View Full Version : Turkcell Süper Lig'in yeri belli oldu !
TR.CaPTaiN
12.Ocak.2008, 01:44
Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS) 2008 yılı değerlendirmesine göre, dünyanın en zorlu ligi olarak İngiltere Premier Ligi belirlenirken, Turkcell Süper Lig ise 11. sırada gösterildi.
IFFHS tarafından her yıl düzenli olarak açıklanan, ''Dünyanın En Zorlu Ligleri'' değerlendirmesinde, futbolun beşiği olarak gösterilen İngiltere ilk sırada kendine yer buldu. İngiltere'nin ardından İtalya ikinci sırada yer alırken, Arjantin ise 3. en zorlu lige sahip ülke oldu.
Geçen yılki değerlendirmede en zorlu lige sahip 12. ülke olan Türkiye, bu yıl ise 1 sıra yükselerek 2008 yılının en zorlu ligine sahip 11. ülkesi olmayı başardı.
-SIRALAMA-
IFFHS'nin değerlendirmesine göre, ''Dünyanın En Zorlu Ligleri'' değerlendirmesinde ilk 15 sırayı alan ülkeler şöyle:
SIRA ÜLKE PUAN
------------------------
1- İngiltere 1192
2- İtalya 1031
3- Arjantin 1020
4- İspanya 952
5- Brezilya 942
6- Almanya 922
7- Fransa 847
8- Meksika 683
9- Portekiz 649,5
10- Ukrayna 620
11- TÜRKİYE 599
12- Yunanistan 597,5
13- Hollanda 573
14- Şili 564,5
15- Peru 553,5
AA
GodfatheR
12.Ocak.2008, 01:52
Meksika Ligi bile üstümüzde,vay halimize :\
GeNç KaRTaL
12.Ocak.2008, 01:53
Hangi kriterlere göre belirlemişler acaba.Merak ettim..
Addolorato
12.Ocak.2008, 01:54
Çokta önemli bir liste değil bence. Zorluk değil kalite önemli.
GeNç KaRTaL
12.Ocak.2008, 02:06
Bence kalite olarak ligimiz maalesef çok üst sıralarda değil.Fakat zorluk olarak baktığımızda bence bu listedeki yerimizi haketmiyoruz.Bu liglerden hangisinde şu an 6 takım şampiyonluk potasında şampiyonluk için yarışıyor acaba.Zaten bundan dolayı ilk mesajımda kriterlerin ne olduğunu merak ettiğimi söyledim..
Redrum
12.Ocak.2008, 02:08
Arkadaşlar, altın ayakkabı buna göre mi veriliyodu?
RoSeSHaH
12.Ocak.2008, 02:21
Zorluk bakımından kesinlikle kaliteli bir ligimiz var bana göre, liste ne kadar öyle düşünmese bile..
Şampiyonluk maratonu bu yıl çok farklı ve heyecanlı..
Aşk-ı Şehir
12.Ocak.2008, 02:25
Ya bu sıralamaları belirleyen kişileri çok merak ediyorum. Kafasına göre koyuyodur. Acaba bunu yapan kişi gelip hiç Konya-Sivas veya Kayseri-Trabzon maçı izlemiş mi?
deniz.91
12.Ocak.2008, 02:27
Ukrayna ve Meksika bizden iyimi şimdi:S
GeNç KaRTaL
12.Ocak.2008, 02:35
Ukrayna ve Meksika bizden iyimi şimdi:S
Bizden daha zormuş..
JunkChorn
12.Ocak.2008, 04:22
Yahu haberi keşke bir okusanız :)
Zorluk kategorisi diyolar.
Universal
12.Ocak.2008, 04:33
Kalite mi? Oyuncuların sırf maç süresinden çalmak için kendini yere atıp iki üç dakika sakatlık numarası yaptıktan sonra depar atmaları mı? Böyle bir lige sahipken kaliteli bir lig sıralamasında sonuncu oluruz.
Addolorato
12.Ocak.2008, 04:37
Kalite mi? Oyuncuların sırf maç süresinden çalmak için kendini yere atıp iki üç dakika sakatlık numarası yaptıktan sonra depar atmaları mı? Böyle bir lige sahipken kaliteli bir lig sıralamasında sonuncu oluruz.
O tip adamlar her ligde mevcut. Ama bu ülkemizde Roberto Carlos , Lincoln , Baros , Kewell , Alex , Arda , Güiza , Aghahowa , Meira vb. gibi oyuncuların oynadığı gerçeğini değiştirmez.
