2010, 15:54
Yılmaz Özdil'in yazısı çok güzelmiş. Yazının tamamını okumuyorsunuz ya da okusanız bile anlamak istediğiniz gibi anlıyorsunuz, bu yüzden saçmalıyor demişsiniz adama herhalde. Orada savunmak istediği şey israilli çocuklar veya museviler değil. bizi veya diğer ülkeleri temsil eden devlet büyüklerinin, milletlerini düşürdüğü durumdur.

bay e-ko
01.Haziran.2010, 15:58
Mısır sınır kapısını açmış diye haberler yayılıyor.

Aydin
01.Haziran.2010, 16:01
http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=6931&bid=1&hid=14892277

işte böyle bir milllete sahibiz. Yılmaz Özdil bunu öngörüp yazmış. ne farkımız kalır sivil halka saldırırsak onlar gibi?

Fernando Gago
01.Haziran.2010, 16:15
Yılmaz Özdil'i tanımasak dediğin doğru diyeceğiz de :)

Aydin
01.Haziran.2010, 16:36
Doğruları söyledikten sonra tanısan ne olur tanımasan ne olur?

Fernando Gago
01.Haziran.2010, 16:47
Bu yazıdan o anlamı çıkaran sensin Neye göre doğru bunu tartışmak bile saçma . Sen okudun bu anlamı çıkardın saygı duyarım Ben hiç de öyle bir anlam çıkarmadım . İsrailin yaptıklarını 1 cümle ile geçip "sayduğu çağrısı" yaparken Gazze çocuklarının dramını nasıl denklemin bir yanına koyabilir ?

Öldürülen 2 Leeds taraftarından sonra "Two Size" diye başlık atarken bu sağduyuyu neden gözetmedi ? Irkçılığa varan yazılarda bulunurken de bu sayduğuyu hiç önemsemedi . İş Musevi cemaatine gelince ha bak burada şöyle şöyle durumlar var . Geçiniiz

Ayrıca Ben burada hiçbir ayrımcılık filan yapmak istemiyorum Çünkü hayat görüşüme son derece ters . Ama denklemin bir yanına Türkiyedeki Musevi vatandaşları bir yana Gazze çocuklarını koyarsanız Bu açık bir saçmalık olur . Yoksa sağduyuya hepimizin ihtiyacı var Ülkenin ihtiyacı var

Aydin
01.Haziran.2010, 16:54
van minit diyerek şov yapan (ki van minit demeden önce haması öven ve hamas sizden az adam öldürdü diyerek haması savunan başbakanımıza gelen tepkilerden sonra sözünün kesilmesi üzerine van minit demiştir) ve ilişkileri geren, kendi halkının olmasa bile azınlıkların huzurunu bozan bir başbakanımız var.

o yazıda farkındaysan ülke dışındaki Türklerin de hamaslı gibi gözüktüğünden ve onların da tedirgin olduklarından bahsetmiş. bunlar orada açıkça yazarken "yılmaz özdili bilmesek neyse" diyorsun. geçmişte ne kadar yazı yazarsa yazsın, ne kadar taraflı bir kişi olursa olsun, bahsettiği şey gerçekler ise "aman bu adam zaten goygoycu" diyerek yazdıklarından başka anlamlar çıkartan da sensin.

kendin dilediğin gibi anlam çıkartabilirsin buna saygı duyarım. ama gelip de "bu adam zaten Yılmaz Özdil" diyerek yazdıklarındaki doğruluk payını da görmezden gelmemelisin bence.

Fernando Gago
01.Haziran.2010, 17:08
Bu konu ideolojiler ve siyaset üstü bir konu . Gazze'de yaşananlar , Filistin'in geçmişten bu güne yalnızlığı bunu yazalım bir kenara . Ondan sonra İsrail'in hiçbir zaman hiçbir konuda hukuku tanımayışını da yazalım bir yana . Şimdi tüm bunlar ortadayken Belli bir ideolojik görüşün kaygısını dile getirmek ve buradan Hükümete vurmak ahlaki bir durum değil . Bunu olayların ertesi günü için söylüyorum . Yılmaz Özdil tüm bu dramı , İsrail'in tavırlarını sadece 4 kelime ile geçip sonra da bak hükümet bunu bunu yanlış yapıyorsun demesi yapsa yapsa Yılmaz Özdil yapar dedirtti açıkcası . Tüm bu olaylar dışında Hükümetin birsürü yanlışı samimiyetsizliği ikiyüzlülüğü var Bu zaten eleştirilcek ama bunun da bir zamanı olmalı . Olay gerçekten çok ciddi . Hani argo filan olacak ama Açıkcası Uluslararası alanda İsrail çok pis ayar verdi Türkiye'ye . Bu durumda bence bir olup Hepimiz o gemideyiz demek lazımdı.Bu konuda bile bölünüyoruz buna vurgu yapmak lazım özellikle

yaman76hakanFB
01.Haziran.2010, 17:14
Dünyanın en organize, en gelişmiş ve en acımasız terör örgütü İsrail'dir.

Flawless Victory
01.Haziran.2010, 17:20
İsrail'in genişlemeci politikasından vazgeçeceğini sanmıyorum. 2-1=1 formülüyle, 2 adım işgal, 1 adım geri çekilme, sonuçta 1 adımlık ele geçirilmiş topraklar... Kesinlikle tüm dünyayın İsraili'e düşman olmasını sağlayacak kadar sert açıklamalar yapmak lazım. Direkt terörist denmesinden yanayım.

DisCo
01.Haziran.2010, 17:35
Konunun o kadar penceresi var ki nerden bakıp yazsam sayfalar tutacağından o kadar derine inmenin gereği yoktur.

Türkiye penceresinden baktığımızda asla sırtımızı dönmeyeceğiz diyoruz ama bu zulüm daha yeni başlamış birşey değil ki. Bu mantığa göre bizim bu işin peşinde sürekli olmamız gerekmiyor mu? Kimse bizim sorunlarımız yetmiyor mu demesin. Yurtta sulh cihanda sulh'u cebine koymuş bir milletiz. Ayrıca Türkiye'nin mazlumun yanında olması beni gururlandırıyor. Düşünsenize Filistin halkının güvendiği bir ülke var. Bugün Başbakan'ın ortaya attığı laflar bize şov gelsede Filistin halkı bunu izleyebildiyse onların içine su serpen, umutlarını artıran bir gelişmedir.

İsrail'in sevdiğim tek bir yönü bulunuyor. Yaparım dediğini yapıyor. Ama doğru ama yanlış ancak yapıyor. Gemiyi yanaştırmayacağını söylemişti. Zaten bu işi organize edenlerde bunun bilincinde olduğundan farklı ırka,renge ve dine sahip insanlarıda gemiye aldılar. Bu sayede İsrail'e saldırısında tüm dünyaya saldırmış izlenimi sağlanacaktı. Nitekimde bu başarıldı. Ancak bu başarının ne getirisi oldu onuda bilemiyorum. Lanetlemekten başka... Bu kadar dayanan İsrail bilmem kaç mil daha dayanamadı mı? Kendi karasularında da saldırabilirdi. O zamanda kağıt üzerinde İsrail haklı olurdu. Yanaştırmam dedim, karasularıma girdi ve yanaştırmadım. İsrail bizim sınırlarımızda roketli saldırı yaparak ve uluslararası kara sularda saldırarak mesaj verdi.

Türkiye ayağını denk al. İstersek ülkeni karıştırırır, istersek hak hukuk dinlemeden uluslararası platformda istediğimizi yaparız. Biz ne yapıyoruz. Yeni yetme değiliz, bizi başkalarına benzetmeyin deyip tribünlere oynuyoruz. Savaş mı çıksın. İstediğim şey buda değil. Çünkü biz hala eski insan gücüyle savaşıldığını zannediyoruz. Bende öleyim, gerekirse bende giderim. Devir o devir değil. O devirde olsak bile askerlerimize yazık. Bu olay Türkiye - İsrail meselesi değil. Müslüman ve diğerleri meselesi. Ben zannetmiyorum ki olası bir cihadta müslüman ülkeler yanımızda yer alsın. İran'ından aklınıza gelecek diğerlerine kadar.

Nasıl bir yol izlensin konusunda ise fikir sahibi değilim. Elçiliği kapat, onları elçisinide elleri kelepçeli getir havaalanına geri gönder. Anlaşmaları iptal et. Hatta tanımadığını açıkla. Zulüm devam ediyor.

Aşk-ı Şehir
01.Haziran.2010, 17:37
Yahudi'ler müthiş zenginler ve dünyanın tüm kritik noktalarında yahudilere rastlayabiliriz. Aynı şekilde A.B.D.'ninde bir çok önemli noktasında Yahudi'ler vardır. Bu yüzden İsrail'e savaş açmak felan kolay değil. Ha açsınlar gitmezsem adam değilim bu kadar söylüyorum. ;) İsrail'e savaş açtığın zaman bir sürü ülkeye savaş açarsın. Ama İran ile işbirliği içinde olunursa bilemem. Müthiş bir savaş çıkabilir. Hatta 3. Dünya Savaşı çıkabilir. Yıllardır İsrail'liler bu sebeplerden dolayı Filistin'i inceden inceden ele geçiriyorlar ve hangi Hristiyan ülke çıkıpta; "Ya siz ne yapıyorsunuz?" dedi? Gazze'de daha silah nedir bilmeyen çocukları öldürürken niye Hristiyan ülkeler çıkıpta; "Bu nasıl birşeydir? İnsan haklarını çiğniyorsunuz." demedi. Ama ne hikmetse İmralı'dakinin odası küçük diye Türkiye Cumhuriyeti insanlık suçu işledi. İmralı'daki asılmasın diye hepsi yalvar yakar oldu tabiri caizse.

Gözümüzü açmalıyız artık. Biz millet olarak enteresan bir yapıya sahibiz. Bize karşı bir olay olduğu zaman suçu kendimizde aramayı alışkanlık edinmişiz. Ya da bir şekilde empoze ettirilmiş bize. Suçumuz olmasa bile suç yaratıyoruz kendimize. Kesin suç bizdedir diyoruz. Neden bu aşağılık kompleksi? Neden bu kendimize saygısızlık? Dünyanın bütün devletleri toplansın bizim gibi bir devlet olamazlar. Tarihte hangi ırk 17 kere yıkılmasına rağmen tekrar bir devlet kurabilmiştir? Hangi ırk kağnıyla kamyonu yenebilmiştir? Hangi ırk yoktan bir ülke var etmiştir? Gözümüzü açalım, eski gücümüze kavuşalım.

