Log in

View Full Version : Oyuncuda Tüm Özellikler Mevcut Ama Frikik Atamıyor:S

ysa89
12.Ocak.2008, 17:55
Frikik = 20
Corners =19
Long Shot= 17
Finishing=18

Prefered Moves
Plase vurur
Güçlü Frikik kullanmayı seviyor
Uzun şutlar çeker
....(gene frikikle ilgili bişe daha var hatırlayamadım)

Bu oyuncu neden tüm frikikleri tribüne hatta kadıköye atar????
Hayatımda bu kadar iğrenç frikikkullanan görmedim neden olabilir ne yapabilirim...

perpetua
12.Ocak.2008, 18:03
Frikik = 20
Corners =19
Long Shot= 17
Finishing=18

Prefered Moves
Plase vurur
Güçlü Frikik kullanmayı seviyor
Uzun şutlar çeker
....(gene frikikle ilgili bişe daha var hatırlayamadım)

Bu oyuncu neden tüm frikikleri tribüne hatta kadıköye atar????
Hayatımda bu kadar iğrenç frikikkullanan görmedim neden olabilir ne yapabilirim...

Toplara sert mi vuracak, yoksa plase mi vuracak bu oyuncu?

PPM'lerin birbiri ile cakismasi yuzunden etkisiz olmasi mumkun.

Ayrica soguk kanlilik ve teknik ne durumda?

ysa89
12.Ocak.2008, 18:06
15 in üstünde emin değilim işteyim şu andada...

cureshot
12.Ocak.2008, 18:07
Abi böyle bir oyuncu bende de vardı. "Frikikleri sert atar" PPM'i varsa bu nedenle sürekli dışarı atıyor olabilir.

Melekovic
12.Ocak.2008, 18:18
Serbest vuruşu yapacak olan oyuncu için serbest vuruş tarzına göre de sistem ayarlamak lazım.Mesela adam sert vuracak yani teknik değil.Bu arada plase vurmak oyun içindeki davranış burada.Serbest vuruşu bağlamaz.

Neyse konumuza dönecek olursak adam topu aradan geçiremeceğini hissettiği zaman sağından solundan üzerinden sert vurmaya çalışır topu o yüzden isabetsiz olur.Eğer elinde o tür bir vuruş yapan oyuncun var ise serbest vuruşun hücuma yönelik ayarlarında biraz barajı rahatsız etmen gerekiyor ki oyuncuya vuruşu sezebilmesi için imkan tanınsın.Sanırım bir denememde bunun için iki oyuncu yeterli olmuştu.

ysa89
12.Ocak.2008, 18:24
abi adamda ufak bi ışık olsa yapcak.barajı rahatsız ediyorum aklıma geldi denedim ama çok aşırı kötü vuruyo adam solak sağ ayağıyla vuruyo sanarsın yandan en az 20 metre dışarılara yolluyo yaS:

cureshot
12.Ocak.2008, 18:33
Peki, crossing'i kaç? Çünkü dediğim gibi bende de böyle bir adam vardı, hep dışarıya vuruyordu topu ama ben yine de ona kullandırıyordum çünkü crossing'i de harika olduğu için serbest vuruşlarda çok güzel ortalar yapıyordu, duran toplardan yine de çok gol buluyordum. Bir de frikikleri sert kullandığı için kaleyi karşıdan gören değil de sağ çaprazdan gören yerlerden goller atıyordu sol ayaklı olduğu için. Hiç mi bir tık yok? :D

ysa89
12.Ocak.2008, 18:43
45 dereceye yakın yerlerden barajın yanında vuruyo kaleye gidiyo gol girmesi için kalecinin çok kötü olması lazım.Crosingi de bayağı güzel Amr oyuncusu zaten kornerlerde falan sorun yok güzel ortalar açıyo ama frikikler kötü hiç tık yok yane :D