I3esiktas
12.Ocak.2008, 04:38
Batuhan Abi bu dediklerin Her ligde oluyor. Şurda en iyi lig gösterilen İngiltere liginde bile bu dediklerin gerçekleşiyor.
JunkChorn
12.Ocak.2008, 04:55
O tip adamlar her ligde mevcut. Ama bu ülkemizde Roberto Carlos , Lincoln , Baros , Kewell , Alex , Arda , Güiza , Aghahowa , Meira vb. gibi oyuncuların oynadığı gerçeğini değiştirmez.
Carlos hariç hangisi Avrupa'da Gerard , Alonso , Torres , Ronaldo , Casillas , Lampard , Terry , Ribery , Henry , Messi ile anılıyor ve haber yapılıyor?
Ne kendimizi dev aynasında göreceğiz ne de aşağılayacağız.
RoSeSHaH
12.Ocak.2008, 04:59
Harry Kewell
Saydığın adamların hepsiyle karşılıklı yada yanyana oynamış, bir çok üstün atmosferler görmüş kendisi. Belirtmek istedim.
shamur1
12.Ocak.2008, 05:00
Türkiye de 4 büyükler
Hollanda'da Ajax , Psv birazda Feyenoord genelde şampiyon olan takımlar.
Demek ki bu ligler yeterince zor değil kaldı ki Hollanda Liginden daha zormuş işte Ligimiz.
Ama Ukrayna'yı anlıyamadım Kiev ve son yıllarda S.Donetks varken nasıl oluyorda bizim Ligimizden daha zor bir lig olarak gözüküyor bu sıralamaya göre.
JunkChorn
12.Ocak.2008, 05:02
Harry Kewell
Saydığın adamların hepsiyle karşılıklı yada yanyana oynamış, bir çok üstün atmosferler görmüş kendisi. Belirtmek istedim.
Baros'ta oynamış ona kalırsa , hatta Lincoln'de olabilir.Benim demek istesdiğim bu değildi:) Üstün atmosfer görmek vs.Hangisi bu isimlerle birlikte anılıyor?
RoSeSHaH
12.Ocak.2008, 05:03
Öyle olsun bakalım. :)
Addolorato
12.Ocak.2008, 05:07
Galatasaray Bir Tottenham'dan daha büyük takımdır ama o takımları büyük yapan kazandığı başarılar değil diğer takımların kazandığı başarılardır. Bu da sağlam bir ekonomik yapı gerektirir. Her takımın taraftarı vardır İngiltere'de zaten FM'de görürsünüz 20 bin'den aşağı kimse olmuyor. Burda çoğu takımın taraftarı yok. herşeyin başı para malesef bu futbolda..
JunkChorn
12.Ocak.2008, 05:09
galatasaray12
Bence birazda futbola spora bakış açısı onları bizden 10 15 adım öteye götürüyor.
Addolorato
12.Ocak.2008, 05:12
Sayın JunkChorn
Bizede getirsinler C.Ronaldo'lar Fabregas'lar bizde bakalım onlar gibi :p
JunkChorn
12.Ocak.2008, 05:13
Sayın JunkChorn
Bizede getirsinler C.Ronaldo'lar Fabregas'lar bizde bakalım onlar gibi :p
Değil işte öyle sonra Fabregas Fenerbahçe'den Galatasaray'a geçsin yada diğer şekilde başlasın ana avrat küfürler.Önce zihniyet değişecek.Konuyu dağıtmayalım.
Addolorato
12.Ocak.2008, 05:15
Açıkcası Mehmet Yozgatlı Fenerbahçe'den Beşiktaşa Geçtiğinde Küfür Eden Fenerli Görmedim :zuhaha
Bencede Dağıtmayalım.
Fernando Gago
12.Ocak.2008, 06:19
Ligimizi iyi izlememişler :) ...
Universal
12.Ocak.2008, 06:22
Ligimiz şuan İspanya ve Japonya'da canlı olarak maçlarımız yayınlanıyor. İspanya'da olmasının nedeni Aragones, Japonya'nın ise bize olan hayranlığından...
Türkiye de 4 büyükler
Hollanda'da Ajax , Psv birazda Feyenoord genelde şampiyon olan takımlar.
Demek ki bu ligler yeterince zor değil kaldı ki Hollanda Liginden daha zormuş işte Ligimiz.
Ama Ukrayna'yı anlıyamadım Kiev ve son yıllarda S.Donetks varken nasıl oluyorda bizim Ligimizden daha zor bir lig olarak gözüküyor bu sıralamaya göre.
Hollanda'da tek bir gerçek var, ya Ajax'lısındır ya da değil. Kısaca tek büyük takım var.