Birde dün olan şehitlerimizde var tabi. Ben ikisinin bağımsız olaylar olduğunu sanmıyorum. Ancak dikkatimi çeken bir nokta örgütün yayılma politikası. İyice azıttı onlarda. Acaba İsrail'le yanyana gezmekten olabilir mi? Geçenlerde Giresun'da olmuştu bir çatışma, şimdide Hatay'ta. Aç gözünü Türkiye'm geleceğin karanlıkta....

BaFraLı
01.Haziran.2010, 17:42
Dünyanın en organize, en gelişmiş ve en acımasız terör örgütü İsrail'dir.

Olay bu işte. Hakan abinin sözünün altına imzamı atarım.

Gemi de ki insanlar sonuçta işgal altında olan, her gün bomba patlayan, yaşlıların, çocukların öldürüldüğü bir yere yardım götürüyorlar. Sende helikopterden komando indirip onları masum insanları öldürüyorsun. Birde plastik kelepçe takıyorlar utanmadan. Bunlara ne denirki başka. Bizim başbakanımız da van minut der anca. Hiç bir somut adım yapamaz anca kınar.

di canio
01.Haziran.2010, 21:10
Bu olayda İsrail'in düşüncesi ve yaptıkları ne kadar iğrençse; Hitler'in savunmasız, silahsız, suçsuz Yahudilere yaptıkları da o kadar iğrençtir. Filistin halkının durumuna üzülüp de Hitler'i savunmak da aynı şekilde iğrençtir. O zaman Yahudileri yakıyordu Hitler ideolojisi, dün gurbetçilerimizi yakıyordu. Bugün de yakmanın yollarını arıyorlar. Hala görüyorum facebook'ta, msn'de Hitler savunucularını. İnsanlığımdan utanıyorum. Yakın gördüğümüze yapılana karşı çıkarken, karşı çıktığımız şeyi başkaları için savunmak ikiyüzlülüktür. Filistin halkının durumu ne kadar kötü olursa olsun, bu tüm İsrail'lileri katil ilan etmemize hak vermez, vermemeli.

gerrrard
02.Haziran.2010, 00:17
http://www.youtube.com/watch?v=gYjkLUcbJWo&feature=player_embedded

burada herşey açık ve net.

gerrrard
02.Haziran.2010, 00:19
Adamlar siz musevileri koruyamazsınız biz koruruz mantığıyla hareket ediyorlar zaten, bunu da açıkladılar. Bu açıklamayı yaparken, okullarında böyle şeyler yapmaları çok normal.

İsrail, istedikten sonra o gemiye hiç çıkmadan kontrolü alabileceği ve gemiyi istediği yere götürebileceği teknolojisi varken, neden bile bile bunu gerçekleştirdiler?

1 tane İsrail askeri ele geçirildi diye yıllardır Gazza'ye yapılan vahşeti görüyoruz. Hani biz diyoruz ya 1 Türk dünyaya bedeldir diye, her gün 2-3 şehit veriyoruz hem de bedelsiz ama adamlar kaçırılan 1 askeri için misket bombası bile kullanıyorlar. Eğer orada askerleri ölseydi, emin olun çoktan o gemide yer alan herkesi öldürmüşlerdi, hatta bize saldırmışlardı.

O nedenle inanmıyorum 2 askerlerinin öldüğüne, İsrail daha baskını yapmadan nasıl propaganda yapacağını hazırlamış bunların çekimini yapmış, şimdi de mağdur, haklı konumuna geçmek istiyor.

evet serkan haklı kusura bakmayın arkadaşlar, 2 israil askeri yaralanmış sanırım. başbakan sözcüsü ntv ye konuşmuştu. dediğim gibi biri bıçak, biri mermi ile.

bu arada o geminin hala yardım için götürüldüğünü düşünen arkadaşlar var. israil diyorki "kızılay getirsin." sen reddediyorsun. ozaman sonuçlarına katlanacaksın arkadaş.

gemide bebeğin ne işi var? bi kerede şov yapılmasa? israil zaten söylemişti yapacağını yapmasa dünyada hangi ülke israil'i ciddiye alır?

ayrıca yahudi lobisinin çok güçlü olduğunuda söylemekte yarar var.

Universal
02.Haziran.2010, 00:25
Türkiye şuan siyasi olarak büyük bir sınava giriyor. Türkiye'nin savaş açacağını düşünmüyorum. Ama alacağı tavır yapacağı davranışlar, Türkiye'nin önümüzde ki on-yirmi yılı etkileyecek. Başbakan büyük bir sınav verecek. Ama şunu bilmemiz gerek, savaşa girmek bizi haksız duruma düşürür. İsrail'den çok daha güçlü ve önemli bir ülkeyiz. Dış Politika'da artık İsrail üstüne bir kamplaşma yapıp, onların ne kadar haksız olduğunu göstermemiz gerek. Ama Türkiye dış politikada alacağı tepkiler hamasçı olmamalı. Eğer olursa devamını getirmiyorum çok fazla siyasete girmiş olacağım, yasak olan bir forumda...

Ek olarak bu gün bir yazar yazmış; "İsrail’in amacı Türkiye’de, “Batı düşmanı” manzaralar yaratmaktır..." Belkide amaç bu olabilir.

di canio
02.Haziran.2010, 00:39
Bu yaşananlardan sonra Fİlistin ikinci planda kalıyor benim için. İsrail uluslararası sularda Türkiye bandıralı gemiye saldırmış, Türk vatandaşlarını öldürmüştür. İsrail'in yaptığı savaş sebebidir. Ben hükümetimizden beklerdim ki sert tepki gösterilsin. Ama Başbakanımız ilk demecini olaydan 10 saat sonra verdi. Şili'de olabilir. Olayı geç duyması imkansız. Keşke diyebilseydi; İsrail'in yaptığı savaş sebebidir, İsrail bunun sonuçlarına katlanacaktır. İsrail ile savaş düşüncesine ben de karşıyım. Ancak hiçbir büyük devlet kendisine yapılan bu tarz saldırıda bu kadar pasif bir siyaset izlemez. Bu kadar pasif bir siyaset izlerseniz eğer yapılanları sineye çekmek anlamına gelir. İsrail'e nota verebilselerdi keşke, ambargo uyguluyoruz İsrail'e diyebilselerdi. Yapılan açıklamalar geçiştirmeci açıklamalar. İsrail bir askeri Filistin'lilerin eline düştü diye katliam yaptı. Biz katliam istemiyoruz; keşke sert durabilseydik İsrail karşısında.

anilton
02.Haziran.2010, 00:49
Bu yaşananlardan sonra Fİlistin ikinci planda kalıyor benim için. İsrail uluslararası sularda Türkiye bandıralı gemiye saldırmış, Türk vatandaşlarını öldürmüştür. İsrail'in yaptığı savaş sebebidir. Ben hükümetimizden beklerdim ki sert tepki gösterilsin. Ama Başbakanımız ilk demecini olaydan 10 saat sonra verdi. Şili'de olabilir. Olayı geç duyması imkansız. Keşke diyebilseydi; İsrail'in yaptığı savaş sebebidir, İsrail bunun sonuçlarına katlanacaktır. İsrail ile savaş düşüncesine ben de karşıyım. Ancak hiçbir büyük devlet kendisine yapılan bu tarz saldırıda bu kadar pasif bir siyaset izlemez. Bu kadar pasif bir siyaset izlerseniz eğer yapılanları sineye çekmek anlamına gelir. İsrail'e nota verebilselerdi keşke, ambargo uyguluyoruz İsrail'e diyebilselerdi. Yapılan açıklamalar geçiştirmeci açıklamalar. İsrail bir askeri Filistin'lilerin eline düştü diye katliam yaptı. Biz katliam istemiyoruz; keşke sert durabilseydik İsrail karşısında.

Siyasete falana filana girmem ama Başbakan'ın bugün yaptığı açıklama son derece yerinde,son derece mantıklı,son derece sert geldi bana;

Erdoğan'dan İsrail'e çok sert tepki

Başbakan'ın grup konuşması iki dile tercüme edildi.

Başbakan Erdoğan AK Parti Grubu'nda konuştu. Erdoğan şu açıklamaları yaptı:

"Bugün sadece aziz milletime değil bütün insanlığa seslenmek istiyorum. Duygularımı açık yüreklilikle seslendirmek istiyorum. Gecenin en karanlık anında iki kanlı saldırı gerçekleşti. Biri İskenderun'daki terörist saldırıydı. Altı askerimiz şehit oldu, yedi askerimiz yaralandı.

İkincisi İsrail'in saldırısı. Yükü merhamet olan gemiler mevzilerine ulaşamadı, kana bulandı. İsrail ordusuna ait silahlı unsurlar 32 ülkeden 600 insanın bulunduğu gemiye uluslararası sularda hukuksuz bir şekilde saldırıda bulundu. Masum insanların kanını döktü. Ölü ve yaralıların olduğu gemilere el konuldu. Kadınlar, çocuklar ve tamamen sivillerin bulunduğu bu insanlık dışı saldırıyı şiddetle lanetliyoruz.

Bu saldırı uluslararası hukuka karşı yapılmıştır. İnsanlığın vicdanına yapılmıştır. Her milletten insanlar, insani yardım götürüyorlardı. Bütün dünyaya yüklerini deklare etmişti. Dünyadan ve ülkemizden 60 tane gazeteci gemilere binmişti. Açık denizde mazlum insanlara, evleri yıkılmış insanlara yardım götüren 600 insana yapılan bu saldırıının BM'nin felsefesine yapıldığı açıktır.

Gemilere beyaz bayrak çekilmişti. Gemiler silahlı saldırıya maruz kalmıştı. Hatay'da meydana gelen saldırı ve İsrail'in hukuksuz saldırısı nedeniyle Şili'deki temaslarımızı keserek yurda döndük. Gereken adımları Türkiye'deki arkadaşlarımızla atmaya başladık.