Melekovic
12.Ocak.2008, 18:50
Benim aslında FM'de hep eksiklik hissederim o konuda.Benim kafamda en iyi kafa vurana orta yapması vardır oyuncunun gider kaleye insiyatifini kullanıp bam diye vurur uzaklardan.Şimdi denilecek bu seferde abi o zaman onu kullanma onun şut çekme sevdası fazladır ama anlatmak istediğim konu sanki serbest vuruş kullanma konusu eksik kaldı gibi tüm FM versiyonlarında. Normal maçlarda da öyledir .25 metreden gider başka bir oyuncu kullanır.Biraz daha köşelere doğğru ise faul orta yapabilmek için başka bir oyuncu devralır.Mesela diyelim X oyuncuya ben serbest vuruş kullanma desem iyi de adam yakından müthiş vuruyor. Ya da tam tersi.Bence oyunda serbest vuruş özelliklerini belirleyeceğimiz daha çok seçenek olmalı.Şu alanlardan şu şekilde bu alanlardan bu şekilde kullanılsın diye ama bu seferde sistem çöker mi bilmiyorum :D:D:D

cureshot
12.Ocak.2008, 18:51
Valla benim dediğim adamın frikiği de orta açması da 20'ydi. Dediğim gibi kaleyi gören yerlerden çok kötü vururdu abandığı için ama sağ çaprazdan tık diye kalenin uzak köşesine yollardı topu bazen. Penaltısı da 20 olduğu için ligde her sezon 20'ye yakın gol atardı stoper olmasına rağmen. Hatta sitede profili de vardı, dur koyayım bak. Neyse, adamı bulamadım ama ben bu sorundan o PPM'ini bırakmasını tavsiye ederek kurtulmaya çalıştım ama herif kabul etmedi. Sen de bir dene, belki seninki bırakır.

Bu arada yukarıdaki arkadaş, sana kesinlikle katılıyorum. :)

derossi
13.Ocak.2008, 19:50
baba hamdi aynen katılıyorum şimdi ben ajaxtayım. huntelaar çok iyi frikik atıyo baya bi golü var e gol krallığı iddası da var onu kullanıyorum ama aynı zamanda hava toplarında süper. orta sahada frikik oluyo huntelaar kullanıyo ama o topa kafa vuracak olan da o. frikik kullanmasın desem ceza sahası civarında çok iyi gol atıyo adam. kesinlikle bu ciddi bi sorun bu iş düzelmeli

Melekovic
13.Ocak.2008, 20:02
Evet özellikle bu sebepten çok eksik oyun. Hadi dedim serbest vuruş pozisyonuna kimseyi eklemeyeyim kendileri gibi takılsınlar diye.Bu seferde özgüvenden midir nedir nerde atamayacak kişi varsa serbest vuruşu o kullanıyor.O da pek bir çözüm değil.Kornerlerde şu şekilde olabiliyor.mesela baskı kuruyorsun köşe vuruşunu kullandın top rakipten sekti yine köşe vuruşu oldu.Eğer listeye 2 kişi eklediysen diğer oyuncu kullanabiliyor sonraki atışı. Fakat serbest vuruşlarda öyle bir şey yapsan hadi ilkini kullandı Huntelaar sonra tekrar düşüp de içeri kaçmasını mı bekleyeceğiz.? :D Zaten öyle bile olsa bizim konumuzun çözümü olmuyor. Oyun duran top organizasyonları yönünden biraz kısıtlı senelerdir. Diğer yönleri iyi.

derossi
13.Ocak.2008, 20:11
diğer yönlerden laf yok 99 dan beri bağımlısıyım oyunun 97 den beri de hemen her türlü manager oyununu oynadım ama tabiki fm(cm) tektir. yine de umarım önümüzdeki yıl bu sorun çözülür. zaten artık gerçeğe baktığımızda da ölü toplar çok çok önemli bence SI de ölü toplara daha fazla önem verebilir. mesela oyunda ofsayt dışında hiç endirekt vuruş olmaması da büyük eksiklik bana kalırsa. ayrıca antrenmanda ölü top çalışmaları bile biraz olsun ayrıntılandırılabilir (en azından penaltı,frikik vs. veya atak ölü top defans ölü top çalışın talimatları gibi) neyse uzattım galiba

eXcitinG
13.Ocak.2008, 21:24
FM 2009 da penaLtıyı goL yapmak bu kadar zor iken frikikten goL atmayı nasıL düşünüyorsunuz anLamıyorum. 9,2,0 çıktığından beri attığım frikikten goL sayısı ya 3 ya da 4 tür üstü değiLdir. OnLarın da birini Şimdi ki MiLan Kariyerimde RonaLdinho attı. Diğer 3 tane isim ise çok abartısız ve hiç bekLenmeyecek isimLerden geLdi.