Dışişleri Bakanımız ve Savunma Bakanımız tepkimizi ve hassasiyetlerimizi ortaya koydu. Ben de Türkiye ile sürekli temas halinde oldum. Uluslararası camia ile temasta bulunduk ve bu süreç devam ediyor. Türkiye diplomasinin bütün imkânlarını kullanmaktadır.

Tel Aviv büyükelçimiz geri çağırıldı. 3 askeri tatbikat iptal edildi. BM acilen toplantıya çağırılarak olağanüstü görüşme yapılması sağlandı. İsrail'i kınayan açıklama yapılması sağlanmıştır. Genç milli takımının yapacağı maçlar iptal edildi. NATO toplantıya çağırıldı. Uluslararası kuruluşlar göreve davet edildi.

Konvoydaki vatandaşlarımızın güvenliklerinin sağlanması için gereken yapılmıştır. İsrail 'yaralıları biz gönderelim' dedi. Biz kendi yaralılarımızı alacak iradeye sahibizi dedik ve bunu reddettik. 2 askeri uçak yaralılarımızı almak için gitti. Sivil uçaklar da gitti.

Tüm yaralıların tedavisinin Türkiye'de yapılması için gereken tedbirler alındı.

"AMBARGO DERHAL KALDIRILMALIDIR"
İsrail'in dünyayı doğru bilgilendirmesi ve işbirliğinden kaçınmaması gerekiyor. İsrail'in bu aşamada sergileyeceği tavır tüm dünyada ibretle izlenmektedir. İsrail, Gazze'ye yönelik insanlık dışı ambargoyu derhal kaldırmalıdır. Filistin halkına gönderilen yardımların yerine ulaşmasına engel olmamalıdır.

Dün yaşanan olaylar insanlığın ortak medeniyeti açısından kara bir leke olmuştur. Masum insanları katletmek, sivillere terörist muamalesi yapmak alçakça bir pervasızlıktır. Savaşın da barışın da bir hukuku vardır. Savaşta çocuklara, kadınlara, yaşlılara, din adamlarına, beyaz bayrak çekenlere saldırılmaz. Savaşta değil barışta bunları yapanlar insanlıktan çıkmış olurlar.

Zorbaların, korsanların bile belli ahlâk kuralları olur. Hiçbir ahlâk kuralına uymayanlara bu sıfatları yakıştırmak iltifattır. İsrail adeta dünyaya meydan okumuştur. İsrail hükümetinin bu pervasız saldırısı mutlaka ama mutlaka cezalandırılmalıdır.

Yalan söylemeyi devlet yönetimi olarak görenleri uluslarararası camia soruşturmalı ve cezasını vermelidir.

"DOSTLUĞUMUZ KIYMETLİ, DÜŞMANLIĞIMIZ ŞİDDETLİDİR"
Türkiye yeni yetme köksüz bir devlet değildir. kimse Türkiye ile aşık atmaya, sabrını test etmeye kalkmamalıdır. Türkiye'nin dostluğu ne kadar kıymetliyse düşmanlığı da o kadar şiddetlidir. Türkiye'nin dostluğunu kaybetmek bile başlı başına bedeldir.

İsrailli insanlar bu olayın ne kadar yanlış olduğunu çok iyi anlamaktadır. Mesele Türkiye ve İsrail arasında yaşanan bir mesele değildir. Mesele mevcut yönetimin barışı tehdit eden yaklaşımlar sergilemesidir.

İsrail yaptığı haksızlıkları güvenlik endişesiyle, anti-semitizmle açıklayamaz. Ortada şiddeti politika haline getiren, kan akıtmaktan çekinemyen bir yönetim bulunuyor. BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail hakkında verdiği kararları tanımayan İsrail'dir. BM de dün akşam aldığı kınama kararıyla yetinmemeli. BM Sekreteri aradı, akşam da sayın Obama ile görüşeceğim. Onlara bunları anlatacağım. İsrail bunları bir yerlerden aldığı güçle yapıyor.

Ortadoğu'yu barışın zeminini yok etmek isteyen İsrail'le baş başa bırakamayız. Bu yönetim bunların bedelini ödemelidir. Kendi halkının güvenliğini düşünen devlet bütün dünyanın nefretini kazanarak bunu yapamaz. İsrail etrafındaki savunma kalkanlarını bir bir yok etmekte.

Kin ve nefreti yaygınlaştırarak, etrafını istikrarsızlaştırarak, bir çıban başı olarak iyot gibi açığa çıkıyor. İsrail halkına seslenmek istiyorum. Anti semitizme karşı olduk. Şimdi aynı duyarlı tavrı sergilemek sırası İsrail halkı olarak sizdedir. Hükümet ortaklarının her türlü şiddet politikası İsrail'in menfaatini ortadana kaldırmakta sizin güvenliğinizi ortadan kaldırmaktadır.

İsrail, devletini korsanlık yapar duruma düşürmektedir. Devlet terörü yapmakla, kan dökmekle devlet yönettiğini zanneden bu pervasız politikacılar öncelikle İsrail halkına kötülük etmektedir.

"BU YALANLARINIZDAN ARTIK BIKTIK"
Türk Musevi cemaatine de teşekkür ediyorum. Musevi vatandaşlarımız Türkiye'nin haklı konumunu savunuyor. Onlara kem gözle bakmak kimsenin hakkı değildir.

Bugün yeni bir gündür. Milattır. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı aşikârdır.

Alenen cinayet işleyenlerin özür dilemeden insanlığın yüzüne bakması mümkün değildir.

Masum insanlara silahla saldırarak kan akıtmak devlet terörüdür. Bize ateş açıldı, diyorlar. Artık sizin bu yalanlarınızdan bıktık. Dürüst olun. El konulan gemiler, personel ve gönüllerle birlikte derhal serbest bırakılmalıdır. Bu saldırı İsrail'in Gazze'ye reva gördüğü zulmü ortaya koydu.

Öldürmeyi iyi bildiklerini yüzlerine söylediklerimiz insanlığa bunu tekrar gösterdi. Sedyedeki yaralıyı bile kelepçeliyorlar. İnsanlıktan bunların ne kadar nasibi olduğunu dünyaya anlatmak mümkün değil.

Kuru kuruya lanetlemek yetmiyor artık netice almamız gerekiyor. Artık gücün değil adaletin yerini bulacağı bilinmelidir.

"İSRAİL TÜRKİYE'Yİ BAŞKALARINA BENZETMESİN"
Türkiye hukukun kurallarını uygulayacak. Kan dökücü siayasetiyle İsrail bu cinayeti meşru gösteremez. İsrail hiçbir gerekçeyle elindeki kanı temizleyemez. Akdeniz'deki saldırının ortaya çıkardığı sorun artık dünyanın sorunudur. Hiçkimsenin bu boyutta işlenen cinayete seyirci kalmayacağını düşünüyoruz. Her kim kanlı saldırıları görmezden gelirse onlar da bu saldırıda suç ortağıdır. Meselenin terörle mücadele olmadığı, bir şehrin insanlarını katletmek olduğu ortaya çıkmıştır.

O insanların üzerine fosfor bombaları atacaksınız, camileri, hastaneleri bombalayacaksınız, bunlar yetmez gibi o insanları her türlü ihtiyaçlarından mahrum bırakacaksınız. Yardım görevlilerinden insanlık dışı vahşetinizi esirgemeyeceksiniz. Herkes mazur görebilir, göz yumabilir, sinsice destek verebilir ama İsrail Türkiye'yi başkalarına benzetmek gibi bir hatanın içine düşmesin. Bedeli ağır olur. Açık denizde cinayet işleyen İsrail kanlı eylemiyle bütün dünyaya karşı tecrit olmayı seçmiştir. Herkes sırtını dönse bile biz Türkiye olarak Gazze'ye sırtımızı dönmeyeceğiz. Herkes sussa biz Filistin için haykırmaya devam medeceğiz.

Milletimiz metin olmalıdır. Türkiye'ye yakışır bir vakar içinde olmalıdır. Yaralılarımızın yaralarını birlikte saracağız. İnsanımıza yaraşan da budur. Herkes bilsin ve emin olsun ki insanlığın vicdanından süzülen dostluk gemileri bir gün menziline ulaşacaktır. Bu insanlık dışı operasyonun arkasında olanlara bir kez daha sesleniyorum. Siz ne kadar saldırganlığın arkadındaysanız biz o kadar barışın, adaletin arkasındayız.

Siz ne kadar Gazzeliler'in karşısındaysanız biz o kadar Filsitinliler'in, Gazzeliler'in arkasındayız, yanındayız. İsrail'in saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

İsrail hükümeti yaralıları, cenazeleri ve yardım görevlilerini bir an önce teslim etmelidir."

"BİZ DEMOKRASİ DEDİKÇE BİRİLERİ SİLAHA SARILIYOR"
Başbakan Erdoğan, İskenderundaki terör saldırısıyla ilgili ise şöyle konuştu:

"İskenderun'daki nöbet değişimi sırasında vuku bulan hain saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Terör örgütü alçak ve kanlı yüzünü ortaya koymuştur. Huzur ve güvenliği hedefleyen bu saldırı amacına ulaşamayacaktır.

Biz analar ağlamasın istedik, demokratik açılımı bir sürece soktuk. Türkiye demokratik standartlarını yükseltiyor. Türkiye ne zaman yükselişe geçse bir karanlık el devreye giriyor. Bu süreci akim bırakmaya çalışıyor. Biz demokrasi dedikçe birileri silaha sarılıyor.

Biz anayasa değişikliği yapıyor, referanduma gidiyoruz, süreç sabote edilmeye çalışıyor. Bu karanlık senaryolar görülmelidir. Demokratikleşmeyi aynı kararlılıkla sürdüreceğiz. Terör örgütü ve yandaşları asla hain emellerine ulaşamayacaktır.

Ermeni diasporasının eylemleri kimseye fayda sağlamaz. Diasporanın eylemleri Ermenistan'ı zor durumda bıraktığı gibi Arjantin'de olduğu gibi üçüncü ülkelere de zarar vermektedir."

"ARAPÇA VE İNGİLİZCE'YE TERCÜME EDİLDİ"
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırmasının ardından Şili gezisini yarıda keserek yurda dönen Başbakan Erdoğan'ın AK Parti Meclis Grubu'ndaki konuşması iki saat ertelendi ve saat 13.10'da başladı.

Konuşmadan önce Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay İkinci Başkanı Aslan Güner ile bir araya geldi. Erdoğan'ın Şili'den dönerken uçakta yaptığı açıklamada "Son attığımız adımlar, son aldığımız kararların da ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" demişti. Erdoğan'ın bu sözleri ve ardından Ankara'da yaşanan hareketli dakikalar akıllara "Başbakan hangi karardan bahsediyor? Alınan kararı Grup Toplantısı'nda mı açıklayacak?" sorularını getirmişti.

Bu arada İran Büyükelçisi'nin de takip ettiği Erdoğan'ın grup konuşması Arapça ve İngilizce'ye tercüme edilerek yabancı televizyonlar tarafından da yayınlandı.

ABD Başkanı Obama'nın da Başbakan Erdoğan ile görüşme talebinde bulunduğu, gelen bilgiler arasında.

Bu arada yeni bir gelişme;

Nihayet!
İsrail, Gazze’ye insani yardım götüren sivilleri serbest bırakıyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsü, ''Mavi Marmara''" gemisi dahil Gazze'ye yardım filosundan gözaltına alınanların derhal serbest bırakılacağını açıkladı.

İsrail Bakanlar Kurulunun kararında, ''İsrailli askerlere saldırdığı'' ileri sürülen 24 kişinin de derhal sınırdışı edileceği belirtildi.

Serbest bırakılarak sınırdışı edileceklerin toplam sayısının 680 olduğu bildirildi.

Netanyahu'nun sözcüsü Nir Hefez, ''Tüm gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılacak'' dedi.

Haberin duyulduğu sırada HABERTÜRK TV'de Teke Tek programında konuşan eski Dışişleri Bakanı İlter Türkmen, Erdoğan'ın konuşmasından sonra bu kararın alınmasına dikkat çekti.

Bu haberin duyulmasından kısa bir süre sonra da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi başladı.

di canio
02.Haziran.2010, 01:02
Ben sertliği konusunda aynı şekilde düşünmüyorum anilton.

Başbakan bu saldırı olduğu anda haberini almıştır. Bu olay olur olmaz, İsrail'e karşı sert bir açıklama yapsaydı keşke Şili'den. İsrail saldırısı geceyarısı başladı, gündüz de devam etti. Erkenden tepki gösterilseydi en azından saldırının uzamasına mani olunabilirdi. BM'nin toplanması, NATO'yu toplantıya çağırmak, uluslararası boyutta tepkileri dile getirmek son derece yerinde adımlar. Ancak arkamıza BM, NATO ve uluslararası camiayı almadan da açıklamalarımızı yapabilmeliydik diye düşünüyorum. Siyasi bir çizgiye geliyor bu tartışmalarla konu sanırım. Yöneticiler kusuruma bakmasın. Ancak bu olayı siyasetten bağımsız yorumlamak çok zor.

Del Piero_10
02.Haziran.2010, 01:10
http://www.youtube.com/watch?v=gYjkLUcbJWo&feature=player_embedded

burada herşey açık ve net.

Evet, uluslarası sularda seyreden bir gemiye gece yarısı 4'te helikopterle yapılan bir terörist saldırı.

Gemide kesinlikle ateşli silah yoktu. israil askerleri kendi çektikleri görüntüde kameraya bir çakı ve spreyi mühimmat olarak gösteriyor ve buna tüm dünya tabiki ağzıyla gülmüyor. Ve utanmadan kolu aynı şekilde sargıya alınmış iki askeri gösteriyorlar. Kafasına sıkılmak suretiyle infaz edilen insanlar dururken. Ayrıca gemiye çıkarma yapan ekibin suikastleriyle ünlü oluşu, plastik mermi kullanılmayışı, yabancı aktivistlerin yaptığı ''Gemiye ateş açıldı'' açıklamaları ve askerlerin ceplerinden çıkan sakıncalılar listesi öldürmeye geldiklerini belgeliyor.

Sekopej
02.Haziran.2010, 01:17
İsrail'in haklı yanı yoktur, olay uluslararasu sularda gerçekleşmiştir, İsrail'in orada böyle bir şey yapması kabul edilemez. Silahlı oldukları bilinen Somali korsanlarının olduğu gemilere bile, eğer saldırı yapmazlarsa müdahale edilemiyor.

Başbakan'ın açıklamaları, biraz geç ama diğer ülkelere bakarsak en ağır açıklama oldu. Açıklamaları da çok ciddiye almıyorum, önemli olan icraat, bakıldığında İsrail bugün geri adım attı. Şimdi söylenen istekler konusunda yaptırımların uygulanması için baskıya devam, o hükümet değişmeli, Türkiye'den özür dilenmeli, tazminat ödenmeli ve Gazze'ye uygulanan ambargo kaldırılmalı ve bunlar bir an önce yapılmalı.

Bunlar yapılmazsa, tepkinin ne olacağı da söylenmeli, yapmazlarsa yanlarına kar kalmamalı yine.

Del Piero_10
02.Haziran.2010, 01:43
Yeni mühimmat bulunmuş.

http://cache.daylife.com/imageserve/087v4xs4tm2JE/610x.jpg

TR.CaPTaiN
02.Haziran.2010, 02:41
Alman vekil bile önce botlar içerisindeki askerleri gördük, patlama sesi duyduk, ardından helikopterden askerler indi diyor. Yani önce ateş ediyorlar. Gemideki insanlar da kendilerine 3-5 dakika önce ateş açan insanları çiçeklerle karşılayacak değil. Dolayısıyla ellerine ne geçirmişlerse(sopa, demir vs.) onları kullanmışlar. Kaldı ki bu olayın yaşandığı yer serbest sular, o gemi silah bile taşıyor olsa orda o gemiye hesabı sormak İsrail'e düşmez. O gemiyi rehin alıp içindekileri tutuklamak hiç düşmez.

Başbakan'ın açıklamalarını ve izlenen sürecin sertliğini doğru buldum. Bugünkü açıklamalar diplomasi için aşırı sertti ve İsrail bunu haketmişti. Ben bu tip bir açıklamayı herhangi bir ülkenin başka bir ülkeye dediğini şimdiye kadar görmedim. -İran-İsrail geleneksel gerginliği bir kenara bırakırsak- Türkiye'nin yapması gereken terörist devlet İsrail etiketini her yerde kullanarak bunu dünyada yaygınlaştırmaktır. Şuana kadar Nato ve BM gerektiği gibi devreye sokuldu. İsrail'in tutukluları ve gemiyi bırakması da geri adım atmasıdır.

Bazı arkadaşlar tüm ilişkilerin kesildiğinin açıklanmasını bekliyorlardı ama tüm kartları erkenden oynamamak lazım. Bu süreç devam ediyor, durumun gidişatına göre eldeki diğer kartlar da oynanır. Oyunun başında tüm kartları açmak yanlış olabilirdi.

Bu dönemde ülkemizdeki yahudi vatandaşların daha dikkatli olması gerekir. İsrail olası bir suikastle tüm gündemi alt üst ederek bizi dünya gündeminde zor duruma düşürmek, gündemi aleyhimize çevirmek isteyebilir. Mossad'ın her yerde cirit attığı biliniyor.

KanaKe
02.Haziran.2010, 02:50
evet serkan haklı kusura bakmayın arkadaşlar, 2 israil askeri yaralanmış sanırım. başbakan sözcüsü ntv ye konuşmuştu. dediğim gibi biri bıçak, biri mermi ile.

bu arada o geminin hala yardım için götürüldüğünü düşünen arkadaşlar var. israil diyorki "kızılay getirsin." sen reddediyorsun. ozaman sonuçlarına katlanacaksın arkadaş.

gemide bebeğin ne işi var? bi kerede şov yapılmasa? israil zaten söylemişti yapacağını yapmasa dünyada hangi ülke israil'i ciddiye alır?

ayrıca yahudi lobisinin çok güçlü olduğunuda söylemekte yarar var.
israile bu zamana kadar kac tane gemi teslim edildi senin haberin varmi? hep israil yandasi medyayi izlersen haberin olmaz tabi.. teslim edilen gemilerdeki hicbir insani yardim malzemeside gazzeye sokulmadi bunu bizzat oraya sürekli gidip gelen misir sinir kapisindan giren ihh yetkilileri söylüyor ayrica gazzenin üst düzey yetkililieriyle yapilan röportajlarda var bulup izle onlarda aynilarini söylüyor bu zamana kadar israil tek bir insani yardim girmesine izin vermemistir... hal böyleyken neden kizilaya verilsinki? kizilayin yapacagi belli yardimlari israile teslim edeceklerdi israilin istedigide zaten budur.. ayrica bebek konusunda katiliyorum fakat sovla alakasi oldugunu kesinlikle sanmiyorum.. belkide annesinin birakacak kimsesi yoktu.. sonucta kendisi sagsalim geri döndü önemli olanda bu. birde nedense durum yahudi müslüman savasina yönlendirilmeye calisiliyor halbuki israil dinsiz bir devlettir kendi insanlarina bile zulüm yaparlar dindar insanlari kesinlikle sevmezler israilde yasayan dindar museviler bile devletten baski görmektedir.. cogu kisinin bunlardan haberi olmadigi icin yahudi düsmanligi yapiyor tamam belki yahudilerin bazilari devletlerinin yaptiklarina destek verebilir fakat bircoguda devletlerinin yaptiklarini sonuna kadar kiniyor.

TR.CaPTaiN
02.Haziran.2010, 03:07
Gemide çocuk ve yaşlıların olması gemidekilerin niyetinin gerçekten yardım, gerçekten barış olduğunun göstergesidir. Gerçi yaşlı ve çocuk olmasa dahi inancımız bu yönde olacaktı ancak en azından İsrail'in bunu anlayabilmesini beklemiştir belki de o insanlar.

Bu arada tutukluların serbest bırakıldığı henüz doğrulanamamış.

Bundan önce yardım malzemelerinden sadece 35 türün girmesine izin veriliyormuş. Gıda malzemeleri de bekletilip, bozulduktan sonra Gazze'ye gönderiliyormuş.