Frikik konusunda en iyi seri FM06 idi. Orada bir oyuncu eğer gerçekten iyi duran top atabiLiyorduysa oyunda da duran topLardan çok etkiLi oLuyordu. (Hemen akLıma Morten Gamst Pedersen geLdi, biraz nostaLjik yaptım :) )

Hiç bir zaman adam gibi birşey yapamayacakLar zaten.

King_Theoden
13.Ocak.2008, 21:49
Ne dionuz siz kardeşim. Kendi disiplinsiz ve beceriksizliğinizi oyuna yüklemeyin. Gece sabahlara kadar alem yapar, antrenman yaptırmazsanız Del Piero bile kötü kullanır frikikleri, hem belki sizin adamın başka türlü frikikleri değerlendirme oranı fazladır :D Benim takım bir dolu frikik ve korner golü buluyor işte :D

Melekovic
13.Ocak.2008, 21:53
Kankacım uyan bak geldik.Rüyanda golleri atıp duruyodun herhalde :D:D:D

ysa89
13.Ocak.2008, 23:12
arkadaslar ben gol atmaktan öte neden bu kadar kötü vuruyo onu anlamıyom.onu sormuştum ama konu bayağı dagıldı genede tşkrler:D

xuq
13.Ocak.2008, 23:15
matias fernandezi al kurtul kardeş her penaltıyı atar 2 frikiğinden biri gol olur.
benimde bu oyunda anlamadığım nokta iyi özellikleri olan oyunculardan bi cacık olmuyorken altyapıdan fazla özelliği olmayan oyuncu kullanınca canavar gibi oynuyor.bazı arkadaşlar teknik,taktik,antrenmana bağlamış olayı ben cmden beri oynuyorum bu oyunu gitgite saçmalaştığını düşünüyorum.neden mi? eskiden gol atmak kolay iken gitgite zorlaşıyor.penaltı atmak zorlaşıyor,frikikten gol zorlaşıyor,kaleciyle karşı karşıya daha çok gol kaçırılıyor,boş kaleye gol atılamıyor,kornerden az gol geliyor.yediğim gollerin %90'ı aynı gol oluyor.
peki sorarım size madem taktikse 4-3-3 ,4-4-2,4-5-1,3-5-2,4-1-3-2,4-1-2-1-2 hepsini denedim ama neden hala aynı golü yiyorum oyuncudan desem oyuncuyu sattım yerine 4 farklı oyuncu oynattım gene aynı şekilde gol yiyorum.oyuncunun oyundaki pres defansiflik markaj olaylarınıda ayarlıyorum.Sıkı marke ettiriyorum olmuor alan savunması yaptırıorum gene olmuyor.antrenmanı kendim yaptırıorum hepsi 7 puanda antrenman yüklüyor oyunculara .gelişecek oyuncu antrenman yaptırsanda yaptırmasanda zaten gelişiyor bi şekilde peki ya diğer altyapı oyuncuları gençler gelişmeyecekse neden en iyi antrenörleri kullanıyorus. herkesin aldığı oyuncular %90 aynı.aguero'yu tek oynattım olmadı yanında hızlı forvet koydum olmadı kafayla top indirecek oyuncu koydum olmadı 3lü forvet oynattım gene olmadı.avrupada lig kupasında çok gol atarken ligte gol atamıyor.oyundaki taktik özelliklerini değişsemde bi şey değişmiyor.diğer forbvetle yer değişi seçiyorum sıkı markaja karsı gene bi cacık yok.orta saha top getirmiyor deseniz %60 topa hakimken 20-25 şut çekerken tek kale oynarken gene gol atamıyor.ama diğer takımlarda özelliği kötü olan oyuncular en az 15-20 gol atıyor.ben alıyorum 5 golü geçemiyorlar.FRİKİK özelliği 10 olanın her attığı giriyorda neden 20 olan atamıyor yada bitiriciliği 19 olan oyuncu boş kaleye neden kaçırıorda bitiriciliği 10 olan atıyor.Bir sürü saçmalık var oyunda.9.0.1 yaması kullanıyorum belki 9.0.2de düzelmiştir.KORSAN oyun olduğundan 9.0.2 yapamadım.