Del Piero_10
02.Haziran.2010, 11:57
Gazze

http://cache.daylife.com/imageserve/03mSbeVadF1O4/610x.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/05wF7Qie2L5ea/x610.jpg

http://cache.daylife.com/imageserve/0bVZ9H8fYddjo/610x.jpg

Beyrut

http://cache.daylife.com/imageserve/0drv1bUbgn46y/610x.jpg

Kudüs

http://cache.daylife.com/imageserve/096a2Tx30AgoZ/610x.jpg

Ramallah

http://cache.daylife.com/imageserve/058w86z1aC2bW/610x.jpg

Viyana

http://cache.daylife.com/imageserve/0bDJ816cSx9HY/610x.jpg

Sofya

http://cache.daylife.com/imageserve/0cSBc7kf3m0hp/x610.jpg

Berlin

http://cache.daylife.com/imageserve/0e0R2NsclZ0nx/610x.jpg

Nablus

http://cache.daylife.com/imageserve/072ifMd4QV0Yj/x610.jpg

Londra

http://cache.daylife.com/imageserve/06If4ED335h0U/610x.jpg

Sidney

http://cache.daylife.com/imageserve/04467iA3sl8cn/610x.jpg

Kuala Lumpur

http://cache.daylife.com/imageserve/0aILfrkg2s4eS/610x.jpg

Los Angeles

http://cache.daylife.com/imageserve/07hcg9m0ZOaUi/610x.jpg

New York

http://cache.daylife.com/imageserve/0f1S38d2fG7Zd/610x.jpg

Roma

http://cache.daylife.com/imageserve/0ebx0Uj6kS0lN/610x.jpg

Arbitre
02.Haziran.2010, 12:02
hakkaride bugün de şehit verdik.hükümet uyu sen

A.FaruK
02.Haziran.2010, 12:03
Mesaj yazmıcaktım buraya çünkü yazarsam ağzımdan kötü şeyle çıkar diye korkuyorum ama dayanamıyorumda aynı zamanda.Bu BM nin alayı Amerikanın İsrailin köpeği olmuş kimse ses çıkarırmı içlerinden.Dünyanın en zenginleri İsrailliler tüm dünyada bütün ülkelerin ekonomilerini elleriyle yönetiyorlar.İçlerinden biriside aman sesimi çıkarmıyım yoksa İsrail parasını çeker bizden diye çıt çıkarmıyolar.Hepsi bunların elinde oyuncak olmuş oyuncak.Yaa şimdi çok kötü şeyler söylicem bayağı bi doluyum ama yeride değil burası neyse...

Flawless Victory
02.Haziran.2010, 12:10
Yeni mühimmat bulunmuş.

http://cache.daylife.com/imageserve/087v4xs4tm2JE/610x.jpg

+++ Del Piero_10

Universal
02.Haziran.2010, 12:31
Kanlı bir yaz ayına, yani Haziran'a başladık ne güzel... Sonumuzu Allah hayır etsin. Mayalar 2012'de Düny'ya kardeşlik gelecek diyordu, ben hiç sanmıyorum bu olanlardan sonra.

di canio
02.Haziran.2010, 15:50
Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu..

Haber bağlantısı: Meclis uzlaşamadı: İsrail'e kınama yok (http://www.ntvmsnbc.com/id/25102140/)

Düzenleme: İmza atılmış (http://www.ntvmsnbc.com/id/25102140/)

SAİT71
02.Haziran.2010, 18:34
Farz edelimki o çakılar bıçaklar bizim gemimizdeydi ki; (Tvde dinlediğim kadarı ile mutfaktaki bıçaklarıda medyaya işte silahları diye tanıtmışlar) Uluslararası karasularında korsan gemisi olduğunu bildiğin silahlı bir gemiye bile o eylem yapmadıkça müdahale hakkın bulunmamaktadır diye biliyorum.. Böyle bir gemiye ne olursa olsun Özel eğitimli komandolarla katliam tarznda baskın yapma olayını hiç bir mazeret meşru kılamayacak.. Amaçları provake dahi olsa, İsrail devleti bu tür operasyonlarda özel eğitimli askerlerine 3-5 sopalı adamı nasıl silah kullanmadan etkisiz hale getireceğini öğretmiyorsa pilotlarına verdiğimiz ders gibi denizcilerinede öğretiriz...

Alman parlamenterler de basın açıklamasında; Gemideki hiç kimsede silah olmadığını ve kendilerini savaş esiri gibi hissettiklerini açıkladılar.. Bu kadar ayrı dine ve millete mensub bir birliğe sadece Provake etmek amaçlı diye kendi bölgenin kilometrelerce dışında müdahale edemezsin..

Gelelim İsrail'in biz limana çekelim uyarısı yaptık saçmalığına... Dediğimiz gibi uluslararası alanda bir korsan gemisi bile sana ateş etmedikçe müdahale yapma hakkın bulunmuyor sen gidip Mavi Marmara teslim ol Gazze limanı trafiğe kapalı dersen bende olsam bende teslim olmam çünkü öyle bir mecburiyetim yok ve onlarında bunu yapma hakkı yok.. AK Parti yada herhangi bir parti yandaşı olmamama rağmen Başbakanımızı bu konuda destekliyorum ve bu olaya Filistin olarak yada Arap olarak değil; Masum çocuk, Masum insanların katledilmesine sessiz kalmama olarak bakıyor ve Filistin'e sonuna kadar yardım gitmesini eninde sonunda ambargoyu kaldırmaya mecbur edilmesini istiyorum... Habertürk gazetesinin dünki saysında;

Bi köşe yazısı vardı Gazzede yada Filistin'de çocuk olsam diye... Çok duygulanmıştım... Paylaşıyorum:

Bekir Coşkun
Gazze’de çocuk olsam...
01 Haziran 2010 Salı, 10:32:01

YAKILMIŞ-yıkılmış Gazze’de bir çocuk olsam...

Televizyondaki-radyodaki haberlerden bir geminin bana çikolata getireceğini duysam...

Belki yanında şeker...

Belki bir oyuncak...

Hadi hiçbirisi olmadı, sadece gemiden bize “yardım” getiren insanların indiğini görsem... Çocukluktur bu; sadece koşsam, sadece ortalık şenlense, sadece öylesine durduğum yerde zıplasam...

Beklesem...

Gözüm ufukta...

Üzerinde muhtemelen çikolata, şeker, oyuncak kutuları ile bir gemi olsa aklımda...

Ve de evdekileri mutlu edecek makarna, pirinç, un, tuz...

İçim içime sığmasa, arada bir koşu eve gidip, sonra gemiyi kaçırmamak için son hız geri iskeleye koşsam...

Gazze iskelesine otursam...

Ve bir haber gelse; gemileri askerler durdurdular, girip ambarları bastılar, içindeki insanların kimisini vurdular...

Muhtemelen şişman kaptanı bağladılar...

Kırıldı, döküldü, darmadağın oldu şekerler, oyuncak kutuları, demek ki gelmeyecek çikolatam...

Ağlardım...

Benim üzerimden oynanan büyük ve kanlı oyunun farkında olmadan...

Bir tarafın benim çikolatamla bir “ambargoyu delmek” peşinde olduğunu... Öte tarafın ise benim çikolatamı “ambargoyu delen tehdit” saydığını hiç düşünmeden...

Çikolatamın bir silah gibi kullanıldığını anlamadan...

Beni bahane ederek; aptallık ile ahlaksızlığın savaştığını aklıma bile getirmeden...

Benim ve çikolatamın aslında hiç kimsenin umurunda bile olmadığını bilmeden...

İçinde belki çikolata olacak geminin niye öyle ortalığı ayağa kaldırarak ve âlây-ı vâlâyla yola çıktığını... Ve sonra niye silahlarlabombalarla durdurulduğunu bir türlü anlayamadan...

Sadece ağlardım...

Gazze‘de bir çocuk olsam...
[email protected]

http://www.haberturk.com/yazarlar/519527-gazzede-cocuk-olsam

Universal
02.Haziran.2010, 19:06
“Türkiye Büyük Millet Meclisi, İsrail Silahlı Kuvvetlerinin 31 Mayıs 2010 Pazartesi sabahı, çoğunluğu Türk olan, 32 ülke vatandaşının bulunduğu insani yardım taşıyan gemi konvoyuna yaptığı ve çok sayıda masum insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan insanlık dışı saldırıyı şiddetle ve nefretle kınamaktadır. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilemektedir.

Bu saldırı, Birleşmiş Milletler yasasının ve uluslararası hukukun açık bir ihlalidir.

TBMM, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bu olaydan dolayı İsrail'i kınayan ve yaptırımlar öngören bir kararı en kısa zamanda kabul etmesini beklemektedir. Bu menfur saldırının bütün boyutlarıyla araştırılması için bağımsız bir uluslararası soruşturma komisyonu kurulmalıdır.

İsrail Hükümeti, bu saldırı dolayısıyla resmen özür dilemeli, olayın sorumlularının yargılanarak cezalandırılmalarını sağlamalı, saldırının mağdurlarına tazminat ödemelidir.

Türkiye, İsrail'e karşı milli ve uluslararası yargı yollarına başvurmalıdır.

TBMM, Türk Hükümeti'nden, İsrail ile siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerimizi gözden geçirmesini ve gerekli etkin önlemleri almasını beklemektedir.

TBMM, bu saldırıya karşı halkımızın gösterdiği haklı tepkileri saygıyla karşılamaktadır.

TBMM, bu tepkilerin şiddete dönüşmeyeceğine ve Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımızı incitici bir nitelik taşımayacağına inanmaktadır. İsrail Hükümeti'nin saldırgan tutumuna karşı gösterilen tepkiler, İsrail milletini hedef almamalıdır.

TBMM, her zaman olduğu gibi Filistin halkı ile dayanışma içindedir ve Gazze'ye
yönelik insanlık dışı abluka ve ambargonun derhal kaldırılmasını beklemektedir.”

AKP'nin imza atmadığı denilen bu açıklamaya, imza attığı ortaya çıktı ve yayınlandı.

Flawless Victory
02.Haziran.2010, 19:26
Başbakan'ın, bundan sonra İsrail'e gidecek yardım gemilerine Türk donanmasının eşlik edeceği şeklinde bir emrinin olduğu ve uçatak "hayırlı olsun" denilen kararın bu olduğu söyleniyor, ne kadar doğru bilemem ama eğer doğruysa böyle bir durumda İsrail'in yapacağı müdahale savaş ile sonuçlanacaktır Allah korusun. Doğru hamleler yapmak lazım.

SAİT71
02.Haziran.2010, 19:29
Türk donanmasına bu şekilde saldırmak yürek ister.. Ben doğru olduğunu düşünmüyorum haberin..

gerrrard
02.Haziran.2010, 23:29
israile bu zamana kadar kac tane gemi teslim edildi senin haberin varmi? hep israil yandasi medyayi izlersen haberin olmaz tabi.. teslim edilen gemilerdeki hicbir insani yardim malzemeside gazzeye sokulmadi bunu bizzat oraya sürekli gidip gelen misir sinir kapisindan giren ihh yetkilileri söylüyor ayrica gazzenin üst düzey yetkililieriyle yapilan röportajlarda var bulup izle onlarda aynilarini söylüyor bu zamana kadar israil tek bir insani yardim girmesine izin vermemistir... hal böyleyken neden kizilaya verilsinki? kizilayin yapacagi belli yardimlari israile teslim edeceklerdi israilin istedigide zaten budur.. ayrica bebek konusunda katiliyorum fakat sovla alakasi oldugunu kesinlikle sanmiyorum.. belkide annesinin birakacak kimsesi yoktu.. sonucta kendisi sagsalim geri döndü önemli olanda bu. birde nedense durum yahudi müslüman savasina yönlendirilmeye calisiliyor halbuki israil dinsiz bir devlettir kendi insanlarina bile zulüm yaparlar dindar insanlari kesinlikle sevmezler israilde yasayan dindar museviler bile devletten baski görmektedir.. cogu kisinin bunlardan haberi olmadigi icin yahudi düsmanligi yapiyor tamam belki yahudilerin bazilari devletlerinin yaptiklarina destek verebilir fakat bircoguda devletlerinin yaptiklarini sonuna kadar kiniyor.

insanları galeyana getiren, "savaş-savaş" diyende israil medyasıydı evet. o gemide ne idüğü belirsiz bir sürü farklı milletlerden insan var, ki sanıyorum arap kökenlidir çoğu. nereden başladı bu arap milliyetçiliği anlamıyorum. uğruna insanlarımızı ölüme yolladığımız araplar bizim için ne yaptı? hadi bizi geçtim kendileri için, kendi vatandaşları için ne yaptılar?

daha dün filistin devlet başkanı güney kıbrıs rum kesimine gidip destek vermiş. işte uğruna canımızı feda ettiğimiz filistin'in devlet başkanının hareketi.

hem gelmeyin demediler ki, gazze limanindan gelmeyin dediler. diğer limandan kara yolu ile,veya mısır üzerinden yardımlar yapılabilir. saldırı öncesi gemiden gelen agresif açıklamalar ve iner inmez komandoların kafasına inen sopalardan, o geminin provakasyon için gittiği belli. yine bir oyunlar dönüyor ya, hayırlısı ....

yanlış anlaşılmasın israil'in yaptığı büyük yanlış elbette. fakat adamları bir yandan takdir ediyorum. 1 türk dünyaya bedel diyoruz, her gün verdiğimiz şehitler için kılımızı kıpırdatmıyoruz, israil ise 2 israil askeri için lübnan'ı bombalıyor.

di canio
02.Haziran.2010, 23:42
TBMM, Türk Hükümeti'nden, İsrail ile siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerimizi gözden geçirmesini ve gerekli etkin önlemleri almasını beklemektedir.

AKP'nin imza atmadığı denilen bu açıklamaya, imza attığı ortaya çıktı ve yayınlandı.

İmza atmadıkları metinde yukarıda koyu olarak gösterdiğim madde bu hale gelince imza atmışlar.

KanaKe
03.Haziran.2010, 00:50
hakkaride bugün de şehit verdik.hükümet uyu sen
hükumetin sucu ne ? pkk 30 yildir bu ülkede cirit atiyor pkk yi 30 yildir bitiremiyenlere söylemen lazim bunlari.. 30 yildir uyuyan onlardir.

di canio
03.Haziran.2010, 00:54
hükumetin sucu ne ? pkk 30 yildir bu ülkede cirit atiyor pkk yi 30 yildir bitiremiyenlere söylemen lazim bunlari.. 30 yildir uyuyan onlardir.

Konunun yeri burası değil ama; 30 senedir böyle peki, 8 senede ne yapıldı? Diğerlerinden farklı olduğunu üstüne basa basa vurgulayor Başbakanımız. 30 senedir böyle demek ne derece doğru?

KanaKe
03.Haziran.2010, 00:56
insanları galeyana getiren, "savaş-savaş" diyende israil medyasıydı evet. o gemide ne idüğü belirsiz bir sürü farklı milletlerden insan var, ki sanıyorum arap kökenlidir çoğu. nereden başladı bu arap milliyetçiliği anlamıyorum. uğruna insanlarımızı ölüme yolladığımız araplar bizim için ne yaptı? hadi bizi geçtim kendileri için, kendi vatandaşları için ne yaptılar?

daha dün filistin devlet başkanı güney kıbrıs rum kesimine gidip destek vermiş. işte uğruna canımızı feda ettiğimiz filistin'in devlet başkanının hareketi.

hem gelmeyin demediler ki, gazze limanindan gelmeyin dediler. diğer limandan kara yolu ile,veya mısır üzerinden yardımlar yapılabilir. saldırı öncesi gemiden gelen agresif açıklamalar ve iner inmez komandoların kafasına inen sopalardan, o geminin provakasyon için gittiği belli. yine bir oyunlar dönüyor ya, hayırlısı ....

yanlış anlaşılmasın israil'in yaptığı büyük yanlış elbette. fakat adamları bir yandan takdir ediyorum. 1 türk dünyaya bedel diyoruz, her gün verdiğimiz şehitler için kılımızı kıpırdatmıyoruz, israil ise 2 israil askeri için lübnan'ı bombalıyor.

kisisel bir problemim yok seninle kesinlikle beni yanlis anlama lütfen fakat sen olaylari kavrayamamissin, olay artik arap-yahudi savasindan cikmistir baska bir boyut almistir.. israil bitme noktasina gelmistir su son yaptigi saldiri ile gördük son 3 gündür hükümet canla basla calisti hukuk mücadelesi verdi ve tüm dünyayi arkasina aldi bugün avrupadan ve dünyanin diger kitalarindan basbakanlar hükümetler israile tepki koymuslardir ve kinamislardir bu aslinda bircok seyi anlatiyor yillardir israilin yaptigi bu soykirima göz yumanlar artik uyandilar ve israil su anda yapayalniz kaldi.. kesinlikle bitme noktasina geldiler ve bence sonlarida yakindir hep birlikte görecegiz insallah o günü.

KanaKe
03.Haziran.2010, 01:02
Konunun yeri burası değil ama; 30 senedir böyle peki, 8 senede ne yapıldı? Diğerlerinden farklı olduğunu üstüne basa basa vurgulayor Başbakanımız. 30 senedir böyle demek ne derece doğru?
pkk terör örgütü kesinlikle birileri tarafindan iktidarlara karsi sürekli kullaniliyor bu 8 sene öncesinde de böyleydi simdide böyle.. fazla derinlere inmek istemiyorum eger konuyu derinlemesine tartismak istiyorsan özelden yazisabiliriz bu konu altinda pkknin yeri yok kirlilik olmasin.

gerrrard
03.Haziran.2010, 01:16
kisisel bir problemim yok seninle kesinlikle beni yanlis anlama lütfen fakat sen olaylari kavrayamamissin, olay artik arap-yahudi savasindan cikmistir baska bir boyut almistir.. israil bitme noktasina gelmistir su son yaptigi saldiri ile gördük son 3 gündür hükümet canla basla calisti hukuk mücadelesi verdi ve tüm dünyayi arkasina aldi bugün avrupadan ve dünyanin diger kitalarindan basbakanlar hükümetler israile tepki koymuslardir ve kinamislardir bu aslinda bircok seyi anlatiyor yillardir israilin yaptigi bu soykirima göz yumanlar artik uyandilar ve israil su anda yapayalniz kaldi.. kesinlikle bitme noktasina geldiler ve bence sonlarida yakindir hep birlikte görecegiz insallah o günü.

maalesef bu yazdığın yazı şu olaylardan sonra biraz gaza geldiğinin göstergesi. israil nereye bitiyor? yahudi lobisinden haberin yok sanırım senin. :) anca kınarlar zaten başka yapacakları hiçbir şey yok çünkü. amerika'yı bile yöneten yahudiler mi bitme noktasına geldiler? bu kadar güçlü bir lobi ile başa çıkmak imkansız. hükumetin gazına geliyor herkes.

ben 8 yıldır araplar için bu kadar gösterilen tepkinin MEHMETÇİKLERİMİZ için gösterildiğini görmedim. gören varsa söylesin ...

ve eğer bu seneki turist sayısında azalma olursa (%50 yi geçecek gibi) veya israilli bir vatandaşa zarar gelirse bunun başlıca sorumlusu hükumet olur, başbakan olur.

kimsenin insanların kanlarına nefret tohumları atması doğru değil.

KanaKe
03.Haziran.2010, 01:28
maalesef bu yazdığın yazı şu olaylardan sonra biraz gaza geldiğinin göstergesi. israil nereye bitiyor? yahudi lobisinden haberin yok sanırım senin. :) anca kınarlar zaten başka yapacakları hiçbir şey yok çünkü. amerika'yı bile yöneten yahudiler mi bitme noktasına geldiler? bu kadar güçlü bir lobi ile başa çıkmak imkansız. hükumetin gazına geliyor herkes.

ben 8 yıldır araplar için bu kadar gösterilen tepkinin MEHMETÇİKLERİMİZ için gösterildiğini görmedim. gören varsa söylesin ...

ve eğer bu seneki turist sayısında azalma olursa (%50 yi geçecek gibi) veya israilli bir vatandaşa zarar gelirse bunun başlıca sorumlusu hükumet olur, başbakan olur.

kimsenin insanların kanlarına nefret tohumları atması doğru değil.
bugün haberleri izleseydin niye bittigini anlardin :) Rachel Corrie isimli geminin Gazze limanina yanasmasina izin verdiler dahasi 6 gemiden gönderilen yardim malzemelerini komple gazze'ye teslim ettiler ve bundan sonra yapilacak yardimlarin gazze sinir kapisindan gecmesine izin vereceklerini acikladilar ayrica misir sinir kapisini acti :) sence bu bittiklerini göstermezmi ? yahudi lobisi zaten dünyanin heryerinde var aslinda buna yahudi degilde siyonist lobileri desek daha dogru olur.. onlarda yavas yavas bitecekler merak etme. he birde hala millet anlayamadi hala diyorlarki araplar icin ugrasiyorlar birincisi fasizm ile biryere varamazsiniz bu zamana kadar kimse fasizm ile biryere varamadi Allahin gazabina ugradi ikincisi yapilanlar araplar icin degil islam dini ve zulüm gören müslümanlar icindir bunu görün artik.. kim ne derse desin hükümet bu krizi en iyi sekilde yönetmistir..

di canio
03.Haziran.2010, 01:44
bugün haberleri izleseydin niye bittigini anlardin :) Rachel Corrie isimli geminin Gazze limanina yanasmasina izin verdiler dahasi 6 gemiden gönderilen yardim malzemelerini komple gazze'ye teslim ettiler ve bundan sonra yapilacak yardimlarin gazze sinir kapisindan gecmesine izin vereceklerini acikladilar ayrica misir sinir kapisini acti :) sence bu bittiklerini göstermezmi ? yahudi lobisi zaten dünyanin heryerinde var aslinda buna yahudi degilde siyonist lobileri desek daha dogru olur.. onlarda yavas yavas bitecekler merak etme. he birde hala millet anlayamadi hala diyorlarki araplar icin ugrasiyorlar birincisi fasizm ile biryere varamazsiniz bu zamana kadar kimse fasizm ile biryere varamadi Allahin gazabina ugradi ikincisi yapilanlar araplar icin degil islam dini ve zulüm gören müslümanlar icindir bunu görün artik.. kim ne derse desin hükümet bu krizi en iyi sekilde yönetmistir..

İyi de aynı hükümet müslüman Çeçenleri terörist oalrak yorumlamıştı. Çeçenler de zulüm gören müslüman değil mi?

di canio
03.Haziran.2010, 01:47
Konu benim açımdan sadece belli bir konuya yoğunlaşarak yorumlanamıyor maalesef. Birşeyler okudukca farklı şeyler geliyor aklıma. Forumda siyaset yasak diye kendimi tutmaya çalışıyorum ama olmuyor :) . Bu konuya yazmayacağım artık. Konuyu bulandırdıysam kusura bakmayın.

KanaKe
03.Haziran.2010, 01:58
Konu benim açımdan sadece belli bir konuya yoğunlaşarak yorumlanamıyor maalesef. Birşeyler okudukca farklı şeyler geliyor aklıma. Forumda siyaset yasak diye kendimi tutmaya çalışıyorum ama olmuyor :) . Bu konuya yazmayacağım artık. Konuyu bulandırdıysam kusura bakmayın.
sayet benim siyaset yaptigimi düsünüyorsan yaniliyorsun :) siyaset felan yapmiyorum kendi gördüklerimi ve düsüncelerimi söylüyorum tartismak istersende tartismaya acigim özeldende tartisabiliriz :) birde sunu söyliyeyim konuya siyaset bulastiran ben degilim fakat burda hükumet haksizca elestiriliyor bende gercekleri söyledim sucmu yani ? krizi en iyi sekilde yönetmistir baska bir hükümet olsa bu kadar iyi yönetemezdi bundan eminim..

gerrrard
03.Haziran.2010, 01:58
@kanake

hem diyorsunki bunlar araplar için değil konu bizim konumuz oldu, hemde diyorsun yapılanlar islam dini için. kendinle çeliştiğinin farkındasındır umarım.

kendi çocuklarımız için bir şey yapmayalım, varsa yoksa islam dini için mücadele edelim. tamam öyle olsun.

mısır sınırlarını açmış, ne güzel bir gelişme. israil bitti dimi mısır sınır kapısını açınca. :)))

sabahın 5 inde 10.000 lerce kişinin bir anda toplanmasıda bi yerlerden yönlendirildiğinin göstergesi.

adamlar kendi vatandaşları için bir şey yapmıyor, biz dibimizdeki sorunlarla değil, bu kadar uzaktaki bir ülkenin içişlerine karışıyoruz. bravo ..!! mehmetçiklerimiz şehit düşmeye devam etsin kimse bir şey yapmasın. asker dinsiz çünkü doğru.

bir forumda yahudi birinin yazdığı yorummuş bu."geçen yıl danimarka ile türkiye hz.muhammed'in karikatürünün çizilmesinden ötürü büyük bir krizin eşiğinden döndü. şimdi düşünelim ki danimarka önderliğinde bir grup ülke akdeniz üzerinden pkk ya yardım yapma çabasına giriyor.türkiye'nin atacağı adım ne olurdu sizce?"

neyse fazla siyasete giriyorum bende. girmeden olmuyor en iyisi daha fazla yazmamak.

TR.CaPTaiN
03.Haziran.2010, 02:18
Bu olaya arap milliyetçiliği demek çok sığ bir bakış açısı olur. Ortada doğu Türkistan'daki Çin zulmüne de karşı durmuş, Gazze'deki İsrail zulmüne de karşı durmuş gönüllü insanlar var. Bu insanlar ne idüğü belirsiz değil; diğer dinlerden, diğer milletlerden önemli kişiler de dahil olmak üzere toplanmış, seslerini duyurmak adına bir yola çıkmışlar. Gemide bulunan Türkiye'ye gelen ilk kişilerden olan birisi gemideki 90 küsür yaşındaki bir papazın da su içine diz çöktürüldüğünü söyledi. Yani bu işi tamamen dine, milliyete veya başka bir şeye bağlamak yanlış olur. Önce insanlık.

Olayın politik yanına bakacak olursak; Ortadoğu'da dengeler değişiyor ve bu coğrafyada liderlik yapmak isteyen Türkiye, İran ve İsrail var. Amerika'yı saymıyorum, ha İsrail ha Amerika. İsrail özellikle Lübnan'da çizilen karizmasından sonra, gelmeyin demesine rağmen gemi hedefine sorunsuz ulaşsaydı İsrail'i kimse sallamıyor artık tarzında düşünceler oluşabileceğinden korktu. Ve bu nedenden dolayı gemi serbest sularda dolaşırken saldırdı. İsrail komandoları bu gemiyi insan öldürmeden durduramayacak kadar beceriksiz mi ? Hayır. İsrail bu geminin birkaç saat sonra kendi sularına gireceğini bile bile serbest sularda saldıracak kadar iş bilmez mi ? Hayır. Amaç tamamen dünyaya mesaj vermek. Ben istediğimde hak da dinlemem, hukuk da dinlemem, diğer ülkeleri de dinlemem ve bölgenin patronu benim mesajı.

gerrrard
03.Haziran.2010, 02:26
http://www.kizilay.org.tr/kurumsal/haber.php?t=-Haberler-Turk.Kizilayi.nin.Yeni.Gazze.Insani.Yardim.Konvoyu .Duzce.den.Yola.Cikti

yardım yapma amacı güdenler zaten yapabiliyorlar. dolayısı ile o gemideki farklı ülkelerden gelen insanların ne idüğü belirsiz yorumu yapılabilir.

bu güç gösterisinide anlamıyorum. kendi sorunlarımız içinde boğuşurken birde orta doğuda kabadayılık yapmaya hiç luzum yok.

TR.CaPTaiN
03.Haziran.2010, 02:38
Yardımlar sadece resmi kanallar aracılığıyla yapılmaz, gönüllülere de büyük iş düşer. Biz sorunlarımızı sadece Türkiye sınırları içerisinde görürsek o sorunların hiç bitmemesine büyük yardımcı oluruz. Yani biz, mahallemizde yangın varken benim evimin de elektrikleri kesik şeklinde bir şikayette bulunamayız. Bölgenin istikrarı zamanla içerisinin de istikrara kavuşmasını sağlayacaktır. Sadece günü kurtarma amacıyla bakılırsa olaylara ilerde çok büyük tehditlerle karşı karşıya kalınabilir. Amerika'nın Irak'a girmesi, yanı başımızda nasıl bir soruna neden oldu rahatça görülebiliyor.

Bu Filistin bayraklarıyla ilgili teoriye gelecek olursak; Dünya'nın 4 bir yanında binlerce insanın Filistin bayraklarıyla çıkıp İsrail'i protesto etmesini sağlayacak kadar önceden planlı birşeye imza atabilecek kadar güçlü birileri olsaydı şimdi İsrail diye bir devlet olmazdı. Dünyanın dört bir yanından insanların bayrakları alıp sokaklara dökülmesinin nedeni İsrail'in yaptığının yanlış olmasıdır.

Edit: gemideki kişilerin isim soyisimleri, uyrukları yayınlandı. Bazılarının da mevkileri söylendi zaten; gazeteci var, vekil var vs. Rastgele otobüs durağından İsrail İsrail İsrail, kalkıyor, gel diye bağırılıp çağırılmış kişiler değil.

Aydin
03.Haziran.2010, 02:39
hükümet bu krizi hiç iyi yönetmemiştir bence. geçen seneki van minit muhabbetinden sonra herkes aslansın kaplansın dedi recep beye ama sonra noldu? israille bir sürü anlaşma yapıldı. mayın temizleme ihaleleri gibi şeyler verildi yanlış hatırlamıyorsam.

bizim istediğimiz şey artık laf değil, van minit değil, "bizi başka ülkelere benzetmeyin" bıdı bıdısı değil. anlaşmaları iptal et bakalım edebiliyor musun? tabii halkımız da böyle laflarla gaza gelmeye çok müsait. ama yaptıklarımız hep boş şeyler.

örnek vereyim ne kadar yalandan tepki gösterdiğimize: bugün kız arkadaşımla taksimde otobüse bindik eve gidiyoruz. kırmızı ışıkta otobüs durdu ve gördüğümüz tablo şu: "one minute, you know how to kill people" vs. türevi recep beyin söylemlerinden oluşan pankartları elinde taşıyan bir grup filistinliler için üzülen (!) genç, muhtemelen feysbukta paylaştırmak için bu pankartlarla sıratarak, arkadaşlarının arkasından tavşan yaparak foto çekiliyordu. işte hükümetin yaptığı da bundan farklı değil şu zamana kadar. tepkiyi koyuyoruz ama sonradan perde arkasında şakalaşıyoruz israille.

artık gerçek bir tepki vermek gerekiyor. bu tepki illa askeri anlamda olmamalı. ekonomik anlaşmaları durdurabilirsin. böyle birşey olduğu zaman herkes recep beye destek verir.

konu siyasete dönebilir çünkü istediğimiz şey büyüklerimizin sağlam bir tepki göstermesi.

di canio
03.Haziran.2010, 02:48
sayet benim siyaset yaptigimi düsünüyorsan yaniliyorsun :) siyaset felan yapmiyorum kendi gördüklerimi ve düsüncelerimi söylüyorum tartismak istersende tartismaya acigim özeldende tartisabiliriz :) birde sunu söyliyeyim konuya siyaset bulastiran ben degilim fakat burda hükumet haksizca elestiriliyor bende gercekleri söyledim sucmu yani ? krizi en iyi sekilde yönetmistir baska bir hükümet olsa bu kadar iyi yönetemezdi bundan eminim..

KanaKe; özelden de yazdım sana, ben siyaset yapıyorsun demedim ve seni suçlamadım. Ben -özellikle vurguluyorum bunu- bu konuda yorum yaparken, siyasi düşünüyorum. Bu ve benzer diğer konularda siyasetten bağımsız yorum yapmak çok sığ olur kanaatindeyim. Forumda da siyasi mesajlar yasak olduğu için, ben yorum yapmayacağım artık dedim. Senin yazdığın mesajlarda, aynı görüşte olmamam dışında herhangi bir sorun yok benim için.

Ayrıca Aydın'ın yazdıklarına katılıyorum.

Trabzonspor
03.Haziran.2010, 02:49
Ya o 'one minute'olayı tamamen halka oyundu seçim öncesi faalyetiydi.Senin dediğini herhalde en son çare olarak düşünürler Aydın.

TR.CaPTaiN
03.Haziran.2010, 04:21
Gemi kan gölüne dönmüş, sonra temizlemişler tabi. TRT muhabiri saklayabildiğim fotoğraflar var, gemi geldiğinde bulabiliriz belki diyor.

Gruptaki yabancılar da Türkiye'ye gelmek istemiş. Gelen kafilede 50-55 tane de yabancı kişi var.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım:

-Vefat edenlerden 1 tanesi teslim olduktan sonra, elleri başının üstündeyken öldürüldü.

-Alt kattaki yaralı bir İsrail askerini biz kenara çekip su verirken yukarıdan Şehit haberleri geliyordu. Dedik ki biz bu askeri teslim edelim; Endonezyalı doktor arkadaşımız askeri götürürken 5 mermiyle Şehit edildi.

-Bazı arkadaşlarımızı öldürüp suya attılar.

-Biz bazı askerlerin silahlarını ellerinden aldık, biz İsrail askerlerini vursaydık bu hukukta meşru müdafa olurdu ancak biz dünyaya öldürenler olarak gözükmek istemedik; isteseydik vururduk. Ben sorguda bunu basın toplantısında söyleyeceğimi söyledim.

-Müslüman, hristiyan, ateist her türden insan vardı ve hiçbiri davasından vazgeçmedi, korkmadı.

-5 saat işkence yaptılar. Helikopterler üstümüzde bekleyerek bize su atıp durdular. Tüm yaralıları 1-2 helikopterle götürebilecekken hepsini ayrı ayrı götürdüler. Birini alıp götürüyordu, aradan zaman geçtikten sonra tekrar gelip bir kişi daha alıp götürüyorlardı.

Ilhan
03.Haziran.2010, 08:57
Arkadaşlar konu daha çok siyasi tartışmalara kaydığı için ve siyasi tartışmalar yasak olduğu için konuyu kilitliyorum.

gerrrard
03.Haziran.2010, 14:48
Bu Filistin bayraklarıyla ilgili teoriye gelecek olursak; Dünya'nın 4 bir yanında binlerce insanın Filistin bayraklarıyla çıkıp İsrail'i protesto etmesini sağlayacak kadar önceden planlı birşeye imza atabilecek kadar güçlü birileri olsaydı şimdi İsrail diye bir devlet olmazdı. Dünyanın dört bir yanından insanların bayrakları alıp sokaklara dökülmesinin nedeni İsrail'in yaptığının yanlış olmasıdır.

benim bahsetmek istediğim o değildi. sanırsam hiçbir ülkede bu haberden 15 dk sonra gecenin(sabahın) 5'inde binlerce kişi dolup taşmaz diye düşünüyorum.

hükümet bu krizi hiç iyi yönetmemiştir bence. geçen seneki van minit muhabbetinden sonra herkes aslansın kaplansın dedi recep beye ama sonra noldu? israille bir sürü anlaşma yapıldı. mayın temizleme ihaleleri gibi şeyler verildi yanlış hatırlamıyorsam.

bizim istediğimiz şey artık laf değil, van minit değil, "bizi başka ülkelere benzetmeyin" bıdı bıdısı değil. anlaşmaları iptal et bakalım edebiliyor musun? tabii halkımız da böyle laflarla gaza gelmeye çok müsait. ama yaptıklarımız hep boş şeyler.

örnek vereyim ne kadar yalandan tepki gösterdiğimize: bugün kız arkadaşımla taksimde otobüse bindik eve gidiyoruz. kırmızı ışıkta otobüs durdu ve gördüğümüz tablo şu: "one minute, you know how to kill people" vs. türevi recep beyin söylemlerinden oluşan pankartları elinde taşıyan bir grup filistinliler için üzülen (!) genç, muhtemelen feysbukta paylaştırmak için bu pankartlarla sıratarak, arkadaşlarının arkasından tavşan yaparak foto çekiliyordu. işte hükümetin yaptığı da bundan farklı değil şu zamana kadar. tepkiyi koyuyoruz ama sonradan perde arkasında şakalaşıyoruz israille.

artık gerçek bir tepki vermek gerekiyor. bu tepki illa askeri anlamda olmamalı. ekonomik anlaşmaları durdurabilirsin. böyle birşey olduğu zaman herkes recep beye destek verir.

konu siyasete dönebilir çünkü istediğimiz şey büyüklerimizin sağlam bir tepki göstermesi.

bende tam anlamıyla bundan bahsediyordum. bu süreç içerisinde ülkemizde bazı yahudilere zarar gelirse bana kalırsa baş sorumlu hukumettir. insanlarımız bu hale kendiliğinden gelmedi.

neyse kapatılsa iyi olur bana kalırsada. kendimi tutamayacağım çünkü :D

sakary Ali
03.Haziran.2010, 14:54
Arkadaşlar konu daha çok siyasi tartışmalara kaydığı için ve siyasi tartışmalar yasak olduğu için konuyu kilitliyorum.
Daha çok değil resmen siyasete girmişler..

Del Piero_10
03.Haziran.2010, 16:22
bende tam anlamıyla bundan bahsediyordum. bu süreç içerisinde ülkemizde bazı yahudilere zarar gelirse bana kalırsa baş sorumlu hukumettir. insanlarımız bu hale kendiliğinden gelmedi.

Veya onları sorumlu tutmak isteyen bir başkası? Türk milletinin Filistin hassasiyeti her zaman vardı.

Universal
03.Haziran.2010, 16:41

Ek olarak durdurulacağı söylenen bu anlamlarının durdurulmadığı ve askeri ile ekonomik anlaşmalarının yeniden fes edileceğini anlaşıldı. Kaldı ki dün yayınlanacak bildiriyi bile bir madde yüzünden kabul etmedi AKP. Sonra kabul etmek zorunda olduklarını bildikleri için evet demek zorunda kaldılar. AKP başarısız bir şekilde çıkıyor bu işin içinden. Bu yazının altına imzamı atıyorum.

gerrrard
03.Haziran.2010, 19:27
Veya onları sorumlu tutmak isteyen bir başkası? Türk milletinin Filistin hassasiyeti her zaman vardı.

fakat yahudi nefreti bu kadar yoktu. hitler'e ne zamandan beri övgüler yağdırıyor milletimiz? bu zamana kadar bir israil vatandaşı türkiye'de zarar görmediyse, bu olaydan sonra gördüyse demekki yeni bir şeyler olmuşki böyle bir olay ilk defa yaşanıyor.

yaman76hakanFB
03.Haziran.2010, 19:42
Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Bu hükümetin tutumu ve davranışları da umrumda değil. Bu hükümetten önce de sevmiyordum İsrail'i; bu hükümet varken de sevmiyorum; yarın başka bir hükümet geldiğinde ben İsrail'i yine sevmiyor olacağım. Haaaa... Şuna seviniyorum: Milletimin ekseriyeti de İsrail'den nefret ediyor.

Eğer İsrail kavminden birisini sevmiyorum diye ayıplanacaksam, siyonizm ve onun ağababası emperyalizmden nefret ediyorum diye horlanacaksam bunun onuru bana bir ömür yeter.

Bu arada... Karl Marx'ın "Yahudi Messelesi" isimli nefis bir yazısı vardır. İlgilenenler bulsun ve okusun... Herhalde Marx'ı da "dinci" veya "ırkçı" diye damgalamayacağız.

DisCo
03.Haziran.2010, 20:11
Arkadaşlar,

Konu öyle hassas ki ve öyle tepkiliyiz ki konuşulmasına izin vermemek olmazdı.

Madalyonun diğer yüzünde ise siyasete girmeden bu konunun konuşulması imkansızdı.

Siyasetinde konununda yeterince konuşulduğunu düşündüğümüzden :) konuyu kapatmayı uygun bulduk.

Bilindiği gibi siyaset forumumuzda yasak.